Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-05-2013
Kadootje voor de deurDe meldster vond wel een heel eigenaardig kadootje voor haar voordeur: een doosje met als inhoud: 4 kittens van 3 weekjes oud!
Goh, wat bijzonder dat kittens nu ook al per koerier worden afgeleverd, maar niet heus. Shame on you.
Gelukkig konden we de vier hummeltjes een veilig onderkomen bieden en zitten ze nu knus en warm bij ons opvanggezin.
Maarruhh, dit is helemaal niet goed voor ons hartje: ze zijn veel te leuk, charmant, snoezig, schattig en vertederend.
Geef toe, hier kunt u helemaal niet tegen, u bent als een blok gevallen voor Ludo! Klopt?
Kleine Ludo is de meest luie kitten van de bende en vindt het allemaal wel goed zo. Drinken, slaapje doen, drinken, slaapje doen enz..

30-05-2013
Zusje gevangen

Hey, ben je daar dan eindelijk! Chia is het zusje van Amara en Bliss en zij was nog de ontbrekende schakel van de familie.
Chia besloot nog even buiten rond te dollen, terwijl haar mooie zusjes in onze opvang zelfs al op optie staan. We kregen haar maar niet te pakken daar buiten in de wildernis, het aapje.
Ach ja, er moet er altijd eentje eigenwijs zijn in de familie:-)
Gelukkig dat je  even een zwak moment had he dame en hebbes! Je dacht toch niet dat wij jou vergeten waren?
Chia is nog wat bang en beseft even niet zo goed wat haar overkomt, maar ach...ook jij gaat je draai wel vinden hoor meiske.
En je hebt je schoonheid van geen vreemde, je zussen zijn ook al van die uitgesproken knappe verschijningen. Welkom bij onze momenteel al bijna 100 opvangers! En wees maar gerust, jij ben niet anoniem, jij bent ons handenbindertje:-)

29-05-2013
Net op tijd herenigd met mama

We kregen gisteravond een melding uit Rotem. In een kippenhok was een poes bevallen van twee kittens. Echter was mama sinds die ochtend niet meer teruggekeerd naar haar kindjes en deze begonnen te krijsen, dus... er werd alarm geslagen.
Oke, snel veldwerker inschakelen en de baan op! Hoe prachtig was het, toen ze daar aankwam, net ook de mamapoes kwam aanlopen. Waar heb jij gezeten dame?
Goed, even de situatie inschatten en bespreken... het kippenhok was duidelijk te klein voor mama en kroost, plus konden de kipjes niet meer terug naar hun hok, ze vonden het maar eng allemaal.Goed, change of plan... hup allemaal mee naar Zwerfkat in Nood. Met lichte dwang konden we mam met haar baby's in de mand krijgen. Thuis aangekomen moest er 1 kleintje warm worden gewreven, de kruik hielp niet meer.
Mama was overstuur, maar kalmeerde met de minuut en toen we haar zachtjes over haar kopje streelde, kwam er een dankbaar spingeluid uit haar keeltje.
In alle rust en met beleid legden we de kindjes bij haar, ze zochten gretig haar tepels en begonnen lekker te drinken. Zet em op lieve mam en kindjes!
UPDATE: en ja hoor, ook deze lieve mama heeft zojuist ons moederloos kittentje Sphinx geaccepteerd:-)

28-05-2013
Klein en onschuldig

Enkele dagen geleden kwam er een moederpoes met 4 kindjes bij ons binnen. Hun achtergrond was niet zo fraai, maar gelukkig zijn ze veilig gesteld.
De kindjes zijn nu 2 daagjes oud en Mama Pimperan is de liefste moeder die ze zich maar kunnen wensen. Mam is een heel jong moedertje, wrs nog niet eens volwassen.
We willen even een mooi plaatje met u delen, kleine Effi zo teer en kwetsbaar. Kijk eens naar die kleine teentjes en nageltjes. Zo onschuldig, zo afhankelijk...

27-05-2013
Genieten in de couveuse

Enkele dagen geleden kregen wij Froekje, een moederloos kindje binnen uit Neeroeteren. Haar moeder verplaatste enkel haar broer/zus, maar zij bleef alleen achter. Froekje was nog maar enkele dagen oud, en ze lag daarbuiten alleen in de regen en de storm. Ze raakte al snel onderkoeld. De melders namen haar binnen en belden ons.
Maar iets daarvoor kregen we een melding van een moederloos kittentje uit Beringen. Fester lag onderkoeld bij haar dode familie. Mama was weg en Fester raakte verzwakt. Ook Fester kwam snel binnen en werd opgewarmd. Twee kleine drama's voor zulke mooie zieltjes, beiden zonder moeder en beiden op verschillende locaties.
We besloten hen samen te brengen, zodat ze niet alleen zouden opgroeien, het is zo belangrijk dat zij soortgenootjes hebben om zachtjes tegenaan te kruipen en mee in slaap te doezelen. We hadden nog een couveuse, onbezet, dus de couveuse werd verplaatst naar deze twee kleine schatjes. Ze zijn het eens met deze beslissing, want ze genieten overduidelijk van de constante warmte en elkaars gezelschap. Doe het goed lieverdjes!

25-05-2013
Oohh

Ben u ook al even sprakeloos als ons over deze schoonheid:-)Bliss kwam eergisteren samen met haar zus Amara bij ons binnen. Ze werden gespot in het bungalowpark de Sonnevijver in Rekem. Dit vakantiepark is helaas, net als zoveel parken een ware dumpplek geworden voor katten. Verschrikkelijk gewoon, denkt men nu echt dat alle gedumpte katten zichzelf wel redden? De makkelijke oplossing? We smijten ze wel op een camping, of bungalowpark, daar zitten vaak mensen, die geven ze vast wel eten. Mispoes! Hun lot is onzeker, en wordt vooral niet ziek, want dan ben je het haasje.
Deze prachtige jonge dame is rond de 10 weekjes oud. Haar zusje is ook binnen, maar hun derde familielid loopt daar nog, die liet zich niet zomaar vangen.
Ze waren wat over hun toeren bij binnenkomst en hun oogjes zochten enkel beschermende hoekjes, maar hey: ze lieten zich opnemen en fotograferen. Zelfs de weegschaal namen ze voor lief.
Neem je tijd maar meiske, wij mogen jouw prachtige verschijning alvast bewonderen en echt schuw ben je niet, anders keek je niet zo geinteresseerd in de camera:-) Komt helemaal goed met jou!

24-05-2013
Mama kwam niet terug en nu?

We kregen gisteren een oproep uit Lummen. Er werden twee baby's gevonden op het werk, zelfs mamapoes liep daar rond. Alles onder controle dus? Mmm. De twee kittens werden in een doosje geplaatst en hopelijk kwam mama hen ophalen, men liet het gezinnetje met rust. Verdorie! De volgende morgen was er 1 kitten foetsie en de ander bleef onbeschermd achter voor uren....
Mama kwam niet terug en er werd besloten haar binnen te halen, de buitentemperatuur was ook niet bevorderlijk. Er werd bij de winkel melk gehaald maar neuhh, "wil ik niet!"
Het diertje kwam bij ons binnen en daar was een mamapoes aanwezig. Even proberen? Een helaas, "waar kom jij in hemelsnaam mee af" blik was al voldoende. Goed plan B: snel een gastgezin bellen, de kleine moest echt zsm de couveuse in. Onze opvangmama stond meteen paraat en met haar dochter op de achterbank reed ze onze veldwerker tegemoet. De dochter had een flesje warme melk meegenomen, dus onderweg in de auto kon Sphinx al gulzig drinken. Wat een teamwork:-)
Gelukkig gaat het heel goed met dit kleine meisje!

23-05-2013
Wat ben jij mooi Milo!

Het is druk aan het worden in de vzw en ook kleine Milo is vanmiddag bij ons binnengekomen.
In Elen werd dit kleine mannetje gevonden onderaan een trap bij een bouw. Gelukkig kon men niet om hem heen, want hij schreeuwde moord en brand, het kleine smurfje.
Iets verderop staan glas en papiercontainers en het is een bekende dumpplaats voor katten. Zou deze kleine Milo dan ook bij de containers zijn afgezet?
Welnu, jij bent nu veilig binnen Milo en je kunt je buikje vol eten en liefde à volonté. Je bent een klein grappig dingetje, je hupst al door het huis alsof het je eigen huisje is:-)
Over twee daagjes komt hij online, dus hou deze hartenbreker in de gaten!

22-05-2013
Actief geweest tijdens Pinksteren

Onze vrijwilligers hebben het maar druk gehad afgelopen maandag!
In Overpelt stonden we met een standje op de opendeurdag van kattenhotel Overpelt (zie foto).
In Kanne op de grote rommelmarkt!
Afgelopen zaterdag op de Kanaalhappening in Kuringen.
Dank jullie wel allemaal voor de inzet!

 

21-05-2013
Schreeuw om hulp


Enkele dagen geleden kregen we een noodoproep uit Tongeren.
Er lag een kittentje in de struiken te schreeuwen, ongeveer 2 1/2 week oud en schuwe mamapoes keek er al een dag niet meer naar om. De melders hielden het tafereel in de gaten en helaas mocht het kleintje niet meer bij haar drinken. Mama was wel vreselijk aan het miauwen alsof ze wilde zeggen "help mijn kindje, ik kan het niet meer."
Haar schreeuw om hulp is beantwoord en we hebben kleine Bran mee genomen naar onze opvang.
En we hebben zo'n lieve mamapoes in ons midden, nl Samantha, "ik heb nog 1 plekje vrij" fluisterde ze ons toe:-) Dus Bran werd aan haar voorgesteld en ze gaf haar goedkeuring. Weer een zoon erbij, net als Justin haar andere aangenomen zoon.
We mochten geen aparte foto van Bran maken, Samantha pakte hem dan resoluut in haar bekje en sleepte hem weg. Goed, goed.. we maken wel een groepsfoto, geen probleem.
Met als gevolg dat u hier een blije (zwart wit) Bran ziet, dicht tegen mama aan, op zijn ruggetje gedraaid, poten in de lucht en hopla zo blij en lekker onduidelijk voor ons toeschouwers:-)
ps zijn echte schuwe mama wordt gesteriliseerd door het dierenasiel.

20-05-2013
Op het nippertje

We kregen gisteravond een verdrietige melding uit Beringen, een beetje uit onze route, dat wel.
Een kittentje lag daar ijskoud achter hout, in het zand. Er lagen twee dode kittentjes bij en mama was al even niet teruggekomen. Och nee, wat is er gebeurd! Wat een drama... twee dode baby's. Het was duidelijk, dit was enorme spoed.
Omdat we niet in die regio echt actief zijn, hoopten we een andere organisatie aan de baan te krijgen, veel dichterbij. Maar omdat dit niet lukte, moesten we wel ingrijpen, dit diertje heeft al teveel moeten doorstaan. Mama weg, familie gestorven, hij zelf was ijskoud...
Onze gsm draagster sprong in de auto. Het koele kittentje werd door haar meteen warm gelegd en tijdens de autorit begon er al geluid uit te komen. "Het is een vechtertje", besloot onze glimlachende vrijwilligster vastberaden "jij gaat dit redden".
Ons kleintje weegt maar 80 grammetjes en de navelstreng zit er nog aan, dus erg oud is hij helaas niet. Gelukkig heeft hij zuigreflex, maar hij dronk nog onvoldoende.
Hij plaste een vreemd groen kleurtje en nu komt het; dit had te maken met zijn bloedgroep A. Lang verhaal, maar kort door de bocht betekent dit dat mama wrs bloedgroep B had en
de rode bloedcellen van het kitten werden door de antistoffen uit de moedermelk vernietigd. Dit zal ook de reden zijn waarom de andere kleintjes zijn gestorven. Op het nippertje gered dus.
Maar lieve kleine jongen, jij bent heel dapper en het gaat steeds beter met jou! Je familie is gestorven en jij bleef alleen over, maar je bent klein doorzettertje en met de juiste melk ga jij nu een grote jongen worden...

20-05-2013
190 kilo droogvoer geschonken

We wonnen niet met onze fotowedstrijd, maar de Boerenbond schonk ons toch 190 kilo droogvoer uit sympathie. Dank jullie wel!

19-05-2013
Justin heeft een echte mama gekregen

Ons kleine ukkie van enkele dagen geleden was moederloos, maar maar nu niet meer:-)
Hij werd met de fles grootgebracht en lag in zijn ukkie alleen in de couveuse.
Omdat onze binnengekomen mama Samantha zo'n zorgzame moeder bleek te zijn voor haar drie kindjes, vonden we dat Justin deze kans ook moest krijgen. We gunden hem een echte mama en stiefzusjes om lekker tegenaan te kruipen. Eergisteravond was het dan zover. Zou mama kleine Justin accepteren? Spannend...
En ja hoor, 'komt er maar bij, ik vind jou net zo lief als mijn eigen kindjes'.
Hij werd meteen geaccepteerd! Hier doen we het toch voor, mogen opgroeien onder de beste omstandigheden, veilig en geborgen bij mama drinken, lekker tussen echte warme lijfjes kruipen ipv knuffeltjes. We zijn blij dat we dit voor Justin konden doen.
Dank je wel lieve mama Samantha, heel ontroerend, zie hem daar toch genieten!

17-05-2013
Zwangere Charley kwam uit het bos gelopen...

In Neeroeteren reed een auto naar het bos en keerde na enkele minuten alweer terug. De volgende dag kwam vanuit die plek een hongerig jong poesje de baan over gestoken. Omdat deze plek een zeer geliefde katten dumpplaats is geworden, is dit poesje hoogst waarschijnlijk uit de bewuste auto gegooid.
De meldster voerde haar vervolgens enkele weken en maakte een plekje in haar garage. Had ze kittens? Ze at voor tien en leek zogende te zijn. De dierenarts gaf duidelijkheid: ze was zwanger!
Wij werden gebeld, maar we moeten echt zorgvuldig omgaan met onze plekjes, want onze opvanggezinnen die volwassen katten opvangen, raken vol. Maar we vonden het toch heel verdrietig allemaal, dus allee, kom maar meisje, je mag bij ons binnenkomen, zodat ook jij in alle rust kan bevallen.
Charley is een ongelofelijk lief dier, en onze opvangmama kreeg geen foto van haar genomen, want " foto's is moeilijk, ze hangt de hele tijd tegen me aan als ik bij haar zit". Aha, we hebben hier een echte zwaan-kleef-aan te pakken, een lief schattig meiske.
Nou lieve Charley, heb jij even mazzel, je mag genieten zoveel je wilt.
ps foto genomen door meldster

16-05-2013
In een doos en gedumpt


 

Het is wat met die doosjes tegenwoordig... In Sint Niklaas aan een Shopping Center werd een zwangere poes gevonden in een doos. Ze was niet meer welkom. Goh, er lag ook wat voedsel in.
Dit allerliefste dier heeft de meldster mee naar huis genomen, ze kon het gelukkig niet achterlaten. Thuisgekomen belde ze de plaatselijke dierenbescherming. Nee, ze mocht de poes niet binnenbrengen, want ze was niet gevaccineerd?? Dubieus...
We besloten het zwangere diertje aan te nemen, ook al was het niet in onze regio. Straks kan ze in alle veiligheid bevallen. Maar laat je nu maar lekker vertroetelen hoor lieve Bastet met de mooie oogjes, dat heb je wel verdiend na zo'n flauwe dumpactie..bah! Toepasselijke naam trouwens Bastet:-)

14-05-2013
Redding van net bevallen moederpoes uit vuilcontainer

Het waren spannende uurtjes vanmiddag... we kregen een spoedmelding uit Maaseik. Er was op dat moment een moederpoes aan het bevallen in een vuilcontainer op een groot bedrijf, gelegen op een industrieterrein.
Een medewerkster sprak in op onze voicemail dat er de gehele dag veel vuil werd gestort in deze container en de jonge familie bedolven zou worden onder de puin. Help!!
Onze gsm draagster zat op haar werk en gaf de melding snel door aan een collega, want dit kon geen minuut meer wachten.
Het bedrijf snel terugbellen: " Kunt u ervoor zorgen dat er vanaf nu geen vuil meer wordt gestort in de container? Dan gaan we verdere acties ondernemen!"
De lieve dame zou het proberen, maar 100 % garantie was er niet... het zweet brak ons uit, enge beelden passeerden in ons hoofd. Oke, rijtje mensen bellen, wie woont in de buurt. Een andere collega zat ook op haar werk en zou de brandweer bellen.
Ja hoor, de commandant sprong meteen in actie: haalde bij een boer een bench op en hopla met de collega's, naar de plek van bestemming. Het kersverse gezinnetje werd uit de container gevist en ondergebracht op de kazerne van de brandweer. Ze waren gered.Vervolgens haalden wij het gezin daar op, ze zaten lekker beschut in een brandweerbus te bekomen van alle commotie:-)
Onderweg in onze auto was er maar 1 geluid te horen...tevreden gespin van mama. Ze wist dat ze veilig was.
Mama en kroost is nog even bekeken bij onze dierenarts, maar ze maken het goed. Mama is wel erg onderkomen en mager, maar ze is zo lief! Bij onze opvangmama vloog ze onmiddellijk op het eten af, ze was uitgehongerd, de lieve schat. Maar daarna ontfermde zich meteen weer over haar kindjes, ja lieverd, het is goed zo.Wij kunnen weer opgelucht ademhalen, wat een spannend avontuur, op tijd gered. Wij willen bij deze de brandweer van Maaseik enorm bedanken voor hun onmiddellijke ingrijpen! En wij van Zwerfkat in Nood zijn blij, heel blij.
 

14-05-2013
Wat een drukte!

Meldingen stromen binnen. Gisteravond was het bijvoorbeeld weer eens erg hectisch.
We kregen een melding uit Maasmechelen van 1 kittentje van een zeer verwilderde mama en die moest weg, mocht niet blijven, de buurt was het beu. Oke, hup de auto in. Kleintje was rond de 5 daagjes oud, dus snel terug naar de auto. Daar werd onze collega tegengehouden door een buurvrouw. Er bleek daar wel een zwerfkattenprobleem te zijn, in haar tuinhuisje lagen ook nog drie kittens. Zucht...
Oke, even een kijkje nemen... de kittentjes lagen tevreden in het tuinhuisje. Wat nu? we kunnen die kittens toch niet zomaar weghalen? Meldster sprak niet over een mamapoes.
Snel een telefoontje naar onze gsm draagster. Ondertussen kwam er een poes aanlopen en liep doodleuk naar het tuinhuisje. " Dat is mama" zei de meldster.
Nou, die gaan we dus niet van elkaar scheiden. De hele familie mocht mee! Maar we hadden maar 1 reismandje, en nu? Creatief zijn:-)
Mama met kroost de mand in, baby in de BH en de trui om het goed warm te houden!
Dat was een spannend autoritje.
Ondertussen was het al laat en moest de familie nog elders worden ondergebracht.
Nou, om 23.00 uur was alles geinstalleerd en kon de verzorging beginnen...
De zwerfkatten moeten daar zsm worden geholpen, dit gaat daar uit de hand lopen.
Je maakt wat mee in de vzw!

13-05-2013
Mogen wij een momentje van uw aandacht...

Tien maanden geleden werden de broers Stapper ( beroemd op facebook vorig jaar) en Spook geplaatst bij een hele lieve dame. Ze doopte hen om tot Sam en Robby en hun nieuwe leven begon... Ze genoten van hun gouden mandje, mochten lekker buiten ravotten, heerlijk kroelen en doezelen bij hun baasje, alles leek compleet, geen vuiltje aan de lucht.
Totdat...uit het niets... hun baasje ernstig ziek werd en een spoedoperatie moest ondergaan. Haar lievelingen, haar alles, kleine Sam en Robby, werden verzorgd door haar zussen.
Baasje herstelde niet goed na de operatie en ze ligt nu al maanden in het ziekenhuis. De artsen lieten al weten, dat ze nooit meer zelfstandig kan wonen. Dit was een regelrechte klap in ons gezicht, want als er iemand dol was op haar schatjes, dan was zij het wel.
Robby en Sam verblijven in haar huis, de zussen wisselen beurten om hen te verzorgen, maar deze situatie is niet eerlijk naar de diertjes.
Het verdict: Robby en Sam moeten worden herplaatst. We weten hoe zwaar dit voor hun baasje zal zijn, maar de broers verdienen een warm huisje, waar ze weer een normaal leven kunnen leiden.
Het zijn twee echte kanjers die heel graag samen willen blijven, ze zijn ontzettend lief en gezellig. Ze zijn enorm gehecht aan elkaar en willen heel graag samen blijven. Ze kunnen prima overweg met andere honden en katten, maar zouden ook graag buiten willen spelen.
Soms is het leven zo onrechtvaardig en we leven mee met hun baasje. Maar als we iets voor haar kunnen doen, dan is het wel een schitterend huisje voor hen vinden waar ze welkom zijn. Ze zijn net 1 jaartje oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

13-05-2013
Yin en Yang, of misschien Dante en Darwin:-)

Mama Dagmar kwam twee weken geleden helemaal overstuur bij ons binnen. Ze wilde in de eerste instantie niets van haar kindjes weten, maar gelukkig keerde het tij in de volgende ochtend en ontpopte ze zich tot een lieve zorgzame moeder. Ze is nu zelfs een beetje erg overbeschermd geworden, want we mogen haar baby's niet meer aanraken. Er komt dan een luid gegrom uit haar keeltje en haar woedende blik zegt meer als genoeg. Afblijven, van MIJ!
Oke, oke, je hebt gelijk, en de opvangmama droop af.
Maar ja, soms willen we toch even weten of ze allemaal goed drinken en aankomen, dus in een onbewaakt moment konden we Dante en Darwin even checken, oeps.... ze had het in de gaten...Toen ze bij haar werden teruggelegd, kreeg de opvangmoeder de verwachte rake klappen. Tja, ze heeft gelijk natuurlijk, handjes af!
Maar hey ssttt, wel een mooi plaatje van onze Dante en Darwin!

11-05-2013
Hoe cool is dat!

Daar hangen we dan met een loei groot bord van 20 m2. In Geleen op Mama's Pride! Het gehele weekend mogen de festivalbezoekers gaan sms-en:-))

11-05-2013
Kleine Puck

Puck kwam eergisteren bij ons binnen, daarover heeft u kunnen lezen. Maar hij had een wondje aan de zijkant van zijn lijfje en deze leek zeer oppervlakkig.. Maar het gastgezin had er toch twijfels over en hij werd gisteren me...egenomen naar onze dierenarts. En dat was maar goed ook! De wondplek werd geschoren en bleek een lelijke bijtwond te zijn. He toch! De wond is schoongemaakt en onze arts denkt dat een deel van de huid zou kunnen afsterven. Ook had deze kleine pruts op de huid een blauw zwarte vlek, ook deze zou kunnen afsterven.
Maar Puck jochie, wat is dat toch allemaal!
Puck werd twee dagen in leven gehouden met de maagsonde, maar een voorzichtige hoera.... hij drinkt nu zelfstandig en doet het best wel goed, er zit genoeg pit in:-)
Puck zoekt toenadering bij ons en ach... we horen al zacht gespin uit zijn keeltje komen. Het is een alert kereltje en onze opvangmama geeft alles wat hij nodig heeft. De wond wordt uitgespoeld met betadine gevolgd door een bacterie dodend middel, hij krijgt antibiotica en oogzalf voor zijn ontstoken oogjes en dat allemaal op een leeftijd van 1 week. Wat een beroerde start lieve schat.
Voeding en liefde, daar mankeert het niet aan, nu moet enkel het kleine lichaampje nog meewerken...

10-05-2013
Vijf zwarte parels, 1 dag oud

Vijf kleine zwarte baby's zijn gisteren bij ons binnengekomen via Poezencentrale Mol. Ze zijn echter maar 1 dag oud en hebben een gewichtje van 90 gram. Eentje weegt slechts 75 gram...ai.
Mamapoes wilde helaas niets van haar kindjes weten, wat ging er om in dat koppie. Ze liet hen links liggen en wilde hen geen verzorging geven. Na een dag en nacht van geen verzorging kwamen ze dan ook onderkoeld binnen. Ook in de natuur gebeuren deze dingen en het is heel verdrietig, ook voor de mama.
Lieve mama, we weten niet wat er scheelde, maar wij zullen jouw taak nu overnemen, en we gaan ons uiterste best doen hen in leven te houden. Kindertjes van 1 dag oud maken een zeer oneerlijke start, maar onze opvangmama gaat haar uiterste best doen. Gelukkig hebben ze een hele goede zuigreflex, drinken ze goed uit het flesje en zijn ze goed levendig.
We bekijken het weer per dag en koesteren deze vijf prachtige snoezige zwarte pareltjes.
Foto : Charlotte, ons lichtgewichtje van 74 gram

09-05-2013
Kleine man

Vandaag hebben we een moederloos kittentje binnengekregen via Poezencentrale Mol. Dit 1 week oude schatje weegt maar 110 gram en werd in Houthalen gevonden. Helaas is hij ook nog eens ziekjes. He toch,  zo kwetsbaar en klein.
Puck wilt nog niet zelf drinken, dus dienen we hem de levensreddende maagsonde toe. Om de twee uur , brengen we de sonde via de slokdarm naar binnen tot aan het maagkanaal. Dan dienen we kalm een beetje voeding toe via de tube, zodat Puck zelf niets hoeft te doen en wij precies weten hoeveel hij binnen heeft gekregen!
De oogjes van Puck waren dichtgeplakt van de etter, en hij was iets uitgedroogd. Werk aan de winkel dus.
Zet em op klein muisje, kruip maar lekker tegen de knuffeltjes aan en slaap goed in de couveuse...we denken aan jou.

09-05-2013
Knappe Bike!

Een dikke week geleden werd Bike aangereden in Zolder. In hevige shock werd hij naar de dierenarts gebracht. Zijn kaak was gebroken, hij had een klaplong en zijn pootje was verlamd. Och jongen toch..
We hebben h...em laten opereren en hij heeft voorlopig een pin door zijn kaak. Hij is helaas ook aids positief getest, maar we willen uiteraard zekerheid met een tweede test via Utrecht.
Helaas is het pootje niet goed en zal het waarschijnlijk geamputeerd moeten worden. Nou lieverd, je hebt wel alles tegelijkertijd te pakken he! Deze week gaan we nog even voor een second opinion langs bij de dierenarts, want het is nogal wat allemaal.
Maar het is een schat van een beestje en geniet zichtbaar van alle aandacht. Hij knapt ook goed op met zijn krachtvoer en de pijnstillers doen hun werk:-)
Kom op jochie, we laten jou niet in de steek en wat heb je toch een om-op-te-eten-snoetje! Aids positief of niet, 1 poot minder of niet, het maakt ons niet uit, alle opvangkatten zijn even belangrijk:-)

07-05-2013
Hoe meer zielen hoe meer vreugd

In Riemst was een schuwe mamapoes bevallen van 5 kleintjes. Echter lagen er maar drie in de tuin van de melder. Waarschijnlijk heeft ze er twee versjouwd en deze drie laten liggen. De drie kittens lagen daar al enkele dagen en mama kwam zeer sporadisch even langs.
Eergisteren hebben de bezorgde melders hen even naar binnengehaald vanwege het regenweer, maar we hebben aangeraden hen toch weer terug te leggen. Mama is na een tijdje enkel even komen kijken, gaf hen geen melk en verdween vervolgens weer voor uren. Wat er in haar kopje omging, weten we niet, onervaren? Ze kon maar twee kindjes helpen? We weten wel dat de kittens al een week oud zijn en maar 100 gram wegen. Ze kregen veel te weinig melk van haar en echt bezorgd om haar kindjes was ze niet.
Goed, we besloten hen binnen te halen, de melder houdt moeder verder in de gaten.Thuisgekomen met de ukkies hebben we mamapoes Hanna kennis laten maken met hen.
Haar moederhartje maakte een sprongetje en onmiddellijk liep ze naar de bench, legde zich op haar zij en keek zo van 'kom maar, jullie zijn welkom'.
Trotse Hanna begon haar aangenomen kindjes meteen uitgebreid te wassen en na een klein kwartiertje konden de drie gulzige kindjes hun buikjes vullen. Hettie, Holly en Homer liggen er gewoon gezellig bij, dus nu is Hanna moeder van 6 kittens:-)
Wat ben jij toch een ongelofelijk fantastisch diertje Hanna, jouw moederhart vult de ruimte met warmte en liefde.

Kijk hier eens naar het eerste hartverwarmende contact tussen Hanna en de drie babytjes (zoekplaatje), daar worden we allemaal toch week van!


06-05-2013
SMS ACTIESMS actie voor onze opvangertjes!

Wij hebben fantastische hulp gekregen van de Sophia vereniging. Dit is een Nederlands organisatie die opkomt voor huisdieren in nood. Meer informatie is te vinden via http://www.sophia-vereeniging.nl/.

Naast het feit dat we mogen collecteren in Maastricht is er een 100 % betrouwbare lijn open met een code voor ons van 6 t/m 19 mei. Voor de Nederlanders: Een un...ieke kans om veel centjes te verzamelen voor onze opvangdieren. Aanrijdingen, spoedmeldingen en vooral met het oog op de drukke zomerperiode kunnen we het geld ontzettend goed gebruiken. Onze medische kosten bedragen nu al gemiddeld 4000 euro per maand.
Eén smsje maakt al enorm verschil. SMS naar 4333 met als mededeling: POES. U doneert dan puur voor onze opvangertjes, u maakt verschil!
Dank namens al onze diertjes... deelt u dit bericht mee? Alvast super bedankt!

05-05-2013
Vier moederloze kittens

Bij verbouwingswerken in Genk kwamen de melders uit op een nest van 4 hele jonge kittens. Waar was mama? Omwille van de afbraakwerken in de woning brachten melders de 4 kittens in veiligheid, maar anderzijds was moeder waarschijnlijk tijdelijk gevlucht.
Waar is mamapoes? Kunnen onze veldwerkers haar vinden? Dit bleek een moeilijke opgave, want onze veldwerkers zagen daar meerdere poezen rondlopen, verdorie.
De kittens zijn nu bij ons in de opvang waar ze de nodige verzorging krijgen en natuurlijk het flesje. Maar we gaan toch nog even op zoek naar moeder, want we houden hier een naar gevoel aan over.

03-05-2013
Je hebt je kindjes even gekend

Vanmiddag kwam er een zeer dramatische melding binnen. In Heusden Zolder besloot een zwerfpoes in de garage van de melders te gaan bevallen. Nadat ze twee kindjes ter wereld had gebracht, ging het bergafwaarts met mama. Ze kreeg heel veel pijn, zo erg zelfs dat bij niet ingrijpen het wel eens zeer fout zou aflopen.
De erg gepanikeerde melders belden naar de dichtsbijzijnde dierenarts. Daar kregen ze doodleuk te horen dat ze niet zou helpen "hier begin ik niet aan". Een andere arts 24/24 uur bereikbaar nam niet op. Toen werd Zwerfkat in Nood gebeld en stuurde de melders rechtstreeks door naar de dierenkliniek in Hasselt. Vanaf toen viel dit gezinnetje officieel onder onze hoede.
Mama bleek een ondertemperatuur te hebben van 33 graden. Artsen werden opgetrommeld, de mamapoes kreeg een spoedoperatie. Het werd een keizersnede. We moesten er ernstig rekening mee houden dat de mama het niet zou gaan halen, maar we bleven hoop houden. Haar twee kindjes werden alvast in de couveuse ondergebracht.
Tijdens de keizersnede werden er nog twee baby's gered, zij waren ook ijskoud. Ze was trotse mama geworden van vier baby's....
Maar mama was al stervende vóór de operatie, ze had praktisch geen bloed meer. Mama heeft het niet gered... ze laat vier kindjes achter.
In onze vzw zijn traantjes gevloeid, we zijn hierdoor ook geëmotioneerd.
De kleintjes zijn onmiddellijk ondergebracht bij ons gastgezin en liggen nu in de couveuse, de twee kittens van de keizersnede waren er slecht aan toe. We gaan enorm hard ons best voor ze doen, we zijn dit verplicht naar onszelf, maar ook naar de moeder. Ze hebben momenteel hun rust hard nodig, dus krijgen ze voorlopig even een maagsonde voeding, totdat hun zuigreflex sterk genoeg is. Ze hebben hun eerste moedermelk gemist, de biest, dus hun start is zo zo slecht.
Lieve mamapoes, wij gaan over hen waken en laten ze niet in de steek. Rust zacht en maak je maar niet ongerust. Jij bent hun beschermengel en hopelijk doen we het goed in jouw ogen. RIP lieverd, we zijn ook in ons hart bij jou.


 

02-05-2013
Onze nieuwe opvanger Bike!

Enkele dagen geleden werd er in Zolder een kater aangereden. Hij lag half op de baan en werd opgemerkt door de meldster.
Dit beestje had dringende verzorging nodig, dus hebben wij hem laten opnemen bij een dierenarts in Zolder, waar hij aan het infuus werd gelegd. Maar wat nu, want het was een zwerfkat en had echt een operatie nodig. We konden hem niet in de steek laten, dus we gaven groen licht om hem alles te geven wat nodig was.
Och beestje toch, zijn kaak was gebroken, hij was in shock en hij had ook nog eens een klaplong. Een grote ellende dus.
Hij kreeg een pin door zijn kaak en werd tevens gecastreerd. Helaas bleek hij ook nog eens positief getest te zijn op kattenaids, dus we laten nog een extra test uitvoeren in het laboratorium.
Vandaag hebben we hem opgehaald en het diertje heeft wat meegemaakt, dat zie je zo aan hem. Er zou ook iets mis zijn met zijn voorpootje, nl een verlamming? We gaan hem eens observeren en hopelijk is deze verlamming van tijdelijke duur.
Duimt u mee dat hij niet aids positief is? Enne... Bike is een echt schatje, maar een arme drommel. Zou hij een baasje hebben gehad?

01-05-2013
Wat een drukte met al die moeders in de opvang

Gezinnetje nummer vier is gisteren bij ons binnengekomen.
Mama Hanna werd samen met haar baby's gevonden in een kippenhok in Dilsen. Ze had vier kindjes, maar helaas was het vierde kindje al gestorven. We besloten het gezinnetje op te nemen. De vorige keer liep het mis, omdat mama hard wegrende, en niet van plan was braaf terug te komen. In het belang van haar baby's hebben we ons teruggetrokken en even de boel de boel te laten.
Maar ditmaal werd de vangkooi op scherp gezet en al snel liep ze erin, ze had vreselijke honger, hopla, bingo! Dus hup met de hele bende naar ons opvanggezin.
Nu is Hanna wat meer op haar plooi gekomen en is ontzettend lief voor haar 2 weken oude kindjes. Ze geniet ook van ons mensen, het is een schat van een beestje.
Welkom bij ons mama Hanna en natuurlijk Homer, Hettie en Holly!
We kunnen ondertussen een aparte kraamafdeling gaan inrichten zeg, met vier moeders en 15 kittens:-)Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg