Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In FEBRUARI 2009 hebben 17 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 28-02-2009
Clyde
119 as

Dit vijftal werd moederziel alleen in Mol gevonden op een gevaarlijke plek.

Later meer gegevens. 


Geplaatst op 28-02-2009
Tiney
119 as

Dit vijftal werd moederziel alleen in Mol gevonden op een gevaarlijke plek.

Later meer gegevens.


Geplaatst op 28-02-2009
Bruno
26 cy

Deze vijf katertjes komen van een populatie in het bungalowpark van Eksel. Ouderdieren zijn oorspronkelijk van bewoners van het park, maar deze mensen waren nog zelden op het park en hebben de katten aan hun lot over gelaten. Er kwamen steeds meer klachten van medebewoners, de populatie werd ook groter. Gemeente Eksel heeft de katjes via VZW Felix laten steriliseren en castreren, ook de kleintjes. Er was vraag om hulp voor voeding. De man van de gemeente gaf aan dat er sociale kittens liepen en dat er gedreigd werd de katten af te schieten. Onze vrijwilligster is gaan kijken en zag enkele zieke kittens en heeft deze gevangen.
De volwassen katten mogen er blijven, die krijgen voeding van een ouder koppel.

Hallo Bruno,

Het is eindelijk zover, je hebt een thuis gevonden.
Vandaag zijn ze je komen halen, en ik zat een beetje met een raar gevoel.
Ik was blij dat we een thuis voor je hadden gevonden, maar ik gaf je niet graag af :-)
Want ik was ondertussen van je gaan houden.
Je was mijn zorgen katje, en zorgen heb ik me gemaakt.
Je ademde zwaar en we wisten niet echt wat het was.
Waarschijnlijk is het astma, maar dat zal de toekomst uitwijzen.
Je nieuwe baasje heeft hier ervaring mee, dus dat was zeker een pluspunt.
Maar toch bleef het moeilijk om je mee te geven.
Je hebt een plekje in mijn hartje gekregen.
Ik zal je nooit vergeten.
Maar ik weet dat je goed bent bij je nieuwe baasjes.
Ik hoor nog van je!!!!
Tot gauw
Dikke knuffel Kim Muchu en Rani XXXX


 
Geplaatst op 27-02-2009
Felix
13 as

Felix is een kater die in september bij ons binnen gekomen is via VZW Felix. Hij was toen 3 maanden oud, mager en schuw maar je zag nieuwsgierigheid in zijn ogen en het zat totaal niet in zijn aard om te krabben of bijten. In het begin verstijfde hij als je hem aanraakte. Nou, dat kun je echt niet meer zeggen van dit kleine socialisatiewonder. Hij kan nog wel eens schrikken van een vreemd geluid. Maar wat een ongelooflijke knuffel is Felix geworden zeg! Hij vindt het heerlijk om op schoot te liggen, hij heeft veel behoefte aan aandacht, hij komt er altijd bij en laat zich oppakken en met zich rondlopen. Felix kon het hier met alle 3 de katten goed vinden. Met kater Splinter lag hij zelfs altijd samen in een mandje.
Felix is hier 5 maanden geweest voor we een definitief huisje gevonden hadden. Maar nu is hij verhuisd naar Elsloo waar hij een andere kater als maatje krijgt. We missen Felix wel heel erg natuurlijk maar we zijn ook enorm blij dat hij een eigen huis gevonden heeft. We wensen het nieuwe personeel van Felix heel veel plezier met de kleine man en een dikke knuffel van ons.
Suzanne en Peter.

Reactie eigenaar:

Hallo Suzanne,
 
Nu Felix bijna een week in ons huis woont wil ik je even laten weten hoe het gaat. De eerste twee dagen was Felix erg angstig en zat hij eigenlijk de hele dag onder de bank. Hij kwam er alleen uit om zijn behoefte te doen en om te eten.
 
De tweede dag ben ik hem ’s avonds voorzichtig gaan lokken met wat vlees en zo kwam hij voor het eerst aarzelend naar mij toe. De kennismaking met Streep was kort maar krachtig. Ze waren allebei bang voor elkaar en renden weg.
 
Na de tweede dag is Felix steeds vrijer geworden. Overdag ligt hij weliswaar nog regelmatig onder de bank maar ’s avonds is het een echte knuffelkat (op schoot). Vannacht heeft hij voor het eerst bij ons op bed geslapen.
 
Het was wel grappig om te zien dat Felix gerust Streep wegduwde bij zijn voerbak om te eten en dat onze sullige oudste kat dan braaf achteruit ging. Ze hebben een paar dagen van een afstandje naar elkaar zitten kijken en vandaag zag ik ze voor het eerst aan elkaar snuffelen en een voorzichte poging tot spelen.
 
Kortom, het gaat echt heel goed!!
 
Er is één paniekmoment geweest. Hij is een onbewaakt moment (mijn man maakte de keukendeur open om wat brood naar buiten te gooien voor de vogels) en toen racete Felix er van door. We hebben een achterdeur laten openstaan en toen het donker was kwam meneer Felix weer te voorschijn om op zijn voerbak aan te vallen. Ik denk dat hij zich al die tijd verstopt had in de struiken bij ons huis.....
 
Nu ligt ie te relaxen op de bank...... gaat echt wel goed komen!
 
Laat je volgende week nog wel weten hoe het dan gaat.

Groetjes Silvia
Geplaatst op 27-02-2009
Figo
119 as

Dit vijftal werd moederziel alleen in Mol gevonden op een gevaarlijke plek.

Later meer gegevens.


Geplaatst op 25-02-2009
Lizzy
101 ev

Lieve Lizzy,
 
Je zat al enige tijd in de opvang bij een opvanggezin, maar het ging daar niet zo goed he meiske. Je vocht met andere katten, plus viel je onze opvangmamma aan. Je voelde je helemaal niet goed. Daarnaast had/heb je ook nog een lichamelijk probleem: het kraakbeen van je neus is kapot, je rochelt veel en je hebt vocht in je hartkwab. We wisten dat je vroegere baasje je mishandeld had: je vond mannen helemaal niks... Alles kwam zo slecht voor je uit, je voelde je zo rot, zo getraumatiseerd.

Je verhuisde naar een ander opvanggezin zonder katten... waar het eventjes heel goed leek te gaan. Maar je gezondheid ging erg achteruit en ook daar begon je wat agressief te worden. Het ging zelfs zo slecht met je, dat euthanasie werd overwogen...
Ik wilde jou je laatste kans geven en nam jou in mijn opvanghuisje.

Nou, van het 1 kwam het ander he gekke lieve Liz. We zagen dat je het benauwd had, we zagen je angst voor handen, je boosheid op de hele wereld, andere katten waren bedreigend, wij waren bedreigend. Maar! Je viel me nooit, NOOIT aan. We lieten je wat met rust en gingen kalm en zacht met je om. Elke dag ging het een beetje beter met je, je viel onze katten minder hard aan, Peter vond jij ook heel lief, maar ik was toch echt jouw favo he schatje. Je ogen volgende me overal en terwijl je naar me keek, begon je zachtjes met je pootjes te kneden... mijn liefde voor jou steeg met het uur...
 
Ik merkte dat ik je ging missen als ik wegging, wanneer ik terugkwam keek je me met die schitterende ogen vragend aan en miauwde zachtjes. Knuffelen was prioriteit! Ik kreeg kopjes, Peter moest jou ook kroelen, wat genoot jij toch. Je benauwdheid gaat iets beter, maar elke dag moet je wat braken na het eten. Je eten moet nu gepureerd worden.
 
Volgens mij heb jij stiekum met Kiki gesproken......
 
Lizzy, je mag bij ons altijd jezelf zijn, we zullen nooit boos op je worden, we vangen je altijd op, no matter what. Wees jezelf, we respecteren je zoals je bent, we zijn knotsgek verliefd op jou!!
 
Voor altijd mag je nu bij ons blijven!
 
Peter en SabineGeplaatst op 25-02-2009
Sidra
119 as

Dit vijftal werd moederziel alleen in Mol gevonden op een gevaarlijke plek.

Later meer gegevens.


Geplaatst op 24-02-2009
Duchess
17 as

Deze prachtige langharige dame is helaas teruggekomen bij ons in de opvang omdat het dochtertje van 3 van de nieuwe eigenaren erg bang voor haar was; niet dat onze Duchess iets deed maar het meisje was simpelweg bang voor haar. Duchess is verder een modelkatje!
Geplaatst op 21-02-2009
Lobke
111 ev

Dag Lobke, mijn kleine piepeloes.
Dit afscheidsverhaaltje liet erg lang op zich wachten. Als ik een verhaaltje schrijf, is het afscheid zo reëel, zo definitief. Na al die jaren opvangen wordt afscheid nemen er echt niet makkelijker op...
Lobke, ik vergeet nooit hoe je in ons leven kwam. Kim was gezellig een avondje uit met vrienden. Toen ze naar huis wilde komen merkte ze jou op, jouw leventje werd zuur gemaakt door een stel dronken jongelui. Ze vonden het een spelletje om jou te bekogelen en op te jagen. Kim belde naar huis om hulp, dat werd opgemerkt door één van de jongeren en de aandacht was even niet op jou gericht. Dat was jouw kans om te ontsnappen, je ging schuilen onder een bouwwerf. De jongeren maakten zich uit de voeten, ze wisten natuurlijk niet wie er aan de andere kant van de lijn hing, in politie hadden ze geen zin.
We hebben de kooi opgesteld naast de bouwwerf en gingen in de auto wachten, gelukkig was je honger erg groot en liep je nog redelijk snel in de kooi. Daar zat je dan, ineengedoken rillend als een espenblad. Vlug een doek beschermend over de kooi en naar huis. Midden in de nacht nog een veilig nestje voor je gemaakt op ons kamertje. Dat nestje bekoorde je niet je stoof weg op de hoogste kast. Oké dan maar daar een beschut plekje maken, met eten, drinken en ja ook maar een kattenbak naar boven. Daar zat je dagen, bevend van angst. De volgende stap was een kast lager, onder een dekentje op een gourmet-bankje. Dan was het tijd om naar de woonkamer te verhuizen, ja dan maar de bench in MET bankje en al. Daar zat je dan onder je dekentje. Je kreeg interesse in de andere poezen en als het donker was, durfde je al eens komen piepen .De bench stond open, maar je kwam er niet uit.  Na weken vond ik het welletjes dat je steeds onder je dekentje zat, ik plooide het zo, dat er nog maar een klein schuilhoekje was. Je kwam eindelijk uit de bench en de bank werd jouw veilige plek. Eerst onder een kussentje gedoken, maar toch al vrij snel gewoon op de bank. Je verstijfde nog erg veel, maar we konden je wel aaien en proberen je vertrouwen te winnen. Gelukkig was eten je alles, op etenstijd kon er altijd meer. Met het nodige geduld en hulpmiddeltjes, werd jouw trauma minder en je ging zelfs spelen met de andere katjes, je ging je toch een beetje gedragen als een jong katje, al moet ik zeggen dat je toch te rustig bleef voor jouw leeftijd. Je begon wel duidelijk open te bloeien, we wisten dat we op goede weg waren met jou, eindelijk na al die maanden, kon je toch weer genieten van je leventje.
Een lieve dame had interesse in Yorick (ook een opvangertje), er werd een afspraak gemaakt. Jij trok ook haar aandacht en stiekem was ze al onmiddellijk verliefd op jou, kleine piepeloes. We vertelden jouw verhaal en dat je nog tijd nodig had. Dit gezinnetje vond het helemaal geen probleem om jou de nodige tijd te geven, je was het meer dan waard.
Onze dierenarts had jou in een proefproject met een voedingssupplement opgenomen, een middeltje dat onder andere angst aan pakt. De periode van 1 maand was nog niet om, dus er werd een plaatsingstijdstip afgesproken na het verstrijken van die periode, je zou dan ook nog even na plaatsing op het supplement blijven, om de verhuis makkelijker te laten verlopen.
Amai kleine piepeloes, wat heb je ons versteld doen staan, na nog geen week genoot je van kroelen en lag je graag bij je vrouwtje op schoot, geweldig!!! Ik moet eerlijk bekennen dat ik stiekem jaloers was…
Lobke, je was ons prutske, ons piepeloes, onze ieniemienie, ons prutsjiewutsjie, ons klein breekbaar meisje… We hebben je zo goed mogelijk proberen te begeleiden om het vertrouwen in de mensen terug te krijgen, ik denk dat het ons toch een beetje gelukt is. Geniet nu van je gouden huisje meisje, geniet met volle teugen, je hebt het echt verdiend. Ik heb nooit een katje meegemaakt als jou, je was erg moeilijk te doorgronden. Maar na lang zoeken is er toch iets gevonden wat jou geholpen heeft om je angst opzij te zetten en weer te genieten van je leventje. Lobke ik ben blij dat ik jou mocht leren kennen, je was nooit een last, je hebt ons dikwijls vertederd. Je zit voor altijd in ons hart kleine meid, vergeten doen we je nooit of te nimmer.
De berichten die ik gekregen heb zagen er veelbelovend uit, met jou komt 't goed, dat is een pak van mijn hart, mijn kleine prutsewuts is goed terecht gekomen. Het ga je goed lieve meid!!!! We zie mekaar weer, schatje, we komen je nog bezoeken, dat is beloofd!!!
Een zacht zoentje op je kopje en een aaike over je ruggetje en nog een neusje van je speelmakkertje Yorick.

Tot ziens, lief meiske,
Marina en Kim

Reactie eigenaar:

Goedemorgen,

Het gaat heel goed hier, ze is dikke vrienden met mijn andere kat DJ, en doen alles samen. Ze slapen samen onder de tafel op haar kussentje, ze spelen de hele nacht (dodelijk vermoeiend hahaha) En DJ heeft zelfs een soort prrrt waarmee hij haar roept. Hij had dat geluid nooit gemaakt, maar als hij dat doet komt Lobke. Ze wil niet zoveel kroelen meer, maar zit samen met DJ op de krabpaal met grote ogen alles te volgen, ze zijn echt dikke vrienden.
Omdat ze niet zo dol is op het hondje staan haar eten en kattebak nog steeds onder de tafel, waar ze "veilig" is. De oudere poes Cooper interreseert het allemaal niet veel en gaat haar eigen gangetje. Ze is toen het zo lekker weer was even met DJ op het balkon geweest, maar vond dat toch te druk. Voor het raam naar buiten kijken doet ze de hele dag.
Lobke maakt ook een soort geluid, maar ik weet niet hoe ik dat moet noemen, het is een geluid wat de ratjes maken, waar ze de hele nacht naar kan kijken. DJ zit haar ook gewoon uren te wassen, het is zo vreemd, of ze al heel lang samen zijn.
Dus geen zorgen, het gaat hier heel goed.
groetjes Nathalie

Foto gemaakt bij de eigenaar:

Geplaatst op 20-02-2009
Theo
19 ta

Een hele schrijnende situatie in Lanklaar. Twee lieve katers werden door hun baasje achtergelaten. Baasje ging verhuizen en liet zijn/haar katten achter....
De buren waren zo lief om ze af en toe eten te geven. Helaas had de uurvrouw niet veel geld, dus wanneer het kon, kocht ze soms wat lekkers voor ze.
Maar ze werden ziek..... en we werden gebeld. We zagen een graatmagere rode enorm lieve kater  en zijn vriendje Rudi die een huidprobleem heeft.

Theo, je bent nog maar een uurtje weg, en ik mis je nu al een beetje.
Je bent dan ook een paar maanden bij ons geweest, en we hebben best veel meegemaakt samen. Je kwam bij ons samen met je maatje Rudi, maar jij was er toch wel het ergst aan toe. Je was graat-mager, en je had ernstige diarree. Je hebt heel wat ritjes naar de dierenarts achter de rug. Met veel aandacht en geduld ben je er weer helemaal bovenop gekomen. Je bent nu een stevige, gezonde rode kater met een eigen willetje. Je geniet van veel aandacht en het krabben op je koppie kan je niet lang genoeg duren. Tijdens het koken zat je altijd naast me op de vensterbank mee te kijken. ’t Zal wel weer even wennen zijn als ik dat weer alleen moet doen! Maar ik ben zo blij voor je dat je nu een ‘echt’ thuis hebt, met mensen die heel goed voor je gaan zorgen.  Ik denk dat je daar helemaal op je plek zit en ik heb er alle vertrouwen in dat je daar snel gewend bent.
Dag lieve Theo, het ga je goed!
Ingvild

Geplaatst op 13-02-2009
Hera en Hermes
35 cy

Dag lieve Hera en Hermes.

Net drie maandjes jong waren jullie nog maar, toen jullie zomaar samen vanuit jullie godenwereldje gedropt werden op onze aarde. Kerngezond, springlevend en reuze lief, aanhankelijk en supersociaal! Dan rijst al snel de vraag hoe het toch kan, dat jullie zomaar gedumpt werden nabij Pietersheim. Gelukkig werden jullie al heel gauw door mensen gevonden en kwamen dan ook snel bij ons terecht. Dat jullie echt helemaal gewend waren aan een leventje bij mensen, bleek wel heel gauw. Ik hoefde maar naar de bank te lopen, of jullie zaten er ook al. "Hè ja, gezellig samen zitten en knuffelen" hoorde ik jullie denken. En het leven samen met andere katten vonden jullie ook heel gewoon. Als alle grote jongens- en meisjeskatten zich in de keuken verzamelden, hobbelden jullie er ook achteraan met het terechte idee "Zou er hier wat lekkers te halen zijn ofzo?".
Bijna drie weken lang hebben jullie heerlijk samen bij ons rondgedarteld, we hebben allemaal genoten van jullie gezelschap. Van Hera als lief klein knuffeldiertje, en van Hermes als klein ondernemend bengeltje. Geen plekje in huis was veilig voor jullie. Alleen als jullie sliepen, dan lagen jullie dicht tegen elkaar aan in een mandje gerold.
En nu is dan de dag gekomen, dat jullie een eigen gouden plekje hebben gekregen bij Floor en Andries in het verre Leiden. Heel erg fijn is het, dat jullie voor altijd samen mogen blijven, en dat jullie het daar heel goed gaan krijgen.
Lieve Hera, word daar maar een hele grote gelukkige meid, en lieve Hermes, word jij maar een lekkere grote gelukkige knul. Wij wensen jullie een hele fijne toekomst samen toe.

Een hele dikke knuffel van je opvangpapa en mama, en natuurlijk ook van Tommie, Sunny, Azrael, Quierro en B.B..
Geplaatst op 13-02-2009
Hermes en Hera
35 cy

Dag lieve Hera en Hermes.

Net drie maandjes jong waren jullie nog maar, toen jullie zomaar samen vanuit jullie godenwereldje gedropt werden op onze aarde. Kerngezond, springlevend en reuze lief, aanhankelijk en supersociaal! Dan rijst al snel de vraag hoe het toch kan, dat jullie zomaar gedumpt werden nabij Pietersheim. Gelukkig werden jullie al heel gauw door mensen gevonden en kwamen dan ook snel bij ons terecht. Dat jullie echt helemaal gewend waren aan een leventje bij mensen, bleek wel heel gauw. Ik hoefde maar naar de bank te lopen, of jullie zaten er ook al. "Hè ja, gezellig samen zitten en knuffelen" hoorde ik jullie denken. En het leven samen met andere katten vonden jullie ook heel gewoon. Als alle grote jongens- en meisjeskatten zich in de keuken verzamelden, hobbelden jullie er ook achteraan met het terechte idee "Zou er hier wat lekkers te halen zijn ofzo?".
Bijna drie weken lang hebben jullie heerlijk samen bij ons rondgedarteld, we hebben allemaal genoten van jullie gezelschap. Van Hera als lief klein knuffeldiertje, en van Hermes als klein ondernemend bengeltje. Geen plekje in huis was veilig voor jullie. Alleen als jullie sliepen, dan lagen jullie dicht tegen elkaar aan in een mandje gerold.
En nu is dan de dag gekomen, dat jullie een eigen gouden plekje hebben gekregen bij Floor en Andries in het verre Leiden. Heel erg fijn is het, dat jullie voor altijd samen mogen blijven, en dat jullie het daar heel goed gaan krijgen.
Lieve Hera, word daar maar een hele grote gelukkige meid, en lieve Hermes, word jij maar een lekkere grote gelukkige knul. Wij wensen jullie een hele fijne toekomst samen toe.

Een hele dikke knuffel van je opvangpapa en mama, en natuurlijk ook van Tommie, Sunny, Azrael, Quierro en B.B..

Reactie eigenaar:

Hi Ilse,

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Andries, de vriend van Floor, en nu natuurlijk mede verzorger van Hans en Liesje. Met Hans en Liesje gaat het hier hartstikke goed. Ze zijn eigenlijk geen moment schuw geweest en kwamen vanaf dag 1 al op onze schoot zitten. Wel vinden ze het nog moeilijk om opgepakt te worden, maar als je op de bank gaat zitten komen ze er gezellig bij.

Ook qua plaats waren ze al snel gewend. Ze konden de kattenbak vlot vinden en ook de krabpaal en de mand waren al snel middelpunt van de belangstelling. Wel is Hans nog zo brutaal dat hij soms aan de bank krabt, maar dit hopen we hem snel af te leren door middel van een krabpaal met Catnip er in.
Het is erg leuk om ze met zijn 2en te zien spelen. Het gaat er soms behoorlijk ruig aan toe. Wel hebben ze hun eigen regels bij hun spel. Zo is het zo dat als een van de twee de speelmuis heeft gepakt en hem ergens mee naar toe neemt, dat hij ook recht heeft om er even mee te spelen en dat hij dus met rust gelaten wordt.

De namen komen trouwens van een gedicht van Jaap Fischer, dat 'sprookje' heet. Dit gaat over een jongen die Hans heet en een prinses (Liesje) ten huwelijk vraagt. Een erg mooi gedicht vonden we alle twee en vandaar dat we ze daar naar genoemd hebben.

We hebben inmiddels al heel wat foto's gemaakt, maar deze moeten we nog op de computer zetten. Zodra we dit gedaan hebben zullen we de leukste naar jullie toe sturen.

We houden jullie in ieder geval op de hoogte van wat er hier allemaal gebeurt.
Groeten Andries (en Floor)
Geplaatst op 05-02-2009
Tibbe en Minoes
2 cy

Lieve Tibbe en Minoes
 
2 weken geleden werden jullie op woensdagavond bij ons gebracht. Na even de kat uit de boom gekeken te hebben voelden jullie je al snel thuis bij ons. Jullie speelden graag, haalden kattekwaad uit en werden echte knuffelkonten. Al snel had een gezin belangstelling voor jullie. Gisteravond zijn jullie vertrokken naar jullie nieuwe thuis.
 
We vonden het een hele leuke en gezellige tijd met jullie.
 
We wensen jullie alle goeds voor de toekomst.
 
Jullie gastgezin: Niels en Celine Waterschoot.
Geplaatst op 05-02-2009
Minoes en Tibbe
02 cy

Lieve Tibbe en Minoes,
 
2 weken geleden werden jullie op woensdagavond bij ons gebracht. Na even de kat uit de boom gekeken te hebben voelden jullie je al snel thuis bij ons. Jullie speelden graag, haalden kattekwaad uit en werden echte knuffelkonten. Al snel had een gezin belangstelling voor jullie. Gisteravond zijn jullie vertrokken naar jullie nieuwe thuis.
 
We vonden het een hele leuke en gezellige tijd met jullie.
 
We wensen jullie alle goeds voor de toekomst.
 
Jullie gastgezin: Niels en Celine Waterschoot.Geplaatst op 05-02-2009
Romeo
07 ta

Dag Romeo,

Een dag op de site en er werd al voor je gebeld. Maar wat wilt je ook, je bent een echte Romeo, een prachtige, stoere kater en ook nog zo'n lief ventje. Bij een checkup bij de dierenarts bleek dat jij en je zusje ontstoken oogjes hadden, waarschijnlijk de niesziekte.
Helaas voor je adoptiegezin, maar wel gezellig voor ons mochten jullie nog een weekje extra blijven en werden jullie behandeld met zalf en antibiotica. Gelukkig ging het mede dankzij de juiste diagnose van onze dierenarts Brecht na een week al weer goed met jullie en konden jullie ingeent worden.
We zullen je behoorlijk missen, het zal een stuk stiller zijn in huis, je was een echte boef, niets wat te eten was was veilig. Zelfs het vissenvoer was verdwenen.

Romeo, wij hopen dat het je goed gaat en dat jij bij dit gezin mag blijven tot je een oude en (grijze) kater geworden bent.

Je opvanggezin Harry, Anki, David en Jamo
Geplaatst op 04-02-2009
Caitlin
07 ta

Dag Caitlin,

Een familielid van ons zag je en wilde je meteen adopteren. Je bent ook een prachtige rode tijgerpoes oftewel een rode kattin zoals ze in Belgie zeggen. Maar wat nog belangrijker is je hebt een heel lief en zachtaardig karakter.

Bij een checkup bij de dierenarts bleek dat jij en je broertje ontstoken oogjes hadden, waarschijnlijk de niesziekte. Helaas voor je adoptiegezin, maar wel gezellig voor ons mochten jullie nog een weekje extra blijven en werden jullie behandeld met zalf en antibiotica. Een week lang kregen jullie verschillende keren zalf in jullie oogjes. Dit vonden jullie helemaal niet leuk en jij vond mij ook helemaal niet aardig meer, iedere keer als ik naar je toe kwam kneep jij je oogjes al dicht. Gelukkig ging het mede dankzij de juiste diagnose van onze dierenarts Brecht na een week al weer goed met jullie en konden jullie ingeent worden.

We zullen je behoorlijk missen, het zal een stuk stiller zijn in huis. Maar we zijn wel  blij dat jij Caitlin in onze familie blijft en dat we je nog vaak op kunnen zoeken.

Catlin wij hopen dat jij bij mijn zus en haar dochtertje een lang en gelukkig leven tegemoet zult gaan.

Je opvanggezin Harry, Anki, David en Jamo
Geplaatst op 03-02-2009
Snufje
12 cy

Deze vijf katertjes komen van een populatie in het bungalowpark van Eksel. Ouderdieren zijn oorspronkelijk van bewoners van het park, maar deze mensen waren nog zelden op het park en hebben de katten aan hun lot over gelaten. Er kwamen steeds meer klachten van medebewoners, de populatie werd ook groter. Gemeente Eksel heeft de katjes via VZW Felix laten steriliseren en castreren, ook de kleintjes. Er was vraag om hulp voor voeding. De man van de gemeente gaf aan dat er sociale kittens liepen en dat er gedreigd werd de katten af te schieten. Onze vrijwilligster is gaan kijken en zag enkele zieke kittens en heeft deze gevangen.
De volwassen katten mogen er blijven, die krijgen voeding van een ouder koppel.


Hallo, ik ben Snufje. Een jonge jongen van 6 maandjes. Op de foto sta ik met mijn grote vriend Klio, ik ben de getijgerd-witte. Ik ben de wat zwijgzame rustige grote jongen. Het typetje ruwe bolster, klein hartje. ik zal later als ik groot ben dan ook groot en breed zijn. Voornamelijk ook omdat als er eten komt ik alles vergeet, liefde van de man gaat wel eens door de maag zeggen ze. Ik kom ondanks dat ik nog wat bang ben al schreeuwen om eten en om je benen draaien, aaien mag je dan ook als ik aan het eten ben. Mijn verstand staat dan op nul. Ik leer veel van Klio mijn makker, de gladde jongen, ja die weet hoe hij de pleegmama kan inpakken, ik ben nog iets banger om gekwetst te worden en geef me nog niet. Maar ik kom dan snachts op haar bed liggen, tegen haar aan, als ze diep slaapt, en dan kan ik haar goed bekijken. Mensen zijn toch wel lief, als ze slapen, haha.
Wie wilt mij leren kennen, en heeft geduld, wetende dat ik als ik je goed genoeg kan leren vertrouwen, ik me ook compleet aan je over geef?
 

Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg