Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-02-2013
Trippel geplaatst!

Lieve meis

Wat heb jij een hoop meegemaakt.
Begin januari kwam je binnen in de dierenkliniek in Hasselt. Je was aangereden en deels verlamd geraakt. De dierenkliniek had zich over jou ontfermd en men had weinig hoop.. maar je kreeg het voordeel van de twijfel.
Je was rechts helemaal verlamd, vanwege een verschoven nekwervel, dus we hoopten op een wonder dat jouw gevoel terugkwam en dit wonder kwam ook...
Langzaam kreeg je haar gevoel terug en heb je flinke fysiotherapie ondergaan, je was zelfs de eerste kat op de loopband in de praktijk:-)

Je kwam de eerste drie weken bij in de opvang en je was er eentje met karakter. Je was niet gecharmeerd van mijn katten die zich opdringerig op jou wierpen en je neusjes en kusjes wilden geven. Je werd boos en raakte lichtelijk in paniek.
Oefenen kon ik niet met jou, je werd zo snel boos en soms kreeg ik een mep of een pssssssstttt waarschuwing.
Mijn hart brak, want ik wist hoe belangrijk het was om te oefenen, je spieren te trainen.
Puur omwille van jouw gezondheid en geluk, heb ik je ondergebracht bij jouw tweede opvanggezin, waar rust aanwezig was.
Dat ging ineens een stuk beter, goede zet dus!
Maar op korte tijd werd je geadopteerd bij lieve mensen, mijn hart maakte een sprongetje.
Mijn meisje, mijn grommende lieve schat heeft haar baasje voor het leven gevonden.
Het ga je goed, pas op jezelf, jij verdient de hele wereld,je bent het dubbel en dwars waard.
Dag lieverd, ook namens jouw tweede opvangmama, we houden van je en we zullen je nooit vergeten. Dag Grumpie dumpie, dag Trippelmeisje van ons x

Sabine

27-02-2013
Tweede ronde Villa Vagebond loterij!

De eerste ronde is uitverkocht, daarom hebben we besloten een tweede ronde te doen, dus sla uw slag!

Ons kattenasiel is een feit! Alle mankrachten worden opgetrommeld, de materialen verzameld. Iedereen is druk in de weer, maar natuurlijk hebben wij ook nog veel financiële middelen nodig om onze droom te realiseren. Daarom organiseren we een loterij.
Er is een hele mooie prijs te winnen en wel deze krabpaal "Banana-Leaf krabpaal "Paradise" ( hoogte 158 cm).
Zou uw viervoeter niet heerlijk kunnen ravotten en relaxen op de deze krabpaal?

De lootjes kosten €3 per stuk en u kunt kiezen tussen nummer 0 t/m 99. Voor deelname doet u het volgende: Stuur een e-mail naar steun@zwerfkat.com met:
- Uw persoonsgegevens.
- Het aantal lootjes dat uw wilt kopen en de voorkeur voor nummers (of geen voorkeur).
U krijgt van ons te horen of de lootjes van uw keuze nog vrij zijn.

Het verschuldigde bedrag kunt u overmaken naar Zwerfkat in Nood II: 9480375 (NL) of 001-3823130-48 (B) met vermelding - loterij.
Zodra wij uw betaling ontvangen en verwerkt hebben, ontvangt u bericht per e-mail en is de deelname definitief.
Als winnend lotnummer gebruiken we de twee eindcijfers van het lot waar de jackpot (of hoogst gevallen prijs) van de Nederlandse Staatsloterij van de trekking van 10 april op valt. Zo is het 100% eerlijk en kan iedereen het winnende lotnummer nakijken. Binnen 2 dagen zullen alle deelnemers per e-mail bericht ontvangen.

Wilt u meespelen wees dan snel! Er zijn weer 100 lootjes beschikbaar. Uw viervoeter een mooie krabpaal en wij weer wat centjes, een stapje dichter bij ons Aziel!

26-02-2013
Bibberend van de kou

 Al enkele dagen zat dit kleine hummeltje buiten in de sneeuw, letterlijk in de goot te bibberen van de kou. Waarom zocht hij geen schuilplek op, hij bleef maar in de sneeuw zitten, waarschijnlijk op zoek naar hulp? Liefje toch...De meldster heeft hem enkele dagen gadegeslagen en besloot toen in te grijpen. Dit kon zo niet langer, dit was pure dierenleed. Hij werd opgetild en bij 1 van onze vrijwilligsters gebracht.
Hij zag er niet uit, helemaal doorweekt, stonk enorm, had vuile ogen, en hij is zo mager... ons hart brak toen we hem zagen. Hij bleef maar bibberen en had zo'n enorme honger.
Maar alle ellende is nu voorbij, hij zit lekker warm binnen, heeft zijn buikje goed rond gegeten en is zo ontzettend lief! Hij houdt enorm van menselijk contact, lekker in de nek liggen, op de computer meekijken en gewoon zalig gelukkig zijn. Wat is er toch met jou gebeurd lieve jongen?
Zijn spinmachientje slaat op tilt, daarvoor hoeven we hem niet eens te strelen, wat een ongelofelijk lief beestje.
Welkom Raffy!
 

24-02-2013
Na 1 1/2 jaar opvang geplaatst!

Leentje en Miesje hebben hun gouden mandje gevonden!
Na bijna 1 1/2 jaar in onze opvang gezeten te hebben, was het dan zover....
Schuchtere mama Mies trok zich altijd erg op aan dochter Leentje. Daarom konden we hen niet uit elkaar halen: samen slapen, samen eten, samen drinken en samen kattenkwaad uithalen.
Ze blijven voor altijd bij elkaar en daarom is deze plaatsing extra mooi....ze wonen nu in Lubbeke en krijgen alle tijd om te wennen.
Het ga jullie goed meisjes! Maar we denken wel dat de opvangmama, ondanks de blijdschap, even een traantje moet wegpinken.

23-02-2013
Dank je wel!Onze nieuwe vrijwilligster Dagmar, heeft op haar facebook een oproep gedaan voor sponsoring kittenperiode.
Kijk eens wat we gekregen hebben van zoveel lieve mensen! Twee snuggle safes, melkpoeder, babycat brokjes, speeltjes etc etc.
Dank aan al deze lieve mensen, het komt enorm goed van pas!

23-02-2013
Drie nieuwe opvangers

Gisteren is er een nieuwe aids positieve kater bij ons binnengekomen.
Kay zijn baasje overleed en werd tijdelijk opgevangen door de meldster. Maar hij kon niet blijven, dus nu is hij bij ons binnen!
Een flinke grote jongen, 6 kilo gewichtje:-) en zeer sociaal en lief. Wordt vervolgd.

Ook hebben we twee schuwe kittentjes overgenomen van vzw Felix. Het zijn echte winter geboortes geweest, want ze zijn niet ouder dan 3 maanden.

Zij verblijven nu helemaal in Rotterdam bij ons opvanggezin!

20-02-2013
Babykonijntjes alarm!Ja ja, konijntjes komen ook soms bij ons binnen.
Een tijdje geleden kregen we via de politie de vraag of wij 4 konijntjes wilden overnemen. Ze waren gevonden in een schuurtje achter een leegstaande woning, drie vrouwtjes en 1 mannetje. Het grote probleem: ze zaten samen in 1 hok, dus zwangerschappen waren niet uitgesloten!
De nijntjes konden niet geadopteerd worden, omdat wij niet zeker wisten of we zwangerschappen konden uitsluiten...
En het is maar goed ook, want 8 dagen geleden was het beschuit met muisjes!
Papa Koos en mama Kaatje zijn nu de gelukkige ouders van vier kersverse babytjes.
We durfden toen nog geen foto's te maken, omdat het nest op geen enkele wijze verstoord mocht worden, maar vandaag hebben we een voorzichtige poging ondernomen.
We zijn nu 8 daagjes verder en mama en kroost maken het uitstekend! Ze groeien goed en het wordt een leuke bonte verzameling:-)
We laten ze lekker met rust, ze moeten goed groeien en de familie heeft geen pottenkijkers nodig:-)
Papa Koos heeft pech, want dit was toch echt wel zijn allerlaatste nestje!

18-02-2013
Titus heeft een mirakel nodig

Ja, de laatste tijd is het heftig in onze vzw met al die spoedmeldingen. Het wordt tijd voor een dierenambulance?
Titus is al enkele dagen bij ons binnen, nou binnen... hij ligt al enkele dagen bij de dierenarts aan het infuus en het gaat helemaal niet goed met hem. Vanavond stuurde de dierenarts ons zijn foto.
We kregen een spoedmelding helemaal uit Geraardsbergen. Het klonk foute boel.
Een gecastreerde kater ca 7 a 8 jaar, werd gevonden: uitgemergeld, zwalkend, dichte neus, geen spiermassa meer en onderkoeld.
De alerte meldster ging met hem naar de dierenarts en hij kreeg helaas geen medische zorg. De dierenarts zag dat hij was uitgedroogd, waarschijnlijk nierfalen? De meldster kon hem weer mee terug naar huis nemen. Goede actie van deze dierenarts:-( De meldster legde hem warm en belde ons.
Dit klonk echt helemaal niet goed, dus heeft onze vrijwilligster uit Aalst hem opgehaald. Duidelijk: onmiddellijk naar de dierenarts, deze kater was enorm uitgedroogd en totaal verzwakt!
Onze kater Titus kreeg een bloedonderzoek en werd warm en aan het infuus gelegd. Zijn oogjes spraken boekdelen: dankbaar dat hij hulp kreeg.
Inderdaad, zeer ernstige nierfalen, en hoe de situatie er nu voor staat...het is helaas verslechterd. Zijn waardes zijn gestegen ipv gedaald en hij wilt niet eten.
Hij zoekt wel constant om aandacht, de arme schat, want zodra hij de dierenarts niet meer ziet, dan zet hij zijn decibels open. Het moet vannacht echt beter gaan, anders vrezen we voor het ergste.
Maar omdat hij al gecastreerd was en een zeer aanhankelijk karaktertje heeft, gaan we toch pijlsnel op zoek naar zijn baasje. Uiteraard zullen wij voor Titus zorgen, mocht er geen baasje zijn.
Wordt hij echt niet gemist??


 

17-02-2013
Blinde kater terug bij baasje!Gisteravond kwam er een blinde kater bij ons binnen ( zie bericht gisteren). Hij was broodmager en ook nog eens volledig blind.
Omdat hij zo overstuur was, lieten we hem eentjes kalmeren in een bench en hij schrokte zijn eten naar binnen. Was hij vermist?
Ja hij was vermist!!
We werden vanmorgen om 8.15 uur gebeld door een dol enthousiaste familie. Hij heet Polleke, 17 jaar oud, nierpatient, staat op speciaal dieet, en inderdaad blind vanwege de hoge bloeddruk.
Op 31 januari liet men Polleke even buiten om zijn behoefte te doen en in een onbewaakt moment was hij ineens weg...
Het frappantste aan de hele zaak was dat de meldster van Polleke en de eigenaren in dezelfde blok van de woonwijk wonen.
Alleen hebben ze op die 2 weken tijd dat Polleke weg was, ieder aan de verkeerde kant van de woonwijk gezocht,zodat ze elkaar zijn misgelopen....
Polleke was dolblij toen hij vanmorgen de stem van zijn baasjes hoorde...en er kwam een ontroerend weerzien.
De familie is weer compleet, wat een fantastisch nieuws! Het ga je goed lieve Polleke en veel geluk saampjes:-)

16-02-2013
Volledig blind en zo broodmager

Vandaag kregen we een noodmelding uit Riemst.
Een brood broodmagere kater werd gevonden in Riemst. Hij liep daar al een tweetal weken rond en hij bleek van niemand te zijn... Broodmager tot daar aan toe, maar hij is ook nog eens geheel blind.
Toen hij vanavond bij ons binnenkwam was hij erg overstuur, hij liep overal tegenaan. Dus nu vooral belangrijk dat hij tot rust kan komen.
Wanneer we hem zachtjes strelen, voelen we de knookjes. Hij bleef schreeuwen om eten, maar we kunnen hem niet meteen teveel geven, want zijn kleine maagje kan dat niet aan.
We hebben deze lieve schat even in een bench gezet, kalmte, rust.... even pas op de plek.

We denken dat deze schat niet 1 van de jongste is, maar we gaan hem nu niet plagen... morgen zullen we eens fatsoenlijk zijn naar bekje kijken.

Lieve knul,  je bent veilig nu, lekker bij ons. We snappen heel goed dat je overstuur bent, wat heb jij toch allemaal niet meegemaakt he. Waar woonde je eerst, wie was jouw baasje, waarom ben jij zo brood brood mager.
Maar nu komt het goed, nu komt alles goed.

15-02-2013
Welkom lief meisje

Anaise werd gevonden in een hangar waar ze bestelwagens parkeren.
Ze sleepte zich voort op haar voorpootjes, ze was in shock en haar vachtje zat onder een  soort " grijze as" en had de sterke geur van rook...het ging helemaal niet goed met haar.
Ze werd opgepakt en meteen naar onze dierenarts gebracht waar ze aan het infuus werd gelegd. Meisje toch.
Het magere beestje moest even bij onze dierenarts logeren, maar nu ze stabiel is, mocht ze naar ons opvanggezin verhuizen.
Anaise krijgt nu medicijnen ivm niesziekte ( ook dat nog) en krijgt ze een drankje ivm haar spieren. Ze kan haar achterpootjes maar een beetje bewegen, want als ze loopt, sleept ze met haar achterpootjes.
Wat is er toch gebeurt met jou meisje?
Ze is broodmager, en wanneer we haar zachtjes strelen komen we enkel in contact met botjes. Zo fragiel.
Anaise heeft bijna geen tandjes meer, het is al een wat oudere dame.
Haar vachtje is een groot raadsel voor ons: er lijken allemaal  kleine stukjes cement in te zitten. Harde "schilfertjes"  vast aan haar vacht en niet eruit te kammen.

Wat een ellende, maar! Je bent bij ons nu, bij ons lieve gastgezin. We gaan goed voor jou zorgen hoor, maar we hopen zo dat je binnenkort je achterpootjes kan bewegen...
Je bent een beetje timide he? Kom maar tot rust nu, goed eten, goed bewegen, en wen maar alvast aan de liefde van ons opvanggezin.

14-02-2013
De grote Villa Vagebond Loterij!

U heeft het nieuws vast al gelezen, ons aZiel is een feit! De plannen lagen al lang klaar en de vergunningen zijn nu goedgekeurd. Alle mankrachten worden opgetrommeld, de materialen verzameld. Iedereen is druk in de weer, maar natuurlijk hebben wij ook nog veel financiële middelen nodig om onze droom te realiseren.
Daarom organiseren we een loterij. Er is zeker ook een hele mooie prijs te winnen en wel deze krabpaal "Banana-Leaf krabpaal "Paradise" ( hoogte 158 cm).
Zou uw viervoeter niet heerlijk kunnen ravotten en relaxen op de deze krabpaal?Hoe

De lootjes kosten €3 per stuk en u kunt kiezen tussen nummer 0 t/m 99.
Voor deelname doet u het volgende:
Stuur een e-mail naar steun@zwerfkat.com met:
- Uw persoonsgegevens.
- Het aantal lootjes dat uw wilt kopen en de voorkeur voor nummers (of geen voorkeur).
U krijgt van ons te horen of de lootjes van uw keuze nog vrij zijn.

Het verschuldigde bedrag kunt u overmaken naar vzw Zwerfkat in Nood II: 9480375 (NL) of 001-3823130-48 (B) met vermelding - loterij.
Zodra wij uw betaling ontvangen en verwerkt hebben, ontvangt u bericht per e-mail en is de deelname definitief.

Winnende lot
Als winnend lotnummer gebruiken we de twee eindcijfers van het lot waar de jackpot (of hoogst gevallen prijs) van de Nederlandse Staatsloterij van de trekking van 10 april op valt. Zo is het 100% eerlijk en kan iedereen het winnende lotnummer nakijken.
Binnen 2 dagen zullen alle deelnemers per e-mail bericht ontvangen.

Wilt u meespelen wees dan snel! Er zijn maar 100 lootjes beschikbaar. Uw viervoeter een mooie krabpaal en wij weer wat centjes, een stapje dichter naar ons Aziel!
 

14-02-2013
De tweede kitten Hengelhoef is gevangen!

Yes, bingo!

12-02-2013
Ach klein hummeltjeOp het vakantiepark Hengelhoef in Houthalen is het straatbeeld van zwerfkatten een gewoon verschijnsel. Ze wonen onder de chaletjes, in het bos, onder de struiken en bedelen bij de containers.
Vorig jaar hebben we daar heel veel zieke kittens weggehaald, de volwassen dieren moesten zsm gecastreerd en gesteriliseerd worden door het dierenasiel.
Er zijn katten geholpen, echter zien we nog altijd veel ongeholpen katten rondlopen en de tijd dringt echt om hen te vangen voor castratie/sterilisatie.
Onze organisatie voorziet Jacqueline ( de voerdster) altijd van de nodige voeding, en we besloten vorige week eens met haar mee te gaan op voedertoer.
Toen Jacqueline hen riep, kwamen er onmiddellijk een stuk of 12 katten aangerend. Ze kropen van onder verschillende chalets, hongerige maagjes, staartjes in de lucht, wat waren ze weer blij.
Ze kregen allemaal hun portie op een plastic schaaltje. Ze schrokten het maaltje naar binnen.
Tot onze schrik liepen er ook 2 kittens in de groep, kittens die te socialiseren zijn. Deze moesten echt weggevangen worden.
Vandaag was het bingo:-) Nummertje 1 is gevangen. Het beestje is nog erg onder de indruk, zijn/haar bange oogjes verraden de onzekerheid, maar dat komt echt wel goed...
Morgen hopen we op een tweede goed vangst!

 

12-02-2013
Na 3 jaar vermissing weer thuis

We hebben schitterend nieuws gelezen via Kittenopvang Moederloos in Nederland.
In een paardenstal op een kinderboerderij werd een rode kater gespot.
Helaas was de kater niet zomaar te vangen en hij verstopte zich voortdurend tussen de panelen.
Dus plan B: vangkooi zetten! Na enkele dagen volhouden, liep de kater erin en was de missie geslaagd.
Omdat hij niet benaderbaar was, dacht men dat het om een schuwe kat ging, geen probleem, de kat zou in de opvang komen bij de kittenopvang. Maar eerst even checken op chip...
Verhip! Hij bleek gechipt te zijn:-) De opvang nam meteen contact op met zijn baasje en wat bleek? Tommy was al drie jaar vermist!

Ik kopieer:
" Vanaf het moment van vangen zat de rode kater heel stilletjes in de vangkooi totdat zijn eigenaar binnen kwam en zijn naam riep: Tommy..........de rode stille kater kwam direct tot leven en begon keihard te miauwen en voordat we het konden beseffen lag hij in de armen van zijn eigenaar die hij al 3 jaar niet gezien had. Meneer kon zijn ogen niet geloven en heeft Tommy mee naar huis genomen!"

Schitterend!

U leest het: zelfs na 3 jaar herkende Tommy zijn personeel onmiddellijk! Wat ontzettend ontroerend en wat geeft dit weer hoop voor zoveel eigenaren die in alle verdriet nog altijd op zoek zijn naar hun lieveling.
Kijk eens hoe belangrijk het is om een dier te chippen, in no time kan men baas en dier herenigen...
Geef niet op, de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

10-02-2013
Hoe gaat het met Oma Toeffie

Halverwege oktober 2012 kregen we een melding ivm een hoogbejaarde poes. Toeffie had een baasje, maar zij kon haar niet meer betalen en de afspraak bij de dierenarts voor euthanasie lag al vast.
Oma Toeffie is 21 jaar, dit konden we niet over ons hart verkrijgen, dus kwam ze bij ons binnen.
Ze heeft een zeer sterk werkende schildklier, dus nu krijgt ze niet alleen elke dag een pilletje, ze mocht lekker bij haar opvangmama blijven wonen!

Baasje vertelt
Slof, slof, slof, " mirrrruaaww" komt er uit haar krakerige stem. Dit is onze enige echte oma Toeffie.
In die 4 maanden dat ze nu bij ons woont, is haar gezondheid onveranderd gebleven. Ze is 21 jaar, dus dan kun je ook geen wonderen meer verwachten. Ondanks de medicatie blijft haar schildklier veel te hard werken, met als gevolg: ze sjokt en waggelt de hele dag achter ons aan, met haar magere knokerige lijfje. Ze woont voornamelijk in de keuken, omdat ze gemiddeld 10x per dag wilt eten.
Maar geen grammetje komt ze aan, want ze poept ook gemiddeld 6x per dag.
Ze is niet alleen potdoof, ze is ook nog eens het noorden kwijt. De kattenbak gebruikt ze soms, maar meestal zien we 's morgens een stuk of 5 vlaaien op de grond liggen, als eilandjes in een oceaan, netjes gegroepeerd.
Ze kan er niets aan doen, we ruimen het in stilte op.
We houden zielsveel van haar. Als ik naar dat verfromfraaide magere lijfje kijk, en ze haar kopje opheft en ik een oude ziel in die oogjes tegenkom, dan raak ik telkens weer ontroerd.
Je bent er nog.
Wanneer ze na haar luidruchtige maaltijd ( want het eten gaat gepaard met allerlei krakerige spinnetjes), zich laat omvallen op de bank, dan is ze compleet van de wereld.
Soms denk ik wel eens: Er zal een dag komen, dat ik haar zo vind, gewoon gestorven in haar diepe slaap.
Maar we nemen het ervan, die bruine eilanden horen er nou eenmaal bij en we kunnen niet zonder haar mieeeeRAUWW, ieeeeauuu.
Oma Toeffie is een lekkere flodder!
 

09-02-2013
Help ons aan gratis kattenvoer en stem!

Onze ex-opvanger Jerry doet mee aan een fotowedstrijd van Kenner. Hiermee kan hij een jaar gratis kattenvoer winnen. Met de opening van ons Asiel "Villa Vagebond" in het vooruitzicht is dat natuurlijk mooi meegenomen. 

Wat moeten jullie doen? In totaal kost dit 10 seconde tijd:-)

1.       Klik op onderstaande link. Zoek de foto van Jerry door bij de zoekfunctie Jerry  te typen. Jerry doet mee met bovenstaande foto.

https://fotoactie.actiesite-2organize.com/kenner/fotogalerij

2.       Klik op “stem op deze foto”. En dat is alles!

3.       De wedstrijd duurt tot 31 maart en je mag 1x per 24 uur stemmen.

Helpen jullie ons allemaal mee? 
Jerry heeft zijn gouden mandje gevonden maar hij zou het geweldig vinden als hij op deze manier zijn vriendjes bij de VZW ook kan helpen. Dank u wel!

07-02-2013
Mylo gedaanteverwisseling

Kent u onze langhaar nog? Onze melding van enkele dagen geleden?
Mylo heeft 4 jaar lang in eenzaamheid op een appartement geleefd. Zijn baasje was vertrokken en liet hem alleen achter.
Mylo werd 4 jaar lang door de huisbazin gevoerd, dus hij zat eigenlijk bijna 24 uur per dag helemaal in zijn uppie, in een verlaten, koude ruimte.
Uiteraard kreeg hij nooit een kambeurt, dus zijn vacht zag er echt verschrikkelijk uit.
Toen we hem binnenkregen was het duidelijk dat hij zsm geschoren moest worden, de huid raakte verstikt en dit moet toch ook veel pijn doen voor ons manneke.
Vandaag was zijn grote dag, tadaaaa, bijna helemaal geschoren, behalve zijn koppie, voetjes en puntje van de staart.We hadden nog een speciaal jasje in onze medische hulpkast, en het past hem als gegoten! Dat zal wel even wennen zijn voor Mylo, maar we zijn blij dat dit achter de rug is, maar! Hij is er nog niet...
Het viel ons op dat hij heel vaak kleine beetjes moest plassen, dus werd ook de blaas gecheckt. Oei! Een blaassteen!
Morgen gaat meneer onder het mes en zal de steen verwijderd worden, nu zijn we dubbel zo blij dat we je hebben kunnen redden Mylo, want in het appartement zou je gestorven zijn..
Zet hem op lieverd, straks is alles oke en kunnen we je extra gaan verwennen , weliswaar met speciale voeding.
Update via onze dierenarts

04-02-2013
Ontroerend filmpje ex bangerikje Frummel

Frummel kwam heel bang bij ons binnen. Van mensen wilde zij niets weten, maar ze was enorm verliefd op de andere katten des Huizes. Daar haalde ze haar kracht uit, daar voelde ze zich ...veilig.
Frummel werd onlangs geplaatst en de eigenaar toonde de fantastische ontwikkeling van deze kleine mup. Ze geniet van aaitjes:-)

Kijk naar dit ontroerende filmpje van prachtige Frummel, voor-na plaatsing, nu bij de eigenaar. Enne geluid aan he:-)

02-02-2013
Eetkommen van het Hart

Dierenspeciaalzaak Tom en Co te Zaventem en Genk houden van 31 januari t/m 13 februari een voedselactie " Eetkommen van het Hart"  voor Zwerfkat in Nood!
Vandaag ging het lekker:-) In Zaventem is vandaag al 70 kilo opgehaald en in Genk hebben we niet gewogen, maar dat zal ook wel in die richting zijn:-)
Dank je wel Tom en Co voor deze mogelijkheid en onze dieren zijn zeer zeer dankbaar.
Dus lieve mensen?  De komende weken extra shoppen in Genk en Zaventem!
 

01-02-2013
Belangrijk!

We moeten riolering aanleggen in het asiel en daarvoor moeten we sleuven in de vloer (beton) gaan maken. Nu kost het huren van een betonzaag €163,00 per dag.
Kan iemand ons een betonzaag gratis lenen, zaagdiepte circa 30 cm?
Mail naar dierenasiel@zwerfkat.com. Bedankt!

01-02-2013
Het schrijnende verhaal van MyloMylo zat bij zijn baasje in een gehuurd appartementje. Ze leefden 8 jaar samen, totdat zijn baasje 4 jaar geleden besloot te vertrekken, Mylo werd achtergelaten.
De huisbazin had compassie met het beestje en besloot hem dan maar elke dag een bakkie eten en drinken te brengen.
Mylo leefde 4 jaar lang op deze manier in het leegstaande appartement, helemaal alleen.
Er was geen electriciteit, geen verwarming, maar vooral: geen liefde...
Mylo is een Turkse Angora kat , dit betekent dat zijn lange manen goed onderhouden moesten worden. Vier jaar lang geen kambeurt...
Toen we zijn verhaal hoorden, was er geen twijfel mogelijk: hij moest worden gered, simpel!
Gisteren was dan eindelijk het moment, eindelijk weg uit leegstaande, kille appartement.
We schrokken enorm toen we hem zagen: Zijn vacht is 1 en al klit! Hij zal bijna helemaal kaalgeschoren moeten worden, liefst zsm. Op de foto is het niet goed zichtbaar, vanwege zijn witte vacht, maar het grootst gedeelte van zijn vacht is niet oke.
Ook lijkt hij wat depressief en schrikachtig. Wat wil je, als je 4 jaar lang in eenzaamheid moet leven en geen geluiden , niets hoort. Tien minuten per dag werd er eten en drinken gegeven en de kattenbak verschoond. Dat was het.
In onze ogen ben je dan 24/24 uur helemaal alleen...

Wanneer we je strelen dan horen we een o zo'n geliefd spingeluidje uit je keeltje komen:-) We geven je alle tijd van de wereld. Je bent een oud mannetje geworden, 13 jaar oud al, ook ben je nog eens hartstikke doof.
We gaan een mooie oude heer van jou maken en we halen ook de paniek en de angst uit je lijfje... komt helemaal goed. Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg