Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In FEBRUARI 2017 hebben 24 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 26-02-2017
Mozart
104

Mozart werd herenigd met zijn eigenaar!
Hij heet Max en werd geboren in het voorjaar van 1998, dus binnenkort wordt hij 19.

Geplaatst op 25-02-2017
Jayden
15

Wie geeft Jayden een eerlijke kans?

Dit bijzondere mannetje vraagt jou hele speciale aandacht. We zoeken een huisje voor hem.
Waarom is Jayden dan zo bijzonder? Nou, hij heeft cerebellaire ataxie en het is een wiebelkatje!
Zeven jaar geleden, kwam hij samen met zijn familie in onze opvang. Ons wiebelnestje....
Hij kreeg ondertussen een fantastisch huisje en hij was heel gelukkig. Maar door prive omstandigheden, een verhuizing, drukte van 2 kinderen, is Jayden erg nerveus geworden. Jayden verdient meer, hij heeft een rustige omgeving nodig vanwege zijn handicap.
Deze mooie, zachtaardige jongen, kan niet zo goed lopen, hij kan niet springen, geen traplopen, en hij moet geholpen worden met eten. Af en toe een ongelukje naast de kattenbak (want hij doet zijn behoeftes tenslotte liggend), hij loopt wijdbeens en valt af en toe om.

Zo! Klinkt helemaal niet aanlokkelijk natuurlijk, zoveel zorg en aanpassing. Maar hey, NU komt het mooie, het bijzondere....

Je krijgt er dubbel zoveel voor terug! Jayden kruipt in je hart, het gaat vanzelf, je kan het tegenhouden, maar het is onbegonnen werk. Hij loopt over van de liefde, hij is aandoenlijk, zachtaardig en zijn krachtige spinkanon is zijn geheime wapen!
Knuffelen is zijn favoriete bezigheid en hij staat midden in het leven. De zon schijnt op zijn snoet, hij hoort erbij.
Hij geniet intens van het leven, je leert zijn kleine dingetjes kennen. In een afgesloten tuin genieten van de grassprietjes, de wind, de springende insecten. Hun wereld is boeiend, maar zorg dat je ook in hun wereld beland. Dan weet je het, dan voel je, hoe gelukkig zij zijn.
Een gehandicapte kat vergt veel zorg, dit ontkennen we niet. Maar Jayden heeft een zacht hartje en wil jou meenemen in zijn wereld. Ga je mee? Je hoeft niks mee te nemen, enkel een open blik, zonder vooroordeel.
Ergens, bestaat er een persoon die zegt: "Tis goed Jayden, we doen wat aanpassingen en we gaan genieten van elkaar, want jij mag er zijn, liefde is onvoorwaardelijk."

Help jij mee, om Jayden aan die ene persoon te helpen? Want die bestaat.

Geplaatst op 24-02-2017
Charlie
29

Dit kitten was komen aanlopen bij een boerderij.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 23-02-2017
Minnie
106

Hallo, ik ben mama Minnie

Voor goede bekenden mag mama ook :-)
Ik had het te druk met mijn 4 kotertjes, om een verhaaltje te maken, maar nu ze wat op eigen beentjes gaan staan, kan ik wel even tijd maken.
Behalve een super zorgzame moeder ben ik nog veel meer, ten eerste ben ik piepjong, een tienermoeder zeg maar. Ik hou van mensen en ik praat tegen je, als ik blij ben om je te zien.
Ik hou de boel netjes en ik speel net zo graag als mijn kindjes. Een balletje of een veertje kan ik ook echt niet weerstaan.
Ik weet het, dat hele jonge grut is voor de meeste mensen net wat aantrekkelijker en schattiger, maar hey, ik heb mijn jeugd overgeslagen, dus ik kan net zo enthousiast zijn als zo'n kleintje.
Heb ik ook nog als voordeel dat ik zelf heel klein ben, dus ik kan voor nog veel jonger doorgaan. Maar goed, de mensen die mij willen adopteren, weten dat mijn korte leven niet over rozen gegaan is en dat ik heel erg verlang naar een plekje waar er van mij gehouden wordt. Ik heb zo mijn best gedaan voor mijn kindjes, nu hoop ik gewoon dat er iemand heel goed voor mij wil zorgen.
Ik ben met mijn beste kant op de foto gegaan...nou, wat vindt je ervan? Toch best wel een knappe dame, he! Kom je eens kennismaken met mij? O ja, andere vriendjes zijn geen probleem, graag zelfs. Ik hou wel van goed gezelschap. Tot gauw.
x Minnie

 

Geplaatst op 19-02-2017
Ekko en Zac
110

Lieve Ekko en Zac, jullie kwamen als twee heel bange vogeltjes met grote ogen bij mij wonen. Jullie broertjes herkenden jullie meteen, maar waren zichtbaar al veel verder dan jullie. Wat hebben jullie een schrik gehad. Maar ook: wat waren jullie vergevingsgezind! Vanaf het begin was duidelijk dat jullie wel wilden, maar niet zo goed durfden. Jullie bliezen, maar lieten je wel aaien en dan ging de motor aan. Jullie vluchtten, maar trof ik jullie ergens dan bleven jullie eigenlijk ook rustig liggen om de knuffeltjes te ondergaan. De angst was groot en bleef groot, niet alleen voor mij maar ook voor Tanne. Zodra zij bij mij op schoot lag konden jullie de gekste capriolen uithalen en lekker idioot achter elkaar aan rennen of met de speelrail spelen. Jullie vonden eigenlijk al heel gauw je draai hier, maar de angst bleef. Dat zou een kwestie van lange adem worden.
Maar toen kwam jullie nieuwe mama op visite. Zij kwam eigenlijk voor jullie broertjes, en zag jullie nauwelijks omdat jullie alleen maar voor haar vluchtten, maar werd al verliefd op jullie vanwege mijn verhalen en foto's. Terecht, want jullie zijn hartstikke lief en dapper en ik wist zeker dat dit de perfecte match was. Nu zijn jullie verhuisd en mijn huis en hart voelen leeg. Ik mis jullie verwachtingsvolle snoetjes die om de hoek komen kijken. Ik mis het hoe jullie als idioten door de woonkamer raceten. En ik mis vooral de mooie knuffelmomentjes die we hadden, jullie kopjes in mijn hand.
Ik heb gisteren al gezien hoe we jullie allebei mochten aaien toen jullie pas een uurtje in jullie nieuwe huisje waren. Ik hoor al ontzettend goede verhalen van jullie onderzoek en schijnbaar zijn jullie een soort extra stofzuiger geworden :). En ja hoor, jullie nieuwe mama is verliefd op jullie prachtige stemmetjes die altijd wat te vertellen hebben.
Lieve jongens, geniet met volle teugen van de rust en de liefde die jullie nu gaan krijgen. Jullie zijn zo lief en dapper, jullie zijn het meer dan waard. Word maar gauw groot en lief en vooral: vol vertrouwen. Komt helemaal goed, schatjes!
x Judith.

Geplaatst op 19-02-2017
Zac en Ekko
110

Geplaatst op 19-02-2017
Thomas
VV

Deze katten kwamen bij ons terecht na een inbeslagname.

Thomas is een heel gevoelig katje. Hij geniet zeer intens van streeltjes en krijgt er geen genoeg van. Maar drukte en verandering vindt hij eng. Maar hijh verdient een huisje waar hij heel heel veel liefde mag ontvangen.

Geplaatst op 18-02-2017
Remy
VV

 

Hai, ik ben Remy. Vroeger was ik alleen op de wereld. Helemaal aan mijn lot overgelaten. Mijn baasje zei dat ik zijn kat niet was en daar stond ik dan. Helemaal aan de grond genageld van verbijstering. Slachtoffer van de wegwerpcultuur.

Buurtbewoners bekommerden zich om mijn lot en zorgen ervoor dat ik naar Villa Vagebond mocht verhuizen want dat was nodig hoor omdat ik mij nogal beroerd voelde. Momenteel woon ik in de junglekamer bij Rusty en Pistache. Yep, je leest het goed. Ik ben dus aidspositief want alleen fiv+ katjes wonen in deze ruimte. Maar dit is geen doodsvonnis hé? Ik kan nog vele jaartjes genieten van het mooie leven en van hopelijk lieve mensen die mij die kans op geluk willen geven.

Gelukkig ben ik nogal veerkrachtig. Het verleden heb ik achter mij gelaten. Ik laat mij niet kisten want weet je? Als een deur zich sluit, gaat een andere deur open. Achterom kijken heeft geen zin en ik ben volledig klaar voor het volgende hoofdstuk in mijn leven. Ik wil niet meer alleen zijn. Ik wil meer. Ik wil liefdevol personeel die mij met respect behandelen en je zal zien, je krijgt er heel veel voor terug. Ik beloof je onvoorwaardelijke trouw, veel spinconcerten en eindeloze knuffelsessies. Kom je mij eens bezoeken?

Kusje, 
Remy

Geplaatst op 18-02-2017
Felix
VV

Deze katten leefden in een zwerfkattenpopulatie waar er 2 positief waren getest op leucose. Men wilde toen heel de groep euthanaseren maar daar is gelukkig een stokje voor gestoken, de negatieve dieren zijn over verschillende opvangen verdeeld.

 

Felix is een ongelofelijk lieve kater die van aandacht houdt. Hij heeft een hartruisje, dat onder controle is met medicatie. 

 

Miauwkes,
Ik moet iets bekennen... ik heb zweetpootjes. Waarom? Tja, men zou van minder! Ik zie de laatste tijd veel soortgenootjes vertrekken en in de keuken hoor ik de verzorgers tegen elkaar fluisteren dat er bezoek komt voor Pjee Klak, Pol en Zjerard (ik mag de echte namen niet verklappen). En ik dan? Komt er niemand voor mij? Waaraan zou het liggen? Ik weet het niet! Enfin, ik zal mezelf eens uitgebreid voorstellen.
Ik ben al aan de dood ontsnapt... Vroeger leefde ik in een grote groep zwerfkatten waarvan er twee positief waren gestest op leucose. Men wou toen de hele groep euthanaseren maar daar werd gelukkig een stokje voor gestoken. De negatieve dieren werden over verschillende opvangen verdeeld en ik kwam bij Villa Vagebond terecht op 19 december. Omdat nonkel Brecht een ruisje aan mijn hart vaststelde moest ik op 9 januari naar de cardioloog waar ik met knikkende knietjes de echo onderging. Gelukkig was het resultaat niet erg. Ik moet gewoon 2 maal per dag 1/8 van een tabletje krijgen en dat laat ik goed toe. Verder voel ik mij hipperdepip in mijn zwart wit jasje. Ik ben een echt velco katje. De verzorgers moeten oppassen dat ze niet over mij struikelen want ik zigzag constant tussen hun benen door. Ondertussen geef ik kopjes bij de vleet. Met andere katten kan ik goed overweg, maar ik zoek ze niet speciaal op. Nee, ook niet de kattinnetjes. Mijn artillerie werd trouwens al lang geleden verwijderd. Als munitie had ik wel nog geslepen pijlen maar die heb ik aan Cupido gegeven. ’t Schijnt dat die gespecialiseerd is in het zoeken naar geknipte liefdesmatches voor Jan en alleman. Ook voor katten dus. Ik vertrouw op zijn expertise en hoop dat hij voor mij alsnog een date kan regelen voor Valentijnsdag want ik zou die graag met iemand héél speciaal willen doorbrengen. Misschien met jou? Zie jij meer dan een gewoon zwart wit katje met een knip uit het oor, zoals er zoveel zijn? Zie jij dit ik wel degelijk speciaal ben? Zie jij die fonkelingen in mijn ogen? Zie je mijn levenslust? Zie je mijn verlangen naar een nieuw baasje? Ja? Laten we daten? Kattenbemiddeling vertelt jou graag waar en wanneer!
Vele kopjes,
Felix (kater, 5 jaar)

Geplaatst op 12-02-2017
Ana´s
118

Hallo,

Ik ben mama Anaïs, Manaïs voor de vrienden. Ik ben een mooie grote witte fiere dame, met een korte staart. En ik ben gék op mijn kindjes Ian, Lola en Liza. Ik heb hier in de opvang veel geleerd van mijn zoontje Ian en van de stoere mannen Sam en Pim. Ik heb ontdekt waar de veilige plekjes zijn, waar ik rustig kan dutten zonder gestoord te worden. Ik heb geleerd dat ik aaien best kan waarderen, maar niet in mijn snoetje! Dan word ik chagerijnig. Joh, dan moet ik heel mijn make-up opnieuw doen!

Ik heb hier in de opvang lang van het moederschap kunnen genieten, van de liefde van mijn mannetje James en van knuffels met mijn dochters, maar nu is het tijd voor mijn eigen nest. Nu wil ik weer de aandacht in plaats van mijn koters! En zij zijn in goeie handen bij mijn opvangmama, dat weet ik nu.

Heb jij voor mij een plekje op de krabpaal? Of in de luie zetel in de zon? Mag ik daar dan mooi liggen wezen? Laat je me wel rustig slapen? Je mag me best aaien hoor, maar doe dan als ik wakker ben. Zeker in de ochtend, vind ik hartstikke leuk. Maaauuwww aaien! Gaan we eten opvangmama? Zal ik je benen in de juiste richting duwen?
Oooh Pim, wat ben jij lief!  
Ja hoor, de ochtenden zijn mijn ding!

Mauwtje,
Anaïs

Geplaatst op 12-02-2017
Oliver
41

Later meer gegevens.

Geplaatst op 11-02-2017
Bibi
108

Deze katjes werden in een doosje op het terras van de meldster gezet.

Hey hallo!

Ik heet Bibi en jij bent? Ik heb net zo heerlijk geslapen, helemaal uitgerust voor een volgende achtervolging van mijn personeel. Heerlijk is dat, zien wat de grote mensen allemaal uitspoken. Als kleine peuter hobbel en spring ik vol gezelligheid achter iedereen aan. Wat ben je doen? Helpen? Het leven is heerlijk! Maar ook heel boeiend, want wat hebben jullie toch een hoop spullen hey. Speel je daar nou nooit mee? Bijvoorbeeld de kerstboom, die staat daar maar wat te staan, snap ik niet. Ik heb jullie daar nou eens echt nooit in zien kruipen, is toch zonde.
Oww en die schoot zeg ik je. Het is zo fijn dat ik uren mag soezen en knuffelen op elk schootje. Het voelt zo innig en knus snap je. Ik hou van innig en knus.
Nou, ik ga weer es wat doen, mensen schaduwen en zo. Spreek ik je later? Doen hoor! Kus kus x Bibi

Geplaatst op 11-02-2017
Bella
107

Deze hoogbejaarde dame werd achtergelaten na een verhuis.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 10-02-2017
Noir
Buddy Kat

Deze zwerfkat had medische hulp nodig.

Hoi lieve mensen,
Noir hier.. Nu we elkaar een tijdje kennen, voel ik me stilaan klaar om wat over mezelf te komen vertellen. Ik ben niet zo’n tafelspringer, weet je wel.. ik kijk liever eerst met wie ik te maken heb voor ik beslis hoeveel ik over mezelf prijsgeef.
Is het goed als ik nu wat vertel dan, of wil jij eerst nog iets kwijt Rik? Of Pistache? Ik wil me zeker niet opdringen hoor.. Achja, ik ben nu eenmaal een verlegen jongen. Ik kies wel een plaatsje ergens op de achtergrond.
Als je me komt bezoeken ren ik dan ook niet onmiddellijk naar je toe, toch wil dat heus niet zeggen dat ik je niet leuk vind, of je bezoek niet op prijs stel. Stiekem ben ik zelfs dol op lieve mensen. Wanneer de verzorgers er zijn maakt mijn hart een sprongetje want dat betekent.. tijd om te knuffelen! Ik ben DOL op knuffelen. Maar ook al trappel ik dan van ongeduld, ik wacht altijd op een afstand mooi mijn beurt af. Ik wil niet onbeleefd zijn, laat de anderen maar voorgaan. Als het dan aan mij is geniet ik dubbel en dik. Waar ik echt helemaal van uit mijn bol ga zijn privé-knuffelmomenten. Wat aaitjes en liefde speciaal voor mij, daar bloei ik echt helemaal van open :). Je moet weten dat ik best een gevoelige jongen ben: voel ik warmte en liefde rondom mij, dan word ik blij en ontspannen. Voel ik angst of boosheid in de kamer, dan klap ik helemaal dicht.
Daarom ben ik op zoek naar een warme liefdevolle thuis waar ik helemaal mezelf kan zijn. Denk jij dat onze karakter misschien wel matchen? Heb jij nog een liefdevol plekje voor mij? Neem dan voor snel contact op met de mensen van kattenbemiddeling!

Geplaatst op 10-02-2017
Dropke
VV

Dropke werd overgenomen van een vrouw die naar een tehuis moest, maar Dropke ontsnapte en liep terug naar zijn oude thuis. Helaas hebben de buurtbewoners geen gegevens van het oude of het nieuwe baasje.
 

Ben jij ook zo gek op dropkes?

Dat ben ik! Dropke! Een dropke in een klassiek zwart pak, mooi gladgestreken en klaar voor vertrek. "Kun je mee voor de dag komen", zeg ik altijd maar. Ik ben alleen niet zo'n gala typje, hou niet van drukte en maniertjes. Ik loop hele dagen sjiek te wezen in intieme kring, veeeel meer mijn ding.

Ogen fonkelend en helder, twee glimmende diamantjes. Ik neem je mee in mijn wereld, het Dropke wereldje. Die is maar klein hoor, maar wel speciaal!
Daarom zoek ik ook lieve mensen die mijn hart kunnen veroveren, dan ben ik jouw maatje, door dik en dun.
En je mag gerust op cafe gaan, ik blijf hier wel hangen. Beetje chillen, snacken, rollen op de bank. Slapen, uitrekken, door het raam gluren en wat tegen een balletje meppen. Maar als jij thuiskomt ben ik 1 en al oor, dan zijn we samen. Mag je me kriebelen achter de oren,  verwarm ik je buikje en kijk ik ondertussen dwars door je heen. Ze zeggen dat ogen de spiegel van de ziel zijn. Nou, dat is nou eens echt mijn dingetje, denk daar maar eens over na!
Tot slot kan ik soortgenoten wel bekoren, maar liefst niet een hele klas. Eentje of twee, geen problemen mee. Dropke past zich wel aan.
Goed. Ben er weer vandoor, ben moe, ga slapen. Bel je me? Ja? Ik neem de gsm mee, maak me gerust wakker.
Kus van je nieuwe vriend Dropke.

 


 

Geplaatst op 06-02-2017
Loepie
25

Knappe jonge kater zoekt een gezellig huis om de rest van zijn leven te wonen.

Ik: mooie ogen, prachtig getekende vacht, nieuwsgierig, slim en speels. 
Hou ervan om geaaid te worden maar ben nog geen schootkat.
Jij/jullie: In het bezit van balletjes, pluimpjes en muisjes (nep muisjes zijn ook prima). Genoeg ruimte om te spelen, lekkere handen die mij regelmatig aaien, een schoot waar ik op kan leren liggen en een niet te druk huishouden. Andere katten geen bezwaar.

Geinteresseerd? Bel met Zwerfkat in Nood en wie weet zien wij elkaar binnenkort!

 

Geplaatst op 05-02-2017
Rusty
VV

 

In de jungle loeren gevaren.
Wilde begroeiing, je kunt zomaar struikelen. Wat kun je eten, wat niet.
De straat was mijn jungle, daar moest ik overleven, ik leerde vanuit mijn nieuwsgierigheid. Met vallen en opstaan, kende ik de kneepjes van het vak.
Nu woon ik tijdelijk in deze jungle, en voel me kiplekker. Dit is voor mij kinderspel.
Ik luier wat in mijn boomhut, en sta op de uitkijk. Hoor ik de voordeur (de jungle is gemoderniseerd), dan sta ik al trappelend klaar, om de mensen te verwelkomen. Maak die deur open, voor mij! NU!
Mijn gebeden worden gehoord, en ik mag urenlang door de gang dwalen, en maak kennis met de keuken. Waar is mijn haute cuisine!
De mensen zijn lief voor me, ik volg ze op de voet. Gesloten deuren zijn niks voor mij, vrijheid blijheid.
In het verleden ben ik aids-positief geraakt. Ja maar die vrouwen in de jungle, in hun Tarzan jurkjes, waren  gewoon adembenemend! En blijkbaar was ik ook niet verkeerd, aan elk pootje een ander liefje. Kijk mij nou.

Maar goed, ik ben nu heel braaf, geen vrouwen meer aan mijn lijf, gewoon lieve mensen. Ik hoop alleen dat je het niet erg vind dat ik nogal een stalker ben. Ik wil weten waar je bent. Ook vraag ik om aaitjes en aandacht, en laat ik je lachen, gewoon, omdat ik zo lollig ben.
Adopteer mij! Ik ben zo lief en zo gezellig... .Please, kies mij! Kittens zijn vermoeiend, ik ben verademend!
Rusty, your man. Yeah.

Geplaatst op 05-02-2017
Liza
118

Dag lieve kleine Liza,

Mijn klein knuffelmeisje, ik ben heel streng geweest, en heb hard gezocht naar de juiste mensen voor jou. Maar deze mensen kwamen hélemaal van in Nederland naar jou toe en  lieten me wel zeker 5 keer vertellen hoe bang je wel niet bent, en hoeveel geduld ze wel niet met je moeten hebben. En elke keer werd steevast geantwoord “dat geeft niet, dat krijgt ze”. Je krijgt een ongelofelijk sociaal maatje, een knappe verschijning hoor schattebout, twee ongelofelijk lieve mensen die het allerbeste met jou voorhebben, en een klein stukje van je zusje mee, nl. haar naampje!

Lieve Liza (nu Lola), wij zullen je ongelofelijk hard missen, ons lief zacht meisje dat met iedereen vriendjes is. En voor jou zal het nu eerst eventjes heel erg eng zijn, en dat geeft niet meisje, je mag bang zijn. Maar laat die mooie rooie Levi je maar mee op sleeptouw nemen, en vertrouw je mensjes maar, jij kon het niet beter treffen !

Dikke knuffel!
Van je opvangmama <3

Geplaatst op 05-02-2017
Leonard en Toots
118

Dag Tootsie! Dag Lennie!

Mijn speelvogeltjes, hoe dapper jullie jezelf lieten zien tijdens het bezoek, ik ben ongelofelijk trots op jullie! Jullie krijgen een groot huisje met twee lieve mensen, en de speelmat verhuist natuurlijk lekker mee!

Lennie, speel er maar op los! En wees niet te bang van de mensenhanden, het is veilig lieve schat!
Tootsie, ga maar lekker dapper je aaitjes vragen, ik weet dat je het kan!
Maar jongens, neem vooral jullie tijd. Jullie hebben heel erg geduldige mensen gekregen, dus wees lekker jullie zelf!

Liefies, ik mis jullie, maar ben ongelofelijk blij dat jullie samen verhuisd zijn.
Dikke zoen!
Jullie opvangmama

Geplaatst op 05-02-2017
Toots en Leonard
118

Dag Tootsie! Dag Lennie!

Mijn speelvogeltjes, hoe dapper jullie jezelf lieten zien tijdens het bezoek, ik ben ongelofelijk trots op jullie! Jullie krijgen een groot huisje met twee lieve mensen, en de speelmat verhuist natuurlijk lekker mee!

Lennie, speel er maar op los! En wees niet te bang van de mensenhanden, het is veilig lieve schat!
Tootsie, ga maar lekker dapper je aaitjes vragen, ik weet dat je het kan!
Maar jongens, neem vooral jullie tijd. Jullie hebben heel erg geduldige mensen gekregen, dus wees lekker jullie zelf!

Liefies, ik mis jullie, maar ben ongelofelijk blij dat jullie samen verhuisd zijn.
Dikke zoen!
Jullie opvangmama

Geplaatst op 05-02-2017
Romeo
VV

Deze katjes leefden op een leegstaande boerderij. De meldster voerde en socialiseerde ze, maar verhuisde waardoor niemand meer voor ze zorgde.

Romeo oh Romeo,

Vertel ons eens hoe voel jij je zo ?
Nou, dat kan ik je zeggen,
Ik heb een lange weg af moeten leggen. 
Door weer en wind zwervend over straat.
Hongerig, eenzaam en alleen. 
Ik had geen idee waarheen. 
Op een mooie dag ontmoette ik Julliet. 
En samen hadden we dikke pret. 
Ik hou van haar en zij van mij. 
Ik was weer een beetje blij
Samen zwierven we voort,
We trokken van stad naar oord. 
Plots werden we meegenomen,
Allebei geen idee waar we terecht zouden komen. 
We kwamen in Villa Vagenbond,
En vielen in de boter met onze kont. 
Hier word uitstekend voor ons gezorgd,
En onze veiligheid is gewaarborgd. 
We krijgen ons droogje en ons natje. 
Liggen lui op een warm zacht matje.
En ook al is het hier zooo fijn,
We zouden graag samen echt thuis zijn.
Daarom vragen wij nu,
Mag dat bij u ?
Geplaatst op 05-02-2017
Mabiche
VV

Deze katten leefden in een zwerfkattenpopulatie waar er 2 positief waren getest op leucose. Men wilde toen heel de groep euthanaseren maar daar is gelukkig een stokje voor gestoken, de negatieve dieren zijn over verschillende opvangen verdeeld.

 

Bonjour,
Ik ben Mabiche, een knappe poes van 5 jaartjes. Al zeg ik het zelf ;-). Weet je dat Mabiche afkomstig is van het Franse ma biche? Dat betekent ‘schatje, honnepon, lieverdje’. Yep! Ik heb mijn naam niet gestolen want een lieverdje dat ben ik inderdaad. Maar ik ben wel een beetje gereserveerd. Sinds half december woon ik in Villa Vagebond. Als de verzorgers naar mij toekomen en mij beginnen aaien, dan laat ik dat ook toe maar ik ga er niet zelf om vragen. Ik lig namelijk nogal graag ergens te chillen, liefst ergens hoog, en dan observeer ik je doen en laten. Het is niet dat ik mensenschuw ben hoor. Totaal niet! Maar ik heb een beetje tijd nodig om te ontdooien. Daarom word ik niet bij kleine kindjes geplaatst.
Ik woonde vroeger in een grote groep zwerfkatten, dus andere katten zijn geen enkel probleem al is het wel zo dat ik meestal op mijn eigen ben. Ik ga niet echt socializen met mijn soortgenootjes.
Mijn voornaamste bezigheden hier in het asiel zijn: chillen, de verzorgers in ’t oog houden, hapje eten en mijn begeerlijke lokken in perfecte conditie houden. Ik ben een elegante half langharige dame, dus daar is wel wat werk aan.
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan en mijn verzorgers vinden dat de tijd van gaan, gekomen is. Kan je nog volgen? Ik moet met andere woorden op zoek gaan naar een ander onderdak waar ik lekker mag genieten van mijn verdere poezenleven. Om in het Frans af te ronden: Qui veut être ma biche? Moi, je serais ton coeur pour toujours! Wie wil mijn schatje zijn? Ik? Ik zal voor altijd jouw hartje zijn! Dat is althans mijn vurige wens!


Beaucoup de bisou!
Mabiche.
 

Geplaatst op 05-02-2017
Molly
VV

Molly lief en zachtaardig

Wat een lieve titel, dat waardeer ik! Ik ben niet zo goed in mezelf voorstellen, voor mij geen groot publiek. Ik hou alles graag in intieme kring, hou me een beetje op de achtergrond snap je. Ik woon in een houten chaletje in een rustige omgeving. Lekker knus en gezellig. Ik heb nog net geen gordijntjes voor de ramen.
Ik krijg geregeld bezoek, lieve verzorgers die lekker bij me komen zitten. Beetje keuvelen, knuffelen, gewoon op het gemakje. Dan rek ik me eens goed uit, strek mijn voorpootjes en steek mijn kopje buiten de deur. Even een ommetje maken, kneden met de pootjes en schurken langs jouw benen. Ik hunker naar liefde en warmte, heb het zo nodig. Mijn hartje is zo zacht als het buikje van een teddybeer, zo onschuldig als een huppelend lammetje. Ik wil goed zijn voor jullie, jullie heel heel veel kopjes en prrr prr geven. Geven jullie mij dan onvoorwaardelijke liefde? Een chaletje misschien?
Ik kan nog zo groeien weet je.

Een liefdevolle knuffel van mij, en vergeet je mij niet? Jouw Molly,  xxx

Geplaatst op 02-02-2017
Jill
117

Zeg nooit……..nooit. Ik zei ooit dat ik nooit een opvanger ging adopteren. Het is goed zo met onze eigen katten ( 2 stuks) was DE spreuk om maar geen kitten/kat erbij te adopteren. Maar dan…… dan komt er Jill. Kleine Jill amper 1 week oud en samen haar 2 broers is zij door mama verstoten. Mama is gewoon te jong ze weet zich geen raad met de kleine ukkies. Snel ophalen en in een warme couveuse leggen. En dan begint Jill ons te betoveren. Een voor een worden wij op haar verliefd. Geen kalverliefde maar Cupido schiet raak……en goed raak. In deze periode wordt mijn moeder ernstig ziek en een tijd van wachten op een uitslag en een intensieve ziekenhuisopname begint. Je voelt mijn verdriet en angst. Ongelofelijk hoe jij dan mijn troost en kracht kan zijn. Dank je wel Lieve Jill en welkom kleine meid. We houden heel veel van jou!


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg