Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In SEPTEMBER 2015 hebben 33 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-09-2015
Adam
109

Twee mamapoezen en in totaal zeven kittens werden bij een van onze gastgezinnen voor de deur gedumpt.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 30-09-2015
Kuro
5

Deze kittens komen van een boerderij.

Hallo iedereen ik ben Kuro, dat is Japans voor zwart. Mijn opvangpapa en -mama zijn nochtans gewoon van hier maar ze willen vast een speciale naam voor me omdat ik zo een prachtig zwart kereltje ben. Samen met mijn broertje en zusjes ben ik geboren op een boerderij en ik heb even tijd nodig gehad om te wennen. Mama zegt dat ze mijn aan-knopje gevonden heeft, als ze me aait begin ik heel hard te ronken en kronkel ik van plezier. Ik ben wel nog steeds op zoek naar dat rode puntje, weet jij waar dat gebleven is? Ik ren me er rot achter maar krijg het maar niet te pakken. Ik ga nog eens proberen. Doei!

Mama vertelde me vandaag wereldschokkend nieuws, nou misschien niet voor jullie maar mijn wereld stond even stil. Ze zei dat zwarte katten moeilijk plaatsbaar zijn. Wie kan dat nu geloven?! Ze zag hoe droevig ik was en zei 'Kuro kop op, we trekken je een leuke das aan, maken een mooie foto en we gaan bewijzen dat ze ongelijk hebben. De telefoon gaat roodgloeiend staan!' Dus kattenbemiddeling hou jullie vast, jullie gaan overstelpt worden met aanvragen. Zorg er wel voor dat ik een baasje krijg met een warme schoot waar ik altijd op kan liggen.

Geplaatst op 30-09-2015
Sammie
5

Deze kittens komen van een boerderij.

Ik ben Sammie, mama heeft me een naam gegeven die zowel voor een poes als een kater gebruikt kan worden. Ik weet wel wat ik ben hoor maar vertel het ze lekker nog niet en laat ze me ook nog niet vangen, daarvoor ben ik veel te snel. Samen met mijn broertje en zusjes ben ik geboren op een boerderij en daardoor vind ik mensen eng. Met een touwtje met veertjes kunnen ze me wel al lokken, maar ik heb nog even tijd nodig om ze te vertrouwen.

Voorlopig niet te reserveren i.v.m. socialisatie.

Geplaatst op 28-09-2015
Nhima
8

Deze kat werd een hele tijd geleden achter gelaten door studenten. Ondertussen was hij erg vermagerd en zijn vachtje volledig vervilt.

Hoi ik ben Nhima,

Ik woon nu sinds een paar weken bij mijn gastgezin. Nadat ik een keer heen en weer ben verhuisd mag ik nu in dit gastgezin blijven, tot ik mijn eigen huisje heb gevonden.
In het begin vond ik het allemaal nogal spannend, wat nogal vreemd is voor mijn postuur. Ik ben namelijk nogal groot en gespierd uitgevallen. Maar zo zie je maar, schijn bedriegt!
Ik kom ook met de dag meer uit mijn schulp en voel me steeds lekkerder in mijn vel. In het begin mochten ze alleen aan mijn kop(je) komen, maar nu laat ik mn rug ook al aaien!
Ik heb gewoon wat tijd nodig, maar als je hier geduld voor hebt, ben ik een (grote) vriend voor het leven!
Groetjes,
Nhima

Geplaatst op 28-09-2015
Kruimeltje
VV

Bij een vrouw met dochtertje leefden 21 katten, mevrouw zat in een voogdij rechtszaak en de rechter had uitspraak gedaan dat de katten weg moesten anders zou ze de voogdij over dochter verliezen. De katten zouden worden ingeslapen worden als er geen oplossing zou worden gevonden.VZW Tierenhilfe Belgium heeft de coördinatie op zich genomen en bij ons konden een aantal katjes terecht. Kruimeltje is er een van.


Heb jij nog een plaatsje in je huisje voor een atletisch katje dat graag acrobatische toeren uithaalt? Ik ben namelijk nog een jong dutske dat heel speels en actief is. Ik ben nu in mijn periode dat ik alles nog moet leren zoals bijvoorbeeld het inschatten van de afstand bij het springen. Mijn opvanggezin heeft zo’n hele grote krabpaal en uiteraard moet ik dan helemaal tot boven klimmen om mijn mensjes in ’t oog te kunnen houden. Elke beweging wordt nauwkeurig geregistreerd door mijn alles-ziende-ogen.

Soms schieten ze in een onbedaarlijke lach als ik mijn evenwicht verlies en met mijn klikken en klakken naar beneden val. Gelukkig klopt het spreekwoord : “een kat komt altijd op haar pootjes terecht” en heb ik mij nog nooit pijn gedaan.   

Heb jij nog een plaatsje in je hart voor een lief, zachtaardig en nieuwsgierig kittentje? Ik ben kandidaat om dit op te vullen! (En ik beloof je dat ik mijn sprongen nog zal perfectioneren zodat ik geen waardevolle ornamenten zal stuk maken). Bel je naar kattenbemiddeling?

Geplaatst op 28-09-2015
Verle
26

Dit kitten werd langs de weg gevonden. Ze was erg vies.

Dit lieve kleine schatje, zo harig , wit en zwart,
Zo zacht zo teder, het lijkt soms alsof ze lacht.
Haar gevonden als een kitten, en helemaal ondervoed.
Maar nu gezond, precies zoals het moet.

Zij  komt  lekker met je knuffelen, ze houdt je stevig vast
Je kan geen andere lieverd vinden, die beter bij je past.
Verle is schattig en zo lief,
Wordt zij heel snel jouw hartedief?

Geplaatst op 26-09-2015
Emmy
106

Emmy lag heel stil in de struiken met een enorme bult in haar lies.
 

Hey, ken je me nog? Ik ben het Emmy. 
 
Waarschijnlijk hoef ik me niet voor te stellen, want er is al heel wat over mij geschreven. 
Ik ben in mijn jonge leventje al 3x geopereerd aan een blaasbreuk en liesbreuk. 
Nou, dat was een hele klus. 
Het herstel was zwaar, maar kwam met name ook, omdat ik heel erg ondergewicht had en mijn weerstand ver beneden peil was. Inmiddels ben ik helemaal opgeknapt en geeft de weegschaal al 4 kilo aan, dus ik mag er wezen. Wat zal ik eens over mezelf vertellen? 
Nou, hier komt ie dan; waar mensen zijn, daar ben ik. Waar eten is ben ik ook, altijd! 
Maakt niet uit wat het is, boterham met kaas, prima. Eigenlijk lust ik alles, maar mijn opvangmama zegt dat dit geen goed eten voor mij is. Ok dan, brokjes en kattenvleesjes zijn ook prima. Ik heb zo'n honger gehad, dat ik daar niet over ga zeuren.
Andere katten vind ik grappig. Ik weet nog niet altijd wanneer mijn gezelschap niet gewaardeerd wordt, maar ik leer snel. 
De andere katten hier in huis leren mij om wat subtieler aanwezig te zijn, maar ik ben toch echt verliefd op die rode wat hier rondloopt. Is niet geheel wederzijds, maar ach ja, hij is toch eigenlijk al wat te oud voor mij.
Ik vraag om een knuffel en klets heel wat af met mijn opvangmama. Schootje liggen, daar doe ik niet aan. Daar heb ik echt geen tijd voor. Ik moet zoveel ontdekken en er is in mijn optiek altijd wel iets te beleven. Je zult je met mij nooit vervelen. Ik heb hier een eigen huisje, dus ik woon toch al een beetje zelfstandig, dat is goed voor mijn ontwikkeling.
Alles samengevat ben ik een knappe meid met een mooi karakter, goede eetlust en ik adoreer jou als je lief voor me bent. Ik weet dat er veel schattige ukkies in opvang zijn, maar ik ben ook nog piepjong en schattig en verdien ook een eigen plekje.

 Kom je eens bij me op bezoek? Dat zou ik echt te gek vinden, liefs Emmy.

Geplaatst op 26-09-2015
Kasper
125

Hallo allemaal,

Ik ben Kasper en 10 jaar oud al. Maar dat merk je niet hoor. Ben heel lenig en lekker actief. Als kitten ben ik samen met mijn broertje Yenthe langs de snelweg gevonden. Gelukkig heeft Vzw Zwerfkat in Nood II ons opgevangen en hebben zij een fijn thuis voor ons gevonden waar wij de afgelopen 10 jaar hebben gewoond. Omdat mijn broertje een beetje ziekjes is ben ik samen met hem nu retour bij Zwerfkat.

Ik woon bij een lieve opvangmama die heel heel heel lief is. Ze heeft me alle tijd gegeven om te wennen. Ik was niet gewend aan meerdere katten in huis vandaar.

Ik ben een echte actieveling met een zacht karakter, lief en een echte knuffelbeer. Ik speel graag met mijn catnip muis, stokje met veertjes en 's avonds vind ik het leuk om lekker te kroelen met mijn opvangmama. Maar alleen kan ik me ook prima vermaken hoor. Als tegenprestatie zal ik lief zijn, niet in de weg lopen, en voor veel liefde en gezelligheid geven.

Ik ben op zoek naar een huisje het liefst alleen maar met 1 kat vind ik ook goed. Met als inventaris voor mij heel veel fleece dekens, catnip muisjes, speelstokje met veertjes en personeel die veel met mij willen kroelen.

Knuffels Kasper

Geplaatst op 24-09-2015
Oscar
17

Na een kort verblijf bij ons kreeg je veel interesse maar vlak voor je naar je nieuwe baasjes mocht werd je ziek. Weken gingen voorbij en nu is de tijd er om te vertrekken naar je baasjes. Het was heel fijn om jouw hier te hebben rondlopen. Ik weet zeker dat je gelukkig gaat worden en dat je de allerbeste zorgen gaat krijgen. Oscar stoere tijger hou je goed.

Geplaatst op 20-09-2015
Summer en Sunny
24

Daar gaan ze, Summer & Sunny de eerste koetjes verlaten het nest.
Gezellig samen de toekomst tegemoet, je moest eens weten wat dat met ons hartje doet.
Ook al doet het telkens pijn, twee lieve poesjes samen zien vertrekken, daar kan je alleen maar blij mee zijn.
Jullie maakten heel wat mee, erg zieke oogjes, virusje en een lange schimmelbehandeling, maar jullie waren zo braaf en flink en lieten het verzorgen allemaal gebeuren zonder te zeuren.
Jullie nieuwe baasjes moesten erg veel geduld hebben maar nu is het zover en staat alles voor jullie klaar, lieve meisjes jullie gaan een fijne toekomst tegemoet, dat beloof ik jullie écht waar !
Ga nu maar samen genieten en verder gekke, zotte dingen doen, van ons krijgen jullie nog een laatste zoen.
Liefs je opvangmama’s, broertjes en kleine zus en je vriendjes XXX
PS: tot op FB he

Geplaatst op 20-09-2015
Sunny en Summer
24

Daar gaan ze, Summer & Sunny de eerste koetjes verlaten het nest.
Gezellig samen de toekomst tegemoet, je moest eens weten wat dat met ons hartje doet.
Ook al doet het telkens pijn, twee lieve poesjes samen zien vertrekken, daar kan je alleen maar blij mee zijn.
Jullie maakten heel wat mee, erg zieke oogjes, virusje en een lange schimmelbehandeling, maar jullie waren zo braaf en flink en lieten het verzorgen allemaal gebeuren zonder te zeuren.
Jullie nieuwe baasjes moesten erg veel geduld hebben maar nu is het zover en staat alles voor jullie klaar, lieve meisjes jullie gaan een fijne toekomst tegemoet, dat beloof ik jullie écht waar !
Ga nu maar samen genieten en verder gekke, zotte dingen doen, van ons krijgen jullie nog een laatste zoen.
Liefs je opvangmama’s, broertjes en kleine zus en je vriendjes XXX
PS: tot op FB he

Geplaatst op 20-09-2015
Peuzel
4

Dixie, Peuzel en hun al overleden broertje of zusje werden aangetroffen op een bosweggetje. Onze vrijwilligers hebben de hele nacht door post gehouden in het pikkedonker om deze twee katjes te vangen.

Hoi, ik ben Peuzel. Ik ben een zwart katertje met een heel klein beetje wit onder m’n kin. Ik lijk sprekend op m’n zus Dixie, en dat is best grappig, want ze kunnen ons bijna niet uit elkaar houden!
Ik ben nu bij een pleeggezin beland, en het is hier best fijn. Ik zag het eerst niet zo zitten om met mensen mee te gaan, maar ik ben nu toch blij dat ze me meegenomen hebben; hier is lekker eten en een fijn mandje.
Ik ben al helemaal gewend en zelfs die grote hond is geen probleem. Ik speel veel en ik vind het ook heerlijk om uitgebreid geaaid te worden.
Zoek jij misschien een klein, lief katertje? Dan ben ik een hele goede keus (al zeg ik het zelf….)!

Geplaatst op 16-09-2015
Maartje
26

De baasjes van deze poes gingen naar een rusthuis en wilden de poes laten euthanaseren. De dierenarts keurde dit niet goed en nou is ze lekker in ons gastgezin.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 14-09-2015
Kwek
27

Deze kittens werden in vreselijke toestand gevonden. Volledig uitgedroogd en tientallen, zo niet honderden vlooien per kitten.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 13-09-2015
Kwik
27

Deze kittens werden in vreselijke toestand gevonden. Volledig uitgedroogd en tientallen, zo niet honderden vlooien per kitten.
 

Grrrrrrpprrrrr…

Ja zo groet ik iedereen! En weet je waarom? Ik hou van mensen! Groot, klein, dun, dik, zwart, wit, kattenliefhebber of niet… ik kom gewoon op je schoot liggen, duw tegen je hand en ik zorg er gewoon voor dat JIJ met MIJ knuffelt!

Zo dat was de introductie euhmm moet je nog wat van me weten?

Wacht, misschien wat van m’n verleden.

Ik ben gevonden door van die kleine wezentjes (later hoorden ik dat dat ‘kinderen’ heet) op een camping. Hoe ik hier geraakt ben weet niemand eigenlijk, ook ik ben het vergeten want toen ik gevonden werd was ik nog zoooo klein. Ik was ongeveer drie weekjes oud, maar had het gewicht van anderhalve week. Ook liepen er enkele beestjes op me, nu jaaa.. enkele… ze waren wel met 100 en sprongen in het rond. Ze genoten van mijn bloed en zo lag ik daar dan. Mijn opvangmama zegt me nu dat ik echt aan een zijden draadje gehangen heb want eigenlijk lag ik er voor dood bij.

Hier bij mijn mamii had ik mijn ups en downs. Ik heb flink het flesje gedronken, maar heb ook enkele glucoseshocks gehad waardoor ik ook bij de dierenarts heb geslapen. Maar dat was het niet hoor, ik moest broer en zus missen, had diarree en last but not least ik wou knuffelen in plaats van in een kooi te moeten rusten. Nu, na een weekendje de dierenarts wakker te houden mocht ik eindelijk terug en nu heb ik aan mijn mamii laten zien dat ik flink vast kan eten en drinken.

Mijn volgende opdracht is nu een nieuw baasje zoeken.

Ik heb al gehoord dat zwarte katten niet zo in trek zijn, maar halloooo?? Wil je eens komen knuffelen met mij? Dat zwart ben je dan snel vergeten hoor! Trouwens als ik ’s nachts langs je hoofd lig te spinnen zie je mijn kleur toch niet dus dat maakt niet uit toch?

Even kort samenvatten wat ik nu dus eigenlijk zoek:

- Een veilige plek waar ik kan spelen;

- lieve mensen die met me willen knuffelen;

- een bed waarin ik mijn plekje krijg om te slapen;

- lekker eten.

Zo dat zal het zijn. Als jij aan deze voorwaarden voldoet mag je NU je gsm pakken en zo snel mogelijk bellen naar kattenbemiddeling. Ik zal ondertussen nog wat bij mijn mamii knuffelen en met Kwak en Kwek spelen, maar niet te lang wachten hé.

Natte neus, schurend lekje en propere poot,

Kwik!

Geplaatst op 13-09-2015
Kwak
27

Deze kittens werden in vreselijke toestand gevonden. Volledig uitgedroogd en tientallen, zo niet honderden vlooien per kitten.
 

Miaauw,

Mijn naam is Kwak en zoals mijn naam het al zegt eet ik graag. Jips ik ben echt een hoopje poes, maar hey, daarom niet minder mooi toch?

Ik zal je wat vertellen over mijn leven.

Heel lang geleden…

Grapje! Ik ben nog maar een dikke maand oud dus niets lang geleden.

Bon, ik ga verder…

Ik werd gevonden door enkele kinderen samen met mijn twee broertjes en ons 4e zus of broertje. Kinderen hadden ons gevonden en brachten ons naar hun mama en papa. Mijn mama en papa waren al lang niet meer te bespeuren en ook mijn 4e zus of broertje was al gestorven.

Er kropen HEEL veel beestjes op me, maar ik was nog het meest actief!

Kwik en Kwek hadden het wat moeilijker, de beestjes hadden al hun bloed bijna opgedronken.

Toen ik aankwam bij mijn opvangmama heeft ze me 3 keer een badje gegeven en daarna was ik eindelijk vlooienvrij!

Nu lig ik hier in mijn mandje tussen mijn broers. Ik heb net nog maar eens wat gegeten omdat mijn mama zegt dat ik goed moet groeien, maar ik heb een probleem. Mijn pootjes zijn te kort (of mijn buikje te dik, maar dat geloof ik niet). Nu het probleem is dat ik met mijn buikje bijna over de grond schuur. Hopelijk ga ik dus binnenkort groeien in mijn pootjes!

Maar goed, genoeg verteld over mijn mooi gespierd lichaampje. Ik ben eigenlijk gewoon op zoek naar een plek waar ik mezelf kan zijn. En mezelf ben ik door lekker te eten, te slapen, op je schoot te spinnen en veel te mogen spelen.

Ik weet het, zwart vinden jullie niet zo’n mooie kleur, maar als ik ’s nachts in je haren lig te prullen en wat lig te spinnen, maakt mijn kleur dan nog zo uit? Mijn opvangmama vindt alleszins van niet want ze zegt dat ik een schattig paté’ke ben.

Zou jij mijn mooi gespierd lijfje willen bewonderen en heb je een plekje in je zetel, bed en bord vrij voor mij? Bel dan snel naar kattenbemiddeling, dan kan ik mijn koffers pakken!

Maar nu moet ik jullie laten, ik lig hier nu al 5 minuten dus is het nu tijd geworden om te sabbelen op lekker vleesje!

 

Natte lek,

Kwak

Geplaatst op 13-09-2015
Dr. Nefario
6

Deze kittens werden gevangen bij een zwerfkattenproject. De directeur van de lokatie waar ze gevangen werden stelde voor om ze maar in de septische tank te gooien. Ze zijn een beetje bang.

Mijn doktersjas is niet helemaal wit, maar een vlekkeloos mondkapje heb ik alvast om. En vergis je niet, je hebt ook gewoon vrouwelijke doktoren dus daar sluit ik vlekkeloos bij aan. Ik ravot graag met  m’n buddy El Macho. Oi, en zo’n uitgebreide massagebeurt, daar zie ik het heil wel van in. Voor de geestelijke analyses snap ik dat bankhangen naast zo’n mensgebeuren ook al. Ben tenslotte niet voor niets een dokter he. Ze bedoelen het allemaal niet kwaad maar je blijft toch altijd beetje opletten. Gelukkig kan ik de situatie altijd snel inschatten en hoef ik geen gebruik te maken van blaas of grom technieken.

Geplaatst op 13-09-2015
Bacio
42

Dit zijn de nestgenootjes van Muesli. Hun mama werd zwanger buitengezet omdat ze niet samen kon met de hond.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 13-09-2015
El Macho
6

Deze kittens werden gevangen bij een zwerfkattenproject. De directeur van de lokatie waar ze gevangen werden stelde voor om ze maar in de septische tank te gooien. Ze zijn een beetje bang.

Tja, ik moet toch een beetje m’n naam eer aan doen en stel me het dapperst op. Eetritueel, check. Grote pleegzussen aan de kant schuiven met diner, check! Ben dol op spelen, ik prober mn grote pleegzus al over te winnen maar die wil nog niet echt, pfff. Hoe kun je zo’n schattig meisje als ik nu weerstaan? Ik doe altijd even blazen, dat is het nieuwe miauwen, wist je dat al? Daarna mag je me over mn dikke boeddha buikje aaien en gaan mn oogjes dicht van genot.

Geplaatst op 13-09-2015
Skittel
42

Dit zijn de nestgenootjes van Muesli. Hun mama werd zwanger buitengezet omdat ze niet samen kon met de hond.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 12-09-2015
Floris
118

Lieve Floris,
De dag nadat je bij mij in opvang bent gekomen zag ik een waasje over een van je oogjes. Het bleek herpes te zijn, dus kreeg je samen met Beau en Roosje een eigen kamertje. Superleuk vond jij dat! Dat zalven x aantal keer per dag vond je wat minder, dus je friemelde en wroette tot je vrij was om je daarna gewillig weer te laten oppakken. Toen je doorkreeg dat wij samen ook konden knuffelen ging je van friemeltje naar floddertje. Uren hebben we samen al knuffelend in de zetel doorgebracht. Ik zal je dan ook heel erg missen lieve schat. Maar je krijgt nu een heel knuffel-gezin. Wat zal dat jou gelukkig maken. Lieve Floris, blijf de lieve knuffelpoes die je nu bent. En nog goed oefenen met miauwen hé, ik weet dat je het kan!
Dikke knuffel van je opvangmama

Geplaatst op 12-09-2015
Roos
118

Lieve Roosje,
Jij kwam bij mij in opvang als lief klein poppemeisje. Maar dat was maar schijn. Nadat de verdoving van de sterilisatie was uitgewerkt kwam je tot leven en speelde je erop los. Mij vond je maar niks, wat moest ik ook met al dat geknuffel. Maar langzaamaan heb ik je overtuigd gekregen en hoewel je nog steeds niet echt graag op mijn schoot zit vind je het knuffelen ondertussen wel fijn. Je hebt je tijd nodig gehad, maar nu ben je uitgegroeid tot een lief meisje met een hartverwarmend geronk dat niets liever doet dan spelen en klimmen. Helpen kan je ook heel goed, bij het kattenbak proper maken of bij het zalfjes smeren bij je broertjes. Ik zal mijn helpende hand missen. Roosje, mijn mooie meid, ronk erop los en geniet van je leven bij je eigen mensjes. Ik weet zeker dat zij goed voor je zullen zorgen!
Zoentje van je opvangmama

Geplaatst op 12-09-2015
Beau
118

Lieve Beau,
Je bent een dagje later dan je 4 broertjes en zusjes bij mij in opvang gekomen en hoewel de anderen heel erg bang waren vond jij onmiddellijk alles prima. Je had, net als je broer en zus, verzorging aan je oogjes nodig. En hoewel de twee anderen nog moesten leren om zalfjes ok te vinden, liet jij me onmiddellijk mijn gang gaan. Je zette zelfs je ronkmotor aan. Het maakte je niet uit wat ik deed, als ik maar in je buurt was. Je vond ook al snel een goed maatje in Floris. Twee lieve katjes met hetzelfde rustige temperament. Ik ben dan ook heel blij dat jullie samen kunnen verhuizen! Zet je ronkmotortje maar goed aan, zodat ook hij zich op zijn gemak zal voelen bij jullie nieuwe eigen gezin.
Beau, ik hoop dat je het lieve ventje blijft dat je nu bent, want zo ben je perfect!
Lieve zoen van je opvangmama

Geplaatst op 09-09-2015
Mimi
112

Lieve, lieve tuttenbel Mimi

Als een halve kale kip kwam je in de opvang. Je had dubbel vriendjes meegenomen nl vlooien en oormijt. Die vlooien waren snel weg. Oormijt was een ander verhaal. Je schreeuwde het bijna uit als ik de zalf in je oortjes moest doen. Het deed je ontzettend veel pijn. Ondanks die behandeling, bleef je spinnen en bij me op schoot kruipen. Je was zo ontzettend dankbaar. Na twee weken mocht je eindelijk van de kamer af en je leerde mijn katten kennen. Maar wat was je verbaasd en boos toen je de kittens voor het eerst zag! Daar moest je echt niks van hebben. Kittens hebben menig mep van je gehad. Zij gaven echter niet op en wilden toch in contact met je komen. Uiteindelijk kon je het met Rolo best goed vinden. Hij heeft je geholpen om het kat-zijn weer te ontdekken. Samen spelen en rennen. Was heel fijn om te zien!
Je bent een ontzettende lieve, aanhankelijke en sociale poes en ik heb enorm van je liefde genoten. Waar ik was, was jij ook. Het maakte je niet uit, zelfs op de wc stalkte je me nog. Ik hoop dat je bij je nieuwe mensjes net zo gelukkig gaat zijn als dat je hier bent geweest.
Lieve Mimi, ik zal je ontzettend gaan missen!
Heel veel liefde en geluk. Dag lieve Mimelien

Geplaatst op 06-09-2015
Lucky
104

Dag gekke Luckypoes!

Meer dan anderhalf jaar geleden werd je met grote wonden aangetroffen op de daken van Beiroet. Animals Lebanon ving je op, maar wegens gebrek aan bepaalde medicatie in Libanon konden ze je niet volledig genezen. Daarom mocht ik jou in december 2014 ophalen zodat je onder de hoede van Zwerfkat in Nood helemaal kon opknappen en vervolgens uit kon kijken naar je eigen plekje.
Dat is nu gelukt! Je krijgt het superleuk bij Elien en haar 2 katers, daar ben ik van overtuigd. Jij zag het ook wel zitten, zoveel kopjes als je Elien al gaf, terwijl je het normaal niet zo op vreemden hebt. Je duizend kopjes op een dag, die ga ik wel missen. Evenals je enorm fanatieke speelgedrag, met een spelletje verlies je de hele wereld om je heen uit het oog en ben je hilarisch om naar te kijken. Het heeft een tijdje geduurd voordat we elkaar helemaal vertrouwden, maar het was zo fijn als je bij me op de bank kroop, je op je rug legde en de totale relaxtheid zelf was.
Lieve Lucky, je hebt een lange reis achter de rug. Nu heb je je definitieve eindstation bereikt. Hopelijk ga je je naam eer aan doen en heb je nog een lang en vooral gelukkig leven.


Liefs,

Marjolein en Antoine

Geplaatst op 06-09-2015
Cole
104

Dag kleine Colemans!

Je was in het begin de meest terughoudende van het nestje, maar toen je broertjes verhuisd waren veranderde dat nogal: je was niet meer bij ons mensen weg te slaan en zette met onze eigen Coltrane de boel op stelten.
Hopelijk tref je in Harry, de kat van Brenda, ook zo'n speelkameraad om door het huis mee te sjezen.
Veel geluk en plezier!

Liefs,

Marjolein, Antoine en je grote vriend Coltrane

Geplaatst op 05-09-2015
Wiesje
26

Deze kittens namen we over van onze collega's van de Poezencentrale. Hun mama was overleden.

Wij zijn 2 zusjes, zij en ik!
Wij blijven altijd bij elkaar,
al worden we meer dan honderd jaar,
wij zijn 2 zusjes , ja zij en ik
 
Wij zijn Liesje en Wiesje
en ja, wij zijn altijd samen.
Wij zijn heel lief, heel speels,
en we worden graag geknuffeld .
 
 
Samen zoeken wij een gouden mandje,
waar we naar hartelust kunnen ravotten.
Waar we op schootjes mogen slapen en
heel veel liefde zullen krijgen.
 
Misschien wel bij jou? Kom maar gauw!
 
Knuffels van Liesje en Wiesje x

Geplaatst op 05-09-2015
Liesje
26

Deze kittens namen we over van onze collega's van de Poezencentrale. Hun mama was overleden.

Wij zijn 2 zusjes, zij en ik!
Wij blijven altijd bij elkaar,
al worden we meer dan honderd jaar,
wij zijn 2 zusjes , ja zij en ik
 
Wij zijn Liesje en Wiesje
en ja, wij zijn altijd samen.
Wij zijn heel lief, heel speels,
en we worden graag geknuffeld .
 
 
Samen zoeken wij een gouden mandje,
waar we naar hartelust kunnen ravotten.
Waar we op schootjes mogen slapen en
heel veel liefde zullen krijgen.
 
Misschien wel bij jou? Kom maar gauw!
 
Knuffels van Liesje en Wiesje x

Geplaatst op 05-09-2015
Heiki
124

Dag stoere jongen !

Jij zal altijd een kleine held blijven! Dankzij jouw levendig karakter, zijn jij en jouw zusje gered geweest en ga je nu een mooie warme thuis krijgen. Je kwam binnen met energie teveel, zoveel dat ik je amper kon aaien en je telkens wegspurtte  om achter een ander avontuur aan te lopen.

Ik heb je langzaam zien veranderen van een drukke dwaas naar een rustige bengel. Je geniet nu ook van gezellig samen zijn, vraagt zelf om knuffels en kwam regelmatig bij me liggen of slapen op de sofa.

Je gaat koning te rijk zijn bij jouw nieuwe gezinnetje, die jou gaan overladen met aandacht en waar je al je energie kwijt kan in de heel grote tuin.

Veel plezier m'n lieve jongen!

Geplaatst op 01-09-2015
Klaas
21

Klaas is retour gekomen wegens allergie.

Hoi!  Ik ben Klaas!

Ik ben een mooi exemplaartje, al zeg ik het zelf! Zwart met wit, en het leukste van al.....mijn neusjes is zwart...als dat niet UNIEK is!

Daar bovenop ben ik een hele fijne kater, je hebt totaal geen last van mij.  Beter nog, je hebt alleen maar deugden van mij :-).  Ik geef graag kopjes, kom graag op je schoot liggen, wil graag geaaid worden, ik speel graag met allerlei speeltjes.
Ik ken de kattenbak, weet het eten en drinken hier al staan.  Ook ben ik een makkelijke eter: ik eet geen natvlees, enkel brokjes en ook daarin ben ik gene moeilijke ;-)

Ik ben een heel jaar lang bij een gezin geweest (ik was eerder al geadopteerd) en daar had ik het heel goed hoor, ik ben het dus helemaal gewend om een thuis te hebben, ik was geliefd en hield ook van hun, kinderen rondom me te hebben is geen probleem, een buitenomgeving waar ik elke dag mocht vertoeven (nu mis ik het wel om buiten te mogen gaan :-( ) , ... ook daar was ik een zalige kater.  Ik kon er jammer genoeg niet blijven omdat het jongste kindje uiteindelijk allergisch bleek te zijn.  Dus ja, hier ben ik dan weer...in de opvang... Aangezien ik het zo goed had, was het toch een enorm wennen voor mij op een nieuwe opvangplaats.  Ik snapte er niks van, alles ging zo goed, en toch moest ik weg...in het begin heeft het dan ook even geduurd vooraleer mijn opvanggezin mij leerde kennen zoals ik ben (ik verstopte me, en ging onder de tafel zitten).
Maar zij hebben mij gerust gelaten, en zijn alleen maar lief voor me geweest...dus ja, ik heb wel door dat zij ook het beste met me voor hebben.  Dus ik voel me goed op mijn gemak.

Maar eh....eigenlijk wil ik me niet teveel op mijn gemak voelen....NEE, ik WIL terug een definitieve thuis hebben!!  En DAAR wil ik me weer helemaal settelen en die mensen laten genieten van mij, dat is mijn echte doel!!

DUS...kom maar af!  Kies voor mij!!  Je gaat het enorm fijn hebben met mij er bij, dat garandeer ik je!!

Zie je snel,
Klaas
x

Geplaatst op 01-09-2015
Spookey
8

De meldster van deze kat voerde hem al 6 maanden, terwijl ze eigenlijk bang voor katten is. Nu hij erg veel teken had, heeft ze ons ingeschakeld.

Spookey,

Hoi, Ik ben Spookey!
Mijn opvanggezin zegt dat ik een extreem lieve knuffelbeer ben die geen vlieg kwaad doet.
Ik moet zeggen dat dat ook wel klopt. Toen ik hier aankwam zat ik onder de teken die vlug verwijderd werden! Wat een opluchting was dat zeg!
Toen kreeg ik een mooi ingericht kamertje hélemaal voor mezelf, geweldig.
Het lekkerste eten werd me voorgeschoteld en ik word ook nog lekker geknuffeld door de opvanggezinkindjes, vind je het gek dat ik me van mijn beste kant laat zien??

Hoe dan ook, ik kan spinnen als de beste en lig graag bij je op schoot. Ja ik ben een echte knuffelbeer die dol is op aandacht!
Kom je me gauw halen? Dan bewijs ik het meteen!

Spookey.

Geplaatst op 01-09-2015
Frits en Iris
118

Lieve Frits,
Toen je bij mij in opvang kwam was je zo bang, zo onder de indruk. Je moest en zou je broertjes en zusjes beschermen tegen die groten mensen. Maar toen zusje Iris zich overgaf ging ook jij snel overstag en werden we de beste vrienden. Je deed in opvang niets liever dan op schoot knuffelen en met je zusje spelen. Nu verhuizen jullie samen naar súperlieve mensen die het heel goed met jullie voorhebben. Hopelijk leer je ook hen snel te vertrouwen en heb je bij hen nog veel speelplezier met Iris en knuffelplezier met je papa’s.
Dikke zoen op je neusje!
Je opvangmama

Geplaatst op 01-09-2015
Iris en Frits
118

Lieve Iris, mooie meid,
Van het moment dat je bij mij in opvang bent gekomen was je lief en nieuwsgierig. Jij had snel door dat je opvangmama wel ok was en probeerde Frits daar ook van te overtuigen, met succes. Vanaf toen was voor jou alles een groot feest: spelen met je broer, zonnen op het matje voor de raam, samen dutjes doen, … Blijf genieten van je leventje kleine lieve meid! Hou een oogje op je bange broer voor me en zorg dat jullie papa’s zijn peperkoeken hartje te zien krijgen. Verblind hen met jouw schoonheid en laat hun hart smelten met je aanstekelijke geronk.
Dikke knuffel!
Je opvangmama


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg