Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In FEBRUARI 2015 hebben 9 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 24-02-2015
Alexa
41

Alexa is retour gekomen omdat de adoptant niet meer voor haar kon zorgen.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 22-02-2015
Bregje
123

Hey hallo allemaal,

Ook ik heb mijn foreverhuisje gevonden.

Wat een verhaal heb ik te vertellen. Gevonden op 10 september meer dood dan levend werd ik door 2 veldwerkers van Zwerfkat in nood II in Kanne (België) opgehaald. Om vervolgens met mijn twee gewonde achterpootjes naar de dierenarts gebracht te worden. Ik werd aan een infuus gelegd, de maden werden uit de wonden verwijderd en mijn wonden werden verzorgd. Het waren twee weken die ik bij de dierenarts moest blijven. Ik kreeg een zeer exclusieve behandeling, ik kreeg een huidtransplantatie. Toen ik opgehaald mocht worden, zag ik tot mijn verbazing de twee veldwerkers die me 10 september opgehaald hadden. Ik mocht bij hun blijven om te revalideren. Wekelijks moest ik op controle bij de dierenarts ivm mijn pootjes. De veldwerkers deden de wondverzorging en werden mijn opvangpapa en -mama. We kregen een geweldige band samen. Mijn opvangmama hield alles bij op mijn eigen Facebookpagina. Ik wist niet waar mijn foreverhuisje was, tot de bewuste vrijdagavond dat mijn opvangpapa op de vraag van Sabine, of ik (Bregje) bleef, volmondig JA zei. Dus, ik blijf. Mijn opvangpapa en -mama zijn nu mijn echte papa en mama. En ik ben niet alleen, ik heb ook nog een mensenzusje en 4 poezenzusjes. Een drukke boel, maar we hebben ook veel meegemaakt samen. Ik ben een blij poezemeisje.

Bregje de wonderpoes.

Geplaatst op 21-02-2015
Siam
41

Siam namen we over van onze collega's van Kat zoekt Thuis.

Naam: Siam
Waar: Buddy Kat te Tongeren.
Telefoonnummer: 0032 (0) 475-749636 (B) / 0031 (0) 6-27301673 (NL)
Email: kattenbemiddeling@zwerfkat.com
Geboren: 1 september 2009
Burgelijke staat: vrijgezel (graag had ik dat ook zo gehouden, haaa!)

Ervaring:
- Geluiden maken, miauwtjes laten, een beetje mekkeren als het niet naar mijn zin gaat, spinnen als ik geknuffeld word en en en....
- Ik ben verlekkerd op patévoeding van Sheba, Gourmet, als het maar veel is. Liefst 2 kuipjes per keer en dat 2x per dag. Ik kan mijn ervaring delen?
- Ik kan u ook uitleg geven over FIV. Ik ben nl. aidspositief, maar daar zie je helemaal niets van.

Wat ik leuk vind?
- Kopjes geven en al vragend naar je kijken voor een aaitje. Dan op en af en langs je benen schuren en vragen voor nog een aaitje.
- Spelen met het verenhengeltje of met een balletje, helemaal de max!
- Als ik geniet van de knuffels, begin ik te kneden met mijn pootjes van geluk.
- Enne... niet vergeten mijn roze mandje in Buddy Kat. Kan er uren op mijn gemakje in liggen

Wat ik nog moet leren?
-Een beetje meer vertrouwen in mensen krijgen want soms durf ik wel eens blazen als ze me aaien.
-Het beter kunnen vinden met de andere katten in Buddy Kat? Nehhhh, ik heb liever het rijk voor mij alleen. Geen gedoe met aandacht delen enzoverder.

Waar ik naar verlang?
- Een gouden mandje voor de rest van mijn kattenleventje.
- Dat de mensen me accepteren zoals ik ben en niet van alles van me verwachten.
- Geef me de tijd, komt allemaal goed.

Denk je dat ik in jouw gezinnetje pas, kom dan snel kennis met me maken. Groetjes, Siam x

Geplaatst op 21-02-2015
Duvel
18

Lieve Duvel

Ik heb maar een maand voor je mogen zorgen maar je hebt zo'n groot stuk van men hart meegenomen naar je gouden mandje. Vanaf de eerste moment dat ik je in men armen hield werd ik verliefd. Niet moeilijk, zo'n aanhankelijk, lief ding dat je bent.
De eerste twee weken moest je spijtig genoeg apart blijven zitten omdat je helemaal onder de luizen in opvang kwam, maar dat hield me niet tegen om knuffelsessies te houden met jou. En je genoot elke seconde, zo dankbaar dat je aandacht kreeg.
Het waren hardnekkige beestjes, de ongewenste gasten die je meebracht. Ettelijke kamsessies en twee wasbeurten later hebben we toch maar beslist om je te laten scheren. Toen bloeide je pas open. Je mocht de rest van het huis verkennen en hoefde niet meer alleen te zitten. Spelen interesseerde jou niet veel, het enige wat je echt wou was eten en op mijn schoot liggen. Ik kon niet gaan zitten of je was daar :-). Dat je de eerste dagen een jasje moest aandoen vond je zelfs niet erg. Alles was goed, zolang het maar aandacht was, en dan maar spinnen.
Wat heb je toch allemaal meegemaakt toen je op straat leefde?? Je zou een heel verhaal te vertellen hebben als ik je kon verstaan. Je geloof en vertrouwen in de mensen ben jij nooit kwijt geraakt want zelfs bij de dierenarts voelde jij je top. Heb zelden een kat gezien die zo ontspannen op die tafel lag, gewoon wachten tot je aandacht kreeg.
We wisten al snel dat je hier niet lang ging zijn, want er was vanaf dag 1 al interesse in jou. Toen jou toekomstige baasje op kijkbezoek kwam liet jij je ook direct van je beste kant zien, niet moeilijk dat ze direct besliste om je te reserveren. Wie kan jou weerstaan?? Niemand volgens mij :-)
Tranen met tuiten heb ik gehuild toen je vertrok maar jou nieuwe baasje is iemand zoals mij, iemand die alles voor haar dieren over heeft. Eigenlijk krijg jij een diamanten mandje ipv een gouden, meer kan ik voor jou niet wensen toch ???
Lieve schat, ik ga je enorm missen, jou plekje op de leuning van de zetel (in het zonnetje) is nu leeg. Geen duw tegen men benen als je potje leeg is, geen kat die direct op men schoot springt als ik eens even ga zitten, geen gespin in men oren. Het is weer afkicken, maar jij verdient het allerbeste leventje dat er is. Jij gaat je rot amuseren met je drie nieuwe poezenvriendinnetjes, waarmee je kan spelen in de afgemaakte tuin. Ik zie je in gedachten al in het zonnetje liggen. En als jou haren terug gegroeid zijn wordt je weer een fiere prachtige kater. Ik verheug me nu al op al de foto's die ik ga krijgen van jou nieuwe baasje. Hoop dat je ook nog eens aan mij denkt als je ligt te mijmeren, ik ga jou nooit vergeten. Voor altijd zal je in men hartje zitten, samen met alle andere katten die ik al gouden mandjes bezorgd heb.

dikke knuffel en kus van je opvangmama

Geplaatst op 13-02-2015
Ami
5

De melders hoorden op zolder boven hun badkamer allerlei getippel. Men dacht eerst aan muizen of ratten, maar bij nadere inspectie bleken het mamapoes Ami en haar zeven kittens te zijn!

Dag lieve mensjes!
 
Ik ben Ami, een lieve, schattige en speelse poes. Ik houd ervan om bij mijn mensjes in de buurt te zijn en ze achterna te lopen, om ze vervolgens kopjes te geven. Ik hoop dan altijd om aaitjes te krijgen, maar dit hoeft niet altijd. Gewoon om al bij hun in de buurt te zijn vind ik erg fijn en begin dan spontaan te spinnen. Ik houd van knuffelen en aaitjes krijgen, maar niet de hele dag. Spelen vind ik erg leuk, al helemaal om achter de kleine (nep) muisjes aan te rennen. Ik kan mezelf hiermee erg goed vermaken. Ik ben erg verzot op lekker eten (vlees), soms iets teveel en word ik van tafel gezet. 's Nachts als de mensjes slapen, dan kruip ik stiekem op het voeteneind van hun bed om lekker bij hun te kunnen slapen. Zonder dat ze het door hebben. Want slapen is erg belangrijk voor de mensjes.
 
Het is allemaal niet zo makkelijk voor mij geweest. Ik was zwanger en stond op straat. Ik had mezelf een lekker warm plekje op zolder gevonden en daar beviel ik van 7 kleine schattige monstertjes! Ze waren allemaal stuk voor stuk zo lief. Die kleine schattige kopjes hadden natuurlijk direct een nieuw thuis, maar ik bleef achter met mijn schattige kopje. Ook al vind ik het erg leuk bij mijn gastgezinmensjes, toch hoop ik dat ik ook een huisje voor altijd krijg, waar ik al mijn liefde aan kan geven. Wie wil mij die kans geven?
 
Dikke poot,
 
Ami

Geplaatst op 12-02-2015
Demi
110

De mama van deze kittens beviel bij de melder in de tuin. De mama is geholpen door onze collega's van VZW Felix, haar kittens zijn nu bij ons ter socialisatie.

Hallo allemaal! Ik ben Demi en ik ben lief. Jaja, is echt zo hoor, ik overdrijf niet. Aan zelfkennis ontbreekt het me niet, ik ben zeker van mijn zaak en ben gewoon graag eerlijk. Lief op welke manier vraag je? Ik kan ontzettend lief tv kijken, en doe dan natuurlijk ook graag mee met wat er te zien is. Ik slaap lief tegen je aan, liefst in het holletje van je knieën of tegen je buik. En ik wek je dan heel lief in de ochtend met een likje en een neusje. Bij voorkeur voordat de wekker gaat, want zo'n piepding is veel minder lief dan ikke! Ik kan ook met een heel lieve blik dingen slopen, maar daar praten we maar niet over he. Verder heb ik ook een enorm lief miauwtje dat ik graag laat horen, als ik speel of iets grappigs zie, of als ik mijn speelkameraadjes mis.
Oja, want lief spelen kan ik ook, met mijn broertje en zusje en met de andere katten hier. Lekker heen en weer racen en met veel energie in volle vaart uit de bocht vliegen enzo. Mama noemt me dan kleine terrorist, geen idee waarom. Ik heb gewoon lekker veel energie! Mezelf vermaken vind ik daardoor wel lastig, dus ik zoek wel een vriendje of vriendinnetje (of broertje/zusje) met wie ik kan rennen en vliegen. Mijn zusje Jitske was mijn grote favoriet, die kan net zo hard als ik en we vlogen graag samen uit de bocht, om dan daarna samen op schootje even bij te komen, maar die heeft haar eigen gouden mandje al gevonden en nu wil ik dat ook.
Ik moet trouwens nog wel eerlijk zeggen dat ik behalve lief ook wel een heel klein beetje bang ben. Vroeger vond ik mensen nog stom. Dat is nu helemaal voorbij, maar staande mensen zijn best nog een beetje eng, vooral als ze ook nog naar me toe komen. Maar dat mag de pret niet drukken hoor, met al mijn liefde compenseer ik dat gemakkelijk! En wie weet wat nog komt in de toekomst! Hmmm, in ieder geval weet ik dat jij in de toekomst op me wacht. Niet doen hoor, je moet NU bellen en niet wachten tot de toekomst, want ik wil mijn liefde zo graag aan jou geven.

Geplaatst op 07-02-2015
Toby
26

De melders vonden dit kitten in hun tuin, maar konden het zelf niet houden.

Later meer gegevens.
 

Geplaatst op 04-02-2015
Sammy
14

Op 13 december 2014 werd je gebracht. Je oogde gezond, maar je zat onder de vlooien en je oogjes en neusje waren erg vies. Je was erg bang, at niet en dronk niet. Met wat hulp kreeg je speciale voeding, dat vond je lekker en vanaf toen at je ook gewoon. Knuffelen vond je wel erg fijn, en dat deed ik dus ook veel met je.

Mijn eigen katten vonden jou in het begin niet zo leuk en ze bliezen alleen maar naar je. Jij trok je er niets van aan, en raakte er totaal niet van onder de indruk.

Met Lilo (mijn jongste poes) kon je het na een paar dagen wel goed vinden. Samen renden jullie de kamer door. De dikke rode poes Linny bleef maar naar je grommen en de zwarte poes Balou vond het allemaal wel goed, zolang zij met rust gelaten werd. En dat deed je ook.

Ik heb je zien opknappen van een bang ziek poesje naar een lief speels aanhankelijk poesje. Ik heb genoten van de tijd dat je hier was, en ben ook blij dat je nu je eigen mandje hebt gevonden.

Veel liefs, je opvangmama!

Geplaatst op 03-02-2015
Wietze
122

Wietze is een retourpoesje, vanwege prive omstandigheden.

Wietze heeft cerebellaire ataxie en gaat al wiebelend door het leven.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg