Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart

In SEPTEMBER 2006 hebben 34 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-09-2006
Callie 116


Mijn lieve zwarte meid. 4 maandjes heb je bij mij in de opvang gezeten. Niemand die voor jou kwam. Je had al je inentingen gehad en je valiesje stond al klaar. 't Was eigenlijkte triestig voor woorden. Want je bent zo mooi en zo een lieve meid, maar niemand dievoor jou viel.
Maar vandaag was jouw dagje!!! Je verhuist naar Zutendaal met Vicky. Je krijgt er het gezelschap van Sofie, een ander opvangkatje. Ook zo een beeldmooi zwart poesje met een even lief karakter.
Ik weet dat je het daar heel goed naar je zin zult hebben.
Maar ik zal je enorm missen...
Vele knuffels van je opvangmama, Samantha

Geplaatst op 30-09-2006
Mario 110


Lieve Mario,
Jij was de kleinste van het stel toen je hier binnenkwam. Met jouw spitse kopje viel je al meteen op tussen je andere twee zwarte broertjes. Jij was ook mijn zorgenkindje. Je had je oogjes vies en je buikje was dik. Maar na je medicijnkuur knapte je zienderogen op. Je bent inmiddels een hele mooie kater, met een hele mooie zwarte glanzende vacht. Ook al ben jij de kleinste, jij doet niet onder voor je broertjes.
Na jouw introductie bij onze katten Izzy en Gigi kon je niet bij ze weg blijven. Als je zit te spelen moet je altijd mama Izzy zoeken en papa Gigi voor kopjes. Het liefst slaap je tussen hun twee in en zuig je ook net als je papa op de schouder van mama Izzy. Het is een heerlijk gezicht om jullie drieŽn zo te zien.
We vonden het steeds moeilijker om jou te scheiden van Izzy en Gigi (en stiekem ook van ons hoor!) Je gegrom als je je zit op te winden en je geslijm voor je eten wilden wij echt niet meer missen. Dus lieve Mario, jij blijft lekker bij ons!!!
Liefs van je (opvang)papa en mama, Edwin en Janine

Geplaatst op 30-09-2006
Sarah 117


Dag Saartje,
We noemden je ook wel Trees de siamees. Jij was onze eerste, niet het eerste opvangkatje,maar wel ons eerste flessenkind.  We hebben wel eens zorgen om je gehad toen de diarree maar niet  weg wilde gaan. Je te langzaam groeide. Maar wat ben je een leuke, ondeugende, ondernemende kat geworden. Iedereen die je zag nam je voor je in. Je ging zelfs mee naar het werk van mijn man. Alles kreeg Sarah spits. Je komt bij een heel leuk aardig baasje in huis en niet te vergeten bij vier andere katten. Dag meisje, veel plezier en geluk in je leven.
Kusjes Gert-Jan en Ingrid

Reactie eigenaar:
Het gaat geweldig goed met Sarah. (ze heet nu Sofie)
Ze heeft niet alleen het uiterlijk van een Siamees, maar zeker ook het karakter. Sofie is een enorme ondeugd en weet precies wat ze wil...en niet wil.
Als ze iets bedacht heeft, dan moet het ook uitgevoerd worden, ook al moet ze 50 pogingen doen voordat het lukt.
Ze is gek op eten en dan vooral mensen-eten. Zodra ik naar de keuken ga is ze er dan ook als de kippen bij om te kijken of er nog iets gescoord kan worden.
Sofie klets honderduit en ook als ik haar eens waarschuw kan ik een weerwoord verwachten...mevrouw heeft dus altijd het laatste woord:-)
Met de andere katten hier in huis kan ze het prima vinden, ze speelt met iedereen en kruipt graag bij "papa" Tobias om een dutje te doen.
Naast Sofietje's ondeugende en lachwekkende kanten, heeft ze ook een hele lieve "kleine-meisjes-kant". Wanneer ze moe is kruipt ze heerlijk bij me en gaat ze vol overgave trappelen en sabbelen. Dit kan ze uren volhouden en ze geniet dan volop. Sofie is sowieso erg op mensen gericht. Bezoek vindt ze geweldig en aan alleen thuis zijn heeft ze een enorme hekel. Ze loopt hele dagen achter me aan te trippelen en bemoeit zich graag met mijn bezigheden.
Ik ben enorm gelukkig met deze eigenzinnige, slimme en oh zo lieve dame!!
Groetjes Welmoed

Geplaatst op 28-09-2006
Vincent 121


Lieve Vincent, ik beloofde je dat ik er over zou waken dat je een echte leeuw zou worden en ook al ben je nog steeds maar een minileeuwtje, je hebt gisteren weer je dapperheid bewezen. Je kwam slapend in je reismandje aan bij je nieuwe baasje, geen piepje of geen klauwtje, dat grenzeloze vertrouwen van je...
Ik opende het deurtje en daar zat je nieuwe familie dan, waaronder een lieve grijze tijgerkater. Je begon meteen je rondje door de huiskamer. Onderweg scoorde je een lekker hapje en ging je rustig op de grote kattenbak zitten (hmmm, is dat grit eetbaar?). Ook nog een slokje water en hopla daar ging je weer. Staartje omhoog, op verkenning. Je katervriendje volgde je op een kleine aftsand
en af en toe werd er wat (voorzichtig) gemept en geblazen, maar onverstoorbaar ging jij verder met de inspectie van je thuis. Je had meteen door dat Stitch onder de indruk was van je verschijning en eigenlijk het liefst meteen met je wilde spelen.
Toen ging ik stilletjes weg (met een grote bos bloemen) want ik besefte dat je nu al niet meer "mijn" Vincentje meer was en het is goed zo. Jij hebt de thuis gekregen die je verdiend, Vincent, je baasjes zijn in de wolken van je en Stitch wordt vast heel snel je levenslange tijgervriend en ik... zal je nooit vergeten, je bent & blijft voor altijd mijn allereerste!
Veel liefs van ons, gek friemeltje dat je bent.
Opvangmama Vanessa

Reactie eigenaar:
Even een update over Vincent na bijna een weekje hier bij de nieuwe baasjes. Het gaat erg goed tussen Stitch en Vincent, ze vinden het leuk om samen te spelen, al moeten we Stitch soms iets intomen omdat hij te enthousiast is! Hij vindt z'n nieuwe speelkameraadje in ieder geval welleuk, want hij hoeft niet meer zo nodig naar buiten. Binnen is immers veel interessanter!! Vincent heeft zich ook prima aangepast, rent door het hele huis en vertedert iedereen die hier binnen komt. Hij heeft lekker z'n eigen slaapplaatsje, want mam is voor ieder zn eigen mandje gaan halen, maar met zn twee-en in 1 mandje is ook wel leuk!
Het gaat dus in ieder geval ontzettend goed, zowel het wennen aan de nieuwe omgeving, als ook het wennen aan elkaar (Stitch) en we zouden geen van
beiden meer willen missen!

Foto bij eigenaar gemaakt:

Geplaatst op 28-09-2006
Sjimmie 21


Zaterdag 12-08-2006 ben je samen met je broertje Sjors bij ons gekomen. Jullie waren onderkoeld, maar met veel liefde en veel zorg  kregen wij jullie toch lekker warm. Jullie waren nog maar 1 weekje oud en hadden niet veel bij te zetten.
Je broertje Sjors zag ik steeds verder achteruit gaan en hem hebben we na 2 dagen moeten laten inslapen. Jij was nog maar helemaal alleen, geen moeder, geen broertje of zusje meer, klein en hulpeloos. Nu kreeg je van ons alle aandacht die je nodig had. Onze Silver, een blijvertje van de VZW heeft jou als stiefmoeder zeer goed begeleid. Vooral de eerste dagen nadat je broertje gestorven was. Als je Silver zijn warmte, en zijn hartje maar hoorde was je stil.
Hij zorgde er ook voor dat jij dronk en de behoefte deed, het echte moeder instinct. Na 10 dagen kregen wij er nog 5 van die kleine hummeltjes bij. Het is moeilijk om het  tegen 5 grotere katertjes op te nemen, maar aan jouw eten kwamen ze niet, dan gromde je en hield je poten over het bakje. De aandacht vraag je wel, dan kruip je langs de broekspijp of de benen omhoog. Jij was 1 week jonger dan die andere 5 en Silver hielp je met verdedigen. Het was een echte moeder voor jou. En we kunnen haar de oppas baby niet afnemen. Daar kan jij toch zo mooi mee spelen. We vonden jou zo zielig, lief, en aanhankelijk, zodat we jou niet konden laten gaan. Tegen de grote hond durft je al te blazen en hij likt jou soms helemaal schoon. Nu lig je soms met de hond samen op het kussen te slapen.
Wij kunnen nu elke dag genieten van jouw leuke streken.Sjimmie, jij mag voor altijd bij ons blijven wonen.
Sjimmie, een dikke knuffel van je opvangmamma Thea.

Geplaatst op 28-09-2006
Bolly 21


Jullie zijn samen met nog drie broertjes bij mij komen logeren.
Twee lieve mensen uit Opglabbeek zijn jullie komen halen.
Gelukkig mogen jullie met zGeplaatst op 28-09-2006
Buzzy 21


Jij bent toen je 3 weken oud was bij ons komen logeren met nog 4 broertjes. Je was de aanvoerder van ze allemaal. Gelukkig mag je bij mijn dochter blijven en kan je lekker buiten en binnen spelen met de andere  4 katten van haar .
Zo kan ik regelmatig nog eens even kijken hoe het met jou gaat. Buzzy Ik wens je heel veel speel geluk in je nieuwe huisje. Zet de boel maar lekker op stelten.
Buzzy, een dikke knuffel van je opvangmamma Thea.

Geplaatst op 28-09-2006
Bassie 21


Jullie zijn samen met nog drie broertjes bij mij komen logeren.
Twee lieve mensen uit Opglabbeek zijn jullie komen halen.
Gelukkig mogen jullie met zGeplaatst op 27-09-2006
Konijnen3 120


Vlokje, Gabber en Flappy  zijn allemaal ondergebracht in een prachtige konijnenopvang in Nederland!!  Nl: http://www.opvangkonijnenberg.nl

Geplaatst op 27-09-2006
Peukje 105


Lieve grote, rode, zachtaardige man,
Jij bent gaan wonen bij een lieve alleenstaande vrouw uit Beek.
Ook kom  jij bij een grote andere kat te wonen.
Ik weet heel zeker dat het je goed zal gaan daar.
Ik zal je vrolijkheid missen.
Opvanggezin: Josette en Marco

Geplaatst op 27-09-2006
Konijnen 121


Wezeltje, Snuf, Snuitje, Droopy en Nijntje zijn allemaal ondergebracht in een prachtige konijnenopvang in Nederland!!  Nl: http://www.opvangkonijnenberg.nl

Geplaatst op 27-09-2006
Konijnen2 113


Huppy, Knabbel, Wollie, Stamper en Stumper  zijn allemaal ondergebracht in een prachtige konijnenopvang in Nederland!!  Nl: http://www.opvangkonijnenberg.nl

Geplaatst op 23-09-2006
Kimba 111


Kimba, tja jongen ik weet het even niet, gemengde gevoelens...
Blij dat je zo'n super huisje hebt gekregen,want je bent dubbel en dik met je kontje in de boter gevallen, en dan nog wel roomboter wel te verstaan.
Ik weet nog hoe ik je voor het eerst zag. Ik werd zelf op pad gestuurd om te checken hoe het met je ging. De lieve man die je al 3 maanden verzorgde en onder z'n hoede had genomen kon je niet blijvend in huis nemen, hij werd al een dagje ouder. Ik werd bij je gelaten in een washokje, ik hoorde gerochel en wist dat het niet echt goed met je zat. Ik kon je niet onmiddellijk meenemen, je vloog tegen de muren omhoog, je moest  gevangen worden met de vangkooi. Toen je dan gevangen was, maar vlug naar de dierenarts, Je had niesziekte.
Al snel bleek dat je toch wel flink ziek was, je longen waren niet okGeplaatst op 22-09-2006
Brad P. 119


Dit schattige lieve kleine katertje werd gevonden in Neeroeteren. De melder hoorde miauwen achter in de tuin en vond dit katje moederziel alleen. Het blies zo hard het kon en was erg bang. Verder heeft het alleen maar geslapen, zo verzwakt was het. Hij keek ons hulpeloos aan toen we hem gingen halen.
Nu kan hij lekker op adem komen bij onze opvangmamma... en hij maakt het goed!
Brad P. stelt zichzelf even voor:
Hallo, ik ben Brad P. Ik ben een schattig pluizig lapjeskatertje die heel veel van spelen houdt. Inmiddels weet ik dat de mensen lief zijn en de andere katten ook.
Met de andere katten kan ik lekker ravotten, vooral achter hun staart aangaan vind ik leuk! En spelen, daar kan ik geen genoeg van krijgen! Ik vind het vooral leuk om me ergens te verstoppen en dan gaan mauwen met mijn piepstemmetje tot iemand mij komt zoeken.
Ook vind ik het lekker om af en toe te knuffelen met mijn opvangmama, dan ga ik heerlijk bij haar op schoot liggen spinnen. Ik zou het erg fijn vinden als ik een huisje zou krijgen waar ik ook lekker kan spelen en knuffelen!

Update op 2 september....
Hoi hoi, hier heb je me weer! Ondertussen ben ik naar de grootstad verhuisd. Ik ben nog altijd wel minder macho dan de 'echte' Brad P. maar het gaat toch al de goeie kant op.
Ondertussen ben ik dikke vriendjes geworden met een ander opvangpoesje, Sam. Samen zetten we het hele huis op stelten en zorgen we voor
wat leven in het bestaan van de grote, dikke huiskat die hier al jaren vertoeft.
Vocaal steek ik in elk geval met kop en schouders boven de rest uit. Ik beheers de volledige 7 octaven en kan qua volume varieren van zachtjes kirren tot gigantisch kelen. Tijdens het knuffelen knor ik vlotjes een 4,7 op de schaal van richter.
Ik zoek een thuis waar ze me eerst wat tijd willen gunnen om mijn plekje te vinden. Daarna ontpop ik me tot een absoluut speels knuffelbeestje.

Geplaatst op 20-09-2006
Sophie 117


Lieve Sophie,
De laatste van mijn nestje was jij en nu zijn jullie allemaal weg. We hebben samen, jij en je broertjes en zusjes en nog twee andere katten, een heerlijke zomer doorgebracht. Acht katten kunnen een behoorlijke drukte geven, maar Sophie we hebben van jullie genoten elke minuut. Samen met je broertje Gertje had je het zachtste en liefste karakter.
Ik weet zeker dat je het goed gaat krijgen bij je nieuwe vrouwtje en met jouw karakter zal je de kater Pebbles vlug voor je winnen. Het gaat je goed meisje.
Aai en veel liefs van Ingrid

Reactie eigenaar:
Hallo allemaal,
Het wordt nu toch stilaan tijd dat ik eens even laat weten hoe het met mij gaat. Ik ben nu alweer bijna 14 dagen bij mijn nieuwe vrouwtje en ik heb het er behoorlijk naar mijn zin. Toen ik hier aankwam werd ik voorzichtig in een kamer apart gezet, waarschijnlijk om aan mijn nieuwe omgeving te wennen, maar dat vond ik helemaal niet nodig. In een mum van tijd had ik het hele appartement doorkruist, had ik al de kattenbak ontdekt, heb ik ineens ook al maar gegeten en gedronken en stond ik zelfs al voorzichtig mee op het terras buiten. En al die speeltjes en muisjes die overal lagen, geweldig!! Ik wist niet waar eerst mee beginnen te spelen, ik rende dan ook van de
Geplaatst op 19-09-2006
Jean-Pierre 33


Jean pierre was de rustigste van het stel. Hij keek vanuit de hoek van de bench wat er gebeurde om hem heen. Dit sprak zijn nieuwe vrouwtje erg aan. Ze was meteen verliefd op hem! En diezelfde avond was Jean pierre al vertrokken.
Na 2 dagen hebben we gebeld hoe het ging en was hij al goede maatjes met zijn nieuwe baasje.
We wensen hem en zijn nieuwe baasje veel plezier!
Opvanggezin: Madeleine en Pia

Geplaatst op 18-09-2006
Gwen en Joost 117


Laatst was er een landbouwmarkt in Alden Biezen. Ons gastgezin was daar aanwezig, raakte geschokt en belde onze vrijwilligster. De kittens zaten in de hete zon, met zGeplaatst op 18-09-2006
Joost en Gwen 117


Laatst was er een landbouwmarkt in Alden Biezen. Ons gastgezin was daar aanwezig, raakte geschokt en belde onze vrijwilligster. De kittens zaten in de hete zon, met zGeplaatst op 17-09-2006
Linnie 04


Ook jij was maar heel kort hier want ook voor jou gold, zo mooi. Allemaal grijze kleine streepjes. Jij was nog een beetje banger als je zusje Lara, maar toen zij eenmaal een beetje over haar angst heen was, volgde jij ook al snel. Knuffelen was toen ook voor jou een grote aanwinst in je korte leventje. Toen je zusje al weg was, was je zelf nog liever voor ons. Ook jij was natuurlijk al snel een opvallende foto op onze site, dus jij werd ook snel door een nieuw baasje meegenomen. Linnie is vertrokken naar Utrecht waar ze lekker verwend gaat worden omdat er altijd iemand thuis is en ook is er Atilla een nieuw vriendje. Heel veel plezier en we zullen je missen.
Dikke kus Irene

Geplaatst op 17-09-2006
Lara 04


Dit o zo mooie poesje is maar heel kort bij ons geweest, maar heeft meteen ons
hart gestolen. In het begin moest ze nog heel erg wennen, maar al snel was de angst verdwenen en kwam ze lekker pruttelend vertellen dat ze ons toch wel lief vond. Ik had ook al verwacht dat jij niet lang bij ons zou zijn. Zo'n mooi ding, dat
kan niet lang onopgemerkt blijven. Nu ben je naar je nieuwe baasje hier niet eens zo ver vandaan, waar je een nieuw kattenvriendje krijgt en waar er drie kinderen zijn die met jou allemaal leuke dingen gaan doen. We zullen je missen.
Dikke kus Irene

Geplaatst op 16-09-2006
Nala 115


Lieve, lieve Nala.
Toen je bij me kwam was je een beetje triest, je leek teleurgesteld in het leven en in ons mensen. Je kletse wel honderduit in je eigen kattentaaltje, maar je hield toch een zekere afstand.
Echter, na een paar dagen al kwam je tot de ontdekking dat het leven eigenlijk zo beroerd niet was en dat mensen ook heel prettig gezelschap kunnen zijn.
Je ontpopte je tot een heerlijke knuffelende schootkat! Het was heel mooi om te zien dat er achter je soms boze buitenkantje zo'n schitterend karater verstopt zat.
Het duurde dan ook niet lang of er kwam hoog bezoek voor jou, mensen die jou wilden adopteren. Zij waren direct verkocht, ook zij zagen jouw mooie karakter en vielen voor je dromerige "Garfield" blik.
Maar je moest nog even wachten op je nieuwe leven. Je had een beschadigd achterpootje wat je heel veel last bezorgde. In overleg met de dierenarts hebben we besloten dat pootje te amputeren. De operatie was zwaar voor je, maar je herstelde wonderbaarlijk snel en was binnen no-time weer aan de wandel.
En vandaag was het dan zover. je nieuwe baasjes kwamen je ophalen, je bent op weg naar je nieuwe leven.
Je nieuwe baasjes straalden van geluk toen ze je meenamen, net zoals jij voortaan zult stralen. Ik ga je missen meisje, maar je krijgt echt een leven als een prinsesje en dat is je zo gegund. Zet 'm op kanjer en bovenal, geniet!
Dikke kus en een kriebel achter je oortje.
Liefs Welmoed

Helaas is Nala na een korte periode van plaatsing gestorven........

Geplaatst op 16-09-2006
Dida 18


Dida,
Grommend en blazend kwam je bij ons binnen. Grommen en blazen tegen de honden, grommend en blazend tegen de andere katten. Je was al iets ouder, dus niet zo'n heel klein kittentje meer. Een stoere meid die niet maar van alles met zich liet doen. Pfff, Wat denken ze wel, ik zal ze wel krijgen.
Nu, een aantal maandjes verder, speel je met de honden, speel je met de andere katten en heb je ons hart gestolen. Je bent een grote ondeugende schat en we zullen je nooit vergeten. Nooit vergeten omdat je de boel op de kop gezet hebt, nooit vergeten omdat je een kleine ellendeling was, maar nooit vergeten omdat je zo'n ongelovelijke knuffel was. Je nieuwe baasjes zullen dol op je zijn en zullen jou, net als wij dat hebben gedaan, in hun hart sluiten. We missen je nu al maar dat is niet zo erg, wordt jij maar gelukkig Dida, daar hebben we het voor gedaan.
Je opvangouders MariGeplaatst op 16-09-2006
Raccoon 120


Lieve Raccoon,
Mijn eerste zelfgevangen zwerfkatje. Wat was ik trots!
Dat trotse gevoel maakte echter snel plaats voor onzekerheid, want ik nam je mee naar huis en je vloog letterlijk langs de muren omhoog. Waar moest ik beginnen?
De bench was een verademing voor ons allebei. Jij voelde je veilig en ik was blij dat er een plekje was waar ik je rustig mocht benaderen.
Dat je tijd en heel veel geduld nodig had wist ik, maar het leek of we elke dag opnieuw begonnen. 's Avonds mocht ik je aaien in de bench en af en toe hoorde ik je zachtjes spinnen, maar 's ochtends was je weer die wilde, schuwe kat die niemand vertrouwde. Beetje bij beetje kroop je uit je schulp en mocht ik al in je kamer zitten terwijl jij rond rende en speelde met je zusjes en broertje.
Inmiddels had Celine op je gereageerd, ze was naar je komen kijken en was meteen verkocht. Dat je veel tijd en geduld nodig had maakte haar niet uit, ze wilde je alle tijd geven die je nodig had. Ineens was er de ommezwaai. Je liep de hele dag met je staart kaarsrecht de lucht in en begon al te spinnen zodra ik de kamer binnen kwam.
Celine kwam nog een keer naarje kijken en je reageerde zo goed op haar dat we wisten dat jouw logeerpartijtje bij mij snel voorbij zou zijn.
Vandaag was het dan zover. Heel dapper liep je het reismandje in en heel dapper deed ik het deurtje dicht.
Lieve Raccoon, jij hebt me de kans te geven om een doodsbang, schuw en wantrouwend katje alle liefde en verzorging te geven die nodig is om ervoor te zorgen dat je je fijn voelt bij ons mensen. Dat je ons vertrouwt en dat je gelukkig bent. Dank je wel daarvoor. Ik zal je missen kleintje!
Liefs je opvangmama Romy

Reactie eigenaar:
Hallo allemaal,
Even een mailtje vanuit mijn nieuwe huis. Gistermiddag ben ik met mijn nieuwe baasje naar mijn nieuwe huis gegaan. Thuis gekomen heeft ze mij mijn eigen kamer laten zien. Mooi zeg, maar wel een beetje eng. Daarom ben ik even een tijdje in mijn mandje blijven liggen. Mijn baasje is steeds naar mij komen kijken en bij mij komen zitten. Gelukkig was ik na een paar uurtjes niet meer zo bang. Ik ben zelfs op de schoot van mijn nieuwe baasje gaan liggen. Als mijn baasje mij over mijn kinnetje aait laat ik me op mijn rug vallen en begin ik te spinnen.
O ja, ik heb ook al goed gegeten, gedronken en heb mijn kattenbak al gevonden en gebruikt natuurlijk.
Mijn grote broer Zorro heb ik ook ontmoet. Ik ben niet bang voor hem, maar we zijn nog geen vrienden. Hij gromt een beetje naar me, maar is stiekem wel met zijn staart aan het kwispelen. Dus ik denk dat hij me binnenkort wel aardig gaat vinden.
Gisteravond toen mijn baasje ging slapen ben ik lekker gaan miauwen, en het lukte... Ik mocht van mijn kamer af en heb lekker de hele nacht door het  huis mogen lopen. Zorro zat op zolder dus ik had het rijk voor mij alleen. Ik heb heerlijk op het voeteneind van het bed van mijn baasje geslapen. Ja, nu mag dat nog, als ik groot ben niet meer. Nu ben ik door het hele huis aan het lopen, ja als de deur van de slaapkamer open gaat dan piep ik er snel tussenuit.
Nou dag lieve opvangmama en papa en natuurlijk Keane, Oasis en Muse. O ja en mijn andere drie vriendjes. Ik mail snel weer.
Poot Raccoon

Geplaatst op 15-09-2006
Shari 122


Dag kleine Shari, je was maar heel kort hier maar toch heb je een indruk achtergelaten, wat was jij een slim poesje! De eerste avond heb je tegen me geblazen alsof je leven ervanaf hing maar de ochtend erna liet jij je al heel snel omkopen met snoepjes en toen ik 's avonds thuiskwam stond je voor in de bench al te gillen dat je wat lekkers wilde en kreeg je niet genoeg van het kopjes geven! ik was enorm verbaasd en al heel gauw had ik door dat ik jouw niet omkocht met snoepjes maar dat jij mij omkocht! want alleen als ik wat lekkers had liet jij je knuffelen!
Je liep door de kamer als een klein luipaardje met dat slanke lijfje van je en die leuke stippen op je vel maar zodra Lola in de buurt kwam begon je bijna te brullen als een leeuw, de andere poezen vond je geweldig om mee te spelen en die zullen je ook zeker missen! En ik ga jouw ook missien kleine meid, alhoewel ik blij ben dat ik nu niet meer regelmatig jouw waterballet bij de drinkbakjes hoef op te dweilen ;) Veel plezier in je nieuwe huisje, ik weet dat je even nodig zult hebben om vertrouwd te raken met je nieuwe omgeving maar ik weet zeker dat dat goed komt!
Dag shari, liefs van Kim, Chloe, Loesje en stiekum ook een beetje van Lola hoor! ;)

Geplaatst op 15-09-2006
Pien 31


Lief Pientje,
Toen je bij me kwam was je een van de vijf bange katjes die niks van mij moesten hebben. Langzaam heb je gemerkt dat je nergens bang voor hoefde te zijn en dit heb je ook je broers en zusjes geleerd. Als ze zagen dat jij nieuwsgierig naar een balletje sloeg, kwamen zij ook voorzichtig kijken. En vanaf dat je je voor het eerst al spinnend liet aaien, leek het alsof de rest zich ook meer ging ontspannen.
Inmiddels ben je opgegroeid tot een prachtig halfvolwassen meisje vol streken, dat heerlijk kan knuffelen.
En jij hebt nu ook je thuis gevonden. De familie Vossen heeft zich helemaal voorbereid, alles staat al klaar op jou te wachten, en je gaat het vast heerlijk krijgen. Het ga je goed meisje...
Dikke knuffel Kiki

Geplaatst op 14-09-2006
Obi ( Buddy Kat)


Lieve Obi,
Vandaag was het jouw grote dag.....je vertrek uit Buddy Kat , op weg naar een gouden mandje bij Muriel.
Muriel was op slag verliefd op je, ze zag je, en ze sloot je onmiddellijk in haar armen. Muriel is 1 van die speciale baasjes waar wij zo hard naar op zoek waren.
Obi, knappe, wollige, grote reus: wat heb je dit toch dubbel en dwars verdiend: het gehele Buddy Kat team staat pal achter je en wat gaan we je missen!
Obi is namelijk aids positief besmet, en zoals wij altijd al zeggen: Dit is GEEN eindstation voor hen, want zij verdienen net zo goed een warm onthaal en een allerbeste huisje. Obi is nog in de bloei van zijn leven, hij voelt zich kiplekker.
Namens het gehele Buddy Kat team: Dag lieve lieve Obi, dag mooie, knappe, bijzondere vent van ons....jij gaat het helemaal maken daaro in Diest: wat zul jij gelukkig zijn bij Muriel.
Muriel? Jij bent  voor ons HET grote voorbeeld dat het allemaal mogelijk is, dank je wel, uit de grond van ons hart.
Liefs, Buddy Kat team: Cindy, Sofie, Steffie, Malou en Sabine

Reactie eigenaar:
Mijn lieve Obi is nu 10 dagen op Diestse bodem, en het bevalt hem uitstekend.  Zijn eerste stapjes waren wat aarzelend, onmiddelijk ging hij op zoek naar een plekje om zich te verstoppen. Maar dat viel tegen hGeplaatst op 06-09-2006
Snuitje 06


Toen je bij ons kwam met je twee broertjes en je zusje wisten we niet goed wat we aan je hadden. Je oren en je ogen leken sneller te groeien dan de rest. Hierdoor leek je op een klein clowntje waardoor we allebei een beetje verliefd op je werden. Daarbij was je ook nog de kleinste van het stel. En toen begon je aan een inhaalslag. Je at of je leven er van afhing, groeide als kool. Je was ook een beetje teruggetrokken en dat heeft even geduurd. Maar jij mocht het langst bij ons blijven en dat gaf je de gelegenheid om rustig uit je schulpje te kruipen.
Toen je nieuwe baasje voor je belde konden we dus vol trots over je spreken.
We weten zeker dat jullie het samen heel fijn zullen gaan hebben.
Opvanggezin: Familie Lauwers

Geplaatst op 06-09-2006
Cosby 08


Cosby heeft hele lieve nieuwe baasjes. Ze hebben hiervoor een kat gehad die 20 jaar is geworden. Toen deze was overleden wilde ze toch graag weer een zwarte kat. Ze lieten hun oog vallen op Cosby omdat hij zo'n aanhankelijke kat is. Later besloten ze allebei de broertjes te nemen. De broertjes zijn superblij dat ze bij elkaar gebleven zijn. Ze hebben het super naar hun zin in hun nieuwe huisje. Ze krijgen zat aandacht want hun nieuwe baasjes hebben ook 2 kinderen van 10 en 14 jaar die al helemaal gek op hen zijn. Het klikte meteen toen ze kwamen kijken.
Als ze gewend zijn mogen ze in de tuin, ze vinden het nu al interessant, ze
spitsen hun oren als ze de vogeltjes buiten horen.
Ze hebben heel veel aan elkaar, spelen lekker, worden veel geknuffeld,
kortom, ze zitten goed!!!!
Opvanggezin: Bianca en Dirk

Geplaatst op 06-09-2006
Merel 114


Lieve Merel,
Twee weken hebben we van jou mogen genieten. Je bent een prachtig poesje met een, en dat is  veel belangrijker, geweldig karakter. Je pittige, maar oh zo lieve karakter heeft ons hart gestolen. Je begon al te spinnen als je ons zag. Je kroelde heerlijk langs onze benen op zoek naar aandacht. Want dat was alles wat jij zocht: genegenheid. Nou en die ga je krijgen de rest van je leven. Je bent geadopteerd door hele lieve mensen, waarvan jij alles gaat krijgen wat je wenst. Vooral Lauren is helemaal gek op je. Ik weet dan ook zeker dat jij nog heel veel aaitjes gaat krijgen en nog veel zult spinnen bij haar en de rest van de familie op schoot.
Mereltje we missen je hier, maar we weten zeker dat jij een geweldig leven tegemoet gaat!
Knuffel van Tessa, Peter en de rest van de poezen hier.

Reactie eigenaar:
Merel heeft een ongelofelijke hoge aaibaarheidsfactor, dus dat is heel goed nieuws. Het liefst van al zit ze de hele tijd op schoot. Ze is ook heel lief naar de kinderen toe en krijgt er niet genoeg van om geaaid te worden tot groot jolijt van Lauren en Lyon natuurlijk.
Voor de rest vult ze haar dagelijkse bezigheden met muisjes vangen
Geplaatst op 06-09-2006
Murphy 08


Murphy is naar hele leuke mensen gegaan. Ze hebben hiervoor een kat gehad die 20 jaar is geworden. Toen deze was overleden wilde ze toch graag weer een zwarte kat. Toen ze hoorden dat Cosby ook nog een lief broertje had wilden ze Murphy er ook graag bij. De broertjes zijn superblij dat ze bij elkaar gebleven zijn. Ze hebben het super naar hun zin in hun nieuwe huisje. Ze krijgen zat aandacht want hun nieuwe baasjes hebben ook 2 kinderen van 10 en 14 jaar die al helemaal gek op hen zijn. Het klikte meteen toen ze kwamen kijken.
Als ze gewend zijn mogen ze in de tuin, ze vinden het nu al interessant, ze
spitsen hun oren als ze de vogeltjes buiten horen.
Ze hebben heel veel aan elkaar, spelen lekker, worden veel geknuffeld,
kortom, ze zitten goed!!!!
Opvanggezin: Bianca en Dirk

Geplaatst op 04-09-2006
Pandora 116


Ik herinner me nog heel goed, toen ik je zag op de boerderij. Mager, vies vachtje, onder de parasietjes. Je zat helemaal niet goed in je velletje!
Eigenlijk gingen we alleen de kittens meenemen die daar rondliepen, maar jou kon ik niet weerstaan. Je had dringend verzorging nodig en die heb je gekregen.
In die paar maandjes dat je bij me was in de opvang, ben je opgegroeid tot een prachtige dame, die er niet enkel mooi uitziet, maar ook nog eens een pracht karakter heeft.
Vandaag is je dag dan aangekomen. De dag dat je je gouden mandje krijgt. Pat zag je op de website staan en was dadelijk verliefd op je geworden. Je krijgt daar het gezelschap van nog 9 andere katten, waaronder nog een speelse jonge kater.
Ik weet dat je het hier goed zult hebben, maar ik mis je nu al...
Dikke knuffel van je opvangmama, Samantha

Reactie eigenaar:
Klein beetje nieuws van, zoals ik het nu echt mag zeggen "Mijn kleine Pandora".
Ben haar gisteravond gaan ophalen bij Samantha (aan te raden opvanggezin, hele lieve dame).
Van de eerste blik was ik nog zotter op Pandora en niet enkel ik, mijn dochter was er ook bij en viel ook voor die kleine speelvogel.
Alhoewel Samantha ons gezegd had dat ze niet echt van de auto hield, viel dit echt wel heel goed mee. In het begin miauwde ze af en toe, maar nog na geen kwartiertje rijden is de kleine "lady" op de hoedenplank tussen het beertje en de luidsprekers gaan liggen met haar koppie op de hoofdsteunen.
Af en toe kwam ze even gedag zeggen vooraan en vertrok telkens weer naar haar geliefkoosde hoedenplank en beertje. Na 1u20 rijden eindelijk aangekomen aan haar nieuwe woonst en mijn 9 andere lieve poesjes die op haar zaten te wachten. Heel voorzichtig liet ik Pandora alles even opnemen vooralleer haar op de grond te plaatsen. Wonder bij wonder, iedereen liet haar met rust, niemand blies of deed lastig. Onze kleine zwarte Falcor kwam haar dadelijk een koppie geven en een likje. Aicha, de mama van 6 poesjes (ondertussen al 10-jarig) bekeek haar even ging aan haar snuffelen en zo volgde iedereen.
Onze jongste Enzo (2-jarig katertje) moet iets meer wennen...hij is nu niet meer de kleinste en ik denk dat ons Meneertje een beetje jaloers is op de kleine meid.
Pandora deed alsof ze al jaar en dag in de woning verbleef, zo rustig speels en nieuwsgierig deed ze de ronde. Van de woning tot in de garage, waar ze begon te tateren in haar poezentaal tegen onze Chalan (opgeraapt over 12-jaar op een parking in Parijs). Dit was even te leuk om te horen, die twee tegen elkaar op.
Ondertussen zijn we een nachtje verder en onze kleine meid was al heel goed wakker deze morgen om 6u15 toen ik opstond.
Meer kan ik nog niet vertellen, daar ik nu op kantoor zit en mijn kleine meid thuis is met al haar vriendjespoezen en mijn schoonzoon.
Hartelijk bedankt dat ik deze lieverd heb mogen adopteren.
Groetjes en op naar haar volgend verhaal, Pat en Pandora

Geplaatst op 02-09-2006
Milly 24


Lieve Milly,
Eindelijk is het zo ver. Je hebt een nieuw baasje gevonden ,een nieuwe thuis.
Je bent nog maar even weg en we missen je hier al verschrikkelijk. Wij niet alleen. Micky, je broertje', ook.
Hij loopt hier van de living naar de keuken op zoek naar jou. Hij is wat verloren maar maak je geen zorgen, wij gaan goed op hem letten hoor. Zoals jij dat altijd voor hem gedaan hebt. Milly je krijgt daar een super mooie thuis.
Je gaat daar wel moeten delen met Spike de hond des huizes maar dat zal je zeker niet erg vinden.  Daar ben ik zeker van.
Ze gaan veel plezier hebben aan je deugnieterij. En ze gaan veel liefs terug hebben ook.
Lieve Milly, doe het goed ginder. Veel knuffels.
Je opvangmama, Sandrine.

Reactie eigenaar:
Het gaat heel goed met Milly.
Ze speelt veel en ligt de hele dag te spinnen. We zijn allemaal helemaal dol op haar. De eerste aanvaring met onze hond Spickey, ging niet al te best. Tot nu toe hebben we ze apart gehouden, maar binnenkort gaan we het nog een keer proberen.
Ik hoop dat ik jullie zo een beetje gerust kan stellen.
Groetjes Mandy en een pootje van Milly

Geplaatst op 02-09-2006
Sannah 06


Een meneer die midden in het bos woont heeft een schuur bij zijn huis waar vorig jaar een moederpoes is bevallen van 5 kittens. Hij vond dat geen probleem. Maar nu zijn ze alle zes teruggekomen en moederpoes heeft weer 4 kittens ter wereld gebracht. Deze zijn nu bij ons binnen gekomen. Ze komen uit Gruitrode.

Update gastgezin:
Sannah is het enige tijgerpoesje en ze is ook echt een dame. Wat rustiger dan de haar twee broertjes en ook wat kleiner uitgevallen dan de rest. Ze kan echt genieten van aandacht en aaitjes. Dan gaat ze uitgestrekt op haar zij liggen om de knuffels in ontvangst te nemen. Ze is makkelijk te lokken met speelgoed en komt dan op je schoot liggen. Opgepakt worden vindt ze nog een beetje akelig maar ook dat gaat al heel aardig.De lady verandert in een stoer beestje als ze wordt aangevallen door haar broertjes of als ze zelf een aanval doet, dan staat ze haar "mannetje" wel. Het is nu al een heel knap poeske.

Geplaatst op 02-09-2006
Malou 116


Zwart dondersteentje! Je was al een tijdje bij mij in de opvang en had enorm veel plezier met de andere opvangkatjes. Er kwam maar niemand om jou op te halen. En nu ging het plots allemaal heel snel. Eerst het telefoontje en een paar uurtjes later was je al weg.
Je nieuwe eigenaar vond het niet erg, dat je niet echt een schootkatje bent. En wie weet, komt dit nog wel. Met een beetje geduld en liefde bereik je heel veel!
Je krijgt ook het gezelschap van een jonge kater, waar je naar hartelust mee kunt spelen!
Je pleegzusje, Callie, mist je. Maar ook voor haar komt er wel iemand.
Ik zal je missen, lieve Malou.
Dikke knuffel van je opvangmama, Samantha.

Reactie eigenaar:
Alles gaat goed met Malou.
De eerste twee dagen heeft ze meer onder de bank gelegen.
Maar nu eet ze goed en laat zich goed aaien.
Alleen Sammy, mijn andere kat, moet effe wennen aan de sitautie.
Maar verder is alles goed en wij zijn erg blij met haar.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg