Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In APRIL 2015 hebben 8 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-04-2015
Flor
21

Deze poes werd als een klein hoopje ellende door een hele lieve meldster onder een struik gevonden. Hij is blind.

Flor is ondertussen al 2,5 maanden bij ons in de opvang.
Hij is een goede oude rakker.  Hoe oud hij is, is moeilijk te zeggen....meer dan 10 jaar sowieso, 17 jaar en zelfs 20 jaar(!) is ook al ter sprake gekomen.
 
Flor is ook nog eens blind, en je merkt aan zijn opstaan en stappen dat hij wat krakkemikkig is.  
 
Hij zit hier nu in de opvang lekker warm en veilig, zijn vermoedelijke eigenaar wil hem niet meer, hij heeft hem gewoon laten lopen en volledig aan zijn lot overgelaten!  Ongelooflijk als je daar bij nadenkt, toch?
 
Alleszins, ondanks zijn blindheid en zijn krakkemikkigheid gaat het goed met hem.
 
Hij heeft zich hier een eigen plekje toegeëigend.  Hij weet waar zijn kattenbak staat. Hij weet waar zijn eten en drinken staat.  We hebben TOTAAL geen last van hem!!
Hij slaapt en rust héél veel.  
 
Regelmatig loopt hij wel eens een rondje in het huis.  En als het mooi weer is, nemen we hem ook wel eens mee buiten (uiteraard zijn we dan steeds bij hem), dan kan hij toch nog genieten van de buitenlucht, een lekker zonnetje, het heerlijke gras, ... Kortom, we willen hem nog zoveel mogelijk comfort en gezelligheid aanbieden!!  
 
In die 2,5 maand heeft hij mij heel goed leren kennen.  Hij kent mijn stem, hij komt ook naar me toe. Hij kent de ritueeltjes hier ook al: 's morgens bij opstaan, en 's avonds bij thuiskomen is het etenstijd voor de katten.  En dat weet hij heel goed, hij komt gewoon, net zoals de andere poezen, naar de juiste plek, blijft rondhangen rond je benen als het wat lang duurt.
 
Hij is geen knuffelaar of schootligger.  Ook heeft hij niet graag dat je hem oppakt.  Hij heeft ondertussen wel al door dat ik het goed met hem voorheb, en hij laat steeds meer toe: hem aaien, hem kammen, hem iets lekker voeren uit mijn hand, ... .  Héél af en toe kan hij zich dan ook eens helemaal laten gaan en dat kan hij écht spinnen!  Dat zijn voor mij de heerlijkste momenten, dan weet ik dat hij zich goed voelt, en dan knuffel ik eens lekker uitgebreid met hem!  
 
Hij heeft geen problemen met de andere katten.  Hij zoekt ze zelf niet echt op, maar hij weet dat ze er zijn, eet gewoon langs hun, loopt langs hun door... hij heeft ook wel nood aan dat gezelschap. Hij is veel op zijn eigen, maar als hij denkt dat hij ECHT alleen is, dan kan hij wel eens heel jammerend, kort en hard miauwen - dan merk je echt dat hij op zoek is naar een geluid van iemand, hij wil dan echt wel weten of er nog iemand n de buurt is. Als hij dan weet dat er nog een andere kat is, of iemand van ons gezin is er, dan is het OK.
 
Flor zoekt dus een thuis waar hij verder zijn rust kan nemen. Hij zoekt een thuis waar hij zijn eigen plekje kan hebben, en waar hij op zijn eigen tempo alles kan doen. Hij heeft niet veel nodig. Maar liefst wel een thuis waar er ofwel altijd iemand thuis is, ofwel waar er ook andere dieren aanwezig zijn.
 
Wie wil deze lieve oude rakker nog een gouden mandje geven??!!  Hij verdient het hoor!

Geplaatst op 18-04-2015
Grace
42

Dit kitten zat bij de meldster in haar garage in de motorkap van haar auto.

Ik ben Grace... Ik ben gevonden onder de motor kap van een auto.
Ik ben nu al een paar weken opgevangen bij een pleeggezin met kinderen en katten. Daar zijn ze allemaal lief voor mij, maar ik heb erg moeten wennen aan bewegende mensen.
Ik ben erg nieuwsgierig naar de katten in huis, ik speel met ze maar ik speel ook alleen.
Voor de mensen ben ik nog wat bang. Ik ren liever weg dan mij te laten aaien, toch reageer ik niet boos of agressief. Na een tijdje zal het wel komen. Ik speel wel graag op een afstand met ze!
 

Geplaatst op 12-04-2015
Mila
37

Mila is voorlopig niet te reserveren wegens medische problemen.

Deze kittens verbleven onder slechte omstandigheden op een boerderij.

Hoi,

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Mila, en ik woonde tot voor kort op een boerderij. Nou, ik kan je vertellen, dat was geen pretje. Het was er koud, nat, bijna niks te eten. Ik voelde me dan ook flink beroerd toen mijn redders kwamen. Ineens liepen er allemaal mensen rond op de boerderij, en die hadden lekkere hapjes bij zich. Mijn maagje rommelde flink, dus ik ging eens even kijken of ik ook zo'n lekker hapje kon bemachtigen. En ja hoor, voor ik het in de gaten had, zat ik in een klein kooitje.

Ze brachten mij naar een warm huisje. Hier kreeg ik medicijntjes, want ik snotter flink. Ook mijn kriebelbeestjes werden aangepakt. En eten, lekker eten, een schoon bedje. Lekker bijkomen mag ik nu, uitrusten van al mijn avonturen op de boerderij. In het begin vond ik de mensen hier niet zo leuk, maar ik begin er langzaam aan te wennen. Ik begin nu te begrijpen dat ze het goed met me voor hebben. Ik blaas niet meer naar mijn opvangmama, maar begin te spinnen als ze me oppakt.
Ze zegt dat ik mooi ben, met mijn lange haar. Ik vind het ook fijn, als ze me kamt.
Vind jij het ook zo lekker, om samen op de bank, te chillen. Beetje door mijn lange haar kroelen?
Pak de telefoon, kom mij eens bewonderen! Mijn opvangmama zegt, als ik helemaal opgeknapt ben, ik een echte beauty word!
Liefs Mila!

Geplaatst op 06-04-2015
Midas
100

Deze kater met ernstige botbreuken werd overgenomen van een collega-asiel dat hem niet de juiste zorg kon bieden.

Ik ben Midas en mijn naam bekt gewoon lekker. Ben dus geen hebberige koning die alles in goud wil veranderen. Ben niet gek, hallo. Goud kun je niet eten, en laat ik daar nou eens verzot op zijn!
Er lopen hier een stuk of tien soortgenoten rond. Leuke lui, maar dit betekent vooral: 11 voerbakjes op de grond. Feest! Ik loop alle bakjes af, totdat ik denk: "Hmm, lekker smaakje, goed gekruid enzo."
Ook ben ik geen " Midas, onderhoud zonder zorgen." Want er is nogal wat gesleuteld aan mij, schaam schaam. Ben een onstuimig lefgozertje. Ik stak de weg over zonder kijken. I know, dom. Dit leverde mij welgeteld 3 forse breuken op. Toen kon ik er niet meer mee lachen.
Ben 2x geopereerd, heftig! De dierenarts zei wel: " Wat een ongelofelijke knappe kop heeft ie, en zooo lief." Hihi.
Toen kwam de revalidatie, en DAAR had ik een probleempje. Ik brak de kooi af, eruit wil ik!! Ik veinsde een hersenschudding, zodat ze toch wel bezorgd werden. Ja hoor, ik kreeg ietsje meer vrijheid Lekker bij de mensen zijn, streeltje hier, kusje daar. Last van mijn breuken? Nope.
Nu ben ik bijna helemaal genezen, het ziet er perfect uit! Gaaf.
Ik beloof jou plechtig dat ik me heel goed zal gedragen, meen het. Ben ik leuk? Ik wil jouw Midas zijn....x

Geplaatst op 06-04-2015
Pumba
117

Deze kittens leefden onder erbarmelijke omstandigheden op een boerderij.

Hallo mensjes. Ik moet me even voorstellen maar ik vind het allemaal nog een beetje eng.

Ik ben een jongeman van ongeveer 9 maanden. Gechipt, gecastreerd en geënt . Ontwormd en ontvlooid. Een gezonde knappe kerel dus. Alleen nog een beetje heel verlegen.

Mijn vachtje was vies en bruin, inmiddels  wordt het mooi wit en grijs. Mijn staartje danst in de lucht als ik met mijn vriendjes aan het spelen ben.  Ik heb wat meer tijd nodig om de mensen te vertrouwen. Als je wat lekkers in de handen hebt dan kom ik dat echt wel halen. Ik moet mijn angsten nog iets beter onder controle krijgen en de mens echt gaan vertrouwen. Ze zijn zo slecht nog niet.

Ook ik kom er wel zegt mijn mama. Met veel geduld en liefde overwin ik mijn angsten en wordt ik een lekkere knuffel kater. Met vriendjes heb ik  geen problemen ik vind het zelfs heel gezellig.

Wie komt er eens gezellig bij ons buurten en geeft mij een kans. Ook mijn koffertje staat al in de gang.

Liefs Pumba

Geplaatst op 05-04-2015
Kita
VV

Deze poes werd op last van de dierenbescherming in beslag genomen en kreeg onderdak binnen onze organisatie.

Hey daar kijk mij eens, ik ben Kita.
Ik mocht gelukkig samen met mijn 4 zusjes naar Zwerfkat komen, mijn baasje was heel erg ziek en we waren met te velen thuis. Er kwamen hele enge mensen kijken die zeiden dat we weg moesten en anders zouden ze ons meenemen brrrr... Ik heb er nachten van wakker gelegen... Maar gelukkig kwam er een andere mevrouw, die had zo’n ding waar ze in sprak en ze kreeg ook nog antwoord. Echt stoer was dat, ik wil ook zo’n ding kan ik met mijn andere broertjes en zusjes praten.... enfin.. Zij heeft via dat ding met heel veel mensen gesproken en geregeld dat we naar hier mochten komen...

Ze noemen mij de moederkloek en  de knuffelkont van ons 4en, ik zorg heel goed voor mn zusjes, ik doe ze wassen en doe precies voor dat ze niet bang hoeven te zijn... mensen zijn niet eng juist héééél lief en ja dan moet ik dat even voordoen. Niets is mij te gek, lekker fletsen, kopjes geven en natuurlijk mijn supergeweldige liefdesbijtjes mag je absoluut niet missen...

Kom je mij eens opzoeken? Enne... neem maar meteen een reismandje mee ;) 

Geplaatst op 05-04-2015
Molly
VV

Deze poes werd op last van de dierenbescherming in beslag genomen en kreeg onderdak binnen onze organisatie.

Je hoeft niet te schrikken van mij! ja ik kijk je soms aan alsof ik je wil opeten maar dat is echt niet zo.. echt niet! Ik weet het, zucht, maar ik kan er niks aan doen, dat is mijn “normal face”.... :D hihi
Ik ben heel knuffelig hoor, maar jij moet beginnen. Jij aait mij en dan zal ik je kopjes geven en zo verder.... Het liefst zo lang mogelijk... heerlijk!

hmmms ik weet niet meer zo goed wat ik moet schrijven. Ik ben het niet gewend om ineens zo in de spotlight te staan en iets over mezelf te vertellen, maar dat vind je niet erg toch? Best kun je me maar gewoon een beetje leren kennen denk ik. Kom me maar eens opzoeken dan beloof ik dat ik me van mijn beste kant laat zien en al mijn tijd voor je vrij maak. Deal?

Zacht pootje en tot snel,
Molly 

Geplaatst op 02-04-2015
Zooike
1

Lieve Zooike,
 
Daar ga je. Op weg naar je 4ever huisje. En daar heb ik best wel moeite mee. Wat ben je een schat.
Bang en schuw kwam je bij mij in de opvang: gered uit een afschuwelijke situatie op een boerderij in Leuven. Schimmel, vlooien en wormen. Het wit in je vacht oranje van de mest waar je bijna letterlijk uit werd getrokken. Een stoere boerenmeid die nog stoer moest worden. Toen de diagnose schimmel werd gesteld betekende dat voor jou in bad en medicijnen. Niet echt bevorderlijk voor het opbouwen van een vertrouwensband.
Na 5 weken behandeling en een controle bij de dierenarts bleek dat de schimmel agressief was en nog niet weg. De hele behandeling begon tot jouw en ons verdriet van voor af aan.
Gaandeweg merkte ik, als je weer kletsnat in een handdoek gewikkeld bij me op schoot zat, dat je me begon te vertrouwen. Je liet je lekker warm wrijven en rustig je pipet met medicijn toedienen.
Na een paar weken begreep je dat de bench geen straf was maar een slaapplekje voor de nacht en dat je er iedere morgen ook weer uit mocht. Eerst met een snelle sprint wegwezen maar later kreeg ik eerst een dikke knuffel en ging je op je rug liggen voor een uitgebreide aaisessie, voor je je op het speelgoed en onze katten stortte. Je zelfvertrouwen groeide met de dag. Zodra ik even ging zitten kwam je hard aanrennen en dook op mijn schoot. En daar bleef je het liefst de hele avond liggen om alleen maar even op te staan om mij een knuffel te geven. Je trok je enorm op aan onze katten: eerst aan Lizzy die je pleegmama werd en later , toen je zelfvertrouwen groeide , onze kater Willem, een nogal lui geval die door jou tot actie werd gedwongen.
Onze stoere boerenmeid kreeg praatjes en kreeg prinsessen maniertjes. Jou motto: ik bid niet voor bruun bonen, alleen voor royal canin en kattenpudding.
En nu ben je helemaal gezond, af en toe nog een beetje terughoudend, maar graag bij ons en met alles doe je mee. En dat betekent ook dat je klaar bent voor een eigen huisje en nieuwe baasjes. En die dienden zich heel snel aan. Ze zochten een vriendinnetje voor hun poes van bijna jouw leeftijd. Hoe mooi is dat.
Lieve Zooike, ik wens jou en je baasjes een lang en gelukkig leven toe. We zullen je missen, je vrolijke karakter, je streken en je affectie naar ons toe. En net zoals alle opvangkatjes voor jou, loop je de rest van ons leven met ons mee.
 
Een dikke knuffel van
Han en Steef


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg