Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JANUARI 2015 hebben 27 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-01-2015
Charley
24

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste katertje van het land? Charley is zijn naam en ja hoor sprookjes bestaan! Van een klein, ziek, vol met vieze schimmelbeestjes, zielig kijkend baby katje naar een super lief knuffelzacht katertje. Na twee maanden verzorging in ons opvanggezinnetje kan jouw droom nu werkelijkheid worden. Je hebt net zoals je maatje Buddy je “forever huisje” gevonden en dat is meer dan verdiend! We hebben je koffertje gepakt en je ingefluisterd dat je die eerste enge weken op de boerderij nu achter je mag laten, je vriendje Buddy niet mag vergeten en vanaf nu alleen maar moet gaan genieten. Genieten van je nieuwe thuis waar je nieuwe baasjes (lees personeel) al enkele weken staan te popelen om jou in hun armen te sluiten.  Van een nieuw speelkameraadje dat nog niet beseft wat haar te wachten staat als jij met je gekke kuren door het huis zoeft, jij wordt vast snel vriendjes met Lola de poes. Ach Charley wat zullen we je lief snuitje en knuffels hard missen, maar je komt goed terecht en daar doen we het voor! Stuur ons af en toe eens een mailtje he maatje om te laten weten hoe het met je gaat.
Liefs en dikke dikke knuffel van je opvangmama’s, een likje van Zsazsa, een poot op je gekke kopje van Zappa en de groeten van Roxy en Ronny en Twix

Geplaatst op 29-01-2015
Buddy
24

Hoi hoi iedereen. Kennen jullie mij nog? Buddy, dat kleine katertje dat heel erg stoer dat modderdametje op de boerderij ging vragen waar ze met mijn maatje was gebleven. En weet je het weer? Wel met mij gaat het goed! Onze medicijnkuur tegen de vieze schimmelbeestjes zit er op. Man man zes weken is zo lang. Maar wat moet, dat moet zeggen onze opvangmama’s en kijk nu! Ik ben springlevend en heb een geweldig zacht pelsje gekregen van al die badjes.


Ondertussen hebben mijn vriendje Charley en ik kennis mogen maken met de huispoezen.  Whoohoo spannend hoor. Ik heb toch wel enkele dagen met een gekromde rug, dikke plumeaustaart en blazend rondgelopen. Wat eng zeg.  Maar opeens dacht ik, hey Buddy, jij bent stoer weet je nog? Et voila, ondertussen loop ik gewoon vrolijk mee rond, eten we gezellig met z'n allen samen en zitten we braaf naast elkaar te wachten op onze snoepjes.

Maar dat is nog niet alles. Ik heb nog nieuws! Jawel, ik heb mijn forever huisje gevonden! Mijn nieuwe baasjes zijn de voorbije weken al enkele keren op bezoek geweest om te kijken hoe het met mij ging en dan kreeg ik speeltjes en zo. En mijn toekomstig bazinnetje is een echte knuffel. Komt dat even goed uit zeg, want ook al kruip ik altijd eerst snel weg, uiteindelijk lig ik na een tijdje toch te knuffelen en spin ik er op los.

Tijd dus om afscheid te nemen van mijn maatje Charle, mijn opvangmama’s en de andere katten… Aaaahhhh ik zal ze missen en zij mij ook fluisteren ze in mijn oortjes. Maar thuis krijg ik een grote broer, Poema heet hj. Klinkt spannend he..Liefs Buddy

Geplaatst op 28-01-2015
Jane
103

Uhmmmm, halloooo
Hier ben ik! Ziet me dan niemand?
Hey mama, je zegt dat ik me moet voorstellen, maar aan wie dan? Enne hoeveel keer moet ik dan nu nog doen? Na 2 jaar word ik dat wel een beetje beu hoor.

Ach Jane, lieve meid, je mag de moet niet opgeven, jou baasje loopt heus wel ergens rond. Geduld meid, geduld.

Geduld? Ja watte, hoe lang dan nog?
Ik heb vorige keer al verteld hoe moooi ik wel ben. Ik, het lelijke eendje, dat een prachtige zwaan werd. Ik denk dat mijn Tarzan het ook al lang afgetrapt is, die werd het wachten ook zat volgens mij.

Ach mieke muis jou Tarzan loopt heus nog wel ergens rond, tis gewoon kwestie van geduld, geloof me maar. Je kan beter iets langer wachten op je droomfamilie en dan de rest van je leventje prinsheerlijk genieten.

Enne waarom kan ik ook weer niet gewoon hier blijven?

Wel lieve schat, jij verdient je eigen stekje! Jij kan zo genieten van knuffels en aandacht. Hier moet je dat met te veel vriendjes delen, mama kan je niet volledig geven wat jij graag zou willen.

Maar mama, ik zie jou wel graag en je handen, hmmm die kunnen zo lekker knuffelen. Je schoot zit ook zo lekker, alleen zou ik wel graag meer en langer op schoot zitten, of tegen je aan liggen.

Tja Janetje, dat is nu net wat mama bedoelt, jij moet echt je eigen personeel krijgen.

Maar mama, ik probeer al in de tas van bezoek te kruipen, maar die tactiek werkt niet. Met mijn kontje wiebelen om zo de aandacht te trekken op mijn mooie print, dat helpt ook al niet. Ik weet niet wat ik nog moet doen, ik denk dat mensen blind zijn :(  Oké, ik moet dan wel wat speciale brokjes eten voor mijn buikje, maar dat doe ik toch ook braaf.

Je eet inderdaad braaf van je eigen brokjes, maar je weet ook wel dat anders je buikje in opstand komt.

Wat willen de mensen nu nog meer? Ik ben een lieve, leuke, knappe poes. Ik hou van kroelen. Ik help met poetsen en doe mee de bakkenronde. En ik ben een echte binnenpoes, ik kan dus ook perfect op een appartement. Ik zou het wel fijn vinden als er een vriendje is. Een knappe, lieve kater zoals Matte of een lieve hond als Lucy zou heel fijn zijn.

Dussss laat die telefoon maar rinkelen, komaan lieve mensen ik wil erg graag kennis maken. Willen jullie mij ook wat beter leren kennen? Zorg maar dat die telefoon rood gloeiend staat.

Kopje xxx
Jane

Geplaatst op 21-01-2015
Boris
106

Deze enorm lieve, maar doodzieke gecastreerde kater werd door de meldster gezien op weg naar haar werk. Op de terugweg lag hij er nog en heeft ze hem meegenomen: broodmager, kwijlen, opgezette bek, vol met ontstekingen... Een hoopje doffe ellende.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 18-01-2015
Seop
119

Dit zijn de kittens van Lilou. Ze zijn in de opvang geboren.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 18-01-2015
Lilou
119

Deze tamme poes troffen we aan bij een tankstation waar we al een tijdje kittens aan het vangen zijn. Ze blijkt zwanger te zijn.
 

Mooie,tedere Lilou,
je kwam in ons gezin, en je was hoogzwanger…je zat “per ongeluk” in de vangkooi, en zo lief als  je die avond was, nog zoveel liever blijk je nu te zijn!  Wat zijn we blij dat jij in ons vangkooitje zat, slimme meid… Je bent het meest perfecte moedertje, ondanks je prille leeftijd… Waar je kittens zijn, ben jij! Als je kindertjes ondeugende toeren uithalen, kom jij  het aan ons vertellen, met ogen zo groot als schoteltjes en onder veel protest, zo grappig…
We zijn een echt team ondertussen. Jouw grote taak is volbracht, je kindjes zijn klaar om de grote wereld in te trekken, en dat is helemaal aan jouw te danken… Wat zou het geweldig zijn als mijn lieve black beauty, met haar grote ogen vol van vertrouwen, en haar gevoelige hartje, ook eindelijk een eigen plekje vindt. ze verdient het zo…

Geplaatst op 18-01-2015
Zappa
119

Dit zijn de kittens van Lilou. Ze zijn in de opvang geboren.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 18-01-2015
Jimmie
119

Dit zijn de kittens van Lilou. Ze zijn in de opvang geboren.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 18-01-2015
J.J.
119

Dit zijn de kittens van Lilou. Ze zijn in de opvang geboren.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 18-01-2015
Diesel
119

Dit zijn de kittens van Lilou. Ze zijn in de opvang geboren.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 18-01-2015
Gaius
40

Dit kitten zat verstopt in een oude egaliseerbuis op een boerderij. Het lag te slapen op zijn net gestorven broertje of zusje...


Later meer gegevens.

Geplaatst op 17-01-2015
Tommie
118

Deze kittens zaten te spelen op een drukke parking.

Dag mensen allemaal,

Ik ben Tommie, maar mensen verwarren me vaak met Felix, je weet wel, die mooie kater die op onze blikjes voer staat… Dan willen ze me aanraken en vragen ze om mijn handtekening. Maar dat vind ik helemaal niet leuk. Al die drukte, daar moet ik niets van weten. Soms word ik daar boos van, en dan blaas ik naar alles en iedereen dat ze me met rust moeten laten en de echte Felix moeten gaan lastigvallen. Dutjes doe ik dan ook liefst in een holletje, zodat niemand me stiekem kan gaan aanraken als ik in dromenland ben. Spelen kan ik als de beste! Samen met mijn opvang-mamapoes, Denna, hol ik het hele huis door. En als ik van streek ben dan krijg ik neusjes van mijn opvang-papapoes, Pim. Als mijn opvangmama Denna of Pim komt aaien dan moet ik erbij zijn, op de eerste rij. Dan moet ze mij ook aaien, maar ik moet haar nog leren hoe het hoort. Dan doet ze het weer even goed en beloon ik haar met geronk, maar doet ze weer even iets minder goed dan geef ik haar een zachte tik op haar vingers, zodat ze zich kan herpakken. Ik weet wel wat ik wil hoor, en dat maak ik dan ook goed duidelijk.

Mijn opvangmama zegt dat ze een huisje voor me gaat zoeken waar nog poesjes wonen en waar de mensen het niet erg vinden dat ik Tommie ben, en niet Felix. Mensen die blij zijn dat ik door het huis ren en speel, die geen hele knuffelsessies van me verwachten en die willen leren hoe ze mij moeten aaien. En dat vind ik wel leuk klinken, een huisje waar ik mezelf mag zijn.

Geplaatst op 14-01-2015
Nuna en Tesla
9

Geplaatst op 14-01-2015
Tesla en Nuna
9

In de vuilcontainer gedropt.
Als er kittens geluk hebben, dan zijn deze het wel... gered van een langzame dood.
Op een bouwbedrijf werd nietsvermoedend een gesloten vuilcontainer geopend. Je verwacht daar alleen maar puin en bouwafval aan te treffen, dus hoe groot was de schrik, toen de container werd geopend... drie paar bange oogjes keken naar boven. Drie levende wezentjes als oud vuil weggesmeten in een vuilcontainer! Men bedacht zich niet en ze werden 1 voor 1 eruit geplukt en in een doosje gedaan.

Wat nu? Een deel van de mensen wilden hen buiten uitzetten, maar dat was echt geen oplossing. We werden gebeld. Zelfs na jarenlange schrijnende meldingen te hebben moeten meemaken, blijven wij ons verbazen over de hardheid van de mens. Deze kittens zijn gered, maar hoeveel maken hetzelfde mee en worden niet ontdekt? We willen er niet aan denken.

 

Tesla en haar zusje Nuna kwamen samen met een nog iets ouder rood katertje bij ons, alledrie de katjes waren gevonden in een vuilcontainer. De twee zusjes waren bange hoopjes ellende; Tesla had een grote open wond aan haar staart,die ook nog eens gebroken bleek te zijn. Wat ze in hun jonge leventjes allemaal hadden meegemaakt weten we niet, maar wél weten we dat dat niet veel goeds met mensen geweest moet zijn. Ook voordat ze in die vuilcontainer werden gedumpt waren ze vermoedelijk niet goed behandeld door mensen, dit waren katjes die overduidelijk hadden geleerd dat je vooral uit de buurt van mensen moet blijven omdat die nooit wat goeds in de zin hebben. Een heel verschil met het katertje met wie ze samen waren gevonden, die was wel flink geschrokken van de dumping in de container, maar had overduidelijk wél positieve ervaringen met mensen gehad. Tesla en haar zusje Nuna waren schuw en achterdochtig, ze bliezen, krabden en beten. Heel langzaam en met heel veel geduld is het toch gelukt om min of meer hun vertrouwen te winnen. Als we eten aan het maken waren dan kwamen de dametjes kijken, Tesla en Nuna laten zich aaien en Tesla durfde zelfs naar mensen die ze heel goed kent toe te komen om geaaid te worden. Vanaf de eerste dag dat ze bij ons waren zijn ze heel sociaal naar andere katten geweest, zodra ze zich durfden te laten zien zochten ze contact met de andere katten die hier zijn en ze hebben daar nooit lelijk tegen gedaan.

Als je dit soort katjes in opvang hebt is het altijd heel moeilijk om ze te plaatsen, je wéét dat ze bij een verhuizing naar nieuwe mensen een terugval zullen krijgen, maar aan de andere kant kun je ook niet al je opvangertjes houden want dan ben je heel snel klaar met opvangen en kun je geen andere katjes die het net zo hard nodig hebben meer helpen (of je eindigt als kattenvrouwtje met 36 katten en dat is ook niet de bedoeling). Dus zoek je er een goed huis voor en dan breng je ze weg. Het afscheid is heel moeilijk, je ziet de katjes die bij jou thuis vrolijk door de kamer renden en speelden angstig in een mandje zitten en dan ga je weg. Nu moeten ze bij nieuwe mensen wennen, mensen die heel blij zijn dat ze er zijn en die ook nog een hele lieve sociale poes hebben waar ze mee kunnen spelen. Het zal allemaal wel goed komen, maar makkelijk is het niet. Dag lieve Tesla en Nuna, ik hoop dat jullie heel gelukkig worden in je nieuwe huis, samen met Lisa en jullie nieuwe baasjes.

Geplaatst op 14-01-2015
Erwtje
104

Dag kleine Geheim Agent Super Erwtje,

1 juli 2013 kwam je bij mij binnen, een meisje van slechts 6 weekjes oud en al een grote operatie achter de rug. Het merendeel van je dikke darm had de dierenarts moeten weghalen, want die had je door een ernstige wormenbesmetting naar buiten geperst en was afgestorven. Het zou daarmee opgelost zijn, maar helaas… Je darmpjes kwamen steeds opnieuw naar buiten. Een maandenlang medisch traject volgde, 9x onder narcose en bijna evenveel operaties, 2x gaven we je op en besloten we praktisch met de euthanasiespuit al in de hand tóch verder te zoeken naar mogelijkheden voor jou. Je bent zo vrolijk en slaat je overal zo onverschrokken doorheen, er moest een oplossing voor je zijn. We gingen samen naar de Universiteit in Gent, waar je darm goed vastgemaakt werd aan de binnenkant van je buik zodat hij nooit meer naar buiten kan komen. De echte oorzaak van je probleem werd nooit gevonden en ontlasten zal voor de rest van je leven een beetje moeizaam zijn.

Vanmiddag heb ik voor de derde keer je koffertje gepakt. Driemaal is scheepsrecht, hopen we. Deze keer ben ik je zelf weg gaan brengen. Je woont nu bij hele lieve mensen, die zelf allebei met een kleine handicap leven en daarom bewust op zoek zijn gegaan naar een katje met een mankementje. Ze vonden jou en verloren hun hart, net zoals jij onze harten al lang geleden gestolen had. Je komst was zo goed voorbereid, de hele dierenwinkel is voor je leeg gekocht, je speciale voer was geregeld en je krijgt alle tijd om op het gemakje te wennen.
Maar jou kennende zal het snel gaan, je bent zo’n ondernemend en nieuwsgierig ding, in het uurtje dat ik er nog was heb je eerst alles verwonderd vanaf mijn schoot zitten bekijken. Daarna heb je al de hele woonkamer onderzocht en tegen dat ik wegging lag je al heerlijk bij je nieuwe vrouwtje op schoot te spinnen. Het is nu 14 januari 2015, meer dan anderhalf jaar later, en deze keer komt het goed Erwtje, je hebt nu eindelijk je echte thuis gevonden.

Lieve Erwtje, ik wens je een geweldig leven met veel verenstokjes toe bij Riet en Ludo en weet dat je altijd een speciaal plekje in mijn hart hebt!

Liefs, opvangouders Marjolein en Antoine

Geplaatst op 13-01-2015
Oskar
BK

Oskar werd gevonden aan de Carrefour in Brugge. Hij werd hier gevoerd door een dame. Zij ging op vakantie en een medewerker nam hem mee naar huis. Oskar bleek FIV-positief en kon niet samen met de andere kat van de medewerker.

Hallooo,
Ik ben het Oskar, herinneren jullie mij nog?
Ik ben een zwarte kater met witte plekjes in mijn snoetje en een wit stipje aan het uiteinde van mijn staart. Ik heb een hele poos in Buddykat gewoond en was in het begin een beetje terughoudend. Uiteindelijk had ik door dat ze het daar goed met me meenden en heb ik me laten gaan. Voorzichtig op schoot kruipen en me laten aaien, heerlijk toch. De verzorgers van Buddy Kat waren maar al te trots op mij dat ik zo een vooruitgang had gemaakt.
En toen werd ik totaal onverwachts geadopteerd. Helaas duurde dat sprookje niet lang. Na goed 14 dagen kwam ik alweer retour richting Buddy Kat en zag ik mijn vriendjes terug.
Het voelde goed aan, ik voelde me meteen weer thuis.
Maar dan kwamen de donkere wolken!
Ik had last van mijn oortje en ondertussen ben ik er 2x aan geopereerd. Ik had een poliep in mijn oortje maar later bleek dat het kanker was. Iedereen duimt nu dat alles oké is met mij, maar ik heb nergens last van. Ik ga rustig mijn gangetje en laat me lekker verwennen door het personeel van Buddy Kat.
Lekker eten, lekker snoepen en natuurlijk veel knuffelen en spelen.
Ik hoop nog steeds mijn gouden mandje te krijgen.
Het zou super zijn mocht er in mijn toekomstig huisje een afgeschermde tuin zijn of balkon. Ik kan super genieten van de buitenlucht en het zonnetje, het briesje door mijn vachtje.
Kortom, als ik voldoe aan je verwachtingen, kom dan eens op bezoek bij mij in Buddy Kat. Dan kunnen we even wat regelen met mijn personeel en mag ik voorgoed met je mee naar huis, oké?
Misschien tot binnenkort dan?
Een pootje van Oskar

Geplaatst op 11-01-2015
Jino
3

Deze oudere heer namen we over van onze collega's van de Poezencentrale in Mol.

Hallo iedereen, ik ben Jino een super gezellige en aanhankelijke kater.
Ik ben al iets ouder, gevorderd zeggen we dan, en ren dan niet meer door het hele huis en zet de boel onderste boven maar ik heb liefde voor 10 te geven, overal volg ik je op voet want dan krijg ik steeds weer een aai en een knuffel wat is dat slim van mij he!
Het liefst hang ik zo een beetje de hele dag op de schoot van mijn opvang gezin heerlijk is dat zeg...lekker spinnen en ronken.
En dat eten hier is ook al geweldig, en dan heb ik het niet alleen over katteneten mmm dat mensen eten ruikt ook wel erg lekker en dan moet ik toch altijd even gaan spieken wat ze vandaag eten. Want ook al heb ik geen  tandjes meer ik schuif alles heerlijk naar binnen gewoon even wat langer sabbelen. Andere dieren zijn helemaal geen probleem daar ben ik ook heel lief tegen.
 Zoals je al leest ben ik een echte droomkater dus kom snel langs om kennis te maken met mij.

Pootje en liefs van Jino.
 

Geplaatst op 11-01-2015
Rebecca
104

Rebecca en Hilde werden binnengebracht op de faculteit diergeneeskunde in het kader van een zwerfkattenproject. Ze werden gesteriliseerd en zouden de volgende dag terug uitgezet worden. Onze vrijwilligster die daar studeert vond ze met nog geen 3 maanden oud veel te jong om terug buiten te laten zetten en kreeg toestemming om ze op te vangen.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 08-01-2015
Tinkerbel
116

Deze kittens verbleven onder slechte omstandigheden op een boerderij.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 06-01-2015
Abygail
116

Deze kittens verbleven onder slechte omstandigheden op een boerderij.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 03-01-2015
Maia
110

Maia liep bij de buren in de tuin van een van onze gastgezinnen. Dit oudere dametje is erg klein en mager en zag er verwaarloosd uit en vol teken, vlooien, en littekens.

Vvvvrrrrrrrrrrr....prrrrrrrr.....mrrrrrrrrauwww........rrrrrrrraaa-a-a-aaaauwww..... Jaaaaa lekkerrrrr, mmmm, nog even daar, beetje daar nog. Ja hoor, je bent geslaagd voor het examen professioneel kattenknuffelaar. Mijn wensen vraag je? Komen ze!

Jij:
- knuffelt me graag;
- hebt een zachte schoot om op te liggen;
- wil graag heel veel liefde ontvangen;
- wil ook graag heel veel liefde geven;
- hebt geen andere katten;
- wil mij!!!

Ik:
- kan prima alleen zijn;
- vind het wel heel belangrijk dat als je thuis bent je er ook echt voor mij bent (anders word ik chagrijnig);
- lig graag op schoot, of op je buik, of tegen je aan, of naast je, of op de bank, of op bed, of, of, of...;
- geef enorm graag kopjes (of misschien kan ik het beter kinnetjes noemen);
- heb een super schattig proet-miauw-geluidje dat je gewoon echt niet kunt weerstaan (luister maar naar mijn filmpje);
- ga kwijlen van genot als je me knuffelt;
- wil jouw aandacht helemaal voor mij alleen;
- WIL JOU!!!

Kom op, ik wacht nu al zo lang op je, wat zit je dan te dralen? Klim in die telefoon, bel naar bemiddeling, en kom me bezoeken! Zou het nog lukken om voor het nieuwe jaar mijn eigen thuisje te mogen zien? Dat heb ik al zo lang moeten ontberen, maar ik verlang er zo naar. Je zult er geen spijt van krijgen: ik ben de liefste, gemakkelijkste, rustigste, vriendelijkste, gezelligste kat die je je kunt bedenken en ik ga je overladen met liefde!

Tot gauw?
ppprrrrrrrrr, Maia.

Geplaatst op 03-01-2015
Aris en Athina
109

Dag lieve mupkes van me,

Ook jullie hebben eindelijk je gouden mandje gekregen.
Toen jullie bij mij in de opvang kwamen, waren jullie bang en een beetje ziek.
Met de tijd zijn jullie gaan ontdooien, werden speelvogeltjes, aanhankelijk en soms zelfs wat ondeugend.
Aris (de grote broer), de grootste mafkees die er is, maar ook zo een fletskontje. Chris mist je enorm op schoot 's avonds.
Athina (de kleine zus), iets gereserveerder maar hoort er toch graag bij. Kwam meestal op haar sokjes om de nodige aandacht vragen en genoot ervan.
Jullie zijn Yin en Yang!
Ik vond het dan ook heel belangrijk dat jullie samen konden geplaatst worden. Het wachten is uiteindelijk beloond want jullie zijn ongelooflijk goed terecht gekomen.
Ik heb al hele leuke berichtjes, foto's en filmpjes van jullie nieuwe mama ontvangen.
Ik ben super trots op jullie, ik mis jullie, maar gun het jullie ook uit de grond van mijn hart.
Dag lieve Athina en Aris, geniet verder van jullie kattenleventje.

Jullie opvangouders Bina en Chris xxx

Geplaatst op 03-01-2015
Athina en Aris
109

Dag lieve mupkes van me,

Ook jullie hebben eindelijk je gouden mandje gekregen.
Toen jullie bij mij in de opvang kwamen, waren jullie bang en een beetje ziek.
Met de tijd zijn jullie gaan ontdooien, werden speelvogeltjes, aanhankelijk en soms zelfs wat ondeugend.
Aris (de grote broer), de grootste mafkees die er is, maar ook zo een fletskontje. Chris mist je enorm op schoot 's avonds.
Athina (de kleine zus), iets gereserveerder maar hoort er toch graag bij. Kwam meestal op haar sokjes om de nodige aandacht vragen en genoot ervan.
Jullie zijn Yin en Yang!
Ik vond het dan ook heel belangrijk dat jullie samen konden geplaatst worden. Het wachten is uiteindelijk beloond want jullie zijn ongelooflijk goed terecht gekomen.
Ik heb al hele leuke berichtjes, foto's en filmpjes van jullie nieuwe mama ontvangen.
Ik ben super trots op jullie, ik mis jullie, maar gun het jullie ook uit de grond van mijn hart.
Dag lieve Athina en Aris, geniet verder van jullie kattenleventje.

Jullie opvangouders Bina en Chris xxx

Geplaatst op 03-01-2015
Fientje
11

Dit kitten werd roerloos op straat gevonden, maar het ademde gelukkig nog wel. De melder nam het in huis en belde de politie, die meende dat ze het maar terug op straat moest leggen en als het er over 3 dagen nog lag, maar terug moest bellen. Gelukkig belde ze ons en konden wij het katje direct naar de dierenarts brengen. Haar bekken bleek gebroken te zijn.
 

Hallo, ik ben Fientje en ik heb een spinmachientje. Dat wordt in gang gezet met de sleutel van de voordeur, de lichtschakelaar of gewoon "remote" door naar mij te kijken.

Ik ben ook een speelmachientje met een krachtig motortje van 1 KK (=kittenkracht) en een acceleratievermogen van 0 tot 20 meter in een kwart seconde. Ik heb een superelastische vering en neem elke hindernis met veel elegantie. Je zou nooit raden dat ik mijn bekken een tijdje geleden gebroken heb. Nee, het gaat opperbest.

Mijn carrosserie mag ook best gezien worden. Maar er zit spijtig genoeg een constructiefoutje in. Alle onderdelen van mijn pels lagen mooi gesorteerd op plaats en kleur, maar net voor de assemblage brak er een staking uit en "iemand van de vakbond" heeft toen alle stukjes door mekaar gegooid. Ze hebben hun uiterste best gedaan om alles op zijn plaats terug te zetten, maar er loopt nu een zwarte naad over mijn snuitje. Ik had het zelf nog niet gemerkt, maar mijn opvangmama en -papa liepen de hele tijd achter mij aan met een doekje. Neen ik heb geen vuile neus, het is gewoon een zwart lijntje onder mijn neusvleugel, grrrr.

Wat ik nog wil accentueren in mijn CV? Wel, ik ben zeer sociaal voor mens en andere katten, ik ben efficiënter dan de beste slaappil of relaxatietherapie. Maar opgelet: ik ben een (harte)dief en extreem verslavend.

Liefs,

Fientje.

Geplaatst op 02-01-2015
Sinai en Goliath
42

Deze kittens werden in een opslagruimte aangetroffen.

Ik ben Sinai. Ik ben een mannetje van ongeveer 12 weken... Ik ben gevonden in het magazijn van een auto garage in Tongeren. Ik ben helemaal zwart en heb grote ogen! Ik moet nog leren om mensen te vertrouwen, maar laat mij graag aaien en oppakken... Ik ben een grote katten vriend! ik speel, ren en spin heel hard als een van mijn pleeg broers langs loopt... Mijn nieuw baasje zal mij even de tijd moeten geven om te wennen en vertrouwen in hem te krijgen...maar dat komt wel goed...!!! misschien wil je mij wel samen met mijn broer Goliath adopteren? Wij eten goed en zijn zindelijk!
 

Geplaatst op 02-01-2015
Goliath en Sinai
42

Deze kittens werden in een opslagruimte aangetroffen.

Later meer gegevens.

Momenteel niet te reserveren wegens socialisatie.

Geplaatst op 01-01-2015
Ozzy
BK

De meldster van Ozzy vond hem een half jaar geleden. Hij was erg ziek maar de meldster zorgde ervoor dat hij volledig opknapte. Ze had hem een tijdje niet meer gezien en ging op zoek. Ze vond hem volledig verzwakt in de kelder. Bij de dierenarts bleek hij aidspositief.

Ik liep al geruime tijd rond te dolen op straat als zwerver. Een hard leven, maar het was niet anders. Ongeveer een half jaar geleden, hebben er zich lieve mensen over mij ontfermd omdat ik ziekjes was geworden. Ik mocht er mijn buikje vullen met allerlei lekkers en had er een slaapplekje gekregen.Toen ik me beter voelde ben ik weer vertrokken, ik dacht dat ik het wel alleen aankon op straat.
Maar die lieve mensen waren ongerust over mij geworden toen ze me niet meer zagen. Ze zijn op zoek gegaan en hebben me gelukkig gevonden bij hen in de buurt. Het was hoog tijd, ik was helemaal verzwakt en uitgedroogd. Werk aan de winkel met mij!
Deze lieve mensen zijn met mij naar de dierenarts gegaan en daar werd ik terug 'opgelapt' zoals ze zeggen. Men had een vermoeden dat ik wel eens een FIV kater kon zijn. Na de testen werd dit bevestigd en kreeg ik de stempel op mijn kop dat ik 'aidspositief' was. Nou werd het helemaal moeilijk en moest ik op zoek naar een opvangplaats voor aidskatjes.
Gelukkig bestaat er Buddy Kat en werd er meteen werk van gemaakt dat ik daar terecht kon.
Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, ik mocht naar Buddy Kat verhuizen. En ik kan het je vertellen, zo vlak voor de winterperiode ben ik hier maar al te blij mee. Het leven op straat is immers hard voor een zwerfkat!
Ik wreef me met mijn voorpootjes in mijn oogjes, wat was dat? Een heus welkomstcomité stond me op te wachten. Ik voelde me al heel snel op mijn gemak en ging dan ook meteen op onderzoek uit.
Mijn lieve mensjes hadden het moeilijk om afscheid van mij te nemen. Tja.... ik heb mijn leven aan hen te danken door hun goede zorgen en zal dit ook nooit vergeten.
Ondertussen heb ik kennis gemaakt met de andere mannen in Buddy Kat: Siam, Nikko en Oskar. Het loopt nog een beetje stroef maar iedereen moet aan de nieuwe situatie wennen, komt wel goed hoor
Och ja, het belangrijkste vergeet ik nog van mezelf te vertellen.
Ik ben een knuffelaar 1ste klas!
Ik kom graag bij je op je schoot liggen, spinnen, kroelen, pootjes kneden, knuffelen en tuttelen. Enne.... ik ben een pubertje van ongeveer een jaartje of 3. Weet je zo genoeg over mij?
Nou, dan ga ik maar weer verder met de boel hier te verkennen in Buddy Kat. Hopelijk mag ik dat snel bij jou komen doen, snap je??
Mijn gouden mandje waar ik voor moet solliciteren ......

Liefs Ozzy xxx


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg