Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2009 hebben 33 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-12-2009
Dribbel
BK ev

Lieve Dribbel

YES! You did it! Geweldig manneke, geweldig! Na een korte terugplaatsing in Buddy Kat, heb je nu pas je echte gouden mandje gevonden! Een heel lief gezin kwam speciaal voor jou en het klikte helemaal!
Het is een gezinnetje met maar liefst... 4 kinderen dacht ik! En je liet je alles zeer welgevallen haha. En ze zijn stapeldol op je.

Lieve schat van ons, we sluiten je in ons hart, je was een iets te dikke kater in Buddy Kat, maar we hebben van je genoten. Van je liefde, je gekke sprongetjes (wat je buikje niet trok) je bourgondische inslag.
Wim, Frodo en Oskar zijn eigenlijk een beetje blij dat je weg bent, want je kon maar niet wennen aan andere dieren.
Gelukkig heb jij het alleenrecht nu en we zijn ongelofelijk blij en dankbaar! Zet em op lieve jongen, je bent een speciaaltje.
Liefs van je Buddy Kat verzorgers

Reactie eigenaar:

De heenreis naar Elsloo vond ik maar niks. Ik heb daarom ook een beetje moeten huilen. Maar eenmaal aangekomen was het alweer over. Ik moet natuurlijk niet als een watje overkomen hè. Ze lieten me binnen uit het mandje, dat vond ik toch wel spannend. Ik was direct overal gaan snuffelen, maar  vond het allemaal wel een nog beetje vreemd en miste ik het oude thuis. Daarom heb ik me de eerste 3 dagen nog  verscholen. Zodra de deur naar boven openging wist ik niet hoe snel ik daar moest komen. Maar helaas zijn mijn baasjes me soms wat te snel en dan heb ik pech. Dat is gelukkig al allemaal goed gekomen, ik geef al veel kopjes en kom graag bij mijn baasjes in de buurt. Ze verwennen me stiekem toch wel een beetje. Ook ben ik al wat lichter geworden en al lekker gewassen. Al was dat niet zo een pleziertje (dat wassen was even erg als de reis naar Elsloo). Tot mijn verbazing liep er ook nog een hond rond daar. De eerste keer schrok ik toch wel. Ik dacht wat moet die hier het is mijn huis en ik ben de baas! Nou dat maak ik hem af en toe ook wel duidelijk. Maar ja Sjeng hoort er nu eenmaal ook bij dus zal ik maar niet te bazerig zijn. Verder ben ik echt super lui, het liefst leg ik me boven stil ergens neer en als dan iemand komt zoek ik snel aandacht op, dan wil ik natuurlijk wel geaaid worden.

Dikke poot, Dribbel


Geplaatst op 29-12-2009
Jamie
28

Deze kittens komen uit Houthalen; hun mama was doodgereden...

Hallo , Ik ben Jamie en ik vind het helemaal het einde om hier rond te rennen en te stoeien en te spelen met de andere katten, want in mijn nieuwe huisje wil ik toch ook wel een ander kattenvriendje hebben want anders vind ik het maar saai!
Ik ben helemaal zelfstandig en weet mijn kattenbak altijd te vinden. Voor knuffelen heb ik nog niet zo heel veel tijd want ik ben altijd te druk bezig met spelen maar toch kan ik soms ef een gaatje vinden om te komen knuffelen.
Wie kan zo een stoere kat als mij een liefdevol thuis geven?
 
Pootjes van Jamie.

Geplaatst op 29-12-2009
Dobby en Casper
38

Lieve Dobby en Casper, daar gaan jullie dan, naar je nieuwe huisje! Ach wat zal ik jullie missen: de knuffeltjes, kopjes, likjes, jullie gespin… Ik kan me nog zo goed herinneren dat jullie bij mij binnen kwamen. En wat is er de afgelopen drie maanden dat jullie hier woonden veel gebeurd! Lang niet alle ontwikkelingen waren positief, maar over het algemeen zijn er toch meer leuke dingen gebeurd dan vervelende dingen.
Dobby, jij had in je vorige gastgezin zoveel ruzie gehad met een ander katje dat je je vertrouwen volledig kwijt was. Niet alleen je vertrouwen in andere katten had een deuk opgelopen, ook je vertrouwen in de mens was door je geschiedenis in het winkelcentrum niet echt groot. Ik weet nog goed dat ik de eerste week echt uren en uren in jullie kamertje op de grond heb gelegen en gezeten in de hoop op die manier contact met je te kunnen maken. Wat keek je dan verlangend naar mijn handen, maar tegelijkertijd ook o zo wantrouwend naar mij. Dagen- en nachtenlang heb ik geprobeerd je vertrouwen te winnen. En toen dat eenmaal lukte was je duidelijk over de drempel en kon je er geen genoeg meer van krijgen. Je moest noodgedwongen in een apart kamertje blijven (samen met Casper), en je vond het maar niets dat ik daar niet altijd aanwezig was. Zodra ik niet bij jou in de buurt was ging je de (nieuwe) vloerbedekking slopen om maar aandacht van mij te krijgen. Gelukkig kreeg ik je dat wel vrij snel afgeleerd. De meeste tijd die we samen doorbrachten besteedde je aan knuffelen, spinnen en mij wassen. Want elke keer als ik uit werk kwam was ik in jouw ogen vies genoeg om een grondige wasbeurt te krijgen.
Maar helaas waren er ook minder leuke gebeurtenissen. Je relatie met andere katten had een ernstige deuk opgelopen. Helaas werd dat hier niet beter. Een van mijn eigen katten zag dat je doodsbang voor haar was, en wist je elke keer weer in een hoekje te drukken. Ik heb het regelmatig geprobeerd, maar uiteindelijk hebben we moeten besluiten dat het beter voor je was om in het kamertje te wonen en niet bij de bende in de woonkamer. Je kreeg daardoor niet de hoeveelheid aandacht die ik je graag had willen geven, je moest nu echt de aandacht delen met de katten in de woonkamer, ik kon me immers niet in tweeën delen. Nog altijd heb ik het daar moeilijk mee, ik had je zo graag meer gegeven!
Ik heb lange tijd getwijfeld of je wel met andere katten geplaatst kon worden. Toen er nieuwe opvangkatjes binnen kwamen die jonger en kleiner waren dan jij en je met hen ook niet overweg kon heb ik serieus gedacht dat je beter af was in een gezinnetje helemaal voor jou alleen. Gelukkig bleek je het heel goed te kunnen vinden met Casper, en dat stelde me enorm gerust. Casper is voor jou rustig genoeg waardoor hij geen bedreiging is, en hij is tevens niet onder de indruk van de paar keer dat je naar hem blies. Ik was dan ook superblij toen er een lief gezinnetje kwam dat jullie allebei wilde adopteren!
Toen die mensen langs kwamen om naar jullie te kijken, zag ik meteen dat het klikte. Je was bang voor de vreemde mensen die zomaar over de vloer kwamen, maar je ging ook lekker je gangetje en liet je zelfs heel eventjes aaien. Ik zag dat het goed was, dat zij jou een gouden mandje konden bieden. Ze moesten nog eventjes op je wachten, je moest eerst nog even naar de dokter omdat je inmiddels oud genoeg was, maar nu is het dan zover.
Het is even slikken voor mij. De angst en de onbegrip in je ogen toen je in het mandje werd gezet… Sorry meisje, maar het is beter zo. Ik weet zeker dat Ed en Jeannet en hun dochters je een beter huisje kunnen geven dan ik. Daar zijn immers geen andere katten behalve Caspertje, dus je hoeft nooit meer bang te zijn. Ze gaan ervoor zorgen dat je niet naar buiten kunt ’s zomers, dus je zult echt geen andere enge katten meer tegenkomen. Je krijgt daar alle aandacht en liefde die je verdient. Het zal even moeilijk zijn, maar ik weet zeker dat je je kunt aanpassen en dat je snel zult wennen.
Lieve Dobby, lieve Desi, zul je lief zijn voor Casper en hem helpen zijn angst te overwinnen? Zul je sterk zijn? Ik weet zeker dat het goed gaat komen, even volhouden meidje en over een weekje weet je al niet beter. Dag lieve kleine grote meid, dag lieve knuffelkont. Ik mis je en zal je nooit vergeten. Kusje op je hoofdje, en ik zeg tot gauw, ik kom jullie snel bezoeken!
Judith.Geplaatst op 29-12-2009
Casper en Dobby
38

Lieve Casper en Dobby, daar gaan jullie dan, naar je nieuwe huisje! Ach wat zal ik jullie missen: de knuffeltjes, kopjes, likjes, jullie gespin… Ik kan me nog zo goed herinneren dat jullie bij mij binnen kwamen. En wat is er de afgelopen drie maanden dat jullie hier woonden veel gebeurd! Lang niet alle ontwikkelingen waren positief, maar over het algemeen zijn er toch meer leuke dingen gebeurd dan vervelende dingen.
Casper, wat was jij bang van alles en iedereen! Je kroop in een hoekje van de bench en weigerde daaruit te komen. Op welke momenten jij vijf centimeter verplaatste om te eten of te drinken of naar de bak te gaan is me nog steeds niet helemaal duidelijk. Je blies naar Dobby, je blies naar mij, je keek heel bang vanuit je kleine hoekje de wijde wereld in. Ik heb heel wat uren doorgebracht liggend op de grond waarbij ik steeds een stukje verder de bench in schoof. Je liet je eigenlijk vrij gemakkelijk aaien, en vond het al gauw reuze interessant om keiharde kopjes te geven aan mijn hoofd. Door je scheve lipje werd ik af en toe helemaal nat van die kopjes, maar wat was het heerlijk om je zo te zien openbloeien van knuffeltjes.
Na een tijdje durfde ik de stap te nemen om de bench open te zetten en je kennis te laten maken met Dobby, je kamergenootje. Dat ging zeker niet zonder slag of stoot, maar je was niet echt van haar onder de indruk en bleef lekker rustig, waardoor jullie elkaar hebben leren accepteren. De periode dat jij in het wild hebt moeten overleven had echter een behoorlijk trauma bij je achtergelaten. Je was echt waanzinnig bang van de ruimte om je heen. Eerst was de bench al groot voor je, en toen je daaraan net gewend was, was het kamertje echt enorm. Je probeerde je zoveel mogelijk te verstoppen in kleine hoekjes zodat je je veilig voelde en beschermd.
Lange tijd was de boekenkast jouw enige veilige haven. Het was bijna onmogelijk je daaruit te krijgen en contact met je te maken. Maar de weken vorderden en je angst nam af. Je kwam op het bureau zitten en leerde te spelen. Je liep schichtig langs de muren op weg naar een volgend plekje. Ik pakte het lasermuisje en je vloog achter het lampje aan. Na een aantal weken durfde je zelfs voorzichtig door de kamer over te steken achter het lichtje aan.
Ik heb veel geduld met je moeten hebben, maar uiteindelijk is alle geduld meer dan driedubbel beloond. Steeds vaker kwam je zelf naar me toe om lekkere knuffels te halen. De harde kopjes bleven favoriet, maar ook kon ik je lekker over je rug aaien, kusjes geven, en mocht ik zelfs al op je buikje kroelen, dan ging je echt helemaal uit je dak! Als ik stond was ik lange tijd nog heel erg eng, maar zittend was ik de liefste persoon ter wereld en kroop je liever in me dan in mijn armen te moeten liggen. Inmiddels mag ik met trots zeggen dat zelfs staande mensen niet eng meer zijn!
We hebben heel wat te stellen gehad met jouw darmpjes. Toen je hier aankwam had je last van wat obstipatie, maar met een klein scheutje olie kwam er echt een idiote hoeveelheid ontlasting uit jouw kleine lijfje. Dat zo’n klein scheutje zo’n enorm resultaat zou hebben was onverwacht, want je had nog dagen last van diarree. Je knapte op, maar het bleef een moeilijke situatie. Veel soorten eten verdraag je niet of niet goed, en dat is duidelijk te zien en te ruiken. Inmiddels hebben we het aardig onder controle, maar het zal een punt van aandacht blijven.
Hoewel je niet echt bang bent van vreemde mensen, is de verandering wel al eng genoeg voor jou. Zodra hier visite kwam (die niet eens op jullie kamertje kwam) was je al zo bang dat je je in de kast verschool en er weigerde uit te komen. Veranderingen (ook kleine) zijn moeilijk voor jou en het kost tijd, liefde en geduld om je rustig en op jouw tempo te laten wennen. De eerste periode bij jouw nieuwe mensen zul je het zeker niet gemakkelijk hebben. Maar Caspertje, heb de moed om je daar doorheen te vechten. Kijk naar je vriendinnetje Dobby en zoek steun bij haar. Ik weet dat je het kunt, ik weet dat het klikt. Toen die mensen langs kwamen om naar jullie te kijken, liet je je lekker aaien. Ik zag dat het goed was, dat zij jou een gouden mandje konden bieden. Ze moesten nog eventjes op je wachten, je moest eerst nog even naar de dokter omdat je inmiddels oud genoeg was, maar nu is het dan zover.
Het is even slikken voor mij. De angst en de onbegrip in je ogen toen je in het mandje werd gezet, je roffelende hartje… Sorry lieve jongen, maar het is beter zo. Ik weet zeker dat Ed en Jeannet en hun dochters je een goed huisje geven. Lieve Casper, lieve Noah, zul je lief zijn voor Dobby? Zul je sterk zijn? Ik weet zeker dat het goed gaat komen, even volhouden, je kunt het. Dag lieve kleine grote jongen, dag lieve knuffelbeer. Ik mis je en zal je nooit vergeten; jij was mijn ‘eerste echte’. Kusje op je hoofdje, en ik zeg tot gauw, ik kom jullie snel bezoeken!
Judith.Geplaatst op 29-12-2009
Luno en Lea
110

Deze katjes zwierven rond bij een restaurant in Tongeren. De eigenaar van het restaurant was de beestjes zat en aangezien deze kittens goed plaatsbaar zijn mochten ze bij ons binnen komen.

Hallo lieve mensen,

Ik ben Luno een heel lief wit/zwart kereltje. Mijn opvangmama vindt mij een schat van een dier.
Ik ben helemaal niet bang voor mensen, sterker nog, ik hou van mensen. Met hun knuffelen en spelen vind ik het einde. En bij mijn opvangmama op schoot liggen om een dutje te doen... heerlijk!!! Ja het is zelfs zo dat ik direct mijn motortje aanzet als ze me aait en kriebelt.
En er is nog iets wat ik graag doe en dat is spelen, rennen en ravotten met mijn zusje Lea. Mijn zusje Lea is een beetje banger voor mensen en ik wil haar laten zien dat dit niet nodig is. Daarom zou ik heel graag met haar samen verhuizen. Verder lok ik Lea uit haar verstopplekje en dan gaan wij samen eten. Ja dan durft ze tenminste....

Willen jullie eens naar ons komen kijken, dan bel snel met de kattenbemiddeling.

Tot gauw Luno.
Geplaatst op 29-12-2009
Lea en Luno
110

Deze katjes zwierven rond bij een restaurant in Tongeren. De eigenaar van het restaurant was de beestjes zat en aangezien deze kittens goed plaatsbaar zijn mochten ze bij ons binnen komen.

Hoi hoi lieve mensen,

Ik ben Lea een zwart/wit meisje. Samen met mijn broertje Luno woon ik nu bij mijn opvangouders. Ik ben nog terughoudend naar mensen toe en blijf nog een beetje op afstand. Het is wel zo dat ik als mijn opvangouders rustig op de bank zitten uit mijn verstopplekje kom om dan met mijn broertje te spelen, en natuurlijk omdat ik erg nieuwsgierig ben. Rennen en ravotten met Luno vind ik heel leuk. Ik moet toegeven dat ik een beetje jaloers op hem ben omdat Luno helemaal niet bang is. En als etenstijd is komt hij mij meestal halen en dan ga ik ook met hem mee om samen te eten. Ja ik moet toegeven dat Luno mijn voorbeeld is in omgaan met mensen. Ik wil het in ieder geval in de toekomst ook kunnen, heb alleen nog een beetje tijd nodig....

Lea en Luno zouden heel graag samen blijven, dus ben je op zoek naar twee schatjes bel rustig de kattenbemiddeling.

Tot gauw Lea.

Geplaatst op 29-12-2009
Truffel
6

Mooie Truffel. Na 7 weken ben je alweer weg.
Je kwam samen met je zusjes recht van de straat bij ons binnen en je wist niet hoe je het had.
Een stap in je richting en je was weg. Maar als ik een blikje voer open trok dan kwam je naar me toe.
Om vervolgens al je knuffels aan Maaike en Femke te geven. Pas na langere tijd mocht ik je tijdens het eten aaien.
En nog weer veel later kreeg ik plotseling een kopje van je. Je schrok er zelf van en maakte je snel uit de voeten.
Spelen deed je bij mij als de beste. Je jongleerde dan met balletjes of je nooit anders gedaan had. Heel langzaam kwam je los.
Maar voor een echte band tussen ons was het nog te snel. Je bleef minder goed benaderbaar dan je zusjes.
Je gaf aan dat je meer tijd nodig had.
Dus dat respecteerden we in het volle vertrouwen dat het bij jou misschien iets langer zou duren, maar op termijn best wel goed zou komen. Enorm blij waren we toen Pascal zich meldde.
Na bijna het hele land afgezocht te hebben, zag hij het ook in jou ..... van 200 kilometer afstand.
Hij zal je met geduld benaderen en ik weet zeker dat je bij hem een mooie, lieve Truffel zult worden en dat jullie samen een stevige band gaan krijgen.  


Een dikke knuffel Truffel,
van je zusje Maaike en van je oppasmama.
Heb een goed leven.

Geplaatst op 28-12-2009
Ziva
5

Lieve Ziva,

Je kwam bij ons binnen als kleine zwarte “ opvangmuis”.
Je was lief, speels, nieuwsgierig en nergens bang voor.
Kortom, een hele flinke meid, al snel dikke vrienden met onze kat en hond.
Binnen korte tijd had je een plekje in ons hart veroverd en we besloten dat ons huis voortaan jouw thuis zou worden.
We zijn blij dat je nu voor altijd bij ons blijft...... ;-)Geplaatst op 23-12-2009
Pim
EB

Liefste Pimmie,
Ik vergeet nooit de dag dat je hier bij mij in huis terecht kwam, mijn allereerste opvangkatje...
Je was de enige van je broertjes en zusjes die we hebben kunnen redden van het harde zwerfkattenleven, de eerste kitten die ik met eigen handen gevangen heb. En ik zou het geweten hebben, bijten en krabben dat je kon! En toch, je kopje, ik wist gewoon dat er een lieveke ergens diep binnenin je zat. Om je wat meer op je gemak te stellen waren Teun en Loesje bij ons komen wonen. Dat hielp je wel al een beetje maar het heeft toch lang geduurd eer je los kwam.
Meer dan vier maanden heb ik je bij mij gehouden. Je was me wat, vanalles, maar zeker geen knuffelkat!
Blazen en bijten en je verstoppen... Ik kon je zelfs niet verzorgen toen je zo ziek was. Gelukkig heb je zo'n sterk karakter en lichaam dat je voor jezelf kon zorgen. Elke week kwam er wel een beetje verbetering in. Zo'n grote aanpassing vergt ook veel moed en tijd. Je huppelde vrolijk door huis tussen de andere diertjes, maar durfde nooit bij mij te komen. Jouw laatste weken hier was dat wel heel erg veranderd. Soms kroop je 's nachts stiekem tegen me aan en genoot met volle teugen van de warmte en affectie. Je wou wel knuffels, maar je kon niet. Nog niet...
Op een moment twijfelde ik je hier in huis te houden, ik werd echt gehecht aan jou. Maar toen kwam de dag dat er lieve mensen wel geïnteresseerd waren in zo’n karaktervolle wildebras als jij. Ik was heel blij voor jou, maar toch ook wel verdrietig dat je er binnenkort niet meer zou zijn...
En ja hoor, nu maak jij deel uit van hun familie, en ze zijn ook heel erg blij met je. Je laat je al aaien, knuffelen en je voelt je op je gemak. Ik vind het super voor je Pim! En weet dat het voor mij een grote troost is te weten dat er nu andere mensen zijn die heel veel van je houden en alleen maar het beste voor je willen. Ik mis je flinke jongen!Geplaatst op 22-12-2009
Hyacinth
11

Deze kittens werden door de politie van Tongeren bij een van onze vrijwilligsters gebracht.

Ik ben Hyacinth, ook ik woon met mijn 2 zusjes en broer bij een gastgezin, we spelen en ravotten dat het niet op kan!
Een pluimpje en balletjes om mee te spelen daar ben ik gek op - maar ook ik zoek een eigen huisje en mandje om mijn baasjes te laten genieten van mijn gekke kuren!
Geplaatst op 19-12-2009
Fien
19

Deze kittens werden uit een auto gegooid bij HealthCenter Bilzen.

Hallo, ik ben Fien. Ik ben een zwarte poes met groene ogen. Ik ben prachtig, al zeg ik het zelf.
Ik ben samen met mijn zusje en broertjes zomaar in een plastic zak uit een auto gegooid.
Gelukkig ben ik toen door aardige mensen naar een pleeggezin gebracht.
Ik ben erg geschrokken van wat er gebeurd is, en ik moet er even aan wennen dat er ook aardige mensen bestaan.
Ik laat me al oppakken en aaien, maar ik durf er nog niet echt van te genieten.
Ik zou zo graag naar een huis gaan, waar ik op m’n gemak kan zijn, en waar ik kan leren om van het leven te gaan genieten!

Geplaatst op 19-12-2009
Jet
19

Deze kittens werden pardoes uit een auto gegooid bij het HealthCentrum Bilzen.

Hallo, ik ben Jet. Ik lijk erg op m’n zusje, maar met m’n blauwe ogen ben ik nét ietsje knapper dan zij.
Ik ben samen met mijn zusje en broertjes zomaar in een plastic zak uit een auto gegooid.
Gelukkig ben ik toen door aardige mensen naar een pleeggezin gebracht.
Ik ben door deze gebeurtenis een beetje in de war geraakt; ik weet niet meer zo goed welke mensen ik kan vertrouwen en welke niet.
Als ik geaaid word, vind ik dat eigenlijk wel lekker, maar ook nog heel eng. Dus dan ben ik nog een beetje op m’n hoede.
Wie wil er voor zorgen dat ik daar onbekommerd van kan gaan genieten?

Geplaatst op 18-12-2009
Tequila
17

Dag Tequila,
Jij bent het kerst geschenk voor de Fam. Logister. De kerstboom is daar al verwijderd omdat een van je nieuwe broertjes het geweldig vond om er helemaal in te klimmen.
Je gaat een fijne toekomst te gemoet en dat heb je dubbel en dwars verdiend, na zo'n moeilijke start. Hier missen we je allemaal, want jij was altijd de gangmaker je kreeg zelfs onze oude grumpy kater aan het spelen. Het ga je goed en we kijken uit naar de foto"s  van hoe je groeit en zo... Heel veel liefs en kopjes van de Fam.Smith.

Groetjes Francis.Geplaatst op 15-12-2009
Femke
6

Lieve Femke

Na 5 weken ben je alweer weg. Een ongelooflijke metamorfose heeft zich in die periode voltrokken.
Je was zo verschrikkelijk bang dat je in de muur probeerde weg te kruipen.
14 dagen lang wilde je niets met me te maken hebben, een stap in je richting en je was weg.
En toen kreeg ik totaal onverwacht een kopje van je. Je schrok er zelf van. En langzaam kwam je los.
We speelden samen, je ging tegen me praten en je vond het prettig om geaaid te worden. Je kwam om aandacht vragen.
Eten was heel belangrijk, maar je kwam op een punt waar je het belangrijker vond om eerst uitgebreid geknuffeld te worden. En daarmee stal je mijn hart.
Ik moest je dan snel op de vensterbank zetten met je voerbakje want ook je zusjes hadden een gezonde eetlust.
Lieve Fem, Figaro. Je bent een bijzonder lief en vriendelijk katje en ik mis je. Ik ben blij dat Scarlett zich over je ontfermd heeft.
Ik weet zeker dat je snel met haar gaat spelen en haar je lieve knuffeltjes gunt. Jullie gaan vast een stevige band krijgen.

Een dikke knuffel Fem, Figaro,
van je zusjes Maaike en Truffel en van je oppasmama.
Heb een goed leven.Geplaatst op 14-12-2009
Jul
18

Deze kittens werden gevangen door iemand in Sint Truiden.

Jul is een speels en aanhankelijk poesje.
Ze is volgens mij in een vorig leven francaise geweest, want mevrouw is dol op franse brie.
Maar ze is sowieso erg dol op eten, het is een van haar favoriete bezigheden.
Verder knuffelt ze heel graag en speelt graag met een verenstokje.
Jul is op zoek naar een gouden mandje waar ze de rest van haar leven lekker wordt verwend.
Geplaatst op 14-12-2009
Hazel
101

Dit kitten werd waarschijnlijk bij een van onze vrijwilligsters gedumpt, het zwierf al een tijdje rond haar huis. Inmiddels is hij het washok binnengedrongen waar hij geniet van de goede zorgen!

Miaauw,
Ik ga me even voorstellen,
Heb je wat tijd? Want ik heb heel wat te vertellen.
Hazel, dat is mijn naam,
zo zal ik dan ook nog even door het leven moeten gaan.
Ik heb enkele gebreken,
daarom word ik altijd zo raar aangekeken.
Mijn mond is anders wel een beetje hip,
ik heb dan ook een hazelip.
Toen ik bij mammie was, werd ik een beetje ziek.
Nee, nee het was geen mexicaanse griep.
Ik maakte koorts, nu en dan.
maar door een pilletje kwam ik weer op herstelplan.
Helemaal genezen word ik niet,
ik blijf dan wel altijd een deugniet.
Ik loop een beetje naar de linkerkant,
waardoor ik soms op de grond beland.
Eten en drinken doe ik supergoed,
soms hangt er zelfs nog wat op mn snoet.
De kattenbak ken ik door en door,
ik ga er dan ook elke keer op hoor.
'savonds samen met mamie slapen vind ik fijn,
op dat moment is het dan ook even mijn domein.
Ik ben heel erg braaf en lief,
wie weet word ik wel "jou" hartendief.
Kom snel maar eens kijken hoe ik mij amuzeer,
bel maar naar de kattenbemiddeling en je weet wanneer!
 
Dikke poezenpoot,
Hazel!
Geplaatst op 13-12-2009
Aramis
115

Deze 5 kittens werden bij mensen thuis in de tuin geboren. Na een aantal weken kwamen er opeens 5 mondjes meer mee eten. De vrouw des huizes  gaf ze eten maar zag het niet zitten om deze 5 kittens ook nog eens bij te houden omdat ze al 6 volwassen poezen heeft.
Gelukkig heeft ze hulp bij ons gezocht en kunnen wij voor hen een nieuwe thuis zoeken. Aangezien deze kittens nog niet echt aan mensen gewoon zijn, zijn ze nog een beetje bang en hebben ze tijd nodig om te socialiseren. Hier krijgen ze die tijd en ik ben zeker dat het goed komt :-)

Hallo Allemaal,

Hier nog eens een opdate van Aramis.
Ik ben Aramis en ik ben ondertusssen bijna 4 maanden oud.
Ik heb een hele weg afgelegd om te worden wie ik nu ben. In het begin van mijn kennismaking met mensen vond ik ze alles behalve leuk. Ze hebben mij gevangen en naar mijn nieuwe opvangmama gebracht. Daar was ik volledig tegen.
Maar ondertussen zijn we 2 maanden verder en ben ik helemaal opengebloeid. Ik vind het heerlijk om met mijn opvangmama te spelen, te knuffelen,haar in het oog te houden. En als ik geen aandeacht krijg dan ga ik ze wel vragen.
Ook vind ik het heerlijk om met andere poezen te spelen. Ik ben gewoon een zonnetje in huis :-)
Geloof je me niet???,
Kom dan maar eens kijken en je zal zien dat ik gelijk heb :-)
Tot gauw !
Dikke poot Aramis XXX
Geplaatst op 12-12-2009
Hurley
25

Dag Hurley,
Als 5 bange wezeltjes kwamen jullie binnen, jij met je broertjes en zusjes. De rest kreeg al snel een baasje, maar voor jou kwam niemand. Dat vonden wij zo raar, je bent immers een prachtige rode kater! Stiekem besloten we dat als je in januari nog geen baasje gevonden had, je mocht blijven. Je werd namelijk steeds vrijer in huis, steeds minder bang! En toen, vlak voor kerst ineens een telefoontje van Pascale uit Gent. Zij wilde je graag adopteren en viel als een blok voor je.
Hurley, lieverd, je blijft overigens zo heten, inmiddels woon je in Gent bij wel 5 kattenvriendjes, je had het niet beter kunnen treffen met zo’n fijn baasje. Wij zijn ervan overtuigd dat je een gouden mandje hebt gekregen!
Pascale geeft jou de tijd die je nodig hebt om te wennen en nu is het wachten op wanneer jouw knopje defintief omgaat!
Dikke knuffel
Sabine
Geplaatst op 12-12-2009
Lian
11

Deze katjes werden gevonden bij het klooster in Diepenbeek.

Ik ben Lian en de kleinste van ons drieen.

Nu dat we hier al een tijdje zijn, begin ik al een beetje aan de mensen te wennen. Daar was ik in het begin nog bang voor, maar het gaat nu beter. Ik ben nog wel een beetje voorzichtig.
Ik begin het lekker te vinden om aangehaald worden, maar ik durf nog niet altijd zo goed. Op schoot liggen is ook nog zoiets engs, maar ik probeer het wel. Lotte doet het ook steeds en dan ga ik dichtbij haar liggen. Dat is dan best wel plezierig en zetten we allemaal ons spinnewieltje aan.
Spelen doe ik graag, ik heb eens een dode plant gevonden in een potje op de vensterbank. Het mag niet van het bazinnetje, maar het is hartstikke leuk om daarmee te slepen en mijn zusjes mogen er dan niet aankomen. Met ons drietjes papiertjes uit de oud papierdoos halen en daarmee spelen is ook reuzeleuk.
Ik speel graag met mijn zusjes Lexi en Lotte, maar als ik iets heb bemachtigd laat
ik dat duidelijk horen. Het zou toch wel fijn zijn, als ik als ik mijn koffertje mag pakken en bij iemand mag gaan wonen. Ik zou hier best willen blijven, maar er wordt gezegd dat het hier dan wel erg druk gaat worden.

Geplaatst op 09-12-2009
Garfield
112

Deze kittens kwamen bij ons via Unco Jerry. Hun mama was overreden.

Hoi, ik ben Garfield.
Om te beginnen vertel ik u eerst waarom ik zo wordt genoemd:

G: Gezellig
A: Aanhankelijk
R: Romantisch
F: Fantastisch
I: Intelligent
E: Eerlijk
L: Liefdevol
D: Droom die werkelijkheid wordt.

Juist ja, die eigenschappen bezit ik allemaal.
Maar nu terug naar vroeger.
In september ben ik geboren samen met mijn 2 broertjes en 3 zusjes.
Helaas waren ze ziek en zijn ze onlangs overleden.
Ik ben de enige overlevende van mijn nestje, ik ben sterk en ik ben een vechtertje.
Mijn opvangmama vindt mij heel erg bijzonder en noemt mij soms een wondertje.
Maar ongelijk kan ik haar niet geven.

Zoekt u een katje dat de blik-opener van 15 kilometer afstand kan horen?
Zoekt u een katje dat niet lui is?
Zoekt u een katje dat niet kieskeurig is?
Zoekt u een katje dat trouw is?
Zoekt u een katje dat brandt van nieuwsgierigheid?
Zoekt u een katje dat altijd als laatste lacht?
Stop dan nu met zoeken, u heeft mij gevonden:-))


Geplaatst op 08-12-2009
Tempest
24

Dit nestje kwam binnen via een van onze vrijwilligsters.

Hallo, ik ben Tempest!
En ik ben een hele mooie kater met een hele mooie vacht.
Steeds als mijn opvangmama's komen, begroet ik ze door me lekker tegen ze aan te schuren.
Dat betekend dus ook dat ik graag geaaid wil worden, wat ze gelukkig heel goed begrijpen.
Als je gezellig bij mij komt zitten, geef ik graag kopjes langs je rug.
Verder houd ik heel erg van lekkere snoepjes en van spelen!
Want dat is zo leuk, al die bewegende touwtjes en muisjes, daar krijg ik geen genoeg van.
Maar het allerliefste speel ik graag samen met jou en een balletje.
Als je mij de bal rolt, kan ik hem meestal ook weer goed terugrollen. Maar gooien met de bal is ook leuk, dan kan ik er lekker achteraan jagen!
 
Wil jij mij een eigen balletje geven en een nieuw huisje?
Kom dan snel eens naar mij kijken!
 Geplaatst op 08-12-2009
Connor
24

Dit nestje kwam binnen via een van onze vrijwilligsters.

Hallo, ik ben Connor!
En ik ben een mooie tijger kater.
Ik speel heel graag waardoor je niet veel hoeft te doen om mij uit te dagen!
Alles wat rolt, snel beweegt en geluid maakt, trekt mijn aandacht.
En over aandacht gesproken, ik word heel graag geaaid over mijn bol en rug.
Het liefste zo vaak mogelijk, want dat kriebelen is echt lekker hoor!
Verder kom ik graag bij je in de buurt zitten en kijk ik graag naar wat jullie mensen toch allemaal doen.
Want jullie doen soms hele grappige dingen.
 
Heb jij goede kriebelvingers die mij een fijn huisje kunnen geven?
Kom dan snel eens naar mij kijken!
 

Geplaatst op 06-12-2009
Corona
17

Lieve Corona, je kwam binnen, als een ieniemienie klein zwart hoopje wol met een wit puntje op je staart en heel ziek. Je liet al snel zien dat je een pittige tante bent. Je hebt gevochten voor je leven en tegen die akelige medicijnen. Tot je ontdekte dat je je er beter door ging voelen. Sinds een week waren we je regelmatig kwijt dan was je boven aan het spelen met onze zwarte kater Pepijn. Je hebt ons kopzorgen gegeven maar ook heel veel liefde gegeven. We zullen je 's avonds missen op de bank. Want na een dag vol avonturen, vond je een lekker warm holletje, bij opa kattenkareltje, op de bank om uit te rusten en te dromen. Je hebt een fijn adoptiegezin gevonden, met meerdere dieren, dus daar zul je ook een maatje hebben om te spelen en te stoeien. We missen je nu al Corona het ga je goed.

Kopjes van alle Smithjes.Geplaatst op 06-12-2009
Abby
28

Abby werd gevonden in Hoesselt. Ze is erg sociaal.

Hallo, Ik ben Abby en ik ben een super lieve en aanhangkelijke knuffelpoes, je hoeft maar binnen te komen of naar me te kijken en ik kom aan gelopen met mijn staartje helemaal over mijn rugje gebogen om te vragen voor knuffels, want dat vind ik zo heerlijk dat ik spontaan op mijn rugje ga liggen zodat je mij ook op mijn buikje kunt kriebelen, mmm ja dat is heerlijk dan kan niet meer stoppen met spinnen.
Ik vind mijn kattenvriendjes hier ook heel lief want we liggen met zijn allen gezellig samen op een kussen te slapen en natuurlijk een partijtje stoeien en racen door het huis hoort er ook bij. Hier loopt ook een hond rond en die vind ik ook lief hoor!
Verder kun je me altijd blij maken met een bakje eten dat gaat er altijd wel in, mijn kattenbak weet ik ook altijd te vinden.
Wie heeft er een liefdevol en warm plekje voor mij?
 
Pootje Abby
 
Geplaatst op 06-12-2009
McFlurry
24

Onze lieve Mc Flurry, die de roepnaam Mac kreeg.
Toen jij binnenkwam in ons huisje, blies je de hele boel bij elkaar.
Niemand mocht te dichtbij komen, want dan liet jij je nagels en tanden zien.
We schrokken even ervan en lieten je maar een beetje met rust.
Maar binnen een maand veranderde onze wilde tijger in een ontzettend lief en aanhankelijk schootkatje.
Nooit, maar dan ook nooit hadden we dit verwacht. Je wilde alleen nog maar knuffelen, spelen en nog eens knuffelen.
Je begon zelfs met ons te praten en begroette iedereen om je heen met enthousiaste kopjes tegen hun hand.
Jij was een allemans vriendje, en vond het heerlijk om met grote broer Felix te spelen.
Samen konden jullie uren rennen! Jij begon steeds meer in ons huisje te passen, en leerde zelfs je naam.
Je was ontzettend slim en reageerde al op het woord "nee". Stiekem wilden we je al voor onszelf gaan houden.
Maar daar kwamen je nieuwe baasjes kijken. En ook nu liet je je weer van je beste kant zien.
Lieve Mac, wij gaan jou en je geluidjes ontzettend missen. Jij hebt onze harten gestolen en we zullen
je nooit vergeten.
Lieve Mac, wees lief voor je baasjes en laat maar eens zien wat je allemaal geleerd hebt.
Jij bent een heel bijzonder klein katertje.

Een hele dikke kus en knuffel van jou opvangmama's.Geplaatst op 06-12-2009
Isis
120

Lieve Isis,

Bijna 4 maanden geleden kwam je met je 6 kittens van maar een weekje oud bij ons in de opvang. Wat was je een lieve, toegewijde moeder, en zo mooi en zo lief! Je kittens vlogen allemaal snel uit, maar voor jou kwam niemand. Tot een week geleden, toen kwam een hartstikke lief gezin met 4 kindjes. Jij vond de kindjes maar eng en verstopte je, maar de mensen wilden het graag met je proberen en namen je op proef mee. Wij dachten ook dat je wel snel zou bijdraaien. Je was ook al snel niet meer bang, maar je vond er niks aan bij deze mensen. Je zat maar stil bovenop de trap en dat was het dan. Je was daar niet op je plek, het was niet leuk voor jou en niet leuk voor deze mensen en dus brachten ze je in goed overleg terug.
Je kroop hier snel onder de bank in, maar na een half uurtje kwam je er onderuit gekropen en was je weer helemaal thuis. Onze eigen katten namen je meteen weer op in hun groep en onze kleine Denzel was dolblij: zijn speelmaatje was weer terug! De hele avond hebben jullie samen gestoeid en gedold.
Lieve mooie Isis, jij voelt je zo gelukkig hier en je maakt Denzeltje zo blij, dat we besloten hebben dat je hier maar lekker moet blijven wonen. Waar er 7 kunnen eten, kunnen er ook 8 eten, nietwaar?

Lieve Isis, welkom thuis!

Marjolein, Antoine, Brinka, Otis, Miles, Billie, Ella, Roosje en natuurlijk Denzel!
Geplaatst op 06-12-2009
Ralph
33

Jullie afscheid schrijf ik samen omdat jullie ook dezelfde dag zijn weggegaan. Na de verschrikkelijke kattenziekte-periode, wisten we toch wel zeker dat jullie 5 katjes het zouden overleven. Daarom mochten jullie dan ook naar jullie nieuwe baasjes toe. Het is altijd erg dat een nestje wegmoet, vooral als het ook nog zo ziek is geweest.
Gelukkig blijft onze Ralph in de familie en gaat lekker spelen met mijn neefje Kick en nichtje Lieke. Ralphje blijft Ralph heten en woont nu in Amsterdam! Het is dus een echte Amsterdamse kater geworden! We hebben vlak na de plaatsing al een telefoontje gekregen, dat het erg goed gaat met Ralph en dat hij al lekker bij zijn nieuwe baasjes in bed mag liggen! We zullen Ralph zeker nog eens vaker zien en we weten zeker dat Ralph het goed gaat krijgen.
Eefje was ons lieve knuffel meisje. Haar nieuwe baasjes waren erg blij dat zij ook eindelijk naar huis mocht. Eefje werd in een lekker warm mandje meegenomen om een lange reis te maken, ook zij ging namelijk naar het noorden van Holland! Lieve Eefje, wij wensen jou en jouw nieuwe baasjes ook al het goeds van de wereld toe!
Groetjes van jullie opvangmama’s; Pia en Madeleine van de Ven

Geplaatst op 06-12-2009
Eefje
33

Jullie afscheid schrijf ik samen omdat jullie ook dezelfde dag zijn weggegaan. Na de verschrikkelijke kattenziekte-periode, wisten we toch wel zeker dat jullie 5 katjes het zouden overleven. Daarom mochten jullie dan ook naar jullie nieuwe baasjes toe. Het is altijd erg dat een nestje wegmoet, vooral als het ook nog zo ziek is geweest.
Gelukkig blijft onze Ralph in de familie en gaat lekker spelen met mijn neefje Kick en nichtje Lieke. Ralphje blijft Ralph heten en woont nu in Amsterdam! Het is dus een echte Amsterdamse kater geworden! We hebben vlak na de plaatsing al een telefoontje gekregen, dat het erg goed gaat met Ralph en dat hij al lekker bij zijn nieuwe baasjes in bed mag liggen! We zullen Ralph zeker nog eens vaker zien en we weten zeker dat Ralph het goed gaat krijgen.
Eefje was ons lieve knuffel meisje. Haar nieuwe baasjes waren erg blij dat zij ook eindelijk naar huis mocht. Eefje werd in een lekker warm mandje meegenomen om een lange reis te maken, ook zij ging namelijk naar het noorden van Holland! Lieve Eefje, wij wensen jou en jouw nieuwe baasjes ook al het goeds van de wereld toe!
Groetjes van jullie opvangmama’s; Pia en Madeleine van de Ven

Geplaatst op 03-12-2009
Jack Sparrow
1

Lieve Jack Sparrow,
Een echte piraat met je zwarte ooglapje, je knappe koppie, je charme  en je pittige maar o zo lieve karakter. Je bent een echte knuffelbeer, vol vertrouwen, die het zich het liefst breed op mijn schoot maakte en dan snorde dat het een lieve lust was. Jij laat zien wat echte levenslust is. Steeds alles onderzoeken, alles uitproberen en alles bekijken. Spelend door de kamer vliegen met je zusje Luna was je lievelingsbezigheid.  Ik zal je warme, knuffelige vachtje en lieve kopjes missen. Blijf zo’n vriendelijk en aanhankelijke beestje en ik hoop dat je een fantastisch lui leventje bij je nieuwe gezinnetje tegemoet gaat. Alle goeds!
Veel liefs Daphne en Luna

Geplaatste honden

Geplaatst op 30-12-2009
Joep
H1

Reactie eigenaar:

Joep gaat elke keer wat vooruit. Hij is wat aangekomen, dat kan je goed zien aan zijn buik, maar dan meer
aan de voorkant zeg maar - de achterkant is nog heeeel erg mager.
Maar door het goede eten is zijn maag wel groter geworden want hij eet heeel goed en veel. Hij eet als een beer! Gelukkig, maar de dierenarts zei wel dat het nog twee maanden kan duren voordat hij meer aan de achterkant is bijgekomen; dat is het moeilijkste stuk daar moet hij een beetje spieren gaan kweken door goede voeding en dan gaat het lopen ook beter.
Maar Joep voelt zich helemaal thuis hier en speelt zelfs een beetje op zijn manier met de andere hondjes.
En verders is Joep gewoon een geweldige hond; een echte knuffelbeer. Wij vinden dat onze JOEPIE zo veel waard is dat is niet te beschrijven en met geld niet te betalen. Een schat van een hond en hoop dat hij nog vele jaren bij ons mag blijven het voelt in iedere geval al aan alsof we hem al jaren hebben.
Liefs van ons en knuffel van Joep doeiii xxx Carmen
Geplaatst op 25-12-2009
Iris
il

Hoi ik ben iris, ik ben nog geen jaar oud, en dit is er met mij gebeurd....

Mensen hebben me meegenomen naar een steeg, waar ze mij begonnen te mishandelen, zonder aanleiding zonder iets, waarom ??? Ik ben toch zo lief.
Ze begonnen me daar met het hoofd tegen de muur aan te slaan, en slaan en slaan, stop! Waarom houden jullie niet op, dit doet zo een pijn...waarom?
Toen werd het heel donker , wat is dit help! Mijn ogen doen zo een pijn!!! Mijn hoofd, laat het stoppen. Mijn ogen konden de druk in mijn hoofd niet meer aan, en zijn eruit gesprongen, wat een pijn, maar hoe ik ook jankte en schreeuwde van de pijn, ze stopten nog steeds niet, waarom doen jullie dit.
Toen ze eindelijk stopten, hebben ze mij op de grond gegooid, en met ijskoud water overgoten, hopend dat ik langzaam zou bevriezen, en me zo achtergelaten.
Help mij, het is zo donker, het doet zo een pijn. Toen hoorde ik mensen komen, a.u.b doe mij geen pijn meer! Maar deze mensen hebben mij meegenomen naar een dokter, maar die kon mijn ogen niet meer redden en heeft ze moeten verwijderen. Ik heb daarna flink moeten vechten, kreeg er een bacteriele infectie bij, maar mijn redder heeft alles voor mij gedaan. Ik ben blij dat hij er was.

Maar nu moet ik leren leven in het donker. Adopteer een hondheeft voor mij een nieuw thuis gevonden in Nederland, waar ik nu ben. Het is allemaal nog erg spannend maar ik heb vertrouwen dat het goedkomt!Geplaatst op 12-12-2009
TashaReactie eigenaar:
Wij hebben Tasha geadopteerd maar wij noemen haar nu Izzy.
Izzy doet het heel goed bij ons wij houden echt ontzettend veel van haar ze is ook zo grappig om te zien met haar lange lichaam en staart en dan die lieve kop.
We hebben nog zelf een teckeltje en dat zijn al echte vriendinnen dat is zo leuk om te zien.
Je merkt wel aan haar dat ze niet van pup af aan gewend is dat de voerbak word weggepakt ofdat er iemand met de hand in de voerbak zit ,want in het begin werd ze daar wel vals op maar dat gaat ook steeds beter dus blijven we flink oefenen.
We zitten ook op honden cursus met haar en ze doet het heel goed ze is een van de beste al zeg ik het zelf vooral als je bedenk dat de rest allemaal een puppy cursus hebben gevolgd, want ze zit gewoon op hetzelfde niveau als de andere honden.
Ze gaat ook mee naar het werk en daar zit ze met de honden van mijn baas in een ren in de praktijk en dat vindt ze ook allemaal goed daar kan ze lekker spelen.
De katten vindt ze toch wat minder leuk nu, eerst was ze bang voor ze maar nu jaagd ze ze vooral op dat is natuurlijk erg leuk en als ze aan het eten is moet ze daar echt geen kat bij hebben hopelijk krijgen we dat er nog uit zodat ze ze accepteert.
We zijn heel blij met haar en kunnen haar voor geen goud meer missen, bedankt voor alles.
 
Groetjes shelley, pierre en de hele beeste bende!

Geplaatst op 03-12-2009
Bieke
H8

Overgenomen van eigenaar die haar niet meer wilde hebben..
Een heerlijk klein schattig dier!


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg