Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In APRIL 2017 hebben 12 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-04-2017
James
118

Lieve James,

Ik weet het nog goed. De eerste keer dat ik je zag, buiten op een druk kruispunt in Genk snuffelend aan wat vuil dat mensen hadden laten slingeren. Ik zag bange oogjes.

Je hebt het me niet gemakkelijk gemaakt. Een goeie week heb ik op en neer gereden naar Genk, vangkooien opnieuw opzetten omdat je ons te slim af was. Maar op het einde van de week had ik je te pakken. En opnieuw zag ik angst in je oogjes. Thuis wilde ik je sussen. Je kwam weer bij je vriendinnetje Anaïs en bij de drie pubers Ian, Lola & Liza. Je liet me rustig alles met je doen, maar de angst verdween niet uit je oogjes.

Na de castratie en vaccinatie van mijn witte familie, zoals ik jullie inmiddels was gaan noemen, mochten jullie bij in de woonkamer. Het vertrouwen van mijn eigen katten zou misschien wat angst kunnen wegnemen. Na een dag of twee zagen we Anaïs en Ian voorzichtig tevoorschijn komen. Weer een paar dagen later volgde Liza, en daarna Lola. Maar jij, lieve James, jij vond het wel prima daar onder de zetel. Zo prima dat je er bijna twee maanden woonde. Uren heb ik doorgebracht, plat op de grond op mijn buik, tegen je aan praten en met mijn ogen knipperen. En heel langzaam, maar zeker, veranderde de angst in je oogjes in nieuwsgierigheid, en daarna in voorzichtig vertrouwen.

Je zette je eerste stapjes in de woonkamer, en benoemde de hoge kast tot je nieuwe veilige plek. Prima, zo kon ik je tenminste zien en je geruststellen als ik zag dat je bang werd. Ik voelde je haarfijn aan.

Sinds een paar weken is de angst volledig uit je oogjes verdwenen. Als ik in die warme kijkers van je staar, dan zie en voel ik rust en blind vertrouwen. Telkens als ik naar je kijk, sluit je heel langzaam je oogjes. Alsof je wil zeggen: alles komt goed mammie, want ik hou van jou. Ik voel je dankbaarheid en je onvoorwaardelijke liefde. Je hebt bagage, je hebt een handleiding, maar lieve James, dat heb ik ook. Jij kent de mijne en ik de jouwe, dus welkom thuis lieve man!

Wij worden samen oud <3

Geplaatst op 29-04-2017
Bob
18

Hallo iedereen


Ik ben Bob, genoemd naar die beroemde straatkat die nu in een film speelt. Ik lijk er helemaal op, al is mijn karakter wel ietsje anders. Ik heb tijd nodig om je te leren kennen want ik vertrouw niet zomaar iedereen. Ik heb altijd op straat geleefd en toen kwam ik in een tuin terecht waar een hele lieve mevrouw me eten gaf. Omdat het zo koud was mocht ik verhuizen naar mijn opvangmama. Het was wel even wennen want ik was het echt niet gewoon om binnen te zitten. Het duurde wel een tijdje voor ik begreep dat ze niks kwaads in de zin had. Geduld is iets wat je moet hebben met mij.

Ik ben best wel aanhankelijk als ik je ken, al hou ik er niet van om gepakt te worden. Aaien vind ik wel leuk, dan spin ik zo hard dat iedereen me hoort.

Ik hou niet echt van drukte dus liever een huisje zonder kleine kinderen. Spelen en ravotten doe ik graag met soortgenootjes, ben ik gek op. Samen het huis op stelten zetten :-)

Soms ga ik ook graag buiten. Een huisje waar ik veilig buiten kan , daar teken ik direct voor.

Voila, dit ben 'ik' , ik ben benieuwd of er nu mensen gaan komen om mij te ontmoeten. Ik zal zorgen dat ik helemaal gewassen ben :-) .


Een dikke kus van Bob

Geplaatst op 26-04-2017
Silke
100

Silke namen we over van een Griekse organisatie.
Silke heeft een slokdarmafwijking.

Ik ben Silke uit Griekenland en ik ben hevig
Ik mocht een tijdje geleden in de buik van een grote vogel meevliegen, helemaal naar Belgie! Men had mij uitgekozen, omdat er waarschijnlijk nood was aan wat Grieks temperament in dit koude landje. Denk ik, want ik ben me er eentje.
Ik heb geen inburgeringscursus gehad, omdat dit voor schattige kittens niet nodig is. We spreken een universele taal, als het gaat om mij te dienen. Daarvoor moet je trouwens Silke heten, haha.
Even een naar dingetje wat ik snel even kwijt moet. In het verleden hebben ze me keihard getrapt in mijn buikje. Zo ontzettend gemeen! Als ik je zeg dat men mij vond met de ingewanden eruit, dan hoef ik daar geen plaatje meer bij te maken vrees ik :-(
Gelukkig op tijd gevonden, en na een buikoperatie en revalidatie, kon ik weer de eigenwijze snoet uithangen.

Nog wat:Je ziet het niet, maar ik heb een soort van afwijking. Dat ik nogal gek in de kop ben, dat is volkomen gezond. Nee, ik bedoel dat mijn slokdarm soms wat raar doet. Die is een beetje uitgezakt, zodat het eten er soms in blijft hangen. En nee, het is geen drama, ze hebben er allang iets op gevonden!
Ik krijg papjes op een verhoging, zodat ik relaxt kan slobberen, en me niet diep hoef te bukken. Dan gaat dat spul sneller naar beneden, snap ie. En ik vind het altijd gezellig als je naast me staat als ik eet, uiteraard mag je me lieve woordjes toefluisteren, geen problemen mee.
Maar daarna moet je me vrij baan geven, dan ga ik lossss. Aan de kant, hier kom ik!! Zoeffff. Alle watjes aan de kant, het grote kattenwerk gaat beginnen! Waar zijn de ballen, de veertjes en alles wat beweegt, ik kom je pakken!
Ik heb misschien hele schattige oogjes, een donzig vachtje en hou van klef doen, maar mijn spel is voor gevorderden :-)

Het zou leuk zijn als we eens konden kennismaken met elkaar. Andere katten zijn niet zo mijn ding, ik wil het alleenrecht hebben, is dit mogelijk lieve mensen? Knuf!

Geplaatst op 25-04-2017
Dikkie Dik
104

Dikkie Dik is de beste vriend van Grisette en kwam samen met haar binnen omdat Grisette zwanger is en hij haar graag gezelschap houdt.

Zodra de kittens van Grisette groot genoeg zijn mag hij terug naar de melders.

Geplaatst op 10-04-2017
Pierke
VV

Deze kater is naar zijn vertrouwde plekje terug!

Geplaatst op 08-04-2017
Franky
Buddy Kat

Hey, Franky hier. Ik gebruik liever geen woorden, ik hou van daden. Niet zeggen, maar gewoon doen en zo. Als ik je lief vind, spring ik bij je op schoot. Komt er een veer voorbij, moet ik meppen. Wil je met me praten, dan zal ik luisteren.
Ruik ik een lekker visje, heb ik geen oog voor jou. Jij lief voor mij? Ik lief voor jou,  hele simpele regel.
Ze zeggen dat ik een zacht, teder karaktertje heb, en dat zou zomaar kunnen. Hou van bescheidenheid, mij hoor je dus niet 'oww wat ben ik leuk' zeggen.
Puurheid en gewoon van elkaar houden. Oprechtheid en liefde. Soortgenootjes? Krijgen een kopje van me. Hebben ze behoefte aan een knuf? Zal ik het koppetje wassen. Gewoon, dat is toch heel normaal?
Ik ben aids-positief trouwens. Ik wil het maar even gezegd hebben.
Maar spelen en alle behendigheden die erbij horen? Watch this video... Bye lieve mensen! 

Geplaatst op 05-04-2017
Snuitje
VV

Deze kat werd door een collega-organisatie gesteriliseerd en teruggeplaatst, maar buurtbewoners trokken bij ons aan de bel omdat ze wel erg tam is om haar leven op straat te slijten.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 03-04-2017
Marijn
33

Het is een lange zoektocht geweest met up's and downs maar het is je geluk vriendje.
Een vriendelijk koppel viel voor je charmes op het internet en waren opslag verkocht! Ookal had je aangegeven dat je
streken kunt hebben..
Ze hadden er een reis van 2,5h voor over dus ik had een vermoeden dat je wel eens geluk kon hebben dit weekend.

En jawel hoor! De klik was er meteen en ook eenmaal daar wist je je al zeker de eerste 24h te gedragen!
Je had meteen door dat je daar met je gatje in de boter gevallen was, met de rust en liefde die ze je te bieden hebben.

Kleine man, je streken worden nu al gemist! Maar achhh ik gun het je zo.
Geniet maar lekker van de rust en alle liefde daar.

Groetjes,

Mariska

Geplaatst op 02-04-2017
Tygre
115

Grrr Ik ben de kleinste uit een tijgergezelschap. Mijn opvangmama noemt mij een pittig klein ding. Kan toch ook niet anders? Ik moet me altijd ten opzichte van mijn grotere broers bewijzen. Ik was samen met mijn tijgerbroertjes en een heleboel andere katjes woonachtig in een kattengroep. Omdat het in onze leefomgeving niet meer veilig was, heeft Zwerfkat in Nood besloten om ons in te vangen. Sinds een paar maanden woon ik bij mijn huidige opvanggezin. Ik ben nog altijd een kat uit de boom kijker. Wordt niet zo graag over mijn bolletje geaaid. Vindt namelijk heel eng als die grote hand over me heen buigt. Als mijn mama mij snoepjes voert, mag ze me soms aan de borst aaien. Maar niet te lang want dat blijf ik eng vinden. Mijn opvangmama zegt altijd trek je nageltjes in. Tijdens het snoepen pak ik haar arm namelijk met mijn 2 pootjes vast incl. mijn nageltjes. Schijnbaar zijn deze toch wel heel scherp.

Mijn adoptiegezin moet heel geduldig zijn. Ik heb nog heel veel tijd nodig om aan de mensen mensen te wennen. Andere katten daarentegen vind ik prachtig. Ik ben dan ook heel hecht met mijn tijgerbroertjes. We steunen elkaar door dik en dun. Als je me samen met een van mijn broertjes Tigo, Taiko of Teiger wilt adopteren zou dat perfect zijn. Maar dat is geen harde eis. Het is wel belangrijk dat ik een ander dierenvriendje in de buurt heb. Durf jij het met mij aan? Dan mag je bellen met kattenbemiddeling. Er wordt dan een kennisafspraak gepland. Ik moet je er wel bij vermelden, dat de kans groot is dat ik me tijdens deze afspraak niet laat zien. Daarvoor ben ik nog te verlegen.

Geplaatst op 02-04-2017
Lola
118

Lieve kleine Lolly,

Vandaag was de dag van jouw vertrek aangebroken. Pfoeh, wat was dat een stomme opdracht hé. Je werd bang, geraakte in paniek. Met veel tranen is mammie er dan toch in geslaagd je op te pakken, je hartje wat te kalmeren, en je in het mandje te zetten. Ik hoop dat je me dit vergeeft lieve meid, ik doe het niet om je te pesten. Je gaat naar een lieve mevrouw toe, met veel geduld. En, waar jij veel meer om zal geven, een lieve poezenvriend om tegenaan te kruipen. Jouw nieuwe mama vindt het helemaal niet erg dat jij aaitjes niet leuk vindt, en dat je niet zomaar hopsa op te pakken bent. Zij wil gewoon een lief poezensnoetje om haar katje gezelschap te houden. En laat dat nou net zijn waar jij 11/10 voor scoort hé lieve schat!

Neem je tijd kleine meid, die krijg je, daar heb ik voor gezorgd. Leer Dré’ke kennen, en geef hem al de liefde die jij in dat kleine lijfje van jou hebt zitten. Ik weet zeker dat je hem leuk zal vinden, hij is namelijk net zoals jij lieve schat. Jullie gaan saampjes een mooie tijd tegemoet muisje, dat weet ik zeker! En voor papa James, daar zorg ik wel voor, geen zorgen.

Dag lieve schat! Ik zal je ongelofelijk hard missen, maar dit is echt het állerbeste plekje voor jou!
Dikke zoen!
Je opvangmama <3

Geplaatst op 02-04-2017
Sientje
VV

Het baasje van Sientje kon niet meer voor Sientje zorgen om medische redenen.

Ons lief Sientje heeft al behoorlijk wat gezien in haar 7-jarig leventje. Deze poes woonde voordien bij een lieve dame, maar helaas sloeg bij haar een vreselijke ziekte toe. Sientje stelde zich heel beschermend op voor haar baasje, waakte over haar en week geen moment van haar zijde, maar helaas liep dit verhaal toch droevig af. Sientje werd volledig over haar toeren bij ons binnengebracht door de dochter van het baasje. Eerst nam ze alles bang in zich op, weggekropen, ver van haar vertrouwde omgeving.
 
Nu bloeit haar gouden hartje langzamerhand weer open en geniet ze intens van de aaitjes die ze krijgt. Dit lieve knuffelbeestje zoekt naar een baasje aan wie ze zich opnieuw mag hechten en al haar liefde mag geven.
 
Sientje is een tijgerpoes met een prachtig koppie, half wit en half gestreept, en doet je smelten door haar zachte blik. Wie zal ze kunnen overtuigen om haar mee naar huis te nemen?


 

Geplaatst op 01-04-2017
Minoes
39

Deze kattin werd aangereden. 

Hoi hoi, ik ben Minoes en mijn opvangmama vind mij een hele lieve poes.  Ik ben een tijdje terug bij zwerfkat binnengewaaid nadat ik één of ander naar ongeval heb meegemaakt.  Ik kon niet vertellen wat er juist gebeurd is maar ik hoor zeggen dat ze denken dat zo’n groot gevaarte op vier wielen mij geraakt heeft.  Gevolg, mijn kaakje gebroken en mijn heup in de kreukels.   Ik moest dus geopereerd worden en kreeg een hele tijd bench rust…pfff niet leuk hoor revalideren in zo’n hokje. Maar wat moet dat moet he.  Mijn kaakje is ondertussen na een 2de operatie helemaal weer in orde, mijn heup daarentegen….er zit iets niet helemaal goed op z’n juiste plek maar hey….daar heb ik geen last van hoor want ondertussen loop ik vrolijk door het huis, ren ik achter en tussen de grote hondenbeesten, kruip en hang ik aan de krabpaal ik ben gewoon een vrolijk poesje.  Tijdens mijn revalidatie heb ik ook geleerd om de mensen stilletjes aan te gaan vertrouwen, in het begin vond ik het niet fijn om opgepakt te worden en zo, maar nu geniet ik van aaitjes, vooral die achter mijn oortjes…man die aaitjes zijn hemels.  Ik heb hier ook nog twee poezenvriendjes dus je ziet ik ben best een gemakkelijk poesje om in huis te hebben he, vriendjes met iedereen.  Zou jij mijn vriendje willen zijn?  Oh ja mijn opvangmama zegt ook nog dat ik heel goed kan eten, en van snoepjes en zo hou en oh ja af en toe een melkje…mmmmm vele lekkerder dan water hoor, water is maar water he.  Zo nu ga ik nog even dutten in mijn mandje, moest je zin hebben om mij eens te komen bezoeken….bel dan even met kattenbemiddeling, zij hebben mijn telefoon ! groetjes Minoes


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg