Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-07-2013
Twee paar verschrikte oogjes

Deze twee kleine smurfjes zijn gevonden op een bedrijf in Roermond.Ze verschuilden zich onder en tussen de paletten en werden gespot door het personeel. Helaas waren de meningen verdeeld, een deel was pro kat, maar het andere deel zou hen graag 'een kopje kleiner maken'. De meldster is daarom snel in actie geschoten en belde verschillende instanties. Helaas waren ze te oud, te schuw, ze vond geen ingang. Vervolgens heeft ze ons gastgezin gewaarschuwd en na overleg zijn ze nu officieel bij ons binnen.
Dubai en Denver zijn nog een beetje vies, je voelt hun ribbetjes, maar alles gaat helemaal goed komen.
Ze zijn nog een beetje onder de indruk en zoeken bescherming bij elkaar, maar de schuwheid valt reuze mee, die hebben we zo om:-).
Nu rollen de oogjes nog even, het is ook allemaal wat he mannen, die vangactie, verhuizen, waar zijn jullie nou weer terecht gekomen. Maar toevallig weten wij dat onze opvangmama heel lief voor jullie gaat zijn, dus komt goed:-)

29-07-2013
Allemaal kittens om ons heenPoehhhh, het stopt niet, de dagelijkse meldingen zijn soms niet meer bij te houden. Iedere kitten heeft zijn/haar eigen verhaal, maar ze hebben allemaal 1 ding gemeen: het zijn vondelingetjes...
Een week geleden werd er een doosje langs het Albert kanaal gevonden met als inhoud: drie piepkleine kittentjes van ongeveer 10 dagen oud. Weer een geluk dat ze gevonden zijn, want anders konden ze het niet meer navertellen.
De drie ukkepukken zijn ondergebracht bij onze opvangmama. Kleine rode opvanger Snowball kreeg er ineens drie nieuwe kameraadjes bij. Het is gezellig daar in Huize opvang, en zo te zien heeft Snowball veel pret:-)

28-07-2013
Kleine Gallo

Dit hele kleine jongetje van 9 daagjes oud had een moeder, maar toen ze haar nestje verplaatste liet ze hem helaas achter. Wat was er aan de hand?
Hij werd vanmorgen gevonden door een lieve dame uit Tongeren. Hij was maar stilletjes... Maar ja, wat te doen, wat heeft zo'n ukkie nodig? Als leek probeer je te doen wat goed lijkt en ze kocht catmilk voor het ventje en probeerde hem met een pipetje te voeden. Maar hoeveel drinkt zoiets kleins? En masseren na de voeding weten vele mensen niet.
Uiteindelijk kregen wij telefoon. De dame werkt in het Gallo Romeins museum en had hem meegenomen naar haar werk. Maar het was duidelijk dat hij andere zorg nodig had, dus ze bracht hem snel tijdens haar pauze bij onze opvangmama.
Gallo was al zienderogen achteruit gegaan en voelde heel slapjes. Hij werd maar niet wakker en dit was zorgwekkend.  Hij had amper voeding binnengekregen (dit nemen wij de meldster absoluut niet kwalijk, ze deed echt haar best). Maar het ging helemaal niet goed met kleine Gallo.
Hij was al in een shock beland en zijn zuigreflex was weg. We vreesden voor het ergste, maar hij kreeg het voordeel van de twijfel: eerste hulp, extra vocht, warmte en dan afwachten. Om de paar uur moesten we hem wakker maken en een maagsonde toedienen, hij bleef zo slapjes en hield continu zijn tongetje naar buiten. Maar we gaven niet op.
Zachtjes streelden we zijn kopje en hoopten we dat hij niet slechter werd. Maar enkele uren later brak de zon door! Hij werd sterker, hij begon te zoeken naar een tepel, hij hief zijn kopje op, weliswaar met zijn tong half uit zijn bekje. Jawel hoor, hij heeft nu zelf gedronken en zijn ademhaling is nu regelmatig. Zou het?? Wauw, wat een krachtpatser die kleine Gallo.
We zijn nog voorzichtig, maar de eerste stap is nu gezet en we gaan samen vechten he kleine jongen?

27-07-2013
Lise met haar mooie rompertje

Lise dwaalde al een weekje rond in Kaulille. De melders gaven het te eten en gingen in de tussentijd op zoek naar de eigenaren, maar die werden niet gevonden, dus mocht Lise bij ons binnenkomen.
Eenmaal thuis bij de opvangmama zat Lise al snel op schoot te spinnen dat het een lieve lust was en wilde ze volop kroelen. Bij al dit geknuffel voelde de opvangmama een dikke korst onder haar buikje, dus toch maar even naar de dierenarts met de kleine dame. Daar bleek ze een aardig diepe wonde te hebben en lichte verhoging. De wonde is gespoeld en dit moet haar opvangmama de komende tijd 2x daags blijven doen. Om te zorgen dat ze er zelf niet aan kan likken en er zo weinig mogelijk nieuw vuil in de wonde komt, is de opvangmama aan de knutsel geslagen en heeft ze een mooi broekpakje voor onze Lise gemaakt:

25-07-2013
Een rode sneeuwbal?

Dit mooie rooie bolletje pluis heet Snowball en is een katertje van 3 weken oud. Hij werd gevonden en de mensen wilden hem zelf houden, maar konden niet de juiste zorg bieden voor zo'n kleine uk. Het ventje heeft wat problemen met zelfstandig van het flesje drinken doordat zijn tong erg lang is: hij kan ermee over zijn eigen neusrug likken!!! Een katje met een hondentong :-)
Maar, hij wil erg graag en hoewel het wat moeilijk gaat, komt hij in gewicht bij en is het een hartstikke levendig ventje dat een flinke keel op kan zetten.
Hopelijk weet hij binnenkort beter weg met vaste voeding! En tegen de tijd dat hij groot genoeg is om te verhuizen, mag hij weer bij zijn melders gaan wonen...


24-07-2013
2 vondelingen

De afgelopen dagen kregen we 1 volwassen kater en 1 katertje van zo'n 3 maanden binnen waarvan we vermoeden dat ze een eigenaar hebben.

Mio is 3 maanden oud en werd in het weekend van 13 en 14 juli gevonden in de wijk Pottenberg in Maastricht. De melders wilden hem in eerste instantie zelf houden, maar hun eigen epileptische kat kon niet goed tegen de nieuwkomer. Nu is hij bij ons binnen gekomen. Hij is helaas niet gechipt. Mio is een gezonde, jonge en sociale kater, dus we hopen dat hij gemist wordt en we de eigenaar kunnen traceren.Onslow
werd eergisteren gevonden in Rijkshoven (Bilzen). Hij stond aan de overkant van de straat en toen de meldster hem riep kwam hij direct naar haar toe gelopen. Omdat de meldster een grote hond heeft, kon ze hem zelf niet in huis nemen. Na heel wat instanties afgebeld te hebben, kon Onslow uiteindelijk bij ons terecht. Onslow is een gecastreerde kater van ongeveer 2 jaar met bijzonder mooie lichte groenige ogen. Hij is supervriendelijk. Onslow had vreselijke honger en is ook een beetje niezerig, dus we vermoeden dat hij al wat langer op de dool is. Hij is helaas niet gechipt.Kent u één van deze katers? Neem dan snel contact met ons op.

23-07-2013
Afgedankt en langs het kanaal gedumpt...Vrienden van een van onze gastgezinnen waren gisteren aan het wandelen langs het Albertkanaal. Ze zagen een doosje staan met deze drie piepkleine kittens erin. Een dagje of 10 oud, aan het snotteren van de niesziekte en zomaar pardoes afgedankt, gedumpt... Ze bedachten zich geen moment en namen het doosje mee naar ons gastgezin. Na daar de eerste goede zorgen ontvangen te hebben, liggen ze nu heerlijk in de couveuse bij een gastgezin met veel ervaring met flessenkindjes. De eerste nacht zijn ze alvast goed doorgekomen! Blijven vechten kleintjes, zodat we over enkele weken op zoek kunnen naar een plekje waar jullie wél geliefd zullen zijn...
 

20-07-2013
Joris geplaatst

Joris kwam aan het begin van de maand binnen, u hebt zijn verhaal hier kunnen lezen. Een zware aanrijding, een meervoudig gebroken poot, een stuk uit zijn oor, en boos, boos, boos. Omdat hij zo klein en verzwakt was, werd besloten een pootamputatie uit te stellen, maar na 2 dagen bleek het zo'n last op te leveren dat toch met spoed werd overgegaan tot opereren. Maar goed ook, want het was al flink aan het ontsteken. En nu, nog geen 3 weken later, is Joris volledig opgeknapt en naar zijn nieuwe baasjes verhuisd. Het ga je goed Joris!

Afscheidsverhaaltje van zijn opvangmama:
Lieve Joris,
Dinsdag 2 juli 2013 zal ik nooit meer vergeten. Ik werd gebeld, er was een kitten aangereden en moest opgehaald worden om naar onze DA van de VZW te brengen? Tuurlijk kon ik dat en meteen zat ik in de auto om je te gaan halen en door te rijden naar onze DA.
Wat was jij een hoopje ellende! Je linkervoorpootje zag er alles behalve goed uit, een stukje van je oortje eraf, je was zo vuil en vooral zo bang. Je keek zo boos, je was aan het blazen en spugen…. wat had men jou aangedaan kereltje?
In allerijl naar onze DA en vrijwel snel werd het duidelijk dat je pootje niet meer te redden viel. Je was nog zo klein, 6 weekjes oud, en moest nog aansterken vooraleer men de pootamputatie wilde doen. Maar na 2 dagen werd dat pootje meer en meer een last voor je, je had pijn, en in onderling overleg heeft men besloten om je vrijdagochtend te opereren.
Met een bang hartje ging ik je ’s avonds ophalen en hoopte dat alles zou goed komen. Maar jij zou Joris niet zijn als je niet rechtop in de kattenmand zat en meteen weer begon met blazen en spuwen. Tjonge, een pak van mijn hart, zijn pittig karaktertje heeft hem gered!
Intense verzorging, veel liefde en vertrouwen geven… en het zou goed komen met dit kereltje. Ondertussen was Joris beroemd geraakt via de Facebook pagina van Zwerfkat in Nood. Joris heeft vele mensenhartjes geraakt, mensen waren enorm ongerust over hem, geïnteresseerd in zijn herstel na de operatie.
En hij stond nog maar goed 1 uurtje online, kreeg ik al een telefoontje van een jong koppel dat hem wilde adopteren. De kijkafspraak werd gemaakt en ons mannetje had zijn “gouden mandje” gevonden. Hij zou nog even bij ons blijven tot hij helemaal hersteld zou zijn.
Maar wat heeft dit ventje een karaktertje, een doorzettingsvermogen, niets hield hem tegen. Hij fleurde op, begon met spelen, spinnen, kroelen, knuffels vragen, mijn grote katten uitdagen……Joris is een “zonnetje” in huis, hij tovert een glimlach op je gelaat zonder dat je het beseft. Ik ben zo trots op Joris, want hij is het levende bewijs dat katjes heel goed een gelukkig leven kunnen leiden op 3 pootjes.
Vandaag was dan de grote dag en mijn kleine “hartendief” werd opgehaald door zijn nieuwe familie. Met een lach maar vooral veel tranen heb ik je laten gaan. Je gaat een superleven tegemoet bij superlieve mensen, en weet dat je niets tekort zal komen.
Toch zal jij voor altijd een heel speciaal plekje in mijn hart hebben, ik mis je…..maar wens je alle geluk van de wereld toe. Jij verdient dat dubbel en dik.
Dag lieverdje, hou je taai….
Een hele dikke knuffel en aaitje over je koppie!
Van je opvangouders Bina en Chris xxxx

18-07-2013
Alom niesziekteWe krijgen tegenwoordig veel katjes binnen die allemaal aan het snotteren zijn of hele slechte oogjes hebben. Maar wat wil je, met dat warme weer, een ware broeihaard voor virussen. Zo ook dit kittentje uit Mol.
We kregen enkele dagen geleden een melding van onze collega's  'de Poezencentrale Mol'.
Men was bezig met een vangactie op een vreselijke locatie. Er liepen daar allemaal zieke kittens rond, eentje was al gestorven en twee heeft de Poezencentrale moeten laten inslapen. Verder was er ook een kitten in het zwembad gevallen en verdronken, dus 1 diepe trieste ellende...
Vijf kittens hadden ze gelukkig snel te pakken, maar hun opvang zat bomvol. De onze ook, maar we hadden gelukkig een gastgezin vrij en die kwam helemaal uit Zoetermeer de kittens ophalen:-) Top!
Er lopen nog een aantal zieke kittens op het terrein, laten we hopen dat zij deze stakkers ook snel te pakken hebben.
Op de foto ziet u 1 van de geredde kittens, nu in de veilige zorgzame handen van onze opvangmama. We gaan jullie helemaal beter maken hoor, let maar op!

17-07-2013
Alweer een melding uit DiegemHet houdt niet op daar... de meldingen komen allemaal vanuit dezelfde locatie: een verlaten fabriek waar zeer veel zwervers lopen en waar steeds weer nieuwe dieren bijkomen...
Hier is dan kleine Lexie, zij kon echt niet aan haar lot worden overgelaten. Ze is 7 weekjes oud en werd ziek gevonden  in de grote zwerfkattenkolonie. Diegem is niet naast de deur, maar door een beetje creatief teamwerken ( O, ga jij naar Brussel? Kun jij op de terugweg dit katje oppikken, is wel 's nachts. Niet erg? Dan haalt een andere collega uit Zaventem het katje alvast op)  konden we het veilig stellen.
Haar oogjes zijn niet goed, dus vandaag maar even naar onze dierenarts. Mmm, flinke herpes op de oogjes, maar ze is gelukkig niet blind. Met een berg verschillende soorten oogzalfjes, pijnstillers en antibiotica kunnen we aan de slag met deze kleine meid. We moeten dit echter heel goed opvolgen, zodat ze haar oogjes niet alsnog zal verliezen. Kleine Lexie is nog een beetje bang, maar die hebben we zo om:-)

16-07-2013
Wat heb jij een apart kapsel DaltonEen week geleden kwamen Dalton, James, Priya en Mima bij ons binnen. Dit moederloze nestje was in het veld gevonden en binnengebracht in het dierenasiel Sint Truiden. Omdat zij geen plek voor hen hadden, werden wij gebeld en ja hoor ' komt u maar' :-)
Dalton op de foto had in het begin wat last van niesziekte, dus moest meneertje medicijntjes slikken. Geen probleem voor hem.
Het gaat ondertussen goed met kleine Dalton, hij drinkt gulzig zijn flesje en is een tevreden, maar rustig manneke.
Hij moet alleen wat meer voor zichzelf gaan opkomen, want net voor de fotosessie, plaste zijn broer James op zijn kopje:-)  Heb je daar wel wat van gezegd Dalton? Kan niet he, je moet strak in je pakkie op de foto!
Even snel  zijn snoetje schoonmaken en afdrogen en dan hup, even leuk poseren op de foto:-)

15-07-2013
Onze melding gsm

Beste mensen,

indien u de afgelopen week onze gsm 0495-285127 heeft gebeld en niet bent teruggebeld, gelieve dan nogmaals te bellen.
Reden: wegens technische storingen, kan het zijn dat uw melding niet in behandeling is genomen. Onze excuses voor het ongemak.

14-07-2013
Wat een toestanden

Enkele dagen geleden werd er een jong volwassen poes aangereden. Ze werd van straat geplukt en naar de dierenarts gebracht. Ze bleek een klaplong te hebben en er scheelde iets met haar kaak.
We besloten het diertje aan te nemen, de volgende dag haalden we haar op. Er hoefde niets aan de kaak gedaan te worden, enkel vloeibare voeding geven de komende weken. Eenmaal bij ons gearriveerd, maakten we ons tot grote zorgen over haar toestand. Haar bekje hing wat open en drinken ging moeizaam.
Toch maar besloten een dag later naar onze vaste dierenarts te gaan en dit was maar goed ook. Het was zo ernstig dat ze daar moest blijven. Ook zagen we dat haar pupillen ongelijk stonden, mmm. Er werden kaakfoto's gemaakt en ja hoor... een flinke breuk en een grote ontsteking, de spoedoperatie was een feit!
Na de operatie kregen we bericht over onze Bijoux. Pfff, het jukbeen was gebroken (vandaar het pupil verschil, want haar kaak-oogkas was totaal verschoven), er zaten botsplinters in haar kaak, de kiezen waren naar binnen gedrukt. Maar meisje, meisje toch, dat moet vreselijke pijn hebben gedaan. Volgens onze dierenarts moet ze een gigantische klap gehad hebben.
Ze is weer lekker terug bij haar opvangmama, wel een paar tanden armer en met staaldraad in haar mondje, maar nu kan ze zich lekker laten verwennen. Bijoux heeft nog een flinke weg te gaan, ze slaapt veel, maar ligt lekker onder haar dekentje. Sterkte mooie meid...de foto is van net na de operatie.

14-07-2013
Onder een vlonderKleine Baer, 5 weekjes oud, werd in Bokrijk onder een vlonder gevonden. Niemand keek naar het beestje om en hij schreeuwde de hele boel bij elkaar. De mensen die daar woonden kwamen  ongeïnteresseerd over. Tja zijn mama was al een tijdje niet gezien, maar ach...' laat lekker zitten, mama komt wel weer en anders, jammer'.
De melder kon dit niet over haar hart verkrijgen en nam de juiste beslissing. Ze pakte het schreeuwende beestje op en nam het mee naar huis. Maar hij wilde niet eten, dus de paniek sloeg toe. Gelukkig hadden we nog een plekje vrij en we moesten toegeven: de meldster had niet overdreven.... hij kon gillen als de beste! Ach jochie, je voelde je alleen he, bang om weer in de steek gelaten te worden? Zo te zien aan dat snoetje van jou, weet jij wel wat je wil. Wat een schattige look, wat een eigenwijze blik. Heerlijk!

12-07-2013
Vier kleine scharminkeltjes

We zijn weer een bonte familie rijker. Deze hummeltjes zijn in Westerlo gevonden ( niet naast de deur) onder een houtstapel met afgedekt zeil. De melders hoorden 's morgens gepiep vanonder het zeil en besloten 's avonds eens een kijkje te gaan nemen. Vier uitgehongerde kittentjes staarden hen met grote ogen aan. Vervolgens namen zij de bende mee naar binnen. Later werd er iets verderop in de straat hun helaas overleden moeder gevonden.. De melders besloten hen eten te geven en ondertussen wat telefoontjes te plegen bij verschillende instanties. Echter bleek het overal druk te zijn, er was geen plek.
Toen ze bij ons binnenkwamen, waren ze alle vier aan het schreeuwen. Honger!!
Snel flesjes maken en gepureerd vlees aanbieden. Er werd gulzig gegeten en gedronken en even later hoorden we een tevreden gespin om ons heen.
Ze zien er nog wat smoezelig uit, beetje ontstoken oogjes, maar dat gaat helemaal goed komen! We gaan ze eens wat grammetjes zwaarder maken, want ze wegen maar de helft van het ' normale' gewicht.
Het zijn vrolijke kittentjes, meteen huppelden ze achter ons aan en propten ze zich samen op schoot. Prrrrrrrr.

11-07-2013
Dag lieve Feniks

Feniks was ons terminale opvangertje en werd niet meer herplaatst, zij mocht tot haar dood in onze opvang blijven. Helaas was het gisteren zover...de hemel is weer een ster rijker.

Lieve Feniks
Je was een hoopje ellende, toen jij bij mij werd binnen gebracht. Er was weinig hoop, sterk vermagerd en een extreem dikke buik. Het bleek een kwaadaardig gezwel in je milt te zijn en omdat dit nog niet genoeg was, kreeg je ook nog diabetes erbij en moest je 2 maal per dag gespoten worden.
Je was een vechter, bleef ons verbazen, liet alles over je heen komen en was alleen maar lief en rustig. Met alles tevreden, zacht spinnend. Je wilde alleen maar je eigen plekje binnen en boven op de benche, ondanks dat ik je alle ruimte aanbood, maar dat wilde je niet.
Je zag andere poezen komen en gaan, degene die binnenkwamen vielen voor je lieve gezicht en je zachte kopjes, maar we konden jou zo niet meegeven.
En zo bleef je bijna een jaar bij mij, maar wij wisten dat het niet goed kon blijven gaan. Van het ene op het andere moment zakte je door je pootjes, werd je slap en je blik dwaalde af. Je miauwde zachtjes en ik wist dat de tijd was aangebroken om afscheid van je te moeten nemen.
De dierenarts bevestigde mijn angst en wij besloten je het verlossende spuitje te geven. Wat er met je gebeurd is, we zullen het nooit weten, maar je hebt niet hoeven afzien kleine meid.
Met je hoofdje in mijn hand sloot je jouw lieve oogjes en ik voelde je zachtjes spinnen. Zie je iets moois Feniks? Dag lieve meid…. opvangmama Jacqueline

10-07-2013
Lily net op tijd gered van verdrinkingsdoodOnlangs kregen we een verdrietige melding uit Diegem. Er is daar helaas een bekende poezen dumpplaats, steeds weer verschijnen er plots nieuwe katten. De meldster verzorgt daar een aantal zwerfkatten en was die bewuste dag bezig met haar voedertoer. Plotseling hoorde ze het gekrijs van een kitten. Toen ze snel ging kijken, zag ze twee lijkjes in het water drijven... Maar wat ze ook zag was een derde kitten, deze lag ook in het water, maar leefde nog! De meldster kon Lily nog net op tijd uit het water vissen en Lily liet zich bevend in de armen van haar redster opwarmen.
De lijkjes werden vervolgens uit het water gehaald en waardig begraven. Ondertussen maakt Lily het goed, ze is in prima gezondheid, alleen is ze nog een beetje timide naar ons mensen. Oppakken vindt ze nog een beetje eng, maar stapje voor stapje maakt ze kleine vorderingen. Komt goed met jou meisje, geniet en doe maar lekker op je gemakje!

09-07-2013
Moederloos nest gevonden in een veld

Vanmiddag kregen we telefoon van het dierenasiel Sint Truiden met de vraag of wij een moederloos nestje van 2 weken oud konden overnemen.
Ook al begint onze opvang voor hele jonge kittens nijpend te worden, we hadden toch nog een plekje vrij...maar het wordt hier ook al overvol en we beginnen ons al ernstige zorgen te maken. Vrije opvanggezinnen voor moederloze kittens zijn dun bezaaid ,ook zij  hebben recht op een welverdiende vakantie!
Maar goed, hier zijn ze dan, niet allen in beeld, want het zijn kruipertjes en leg ze dan maar allemaal eens braaf naast elkaar vast op de foto en 'say cheese' :-)
James, Dalton, Priya en Mima
werden gevonden in een veld, geen moeder te bekennen. Hun oogjes zijn wat ontstoken, maar gelukkig zien ze er verder gezond en vitaal uit. Lekker met z'n allen in de couveuse en hopla, we weten weer wat te doen. Goed groeien he lieverdjes!

08-07-2013
Niesziekte!

We merken dat er nu vooral zieke kittentjes binnenkomen, vooral kittens met ontstoken oogjes.Maar ook kittens onder de vlooien en weer eentje met vieze maden, brr.
Natuurlijk is dit warme weer een prima broeihaard voor het niesziekte virus, en als je klein en minder weerbaar bent, heb je het zo te pakken.
Zo ook ons kleine Daya van 5 weken oud. We kregen onlangs om 23.00 uur een melding uit Rotem. Er zat een zielig ziek kittentje langs de Rijksweg. Ze had daar helemaal alleen de boel bijeen te schreeuwen. Ook zag de meldster dat 1 oogje dicht zat. We zijn diezelfde avond nog kleine Daya gaan ophalen en u ziet hier hoe vies en ontstoken het oogje is. Onmiddellijk is ons opvanggezin het oogje gaan schoonmaken en gaan zalven, maar we vertrouwen het niet helemaal, dus morgen even een ritje dierenarts!
Daya is een ontzettend lief en aanhankelijk diertje, en ze laat zich goed doen, fijn zo meisje!

07-07-2013
Boontje wordt een schoontjeGisteren kregen we een melding uit Genk: 'Er zit hier een kitten met de oogjes volledig dichtgeplakt en het diertje stinkt ook'. De meldster had ook al dagenlang geen mamapoes gezien en het beestje zou 2 weken o...ud zijn.
Oei! Onze veldwerkster is meteen ter plaatse gegaan en gelukkig viel het mee. Jazeker, het diertje was ziek, maar niet dood doodziek, dus we konden opgelucht ademhalen en het beestje veilig onderbrengen bij onze opvangmama.
Boontje haar oogjes zijn erg ontstoken, ze is inderdaad een kleine opdonder, maar ook gelukkig... 4 weekjes oud, maar wel met een ondergewichtje.
Boontje eet al helemaal zelfstandig en krijgt nu de nodige medicijntjes en oogzalf. Het is een schatje en voelde zich meteen al bij ons thuis. Ondanks haar ziekte is haar drang tot spel te groot en kunnen we met een glimlach haar gekke capriolen gadeslaan. Komt goed lieve Boontje, straks word jij een heel mooi schoontje!

06-07-2013
Joris na zijn operatie

Gisteren was het dan zijn belangrijke dag: de pootamputatie. Jorisje kwam 4 dagen geleden bij ons binnen, hij was aangereden en had maar liefst twee breuken in zijn voorpoot, nl het schouderblad en de elleboog. Er was ook nog eens een zenuw geraakt, waardoor hij geen gevoel meer had in zijn pootje. Hij moest helaas worden geopereerd en dat was maar goed ook, want hij begon al een ontsteking in zijn schouderblad te krijgen.
We hebben veel aan hem gedacht gisteren, want het is nogal wat, je bent 6 weekjes oud en meteen zoiets ingrijpends meemaken...poeh.
De operatie bleek geslaagd! Hij was al goed wakker toen we hem mochten ophalen, kleine die-hard van ons:-)
Hij heeft al lekker gegeten, goed op de kattenbak geweest, alles gaat naar wens. Hij is nog wel een beetje onder de indruk van het hele gebeuren, maar hey, dat mag hij!
Op drie pootjes is het prima leven, geen enkel probleem, hij past zich wel aan. Katten zijn oerbeesten en zeer flexibel. Nog even revalideren he Joris, en dan gaan we op zoek naar een fijn huisje voor jou. Maar pas op de plek, want het voornaamste telt nu; verwend worden! Joris, als ik je 1 goede raad mag geven? Maak hier misbruik van:-)

04-07-2013
Buitengezet, maar nu lekker bij ons binnen

Enkele dagen geleden is er een mama met kittentjes bij ons binnengekomen. De melders hoorden dat de buren een kat met een nestje hadden. Omdat de buurman geen kittens wilde hebben, had hij de twee kleintjes bij haar weggehaald en op straat gezet! Gelukkig zagen de melders dit gebeuren en haalden meteen de kleintjes binnen.
Deze lieve mensen belden ons, en gelukkig konden we hen overnemen. Maar ja... de mama was natuurlijk op zoek naar haar kindjes, dat vonden we wel erg verdrietig. Aangezien de eigenaar niet naar de mama omkeek, zelfs geen eten gaf en zij eerder 'tot last was' besloten we dat ook zij bij ons mocht binnenkomen. Hoera een hereniging:-)
Het gaat goed met de familie, check deze lieve snoetjes van Fus en Wiep:-)

03-07-2013
Zware aanrijding in RiemstGisteren kregen we telefoon van een dierenarts uit Riemst. Er was bij haar een aangereden kittentje binnengebracht en er zou een pootje zijn gebroken. Of wij het diertje wilden overnemen.
Goed, onze vrijwilligster is het arme beestje meteen gaan halen en hup door naar onze eigen dierenarts.
Het ziet er niet zo gunstig uit voor hem. Zijn linker voorpootje is er slecht aan toe: zijn elleboog en schouderblad zijn gebroken. Zijn voetje is helemaal gezwollen en alles is gevoelloos, wat erop wijst dat er een zenuw is geraakt.
Helaas zal dit een pootamputatie worden, maar aangezien hij nog te klein is voor deze zware operatie, stellen we de ingreep nog even uit. Het is een wonder, volgens de dierenarts, dat hij dit ongeluk heeft overleefd. Had jij een beschermengeltje jongen?
Verder had hij nog bloedingen in zijn oortjes en zagen we ook dat hij een stukje van zijn oortje kwijt is, het lijkt er zelfs op dat het eraf is geknipt...
Joris heet ons wonderkatje en hij is nog maar 6 weekjes oud. Joris is nog even helemaal onder de indruk van zijn nare avontuur, maar je zou voor minder he manneke, komt allemaal goed, 3 of 4 pootjes, dat maakt ons helemaal niks uit. Je krijgt nu medicijnen en pijnstillers, dit zal je goed doen!

02-07-2013
Zes weekjes en nu al spoedoperatie achter de rugGisteren kregen we telefoon van onze dierenarts. Iemand had een ziek kittentje bij hem binnengebracht, gevonden op straat. Of we een plekje voor haar vrij hadden in de opvang.
Dit kittentje bleek een zeer ernstige prolaps van de anus te hebben en moest met spoed worden geopereerd.
In mensentaal betekent dit dat er een stuk darm uit haar anusje kwam. Deze prolaps was zo groot, dat er maar liefst 8 cm darm moest worden weggehaald! Ach klein ding, 6 weken oud en nu al zo'n heftige ingreep. Gisteravond konden we haar ophalen, maar ze heeft nog extra supervisie nodig. Met de nodige medicijntjes en speciale voeding, hopen we dat ze straks weer normale ontlasting kan maken en controle krijgt over haar sluitspier, want nu laat ze alles nog even lopen. Tis maar goed dat haar opvangmama veel oude handdoeken heeft:-)
Maar ach, ze is zoooo lief en schattig, voor niks en niemand bang en haar spinmachine slaat op hol als ze je maar even ziet. Zet em op kleintje!

01-07-2013
141 plaatsingen tot nu toe

Jawel, dat is mooi he:-) 141 gouden mandjes, enne...momenteel zijn er ook nog eens 43 kittens gereserveerd in onze opvang, dus dit zullen straks al 184 plaatsingen zijn!
Gisteren zelfs nog een prachtige plaatsing van onze hond Laika, na meer dan een jaar opvang.Op de foto ziet u Pippa, ook zij vond haar gouden mandje. We wilden eerst nog een grapje uithalen met deze foto, maar dat was niet meer nodig. Geen goochelarij meer voor haar, geen assistentes gezocht ivm de beroemde doorzaag truc.
Het gaat jullie goed lieve dieren, na een slechte start, schijnt voor jullie nu de zon!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg