Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In FEBRUARI 2021 hebben 14 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 20-02-2021
Keetje
VV

Keetje kwam vorig jaar binnen met een open botbreuk. Ze liep al maanden zo rond op een camping, die vanwege corona gesloten was.
Ze was schuw, dus de vangkooi werd op scherp gezet. Gelukkig zat ze er vlug in. Haar pootje was helaas niet meer te redden. Ze herstelde voorspoedig bij een gastgezin en van daaruit mocht ze door naar de Villa.
Maandenlang liet ze zich niet aanraken en verbleef ze grotendeels in de buitenren, uiteraard vergezeld door de andere bange vriendjes.
Maar er kwam een ommekeer, Keetje kreeg een huidontsteking en moest goed in de gaten gehouden worden. Opeens besloot ze de klik met ons te maken en mochten we haar verzorgen. Ze kwam zelfs aaitjes halen.
Haar nieuwe baasjes hebben een tijd op haar moeten wachten, eerst moest ze helemaal genezen zijn. Maar geduld wordt altijd beloond, zowel voor hen als voor Keetje. Ze heeft nu haar eigen mensen, een buitenren, zodat ze met haar drie pootjes veilig naar buiten kan en een nieuw kattenvriendje, die zijn overleden maatje enorm miste. De toekomst lacht hen toe. Lief meisje, we wensen jou alle liefde, plezier en geluk ❤ 

Geplaatst op 20-02-2021
Arthur
vv

Arthur is een zachtaardig katje. Hij heeft wel tijd nodig om te ontdooien, maar kan dan ook echt genieten van de aandacht.
Arthur is doof en heeft heel gevoelige oren.
Hij kan het heel goed vinden met Bart dus het zou leuk zijn als hij samen met hem geplaatst kan worden. Arthur moet bij een ander katje geplaatst worden.

Arthur kan als binnenkat geplaatst worden. Als hij naar buiten mag dan alleen in een afgesloten tuin/balkon/terras waaruit hij niet kan ontsnappen (i.v.m. zijn doofheid). Een kattenren is natuurlijk ook goed.

Geplaatst op 20-02-2021
Bart
vv

Bart is een zachtaardig  en schuchter katje die tijd nodig zal hebben om te wennen. Hij kan het heel goed vinden met Arthur. Het zou fijn zijn als zij samengeplaatst kunnen worden maar dit is geen must. Wel moet Bart bij of met een ander katje geplaatst worden
 

Geplaatst op 19-02-2021
Indy
vv

Maanden geleden kwam deze jongen bij ons binnen. Hij zwierf al heel lang buiten rond en een ander asiel wilde hem niet meenemen omdat hij schuw zou zijn. We besloten om hem bij ons binnen te laten komen.
Indy was heel timide en trok zich meestal terug in de kast met Thomas.
In augustus was zijn grote dag, hij werd geplaatst. De situatie leek ideaal, een veilige plek, een ander vriendje in huis (ook een angstig katje) en tijd genoeg voor Indy om zich te ontplooien.
Helaas voelde Indy zich helemaal niet zo thuis daar en werd onzindelijk. Als zijn baasje het huis verliet, verstopte hij zich totdat ze terugkwam....en zo bleef het helaas gaan, ondanks alle tips die we gaven om hem te helpen. Indy kwam terug, weliswaar al veel meer opgebloeid dan bij vertrek.
In de Villa zette hij nog wat extra stapjes in zijn socialisatie en inmiddels hunkerde hij naar aandacht en knuffels.
De volgende kandidaten kondigden zich aan. Ze kwamen van heel ver, speciaal voor onze Indy. Er waren al enkele weekjes over en weer berichten en foto's gestuurd en ze verheugden zich enorm op het bezoek.
Indy mocht mee...en wat denken jullie, zou het een match zijn? Indy laat ons zien dat het goed is.
Geniet maar lieverd, geniet... ❤ 

Geplaatst op 19-02-2021
Millie
vv

Millie kwam bij ons binnen via een ander asiel. Ze zat daar met haar kittens, maar keek niet naar haar kleintjes om, ze was zooo ontzettend bang. We namen haar over en brachten haar onder in een gastgezin, maar Millie bleef ver weg van haar kleintjes. Gelukkig was er op dat moment een mamapoes in opvang, zij was al haar kittens verloren en zij wilde heel graag mama zijn van Millie's baby's. Millie mocht naar de Villa verhuizen, dus eind goed al goed...voor zover we dit enorme leed goed kunnen noemen...
We wilden haar, tot voor kort, plaatsen als buitenkatje, ze moest niets van mensen weten. Maar er veranderde er iets, Millie werd toegankelijker.
Hup, de plannen werden gewijzigd en het verhaaltje herschreven.
Onze katjes geven zelf wel aan waar ze behoefte aan hebben.
Gisteren was het dan zover, ze mocht mee met haar nieuwe familie en gaan wonen bij een lieve huiskater, Rommel genaamd.
Lieve Millie, laat het verleden maar rusten en geniet van een prachtige toekomst. Het ga je goed meisje ❤

Geplaatst op 16-02-2021
Lowie
VV

Lowie is geplaatst!
Joehoeee! We zijn altijd extra blij, wanneer kattenkatjes worden geplaatst, katten die zich niet door ons laten aaien en graag een afstand houden.
Lowie zat al meer dan een jaar in onze opvang, een jongen met een nare achtergrond. Achtergelaten door zijn baasje, omdat hij 'irritant' zou zijn. Hij was ziek, een trillend bekje, een pijnlijk lijfje. Troosteloos bestaan, waar kou, eenzaamheid en leegte overheersten. Toekomstloos.
Maar hij werd opgemerkt, subtiel, en wij besloten zijn vangnet te worden.
We lieten hem helpen bij de dierenarts en elke week werd hij knapper, gezonder en voller. Er kwam weer fonkel in zijn oogjes.
We hebben een lange zoektocht ondernomen om een geschikt huisje voor hem te vinden. Een plek waar hij zichzelf mocht zijn, waar hij een frisse neus kon halen en natuurlijk een kattenvriendje zou krijgen!
En eindelijk... eindelijk! Daar was de liefde van zijn leven! Het lange wachten werd beloond, er was een match!
Hij mag zijn wie hij is, hij kan een frisse neus halen en er is een vriendje voor hem ❤
Nou jongen, daar ga je dan. Op naar een voor-altijd- huisje, op naar een zonnige toekomst! Zo ontroerend dit.... Van een kansloos bestaan, naar een warm nest. Heerlijk 

Geplaatst op 13-02-2021
Kai
VV

Kai heeft zijn koffertje mogen pakken
Onze bange timide vriendje is vandaag aan een nieuw hoofdstuk mogen beginnen. Zijn ultieme droom werd werkelijkheid!
Bijna een jaar heeft hij erop zitten samen met ons. Lang he? Hij kwam in maart 2020 bij ons binnen.
Hij vond het social distance gebeuren een prima plan. Hij zocht vriendschap met de andere viervoeters, maar wij mensen mochten hem op een afstandje bewonderen. Toch kwam er na enkele maanden wat meer opening. Zijn stemming werd milder en zijn angst voor ons mensen nam af.
Hij wilde echter graag dat we de social distance serieus namen, en we respecteerden dit.
Met zijn prachtige snoet en mysterieuze ogen liet hij ons hart smelten. Zo'n knappe kerel.
Hij vond het altijd fijn in de buitenren en we zagen hoe hij genoot van zijn vriendjes. Daarom gingen we op zoek voor hem. Ergens waar een maatje was, en een plekje om een frisse neus te halen.
En daar was hij dan.... zijn nieuwe personeel! Hij kwam speciaal voor Kai kijken en weet je? Er was een match ❤
Is het niet zalig dat katjes zoals Kai OOK gezien worden en uiteindelijk een warm huisje vinden? Daar doen we het allemaal voor en dit stemt ons zo gelukkig.
Lieve Kai, het is nu nog even eng, maar je hoeft nu nergens meer naartoe, het een voor-altijdje- snap je?
Maak er wat moois van, geniet, amuseer en blijf lekker jezelf! Dag schat ❤ ❤

Geplaatst op 10-02-2021
Elien (boerderijkatje)
vv

Boerderijkatjes worden alleen geplaatst met of bij een ander (boerderij)katje. 

De katjes moeten minimaal 6 weken binnen worden gehouden bijvoorbeeld in een (afgesloten) garage of stal voordat zij naar buiten mogen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat zij dagelijks eten krijgen, regelmatig ontvlooid/ontwormd worden en ook medisch opgevolgd worden.
 

Geplaatst op 10-02-2021
Cleo (boerderijkatje)
vv

Boerderijkatjes worden alleen geplaatst met of bij een ander (boerderij)katje. 

De katjes moeten minimaal 6 weken binnen worden gehouden bijvoorbeeld in een (afgesloten) garage of stal voordat zij naar buiten mogen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat zij dagelijks eten krijgen, regelmatig ontvlooid/ontwormd worden en ook medisch opgevolgd worden.

Geplaatst op 06-02-2021
Fiona
vv

Fiona is een lief katje. Ze houdt niet zo van drukte dan verstopt zij zich, maar als het rustig is komt ze zich graag laten aaien. 

.

Geplaatst op 06-02-2021
Kikki
8

Ik ben Kikki en ben gevonden samen met mijn kindjes. Ikzelf had een gekwetste staart bij binnenkomst maar dat is gelukkig allemaal opgelost en nu ga ik door het leven met nog een heel klein stukje staart. Helemaal geen probleem hoor ik merk er niets van. Eerst zat ik met mijn kindjes bij een ander gezinnetje,om me te helpen mijn kids groot te brengen, die waren wat ziekjes vandaar. Maar het was me daar te druk. Er liepen ietsje teveel andere poezen rond en ik, ik wilde alle ruimte voor mij en het moet gezegd zijn, ik heb een nogal dominant karakter dus je begrijpt wel he, dus daarom ben ik naar een ander gezinnetje gegaan waar ik het hele huisje voor mij helemaal alleen had. In het begin vond ik het niet leuk en moest ik even wennen maar ik had een knus plekje gevonden tussen de jassen. Na een tijdje zag ik dat de kust veilig was. En nu na een tijdje vind ik aaitjes achter mijn oren of op men bol moeilijk te weerstaan. Ik weet nu dat deze grote mensen rond mij, niets verkeerds doen. Maar als er iemand binnenkomt die ik niet ken, heb ik 5 minuutjes nodig om te wennen. Daarna kom ik langs voor een aaitje. Alles moet wel rustig gebeuren, van drukte hou ik niet. Ik ben nog een jonge kat en ik speel heel erg graag. Het liefste speel ik met mijn banaan, mijn banaan en ik ,wij zijn de beste vrienden. Slapen doe ik het liefste overdag op een bed, waardoor ik dan 's nachts wel eens actief kan worden. Ik ben heel erg nieuwsgierig, zeker als het raam openstaat. Mijn neus in de frisse wind die langs het raam passeert ... ah ik heb niets liever. Ook ben ik een professioneel kneder en staarder. Wie wil er graag met mij voor het langst staren?
liefs Kikki

Kikki wordt alleen geplaatst in een (heel) rustig huisje.

Geplaatst op 06-02-2021
Ella
vv

Ons Ella'tje heeft het gefikst. Geen verrassing, zo'n prachtig, zachtaardig diertje. De wereld ligt aan haar pootjes. Zoals we altijd zeggen, onze katjes kiezen hun match en als we merken dat een katje geen voeling heeft met zijn/haar bezoekers, dan gaat een adoptie niet door, ongeacht of de match er op papier wel is. Bij Ella was er gelukkig wel sprake van een mooie match. Ze liet zich uitgebreid aanhalen door haar nieuwe mensen en we constateerden dat ze er helemaal oké mee was.
Daar ging ze dan, op weg naar haar nieuwe thuis. Geen andere bengels die haar rust verstoren en haar onzeker maken. Nee, gewoon alle plekjes en vrijheid voor Ella. We zullen vast nog veel van jou horen.
Doe het goed, lieve meid ❤

Geplaatst op 04-02-2021
Amigo
3

Hallo allemaal,
Ik ben Amigo. Ik heb mijn maatpak al aangetrokken voor jullie zo kom ik altijd goed voor de dag! Want ik moet toch eerlijk toegeven dat het voor nu nog even kijken van een afstandje is want ik vind het nog te spannend om door mensenhanden geaaid te worden, maar gun me de tijd en ik weet zeker dat ik de grote stap ga nemen om dichterbij te komen. Ik heb het verder prima naar me zin hier hoor lekker eten en spelen met mijn zusje Quasi. Ook lopen hier nog andere katten en een hond rond dat is allemaal geen probleem. Wie o wie heeft het geduld om me eerst van een afstandje te bewonderen en dan hoop ik dat ik snel dichterbij durf te komen. Veel liefs Amigo

Amigo wordt alleen geplaatst bij mensen die al een ander katje hebben 

Geplaatst op 01-02-2021
Senne
vv

Nadere informatie over Senne volgt nog.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg