Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In FEBRUARI 2022 hebben 26 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 24-02-2022
Coco
101

Hoi, ik ben Coco.
Soms noemen ze mij ook wel eens babbelkous. Ik laat wel van mij horen als er wat lekkers op het menu staat. Tja, ik moet toch laten horen dat ik graag een hapje wil! Hoe zou je zelf zijn? Ik kom uit een grote zwerfkatten kolonie, daar was het ieder voor zich. Ik leerde daar mijn beste vriend Nino kennen. Wij zijn 8 pootjes op 1 buik!
In het begin was het wel raar, zo onder jullie mensen. Maar ik had snel door dat jullie culinair nogal getalenteerd zijn. Tja, dan smelt je… Kwestie van het beste uit het leven te halen he! Wanneer ik niet aan het tafelen ben kan je mij terugvinden in een knus mandje samen met Nino, of op jacht achter een speelpluimpje. Zijn dat leuke dingetjes zeg!
Ik kom graag wat tegen je been aan schuren, en een babbeltje slaan. Alleen vind ik door mijn hele avontuur een handje bij mij in de buurt nog een beetje eng (behalve als er wat lekkers in zit). Gelukkig is mijn motto ‘Tijd heelt alle wonden’!
Een hard geluid of plotse beweging kan mij nog wel eens doen schrikken, vandaar heb ik liever geen kleine trippelende voetjes in de buurt.
Nino en ik zijn nu klaar om de volgende stap te zetten. Wij kijken er namelijk ontzettend naar uit om een vast stekje te hebben, met iemand om gezelschap te houden. Hoe gaat dat gezegde ook weer? Ohja… ‘Oost west, thuis best’!

Veel liefs
Coco


Coco wordt enkel samengeplaatst met Nino ♥

Geplaatst op 24-02-2022
Nino
101

Gelukkig ben ik een moedige jongen want ik vind dit wel spannend zeg, mezelf zo voorstellen. Mijn opvangmama’s zeggen ‘Gewoon jezelf zijn Nino schat’, dus hier komt ie dan.
Nadat ik werd opgevangen door zwerfkat in nood was ik nogal onder de indruk. Wat wil je, nooit mensen gezien, dan moet je een beetje de kat uit de boom kijken he. Stiekem kon ik toen al genieten van een aai over mijn snoet, maar enkel wanneer ik mij veilig voelde, verstopt in een holletje, samen met mijn vriendinnetje Coco. Na een tijdje, moet ik toegeven, werd de verleiding mij te groot. Ik begon te hunkeren naar liefde en aandacht van jullie mensen. Stap voor stap begon ik de wereld te verkennen. En nu ik de smaak te pakken heb kan ik er maar geen genoeg van krijgen. Een krabje hier, een streeltje daar, en terwijl draait mijn spinmotortje op volle toeren.
Ohja, ik heb als ervaringsdeskundige mijn hartsvriendin Coco onder de schouder genomen om haar te laten zien dat mensenhanden helemaal niet zo eng zijn. Ze is er bijna hoor! Coco en ik steunen elkaar door dik en dun. Vanzelfsprekend gaan we samen op zoek naar een gouden mandje. Je hoeft geen verhuiswagen te regelen hoor, bagage hebben we niet want wij hebben genoeg aan elkaar! Wij wachten ongeduldig op een telefoontje…

Veel lieve kopjes
Nino

Nino wordt enkel samengeplaatst met Coco ♥

Geplaatst op 19-02-2022
Dez
103

Ben als jong knaapje alleen de vreemde wereld ingestuurd. Mijn pad ging niet over rozen, moest maar zien te overleven.
Maar das voorbij nu. Ik mag op zoek naar mijn eigen huis! Een huisje met lieve tweevoeters waar geduld en warmte heerst en waar liefdevolle handen zachtjes over mijn koppie glijden.Prrrr..
Eerst zul je een voorzichtig bedeesd manneke zien, maar als jij een beetje leuk doet dan ga ik los.
Ik ben niet ingewikkeld, heb al snel door of ik je vertrouw. Vervolgens krijg jij enthousiaste kopjes, aaiende pootjes en kusjes op je snoet. Het kan niet op, er zit teveel liefde in mijn lijf.
Ooit een aaiend pootje over je wang gehad? Moet je es afkomen, ga je het meemaken. Yep. Ik zou als ik jou was die kans niet laten schieten.
Daarnaast ben ik een olijke jongeman met veel speelse trekjes. Hou wel van een parcourtje door de kamer of een partij voetbal na het eten. Calorieën wegwerken. Vervolgens een duik nemen in een zacht fluffy mandje en mij hoor je niet meer. Best een leuk leven eigenlijk. Maar ik logeer momenteel, ben naarstig op zoek naar een definitieve plek bij jou. Denk ik, toch?
Kleine kindjes liever niet, maar oudere kinderen no problemo, ook andere katten kunnen mij bekoren.
Ik wacht, wat drink je graag? Heb denk ik nog een catmilk koud staan.
Toeledoe! Kus Dez x ( 1 jaar)

Geplaatst op 19-02-2022
Lando
33

Lando en Toto Ik ben Lando, mijn zus ( zooo knap, lijkt op me) heet Toto. Wij blijven ook voor altijd samen, dus dat weet je dat nu al hè.Kijk, we zijn samen op een drukke boerderij geboren en er was geen menselijk contact, geen warmte, geen aai over onze bol, we leefden in een grote zwerfkattengroep, Samen zoveel watertjes doorzwommen, dan begin je echt aan elkaar te hangen en is elkaars troost een grote houvast.We kregen niet zoveel eten, dus toen we bij Zwerfkat in Nood kwamen, was het al duidelijk dat wij kei mager waren. Zielig waren we.Maar nu stralen we weer, glimmen onze vachtjes en genieten we van een zorgenloos leventje vol spelen, eten, slapen en gewoon blij zijn met elkaar.Ik ben tevens goed te paaien met wat lekkere snacks in je handen, kom ik meteen af en mag je me strelen Jaja. Ik heb al grote sprongen gemaakt, eindelijk eens fijn contact met jullie mensen ❤Plotselinge bewegingen vind ik soms beetje eng, maar hey, hè.Mijn zus heeft mij nodig. Een sterke poot om haar schouders, een fluisterende stem die zegt dat het goed is. Het leven op de boerderij heeft er bij haar effe ingehakt, maar ze houdt de mens gewoon nog een beetje op afstand. Niet te snel willen met haar, ik zal wel zeggen wanneer dan, goed?Verder is Toto een vrolijke bengel en is ze gewoon lekker zichzelf.Ben jij op zoek naar twee mooie blinkende zwarte katjes? Vind je het niet erg dat we in begin even beetje tijd nodig hebben? Dan maken we er samen wat moois van!We zijn nog jong en heel flexibel, komt goed 🙂Tot snel misschien? Handkusjes van ons, Lando en Toto ( 5 maanden)

Lando kan alleen geplaatst worden als mensen ook veel aandacht aan hem kunnen geven. Anders is minstens een soortgenootje absoluut gewenst! Zijn zusje Toto is ook vrij voor adoptie. (Verhaaltje wordt nog aangepast)

Geplaatst op 18-02-2022
Tom
46

Dag Tom, je was een lief speels zachtaardig katje. We
hadden je graag in ons gezinnetje. Je was uniek met je ene
witte snorhaar
Je speelde heel graag met onze andere katten. Soms stak je
uiteraard kattenkwaad uit, zoals de gedroogde bloemen van
mama uit de vaas halen.
Voor de rest speelde je heel graag met een stuiterballetje.
Die heb je van ons meegekregen samen met je
lievelingsleeuwtje. We hopen dat je gelukkig word in je
nieuwe huisje en dat je goed kan opschieten met Fien, je
nieuwe zusje. We gaan je missen Tom! Dikke knuffel en kus
van ons allemaal.

Geplaatst op 17-02-2022
Toto
33

Hoi lieve tweebeners,

Ik ben Toto een lieve zachtaardige zwarte huiskamerpanter van ongeveer 8 à 9 maanden en ik ben helemaal klaar om op zoek te gaan naar mijn eigen stek. Momenteel zit ik nog samen met mijn broer Lando bij ons gastgezin waar we mogen rennen, vliegen, klimmen en spelen. Tussen 14u en 18u vind je ons meestal uitgeteld op bed, heerlijk languit met de andere poezenvriendjes hier in huis. Maar ‘s avonds ben ik weer fris en fruitig om mijn kunsten te tonen. Sinds kort heb ik mijn hartje opengesteld naar jullie mensen en geniet ik intens van kriebeltjes achter mijn oortjes en zachte aaitjes over mijn lijfje. Het heeft even geduurd voordat mijn vertrouwen was hersteld maar ik was ook heel bang toen ik werd opgehaald. Maar dat is verleden tijd. Vanaf nu kijken we vooruit de toekomst in! En ja daar hoort een gouden mandje bij. Ik vind het heerlijk om te spelen, liefst met jou en een lief vriendje of vriendinnetje. Ben gek op andere katjes oud of jong zolang ze maar met me willen spelen. Mijn broer en ik gaan ieder ons eigen geluk tegemoet dus hoop ik dat ik snel een geduldig en warm huisje vind. Vanwege mijn fragiele vertrouwen is het beter dat ik niet bij kleine kindjes ga wonen maar wat grotere kindjes vind ik prima, juist gezellig. Dan kan ik veel spelen. Ik ben volledig klaar om aan een nieuw avontuur te beginnen, jullie ook? Stuur dan gauw een mailtje voor onze eerste date…
Geplaatst op 15-02-2022
Muis
28

Hoi, ik ben Muis, een knap zwart-wit dametje van ongeveer twee jaar oud. Ik leefde met twee broertjes buiten en we werden wel eens gevoerd door mensen die het beste met ons voor hadden. Ze wilden dat we beter terecht zouden komen en daarom hebben ze ons laten vangen en naar het asiel gebracht. Die mensen hebben toen gezegd dat ze mij niet van mijn broertjes mochten scheiden omdat ik alleen samen met mijn broertjes dapper genoeg was om me te laten zien. Helaas hebben ze dat in het asiel toch gedaan. Hierdoor was ik het beetje zelfvertrouwen dat ik had helemaal kwijt en was ik te angstig om geplaatst te worden. De mensen die ons gevonden hebben, hebben er toen voor gezorgd dat ik bij mijn gastmama kon komen wonen. Hier heb ik de tijd gekregen om te wennen aan een leven in huis. En ik moet zeggen: na even wennen bevalt dat best wel goed. Er staat altijd eten en drinken klaar met op z'n tijd een lekker snoepje, er is genoeg speelgoed om mee te spelen en ik heb zelfs vriendjes gemaakt!

Ik heb een schuw en rustig karakter. Aanraken laat ik nog niet toe, als mijn gastmama mijn kant op komt, ren ik snel weg. Alleen als er natvoer geserveerd wordt strijk ik van plezier langs haar benen. Tijdens het eten laat ik me aaien, dan begin ik helemaal te spinnen. Maar verder niet hoor, dat vertrouw ik nog niet helemaal.
Ik ben best wel nieuwsgierig, ik zit vaak op een afstandje te kijken wat er allemaal gebeurt. Ik speel veel met balletjes en muisjes en met de andere katten die hier wonen. Ik houd alleen niet van heel erg wild spelen. Mijn gastmama zegt dat ik een lief en rustig karakter heb. Ik ben als het rustig is ook graag in de buurt van mijn gastmama. Als ze op de bank zit lig ik er gezellig bij in de buurt. Ik zou graag een rustig huisje willen vinden met een kattenmaatje en met mensen die me de tijd geven om te wennen.

Dus heb je een rustige leefomgeving te bieden en verwacht je niet teveel van mij dan voel ik een match aankomen!
   

Het zou fijn zijn als ze naar buiten zou kunnen maar omdat ze erg schrikachtig is enkel in een afgesloten tuin of kattenren. Dit is geen must als er in huis genoeg vertier is (andere speelse katjes)

Geplaatst op 14-02-2022
Fynn
2

Hey, leuk u hier te zien. Zet u even. Heb je graag een tasje koffie met een koekje ? Dan kan ik u even mijn verhaal vertellen. Mij hebben ze ook meegenomen op die boerderij waar het uit de hand is gelopen. Tja en dat was miserie, dat maakte dat ik het allemaal niet meer goed wist. Toen ik hier bij mijn opvanggezin kwam kroop ik in een hoekje. Of liever gezegd op een stoel onder de tafel. Ik deed niets, enkel een beetje eten als iedereen sliep en het hier heel donker was. Zelfs de aandacht en aanmoediging van de andere poezen kon me niet bekoren. Maar dan he, plots uit het niets. Zag ik het licht ! Die mensen waren eigenlijk wel te vertrouwen en als je het vraagt krijg je aandacht. Dat heb ik heel letterlijk genomen. Want nu eis ik gewoon de aandacht. Ik ben mijn opvangmama haar schaduw vanaf ik mijn ogen opendoen. Alles doe ik mee wassen, kuisen en koken. Als het zou kunnen ging ik zelfs mee naar de winkel. Door de dag trommel ik mijn poezenvrienden hier op om een uurtje te spelen. Want anders slapen die heel de dag. Ik krijg iedereen hier in actie en op een aardig tempo ook. Het mag er al eens hevig aan toe gaan. Allee bijna iedereen content ? Dan ga ik tegen half vijf aan de deur zitten. Want dan komt de tiener des huizes van school en kan mijn portie aandacht met haar beginnen. Ik heb graag kindjes rond mij. Voorals als ze veel aandacht geven en met mij willen spelen. Voila se zo heb ik met jullie mijn dagje eens overlopen. Tussendoor op tijd nog eens gaan eten en af en toe een snoepje krijgen. En zo kom ik dan s’avonds doodmoe mee met mijn opvangmama op bed om lekker te gaan slapen. Naast mij kan je een bom laten vallen want ik slaap heel vast. Om dan s’morgens terug aan mijn dagje te beginnen. 1 dingetje moet ik wel over mezelf vertellen. Mijn gezondheid is niet helemaal top. Ik heb regelmatig snot en hoest af en toe. Maar ik laat mijn snot mooi wegnemen met en zakdoek. En ik ga zelf graag aan de open raam zitten voor frisse lucht. Dus heb jij bij u thuis wel een plaatsje voor mij ? Wel met een ander poesje en liefst een kindje erbij ? Dan ben ik topkandidaat om bij u te komen wonen hoor !!!

Dikke knuffel, Fynn 

Geplaatst op 13-02-2022
Arthur
39

Lieve Arthur

Ik ben blij dat ik voor jouw een korte tussenstop kon zijn.
Een soort van Pitstop. Je kwam verlegen en zeer ruw van
vacht binnen. En had enorm veel last van je hormonen.
Gelukkig kon je snel naar de dierenarts voor casratie en
werden de hormonen minder.
Je broer vond de liefde van zijn leven en jij stond er een
beetje bij te kijken. Maar gelukkig vond jij super snel een
nieuw huisje. Een huis waar jij alle liefde van de wereld gaat
krijgen en samen kan opgroeien met je kleine mensen
broertje. Hoe schattig was het dat je kleine mensen broer je
naam al kende. Hij kwam binnen, zag jouw, wees naar jouw
en zei je naam (of toch zo goed mogelijk!) Hoe schattig was
dat! Ik ben ervan overtuigd dat jullie de beste vrienden gaan
worden. Je vachtje was al stukken zachter toen je vertrok!
En je voelde je al meer op je gemak.

Vertrouw maar snel je nieuwe mensen en geniet van een
leven vol liefde en vriendschap!! Vergeet het verlegen en
kijk alleen nog maar voorui!
Het ga je goed kleine ridder!
Je pleegmama
X

Geplaatst op 13-02-2022
Lara
15

Psst, je mag gerust wat dichterbij komen! Ik durf soms wel eens te blazen als je me wil aaien, maar dat is omdat ik dat soms nog wat eng vind. 
Ik vind het wel fijn om zo lekker in een warm huisje te wonen. Mijn opvanggezin zorgt goed voor me en het is ook wel leuk om samen te spelen. Ik durf wel aan hun hand te ruiken en zo erg is het niet als ze over mijn neusje strelen, maar verder dan dat  ben ik nog niet . Als je kiest voor mij, dan weet je dat ik nog een weg te gaan heb; vertrouwen in elkaar is heel belangrijk.
Mij tijd geven om te wennen is noodzakelijk, maar ik ben wel een aangenaam katje om in huis te hebben. Ik laat mijn mensen nu vaak al lachen door mijn grappige onderzoekende avontuurtjes door heel het huis. 
Ben jij op zoek naar een huisgenootje die niet meteen je schoot op zoekt, maar wel fijn gezelschap is? Dan moet je schijnt zo'n formuliertje invullen en kunnen we kennismaken.
Liefs Lara
Geplaatst op 13-02-2022
Pinot
45

Mijn pleegmama zegt dat ik een speciale jongen ben… Ik ben een vrolijke speelvogel en ik knuffel heel graag maar ik weet nog niet zo goed hoe ik kan tonen dat ik iemand graag zie! Volgens mijn pleegmama ben ik te vroeg mijn mama en nestgenootjes kwijt geraakt. Hierdoor kan ik niet communiceren met andere katten, want ik begrijp hen niet en zij begrijpen mij niet! Ook is het voor mij soms moeilijk om het verschil te zien tussen een hand en een prooi… Gelukkig oefenen mijn pleegmama en ik daarmee, zodat ik stilaan wel weet dat handen enkel dienen om te strelen en knuffelen, terwijl ik op een balletje of pluimpje kan jagen!

 Heb jij nog een plekje vrij in de zetel voor deze ronkende knuffelbeer? Help jij mij verder met de ontwikkeling van spel- en prooigedrag? Heb jij geen andere katten in huis en veel – nee, heel veel – tijd voor mij? Perfect! Kom je dan snel kennismaken?

Geplaatst op 12-02-2022
Eppo
100

Ik kan mijn gevoelens voor de mens niet omschrijven.De liefde is eindeloos, vol vertrouwen, liefdevol en oneindigeondeugendheid.Opgegroeid met 16 katten, ik mag hier alles, ik heb zoveel vrienden, zoontzettend veel.Een draai, een twist, een luid gejuich bij mijn mensen. Stromendeenergie, een sprong in het diepe, het onbekende, ik ken geen angst.Alles is uitdagend.Een hoopvolle blik naar de toekomst, waar een rakker, een speelse gekkeflierefluit mij opwacht, om samen een fantastisch leven te hebben, teervaren. Ik MOET een partner in crime hebben, anders valt mijn fantasiestil en is mijn creativiteit gedaald tot het vriespunt. Ongelukkig zijnis niet mijn keuze, jij kiest. Heb jij veel of minstens 1 rare gekkekat? Dan is dat al een pluspunt.Mijn oogje is dof maar gered, want de wonderen zijn de wereld niet uit.Ik zie fantastisch, dus dat oog is helemaal cool.Soms verschijnt er een snottebel uit mijn neusje, dat lepel ik dan op,want ik wil mooi zijn, shinen. Maar het is enkel iets om wel op tevolgen, heel soms een kuurtje ofzo.Soms heb ik wel eens een proestbui,maar dan huppel ik daarna gewoon weer verder. Weet je, ik was toen iknog een ieniemienie was KEI ziek, wil je nie weten. Als dit dan hetenige overblijfsel is, dan kan ik daar tevreden om zijn, hopelijk jij ook...Ik ben de meest actieve, vrolijke, bijdehandste, gezelligste kitten vanhet heelal!Zo, hebben we dat ook weer gehad, nou doeiii.

 

Eppo wordt enkel geplaatst bij een ander speels katje


Eppo valt onder onze Speciale Zorg Katten. Hij heeft een kruisje voor zijn naam, omdat hij chronisch ziek is. We zoeken een heel bijzonder baasje voor hem, maar ondertussen kunt u Eppo op afstand adopteren.

Geplaatst op 11-02-2022
Dribbel
100

Dribbel en Lotus

Prrrr, sabbel, slurp.
Dribbel? Hey Dribbel, jij daar!
Dribbel kijkt verward op, terwijl de natte plek op het kussen zijn
schuld bewijst.
Hij verlaat onmiddellijk de crime scene en staat verwachtingsvol voor
onze neus, staartje hoger dan hoog.
Wat. Jij riep? Wil je kusje? Kom hier. Kusje op je hoofd, ik wil in
slaap vallen op je buik, mag ik sabbelen aan je haar, aan je trui,
staren in je ogen? Ik ben compleet onschuldig.
Ondertussen is zijn zus Lotus heel druk met het verplaatsen van spullen
op tafel.
Een pen? Onnodig. Weg ermee.
Een elastiekje, please...heb je dat nodig? Weg!
Wat doet dat lepeltje daar, hoppaaaa.
Niet boos worden, kom es. Kusje in je neus. Ik steek letterlijk overal
mij neus in. Ja sorry hè. Nieuwsgierigheid en een tikje brutaal. Tikje
op je oor, tikje op je wang, wat, wat, wat, ik wil spelen man! Doe je
mee? IK heb geen vrees, voor niks en niemand.
Dribbel ploft na hoogstaande kattentrucjes, in een kartonnen doos -omdat
- dit- nou- eenmaal leuker is dan een zacht mandje.
Lotus, die verbaast na alle ondeugden des levens denkt dat zij nergens
iets mee te maken heeft, bij Dribbel in de doos rolt, dan zie je ineens
een liefdevol, zacht tafereeltje. Een zoet beeld, waarbij je denkt dat
ze de liefste van de liefsten zijn.
Beiden vol energie, waarbij Lotus toch wel de kroon spant. Maar ze
hebben elkaar nodig, want ze zijn partners in crime.
We noemden hen vroeger 'het gele' nest. Hun vachtje was vanwege de
ongeboren vrucht geel, maar das nu oke.
Echter.... ze hebben zoveel overwonnen vroeger, waardoor ze toch wat
sporen blijven dragen. Het is wat het is.
Hun oogjes zijn niet perfect, ook hoor je soms geluidjes uit hun keeltje
komen.
Ze zijn verschrikkelijk lief, asociaal aanhankelijk, altijd blij, zeer
ondeugend, altijd in voor een lekkere hap.
Dribbel en Lotus zijn er twee uit duizenden, twee kanjers, twee grote
ondeugden die liefst op schoot ronkend kruipen en al sabbelend in slaap
soezen en hun nieuwe capriolen in hun dromen voorbereiden.

Dribbel wordt enkel samen met Lotus geplaatst.

Geplaatst op 11-02-2022
Lotus
100

Dribbel en Lotus

Prrrr, sabbel, slurp.
Dribbel? Hey Dribbel, jij daar!
Dribbel kijkt verward op, terwijl de natte plek op het kussen zijn
schuld bewijst.
Hij verlaat onmiddellijk de crime scene en staat verwachtingsvol voor
onze neus, staartje hoger dan hoog.
Wat. Jij riep? Wil je kusje? Kom hier. Kusje op je hoofd, ik wil in
slaap vallen op je buik, mag ik sabbelen aan je haar, aan je trui,
staren in je ogen? Ik ben compleet onschuldig.
Ondertussen is zijn zus Lotus heel druk met het verplaatsen van spullen
op tafel.
Een pen? Onnodig. Weg ermee.
Een elastiekje, please...heb je dat nodig? Weg!
Wat doet dat lepeltje daar, hoppaaaa.
Niet boos worden, kom es. Kusje in je neus. Ik steek letterlijk overal
mij neus in. Ja sorry hè. Nieuwsgierigheid en een tikje brutaal. Tikje
op je oor, tikje op je wang, wat, wat, wat, ik wil spelen man! Doe je
mee? IK heb geen vrees, voor niks en niemand.
Dribbel ploft na hoogstaande kattentrucjes, in een kartonnen doos -omdat
- dit- nou- eenmaal leuker is dan een zacht mandje.
Lotus, die verbaast na alle ondeugden des levens denkt dat zij nergens
iets mee te maken heeft, bij Dribbel in de doos rolt, dan zie je ineens
een liefdevol, zacht tafereeltje. Een zoet beeld, waarbij je denkt dat
ze de liefste van de liefsten zijn.
Beiden vol energie, waarbij Lotus toch wel de kroon spant. Maar ze
hebben elkaar nodig, want ze zijn partners in crime.
We noemden hen vroeger 'het gele' nest. Hun vachtje was vanwege de
ongeboren vrucht geel, maar das nu oke.
Echter.... ze hebben zoveel overwonnen vroeger, waardoor ze toch wat
sporen blijven dragen. Het is wat het is.
Hun oogjes zijn niet perfect, ook hoor je soms geluidjes uit hun keeltje
komen.
Ze zijn verschrikkelijk lief, asociaal aanhankelijk, altijd blij, zeer
ondeugend, altijd in voor een lekkere hap.
Dribbel en Lotus zijn er twee uit duizenden, twee kanjers, twee grote
ondeugden die liefst op schoot ronkend kruipen en al sabbelend in slaap
soezen en hun nieuwe capriolen in hun dromen voorbereiden.

Lotus wordt enkel samen met Dribbel geplaatst.

Geplaatst op 10-02-2022
Soof
29

Wat een goeie actie!
Altijd een goed gevoel als je hoort dat passanten letterlijk ingrijpen om een diertje te redden....
Zo ook voor deze kleine uk, wat een geluk heeft ze gehad!
De meldster reed nietsvermoedend op de hele drukke Luikersteenweg in Tongeren, totdat ze opeens een meisje in actie zag schieten.
Het meisje reed op de fiets, gooide ineens haar fiets op de grond en probeerde een kleine kitten te redden die op de drukke baan liep.
De meldster parkeerde ook haar auto langs de kant en besloot onmiddellijk te helpen. Samen hebben ze haar snel kunnen vangen, poeh! Wat een prachtige actie ❤
We werden gebeld en besloten haar op te halen, kom maar lekker bij ons liefje!
Gelukkig ziet Soof er gezond uit en voelde ze zich snel op haar gemakje.
Komt goed, welkom Soof! En vanaf gaan we die rare fratsen niet meer uithalen hè kleine meid...

Geplaatst op 09-02-2022
Timon
15

Hoi, Timon is mijn naam en spelen, spelen, spelen dat is mijn lievelingshobby!
Mijn leven is echt "eat, sleep, play, repeat".  Ik heb zoveel energie en zin in het leven samen met jou. Vanaf dat de dag begint wil ik deze samen met jou ontdekken. Ik hou van veel aandacht krijgen in de vorm van spelen maar ook van aaien. Als puber moet ik nog wel véél leren maar dat is leuk.
Ik ben echt op zoek naar lieve mensen die mij alle aandacht willen geven die ik verdien, enkel oppakken vind ik nog eng. Ik pas in elk gezin mij perfect aan, dus ben jij op zoek naar een vriendje en wil jij met mij spelen? 
Oh ja, een speelkameraadje zou wel leuk zijn, kan ik mijn energie wat verdelen tussen mijn vriendje en jou.
groet Timon
Geplaatst op 09-02-2022
Pym
118

Hai, ik ben Pym
Ze hebben mij in september gered uit het rampgebied na de overstroming in Rivage, Wallonië. Ik ben toen bij mijn opvangmama terecht gekomen waar ik heerlijk in de watjes gelegd werd. Want ik was eventjes behoorlijk overstuur. Gelukkig waren ze hier geduldig en herpakte ik me vlot. Ik kon weer genieten van streeltjes en vond het heerlijk als er zachtjes lieve woordjes tegen me gefluisterd werden. Al snel bromde mijn motertje ook weer deftig.
Na een bezoekje aan de dierenarts leek ik zwanger te zijn. Da’s nou ook wat, ik was zelf nog maar 9 maanden! Gelukkig is alles goed gegaan en heb ik 4 gezonde baby’s groot gebracht én zelfs nog een bonus-baby. Die werd gevonden, nergens een mama te bekennen en het had zo’n grote honger, kom maar bij mama Pym. Daar zeg je toch geen nee tegen!? Maar goed, ze zijn nu allen groot en naar hun eigen huisjes vertrokken. Nu mag ook ik op zoek.Ik droom ervan om lekker naar buiten te kunnen, frisse neus halen in het zonnetje, de insectjes achterna rennen en heerlijk rusten in het zachte gras. ’s Avonds heerlijk op jouw schootje liggen en geaaid te worden. Kan jij mij dat alles bieden? Dan zijn we wellicht een match ^_^  
 
 
Geplaatst op 09-02-2022
Shady
5

Weldra meer informatie over Shady!

Geplaatst op 08-02-2022
Dai
2

Ik ben zo'n katje dat zich nog wat moet ontwikkelen. Ken je dat? Dat je vroeger iets naars hebt meegemaakt en je eigenlijk opnieuw moet leren om het vertrouwen weer wat op te bouwen? Dan weet je hoeveel tijd daarin kruipt hè? Nu, ansich ben ik geen depri type hoor, ik ben een knappe fiere puber, gelukkig maar, want ik geniet ontzettend van het leven! Ik juich het toe, ik omarm het met mijn kleine pootjes want er is altijd wel iets te beleven ❤Ik ben DOL op andere katjes en speel me hier helemaal suf. Ja, ik ben een speelse rakker een blije Dai.Lekker ravotten met de kat des Huizes ( of zusje) EN ik ben een perfecte leermeester voor de jongere katjes. Ik ken veel trucjes en ik geef daar bijscholing in.Dan hebben we het over praktische zaken, spelbehendigheid, conditietrainingen, salto's maken in de lucht en dat soort dingen.We lachen samen wat af.Ha.Maar de mens hè, die accepteer ik op een afstandje. Ik durf nog net niet die grens over, nog net niet dat stapje dichterbij, alhoewel ik toch al behoorlijk wat vooruitgang heb gemaakt.Er zit groei in mijn ontwikkeling dus. Zo'n ruwe diamant. Puur en mooi. Zeggen ze dan, maar ik geloof het.Ik zoek daarom mijn mens die samen met mij de sprong wil wagen. Tijd, geduld, liefde, ik kom er wel. Maar.. WEL met een ander sociaal katje in huis, heb ik nodig, kan ik mee optrekken en jolig doen.Ben jij mijn ware? Kom, even formuliertje invullen, gaan we daten. Doegieee!Dai, 6 maandjes oud

Dai wordt enkel bij een sociale kat geplaatst!

Geplaatst op 08-02-2022
Dré
5

Hallo, 
 
Ik ben Dré, ik ben samen met mijn 2 broers gevonden.We waren ergens toch al mensen gewoon want we wildenvooral aandacht en spelen. Een halve dag geeft het dus maar
geduurd voor ik mij thuis voelde. Genoeg speelgoed, eten en snacks en veel aandacht. Dat kan ik wel gewoon worden hoor. Na een dagje spelen samen in de zetel komen liggen voor nog wat extra aandacht, sta ik helemaal voor open. Hier bij het opvanggezin is er een kleine hond die ik al paar keer heb ontmoet. Af en toe verschiet ik er nog van omdat  die toch nog steeds beetje groter is dan mij maar we kunnen elkaar verdragen. Liever heb ik wel een poezenvriendje om af en toe mee te kunnen spelen.
 
Dus wil je mij graag adopteren laat dan zeker iets weten
Geplaatst op 05-02-2022
Verdi
1

Hoi, ik ben Verdi en ik wil vooral dicht bij jou zijn.
 
Lekker knuffelen, meereizen op je schouders, samen spelen,... Ik heb zoveel liefde te geven.
Toen ik gevonden werd was ik heel ziek, ondertussen ben ik kerngezond, maar mijn ogen zullen altijd een beetje "wazig" blijven. Niet dat ik mij daar iets van aantrek, ik hou mij niet in, maar ze zeggen hier toch dat ik een binnenkat moet blijven. Niet getreurd, er is binnen voldoende te doen.
Mijn beste vriendin Nisse komt ook mee, we hebben elkaar hier leren kennen en dat klikt zo goed, ik wil ze nooit meer kwijt. Samen zoeken we dus een huisje waar we ons binnen kunnen uitleven en veel knuffels krijgen, kan jij dat voor ons zijn?

Liefs Verdi

Verdi wordt enkel samen geplaatst met Nisse

Geplaatst op 05-02-2022
Nisse
1

Hoi, ik ben Nisse en zoals je op mijn foto kan zien ben ik een echt snoesje.
 
Nieuwe mensen bekijken ik liever van op afstand, maar van zodra ik je ken kom ik toch ook gewoon lekker op je schoot liggen. Dan kom ik je dat ook zeggen "prrt roe miauw", ik kan heel goed communiceren wat ik wil.
Verder ben ik een grote fan van andere katten, heerlijk samen spelen, samen slapen, elkaar wasjes geven,... maar mijn favoriete kattenvriend is toch wel Verdi en we willen dan ook samen blijven. We zoeken een plek waar we binnen kunnen blijven en samen kunnen opgroeien. Heb jij nog plaats voor ons?
 
Liefs Nisse

Nisse wordt enkel samen geplaatst met Verdi

Geplaatst op 05-02-2022
Cabernet
45

OOOO hallooooo. Ik sta steeds  op de eerste rij om knuffels en kusjes uit te delen. Ik vind het nog leuker om op jouw schoot te kruipen en knuffels in ontvangst te nemen.
Daar komt plots mijn broer Merlot voorbij met een balletje of pluche muis.
Sorry even de pootjes strekken en samen op jacht met mijn broer!
Merlot kan soms zo gefocust zijn op zijn prooi dat hij mij zelfs niet ziet staan en tegen me botst. Dan checkt hij wel even of alles ok is met mij maar gaat hij er weer snel vandoor.
Niet erg , dan zoek ik alvast een warm nestje op.
Nadat Merlot zijn prooi gepakt heeft en deze trots komt laten zien komt hij gezellig bij mij liggen en doen we samen een dutje.
Wat ik ook leuk vind is vanop de vensterbank naar buiten kijken want daar beweegt altijd wel iets. Of Merlot besluipen en zijn staart proberen te pakken wanneer hij weer vanop zijn uitkijktoren zit te koekeloeren.
Wij zijn dus samen op zoek naar een warme thuis met veel speelgoed , hoge uitkijkplekjes en lekker natvoer! Vind je het niet erg dat er twee getijgerde tornado's door je huis razen ? Perfect!! We kijken al uit om kennis te maken.
 
Cabernet wordt enkel samen met Merlot geplaatst.
Geplaatst op 05-02-2022
Merlot
45

Opzij, opzij, opzij! Maak plaats, maak plaats, maak plaats! Ik zit achter dat balletje aan! Of nee, achter die pluchen muis… Nu weer achter dat balletje! Druk, druk, druk! Ik ben een echte jager en geen enkele prooi is veilig… Vaak vind je mij op het hoogste plekje van de kamer! Zo kan ik alles goed in de gaten houden en krijgen balletjes of pluchen muizen geen kans om ongezien te ontsnappen…

Mijn zusje Cabernet helpt mij graag jagen maar zij wil na een tijdje liever gaan knuffelen met zo’n tweebenig wezen… Dat doe ik ook graag maar niet te lang, want ik moet mijn prooi in het oog blijven houden! Cabernet kan mij ook wel duidelijk maken dat het soms even genoeg is met druk doen en dat het tijd is om gezellig samen een dutje te doen…
 
Wij zijn dus samen op zoek naar een warme thuis met veel speelgoed, hoge uitkijkplekjes en lekker natvoer! Vind je het niet erg dat er twee getijgerde tornado’s door je huis razen? Perfect! Wij kijken al uit om kennis te maken…
 
Merlot wordt enkel samen met Cabernet geplaatst.
Geplaatst op 04-02-2022
Snoop
5

Weldra meer informatie over Snoop!

Geplaatst op 02-02-2022
Ginger
41

Deze kleuter liep tussen een groep zwerfkatten. Ginger kreeg eten van een lieve meneer, maar hij viel meteen op. Er was iets helemaal mis met dit mannetje...
Hij kon niet goed op zijn voorste pootje lopen, deze klapte dubbel en liep vervolgens op zijn elle boog. Hmm... daar zat een stevige breuk!
De meneer besloot hulp te zoeken, Ginger moest absoluut medische hulp krijgen.
Zogezegd zo gedaan, hij kwam bij ons binnen. Jammer genoeg bleek de breuk te oud te zijn om te herstellen. Zijn poot werd tot aan zijn schouder weggenomen. Dat was voor hem een hele opluchting want met de pijnstilling kon hij weer volop genieten van de aaikes. Die aaikes dat was op vraag want hij kreeg bench rust. 
 
Wat een lieverd is dat! Beetje argwanend, maar zijn hart stond al snel open voor ons mensen. Dus het was tijd om te verhuizen naar een ander pleeggezin want daar hadden ze iemand die hetzelfde had meegemaakt en Ginger al Gauw wilde helpen revalideren.
Jullie kennen hem vast nog van Vorige post hij heet Noedels. 
 
Moeten jullie wat weten Noedels eh, heeft ondertussen een echte bff erbij hij heet Aiki. In drie minuten was de kennismaking een feit en mocht ik rustig wennen. Mijn pleeg mama zei me dat ik alle tijd kreeg dus van mij nog geen wenslijstje want ik heb hier alle balletjes die mijn hartje kan begeren. 

Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg