Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MAART 2009 hebben 10 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-03-2009
Amalia
41

Dag prinses Amalia,

We zullen je knuffels missen! We hebben nog nooit een kat te logeren gehad die niet alleen graag op schoot zat, maar die het zelfs heerlijk vond om op een rug te zitten tijdens het kattebak scheppen.
Je was een echte koninklijke kat met exquise eetgewoontes. Je lustte alleen brokjes, zelfs gourmet gold liet je staan. We zullen nooit vergeten dat je als aanvulling op je menu een stuk van ons sliertengordijn hebt opgegeten. Gelukkig kwam het de dag erna weer eruit, anders hadden we je bij de dierenarts moeten laten helpen. En na de eerste inenting werd je alleen al nerveus van de aanblik van het reiskooitje. Dat hebben we je gelukkig niet hoeven aandoen.
Je was met recht heel bijzonder met je mooie lange haar en we hopen dat je niet meer beledigd bent dat we je het laatste uurtje bij ons in zo'n ordinaire bench hebben geduwd. We moesten wel, omdat we vreesden dat je bij het zien van het reiskooitje je weer in de bank zou verbergen.
Koninklijke hoogheid, het was een eer u te mogen bedienen.
Heel veel geluk met het nieuwe personeel,
uw butler en kamermeisje.
Geplaatst op 25-03-2009
Tessa
114 ev

Tessa is één van onze Libanon-katjes. Deze lapjespoes heeft een bijzonder opvallende tekening, ze is werkelijk prachtig! Ze is erg sociaal naar zowel mensen als katten toe, ze drinkt graag uit de kraan en kan ontzettend hard gillen om aandacht.

Lieve Tessa,
Toen ik je zag op de website van Libanon wist ik het. Jij kwam bij mij in de opvang! Niet alleen delen we dezelfde naam, maar je bent ook nog eens een geweldig beest. We weten dan ook zeker dat onze lieve Tessa een gouden mandje gaat krijgen, ver van alle bombardementen en onzekerheden in Libanon.

Ze vindt het leuk om zichzelf ook even voor te stellen:
Toen ik vorige week op Schiphol aankwam, waren er ontzettend veel nieuwe indrukken. Ik was al opgestegen, geland, omlaag en omhoog getild in mijn mandje. Wat ging er nog meer gebeuren? Op dat moment wist ik het allemaal even niet meer. Maar na een lange autorit, mocht ik dan eindelijk uit mijn mandje. Ik kon het nog niet helemaal geloven en trok me stilletjes terug. Nu zijn we een week verder en is er niet meer veel te zien van mijn verlegenheid.
Als ik mensen of andere katten zie of hoor, roep ik op ze. Ik ben een vriendje voor iedereen. Ik geef ook aan alles kopjes. En niet alleen aan levende wezens hoor. Ook de kattenbak, voerbakjes en de kasten hier krijgen van mij een kopje. Ik kan heerlijk genieten van knuffels en aandacht. Ik ben dan ook geen kat om veel alleen te zijn. Ook zou ik het heel leuk vinden om een speelkameraadje te krijgen.

Wie biedt mij een veilige haven in Nederland?

Kopje...prrrrrrrrrrrrrr
Tessa

Tessa zal, net als alle andere Libanon-dieren, minimaal 2 weken in onze opvang blijven zodat we zeker weten dat ze gezond is. Ook is Tessa gechipt; daarom zal zij 10 euro duurder zijn dan onze opvangers die niet gechipt zijn. Bedenk dat een dier laten chippen €30 - €35 kost.Geplaatst op 24-03-2009
Krabbel
43 ev

Krabbel zou worden ingeslapen omdat zijn baasje naar een rusthuis moest verhuizen. Krabbel is echter pas 3 en een gezonde getijgerde knul. Daarom zit hij nou bij ons gastgezin. Krabbel is nog wat verlegen, maar speelt al voorzichtig en laat zich ook al aaien, maar hij heeft nog wat tijd nodig om zich helemaal op het gemak te voelen.

Krabbel is na een dikke week helemaal los gekomen. Hij speelt heel leuk met de speeltjes die hij tot zijn beschikking heeft (vooral die nepmuisjes vind hij fantastisch). Ook speelt hij nu met zo'n pluizige streng aan het einde van zo'n stokje (al was hij er eerst bang voor en vindt ie het stokje nog steeds leuker). Hij komt me nu ook luid miauwend begroeten als ik binnen kom na een dag school of iets dergelijks. Hij vindt het heerlijk om op de bank te liggen als je 's avonds naar de tv aan het kijken bent en soms komt hij op je liggen. Als je hem dan aait waar hij het fijn vind, dan gaat hij kwijlen en met zijn pootjes duwen en verstopt hij zijn kop tegen je trui.
Als hij mag, zou hij graag bij je op de slaapkamer slapen. Dan gaat ie op je bed bij je voeteneinde liggen en blijft hij daar slapen. Hij gaat eigenlijk overal waar jij ook gaat. Hij is altijd dichtbij. Zit je achter de computer, dan gaat hij op je printer zitten, of op je boeken en ook wel eens op het toetsenbord.
 
Al met al is het een schatje en een gezelligheidsdier. Hij maakt je vast gelukkig, doet hij met mij ook al.
 
Groetjes de opvangmama van Krabbel en een dikke kwijl van Krabbel.

Reactie eigenaar:

Hallo,

Gaat super hier! Na 3 dagen was Krabbel zo goed als gewend. Loopt overal rustig rond, komt bij je liggen. Naar je toe om voor eten zeuren (midden in de nacht) en is vooral heel nieuwsgierig. Het gastgezin had het al gezegd, Krabbel springt, klimt en gaat overal op. Een keer midden in de nacht wakker geworden en was meneer via het aanrecht op een voorraad kast gesprongen maar kon daar weer moeilijk afkomen. Vrijdag en van het weekend heb ik hem al in onze afgesloten tuin gelaten. Hij gaat dat echt alles structureel afsnuffelen en bekijken. elk hoekje en gaatje wordt tegen de klok in onderzocht. Vandaag ook weer heerlijk in de tuin gezeten en de eerste muis is al gevangen, ook een jager dus. :) direct het muisje maar een klap op de kop gegeven en in de groenbak gegooid. Krabbel een lekker bordje natvoer als beloning maar daarna heeft hij nog een uur door het gras gezocht en voor de plek gepost waar hij de muis ving. Ik vind alleen dat ie niet heel veel brokjes eet, hij eet wel wat maar niet tot het bakje op de bodem leeg is. Ik zal het gastgezin eens mailen naar het merk van zijn vorige voer wat ze via jullie had gekregen, misschien vind ie dat lekkerder. Of hij denkt, ik eet alleen maar van dat heerlijke natvoer, nou dan heeft ie de verkeerde voor zich!! hij eet wat de pot schaft, overdag brokjes en in de avond wat natvoer! dan wordt ie al genoeg verwend.

Ciao Joris

Foto bij eigenaar genomen:
Geplaatst op 22-03-2009
Juultje
127 cy

Mijn allerliefste Juultje,

Bijna een week geleden was de grote dag. Een hele rit naar Huizen om je naar Karen en je nieuwe vriendinnetje Molliemadeliefje te brengen. De tranen liepen me voor vertrek al over mijn wangen. Ik heb er vantevoren niet zo bij stilgestaan dat dit afscheid zo zwaar voor mij zou worden. Dat besefte ik pas toen ik met je in de auto stapte. We zijn samen door diepe dalen gegaan.Je hebt altijd een speciaal plekje bij mij gehad.
Ik was de eerste persoon aan wie je je helemaal durfde te geven.... Na maandenlang engelengeduld van mijn kant en een heleboel moed van jouw kant. Ik stond versteld dat je dat nog kon opbrengen na alles wat je meegemaakt had.
We hebben veel meegemaakt in het jaar dat je bij me geweest bent,voornamelijk mooie dingen. Ik heb je zien veranderen van een bang, getraumatiseerd katje, in een prachtig katertje met een enorme behoefte aan liefde en genegenheid. We hebben alles eruit gehaald wat er in zat en ik heb enorm van je gezelschap genoten. Ik ben zo blij dat we tot het uiterste gegaan zijn. En dat je daardoor nu een prachtig leven vol met liefde tegenmoet gaat. Niets is onmogelijk en jij bent daar het levende bewijs van.
Lieve jongen, ik weet zeker dat ik niet beter voor je kan zorgen dan Karen dat gaat doen. Zij weet precies wat je nodig hebt en zal alles doen om jou gelukkig te maken. Ik heb vernomen dat je het wel moeilijk hebt op dit moment. Je mag het niet opgeven. Ik weet dat je het gaat redden, al zal er nog wat tijd overheen gaan. Ik heb zoveel vertrouwen in jou dat je ook hier weer overheen komt.
Je bent een katje uit duizenden en ik mis je vreselijk. Aan dit gevoel kan ik nu niets veranderen. Ik hoop dat je binnenkort kan gaan genieten van alles wat je overkomt. Als je je draai gevonden hebt kom ik zeker nog eens naar je toe.
Juuleke, ik zal je nooit vergeten.Ik hoop dat je een klein plekje in je hartje bewaart voor mij.

Een kus en een dikke knuffel van je opvangmama Nathalie


Geplaatst op 20-03-2009
Nancy en Kriss
112 na

Nancy is één van onze Libanon-katjes. Dit mooie lichte, bijna pastelkleurige tabbymeisje is een vriendelijke, rustige en aanhankelijke poes. Ze is nu nog wat overdonderd van alles wat er met haar gebeurd is, maar we gaan er vanuit dat deze lieverd snel minder verlegen zal zijn.

Update gastgezin 24 februari:
Nancy is een heerlijke knuffelkont.
Zodra ze je aaihanden ziet laat ze zich vallen zodat ze van top tot teen gekriebeld kan worden.
Alles krijgt een kopje, de ijskast is lief, de bank is lief, de kast is lief, Nancy vindt alles lief.
 
Deze Libanese schone zoekt een lief baasje die haar alle aandacht van de wereld kan geven.
Ze zit al vol spanning op U te wachten!

Nancy zal, net als alle andere Libanon-dieren, minimaal 2 weken in onze opvang blijven zodat we zeker weten dat ze gezond is. Ook is Nancy gechipt; daarom zal zij 10 euro duurder zijn dan onze opvangers die niet gechipt zijn. Bedenk dat een dier laten chippen €30 - €35 kost.Geplaatst op 20-03-2009
Kriss en Nancy
12 cy

Kriss is één van onze Libanon-katjes. Deze prachtige rood-witte kater is de grootste sociale lieverd die je je maar kunt voorstellen. Hij doet niks liever dan vreselijk veel met jou knuffelen, als hij het nodig vindt klimt hij zelfs tot in je nek om maar aandacht te krijgen!

Later meer gegevens.

Kriss zal, net als alle andere Libanon-dieren, minimaal 2 weken in onze opvang blijven zodat we zeker weten dat hij gezond is. Ook is Kriss gechipt; daarom zal hij 10 euro duurder zijn dan onze opvangers die niet gechipt zijn. Bedenk dat een dier laten chippen €30 - €35 kost.
Geplaatst op 18-03-2009
Jul
110 cy

Lieve, lieve Jul,

Slechts een paar weekjes hebben wij van jou mogen genieten...
en dat hebben wij ook met volle teugen gedaan.
Van begin af aan voelde je je thuis. Je was een echte knuffelkont. Meteen vanaf de eerste dag kwam je al knuffelen, kopjes geven en je kwam zelfs al op schoot liggen. Ja je hield van mensen...
Alleen met je soortgenootjes kon je niet zo goed overweg. Daarom ben ik zo blij dat je bij lieve mensen gaat wonen waar geen van je soortgenootjes aanwezig zijn. Deze lieve mensen waren helemaal weg van je toen ze op visite kwamen om jou te leren kennen...snel had je hun hart veroverd.

Nu ben je weg... en wij missen je.... lieve schat, mijn knuffelkont.
Het gaat je goed, mijn lieve Jul, geniet maar van je nieuw lenventje.

Heel veel liefs von je opvangouders Ute en Chris.

Reactie eigenaar:

Hallo Ute,
 
Ik heb afgelopen weekend al een mail geschreven (staat helaas nog in concepten hihi). De kids wilden dat ik na 3 dagen al moest laten weten hoe het met haar ging. Maar het gaat super met haar, ze is echt een “lieverd” , mijn man heeft haar omgedoopt tot “Miep”, want hij vindt haar echt een Miep!!! Ik vind het nog steeds moeilijk en vreemd om haar zo te noemen, maar Jul  vond ik ook niet “haar” naam, ze luistert er trouwens niet naar hahaha.
 
Ze is echt een knuffelkont en de jongens zijn “gek” op haar. Alleen ze wil echt geen ander dier om haar heen, want de Goudvissen hebben het geweten. De eerste zaterdagmorgen lagen alle 4 de goudvissen op de grond………….. 1 ervan heeft het niet overleeft.
 
De maandag erna heeft ze de “dikke” eruit gehaald en ook dood. Dus nu staat bij ons op de dressoir een vissenkom met rietenmand erover!!! Want de folie en het karton sloopt ze.  Maar komende week komt er een kom met deksel.
 
Verder eet en drinkt ze heel goed, mss wel te hihihi. Heb haar afgelopen week 500 gram verse koolvis gevoerd (niet in 1x) nou dat lust de “dame” wel, heb zelfs het gevoel dat ze aankomt.  Vandaag zijn we de hele dag weg geweest en ze heeft zich “voorbeeldig”  gedragen…………. Want ze blijft alleen in de woonkamer en doet geen rare dingen…………… nu er een mand over de vissenkom staat hahahahaha
 
Bedankt dat je haar hebt opgevangen en liefdevol hebt verzorgt. Ik zal tzt een foto van haar sturen.
 
Groetjes
Antoinette

Hallo Ute,
 
Als eerste met Jul (Miepie) gaat het “super”  goed, ook de omgang met andere dieren gaat steeds beter. Want ze is echt de “koningin” van de straat. De 2 buurkaters  Max en Fonsie “tjokken”   achter haar aan en “mevrouw”  laat duidelijk blijken wat ze wil.  En de Buurpoes Lizzy heeft  het nu echt zwaar, want zij maakte steeds ruzie met Max en Fonsie, maar Miepie heeft deze dame even “verteld”  dat het zo niet werkt hihihi.  Dus nu is het 3 tegen 1 (mss zielig).  En in haar verhaal stond:  Kleine kinderen: onbekend…………………. Nou ik kan je vertelen ze is de “goedheid” zelf.  De kleintjes  die hier komen en wonen (van 1 tot 5 jaar)  strijken haar letterlijk tegen de haren in en “mevrouw” vind het BEST!!
Mijn man die “eigenlijk” anti-kat was is helemaal om, het is te gek voor woorden………….. hij komt s’ nachts  thuis van zijn werk en Miepie slaapt vaak in zijn relax stoel en hij gaat dan op de bank zitten want het is “zo zielig om haar eruit te nemen” hihihi .   De kids moeten opstaan en Zij mag blijven liggen hahahaha!!  Ze is een echte Knuffelkont .
 
Ik ben zo blij dat we haar hebben “gekozen”   of mss zij ons?
 
Kopje van Jul
Geplaatst op 15-03-2009
Yorick
111

Yorick, lieverd, dit afscheidsverhaaltje heeft veel te lang op zich laten wachten. Jou vertrek was niet makkelijk, je was dan ook zo’n kleine hartenbreker!!!! Ik ging als veldwerker een kijkje nemen op een plek waar het uit de hand gelopen was met verwaarloosde huiskatten. Je mama werd meestal aan haar lot over gelaten, gelukkig was er een lief koppel, wat oudere mensen, die eten zetten. De groep werd groter en het eten schaarser per katje. Er werd dus hulp gevraagd voor voeding. Toen ik ter plekke ging kijken, brak mijn hart. Ik zag een volwassen erg zieke poes, jij was er ook niet al te best aan toe lieve jongen en verder nog een aantal jonge katten, die flink liepen te snotteren en mager waren. Na overleg werd besloten dat een groot deel van de katjes mocht binnen komen. Ik mocht gaan vangen. Spijtig genoeg kwam ik te laat voor de volwassen poes, ze was intussen voor eeuwig gaan slapen.
Jij was nu prior lieve jongen, ik heb je gewoon in het reismandje kunnen tillen, omdat je te zwak was om te gaan lopen. Jou eerste rit ging rechtstreeks richting dierenarts. Wat was je ziek, je kreeg de nodige zorgen en alle ondersteuning, die gegeven kon worden. Ik kreeg de raad om niet te veel hoop te koesteren, want dan zou de slag nog harder aan komen, de kans was klein dat jij het zou halen. We hebben samen geknokt jongen, tjonge toch wat een nacht!!!! Er zijn menig traantjes gevloeid in die eerste dagen. Maar per dag dat je in opvang was, groeide onze hoop en jawel hoor, kereltje, je hebt het gehaald!!!! En hoe ……
Je liep dan wel als een dronkaard door het huis, je oortjes waren ernstig beschadigd. Je kreeg menig kuur en prikjes, maar dat maakte je gelukkig allemaal weer een stuk beter. Je werd geschat op minimum 14 weken, maar als je je tengere, magere lichaampje zag, zou je denken, dat je hooguit tussen de 6 en de 8 weken was. Je kon niet op je pootjes staan, je ribbetjes waren van ver zichtbaar. Je was zelfs te zwak om te kunnen eten, de eerste dagen ging alles met dwang.
Je problemen waren zo ernstig, dat je blijvende gevolgen hebt, maar je gaat er goed mee om. Wat ben je toch een kranig en vrolijk manneke, je bent mijn kleine kanjer.
Yorick de porik, je was een echte knuffel en was graag steeds in onze buurt, al was je toch ook schrikachtig. Wat hebben we van jou genoten, je kon zo teder knuffelen. Als je onzeker was, ging je met een erg scheef  kopje lopen, dan zag je heel goed je handicap.
Je deed niet onder voor je soortgenootjes, je rende en ravotte heel goed mee. Klimmen en klauteren deed je al snel als de beste.
Yorick, we missen je heel erg, maar de berichtjes die we krijgen doen echt goed. Ik hoor van je lieve baasjes dat alles goed met je gaat en dat je dikke maatjes bent met de kat des huizes. Geniet van je gouden mandje mijn lieve jongen, je hebt het echt wel verdiend!!!!!!
Dikke kus op je toetje van je opvangmama Marina en van Kim.

Reactie eigenaar:

Hoi mevr. Hesemans,

Yorick is nu al een tijdje bij ons, en we willen hem niet meer kwijt!
Hij is nu goed gewend aan ons huisje, aan ons, en aan Zoe. Die 2 zijn `s avonds niet meer uit elkaar te houden.
Ze rennen door de hele woning als 2 gekken en zijn aan het spelen. Dat vinden we super om te zien,
vooral omdat het voor Zoe heel moeilijk was aan het begin. Maar nu kunnen ze niet meer zonder.
Ze gaan vaak bij elkaar liggen, knuffelen en likken elkaar.
Ook wilt Yorick vaak zo vaak met ons knuffelen en koppen geven dat we er wel eens gek van kunnen worden, omdat
het dan vaak echt op het foute moment komt.
Maar we vinden het heel erg sjiek altijd als hij met ons komt knuffelen.
We hebben ook nu een heleboel foto's van hem gemaakt.
We sturen er een paar mee.
We willen Yorick echt niet meer kwijt, en we hebben de leukste en liefste kat uitgezocht!

groetjes

Dave en MandyGeplaatst op 14-03-2009
Tijl
BK

Deze jonge speelvogel en ontdekkingsreiziger werd gevonden op een bungalowpark terrein in Houthalen.
Hij was een beetje ziekjes en werd door de melder mee naar huisgenomen.
Helaas bleek dit jonge ventje aids positief te zijn. Maar niet getreurd! Hij heeft nog een heel leven voor zich en hij heeft in elk geval nergens last van, he ventje?

Hij is nog maar net binnen en al meteen werd de gehele ruimte geinspecteerd, ooo wat had hij het hier druk mee!
Hij is momenteel lekker in spelen geraakt. Zoals een jong dier hoort te zijn, zo is ook onze Tijl: lekker gek doen en spelen dat het een lieve lust is! En van knuffelen houdt meneertje ook..nouuuu ik zie het alweer: een echte hartenbreker!

Reactie eigenaar:

Beste Sabine 

Het is altijd heel gezellig als  Tijltje er is hij is heel speels en dat vind iedereen heel leuk.
Als we gaan slapen dan gaat hij heel lang miauwen an doe je geen oog dicht.
hij is het liefst bij mij denk ik, we hebben al een hele goede band hij vind het niet leuk als ik weg ga.
hij is heel erg nieuwsgierig en heel lief.
maar hij is een echte boef hij is al een keer de badkamer ingeslopen!

groetjes Saskia, Simon, Cato en een pootje en lik van Tijltje

Foto genomen bij eigenaar:


Geplaatst op 07-03-2009
Kaya
119 as

Dit vijftal werd moederziel alleen in Mol gevonden op een gevaarlijke plek.

Later meer gegevens. 
Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg