Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-06-2013
134 dieren in de opvang!

Het blijft druk bij ons, dagelijks komen er nog altijd nieuwe viervoetertjes binnen, de ene achtergrond nog schrijnender dan de ander.
De afgelopen 2 dagen zijn er 13 nieuwe kittens binnengekomen, zoals een nestje schuwe kittens uit Mol, de gehele familie werd bedreigd met de dood.
Er liep er een kleine kitten van 4 weekjes oud te waggelen op de grote baan in Hasselt, gelukkig opgepakt.
Uit Diegem werd op een bekende dumpplek een vreselijke ontdekking gedaan. De meldster hoorde het gekrijs van een kitten. Toen ze ging kijken, zag ze twee lijkjes in het water drijven, deze derde kitten lag ook in het water, maar kon op tijd worden gered...later meer over dit vreselijke drama.

Dit kittentje op de foto heet Smiley, een schattig poesje van 7 weken. Zij liep al enkele dagen verloren rond bij de buren in de tuin. De meldster kon het niet meer aan zien en nam het onder haar hoede. Ook zij is veilig bij ons binnen...

29-06-2013
In een doos?Het is wel raak dit seizoen he, of misschien niet...
We kregen een melding uit Eisden-Maasmechelen. Er zou een doos zijn gevonden met drie kittens rond de 6 weken oud. Oke.. onze veldwerkster ging op pad. Daar aangekomen kregen we te horen dat de kittens van een schuwe mama waren en de buren hen vanwege de regen in een doosje hadden gezet.
Oke... we namen hen mee en ze bleken al een stuk ouder te zijn en ook nog eens enorm tam en gezond. Deze kittens hadden een glanzende vacht, waren goed doorvoed en zodra je hen oppakte, begon het luide spinconcert.  Deze kittens hebben niet op straat geleefd, zij komen van binnen, de signalen waren helder. Tja..
Gelukkig interesseert het
Ariël, Atos en Armani niks, want zij hebben gewoon lol voor tien! Ze hebben een nieuwe speeltuin gekregen en de joligheid is af te lezen aan het smoeltje van Armani:-)
Deze olijke drieling is  nu 11 weekjes oud en bijna startklaar om weer te vertrekken, maar eerst vaccineren chippen en castreren:-)
Dag leuke kinders, enjoy en hopelijk verwarmen jullie snel de hartjes van vele mensen en kunnen jullie vlot je koffertje weer pakken!

28-06-2013
De twee broers waren niet meer welkomDeze twee broers werden door een dame geadopteerd toen ze 8 weken oud waren. Ze komen niet vanuit onze opvang, dit even ter verduidelijking.
Echter ging het kersverse baasje de volgende dag al op vakantie en de broers mochten zolang bij een vriendin logeren. Toen kwam het baasje terug van vakantie. 'Tja... ik hoef hen niet meer' , haar interesse was weg.
Dus zat deze lieve vriendin noodgedwongen vast met twee kittens die geen thuis meer hadden. Hier had zij niet voor gekozen natuurlijk, dus werden wij gebeld. Gelukkig konden we plek vrijmaken en hen welkom heten! Het zijn schatten van dieren en ze hebben pret voor tien bij onze opvangmama.
Maar mensen toch... kies bewust voor een huisdier, neem geen impulsieve beslissingen, het gaat hier om dierenlevens, je kiest hen voor het leven. Dingen zijn inwisselbaar, maar hen kun je niet in de steek laten, verdorie toch. Hoeveel gratis aangeboden kittens ondergaan hetzelfde lot? Kies bewust! Welkom jongens, Yatzee en Yahoo

27-06-2013
Net geboren in een schuurtjeWe kregen afgelopen dinsdag een spoedmelding uit Helchteren. Op zondag hoorde de melder gepiep vanuit zijn houten schuurtje en besloot het geluid te volgen en een kijkje nemen. Tot zijn grote schrik ontdekte hij een moederloos nestje van 4 kittens, waarvan er helaas al eentje was gestorven.
Ze hebben het nestje even met rust gelaten en op afstand geobserveerd. Helaas kwam er geen moeder terug, het werd zaak het nest zsm binnen te halen vanwege onderkoeling. Heel goed van deze lieve mensen. Ze haalden zelfs speciale melk en ze verzorgden de kittens zo goed als ze konden, maar het kon helaas niet duren. De melders moesten ook werken en de verzorging zou niet meer lukken, dus op aanraden van de dierenarts werden wij gebeld. Ja, kom maar kleintjes, we hebben nog een couveuse voor jullie vrij.
Deze hulpeloze kleine wezentjes wogen zo weinig, kleine Zaza verliet de wereld al op korte tijd..RIP lief dier. Je broer en zus leven nog en we doen heel hard ons best voor Nani en Murphy (foto). Elke dag is er eentje en ondanks jullie ondergewichtje, blijven we hoopvol. Liefjes, we denken aan jullie.

26-06-2013
Twee herenigingen deze week

Enkele dagen geleden kregen we een kitten binnen uit Neerharen. We hadden een sterk vermoeden dat dit beestje gewoon zijn weg kwijt was en plaatsten een oproep. We noemden hem voor het gemak even Yoshi, wat een mooi gezond beestje. En verhip: een dag later zag zijn baasje zijn foto op ons facebook en diezelfde dag was er al een mooie hereniging:-)

Dan een hele bijzondere hereniging! Op 16 juni kregen we een melding uit Peer. In de tuin van de melder zwalkte een magere kat rond, waarschijnlijk ook nog eens blind. Toen onze veldwerkster haar ging halen, was het al gauw duidelijk dat het hier om een oude poes zou gaan van minstens 15 jaar, je zag al zichtbare ouderdomskwaaltjes. Maar ja, ze had wel een geel halsbandje om, dus zou ze gemist worden? We besloten haar foto te verspreiden op internet. Ze kreeg even de naam Fury.
Ook de baasjes werden gek van verdriet en maakten flyers en deze werden in de buurt verspreid. De melder van Fury vond de flyer en waarschuwde de eigenaar:-)
Fury bleek al 17 jaar oud te zijn en de eigenaars hebben haar 16 jaar geleden in de natuur gevonden, ze was toen heel schuw. Toen bleek al dat ze die waas over haar oogjes had.
De dolblije eigenaren hadden al bijna de hoop opgegeven en vroegen ons bezorgd:' Ze leeft toch nog wel?' Tuurlijk!
Nu is ze thuis waar ze hoort, en de baasjes zijn in de wolken, dus dit moesten we wel even op foto vastleggen:-) Heerlijk toch allemaal, dus zo zie je maar... nooit de hoop opgeven! Het ga je goed lieve Fury en Yoshi...

24-06-2013
Vijf bange wezentjes uit Mol

Enkele dagen geleden hebben we een nest kittens ca. 6 weken oud overgenomen van de Poezencentrale Mol.
Zara is 1 van de bangerikjes. Met haar grote schuchtere ogen, kijkt ze wat onwennig in het rond. Is het veilig? Toch komen er steeds meer openingen in dat bange hartje, wanneer ze een hand over haar kopje voelt gaan. Eigenlijk wilt ze zich overgeven, maar nog net eventjes niet. Een kwestie van geduld en waarschijnlijk zal op zeer korte termijn haar onzekerheid ombuigen in vertrouwen. Wij hebben de tijd, we lopen niet weg, maar jij soms nog wel he kleine meid, doe alles maar lekker op jouw tempo. Toch zien we je telkens weer een verandering ondergaan. Wij vinden jou helemaal geweldig, wacht maar, straks is dit wederzijds, wen er maar alvast aan. Tot snel Zara!

22-06-2013
Vastgezeten aan een muur van klimop...

Gisteravond kregen we nog een zware spoedmelding uit Tienen. Een dame die vaker klaarstaat voor zwervertjes kreeg gistermorgen telefoon van een kennis. Ze had een kittentje gevonden met de nageboorte er nog aan...ze nam het mee naar binnen en na over en weer gebel met deze kennis, besloot de meldster het kittentje te gaan halen. Eén van onze medewerksters ging met haar mee en dat was maar goed ook....eenmaal daar bleek het inderdaad te gaan om een heel klein zwart hummeltje. We wilden toch even graag weten waar ze het baby'tje had gevonden.
Tussen het sprokkelhout en de klimop begonnen we te zoeken en we hadden al snel bingo. Twee piepkleine zwartjes hingen tegen de muur verstrengeld in een hoop klimop, takken en dor gras.
Het was één plakkerige bedoeling van ijskoude kittens. Hun navelstrengen met nageboorte zaten in een wirwar van knopen vast aan de klimop. Uiteindelijk hebben we ze uiteen kunnen halen, maar het was al gauw duidelijk dat we voor 1 kittentje met een afgesnoerde pootje te laat waren. Hij had een gebroken pootje en de maden krioelden. Snel warm leggen, de dierenarts optrommelen en rijden maar! Helaas moesten we het kittentje met het gebroken pootje laten inslapen, maar de overige twee maakten zeker kans op overleven. De vliegeneitjes zaten op hun lijfjes, dus deze moesten er zsm af.
Om 22.00 uur nog een gastgezin opgetrommeld en snel de baby's in de couveuse leggen. Ze waren verzwakt, maar gelukkig kwam hun zuigreflex steeds beter op gang en ze hebben de nacht goed doorstaan.

Lieve kleine Lightning en Thunder, wat een drama avond was dit voor jullie, net geboren. Gelukkig gaat het nu naar omstandigheden redelijk:-) Op hoop van zegen...de kaarsjes branden.

21-06-2013
Hoe gaat het met onze spoedbaby's van eergisterenEergisteravond kregen we een dramatische melding uit Herentals, niet naast onze deur. De meldster had een moederloos nest gevonden in het bos tijdens het wandelen. Naderhand is ze terug gaan kijken en er zaten allemaal vliegen op hun lijfjes. SPOED! Het extreme hete weer zorgde er al snel voor dat de maden vrij spel kregen en ze krioelden op en in de lijfjes. De kleintjes zijn verdorie maar 2 daagjes oud en alles wijst richting een dumpactie zucht.
Het was tijdverlies om in totaal uren onderweg te zijn, we moesten een naburige opvang om hulp vragen. Dezelfde avond is de Poezencentrale uit Mol hen komen halen en zijn uren bezig geweest om de maden te verwijderen.
Gisteren hebben we het nest overgenomen en er zit een zwak kittentje tussen. Het maden probleem was nog niet helemaal onder de controle.
Godzijdank hebben we een couveuse en ze liggen er lekker warmpjes bij. Het zwakste kittentje heeft niet genoeg zuigreflex en krijgt daarom om de paar uur een maagsonde toegediend. Zet em op kleine lieve schatjes, we gaan heel hard ons best doen, jullie opvangmama weet weer wat te doen! Duimt u mee?

19-06-2013
Wat een avond!

De gehele avond heeft onze gsm roodgloeiend gestaan, er komen maar liefst 4 nesten binnen in een tijdspanne van 1 dag.
Onze noodoproep van vanavond was echt ongelofelijk naar met hopelijk een goede afloop. Beeldmateriaal hebben we niet, da's nu niet van belang.
We kregen helemaal uit Herentals een melding ivm 4 hele kleine kittens. Ze vond hen tijdens het wandelen in het bos en lagen samen bij elkaar, maar wel piepend.
Ze wilde het nest niet meteen meenemen en belde ons. We gaven het advies om straks nog eens te gaan kijken en niet te wachten tot de volgende morgen, dan kon het nl al te laat zijn. Mamapoes zou eventjes tijd krijgen, maar niet te lang.
Iets later kwam het telefoontje: " Er zitten allemaal vliegen op hun lijfjes". Toen was het duidelijk dat dit de hoogste prioriteit kreeg. Onmiddellijk ophalen! Per direct! De melders zijn hen vervolgens onmiddellijk gaan halen.
Ondertussen belden we een gastgezin van ons in Limburg en ze was bereid te rijden en halverwege af te spreken. Goed, weer terugbellen...  de maden zouden krioelen op en in hun lijfjes en eentje was er heel slecht aan toe. Tips gegeven om de maden met een pincet te verwijderen etc, zaak was vooral: zsm de maden eruit!
We beseften dat elke minuut telde, kittens zonder voeding, onder de maden, daar gaan wij geen uur mee rijden.
We belden naar onze collega's van de Poezencentrale Mol om de baby's voor deze nacht even over te nemen en de nodige verzorging te geven. Geen probleem! Nu zijn de kittens onderweg naar Mol en morgen neemt Zwerfkat in Nood hen weer over. Maar  mensen toch... wat een drama, laten we duimen dat we niet te laat zijn.... dank je wel voor de samenwerking Poezencentrale! Samen 1 doel.

19-06-2013
Weer een moeilijke melding..Ik ben Sienna en ik heb iets te vertellen. Ik ben een meisje, denkt mijn opvangmama, maar zeker is ze nog niet. Er valt zoveel te verzorgen, oogjes, neusje, flesje en medicijntjes geven enz. dat ons geslacht controleren nu maar even moet wachten.
Wij zijn met z’n twee gevonden in Diegem, nakomelingen van een echte zwerfkat naar het schijnt. Gisteren mochten we al verhuizen, maar toen stonden er teveel vierwielers op de ring van Brussel, maar deze middag dan poging nummer 2 en met een co-piloot gingen we op weg.
Vanmiddag was het dan zover, op de parking werden we in een andere reismand gehezen, hup de vreemde auto in en rijden maar weer! Thuisgekomen dachten we een lekker flesje te drinken. Pfff lastig met een verstopte neus, het lukt echt niet goed hoe lief onze mama ook is.

Lieve mensen, laat jullie poezen steriel maken, kijk naar ons! Had die lieve dame in Brussel ons niet binnen genomen, wat was er dan van ons geworden? Langzaam sterven langs de straat, snakkend naar adem, niet eens kunnen eten? We zijn zo klein en hulpeloos. Dit leed kan echt vermeden worden!
Maak je buren, familie en vrienden hierop attent: Steriliseer of castreer je huiskat! Dank je wel om naar mij te luisteren. Liefs van Sienna en co.

18-06-2013
Simon werd in een plastic zak gestopt en op straat gesmetenVandaag kregen we een melding via het Felix Project. In een buurt waar veel zwerfkatten zitten, heeft men deze vreselijke actie met eigen ogen gezien...
Er werd een plastic zak uit de auto gegooid en de auto reed vervolgens weg.
De mensen die die zagen gebeuren, vroegen zich af wat hij/zij daar weggooide en namen een nader kijkje: de inhoud van de zak was een moederloos kittentje van 1 week oud!! Verbijstering...hoe is dit toch mogelijk, hoe kun je zoiets afschuwelijks doen.
Simon is nog snel bekeken bij de dierenarts, er kwamen al maden uit zijn plassertje, dus das zaak deze zsm te verwijderen. Het warme weer zorgt er ook nog eens voor dat de eitjes van de vliegen heel snel uitkomen.
Hij is nu bij ons binnen, maar het gaat helemaal niet goed met hem.. hij is zwak en lijkt constant heel moe te zijn, maar er is meer aan de hand.
Lieve kleine jongen, we gaan echt heel hard ons best doen bij Zwerfkat in Nood, maar we vrezen er een beetje voor. Het is echt niet eerlijk...
En de dader??? Shame on you!

UPDATE; Het was te laat voor ons ventje... achteraf hoorden we dat hij veel te weinig voeding had gehad van de mensen die hem vonden, hij was te verzwakt. We hebben hem rustig laten gaan. Dag mooie Simon, kleine ster.

18-06-2013
Elke dag komen er weer kittens binnenGisteren bijvoorbeeld, zijn er twee mooie meisjes binnengekomen uit Duffel.
De meldster had een nest van 4 kittens gevonden bij de buren in de tuin. De buurman wist niet precies wat hij ermee ging doen, maar volgens de meldster zou hij voor niets terugdeinzen, zodat hun leventjes gevaar liepen.
Ze startte snel een vangactie en kon hen alle vier binnenhalen. Ze zaten onder de vlooien en de teken, dus de meldster gaf hen een warm badje en daarna kregen ze een vlooienbehandeling. De mevrouw kon twee kittens zelf plaatsen, maar voor de andere twee zocht ze nog een oplossing.
Nou, ze zijn bij ons binnen en ach, ze blazen nog wat, ze zijn wat schichtig, maar het valt gelukkig allemaal goed mee:-) Welkom Marie (foto) en Billie!

16-06-2013
Oude poes uit Peer

Vandaag kregen we een melding uit Peer. In de tuin van de melder zwalkte een magere kat, waarschijnlijk ook nog eens blind. Hij dacht aan een eventueel gewond dier, niet al te oud en ze had een geel halsbandje om. Er klopte iets niet aan dit dier.. Hij belde de politie en deze gaf het nummer van Zwerfkat in Nood.
Oke, onze veldwerkster gebeld en ze is het diertje meteen gaan halen en kijk eens aan: we troffen een magere oude dame aan...
Onze vrijwilligster maakte een ruwe schatting: Ze is toch minstens 15 jaar oud met haar nodige mankementen nl, waarschijnlijk blind, doof, mist enkele tanden, vervilte vacht, ingegroeide nagels en mager. Nou, dat is nogal wat he dame, waar kom jij vandaan?
Ze is momenteel een beetje boos op ons, omdat we haar nageltjes hebben geknipt en haar vachtje werd gecheckt op vlooien. Ze heeft wat gehapt en willen meppen, maar ze slaat och germ altijd mis. We zullen je nu met rust laten lieve Fury, je hebt genoeg meegemaakt, ga maar lekker slapen en morgen weer fris en fruitig op.
Fury heeft een geel halsbandje om, zou ze gemist worden? Wij gaan actief op zoek, want zo'n oud meiske kan haar weg zijn kwijtgeraakt.
Vinden we haar baasje niet, dan blijft ze lekker bij ons!

16-06-2013
MerlijntjeSinds enkele dagen zijn we weer een schoonheid rijker:-) Kleine Merlijn werd gevonden in Maasmechelen samen met zijn broertje. Waren jullie aan de wandel Merlijntje? De meldster denkt dat jullie gedumpt zijn?
Zijn broertje heeft de meldster zelf kunnen herplaatsen, echter kreeg ze geen huisje gevonden voor deze mooie rakker van 9 weekjes oud.
We hebben hem meteen laten vaccineren en chippen, dus hij is helemaal in orde.
Het is een leuk ventje en kerngezond! Hij is een beetje ' slungelig' zei zijn opvangmama, maar ach... dat is ook weer cute. Echt balanceren op een randje gaat hem niet altijd goed af, hij gooit zijn pootjes iets meer naar achter en zwenkt een klein beetje met zijn kontje. Maar hij kan heel goed sprintjes trekken hoor, je moet zien vliegen door de kamer. Welkom bij ons Merlijntje!

16-06-2013
Niet zo handig

Enkele dagen geleden kregen we een melding van de politie. Men had een moederloos nestje gevonden in de struiken, tijdens een vangactie. Er lopen daar stuk of twintig zwerfkatten en sinds oktober is men bezig met een castratie/sterilisatie campagne.
Maar goed, men vond dus het nestje wat zeer tevreden tegen elkaar aan lag te slapen, lekker warm en buikjes gevuld.
De politie nam het meteen uit de struiken en bracht het naar de dierenarts om vervolgens rond te bellen voor opvang. De dierenarts zag dat het hele jonge nestje een moeder had en verzocht de politiemensen het nest terug te leggen en even op afstand te kijken. Dat vond men geen handig plan en weigerde het nestje terug te leggen.
Uren later kregen wij telefoon: ook wij gaven dezelfde tip en alweer was het een neen.
Andere instanties namen het nestje niet aan, dus besloten wij het dan uit ellende maar op te halen ( niet naast de deur). Eergisteren binnengekomen: 4 kleintjes, hooguit 1 a 2 dagen oud en met een wrang gevoel. De politie heeft haar lesje weer geleerd. We weten wat te doen en zullen ons uiterste best doen voor deze kleine veldmuisjes! Welkom lieverdjes...

13-06-2013
Eva heeft het syndroom van Horner

Eergisteren kregen we een melding uit Houthalen. Men had een gewond katje gevonden, dus lieten we het rechtstreeks naar onze samenwerkende dierenarts brengen. Dit kleine poesje van rond de 10 weekjes oud, ...heeft nu al het 1 en ander moeten meemaken.
Onze Eva heeft het syndroom van Horner. Waarschijnlijk heeft ze een ongeluk gehad, waardoor de zenuwen onder en boven haar schoudertje zijn gescheurd. Helaas is daardoor haar pootje verlamd geraakt. Het nare is, is dat de zenuwbundel in verbinding staat met haar gezichtje, waardoor het 3de ooglid voor haar oogje zit en haar gewone ooglid er wat slapper bij hangt.
Maar jij, kleine meid, wat is dat nu allemaal he.
Kleine Eva verblijft nu al enkele dagen bij de neuroloog van de praktijk, want ze moet opgevolgd worden. Eva valt nog altijd over haar verlamde pootje, er is nog altijd geen verbetering, dus de prognose is niet zo goed zucht.
Het zou geweldig voor haar zijn, mochten de zenuwen zich herstellen, en anders moeten we in overleg bekijken welke behandelingen zij kan krijgen in de hoop haar pootje te kunnen redden.
Eva is een schat van een beestje en een echte friemelkont, het zal ons niets verbazen of deze jonge dame wordt het troetelkindje van de praktijk:-)
Zet em op meisje, we denken aan je, en we gaan er alles aan doen om jou je pootje te laten behouden, beloofd!

13-06-2013
Dit is een mooie hereniging van twee broers.

Nee nee, u ziet niet dubbel!

Zoals we al eerder schreven, worden er ergens kittens verdronken, zodra zij zichtbaar zijn. We hebben o.a Jacala kunnen redden, maar gisteren kwam ook zijn broer Akela na dagenlange scheiding bij ons binnen. D
e broers werden herenigd, meteen een blik van herkenning en hopla.. 4 pootjes op 1 buik. We waren ontroerd, een zachte glimlach op ons gezicht. Twee onschuldige zielen, niet beseffend wat hen te wachten stond. Het is maar goed dat ze niets wisten, ze genieten nu met volle teugen bij onze opvangmama. Beetje drinken, beetje slapen, beetje knuffelen, meer moet dat niet zijn en straks een fantastische nieuwe toekomst tegemoet!
Het geeft ons een warm gevoel, bij u ook?

13-06-2013
En gaat het nog steeds goed met Katrientje?Kleine Katrientje kwam 6 dagen geleden bij ons binnen en ze is nu 6 dagen oud. Yep, ze was net geboren en maakte de meest slechte start denkbaar. U kent het verhaal nog wel, gevonden op straat,moederziel alleen.
Onlangs heeft vzw Felix haar familie kunnen traceren en het is niet goed afgelopen met haar broertjes en zusjes. Mama werd vlakbij achter een leegstaande woning ( te koop) in een tuin gevonden. Haar baby's zaten onder de vliegen, eentje leefde al niet meer, ze liet hen helaas links liggen en haar overige twee katjes zijn vervolgens ook gestorven.
He toch! Wat had Katrientje eigenlijk een geluk dat mamapoes haar op straat had laten liggen, zo kon ze nog op tijd gevonden worden en een kans maken.
Mamapoes is nu gesteriliseerd en verblijft bij Felix, en wij blijven heel goed voor haar enige kindje zorgen, kleine mooie lieve spinnende Katrientje...
Het gaat nog altijd goed met haar, ze schiet omhoog als je haar zachtjes wilt strelen, ze begint eindelijk goed te groeien en kan al goed haar keel openzetten als we te traag zijn met de melkbediening:-)
Lieve kleine meid, we zijn zo bezorgd om je en tegelijkertijd zo blij dat je alweer 6 daagjes oud bent. Nog even en dan gaan je oogjes open en kunnen we met elkaar kennismaken.

11-06-2013
Bike 1 dag na zijn operatie

Begin mei kwam Bike in kritieke toestand bij ons binnen. Hij was aangereden in Zolder en in zware shock naar de dierenarts gebracht. Zijn kaak was gebroken, hij had een klaplong en zijn pootje was verlamd. Och jongen toch..maar jou opgeven stond niet in ons woordenboek Bike, jij kreeg wat je nodig had.
Hij heeft twee operaties moeten ondergaan nl: een kaakoperatie en gisteren dan een pootamputatie.
En och ja, hij is ook nog eens aids positief getest, ook dat nog!
En pssst... het was een dure jongen, want door al deze operaties en medicaties, hebben we toch al een slordige 1000 euro uitgegeven, auw... Dat hakt er wel even in, zonder steun van gemeenten, maar inslapen was voor ons geen optie en gelukkig maar:-)
En weet u? Het gaat geweldig met hem! Hij spint, kroelt, is zo lief, zachtaardig en dankbaar. Wij zijn heel trots op zijn doorzettingsvermogen en oerkracht!
En om af te sluiten met nog mooier nieuws.... tadaaaa hij is al gereserveerd door lieve mensen en mag binnenkort vertrekken naar zijn gouden mandje! YES! Het leven wordt enkel nog completer lieve Bike en dat heb je dubbel en dwars verdiend!

ps donaties zijn zeer welkom bij ons, dus mocht u een kleinigheidje kunnen missen? Alvast dank namens Bike en zoveel andere katjes! Zie link.

11-06-2013
Het poesje met de vele gezichten:-)

 Gisteren kregen we een melding uit Maasmechelen. De buurman had een kitten onderweg gevonden en nam het mee naar huis. Hij gaf het beestje kado aan zijn vriendin, maar die wilde helemaal geen katje adopteren, dus.... toen werd Daisy naar de tuin verbannen. Mmm...amper 5 weekjes oud?
De andere buurman ( melder) vond dit geen strak plan en nam het beestje onder zijn hoede, ook al wilde hij haar niet definitief adopteren, hij ontfermde zich wel over haar.
Dus kleine Daisy kwam gisteren bij ons binnen en maakte al meteen haar entree. Need to say more?

10-06-2013
Cleo sprong van het balkon

UPDATE: Nooit, nooit hadden we de eigenaren mogen opsporen NOOIT!

Cleo is ingeslapen vanwege de kosten, ze had een prima leven kunnen leiden, maar de eigenaren besloten anders. Zelfs ons aanbod om de kat over te nemen, afstand te doen, zodat wij haar konden helpen werd... afgeslagen. We zijn woest, en dat is mild gezegd, woest!
Een onnodige dood, ook  kenbaar gemaakt door de dierenarts,  de eigenaar wilde absoluut euthanasie.
En dank u wel, een leven naar de knoppen, een leven wat moest blijven leven, we zijn er enorm beroerd van.

Vanmiddag kregen we een bizarre melding te verwerken, dus daar komt ie...
We werden gebeld, omdat er een poes van het balkon zou zijn gevallen en deze vervolgens op zijn terras was beland en zijn huis in was gevlucht. De poes zou erg gewond zijn en flink bloeden en ging zienderogen achteruit...de melder durfde echter de poes niet aan te raken.

Op twee hoog zat Cleo op het balkon te janken, omdat ze naar binnen wilde, maar er was niemand. Buurtbewoners hebben toen -goedbedoeld- de brandweer gebeld en deze kwam ter plaatse. Echter, toen de brandweer haar wilde pakken, raakte ze zo in paniek, maakte pardoes een duik en belandde op de eerste verdieping. Toen de brandweer nogmaals een poging wilde wagen, sprong ze weer en  kwam op de begane grond terecht, nl op het terras van de melder. Cleo vloog door het raam bij hem naar binnen en verstopte zich in zijn huis. 
Na een uur rondbellen, nog steeds geen hulp, kreeg hij het telefoonnummer van ons. We zijn onmiddellijk gaan rijden en hebben het bloedende meisje voorzichtig opgepakt en hup naar de dierenarts.
Ai, ai.... een open botbreuk, dat zag er niet goed uit. Eerst stabiliseren...
Vervolgens zijn we navraag gaan doen in de flat en jawel hoor, al snel hadden we haar
geëmotioneerde baasje opgespoord. Ze was per ongeluk buiten geraakt...
We namen hem mee naar de dierenkliniek waar hij zijn lieveling kon komen bezoeken. De man was in tranen en durfde zijn meisje niet goed op te pakken vanwege de breuk.
Maar gelukkig zijn ze weer herenigd, we hopen wel dat Cleo haar pootje kan behouden, arm ding. Sterkte lieve poes en natuurlijk baasje, we duimen met jullie mee!

UPDATE: YEAH RIGHT

10-06-2013
Weer een kitten van de dood geredOp een plek waar geen enkele kitten veilig is ( methode: kittens verdrinken) werd opnieuw een moederloze kitten gespot. Ze lag tussen het stro vreselijk te gillen. We hebben al enkele kittens van deze bewuste plek binnengehaald, omdat ook hun leven niet veilig was, dus we begrepen de ernst van de situatie.
Daar doet men niet aan castratie en sterilisatie, dat is onzin.... met als gevolg dat vele kittens jaarlijks een vreselijke dood sterven. Er is gezocht naar een mama, broers of zussen, maar niets, geen spoor.
Het kleintje had duidelijk honger, en aangezien men weet hoe er om werd/wordt gesprongen met ongewenste kittens, werd er alarm geslagen bij Zwerfkat in nood.
Jacala, ons jungle jongetje, maakt het ondertussen uitstekend bij zijn opvanggezin. Hij drinkt gretig uit zijn flesje en slaapt lekker tussen zijn stiefzusjes en broertjes. De foto is een beetje wiebel wiebel, want zoals het een ' jungle'  kitten betaamt, kun je natuurlijk niet stilzitten. Deze Jacala is wel aaibaar:-)
Wat betreft de situatie aldaar, daar zijn we nog mee bezig, das niet zo simpel, maar we gaan hier wel iets aan doen, want dit gaat echt niet meer!

09-06-2013
Katrientje is stabiel

Eergisteren kregen we een pas geboren kittentje binnen. Ze lag onderkoeld op straat, helemaal alleen. Tevens zaten de gevaarlijke vliegeneitjes al in haar oor en vacht, kwestie van uren en de maden kregen vrij spel. De eitjes zijn gelukkig nu allemaal verwijderd, brr.
Katrientje is een vinnig dametje en heeft een sterke wil om te overleven. Elke 2 1/2 uur krijgt ze via een smal speentje haar melk en tot nu toe heeft ze goede zuigkracht en drinkt ze alles gulzig op.
Ze blijft lekker warm aanvoelen ( veel koude kittens net geboren, krijg je niet goed meer opgewarmd) en ze is tevreden.
Vandaag is ze drie daagjes oud en we zijn trots op haar! Zodra ze strelende vingers over haar kopje voelt gaan, dan schiet ze omhoog, haar gepiep klinkt scherp en met haar kleine muizenpootjes rolt ze alle kanten op. Zodra ze in onze hand wordt genomen, volgt er een prachtig spingeluidje waar wij helemaal blij van worden. Ze voelt zich goed, alweer een dagje ouder. Mooie Katrientje, hou vol he!

09-06-2013
Met spoed gastgezinbegeleiders gezocht!

Momenteel zijn we heel hard op zoek naar bedreven mensen, het is ontzettend druk in onze vzw.
Gastgezinbegeleiders zijn enorm belangrijk binnen onze organisatie, omdat zij de gastgezinnen van begin tot einde ondersteunen! Zij zijn de schakel tussen de gastgezinnen en de verschillende werkgroepjes.
De begeleiders zorgen ervoor dat alles op de juiste plek ter...echt komt binnen de vzw, zij begeleiden het gastgezin. Dit is goud waard!
Binnen onze VZW ligt ontzettend veel kennis opgeslagen over het opvangen van katten; je kunt altijd op iedereen terugvallen. Je moet dan natuurlijk wel bereid zijn om te leren, dus ervaring is niet vereist!
Enige zelfstandigheid in dit vrijwilligerswerk is ook van groot belang, maar uiteraard word je eerst ingewerkt.
Contact met gastgezinnen gebeurt meestal via de moderne communicatiemedia; we maken veel gebruik van e-mail. Daarnaast bouw je vaak ook een persoonlijke band op met je gastgezinnen.
Woon jij in Limburg ( NL/B) en heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar gastgezin4@zwerfkat.com
Wie weet tot ziens!

07-06-2013
Daar lag je dan, op straatKleine Katrientje kwam gisteravond met spoed bij ons binnen. Ze was nog maar net geboren en belandde nu al letterlijk op straat. Oplettende voetgangers vonden haar aan de straatkant, ijskoud, alleen, ten dode opgeschreven. Wat was er gebeurd, hoe kan dit nou..
Gelukkig werd dit kleine veldmuisje opgeraapt en kwam ze via het Felix project bij ons binnen ( dank voor de samenwerking!).
Ze was gelukkig al lekker warm en had een zuigreflex. Nu krijgt kleine Katrientje om de paar uur voeding via een heel smal speentje. Ze weegt maar 85 grammetjes en is zo broos en kwetsbaar.
We weten weer wat te doen en gaan keihard ons best doen om haar in leven te houden. Het is een tevreden kittentje, ze drinkt, ze slaapt, en heel af en toe, als je goed luistert, komen er kleine spingeluidjes uit haar keeltje. Katrientje, je bent onze kleine hartendief.

06-06-2013
Kleine Jonas


Gisteravond is dit kleine mannetje bij ons binnengebracht door vzw Felix. Jonas was moederziel alleen gevonden in een doos in een fabriek in Opglabbeek. Geen moeder te bespeuren helaas...
Jonas is een beetje een ' huilbaby' en kan erg jammeren als hij geen aandacht krijgt. We weten dat dit meestal enkele dagen duurt en dan is dat voorbij, hij moet nog een beetje wennen zonder mama en familie. Maar gelukkig kan hij ook heel hard spinnen en zachtjes kneden met de voorpootjes, dus hij is meestal tevreden.. Je bent een lief ding hoor Jonas, groei maar goed!

05-06-2013
Een stedentrip

Vier kittentjes kwamen uit een grote zwerfkattenpopulatie in Diegem ( omgeving luchthaven Zaventem).
De meldster verzorgt een dertigtal katten op een bouwvallig terrein, tevens bekende dumpplek. Niemand kijkt verder naar hen om, enkel de meldster. Al jaren geeft zij hen eten, maar de meeste katten zijn niet geholpen...ooit hebben we hierover een grote noodoproep geplaatst.
Hun zeer schuwe mama nam haar kittens 1 voor 1 in haar bekje en stak een hele drukke straat over. Ze legde hen vervolgens bij de meldster in de achterbouw.
Haar kittens werden ziek en zouden op den duur gaan verwilderen, dus het was zaak hen nu over te nemen. Voor mama is de vangkooi nu opgezet, zij gaat worden gesteriliseerd en mag dan terug naar haar vertrouwde plekje.
Waarom stedentrip? Tja....deze kleine kabouters, nl. Sidney, London, Paris en Lyon krijgen nu medicaties, maar gelukkig zijn ze vrolijk en is er niets mis met hun eetlust:-)  Vanaf nu bent u nog nooit zo snel op bezoek geweest in 1 van  deze steden, lekker dichtbij, dus straks gewoon een stadje kiezen en bellen maar!

05-06-2013
Gevonden in een plastic zak!

Update... helaas is Myrthe een dag later gestorven...

Gistermiddag kregen we een diep trieste melding uit Lanaken.  Er was een kittentje gevonden in een plastic zak in een veld in Lanaken, een regelrechte dumpactie. De lipjes waren al blauw, zw was zwaar onderkomen, vuil en verzwakt...
Onze collega is meteen het arme schatje gaan ophalen en eerst een spoedritje dierenarts gedaan. Myrthe was uitgedroogd en heeft onderhuids vocht toegediend gekregen.
Nu krijgt ze sondevoeding bij ons opvanggezin. Meisje, meisje toch, wat hebben ze toch met je gedaan, je weegt maar de helft van het gewicht wat je moest hebben, hoe diep kan een mens gaan... We hopen zo dat we je kunnen redden, maar je bent een klein vechtertje dus hopelijk zijn we er op tijd bij.
In en in triest...

04-06-2013
Belasting aftrekbare giften!

Stichting Zwerfkat in Nood

We hebben een Nederlande Stichting opgericht waar we geld inzamelen voor  vzw Zwerfkat in Nood en het kattenasiel Villa Vagebond.
Vanwege ons ANBI status kunt u uw gift deels terugkrijgen via de Belastingdienst dus aarzel niet! Dit geldt wel pas vanaf 60 euro op jaarbasis ( kan dus ook periodiek).

Nederlandse ING rekening: 8749157
IBAN:
NL20INGB0008749157
BIC: INGBNL2A

03-06-2013
Kleintjes uit Beringen

Op een schoolplein in Beringen woont een zwerfpoes met haar drie kindjes onder een paviljoen.
De kittens werden naarmate de tijd groter en lieten zich uiteindelijk buiten hun schuilplaats zien. Voor de kinderen is da...t héél leuk, ze willen allemaal de kittens strelen. Maar de schuwe mamapoes liet zich tijdens de pauzes niet zien, veel te druk allemaal.
We begrepen de jonge grijpgrage handjes wel, maar dit kwam uiteindelijk niet ten goede aan dit jonge gezinnetje.
Tevens werden de kittentjes ziek, dus werd het tijd hen binnen te halen. Twee van de drie zijn binnen en dat is maar goed ook, want de niesziekte is doorgebroken en ze raakten al wat verzwakt. We zijn nog op zoek naar kindje drie, maar mama heeft het nu goed verstopt lijkt het.
Tyrone (foto) en Tika krijgen nu medische verzorging en echt zelfstandig flesje drinken gaat nog niet. Het doet pijn allemaal, het slikken, rood keeltje, neen... we willen het niet. Ze worden dus gedwangvoerd en gelukkig gaat dit heel goed!
Tika is nog een beetje bang en kan haar blaasconcert nog niet opheffen. Maar ach lieffies, alles komt goed, snel beter worden hoor!

02-06-2013
Je maakt wat mee in de vzw

Lieve lezers, we maken enorm veel mee en moeten daarom steeds een selectie maken de site. We kunnen onmogelijk alles met u delen, maar toch wil ik wat dingetjes vertellen die achter de schermen plaatsvinden, zonder dat we hier eerder melding van hebben gemaakt...

Onze moederpoes Petrouschka beviel in een kippenhok in Rotem. Ze kwam met haar kindjes bij ons binnen. Helaas werd ze de dag erna doodziek en een ritje naar onze dierenarts was onvermijdelijk. Ze had hoge koorts en haar baarmoeder was ontstoken. Ze kreeg medicatie en mocht het de dag erna niet beteren, dan werd het een spoedoperatie. Gelukkig slaan de medicaties aan en is een spoedoperatie nu voorlopig van de baan!
Onze opvanger Nero moest naar de cardioloog en bleek HCM patient te zijn, hij heeft een zware hartafwijking en staat nu op medicatie. We hopen voor hem een bijzonder baasje te vinden.
Onze aangereden opvanger Bike zou misschien aids positief zijn, helaas bleek dit inderdaad het geval te zijn. Het goede nieuws is, is dat hij nu al is gereserveerd! Lieve mensen vinden hem geweldig en zullen hem, na een pootamputatie via onze dierenarts in hun armen sluiten.
En dan Sam en Robby... deze twee broers ( ex opvangers) moesten worden herplaatst, omdat hun baasje ernstig ziek werd en nooit meer zou thuiskomen. Zeer triest en emotioneel. We hebben een grote oproep gedaan op facebook en ja.... de mannen zijn nu succesvol geplaatst bij enorme lieve mensen! Dit doet ons hartje enorm veel goed.

01-06-2013
Een bonte familie gevonden langs de grote baan

Vanavond kregen we een verontrustende melding uit Hasselt van een jonge studente.
Het nest werd gespot op een grasveldje langs een grote doorgangsweg en dit leek verdacht op een dumpactie.
De studente had allerlei instanties /asielen gebeld, zelfs de politie, echter kon niemand het nestje aannemen. Het zou wel gaan om een jong nestje, het wilde nog niet van een bordje eten, dus vonden we het belangrijk om diezelfde avond alsnog het nestje op te gaan halen.
Daar aangekomen keken vijf paar blauwe kraaloogjes ons verwonderd aan. Ahhhh, wat een prachtig gezond nestje was dat! Hoe kan dat nou, zo mooi, tam, gezond, eigenlijk perfect en dan gevonden worden midden op een grasveldje, een paar meter van de grote baan.
Lekker de reismand in en naar huis. Thuis aangekomen snel flesjes gemaakt en ja hoor, prrrr... al luid spinnend werd het warme goedje gulzig opgedronken. Wat een prachtige familie: 3 rode, 1 zwarte en 1 tijger met witje liggen nu samen op een kluitje heerlijk te soezen en bij te komen van hun grote avontuur.Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg