Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart

In JULI 2006 hebben 53 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-07-2006
Moira en Pepper 24


Lieve Moira en lieve Pepper,
De eerste keer dat ik jullie zag, oh zo klein, amper 75 grammetjes en 1 dagje oud !!! Mijn hartje ging nogal tekeer. We dachten , ocharme, die halen het misschien nooit. Maar we bleven erin geloven en na twee daagjes vonden we een mamapoes. Ik reed er meteen naartoe en het lukte. Kara nam jullie aan alsof jullie haar eigen kittens waren. Ze bracht jullie liefdevol op. Ook tijdelijke opvangmama Ilse heeft het prachtig gedaan. Nu zijn jullie mooie en sociale katjes en gaan jullie een ander huis op stelten zetten !!!! Jullie komen goed terecht,daar ben ik absoluut zeker van. Het huis is nu wel leeg en veel rustiger. Maar ik ben blij dat jullie samen geplaatst zijn, zo zullen jullie nooit alleen zijn. Veel geluk en dat jullie nieuwe baasjes evenveel plezier mogen beleven als wij. We missen jullie.
Jullie opvangmama, Sandrine

Reactie eigenaar:
Syb en Sanne hebben zich al prima aangepast. Na een dag waren ze al gewend in het nieuwe huis.
We hebben nu een veel grotere tuin, die we met een hek hebben omheind zodat ze er niet uit kunnen. Dus op dit moment zijn ze druk buiten aan het spelen. Gedurende de verhuizing hebben ze bij mijn moeder gelogeerd; ze hadden niet meer dan een half uur nodig om haar volledig in te palmen! Het zijn ongelofelijk sociale beestjes en zelfs op een ander zorgen ze er altijd voor bij iemand in de buurt te zijn. Op bijgaande foto zie je Sanne op haar alleraanhankelijkst. Elke ochtend komt ze even kroelen, en liefst 's avonds nog een keer.
Sanne communiceert voortdurend met kleine kirretjes, van die knorremieuwtjes. Een echt miauwtje komt er alleen uit als er een lekker bakje kattenmelk aankomt.
Syb is zoals het een echte kater betaamt wat minder aanhankelijk in het strelen, maar is van de twee degene die het allermeest altijd in je buurt wil zijn. Als je werkt ligt hij bij je op tafel, als je de was vouwt ligt hij op de strijkplank en als je je tanden poets ligt hij op de badkamervloer.
En ze kunnen lekker wild spelen, met elkaar of met ons, maar ze gaan nooit te ver in het bijten of krabben.
Qua gezondheid gaat het ook uitstekend met ze. Ze zijn vorige week nog bij de dierenarts geweest voor een herhaling van de intentingen, en daar zijn ze meteen ook even verder nagekeken. Niets aan de hand, kerngezonde poesjes. Ze zijn inmiddels allebei gecastreerd en gelukkig heel netjes op gewicht gebleven.
Veel succes met ongetwijfeld weer een heel druk opvangseizoen, en mocht je toevallig een keer in de buurt van Mierlo komen, aarzel dan niet om even langs te komen om Syb en Sanne te komen bewonderen. Je bent altijd welkom.
Veel groetjes, en een heel dikke knuffel terug van Syb en Sanne,
Aukje

Foto bij eigenaar gemaakt

Geplaatst op 31-07-2006
Pepper en Moira 24


Lieve Moira en lieve Pepper,
 De eerste keer dat ik jullie zag, oh zo klein, amper 75 grammetjes en 1 dagje oud !!! Mijn hartje ging nogal tekeer. We dachten , ocharme, die halen het misschien nooit. Maar we bleven erin geloven en na twee daagjes vonden we een mamapoes. Ik reed er meteen naartoe en het lukte. Kara nam jullie aan alsof jullie haar eigen kittens waren. Ze bracht jullie liefdevol op. Ook tijdelijke opvangmama Ilse heeft het prachtig gedaan. Nu zijn jullie mooie en sociale katjes en gaan jullie een ander huis op stelten zetten !!!! Jullie komen goed terecht,daar ben ik absoluut zeker van. Het huis is nu wel leeg en veel rustiger. Maar ik ben blij dat jullie samen geplaatst zijn, zo zullen jullie nooit alleen zijn. Veel geluk en dat jullie nieuwe baasjes evenveel plezier mogen beleven als wij. We missen jullie.
Jullie opvangmama, Sandrine.

Foto bij eigenaar gemaakt.

Geplaatst op 30-07-2006
Billy 120


Lieve Billy,
Toen je drie weken geleden bij ons binnenkwam, was je nog een klein, bang katertje. Zodra we de deur naar de kamer openden was je nergens te bekennen en zat je verstopt in een van je vele schuilplaatsen. Kort na je kennismaking met Cai, liet je je steeds vaker zien, doch met Cai als harnas. Samen stroopten jullie het hele huis af. De zolder was je favoriete plekje. Zelfs met het warme weer was je daar meestal te vinden.
Je leefde al snel helemaal op en had overal plezier in. Bij elke beweging, sprong die je maakte kondigde je jezelf aan dmv een van je vele verschillende geluidjes. Zo wisten we allemaal: "aan de kant, aan de kant, hier komt Billy".
De medicijnen voor je traanoogjes waren een domper op je vreugde. Het duurde je allemaal te lang en algauw had je dan ook een trucje; zodra we de zalf in de aanslag hadden rende je zo hard als je kon naar de zolder en daar aangekomen racete je weer langs ons naar beneden, naar de woonkamer. En Armand maar achter je aan. Hij heeft nou wel conditie opgebouwd ;-)
's Morgens bij jullie ontbijt stormden jullie op de voerbakjes af, in paniek, op zoek naar het meest gevulde bakjes.  Dit was een moeilijke keuze, beide bakjes waren even vol.
Afscheid nemen van Cai was moeilijk en even waren we bang dat je verdrietig zou blijven. Maar dat duurde gelukkig niet lang. Je had al snel vriendschap gesloten met ons kleine, brutale logeetje Miepje.
's Nachts was je het liefste beestje van de hele wereld. Dicht tegen ons aan liggend, viel je in slaap. Maar voordat je ging slapen tuurde je lang naar Romy's ogen. Je was erg onder de indruk van die knipperende wimpers. Als je niet te
moe was kregen haar oogleden nog een lief en vooral nat kusje van je.
Lieve Billy, we hebben een ontzettend leuke tijd gehad en dat hebben we te danken aan jou. We weten nu dat je goed terecht bent gekomen bij Astrid en Bart. Je woont nu dichtbij ons, dus hopelijk zien we elkaar nog af en toe. Lieve, kleine Billy met je gestreepte, grijze pyjama, het ga je goed.
Dikke knuffel Armand, Romy, Miepje en de rest.

Reactie eigenaar:
Hallo Armand en Romy,
Nou, met Billy gaat het prima. Eerst even een beetje onwennig, maar hij had al snel een plekje gevonden waar hij zich voor ons kon verstoppen.
Na een paar uurtjes werd hij toch wel nieuwsgierig en begon hij de boel te verkennen. Ongeveer alles waar hij op, in, onder of achter kan kruipen heeft hij al ontdekt.
Hij is wel nog een beetje bang als je komt aanlopen, dan vlucht hij heel snel weg. Als je hem echter heel rustig benaderd dan is alles prima en begint hij ook gelijk al te spinnen en kopjes te geven. Een teken dat hij zich toch al een beetje op zijn gemak voelt. We zullen goed voor hem zorgen!!! en natuurlijk zijn jullie van harte welkom als jullie hem nog eens willen opzoeken.
Groetjes Bart & Astrid

Foto bij eigenaar gemaakt

Geplaatst op 30-07-2006
Indra 27


Mooie Indra heeft een lief baasje gevonden in Homburg!  Ze zal vriendjes krijgen daar: honden en soortgenootjes. Het ga je goed Indra!

Reactie eigenaar:
Hoi Petra, het is goed gegaan vannacht en ook vandaag. Ze speelt als de beste
en eet ook goed. Ze is alleen een beetje bang van de honden en laat dat ook
goed horen,maar dat komt wel goed op dit moment ligt ze lekker te slapen op
de bank met haar buikje rond gegeten. De kater van ons vindt haar erg
aantrekkelijk, zij vindt dat ook prima: de andere twee zijn vrouwtjes en
kijken eerst de kat uit de boom. We kunnen haar nu al niet meer missen.
Nog  bedankt.

Geplaatst op 29-07-2006
Lucy 27


Hallo ik ben Lucy, een mooie poes van 1 jaar oud.
Sinds kort zit ik bij mijn nieuwe opvangmama. In het begin vond ik dat nog wel een beetje eng, want alles was nieuw en er waren ook twee katten die nog groter zijn dan mij!!
Ik heb op mijn gemakje alles eens goed bekeken en vond die grote katten toch wel aardig. Ik durf al zelfs samen met ze te eten en spelen. Soms verstop ik me achter de bank en als er dan een van de grote katten aan komt lopen laat ik hem schrikken door ineens op te springen. Ook is er een hele leuke nepmuis waar ik lekker mee kan spelen.
Als ik uitgespeeld ben, ga ik lekker op de bank liggen en vraag dan om aandacht door heel lief te miauwen. Mijn opvangmama neemt me dan op schoot en daar ga ik heerlijk liggen spinnen (want dat kan ik heel goed, ik spin het hardste van alle katten) Ik vind het heerlijk om lekker geknuffeld te worden, je zult je dan ook nooit vervelen met mij in huis.
Wie o wie wil mijn vriendje worden en voor mij zorgen zodat ik weer iemand heb waar ik lekker bij kan spinnen!!!

Geplaatst op 29-07-2006
Troy 108


Troy heeft een geweldig mooi tehuis gekregen! Onze stoere bink  werd een tijdje geleden geopereerd: zijn pootje moest geamputeerd worden.  Maar dat deerde Troy niet hoor. Vanaf nu gaat hij een gouden toekomst tegenmoet!

Reactie eigenaar:
Vandaag hebben wij Troy mogen halen bij het gastgezin.. Wat een geweldig diertje. We hebben hem echter omgedoopt naar Freggle..
In de 1e instantie wilde ik hem gewoon in de kattenbak zetten en dan van daaruit het huis laten verkennen, maar ik heb er toch voor gekozen om een grote kooi neer te zetten en hem vandaar uit kennis te laten maken met de andere dieren hier in huis. Ik wilde niet dat hij ergens onder vluchtte en ik hem dan steeds weer moest pakken uit zijn veilige plekje. De katten vormen geen probleem, daar "neust"hij al druk mee, niemand heeft nog staan blazen.
Hoewel de honden gek op katten zijn ( vooral onze rottweiler is erg gek op kittens, vroeger bij mijn flessenkinderen kwam haar moederinstinct ten volle naar boven en gaf ze ook melk en nu staat ze weer dolgelukkig te kwispelen naast de kooi ) vindt ie honden dus wel eng, dus ik ben blij met de gemaakte keuze.
Ik hou jullie uiteraard op de hoogte... en bedankt voor een geweldig nieuw maatje...ga door met jullie goede werk..

Geplaatst op 28-07-2006
Fleurtje en Foxy 03


Dag Fleur, dag Foxie, veel plezier bij jullie nieuwe pleegouders!
Ik weet zeker dat jullie het fijn gaan krijgen in Helden, zeker ook omdat jullie met zijn tweetjes blijven.
Jullie spelen altijd graag samen, dus jullie treffen het. Jullie baasjes hebben zich erg verheugd op jullie komst. Er staan allemaal leuke dingen klaar zoals een krabpaal en allerlei speeltjes. En heerlijk eten natuurlijk. Dus jullie vallen met je neusjes in de boter.
Wij zullen jullie missen, want we hebben samen veel plezier gehad toen jullie bij ons woonden. En ook opvangkat Eddie zal jullie missen, want hij vond het heerlijk om met jullie te stoeien. Maar op jullie nieuwe adres krijgen jullie een luizenleventje, en daar gaat het om. Wij zijn blij voor jullie beidjes.
Een kus op jullie neusje van Juup, Francis, Ties en Lou

Geplaatst op 28-07-2006
Foxie en Fleur 03


Dag Fleur, dag Foxie, veel plezier bij jullie nieuwe pleegouders!
Ik weet zeker dat jullie het fijn gaan krijgen in Helden, zeker ook omdat jullie met zijn tweetjes blijven.
Jullie spelen altijd graag samen, dus jullie treffen het. Jullie baasjes hebben zich erg verheugd op jullie komst. Er staan allemaal leuke dingen klaar zoals een krabpaal en allerlei speeltjes. En heerlijk eten natuurlijk. Dus jullie vallen met je neusjes in de boter.
Wij zullen jullie missen, want we hebben samen veel plezier gehad toen jullie bij ons woonden. En ook opvangkat Eddie zal jullie missen, want hij vond het heerlijk om met jullie te stoeien. Maar op jullie nieuwe adres krijgen jullie een luizenleventje, en daar gaat het om. Wij zijn blij voor jullie beidjes.
Een kus op jullie neusje van Juup, Francis, Ties en Lou

Geplaatst op 26-07-2006
Vlekkie 07


Een vriendelijke dame uit Heers gaf een aantal straatkatten te eten. Dit beviel de katten zo goed,  dat ze bij haar in huis zijn bevallen van hun kittens. De moeders worden nu gesteriliseerd en wij zoeken voor de kittens een goed gezin om te wonen. Deze schavuiten zijn speels en vrolijk en helemaal tam.
Vlekkie is een mooi lapjespoesje.

Update gastgezin:
Vlekkie is een echt familiedier. Ze wilt echt overal bij betrokken raken.
Pas maar op, voor je het weet ben je uitverkozen tot wandelende ladder. Ze klimt langs je broekspijp omhoog en gaat dan op je schouder zitten om alles lekker in de gaten te houden.
Ze houdt ook lekker van spelen en stoeien en gaat daarbij niemand uit de weg, andere katten, honden of kinderen zijn allemaal goede gegadigden.
Ook is Vlekkie bijzonder intelligent van karakter, zo kan ze bijvoorbeeld de vijf (lees pootje) geven.   En verder is deze lieve meid een echt knuffelkont, waar je helemaal verliefd op word. Wie wilt zijn hart aan deze schat schenken?

Geplaatst op 26-07-2006
Zorro 07


Een vriendelijke dame uit Heers gaf een aantal straatkatten te eten. Dit beviel de katten zo goed,  dat ze bij haar in huis zijn bevallen van hun kittens. De moeders worden nu gesteriliseerd en wij zoeken voor de kittens een goed gezin om te wonen. Deze schavuiten zijn speels en vrolijk en helemaal tam.
Zorro is een mooi zwart wit katje.

Update gastgezin:
Wie wilt deze stoere ontdekkingsreiziger adopteren. Hij is speels, aanhankelijk en robuust gevormd. Wie dit kereltje in huis haalt heeft echt een aanwinst voor de hele familie.
Zorro is altijd wel in voor een lekker stoeipartijtje met de andere katten. Hij is erg nieuwsgierig naar de kinderen toe. En ook een hond zal hij niet uit de weg gaan, maar hem betrekken in zijn spel. En als hij dan moe is van al dat spelen komt hij lekker bij je liggen om te knuffelen of om gewoon en lekker dutje te doen. Je huis is pas echt compleet met deze rakker, dus reageer maar snel.

Geplaatst op 26-07-2006
Kitty 07


Een vriendelijke dame uit Heers gaf een aantal straatkatten te eten. Dit beviel de katten zo goed,  dat ze bij haar in huis zijn bevallen van hun kittens. De moeders worden nu gesteriliseerd en wij zoeken voor de kittens een goed gezin om te wonen. Deze schavuiten zijn speels en vrolijk en helemaal tam.
Kitty is een mooi zwart poesje.

Update gastgezin:
Deze black beauty moet je echt zien, en ze zal je hartje een slagje sneller doen slaan.
Ze zal er alles aan doen om je te willen verleiden, en ze zal daarbij geen middelen ongebruikt laten. Ze kan je eerst heel lief miauwen om je aandacht zachtjes te trekken, en daarna draait ze om je benen heen om duidelijk maken dat ze graag wat aandacht wilt.
Maar ook het subtielere werk is aan haar besteed. Zo kan ze je heel lief, bijna flirtend aankijken met haar twinkelende oogjes. Iedereen windt ze om haar mooie pootje, zo ook andere katten, honden en kinderen. Kortom deze femme fatale is een echte must voor elke kattenliefhebber!

Geplaatst op 23-07-2006
Willem 19


Willem stelt zichzelf voor:
Hoi, ben er weer! Ik ben inmiddels helemaal opgeknapt, en voel met katerlekker! Ik ben gek op het voer van mijn opvangmama, ik hou van spelen en heb zojuist die rare muis (een speelgoedmuis) es flink aangepakt, lekker ruig... Geaaid worden vind ik eigenlijk best lekker, maar dan wel als ik het wil! Me zomaar laten bepotelen zit er niet in, da's niet goed voor mijn stoere imago...

Gastgezin zelf aan het woord :
Willem heeft rust en zijn eigen tempo nodig, want hij past zich wat minder makkelijk aan dan de doorsnee kat.  Met een paar weken geduld is dat helemaal voorbij, en laat ie horen dat hij zich katerlekker voelt! Euh, ex-kater wel te verstaanGeplaatst op 23-07-2006
Thomas 12


Thomas heeft eindelijk een fijn huisje gevonden. Zijn broertjes zijn al een
aantal weken eerder geplaats. Wij vonden  dat stiekem niet zo erg want
Thomas is ook wel een uitzonderlijk lief katertje. Maar hij wilde zelf toch
ook wel graag een blijvend thuis. En nu is zijn wens uitgekomen: Hij heeft
een super thuis gekregen met drie andere katten om mee te spelen, en niet te
vergeten twee lieve nieuwe baasjes. We zullen Thomas enorm missen maar we
weten zeker dat hij het fijn gaat hebben.
Veel plezier kleintje!
Je opvangouders Roger & Sarah

Geplaatst op 23-07-2006
Jake 116


Met veel moeite werd je gevangen op een boerderij te samen met je zusjes Nike en Callie. Je kwam met mij in de opvang vol met parasietjes, met niesziekte en een heel vuil vachtje. Na een grondige wasbeurt en de nodige medicijntjes, verscheen jeGeplaatst op 23-07-2006
Lady Genevieve 23


Een tijdje geleden was er een landbouwmarkt in Alden Biezen. Ons gastgezin was daar aanwezig, raakte geschokt en belde onze vrijwilligster. De kittens zaten in de hete zon, met zGeplaatst op 22-07-2006
Dolly en Dippy 21


Jullie zijn samen met nog een broertje en zusje bij mij gekomen.
Erg ziek en zwak, maar samen hebben we jullie gezond en groot gekregen.
Gelukkig mogen jullie met zGeplaatst op 22-07-2006
Dippie en Dolly 21


Jullie zijn samen met nog een broertje en zusje bij mij gekomen.
Erg ziek en zwak, maar samen hebben we jullie gezond en groot gekregen.
Gelukkig mogen jullie met zGeplaatst op 22-07-2006
Hajdut 25


Lieve Hajdut,
Wat een snelle plaatsing, wat een apart verhaal ben jij toch. Je kwam helemaal uit Turkije, omdat je aids positief bleek te zijn. Je kwam samen met Wiske in Buddy Kat. Met onze zes verzorgers, werden we allemaal stapelgek op je. Zodra je ons zag, kwam je vrolijk op ons afgehuppeld, ging je op je achterpootjes staan en kregen we een ferme knuffel van je, langs onze benen. Geen enkel speelgoedmuisje was veilig, je sprong, rende, gleed uit, draaide op je ruggetje, je gekke capriolen maakten ons aan het lachen. Bij elke lichtinval, zorgde je ervoor dat de lichtstraal op jou scheen. Je had de zon nodig, de buitenlucht.
Na enkele weken, bleek een wonder te zijn gescheid: we deden opnieuw een aidstest en je bleek helemaal geen aids te hebben!
Diezelfde avond werd je nog ondergebracht bij LIlian, ons opvanggezin. Wat was het raar, om niet meer verwelkomd te worden door onze eenogige bandiet.
We zochten een baasje voor je waar je lekker buiten zou kunnen ravotten.
Amper twee dagen in ons opvanggezin en Brigitte werd verliefd op je. Ze wilde je adopteren, ze had haar hart verpand aan jou.
En nu, lieve jongen, ben je geplaatst. Je hebt een baasje, je hebt iemand die van je houdt en je nooit zal laten gaan. Je mag daar lekker naar buiten en je hebt 4 harige vriendinnetjes. Dit is wat jij wilde, dit is wat jij kreeg. Izmir heet je nu.
Vaarwel Hajdut, dag lieve, lieve, jongen van ons.
Namens alle verzorgers van Buddy Kat

Opvangmamma2:
Wij mochten even kennis maken met Hajdut .Net 2 dagen  bij ons ,en een heel lief aardig baasje kwam al naar hem kijken en  werd ook meteen verliefd op hem. Dit is niet vreemd,  zo lief was hij ;daar kon je niet omheen hij vlijde langs je benen, gaf je zomaar kusjes ,en het was of hij je altijd een knipoogje gaf. Hij had ons hart ook al gestolen , maar we zijn heel blij voor hem dat hij nu mee kon naar een goed huis voor de rest van zijn leventje .
Voor ons een beetje verdrietig, omdat wij niet wat langer van hem konden genieten. Jongen je hebt al zo veel meegemaakt dit was  je grootste wens een huisje voor altijd .Geniet er maar van.  
Een hele dikke knuffel van je opvangmamma lilian al was het maar voor 2 dagen.

Reactie eigenaar
Wat een eer dat wij Hajdut hebben mogen adopteren, het is een geweldige kerel, hij is omgedoopt tot Izmir, en ligt nu tevreden te slapen. Het is onze 3de adoptie via jullie, en ik raad het iedereen aan, deze katten verdienen alle kansen!

Geplaatst op 22-07-2006
Bjorn 116


Kleine schat, je kwam doodziek bij me binnen, maar dat duurde niet lang. Je genas heel snel en je ontpopte tot een echt klein lief wervelwindje! Geen seconde zat je stil, je wou altijd maar spelen met je pleegfamilietje. Op tijd en stond had je ook je knuffeltjes en aaitjes nodig en dan liet je je motortje draaien.
Vandaag was dan eindelijk je dag. De dag dat je je gouden mandje kreeg. Je gaat nu in Duitsland wonen en krijgt er het gezelschap van Kyra, een poes. Als je er klaar voor bent, kun je later in de grote tuin gaan spelen!
Beloof me wel dat je het niet te bont gaat maken daar!
Ik zal je missen, lieve schat.
Veel knuffeltjes van je opvangmama, Samantha

Reactie eigenaar:
We zijn gisteren heel goed thuis gekomen, en helemaal schoon. Bjorn heeft in het begin, toen we nog in Maastricht waren een miauwtje laten horen, en een kwartiertje later nog een. Daarna niet meer. Hij was zoet, lag rustig in zijn mandje en knuffelde met mijn hand.
In Duitsland kreeg ik een dikke file, en toen heb ik het mandje open gedaan en heeft ie op mijn schoot gezeten en in het mandje. Veel knorren. Heel lief. Zo zijn we thuis gekomen na een reis van 3,5 uur.  Mijn man, Bart, is ook helemaal blij met hem.
In eerste instantie hebben we hem in de woonkamer gelaten, Kyra was niet thuis. Maar daar was ie angstig en kroop weg omder de bank. Toen hebben we hem naar de badkamer boven gebracht, grenzend aan de slaapkamer. Een heel veilig plekje. Daar heeft ie geslapen en gespeeld en lekker gesmikkeld van de brokjes. En in de kattebak gespeeld alsof het een speelzandbak is. Hij doet alles goed. Ik heb hem zijn pilletje gisterenavond gegeven en vanmorgen, gemengd met de wiskas natte brokjes. Nadat ie ook de slaapkamer heeft verkend is ie heel moedig zelf naar beneden gekomen en is de woonkamer, keuken en gang aan het ontdekken. Kyra ligt op de bank te slapen en ze heeft al wel wat in de gaten, maar er is nog geen confrontatie geweest. Kan elk moment gebeuren. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat tussen die twee.
Bjorn knort uitbundig, maar is ook wel schrikkerig. Als hij bijvoorbeeld in zijn mandje ligt en je komt met je hand naar binnen dan deinst ie eerst terug. Het is net alsof ie zich dan nog iets herinnerd van een grote hand die boos was of iets dergelijks. We weten natuurlijk niet wat ie de eerste 7 weken van zijn leven heeft meegemaakt.
Inmiddels hebben Kyra en Bjorn elkaar ontmoet. Kyra flink blazen en grommen, en Bjorn een heel hoge rug en dikke staart. Maar geen aanval.
Vooralsnog goed nieuws, Samantha.  Groeten van Connie, Bjorn en Bart

Geplaatst op 22-07-2006
Cai 120


Lieve Cai,
Wat kan ik me nog goed herinneren hoe je eruit zag toen ik je ging ophalen. Je oogjes zaten helemaal dicht, je had een dikke, vieze teek onder je kin en je vacht was helemaal dof. Daarnaast had je ook nog eens flinke niesziekte.
Wat had ik met je te doen toen je zoveel medicijnen nodig had. Ik wikkelde je in een handdoek om ervoor te zorgen dat je stil bleef liggen en dan keek je me aan met die kleine, vieze oogjes of je wilde zeggen; "Ja, echt? Is het weer zover?"
Maar lieve Cai, het is het allemaal waard geweest want je bent helemaal opgeknapt. Je oogjes stralen en je vachtje glanst.
Gisteren kwamen je nieuwe baasjes je ophalen. Nu woon je in Breda met Martin en Paula en nog twee poezebeestjes.
Ik ben heel blij voor je dat je zo goed terecht bent gekomen. Veel geluk kleine, ik zal met plezier aan je terugdenken en ik hoop dat je nieuwe baasjes net zo veel van jou mogen genieten als dat wij hebben gedaan.
Liefs je opvangmama Romy en een knuffel van Billy

Berichtje van Cai:
Op weg naar mijn nieuwe mandje in Breda. Ik zit in een reismandje tussen twee vreemde mensen in de auto en voorin nog twee mensen.  Al die rare luchtjes, maar ik laat mij niet kennen! Dus ik laat even weten dat er niks mis is met mijn longen; "MIAUWW"  Mijn nieuwe baasje haalt mij uit het mandje en dat is leuk! Dus ik begin knorrend door de auto te lopen maar dat mag volgens mij niet. Ik laat goed weten dat ik een heel stoer meisje ben.
Maar pff ik ben nu wel heel erg moe geworden, dus ben ik lekker gaan slapen in het reismandje. Hee, de mensen stappen uit de auto, ik ben in Breda! De kamer is leuk en ik loop rond te snuffelen in ieder hoekje.
Ik wilde ook even niet aangehaald worden, want dat mocht pas toen ik alles goed had bekeken. Ik laat even zien wat ik allemaal al kan, zoals goed drinken en eten en netjes naar het toilet gaan.
Ik kan de trap al oplopen en ik weet nu ook hoe ik naar beneden kan komen.
Er loopt hier ook een andere kat rond, ik heb haar heel even gezien maar dat vond ik een beetje eng, dus ben ik snel weer weggelopen. Spelen kan ik heel goed, het blauwe draadje is helemaal geweldig!
Nu ben ik alweer moe geworden en lig nu heerlijk bij mijn nieuwe baasje te slapen. Als ik nog een aaitje wil, Miauw ik hard en dan word ik weer lekker gekriebeld en ga ik weer tevreden heel hard knorren rrrrr. Ja ik heb het al prima naar mijn zin! Bedankt opvangmama Romy voor alle goede zorgen!
Pootje van Cai

Geplaatst op 20-07-2006
Shadow 02


Met jullie viertjes kwamen jullie bij mij. Je zusjes vlogen al snel uit naar nieuwe gezinnen. Jij bleef achter bij ons,niet dat we het erg vonden dat je nog wat langer mocht blijven,je bent een ontzettend lief, rustig meisje, en we hebben intens genoten van onze tijd samen.
Onze eigen Jacy had besloten dat je haar baby was en moederde enthousiast.
Je woont nu bij Suzanne en Peter in Maastricht. Je werd als een prinsesje opgehaald, speciaal voor jou was er een auto met  airco geregeld! En thuis wachtte al vanalles op je: speeltjes, mandje, dekentjes, krabpaal en lekkere hapjes. Op het moment ben je nog hun enige huisdier , maar binnenkort krijg je gezelschap van nog een andere kitten, Fay, ook van zwerfkat... dat zul je vast heel leuk vinden.
Lieve kleine prinses, ik mis je ontzettend, vreemd het lege plekje op mijn arm als ik  īs avonds tv kijk maar ik weet dat je goed terecht bent gekomen en hartstikke verwend wordt  in Maastricht. Ik weet dat nog altijd een beetje bang bent voor nieuwe mensen, maar met veel geduld en aandacht komt het vast goed, zeker weten!
dikke knuf, Angelique en een kopje van Jacy

Geplaatst op 18-07-2006
Gilly 111


Gilly kleine meid, wat zat je toch de schreeuwen in die seringenstruik, wat was je overstuur. In de auto werd je geschreeuw er niet beter op, je gilde je longen uit je lijfje, je was helemaal over je toeren. Het is ook niet niks voor zo'n kleine
drop om langs zo'n moordende weg terecht tekomen, helemaal in je uppie.
Thuis kalmeerde je en je zocht troost en vooral je had een reuze honger, we dachten dat je al lang zonder eten was. Later bleek dat eten je hobby is, jij hebt altijd wel trek, je bent dan ook een lekker mollig ding.
Knuffelen is een grote passie, mensen vind je echt wel lief en dat laat je duidelijk merken. De weken met jou waren een plezier, echt genieten. Hoe dikwijls klom je tegen ons omhoog en ging dan op schouder als een papegaai mee door t huis, je donzig vachtje langs ons heen wrijvend.
Spelen met je vriendjes moest natuurlijk ook gebeuren, rollebollen met Jelle vond je echt wel geweldig. Je genoot van de wasbeurten van ' papa Kimba'  en de staart van onze hond Wodan was erg boeiend.
Gilly je valt met je kontje in de boter bij je nieuwe baasjes, je mag het huis delen met de prachtige kater Tiamo, wat wil je nog meer........ Je gaat verder door t leven met de naam Amora, die heel toepasselijk voor je is. Wie je koppie gezien heeft kan niet niet anders dan van je houden, men kleine schoonheid.
Het ga je goed lieve meid, we missen je heel erg, je was dan ook alom aanwezig.....   Je vriendjes missen hun speelkameraadje en ' papa Kimba' heeft weer lopen zoeken naar zen kleine meisje. Laat je mensen genieten zoals wij hebben mogen genieten, met jou komt alles goed lieve meid.....
Dikke knuff van je opvangmama Marina,   Kim en Sven.

Reactie eigenaar:
Hier Amora.
Ik heb net een hele fijne autorit gehad naar Heerlen. Ik was helemaal niet bang hoor. Nee, het tegendeel want ik vond het wel heel lekker in de auto. Ik heb bij mijn nieuwe mensje voorin de auto mogen zitten, weliswaar in de reistas maar toch. Ik weet dat er in mijn nieuwe huis een hele knappe vent zit te wachten dus ik moet me eerst nog ff goed poetsen enzo. Ik ben verder heel erg ontspannen geweest hoor.
En toen we eindelijk thuis waren zag ik daar meteen voor de raam een hele knappe kater zitten. Ik moest wel ff wennen, want is toch beetje vreemd allemaal.
Eenmaal op verkenning heb ik die kerel maar eens een kopje gegeven. Ik heb ook al meteen even gebruik gemaakt van de toilet en ik weet waar het water en de brokken staan. En nu ga ik met mijn mensen en met Tiamo naar de bovenverdieping. Eens even kijken wat hier te beleven valt. En o ja Tiamo houdt mij goed in de gaten want overal waar ik heen ga daar gaat Tiamo ook heen. En Tiamo roept op mij en dan roep ik gewoon terug hoor.
Ja ik denk dat ik het hier heeeeeeeellll erg naar de zin ga hebben in mijn nieuwe huis met nieuwe bedienden en een hele lekkere vent.
En lieve opvangmamma's ik ga jullie ook heel erg missen, jullie moeten iedereen de groeten doen van mij he, Heel erg bedankt voor al jullie goede zorgen anders was ik nu niet bij die hele leuke bedienden met die knappe vent.
Heel veel kopjes Amora, Jeffrey, Esther & Tiamo

Geplaatst op 17-07-2006
Minoes 113


Minoes.
Wat zag je eruit toen we je 6 weken geleden binnenkregen.
Helemaal vermagerd, verwaarloosd, weggeteerd door de vlooien en teken,
herstellend van de sterilisatie.
Met veel liefde, geduld, en de goede zorgen van de dierenarts, hebben we je er weer bovenop gekregen. Je had weer zin in het leven, je vacht begon weer te glanzen, je wist weer hoe je moest kroelen. Je kon weer spelen,samen met Daantje en onze hond Spike.
Om jou te zien opbloeien, was voor ons een beloning. Dit is waar wij onze vrije tijd voor geven, onze liefde insteken. Om katjes zoals jij gezond te maken en gelukkig te zien worden.
In de weet dat we een goed huisje voor je hebben gevonden,
geven we je aan je nieuw baasje, waar je gelukkig zult zijn, en samen met andere katten kunt spelen. Veel succes lieve vriend,en veel poezengeluk in je verdere leven.
Je opvangouders Frits en Miranda

Geplaatst op 15-07-2006
Arco en Elvi 106


Lieve Arco,
Tjonge jonge, wat heb jij ons bezig gehouden zeg.  Je was hier nog niet zo lang toen je ziek werd. Als 2 gekken vlogen we naar ome Brecht. Daar kreeg je vocht en spuitjes. Het hielp. Samen met een nachtje intensieve zorg en liefde werd je al snel weer de oude.
Een paar dagen later gebeurde hetzelfde weer en weer maakten we ons grote zorgen. Nu deden we het zonder ome Brecht en je mocht weer bij ons slapen.
Zondag is onze enige uitslaapdag maar je maakte ons wakker met een miauwtje om half 7. Gelukkiger kon je ons op dat moment niet maken. Nu ben je een lief, aanhankelijk, ondeugend klein katertje. Samen hebben we het geklaard, dankzij jouw sterke wil om te leven. Een manneke met karakter.
Nu ga je naar een nieuw baasje en hij heeft ons belooft goed voor je te zorgen.
Jazzy zal voortaan je naam zijn. Wordt gelukkig kleine man, wij zullen je nooit vergeten.
We houden van je en we houden je in de gaten, geloof me maar.
Groetjes van je opvang-mama en papa Max en Mariet

Geplaatst op 15-07-2006
Elvi en Arco 106


Lieve Elvi.
Jij met die mooie ogen gaat nu naar een nieuw baasje. Gelukkig gaat je broertje mee, dat maakt het iets makkelijker voor jou.
Je krijgt ook een nieuwe naam, Amber, vanwege die mooie oogjes van je.
Je bent echt een schatje, al weet je ook heel goed van je af te bijten en het was een groot genot om jou groot te brengen.
Jouw verleidelijke blik kun je nu op je nieuwe baasje gaan werpen en ook daar zal dat vast en zeker werken.
We zullen je zeker veel gaan missen lieve schat maar we weten ook bijna zeker dat je veel plezier zult hebben in je verdere leventje. Veel geluk kleine meid.
Max en Mariet

Geplaatst op 14-07-2006
Coco en Colette 102


Lieve Coco en Colette,
Toen Eugenie en Ton naar jullie kwamen kijken, waren ze meteen verkocht. Zoals jullie door de kamer renden en jullie capriolen uithaalden, dat laat niemand onberoerd.
Jullie krijgen het heel goed, kleine druktemakertjes, want er zijn nog 6 katten en 3 hondjes in jullie nieuwe tehuis.   Dus  kameraadjes genoeg om mee te spelen en heel veel nieuwe dingen te ontdekken.
Wat zal het hier stil zijn zonder jullie!  Mijn kater Ollie zal het speeluurtje met jullie ook zeker missen en hij zoekt door het hele huis naar jullie, hij vindt het maar verdacht rustig. Vergeten zal ik jullie zeker niet en ik kom jullie nog een keertje opzoeken in Buchten.
Veel geluk en een dikke knuffel van jullie opvangmama ,Suzy

Reactie eigenaar.
Hallo,
Wij zijn Coco en Chanel (vroeger Colette) we zijn nu twee weken bij
onze nieuwe familie,en het is hier een drukte van belang .
Er zijn hier nog zes poezen en drie hondjes in huis. Toen we bij onze opvangmama Suzy weggingen, vonden we dat toch wel een beetje raar: in een rare mand en allemaal andere geurtjes. Dus toen zetten we het maar op een miauwen. En dat hielp, want we mochten uit de mand en bij onze nieuwe mama in de nek liggen tot we bij ons nieuwe huis waren. Eng vonden we het toch wel.
Binnen bij ons nieuwe huis hebben we nog even in de mand met de deur
open liggen kijken en blazen naar al dat beestenspul.
Maar nu zijn we al goed gewend en hebben het reuze naar ons zin. Dit laten we wel blijken door heel hard te snorren en met onze voetjes te poempelen,en we ravotten totdat we zo moe zijn en dan weer lekker samen een dutje doen.
Bedankt lieve opvangmama Suzy voor de goede zorgen en een kopje van
Coco en Chanel.
Bedankt ook namens Ton en Eugenie
.

Geplaatst op 14-07-2006
Colette en Coco 102


Lieve Coco en Colette,
Toen Eugenie en Ton naar jullie kwamen kijken, waren ze meteen verkocht. Zoals jullie door de kamer renden en jullie capriolen uithaalden, dat laat niemand onberoerd.
Jullie krijgen het heel goed, kleine druktemakertjes, want er zijn nog 6 katten en 3 hondjes in jullie nieuwe tehuis.   Dus  kameraadjes genoeg om mee te spelen en heel veel nieuwe dingen te ontdekken.
Wat zal het hier stil zijn zonder jullie!  Mijn kater Ollie zal het speeluurtje met jullie ook zeker missen en hij zoekt door het hele huis naar jullie, hij vindt het maar verdacht rustig. Vergeten zal ik jullie zeker niet en ik kom jullie nog een keertje opzoeken in Buchten.
Veel geluk en een dikke knuffel van jullie opvangmama ,Suzy

Geplaatst op 14-07-2006
Muppet 118


Lieve Muppet,
ZoGeplaatst op 14-07-2006
Maggy 106


Mijn naam is Maggie en ik ben terug van weggeweest, na 1 jaar.....
Door bijzondere omstandigheden ( had niks met mij te maken), ben ik nu weer back in de opvang. Jammer maar helaas.
Ik ben een prachtige lapjespoes en momenteel zit ik bij een gastgezin een beetje bij te komen.
Ik ben bang, heel bang maar dat is ook niet zo gek natuurlijk.
Ik wil graag nog een beetje bijkomen van de schrik maar dan mogen jullie me komen bekijken.
Veel liefs van een mooie maar zeer lieve dame

Geplaatst op 11-07-2006
Kiki 10


Reactie eigenaar:
Lieve Kiki,
Je was een spring-in-het-veld toen ik je voor het eerst ontmoette en je bent nu nog steeds een gekke meid.
Soms lijkt het wel alsof je benen niet bij je lichaam horen, zo
Geplaatst op 09-07-2006
Liezie 106


Onze Liezie.
Nog heel klein was je toen je bij ons kwam samen met je zusje en broertje.
In het begin was het allemaal wat vreemd ,maar jullie wenden al heel snel.
Jij was wel het grootste krengetje maar je was (en bent) ook uitzondelijk mooi.
Vandaar dat wij besloten hebben om je maar lekker bij ons te houden.
Je bent nog steeds een grote kattekopje maar daar houden wij nou net van.
We hopen dat we je een lang, gezond en gelukkig leventje kunnen geven, wij doen er dan ook alles aan.
Welkom lieve Lizzie (nieuwe naam)
Opvangouders max en Mariet

Geplaatst op 09-07-2006
Floris 03


Lieve Floris.
Zojuist ben je vertrokken naar Zwijndrecht. Twee lieve mensen kwamen je ophalen om je te gaan verwennen. Je gaat wonen in een huis met een speelkameraadje, Sjimmie. Maar je krijgt nog meer vriendjes, want de katten van de buren komen ook geregeld op bezoek. Vier weken mochten we voor je zorgen en van je genieten. Samen met je broer en zus maakte je bij ons veel plezier. Je bent een schatje, een echte 'felix'kat, die zijn naam Floris dubbel en dik verdiende. Deze stoere riddernaam geeft aan hoe dapper je bent. Je ging steeds als eerste op onderzoek uit.
En nu vertrek je als eerste naar je nieuwe plek. Je keek een beetje bang, alleen in die grote reisbak, maar je angst zal snel over zijn, want je hebt een fijn plekje gevonden. Veel plezier daarginds in Zwijndrecht. We wachten vol spanning op je eerste foto's die je nieuwe baasjes ons zullen sturen.
Dag Floris, het ga je goed..
Opvangouders: fam Verreck

Reactie eigenaar:
Lieve pleegmama en pleegpapa,
Nou het was een hele rit hoor. Ik heb onderweg wel even een paar keer gepiept om te zeggen dat ik het een beetje te lang vond duren.
Maar, Andy en Henk heten mijn nieuwe baasjes h
Geplaatst op 09-07-2006
Suze en Fiene 105


Toen jullie bij mij kwamen, waren jullie al in een ander opvanggezin geweest, zij gingen echter op vakantie vandaar.
Suze was al gereserveerd door kennissen van dat andere opvanggezin. Ook de beide broertjes waren al gereserveerd. Fiene zou alleen achter blijven. Toen de nieuwe adoptiefouders van Suze dat hoorden, kwam er een traan in de ogen van die lieve mevrouw. Ze zei: ik kan Fiene toch niet alleen achterlaten??? En ja hoor, een zeer kort overleg met haar lieve man en dochterje zorgde ervoor dat jullie gezellig samen mogen blijven meisjes. Wat een fantastische mensen!! Meisjes geniet van elkaar en van jullie nieuwe baasjes. Het gaat jullie goed!!
Opvangmamma Josette

Foto bij eigenaar gemaakt

Geplaatst op 09-07-2006
Tommy en Keesje 105


Mijn lieve rode Tommy en Keesje mochten vandaag mee met een gezin van 4 uit Westerlo.
En weet je wat:  jullie krijgen me toch een hoop vriendjes daar! Maar liefst 5 andere katten hebben deze mensen al, jullie zijn straks dus met zijn zevenen!!!
Meneer schrok in eerste instantie van het contract, het woord bruiklener zorgde voor wat consternatie. Na een uitleg over datgene ging meneer overstag en mijn twee schatjes gingen mee.
Dag lieverds, ik hoop dat jullie het fijn krijgen.
Opvangmamma Josette

Geplaatst op 09-07-2006
Keesje en Tommy 105


Mijn lieve rode Tommy en Keesje mochten vandaag mee met een gezin van 4 uit Westerlo.
En weet je wat:  jullie krijgen me toch een hoop vriendjes daar! Maar liefst 5 andere katten hebben deze mensen al, jullie zijn straks dus met zijn zevenen!!!
Meneer schrok in eerste instantie van het contract, het woord bruiklener zorgde voor wat consternatie. Na een uitleg over datgene ging meneer overstag en mijn twee schatjes gingen mee.
Dag lieverds, ik hoop dat jullie het fijn krijgen.
Opvangmamma Josette

Reactie eigenaar:
hoi, Het gaat heel goed met ze,ze eten goed,ze spelen en slapen veel en staan hun mannetje tegen de andere poezen .
Je moest ze eens zien blazen die kleine prutsen.
We hebben ze Tom en Jerry genoemd. Jerry is die met het donkere snoetje en een echte rebel. Tommeke is ook een rakkertje en zo lief.  Zie onze foto.
Groetjes Maggi

Geplaatst op 09-07-2006
Fiene en Suze 105


Toen jullie bij mij kwamen, waren jullie al in een ander opvanggezin geweest, zij gingen echter op vakantie vandaar.
Suze was al gereserveerd door kennissen van dat andere opvanggezin. Ook de beide broertjes waren al gereserveerd. Fiene zou alleen achter blijven. Toen de nieuwe adoptiefouders van Suze dat hoorden, kwam er een traan in de ogen van die lieve mevrouw. Ze zei: ik kan Fiene toch niet alleen achterlaten??? En ja hoor, een zeer kort overleg met haar lieve man en dochterje zorgde ervoor dat jullie gezellig samen mogen blijven meisjes. Wat een fantastische mensen!! Meisjes geniet van elkaar en van jullie nieuwe baasjes. Het gaat jullie goed!!
Opvangmamma Josette

Foto bij eigenaar gemaakt

Geplaatst op 08-07-2006
Kaya 02


In het begin was je ontzettend bang voor mensen maar beetje bij beetje, heel voorzichtig kreeg je meer vertrouwen in ons.
Een lief, jong stel uit Dordrecht, kwam jouw vandaag ophalen, kleine muis. Je vond het heel erg spannend en je zult wel even wennen moeten  maar het komt vast goed want ze gaan jou wel verwennen daar in Dordrecht; een nieuw mandje, allerlei speeltjes en  zelfs twee krabpalen stonden al op je te wachten!  Je krijgt het rijk helemaal alleen, geen drukke kindertjes of andere dieren en dat is precies wat jij zocht.  Daag kleintje!
Opvangmamma Angelique

Geplaatst op 08-07-2006
Bono en Jente 107


In Maaseik werden twee kleine katjes gedropt. De meldster wist zich geen raad met het spul en via via kwamen zij met ons in contact.
Meteen is onze vrijwilligster er naartoe gereden  en zitten ze nu lekker veilig bij ons binnen. Komt helemaal goed.
Bono stelt zichzelf voor:
Hallo ik ben Bono een zwart/wit katertje.
Ik ben gevonden in een loods en een lieve oude dame heeft mij opgepakt en meegenomen. Toen is mijn opvangmama mij komen halen.
Hier moest ik even wennen, want als klein katertje is deze wereld nog te groot.
Volgens mijn opvangmama heb ik een heel apart vachtje, heel zacht.
Ik mis mijn mama nog erg en daarom kruip ik dicht tegen mijn opvangmama aan.
Daar kan ik uren liggen en genieten van alle aandacht.
Voor de andere katjes hier in huis ben ik niet bang en ik wil dan ook graag tegen hen aan kruipen.
Een van die katers daar die denkt dat ie mijn papa is, nou ik laat hem maar ,want hij likt me mooi schoon.
Mijn hobby's zijn nu nog vooral eten en slapen, maar af en toe maak ik tijd vrij om met mijn broertje te spelen.
pootje van Bono

Reactie eigenaar:
Sinds anderhalve week zijn wij de trotse bezitters van 2 super lieve katertjes. Bij jullie bekend als Jente en Bono en bij ons een nieuwe naam hebben gekregen, namelijk Pimmetje (voorheen Jente) en Sjaakie (voorheen Bono) (Je leest het goed Jeannette de namen zijn toch nog een keer veranderd J)
Het gaat inmiddels hartstikke goed met de twee deugnieten. Het zijn echt typische katten. Ze slapen wanneer ze zin hebben, spelen wanneer ze zin hebben en eten en drinken hun buikjes rond.
Ik ben trouwens erg blij dat we ze met z
Geplaatst op 08-07-2006
Jente en Bono 107


In Maaseik werden twee kleine katjes gedropt. De meldster wist zich geen raad met het spul en via via kwamen zij met ons in contact.
Meteen is onze vrijwilligster er naartoe gereden  en zitten ze nu lekker veilig bij ons binnen. Komt helemaal goed.

Jente stelt zichzelf voor:
Hallo ik ben Jente, een tijger katertje met witte voetjes. Samen met mijn broer Bono ben ik gevonden in een loods. Ik was in het begin nog even bang voor alles en kroop het liefste weg achter mijn broer.
Ik heb volgens mijn opvangmama een heel apart vachtje, heel erg zacht.
Het liefste kruip ik heerlijk tegen mijn opvangmama of broertje aan om dan vervolgens zo breed mogelijk te gaan slapen.
Voor de andere katten hier in huis ben ik nu helemaal niet meer bang.
Ik heb namelijk ondekt dat hier een gekke kater zit, die me steeds wil wassen, owww lekker!!! Maar dat moet je natuurlijk niet tegen hem zeggen he.
Ik eet heel graag als ik niet slaap tenminste. Mijn broertje bono maakt mij ook steeds wakker om te spelen, dat vind ik ook wel leuk.
Maar slapen gaat me nu nog even voor.
pootje van Jente

Foto bij eigenaar

Geplaatst op 07-07-2006
Boogie 09


Boogie heeft een nieuw gezinnetje gevonden ,daar zijn we heel blij mee.
Een paar huizen verder wonen mensen die al een poes hebben van 1 jaar oud Misty .
Ze kwamen bij ons op bezoek en waren helemaal gecharmeerd door onze Boogie.Onze stoere kater deed uitermate zijn best om hun tot spelen te verleiden en dat heeft ertoe geleid dat hun eigen poes onze Boogie tot speelkameraad heeft gekregen.
Voor ons is het geweldig dat we hem nog vaak zullen zien en van kort bij meemaken hoe het met hem gaat.
Boogie gaat alleen een andere naam krijgen, hij gaat waarschijnlijk Sammie heten. Hij krijgt niet alleen hun poes Misty tot speelkameraadje (al blaast Misty op dit moment nog zeer fel naar Boogie) maar ook nog 2 jongens die ook van een spelletje houden.
Zijn 2 zusjes missen hem al behoorlijk , ze zijn zeer rustig,maar hopelijk komt er voor hun ook iemand die hun wel ziet zitten.
Boogie heeft het goed getroffen bij deze dierenvrienden en we wensen hun dan ook veel plezier met Boogie.
Knuffel van opvangmamma Ine.

Geplaatst op 07-07-2006
Grietje 110


Mijn lieve Grietje.. Je was een speciale kat en daar hadden we dan ook rekening mee gehouden.. Toen Ron en NilgGeplaatst op 06-07-2006
Kyla en Domino 02


Enkele weken geleden kwam je samen met je zusjes bij ons binnen. Vier hele kleine, bange hummeltjes.  Je blies en sputterde alsof je hele leven er vanaf hing die eerste dag. Verrast was ik dan ook de volgende ochtend toen ik de kamer binnenkwam, je zusjes nog bang zich snel verstopten maar jij in volle vaart op me afrende en kopjes begon te geven. Ik tilde je op en begon luid te snorren. Vanaf dat moment week je geen moment meer van mijn zijde, als een kuikentje achter moeder eend liep je overal achter me aan. Moest echt oppassen dat ik niet over je heen struikelde soms. 
Vandaag ben je opgehaald door Lisette, een heel lief meisje, en haar familie. Je gaat wonen in Apeldoorn, er zijn daar nog twee katers en... je zusje Domino mocht ook mee, dus dat wordt dolle pret.  Mijn kleine knuffel, ik ga je missen maar ben ook heel blij voor jou en Domino. Veel geluk!
Opvangmamma Angelique

Geplaatst op 06-07-2006
Domino en Kyla 02


Domino, geheel onverwacht ging ook jij vandaag naar een nieuw thuis. Lisette en haar ouders kwamen Kyla ophalen.  En wat heb je me verrast klein duveltje.  Je was in tegenstelling tot Kyla, wat schuw en bang voor mensen maar eenmaal bij die meneer op de arm vond jij het wel best, je liet je aaien en je snorde zelfs... ik wist niet wat ik zag maar jij wist schijnbaar wat je deed... hey volgens mij werden ze opslag verliefd op jou en ze vroegen of jij ook mee mocht.
Dus nu ben je samen met je stoere grote zus mee naar Apeldoorn.  Ik ben heel blij voor jullie allebei, zo fijn dat jullie samen mogen blijven.  Ook jij veel geluk
Opvangmamma Angelique

Reactie eigenaar:
Hallo Angelique,
Veertien dagen geleden mochten we Kyla en Domino bij jou ophalen en ze zijn
nu al niet meer weg te denken uit ons huishouden. In minder dan een week
namen ze bezit van de hele woning en de twee grote broers konden niet anders
dan toekijken. Dikke vrienden zijn ze nog niet van elkaar
maar de zusjes lopen gewoon onder de katers door en geven ze kopjes. Bij de
voerbak gaan de meiden eerst eten terwijl de groten iet wat gefrustreerd
toekijken.
Ze zijn vol energie en levenslust. Kyla die nu Lapje heet is niet schuw
meer, maar Domino die nu Soho heet krijgen we nog niet te pakken. We laten haar met rust in de hoop dat ze zelf zal ervaren dat ze in goede handen is.
We genieten met volle teugen!! We wensen je veel succes bij de opvang van andere katjes.  Ons heb je een groot plezier gedaan!
Met vriendelijke groeten, Agnes en kids.

Geplaatst op 03-07-2006
Tom 22


Lieve Tom (nu Ozzy),
Vandaag was je jouw grote dag. Je toekomstig baasje kwam naar je kijken en was meteen verkocht. Je hebt vandaag echt een gouden mandje gevonden. Je gaat nu in Kerkrade wonen bij een ontzettend lief baasje en haar vriend. Je gaat gezelschap krijgen van een kat van 8 maanden en ook nog eens van een konijn. Lieve Tom, geniet maar van de liefde die je van je nieuwe huisgenoten krijgt. Ik zal je lekkere gespin nog missen.
Liefs Nadine

Reactie eigenaar:
Ik wil jullie op de hoogte houden van Tom ( nu Ozzy ) die we twee weken geleden bij jullie hebben gehaald!
Meteen toen ik thuis kwam en de reiskoffer opende ging meneer alles verkennen, nergens bang voor. Begon meteen met spelen. Onze vrouwe Ushi bekeek hem van een afstandje en de eerste paar dagen liet zij duidelijk aan Ozzy merken dat zij de baas in huis is. Na een week waren ze al volop aan het stoeien en sliepen ze al samen. We zijn blij dat het zo goed klikt tussen die twee. Ozzy is een echt dreumesje. De hele tijd spelen met alles wat hij ziet. Zelfs onze tenen zijn niet veilig. s`Nachts slaapt hij samen met Ushi op ons bed tussen ons in. Een drukte dus op ons bed maar het is geweldig!
Het is echt een kleine deugniet die graag komt knuffelen en heel veel aandacht vraagt, ook aan Ushi. En spelen met de konijnen vindt hij echt heerlijk!
We zijn echt heel erg blij met Ozzy, hij hoort echt bij ons "dieren- gezinnetje".
Hele dikke knuffel van Ozzy en al zijn vriendjes uit Kerkrade.

Foto bij eigenaar gemaakt

Geplaatst op 03-07-2006
Caro 102


Vandaag is het dan zover.  Superknuffel Caro heeft vandaag haar nieuwe mandje gevonden bij Naziha , een lieve mevrouw  uit Rotterdam .
Daar is ze niet het enigste katje, want er loopt nog zoGeplaatst op 02-07-2006
Milan en Vienna 120


Dag lieve Milan,
Ook voor jou was vandaag de dag aangebroken van je vertrek. Samen met je zusje Vienna ga je bij Jaap en Barbara en hun twee poezebeestjes in Oostvoorne wonen. En wat ga ik je missen! Jij bent echt een voorbeeld voor alle poezebeestjes. Je bent echt een schatje, zo lief! En dat onderlipje van je! Je hebt een prachtige zwart, glanzende vacht gekregen en hoewel je blijft volhouden geen zilverglans te hebben gebruikt zet ik er toch mijn vraagtekens bij. Lieverd, het ga je goed, pas goed op je zusje en blijf zo lief als je bent.
Dikke knuf Romy en Armand

Reactie van eigenaar:
Hoi Romy & Armand,
Na een betrekkelijke korte rit van 2 uur, met veel "achtergrondmuziek" waren
we om11h00 in Oostvoorne. We hadden voor we weggingen een aparte kamer
ingericht, zodat ze vandaag eerst even kunnen wennen, maar dat gaat ze erg gemakkelijk af.
Meteen braaf op de bak en eten en spelen geblazen. Ze zijn inderdaad onwaarschijnlijk lief, jullie hebben geen woord overdreven. Het liefst zouden we er de hele tijd bij zitten!
Tot horens en/of tot mails.
Barbara & Jaap

Kort berichtje van Vienna & Milan;
Hoi Romy en Armand! We waren om 11u in Oostvoorne. Dat ging supersnel, we hebben gezellig liedjes zitten zingen op de achterbank. We zijn al op de bak geweest en hebben geluncht ook! Nu zijn we lekker aan het spelen met ons nieuwe speelgoed. We laten gauw weer wat horen hoor!
Heel veel kusjes van Milan en Vienna

Geplaatst op 02-07-2006
Vienna en Milan 120


Dag lieve Vienna,
Wat ben jij toch uitgebloeid tot een prachtig klein meisje. Toen ik je voor het eerst zag was je nog zo klein en kwetsbaar. Je broertjes en zus waren een stuk groter en actiever dan jij. Jij zat liever in het midden van de kring en bekeek de rest van een afstand. Je was ook echt de rustigste.
Na twee dagen opvang werd je me iets te rustig en ik begon me zorgen te maken. Toen ik je temperatuur opnam bleek je 40Geplaatst op 01-07-2006
Jacky 25


Je was samen met je zusje Robin het kleinste, maar wat ben jij een grote vent geworden! Jij was ook de enige die het eten niet liet stelen door je zusje Robin, wat waren dit leuke "gevechten " tussen jullie twee.
Nu in Heerlen bij je nieuw gezinnetje,krijg je twee grote zussen. Twee poezen van vier jaar, hoe je met hen moet omgaan, zal voor jou geen probleem zijn,  want opkomen voor jezelf, DAT kun je wel. Milo wordt je nieuwe naam.
Veel geluk  en dikke knuffel, je opvangmam Lilian

Geplaatst op 01-07-2006
Nicky en Robin 25


Jij gaat samen met Robin naar Berg aan de Maas bij aller liefste baasjes die heel blij zijn dat ze jullie hebben gekregen.
Ze kwamen kijken naar Robin , maar werden ook vreselijk veel verliefd op jou, het bericht kwam de dag erna dat je samen mag blijven met je zusje. 
Jullie gaan  een heel fijn leventje tegenmoet met heel veel aandacht wat je niet nog eens met 2 andere broertjes moet delen. Het gaat je goed lieve knul.
Een dikke knuffel van je opvang mam Lilian

Geplaatst op 01-07-2006
Dusty 25


Vanaf nu ga je door het leven als Jerry. Je bent een heel lief kereltje,dat samen met je broers en zusje een fijne tijd bij mij hebt gehad. Wat zal het leuk worden bij je nieuw gezinnetje in Maasmechelen.Tom (ook een katertje van zwerfkat ) zit al te wachten op je komst.
Samen kunnen jullie nu opgroeien en zeker zijn van een goede verzorging, want dat hebben jullie verdiend, na dat korte avontuur in de grote buitenwereld.
Het was fijn om te zien dat je van zo'n klein kitten bent opgegroeid tot wat je nu bent,een grote bengel,vol kattekwaad.
Veel geluk in je verder leventje.
Dikke knuffel je opvangmam Lilian

Geplaatst op 01-07-2006
Robin en Nicky 25


Je was het aller kleinste net 200 gram en ook nog eens een meisje tussen 3 rode kereltjes.
Honger dat je had ,om de 2 uur begon je heel hard te schreeuwen, maar dan ook echt heel hard te schreeuwen. Heel gulzig dronk je je flesje dan leeg ,ik begon eerst bij jou dan je 3 broertjes en het laatste kreeg je nog een beetje extra.je groeide op en was altijd overal het eerste bi.
Je liep overal voorop dan pas kwamen je de 3 broertjes. Je bent een poesje met pit ,  spinnen kon je als de beste .
Vanmiddag was het dan zover: dat je werd opgehaald .Samen met je grote broer Nicky gaan jullie een heel fijn leven tegenmoet met 2 hele  lieve baasjes in  Berg aan de Maas .Het is erg stil hier in huis wij missen je ontzettend .
Heel veel knuffels van je opvang mam Lilian

Geplaatst op 01-07-2006
Guus 22


Lieve Guus (straks Tom)
Jullie moederpoes werd kreupel geslagen toen ze jullie aan het voeden was. Gelukkig werden jullie met zīn allen veilig gesteld door een lieve meldster. Jij met je 2 broertjes en zusje kwamen bij ons in de opvang. Vandaag ga je naar je nieuwe baasjes. Je gaat bij een heel lief koppel uit Wijnegem wonen. Volgens mij ga je daar heel erg naar jullie zin krijgen, want je mag voor altijd samen blijven met je broertje Sam.
Guus, heel veel geluk in je verdere leven, Liefs Nadine

Geplaatst op 01-07-2006
Sam 22


Lieve Sam
Jullie moederpoes werd kreupel geslagen toen ze jullie aan het voeden was. Gelukkig werden jullie net op tijd veilig gesteld door een lieve meldster. Jij met je 2 broertjes en zusje kwamen bij ons in de opvang. Vandaag is jouw grote dag. Je gaat wonen bij een heel lief koppel uit Wijnegem. Je gaat daar niet alleen wonen Sam, je mag voor altijd samen blijven met je broertje Guus.
Sam, heel veel geluk in je verdere leven,  Liefs Nadine


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg