Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-10-2013
Spoedmelding in Peer

Enkele dagen geleden zaten de collega's van de Poezencentrale Mol met de handen in het haar.
Op de parkeerplaats van het ziekenhuis werd er een schuwe mama met 5 kittens gespot. Bij nadere inspectie, bleek 1 kitten volledig onder de maden te zitten, brrr. Er kwamen maden uit zijn kontje,er zaten al maden in zijn urinebuisje, en nog even en de vliegeneitjes op de vacht zouden zich ook gaan ontpoppen. De hele nacht heeft men zich mogen amuseren met het uithalen van de maden. De rest van het nest konden ze niet binnen nemen vanwege plaatsgebrek, zij waren oke. Ze kregen een schuilhokje, maar dit was ook maar tijdelijk..
Ze gingen op zoek naar een andere oplossing. Andere organisaties zaten bomvol, maar gelukkig konden we niet alleen dit kleintje, maar ook de rest van het nest aannemen (schuwe mama wordt gesteriliseerd).
Ook onze opvangmama had haar handen vol aan het nest, want ze zaten allemaal volledig onder de vlooien en teken! Triest, drie weekjes oud en nu al zo'n vreselijke start.
Honderden vlooien en 50 teken zijn inmiddels van hun lijfjes verwijderd en nog altijd komen we teken tegen. De kleintjes zijn de intensieve zorg een beetje beu, maar gelukkig heeft hun opvangmama altijd een goedmakertje bij de hand, nl een flesje melk:-)
Ze komen allemaal gelukkig goed bij in gewicht, maar nu beginnen ze wat niesziekte te ontwikkelen, dus daar gaan we nu wat aan doen. Hehe, maden, vlooien, wormen, teken, niesziekte..maar het gaat gelukkig de goeie kant op!

 

30-10-2013
Mooie plaatsing van Wietze:-)Kent u haar nog? Onze wiebelkitten die uitgeprocedeerd was in een dierenasiel in Nederland? Wij waren haa...r enige hoop, anders werd ze ingeslapen. Nou, ons meisje heeft haar gouden mandje gevonden en is geplaatst bij een lief jong koppel! (via Facebook) Zij smolten meteen voor haar. Zo zie je maar...
Haar opvanggezin neemt afscheid:
"Lieve Wietze
Vandaag ben je naar je gouden mandje gegaan. We zullen je heel erg missen, je was het zonnestraaltje in huis, altijd goede zin. Ondanks je handicap deed je alles en speelde je de hele dag. We hoefden je maar aan te kijken of aan te raken en je begon te spinnen, je bent een lief tevreden meisje. Het is een goed gevoel dat je heel dicht bij Sabine gaat wonen en zij een oogje in het zeil kan houden. Je broertje en wij gaan je missen, maar zijn blij voor jouw dat je een baasje hebt gevonden!! Dag zonnetje van ons het gaat je goed. Opvangmoeders Pia en Madeleine"

27-10-2013
Industriezone BorgloonWe kregen gisteravond een melding uit Borgloon. De meldster zag op haar werk ( industriezone) een volwassen kat langs de straat zitten. Ze kon echter niet vanuit de buurt zijn, want deze was gewoonweg onbewoond, daar stonden geen huizen.
Dit meiske zat onder de vlooien en voelde erg mager aan. Is ze verloren gelopen, uitgezet? Ze nam het mee, want ze kon het beestje gewoonweg niet laten zitten, ook al kon ze het niet houden.
We besloten haar over te nemen. Oeps alweer een halflanghaar, wat is dat toch met die halflanghaartjes. Ze kwam in onze opvang en jeetje, das geen zit-stil poes, een klein hypertje:) Haar vachtje, half langhaar, was niet oke, ze zat totaal onder de klitten. De vlooien deden de hoelahoep, die vonden het geweldig, dat vrij spel. Ieks, aanpakken die handel! Haar buikje zit onder de klitten, haar oren zo smerig, maar och jee zo mager, zo zo mager...
Dit meiske is nog jong en zeer tam. Ze spint de hele weg door en ze is vreselijk lief en aanhankelijk.
Ze is echter zo licht als een pluimpje,het doet bijna pijn om haar te aaien, wat is er met haar gebeurd?
Ze spint de sterren van de hemel, ze is dolgelukkig, wordt ze gemist? Is dit een dumpactie of een echte vermissing, we geven haar het voordeel van de twijfel en gaan op zoek!

26-10-2013
Zwerfkat in Nood gaat chic!

Vanavond werd ik wel heel erg aangenaam verrast! De Combo van de vzw zou zogezegd even uitgeleend zijn aan een vrijwilligster, maar wat ik niet wist, was dat de auto regelrecht naar Maastricht werd gebracht waar Theo Gadet eens flink aan de slag ging met auto van de vzw! De oude belettering werd eraf gehaald...alle nieuwe logo's werden aangebracht: De grote moeder Zwerfkat in Nood, haar pas opgerichte Villa Vagebond, zijtak Adopteer een Hond en Buddy Kat. Alle 4 de logo's elk een eigen plekje. Ik ben er enorm blij mee en was enorm overdonderd toen vanavond de bel ging.... of ik eventjes buiten wilde komen kijken.
Daar stond ze dan, de hernieuwde Combo, helemaal opgepoetst binnen-buiten, met 4 stralende kleurrijke logo's:-)Theo Gadet heeft dit geheel belangeloos gedaan en we danken hem dan ook uit de grond van ons hart. Vakwerk!
Ik denk dat ik nu
gewoon maar wat ritjes ga rijden, of zomaar gewoon even erin ga zitten:-)
Sabine

http://www.facebook.com/GadetSignmaking

26-10-2013
Wat maakten we eergisteren allemaal meeHet was druk, druk, druk. Maar liefst 3 spoedmeldingen, met als gevolg dat drie katten bij drie verschillende dierenartsen aan het infuus lagen...poeh!
In Heusden Zolder werd er al enkele weken een zwerfkat gevoerd door de meldster. Maar nu zou zijn kaak vol met etter zitten? Mm, we gaan gewoon eens een kijkje nemen. Maar toen onze vrijwilligster hem zag, was er geen sprake meer van even kijken: deze kat was verschrikkelijk ziek en totaal verzwakt. Oppakken en naar de dierenarts! Hij bleek ongelofelijk uitgedroogd te zijn en de arts voelde een soort van tumor in de buik. Goed, eerst stabiliseren, zodat hij een dag later fatsoenlijk naar onze vaste dierenarts vervoerd kon worden. Wordt vervolgd, we duimen dat hij geen tumor heeft...
Tussendoor kwam er een andere spoedmelding uit Kuringen.Er zou een hele boze kat achter de mazout tank zitten. Hij wankelde en kon niet fatsoenlijk lopen "er is iets mis met zijn hersentjes" kregen we te horen. O,o, snel weer de baan op, ditmaal richting Kuringen.
De kat was inderdaad heel boos en kroop helemaal weg. Maar onze veldwerkster was niet bang aangelegd, dus hup, grijpen en de reismand in. Op naar de dierenarts.
Omdat hij zich niet liet behandelen ( hij sloeg, blies, wilde bijten), moest hij onder narcose. Echter kon de dierenarts niets raars vinden, geen breuken, zijn pupillen stonden goed, hij was wel zeer mager. Goed, aan het infuus en vandaag bij onze vrijwilligster ter observatie.
En natuurlijk rolde er nog een spoedmelding binnen, uit Olen ditmaal. Daar zat een verzwakte kater en er kwam bloed uit zijn bekje. Zucht, hup naar de dierenarts, ook daar aan het infuus.
Zo hadden we gisteravond zomaar even drie patiëntjes. Uiteraard laten wij u weten hoe het verder met hen gaat.
Op de foto ziet u de kat uit Kuringen, en inderdaad hij valt om, hij eet op een zeer merkwaardige manier, dus hij zal vermoedelijk zijn aangereden. Zo boos hij gisteren was, zo goed laat hij zich nu aaien. Hij gromt alleen als je naar hem kijkt, maar zodra hij een hand voelt, is hij eigenlijk heel lief:-) Maar het is een arm schaap. Hopelijk kunnen we hem helpen met de nodige medicaties die nu worden opgestart! Zet em op lieve jongen..

24-10-2013
De hemel is weer een sterretje rijker

Lieve Poema,

Het valt me zwaar om dit verhaaltje voor je te schrijven, maar ik wil graag dat iedereen weet wie Poema was, ook al ben je niet meer bij ons.
Afgelopen weekend ben ik je gaan ophalen bij onze dierenarts.
Voor die tijd verbleef je bij een ander gastgezin, die helaas niet meer de mogelijkheid had om jou te verzorgen.
Ondanks dat je maar enkele dagen bij mij geweest bent, vind ik het vreselijk moeilijk te verkroppen dat je er niet meer bent.
Een jong leven, nog in de knop en nooit meer de kans krijgen om open te bloeien tot een prachtige bloem.
Er was iets mis met jou, waarschijnlijk ernstiger dan we allemaal hadden kunnen vermoeden. Iets met je darmpjes, die niet functioneerden zoals het hoorde.
In je korte leventje had je al een flinke operatie en wat kleine ingrepen achter de rug.
Je had intensieve zorg van een mens nodig en daar zat nu ook het grootste probleem in dit verhaal; je vond mensen, en dan druk ik mij nog heel voorzichtig uit, absoluut niet leuk. Je was bang voor ons, terwijl je ons nodig had om te blijven leven. We moesten je kunnen verzorgen om je te verlossen van de ontlasting die niet vanzelf uit je lijfje wilde komen. Met alle liefde zou ik dit maanden of zelfs jaren voor je gedaan hebben, als dit nodig geweest zou zijn.
Je had pijn en je maakte een zeer ongelukkige indruk de laatste dag bij mij. Weg uit je vertrouwde omgeving en je ziek voelen...dit is geen waardig leven. Ik wilde vechten voor jou, maar mijn strijdlust stond haaks tegenover wat het beste voor jou zou zijn.
In goed overleg hebben we besloten om verstand boven gevoel te plaatsen en jou in vrede te laten gaan.
Onze tijd samen was te kort en ik moet je nu loslaten. Ik hoop dat ik voor jou de juiste keuze gemaakt heb. Toch ben ik heel blij dat ik jou, al was het maar voor heel even, heb leren kennen.
Rust zacht lieve Poema xxx
Nathalie

23-10-2013
Volhouden hoor kleine KjellEergisteravond laat kregen we een spoedmelding uit Lommel.
De meldster zag een kitten op straat liggen en raapte hem op... het diertje was in zeer slechte toestand. Er kwam bloed uit zijn bekje, zijn ogen stonden vol etter, hij rook vreselijk uit zijn mondje en hij kon natuurlijk niet eten.
We vreesden voor een bezoekje dierenarts, dus deze was al standby. Toen we hem zagen was het duidelijk.... snel doorrijden. Dit was maar goed ook, want hij zou zonder medische zorg zeker de nacht niet gehaald hebben.
Het kleintje was zo slap als een vodje, dikke groene snottebellen kwamen uit zijn neusje en zijn tong was 1 grote ramp, het leek al aan het rotten. Hij werd aan het infuus gelegd, kreeg de nodige pijnstillers en antibiotica en werd gedwangvoederd. Onze opvangmama is nog eventjes op bezoek geweest om dit schatje een knuffeldiertje te brengen en even te knuffelen. Wat een spinnertje, hij was zo dankbaar voor de hulp, hij genoot zo van alle zorg en liefde. Onvoorstelbaar, wat een kranig dier.
Maar de situatie bleef de dag erna onveranderd, hij kon echt nog niet naar ons opvangggezin, want om zijn leven te redden moest er een maagsonde worden ingebouwd. Dit betekent dat er een slangetje wordt geïnstalleerd via de slokdarm naar de maag en alle voeding zal via deze sonde gaan verlopen, zo kunnen wij zijn bekje even met rust laten. In het verleden hebben we dit vaker laten doen en bleek achteraf echt levensreddend en succesvol te zijn.

Vandaag was het dan zover en is de maagsonde ingebracht. Omdat hij nog zo hard moet strijden, kreeg hij de naam Kjell. Dit betekent letterlijk 'helm', de helm biedt bescherming, maar deze heeft hij ook nodig als strijder en hopelijk wint hij de strijd...zet em op kleine man. We gaan heel hard duimen voor jou x

22-10-2013
Zes weekjes oud en nu al geopereerd

Op zaterdagavond werden we gebeld vanuit Heusden Zolder.
Men zag een ziek kittentje op straat lopen en er kwam een auto aan. Ze hebben de auto tegengehouden en het diertje meegenomen. Nadat ze hem in de garage hadden gezet, belden ze ons. Het zou om een kitten met een 'gewond' oogje gaan en men wist zich geen raad met het beestje.
We haalden het op en inderdaad: het oogje zag er helemaal niet goed uit. Het kleintje was wel heel blij toen onze opvangmama hem verzorgde, hij spinde en genoot, ondanks het vreselijke oog wat veel pijn moest doen. Hij woog maar 550 gram en zat ook nog eens volledig onder de vlooien. Op zondagochtend konden we terecht bij onze dierenarts. En inderdaad, het oogje was niet meer te redden, het moest worden geopereerd.
En voila, hier is onze kleine hummel! Het ziet er natuurlijk zo vlak na de operatie een beetje eng uit, maar das straks allemaal niet meer zichtbaar:-) Hij is helemaal blij en verlost van de pijn. Thuisgekomen begon hij meteen aan zijn avondmaaltijd. We gaan je goed verzorgen lieve schat!

21-10-2013
Gevonden tijdens het joggen

Eergisteravond kregen we een melding uit Zutendaal. Tijdens het joggen kwam dit kleine kittentje tevoorschijn. De jogger bekeek het diertje, het zat blijkbaar helemaal onder de vlooien en er zaten korstjes op haar nek. Uiteraard had ze natuurlijk enorm veel jeuk, dit verklaarde de korstjes wel. Aangezien het kleintje langs een drukke baan werd gevonden, nam ze het mee.
Dit vond het kitten wel wat, gezellig mee! Prrrrrr, spin, spin, zo lief. Om half elf 's avonds kwam ze bij ons binnen. Poeh wat een vlooien, je kon er niet naast kijken, arm dier! Ze werd meteen ontvlooid en de wondjes werden verzorgd.
Ze heet Pieke, 9 weekjes jong en ze voelt zich al helemaal thuis:-) Ze eet goed, ze is vreselijk lief en al zeer nieuwsgierig. Klimmen, ontdekken, alles is geweldig, ze is helemaal in haar elementje.
Wat ben jij een leuk ding Pieke! Je profiteert ervan he, lekker op schoot kruipen, in onze nek klimmen om te knuffelen en te kroelen.
Jij komt er wel dametje, geniet er maar van!

20-10-2013
Luid piepend in de tuin gevonden

Toen de zoon van de melder gisternacht thuiskwam, hoorde hij een luid gepiep uit de tuin komen. Deze ochtend hoorde men opnieuw luid gepiep en is men een kijkje gaan nemen. Daar zat ze dan, deze kleine hummel, helemaal overstuur en uitgehongerd...
Het kon nog niet zelfstandig eten, maar wel al wat stapjes zetten. Waar kwam ze nou vandaan? Men besloot rond te vragen in de buurt, maar niemand kende het diertje, ze zag er zelfs nog heel gezond uit ook.
Toen we werden gebeld, hoorden we op de achtergrond een onophoudelijk gejammer, diertje had natuurlijk sinds gisteravond niets meer gegeten arme mup. Nou, binnen 5 minuten zat onze vrijwilligster in de auto:-)
Ja hier is ze dan, kleine Angelina, rond de drie weekjes oud. Gelukkig heeft ze bij ons al wat uit het flesje gedronken, maar ze vindt het maar een beetje raar die speen, ach... alles went. Het is een heel schattig dier, en nu nooit meer honger hoor Angelina!

19-10-2013
Een doosje vol kittens


Gisteren kregen we maar liefst 6 kittens binnen uit Ham. Jawel, allemaal broers en zussen, mama heeft nogal wat mondjes te voeden gehad, maar ze heeft haar werk uitstekend gedaan!
Mam beviel op 20 augustus bij de melder in de tuin en deze besloot op zijn beurt dit kersverse gezinnetje veiligheid te bieden. Hij gaf hen schuilmogelijkheden en hij heeft zorg voor hen gedragen. Dit gezinnetje heeft maar geboft, zoveel toewijding...
Toen de kittens groot genoeg waren, besloot mama te vertrekken. Ze keek niet meer naar de kittens om en ze is weer aan de wandel gegaan. Jammer, want ze zou eigenlijk zsm gesteriliseerd moeten worden...
Onze opvangmama had het gisteravond maar druk met deze bengels. Allemaal even gewogen, ontvlooid, geslacht bepaald en dan naampjes verzonnen:-)
Hier zijn ze dan, Spookje, Figaro, Remy, Dory, Dolfie en Lini! Gezellig samen bij elkaar, nog een klein beetje schuchter, maar dat stelt niks voor. Komt helemaal in orde met deze speelvogeltjes!

16-10-2013
Zo denk je even rustig te kunnen wandelenGisteren was een mevrouw een wandeling aan het maken in Dilsen. Plots kwamen er 4 kleine kittens tevoorschijn en begonnen achter haar aan te trippelen. Ze pakte hen op en bracht hun terug naar de plek waar ze vandaan kwamen. Tevergeefs, de kittens bleven achter haar aanlopen. Er stond maar 1 huis en ze dacht dat de kittens daar zouden wonen. Maar niets dus... ook geen moederpoes te bespeuren.
Ja, wat nu? Meenemen dan maar! En dan kom je ineens thuis met 4 kleine pluizenbolletjes:-) De kleintjes wilden niet van een bordje eten, en na het wegen van 1 kleintje, hoorden we dat het maar 320 gram woog. Mmm, 4 weekjes oud? Overgang van fles naar bordje? Laten we ze maar snel binnenhalen. Diezelfde avond konden we deze vier mooitjes in onze armen sluiten.
Wowwww, wat een knappe verschijnseltjes zeg, pffff. Nou, deze kittens zijn toch zeker 5 weekjes oud, ze hebben vannacht hun bakjes goed leeg geslobberd en daarna was het klimmen in de klimpaal, gezellig met z'n allen. Jullie komen er wel Nesso,Niada,Nowy en Neomi!

15-10-2013
Mila gaat bij ons binnenkomenOnze kattenorganisatie vangt ook kleinschalig honden op, zij komen vaak getraumatiseerd bij ons binnen. Mogen wij aan u voorstellen: Mila uit Servië .
Over enkele weken mogen we deze nieuwe opvanger verwelkomen, maar wat een verdrietige achtergrond.
Onze dierenliefde kent geen grenzen en soms gebeurt het dat we, ondanks we heel kleinschalig zijn, onze handen moeten uitreiken naar een dier over over de landsgrenzen. Een dier in nood.
Mila is geboren in 2007 en een jaar later kwam ze al terecht in een dodingsstation. Een lieve mevrouw haalde haar weg en sindsdien verblijft ze in een asiel in Servië. Ze verblijft dus al haar hele leven in het asiel, kunt u dit zich voorstellen... 5 jaar lang. Mila weet niet wat het is, om in een echt huisje te wonen, ze kent alleen het traliewerk om haar heen en de eenzaamheid waarin ze dag in, dag uit moet leven. Ze is enorm depressief geworden. Beetje bij beetje verloor Mila het vertrouwen en liet ze haar kopje hangen.
In deze landen kun je de asielen niet vergelijken met de onze, alhoewel vele asielen hier nu ook niet echt het paradijs op aarde zijn. De asielen in het buitenland zijn vaak nog veel erger, weliswaar gerund door mensen die zich met hart en ziel inzetten, maar gewoonweg de middelen niet hebben om het voor de dieren zo aangenaam mogelijk te maken.
Er waren kosten verbonden aan het transport en de benodigde inentingen en chip voor Mila. Dit bedrag hebben we bij elkaar kunnen krijgen door donaties van familie, vrienden, vrijwilligers en bekenden, en deze spontane actie heeft het mogelijk gemaakt om Mila eindelijk in onze armen te sluiten. Ons gastgezin zal haar met veel liefde gaan opvangen en haar het leven laten zien, zoals het hoort te zijn. Bij ons ben je meer dan welkom meisje...we wachten in spanning op jouw aankomst!

13-10-2013
PumpkinTwee kittens werden gisteren gevonden in een tuin in Bocholt. Hun mama liet zich helaas al twee dagen niet zien en als je twee van die kermende baby's in je tuin ziet zitten, dan word je niet blij.
Deze melding was uit onze route, maar het plaatselijke dierenasiel kon hen niet aannemen, maar ze waren toch echt te klein om het zelf te overleven. Vast voedsel was nog niet voor hen weggelegd, de fles was hun bron om te overleven, ze waren amper 3 weekjes oud. Gelukkig hadden we plek in onze opvang. Hier is kleine Pumpkin, ons kleine schat! Hij kwam samen met zijn zusje Pom Pom bij ons binnen en het is duidelijk wie hier de regels bepaalt...

12-10-2013
Op Dierendag binnengekomen

Tijdens de zoektocht in Herentals naar de vermiste broers Sean en Sam, kruiste een zieke kat ons pad. Dat hebben wij weer hoor. Al veel zoektochten gedaan naar de broers, van hen geen teken, maar er zit er wel steeds weer een hulpbehoevende zwerver in ons reismand, zucht. Maar ja, we kunnen moeilijk onze vrijwilligers aan een ketting leggen en zeggen: Af!
Nee hoor, deze poes bleek bij navraag in de buurt, daar toch al 1 1/2 jaar te lopen, ze was achtergelaten door haar mensen tijdens hun verhuis. Fraai. Ze was niet overal welkom en werd geregeld weggejaagd uit de verschillende tuinen. De 1 gaf haar eten, de ander zag haar liever vertrekken. Ze liep raar op haar achterpoten en ze hield haar rugje onnatuurlijk krom. Ze had pijn. Komt u maar mee, en wat mooi dat we dit op Dierendag voor haar konden doen:-)
Ze kreeg de naam Chica en wat een schatje is dat zeg, zo aanhankelijk... Chica krijgt medicijntjes en we moeten zeggen dat ze weer helemaal kwiek rondloopt, niets meer aan te merken. In het begin leek ze pijn in haar bekje te hebben, ook dat is verleden tijd. Helemaal niks mis mee katje en ze geniet zichtbaar van alle liefde en aandacht. En sociaal zoals ze is, houdt ze met iedereen een praatje en volgt ze de  buitenbelevenissen vanachter het raam. Geniet maar tijdens je opvang lief meisje, jij komt er wel.

11-10-2013
Een nieuwe ster aan de hemel

Arne, onze aids positieve kater, kwam terug van plaatsing, hij bleek erg ziek te zijn. Zijn baasje kon vanwege prive omstandigheden niet meer voor hem zorgen, dus namen we hem terug in de opvang, we wilden hem nog de juiste laatste zorg bieden en er was een kans dat hij er bovenop zou komen. Deze kans wilden wij hem nog bieden, hij was en is onze lieve ex opvanger en het is niet uit het oog uit het hart. Arne kreeg zijn laatste kans en even leek het erop dat hij uit zijn dal klom, hij toverde een glimlach op ons gezicht.
Arne was ook suikerpatient, met de beste insuline leek hij erg goed te reageren, hij kreeg een paar prachtige dagen.
Allerliefste Arne, we hebben samen een intensief weekje gehad, je verzorgster sliep zelfs op de grond bij jou in de ziekenboeg en week niet van jouw zijde. We hielden je suiker op peil, je kreeg je medicatie, we hielden je vocht zoveel mogelijk in orde. Je mocht ook even wat stapjes zetten bij de vrijwilligster thuis, dat vond je wel wat. We luisterden zoveel mogelijk naar jouw wensen. Maar je stopte met eten... de glans verdween uit je oogjes en je leek je neer te leggen bij het onoverkomelijke.
Even wilden we die blik niet zien en probeerden we je nog hopeloos te dwangvoederen, maar jij was duidelijk: ' Ik stop ermee mensen, laat me gaan, het is echt goed zo, toe...' We keken je aan en zeiden zachtjes: 'Dit is wat je wil he, je bent op en je bent moe, je hebt je strijd heel dapper gestreden grote jongen, we zullen jouw wens respecteren.' Een zachte kus op zijn kopje, een aai, en met tranen in onze ogen...belden we de dierenarts.
Onze witte zullen we niet snel vergeten, hij had een bijzonder karaktertje. Op deze foto is hij nog oke, ook al kijkt hij zo lodderig, dat was zijn blik, zo willen wij hem herinneren.
Dag kanjer van ons, waak jij maar goed over je fiv vriendjes, jij hebt altijd een plekje in ons hart, rust nu maar. x

09-10-2013
Een nieuw hoofdstuk voor JoppeKent u hem nog, onze kleine Joppe. Twee net geboren baby's werden gevonden, waarvan 1 op het terras en de ander in het veld tussen het hoge gras. Jesse was het zwakste, hij was nog nat vanwege de bevalling en zat onder de vliegeneitjes. Kleine Joppe en Jesse kwam onderkoeld binnen en het was de hele grote vraag of we hen de nacht doorkregen. Jesse heeft het die nacht niet gered, maar broer Joppe is nu 9 dagen verder...
Jawel, hij is nog onder ons en vandaag was zijn grote dag: zijn oogjes gingen open. Zijn kijkertjes zijn nog maar half open, maar hij kan toch al wazige bewegende beelden zien. Dit merken we ook, want hij zit ineens veel vaker voor het glas van de couveuse een beetje te kruipen en te staren:-)
Er gaat een wereld nu echt voor jou open kleine Joppe, jouw eigen kleine wereldje veilig en liefdevol. We zijn zo blij dat je nu al 9 daagjes oud bent. Je hebt je mama nooit gekend en hebt nooit de nodige biestmelk ontvangen, dat is heel anders dan kitten van een week oud binnenkrijgen. Jij was nog maar net geboren.
Je blijft een beetje een pieperdepiepje en het duurde lang voordat je ging spinnen.Het klonk als muziek in onze oren, toen we enkele dagen geleden een tevreden prrrr uit jouw keeltje hoorden. Je bent een eenlingetje, en ondanks dat je het alleen moet redden, ben je niet alleen.
Kijk maar goed om je heen lieve kleine Joppe, welkom in de kleurrijke wereld waarin jij mag opgroeien. Je bent een dapper kereltje en zo bijzonder. Blijf maar goed groeien en met jouw warme lichaampje in onze handen, weten we waar we het voor doen, Voor jou lief dier, zo'n kostbaar leven.

08-10-2013
Gevonden op voetbalveldEnkele dagen geleden werd er een gewonde poes gevonden op een voetbalveld in Rekem. Dit beestje scheen daar al twee dagen te liggen, maar niemand greep in.
De melder hoorde haar gillen en heeft haar eten willen geven, maar ze kon niet eten. Hij besloot het beestje mee te nemen, maar daar had ze eventjes geen zin in en verdween in het bos...
Wij werden gebeld en zijn meteen ter plaatse gegaan en samen met de melder zijn we in het bos gaan zoeken. Gelukkig werd ze gespot en kon ze gevangen worden. Maar ojee, het zag er echt niet goed uit, haar kaak was gebroken en het was al flink aan het ontsteken. Haar tong en lippen waren ook heel vies en er kwam een vieze reuk vanaf, geen wonder dat ze niet kon eten. En och ze is zo mager..een knoken meisje. Hup naar de dierenarts.
Nou, ze had maar liefst 3 kaakbreuken! Ze werd geopereerd, maar twee breuken konden niet verholpen worden, deze moeten met de tijd zelf genezen. Ze had flinke wonden in de hals en kin, deze zijn gehecht.
Nu zit ze lekker bij onze opvangmama en ze is verschrikkelijk lief, en ja, ze kan inderdaad enorm gillen, maar dat is haar manier van miauwen:-) Ze is helemaal blij en geeft haar opvangmama steeds kopstootjes. Eten lukt, wel enorm knoeien met de papjes, lekker slobberen, en daarna heel veel liefde geven en krijgen.Ze kreeg de naam Miss Letoe ( Mistletoe) en heeft nog een lange weg te gaan. Ze ziet er nu even niet uit, maar hey, wat wil je, we gaan dit jonge diertje eens goed verwennen!
We weten niet of ze gemist wordt, maar gezien haar karaktertje moet ze mensen gewend zijn. We gaan ons best voor je doen lieve Miss Letoe!

08-10-2013
Snickers voor en naSnickers kwam in juni als klein kittentje van 4 weken oud bij ons binnen, ze moest nog even flessenvoeding krijgen.
Ze was ook wat ziekjes, er werd wat gesnotterd, maar het was vooral haar oogje wat ons zorgen baarde. Het genas niet en het ging juist slechter in plaats van beter.
Uiteindelijk werd besloten dat het oog eruit moest. Eigenlijk een opluchting voor haar, want het moet allemaal vreselijk veel pijn gedaan hebben. Nu was ze van de pijn verlost en alles ging toen alleen meer beter en beter.
En de zon ging al helemaal schijnen toen haar een huisje werd aangeboden! Een maand geleden was het dan zover, ze kon haar koffertje pakken. Kisa heet ze nu, en het gaat helemaal geweldig met mevrouw 1 oog. We zijn trots op deze parmantige dame, kijk eens hoe ze geniet:-)

06-10-2013
Kartoffel

Gistermiddag kregen we melding van de politie Tongeren. Men had een kleine kitten gevonden in een keldergat, men vermoedde een dumpactie.
Dit kleine prulletje hebben we meteen bij ons opvanggezin ondergebracht. Het is me wat he lieve Kartoffel, en wat ben jij een schattig klein kittentje.
Zet je stapjes maar, op het gemak, onderzoek en ontdek de wereld vanaf een plek waar je nu beschermd wordt. Alweer een hartenbrekertje:-)

04-10-2013
Een spannende actieGisteren kregen we een melding uit Kanne. De meldster had vijf kittens gespot op de "Slingerberg', helemaal in the middle of nowhere, geen huizen in de verste verte te zien.
De meldster had 4 kleintjes zo kunnen pakken, maar nummertje 5 was eventjes foetsie.
Onze collega is daar meteen een kijkje gaan nemen, maar poeh , het was bijna onbegonnen werk. Brandnetels, doornstruiken, allemaal dichtbegroeid. Plots hoorde ze gepiep en na lang turen zag ze het kleintje zitten. Maar hij zat helemaal achter in de struiken, ze kon er onmogelijk bij. Hoe dichter ze wilde gaan, hoe dieper hij in de struiken wegkroop. Help! Het zal ons toch niet gebeuren he!
Er moest versterking komen, onze vrijwilligster haalde haar man erbij en samen zijn ze weer gaan zoeken. Het kitten was alweer hogerop de berg gelopen. Toen zij nogmaals gepiep hoorden is het uiteindelijk gelukt het laatste kittentje in de nekvel te grijpen. Poeh!
Ze zijn nu veilig bij ons binnen en Sjaakse, het zwarte kleintje is nog behoorlijk onder de indruk van dit grote avontuur.
De ukkepukken zijn rond de vijf weekjes oud en stellen het goed. Op de foto poseert Sjenske met een stel stralende onschuldige kraaloogjes.
Stel dat de meldster daar niet was geweest, zouden ze ooit zijn gevonden....

04-10-2013
Dierendag voor alle dieren!Dierendag is natuurlijk iets commercieels, we geven onze hond een extra kluifje, de kat een snoepje, of misschien zelfs een nieuw mandje of klimpaal. We vinden dat leuk, ons dier verwennen.
We gaan even terug naar de echte reden van Dierendag: Het is een vastgestelde wereldwijde dag waarin de intrinsieke waarde van het dier wordt erkend. Dat is zo mooi aan Dierendag; de erkenning van dierenrechten.
Dan gaat het niet alleen over ons huisdier, maar ook over zwerfdieren, de bio industrie, de circusdieren, pelsfokkerijen, de bedreigde dieren, jacht op walvissen, etc. Hun waardevolle leven, maar wordt er altijd rekening gehouden met hun waarde in het leven, de echte waarde?
Het is Dierendag, compassie voor hen die wij niet zien en niet gehoord worden.
Doe iets bijzonders voor de dieren vandaag, maak een statement. Steun een goed dierendoel, onderneem actie, onderteken petities voor dieren, reik je hand uit naar hen die onze stem nodig hebben. Denk na om eens een dagje minder vlees te eten. Kortom: Het is Dierendag voor alle dieren en maak er iets moois van:-)

03-10-2013
Snel beter worden hoor, lief ding

In Boorsem liep een mager kittentje zwalkend over straat. De meldster zag het gebeuren en besloot haar binnen te nemen. Maar och, het diertje was zo ziek, ze belde een dierenarts van wacht en deze heeft op zijn beurt weer ons nummer gegeven.
Het kittentje bleek ernstige niesziekte te hebben en haar neusje zat potdicht. De meldster was bang dat het dier het niet zou redden, medische zorg was noodzakelijk!
We lieten haar snel binnenkomen en zijn toch maar snel eventjes naar onze dierenarts gegaan.
Ai, dat werd de harde aanpak, want de ziekte was niet min. Met een zakje vol medicatie konden we weer huiswaarts gaan, werk aan de winkel!
Ze heet Pips, een zeer lief beestje van ca 4 maandjes oud. Ze heeft een gewichtje van maar 1 kilo, wat betekent: graatmager.
Intensieve zorg nu, speciale voeding om aan te sterken, dwangvoederen, en haar extra verwennen. Ze geniet gelukkig enorm van de liefde en zorg en laat zich dankbaar strelen.
Lieve Pips, kop he meid, over een tijdje willen een mooie voor en na foto!

02-10-2013
We kunnen 5000 euro winnen!

Ja hoor, u leest het goed, onze viervoetertjes kunnen deze steun heel hard gebruiken en daarom doen we mee! Het goede doel met de meeste stemmen worden automatisch genomineerd, de andere 23 doelen worden door de jury gekozen.
Jullie begrijpen natuurlijk wel dat wij niks aan het toeval willen overlaten en gewoon de meeste stemmen willen hebben:-)

Klik op de deze link en STEM.
Je mag 1x per mailadres stemmen. Dus heb je meerdere mailadressen, kun je meerdere keren stemmen.  U kunt stemmen t/m 31 oktober. Helpt u mee? Dank u wel!

02-10-2013
Kleine NonaEergisteravond laat kregen we een melding uit Uikhoven. De zoon van de melders had een klein kittentje gevonden in de tuin van zijn oma en besloten het mee te nemen. Het nodige werd in de winkel gekocht, maar helaas kon men het kleintje niet houden.
We besloten het diezelfde avond nog te laten binnenkomen en ze werd omgedoopt tot Nona!
Ze zag er gelukkig goed uit, beetje tranende oogjes en wat teken op haar vachtje, maar ach. Nou, kijk eens hier wat een mupke met haar guitige oogjes. Welkom in de opvang Nona, je bent nu 5 weekjes oud, genoeg tijd nog bij ons in de opvang, voordat je je vleugeltjes mag uitslaan.

01-10-2013
De slechtste start denkbaar

Gisteravond kregen we een spoedmelding uit Alken.
De meldster vond eind van de middag een kletsnat kittentje op haar terras. Het had niet geregend, het was duidelijk net geboren. Hij had het ijskoud en was al verzwakt.
Toen hoorde ze gepiep een heel stuk verder in het veld, minstens 50 meter verder. Ze moest door het hoge gras lopen, zich richtend op het geluid. En daar lag nummer twee, luidkeels te schreeuwen, ook ijskoud, maar gelukkig niet nat.
Ze nam de twee baby's mee naar binnen en zocht op internet wat te doen. Het was goed mis, kittens op deze manier vinden is niet goed, er was iets met moeder gebeurd.
Uiteindelijk werden wij gebeld en ze konden per direct binnenkomen.
Aangekomen bij onze opvangmama, was het duidelijk: net geboren, de 1 nog sterk in geluid, de ander zwakker. Helaas zat de zwakste ook nog eens volledig onder de vliegeneitjes, maar echt volledig, de vliegen hadden vrij spel gekregen.
Eerste hulp: zoveel mogelijk eitjes eruit halen en snel de couveuse in. Eerst opwarmen, dan voeding.
De twee broertjes liggen nu in de couveuse en straks krijgen ze hun flesje, in de hoop dat ze zuigkracht hebben. Kom op kleintjes, we gaan er alles aan doen...samen, goed?Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg