Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart

In MEI 2006 hebben 17 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-05-2006
Disco 21


Lieve Disco,
In begin febr.ben jij met een huisgenootje van jouGeplaatst op 30-05-2006
Grommit 113


Grommit,
Zo klein  als dat jij was toen je bij ons kwam, samen met je broertje Wallice en zusje Kyama, zo groot sterk en ondeugend ben je nu geworden.
Als je de kans kreeg om de benche uit te gaan wist je niet hoe gek je moest doen samen met Kyama.
Grommit ,wij hopen dat je het bij je nieuwe baasje goed kan vinden met je nieuwe speelmaatjes.
Speel ze je opvangpapa en mama, Frits en Miranda

Reactie eigenaar:
Hallo Beste mensen van stichting zwerfkat, Bij deze breng ik even een verslagje over Grommit uit. Op de eerste plaats heb ik de naam Groomt veranderd in Spirit. Dat vond ik zelf een betere naam voor hem.
Het gaat heel goed met hem. Hij is nu twee en een halve week in ons midden en al goed gewend.
Hij is al maatjes met mijn oude dikke kater Mickey. Mickey krijgt bij kittens altijd een beetje moedergevoelens dus dat is schitterend om te zien. Mijn dikke luiaard wordt zelfs weer een beetje speels door Spirit. Diablo de zwarte poes heeft veel moeite gehad de eerste week maar ook dat is al aardig bij getrokken en Spirit staat zijn mannetje wel tegen over haar want hij kan behoorlijk blazen en Mickey neemt hem in bescherming tegen over Diablo.
Spirit vind vooral de bonte muizen geweldig om mee te spelen en ook de grote krabpaal in de woonkamer is het einde.
Hij had een hekel aan grote kattebakkorrels dus hij heeft nu fijne korrels in zijn bak. Dat is natuurlijk geweldig om niet de behoefte op te doen maar ook om mee te spelen. Al met al hij maakt het goed.
Zo, de groeten van alle kattekoppen en mezelf natuurlijk. Groetjes Suzanna

Geplaatst op 29-05-2006
Wallice 15


Wallice,
Je was nog zo klein toen jij bij ons kwam samen met Kyama en Grommit.
Zo klein als dat je bent wist je precies wanneer het etenstijd was, want dat vond jij altijd zo lekker.
Als Kyama en Grommit dan met je wilden spelen dacht jij,  laat me toch met rust ik wil eten.
Wallice vandaag ben je naar je nieuwe baasje gegaan . We wensen je daarom veel speel en eet plezier toe
Groetjesss opvangpapa en mama, Frits en Miranda

Geplaatst op 29-05-2006
Kyama 15


Zo klein en fijn als toen jij bij ons kwam. Zo lief en ontdeugend ben je nu geworden. Spelend en uitdagend reageren naar je broers Grommit en Wallice dat was iets wat jij prachtig vond.
Zodra we de kamer in kwamen, hing je bovenaan in de benche en dacht je: "hé nu ben ik aan de beurt. Ik wil aandacht en spelen."
Kyama wij wensen je veel speelplezier toe bij je nieuwe baasjes.
Groetjes je opvangpapa en mama, Frits en Miranda

Geplaatst op 29-05-2006
Garfield 118


Lieve Garfield,
Vorig jaar juli kwam je bij ons in de opvang. Je was aangereden en had een hersenschudding. Je had daar een hele tijd op de straat gelegen, alle autoGeplaatst op 25-05-2006
Sita en Snoes 116


In het drukke kittenseizoen is het moeilijk om volwassen katten te plaatsen. Iedereen is op zoek naar een jonge, speelse, schattige kitten. Maar niet Gerda uit Maastricht. Zij viel voor de charmes van Sita en Snoes. Alhoewel ze 1 jaar oud zijn, zijn het ook nog speelse en schattige katten.
Deze twee zusjes kwamen een jaar geleden al bij mij in de opvang als jonge kittens. Ze werden ook dadelijk geplaatst. Maar een jaartje later zaten ze terug bij mij, wegens allergie van de eigenaar. Een dikke 3 maanden hebben ze nu bij mij gezeten en dan kan je je echt gaan hechten aan je opvangkatten. Maar ze verdienden een nieuwGeplaatst op 25-05-2006
Snoes en Sita 116


In het drukke kittenseizoen is het moeilijk om volwassen katten te plaatsen. Iedereen is op zoek naar een jonge, speelse, schattige kitten. Maar niet Gerda uit Maastricht. Zij viel voor de charmes van Sita en Snoes. Alhoewel ze 1 jaar oud zijn, zijn het ook nog speelse en schattige katten.
Deze twee zusjes kwamen een jaar geleden al bij mij in de opvang als jonge kittens. Ze werden ook dadelijk geplaatst. Maar een jaartje later zaten ze terug bij mij, wegens allergie van de eigenaar. Een dikke 3 maanden hebben ze nu bij mij gezeten en dan kan je je echt gaan hechten aan je opvangkatten. Maar ze verdienden een nieuwGeplaatst op 22-05-2006
Lieke 22


Het is opeens stil in huis zonder Lieke.
Geen kopjes meer, geen gemiauw als je smorgens beneden komt. Maar we weten dat je een goed nieuw tehuis heb gekregen bij hele lieve mensen die vast
heel goed voor je zullen zorgen.
Samen zijn we een paar keer bij de dierenarts geweest voor je sterilisatie
wat je trouwens goed doorstaan hebt. Op weg in de auto miauwde je zacht maar
je liet je door de dierenarts heel goed behandelen.
De hondjes bij ons thuis mochten steeds dichterbij komen en met je ogen
volgde je ze nauwkeurig,maar kwamen ze te dichtbij dan gromde je als een
hond. Ik geloof dat de hondjes de enige hier in huis zijn die blij zijn dat je weg
bent. Voor ons is het wel wennen.
We wensen je een mooi en rustige toekomst bij je nieuwe baasjes.
Groetjes Caroline

Reactie eigenaar:
hoi Caroline
De eerste dag voor Beau-ke - die naam sprak ons meer aan dan Lieke- in een
nieuwe woonomgeving zit er bijna op. Voor haar een dag vol met vernieuwingen.
Ik zal kort een terugblik geven op die dag.
Bij binnenkomst hebben we haar in haar kamertje uit het reismandje gehaald. Dat was natuurlijk wennen. Zoveel mensen om haar heen in een nieuwe omgeving. Het eerste wat ze deed was dan ook zo snel mogelijk onder bed in het uiterste hoekje. Marie-jose vond haar heel veel op de oude huisgenoot lijken.
Na een tijdje hebben we haar uit haar schuilplekje gehaald en heeft ze even beneden rond gelopen en op de schoot gezeten van marie-jose. Daarna weer naar haar kamertje en meteen weer onder bed zitten. Een uurtje later zijn we weer de kamer op gegaan en toen lag ze al op bed op haar dekentje. Maar......... meteen weer onder bed. S
Geplaatst op 17-05-2006
Minous 107


Dag Lieve Minoes,
Eindelijk krijg jij een baasje die je verdiend hebt. Wij gunnen je dit van harte, want jij had een rot leventje achter de rug. Wij hebben van dichtbij gezien hoe jij door twee mensen gevangen werd als doodsbang poesje van 6 weekjes. Ze lieten je achter bij een hond, die veel te wild was voor jou.
Jij was nog veel te jong en kon je niet weren tegen hem.Je werd steeds banger en banger. Toen werd je letterlijk gedumpt bij een oudere vrouw. Daar leerde jij dat jij je kon verdedigen met je pootjes. Deze vrouw wilde jou liefde geven, maar jij kende dit niet goed.
Jij meende dat alles van mensen kwaad was en daarom gaf jij wel eens een tik.
Niet omdat je graag wilde tikken, maar vooral uit onbegrip en angst.
Deze dame wist niet goed met je om te gaan en zette je buiten aan een lijntje.
Dit vond je maar niks, je was niet gelukkig.
Zo zagen wij je van dichtbij ongelukkig zijn , want deze dame kende we goed.
Ze wist zich geen raad meer met jou en wilde je naar het asiel brengen.
Dit konden wij niet toelaten, want daar zou je plaats moeten maken voor de kittens en zou jij waarschijnlijk worden ingeslapen.
We namen je in de opvang en de eerste dagen was je doodsbang, en gelijk had je!
Enige dagen in de opvang bloeide je op tot een lieve poes met streekjes.
Je kon het best goed vinden met de bende van 6 (katten) en het enige wat je van ons wilde waren knuffels. Heel veel knuffels en aandacht. Daarom zochten we voor jou een heel speciaal baasje, eentje met begrip en geduld.
En ja hoor, vandaag was het zover, heel onverwachts, jij mocht naar je nieuwe baasjes Jos, Jes en Muriel. Minoes, meisje,we gaan je heel zeker missen, want jij hoorde er altijd al een beetje bij...
Een dikke knuffel, Je opvanggezin Marcel en Jeannette

Geplaatst op 13-05-2006
Mori 02


Nou Moor... we waren op zoek naar een speciaal baasje voor jou en wisten dat dat wel even kon gaan duren en geheel onverwacht ging het opeens toch heel snel !
Vandaag ben je naar je nieuwe gezinnetje in Elsloo gegaan; naar Danielle,haar moeder en de andere kinderen. Je krijgt ook gezelschap van hondje Sjeffie en jou kennende als hondenfan, worden jullie dikke maatjes.
Nog maar een paar uurtjes geleden en  we missen je nu al... het is zo stil hier zonder onze Mori, die altijd kletste of even op schoot kwam zitten. Niemand die op mijn keyboard probeert te liggen als ik aan het typen ben of op de de vensterbank glimlachend toekijkt.
Je bent echt een heel bijzonder persoontje en voor altijd in ons hart.
Het zal wennen zijn, maar wat zijn we blij voor jou, eindelijk een echt thuis!
Jou kennende wen je vlug en verover je alle harten in no time.
Maatje het ga je goed en hopelijk nog vele plezierige en gezonde jaartjes daar in Elsloo!
Angelique, Chris en Joey

Reactie eigenaar:
Hallo allemaal,
Hier even een berichtje over Mori.
Ik vond de reis naar Elsloo maar niks. Maar naar een lange trip, was ik er dan eindelijk. Een nieuw huis, met nieuwe baasjes, en een andere hond. Het is wel wennen zeg. In het begin rende ik rond en wou ik alles bekijken, maar na een tijdje kroop ik weg, en kwam ik even niet tevoorschijn. Ik moest even rusten van wat er allemaal gebeurde. Ik wil wel graag naar buiten, mijn baasjes moeten goed op me letten als ze naar buiten gaan. Ook sprint ik maar al te graag naar de bovenverdieping. De hond vond ik niks toen ik hem voor de eerste keer zag. Ik moest blazen naar hem, en sloeg hem in zijn gezicht. Voorlopig blijf ik nog even uit de buurt van Sjeng, totdat ik alles gewend ben. Ik lig graag op de schoot van iedereen. Ik vind het fijn als ze me lekker aaien. Ook eet ik goed, en doe ik mijn behoefte in de daarvoor bestemde kattenbak. Zelfs de eertse keer jongens! Ik weet wel hoe het moet!
Wij zijn super blij met Mori, en wat is het toch echt een lieve kater he! Ik houd jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.
Groetjes van Mori en mij!  Liefs,  Danielle

Geplaatst op 10-05-2006
Siep 23


Vandaag is de laatste kitten van ons nestje vertrokkenGeplaatst op 09-05-2006
Noortje 118


Lieve Noortje,
Na zes weken bij ons in de opvang te zijn geweest, is vandaag eindelijk de grote dag voor jou aangebroken! Het is plotseling allemaal heel snel gegaan. Een paar dagen geleden kregen we een telefoontje en nu ben je al weg. Maar ik weet zeker dat je het daar heel goed zult krijgen.
Je verhuist helemaal naar Budel en krijgt daar het gezelschap van nog een poes, Jimmy en twee honden. Aangezien je helemaal verzot bent op andere katten, zal dat wel goed komen!
We hebben zelden een poes gezien die zo genoot van het gezelschap van andere katten. Je vond het heerlijk om met je hele lijfje langs onze katten te strijken. Maar je favoriet was toch wel onze Balou. De trap was niet veilig voor jullie. Die hebben jullie heel wat keren op en af gerend. Je gespeel hetGeplaatst op 08-05-2006
Pim 23


De dag is aangebroken om afscheid te nemen van Pim, ons zorgenkindje van dit nestje. 
Pimmetje, toen je bij mij aankwam was je maar sufjes, je at niet voldoende, had hardnekkige diarreeGeplaatst op 07-05-2006
Nomy 118


Lieve Nomy,
Vijf weken geleden kwam je bij ons terecht. Je komt uit Uikhoven en werd daar gevoerd, maar helaas mocht je daar niet blijven. Er is toen besloten dat je naar een wei in Asse zou gaan, waar je heerlijk zou kunnen spelen en rondlopen met je andere zes vriendinnetjes. Het lot heeft echter anders voor je beslist.
Hier in de opvang bleek al gauw dat jij veel te lief en te tam was om in een wei rond te lopen. Jij verdiende zeker de kans op een lief baasje.
Tot onze verbazing werd al binnen de week voor je gebeld, maar hoe kan het ook anders, met zoGeplaatst op 07-05-2006
Jana 23


Ons Janaatje, een lief tijgerpoesje,  komend uit een nestje van 3 heerlijke schatjes, heeft vandaag mijn huisje verlatenGeplaatst op 02-05-2006
Amber 13


Amber is een kat die de hele tijd op schoot of in je nek ligt of achter je
aan loopt. Het is een echte knuffelkont. Ze laat heel duidelijk merken wat
ze wel en niet leuk vindt door het te vertellen. Als ze iets niet leuk vindt
geeft ze echt commentaar. Ik vermoed dat ze behoorlijk brutaal kan zijn,
maar ik versta haar niet. Als ze iets wel leuk vind maakt ze allerlei
kirrende, vrolijke geluidjes. Verder vraagt ze letterlijk om aandacht. Ze
luistert heel goed naar de volgende uitspraken: "Amber", "nee", "kom", "wil
je iets lekkers?" en "ga zitten" (ja, echt!). Ze is helemaal wild van
boterhamvlees. Ze heeft dus ook wel eens in een klein onbewaakt moment het
vlees van ons brood gepikt. Ze kijkt dan uiteraard intens onschuldig.
Amber is ruim drie maanden bij ons geweest en heeft nu een leuk thuis gevonden bij Kim in Elsloo. Ze is daar de enige kat en krijgt alle aandacht voor
zichzelf.
Wij gaan Amber (inmiddels Miu) heel erg missen maar we zijn heel
blij dat ze zo'n goed huisje gevonden heeft bij Kim.
Groetjes Suzanne en Peter

Geplaatst op 02-05-2006
Sassy 112


Vandaag was het dan zover. Mijn lieve Sassy is vertrokken.
Ze woont nu in Heerlen bij Jan en Joyce, haar nieuwe baasjes. Zij hebben al een kater die ongeveer even oud is als Sas.
Dat zal Sas wel leuk vinden, lekker samen ravotten.........
Lieve Sassy, geniet er maar van, je verdient het.
Dikke knuffel van je opvangmama Cynthia.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg