Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-11-2013
Mmmm, onze jaarlijkse pizazaverkoop is er weer!U kunt bij ons overheerlijke pizza's bestellen. Deze zijn vers gemaakt, dus nog in de mogelijkheid ze in te vriezen. Doorsnede pizza  is 22 cm.

Keuze die u kunt maken:

Pizza Margaritha (tomatensaus, kaas) € 4,50
Pizza Vegetarisch (tomatensaus, kaas, broccoli, champignons, paprika, ui) € 4,95
Pizza mozzarella (tomatensaus, kaas, schijven mozzarella, schijven tomaat) € 4,95
Pizza Formaggi (tomatensaus, Gouda kaas, cheddar, mozzarella) € 4,95

Het werkt als volgt:

U stuurt voor 3 januari een mailtje naar steun@zwerfkat.com met uw gegevens, uw bestelling en waar u de pizza's wenst op te halen.
In het weekend van 11/12 januari, kunt u uw bestelling ophalen via 1 van onze afhaalpunten: Langraaf (NL), Maaseik, Neeroeteren, Brasschaat, Maasmechelen, Tongeren, Riemst of Diepenbeek.
Het totaalbedrag van uw bestelling dient u eveneens voor 3 januari over de maken op 1 van onderstaande rekeningen met in de mededeling: pizzactie. De ontvangst van uw betaling zorgt voor een definitieve bestelling, u krijgt van ons een bevestigingsmail.

Belgie:
IBAN: BE11 0013 8231 3048
BIC: GEBA BE BB
Nederland:
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC Nummer: INGBNL2A

Namens onze dieren en vrijwilligers: Hartelijk dank!

28-11-2013
Een lief snoetje, maar er is meer aan de hand

Zo op het eerste zicht is er niets aan de hand met kleine Thomas. Een heerlijk smoeltje, guitige oogjes en een vrolijke bengel.
Even terug naar een maand geleden... een spoedmelding uit Geel.
Op de parkeerplaats werden 5 kleine ukkies gevonden en bij nadere inspectie bleek Thomas volledig onder de maden te zitten.
Er kwamen maden uit zijn kontje, er zaten al maden in zijn urinebuisje, en nog even en de vliegeneitjes op de vacht zouden zich ook gaan ontpoppen. Het hele nest kwam bij ons binnen en honderden vlooien en 50 teken werden uit hun vachtjes gehaald.
We zijn nu een maandje verder en Thomas heeft helaas iets overgehouden aan de maden besmetting. Eerst was hij volledig incontinent en kreeg hij een broekje aan. Maar nu, van een hele natte broek ging het naar druppelen en dit werd minder en minder.
Onze dierenarts kan hem opereren, nl. een penisamputatie en dan een andere ingang maken, maar dan moet hij eerst 8 weekjes oud zijn. Maar hey, het gaat steeds beter met hem, dus we hopen dat deze operatie niet nodig is!
Ondertussen zit Thomas nergens mee:-) Was hij de eerste week wat langzamer en later mee dan zijn broers en zusjes, na een flinke inhaalslag loopt hij gelijk met de rest op. Hij is gepromoveerd tot de een na zwaarste van het nest! Hij is altijd goed gehumeurd, altijd zin om te spelen en te knuffelen en stuift met de rest door het huis, dus wat willen we nog meer.
Woensdag is zijn grote dag, we hopen dat een operatie van de baan is, duimt u mee?

28-11-2013
500 kilo droogvoer gewonnen!

Dank jullie wel allemaal!

Joehoeeee, Zwerfkat in Nood is 1 van de 10 winnaars geworden en heeft maar liefst 500 kilo kattenbrokjes van Prins Petfoods gewonnen:-) Oja, leuk bijkomstigheidje: Zwerfkat in Nood is op de eerste plaats geëindigd van de 25 genomineerden en dat allemaal dankzij JULLIE!
Heel heel erg bedankt lieve mensen om zo massaal op ons te stemmen, dit is zo'n hart onder de riem!
Straks mogen onze viervoetertjes lekker gaan smullen en wij kijken blij toe:-) Dank!!
ps ook een dikke proficiat aan de andere 9 kattenorganisaties:-)

25-11-2013
Arme Zeno

Ja, we vangen ook kleinschalig honden op via onze zijtak Adopteer een Hond. We houden van alle dieren.
Afgelopen vrijdag kregen we een noodkreet via onze gsm: Er werd ons gevraagd of we met spoed een verwaarloosde hond wilde opvangen. Er zou al jaren een hondje in wind en weer bij de eigenaar buiten zitten. Hij kreeg amper te eten, geen medische zorg en hij had ook geen beschutting tegen de regen en de kou. De buren hebben hem al die tijd eten gegeven, dit is waarschijnlijk zijn redding geweest.
De meldster wilde het hondje weghalen, ze kreeg tot zondag de tijd om hem op te halen, want anders ... Fijn toch die dreigementen, wel lef hebben als je je eigen dier zo ernstig verwaarloosd.
Natuurlijk mocht hij bij ons binnenkomen, hier maken we plaats voor, ons gastgezin zal deze onschuldige ziel met open armen ontvangen.
Onze eerste aanblik op Zeno was vreselijk; zijn huid is ontstoken en vertoont grote kale zeer jeukende plekken. Zijn oren zijn rood opgezwollen en hoe goed we het ook schoonmaken, de pus blijft eruit lopen. Hij heeft enorme ontstekingen in zijn bekje en heeft hier veel pijn aan, we hebben hem meteen pijnstillers gegeven. Diertje, diertje toch...
Onze lieve schat is gisteren gewassen en geknipt om de ergste troep uit zijn vacht te verwijderen.
Vandaag zijn we met hem naar onze dierenarts geweest en ook zij waren enorm geschrokken. Conclusie: zware verwaarlozing. Zijn huid is er vreselijk aan toe, daar is nu een biopt van genomen, ook zijn de oren uitgespoeld etc. Onze lieve schat heeft vreselijk veel jeuk, maar dat gaan we nu aanpakken. Met een zak vol medicaties weten we weer wat te doen.
Zeno is zo lief en zo blij met al deze aandacht, zijn staartje kwispelt onophoudelijk. We krijgen tranen in onze ogen bij het zien van zoveel ontberingen.
Lieve Zeno, wat moet jouw leven een hel geweest zijn. Maar de zon gaat voor jou weer schijnen, wij gaan heel goed voor jou zorgen, zodat je over een tijdje weer kunt gaan genieten van een heerlijk, onbezorgd leven...

24-11-2013
16 jaar op straat gezworven en nu een gouden toekomst!Ja lieve mensen, ook een fijne update over ons omaatje, u kent haar wel... 17 jaar oud en ze kreeg de naam Beatrix.
Korte uitleg voor degene die haar nog niet kennen: We kregen een melding uit Kanne. Dit omaatje was niet weg te denken uit het straatbeeld. Ze werd al meer dan 16 jaar lang gevoerd door de buurt.
Haar huisje was een transportmandje met een stuk plastiek en 2 bakstenen erop, om haar te beschermen tegen wind en regen. Ze zou erg ziek zijn en niemand wilde met haar naar de dierenarts, want ' die is niet van mij', het was een zwerfkat. Jammer, want de kat was toch eigenlijk al bijna 17 jaar het toonbeeld van de straat.
We hebben het graatmagere meiske opgepakt en laten opereren aan haar bekje, de tanden moesten eruit. Ooit heeft ze een aanrijding gehad, want haar bekje gaat maar deels open, de botten waren niet goed aan elkaar gegroeid.
Vanwege haar verwaarloosde toestand was er grote bezorgdheid. Maar hier is ze, alive and kicking en het gaat naar omstandigheden goed! Ze is een echte survivor.
Haar vachtje is nu geweldig! Ze is in badje geweest en haar opvangmama heeft alle klitten eruit gekregen. Ze is ook nog eens een kilo aangekomen en ze begint echt op te knappen:-) Ze heeft nog wel een slecht oog, maar daar heeft ze weer andere zalf voor meegekregen.
Het is een oude dame, ze slaapt heel veel en een revalidatie gaat op zo'n leeftijd ook wat trager, maar hey... ze is zo tevreden! En pas op, er zit veel pit in haar, ze laat heel goed merken waar ze wel en niet mee eens is. Dit was waarschijnlijk ook haar redding op straat. Bea is een stoere tante, een echte klasse dame.
Ongelofelijk, na 16 jaar straatleven voelt ze voor het eerst de geborgenheid, warmte en zorg. Voor het eerst een kruikje om op te slapen, geen gure wind meer, nooit meer pijn.
Ons omaatje Bea is zelfs al gereserveerd! Als ze is aangesterkt mag ze haar laatste jaartjes slijten in een forever huisje, ze heeft nog zoveel in te halen. Jammer dat hier 16 jaar overheen is gegaan...

23-11-2013
Hoe is het nu met onze beroemde Erwtje?

We hoeven Erwtje niet meer te introduceren, u hebt haar allemaal al in uw hart gesloten. Het is nu 9 dagen geleden dat Erwtje haar levensreddende operatie onderging aan de universiteit van Gent, waarbij haar dikke darm opnieuw aan haar buikwand is vastgenaaid. De dag erna mocht ze mee naar huis en thuis heeft ze het leven van een kitten van 6 maanden direct weer opgepakt! Lekker spelen met een verenstokje en knuffelen met de andere poezenvriendjes en haar opvangouders. Ze slaapt 's nachts steevast in bed tussen hen in, met haar hard ronkende motortje. Ze eet netjes haar speciale voer en ze groeit goed! Springen gaat nog een beetje moeizaam met die grote snee in haar buikje, maar dat verbaast ons niets.

Vanochtend zijn we bij onze eigen dierenarts op controle geweest. Hij was natuurlijk ook erg benieuwd! Haar buik voelt mooi soepel aan, ze heeft geen koorts, haar ontlasting is alleen nog wat dun, dus we spelen met de hoeveelheid laxeermiddel dat nodig is om haar ontlasting niet te hard of te zacht te laten worden.
Het is nu nog wachten op de resultaten van enkele onderzoeken, in de hoop de oorzaak te kunnen achterhalen. Verder krijgt ze voor de zekerheid een kuurtje tabletten dat allerlei parasieten aanpakt.
Het zal de komende periode nog heel spannend blijven of haar darm goed blijft vastzitten, de operatie is geen garantie op succes ...
Maar we moeten in het nu kijken en we zijn heel blij dat Erwtje het thuis weer helemaal naar haar zin heeft en alles doet wat een kitten hoort te doen. Inclusief stoute dingen zoals stukjes kaas van het brood stelen als ze de kans krijgt
Onze dappere, vrolijke Erwtje slaat zich er maar mooi weer doorheen. We blijven voorlopig duimen en hopen. We gunnen dit meisje zo graag een lang leven ... 

22-11-2013
Het derde kittentje uit Membruggen is binnen!Onlangs lieten wij u weten dat we twee bange kittentjes uit Membruggen in de opvang hebben genomen. Het derde beestje was erg schuw en liep nog buiten. We zaten maar steeds aan hem/haar te denken, dus hup dan maar, die mocht ook binnenkomen. Onze vangkooien stonden niet in de buurt, dus eerst zo proberen dan.
Gistermorgen om 9.00 uur kregen we al een telefoontje, hij/zij zat in de garage.
Onze vrijwilligster zat op de grond, de melder liep wat heen en weer met zijn handschoenen, maar toen het kitten haar passeerde, duwde ze het dier zachtjes tegen de grond en kon het zo mee de mand in. Ziezo, allemaal rustig verlopen.
Maar ehhh, deze is wel een stukje groter dan de andere twee? Het zou toch echt om broer/zus gaan, maar ja, we zien het wel. Nu even rustig de tijd geven, er is angst, maar geen grote paniek. Gelukkig een fijne hereniging met de andere twee:-)
Nou lieverd, we gaan starten met de socialisatie, hopelijk voel je je snel wat beter! Oja, en we denken dat het een zij is en krijgt de naam: Lasti.

20-11-2013
Samen staan jullie sterkGisteren kregen we een melding uit Membruggen. Enkele maanden geleden is er gebeld met de gemeente en asiel om de populatie te laten castreren en steriliseren, maar tot op heden is dit nog niet gebeurd. Ondertussen liepen er nog drie kittens, geboren in de zomer. Twee hiervan lieten zich redelijk benaderen, nummertje drie bleef altijd op afstand koekeloeren. Ze zouden ongeveer een kleine 5 maandjes jong zijn, dus we zagen het zeker zitten om in elk geval de 2 minst bangerikjes binnen te halen. Maar het bleef toch wel aan ons knagen dat het derde katje nog altijd buiten rondliep, dus hup, vandaag maar teruggebeld dat we ook het met de derde willen proberen, ook al zou het erg schuw zijn. Maar we gaan het gewoon proberen, op hoop van zegen!
Dit zijn Ami en Savi, en je ziet nog wat angst in de kleine kraaloogjes, maar als ze zachtjes gestreeld worden, horen we een zeer duidelijk spingeluid:-)
Kost tijd, maar ze hebben elkaar en we gaan met ze aan de slag! Kijk ze nou eens lief zijn met elkaar, ze zoeken geborgenheid en steun.
Toch is er al flinke interesse in de eigen katten en de hond van het opvangezin, ze liggen nu zelfs al bij de katten op de klimpaal.
Ze zijn nog niet te reserveren, we gaan eerst een goede vertrouwensband met hen opbouwen en ondertussen... gaan we nummertje drie uit de kou halen:-)

19-11-2013
Hee lekkere knuffelbeer!Hier is ons Gielke, helaas door omstandigheden teruggekomen na 1 jaar plaatsing. Onze grote teddybeer is een schatje met een grote aaibaarheidsfactor. Gielke heeft veel energie, wilt spelen, wilt gek doen en hij voelt zich nu al op zijn gemakje in de opvang. Komt goed met jou, even vallen en weer opstaan en dan knuffelen, heel veel knuffelen.
Je bent ook nog es vreselijk knap Gielke, of moeten we Giel zeggen, want gezien je formaatje ben jij geen klein jochie meer:-)
Geniet maar in de opvang en wij gaan vast hele fijne mensen voor jou vinden. Mogen we weer even met je knuffelen? Ja, dat moet echt even!

17-11-2013
Voedselacties 16 november

Wat zijn we trots en blij! De voedselacties in Aarschot, Olen en Zwijndrecht dit weekend bij de Intratuin waren zeker een succes! Een leuke opbrengst, zowel van eten als centjes;-), en veel babbels met de mensen. Respect voor alle vrijwilligers die daar op die mistroostige zaterdag van 's ochtends tot 's avonds in de kou hebben gestaan. Niet makkelijk om in een tuincentrum op zo'n koude dag voer gedoneerd te krijgen. Super bedankt aan alle helpers!

16-11-2013
Lima ging niet om een broodje

Gisteren kregen we een melding uit Overpelt, er zou een kitten voor de deur van de bakkerij zitten.
De bakker besloot een flyer voor het raam te hangen, in de hoop dat de eigenaar zich zou melden, maar helaas...
De meldster nam het mooie meisje mee naar huis in Bree, maar het klikte niet met de eigen katten, dus belde ze allerlei instanties af. Echter vond ze nergens een plekje voor haar. Indien wij het diertje niet zouden aannemen zou ze het op straat zetten. We gaan er maar vanuit dat dit gezegd werd uit radeloosheid, want op straat zetten leek ons geen goed plan.
Gelukkig hadden we plek voor haar en daar is ze dan. Een grote kitten wel, want ze weegt toch al een dikke 2 kilo:-) Een halfwasje dus en ze kreeg de naam Lima! Maar ze ziet er wel ontzettend goed uit... lekker goed in haar vachtje, lief, sociaal, geen vlooien, nette oortjes etc. Kortom: Dit diertje heeft nog niet zo lang geleden een huisje gekend.
Ze zit nu eventjes in een bench in de huiskamer, zodat ze meteen rustig kan wennen aan de eigen dieren van het opvanggezin. Het is echt een schatje!
Lima meisje, word jij gemist? We weten het niet, maar we geven jou het voordeel van de twijfel. Na het weekend gaan we je even checken op chip en of je misschien al gesteriliseerd bent. We hopen dat er iemand naar jou op zoek is en we jou kunnen herenigen met je baasje lieverd. We gaan ons best doen.

15-11-2013
Opvangertje Lucy zet de bloemetjes buitenEr gebeuren gelukkig heel veel mooie dingen bij Zwerfkat in Nood. Erwtje konden we de ultieme kans geven om te blijven leven, onze oude Beatrix mag nu eindelijk na 16 jaar straatleven een gouden toekomst tegemoet gaan. Dan Miss Letoe die gewond en broodmager bij ons binnenkwam, heeft nu een ongelofelijke metamorfose ondergaan. Dit jaar hebben we maar liefst 405 dieren aan een gouden mandje geholpen,en kleine Kjell werd deze week ontkoppeld van de maagsonde en eet nu zelfstandig. Onze getraumatiseerde hond Mila hebben we uit Servië kunnen laten overkomen, kortom: Er is genoeg reden om de bloemetjes eens buiten te zetten en Lucy snapt het helemaal:-)

14-11-2013
Operatie geslaagd!!!Vandaag was dan de grote operatie van Erwtje! Het was ook de hoogste tijd, want in de loop van de nacht had ze haar darm weer een stukje naar buiten geperst. Vanochtend om 9:00 heb ik haar naar de faculteit gebracht, alwaar we werden ontvangen door Professor de Rooster die instaat voor weke delen chirurgie en nog 2 chirurgen.
Na een overleg van 45 minuten, waarbij besloten werd nog een aantal extra onderzoeken te doen, liet ik haar met een gerust hart achter. Ze gingen echt hun best voor ons kleine meisje doen!
Enkele uren later ben ik gaan informeren en liet de chirurg mij weten dat ze 20 minuten ervoor klaar waren, ze nu op de intensive care lag en dat de operatie geslaagd is!!! Haar darm is haar buikholte ingetrokken en daar weer stevig vastgemaakt.
Met een zeer goed gevoel ging ik naar mijn middaglessen. Toen die afgelopen waren (gelukkig een half uur vroeger dan gepland), was Erwtje juist overgebracht van de intensive care naar de gewone hospitalisatie. Daar zat mijn meisje dan, nog een beetje suffig in de kattenbak, maar heel blij om mij te zien. Een infuusje in haar pootje met een superstoer camouflageverbandje rond, zoals het hoort bij zo'n superstoer poesje.
Ze moet nog een nachtje blijven om haar goed in de gaten te houden. Ik heb een truitje in haar kooitje gelegd dat ik een dag gedragen had en dus lekker naar mij stonk. Ze ging er meteen op liggen en ik heb haar een kwartiertje geaaid, waarbij ze steeds harder ging spinnen.
De komende maanden zullen nog spannend blijven, hopelijk vinden we met behulp van de extra onderzoeken de onderliggende reden en kunnen we die ook aanpakken, zodat het nooit meer gebeurt.
Lieve mensen, Erwtje heeft duidelijk vele harten geraakt. Samen doneerden jullie maar liefst €934,94 voor Erwtje. Hartverwarmend!!! Met dit bedrag kunnen we zeer waarschijnlijk de operatie en alle bijkomende kosten van de onderzoeken volledig betalen. Namens mij, heel Zwerfkat in Nood en natuurlijk het meest namens Erwtje ongelofelijk bedankt voor deze steun! Blijf duimen voor haar!

Opvangmama Marjolein

12-11-2013
Morgen de grote dag voor ErwtjeWe vertelden u al vaak iets over ons zorgenkatje Erwtje, het kitten dat steeds haar eigen darm naar buiten perst.
Vorige week brachten we u minder goed nieuws: ondanks een specialistische operatie 2 maanden geleden, is toch haar darm weer naar buiten gekomen. Onze eigen dierenartsen weten het niet meer. Omdat Erwtje ongelofelijk geniet van het leven, ondanks haar moeilijke achterkant, vinden we dat we haar nog een kans moeten geven. Doen we niks, dan sterft ze op hele korte tijd.
Daarom gaat haar opvangmama morgen samen met haar helemaal naar de faculteit diergeneeskunde in Gent. Er is al overleg gepleegd met de professor op het gebied van maag-darmziekten bij kleine huisdieren.
Om 10:00 wordt Erwtje verwacht bij de beste chirurg op het gebied van inwendige organen die België rijk is. Het is haar allerlaatste kans... Steekt u morgen alsjeblieft een kaarsje voor haar aan? Dan maken we een ketting van lichtjes voor onze vrolijke en levenslustige Erwtje. Dat helpt vast!
En als u de mogelijkheid heeft, zou u dan een kleine donatie voor haar operatie willen doen? Een chirurgische ingreep, die waarschijnlijk lang gaat duren, is zeker niet goedkoop aan de universiteit, maar alles nu voor dit meisje, we willen haar niet verliezen. Hier brandt morgen een kaarsje voor jou allerliefste meid.

Zwerfkat in Nood, ovv Erwtje
Belgische bank rek. nr: 001-3823130-48
IBAN: BE11 0013 8231 3048

Nederlandse ING rekeningnr: 9480375
IBAN/SEPA Nummer: NL29INGB0009480375

11-11-2013
De grote metamorfose van Miss Letoe!Een dikke maand geleden kregen we een melding uit Rekem. Er zou al enkele dagen een gewonde poes op het voetbalveld liggen, niemand greep in. De meldster hoorde haar gillen en ze besloot Zwerfkat in Nood te bellen. Maar daar aangekomen was ze het bos ingevlucht, dus de zoekactie werd ingezet. Gelukkig vonden we haar, maar och wat zag ze eruit! Brood en broodmager, elk botje stak uit. Ze had een gebroken kaak die al aan het etteren was, ze had diepe wonden in en op haar kin, haar tongetje hing uit haar bekje, haar vacht was dor en droog, het was 1 diepe ellende. De dierenarts wist ook niet wat hij zag, dus ze kreeg heel snel een spuitje tegen de pijn.
Eerst moest ze aansterken, want een operatie kon ze nog niet aan. Na een tijdje kreeg ze dan haar broodnodige operatie. Haar kaak was op drie plaatsen gebroken, dus de operatie was intensief... Maar toen ze wakker werd, kregen we meteen kopstootjes en zocht ze onze aanrakingen op.
Ze kreeg de naam Miss Letoe ( Mistletoe), een ongelofelijk zachtaardig dier. Ieders hart werd geraakt, en deze mooie meid had nooit slechte zin. Ze liet zich lekker verwennen en slobberde dankbaar haar papjes op.
Kijk, we zijn nu een dikke maand verder en we kunnen maar niet geloven dat ze zo enorm is opgeknapt, we herkennen haar niet meer terug... Ze is opengebloeid tot een prachtige gezonde poes!
Wist u dat ze nog maar 8 maandjes jong is en nu zoveel ellende en pijn heeft moeten doorstaan.
Het drama is voorgoed voorbij. Nu mag jij genieten lieve dappere Miss Letoe, de wereld ligt aan jouw voetjes en we zijn heel trots jou te mogen kennen. Nog eventjes en we gaan een warm huisje voor je zoeken, jij bent onze kanjer!

11-11-2013
Daar is ze dan...ons omaatje van 17 jaar!Een week geleden kregen we een melding uit Kanne. Dit omaatje leefde 16 jaar op straat en was niet weg te denken uit het straatbeeld. Al die jaren werd ze gevoerd door de straat.
Haar huisje was een transportmandje met een stuk plastiek en 2 bakstenen erop en er stond een bakje water en een bakje brokjes naast de reismand, in de regen.
Ze zou erg ziek zijn en niemand wilde met haar naar de dierenarts, want ' die is niet van mij', het was een zwerfkat. Jammer, want de kat was toch eigenlijk al bijna 17 jaar het toonbeeld van de straat.
We namen het broodmagere meisje mee en dat was maar goed ook, want er was van alles mis. 1 oogje was helemaal kapot, misschien moest het eruit. Haar bekje was enorm ontstoken en haar tanden waren letterlijk aan het wegrotten.
Onze dierenarts besloot onmiddellijk haar tanden te trekken, maar tijdens de operatie kreeg hij haar bekje niet verder open dan 2 cm. Vermoedelijk had ze ooit een aanrijding gehad, waarbij de botten niet goed aan elkaar waren gegroeid. Dit kon helaas niet meer hersteld worden. Onze dierenarts schatte de situatie ernstig in, maar de dag erna belde hij ons helemaal enthousiast op:-) Ze is een echte survivor, het ging zo geweldig, dat we haar konden ophalen, ze werd losgekoppeld van het infuus, YES!
We zijn nu een klein weekje verder en ze draagt nu de naam: Beatrix, want haar opvangmama vond dat ze een naam van adel verdiende:-) Ze is zo ontzettend lief en aanhankelijk... ze schrikt nog wel eens van plotselinge bewegingen, maar verder is het een rustig oud dametje wat veel slaapt, en geniet van haar knuffeltjes.
Ze is er nog lang niet, want het oogje is foute boel en ze is zo oud, het herstelproces duurt vele malen langer. Maar ze is tevreden, ze is blij. En wij zijn opgelucht dat ze van de straat is, en ze voor het eerst in haar leven in een huis mag wonen, warmte mag voelen en medische zorg krijgt. Zij verdient dit dubbel en dwars.
Er is zelfs al een lieve dame die haar gaat adopteren, maar pas... als ze aangesterkt is. We zijn heel heel trots op ons meisje, de oude ziel.

10-11-2013
Bijna blinde poes...Dit meiske ( althans, dat denken we, omdat ze een gaatje in haar rechteroor heeft) werd gevoerd door een dame uit Eigenbilzen. Maar natuurlijk moest ze geholpen worden, dus belde ze naar de gemeente. Ze werd al snel gevangen en door de dierenarts van een dierenasiel gesteriliseerd. Wat wel heel frappant was... ze werd geholpen en teruggeplaatst met de mededeling: " Mevrouw, u weet toch wel dat ze blind is he?"
We zijn natuurlijk hartstikke pro sterilisatie, maar een blinde kat terug buiten zetten? Hmm, leek ons eigenlijk niet echt handig.
We werden gebeld door de bezorgde meldster met de vraag of we iets konden betekenen voor deze zeer slechtziende/blinde kat. We vonden het onverantwoord om haar zo buiten te laten, een makkelijke prooi om verkeersslachtoffer te worden etc. We besloten te helpen en de kooi werd op scherp gezet. Dit meiske moest afgaan op de geur van het eten en met haar zeer beperkte zicht,kon ze alsnog gevangen worden.
Ze is nog erg in paniek en verblijft nu in een grote verblijfskooi. Ze trilt en blaast wanneer we tegen haar praten, het is natuurlijk ook eng, als je bijna niets ziet. We kennen haar achtergrond niet, maar we geven haar even wat rust. Komt goed lieve meid, we snappen dat alles heel erg eng voor je is en misschien ben je ons mensen helemaal niet gewend. Rustig aan, stap voor stap, we volgen jouw ritme...

09-11-2013
Het gaat vooruit met Kjell!

Daar is hij weer! U kent hem waarschijnlijk nog wel, onze kleine dappere man. We gaven u vorige week een update, maar hoe gaat het vandaag met hem?
Zijn tong begint te helen, maar we zijn er nog niet, want er staan nog altijd flinke zweren op. Hij wilde niet eten, maar de maagsonde moest verwijderd worden, want deze bleek te zijn verschoven. De maagsonde had geen zin meer, dus dit was even een spannend momentje...
Maar we konden een gat in de lucht springen, want hij begon zelf te eten, joehoe! Hij krijgt zelfs de smaak te pakken en is dol op zijn papje met AD voeding en kleine babybrokjes. Alweer een mijlpaal bereikt:-) Voor het eerst zien we een lekker rond buikje bij hem, hehe, heerlijk.
En Lucy de hond? De liefde tussen Kjell en Lucy groeit met de dag, ze zijn stapeldol op elkaar. Lucy helpt hem tijdens zijn ziekteproces, zij is van onschatbare waarde, daar kunnen wij mensen niet tegenop...Dank je wel Lucy, zorg nog maar een beetje voor Kjell...dat kan hij goed gebruiken.

http://youtu.be/8JSlkuQP4Gc

07-11-2013
Lieve familie

Enkele dagen geleden kregen we een melding uit Opoeteren.We zijn daar ooit eerder kittens gaan ophalen en verhip van dezelfde mama. Nu had mama alweer een nestje geworpen en ze waren 4 weekjes oud.
Echter stond mamapoes al enkele maanden op de lijst voor sterilisatie bij de gemeente, maar tot op heden is er niets met deze melding gedaan. Hoe lang gaat dit nog duren, staan we hier binnen korte tijd weer terug? Dit werd dweilen met de kraan open, dus na een lang gesprek is besloten de gehele familie bij ons binnen te halen. Zo hadden wij tevens controle over de mama, want ze wordt zsm gesteriliseerd! Geen nestjes meer voor haar, tis genoeg geweest.
Mama Shanu is erg mager, haar zwangerschap en zoogperiode eist haar tol, dus nu wordt ze extra in de watten gelegd.
Haar zoontje en twee dochtertjes zijn zich geen kwaad bewust: het leven is 1 groot feest! Lekker bij mama hangen, spelen, drinken en gewoonweg genieten van de samenhorigheid!
Daarom een lief tafereeltje van het gezinnetje, wat fijn dat zij bij hun mama mogen blijven, vanaf nu alle zorgen weg!

07-11-2013
Hoe zit het nu met ErwtjeErwtje is het katje dat eind juni bij onze dierenarts binnen werd gebracht met een hevige darmprolaps - haar darm stak door haar anus naar buiten. Ze werd geopereerd en ongeveer de helft van haar dikke darm werd weggenomen. Ze herstelde goed en werd geplaatst, maar kwam retour met een nieuwe prolaps...
Onze dierenarts voerde een zeer moeilijke en specialistische operatie uit, waarbij haar darm aan haar buikwand werd vastgehecht. Ontzettend spannend en geen garantie op succes, maar de operatie slaagde! In de weken volgend op de operatie deden zich geen problemen meer voor, Erwtje had inmiddels weer volledige controle over haar ontlasting en we waren ervan overtuigd dat alles nu in orde was.
Afgelopen zondag, bijna 7 weken ná de operatie, besloten we dan ook om haar weer vrij te geven voor adoptie. Helaas kreeg Erwtje nog dezelfde avond een beetje last van diarree en perste ze haar darm weer een stukje naar buiten... Haar opvangmama was in zak en as, want de opties om nog meer te opereren zijn ondertussen wel een beetje op.
Erwtje slaapt altijd lekker in bed, zo ook de nacht die misschien wel haar laatste zou worden. Rond 3 uur 's nachts hoorden we rare, pruttelende darmgeluidjes. De darm trok op miraculeuze wijze vanzelf weer naar binnen!! Was het misschien Erwtje's manier om aan te geven dat ze helemaal niet weg wilde bij haar opvangmama?
Als dat zo is, is haar missie voorlopig geslaagd: de komende maanden kan ze in elk geval niet geadopteerd worden.
Gisteren kwam haar darm helaas weer een stukje naar buiten en dat trok 's nachts ook weer naar binnen. We gaan nu op zoek naar een nieuwe manier om haar verder te helpen en we hopen dat ze nog heel lang bij ons kan zijn.

07-11-2013
Kleine ThomasKent u de melding nog een weekje geleden? We kregen een dringende melding van de collega's van de Poezencentrale Mol. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis werd een nest gevonden en 1 kitten bleek volledig onder de maden te zitten. Er kwamen maden uit zijn kontje en er zaten al maden in zijn urinebuisje. De hele nacht heeft men zich mogen amuseren met het uithalen van de maden.
Thomas was de bewuste kitten met de maden, en samen met zijn drie zusjes kwam hij bij ons in de opvang.
Hij kan helaas nog niet gereserveerd worden, want hij blijft problemen houden met zijn urinebuis. Hij is momenteel onzindelijk en de dierenarts zit even met zijn handen in het haar. Het kan zijn dat hij later een penisamputatie moet ondergaan, maar hij kan ook medicijntjes krijgen om zijn blaasspieren te verbeteren, maar daar is hij nu nog te jong voor. He jongen toch!
Hij werd ook meteen al het probleem kittentje, want hij kon onlangs niet eens meer plassen. We zijn laat in de avond nog naar de dierenarts gemoeten, hij kreeg het benauwd, was suf, zat te rillen en wilde niet eten. Zijn blaas bleek overvol.
Nu gaat het weer beter, hij krijgt de nodige medicaties en hij geniet enorm van een spelletje met zijn zusjes.
Zet me op kleine Thomas, je bent een klein lief vrolijk ding:-)

04-11-2013
Hoe gaat het met ons omaatje van 17 jaar oudDit meisje liep 16 jaar lang op straat en toen ze ziek werd, wilde men geen geld voor de dierenarts aan haar uitgeven en nu is ze bij ons binnen.
Het gaat niet zo goed met haar, het is ernstiger dan we ooit konden vermoeden.
Toen onze dierenarts haar tandjes wilde trekken, kreeg hij met geen enkele mogelijkheid haar bekje verder open dan 2 cm! De operatie verliep daarom ook zeer moeizaam, ga maar eens tanden trekken met zo weinig ruimte.
Vermoedelijk heeft ons omaatje ooit een aanrijding gehad en zijn de botten niet goed aan elkaar gegroeid ( goh, zelfs dit werd niet gesignaleerd door de mensen die haar kenden). We vonden al dat ze rare bewegingen en geluiden maakte tijdens het eten, nu weten we waarom...
Ze ligt nu nog altijd aan het infuus bij onze dierenarts en hij heeft een maagsonde ingebouwd, zo krijgt ze voldoende vloeibare voeding binnen. Nu is het belangrijk om haar te observeren, kijken hoe ze zich herpakt en of ze morgen stabiel genoeg is. Ze kan hiermee leven, maar dan zal ze altijd vloeibare voeding moeten krijgen, die ze kan opslobberen.
Nu moet ze eerst aansterken en we hopen met heel ons hart, dat we haar verder kunnen helpen. Aan haar pittige karaktertje ligt het niet, want ze weet heel goed wat ze wil. Dit zal ook haar kracht zijn geweest in al die 16 jaar op straat.
Een geluksklavertje voor jou lieverd, we willen jou heel graag nog zoveel bieden...

03-11-2013
16 jaar op straat gezworven....Gisteren kregen we een melding uit Kanne. Dit omaatje was niet weg te denken uit het straatbeeld. Ze werd al meer dan 16 jaar lang gevoerd door de buurt.

Haar huisje was een transportmandje met een stuk plastiek en 2 bakstenen erop, om haar te beschermen tegen wind en regen. Er stond een bakje water en een bakje brokjes naast de reismand, in de regen.
Ze zou erg ziek zijn, daarom werden we gebeld. Onze vrijwilligster is een kijkje gaan nemen en schrok toen ze haar zag...haar oogjes waren ontstoken, waarvan 1 oog er zeer ernstig aan toe is. Haar vacht zag er niet uit, ze zat onder de vlooien en teken en woog amper drie kilo. We vroegen waarom er niets aan haar toestand was gedaan, want het zwaar aangetaste oogje is niet iets van onlangs. We kregen als antwoord dat het om een wilde kat ging, een zwerfkat,  'die is niet van mij'. Niemand wilde de medische zorg dragen, terwijl de kat toch eigenlijk al bijna 17 jaar lang het toonbeeld van de straat was.

Onze vrijwilligster nam haar op en ze begon meteen te spinnen, och omaatje toch.. kom maar lekker mee.
We hebben even onze dierenarts gebeld, en besloten de eerste zorg zelf toe te dienen. Ze heeft niet gegeten, maar gevreten:-) Haar oogjes werden gezalfd, vachtje gekamd, pijnstillers toegediend en oortjes schoongemaakt. Ze spinde de sterren van de hemel.
Daarna werd ze lekker onder een dekentje in haar mandje gelegd en viel ze als een blok in slaap. Het breekt je hart... 17 jaar oud. Kranige dame die je bent, we gaan je een goeie oude dag bezorgen, daar mag jij op rekenen!

02-11-2013
Getroost door Lucy de hond

Zes dagen geleden gaven wij u een update over Kjell.
Maar Kjell kreeg vlak na het bericht weer een dieptepunt. Hij werd erg ziek. Even kort zijn achtergrond: Kjell werd enkele weken geleden van de straat geplukt, hij was er zeer ernstig aan toe. Zijn tong was al aan het rotten, zijn oogjes stonden vol etter, hij kon niet eten, broodmager en hij was verzwakt. Hij moest aan het infuus en kreeg de nodige medicatie. Omdat zijn tong er slecht uitzag, is er besloten tijdelijk een maagsonde te installeren via de slokdarm. Op deze manier kon zijn tong helen en kreeg hij vloeibare voeding via de sonde.
Hij klom uit zijn kritieke fase en het ging vooruit. Maar alweer belandde hij enkele dagen geleden in een dieptepunt, hij kreeg koorts en had veel last van zijn snottebellen. Hup weer naar de dierenarts.
Maar nu kruipt hij weer langzaam uit zijn dal, het is een enorme vechter en hij is niet van plan op te geven.
Kleine Kjell en hond Lucy zijn dol op elkaar, ze genieten zo van elkaar en Kjell krijgt hierdoor extra steun. Het helpt hem in zijn ziekteproces en deze dierenliefde is gewoon heel erg belangrijk. Ze begrijpen elkaar.
We wilden jullie dit ontroerende plaatje niet onthouden, liefde op en top... Kjell lieverdje, nog even vechten jongen, jij moet het gaan redden, je moet. Lucy heeft het jou vast ook ingefluisterd.

02-11-2013
Voor en na

U had nog een voor en na van ons tegoed
Haar zusje Yuki en broer Yoshua zijn al de revue gepasseerd. Alle drie hadden ze flink de niesziekte te pakken, maar bleven gelukkig altijd opgewekt en speels. Dit is zus Yara! Yara heeft ook de nodige medicijntjes achter de rug en is nu een stralende kitten geworden:-)
Nog leuker nieuws is, dat ook zij haar koffertje heeft mogen pakken en bij haar broertje Yoshua mag blijven! Saampjes wonen zij nu in Hever waar zij vast de boel weer op stelten gaan zetten.
Ze heet nu Ellie en haar broer is omgedoopt tot Charlie. Niets is zo fijn dan na een ziekteperiode tegen die gezonde smoeltjes aan te kijken:-)Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg