Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JANUARI 2009 hebben 26 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-01-2009
Oscar
1 ev

Oscar,

Jij was mijn eerste opvangkat en dat is een speciaal plekje. Ook al was je hier maar twee weken. Je bent een mooie, flinke kater met een prachtige vacht en een knuffelig, maar ook pittig, karakter. Je hebt nu een fijn nieuw tehuis gevonden met een stuk of drie nieuwe kattenvriendjes. Ik heb net gelezen, dat je je daar al goed thuis voelt. De andere katten blazen nog naar je, maar daar trek jij je niets van aan. Dat was fijn om te horen. Want zin om alweer te verhuizen had je niet. Gelukkig heb je daarom nu een vast nieuw huisje gekregen met alle vrijheid om  te spelen, je te verstoppen, nieuwsgierig alles te onderzoeken en vooral om te bedelen en te snoepen. Je zult je er vast niet vervelen. Geniet ervan!

Dikke knuffel!
Daphne


Geplaatst op 24-01-2009
Hanzel
BK ev

Lieve jongen......
Je hebt een lange periode van angst, wantrouwen en ziekte achter de rug. Je kwam als een hele bange muis in onze Buddy kat. Maar we zagen je vertrouwen elke week een beetje groeien. Je  was dol op andere katten.
Je genoot intens van je vriendjes, zij konden meer met jou dan wij ooit konden doen.
Igor nam je onder zijn hoede. Hij sloeg een poot om je heen en samen sliepen jullie dicht tegen elkaar op bed. Lieverd dat je er bent.
Je moest Buddy Kat niet enkel delen met enkele lieve vriendjes, maar ook met vele verzorgers. Je begreep die wisselingen niet, je vond geen houvast. Jij had nl een echt baasje nodig: iemand die er elke dag volledig voor je zou zijn. We hoopten zo op dat ene speciale baasje die jou dit kon geven: liefde, rust en vertrouwen.
En die kwam....helemaal uit Utrecht samen met haar vriend. Ze wist meteen hoe ze moest omgaan met je, woorden waren niet nodig.
We zagen de liefde tussen jullie en ja....het was duidelijk: daar moest jij wonen, en ja daar waren ook vriendjes!
Je was nog een beetje ziekjes, dus je bleef nog even bij ons, daarna naar je echte mandje! Onze dierenarts was trots op je, je bleek later helemaal oke te zijn! De vlag werd uitgehangen: onze liefste Hanzel mocht naar Utrecht!
Lieve kwetsbare jongen, we hebben samen heel veel meegemaakt: ups en downs, je was niet makkelijk, maar je had het ook niet makkelijk met ons.
We missen je, we houden van je, we blijven altijd bezorgd om je. Geniet daar van je nieuwe vriendjes en van Annelies en Hanz.... want deze baasjes zijn werkelijk de beste baasjes die JIJ je maar kon wensen.
Hou je taai schatje
Team Buddy Kat

Geplaatst op 23-01-2009
Lowie
BK ev

Lieve lieve Lowie
Over jou schrijven vergt nogal wat....
Een jaar in de opvang, ik zou een boek over je kunnen schrijven, alle momenten die we beleefd hebben....teveel om op te noemen: jij was ons boefje in de opvang. Een karakter die we door en door kenden.
Je had een heel speciaal karaktertje....lief tegen ons aan vleien en af en toe een tik verkopen als jij vond dat dit nodig was haha, druif! Wat hebben we toch samen plezier gehad. Jij haalde altijd wel kattenkwaad uit.
Igor was je surrogaat broer: liefde en haat. Samen ruzie maken, samen kusjes aan elkaar geven....jaja, we zagen het wel hoor.... een echte broer-relatie, jullie hielden van elkaar.
Nieuwkomers moesten altijd even weten dat jij "in-the-house"was. Dit moesten ze vergelden met een tik, een blaas zo van: "IK, LOWIE, IK, heers hier de boel, begrepen? "
Maar zo lief en zacht was je OOK: altijd op schoot, altijd knuffelen, altijd piepen, altijd moest jij op schoot, je wilde alle liefde en aandacht. En we kunnen het geloven..... je hebt zoveel gemist in je leventje, zoveel moeten ontgelden, nu wil je alles inhalen he manneke. Je deed misschien stoer, maar je had een peperkoekenhartje, zo gevoelig als je was EN bent.
Wie komt ons nu begroeten elke morgen? We missen je!  "piep,piep,piep,pieeeeeeeeeeeeeeeeeeep" je had zo'n heerlijk stemgeluidje haha. We voelden ons altijd welkom bij jou, je liet ons voelen dat we er mochten zijn ( meneer de leider)
Weet je wat nu zo machtig mooi is? Je bent geadopteerd.................... door de mamma van Igor! Jullie zijn weer herenigd! Er ging een wauwwwwwwwwww door de ruimte, je had het alweer voor elkaar meneertje. Hoe doe-jij-dat-toch.
We hebben je naar Igor gebracht in Kerkrade bij Lilian en haar zoontjes.
Wij weten nu heel zeker dat dit de beste keuze was, je bent nu thuis lieverd. Maar mijn god wat missen we je...... we houden onvoorwaardelijk van JOU! lieve schat, dag.... kusjes
Team Buddy Kat

Geplaatst op 23-01-2009
Google
35 cy

Dag lieve Google, onze kleine koningin, ons nieuwjaarscadeautje.
Op 1 januari werd je bij ons binnengebracht, een langharig angstig bolletje wol. En nadat we je ontvlooid en ontklit hadden, kwam er zowaar een echt schoonheidskoninginnetje te voorschijn. Maar wat was je bang voor ons, mensen, en vooral wanneer we voorzichtig een hand naar je wilden uitsteken. Je kon ons niet vertellen wat er in je korte leventje al was gebeurd, maar dat je bang was voor een opgeheven hand bleek wel heel duidelijk. Altijd maakte je het ons moeilijk als we je wilden pakken voor een knuffel- en borstelbeurtje, maar als je dan eenmaal op schoot lag, vond je het heerlijk en spinde je naar hartelust. Heel langzaam wonnen we toch je vertrouwen. Na twee weken mocht ik je plots zomaar aaien als ik langs de stoel liep, die jij voor jezelf had uitgekozen, zonder dat je gelijk wegvluchtte. Je werd wat vrijer en je ontdekte, dat je met speelgoed ook leuk bezig kon zijn. Ook kwam de dag dat je jezelf kwam melden voor een bakje voer, als de andere huiskatten zich verzamelden omdat ze het etenstijd vonden. Je begon de grote katers uit te dagen en jullie stoeiden met elkaar door het hele huis. En zowaar, op één van de laatste avonden dat je bij ons was, kwam je helemaal spontaan gewoon gezellig naast me op de bank zitten, zodat ik er het volste vertrouwen in heb, dat je in de toekomst gewoon een lekkere knuffelschootkat wordt.
Nu heb je bij Esther je eigen plekje, in een hele grote mand, die je lekker knus gaat delen met hond Boy en poes Bindi. Lief meiske, word daar maar een heel gelukkige grote meid! We wensen je een heel fijne toekomst toe.

Een hele dikke knuffel van je opvangpapa en mama, en natuurlijk ook van Tommie, Sunny, Azrael, Quierro en B.B..

Geplaatst op 22-01-2009
Duvel
03 cy

Lieve Duvel, wat jammer dat je weg bent, je was ècht een schat van een kater. We hebben je nieuwe baasjes gezien en denken dat je erg goed verzorgd gaat worden.
Geplaatst op 17-01-2009
Naomi
110 cy

Lieve schattige Naomi,

In begin was je een heel bang meisje. Dagen zat je verstopt onder de bank tot je het vertrouwen in ons, je opvangouders, kreeg. En toen ging je veranderen in een aanhankelijk, speels, actief, nieuwsgierig, ondeugend maar wel lief schatje. Ook werd je vriend met de andere katten in huis, vooral de kater Aristo was een echte maat.

Lieve Naomi door al wat je had meegemaakt: gedumpt in een containerpark,  terug in de opvang, nieuw baasje allergisch, weer terug in de opvang... had je maar één grote wens, namelijk:
Een baasje vinden waar je voor altijd mag blijven.
Ja kleine schat....je wens is waar geworden.

Heel lieve mensen uit Sittard willen alles eraan doen dat je je nieuw huisje, je vast plekje voor altijd mag houden. Ook wonen bij deze lieve mensen nog twee speelkameraadjes voor je. En met heel mijn hart wens ik dat je met deze katjes precies zo maatje gaat worden als met Aristo hier.

Het gaat je goed, mijn lieve lieve schat, geniet van je nieuw mooi leventje.

Heel veel liefs van je opvangouders Ute en Chris. En natuurijk ook van de katten Dante en Aristo.

Reactie eigenaar:

Hallo!
 
Hier alles prima. Naomi maakt het goed. Ze laat zich zien, speelt heel leuk met de andere katten (onze poes Nala is soms nog wat snel geirriteerd door haar hahaha).  Ze is echt ontzettend speels, soms echt helemaal door het dolle heen door de slaapkamer rennen haha.
 
Ze eet goed en weet haar eetbakje naast de andere twee te vinden, echt leuk om te zien dat die drie naast elkaar samen zitten te eten.
 
's nachts slaapt ze heel lief op het voeteneinde van het bed, dus het gaat GOED!

Groetjes,
Karin

Geplaatst op 17-01-2009
Zina
126 cy

Zina werd net als hondje Bob gered van een helse plek, een plek waar haar toekomst onzeker was. Zina heeft een gescheurde lip, maar is verder heel lief en tam. Vindt U niet dat ze een prachtig koppie heeft?

Hier ben ik dan; Zina!

Zoals ik al heb gezien is er al iets over mij bekend, zoals mijn hazenlipje! Ja wat moet ik daarvan zeggen, het is er nu eenmaal en jullie moeten dat maar accepteren.
Ik ben gewoon een geweldige lieve leuke poes, al zeg ik het zelf. Ik zit nu al een tijdje in mijn opvanggezin en ik moet zeggen dat ik het daar aardig naar mijn zin heb. Ze hebben nog meerdere katten, zoals een kater die alleen maar naar me blaast. Nou ja, wat een aansteller is dat. Af en toe geef ik hem een tik op zijn kont en dan rent hij weer als een gek door de kamer. Ik moet dan natuurlijk wel heel hard lachen. Ik trek me al dat geblaas en gegrom niet aan. En dan hebben we ook nog de honden in huis. Ik moet zeggen dat die wel heel lief zijn en mij gelijk hebben geaccepteerd, dus ik hun ook. Ik geef ze kopjes en lik hun af en toe.
Kijk, ik ben geen moeilijke kat, ik pas me aan! Ik heb al veel meegemaakt en ik accepteer nu de leuke dingen in het leven! Ik geniet ervan!

Kom gewoon snel eens kijken naar me, dan geef ik ook fijne kopjes aan jou!

Kopje Zina

Geplaatst op 17-01-2009
Mabel
114 ev

Deze poes is gevonden in Bree. Lieve mensen merkten haar gelukkig op en brachten haar bij ons binnen.
Deze poes is duidelijk aan mensen gewend. Ze klimt graag op schoot en is gewend aan veel aandacht. Helaas blijft het een raadsel of ze is weggelopen of zomaar gedumpt door mensen. Ze is net pas binnen, dus om meer over haar karakter te vertellen, moeten we haar nog iets beter leren kennen. Er volgt dan ook zeer spoedig meer informatie over deze lieve poes.

Update gastgezin 30-11:
Hallo mensen!

Ze hebben me gevraagd om wat wat over mezelf te vertellen. Als baasje-zoekende vind ik dat geen enkel probleem. Ik kan namelijk niet wachten totdat ik mijn nieuwe baasje(s) mag ontmoeten. Als ik namelijk iets in het leven leuk vind dan zijn het mensen. Ik raak enorm enthousiast als ik mensen zie. Mijn opvangmamma vindt me dan net een hondje. En om dan maar meteen een geheimpje te verklappen....soms ben ik zo blij dat ik een beetje kwijl uit enthousiasme. Niet verder vertellen hoor!
Als je gaat zitten ben ik meteen van de partij om op schoot te klimmen. Mijn nieuwe baasje moet dan ook voldoende tijd voor mij hebben, anders word ik ongelukkig. Daarnaast ben ik enorm rustig van aard. Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan slapen. Je kunt me altijd wakker maken voor een knuffel of eten. Maar voor de rest heb ik weinig eisen. Het is wel belangrijk om te weten dat ik gesteld ben op mijn rust. Ik hou niet van enorme drukte. Denk je dat wij een goed paar vormen? Reageer dan snel.
Ik kan niet wachten om ook jou te knuffelen.

Een lik van Mabel.
Geplaatst op 16-01-2009
Igor
BK ev

Dag lieve muts,
 
We zijn maar wat blij dat na bijna een jaar er een nieuwe thuis voor je gevonden is.
Jij bent onze cool cat; je bent altijd heel rustig en als er een nieuwe kat kwam in de opvang ben jij altijd degene die direct vriendjes was met onze nieuwkomers. Jij bent de rust zelve; zwart als de nacht en met je lodderige ogen bekoorde je ons allemaal . En knuffelen vind je heerlijk en dat doen wij natuurlijk maar al te graag. Er zit geen greintje kwaad in jou zo lief en zachtaardig dat jij bent. Wat hebben we toch gelachen met je gekke bokkensprongen als je aant spelen was: de lasermuis vind je geweldig - altijd maar achter dat lichtje aan en het maar niet te pakken krijgen. En als het etenstijd is zit je geduldig te wachten tot iedereen aan het eten is en dan begin je pas. Whiskas melk is je favoriet; je ging dan op de koelkast zitten zo van: "hé, vergeet je niets?" Wat zullen we je allemaal missen lieverd, maar in je nieuwe thuis is het heel mooi, daar word jij heel gelukkig. 
 
Het is een eer dat we bijna een jaar hebben mogen voor je zorgen.
 
Het buddykat team

Hoi Sabine,
 
Het gaat heel goed met Igor. Hij heeft zijn plek echt gevonden op het bed van Dylan.
Hij vind het heerlijk om daar te liggen. Ook met Lotje gaat het goed, ze houd wel nog een beetje afstand, maar ze zoekt hem wel steeds op.
 
De kinderen vinden het heerlijk met Igor, ze zorgen goed voor hem.
 
En volgende week met Lowie erbij maakt het geheel af.
Verheug me ook om Lowie in huis ons gezin op te nemen.
 
Ik laat jullie verder weten hoe het met Igor gaat.
 
Heel veel groetjes
 
Lilian, Jaimy, Dylan, Igor, Lotje, Miney, Rocco, Gizmo en Beauty en niet te vergeten Schinta, Punky en Sheela, de konijntjes.

Foto gemaakt bij eigenaar:
Geplaatst op 16-01-2009
Mus en Merel
111 ev

Musje en Mereltje, 4 juni 2008 ben ik samen met nog enkele andere vrijwilligers naar Zandhoven gereden om de katjes die onze VZW onderdak zou bieden, te begeleiden naar hun gastgezin. Wij hadden al een paar dagen eerder kennis gemaakt lieve meiden, Veronique en ik werden toen namelijk uitgezonden om te kijken welke katjes best zouden binnen komen. Jullie gingen in opvang bij Cindy, daar kregen jullie de eerste zorgen en socialisatie. 11 augustus 2008 ben ik jullie gaan ophalen, jullie mochten verder bij ons in opvang komen.
Musje, jij liep al vrij snel ontspannen door het huis en werd maar al te graag geknuffeld, je kreeg echt niet genoeg van aaien en kusjes. Mereltje, jij had meer tijd nodig, je was nog erg timide, maar stiekem genoot je toch al van je knuffeltjes.
Jullie hadden last van de oortjes, verschillende kuurtjes waren nodig om alles onder controle te krijgen. Jullie vonden de behandeling niet leuk, maar toch hebben jullie nooit een pootje uit geslagen. Wat hebben we genoten van jullie capriolen en de liefdestafereeltjes tussen jullie beiden. Het was echt een lust om jullie gade te slaan, twee poesjes samen in een mand, in mekaars pootjes verstrengeld.
Musje je was een klein onderdeurtje, toen je hier kwam, je bent nog steeds niet erg groot, maar toch ben je een stuk gegroeid, je bent een flink dametje geworden. Je vachtje glimt, je genoot van kambeurten, dan draaide je naar alle kanten dat we toch zeker geen plekje zouden missen. Spelen deed je naar hartelust, rennen, springen, klauteren en met je zusje door het huis stuiteren. Wij genoten zelf ook intens van jou vertederende knuffeltjes. Neusjes, kopjes en kusjes gaf je in overvloed, jij beschikte over een onuitputtelijke bron van liefde.
Mereltje, jij was wat groter en slanker dan je zusje, een elegant dametje. Jij was timide en keek liever nog even de kat uit de boom in t begin. Wodan, onze hond, zag je wel zitten, die kreeg al snel kopjes en werd begroet met een prettig gekir. Jij vond de behandeling van je oortjes en medicijnen geven erg eng, maar gelukkig liet je het wel toe. Al vrij snel had je door dat er nadien wat leuks te gebeuren stond, knuffelen !!!! En SNOEPJES!!!
Meisjes, jullie verkochten je ziel voor lekkere snoepjes, dat was voor ons soms de brug naar meer contact. Spelen met het lasermuisje was ook erg geliefd, dan werd alle gereserveerdheid over boord gegooid en gingen de remmen los. Wat hebben we toch genoten van jullie beiden, wat waren jullie lieve schatten. Afscheid nemen was zwaar, al wisten we dat jullie een goede thuis zouden krijgen.
Intussen hebben we al menig berichtje mogen ontvangen van jullie lieve baasje, na een kleine terugval, gaat het nu behoorlijk goed. Het doet goed te lezen dat jullie al echt een thuisgevoel hebben en soms samen de kachel aan maken in jullie nieuwe thuis. Als ik die berichten lees, dan weet ik steeds weer waarom we het doen...
Meisjes, voor jullie is dit de laatste verhuis geweest, jullie hebben een gouden mandje gekregen, geniet er van en laat ook jullie lieve vrouwtje verder van jullie genieten. Jullie zullen niets te kort komen, daar twijfel ik geen seconde aan.
Wat was het weer ineens stil in huis, we missen jullie capriolen en jullie ellenlange conversaties. Ik mis de streling langs men benen, de kopjes tegen men wang, het subtiele natte neusje tegen men arm…
We komen jullie zo snel mogelijk bezoeken, dat beloof ik jullie.
Het ga jullie goed Musje en Mereltje, geniet intens van jullie nieuwe thuis.

Kopjes en neusjes van al jullie spinnende vriendjes en een stevige lik van wodan. Knuff van Kim en van mij een aai over jullie bolletje en een kusje op jullie toetje …
Jullie opvangmama Marina en Kim.

Geplaatst op 16-01-2009
Merel en Mus
111 ev

Musje en Mereltje, 4 juni 2008 ben ik samen met nog enkele andere vrijwilligers naar Zandhoven gereden om de katjes die onze VZW onderdak zou bieden, te begeleiden naar hun gastgezin. Wij hadden al een paar dagen eerder kennis gemaakt lieve meiden, Veronique en ik werden toen namelijk uitgezonden om te kijken welke katjes best zouden binnen komen. Jullie gingen in opvang bij Cindy, daar kregen jullie de eerste zorgen en socialisatie. 11 augustus 2008 ben ik jullie gaan ophalen, jullie mochten verder bij ons in opvang komen.
Musje, jij liep al vrij snel ontspannen door het huis en werd maar al te graag geknuffeld, je kreeg echt niet genoeg van aaien en kusjes. Mereltje, jij had meer tijd nodig, je was nog erg timide, maar stiekem genoot je toch al van je knuffeltjes.
Jullie hadden last van de oortjes, verschillende kuurtjes waren nodig om alles onder controle te krijgen. Jullie vonden de behandeling niet leuk, maar toch hebben jullie nooit een pootje uit geslagen. Wat hebben we genoten van jullie capriolen en de liefdestafereeltjes tussen jullie beiden. Het was echt een lust om jullie gade te slaan, twee poesjes samen in een mand, in mekaars pootjes verstrengeld.
Musje je was een klein onderdeurtje, toen je hier kwam, je bent nog steeds niet erg groot, maar toch ben je een stuk gegroeid, je bent een flink dametje geworden. Je vachtje glimt, je genoot van kambeurten, dan draaide je naar alle kanten dat we toch zeker geen plekje zouden missen. Spelen deed je naar hartelust, rennen, springen, klauteren en met je zusje door het huis stuiteren. Wij genoten zelf ook intens van jou vertederende knuffeltjes. Neusjes, kopjes en kusjes gaf je in overvloed, jij beschikte over een onuitputtelijke bron van liefde.
Mereltje, jij was wat groter en slanker dan je zusje, een elegant dametje. Jij was timide en keek liever nog even de kat uit de boom in t begin. Wodan, onze hond, zag je wel zitten, die kreeg al snel kopjes en werd begroet met een prettig gekir. Jij vond de behandeling van je oortjes en medicijnen geven erg eng, maar gelukkig liet je het wel toe. Al vrij snel had je door dat er nadien wat leuks te gebeuren stond, knuffelen !!!! En SNOEPJES!!!
Meisjes, jullie verkochten je ziel voor lekkere snoepjes, dat was voor ons soms de brug naar meer contact. Spelen met het lasermuisje was ook erg geliefd, dan werd alle gereserveerdheid over boord gegooid en gingen de remmen los. Wat hebben we toch genoten van jullie beiden, wat waren jullie lieve schatten. Afscheid nemen was zwaar, al wisten we dat jullie een goede thuis zouden krijgen.
Intussen hebben we al menig berichtje mogen ontvangen van jullie lieve baasje, na een kleine terugval, gaat het nu behoorlijk goed. Het doet goed te lezen dat jullie al echt een thuisgevoel hebben en soms samen de kachel aan maken in jullie nieuwe thuis. Als ik die berichten lees, dan weet ik steeds weer waarom we het doen...
Meisjes, voor jullie is dit de laatste verhuis geweest, jullie hebben een gouden mandje gekregen, geniet er van en laat ook jullie lieve vrouwtje verder van jullie genieten. Jullie zullen niets te kort komen, daar twijfel ik geen seconde aan.
Wat was het weer ineens stil in huis, we missen jullie capriolen en jullie ellenlange conversaties. Ik mis de streling langs men benen, de kopjes tegen men wang, het subtiele natte neusje tegen men arm…
We komen jullie zo snel mogelijk bezoeken, dat beloof ik jullie.
Het ga jullie goed Musje en Mereltje, geniet intens van jullie nieuwe thuis.

Kopjes en neusjes van al jullie spinnende vriendjes en een stevige lik van wodan. Knuff van Kim en van mij een aai over jullie bolletje en een kusje op jullie toetje …
Jullie opvangmama Marina en Kim.

Reactie eigenaar:

Goedemorgen Marina,
 
Veel dank voor de mail met altijd weer bemoedigende en interessante details.
Inmiddels heb ik een aantal zeer mooie foto's kunnen maken en zal er afzonderlijke een stel sturen. Ik kan ze vanuit dit adres niet tegelijk sturen....
 
Ze zijn nu ruim 3 weken hier en het gaat behoorlijk goed. Ze hebben hun regelmaat. Ze spelen veel samen, ravotten, likken elkaar en slapen vaak samen. 1x per week kam ik ze met de speciale kam, door u aangeraden. Dit is inderdaad iets geweldigs. Musje laat veel toe, is een goeierdje maar Mereltje moet met beleid. Ik merk wel dat het kammen alweer beter toegelaten werd dan een week daarvoor.
Wat betreft het contact met mij:
 Musje kan ik echt knuffelen, zoentjes geven, soms duwt ze haar kopje tegen mijn gezicht, in mijn armen nemen (maar kort). Ze is gezellig en komt graag in de keuken zitten wanneer ik bezig ben. Ook is ze al een paar keer bij me op de bank gekomen. Ze is ook heel grappig en ondeugend: haalt takjes of een schelp van het balkon en draagt die naar binnen als prooi. Ze loopt soms met en balletje in haar mond en maakt dan een hoog geluidje.
 
Mereltje is prachtig om te zien, een heel knap katje. De eerste weken zag ik veel angst in haar ogen. Een toegestoken hand/arm ontvluchtte ze razendsnel. Ik merkte dat ik haar wel kon aaien wanneer ze at. En inderdaad komt ze in de ochtend heel vriendelijk met kopjes etc. Wanneer ze samen in het mandje liggen kan ik Musje zacht aaien maar Merel houdt me in de gaten. Gisteren kon ik ze voor het eerst allebei heel zacht aaien. En vanochtend kon ik Merel voor het eerst echt beter strelen over haar kopje, keeltje, vacht, oortjes etc. Ik zou het fantastisch vinden als het contact toeneemt en ik haar ooit in mijn armen zou kunnen nemen... Ze heeft zo'n mooi en lief snuitje. Zij zijn heel verschillend in bouw en karakter. Musje lijkt een beetje een "dommertje" maar is het beslist niet. Ze wassen zichzelf en elkaar goed.
Het balkon vinden ze heerlijk vanwege de frisse lucht en de geuren van aarde en planten. Ze durven niet op de railing te springen. Daar zit trouwens gaas. Ze blijven op de grond en komen vanzelf binnen en maken vieze pootjes op het tapijt.
 
Ze hebben veel bewegingsruimte op 2 verdiepingen om te rennen en verstoppertje te spelen.
 
Tot de volgende keer,
 
hartelijke groet,
 
Marie-Jeanne

Foto bij de eigenaar gemaakt:
Geplaatst op 15-01-2009
Bailey
20 ta

Dag lieve Bailey,
 
Je bent gisteren vertrokken naar je nieuwe huisje. We hebben een behoorlijk tijdje van je aanwezigheid mogen genieten en al vanaf de eerste dag dat ik je lieve hoofdje zag, had ik een zwak voor je.
 
Ik het begin was je een beetje schuw en hoopte ik dat je gauw zou wennen bij ons thuis. Vanaf de dag dat je voor het eerst voorzichtig naar me miauwde, smolt ik van binnen en wist ik dat het goed met je zou komen. Je wilde wel, maar was een beetje bang.
 
Al gauw was je over je angsten heen en kroop je elke avond warm tegen ons aan op de bank om heerlijk gekriebeld en geknuffeld te worden. Een echte knuffelkat was je geworden. Wie had dat ooit kunnen dromen. De momenten dat je ons 's ochtends opwachtte in de huiskamer en ons met een hoop gedartel en huppelsprongetjes begroette zal ik nooit vergeten. Zelfs als ik aan het studeren was in de studeerkamer, kwam je al snorrend bij me zitten om me gezelschap te houden. Eventjes hebben we getwijfeld om je te houden, maar we gunnen je een mooiere omgeving buiten waar je lekker kunt ravotten en door bossen kunt banjeren. Want vanaf de eerste dag dat je bij ons was, zagen we al dat je verlangde om naar buiten te kunnen.
 
Gelukkig heb je nu een fijn huisje gevonden waar je heerlijk kunt genieten van de mooie natuur rondom je huisje. Je had het niet beter kunnen treffen. Er zal met alle liefde en warmte voor je gezorgd worden en je hoeft nooit meer bang te zijn dat je in de steek wordt gelaten.
 
Lieve Bailey, we zullen je ontzettend missen!
 
Liefs Lisa
Geplaatst op 14-01-2009
Jimny
115

Deze kittens werden gevonden bij Maasmechelen Village.

Hallo, ik ben Jimny,
Ik ben gevonden in een groot winkelcentrum in Maasmechelen. Ik had het qua eten ook niet heel slecht, kreeg altijd wel iets van iemand.
Jaaaaaaa, ik ben ook al aan het ontdooien. Ik ben een leuk snorrig ding, vindt alles spannend maar ook een beetje eng. Gelukkig overwint mijn nieuwsgierigheid bijna altijd. Oppakken dat mag, voor heel eventjes, maar sta toch nog liever met alle 4 de pootjes op de grond (veiliger).
Weet je wat ik soms uitdeel? îliefdesbeetjes! (maar niet hard hoor!).
Natuurlijk wil ik ook mijn pluspunten laten weten; Ik ben een speelse vent, hou van lekker eten, kan al heel goed snorren, ga netjes op de kattenbak, hou van aaitjes en ben schattig om te zien. Kom je vlug kijken anders is het misschien te laat!
 

Geplaatst op 14-01-2009
Tianie
115

Deze kleintjes werden bij Maasmechelen Village gevonden.

Hallo, ik ben Tianie,
Ik ben gevonden in een groot winkelcentrum in Maasmechelen. Ik had het qua eten ook niet heel slecht, kreeg altijd wel iets van iemand.
Ten opzichte van de rest ben ik al ontdooid, ik laat me aaien, soms oppakken en dan spin ik al. Bij snelle bewegingen ben ik wel nog schrikachtig. Ze zeggen hier dat ik een lekker kopje heb en hele mooie kijkers.
Ben een echt dametje, juf netjes zeg maar. Ook ga ik (natuurlijk) netjes op de w.c. en word graag geaaid.
Ik ben nieuwsgierig en hou van lekker eten (ben wel eh... een beetje gulzig).
Laat je iets weten als je mij leuk vindt?

Geplaatst op 10-01-2009
Kiki
106

Lieve Kiki,

Wat een bofkont ben jij, dat je zo snel een ontzettend leuk baasje hebt gevonden!
Je bent maar kort bij mij in de opvang geweest, maar mijn hart had je direct gestolen! Jij bent zo'n knuffelkont, ik had de eerste dag al blauwe plekken op mijn gezicht van al die kopjes!
Ik vond het heel jammer dat ik je apart moest houden van mijn eigen beestjes, want je kon geen aandacht genoeg krijgen. Daarom vond ik het beter dat je zo snel mogelijk over ging naar je nieuwe baasjes. Ik zal onze speelsessies missen, maar je komt heel goed terecht en ik wens je heel veel geluk!!!

Het ga je heel goed, lieve, lieve Kiki!
Je opvangmamma, TuridGeplaatst op 09-01-2009
Seele
Buddy Kat

Lieve schat
 
Ik weet niet goed hoe te beginnen...
 
Je was in mijn ogen de mooiste Buddy Kat die er maar bestond.
Die prachtige grote kijkers zijn jouw handelsmerk...
Die kop, alles, jouw verschijning deed mij naar adem happen....
 
en niet alleen je lijf en ogen verrieden een kanjer, je karakter was ongelofelijk!
Je sabbelde aan mijn schouder wanneer ik je oppakte. Je hartje is en was van goud, een zachtaardige knul.
Ik wilde je zo graag adopteren, maar ik mocht niet van mijn man, gelijk had hij (of niet!). Toch kwam je geregeld bij ons bezoek, want je bent zo sociaal wel. Je vond het heel gezellig, die bezoekjes.
Je hield je kranig tijdens de opvang, zo lief en zo knuffelbaar. We konden er maar geen genoeg van krijgen.
Jouw verschijning lijkt op die van een idool.....dames die hun adem inhouden als je voorbij treedt. Toch duurde de adoptie nog paar maandjes gek genoeg.
Een heel lief gezinnetje kwam vandaag op bezoek en ze zagen jou... en je hield zo van kusjes geven en lekker knuffelen!
Meteen was de liefde wederzijds, jij kwam maar om aandacht vragen en zij voelden liefde bij jou.
Ik ben er van overtuigd dat dit een geweldige plaatsing is, en je blijft lekker dichtbij: Riemst. Elke Buddykat verzorger is dol op jou. We missen je nu al. Namens alle verzorgers wensen wij jou een gouden toekomst met veel liefde en warmte. We komen je snel opzoeken, want jij blijft voor altijd in ons hartje grote schat!
 
Het ga je goed Seeltje, we missen je, we houden van je, geniet van je definitieve huisje...
 
vele knuffels
 
Buddy kat

Reactie eigenaar:

Maaaauwww....hallo allemaal
!
Ik wil even laten weten dat het goed met mij gaat. Ik ben nu 2 weken (en 2 dagen) bij mijn nieuwe familie. Ik zal ze even voorstellen: baasje, vrouwtje, een klein mensje en een groot bruin monster (een hond noemen ze zoiets). Ze zijn allemaal lief voor mij, maar aan dat bruine monster moet ik wel wennen hoor! Maar ook dat gaat steeds beter. Ik durf soms mijn neus even iets dichterbij zijn neus te brengen en ik ben zo brutaal dat ik uit zijn waterbak drink en hij durft niks te doen hihi! Ik zal maar zeggen dat wij elkaar accepteren. Ik vind het wel lief van hem dat hij altijd als eerste bij mij komt kijken als hij buiten is geweest.
Oja ik heb een mooi mandje in de keuken, voor het raam/venster
, zo kan ik alles en iedereen lekker in de gaten houden... als ik niet slaap ;-) Ik mag graag even de baasjes plagen als ze aan tafel zitten, dan wil ik aaaandaaacht! En dat vinden ze erg (dus niet), maar als ze zitten te eten blijf ik in mijn mandje liggen want ik mag ze niet storen tijdens het eten.
Tsja ze storen mij ook niet... Nou jah dat klein mensje en dat bruine monster komen wel eens kijken maar laten mij wel lekker eten
en als de baasjes een keer tv kijken dan ga ik heerlijk bij ze op de bank liggen!

Zo dat was het even in het kort
, ik heb het hier dus prima naar mijn kattenzin. Hopelijk gaat het woensdag ook nog goed met me, want dan komt jullie Bob (Marley) bij ons wonen (daarom mail ik nu ook maar even want het zal de komende tijd wel druk worden).
Ja jullie lezen het goed... Bob komt ook bij deze mensen wonen; mijn nieuwe familie, zijn ook mensen met een groot dierenhart.
Ik hoop jullie gauw op mijn nieuwe adres te zien!

Knuffel en dikke poot

Seele
 

Geplaatst op 09-01-2009
Jessie
121

Dit katje werd gevonden in Stokkem, het "liep" rond op straat, maar sleepte met haar achterpootjes over straat. Haar achterpootje bleek gebroken. Haar pootje zal geamputeerd moeten worden, maar katten kunnen uitstekend met 3 pootjes leven en net zo'n dolle capriolen uithalen als hun 4-potige vriendjes!

Later meer gegevens.

Geplaatst op 08-01-2009
Indy
07

Welkom Kleine Indy,

Op 1-12-2008 kregen wij je als opvangkatje samen met je zusje Rowy. Je zusje werd al snel geplaatst. Jij bleef alleen over en werd al snel dikke vrienden met onze andere katten.

Wat was je in het begin bang en wat hebben we mogen voelen hoe scherp je nageltjes waren. Wonderbaarlijk hoe je in een paar weken tijd veranderde van een zielig bang hoopje kat, dat achter de bank zat, tot een gezellig, lief, speels en ontdeugend kereltje. Je hebt ons hart gestolen en we kunnen niet anders dan je in ons gezin op nemen, dit tot grote vreugde van onze kinderen, maar ook van je grote vriend onze kater Justus.
Wij hopen dat jij nog een lang en gelukkig leven bij ons zult hebben.

Welkom!

Je opvang-/ nu adoptiegezin
Harry, Anki, David, Jamo en natuurlijk de rest van de beestenboel
Geplaatst op 04-01-2009
Romy
26

Liefste Romy

Je bent vandaag vertrokken, en er lopen al treurende katjes rond hier.
Dus niet alleen ik maar ook zij gaan je missen.
Je was echt een dame, een prinsesje :-)
Maar soms kon je ook een klein heksje zijn .
Maar dat namen we er graag bij.
Aangezien je veel had meegemaakt, was je vrij bang.
Ik weet dat in je nieuwe thuis zeker alle tijd en rust zult krijgen, om te wennen aan mensen en hun vertrouwen terug te winnen.
Je zult ook nieuwe vriendjes krijgen maar voor jou geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugde!
Ik weet dat je goed terecht komt en dat alles goed komt met je.
ik hoop tot gauw!
Dikke kus
En het ga je goed
Kim, Muchu, Rani, Aagje, Alex en Bruno XXXX
Geplaatst op 03-01-2009
Rowy
07

Dag kleine lieve Rowy, onze kleine knuffelkont, eindelijk ben je dan geplaatst.
Op 1 december kwam je bij ons wonen samen met je broertje Indy, jullie konden wegens omstandigheden niet meer bij je oude gastgezin blijven. Jij en je broertje waren diezelfde dag gesteriliseerd en gecastreerd en waren nog bij de dierenarts; hier haalden wij 2 hele bange katjes af. Maar al gauw bleek dat jullie al veel liefde bij jullie vorig gezin hadden gehad want jij zocht al snel toenadering tot ons. Je broertje bleef op een afstand kijken.
Er is met jullie al heel wat heen en weer gesjouwd en we zijn dan ook ontzettend blij dat jij in ieder geval een veilig plekje helemaal voor jou gekregen hebt bij 2 lieve mensen en ook nog een vriendje erbij om mee te spelen.
Voor je broertje vinden wij ook nog wel een plekje, hij heeft iets meer tijd nodig, maar ook dit gaat ons wel lukken.

Rowy wij wensen jou en je adoptiegezin heel veel geluk en gezondheid toe voor nu en de toekomst en dat je hier mag blijven tot je een oude grijze poes geworden bent.

Je opvanggezin Harry, Anki, David en Jamo   

Geplaatst op 02-01-2009
Floor
22

Lieve Floortje,

Vandaag ben je verhuisd naar Berkel en Rodenrijs, je werd in stijl vervoerd in een Mercedes en je vrouwtje zat naast je om je te vergezellen, ze vinden jou zo ontzettend lief. Je gaat hele goede verzorging krijgen en ze nemen lekker alle tijd voor je om je te laten wennen. Je krijgt ook een vriendje een heel vriendelijk katertje die met je wil spelen als jij er aan toe bent. Je lekkere "tukvachtje"is met je meegegaan en ook je wonderlijke sluitstripjes van karton waardoor je uit je dak kon gaan.
Je bent 11 weken bij ons geweest en je werd steeds losser. We vinden het dan ook heel fijn dat je bij lieve mensen mag gaan wonen waar het wat rustiger is dan hier want dat zal heel heilzaam werken voor je.

Lieve schat we zullen je enorm missen, je lieve mauwtjes en je lekkere getuk, je bent zo'n lieverd en we hopen dat je nooit meer hoeft te verhuizen.

Heel veel knuffels van Geertje en Bettie.

Geplaatst op 02-01-2009
Mino
12

Op tweede kerstdag werd een doos uit een rijdende auto gegooid. In deze doos zat een klein poesje. Als je dit leest kun je het niet geloven, hoe cru kunnen mensen toch zijn. Gelukkig dat omstanders het hebben zien gebeuren en het kleine poesje meteen hebben opgevangen. Een dag later werd Mino afgeleverd bij het opvanggezin waar nog steeds vol ongeloof over het voorval gepraat werd. Waarom zouden mensen dit doen? Was het poesje ziek? Het was een langharige kater met grote ogen die je betoverde als je er naar keek.
Het poesje had last van klit in de haren, een beetje last van diarree en een paar vlooien, maar moest ze daarom gedumpt worden. De klitten waren in 2 uur verwijderd, de vlooien werden behandeld en de diarree was na een paar
dagen weg. Wat overbleef was dit superlieve poesje met die betoverende ogen. Aangezien de veldmedewerkster als eerste in deze ogen had gekeken kon zij ook niets anders dan Mino adopteren. Zoals het bij een mooi kerstverhaal hoort, eind goed al goed ;)
Geplaatst op 01-01-2009
Kareltje
39

2 nestjes zaten in een schuur, er werd gedreigd dat men ze alle 7 wat aan zou doen. Nu zitten beide nestjes gelukkig veilig bij ons.

Kareltje stelt zichzelf voor:

Dag allemaal! Mijn naam betekent de vrij geborene dat vonden ze nogal toepasselijk omdat je aan mij wel merkt dat ik in het begin nogal een sterke wil had maar nu wel lief ben. Maar mijn sterke wil is er nog steeds. Wel ben ik nog verlegen bij nieuwe mensen, maar ik vind het stiekem wel leuk als je me aait.
Momenteel woon ik bij mijn pleeggezin en heb het hier wel naar mijn zin. Ik kan hier stoeien met mijn broertje Memoli en met de hond van mijn pleeggezin. Mijn lievelings spelletjes zijn tikkertje en oorlogje. Hier wonen ook nog 2 oude norse katers maar die krijgen mij niet bang! Ik vind namelijk dat ik soms ook baasje mag spelen. Of werkt het zo niet?

Liefst wil ik mijn broertje meenemen naar jouw huisje. Ik heb namelijk al mijn hele familie hier zien vertrekken en ben me dus erg aan Memoli gaan hechten. Wij nemen niet veel plaats in en zijn flinke jongens hoor. En met hem erbij zal ik zeker sneller wennen aan jou en mijn nieuwe huisje? Of heb jij misschien al een harig speelvriendje voor me, die bij jouw thuis op me zit te wachten? Dan vind ik het best. Maar dan moet ie wel even graag spelen als ik.
Als jij een beetje geduld hebt en begrijpt dat nieuwe mensen een beetje eng zijn mag ik misschien wel bij jou komen wonen? Ik heb veel liefde die ik graag aan jou wil geven.

Veel knuffels, Kareltje
Geplaatst op 01-01-2009
Memoli
39

2 nestjes zaten in een schuur, er werd gedreigd dat men ze alle 7 wat aan zou doen. Nu zitten beide nestjes gelukkig veilig bij ons.

Memoli stelt zichzelf voor:

Hoi leuke mensjes! Ik ben Memoli en ben vernoemd naar mijn pleegpapa, omdat ik de dapperste ben! Vanaf de eerste dag mocht ik al gepakt worden en ging ik op verkenning. Ik ben de enige van mijn familie met goud-gele ogen. En dat is echt mooi bij mij donkere zachte vacht.

Ik woon nu bij mijn pleeggezin en die zijn erg aardig. Het liefste knuffel ik met mijn pleegmama en volg ik haar overal in huis. Ik word graag opgepakt en rond gedragen net als een baby maar niet te lang tenzij je me op mijn rugje legt en me aait. Maar soms wil ik ook gewoon mijn eigen plekje. (Tja jij wil ook niet constant aandacht toch?)
En weet je wat helemaal het einde is? Spelen met mijn broertje Kareltje of de hond van mijn pleeggezin. Dus ben jij zachtaardig maar hou je toch van actieve spelletjes en kan je veel aandacht missen? Dan ben ik zeker de juiste kat voor jou. En als jij al een harig vriendje hebt vind ik dat alleen maar leuk!

Of misschien heb jij plaats voor 2 lieve kleine katertjes? Want dan neem ik graag mijn broertje mee. Hij is namelijk erg aan me gehecht en ik weet niet of hij het hier nog naar zijn zin zal hebben als ik weg ben? Je zou geen last van hem hebben hoor; hij is evengoed opgevoed als ik. En jij zou extra veel liefde krijgen. Als je dat niet ziet zitten kan ik dat zeker begrijpen. Ik kom ook met plezier alleen mee. Ik kijk er alvast naar uit om bij jou te mogen wonen en genieten van jouw liefde..

Daaag en tot snel, Memoli

Geplaatste honden

Geplaatst op 28-01-2009
Bobby Marley (hond - Westie)
36 na

Lieve Bobby,

Een aantal weken geleden kreeg ik een telefoontje of ik een hondje kon opvangen. Natuurlijk zei ik en toen kwam je bij ons, helemaal kaalgeschoren, oorontsteking en je rook zo vies! De eerste dag beet je Tim al toen we je oren wilden druppelen, het deed je ook zo pijn!
Verder was je een engel! Ik kocht je een jasje omdat het zo koud voor je was. We wandelden elke dag veel met je en wat ben je altijd blij als je eruit mag! Helemaal opgewonden, rennen en springen. Je veranderde echt elke dag en was vriendelijk tegen iedereen, ik dacht al dat je snel een nieuw huisje zou krijgen. En ja hoor, een telefoontje: wij willen Bobby graag adopteren, we waren zo blij want je verdient het zo! Je nieuwe mensjes kwamen kijken en je zou kennismaken met hun hond, maar die durfde niet te komen kijken, dus 2 dagen later gingen we naar hun toe.
Je vond het geweldig!
Je komt zo goed terecht, je eigen speelmaatje, een baasje dat altijd thuis is en een lief kindje waar je het goed mee kunt vinden. Ze hebben ook nog een kat, hopelijk wil hij wel met je spelen.
Loki is blij dat je weg bent maar Max mist je wel, net als wij.
Geniet van je nieuwe huisje en wees een braaf hondje. We komen je nog opzoeken lieverd.

Groetjes

Tim en Elaine en je vriendje Max de basset.

Geplaatst op 03-01-2009
Juul (Golden Retriever)
02

Hoi, mijn naam is Juul, ik ben een golden retriever van 4 jr. oud en afkomstig uit Maasmechelen. Eind november 2008 ben ik na 4 niet zo'n leuke jaren terechtgekomen bij een gastgezin in Landgraaf. De eerste dagen waren onwennig en zat ik niet lekker in mijn vel. Na een bezoek aan de dierenarts bleek ik naast kennelhoest ook een baarmoederontsteking te hebben. Na een antibioticakuur en een operatie knapte ik gelukkig snel weer op.
 
Ik leerde lopen aan de riem, wandelen, zindelijk worden en andere mensen, honden en katten kennen. Inmiddels bleek dat er ook al mensen geinterresseerd waren in mij. Na een bezoek van deze mensen was het al snel duidelijk dat zij mijn nieuwe baasjes zouden worden.
 
Op 3 jan. jl. was het dan zover. Ik ging na een laatste knuffel van mijn gastgezin naar mijn nieuwe thuis!
 
Juul.

Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg