Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-12-2013
Laatste oproep!

Pizza actie EN pizza's voor de kinderen in Bethanië!U kunt bij ons overheerlijke pizza's bestellen. Deze zijn vers gemaakt, dus nog in de mogelijkheid ze in te vriezen. Doorsnede pizza  is 22 cm.

Keuze die u kunt maken:

Pizza Margaritha (tomatensaus, kaas) € 4,50
Pizza Vegetarisch (tomatensaus, kaas, broccoli, champignons, paprika, ui) € 4,95
Pizza mozzarella (tomatensaus, kaas, schijven mozzarella, schijven tomaat) € 4,95
Pizza Formaggi (tomatensaus, Gouda kaas, cheddar, mozzarella) € 4,95

Het werkt als volgt:

U stuurt voor 3 januari een mailtje naar steun@zwerfkat.com met uw gegevens, uw bestelling en waar u de pizza's wenst op te halen.
In het weekend van 11/12 januari, kunt u uw bestelling ophalen via 1 van onze afhaalpunten: Landgraaf (NL), Maaseik, Neeroeteren, Brasschaat, Maasmechelen, Tongeren, Riemst of Diepenbeek.

We merken dat onze verdeelpunten niet voor iedereen haalbaar is. We horen geregeld: " Wat jammer, ik woon niet in de buurt van een verdeelpunt."
Welnu....daar hebben we wat anders voor gevonden! U kunt uw pizza ook schenken aan de kinderen in
Bethanië (Genk). Bethanië is een observatie- en behandelingscentrum voor kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jongeren met gedrags-en emotionele problemen. Veel kinderen wonen daar in leefgroepen en niet iedereen kan in de weekenden naar huis. Het is zo jammer wanneer de overblijvers hier niet van kunnen profiteren, zij verdienen ook een extraatje in de feestelijke maand december!
Wij gaan deze pizza's persoonlijk afleveren en wat zullen ze glunderen!

Het totaalbedrag van uw bestelling dient u eveneens voor 3 januari over de maken op 1 van onderstaande rekeningen met in de mededeling: pizza actie OF Bethanië . De ontvangst van uw betaling zorgt voor een definitieve bestelling, u krijgt van ons een bevestigingsmail.

Belgie:
IBAN: BE11 0013 8231 3048
BIC: GEBA BE BB
Nederland:
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC Nummer: INGBNL2A

Namens onze dieren en de kinderen van Bethanië: Hartelijk dank!

29-12-2013
Charel

Beste,

1 1/2 jaar geleden heb ik samen met mijn vriend, een katje geadopteerd, toen nog genaamd "Robbie."
We hebben een leuk filmpje van de afgelopen 1,5 jaar gemaakt. We vonden het leuk om jullie eens te tonen dat hij bij ons echt wel zijn "gouden mandje" gevonden heeft!
Geniet van het filmpje/
Alvast prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar, Heleen

26-12-2013
ex opvanger Joris (Sjroedels)

Even een paar maanden terug in de tijd:
Op 3 juli j.l kreeg een 6 weken oude kitten een zware aanrijding in Riemst. We haalden het boze, bange, gewonde diertje op en het zag er niet goed uit: zijn elleboog en schouderblad bleken gebroken en er was een zenuw geraakt. Het was een wonder, volgens de dierenarts, dat hij dit ongeluk had overleefd. Het pootje was niet meer te redden en hij kreeg een pootamputatie.
Joris was boos en spuugde en blies naar ons, maar beetje bij beetje veranderde zijn karaktertje, hij begon te spinnen en leerde genieten van het leven.
Hij was klaar voor plaatsing en 5 maanden geleden vond hij zijn gouden mandje...en zijn baasje vertelt:
"In het begin dat Sjroedels bij ons kwam, was hij schuchter, maar daar is ondertussen niet meer veel van te merken. De nieuwsgierigheid won het van de angst. Ondertussen is hij de koning in het huis. Hij doet niets liever dan lekker languit liggen in de wasmand en spelen met de staart van de hond. Jewels, onze poes, heeft het geweten dat er een kleintje in huis is. Als Sjroedels wilt spelen, dan zullen ze spelen. Hij springt letterlijk bovenop haar en bijt haar overal waar hij kan.
Wat hij heel goed kan is babbelen, hij maakt ongelofelijk veel geluidjes.
De kelder is zijn favoriete domein en als de deur opengaat, glipt hij meteen (stiekem ) naar beneden. Hij vangt daar de leukste en grootste spinnen. Je kan hem best omschrijven als een klein pittig mannetje dat heel goed weet wat hij wilt.
Ik zou nog bijna vergeten te vertellen over het gemiste pootje van hem, ja dat missen we eigenlijk allemaal niet, hij zeker niet! Hij klimt en klautert zoals een aapje.
Hoeveel woorden ik ook schrijf, ik zal met geen woorden kunnen uitdrukken welke plaats hij in ons gezin heeft ingenomen. Niet enkel namens hem een welgemeende dank je wel, maar namens alle katten die jullie redden en helpen!"

25-12-2013
Denk aan hen

Kerstmis wordt op heel veel verschillende manieren gevierd. De 1 dekt een tafel voor 10, het mooiste bestek komt naar boven, de borden worden gerangschikt en er wordt uren in de keuken gekookt met veel plezier. Bij de ander verloopt het wat rustiger en is het een intiem samenzijn met het gezin, eerst wandelen en dan samen een hapje eten. Maar veel mensen brengen Kerstmis door in eenzaamheid en brengt zo'n dag pijnlijke herinneringen naar boven. Je bent bv. een vriend of familielid verloren en op zulke dagen is de confrontatie enorm.
Wij zijn een dierenorganisatie en ik wil even stilstaan bij het dierenleed achter de schermen.
De legbatterijkippen, opeengestapeld in hokken, vetgemest om daarna keurig verpakt in folie gerangschikt naast elkaar te liggen in de koelafdeling van de supermarkt. Ook zij hebben vooraf  pijn en eenzaamheid ervaren. Zij konden zich in hun korte leventje niet eens bewegen.
Lammetjes, hun leven begint net... wie hoort hen roepen: Neen! Ik wil oud worden!
Foie gras, ganzen en eenden die met een trechter gedwangvoederd worden vanwege hun (zieke) lever. De helse pijn, wie hoort hen, achter gesloten deuren?
Laten we tijdens de feestdagen aan alle dieren denken, want zij worden vaak vergeten. Ik heb het over alle dieren achter die grote gesloten deuren, de dieren die wij NIET zien.
Kerstmis heeft te maken met de geboorte en niet met de dood. Ik geef alle prachtige dieren een aai, kus en een knuffel.
Vrolijk kerstfeest allemaal.
Voorzitter, Sabine

25-12-2013
Fijne Feestdagen!

23-12-2013
Kjell nu!

Twee maanden geleden kwam Kjell doodziek bij ons binnen, zijn tongetje was aan het rotten en zat vol met zweren. Hij kon niet eten en kreeg voorlopig een maagsonde ingebouwd om zijn tong rust te geven.
De maagsonde heeft een tijdje zijn werk gedaan en mocht daarna verwijderd worden. Zijn tongetje begon heel goed te helen, en vandaag tonen wij met trots onze knappe jongen, helemaal gezond en wel!
Kjell heeft een lange revalidatie achter de rug, maar het resultaat mag er wezen:-) Hij is dapper bijgestaan door Lucy de hond en natuurlijk ook zijn geweldige opvangmama. Het is wel een zeer verwend kereltje geworden, ook al vindt ie zelf van niet.
Kjell heeft zijn verlanglijstje al klaar als hij geplaatst wordt. Niet het alledaagse personeel he, nee nee. Een ober die hem op z'n wenken bediend en een chef kok die z'n sterren heeft verdiend, voor minder doet ie het niet. Gekookte kip, tonijn, zalm en babycat brokjes van Royal Canin kunnen hem erg bekoren.
Kjell is nu helemaal klaar voor plaatsing! En ach, dat beetje kapsones zult u er helaas bij moeten nemen, maar je krijgt er een echte vriend voor terug:-) Hij geeft graag kusjes en kan met iedereen overweg. Enne... een hond ziet ie helemaal zitten! Heb jij een woef, of wat anders leuks om mee te spelen, Kjell is jouw man!

22-12-2013
Moon, drie dagen later

Enkele dagen geleden kwam Moon bij ons binnen vanwege een inbeslagname. Even kort de achtergrond:
'Dit bange poesje leefde samen met 8 honden, ze kende geen katteneten, ze moest het met hondenbrokken doen. Ze kwam niet buiten en leefde continu in een huis vol hondenpoep en viezigheid, de geur was niet om uit te houden. De situatie was ernstig uit de hand gelopen. Een kattenbak kende ze niet, alle behoeftes werden op de grond gedaan.'
We merkten al snel dat Moon enorm getraumatiseerd was en is.
Gelukkig heeft ze nu de kattenbak door, ze is zindelijk geworden. Mandjes kent ze niet, snapt ze niet. Ze ligt liefst op de grond of ze zit urenlang gewoon op een doos. Het is de opvangmama al opgevallen dat ze zich overdag heel zachtjes lekker laat aaien. Ze draait dan wel haar kopje weg, want oogcontact maken is eng...In stilte geniet ze er wel van, want ze duwt dan tegen onze hand alsof ze wilt zeggen: 'Meer, aai mij, niet stoppen.'
Maar zodra het avond wordt, rond een uur of zeven, dan lijkt het net, alsof er een andere Moon in de kamer zit. Dan is ze niet meer te benaderen en valt ze uit angst haar opvangmama aan. Haar pupillen worden weer groot en haar oortjes legt ze plat. Lieverdje toch, wat is dat toch met die avonden, die vind jij helemaal niet leuk he.
Moon, je hebt nog een lange weg te gaan, maar dat jij de deur van jouw hart toch een deel open hebt gezet, weten we dat ook jij heel graag vertrouwen in ons wilt hebben. Je weet ook hoe fijn het is, om nu gestreeld te worden.
Beste mensen, dit filmpje, is het bewijs, dat ze echt kan genieten, zulke momenten koesteren wij en ach, ze is nog maar een paar dagen bij ons, dit is al een hele overwinning! Kijk maar even mee..

21-12-2013
Ontroerende laatste wens

We kregen enkele dagen geleden een dringende, eerder verdrietige melding. Twee schuwe zwerfkatten werden al enige tijd gevoerd door een lieve meneer. Ze kregen een beschermde plek, hun natje en hun droogje, hun toekomst was verzekerd. Totdat... hun beschermer ziek werd, heel erg ziek en in het ziekenhuis belandde. Het werd erger... deze lieve meneer werd terminaal ziek en had niet zo heel lang meer te leven. Hij gaf opdracht aan zijn kinderen om een goede opvang te zoeken voor o.a deze twee katten (de huiskat vond al een plekje).
Wij werden gebeld. We voelden de spoed, het verdriet en de machteloosheid.
Schuwe katten, hun hele leven al buiten geleefd, wat gaat er gebeuren als wij hen binnenshuis opvangen? Zijn ze plaatsbaar? Leven tussen vier muren.
Toen kregen we een mail geheel onverwachts en zo welkom: ' Ik ben op zoek naar enkele boerderijkatten.' Was dit toeval of moest dit zo zijn?
We vonden een echte match, dus we brachten hen met elkaar in contact. JA! Ze waren welkom! Ze zouden in een stal terecht komen vol hooi, dagelijks worden ze gevoerd en ze zouden gezelschap krijgen van een paard en andere dieren die daar in vrijheid vertoeven. Dus weide katten die een warme stal tot hun beschikking kregen. Amai.. over toeval gesproken!
Lieve meneer, we hebben uw ontroerende wens kunnen inwilligen. Uw diertjes komen goed terecht, u kunt gerust zijn. Wij wensen u nu vooral veel moed en optimisme toe...
Volgende week is de grote verhuizing!

19-12-2013
Een trieste inbeslagnameDit arme dier hebben we gisteren bij ons binnengekregen. De politie belde ons met de vraag of wij een poes wilden opvangen. Zo niet, dan moesten ze haar noodgedwongen op straat uitzetten, omdat het asiel haar niet meenam.
Gisteren zijn daar honden (naar asiel) en deze kat in beslag genomen, wegens verwaarlozing. Dit bange poesje heeft samengeleefd met 8 honden, ze kende geen katteneten, ze moest het met hondenbrokken doen. Ze kwam niet buiten en leefde continu in een huis vol hondenpoep en viezigheid, de geur was niet om uit te houden. De situatie was dus ernstig uit de hand gelopen. Een kattenbak kende ze niet, alle behoeftes werden daar op de grond gedaan. Ze was erg bang, heel bang, ze werd gevangen met een hondenvangstok (een soort strop), omdat het snel, snel moest gaan.
Totaal over haar toeren kwam ze bij ons binnen, je zou voor minder...
Ze gromde, beefde, complete paniek in haar rollende oogjes. We lieten haar eventjes met rust, time out!
Vandaag is ze nog niet echt op haar plooi gekomen. Ze is getraumatiseerd en laat haar behoeftes de vrije loop. Ze ruikt fel en de urine plakt aan haar lijfje, maar we gaan haar nu nog niet wassen, dat gaat nu niet.
Ze heet nu Moon en is erg op haar hoede, bij ieder geluid verstijft ze. Och meisje toch, je hebt ook zoveel ellende meegemaakt he. Maar das nu voorbij, ook al besef je het nog niet. Je bent veilig en we geven je alle tijd die jij nodig hebt. Jij bepaalt zelf jouw ritme. Een voorzichtige aai over jouw wangetje.

18-12-2013
Ons Dribbeltje
Dit mannetje zit toch al enkele maanden in onze opvang en heeft het 1 en ander meegemaakt. Hij kwam binnen met niesziekte. Oke, hup aan de medicijntjes. Maar hij begon zwaarder te ademen, dus een ritje naar de dierenarts. Mmm, zwaardere antibiotica en in de aerosolbak om verneveld te worden. Dribbel boeide het niet, die rende en speelde en vond zichzelf helemaal niet zielig, de kleine aap.
Zijn oogje werd slechter, er kwam een waasje op, dus weer een ritje naar de dierenarts. Nieuwe oogzalf.
In de tussentijd kwamen er al verschillende mensen voor onze Dribbel kijken, maar hij moest eerst genezen, voordat hij mocht vertrekken. Helaas gingen de reserveringen niet door.
Ondertussen begon Dribbel wel een pechvogel te worden, maar hij was zich van niets bewust, want die klimpaal en dat speeltje, dat waren de zaken om je druk over te maken. Hij heeft een leeuweninstinct en is iedereen te slim af. Dribbel heeft waakcapaciteiten, staat garant voor ieders veiligheid. Stoeien, spelen en rennen, maar ondertussen moesten er ook oogdruppels gegeven worden.
We hebben ondertussen bloed laten nemen, omdat er nu ook een waasje op het andere oog is gekomen en zijn buikje een beetje dikker is geworden. We willen het 1 en ander uitsluiten. Vrijdag krijgen we de uitslag, dus we hopen dat onze flierefluiter niks bijzonders heeft!

17-12-2013
Hoe gaat het met Ollie?

Kennen jullie dit ventje nog ... Ollie kwam 9 dagen geleden bij ons binnen en het zag er helemaal niet goed uit.
Ollie had namelijk een diepe wond aan zijn hals, waardoor een infectie zijn kwetsbare lichaampje is kunnen binnendringen. Deze is op zijn gewrichten gaan zitten (polyartritis), waardoor zijn groeischijven zijn aangetast. Hij kon niet meer lopen en kreeg een spoedoperatie aan zijn hals ivm de infectie. Hopelijk waren we op tijd, tijd zou uitwijzen of alles nog goed zou komen. Buiten zou hij in elk geval zijn gestorven, dat was zeker.
Terug weer bij ons opvanggezin begon zijn revalidatie. Hij kreeg de nodige medicijntjes en hij werd vaak als een prinsje rondgedragen. Verwennerijen horen er ook bij, Ollie vond het wel wat.
Hoe gaat het nu? Tadaa! Hij gaat met sprongen vooruit en hij loopt nu, zo goed als het gaat, de kamer rond. Oke, met zijn voorpootje gaat het wat strompelend, maar hey, hij komt van heel heel ver, dit is alvast een fantastisch resultaat!
Ollie is een geweldige jongen, dol op knuffelen en hij heeft zich hier dapper doorheen geslagen. Hij laat ieders hart smelten, maar dit kan ook niet anders... zo'n lief karaktertje. You rock Ollie!

16-12-2013
1000 euro gewonnen!

Ja hoor, vandaag kwam het grote nieuws bij ons binnen....We hebben een ING Solidarity Award gewonnen dankzij u! We hebben u twee weken lang gek gemaakt om op ons te stemmen. Jullie hebben hier massaal op gereageerd met als resultaat: een mooie vierde plek, goed voor maar liefst 1000 euro:-))
Dank jullie wel lieve dierenvrienden, deze centjes komen heel goed van pas en zullen aan de medische kosten worden besteed. Joehoeee, we gaan het onze diertjes snel vertellen:-) Onze dag kan niet meer stuk!

ps leuk om te weten dat er maar liefst 1200 organisaties meededen, wij zijn op plekje 49 geëindigd, goed he!

15-12-2013
Op het nippertje ...Eergisteren kregen we een schrijnende melding uit Maasmechelen. De baasjes van Beauty gaan naar een rusthuis en er moest een oplossing komen voor hun 9-jaar oude poes Beauty. Veel familie had het echtpaar niet en deze woonden tevens te ver weg.
Wij waren zogezegd: 'De laatste hoop van Beauty.' Konden wij haar niet opvangen, dan zou ze aanstaande maandag worden ingeslapen. De afspraak lag al vast bij een dierenarts in Maasmechelen.
We willen geen oordeel vellen over deze dramatische beslissing, maar wat we wel weten, is dat deze poes nog een heel leven voor zich heeft en dit ook moest krijgen. Het enige wat Beauty heeft, is last van blaasgruis en daarom staat ze ook op speciaal dieet.
We maakten plek voor haar en vandaag is ons meiske dan ook binnengekomen bij ons opvanggezin. Voor jou een warme Kerst lieve Beauty, jij hebt recht op een goed leven.
In het begin was je nog wat verdwaasd, want het valt niet mee als je plots na 9 jaar in een wildvreemde omgeving komt. Een beetje rondkijken, wat aftasten. Je bent lief, we mogen je aaien en je bent nu al vriendjes met de overige katten in huis! Je bent een hele mooie meid, een echte Beauty en hopen snel een tevreden blik te zien in je nu nog wat onzekere oogjes.
Je bent moe van je grote avontuur he. Ga maar lekker slapen en droom maar over hele Beauty-volle dingen, want die staan er ook voor jou te gebeuren!

PS Als ze wat meer op haar plooi is gekomen, dan gaan we een nieuw huisje voor haar zoeken.

14-12-2013
Music For Life

Vandaag was het dan zover! Er was een actie voor ons georganiseerd namens Music For Life van Studio Brussel.

 Er was een kraampje in kerstsfeer met home made wafels, ook gebakken ter plaatse, warme chocomelk, cupcakes en verse soep. Kinderen werden gegrimeerd, er was een grabbelton en en een sjoelbak. Lekker ouderwets gezellig! De opkomst was in het begin kalm, maar daarna werd het gelukkig gezellig druk en vielen de hapjes erg in de smaak:-)

14-12-2013
Gevonden poes in Eisden-Maasmechelen

Tien dagen geleden kwam er een lieve schildpad poes aanlopen in Eisden- Maasmechelen (hoek Rijksweg-Schabbertenstraat). Wat een aanhankelijk dier! Apart is dat zij een halsbandje draagt, een roze-zebra halsbandje. Ze is lekker mollig en draalde daar maar wat rond. Ze kreeg eten van enkele mensen, maar eigenlijk zag men haar liever gaan, dan blijven. Ze liep ook nog eens langs een hele drukke baan, met risico op aanrijding.
We zijn met dit lieve dier naar de dierenarts gegaan, helaas geen chip.
Toch is het apart: ze is mollig, ziet er goed verzorgd uit, draagt bandje, en toch is ze van niemand uit de buurt.
Het dier mocht niet terug waar ze werd gevonden, dus nu zit ze even onofficieel in onze opvang. Er is een dak boven haar hoofd, ze zit warm, er is liefde aanwezig en ze krijgt haar bakkie eten.
Dit meiske is verschrikkelijk lief en erg dankbaar. We weten gewoon dat ze gemist wordt, kan bijna niet anders. We gaan op zoek naar haar baasje.

11-12-2013
Adopteer bewust

11-12-2013
Voeding 500 kilo!

En ja, het is al geleverd, zo snel!! Wat een service:-)
Dank je wel mensen en dank je wel Prins Petfoods!
Nu kunnen we lekker gaan uitpakken en ja... we komen onze belofte na. We schenken van onze 500 kilo voer, 100 kilo voer aan de Poezencentrale Mol. We hebben een hele fijne samenwerking met hen en we vonden dat hun opvangertjes ook mochten mee smullen:-) Samen blij dus!

10-12-2013
Wie neem jij naar huis...

Onze opvangpapa heeft weer een mooi filmpje gemaakt van onze opvangers. Een mooie presentatie van een bende prachtige, lieve snoetjes, hoopvol wachtend op dat ene warme mandje. Ze passeren allemaal de revue!
Helaas enkel te bekijken via PC of laptop.

09-12-2013
Een vervroegd kerstverhaal:-)Wilt u iets bijzonders horen? Kent u het verhaal nog van Ayla. De poes die gevonden werd bij een kinderboerderij in Lanaken?
Ayla was niet zomaar een poes, zij werd uit een stationwagen gezet en onder een afdakje geplaatst. De auto reed weer weg... Er waren gelukkig twee getuigen, zij konden zelfs het nummerplaat noteren. Vandaag is er aangifte gedaan. We gingen er dus vanuit dat het baasje zijn/haar kat niet meer wilde...

Niets was minder waar. Na een controle bij onze dierenarts, bleek ze gechipt te zijn! Snel de databases checken, zoek zoek. Bingo! Geregistreerd en al. Ayla heet Miata:-)
Ze komt helemaal uit Bree, minstens 40 kilometer verderop... hoe kan dat nou! Was het baasje de dader, of is er kwaad opzet in het spel van derden. Snel bellen.
We kregen hele blije mensen aan de telefoon. Hun lieverd was al een maand vermist, ze was ontsnapt tijdens de kermis in Bree. Ze hadden haar daarna nooit meer gezien, ze dachten dat ze was gestorven..
Iemand had haar meegenomen helemaal tot Lanaken en haar daar uitgezet.Waarom?
De mensen waren ongelofelijk blij!
We hebben nu de opvangmama met het baasje van Miata in contact gebracht, we hopen op een hele snelle hereniging. En voordat we het telefoongesprek
beëindigden, hoorden we een zacht gesnik van een ontroerd baasje. Hoe mooi kan het aflopen, maar hoe schrikbarend is haar verhaal. Hopelijk wordt de dader aangepakt!
Jij mag straks naar je huisje lieverd, we zijn zo blij, jij hoort bij je baasjes... voor altijd!

09-12-2013
Kerstmis voor onze opvangersDe decembermaand is aangebroken. Iedereen is druk bezig met de kerstboom optuigen, kerstdecoraties worden uit de dozen gehaald en alles wordt gezellig en knus gemaakt.
Natuurlijk willen we onze opvangers die met de kerst nog geen thuis gevonden hebben, ook fijne feestdagen bezorgen en gewoon iets extra's geven. We gunnen het hen, want zij horen erbij!
Helpt u ons mee en legt u een kadootje onder de kerstboom voor 1 van onze (80) opvangers?

Er is keuze uit twee verschillende pakketten: voor kittens en voor volwassen katten.
De pakketten hebben een waarde van € 7,50 en € 15.
Laat u ons op steun@zwerfkat.com weten welk pakket u wilt schenken en aan wie?
U ziet onze opvangers staan op: http://www.zwerfkat.com/baasjegezocht.php

U kunt het bedrag overmaken naar:
Zwerfkat in Nood
BE11 0013 8231 3048 (Belgie)
NL29INGB0009480375 (Nederland)
ovv de naam van de opvanger

Geef voor de zekerheid een tweede diertje op, voor het geval hij/zij al een gouden mandje heeft gevonden!
Wij zorgen ervoor dat uw gekozen opvangertje een extra kadootje krijgt tijdens de kerst!
Namens alle opvangers alvast bedankt en een hele fijne kerstdagen gewenst!

09-12-2013
No Kill beweging

Er is nog zoveel te horen, te lezen. Deze man heeft ons nog  heel veel te vertellen. Nathan Winograd is de grote man in Amerika wat betreft het No Kill beleid. Zijn verhaal is logisch, zijn info is ongelofelijk. Hij opent zoveel mogelijkheden voor dierenasielen.
Neem eens de tijd om naar hem te luisteren.

07-12-2013
Onze Ollie

Deze week kregen we een melding uit Riemst. Er zou een 4 maanden oude kitten zijn aangereden door een auto. De veearts was langsgeweest en heeft de mevrouw antibiotica meegegeven, maar de situatie was niet ideaal. Ze had weliswaar een plekje in de stal voor hem gemaakt met wat stro, maar dit dier had meer zorg nodig, want het kon niet eens meer lopen.
Goed, we hebben kleine Ollie meegenomen en dit bleek achteraf maar goed ook!
Ollie was niet aangereden, hij had een flinke diepe rottende wond in zijn hals en de infectie is in zijn lichaam gaan uitbreiden, waardoor al zijn gewrichten nu zijn aangetast. Dit heet polyartritis en komt niet zo vaak voor in de praktijk bij onze dierenarts.
Zijn knieën, schouders, ellebogen, alles is ontstoken, waardoor hij voorlopig niet meer kan lopen, het doet ook teveel pijn.
Buiten zou hij zijn gestorven...we moeten er niet aan denken...
Hij kreeg meteen een spoedoperatie aan de hals, werd aan het infuus gelegd en kreeg de zwaarste antibiotica en pijnstillers. Het is ernstig, omdat Ollie nog in de groei is en zijn groeischijven ontstoken zijn, waarvan eentje ernstig. Het is niet duidelijk of dit pootje de volledige lengte gaat krijgen.Genezing is zeker mogelijk, maar nu nog onduidelijk.
De behandeling moet strikt worden opgevolgd, dus ons opvanggezin weet weer wat te doen.

Vanmorgen mochten ze ons moedige mannetje ophalen, zodat hij ook lekker eens goed verwend kon worden. Dat vindt ie wel wat, mmm zalig in de armen liggen spinnen, hij geniet zichtbaar.
Maar je hebt nog een weggetje af te leggen Ollie en we ondersteunen jou voor de 100 %.
Over tien daagjes op controle bij onze dierenarts en we gaan gewoon heel positief denken!

07-12-2013
Uit de auto en onder een afdakje, bye bye!Op een dag zagen twee getuigen het volgende gebeuren:
Er kwam een stationwagen aangereden bij een kinderboerderij in Lanaken. De deur werd geopend, en er werd een hondenbench uitgezeuld met als inhoud: een lapjespoes.
Ze werd onder een afdakje gezet, kooi ging weer mee, de autodeuren sloegen dicht, en dat was het. Voorgoed in de steek gelaten door haar baasje. Je zoekt het maar uit...red jezelf.
En daar zit je dan, plompverloren in de kou, om je heen te kijken. Je kent de omgeving niet, je weet niet wat je te wachten staat. Meisje, meisje toch.
Gelukkig werd je ontdekt door een dame die daar geregeld komt, zij kwam vervolgens in contact met de mensen die deze koude daad zagen gebeuren.
Overal is het bomvol, alle asielen zijn bezet, Ayla kon nergens terecht. Uiteraard bleef ze haar bakje eten krijgen onder het afdakje, maar je gunt dit diertje meer, nadat het als oud vuil werd behandeld.
Gelukkig konden we haar gisteravond eindelijk opvangen, en we zijn blij met haar.
Weet je, Ayla is zo'n ongelofelijke lieve poes, ze is zo blij met elk beetje aandacht, ze is gewoon niet te doen zo aanhankelijk. En ja, ze voelt zich meteen op haar gemakje en is nu al heel nieuwsgierig. Je bent blij he meiske, wij ook, welkom!

ps goed nieuws! kenteken was genoteerd, maandag doet meldster aangifte bij de politie!

04-12-2013
Gevonden in Smeermaas, een jong katertje!

Vorige week kregen we een melding van een dame uit Smeermaas. Er liep al drie weken een uitgehongerd katertje in de buurt van het kanaal. Het zou een schuw katje zijn met een groen halsbandje om!
Vanwege het halsbandje begonnen we twijfels te krijgen: was het daadwerkelijk zo schuw, en ooit had het toch een baasje gehad? De meldster is bekend in de buurt, zij voert nl een aantal zwerfkatten, kent alle buurtkatten en al gauw had ze rondvraag gedaan of dit diertje misschien van iemand was. Helaas...
Goed, we zijn toch maar even een kijkje gaan nemen. Uiteindelijk toch maar een vangkooi geplaatst, zodat we hem konden helpen. Na enkele dagen was het raak, gevangen!
Het diertje was eigenlijk heel goed benaderbaar, maar ai dat riempje zat enorm strak om zijn nekje. Pietertje heet hij nu, we schatten hem rond de 5 maandjes, dus flink in de groei, dit betekent natuurlijk dat zo'n riempje enorm gaat knellen.
Nou Pietertje welkom! Wij gaan eens even op zoek naar jouw eventuele baasje, want je weet maar nooit. Helpt u mee aan de zoektocht? Bedankt!

03-12-2013
We kunnen 1000 euro winnen!

Ja hoor, hier zijn we weer. Wij hebben het hele jaar door de wedstrijdkriebels! Ja oke, we weten het, we vragen veel van jullie.
We hebben 500 kilo Prins kattenbrokjes gewonnen dankzij jullie fantastische steun, dus nu willen we wederom om jullie hulp vragen. We zijn een beetje laat, anderen hebben al een enorme voorsprong van maar liefst drie weken, maar we wisten gewoon even niet of we jullie alweer moesten ' lastigvallen.'
Ditmaal gaat het om een actie van de ING bank waar je op een goed doel kunt stemmen. De top 5 met de meeste stemmen krijgt maar liefst 1000 euro! Wij doen mee, nu is het enkel nog een kwestie om de meeste stemmen te krijgen.
We hebben dit jaar al 60.000 euro aan medische kosten uitgeven en het jaar is nog niet eens om. We zijn afhankelijk van donaties en krijgen geen gemeentelijke subsidies. Je begrijpt natuurlijk dat we dit geld bijzonder goed kunnen gebruiken voor onze geliefde viervoeter vriendjes.
Breng je stem uit op onderstaande link. Je kunt ons vinden onder provincie Limburg, bij overige goede doelen.

Stem hier

Stemmen kan t/m 12 december, dus het is kort dag. Je kunt slechts 1 keer stemmen, het kost 1 minuutje tijd en je helpt onze opvangers er enorm mee. Jij maakt dus verschil!
Mogen we weer op jou rekenen? Ongelofelijk bedankt namens onze zwerfkatjes!
Opgelet! Je moet daarna je stem nog bevestigen via hun emailtje.

02-12-2013
Kent u Felix nog?Op 25 september werd hij meer dood als levend op straat gevonden in Londerzeel. De meldster nam deze ernstig verzwakte jongen mee naar de dierenarts en het was nipt...
We namen vervolgens broodmagere Felix over en och wat was hij moe van al dat strijden. Eerst maar eens lekker verwennen en hem tot rust laten komen. Daarna weer naar de dierenarts voor verder onderzoek, want hij had allerlei rare plekjes in zijn vacht. Mmm, we vreesden er al voor: schimmel!
Dit werd een langdurige behandeling, maar Felix vond het best, hij was zo dankbaar de lieve schat. Hij moest helaas wel apart worden gezet van de andere dieren.
Gelukkig heeft hij deze periode achter zich mogen laten, hij is schimmelvrij! Maar ja, we waren er nog niet, want uit een bloedonderzoek kwam het resultaat dat zijn nieren toch een behoorlijke klap hadden gehad, dus hup, moest Felix op speciaal nierdieet. Het werd even uitzoeken wat hij lekker vond, want meneer was kieskeurig.
Binnenkort zullen ook zijn tandjes gereinigd worden, en dan nog even bloedcontrole ivm zijn niertjes. Nou zeg, wat een gedoe he, maar Felix trekt zich hier niets van aan. Hij is lekker ondeugend, heel speels en voelt zich goed!
We hopen binnenkort een definitief huisje te vinden bij lieve mensen die het niet erg vinden dat hij speciale voeding krijgt.
Felix komt er wel!

01-12-2013
Oma Bea is geplaatst!

Dappere Beatrix

De eerste keer dat ik je zag, schrok ik toch wel van je. Hoe gevoelloos kan een mens zijn, om je zo te zien rondlopen en niets te doen! Je spinde de sterren van de hemel, ziek of niet. Hoe dapper ben jij om al die pijn en ongemak te hebben doorstaan?
Je bent 17 jaar en ik weet niets van je lange leven buiten. Heb je het in je goede jaren fijn gehad, zo in alle vrijheid? Heb je veel vriendjes gehad? Misschien ook mooie kindjes? Je zult een dappere moeder geweest zijn, die haar kindjes met al haar kracht beschermd zal hebben. Heb je wel eens de eenzaamheid gevoeld en werd je dan getroost? Vragen, vragen…..
Maar nu lieve Beatrix wordt alles goed. Je bent nu bij lieve Christel die je zal troosten als het nodig is, die je warmte zal geven als je het koud hebt, die je gezelschap houdt als je eenzaam bent en je zal beschermen als je bang bent, honger zul je nooit meer hebben.
Je bent nog niet gezond en wij weten niet hoe lang je nog hebt. Maar ieder moment in je nog korte leven, zal vol liefde en aandacht zijn.
Er zijn heel veel mensen die jou in hun hart meedragen en aan je denken en daarvoor wil ik al deze mensen namens Beatrix, heel hartelijk bedanken. Dag lieve schat.
JacquelineAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg