Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In SEPTEMBER 2021 hebben 25 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-09-2021
Koen
114

Ik ben Koen, en ik wil doen!

Zo, 1 rijmende zin en jij weet waar je aan toe bent met mij.
Mijn leven is niet zo moeilijk te beschrijven. Ik hou van avontuur. Elk
plekje in huis wil ik leren kennen. Bij elke dichte deur, bij elk raam,
sta ik te gillen. Ik wil naar de andere kant, want zeker weten, daar zijn
nog meer spannende dingen te beleven!
Een gouden mandje zoek ik niet. Een groot bed is prima. Kunnen we
in de avond samen vroeg onder de wol. De ontdekkingen van de dag
doornemen. En dan een nacht vol dromen om al die indrukken te
verwerken. Veilig dicht bij jou.

Heb jij een groot huis met veel plek om te spelen en te ontdekken?
Liefst een tuintje erbij. Een ander katje mag, die kan fijn mee doen
dan. Maar is geen must. Als jij genoeg thuis bent en mij veel
spannends te bieden hebt is het ook goed.

Dus…kom je eens kijken bij mij? Moet je even afspreken wanneer,
maak ik tijd voor je vrij!

Tot gauw dan!
Pootje van Koen!

Geplaatst op 25-09-2021
Ravi
3

Vroeger was ik in mijn eentje gaan kamperen in de Ardennen. Geen vet plan natuurlijk, moet je niet doen. Als kleuterjongen ben ik natuurlijk eigenwijs, maar ze hadden me geen proviand meegegeven op mijn trip. Ik had geen laarzen aan, geen rekening gehouden met modder en ik had geen flauw idee waar ik me bevond. De camping was verlaten, niemand in de buurt. Heb nog "Miauw" geroepen, maar daar kwam ik niet ver mee. Ik ging ergens op een boomstronk wat zitten kniezen, duimen draaien, plannen bedenken. Ik was zo zielig.
Maar ineens kwam er een lieve mevrouw met een mandje op me af. Zo zo, die is wat van plan, jippie! Ja hoor, ik mocht mee. Ik heb haar heel veel kusjes gegeven, ik was zo opgelucht. Piewww.
Ik vond het meteen gezellig bij mijn opvangmama. Nadat mijn buikje vol en rond was, mocht ik kennismaken met de rest van de bende. Zo leuk al die andere katjes, zaaalig. In de Ardennen had ik enkel vlinders om mee te spelen. We zijn een partijtje voetbal gaan spelen, worstelen, boomklimmen, tussendoor met al het mensenvolk knuffelen. Ik ben een gelukkig katje.
Maar het is en blijft een logeerpartij, dus ik zoek mijn definitieve huis. Een huis met lieve mensen, graag een speelkameraadje erbij en dan is mijn geluk compleet en zal ik nooooit meer op avontuur gaan. Geef Expeditie Robinson maar aan een ander, zonder eten is het leven kei erg. Ik werk alles in een recordtempo naar binnen, en ja, ik kan er ook van genieten.
Ik heb nu echt zin om jou te ontmoeten weet je dat? ik vind je nu al lief en wil bij je op schoot kruipen, rollen en zoet liggen.

Geplaatst op 24-09-2021
Gabriel
vv

Ik ben lui. Ik en mijn klimpaal.
Vroeger was ik een gevierde dressman. Ik liep catwalks over heel Europa. Beetje showen, zwoel kijken, wenkbrauw optrekken, slurpen aan een catmilk met een rietje, semi geheimzinnig draaien met mijn ogen, rondjes draaien en oogcontact maken met de fotograaf.
Ze konden niet kiezen. De foto. Ze hebben er dan maar een filmpje van gemaakt met de beste shoots, genomen van mijn beste kant.
In de pauzes werd er altijd geknuffeld, ZALIG. Nu neem ik altijd pauze, want een uur niet geknuffeld is niet geleefd zeg ik altijd maar. Nietwaar.
Je moet wel naar me toekomen, want ik vind mijn schoonheidsslaapjes errug belangrijk. In mijn klimpaal. Klimpaal is lief, mag die ook mee als ik ga verhuizen?
Ik vind het erg belangrijk dat jij goede aaitechnieken hebt. Op mijn kopje, mijn wangetje, neusje, ohh en lieflijke woordjes fluisteren. Je mag dit eventueel afwisselen. Bv. je aait eerst mijn ruggetje, dan ga ik er uitgebreid voor liggen. Dan kun je wat leuks zeggen en daarna ga je verder aan mijn hals, kopje en zo van die zijlingse streeltjes aan mijn wang. Ken je dat. Daarna mag je weer gaan. Moet niet.
Andere katten geen probleem, ik ga niet naar buiten ( gaat mijn haar in de war) en nogmaals: een grote klimpaal met een slaaphut wordt erg gewaardeerd.
Nou, shoot, aai en dag dag! Kusje en knuf van Gabriel x

Gabriël is een heel lieve kat maar wat teruggetrokken. Hij is wel altijd heel enthousiast als we binnenkomen. Hij houdt ook van aandacht.
Wij plaatsen hem graag ergens waar hij veel aandacht krijgt
. Hij kan als enige kat geplaatst worden of bij 1 of 2 andere katten. 
 

Geplaatst op 23-09-2021
Loek
VV

Lieve mensen, ik ben het, Loek! Zoek en je vindt Loek! Ik ben een brave gast, beetje op gemak en rustig, maar ik ben Loeking goed.
Uitbundige capriolen laat ik aan anderen over, maar dat kan ik misschien een beetje verklaren.
Kijk, een paar maanden geleden was ik ergens niet meer welkom, op Facebook zag ik een treffende uitleg, ik kopieer effe, moment:
"Al jaren had hij zijn vaste route en kreeg hij zijn hapje eten van een lieve dame. Maar er werd een nieuw gebouw gebouwd, waardoor Loek zijn route wat moest verplaatsen en hij in de tuin kwam bij iemand anders. Deze meneer vond Loek niet leuk, want zijn eigen katten kregen angst van deze zwerver. Loek moest weg.
Er was geen gesprek meer mogelijk. Indien Loek niet weg ging, zou hij elders worden uitgezet."
Als ik het nu teruglees moet ik zelfs even lachen. Geen enkele kat is hier bang voor mij, ik hou juist van soortgenoten en ben heel graag in hun bijzijn. Maar goed, die meneer vond ik sowieso stom, nul tolerantie, daar kan ik niets mee.
Mijn karakter is voorzichtig en een beetje terughoudend. Nu weet je waarom.
Er zit veel potentie in mij, ik kan de wereld iets bieden als... ik de kans maar krijg. Daar zit dat pijnpuntje. Ik wil zo graag die kans grijpen, in alle vertrouwen en eigenheid.
Laat me mezelf zijn, dan ben ik ook goed genoeg. Dat is me hier al vaak ingefluisterd, ben erin gaan geloven. Ik heb een goed hart, echter teruggetrokken, maar zou graag willen lossen. De spanning wegdrijven, want dan kom ik echt oprecht goed terecht. Loek het rijmboek.
Ik wil graag met jou eens om de tafel zitten, vertellen hoe lief ik eigenlijk ben, maar gewoon de aandacht niet eis. Andere katten mij kunnen bekoren, omdat ik daar echte nood aan heb.
Hopelijk tot....?
Liefs Loek

Geplaatst op 22-09-2021
Fency
110

Ik ben een grote meid die zich op haar toekomst voorbereid. Ik wilde gaan studeren, maar dan moet ik op kamers en aangezien ik nog altijd geen kamer heb gevonden ( bij jou welteverstaan), ben ik hier mijn eigen opleiding begonnen. Ik ben  DOL op recyclen. Misschien is een job in de kringloopwinkel iets voor me, want ik loop en speel graag met gebruikt materiaal. Papiertjes, wc rolletjes, plastic potjes, kurken, you name it. Ik geef het een tweede leven en kost jou helemaal niks nada. Verenstokjes vind ik dan wel weer leuk, maar ik de veertjes eraf gemold heb, dan blijft het fun voor 10. Ik heb dan ook helpers, want alleen is saai. Ik speel met mijn broer en alles wat energiek en gezellig is. Moet dan ook absoluut een speelvriendje hebben, heb je die? Mijn broer mag ook, als ik maar een sparmaatje heb :-)
Dan... ik hou van knuffelen, kroelen en kriebelen. Niet naar me toe hollen, dan vind ik stom. Maar loop gewoon rustig mijn kant uit, strek je hand uit en ik ben om. Prrrrrr.
Heb je beetje een leuk bed, want ik hou van samen slapen. Ik beloof dat ik heeeeel stil zal zijn, dan nestel ik me aan jouw voeten en heb je altijd een nachtwaker voor geval er enge spoken op bezoek komen.
Wat doen we, afspraak maken?  Is er een kringloopwinkel in jouw buurt? Kunnen we altijd samen eens sjoppen.
Nou, doei!

Fency wordt enkel met of bij een ander speels katje geplaatst!

Geplaatst op 18-09-2021
Feran
VV

Niet gemist, ik liep verloren, zonder vangnet, ik wist het even niet meer...
Maar ik werd opgemerkt,opgetild, niet beseffende dat mijn nieuwe avontuur die dag begon. Ik vond alles op dat moment goed, want ik wilde deze situatie niet meer. De onzekerheid knaagde teveel, ik sliep er niet van. Ook mijn grommende buikje protesteerde bij de onthouding van voedsel. Nee, breng me maar ergens, als er maar voedsel en warmte is. Het is goed.
Ik ben hier, al een tijdje. Maar zoals zovele andere vrienden hier, komen we pas echt tot ons recht in een huisje voor onszelf.
Ik verberg mijn glooiende manen, mijn zachte blik zoekt de schaduw van de kast. Mijn rust, liefde, zachtheid en oprechtheid is alles wat mijn hele lichaam omvat. De beroemde kast heeft een goede functie. Zij zorgt voor onderdak voor hen, die stiltes zoeken in de drukte van het geroezemoes. Van de vele dribbelende pootjes. Ik heb geen enkel probleem met een soortgenootje, ze mogen zelfs in mijn kast, dan kunnen we stiekem smoezen.
Ik vind zelfs kleine kinderen oke. Maar weet je? Ik zit in een kattenasiel waar het enorm druk is, waar absoluut liefde heerst en heel veel zorg voor ons allemaal, maar dit is tijdelijk. En ik ben geen dominant typje, mijn bescheidenheid siert mijn hart. Ik hou van knuffelen, aandacht, maar ik zal deze nooit opeisen. De kast is ideaal...
Mijn laatste avontuur start op het moment, dat jij mij in jouw armen neemt.

Een superlieve schuchtere kater. Hij verstopt zich nog vaak, maar als je hem wil begroeten komt hij meteen naar je toe.

Geplaatst op 18-09-2021
Noah
yc

Mijn naam is Noah, je kent hem wel, die van dat bootje en de grote vloed die eraan zou komen. Nou, ik kom uit het overstromingsgebied in Wallonië als zijnde zwerfkat, want dat was wel bekend.
Het water kwam snel, heel snel. Ik zag mensen in alle haast vertrekken, ze lieten alles achter. Ik had ook geen tijd te verliezen, het water zoog alles op, nam caravans met zich mee, mee met de ongekende kracht in alle verwoesting. Nadenken zat er niet bij, ik moest rennen, op zoek naar hogere oorden...Het werd een donkere angstige nacht, waarbij mensen- en dierenlevens abrupt werden beëindigd. Ik heb soortgenootjes zien gaan, we waren met een grote groep. De angst zal ik nooit vergeten, niet beseffend of je het zelf zou redden. Ik had graag een boot gebouwd, een boot die iedereen zou redden, ze mochten allemaal erbij, samen zouden we het redden...
Ik wil er niet meer aan denken, het nu en de toekomst is belangrijk. Zo zijn er ook veel vrienden wel gered dankzij zwerfkat in nood.
Ze vonden me meteen een leuke kerel hier. Knap blijkbaar ha! Das mijn moeder hè, zij was de knapste van heel de wereld!
Ik ben dol op jouw grenzeloze liefde, kan zelfs een hele dag op je schoot liggen als je daar zin in hebt. En dat heb je, want dat is gezellig.
Ik spin zelfs een liedje voor je, heb een heel repertoire, zet die jukebox maar aan! Ik kan iets romantisch, iets rockerigs, maar ook een uptempo is voor mij no problemo.
Andere katten zijn leuk, maar ik woon er liever niet mee samen. Oke, in de boot van Noah red ik hen allemaal, maar daarna allemaal naar een eigen huisje graag 😉 Nee, ik ben helemaal into jou. JIJ!
Ik vind het buiten ook fijn, zonder dat watergedoe. Woon jij een beetje leuk waar ik buiten kan en geen hoge daken op moet rennen?
Mijn boot is een beetje beschadigd onlangs.
Kortom: ik ben de grootste knuffel, lief, gezellig en allemaal van datte. Zullen we eens kennismaken en meteen maar knuffelen? Je bent er toch, heb er nood aan.
Hopelijk tot...? Liefs van mij! Noah ( 5 jaar)
 

Geplaatst op 18-09-2021
Mirabelly
102

Mirabelly hier …. Een lieve jonge dame van 9 maanden.

Voor mij is eigenlijk alles ok. Ik kom verlegen om knuffels vragen maar trek me ook nog regelmatig terug onder de zetel. Met wat aanmoediging kom ik dan graag bij je.

Ik zoek een rustige plek en een baasje dat me de aanmoediging geeft die ik nodig heb.

Misschien woont er zelfs een iets oudere poes dat zou ik ook wel leuk vinden.

Waar ik verder kan open bloeien en groeien en misschien zelfs kan beginnen spelen en gekke dingen kan doen.

Wie gaat dit avontuur met mij aan , het gaat zeker een topverhaal worden.

Geplaatst op 16-09-2021
Remi
111

.

Geplaatst op 15-09-2021
Noudy
VV

Mijn hart loopt over. Ik weet niet wat mij overkomt!
Weet je hoe het voelt, wanneer je onzeker bent over de toekomst, wanneer het buitenleven haar gevaren toont. Het verlangen naar een binnenleven zo sterk is, maar je niet weet of je ooit die warmte zult ervaren...
Die onzekerheid knaagt, maar de hoop is nooit vervlogen.
En het is me gelukt. Deels dan.
Ik logeer nu tijdelijk in het kattenasiel waar ik alle vrijheid krijg. Ik heb snel vrienden gemaakt, want je komt elkaar continu tegen. We hebben de vrijheid weet je. We mogen onze wandelingen maken, er zijn buitenrennen, leuke kamers waar je kunt neerploffen of gewoon voorbij loopt. Kan allemaal.Ik heb zo mijn favoriete plekjes gevonden.
Lekker chillen op de grote stoel, mijmeren voor het grote raam, kletsen met de jongeren bij de snackbar ( keuken) en luisteren naar alle probleempjes. In een vroeger leven was ik sociaal werkster, heb niet eens een diploma, ging helemaal vanzelf. Komt uit het hart en zo.
Degene die het nodig hebben krijgen een bemoedigend kopje van me, effe hart onder riem steken, soort van moedergevoel.
Ik heb ook nood aan dagelijkse knuffels, ga ik niet ontkennen. Een vluchtige oogwissel met de mens zorgt al voor een opgeheven staartje en priet priet... Even knuffelen, even me-time. Heb er nood aan.
Ik heb veel meegemaakt, heb me vaak eenzaam op straat gevoeld, dat wil ik niet meer. Ik heb nood aan genegenheid en liefde, niet elke dag alleen zijn. Jij kleurt mijn dag, snap je...
Het liefst ook met een soortgenootje in huis, vind ik leuk. Ben een sociaal meisje.
Dan nog een laatste dingetje en daarna moeten we gewoon eens afspreken. Ik geniet toch best nog wel van het zonnetje, de reizende wind, de spelende blaadjes en de geur van buiten. Het hoeft niet veel te zijn. Een tuin, buitenren, zelfs balkon kan mij bekoren.
Kijk maar, ik ben hier, ik ga nergens heen. Ik gewoon de kans op eigen geluk en ik weet dat jij daar ergens bent x
Liefs Noudy, 7 jaar

Noudy is een flinke mooie dame, met heel veel liefde te geven.
Ze komt meteen naar je toe, staart in de lucht, geeft liefdesbeetjes. Ze kan ook goed met andere katjes, geeft regelmatig kopjes aan de katjes die langslopen.
Ze houdt ook echt van aandacht, dus wij plaatsen haar niet waar ze lang alleen zou zijn.
Noudy heeft graag gezelschap van soortgenoten en ze gaat wel eens graag naar buiten, dus als er een tuin, buitenren of balkon is, zal ze hier zeker van gaan genieten.

Geplaatst op 12-09-2021
Wally
22

Hoi iedereen, mijn naam is Wally. Ik heb wat tijd nodig gehad om te wennen aan mensen en al hun geluiden. Dankzij mijn broertje Sjarel, die een echte durver is, heb ik toch ook mijn grenzen verlegt. Opgepakt worden vind ik nog steeds niet zo fijn maar als je ergens rustig neerzit, ben ik de eerste om luid spinnend om je schoot te komen liggen. Ik kan dan echt genieten van streeltjes. Zodra het wat te druk wordt, trek ik me wat terug. Het liefst van al speel ik met mijn broertje of de kat des huizes. Ik zou het dan ook super fijn vinden dat ik samen kan blijven met met broertje Sjarel.

Geplaatst op 11-09-2021
Jess
108

Jess is een gezellig en rustig kittentje. Samen met broer Luke speelt hij graag. Hij laat zijn broer graag voorop gaan om de weg vrij te maken. Jess is een echte knuffel kont en verzot op lekkers. Waar Luke gaat, is Jess ook. Hij kan met honden als ze niet te druk zijn en kindjes zijn fijn om mee te knuffelen, zolang ze voorzichtig met hem omgaan want anders vindt hij dat nog wel wat akelig.

Jess heeft behoefte aan gezelschap van soortgenootjes. Hij kan eventueel samengeplaatst worden met zijn broertje, Luke.

Geplaatst op 11-09-2021
Luke
108

Luke is een heerlijke spring in het veld en gaat graag op ontdekking uit. Hij speelt graag samen met zijn broertje en met balletjes. Komt graag bij je om te knuffelen en is de dapperste van het stel. Loopt graag voorop en maakt de weg vrij voor Jess. Dat is natuurlijk kei vermoeiend dus valt hij gerust tijdens het spelen in slaap. Je kunt hem in de gekste posities en plekken in dromenland terugvinden. Honden tolereert hij wel en kinderen zijn leuk om mee te knuffelen en te spelen. Ze moeten wel niet te druk zijn want dat vindt hij nog een beetje overweldigend.

Luke heeft behoefte aan gezelschap van soortgenootjes. Hij kan eventueel samengeplaatst worden met zijn broertje, Jess.

Geplaatst op 09-09-2021
Louisa
VV

Louisa is een sociale knappe snoet en dol op kriebeltjes, aaitjes en kusjes. Heerlijk genietend op een plankje, klimpaal of mandje. Smachtend naar een aaitje van jou, een lief woordje en een bevestigend knikje dat ze er mogen zijn.
Louisa kan perfect alleen geplaatst worden mits ze genoeg aandacht krijgt. Ze is niet zo aangedaan van soortgenootjes dus gezelschap van andere katjes is niet nodig.

Geplaatst op 07-09-2021
Raoul
vv

CV Raoul

Naam: Raoul (man)
Waar: Zwerfkat in Nood/Villa Vagebond
Email: kattenbemiddeling@zwerfkat.com
Geboren: 1 april 2020 ( serieus)
Burgerlijke staat: vrijgezel

Hobby's:
-Voetballen. Ik was reservespeler bij de Rode Duivels. Erg dom dat ze me op de bank hebben laten zitten. Ik heb goede reflexen, maak de sierlijkste sprongen en de beste dribbels. Soms glij ik uit maar dat doe ik om je af te leiden.
- Gamen op de tablet. Als je me vervelend vind wanneer je wil koken en ik de boel kom saboteren, zet je me op de bank met een tablet en mij hoor je niet meer. Je moet wel even de knopjes bedienen, daarvoor zijn mijn teentjes te dik.
- Verleidelijke snoeten trekken. Ben ik vrij lang mee bezig, maar ik kan het dan ook goed. Niet eens voor gestudeerd, kun je nagaan. De bedoeling is dat ik dan geaaid word, wat meestal wel lukt. Ik kan de mensen zo easy pleasen.
- Knuffelen, zie vorig puntje.

Studies:
- School voor acrobatiek. Ik was de beste van de klas! Mijn techniek was loepzuiver. Ik kon balanceren op het dunste latje, ik kon zweven in de lucht, flikflakken, you name it. Moest wel halverwege afhaken, want ik kreeg een bekkenbreuk die niet zo goed heelde. Nu loop ik wat onhandig en glij ik wel eens uit, boeit mij niks. Maar goed, toen ben ik maar clown geworden.
- Clown workshops, deel I en II. Ik heb niet eens schmink nodig, je lacht zo ook al om mij.
- Kookschool 1 dag gedaan. Ben eruit gegooid, ik at alles op.

Wat wil ik:
- Jou! Ik wil vrienden voor het leven, graag een speelkameraadje erbij, dat wordt lachen.
- Ruimte om hobby's te kunnen blijven uitoefenen. Eén dag niet gevoetbald, is één dag niet geleefd.
- Ik wil dat jij mij leuk vind en kan lachen om mijn energieke buien. Maar ook dat je goed kan klef doen met mij :-)
- Hele kleine kindjes gaan mij denk ik iets te baldadig vinden, dus die kunnen beter met babypoesjes knuffelen!

Doei! Raoul x

Geplaatst op 05-09-2021
Faye
104

Hooii, ik ben Faye. Paar maanden geleden werd ik door lieve mensen gevonden bij een restaurant. Ik geef ze een dikke nul voor het eten én voor sfeer en gezelligheid gezien ik bij de dierenarts de diagnose kreeg van "uitgedroogd en zwaar ondervoed". Geen aanradertje dus daar.
Bij mijn opvangmama kon ik mijn culinaire hart wel weer helemaal ophalen; brokjes, snacks, vleesjes, vers gekookte zalm? Laat maar komen, chef! Dat hippe gedoe "mousse van", "zalfje van" is allemaal niet aan mij besteed. Wel krijg ik er graag altijd een sausje bij. Anders is het wat droog in de keel, snap je? Bijkomend ben ik ook nierpatiënt en mag ik dus enkel dieetvoer eten. Maakt me alleen maar exclusiever, toch? Gelukkig zijn ook hierin diverse smaakjes zodat mijn smaakpapillen zich niet gaan vervelen.

Ik eet het liefst alleen, of samen met mensen. Soortgenoten zijn niks voor mij; dat gemiauw aan m'n kop, ga ik van blazen en stressen. Beetje gelijk die Gordon Ramsey.
Geef mij maar mensen; jong en oud. Beetje keuvelen met een snackje erbij, kom ik nadien lekker op je schoot knuffelen en kunnen we samen een dutje doen en uitbuiken.

Wil jij voor altijd met mij "Komen eten"? Vul dan snel het adoptieformulier in, graag met culinaire referenties!

Geplaatst op 05-09-2021
Pumba
110

Pumba is een heerlijk speels, aanwezig, actief en knuffelig kitten.
Wij plaatsen hem enkel bij of met een ander speels katje.
Pumba kan eventueel samen geplaatst worden met z'n broertje Timon en mama Lara.

Pumba moet 2 keer per dag geaerosolt worden. Ook moet hij regelmatig op controle bij de dierenarts.

Geplaatst op 05-09-2021
April
116

Ze is een mega schattig meisje, vindt iedereen en alles leuk en lief. Ook is April echt een knuffelmuisje. Ze is wat kleiner dan haar broer en zus, maar doet echt niet onder en is vaak met spelen de snelste van het stel. Knuffelen en kroelen is bij haar ook een echte must.
Bij haar is ook een speel maatje echt aan de orde.

Er is 1 klein mega belangrijk dingetje bij haar: ze zal NIET vrij buiten mogen alleen in een afgesloten tuin, balkon of ren, want ze kan amper miauwen. Komt ze ergens opgesloten te zitten zal niemand haar kunnen horen.

Geplaatst op 05-09-2021
Yuna
116

Yuna is bij haar gg mogen blijven wonen ♥

Geplaatst op 04-09-2021
Teddy
110

Teddy is een heerlijk mannetje! Hij komt heel graag bij je op bed liggen, tegen je aan wrijven, kopjes geven, met andere woorden: het is gewoon een echte knuffelkater!

Geplaatst op 02-09-2021
Shira
6

Shira en Ezra

Ik kom er gewoon voor uit schaam me nergens voor. Ik ben een MAMA's kindje. Zo. Ik hou van mama en mama van mij en ik ben niet van plan om haar in de steek te laten. Mama is de liefste van de hele wereld en ze is kei dapper!
Ik ben Ezra trouwens, een kleuter.
Vroeger woonden we onder een houtstapel, ik vond het wat krapjes. Maar dit was wel een uitstekend basis om je te verstoppen bij dreigend onheil. We hadden geen electriciteit, zelfs geen wc, maar we hadden elkaar. Dan ben je een rijke kat, kan ik je wel vertellen.
Ik had nog nooit tweebeners gezien, maar jeetje hey. Jullie passen echt nooit onder een houtstapel.
Ons gezin werd gevangen en we hingen zo hard aan mama, dat zij ons wilde beschermen en haar pootje pijn deed.
Later vertelde ze me dat het pootje zo erg was, dat het bijna eraf gehaald zou worden. Maar we hebben oefeningen gedaan, ik deed voor de lol mee en nu gaat het helemaal goed. Ze kan gewoon op haar pootje steunen, maar ze mag nooit meer naar buiten. Vinden wij helemaal niet erg, lekker saampjes binnen zitten. Mama Shira houdt heel erg van knuffelen met jullie mensen. Ze moet jullie wel eerst wat leren kennen, maar dat is niet erg, ik ben net zo. Ik hou ook van jullie handen, maar eerst even zeggen wie je bent en onderlinge afspraken maken, dan zit dat helemaal goed tussen ons.
We kunnen beste vrienden worden, ons hart is puur en groot. Daar pas jij makkelijk in. We kunnen samen spelen? Onze nieuwsgierigheid is een familietrekje, net zoals lekkere hapjes scoren en gewoon niks doen.
Ik mocht van mama trouwens het woord doen, das goed voor mijn zelfvertrouwen en kan zij lekker middagdutten.
We willen heel graag ons koffertje pakken, we nemen niet zoveel mee, wij zijn bescheiden.
Lieve handkusjes en zwaai zwaai!
Ezra ( 3 1/2 maand) en mama Shira ( 1 jaar) x

Kan een afbeelding zijn van kat en de tekst 'Ezya Shira'

Geplaatst op 02-09-2021
Ezra
6

Shira en Ezra

Ik kom er gewoon voor uit schaam me nergens voor. Ik ben een MAMA's kindje. Zo. Ik hou van mama en mama van mij en ik ben niet van plan om haar in de steek te laten. Mama is de liefste van de hele wereld en ze is kei dapper!
Ik ben Ezra trouwens, een kleuter.
Vroeger woonden we onder een houtstapel, ik vond het wat krapjes. Maar dit was wel een uitstekend basis om je te verstoppen bij dreigend onheil. We hadden geen electriciteit, zelfs geen wc, maar we hadden elkaar. Dan ben je een rijke kat, kan ik je wel vertellen.
Ik had nog nooit tweebeners gezien, maar jeetje hey. Jullie passen echt nooit onder een houtstapel.
Ons gezin werd gevangen en we hingen zo hard aan mama, dat zij ons wilde beschermen en haar pootje pijn deed.
Later vertelde ze me dat het pootje zo erg was, dat het bijna eraf gehaald zou worden. Maar we hebben oefeningen gedaan, ik deed voor de lol mee en nu gaat het helemaal goed. Ze kan gewoon op haar pootje steunen, maar ze mag nooit meer naar buiten. Vinden wij helemaal niet erg, lekker saampjes binnen zitten. Mama Shira houdt heel erg van knuffelen met jullie mensen. Ze moet jullie wel eerst wat leren kennen, maar dat is niet erg, ik ben net zo. Ik hou ook van jullie handen, maar eerst even zeggen wie je bent en onderlinge afspraken maken, dan zit dat helemaal goed tussen ons.
We kunnen beste vrienden worden, ons hart is puur en groot. Daar pas jij makkelijk in. We kunnen samen spelen? Onze nieuwsgierigheid is een familietrekje, net zoals lekkere hapjes scoren en gewoon niks doen.
Ik mocht van mama trouwens het woord doen, das goed voor mijn zelfvertrouwen en kan zij lekker middagdutten.
We willen heel graag ons koffertje pakken, we nemen niet zoveel mee, wij zijn bescheiden.
Lieve handkusjes en zwaai zwaai!
Ezra ( 3 1/2 maand) en mama Shira ( 1 jaar) x

Kan een afbeelding zijn van kat en de tekst 'Ezya Shira'

Geplaatst op 01-09-2021
Gaston
36

Hallo, mijn naam is Gaston. Ik ben drie weken geleden samen met mijn zusjes aangekomen bij mijn gastmama. Het is hier superleuk want we hebben veel speelgoed en krabmeubels, en veel ruimte om rond te crossen. Je kan het al raden, ik ben één brok energie. Ik ren graag achter balletjes aan en ik worstel graag met mijn zusjes. Op rustigere momenten word ik ook graag geknuffeld en gestreeld. Wie heeft er een permanent plaatsje voor mij? Oh ja, liefst samen met een van mijn zusjes of met een ander jong speels katje anders ga ik me vervelen. Als je me komt bezoeken bij mijn gastmama, dan kan het zijn dat ik wat verlegen ga zijn. Maar maak je niet ongerust, als ik op mijn gemak ben, dan ben ik de grootste speelvogel en de liefste kater. Tot snel!

Gaston wordt het liefst geplaatst zijn zusje, Jill OF ergens waar al een speels katje is. Hij heeft gezelschap echt nodig!

Geplaatst op 01-09-2021
Jill
36

Hallo, mijn naam is Jill. Ook wel gekend als de wegpiraat van Herent. Ja zeg, dat was een avontuur daar op die enge baan. Gelukkig heeft iemand me in veiligheid gebracht.

Ik woon nu samen met mijn Gaston. We ravotten en spelen graag een voetbalpartijtje samen. Ik ben in het begin wat schuw als er bezoek komt maar eens ik op mijn gemak ben, dan kom ik wel snuffelen en word ik graag geaaid. Ik zou het liefst geplaatst willen worden met mijn broertje Gaston, want ik word wel wat bang als ik alleen ben. Dus als jullie plaats hebben voor twee van ons, dan zou je me heel blij maken. Oh ja, ik had een oorontsteking toen ik binnenkwam, maar die is volledig genezen. Ik hou mijn kopje nog wat scheef en mijn gastmama heeft het idee dat mijn gehoor niet al te best is. Hierdoor wordt het gevaarlijk moest ik op mijn eentje buiten mogen, dit vind ik heel vervelend want ik doe niets liever dan op avontuur gaan. Daardoor kom ik best in een gezin met ofwel een groot huis, een afgezette tuin of bij mensen die me graag dagelijks buiten laten in mijn harnasje. Want dit heb ik al flink geoefend en vind ik geweldig!

Jill, wordt enkel samengeplaatst met haar broertje, Gaston.
 

Geplaatst op 01-09-2021
Lottie
VV

Hoi, Ik ben Lottie.
Ik had een huisje, maar daar voelde ik me niet zo op mijn gemak. Ik was toch een beetje te druk. Dus kwam ik in Villa Vagebond terecht. Daar vond ik het best eng, met al die grote katten, dus mocht ik mee naar een gastgezin. Nou, daar was het ook best eng. Minder katten, maar een heel grote hond.
Maar hey, als ik blaas, gaat hij achteruit. En hij heeft een heel grote pluizenstaart, waar hij mee zwaait. Toch niet zo eng als ik in het begin dacht. Ik denk dat ik daar straks toch eens mee ga spelen.
Ik heb hier al een vriendje die met me meerent over de trap. Die is leuk, die trap. Naar boven, naar beneden, en dan halverwege even uitrusten.
Maar hoe leuk het hier ook is, ik zoek een huisje waar ik mag blijven. Waar ik ook mag rennen en spelen, en waar vriendjes zijn. Want heel alleen, vind ik niet zo leuk.
Mag ik binnenkort bij jou en je vriendjes wonen? Kunnen we samen trappen lopen.
Kusje Lottie


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg