Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In OKTOBER 2022 hebben 34 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-10-2022
Hallie
24

Hoi, mijn naam is Hallie.

Ik liet mezelf niet snel pakken, schuchter als ik was voor die grote tweevoeters. Maar toch hebben ze me kunnen strikken, door vals te spelen met kittengeluidjes. ;) De eerste dagen was ik zo op zoek naar een poezenvriend dat ik de hele dag door jammerde. Gelukkig heeft mijn opvang gezin een hondje, en we werden al snel dikke vrienden. Ik ben dus heel sociaal en heb graag veel vriendjes. Na een dag of 2 was ik ook helemaal weg van mensen, en nu doe ik niets liever dan achtervolgen en kijken wat mijn opvangmama allemaal uitspookt.

Ik ben ook heel speels, zie overal spel in, maar als ik moe ben, lig ik liefst zo dicht mogelijk tegen je aan.

Word jij mijn nieuwe baasje? 

Geplaatst op 28-10-2022
Lientje
29

Lientje is een jonge mamapoes van 6 kittens. Zij is ongelooflijk aanhankelijk. Het liefst zou ze altijd bij je in de buurt liggen en af en toe om een aaitje vragen. Ze kijkt je altijd bevestigend aan, zie je mij? Ja! Yes dan knipper ik met mijn oogjes.

Als je tegen haar babbelt miauwt ze terug. Ze deinst niet terug voor een gezellige koffieklets.

Zij is jong & dus ook nog wat speels, maar vooral heel zachtaardig. Zij speelt het liefst met speeltjes gedrengd in Valeriaan of kattenkruid. Het wild rondlopen laat zij over aan haar kittens.

Op avontuur gaat ze super graag. Ze springt overal op…dus met haar haal je geen schildpad in huis. Zij springt op tafel, op de kast, op het aanrecht en ze ligt graag in de weg. Dan kan je haar zeker aan vast zien en een aaitje geven.

Zij had onmiddellijk nood aan contact met andere volwassen katten. Dit heeft ze hier dan ook gekregen. Zij liep na 3 dagen al rustig rond tussen mijn 6 volwassen katten. Omdat zij zo extreem lief en rustig is stoorde zij zelfs niet mijn meest gevoelige kat. Zij werd snel geaccepteerd.

Met Lentje haal je een jong katje in huis dat jouw aandacht wilt bemachtigen. Zij houdt van andere katten en speelt graag met valeriaan en kattenkruid. Een gezellig babbeltje krijg je zeker van haar.
 

Geplaatst op 27-10-2022
Loes
118

Nou dat was me wat. Ik werd door mijn baasje naar de dierenarts gebracht en hij kwam me niet meer ophalen. Hij wilde mij voor altijd laten slapen, hoorde ik hem tegen de arts zeggen. Ja ik ben wel een beetje lui maar alleen nog maar slapen dat vind ik nu toch niets hoor! De reden was omdat ik plasjes naast de bak deed en altijd "sacherijnig" was. Ik deelde wel eens een mep uit. Maar dat deed ik omdat ik heel veel pijn had tijdens het urineren. Ik had namelijk blaassteentjes. Dat doet PIJN kan ik je vertellen! Daar wordt iedereen sjacho van ;o)
De dierenarts vond inslapen ook geen goed idee en die heeft de mensen van Zwerfkat in Nood gecontacteerd. Er was een plekje voor mij ♥
Dat is nu gelukkig verleden tijd. Op dat nieuwe "speciale" voer, doe ik het heel goed. Pijn weg! Oef, gelukkig maar! Dat voer heeft nog een gunstige bijwerking, ik val er namelijk van af ^_^
Ja oké, ik heb het er niet graag over maar ik ben een paar pondjes te zwaar. Als ik mezelf van de zijkant in de spiegel zie valt het best mee. Men vindt mij hier een schoonheid, ik ben sneeuw wit en heb één groen en één blauw oogje. Dan maken die extra grammetjes niets meer uit, toch? Ik doe af en toe aan sport, dus die kilo's zullen er vanaf vliegen. Jij moet mij wel een beetje stimuleren, mijn "personal coach" zeg maar. Beetje met een hengeltje heen en weer slingeren en ik probeer het dan te pakken. Leuk joh! Zo krijg jij ook nog wat beweging. Na gedane werk krijg ik graag aaitjes en val ik op mijn rug, ik wil graag overal gekrabbeld worden, heerlijk! Van andere katjes ben ik niet gecharmeerd trouwens, ik deel niet graag weet je. Jij bent van mij en ik van jou! That's the deal! Kan jij mij dit alles bieden vul dan zeker een formuliertje voor me in en wie weet vinden de dames van kattenbemiddeling jou geschikt om mij in huis te mogen nemen, uhum... Nou, ik zie je snel hè...!

Geplaatst op 26-10-2022
Quinoa
Kattencafé

Quinoa

Ik was broodmager, mijn buikje rammelde ongeduldig, terwijl ik hoopvol op zoek ging naar wat eetbaars. Mijn lange manen glansden niet meer, die hingen er maar droevig bij.
Ik kon schuilen onder een portiek, tevens een plek waar ik me graag liet zien, want misschien zag iemand mij?
Ik keek om me heen en volgde elke beweging van passerende mensen. Tot ik werd opgemerkt, plots.Ja? Ja? Mag ik mee? Toe?
Het duurde eventjes en toen stopte er een auto. Een zachte stem riep mij toe en ik werd opgetild en verplaatst. "Het is gelukt" fluisterde ik zacht.
Tijdens de opvang deed ik me tegoed aan de lekkerste hapjes. Gulzig knikte ik goedkeurend en schoof de hele boel hoppa, zo naar binnen.
Ik begon weer te stralen, mijn manen sprongen speels omhoog en konden weer meedeinen op mijn voetstapjes.
Ik volg mijn opvangmama op de voet, ik schuur langs hun benen met opgeheven staart. Prr, prrr.. kom knuffelen, krijg je ook van mij. Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als ik de mensen zie. ik zou nooit detective kunnen worden. Als ik mensen moest schaduwen hoeven ze niet eens achterom te kijken, wetende dat ze achtervolgt worden. Ik loop wel voorop.
Na een lekkere aaisessie, zoek ik een zacht hoekje van de bank en komt dromenland mij halen.
Mijn nieuwsgierige neus toont ook een heel ondeugend kantje van mij. Ik ga op inspectie in kasten, ik doorzoek de koelkast, eigenlijk zit er wel een kleine Sherlock in mij ;-)
Oja , nog 1 dingetje... een buitenren zou ik nog leuker vinden!!
Mijn naam is dus Quinoa, 2 jaar, speels, lief, adorerend en zo de moeite ! Doeiiii

Geplaatst op 22-10-2022
Sjors
100

.Weldra meer informatie!

 

Sjors ( links op de foto) wordt samen met Vera geplaatst.

Geplaatst op 22-10-2022
Vera
100

.Weldra meer informatie!

 

Vera ( rechts op de foto) wordt samen met Sjors geplaatst.

Geplaatst op 20-10-2022
Cornetto
29

Weldra meer informatie!

Geplaatst op 20-10-2022
Truffel
29

Truffel is een stevig katertje zonder angst. Hij staat er zelfzeker en gaat ervoor. Hij is de grootste en sterkste van zijn nestje en amai… dat merk ik als pleeggezin. Hij is niet normaal.

Truffel speelt super graag en als je dit niet met hem zou doen, dan breekt hij zeker je kot af! :-D Hij zal dus zeker een thuis nodig hebben waar hij ook op termijn buiten kan ravotten.

Buiten zijn allures en ondeugendheden is hij een super lief katje. Hij komt graag op je schoot geklommen en als je hem roept is hij meteen daar.

Zelfzeker speelt hij overal, waardoor hij zijn broertje Bruléé meetrekt in nieuwe situatie, want hij durft niet zo goed.

Truffel kan het heel goed vinden met Brulée. Daarom zullen zij ook enkel samengeplaatst worden.
 

Geplaatst op 20-10-2022
Brulee
29

Brulée.. zo’n zacht lief zoet katertje. Hij zit daar altijd omhoog te staren met zijn lieve oogjes om een aaitje te krijgen. Hij is niet zo zelfzeker en heeft af en toe een push nodig om bij te benen met zijn nestgenootjes.

Hij geniet volop van aaitjes en gooit zijn koppetje en lichaam dan ook helemaal in de strijd.

Kleine katertjes zijn speels en wanneer het zotte uurtje is aangebroken gaan alle remmen los.

Hoe lief en onschuldig Bruléetje is, zo ondeugend is Truffel. Deze 2 katers worden dan ook samen geplaatst. Een plaats om ook buiten te kunnen ravotten op termijn is zeker aangeraden voor dit duo.
 

Geplaatst op 20-10-2022
Manon
29

Weldra meer indormatie!

Geplaatst op 19-10-2022
Olijfje
118

Weldra meer informatie!

Geplaatst op 18-10-2022
Fondant
104

Hoi,

ik ben Fondant, zoals de chocolade. Niet zo van dat supermarktspul, nee, eerder zoals die van Neuhauss. Ik ben een alleraardigst meisje! Mijn dagen zijn een beetje afwisselend; soms sta ik helemaal open voor jullie mensen en soms kruip ik gewoon graag even terug in mijn veilige cacaoboon. Ik ben dus op zoek naar een huisje waar ik gewoon lekker mezelf kan zijn en we elkaar op mijn tempo leren kennen. Bij mensenhuwelijken werkt het toch ook zo? Iets met “in goede en slechte dagen”. Wel hey, als jij er voor mij bent, ben ik er voor jou. Het is wel belangrijk voor me om samen geplaatst te worden met mijn broertje Léo of een van mijn zusjes Milky of Jaffa. Wie van de 3 maakt niet uit, kijk jij maar lekker wie er nog bij jou past!
Spreken we even af dan? Doen we een lekkere chocoladefondue erbij, met fondant 😊
 

Geplaatst op 18-10-2022
Leo
104

Lééééo… Léééééééooo! Ik kom nog niet helemaal als je Léo roept.
Jep, dat is mijn naam, Léo! Vernoemd naar dat lekker krokante koekje met chocola.
Ik herken mezelf er wel in: ik ben ‘lekker schattig’ en mijn karakter is ook nog best krokant te
noemen. Het kan namelijk een momentje duren om me te laten kraken. Ik vind alles wat mensen
doen wel interessant enzo, maar ik blijf toch liever nog eventjes op een voor mij veilige afstand. Als ik
aan’t smullen ben, mag je me gerust wel aaien en even oppakken en knuffelen. Maar niet te lang he,
die buik van me heeft altijd zo’n honger! Spelen vind ik absoluut de max! Rennen, springen, links
rechts, klimmen, ooh, kijk nog een hengeltje! Leuk leuk leuk.
Ik heb nog 3 superleuke zusjes, ook allemaal met een hint naar de chocoladewereld. Ik wil graag met
één van hen geplaatst worden. Wie van de 3 maakt me niet zoveel uit; ik zal altijd de stoere broer
blijven

Geplaatst op 16-10-2022
Poppy
33

Gezocht: mandje voor broer en zus


Poppy: ik ben nog niet klaar voor een schootje maar ik ben wel klaar om gestreeld te worden, zachtjes over mijn rug. Ik durf nu zelfs om een aaitje te komen vragen. Het heeft eventjes geduurd maar Robbie laat me dagelijks zien hoe fijn het is om geaaid te worden. Ik heb hem eerlijk gezegd echt wel nodig. Hij kan me de mooie dingen van het leven laten zien en ik leer hem hoe je het beste een touwtje kan vangen, hoe je naar snoepjes kan speuren en hoe je speels kan vechten met die gekke mensen vingers. Ik ben kampioen spelen, zodra er iets rolt of vliegt, ga ik er achteraan. Zo kunnen we elkaar ook het beste leren kennen, op een speelse manier. Kortste weg naar mijn hartje en misschien ook naar die van jou. Ik heb meer tijd nodig gehad om vertrouwen terug te krijgen na onze tijd in het bos, maar ik doe mijn stinkende best. Elke dag zet ik grote stappen en binnenkort lig misschien samen met jou op de bank. Ik ben een hele slanke jonge kattin met hoge benen, net een fotomodel…. Kijk je ook even naar mijn foto?   

Poppy wordt samen geplaatst met Robbie.

Geplaatst op 16-10-2022
Robbie
33

Gezocht: mandje voor broer en zus.


Robbie: ik kan hier heel kort over zijn, ik ben leuk, gewoon helemaal leuk…. Te kort? Oké dan, hier komt het. Ik ben een aller, aller, allerliefste jonge kater die eigenlijk de schaduw van een mensenvriend wilt zijn. Ik ben stapelgek op mensen en heb een onuitputtelijke hoeveelheid liefde. Ik ben samen met mijn broer en zus achtergelaten in een doos in een donker bos, heel eng was het daar. Maar in plaats van schrik te hebben van mensen (misschien even in het begin, moet je even leren kennen dat begrijp je wel hè?) ben ik stapelgek op mensen. Ik volg je het liefst overal naartoe. Het maakt me niet uit. Moet je het bed opmaken, perfect! Ondertussen ren ik onder de lakens. Ga je je make-up doen, mooi! Ik kijk mee of je het netjes doet. Ga je even zitten, heerlijk. Dan kom ik ook bij je zitten. Mijn motortje draait vanaf het moment ik je zie. Ik ontplof bijna van alle liefde. Ik ga ook op zoek naar een huisje waar er heel vaak iemand thuis is, die heel veel tijd voor mij heeft want ik ben een aanhankelijk type. Ik speel graag en kan goed ravotten maar als je lieve woordjes zegt, kom ik graag bij je knuffelen en met je praten. Ik zou wel graag met mijn zusje Poppy verhuizen want als je dan toch eens boodschappen gaat doen of je moet werken dan heb ik haar graag om me heen. We kennen elkaar door en door en vullen elkaar goed aan.
 

Wordt samen met Poppy geplaatst.

Geplaatst op 14-10-2022
Pirou
13

Pirou is een rustig katje dat volgens het "morgen is er nog een dag"-motto leeft. Kijken wat de dag brengt: doen we iets? Perfect. Doen we niets? Ook perfect.
Knuffelen doet ze graag en komt ook graag kijken waar haar mensen mee bezig zijn. Spelen gebeurt af en toe, maar niet teveel. Ze houdt niet zo erg van drukte.

Geplaatst op 12-10-2022
Zuma
36

Weldra meer informatie!

Geplaatst op 12-10-2022
Ziggy
36

Weldra meer informatie!

Geplaatst op 09-10-2022
Vienna
1

Lieve mensen,

Mijn naam is Vienna en ik ben op zoek naar mijn gouden mandje. Een passende uitdrukking want ik ben een echt prinsesje. Ik doe niet aan wilde sprongen en je zal mij niet in je gordijnen vinden. Ik speel liever rustig en voorzichtig, dan gaat het speelgoed des te langer mee.

Na de eerste maanden buiten te hebben doorgebracht, zit ik nu gelukkig binnen met mijn twee zussen, maar het wordt tijd om een nieuw paleis te vinden zodat ik kan opgroeien tot een elegante dame. Heb jij nog plaats voor mij? Eventueel samen met mijn zusje Vienna ? Maak dan snel afspraakje om te kijken of we matchen.

Geplaatst op 09-10-2022
Feline
101

Celine en Feline
Nou, volgens mij zijn we zusjes, anders rijmen we niet 😉
Ik ben Feline links en rechts is... vul maar aan.
Onze namen rijmen niet alleen, we rijmen in alles met elkaar.
Ik ben knap, mijn zus ook.
Ik ben lief, mijn zus is even lief. Of bijna toch. Ik ben de leukste thuis.
Wanneer ik zin heb om te spelen, heeft Celine al een balletje gepakt.
Wanneer ik in de hoogste klimpaal klauter, volgt Celine. Er is tenslotte maar 1 kapitein 🙂
Wanneer we ons helemaal verliezen in het spel en kei hard lachen en schateren, dan zitten onze opvangmama's vertederend naar ons te kijken. Er is één grote opvangmama en een wat kleiner modelletje. Leuk meisje wel, ze wil altijd meespelen. Ik heb haar nog nooit in een krabpaal zien klimmen, maar dat vergeven we haar. Ze heeft fijne kroelende handen waar wij maar geen genoeg van krijgen.
Aaitje hier, aaitje daar, ga maar door, we hebben de tijd.
Wij zoeken samen een huisje waar we kunnen opgroeien tot grote dames, een plek waar liefde heerst, warmte voelbaar is en waar we samen heel oud mogen worden.
Wie zoekt er twee vriendinnen? Wij zullen jou koesteren en vermaken, dus... kiest Feline en Celine! Toeledoe xxx
F en C

Geplaatst op 09-10-2022
Celine
101

Celine en Feline
Nou, volgens mij zijn we zusjes, anders rijmen we niet 😉
Ik ben Feline links en rechts is... vul maar aan.
Onze namen rijmen niet alleen, we rijmen in alles met elkaar.
Ik ben knap, mijn zus ook.
Ik ben lief, mijn zus is even lief. Of bijna toch. Ik ben de leukste thuis.
Wanneer ik zin heb om te spelen, heeft Celine al een balletje gepakt.
Wanneer ik in de hoogste klimpaal klauter, volgt Celine. Er is tenslotte maar 1 kapitein 🙂
Wanneer we ons helemaal verliezen in het spel en kei hard lachen en schateren, dan zitten onze opvangmama's vertederend naar ons te kijken. Er is één grote opvangmama en een wat kleiner modelletje. Leuk meisje wel, ze wil altijd meespelen. Ik heb haar nog nooit in een krabpaal zien klimmen, maar dat vergeven we haar. Ze heeft fijne kroelende handen waar wij maar geen genoeg van krijgen.
Aaitje hier, aaitje daar, ga maar door, we hebben de tijd.
Wij zoeken samen een huisje waar we kunnen opgroeien tot grote dames, een plek waar liefde heerst, warmte voelbaar is en waar we samen heel oud mogen worden.
Wie zoekt er twee vriendinnen? Wij zullen jou koesteren en vermaken, dus... kiest Feline en Celine! Toeledoe xxx
F en C

Geplaatst op 09-10-2022
Dushi
30

.Hoi, Dushi hier …

Ik ben een mooi klein poesje, sprekend mij mama Demi en wil later als ik groot ben, net zoals zij worden.
Maar dan heb ik nog wel wat werk te doen, want ik ben nog niet zo dapper als dat zij is. Volgens mijn opvangmama ben ik wel heel goed op weg.
Zo bang als ik bij haar binnen kwam, zo blij ben ik nu als ik haar zie. Ze kan heerlijk aaien maar het heeft even geduurd voordat ik bij haar op schoot sprong. Ik geef haar dan net zo’n poetsbeurt als de rest. Hoeft zij zich niet druk te maken over de gasprijzen, ik hou haar wel schoon …

Er loopt hier nog een poes rond, die woont hier, en die vind ik wel heel interessant. Die heeft een enorme staart met lange haren en daar steek ik mijn neus graag in. Vindt ze niet leuk … maar ik blijf ’t lekker toch doen.

Ik slaap en speel graag met mijn broers, zusje en mama maar als ik een favoriet mag aanwijzen, dan is dat toch echt Daantje. We zetten samen lekker de boel op stelten, met ons is het nooit saai. Als we wakker zijn, rennen we rond, trap op, trap af, met een balletje of met een muis, het maakt ons niet uit, als we onze energie maar kwijt kunnen. Soms grijpt Daantje mij en dan begin ik wat te piepen maar zodra ik de kans krijg, dan grijp ik hem. We zijn erg aan elkaar gewaagd en vallen daarna lekker tegen elkaar in slaap.

Wel moet je weten, dat ik andere mensen dan mijn opvangmama nog een beetje eng vind. Je zult dus even geduld met mij moeten hebben maar met Daantje aan mijn zijde, komt alles goed.


Dushi wordt samen met Daantje geplaatst.


 

Geplaatst op 09-10-2022
Daantje
30

Mijn naam is Daantje. Heel af en toe luister ik hiernaar, maar meestal alleen als het mij uitkomt ….

De eerste paar weken van mijn leven liep ik wat rond met al mijn mama, stiefmama en 8 (stief)broers en (stief)zussen.
We hadden wel een ‘thuis’ maar er werd niet echt naar ons omgekeken. Toen wij wat te dicht bij de grote weg gingen spelen, hebben verschillende mensen Zwerfkat in Nood gebeld, want die vonden dat veel te gevaarlijk. Wij waren nog veel te jong om dit te begrijpen, dus toen al die mensen ons probeerde te vangen, heb ik het op een lopen gezet en me verstopt. Ik had een mooi plekje gevonden, onder de motorkap van een auto. Intussen waren de anderen allemaal al gevangen, maar ik liet me echt niet pakken. Ik voelde opeens dat iemand mij greep, maar die heb ik mooi even kennis laten maken met mijn kleine maar oh zo scherp tandjes. Toen moest zij mij wel loslaten.

Wat ik niet wist, is dat ik door mijn actie een hele nacht alleen heb door moeten brengen. Dat vond ik helemaal niets.
De volgende dag kwam er weer iemand langs en die heeft mij met sardientjes en kittengeluiden, toch overgehaald om me te laten vangen. Eindelijk was ik weer samen met iedereen, kon ik lekker bij mijn mama’s wat drinken en ravotten met de rest.

Maar er liep ook een heel groot mens rond, die vertrouwde ik voor geen meter. Heel langzaam maar zeker, kwam ik erachter dat dat grote mens alleen maar leuke en goede dingen deed: eten, drinken, lekker slaapplekjes en speelgoed, heeeel veel speelgoed. Toen heb ik toch maar besloten dat ik haar een kans moest geven. Aaitjes vind ik heel lekker maar die kom ik wel halen als ik daar zin in heb. Gelukkig voor jou, heb ik daar heel vaak zin in.
Mijn dagen kom ik door met slapen, eten, drinken, spelen en letterlijk: kattenkwaad uithalen. Ik weet wel dat ik niet alles mag, maar ik probeer t lekker toch.

Ik ben nu klaar om een echt thuis te gaan zoeken, het allerliefst zou ik met mijn zusje Dushi samenblijven, daar kan ik zo leuk mee spelen en tegenaan in slaap vallen.
Wat je wel moet weten, is dat ik niet iedereen meteen vertrouw. Je zult dus even geduld met mij moeten hebben maar samen met Dushi kan ik de hele wereld aan.

Ben jij degene die ons even de tijd wil geven om te wennen aan de nieuwe omgeving, aan jou en heb je genoeg speelgoed in huis? Neem dan contact op met kattenbemiddeling en wie weet komen wij bij jou wonen.

Daantje wordt samen met Dushi geplaatst. 

Geplaatst op 08-10-2022
Milky
104

Er zijn zo van die katjes die meteen in de smaak vallen bij iedereen: ze vinden alles en iedereen leuk, durven alles, deinzen nergens voor terug. Oppakken? Knuffelen? Oh ja, kom maar hoor!
Nou, ik ga eerlijk zijn: ik ben niet zo. Nee, ik vind het gewoon allemaal nog wat eng. Ik heb echt meer tijd nodig om aan jullie grote mensen te wennen. Ik vergelijk mezelf met een topchocolaatje. Want om écht iets lekkers te maken met chocolade, moet je je tijd nemen. De grote chocolatiers hebben er zelfs een naam voor: chocolade tempurreren. Dat betekent dat je ‘m heel langzaamaan moet laten smelten en dat moet je dus met mij ook doen. Als je voorzichtig bent, mag je me tijdens het eten wel even aaien. Dat heb ik wel al leren waarderen!
Langs de andere kant ben ik wel een echte speelvogel; met mijn zusjes en broertje ga ik he-le-maal los, vind ik helemaal (choco)toff 😊 Daarom vertrek ik hier enkel met een van hen. Heb jij dus speelgoed in overvloed en liefde en geduld in de aanbieding? Laat je dan zeker even horen.
Mijn naam is Milky, trouwens, maar we leren elkaar nog wel rustig kennen. Baby steps, toch?
 

Geplaatst op 08-10-2022
Jaffa
104

JAFFAFAAAA! Hiiiieeeerrr ben ik dan! De vreemde eend in de bijt of beter de vreemde cake in de koekenkast! Mijn hele familie werd gezegend met mooie zwart- en/of chocoladebruine kleurtjes en ik dacht: nou doei, ik wil liever op een zebracakeje lijken. En zo kom ik aan mijn supercoole naam: JAFFA! Ken je toch? Met die gestreepte glazuur, jezus, hemels lekker!
Goed, ik kom meteen ter zake (zo ben ik wel; heb je graag of niet): heb jij voor mij een plek met veel ruimte, speelgoed, lekkere hapjes en af en toe een knuffeltje? Kom dan even langs in de koekjesrayon en neem me mee naar huis! Net zoals mijn broertje en zusjes zal ook ik nog even tijd nodig hebben. Niet te veel hoor, maar het zit toch een beetje in de familie. Ik vertrek net zoals hen ook enkel met eentje van hen. We zijn niet kieskeurig hoor, kunnen allemaal met elkaar overweg!

 

Geplaatst op 07-10-2022
Snoezie
3

Op een regenachtige dag ergens in mei, was ik er helemaal klaar mee. Klaar met het zwerversbestaan. Mijn kinderen werden al kleuters en ik gunde hen meer dan continu te moeten schuilen. Het weer werd alsmaar beroerder, we probeerden ons te drogen tussen twee schuttingen en een garage, maar dat was een beetje stom. De regen kletterde zo op onze smoeltjes.
Er was storm voorspelt, dus ik begon een beetje hopeloos te kijken naar de mensen die ons zagen liggen. Gelukkig heb ik een lief smoeltje, dus de aanpak werd succesvol beantwoord. Eén van mijn kinderen begon het op een lopen te zetten en dook zo de afvoerbuis in. Tjonge jonge, dat moederhart van mij ging tekeer joh!
Gelukkig werd hij door lieve mensenhanden bevrijd en konden we samen aan een nieuw hoofdstuk beginnen.
De warmte en liefde op ons logeeradres was overweldigend. Wat voelde ik een dankbaarheid over me heenkomen.
Uiteraard zou ik binnenkort ook wel wat bezoek willen ontvangen... echt wel.
Ik hou van het buitenleven, maar niet meer zoals toen. Dat is passé, done that, nooit meer.
Een binnenleven in combi met wat uitstapjes, gewoon voor de fun, dat lijkt me wel een dingetje.
Ik ben dol op knuffelen en aaitjes over mijn koppetje, je krijgt er een lieve kopstoot tegen je benen voor terug. Gelijk oversteken.
Ben niet zo van de drukte, geen rennende mensenkleuters voor mij, die zijn me te impulsief.
Andere katten word ik ook niet vrolijk van, dan ga ik mopperen en sjagerijnig doen.
Nee, gewoon mensen om me heen, grote kinderen ook geen probleem. Af en toe eens buiten een frisse neus halen en je hebt me helemaal mee.
Easy.
Dus, doen we? Mailen?
Knuffel van mij, Snoezie
 

Geplaatst op 07-10-2022
Praliné
kattencafe


Hoi, jij zoetebek!

Mijn naam is Praliné, graag met nadruk op de e.
Ik ben namelijk niet zomaar een gewone praline, nee, met mijn prachtige vacht met chocoladebruine
schijn zou ik zomaar de muze van een topchocolatier kunnen zijn.
Ik leefde tijdlang op straat, beetje zwervend van hier naar daar, hard werkend voor een hapje. Na
een wilde nacht met een kater die helemaal voor me smolt, was het prijs: 4 kleine pralientjes
kwamen erbij… Gelukkig werd Zwerfkat in Nood gecontacteerd en kon ik veilig met mijn kittens
terecht bij een opvanggezin. Ik had eventjes tijd nodig om bij te komen en mijn kleintjes groot te
brengen. Zij zijn nu oud genoeg om zonder mij verder te gaan en aan hun eigen leven te beginnen. Er
werd ook voor mij gezorgd: lekker aankomen, check up bij de dierenarts, dus mijn nachten als hete
truffel zijn nu voorbij!
Ik ben nog jong en heb nog mijn speelse momenten, maar ik hou ook enorm van rust. Ik kan goed
overweg met mijn soortgenoten, maar liefst niet met de erg actieve speelvogels. Mijn voorkeur gaat
toch wel eerder uit naar mensen; kleine of grote handjes om me te aaien, hoe meer, hoe liever!
Sinds kort mocht ik verhuizen naar Kat op Schoot: lekker rondhangen in het café, keuvelen met de
mensen, samen stukje gebak eten. Heeeeerlijk, ik kan mijn hartje helemaal ophalen!
Ik heb het hier erg naar mijn zin, maar verlang toch stiekem ook naar mijn eigen plekje.
Heb jij dus oprecht interesse in mij en mag ik jouw eeuwige zoete zonde zijn? Vul dan even het
adoptieformulier in via de website www.zwerfkat.com. Zo kunnen we snel een afspraakje maken in
het café!
Lieve knuffel, Praliné. (2 jaar)

Geplaatst op 03-10-2022
Matisse
102

Matisse
Een kloddertje hieeer, een kloddertje daaaaar, en ik heb het weer voor mekaar.
Ik hou wel van wat kleur in mijn leven, mijn naam is niet voor niets Matisse. Heb je em? Matisse was ook van het moderne, en ik heb dat ook wel een beetje. Waarom weet ik niet, maar ik voel dat.
Dus, ik ben een lief leuk hartstochtelijk typje. Alles wat ik doe, doe ik met mijn hart, vol overgave,
Ik wil overal met mijn neus tussen zitten en dan beslis ik of het de moeite is of niet. Meestal zie ik overal wel de lol van in, dus ik amuseer me ROT!
Lekker racen, parcourtje doen, samen met mijn vrienden.Het leven is als een roze bril, je moet er gewoon het beste uithalen. Er 100 % voor gaan. Ik kan het weten, ik kom van ver, maar ik heb me nooit laten ontmoedigen, ik ga de uitdaging aan. Behoorlijk modern denk ik. Of hip! Een hippe meid.
Ik hou sinds kort van lekkere knuffelen en kom zo tussen de spelletjes door even een aai halen. Tof hoor, die zachte handen, ik waardeer het elke dag meer!
Wie nog geen Matisse in huis heeft, moet er echt eens over denken. Ik zou het wel weten.
Een kloddertje hieeerrr, en ik ben daaaar.
Kus! Matisse

Geplaatst op 02-10-2022
Woody
111

Weldra meer informatie!

Geplaatst op 02-10-2022
Jazzy
111

Weldra meer informatie!

Geplaatst op 02-10-2022
Amy
111

Weldra meer informatie!

Geplaatst op 02-10-2022
Jonas
100

Jonas is erg zelfstandig, lefgozer, lief en aanhankelijk. Speels.
Hij heeft nood aan een speels soortgenootje

Geplaatst op 02-10-2022
Maya
1

Hoi,

mijn naam is Maya en ik ben op zoek naar mijn gouden mandje, of beter gezegd mijn gouden schoot. Ik heb namelijk de voorbije weken ontdekt dat zo’n schoot niet enkel zacht is, je wordt er ook geaaid en geaaid worden is toch wel mijn grootste hobby. Verder hou ik ook van lekker eten en spelen met koordjes. Ja, het goede leven van een huiskat bevalt mij toch beter dan een zwerversbestaan.

Dus als jij nog een schootverwarmer zoekt voor deze winter, bel dan maar snel voor een afspraak.

Geplaatst op 02-10-2022
Marie
105

Marie wil op pensioen
Ja, klopt. Ik heb wel zin in een pensioentje.
Welnu, sommige zouden me kunnen herkennen. Ik heb een tijdje op café gezeten. Kat op schoot.
Nee, voor mij geen alcohol, ook cola kan mij niet bekoren. Een glaasje catmilk wil ik wel naar binnen slobberen, rietje niet nodig.
Het kan zijn dat ik mijn intrek weer ga nemen in het café Kat op schoot, maar we gaan het eerst eens zo proberen.
Wat ik nodig heb? Een bed. Een zacht bed met kussens, een matras waar mooie dromen in verstopt zitten. Languit soezen, slapen, dutten, rekken, strekken en neerploffen. Slapen is zo lekker, zo zalig!
Ik heb mijn hele leven gewerkt en nu kan ik alles eens loslaten...
Ik hou van lekkere hapjes en knuffels, veel knuffels. Ik ben dol op jullie mensen!
Mijn hartje is week en fluweelzacht, net als mijn vachtje. Mijn uiterlijk weerspiegelt mijn karakter, een lieve warme, rustige persoonlijkheid.
Ach, ik heb niet meer nodig. Ik wil mensen om me heen, een bed om mijn dagen te slijten. That's it!
Mijn pensioentje is bescheiden. Meer moet dat niet zijn...
Wie wordt mijn beste vriend?
Lieve kus, Marie


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg