Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In OKTOBER 2017 hebben 30 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-10-2017
Los
115

Deze kittens doken opeens in de tuin van de meldster op, waar ze al enkele zwerfkatten voert.

Cuteness ten top! Dat is het gevoel als je met mij kennismaakt. Een mooie donkere tijgervacht prijkt aan mijn lijf. Een hard prrrrrr geluid als je me aait. Iemand die gezellig met jou mee wil eten. En als ik mijn prooi te pakken heb, kan ik heel hard grommen. Je zou er bijna bang van worden.  Natuurlijk is dat maar schone schijn. Van binnen heb ik een klein hartje. Het heeft even geduurd voordat ik dat liet zien, maar nu ben ik er helemaal klaar voor. Jij ook? Let’s meet!

Geplaatst op 29-10-2017
Bambi
VV

Bambi is retour gekomen.

​Welkom Bambi!
Onze sneeuwwitje 'Bambi', klinkt als een sprookje he?
Nou, dat is het helaas niet.
Bambi is als kitten binnen gekomen bij een gastgezin van onze moederorganisatie Zwerfkat in Nood II en van daaruit naar haar huisje vertrokken. Haar nieuwe baasjes kregen een baby'tje en dat kon onze Bambi niet handelen.
Ze ging plassen in huis en moest dus verhuizen.
Deze verhuizing verliep ook niet zo goed... de nieuwe baasjes kregen namelijk óók een baby'tje, zelfde probleem, andere plek.
Dus kwam Bambi retour naar ons.
Bambi begint een beetje op onderzoek te gaan in de Villa, maar is nog heel schuchter.
We hopen haar binnenkort lekker te kunnen aaien... al zal dit waarschijnlijk alleen op haar kopje mogen, aldus de vorige baasjes.
Voorlopig dus eerst eventjes rust voor jou lieve Bambi, kom maar even lekker op verhaal,
Dan gaan we daarna op zoek naar een 'happy end' voor jou nog niet zo mooie sprookje!

Geplaatst op 28-10-2017
Bailey
28

Dit kitten werd in Hasselt gevonden onder de motorkap van een auto.

Later meer info.

Geplaatst op 28-10-2017
Prince
VV

Katertje gevonden in Bilzen. Heel mager, had een abces, en zat onder de vlooien. 

 

Ik ben Prince en zoek mijn wit paard

Heuj, aangenaam, jij bent? Mijn naam is Prince, maar omdat ik in Belgie woon, vind ik Prins eigenlijk vanzelfsprekender.
Een tijdje geleden was ik verdwaald en kon ik mijn paleis niet meer terugvinden. Behoorlijk balen, want ik had echt een lekker leventje. Ik heb nog wat rondgevraagd, maar iedereen dacht dat ik koekoek was."Er bestaat helemaal geen paleis!" dus tja... toen kreeg een mep van  een soortgenoot en toen begon mijn kaak wat pijn te doen. Tjonge jonge.
Gelukkig vond een schone jonkvrouw mij op straat en bracht me naar de dokter. Het viel gelukkig allemaal wel mee,  een vies abcesje dat daarna keurig werd schoongemaakt en ik kon weer voor de dag komen.
Ik kan het mensenvolk wel bekoren, ik deel graag kopjes en knuffels uit, mensen zijn lief. Maar ik ben wat onrustig. Dat ik mijn paleis niet terug kan vinden tot daaraan toe, maar een prins zonder wit paard is toch een groot gemis. Dus ging ik op zoek! Elke dag loop ik de kamers af en ben hieperdepiep.
In de buitenren heb ik mooi zicht op het weilandje en daar zag ik twee witte dieren staan. Ze leken wat klein voor een paard, maar ik kon altijd proberen.
" Dag witte wollige dames. Ik zoek een wit paard, zijn jullie toevallig witte paardjes?"  Lilly en Daisy begon te schateren van het lachen. "Mehhhh! Behhhh. Wij zijn twee schaapjes beste Prince, wij geven wol en vreugde. Maar we nemen niemand mee op onze rug."
Ik keek wat sipjes voor me uit. 'Hoe raak ik nou aan een nieuw paleisje en schone jonkvrouw, ze ziet me al aankomen zonder paard.'
Mijn harige vrienden in de Villa zeiden dat ik gewoon een moderne Prince ben. Dan kun je gewoon op 4 pootjes lopen en de mooie jongen uithangen.
Dus dat ga ik nu doen... de lieve mooie jongen uithangen. Wie o wie komt mij eens een bezoekje brengen? Kus Prince

Geplaatst op 27-10-2017
Roxy
26

Gevonden in maisveld Laakdal.

Hallo, mijn naam is Roxy.
Drie maanden heb ik samen met mijn broertjes en zusjes rondgehangen in een groot maïsveld. Spijtig genoeg is maïs niet iets wat wij, katten, graag lusten dus moesten we op zoek naar iets anders om te eten. Ik heb mijn maagje vaak horen knorren van de honger en geloof me dat was geen fijn gevoel!
Hier kwam plots verandering in toen ik op mijn 3 maanden gevangen werd door mensen.
Ja mensen … of ik die kon vertrouwen wist ik nog niet goed.
Uiteindelijk kwam ik terecht bij mijn opvanggezin en daar merkte ik al snel dat ik eigenlijk geen schrik moest hebben van hen. Ik kreeg hier altijd eten, mocht in een warm nestje slapen…allé wat kan een kat zich nog meer wensen.
Al snel begon ik ook te genieten van het strelen. Ja en als ik geniet laat ik dat ook echt wel merken, want dan kan ik niet stoppen met spinnen.
Is het omdat ik daarvoor nooit wist wanneer ik eten ging vinden, dat ik nu gewoon niet kan stoppen met eten…ik weet het niet…maar eerlijk gezegd denk ik wel dat mijn baasje er wat gaat op moeten toezien, want anders wordt ik wel véél te dik. En ja, zeg nu zelf, ook een kater moet toch wat aan zijn lijn denken.
Wat kan mijn nieuwe baasje van mij verwachten : Als je me even tijd geeft om aan jou en je omgeving te wennen, dan loop ik al snel vrolijk door het huis rond en zoek ik het gezelligste plekje uit om te gaan liggen. Daar ben ik zeker niet kieskeurig in. Ik speel graag, kom graag eens zien wat er
allemaal te beleven valt in huis en … oh ja had ik al gezegd dat ik van eten hou? Best al even een goede voorraad lekker eten inslaan, want ik ben een echte bourgondiër!
Heb jij thuis nog een warm nestje voor mij vrij en kan je lekker koken 😊 neem dan snel de telefoon en bel (voor) mij!

Geplaatst op 24-10-2017
Firenze
104

Mama Firenze en haar kindjes Vittoria, Vicenza en Verona werden op een industrieterrein langs de weg in een gracht gevonden. Een dumpactie?

Later meer gegevens.

Firenze is een ongelofelijk lieve poes die vanaf moment 1 bij haar opvangmama op schoot kroop en dol is op knuffelen.

Geplaatst op 23-10-2017
Beatle
KV

De eigenaresse van deze katten is overleden en haar katten konden nergens terecht.

Geplaatst op 19-10-2017
Karlito
VV

Griezo en Karlito woonden vanaf hun kittentijd bij een mevrouw die nu zo ernstig ziek is dat ze een goede oplossing voor haar 2 vriendjes moest zoeken.

 

Karlito. Een aantal weken geleden heb ik met je kennis gemaakt en dat was van beide kanten echt een match.  Je bent met me mee naar huis gegaan en liep vanaf de eerste dag rond alsof je er altijd al was.

Met Sneezy (mijn andere poes) ging het al heel snel goed, die had zelfs haar plaatsje op mijn bed aan jou afgestaan.
Ook met Diesel mijn hulphond ging het heel goed.
Je was zo lief waardoor ik jou een nieuwe meer passende naam heb gegeven, je nieuwe naam was Lieve. Je deed het eigenlijk heel goed, maar opeens ging je minder eten en uiteindelijk stopte je helemaal met eten. Ik heb steeds contact gehad met het nazorgteam en ben gaan dwangvoederen.

De dierenarts is erbij gehaald en je bent opgenomen en zou aan het infuus gelegd worden, ook is er een echo gemaakt en bloed geprikt. Ik was er helemaal van overtuigd dat je na een aantal dagen opname hersteld weer thuis zou komen. Ik ben door de uitslag ook helemaal overvallen: je niertjes, lieve schat, waren helemaal stuk, daar hielp zelfs spoelen niet meer bij.

Je zou na een aantal dagen doodgaan, het enige wat we nog voor jou konden doen, was jou die laatste dagen besparen, dat is dus ook gebeurd. Het ging allemaal zo snel en ik was hier helemaal niet op voorbereid en ik had het er erg moeilijk mee, nog steeds heb ik het er moeilijk mee. Mijn enige troost is dat we jou hier drie weken helemaal in de watten hebben kunnen leggen en we jou met liefde hebben omgeven.

Ik zit dit wenend te schrijven, maar ik schrijf dit opdat iedereen die dit leest nog even aan jou denkt. Bedankt lieve schat dat je in mijn leven bent geweest. Een dikke knuffel van mij en ook van Sneezy en Diesel,
 
Van je mama Loes
Geplaatst op 15-10-2017
Alex
VV

Hallo ik ben Alex.
Mijn vriendjes en ik kwamen een paar dagen na de aankondiging van de aannamestop binnen. Wat hadden wij geluk dat de lieve mensen van dit fijne, gezellige hotel besloten dat ze toch nog een plekje hadden voor ons. Ondanks onze medische noden, mochten we direct binnen komen. En maar goed ook want ik zàg er niet uit...  Kim, Art en ik waren zwervers maar kregen gelukkig eten van een lief, oud vrouwtje. Jammer genoeg was er geen mogelijkheid voor medische zorgen maar dit hadden wij echt nodig.
Ik, bijvoorbeeld, mijn buikje is één groot probleem. Overal korstjes, overal etter, ontsteking hier, bultjes daar. Lekker vies en ik had dringend hulp nodig. Maar wat ben ik blij dat ik nu deze hulp krijg. Ik krijg dagelijks mijn portie medicatie binnen, krijg lekkere hapjes en twee keer per dag wordt mijn buikje ingewreven met een zalfje. Ik moet ook in bad! Maar hier kan ik zo van genieten! Ondertussen een aantal maanden later ben ik tip top in orde! Mijn buikje ziet er mooi uit, en ik ben klaar voor mijn koffertje te pakken. Ik heb enkel nog wat zonnencréme nodig op mijn oortjes als ik het zonnetje opzoek.
Ik wacht vol ongeduld op een telefoontje of mailtje van jullie!

Dikke knuf, Alex.

Geplaatst op 15-10-2017
Noes
37

Deze kittens werden op een zolder aangetroffen.

Oh, hoi!
Heb je mij echt op de foto gekregen? Nou dan heb je geluk, want ik ben een kleine wiebelkont en vind het heerlijk om te spelen. Als er wat te beleven valt dan sta ik voorop!

Er is 1 dingetje waar ik niet zo graag over praat, maar ik moet hier toch met de billen bloot...
Ik vind mensen een beetje eng. Ik laat mij dus niet zo maar aaien. Hoewel... als ik helemaal in de relaxmodus ben en ik doe mijn oogjes toe, dan vind ik het stiekem heerlijk om geaaid te worden! Ik ga dan spinnen en vind alles goed.... maar open ik mijn ogen en zie ik die mensenvingers voor mijn neus dan schrik ik me een hoedje, want die hoorde ik toch akelig te vinden? Tja... soms begrijp ik mezelf ook niet helemaal.

Toen ik zo'n 6 weken oud was, kwam ik samen met mijn 2 zusjes in de opvang terecht. We werden ontdekt op een verlaten zoldertje. Wat waren wij bang toen ze ons daar vanaf haalden! We hadden immers nog nooit mensen gezien! De veldwerkster zei dat wij de meest bange katjes waren die ze ooit had gezien. In ons gastgezin konden we vervolgens rustigaan wennen aan de mensen. We kregen er een lieve pleegmoeder(poes) bij die ons heerlijk verzorgde, ons vellletje likte en die ons ook nog bij zich liet drinken. Ik heb  het hier dus altijd heerlijk naar mijn zin gehad.

Nu ben ik klaar voor een nieuwe stap, wie durft dit avontuur met mij aan te gaan?

Liefs,
Noes

Geplaatst op 15-10-2017
Sjarel
BK

Deze kat namen we over van een asiel omdat hij aids-positief is.

Hey, t'zint'ekik

Heuj! Ik ben het, den Sjarel. Ik mag nog geen eigen Facebook account van de verzorgers hier, anders maak ik teveel afspraakjes en lopen ze straks hier de deur plat en wil iedereen mee-eten en zo.
Volgens mij is het JUIST de bedoeling dat ze de deur voor me plat lopen, ik moet toch aan een eigen huis geraken!
Maar laat ik me even kort deftig voorstellen. Ik ben Sjarel en kom van heel ver.  De stad Brugge! Jawel.. A de katte van us es dansn de muzn.
Ik werd aids-positief getest en daar was ik niet blij mee. Normaal worden ze hiero ingeslapen, maar daar is sinds kort verandering in gekomen!
Of ik nou trouwens in Limburg woon, West- Vlaanderen, maak niks uit, ik pas me overal aan. Makkelijke jongen. Toen ik hier pas kwam, lag ik al te draaien, te kroelen en de Sjaaarel uit te hangen.  "Wat istie leuk zeg!" hoorde ik menigmaal in de wandelgangen. Niks mis met mijn oortjes, sterker nog.. helemaal niks mis!
Ik glim, ben sportief gekleed, hartelijk in de omgang, joviaal, jij liggen ik erbij, rennen achter veertjes en nog van dat spul. Easy Sjarel.
Nu nog op zoek naar een geschikte woning, maar tot die tijd mag ik hier pro deo logeren. Wie o wie wil mij een bezoekje brengen?
Hopelijk tot gauw lieve mensen, ik ga nu 't zwien de bjetn injoagen
Sjarel x

Geplaatst op 14-10-2017
Milou
123

Mijn naam is Millou. Op een dag verhuisde ik van een maisveld naar een warm huis. Ik wist eerst even niet waar ik moest kruipen. Al snel begreep ik dat ze het niet slecht voor hadden met mij. Ik leerde spelen, aangehaald te worden, alles wat een huiskat doet. Na nog geen 3 weken stond er al een gezinnetje klaar om mij met beide armen te verwelkomen. Ik weet dat ik naar hartenlust ga kunnen spelen en genieten van een echt kattenleven. Ik kan echt niet genoeg de mensen bedanken die mij geholpen hebben. Ik ben echt zo gelukkig met mijn gouden mandje. Hopelijk krijgt elke kat zijn gouden mandje zoals ik vandaag heb gekregen. Vele lekjes en kopjes aan iedereen –xxx-

Geplaatst op 13-10-2017
Lucas
39

Deze kittens namen we over van onze collega's van het zwerfkattenproject Balen. Zij hadden de kittens met hoge spoed weggehaald omdat er iemand met een stok op aan het slaan was.


Halllloooooo! Hallo? Hallo hallo hallohoo!

IK ben Lucas!

Toen ik bij mijn mammie terechtkwam was ik ienie-mienie-mager, vol beestjes en goed ziek. Toen was ik een heel klein stil mannetje. Maar mijn mammie heeft zich laten foppen. Stil? Ikke? Naaaahhh!
Nu ben ik hartstikke genezen en weet mammie wel beter. Ik ren van links naar rechts, en weer terug, in súpertempo! Ik vang staartjes, teentjes, gekke vlekjes op de vloer, noem maar op! Ik ben Lucas, en ik ben er nog! En dat zal mammie geweten hebben.

Maar naast hyperactief ben ik ook suuuuuperlief zegt mammie. Als ze binnenkomt dan begin ik al met spinnen, en dan ga ik neusjes wassen en kopjes geven en moet ze me ooooveral aaien, samen in de grote zetel.

Nu ik flink en genezen ben mag ik op zoek naar een huisje voor altijd. Ik wil graag een vriendje, want ik moet mijn energie kwijt kunnen. Ik wil ook graag handjes die goed kunnen aaien, en oortjes waar ik tegenaan kan tateren. Ohja, ook graag veel lekker eten in een bordje voor mij alleen, ik was ooit ienie-mienie-mager, dus bordjes delen kan ik nog niet zo goed. Is dat plekje bij jou? Kom je dan een keertje spelen?

Kusje! Van mij!

Geplaatst op 13-10-2017
Lenny
39

Deze kittens namen we over van onze collega's van het zwerfkattenproject Balen. Zij hadden de kittens met hoge spoed weggehaald omdat er iemand met een stok op aan het slaan was.


Hallo?

Ik zal me flink voorstellen, maar doe je dan wel rustig en voorzichtig en geduldig?

Mijn naam is Lennie, en mijn mammie zegt dat ik een hele mooie flinke en dappere vent ben. Toen ik pas bij haar kwam wonen was ik superduperbang. Buiten werd ik weggejaagd, en moest ik maar zien te overleven van het eten dat ik vond, dus ik vond aan mensen helemaal niks aan. Pchhhttt! Ga weg! Riep ik tegen mammie. En om mijn woorden kracht bij te zetten mepte ik met mijn pootje op de grond. POEF! Maar dat maakte op mammie geen indruk hoor, die deed gewoon wat moest. Dus boos of niet, ik moest in bad, en ik moest medicijntjes, en ik moest haartjes laten kammen,… En ergens middenin dat haartjes kammen vergat ik bang te zijn.

Dag na dag zette ik kleine stapjes in de goeie richting. Voorzichtig eens snuffelen aan mammie zonder te blazen, luisteren naar haar ellenlange verhalen en langzaam maar zeker zelf ook iets vertellen. Ik heb van mammie alle tijd van de wereld gekregen, en nu zijn we grote vrienden. Als ik haar hoor thuiskomen ga ik klaarstaan op de zetel en dan zeg ik “priet! Hier zitten! Aaien!”. Dan kruip ik lekker dicht tegen haar aan, en dan hebben we samen een rustig avondje.

Ik mag nu op zoek naar een definitieve thuis. En ik wil graag mensen zoals mammie, die me rustig verhaaltjes vertellen en sussen met hun stem, maar zich niet opdringen. Geloof mammie maar, als je me tijd geeft dan word ik je beste vriend, maar ga je achter me jagen dan word ik zo bang dat ik je pijn zou doen ook al wil ik helemaal niemand pijn doen.

Heb jij een groot hart, veel geduld, en een kammetje voor mijn lange haren? Kom je dan eens op kousenvoejes op bezoek? Mijn mammie zal me uitgebreid bestoeffen, en dan kan jij haar overtuigen van jouw geduld, goed? Want eerlijk is eerlijk, ik wil een eigen familie waar ik nooit meer weg hoef te gaan.

Zoentje, van Lennie

Geplaatst op 12-10-2017
Dobby
VV

Dobby's baasje is overleden en hij kon nergens terecht.

Welkom Dobby!

Een tijdje terug kwam oma Minou (18 jaar) bij ons binnen.
Samen met Dobby hadden zij een lief baasje.
Helaas kwam het baasje te overlijden...en de familie had het al over euthanasie voor de katjes. Gelukkig was daar de schoondochter, die hier een stokje voor stak.
Minou en Dobby waren van harte welkom bij ons!
Minou nam die uitnodiging snel aan, maar Dobby, die wist het nog niet hoor.
Die ging niet over één nacht ijs... maar uiteindelijk ging 'ie toch overstag en vorige week is ie gearriveerd in de Villa.

Dobby is een lieve berebol. In de quarantainkamer zat ie op de krabpaal aan het raam om zo de boel in de gaten te kunnen houden. Sinds kort is Dobby verhuisd naar Bergen. Hij zit op de krabpaal, nog steeds een beetje onder de indruk van alles. Maar de berebol laat zich wel altijd aaien en geniet daar ook erg van. Langzaam bij beetje komt hij helemaal los.Komt allemaal goed lief mannetje, neem je tijd. ♥

Geplaatst op 11-10-2017
Lefou
114

Lieve Lefou,

 

Een paar weken geleden kwam je samen met je zusjes bij ons binnen. Hier zaten al 2 poesjes, dus als enigst katertje met 4 poesjes moest jij je redden. Ging je prima af he ventje!

Je zusje was gevonden toen ze 1 week oud was. Jij en 2 zusjes zijn gevonden met 4 weken oud. Gelukkig allemaal gezond. Je kom je hier dan ook ontwikkelen tot een “niets aan de hand” kitten. Lekker speels en klaar voor avontuur!

Vandaag mocht je dan beginnen aan een heel groot avontuur. Zonder je zusjes naar een gouden mandje! Ik heb al een filmpje ontvangen waar jij druk spelend op te zien was. Er zijn daar kinderen die maar wat graag met jou spelen. Alle aandacht voor jou, dat ga je heerlijk vinden! Je gaat nu verder als snoes. Past helemaal want een snoesje ben je zeker!

Geniet maar fijn van dit heerlijke plekje!

Daaaaag lieve Lefou, knuffel van je opvanggezin.

Geplaatst op 10-10-2017
Aristoteles en Socrates
29

Deze kittens werden in een doos gedumpt.

Helloa! Wij zijn Aristoteles en Socrates (Arie en Sokkie, voor vrienden).
Wij vertellen ons verhaal graag samen, want wij zijn wat ze noemen BFFs! We gaan hier thuis ook door voor het dynamisch duo. Wij slapen samen, eten samen, spelen samen, onafscheidelijk zijn we.
Wij zijn 2 stoere, grote mannen, en klaar voor wat avontuur! We zijn nu enige tijd geleden hier komen wonen en de grote katten vonden we direct cool. Beetje knuffelen, beetje stoeien, beetje achter die pluizenstaartjes aanrennen, vinden we leuk. We hangen ook graag samen met ze in een mand, of aan de krabpaal.
We hebben wel heel erg moeten wennen aan die rare mensen. Nog steeds vinden we ze een beetje akelig, en doen we alles het liefst rustig aan, maar hey, we observeren ze graag, en ’s nachts zijn hun voetjes prima kussens, dus dat samenwonen gaat prima. Overigens vinden we kriebels tijdens ons eten wel heerlijk, een ontspannende massage terwijl we lekker smikkelen, wij kennen het goede leven wel….
Van onze opvangmama moeten wij nog even zeggen dat we alleen samen mogen vertrekken, ze heeft  ons uitgelegd dat we anders zonder elkaar verder zouden moeten, en dat lukt ons echt niet, wij zijn 8 pootjes op een buik! Verder lijken ons (kleine) kindjes ook niet zo leuk, die vinden we te spannend en we zijn bang ze per ongeluk pijn te doen, moeten we niet hebben! Een rustig plekje voor onszelf of om te delen met wat grote pluizenstaarten, dat klinkt tof! Heb jij ons mandje staan (dat vinden we trouwens ook helemaal chill, mandjes, maar wel groot genoeg voor 2), wil je ons dan even bellen??
 
Lieve groetjes,
Sok en Arie

Geplaatst op 10-10-2017
Socrates en Aristoteles
29

Deze kittens werden in een doos gedumpt.

Helloa! Wij zijn Aristoteles en Socrates (Arie en Sokkie, voor vrienden).
Wij vertellen ons verhaal graag samen, want wij zijn wat ze noemen BFFs! We gaan hier thuis ook door voor het dynamisch duo. Wij slapen samen, eten samen, spelen samen, onafscheidelijk zijn we.
Wij zijn 2 stoere, grote mannen, en klaar voor wat avontuur! We zijn nu enige tijd geleden hier komen wonen en de grote katten vonden we direct cool. Beetje knuffelen, beetje stoeien, beetje achter die pluizenstaartjes aanrennen, vinden we leuk. We hangen ook graag samen met ze in een mand, of aan de krabpaal.
We hebben wel heel erg moeten wennen aan die rare mensen. Nog steeds vinden we ze een beetje akelig, en doen we alles het liefst rustig aan, maar hey, we observeren ze graag, en ’s nachts zijn hun voetjes prima kussens, dus dat samenwonen gaat prima. Overigens vinden we kriebels tijdens ons eten wel heerlijk, een ontspannende massage terwijl we lekker smikkelen, wij kennen het goede leven wel….
Van onze opvangmama moeten wij nog even zeggen dat we alleen samen mogen vertrekken, ze heeft  ons uitgelegd dat we anders zonder elkaar verder zouden moeten, en dat lukt ons echt niet, wij zijn 8 pootjes op een buik! Verder lijken ons (kleine) kindjes ook niet zo leuk, die vinden we te spannend en we zijn bang ze per ongeluk pijn te doen, moeten we niet hebben! Een rustig plekje voor onszelf of om te delen met wat grote pluizenstaarten, dat klinkt tof! Heb jij ons mandje staan (dat vinden we trouwens ook helemaal chill, mandjes, maar wel groot genoeg voor 2), wil je ons dan even bellen??
 
Lieve groetjes,
Sok en Arie

Geplaatst op 09-10-2017
Poohbeer
27

Deze pasgeboren kittens lagen in de tuin van de meldster te schreeuwen.


Miaauw,
Hier ben ik! De rosse van de groep, of hoe moet je het uitdrukken? Mijn mama zegt dat ik het patéke ben. Hoe ze daaraan komt? Wel dat zal ik jullie eens vertellen... Vroeger toen we pas geboren waren, zijn we gevonden tussen de netels waar mama ons had achtergelaten. We werden snel gevonden en konden de avond zelf al bij onze mensenmama terecht. Eigenlijk zien we haar meer als mama, ze heeft tenslotte al veeeeeel meer voor ons gedaan dan onze poezenmama. En ja hoor, dat doet ze goed! We hebben hard gevochten zei mama... want zo jong gevonden worden was een moeilijke opgave. We waren amper 85 gram! Maar ondertussen heb ik de 500 gram al bereikt en doe ik het goed. Ik heb wel een ontsteking gekregen op mijn pootje toen ik klein was. Iedereen heeft er alles aan gedaan om mijn pootje te behouden en dat is gelukt! Alleen loop ik wat anders dan anderen. Ik zeg het maar, want als je op bezoek zou komen, zou het je nog niet opvallen. Maar weet je, ik moet hier eerlijk zijn dus bij deze. En als we het dan toch over eerlijkheid hebben zal ik ook maar even zeggen dat ik een knuffelkont ben! Nah! Zo, nu ga in verder spelen... moest je nog vragen hebben, beantwoord ik deze graag bij een bezoekje!
Pootje,
Poohbeer!

Geplaatst op 09-10-2017
Igor
27

Deze pasgeboren kittens lagen in de tuin van de meldster te schreeuwen.


Maauw,
Ik ben Igor, het meisje van de groep! Ja, ik heb een jongensnaam, maar ik kreeg deze naam omdat ik de traagste was van ons allen toen we enkele dagen oud waren. Maar oké, die trage komen er ook! En zie me hier nu staan, vol glamour en glitter! Ik ben een echt dame, eentje met een willetje. Zo hoort het ook, als ik mijn mannetje moet staan tussen al mijn broers. Als ik niet krijg wat ik wil, begin ik te zagen en klagen. Ik kan soms echt zielig doen! En dat werkt iedere keer! Mama denkt dan oei? zou ze zich niet goed voelen? Ze pakt me op en knuffelt met me. Woehoe en ik heb mijn doel bereikt! Op die manier krijg ik de meeste aandacht. Je moet niet snel of groot zijn in het leven, maar slim. En dat is nou hetgeen waar ik het sterkst in ben! Verder ben ik best een doetje, mega schattig en lief. Ik slaap graag bij je en kan me 7 keer verleggen tot ik de beste slaappositie gevonden heb. Dan doe ik even mijn oogjes open, kijk naar die van jou, geef een klein mauwtje tot je me aait en ga terug naar dromenland! Wat heeft een kat nog meer nodig?
Ja, 1 ding: een eigen huisje waar ze voorgoed kan blijven wonen.
Heb jij dat huisje en de tijd om over mijn kopje en buikje te aaien? Wil je me dan komen bezoeken? Dan kan ik je bewijzen dat ik mega schattig ben!
Pootje
Igor

Geplaatst op 09-10-2017
Knorretje
27

Deze pasgeboren kittens lagen in de tuin van de meldster te schreeuwen.


Miaaaaauuww,
Ik ben Knorretje of beter gezegd: Knor. Het 'tje is er al vanaf want ik ben lekker stoer en groot nah! Ik kan alles en toon dat graag aan mijn onderdanen. Dat zijn mijn broers en zus. Zij moeten nog veel leren en ik ben voornamelijk de meester! Er moet iemand die rol op zich nemen en ik voelde me wel geroepen. Ik ben namelijk de grootste van de groep, nooit problemen met me gehad en flink gedaan wat van me verwacht werd. Ik toonde hoe de kattenbak werkte, hoe je best kan eten en hoe je het snelst de fles kan bemachtigen. Nee, sorry ik lieg.. dat laatste heb ik hen niet geleerd, anders was ik niet altijd de eerste, hahahah! Wat ik niet goed kan is proper eten... Ik hou ervan om na mijn maaltijd nog wat vlees te ruiken en hoe kan je dat beter dan wat op je snoet te laten hangen? Mama zegt dan: 'kijk je vieze snoet', maar ze begrijpt er duidelijk niks van! Laat ook maar, ik trek me niets aan van haar commentaar. Verder ben ik een knorvarkentje als je me oppakt. Ik spin en spin en spin tot ik rustig inslaap val! Heerlijk op zo'n verwarmde schoot. Heb jij ook zo'n warme schoot of schouders waar ik op mag komen liggen? Wil je dan even naar kattenbemiddeling bellen zodat we kunnen daten? Ik de warme schoot, jij de geur van heerlijk vleesje! Wat denk je? Deal?
Tot binnenkort!
Knorretje

Geplaatst op 09-10-2017
Roe
27

Deze pasgeboren kittens lagen in de tuin van de meldster te schreeuwen.


Miaauw,
Mijn naam is Roe! Nee, niet van de stoute roe van Sinterklaas, maar van Winnie de Pooh zijn vriend de kangoeroe! Ik kan namelijk springen als een kangoeroe. Jij wilt me even niet oppakken omdat je aan het telefoneren bent of aan het eten bent? Jammer, dan klim ik via je lange poten/benen wel even tot op je schoot! Of beter gezegd: ik spring met een grote sprong tot je kuit en de rest kan ik klimmend verderzetten. Mama zegt dan altijd 'auw' of 'aaaah' of 'Roe!', maar eigenlijk heb ik niet door waarom. Ik wil gewoon knuffelen of wat van het flesje drinken. En op die manier moet jij je al niet bukken! Twee vliegen in 1 klap nee?
Oohhja vliegen... ik hou ervan! Ze zijn lekker rauw, of voorgekauwd door een van mijn vriendjes. Levend of dood het smaakt allemaal! Al ooit geproefd? Nee? Zeker doen!
En anders zal ik ze even vangen voor je, het enige dat jij moet doen, is tot hier komen ;)
See you soon!
Pootje,
Roe

Geplaatst op 09-10-2017
Okki
VV

Okki werd door kampeerders achtergelaten op een vakantiepark.


Later meer gegevens.

Geplaatst op 07-10-2017
Lars
39

Deze kittens namen we over van onze collega's van het zwerfkattenproject Balen. Zij hadden de kittens met hoge spoed weggehaald omdat er iemand met een stok op aan het slaan was.


Later meer gegevens.

Geplaatst op 06-10-2017
Tiho
27

Aids positief katje over laten komen uit Roemenie.

 

Pprrttt
Mijn naam is Tiho, 8 jaar en volslank.
Ik moest hier wat komen vertellen over mezelf.. Wel, ik woon nog niet zo lang in België... In februari ben ik verhuist van Roemenië naar België. Ik was aids positief en ginds waren mijn kansen zeer klein. Hier aangekomen, ben ik in Buddykat gaan wonen. Er woonden hier nog andere katten en dat vond ik niet oké. Na 8 jaar kon ik eindelijk mijn kans grijpen om die kriebelhanden op mijn lijfje te voelen en dan zijn er daar nog andere die dat ook willen.. Niets van! Na enkele weken ben ik dus weer verhuisd naar een huisje zonder andere 4 voeters. Hier is het ZA-LIG! Ik krijg mijn eten, mag bij mama slapen, de hele dag achter iedereen aanhollen en ontvang continu knuffels! Ik houd ervan dat die handen me opnemen, op mn rug leggen zoals een baby en dan op mijn buikje kriebelen! Heerlijk! Ik draai me de hele tijd rond en kan ongelooflijk spinnen! Weet je wat, na een week zegt mijn mama al dat ik de liefste snuiterd ben van het land! Dat is al een  prestatie toch? Nu ja, hartjes inpalmen is dan ook een van mijn specialiteiten.
Oohja voor ik hier verder ga gggennnietenn van mijn knuffels op mama's schoot nog 1 ding. 's morgens en 's avonds moet ik een prikje krijgen.. Ik heb namelijk suiker weet je.. Dat betekend dat mijn mama me twee keer een spuitje geeft en ik speciaal eten krijg. Best lekker hoor ;) en als mama dat prikje geeft terwijl ik geniet dan voel ik er niets van! Echt niet erg dus!
Zo wil jij mijn spintalent ontdekken en mag ik op je schootje liggen? Heb jij tijd voor iemand zoals ik en nog een plekje in je bed? Kom dan snel langs!

Pootje Tiho!

Geplaatst op 06-10-2017
Amadeus
VV

De eigenaar van dit katje moest noodgedwongen verhuizen naar een plek waar de katjes niet mee mochten.

 

Later meer gegevens.

Geplaatst op 06-10-2017
Nemo
29

Later meer gegevens.

Geplaatst op 03-10-2017
Marley
VV

Marley werd op zijn hoofd geslagen met een stok en heeft ernstig oogletsel.

Hallookes Marley hier.
Ga maar eens lekker zitten, dan vertel ik je wat over mezelf.
Ik was nogal uit het veld geslagen. Ja... Helaas letterlijk... Ik ben gevonden in een veld met ernstig oogletsel. Men zegt dat iemand mij met een stok op mijn hoofd heeft geslagen. Het deed zo'n pijn... Ik begrijp nog steeds niet waarom iemand dit gedaan heeft. Mijn oogje deed zo'n pijn en mijn hart ook. Waarom zijn sommige mensen zo gemeen ??
Ik werd ingevangen en bij de dierendokter werd mijn oogje verwijderd. Gelukkig was toen ook die vreselijke pijn weg.
Ik mocht in Villa Vagebond gaan wonen. Daar werd goed voor mij gezorgd door lieve mensen. Maar ik was op mijn hoede, het waren immers mensen. Ik kroop weg en sloot mijn oog. Ik dacht als ik hen niet zie, dan zien ze mij misschien ook niet. Tja... Daar had ik me toch even vergist. Zij zagen mij wel degelijk. Ik had mezelf een knus plekje gezocht in een kast. Daar lag ik lekker op warme zachte dekens. Stiekem vond ik die aaitjes en lieve woordjes toch wel fijn. Ik ging op verkenning uit, maar als er iemand binnen kwam dan schoot ik weg en kroop in een hoekje. Ik was ook vaak in de buitenren te vinden, lekker in het zonnetje chillen samen met mijn roommates.
Toch bleef ik wat schuw en vonden de mensen van de Villa dat ik misschien beter af was in een gastgezin.
Dus daar ging ik in de reismand helemaal naar Nederland. Uuuhhh.... Heeft er iemand een miauwboek voor mij ? Want ik hoorde dat mijn opvangmama zelf 5 katten heeft.... Die miauwen natuurlijk Nederlands, versta ik dat wel ? En de hond dan ?? Gaat zij wel vriendjes met mij zijn ???
Ik vond het toch wel spannend hoor. Maar mijn opvangmama zei: "neem je tijd lieve Marley, het komt allemaal goed hoor."
Nu woon ik dus tijdelijk in Nederland, bij mijn opvangmama, haar dochter van 4, de hond en 5 poezen dames. En weet je ? Het gaat reuze goed met me. Ik ben met iedereen vriendjes. Tja... Ik ben een gemakkelijk manneke. Ik durf steeds meer uit mijn schulp te komen. De eerste avond sprong ik zomaar pardoes naast mijn opvangmama op bed. En ik mocht daar ook nog blijven liggen. (Nu slaap ik daar elke nacht). Ooohhh dat was toch zo zalig. Ze bleef mij maar aaien en ik heb het hele dekbed eens goed gekneden met mijn pootjes. Mijn opvangmama moest daar hartelijk om lachen. Maar had zij dan niet in de gaten dat het dekbed helemaal fout lag ??? Pfff... Mensen... Zien met twee ogen soms minder dan ik met één oog. Enfin.
Ik speel graag met een balletje, vooral stuiterballetjes vind ik geweldig, daar spring vrolijk achteraan. Soms schrik ik nog wel eens als mijn opvangmama aan komt lopen, dan wil ik nog wel eens vluchten. Maar als zij dan op haar hurken gaat zitten en tegen mij praat dan weet ik weer dat het goed is en ik niet bang hoef te zijn, en dan ga ik dapper naar haar toe om een aaitje te halen.
Ik hoorde haar laatst zeggen dat ze heel trots op mij is en mij een dapper manneke vind.
Ja... Ik geloof dat het wel helemaal goed gaat komen met mij.
Ik mag hier blijven totdat ik een forever home heb gevonden. En nu komt ie...........
Ben jij iemand die mij de tijd geeft om ook aan jou te wennen ? En ben jij op zoek naar een lieve, trouwe vriend die heel veel liefde te geven heeft ? Een no nonsense kater die met andere katten, honden en kleine kinderen overweg kan ? (Als ik dit zo lees ben ik toch een match made in heaven, of niet soms ?).
Aarzel dan niet en maak een afspraakje met me. Dan kunnen wij elkaar alvast een beetje leren kennen.
Tot snel ?
Kusje van Marley 4 jaartjes jong.

Geplaatst op 02-10-2017
Summer
116

Dit kitten stond opeens voor de deur van de melder te mauwen.
 

Hoi hoi

Spannend…. Ik mag mij gaan voorstellen, waar zal ik mee beginnen?

Mijn naam is Summer, en deze mooie naam heb ik te danken aan het feit dat ik op een mooie zwoele zomernacht bij mijn pleegmama terecht kwam.

Mijn pleegmama noemt mij heel vaak “spruitje” en weet je waarom? Nou ik groeide bijna niet. Maar……. Ik heb goed gekeken naar de andere katjes en ik wil net zo mooi en sterk worden als hun. Dus ik ben ook heel goed gaan eten.

Wil je nog iets grappigs horen, ik ben een toverkatje.  Mijn mooie vacht was eerst zwart wit maar die begint langzaam maar zeker te veranderen. Mijn kleur begint van zwart naar grijs te verkleuren. Nee Nee ben niet gewassen met een verkeerd wasmiddel….

Of ik nog meer verassingen in petto heb? Ik ga niet alles verklappen.

Langzaam maar zeker ga ik op zoek naar mijn gouden mandje. Een plek waar ik lekker Summer mag zijn. Ik ben heel lief maar ik kan ook lekker pittig zijn, als het mij niet bevalt laat ik je duidelijk merken dat ik dat niet leuk vindt. En kroelen en knuffelen daar ben ik gek op, maar IK bepaal wanneer…

Drukte en vreemde mensen, daar ben ik niet gek op. Heb jij een mooi rustig plekje en laat jij mij gewoon lekker mezelf zijn? Dan zou ik het heel leuk vinden om elkaar te gaan ontmoeten.

Wie weet tot snel?

Liefs Summer

Geplaatst op 01-10-2017
Whiske
VV

De eigenaresse van Whiske moest naar een verzorgingstehuis en Whiske kon niet mee en nergens anders naartoe.

Hii Hii,

Whiske hier, Ik ben een gezonde en stevige kater van 11 jaar die door het asiel Villa Vagebond werd opgenomen omdat mijn baasje helaas naar het verzorgingstehuis moest. Ik ben heel sociaal, hou van mensen, ben een echte knuffelaar en eet graag (wat je ook kan zien aan mijn figuur). :)

Ondertussen is mijn Q-tijd om en ben ook ik klaar voor mijn forever-huisje te zoeken...

Ik een lieve knuffelige kater, waar je veel aandacht en liefde van gaat krijgen.
Ik wacht alvast vol ongeduld op jou telefoontje.

Dikke knuf en poot, Whiske.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg