Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-03-2013
Hoe gaat het met onze handenbindertjes

Eergisteren kregen we onze eerste moederloze kittens binnen. Mamapoes lag iets verderop dood, ze was aangevallen door een dier, en drie kleine familieleden hadden het helaas ook niet gered.
Gisteren heeft moederpoes met haar drie kindjes een waardig afscheid gekregen. De meldster heeft hen begraven en liet weten dat mama behoorlijk was toegetakeld door een dier. Blijkbaar heeft ze gevochten voor het leven van haar baby's en zelf het leven gelaten... lieve mama , wat ben jij dapper geweest, dankzij jouw vechtlust leven er nu drie baby's van jou verder.

Onze drie kabouters liggen nu lekker in de couveuse. Ze hebben veel moeite gehad met het wennen aan de fles en het nieuwe ritme. Het ene nest is nou eenmaal wat makkelijker dan de ander, maar zij hebben een beetje tijd nodig gehad.
Hope, Edward en Jacob hebben een hele foute start gehad, maar nu wordt de schade ingehaald. Ze zijn rustiger geworden, zijn meer tevree en ze krijgen alle tijd om groot en sterk te worden.
Veel slapen en lekker drinken lieve kleintjes, das het enige wat jullie nu moeten doen. Onee, ook warmte bij elkaar zoeken, net zo belangrijk:-)
Foto: Jacob:-)

 

29-03-2013
Dit weekend zijn we aanwezig Beestjes en Baasjes

Dit lange paasweekend, nl 30-31 maart en 1 april zijn wij aanwexzig op  de beurs van Beestjes en Baasjes  in EXPO Gent.
Wij staan hier met een eigen standje. We geven informatie en verkopen vzw spulletjes, kom vooral eens lang! Meer info hier.

 
 

29-03-2013
Ons 5000e opvangkatje!

Edward, ons lieve kleine schatje wat gisteravond is binnengekomen is ook nog eens ons jubileum katje geworden van Zwerfkat in Nood.
Lieve Edward, gisteren kwam je met je broer en zusjes als spoedmelding bij ons binnen. Jullie mamma lag ietsje verderop, dood en twee kleine familieleden hadden het ook niet gered.
Je bent zo klein voor je leeftijd, ons ondergewichtje. Maar toch staan we even stil dat jij ons 5000e geredde katje bent.
We zijn zo trots, anderzijds is het wrang dat we zo hard nodig blijven. Eigenlijk hebben we al 5138 dieren gered, nl 5001 katten, 57 honden, 1 kalkoen, 73 konijnen, 1 parkiet, 1 gekko, 1 schaap, 2 paarden en 1 kip. We zijn een beetje een gekke vzw. Als er andere dieren op ons pad komen en we hebben plek? Nou... dan twijfelen we niet:-)

Kleine Edward, jij moet nog heel hard groeien, maar als je oud genoeg bent om je vleugeltjes uit te slaan? Dan krijgt jouw baasje een kadootje van ons, omdat jij ons 5000e katje bent, toch een beetje speciaal.
Natuurlijk hopen wij ooit niet meer nodig te zijn, maar we blijven ons inzetten om zoveel mogelijk dierenleed te verzachten.

28-03-2013
Mojo terug bij rechtmatige eigenaar

Kent u beroemde Mojo nog?
In Stekene werd er enkele weken geleden een jong, hongerig, mager katertje gevonden in het bos. De vader van de melder besloot hem af en toe wat water en eten te geven, maar hij verhuisde binnenkort naar Thailand, dus namen wij hem over.
We voelden iets in zijn nekje, dit kon wel eens een chip zijn, dus hup naar de dierenarts! Ja hoor, Mojo is gechipt, jippie! Maar.... wat een ongelofelijk pech: hij was niet geregistreerd (dachten wij).
We hebben alle databanken geprobeerd, niets. Hij was ondertussen al 10 dagen in de opvang en geen spoor van de eigenaar.
Totdat wij een gouden tip kregen. Een tot nu toe zeer onbekende database ( initiatief van enkele dierenasielen) was opgericht, we konden het daar eens proberen.
En verhip, kijk eens aan! Hij was geregistreerd, joehoeee. Het gaat wel lekker met die herenigingen zeg!

Gisteravond was het zover: de baasjes zijn zielsgelukkig om hun lieve schat weer terug te zien, terug daar waar hij hoort. Zijn naam is Dandy en kijk eens naar dat lieve jochie Noa die zo vaak heeft geroepen "waar is poes!" ... zijn gezichtje sprak boekdelen, hij was door het dolle heen:-)
Een heerlijke hereniging, Mojo/Dandy is na 1 maand vermissing weer thuis, wie gaat nog volgen? Dit geeft iedere eigenaar moed, geef nooit op!
Zwerfkat in Nood heeft op 1 dag tijd via chip, twee eigenaren opgespoord. Hoera!!
Dag lief ventje, we gaan je toch wel missen hoor...

27-03-2013
Onze eerste moederloze baby's

Vandaag kregen we een enorme verdrietige spoedmelding uit Dilsen binnen.
De kinderen van deze dame hadden jonge kittens gevonden in een bosje langs het kanaal.
De mamapoes lag iets verderop dood... ze leek aangevallen te zijn, ze had tekenen van klauwen in haar lijfje.
Blijkbaar was ze bevallen in de holte van een boom (slim van moeder om een warme plek te zoeken in deze ijzige koude).
Helaas vond men twee kittens al dood. Eentje lag uit de boom op de grond, de overlevenden lagen onder een gestorven kittentje.
Onze vrijwilligster wist hoe laat het was. De couveuse werd gereed gezet, de snuggle safe in de magnetron en rijden maar!

Drie kleine ukkies van ongeveer 10 a 12 daagjes oud zijn nu veilig bij ons binnen. Lieve mama, we gaan goed voor jouw kleintjes zorgen, hoe verdrietig dat we te laat waren voor jouw twee andere ukkies. RIP. 
Het weer zit ook helemaal niet mee, ze raken zo zo snel onderkoeld..

26-03-2013
Kiki terug bij eigenaar door chip!

Vanmorgen kregen we telefoon van een fantastische dame.
Ze had een hongerig, vermagerd poesje gevonden op een domein in Willebroek. Dit lieve diertje kon ze niet achterlaten en nam het mee naar huis.
Toch maar even laten checken op chip.... JA ze was gechipt! Sterker nog, ze was ook geregistreerd op naam van Zwerfkat in Nood. Krijg nou wat, dit is ons eigen ex opvangertje Kiki!
Wauw... wat geweldig! We konden in een mum van tijd de eigenaar opsporen via onze eigen database.
Het baasje was zeer verrast, toen we hem belde.
Kiki was twee weken geleden per ongeluk van het balkon gesprongen, 1 hoog. Men heeft gezocht en eigenlijk veel te snel de hoop opgegeven.
Ze werd niet als vermist opgegeven, niemand wist dat ze spoorloos was. De eigenaar dacht dat het niet veel zin had, want " zo krijgen we ons diertje toch nooit terug".
MISPOES. Hoe belangrijk is het toch dat je altijd je vermiste lieveling aanmeldt bij zoveel mogelijk instanties, plus werkt internet juist geweldig in het opsporen van een verloren diertje.
De eigenaar zag dit nu ook in.
We zijn zo blij dat we onze opvangertjes laten chippen, anders was kleine Kiki nooit meer thuisgeraakt. Geweldig gewoon!!
En Kiki? Het was alsof ze het aanvoelde. Vijf minuten voordat haar baasje ging aanbellen, zat ze jankend voor de voordeur... Ze was zichtbaar zielsgelukkig om haar familie weer te zien! Ook de baasjes waren heel blij.

We willen iedereen extra goed op het hart drukken: Laat uw huisdier chippen, u ziet hier waarom.... en geef nooit op en blijf zoeken! ( foto Kiki met meldster)

26-03-2013
Rust zacht lieve Titus

Onze allerliefste Titus kwam in februari als spoedgeval bij ons binnen: uitgemergeld, zwalkend, dichte neus, geen spiermassa meer en onderkoeld. Het verdict: nierfalen.
Titus genoot nog teveel van het leven en we besloten hem niet meer te herplaatsen. Hij mocht zijn korte periode doorbrengen bij onze vrijwilligster Sofie.
Titus heeft een ongelofelijke mooie periode mogen meemaken. Hij werd beste vriendjes met Nero, de eigen kat van onze opvangmama Sofie. Nero was oud en tevens suikerpatient. Het werden boezemvrienden voor het leven, ze sliepen samen, waar de 1 was, was de ander, ze hadden elkaar helemaal gevonden. Het leek alsof twee oude zielen elkaar weer terug zagen.
Titus was en is zeer bijzonder, hij wist iedereen om zijn pootje te winden en de liefde die hij gaf was onbeschrijfelijk. Een opperkat, een zachtaardige, prachtige ziel. Hij hoorde erbij, hij was deel van de familie.
Gisteren ging het niet goed met Nero, de eigen kat van de opvangmama, de beste vriend van Titus. Hij is zachtjes ingeslapen...
Titus werd toen zelf ook niet goed, raakte ineens verzwakt , wilde niets meer en totaal onverwachts, ging hij zachtjes heen in de armen van Sofie. Het leek wel alsof ze samen hadden afgesproken te vertrekken. Titus lieverd van ons, jij zachtaardig dier, wilde je naar je vriendje Nero?

Titus zal nu samen worden gecremeerd met Nero, de liefde voor elkaar was zo intens, en waarom besloot Titus enkele uren na Nero te gaan.... ze zijn een eenheid.
Titus? Je bent in alle liefde gegaan, voor altijd nu samen met Nero.

24-03-2013
NouschVorige week kwam Nousch bij ons binnen.
We kregen een melding ivm een totaal uit de hand gelopen situatie op een boerderij in Eben Emael.
Tientallen zwerfkatten lopen daar: allen ongeholpen, velen met ontstoken oogjes, onder de vlooien en wormen, zwangere poezen en half wasjes.
We hebben o.a een zwanger jong poesje van meegenomen.
Ze was ongeveer 3-4 weken zwanger, maar ze was zo ziek dat ze haar draagtijd niet zou kunnen volbrengen. Ze moest medicaties krijgen en helaas moesten we de kittens laten aborteren. Triest, heel triest.
Nousch (foto) is haar naam en ze is nog altijd herstellende, maar het gaat al een heel stuk beter met haar.
Ze krijgt haar medicijntjes en ze was echt enorm " besmet" met wormen, er kwam een heel leger uit toen we haar ontwormden, oei, oei oei.
Nousch is nog wat schrikachtig, maar stiekem geniet ze enorm van alle aandacht en dan draait en keert ze zich van gekkigheid, de lieve schat. Speelgoed is haar onbekend, vandaag was ze op ontdekking... er gaat een nieuwe wereld voor haar open. Voor haar zoeken wij een fijn huisje!

We hadden tevens nog 5 doodzieke kittens meegenomen, maar helaas is 1 kitten al overleden, ondanks de beste zorgen. Ze heeft nog aan het infuus gelegen en heeft dwangvoeding gekregen, maar de benauwdheid was verschrikkelijk en ze had geen reserve meer. Rust zacht lieve Joia, het mocht niet zo zijn..
De overige kittens krijgen hun behandelingen en de wormen invasie is ook bij hen geen onbekend gegeven.
Lieve Nousch, we zijn heel blij dat je bij ons bent, en je kleine vriendjes en vriendinnetjes worden nu ook super verzorgd. Doe het goed meiske

21-03-2013
Nina in de zevende hemel

Na de redding gisteren van 5 zeer zieke kittens uit een boerderij in het plaatsje Eben Emael, waaronder ook lieve Nina, weet dit meisje niet hoe ze het heeft.
Ondanks dat ze zich zo beroerd voelt, gaat die spinmachine niet af. Er zit geen uit-knop op. Knuffelen, spinnen, kopjes geven gaat moeiteloos in 1 ruk door.
En heb je eventjes geen tijd voor haar? Dan zorgt ze wel dat je tijd maakt, dan gaat ze gewoon in je nek liggen en voorzichtig met je haarlokken spelen.
Zo ook met de rest van de familie. Het zijn alle vijf zeer dankbare poesjes en weten gewoonweg niet wat hun overkomt.
Rust maar goed uit lieve Nina, nu moet je nog even de medicijntjes braaf innemen, net zoals jouw 4 andere vriendjes. En nog even... en dan kijken twee heldere oogjes vol enthousiasme de wereld in en kunnen we op zoek gaan naar jouw gouden mandje.

20-03-2013
Ziek, ziek en nog eens...

We kregen een melding ivm een totaal uit de hand gelopen situatie op een boerderij in Eben Emael.
Tientallen zwerfkatten lopen daar: allen ongeholpen, velen met ontstoken oogjes, onder de vlooien en wormen, zwangere poezen en half wasjes. Deze katten zijn niet van de boer, maar ze mogen in zijn stallen slapen en ze krijgen eten.
Het lijkt een ware dumpplek te worden en de gemeente heeft geen castratie en sterilisatie beleid.
Wij zijn daar zondag een kijkje gaan nemen en hadden onmiddellijk een zieke zwangere poes gespot en meegenomen.
Ze was ongeveer 3-4 weken zwanger, maar ze was zo ziek dat ze haar draagtijd niet zou kunnen volbrengen. Ze moest medicaties krijgen en helaas moesten we de kittens laten aborteren. Triest, heel triest.
De situatie daar moest echt aangepakt worden, dit kon zo niet langer, het is maar een trieste bedoeling. De oudere schuwe katten moeten gevangen worden voor castratie en sterilisatie.
Maar die zieke halfwasjes zouden eigenlijk met spoed moeten binnenkomen...dus vooruit dan maar weer, werk aan de winkel! Vandaag hebben onze medewerkers de 5 zieke diertjes zo kunnen oppakken en hup ermee naar de dierenarts.

     

Poeh wat zijn ze klein en zo ziek...snotter de snotter! Ze zijn 6 maanden, maar zien eruit alsof ze 3 maanden zijn. Ze hebben allemaal flinke niesziekte, ontstoken oogjes, oormijt, vlooien, noem maar op. Met een berg medicijnen konden we huiswaarts, we weten weer wat te doen.
Ze zijn nu veilig bij ons binnen en de medicaties zijn gestart. Dat wordt weer intensieve zorg geven.Ze zijn nog wat onder de indruk van alles, maar alles komt goed lieve schatjes....nu worden jullie met liefde en zorg omringd door onze opvanggezinnen.

18-03-2013
Tijgertje is geopereerdJa mensen, we maken wat mee met al onze spoedmeldingen.
Even een herinnering:
We hadden een heftige spoedmelding te pakken enkele dagen geleden via politie Hasselt.
Tijgertje kreeg een spoedoperatie, omdat zijn middenrif was gescheurd. De operatie was succesvol, ondanks dat de dierenartsen dachten dat hij het niet ging halen, zijn overlevingskansen waren 50/50. Hij moest ook nog eens een botoperatie ondergaan.
Tijgertje is zo gezellig en hieperdepiep en dacht onmiddellijk na de zware operatie meteen in het rond te kunnen hupsen.
Hij moest even wachten met de botoperatie, omdat hij soms nog wat kortademig was, maar vandaag ging het goed, dus heeft hij zijn grote operatie gehad!
De operatie is geslaagd, maar de botbreuk was toch erg gecompliceerd, dus heeft hij ipv een pin, nu een plaat in zijn achterpoot.

We zijn een paar dagen geleden een geldactie gestart, omdat de medische kosten zouden oplopen tot 1500 euro. Gelukkig heeft ook de dierenarts een duit in het zakje gedaan en zijn alle kosten samen: 1100 euro geworden.
Enne.... de inzamelactie heeft opgeleverd, tadaa: 1080,50 euro! Jullie hebben allemaal samen gezorgd voor de betaling van alle medische kosten van onze pipo de clown.
Tijgertje en Zwerfkat in Nood, danken u uit de grond van hun hart.... hoe mooi is dit toch deze samenhorigheid, dit ontroert ons enorm.
Tijgertje is nu geholpen en gaat waarschijnlijk morgen al naar ons opvanggezin:-)) Drie maal hoera voor deze ongelofelijke kanjer, wat zijn wij gek op jou Tijgertje, jij kwam uit een onwaarschijnlijk dal, en ineens krijg jij een gouden toekomst !

18-03-2013
Daar is ons wondertje
U kent haar vast nog wel van ons bericht op 14 maart.
Lola was een spoedmelding via de politie Hasselt. Ze was totaal verzwakt gevonden in Kuringen, ze kon niet meer op haar pootjes staan.
We hebben een bekende dame uit Kuringen gebeld en die is meteen daar ter plaatse gegaan.En alweer was het net op tijd, want ze was al ijskoud geworden. Ook dit arme poesje is per direct ondergebracht bij de dierenarts in Hasselt. De dierenarts zag het bij haar niet positief in, maar natuurlijk hebben we haar alle kans gegeven en de dierenartsen hebben zeer goed voor haar gezorgd.
Langzaam ging het steeds beter met ons meisje, ze kwam uit haar diepe dal. Ze likte aan het natte voer, maar kon nog niet staan. Uit haar bloedonderzoak kwam eigenlijk naar voren dat ze een infectie doormaakte en tekens van uitdroging.
Dag later ging het weer beter met haar, ze kon staan en lopen! Maar het was wat verontrustend, omdat ze onderkoeld bleef, ze kon haar eigen lichaamstemperatuur niet onder controle krijgen.
Maar vandaag tadaaaaaa, is ze ontslagen uit het dierenziekenhuis! YES! You did it girl, je bent er bovenop en kijk eens daar hoe goed je er nu uitziet. Lola, Lola toch...
En lief dat je bent, zo'n aanhankelijk ding, welkom lieve meid, nu lekker aansterken bij ons, dan gaan we daarna een huisje voor je zoeken! Ons wondertje op 4 pootjes:-)

18-03-2013
Schrijnende toestanden in Eben-Emael

 

We kregen een melding ivm een totaal uit de hand gelopen situatie op een boerderij.
Tientallen zwerfkatten, allen ongeholpen, velen met ontstoken oogjes, zwangere poezen, half wasjes...deze katten zijn niet van de boer, maar ze mogen in zijn stallen slapen en ze krijgen eten.
Het lijkt een ware dumpplek te worden en de gemeente heeft geen castratie en sterilisatie beleid.
We besloten vandaag daar een kijkje te gaan nemen, want er zou een jonge hoogzwangere poes (9 maand oud) tussen lopen.
Het is daar maar een schrijnende toestand, snotterende katten, halfwasjes die eigenlijk nog goed herplaatst kunnen worden. Kittens van 9 maanden oud, zien eruit alsof ze 4 maanden zijn.
Het belangrijkste wat daar moet gebeuren is hen laten castreren en steriliseren.
Het boerenkoppel zag ook wel in dat het beter was om een deel wat socialiseerbaar is, best te herplaatsen, maar wij kunnen helaas niet alles binnen nemen...
De meldsters doen hard hun best daar en gaan met onze vangkooien alvast wat dieren vangen voor operatie, maar het is lastig, zonder subsidie.
Wij hebben vandaag de zwangere poes meegenomen, zij zit nu fijn in onze opvang! Morgen voor de zekerheid nog even checken bij de dierenarts of ze echt zwanger is...

Zijn er misschien gegadigden die een halfwasje willen redden uit deze trieste situatie? Bij deze ook even het fotoalbum met foto's van de zwervertjes: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151276534437041.1073741827.651442040&type=1
 

16-03-2013
MojoIn Stekene ( vlakbij Sint Niklaas) werd er enkele weken geleden een jong, hongerig, mager katertje gevonden in het bos. De vader van de melder besloot hem af en toe wat water en eten te geven, maar hij verhuist binnenkort naar Thailand en wil natuurlijk het jonge katje niet aan zijn lot overlaten.
Hij is nu veilig bij ons binnen en wat een honger had het ventje toch!
Het is een ontzettend schattig beestje en waarom weten wij zeker dat hij een baasje heeft?
We voelden iets in zijn nekje, dit kon wel eens een chip zijn, dus hup naar de dierenarts! Ja hoor, Mojo is gechipt, jippie! Maar.... wat een ongelofelijk pech: hij is niet geregistreerd:-(
He toch!
Mojo wordt geschat op 6 a 7 maandjes oud, ongecastreerd, je voelt zijn ribbetjes en ooo, het is zo'n lekker ding!

15-03-2013
Nieuwe Zwerfkat in Nood film

Onze Zwerfkat in Nood film! Sjors Ruijters moest een opdracht maken voor school en hij besloot een prachtige film te maken over Zwerfkat in Nood. Kijk maar eens mee, en zie wie wij zijn en waar we voor staan! Dank je wel Sjors. ps enne, er zijn geen enge beelden hoor:-)

14-03-2013
Inzamelactie voor onze knappe jongen!De dierenartsen noemen hem een wonder...
Eergisteravond kwam hij met spoed bij ons binnen. Het zag er slecht uit voor het ventje. Hij had een zeer ernstig auto ongeluk gehad en zijn middenrif was gescheurd en zijn achterpoot gebroken.
De middenrif moest per direct worden geopereerd, anders zou hij komen te overlijden. Hij zou 50 % kans maken op overleving, maar kijk eens hier, onze pipo de clown: Hij veerde zo snel recht na de operatie en dat, terwijl men dacht dat hij het niet zou halen.
Het is een echte speelvogel. Hij vindt het daar wel gezellig, is de clown aan het uithangen en ging zelfs voor ons poseren.
Hij is ongelofelijk lief en lijkt te lachen om zijn avontuur, met zijn jongensstreken draait hij alle personeel om zijn pootje.

Chapeau aan de dierenartsen! We zijn er echter nog niet.... binnenkort moet hij een botoperatie ondergaan en komt er een pin in zijn achterpoot.
Al met al komen de kosten samen op ongeveer 1500 euro ( de middenrif operatie was rond de 1000 euro, maar het was leven of dood, en hebben nooit getwijfeld), een enorme grote aanslag in ons budget, wetende dat wij geen enkele tegemoetkoming krijgen van gemeentes. Hasselt heeft een andere samenwerking, maar er staat niets tegenover onze interventies helaas.
Toch willen wij u vragen of u alstublieft een kleinigheidje wilt doneren voor deze dappere jongen. Elke euro is meegenomen, echt...! Vergeet deze mededeling niet: Help Tijger. Alles gaat rechtstreeks naar zijn operatie.

Zwerfkat in Nood
Belgische bank rek. nr: 001-3823130-48
Nederlandse ING rekeningnr: 9480375


Tijger zegt dank u wel en geeft u een virtueel kopje en toont nog even zijn grote ogen!

14-03-2013
Tweede spoedmelding Hasselt

 

De politie weet ons ineens wel weer snel te vinden ( Hasselt heeft eigenlijk afspraken met ander asiel), maar natuurlijk konden dit dier niet in de steek laten en hebben meteen moeten ingrijpen.
Dit zwarte meisje lag in Kuringen in een tuin tussen draad en struik en kon er niet meer uit, ze was zo verzwakt dat ze de kracht niet meer had om te lopen.
We hebben een bekende dame uit Kuringen gebeld en die is meteen daar ter plaatse gegaan.En alweer was het net op tijd, want ze was al ijskoud geworden. Ook dit arme poesje is per direct ondergebracht bij de dierenarts in Hasselt.
Het ziet er helemaal niet zo goed uit voor haar, ze was zwaar onderkoeld en er is bloed genomen... er moet een onderliggend probleem zijn.
Ze wordt oud geschat, ze is erg onderkomen, zeer mager, haar tandjes zijn ook slecht, maar we blijven samen met de dierenarts hoop houden dat we haar kunnen redden. Ze geniet wel van de warmtelamp en het fleecedekentje, maar kan nog altijd niet recht komen.
Is deze lieve poes vermist? Heeft ze een baasje? We gaan weer op zoek. Deze arme schat moet zoveel meemaken op haar oude dagje.
In elk geval valt ze nu onder onze hoede en zullen we haar medisch ondersteunen...we laten haar niet in de steek.
Zet em op oude dame, onze duimen draaien volle toeren!
 

13-03-2013
Spoedmelding Hasselt

Gisteravond kregen we een zeer ernstige spoedmelding te pakken ( morgen foto).
De melding kwam binnen bij de noodcentrale van politie Hasselt. De politie belde ons ivm een aanrijding.
Er was een jong katertje aangereden en de dader is gewoon doorgereden.
Een lief koppel vond het kermende dier en nam het op van straat. Nadat wij contact hadden opgenomen met de melders, zijn ze op ons verzoek naar de dierenarts in Hasselt gereden. De dierenartsen stonden al paraat!
Het dier was in ernstige shock en had (heeft) verschillende breuken. Eerst stabiliseren!
De benauwdheid bleef echter en zijn leven was vanmorgen kritiek. Er zijn meteen foto's gemaakt en het middenrif bleek gescheurd te zijn.
Er was per direct een levensreddende operatie nodig. Een riskante en dure zaak met maar 50 % overlevingskans.
Natuurlijk was dit het risico dubbel en dwars waard en het diertje is geopereerd. Bange uurtjes...
De operatie was succesvol!! Het is gelukt, het katertje maakt het naar omstandigheden enorm goed, wauwwww....
De volgende dagen worden de breuken bekeken en hersteld, het dier heeft nog heel wat voor de boeg, maar weet je? Het is gered en we zijn dolblij voor hem!
Het is een enorm lief en sociaal (ongecastreerd katertje), ook hij lijkt een baasje te moeten hebben....dus we gaan weer op zoek.

11-03-2013
De beste vriendjes fotowedstrijd

Heeft uw kat een beste vriend? Denk bijvoorbeeld aan de hond, de andere kat,het konijn, de kinderen, uzelf, of misschien zelfs een teddybeer:-)
Heeft u zo'n prachtig momentje kunnen vastleggen op camera?
Laat ons meegenieten van zo'n uniek momentje, zodat iedereen kan zien waar het in het leven allemaal om draait, namelijk vriendschap.

Stuur dus de mooiste, leukste of meest bijzondere vriendjes foto naar ons toe. De wedstrijd loopt van 11 maart t/m 21 maart 22.00 uur.
U kunt uw lievelingsfoto ook delen, des te meer kans op vind-ik-leuks!
Voorwaarden:
- 1 foto per eigenaar
- Alleen fans van onze facebook pagina kunnen hun foto insturen
- Foto opsturen naar: info@zwerfkat.com

Uw kat krijgt niet alleen eeuwige roem, neen… u kunt ook een prachtige prijs winnen!
Eerste prijs is voor de foto met de meeste vind-ik-leuks: verwenpakket voor u en uw kat ter waarde van 75 euro.
Verrassingsprijs: de meeste originele foto wordt uitgekozen door de jury ( bestuur), daar tellen de aantal vind-ik-leuks niet mee!

Tot slot: Alle foto’s worden getoond in fotoalbum: " De beste vriendjes kattenfotowedstrijd'  Succes!

08-03-2013
Kadootjes en een leuke Blog

Marthe en haar vriend zijn op bezoek geweest in Buddy Kat en bij een vrijwiligster thuis.
Ze kwam niet met lege handen, kijk maar eens hier!Maar dit niet alleen, ze wordt tevens vrijwilligster en heeft een leuke Blog waarin niet alleen Zwerfkat in Nood, maar ook Buddy kat wordt gepromoot!
http://ladysien.blogspot.be/2013/03/vzw-zwerfkat-in-nood-ii.html

07-03-2013
Jonge aanhangers

We kregen een super lieve email... lees maar mee!

" Mijn zoontje kwam vandaag en zei: ”mama ik heb een website gemaakt.”
Dus ik ging kijken, en kreeg het warm van binnen.
Zooooooo lief!!
Ik moest hem je gewoon sturen, dit heeft hij helemaal zelf bedacht, zonder dat ik iets wist :) http://hulpvoorkatten.123website.nl/184864476

Dank je wel wel namens Zwerfkat in Nood!

05-03-2013
Vanavond Zwerfkat in Nood op de radio!

Vanavond tussen 18.30-19.00 uur wordt er een interview gehouden met onze Bina op de Vlaamse radiozender MNM.
Deze landelijke radiozender  heeft een zeer groot bereik, dus we worden straks even beroemd:-)

Onze vrijwilligster Dorien heeft haar collega Bina opgeven als vrijwilliger van de week. Hoe mooi is het dan, dat zij werd uitgekozen door MNM. Chapeau Bina, zet em op he!
Dus allemaal vanavond even massaal afstemmen op MNM, spannend:-)
Voor de Nederlanders is het sowieso te beluisteren via de website van MNM..

Herbeluister! http://outpost.vrt.be/privemp3/Dorien_en_Bina_op_MNM_050313184746.html  

04-03-2013
50 plaatsingen dit jaar!

Wauw, we hebben dit jaar al ( dus in twee maanden tijd) 50 dieren geplaatst! Helemaal te gek, wetende dat het merendeel volwassen is:-)
Zij hebben allemaal hun gouden mandje gekregen zoals bv. Akyra. Zij werd achtergelaten door haar baasjes tijdens de verhuizing. Ze moest het alleen gaan redden, aan haar lot overgelaten. Hoe heerlijk is het dat ze nu haar tweede kans heeft gekregen.Ook beroemde Mylo (zie foto) heeft zijn gouden toekomst gekregen. Kent u hem nog?
Mylo heeft 4 jaar lang in eenzaamheid op een appartement geleefd. Zijn baasje was vertrokken en liet hem alleen achter.
Hij werd tijdens die 4 jaar door de huisbazin gevoerd, maar hij zat eigenlijk bijna 24 uur per dag helemaal in zijn uppie, in een verlaten, koude ruimte. Hij zat ook onder de klitten en heeft bij ons een grondige scheerbeurt gekregen:-)
Het ga jullie allemaal goed lieverds, duim maar mee voor jullie andere vriendjes die nog in de opvang zitten. Hopelijk voor hen ook snel een fijn huisje!
 

01-03-2013
Titus is nog onder ons!

Kent u hem nog? Hij was de spoedmelding uit Geraardsbergen op 18 februari.
Een gecastreerde kater ca 8 jaar: uitgemergeld, zwalkend, uitgedroogd, dichte neus, geen spiermassa meer en onderkoeld.
We hebben hem onmiddellijk bij de dierenarts gebracht waar hij dagen aan het infuus heeft gelegen en niet echt wilde eten. Donkere wolken stapelden zich op toen we de uitslag van het bloed kregen nl, ernstige nierfalen. Het werd nog erger, na enkele dagen opnieuw bloedtest: zijn waardes waren gestegen ipv gedaald, het doek was gevallen voor ons mannetje.

Titus was ook nog eens zo'n ongelofelijk aanhankelijke schat, hij moest toch ergens een baasje hebben? Maar ondanks de zoektocht vingen we bot.
De afspraak voor euthanasie was gemaakt, we konden niets meer voor hem doen. Jawel, dat konden we eigenlijk wel, we namen hem een nachtje mee naar huis, we gaven hem nog even dat huiselijke gevoel, want Titus had geen pijn en genoot nog teveel van zijn aaitjes. Daarna zou hij ingeslapen worden.
Maar onze opvangmama was zo verwonderd over hem, hij bloeide helemaal open toen hij daar lekker door het huis mocht zwalken. Ze kon het niet, zijn tijd gaat komen, maar nu nog even niet. Titus is zo'n oerkat, kent u dat?

Titus geniet nu elke dag met volle teugen. Hij is er als de kippen bij als er eten op tafel komt en hij laat zich alles welgevallen, spuitjes geven, medicatie, neusje en bekje schoonmaken. Het is een lieverd, een super aanhankelijk ventje.
Genezen kan hij niet meer, maar elke dag die hij krijgt is er weer 1 mooi meegenomen en hopelijk mogen er nog veel zonnetjes opkomen voor hem.
Zolang als hij moed heeft om te vechten, vechten we met hem mee! Hij is ook al heel dikke maatjes met de andere poezen en de hondjes. Af en toe heeft hij zelfs een speelse bui, dus op dit moment ziet hij het leven nog helemaal zitten. Zet ‘m op Titus! Herplaatsen doen we niet meer, dus zwerfkat in nood is trotse eigenaar:-)Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg