Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-09-2013
Na 1, werden het er twee, toen drie, toen 10 en...We kregen een schrijnende melding uit Heusden Zolder, er liepen daar een heleboel tamme en schuwe zwerfkatten: Een mix van 3 maanden tot een paar jaar oud, achtergelaten door ' de eigenaren.'
Het gezin dat zich ontfermde over de zwerfkatten, moest verhuizen. Omdat het te emotioneel werd om afscheid van hen te nemen, werd het zoeken naar oplossingen uitgesteld en op de lange baan geschoven. Uiteindelijk hebben ze een aantal katten meegenomen, maar de overige dieren werden helaas achtergelaten.
Hun vriend zocht met spoed naar een oplossing, dus werden ook wij gebeld. Gelukkig kon hij al 7 schuwe katten bij een boer plaatsen, maar nog altijd zocht hij dringende opvang voor enkele andere katten.
We zijn ter plaatse gegaan en hebben twee tamme katten kunnen overnemen. Gelukkig zijn ze nu bij ons binnen, want ze zijn toch een beetje ziekjes, nl. snotterdesnotter.
Een zeer aanhankelijk mager katertje ( een vlooienbaaltje) is helemaal happy in de opvang. Hij weigert van schoot te gaan en we hebben het idee dat het de zoon is van Billy. Hij wilt maar steeds bij haar drinken..
Billy (foto), een volwassen poes, mager, onder de vlooien, blijkt een ongelofelijk schatje te zijn. Ze ontfermt zich liefdevol over het katertje en ze gaan erg aandoenlijk met elkaar om. Wat is hun achtergrond, we hebben geen idee. Aan komen lopen, of geboren in de populatie, wie zal het zeggen. Komt goed, we zullen jullie goed gaan verzorgen lieverdjes.

28-09-2013
Voedselactie Sittard een succes!

Vandaag stonden onze mensen de gehele dag bij de Albert Heyn in Sittard, in de hoop weer lekker veel voer en grit voor onze opvangertjes te scoren. En dit is gelukt!
Maar liefst 6 1/2 winkelkarren leverde deze dag ons op, we zijn ontzettend blij!
Een hele lieve dame verwende onze vrijwilligster nog met appelgebak, daar werd geen neen op gezegd:-) Dank je wel lieve mevrouw en ook voor uw sponsoring.

27-09-2013
Felix gered
Onlangs kregen we een verontrustend prive bericht op Facebook. Er zou een zwaar verwaarloosde kater rondlopen in Londerzeel, volledig aan zijn lot overgelaten. Omdat ze uit onze richting woonde, probeerden we eerst met raad bij te staan. Maar de situatie werd nijpender, de kat raakte steeds meer verzwakt en hij zag er niet goed uit. We moesten ingrijpen. Van de straat halen was nu het allerbelangrijkste, konden wij ondertussen op zoek gaan naar een gastgezin.
De meldster kwam net op tijd, want toen ze hem van straat wilde halen, lag hij al plat op de straat (zie linkerfoto) en ze was bang dat hij al was overleden. Niemand die ingreep, niemand, behalve de meldster.
Felix is nu bij ons binnen en gaat de juiste verzorging krijgen, met grote dank aan de meldster die niet toekeek, maar in actie schoot! Hij heeft veel rare plekken op zijn vachtje, dus medische zorg is noodzakelijk.
Felix is een schat van een kat en hij is zo blij met al deze zorg en aandacht. Gisteravond was hij zo zo moe en heeft heel wat slaap moeten inhalen. Hij is broodmager en uitgehongerd, ja, wat wil je natuurlijk... We bouwen de porties eten langzaam op, teveel in 1x keer kan meer kwaad doen dan goed.
Morgen eens naar de dierenarts en zien wat er scheelt, maar nu ben je veilig lieve Felix, het is al erg genoeg dat het zover is moeten komen met je. Laat je maar lekker in de watjes leggen:-) Welkom lieverd, we zijn blij dat je bij ons bent...

26-09-2013
Een hoopje verfromfraaide kittens met gouden randGisteren kregen we een melding uit Tongeren. Vier verweesde kittens van ongeveer 4 1/2 week werden gevonden bij de buurvrouw achter de garage.
Ze werden in een doosje gestoken en wat te doen...mmm naar de buren brengen. Maar de buren wisten ook niet wat te doen. Het doosje werd in de garage gezet ivm de honden, maar wat nu. De meldster bleek wat angst te hebben voor katten.
We hadden geen idee hoe oud ze waren, maar we besloten snel in te grijpen. Onze vrijwilligers haalden het nestje op en maar goed ook. Ze zaten allen volledig onder de vlooien en de wormenbuikjes waren goed zichtbaar. Ze hadden een enorme geur en er zat aangekoekte viezigheid in hun vachtjes. Dit wordt een badje, werk aan de winkel!
Ze waren uitgehongerd, het was aanvallen op het eten en wij keken tevreden toe.
De kleine aapjes moeten nog op hun plooi komen, maar het zijn schatjes! Ze zijn vreselijk lief, spinnen de sterren van de hemel en spelen naar hartelust.
 

Na de wasbeurt

Maar nu krijgen ze hun wasbeurt en verzorging, even de neus dichtknijpen en kopje onder jongens, daarna weer fris en fruitig!

26-09-2013
Zit je lekker Yuki?Enkele dagen geleden kregen we een melding uit Elen, weet u nog? Deze kleine ukkies werden door kinderen gevonden tijdens een wandelroute bij de Siemkesheuvel. Ze hadden hen meegenomen en bij andere mensen ondergebracht. Ze zijn nu enkele daagjes bij ons in de opvang.
Yuki (foto), Yara en Yoshua maken het eigenlijk erg goed. Ze zien er nog even niet uit, maar als je goed kijkt naar Yuki, dan stralen haar oogjes een soort van tevredenheid uit. Effe lekker op de hand zitten en poseren, op het gemakje, pompidompidom. Is de camera weg dan is het weer dolle pret met haar zusje en broertje. Deze lieverdjes zijn erg aanhankelijk en eten als de beste! Wauw, wat tof.
Nou Yuki, doe zo verder en geniet van al het leuks tijdens de opvang. Na een tijdje willen we eens in die dan grote heldere ogen kunnen wegzwijmelen:-) Aai over je koppie.

25-09-2013
Welkom!

We kregen een melding uit Elen, het zou gaan om drie kittens van ca 3 a 4 weekjes oud. Deze kleine ukkies werden door kinderen gevonden tijdens een wandelroute bij de Siemkesheuvel. Amai, ze hebben hen meegenomen en bij andere mensen ondergebracht. Dank je wel!
Onze veldwerkster is hen gaan halen en ze bleken toch ietsje ouder te zijn, nl 5 weken, maar het zijn wel echt ondergewichtjes, erg mager en onderkomen. Ze zijn een beetje schrikachtig, maar absoluut niet schuw, ze zijn gelukkig goed te behandelen. Ze hebben ook nog eens allemaal ontstoken oogjes en helaas flinke niesziekte te pakken. Ach kleintjes toch, maar we gaan jullie beter maken hoor! Alles komt helemaal goed...straks een voor en na verschil, beloofd!

23-09-2013
Geef Zwerfkat in Nood II op voor Music for Life!

Music for Life

Klik op bovenstaande link!

Jullie kennen het vast wel, de jaarlijks terugkerende actie op Studio Brussel. Normaal kiezen zij zelf een doel waar men acties voor kan houden in de week van december, maar dit jaar mogen jullie het goede doel kiezen, nl een vzw:-) Helaas mag Zwerfkat in Nood zichzelf niet inschrijven, daarvoor hebben we andere bedrijven, verenigingen of particulieren ( dus jullie!) nodig, help jij mee en geef je ons op? De bedoeling is, dat je dan zelf een leuke actie organiseert voor onze organisatie. De opbrengst is dan voor jouw goede doel.
Music For Life is er dit jaar van 17 t/m 24 december.
Wij hopen kans te maken om goedgekeurd te worden door
de Koning Boudewijnstichting.
Welke informatie hebben jullie nodig!
vzw Zwerfkat in Nood II
gsm: 0495-285127
website: http://www.zwerfkat.com en eventueel: http://www.facebook.com/zwerfkatinnood
email: info@zwerfkat.com
evt. ondernemingsnummer:
477.177.543

Alvast enorm bedankt, namens onze kittentjes en de volwassen poezenbeestjes. Maar! Onze projecten Buddy kat en Adopteer een Hond, vallen ook onder VZW Zwerfkat in Nood, wij zijn samen 1. Leuk dat je voor ons een actie wilt opzetten!

23-09-2013
Ja AriŽl daar sta je dan!In Neerpelt ging de meldster net naar buiten toe en zag tot haar grootste schrik het volgende: Er kwam een BMW Jeep aangereden, deze stopte, een dame op hoge hakken stapte uit, ze had iets in haar handen. Verhip een kittentje! Ze zette het op straat, liep snel weer terug naar haar auto en scheurde weg...
De meldster stond aan de grond genageld en was helemaal overdonderd. Ze heeft op dat moment niet eraan gedacht om de kentekenplaat te noteren. Ze nam het kittentje snel van straat en belde ons.
Dit kleintje heet nu Ariël. Ze heeft een ontstoken oogje en is beetje ziekjes, maar dat gaan wij in orde maken. Ze is heel opgewekt en heeft geen idee wat haar is overkomen. Gelukkig maar, want ze zou er niet vrolijk om worden.
Wanneer stopt dit dumpen nou eens, we zijn het zo moe, waarom altijd op deze manier. Meld je aan bij een plaatselijk dierenasiel, ja oke, niet elk asiel is No Kill, maar informeer je en vraag rond.
Ariël , we zijn blij dat je bij ons bent, amuseer je maar goed, welkom lieverd!

22-09-2013
Achtergelaten aan het kanaalDrie kittens werden gevonden aan het kanaal in Veldwezelt, nogal uit de bewoonde wereld?
De meldster kon al snel een huisje vinden voor eentje, maar de andere twee kittens zochten nog hulp. Ze zijn nu bij ons en Sascha en Nanja hebben zich heel snel aangepast. Deze twee lieverdjes amuseren zich goed, maar vooral... in elkaars pootjes slapen. Het lijkt een eenheid.
Woorden zijn ook niet nodig, dit zegt alles, de liefde voor elkaar is voor altijd vastgelegd.

20-09-2013
Cash en Tango, de handenbindertjesOnze kleine mannen Cash en Tango kwamen 4 dagen geleden bij ons binnen. Twee moederloze kittentjes van twee weekjes oud.
In Cash zat niet veel leven, daarom kreeg hij de maagsonde. Maar na 12 uurtjes knapte hij gelukkig goed op. Zie nu hier... het gaat geweldig met Cash en natuurlijk ook met Tango!
Het zijn wel twee kleine aanstellertjes, want bij elke voeding schreeuwen ze moord en brand "wij worden uitgehongerd!" Mm, we kunnen hun geschreeuw goed vertalen, maar ze krijgen toch echt wel genoeg te eten, het zijn een beetje veeleisende kleintjes. Onze opvangmama moet op haar teentjes door het huis lopen, want zodra ze haar horen, begint het jammerkoor van voren af aan:-)
Maar deze zwijmelfoto van Cash wilden we u zeker niet onthouden, want zeg nou zelf... is tie niet om op te eten!

19-09-2013
De allesbepalende operatie van Erwtje...Eind vorige week berichtten we u over Erwtje, het katje dat leed aan een steeds terugkerende darmprolaps (waarbij de darm via de anus uit het lichaam wordt geduwd), ondanks dat er al 8 cm darm was weggehaald.
Na de zoveelste keer was het advies euthanasie, maar we besloten op zoek te gaan naar een andere oplossing voor haar en die werd gevonden!
Gisteren was haar grote dag: Door middel van een zeer specialistische operatie werd haar dikke darm aan haar buikwand vastgehecht. Onze dierenarts vreesde dat het moeilijk ging worden aangezien ze nog maar zo weinig darm overhad, maar het is gelukt!!! De dierenarts heeft de darm goed vast kunnen maken. Erwtje is zeker nog niet uit de gevarenzone, de operatie is geen garantie dat het nu goed blijft gaan, maar we doen alvast voorzichtig een dansje:-)
Afgelopen nacht verbleef ze nog bij de dierenarts, omdat hij haar eerste ontlasting wilde afwachten. Dit ging gelukkig allemaal goed en dus mocht haar opvangmama haar vanochtend gaan halen. Toen Erwtje haar zag, begon ze vol enthousiasme te miauwen vanuit haar reismandje en ze was erg blij om weer thuis te zijn! Eerst heeft ze goed gegeten, want dat smaakt nu eenmaal beter in een vertrouwde omgeving dan bij de dierenarts. Daarna heeft ze vreselijk geknuffeld met haar opvangmama om vervolgens met haar opvangkameraadje Manis en een springveertje (nu weer verkrijgbaar in onze webwinkel by the way) door het hele huis te sjeesen. En terwijl haar opvangmama dit typt zit ze weer keihard op haar schoot te spinnen.
Erwtje moet nog een tijdje medicatie en de komende weken blijven spannend, maar als het aan Erwtje ligt komt het goed, zij slaat zich er wel doorheen met haar opgewekte karaktertje!

17-09-2013
Onze wiebels

Een week geleden namen we twee gehandicapte kittens over van een dierenasiel in Nederland. Wij waren hun enige kans en die hebben we met beide handen aangegrepen.
Gijsje en Wietse hebben cerebellaire ataxi. Hun kleine hersentjes zijn aangetast en er zijn problemen met het zenuwstelsel. Zij kunnen geen stapjes alleen zetten, maar door oefeningen en prikkels van buitenaf, trainen we hun spieren en ontdekken zij hun eigen mogelijkheden.
Ze zijn gehandicapt, maar ze zijn erg vrolijk en hebben plezier in hun leven. Er zijn soms mensen boos op ons want "die katten hebben toch geen dierwaardig leven!"
De reacties zijn ons bekend, maar daar trekken wij ons niets van aan en tonen met heel veel plezier dit filmpje van Wietze. Het gaat er nl om, of deze dieren nog lol kunnen hebben, kunnen genieten van het leven. En als zij ons tonen, keer op keer dat ze zelfstandig kunnen eten, spinnen van genot, achter muisjes aan willen jagen, wie zijn wij dan om te zeggen: " Jij mag niet meer leven."
Wij gaan ervoor zorgen dat ze nog beter met hun beperking om kunnen gaan en zegt u nu zelf... geniet Wietze, of geniet Wietze:-)

16-09-2013
Wat een lekker pluisding!Vanavond kregen we een melding via het Felix Project. Of wij twee moederloze kittens konden overnemen, want er was nergens plek. Een van de broertjes heeft ontstoken oogjes en kwam onderkoeld bij hen binnen. Gelukkig gaat het nu veel beter met hem.
We hadden een couveuse vrij, dus kom maar op met die twee kabouters:-)
Tango op de foto is iets wat aan de magere kant, maar dat gaan we even fiksen. We maken een lekker rond gezond pluisje van jou, die spierballen komen later wel. En die haarcoupe staat je geweldig, lekker nonchalant en toch hip.
Gelukkig hebben de broertjes goede zuigreflex en prima eetlust. Zet em op lieve Tango en Cash, geniet maar fijn in onze knusse couveuse en goed groeien he...

15-09-2013
Voedselactie Maasmechelen

Gisteren is er een voedselactie geweest in maasmechelen, bij de GB.
Opbrengst: 2 1/2 kar! Onze opvangertjes kunnen weer smullen:-) Goed gedaan dames!

14-09-2013
Midden op de steenweg, daar lag ze danGisteren kregen we een melding uit Tongeren.
De meldster reed afgelopen maandag op een hele drukke baan, nl de Maastrichtersteenweg (Riemst) en zag daar een poes midden op het rijvak liggen. De auto's stopten niet en reden gewoon door, sommigen reden er zelfs rakelings langs! Maar meiske toch...
De meldster stopte gelukkig wel en haastte zich naar het diertje. Daar lag ze, met haar kopje omhoog, gelukkig wel alert en ze reageerde goed. Ze liet zich rustig oppakken, met haar tongetje scheef uit haar bekje.
Ze heeft het dier onmiddellijk naar de dierenarts gebracht en deze ontfermde zich over haar. Ze had geen breuken, ze had geluk gehad.
Na enkele dagen recovery bij de dierenarts, was ze in orde, maar ja... waar naartoe met haar, het is overal zo druk. Wij werden gebeld en na wat gepuzzel konden we haar binnen laten komen.
Ze heet nu Bestå en is enorm aanhankelijk en onderzoekend. Mmm, zou ze gemist worden? We houden haar voor de zekerheid enkele weken op-niet-te-reserveren en gaan op zoek naar de eventuele eigenaar! Ze is heel duidelijk mensen gewend. Wie o wie mist dit een enorme lieve jonge diertje, ze is zeker niet ouder dan 1 jaar ( was niet gesteriliseerd, nu wel).

13-09-2013
Zijn we dichterbij Sean en Sam...of niet

Sam en Sean zijn twee ex opvangers van ons, sinds begin juni vermist geraakt bij de eigenaar. Onze vrijwilligers zijn al maanden bijna dagelijks bezig met deze zoekactie en er zijn door ons al duizenden flyers deur aan deur verspreid. We geven hen niet op, ook al is het slopend en moeten sommigen een uur rijden, de meldingen blijven toch binnenkomen. Dan zetten we onze schouders er weer onder.
Gisteren kregen we een melding uit Herentals die wel erg goed overeenkwam met de twee broers. Niet alleen de omschrijving en de knip in het oor, maar ook de plaats konden we erg goed verklaren.
Maar wat we toen hoorden, maakten ons vreselijk ongerust... ze zijn verzwakt, zwaar onderkomen, graat en graat mager en de rode kat zat onder de olie en viezigheid. Zwarte pus kwam uit zijn oogjes. We kwamen meteen in actie en de vangkooien werden diezelfde avond naar daar verplaatst.
We hebben onze verplichtingen laten vallen en zijn daar vandaag opnieuw gaan flyeren en met mensen in de buurt gaan praten. Ook vanmorgen zijn ze weer op dezelfde plek gespot en het eten was uit de kooien...maar deze stonden nog open. Ze stonden niet scherp genoeg! Nu is alles in paraatheid gebracht, de melder gaat drie keer per dag kijken, we voeren hen een beetje bij buiten de kooi, zodat ze op dezelfde plek blijven en nu is het hopen...zo hopen.
Maar zijn het onze lieve schatten niet, dan verdienen ook deze twee katten onze hulp en zullen wij voor hen ons best doen.
We zijn erg zenuwachtig... komen we nu eindelijk dichterbij, is de zoekactie bijna ten einde of niet? Laten we het hopen! We missen jullie zo Sam en Sean, we zijn zo bezorgd.

13-09-2013
Rust zacht Tibbe

Helaas heeft Tibbe het niet gered... een lief gedichtje van  de dochter van ons opvanggezin.

Lieve Tibbe

Niet alle mensen zijn normaal
voor jou was dat in dit geval niet ideaal

8 weken
en dan al zoveel breken.

Je hebt gevochten voor wat je waard bent
ondanks alles was je toch een stoere vent

Ik gunde je nog zoveel mooie jaren
je was en bent nog steeds een van mijn dierbaren.

Vechten en er voor gaan
je hebt haast alles doorstaan

Jammer genoeg was de laatste stap er een teveel
daarin waren we ook reëel.

De tranen lopen over mijn wangen nu ik dit schrijf
Ik ben helemaal koud en stijf

Zo jong en zo teer
Mijn hart doet enorm zeer

We zijn heel eerlijk naar je geweest
Er was niks meer dat je geneest

Dokter Brecht heeft jou ook zo lang mogelijk laten staan
Samen hebben we besloten je te laten gaan.

Ik zal altijd aan je blijven denken
Het liefst zou ik je een mooi nieuw leven schenken

Rust zacht lieve Tibbe
Je hebt een mooi plekje in mijn hart
Katinka xxx ( 12 jaar)

12-09-2013
Mooi, lief onschuldige Erwtje

Kennen jullie Erwtje nog? Erwtje werd ruim 2 maanden geleden binnen gebracht bij onze dierenarts met een hevige darmprolaps - ze had haar darm door haar anus naar buiten geduwd. Ze werd eraan geopereerd, maar liefst 8 cm dikke darm werd weggenomen en de revalidatie kon beginnen. Hoewel met de nodige ups en downs zat er goede vooruitgang in en werd ze twee weken geleden geplaatst.
Helaas kregen we de ochtend na de plaatsing een telefoontje - de adoptanten hadden haar aangetroffen met een nieuwe prolaps...
Er werd in goed overleg besloten dat Erwtje het best retour kon komen om door onze dierenarts geholpen te worden en in haar vertrouwde omgeving te herstellen.
Er werd een hechting in haar anus geplaatst, op zo'n manier dat het gaatje verkleind wordt waardoor ze haar darm niet meer naar buiten kon drukken maar haar ontlasting nog wel. Na een week mocht deze hechting eruit, hopende dat van binnen alles voldoende tot rust was gekomen. De moed zakte ons en de dierenarts in de schoenen toen ze, zodra de hechting eruit was, wéér haar darm ruim 3 cm naar buiten drukte... Dit was hopeloos en het advies van de dierenarts was euthanasie... Hartverscheurend, want hoewel haar achterkant niet meewerkt, is Erwtje een super vrolijk, speels en vooral een vreselijk lief kitten van 4 maanden.
Na intern overleg, werd besloten niet te euthanaseren, maar opnieuw de darm terug in haar lijfje te stoppen en weer een hechting op haar anus te zetten, domweg om tijd te kopen en op zoek te gaan naar alternatieven.
Na heel wat speurwerk is zo'n alternatief gevonden. Komende dinsdag gaat Erwtje wederom onder het mes om een zeer specialistische operatie te ondergaan. Onze dierenarts heeft zich alvast goed voorbereid. Haar dikke darm zal aan haar buikwand vastgehecht worden, zodat ze haar darm niet meer naar buiten kán persen. Het wordt haar 7e (!) keer onder narcose, duimen jullie allemaal mee voor haar dat het de laatste keer zal zijn en de operatie slagen zal?

10-09-2013
Kleine survivorGisteravond laat kregen we verontrustend emailtje van een dame die drie moederloze kittentjes probeerde groot te brengen. Helaas was er al eentje overleden en vandaag de tweede.
Mamapoes was onlangs dood gevonden in een schuurtje, naast haar kittens. Ze was doodgebeten door een roofdier, omdat ze waarschijnlijk haar baby's wilde beschermen. Helaas is ze daardoor gestorven aan haar verwondingen. RIP moedige mama, we hebben jouw zoontje nu hier bij ons en we gaan hier heel goed voor zorgen!
Dit kleine mannetje is 5 dagen oud en vanavond wordt het misschien wel zijn grote avond, want we gaan hem proberen aan te leggen bij moeder Loes! Deze zorgzame moeder heeft nu drie kindjes en we hopen dat ze haar pleegkindje zal accepteren, spannend! Wordt vervolgd...

09-09-2013
Hoe gaat het met Tibbe, ons gewonde katertje!

Twee kittens werden gevonden midden op een rustig gelegen baan, de 1 gilde de boel bijeen, de ander was stervende. De gehele situatie wees uit dat zij waarschijnlijk uit een rijdende auto zijn gegooid. Uiteindelijk stierf het broertje / zusje en bracht de meldster de overlevende van deze daad naar de dierenarts: zijn bekken gebroken, dijbeen gebroken ,tussenbot van bekken gespleten, kortom: het was foute boel. Nu is het kooirust en vooral veel liefde geven, er is goede hoop:-)

Dit is hem dan, onze Tibbe...nu in alle rust bij ons opvanggezin. Hij is gelukkig heel monter en lijkt niet echt ontevreden. Het gezin waar hij nu verblijft is enorm lief voor hem. Ze kruipen bij hem in de bench om hem te knuffelen en te verzorgen. Hij heeft nu een onderdekentje in de bench liggen, zodat hij gewoon kan plassen en zijn ding kan doen, zonder zich te verplaatsen.
Tibbe is zeker niet depressief en lijkt niet echt pijn te hebben, hij krijgt ook zijn pijnstillertjes. Hij drinkt en eet goed en heeft inmiddels ook al stoelgang gemaakt, goed zo!! Over twee weekjes terug naar onze dierenarts voor controle, zien hoe het bekken herstelt. Zet em op kleine Tibbe, we zijn nu al heel blij dat je zo'n lief en dankbaar patiëntje bent!

08-09-2013
Een kleine donatie, grote hulp!

U weet dat wij een No Kill organisatie zijn: dit betekent dat wij alles voor onze viervoetertjes over hebben, we behandelen hen alsof het onze eigen huisdieren zijn. We laten elke operatie doen die nodig is, elk bloedonderzoek, we twijfelen nooit om een dier te redden. Kosten worden nooit bespaard op medisch vlak. Maar ga even zitten, we willen u iets toefluisteren......
We hebben onlangs veel botoperaties gehad, bijzondere operaties, veel aanrijdingen, zieke dieren met de beste medicaties, speciale voedingen, vaccinaties, castraties en natuurlijk grote chip aankoop gedaan. Sommige operaties kosten ons meer dan 500 euro ( en dan krijgen we al korting). Hoeveel medische kosten hebben wij in de maand juli gehad. Zit u stil? Niks breekbaars in de buurt?
9412,19 euro..........Bent u er nog? Ja u leest het goed, geen verkeerde komma, het is de keiharde waarheid. 9412,19 euro.
Nog nooit hebben wij zoveel geld uit moeten geven op 1 maand aan de dierenartsen en ja, we moesten heel vaak slikken toen we PC banking deden. Pas op, we krijgen al speciaal tarief, we gaan er ook vanuit dat dit bij een echte uitspringer blijft. Normaal zitten we rond de 5000 euro per maand.
Kleine donaties helpen, we zijn er enorm blij mee. U kunt ons goede werk steunen door bv een paar euro over te maken. Uw donatie gaat rechtstreeks naar de medische kosten, daar kunt u op bouwen.
 
 
Kijk maar eens naar Louise op de foto, dankzij een juiste medische verzorging en veel liefde is zij geworden wie ze nu is, nl: gezond! Plus nog eens een gouden mandje:-)
Dank namens ALLE dieren, maar ook namens alle vrijwilligers! Oh! Noteer er even als mededeling bij: medische kosten, dan houden we de stand bij:-)

Belgische bank rek. nr: 001-3823130-48
Nederlandse ING rekeningnr: 9480375

08-09-2013
Vermoeden: uit een rijdende auto gegooid...


 
Gisteren kregen we een heel naar telefoontje van een oud gastgezin uit Tienen. Ze maakte haar dagelijkse wandeling met de twee hondjes in een zeer rustig gelegen straat, geen bewoonde wereld in de buurt. Ineens hoorde ze een gekrijs in de verte, ze tuurde naar de baan en zag in het midden daarvan twee kittens samen liggen. Eentje zag ze kruipen.
Ondertussen haalde een auto haar in, stopte even: raapte de diertjes op, legde deze naast de kant van de weg en reed gewoon door...
Ze liep er snel naartoe, twee kittentjes van ongeveer 8 weken oud waren zwaar gewond. Eentje was stervende, zij stierf ter plekke in de handen van de meldster. De andere kitten kon niet lopen en bleef maar gillen. Snel opgepakt, naar huis toe en de dierenarts bellen. Toevallig onze vaste dierenarts. Het kleintje werd stiller en stiller en bij de dierenarts gekomen zag het er niet goed uit. De foto's bevestigde zijn vermoeden: het had gebroken bekken, de dijbeen was ook gebroken, en het stukje wat de bekken bijeen hield was gespleten.
Het liefje heeft een anti shock behandeling gekregen blijft nu nog even bij onze dierenarts aan het infuus en onder de rode lamp. Eventjes observeren en wanneer het morgenavond gestabiliseerd is, mag het met de nodige pijnstillers met ons mee en dan moet het verplicht kooirust houden. Nu kunnen we nog niks zeggen, de tijd zal het wijzen, maar we duimen heel hard voor dit schatje, er is nog een beetje gevoel in het achterlijf. Er wordt nu alles voor hem/haar gedaan, is met de beste zorg omringt.
Deze twee slachtoffertjes zijn zeer waarschijnlijk vlak voor de ontdekking, uit een rijdende auto gesmeten. We zijn zelf sprakeloos...... Maar zet em op klein kittentje en RIP lief broertje/zusje.
Wordt vervolgd.

07-09-2013
Zwerfkat in Nood vindt per enorme toeval eigenaar terugElke zes weken vergadert Zwerfkat in Nood in Ulestraten, een dorpje nabij Maastricht.
Ook gisteravond was het weer zover en verzamelden de auto's zich op de parkeerplaats. Er liep een zwart witte poes op de parkeerplaats te fletsen om de benen van de vrijwilligers. Een naburig cafe vertelde ons dat ze daar al weken liep en dat ze bedelde om eten, of wij haar niet konden meenemen....De oohhhh's en de ahhh's en ' zo zielig'  bleven niet uit.
Uiteraard, hoe kan het ook anders, werden de meegenomen zakken voer voor onze gastgezinnen opengerukt om poeslief te voorzien van voedsel. Een andere vrijwilligster had net een chipreader gekocht om te tonen tijdens de vergadering. " Zullen we die chipreader uit de verpakking halen en haar eens scannen?" riep ze opgetogen. Zo gezegd, zo gedaan, we werden er zelfs zenuwachtig van. Scannen maar! Verhip, ze was gechipt! " Wie heeft er internet op de gsm?"  Onze vrijwilligers trokken hun gsm al uit de tas, en we zochten een database op. BINGO, ze was geregistreerd en kwam helemaal uit Eindhoven. We werden helemaal enthousiast. Vergaderen? Dachten we al niet meer aan.
Snel bellen. Eigenaar aan de lijn! WATTT??? Ze konden het niet  geloven.... ze was al bijna 5 maanden vermist, tijdens een logeerpartij bij de ouders in Meerssen uitgebroken en ondanks de zoekactie ( amivedi, internet, in de buurt) geen spoor...Ze waren helemaal enthousiast en emotioneel.
Vanilia werd in ons mandje gezet en ging mee de vergadering in en toen werd er geklopt op de deur.
Daar stond de familie, ontroerd en wij deden vrolijk mee. Vandaag brengen zij Vanilia naar Eindhoven, bij hun nog blijere baasjes en dan is de hereniging compleet. En wij? Wij konden nog vrolijk nababbelen over dit zeer toevallige feit, zomaar...op een parkeerplaats: right time, right place. YES!
Chippen? Is cool!

05-09-2013
Sumo krijgt een zware operatie vanavondSumo is een verlegen, zachtaardige jongeheer. Hij bleek vorig jaar, samen met zijn moeder, broers en zus aids positief te zijn, en ze kwamen bij ons in de opvang. Sumo kwam twee weken geleden terug na 1 jaar plaatsing. Wegens prive omstandigheden kon hij niet meer blijven. Ook had Sumo een plasprobleem. Goed, we gingen hem eerst eens observeren. Sumo was na terugkomst volledig over zijn toeren en hij kroop weer helemaal in zijn schulp. Maar gelukkig sloot hij zich niet volledig af en kwam hij langzaam weer tevoorschijn en aaien was toch wel lekker. Maar... ook bij ons zagen we dat hij onzindelijk was, maar de manier waarop hij plaste, baarde ons toch wel zorgen. Best zsm naar de dierenarts en dat was maar goed ook!
Zijn blaas zat overvol en zelfs een catheter inbrengen ging niet. Foto's maken en ..daar zag men een enorme massa steentjes, samengebundeld, zeker 2 cm! Helemaal niet goed. Dit zou een spoedoperatie worden, nl een penisamputatie ( ja auwie ). Dan ergens een gaatje maken om zo de steenachtige massa eruit te halen.
Sumootje toch, dat was de reden van je onzindelijkheid.... Gisteren moesten je tanden er al uit en vanavond deze zware ingreep. Wat jij allemaal moet meemaken. Maar morgen gaat alles alleen maar beter Sumo, echt, het gaat nog een intensieve verzorging worden, maar komt goed,  we denken aan je.

04-09-2013
De hemel is een sterretje rijkerLieve lieve lieve Mazzel,
De tranen stromen over mijn wangen nu ik dit schrijf.
Ruim 3 weken geleden kwam je bij me, doodziek en broodmager. Samen overwonnen we jouw niesziekte en langzaam werd je beter. Afgelopen week ging je zo goed vooruit dat we al een gouden mandje voor je aan het zoeken waren. Ik wist toen al dat het moeilijk zou worden om jou te zien vertrekken,want je was altijd bij me. Altijd lag je in mijn nek of op mijn buik, je duwde je gezichtje in mijn gezicht en gaf constant kusjes. Je hield maar niet op met spinnen.
Naar de andere dieren hier keek je niet om en ook speelgoed had je interesse niet. Nee, knuffelen wilde je. Misschien was dat al een teken dat jij aanvoelde dat het niet goed ging. Binnenin jouw lichaampje zat het helemaal mis.
De laatste dagen werd je steeds stiller, je wilde niet meer eten, en had hoge koorts of flinke ondertemperatuur. We bleven samen vechten maar je lichaampje was op. Gisteren bracht ik je naar de dierenarts en ik hoopte tegen beter weten in dat ik je vandaag toch nog zou kunnen gaan ophalen.
Afscheid nam ik niet. Helaas is je lichtje vannacht toch uitgedoofd. Het spijt me dat ik niet bij je was. Je zit heel diep in mijn hart en ik zal je nooit vergeten lieve Mazzel! Je bent nu mijn sterretje.
Opvangmama Dagmar

04-09-2013
Mio is geplaatst, maar wil even iets rechtzetten. Zijn ex-opvangmama stuurde ons zijn brief door...

He allemaal, nog even een afscheidsbrief van mij..
Zo een week of 6 heb ik bij mijn gastgezin mogen wonen. Lieve mensen hoor, maar volgens mij hebben ze me niet altijd helemaal begrepen. Daarom wil ik nog een en ander rechtzetten! In huis heb ik een aantal dingen veranderd, niet uit stoutigheid, neeeee, omdat dat een verbetering is.
Zo waren bv heel vaak gordijnen dicht. Dat is toch niet goed, zon moet binnen! Ik heb  er wat gaten in gemaakt, dan kan het licht er beter door.
Doeken werden aan een rek gehangen, heb ze daar vanaf geholpen. Paar keer flink op dat rek  gesprongen en krak, doormidden, klus geklaard. Doeken zijn om mee te spelen, daarom heb ik ze af en toe eens wat verspreid over de trap.
Gaan ze met een natte doek over de vloer, heb dat natte ding gevangen en daarna heerlijk over de natte vloer glijden, joehoe! Maar dan werd er weer gemopperd 'Mio, zo blijft het toch niet schoon'. Nee, moet dat dan? Ik plak dat eten niet voor niets op de vloer, dat is om later af te likken, maar dan vegen zij het allemaal weg. Sorry, ik snap zoiets niet.
Als ze weg gingen, deden ze dingen aan hun voeten,  die dingen heb ik stukgebeten, blijven ze lekker thuis. Dan stonden ze weer voor een kast waar ze uren naar staarden. Ik heb wat geknutseld aan de draden, toen hadden ze meer tijd voor mij. Heb hetzelfde geprobeerd met een ding waar papier uitkwam, maar dat is me helaas niet gelukt. Ook heb ik de lijntjes aan de gsm doorgebeten. Daar zaten zelfs de kleintjes op, kom nou, die moeten rennen en spelen.
Zelf ben ik best trots op wat ik daar bereikt heb. Maar misschien zijn er mensen die me daar op afkeuren. Daarom, voor de zekerheid ben ik incognito op de foto. Ik hoop dat mijn gastgezin er het allerbeste van maakt nu!  Veel liefs van Mio:-))

01-09-2013
Even wat cijfertjes enzo

Goh, we dachten aan ons limiet te zitten, maar niets is minder waar. In de maand augustus hebben we de meeste opvangers OOIT binnen kunnen halen, terwijl we toch al 15 jaar bestaan.
Maar liefst 99 katten konden we enkel in de maand augustus binnenhalen. Ongehoord veel!
Het is dubbel... enerzijds zijn we blij nog meer katten te hebben kunnen helpen, maar anderzijds had dit nooit gemogen. Castratie en sterilisatie blijft een hekelpunt. We blijven doorvechten, ook al zakt ons soms de moed in de schoenen.
Maar weet je? We kijken de kleine opvangertjes recht in de ogen, we zien hen opknappen, het voorzichtige spel, het zachte spin en dan het grote moment dat we ze mogen uitzwaaien. In de maand augustus hebben 58 opvangertjes hun koffertje mogen pakken en zijn er 23 katjes gereserveerd. Ze krijgen hun ultieme tweede kans en wij kunnen dan weer relativeren. In onze organisatie is optimisme heel belangrijk, humor vooral, anders red je het niet.
Dit jaar hebben we maar liefst 399 dieren kunnen helpen! En nog 4 maanden te gaan, dus vele kloppende hartjes kunnen rekenen op een tweede kans.Kleine Bram (foto) is zo'n mooi voorbeeldje, de-ik-heb-altijd-honger kitten is al flink geworden, en dan moeten we gewoon even genieten.

01-09-2013
Druk!!

Het is inderdaad druk in onze opvang, maar liefst 143 viervoetertjes verblijven momenteel in onze opvanggezinnen, het stopt maar niet.
Zappa kwam per toeval bij ons binnen, of laten we zeggen... we waren weer op zoektocht naar de vermiste broers Sean en Sam in het plaatsje Olen en de vangkooi stond op scherp. Een plaatselijke boer had ' last' van drie kittens, maar ipv wacht houden ivm de vermiste broers zag de slimme boer natuurlijk zijn kans schoon: Het vangen van de drie kittens. Ja, jaaa...
Toen we melding kregen: 'Er zit wat in de kooi!' waren we gespannen, want we hoopten 1 van de broers te hebben gevat. Daar aangekomen, keken drie rillende kittens ons onschuldig aan. Mmmm, stoute boer? Maar toen we zagen in welke toestand ze verkeerden, waren we toch wel blij, want ze hadden allemaal de niesziekte te pakken. Oke dan, met drie -onverwachtse- rochelende patiëntjes naar de auto en onze gsm drager van dienst bellen: "Is er nog een gastgezin vrij?" Saai is het bij ons nooit, dat moge duidelijk zijn.
We zijn nu een tijdje verder, de kittens voelen zich stukken beter! Zappa ( foto) is 1 van de drie musketiers. Een echte avonturier in hart en nieren, de snelste van de drie, maar nu even niet.Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg