Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In APRIL 2021 hebben 16 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 27-04-2021
Chanel
vv

Chanel is een schuchter katje maar als ze je vertrouwt kun je haar wel benaderen. Ze vindt andere katjes leuk, dus wij plaatsen haar enkel met of bij een ander katje. Chanel mag niet naar buiten. Zij is erg gevoelig voor zonlicht.

Geplaatst op 26-04-2021
Freya
116

nadere informatie over Freya volgt nog.

Geplaatst op 25-04-2021
Paulien
110

Paulien is van een erg schuw en bang katje naar een aaibaar katje gegaan. Ze zal in het begin tijd nodig hebben om te wennen aan haar nieuwe thuis, maar als ze hiervoor die tijd krijgt, komt het zeker goed met haar. Ze zal zelfs spinnen bij het aaien. Paulien kan zeker met andere katjes, maar niet met honden.

Paulien wordt samen met Nina geplaatst.

Geplaatst op 25-04-2021
Nina
110

Nina is een heel schuchter katje die zich nog niet laat aaien. Ze trekt zich erg op aan Paulien en daarom zien wij hen graag samen geplaatst.

Geplaatst op 23-04-2021
Dior
vv

Dior is nog een heel bang katje. Wij plaatsen haar alleen met of bij een andere kat.

Geplaatst op 22-04-2021
Misty
103

Wat fijn dat u overweegt een katje te adopteren via onze stichting Zwerfkat in Nood, Villa Vagebond en Buddykat

Dit katje is wegens socialisatie redenen nog niet te reserveren en/of een kijkbezoek te plannen.

Zodra het katje er helemaal klaar voor is zal hij/zij met alle info verschijnen op onze website: baasje gezocht( kolom 1) vanaf dan kunt u ook een adoptie vragen formulier invullen. 

Bedankt voor uw begrip.

Geplaatst op 22-04-2021
Malin
103

Wat fijn dat u overweegt een katje te adopteren via onze stichting Zwerfkat in Nood, Villa Vagebond en Buddykat

Dit katje is wegens medische redenen nog niet te reserveren en/of een kijkbezoek te plannen.

Zodra het katje er helemaal klaar voor is zal hij/zij met alle info verschijnen op onze website: baasje gezocht( kolom 1) vanaf dan kunt u ook een adoptie vragen formulier invullen. 

Bedankt voor uw begrip

Geplaatst op 17-04-2021
Geesje
7

Prachtige plaatsing!
Ons hoogbejaarde meisje Geesje, kwam in november vorig jaar bij ons binnen. Ze had een moeilijk zwerversbestaan achter de rug. Jarenlang liep ze rond te dolen in de buurt van een school waar ze dagelijks om haar hapjes eten moest bedelen. Ze begon ouderdomskwaaltjes te krijgen, maar daar hield de natuur buiten geen rekening mee.
Haar gehoor werd slechter, ze kreeg klitten in haar vachtje, ze begon wat te snotteren, ze had rotte tandjes. Kortom.. tijd om het zwerversbestaan vaarwel te zeggen en lekker bij ons te komen.
We lieten haar opknappen en ze mocht bij ons lekker haar gangetje gaan. Veel rusten, af en toe een wandelingetje maken en vervolgens wat vermoeid naar die energieke katten om haar heen kijken.
We zochten een bijzonder baasje voor haar. Iemand die haar een oude dag kon geven, een plek waar ze rust had zonder al die jeugdige viervoeters om haar heen.
En dat baasje kwam.
Normaal is ze niet zo gretig in het verwelkomen van nieuwe mensen, maar nu maakte ze een uitzondering. Ze sprong uit haar holletje en kwam uitgebreid kroelen bij haar nieuwe personeel. Wauw.....
Ze was op slag verliefd op haar match en de liefde was wederzijds.
Toen het contract werd getekend, kwam ze zelfs naast haar persoon zitten. Nou, Geesje had er zin in!
En nu is ze vertrokken, mag ze eindelijk genieten van haar welverdiende pensioen. Is dat niet fantastisch!! Het maakt niet uit hoe oud je bent, een huisje vinden ze bij ons allemaal, en daar doen we het voor.
Het ga je goed lieve Geesje, geniet ervan ❤ ❤

Geplaatst op 17-04-2021
Vick
vv

Zwaai zwaai Vick!

Het is altijd extra mooi, wanneer een aids-positief katje een warm huisje vindt. Vick was vandaag de gelukkige!
Deze kanjer heeft niet zo heel lang in onze opvang gezeten, zijn joviale hart had al snel iemand geraakt. Prachtig!
Altijd wanneer we Vick zagen, smolt ons hart een beetje. Bij het minste oogcontact sprong zijn hart open en kwam hij op ons afgelopen. Draaiend om onze benen, smekend om een aaitje en kriebeltje in de nek. Zijn ogen zo zacht en liefdevol, zijn hunkering naar menselijk contact. Hij kreeg maar geen genoeg van al ons geknuffel, maar wij ook niet van hem. De grote groep katten overdonderde hem wel een beetje, hij wilde niet zo opvallend zijn. Hij had enkel oog voor ons mensen.
Kwam dat even goed uit, want hij kreeg vandaag hoog bezoek! Hij had natuurlijk zo zijn personeel om zijn teentjes gewonden en het langdurig samenlevingscontract werd ondertekend 🙂 Hij mocht zijn koffertje pakken. YESSS!
Lieve schat, het ga je goed, jij blijft altijd een speciaal plekje in ons hart houden, lieverd. Maak er wat moois van en geniet van je nieuwe avontuur!
xxx

Geplaatst op 16-04-2021
Liesje
VV

We leefden op een parkeerterrein van een restaurant. We hoefden onze auto niet te parkeren, wij konden lopend naar het restaurant. Pro deo hapjes die ons prima smaakten. Met we bedoelde ik Fabian en ik. Hij was gewoon een goede vriend, een jong dartelend ding.
Maar de horeca sloot en we konden niet meer aanschuiven.
Gelukkig was er nog een lieve meneer die ons altijd heeft geholpen. Hij had oog voor ons en gaf ons dagelijks de nodige vitamientjes.
Het restaurant was niet enkel gesloten voor publiek, we kregen te horen dat we in de toekomst ook niet meer welkom waren. Of we wilden 'verhuizen'.
De lieve meneer vond ons sneu en besloot onderdak voor ons te zoeken. Dus nu zijn we hier! Nu zijn we niet meer zielig.
Fabian kom ik zo af en toe nog eens tegen op de gang, maar we gaan nu ieder onze eigen weg. Hij rent van hot naar her en amuseert zich zichtbaar.
Ik ben van de knuffel. Gek op jullie tweebeners. Gretig laat ik alle aaitjes toe en prrrr prrrr, zelf ben ik ook gul in het uitdelen van kusjes en kopjes.
Ik heb me hier wat plekjes uitgezocht. Een zachte mand waar ik zalig in kan wegsoezen, de dagelijkse wandelingen op de gang houden me in conditie en af en toe beetje spelen met een eeuwig rondrennend muisje. Die slaapt dus nooit, knap hoor.
Ik ben een makkelijke meid. Geen hoge eisen, ben altijd tevree, zeker als we samen klef kunnen doen. Andere katten geen probleem, ben een heel zen meisje.
Goed, iemand een huis waar de keuken altijd open is? Een kusje van mij. Liesje, 5 jaar x

Geplaatst op 13-04-2021
Nicky
10

Ik ben Nicky, een leuke jonge gast van een paar maandjes oud.
Samen met mijn zusje Zola en maatje Zwiebertje zijn we een paar maanden geleden gevonden in een tuin.
We waren ziek en een mevrouw heeft ons naar de dierenarts gebracht. Omdat ze zelf niet voor ons kon zorgen zijn we opgevangen in een gastgezin van Zwerfkat in Nood.
Hier hebben we een paar maandjes op krachten kunnen komen en nu zijn we klaar voor de volgende stap.
Het is hier reuze gezellig maar onze opvangmama vind het tijd is voor ons 4ever huisje.
Ik zeg ons want mijn zussie Zola en ik willen samen blijven...voor altijd.
We liggen vaak samen te slapen en na onze avondmaaltijd liggen we saampjes te sabbelen op ons lapje. Heerlijk. Dat lapje mag mee verhuizen vertelde mama.
Met zijn drietjes spelen we vaak circuitje in de woonkamer. De oude woef Doenja verstopt zich dan want die vind dat veel te druk. We vliegen dan nl van de klimpaal naar de kast en weer naar de stoel enz. Lol man.
Als we met een balletje gaan voetballen dan doen Pauly en Chrissy ook nog mee. De 2 oudjes bekijken het dan vanuit hun post op de klimpalen.
Maar we hebben ook onze rustige momentjes hoor. Dan liggen we lekker ergens te slapen. En dat kan heerlijk bij een van de oudjes.
We proberen vaak contact te krijgen met de woef Doenja, zeker als ze terugkomt van een wandeling. Dan hangen er nl allemaal lekkere luchten aan haar vacht en kunnen we ruiken waar ze is geweest. (Lijkt een beetje op de krant lezen) Doenja houd daar niet zo van. Jammer
We liggen graag op de vensterbank vogeltjes en eekhoorntjes te kijken. Poezentv noemt onze opvangmama dat. Ze legt er zelfs speciaal voer voor op tafeltjes buiten zodat de vogeltjes en eekhoorntjes op bezoek komen.
Zola en ik vinden het lekker om geknuffeld te worden als we ergens lekker liggen te chillen. Samen met jou op de bank? Af en toe....
Oppakken ? Liever niet. Ik heb zelf voetjes snap je?
Maar ja wat niet is kan nog komen.
Zoals je ziet staat onze weekendtas al klaar . 

Geplaatst op 13-04-2021
Zola
10

Hoi hoi,
Mijn naam is Zola
Samen met mijn broertje Nicky en zijn maatje Zwiebertje zijn wij een aantal maanden geleden in een gastgezin van Zwerfkat in Nood opgevangen.
We waren in een erg slechte conditie en ziek. De afgelopen maanden zijn wij goed opgeknapt en we mogen nu naar ons 4ever home.
Ik heb erg veel steun aan mijn broertje gehad de afgelopen maanden en daarom willen wij ook samen blijven. Dit duo zoekt dus samen een leuke plek.

Met z’n drietjes zetten we een paar keer per dag de boel, de kamer, op stelten.
We gebruiken dan de meubels en de klimpalen als circuitje en racen en springen van de een naar de ander. Zwiebertje wint meestal... die heeft ook de langste poten.
De hond Doenja gaat dan achterin de keuken liggen... ze vind het dan veel te druk.
Als we gaan voetballen dan doen ook Crissy en Pauly ook mee.
Pauly en Chrissy hebben ons veel van huisregels hier geleerd. Ze zijn hier tenslotte ook al wat langer.
Nicky en ik liggen vaak saampjes tegen elkaar uit te rusten na de stoeipartij. En na de avondmaaltijd sabbelen we saampjes op ons sabbeldoekje. Zwiebertje voelt zich daar te groot voor. Wij niet.
We genieten hier echt van alle katten, zo gezellig. Er is altijd wel eentje die ons wil wassen of waar je tegenaan kunt chillen.
Met de hond Doenja krijgen we niet echt contact. Ik denk dat de vorige opvangertjes dat verbruid hebben.
Ik vind het af en toe heerlijk om ff bij iemand op de bank te liggen. Hee.... maar nog niet te close hoor.
We zouden wel graag een vensterbank hebben bij een raam waar wat vogeltjes en misschien ook eekhoorntjes komen dag zeggen...onze poezentv zoals onze opvangmama dat zegt.
Heb jij dat speciale plekje voor ons? 

Geplaatst op 10-04-2021
Sia
15

Dag lieve Sia, mijn flinke meid. Je leventje was met pieken en dalen. Gevonden in een park van Aalst en geleerd om een echt huiskatje te worden. Om dan te verhuizen naar Nederland. Door omstandigheden kon je daar niet langer blijven en kwam je terug. Het was fijn om je terug te zien maar in het begin vond je het wel wat onwennig. Na enkele weken en vele speelbeurten liet je terug meer je ware zelf zien. Een katje dat wat onzeker maar heel nieuwsgierig was, zoekend naar liefde. Nu is het tijd om afscheid te nemen en een nieuw pad te bewandelen. Dit bij mensen die je al het beste ter wereld willen geven. Je gaat daar een nieuw kattenvriendje hebben en 5 mensen die je alle liefde gaan geven die je verdient. Het gaat je goed lieve meid, we gaan je missen xxx 

Geplaatst op 09-04-2021
Sander
VV

Even kijken waar het ook alweer was. O ja, zie het al, hier tussen de struiken door, langs die oude schutting en dan achter dat bankje. Ja, gevonden!
Twee dagen geleden was ik hier ook, maar toen kwam die grote oudere kater en die wilde gelijk gaan vechten. En als je dan al zoveel honger hebt als ik, dan heb je daar helemaal geen zin in, dan ga je gewoon ergens anders wat eten bij elkaar scharrelen.
Maar ik heb het weer gevonden, heerlijk eten! Het ligt hier gewoon voor het oprapen.
En geen grote boze kater in de buurt dus ik ga er eens lekker van genieten.
Hmmm, het ziet er heerlijk uit, alleen ruikt het wel een beetje vreemd.
Maar ja, als je zo’n honger hebt, dan stel je geen eisen, dan ben je blij met alles wat je kan eten.
Zo, dat zit erin, nu nog maar eens een slokje gaan drinken in de buurt van mijn slaapplaats.
Ik loop terug, maar hé, wat is dit? M’n maag begint een beetje te draaien …. en nu worden m’n pootjes ook een beetje slap. Ik probeer door te lopen, maar het gaat niet meer. Het is net of de hele wereld draait. En ik zie ineens heel enge dingen, monsters met 3 ogen en grote tanden die me komen verslinden ….. en … en …
Ik probeer weg te rennen, maar het gaat niet. M’n pootjes willen niet meer en m’n maag voelt groter aan dan ik zelf ben. Ik ben bang, zo bang …. en dan gaat het licht uit en wordt het zwart in mijn koppie.
Uren later gaat het licht ineens weer aan, heel fel licht en er zijn mensen in dat licht. Alles is wit, het licht, de kleren van de mensen. Gelukkig zijn de monsters weg. M’n pootjes doen het nog niet helemaal, maar m’n maag voelt weer wat gewoner. Ik hoor zo’n witte mevrouw zeggen: “Dokter, ik denk dat hij is vergiftigd! En uit zijn bloed blijkt ook dat hij FIV-positief is.”
--------------------
“Sander, grote knuffelkat van ons, wat ben je toch een slaapkop!”.
Huh, door de lieve stem van de verzorgster, schrik ik wakker uit mijn enge droom. O ja, ik ben in Villa Vagebond. Niet meer op straat, niet meer vergiftigd en ik hoef niet meer te vechten voor mijn leven.
De dierenarts heeft me er bovenop geholpen. Die lieve dokter heeft zelfs nog moeite gedaan om te kijken of ik al een baasje had. En omdat ik FIV heb, vervolgens contact opgenomen met Buddykat.
Die hebben mij liefdevol opgenomen en nu woon ik hier in 5-sterren asiel Villa Vagebond. Behalve lekker eten, goede verzorging en tonnen aan liefde krijg ik toch lekkere knuffels!
En nu mag ik op zoek naar mijn eigen huisje. Ergens waar het een beetje rustig is en waar ik, als ik eenmaal ben gewend, net zo lekker kan knuffelen als hier.
Heb jij zo’n mooie plek voor deze knuffel, stuur dan een mailtje naar: kattenbemiddeling@zwerfkat.com
Liefs en een 🐾van Sander💗

Sander hoeft niet naar buiten, maar als dat wel kan mag het vanwege zijn FIV enkel in een goed afgesloten tuin of buitenren.

 

Geplaatst op 03-04-2021
Zappa
BK

Kijk eens aan, ik mag! Ik ben APK goedgekeurd door de dierenarts. Hij vond mij een knappe vent, zo'n mooitje en ook nog eens erg lief! En dat zei hij heel vaak, zoiets onthou ik.
De dierenarts is mijn vriend. Ik mag hem wel.
Nou, daar ga ik...
Laten we het maar niet hebben over mijn verleden, want toen ik aids-positief werd getest bij een andere dierenarts was er bijna sprake van euthanasie. Die vond ik dus niet zo cool. Maar das klaar nu.
Ik ben een goeie jongen, zo eentje die in je hart kruipt. Ik wilde eerst vrienden worden met de andere katten hier, maar de 1 heeft er geen zin in, en de ander vindt het niet zo leuk als ik op schoot wil klimmen. Man,wat een jaloers ding hey.
In elk geval, dat jaloerse ding vond een huisje en toen werd het MIJN quality time. Jouw schoot is van mij, jouw nek is van mij, ik mag alleen maar kusjes geven, I love youuu. Er kwam onlangs een nieuwkomer en die rook nog wat naar kater. Toen heb ik wel laten merken dat ik hier geen trek in had. Wegwezen!
Merlin vind ik wel lief, die woont hier ook langer dan mij. We hebben een goeie verstandhouding en we weten wat we aan elkaar hebben.
Maar ik ben vooral dol op jullie mensen, lekker knuffelen en klef doen. Kleffer dan klef.
Ik hou van spel en sport, mijn conditie is in TOPvorm.
Heb jij een schoot waar ik zalig op kan soezen? Je krijgt er veel knuffels en zoentjes voor terug, gewoon.. omdat ik zo ben. LIEF!
Tot later? Een dikke zoen en kopje van mij ( 3 jaar) 

Voor Zappa zoeken we een groot huis met veel ruimte en/of een afgesloten buiten zoals een kattenren. Omdat Zappa een fiv katje is mag hij alleen in een buitenruimte die goed afgesloten is en waaruit hij niet kan ontsnappen.

Geplaatst op 02-04-2021
Houdini
26

Hallo,

Ik ben Houdini, maar als je goed kijkt naar mijn foto’s zie je dat ik graag model zou staan voor “Grumpy cat” en soms ook “the Jedi”.

Ik heb inderdaad zo’n blik in mijn ogen van “wat wil je van mij”, maar dat heb ik altijd, ook als je mij eten geeft of met mij wil spelen.

Na mijn moeilijke start is het voor mij nog steeds wat moeilijk om echt een hele sociale kat te worden. Het liefst van al hou ik iedereen wat op corona- afstand maar toch blijven mijn verzorgers proberen echt dichtbij te komen en mij zelfs te aaien, stel je voor. Die durven nogal he. Nu dat laatste vind ik voorlopig echt maar niets, maar dichterbij komen kan wel hoor als ik mij op mijn gemak voel.

Het liefst van al slaap ik heel de dag, maar als ik een geluidje of een speeltje hoor zal ik zeker eens komen kijken. Ben nogal een nieuwsgierig aagje. Bij tieners, die veel liggen te chillen, zou ik mij perfect voelen, dan kan ik gewoon meedoen. Ben dus ook beetje een lui aapje. Het gezelschap van andere dieren lijkt mij wel aangenaam, zolang ze mij maar mijn ruimte geven.

Ik ben dus niet meteen de meest sociale, aaibare, schoot zittende kat, maar ik doe echt wel mijn best om elke keer weer een stapje in die richting te zetten. Dus als je een kat met karakter in huis wil, ben ik echt wel je maatje.

Hopelijk tot binnenkort!

Houdini


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg