Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In AUGUSTUS 2021 hebben 59 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-08-2021
Cas
106

Weldra meer informatie over Cas!

Geplaatst op 31-08-2021
Aiko
116

Aiko is een heerlijk mannetje, hij vind iedereen en alles leuk
Op zich is hij een rustig mannetje wat als een duveltje uit het doosje kan springen.
Hij is een echte spring in het veld als hij het in zijn bolletje heeft.
Kroelen en knuffelen vind hij heerlijk. Ook vindt hij het echt helemaal het einde als hij zijn aandacht kan opeisen.
Aiko heeft in zijn nieuwe huisje  zeker een speelmaatje nodig!
 

Geplaatst op 30-08-2021
Otje
106

Ik ben altijd zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk!

Prrrrr, prrrr, prrr... zo weergalmt het rustgevende geluid door de ruimte. Otje is daar! Zijn motortje heeft geen benzine nodig, het wordt gevoed door energie en blijdschap. En dat de gehele dag door...
Meer dan een jaar in de opvang nu, en helemaal overgevlogen uit Griekenland om bij ons een tweede kans te krijgen.

Een korte opfrisser:
Otje was kitten, toen hij werd overreden door een auto. Zijn bekken en rug verbrijzeld en vreselijke open wonden waren het gevolg.
Hij werd vervolgens naar een dierenkliniek gebracht en alle zeilen werden bijgezet om zijn leven te redden.
Dit speelde zich allemaal meer dan een jaar geleden af. Maandenlang verbleef hij in een bench in de dierenkliniek.
Otje sleurde met zijn achterpootjes. De stand van zijn achterpootjes stonden ook niet goed.
We besloten hem te helpen, in Griekenland zou hij geen kans maken, wij wilden hem de ultieme kans geven.
We kwamen er al snel achter dat hij helemaal niet zelfstandig kon plassen, hij had een overloopblaas. Deze moest handmatig leeggedrukt worden.
We lieten zijn poot amputeren en na een tijdje kon hij ineens op zijn andere achterpootje staan!

Nu crosst Otjepetotje rond als een driewielertje :-) Hij is sneller dan het licht!
Otje is een ECHTE optimist. Lekker ongecompliceerd alles uit het leven halen.
Hij zoekt een huisje waar ze kunnen omgaan met zijn medische probleempjes. Zijn blaas moet dagelijks leeggemaakt worden en hij heeft gevoelige darmpjes, waardoor hij lichtverteerbaar eten krijgt.
Maar hey! Je krijgt er bergennnn liefde voor terug, hij het meest vrolijke katje ooit

Geplaatst op 30-08-2021
Shenzi
106

Binnenkort meer info en foto!

Geplaatst op 30-08-2021
Nel
3

Melding uit Genk, later meer info

Geplaatst op 30-08-2021
Tobias
VV

Ik kan liplezen. Ik kan al jullie geheimen ontrafelen, maar ik ben geen flauwe. Ik hou het allemaal voor mezelf, vergeef me als ik soms stiekem gniffel, maar hey! Mijn naam is haas, ik weet van niks, sssst...
Mijn oren zijn om te horen, maar die van mij hebben hun deurtjes gesloten. Sleutel is zoek, dus ik ben doof.
Neuh, is niet erg, ook helemaal niet zielig, maar kondig wel even aan dat je er bent. Beetje zwaaien of zo, gebarentaal, of kijk me eerst even aan met jouw mooie lieve ogen. Daarna kunnen we knuffelen, want ik ben lief!
En om het nog gecompliceerder te maken: ik ben ook nog eens blind aan 1 oog. Kun je trouwens ook wel zien ( zien, ha, ik ben grappig). Mijn handicap hoort bij mij, ik vind het geen probleem. Het is wat het is en het leven is te kort om te huilen, ik maak plezier!
Ravotten, stoute dingen doen, spelen met jeugdige kattenkatjes, mijn energie is bruisend en ontluikend. Heb jij ook zo'n speelvogel in the house? Laat mij hem/haar verblijden, je gaat hier zo van genieten..Leun maar achterover en bespreek al je geheimen met je partner of vriendin. Ik vertel nooit iets door, beloofd!
Oh, grote kinderen zijn geen probleem, maar die kleine energiebommen gaan mij waarschijnlijk nog niet zo goed begrijpen.
Nah, wat doen we. Daten? We maken er samen wat moois van, voor altijd, als je mij de kans geeft. x

 

 Tobias is een heel speels katje. Hij speelt het liefst met soortgenootjes. Omdat hij doof is moet je hem rustig benaderen anders schrikt hij van je. Ook ziet hij aan één oogje niets.

Tobias mag enkel naar buiten in een afgesloten tuin/terras of kattenren ivm z'n doofheid 

 

Geplaatst op 29-08-2021
Bob
28

Hoi, ik ben Bob. Toen ik gevonden ben ging het niet zo goed met me. ik was namelijk aangereden en ik lag behoorlijk in de kreukels. Mijn rechterachterpoot was gebroken en mijn linkervoorpoot was verlamd. De dokter heeft mijn achterpoot gered door er een flinke pin in te zetten. Die is er gelukkig alweer een tijdje uit. Omdat de verlamming aan mijn voorpoot niet meer beter werd, heeft de dokter daarna mijn voorpoot geamputeerd.

Maar daar merk je niets van hoor! Ik ren en vlieg door het hele huis, ik klim en spring hoger dan menige kat met vier poten en ik kan spelen alsof mijn leven er vanaf hangt. Ik vind alle katten leuk en daag iedereen uit om te spelen, Mijn pleegbriertjes en -zusjes zijn prima speelmaatjes. We zitten elkaar regelmatig achterna en dan rollebollen we samen over de vloer. Verder knuffel ik graag met mijn opvangmama. Ik lig dan graag op schoot of op de bank erbij. Soms kan ik van knuffelen geen genoeg krijgen! Ik knuffel wel alleen als ik er zin in heb, als mijn opvangmama me aait als ik er even geen zin in heb, laat ik dat wel weten hoor. Ik geef eerst een waarschuwing, maar als dat niet genoeg is, probeer ik te happen. Ik bijt niet door hoor, maar dan moeten ze meteen maar luisteren....

 

Helaas heb ik ook wat aanvallen van astma/bronchitis gehad. HIervoor heb ik behandelingen in de aerosol gehad, iedere dag 20 minuten. Dat vond ik niet zo leuk, maar het scheen goed voor me te zijn. Op dit moment zijn de aanvallen gelukkig helemaal weg. Misschien ben ik er overheen gegroeid, maar het kan ook zijn dat de aanvallen door pollen zijn veroorzaakt. De aanvallen vonden namelijk plaats van maart tot juni. Dus misschien heb ik volgend voorjaar wel weer last en moet ik weer aan de aerosol...

 

Als het kan wil ik graag naar buiten in een afgesloten tuin waar ik niet uit kan ontsnappen of een kattenren. Ik ben namelijk nogal onbezonnen en ik kan schrikken van harde geluiden zoals een grasmaaier. Dus als ik buiten vrij zou rondlopen zou ik zomaar weer de straat oprennen zonder te kijken.

 

Verder wil ik graag bij een of meerdere andere katten geplaatst worden. Ik ben vriendelijk naar alle katten en speel graag met vriendjes.

Bob zou graag buiten kunnen maar enkel in een afgesloten tuin of kattenren omwille van zijn beperkingen (waar hij dus geen last van heeft ♥)
Geen must als er in huis genoeg vertier is (andere speelse katjes)

Geplaatst op 29-08-2021
Bailey
28

Hoi wij zijn Bo, Bailey en Bean,

Wij zijn bij onze opvangmama terecht gekomen omdat onze moeder is doodgereden. Gelukkig hadden we elkaar nog.

We vinden mensen nog wel spannend, als ze op ons afkomen rennen we snel weg. Oppakken en aaien laten we ook nog niet echt toe. Maar we zijn ook best wel nieuwsgierig. En we durven steeds meer, dus met een beetje geduld komt het wel goed met ons.

We zijn gek op eten, als mijn opvangmama natvoer of katten melk maakt, staan we met z'n allen te trappelen en miauwen we ongeduldig tot het klaar staat. En als de andere katten in huis niet snel genoeg eten, eten we hun portie ook nog wel op hoor! En omdat we zo druk zijn met eten laten we onze opvangmama toe om ons te aaien. Maar als het eten op is, is het ook klaar met aaien!

Verder ravotten we graag met elkaar en met de andere opvangkatten.

We zouden in ons nieuwe huisje graag samen (met z'n tweëen of misschien zelfs met z'n drieën ;)) willen blijven of anders in ieder geval met een nieuw speels vriendje of vriendinnetje om mee te rennen, vliegen, klauteren en kattenkwaad mee uit te halen.

Geplaatst op 29-08-2021
JJ
13

Ik ben JJ (JayJay).
Een stoer gespierde adonis,....zo heeft de baas des huizes me wel eens genoemd. Ik houd van eten en van geaaid worden. Het liefst op mijn koppie,..dan val ik zo in slaap. Ik lig graag op een zachte ondergrond, maar onder de tafel is net zo lekker. En dan kan ik goed zien wanneer het etenstijd is.
Ik kan goed overweg met de andere kater hier in huis. We hebben eigenlijk nooit ruzie. Alleen probeer ik natuurlijk wel de brokjes die hij laat liggen op te peuzelen.
Ook met kinderen kan ik prima door een deur. Ik moest wel even wennen aan dat drukke gedoe en al dat lawaai, maar nu vind ik dat niet erg meer. Als ik zo af en toe een snoepje krijg, vind ik zelfs het drukste kind lief. Want voor eten doe ik immers alles.
Het heeft even geduurd, maar nu ik me op mijn gemak voel, ben ik ook wel in voor een spelletje. Om in vorm te blijven jaag ik op vliegen, speel ik graag met schoenveters of ren ik achter lichtjes aan. Ik vermaak me prima hier binnen,...al ben ik ook wel nieuwsgierig geworden naar wat er buiten allemaal is. Dus lig ik soms ook op de vensterbank naar buiten te turen. Maar het liefste ben ik bij mijn baasjes in de buurt. Lekker luierend op de bank…. en dan kan ik uiteraard goed zien wanneer het weer etenstijd is.

JJ is een heel relaxte kat. Spelen laat hij over aan de kleine soortgenootjes. De ene keer dat hij wel eens iets sneller wilt lopen is als hij denkt dat het eten er aan komt.

 

Geplaatst op 28-08-2021
Pelle
103

Dit kitten werd door de hond van de meldster in de tuin gevonden.

Pelle, kom jongen, de mensen willen wel graag iets van je lezen.


Uhmmm ik durf niet zo goed, vreemde mensen vind ik nog wat eng....
Ik kijk eerst wel even toe van achter de bank, oké?
Niet oké, dus. heb ik weer dikke pech. Er valt eigenlijk niet veel te vertellen. Ik ben Pelle, een mooie, brave puber jongen. Zo klaar.


Wat? Nog niet tevreden? Oh ja je hebt gelijk ik ben wel een belangrijk detail vergeten. De mensen moeten inderdaad wel weten dat ik op 3 pootjes door t leven ga. Ik dacht dat ik veilig kon schuilen in een tui. Mis poes! Een hond kreeg me in de smiezen en dat heb ik geweten. Daar bengel je dan als kleine dreumes van amper 7 weekjes en auwie mijn pootje deed zo'n pijn. Gillen en schreeuwen doe je dan. Gelukkig had de hond een alert baasje, die mevrouw heeft me het leven gered. Mijn opvang mama heeft me gehaald. Ze deed heel erg haar best om mijn vertrouwen te winnen. Ik was het niet zo eens met die grote tweevoeters. Maar ik vind mijn mensjes nu wel lief, ik kan lekker met hun kroelen. Toch raak ik nog geregeld in paniek, kan ik ook niet aan doen, gebeurd gewoon....

Als de tijd rijp is dat ik naar een eigen huisje ga vertrekken, zou het wel fijn zijn...
 

Geplaatst op 28-08-2021
Maximus
105

Maximus eet goed, speelt graag en is een echte slaapbeer. Spelen en ‘vechten’ met zijn broer en zus is hij ook goed in. Hij is de zwaarste en de grootste van de drie en wordt steeds sneller in het spelen. Hij daagt graag zijn broer en zus uit om te spelen en als hij de anderen ziet spelen dan mengt hij zich graag tussen hen in. Ook met mama speelt hij vaak. Hij is een sociaal katje. Hij kan met iedereen goed overweg, zelfs met onze hond Juul. Hij houdt ervan om op zijn rugje en zijn buikje gestreeld te worden. Dan begint hij hard te spinnen en geniet duidelijk van de aandacht. Maximus heeft lang, donzig en zachter haar als zijn broer en zus en aan de grootte van zijn pootjes te zien, vermoed ik dat Maximus later een grote, mooie, langharige knuffelbeer gaat worden.

Geplaatst op 28-08-2021
Raiza
35

Hallo ik ben Raiza,

Ik ga graag op avontuur om de wereld te ontdekken, want er is zoveel leuks te beleven. Soms doe ik net alsof ik in de film Tarzan speel en hang ik graag Jane uit. Ik vind het leuk om met mijn broertjes te spelen, maar ik amuseer mij ook prima alleen. Ik ben heel speels, nieuwsgierig en niet bang aangelegd.

Raiza wordt geplaatst waar al een katje aanwezig is of bij mensen die veel tijd voor haar hebben.

Geplaatst op 27-08-2021
Kobe
26

Lieve Kobe,

Of eigenlijk lieve teddy, want wat was jij een knuffelaar! Toen je bij ons binnenkwam was je zeker onder de indruk, maar met alle lef in je lijfje was jij wel degene die op onderzoek uitging en die ons als eerste benaderde, en van toen af was het één en al liefde.

Je genoot van alle speeltjes, je broer en zus, maar vooral van gezelschap. Telkens je iemand zag of hoorde ging je op onderzoek en ging je gezelschap houden.

Qua knuffels, kopjes en schootje zitten spande jij wel de kroon!

Lieve lieve Kobe, we gaan je zeker missen, maar we weten ook dat jij nu bij een fijn gezinnetje zit dat jou gaat verwennen. Geniet ervan vriend want je verdient het !

liefs van je opvanggezin

Geplaatst op 27-08-2021
Indi
11

Mijn naam is Indi en ik ben een kleine chillbeer. Met mijn tijger/pantervacht steel ik de show. Ik ben erg lief en zoek graag de warmte op bij mijn baasje op schoot. En als ik dan uitgerust ben laat ik graag zien dat ik heel flink kan spelen. Ik kan mijzelf heel goed bezighouden maar dat wil niet zeggen dat ik geen aanwezigheid van jou nodig heb. Ik vind het heerlijk om een ‘prooi’ te hebben die ik met grommen kan verdedigen.

Geplaatst op 27-08-2021
Rummie
35

Mijn leven heeft een drastische wending gekregen. Eerst liep ik met mijn twee kinderen nog buiten, een onzekere toekomst. Ik vond het vooral voor mijn kinderen erg, ik had ze zo graag een veilige haven gegund. Elke nacht droomde ik over regenbogen met gouden mandjes aan het einde. Goud zelf hadden we niet nodig, wat moet je ermee.
Mijn gebeden werden gehoord en ineens bevonden wij ons in een huis vol warmte en liefde. Mijn kinderen gilden van plezier, die opgetogen smoeltjes verwarmden mijn hart.
Er werd me gevraagd of ik eventueel een ander poezenkind wilde adopteren, ze was zo alleen, snakkend naar wat moederliefde.
Jazeker, komt er maar bij! Het was een dolle bedoeling, maar ze groeiden zo hard dat we serieuze gesprekken hebben gevoerd. Zij mochten hun vleugeltjes uitslaan, ik had er vrede mee. Het einde van de regenboog werd een feit. Zalig toch!
Maar goed, nu ben ik aan de beurt. Ik heb een zachtaardig hart en voor mij zijn de aaitjes die ik krijg zaaaaalig. "Lekker vertroeteld worden hè, dat heb je verdiend', fluisteren ze me toe.
Verder wil ik graag de dag met je doornemen. Ik observeer veel en heb daar mijn mening over. Als we samen aan tafel een kopje catmilk drinken en snacken, doe ik het allemaal uit de doeken. Heb je een groot luistervermogen?
Tot slot vind ik het belangrijk om onbekende terreinen eerst in me op te nemen. Kwestie van weten waar alles staat en waar ik mijn knusse slaapplekjes ga kiezen. Nieuwe geluiden horen daar ook bij, eerst effe horen of ik het wat vind.
Maar hey, wij worden vrienden voor het leven, ik kan jouw hart sneller doen kloppen en jij mag de mijne verwarmen ❤
Kusjes van mij xxx

Geplaatst op 24-08-2021
Tanana
32

De hooizolder was mijn kraambed, best lekker zo die warmte en behoorlijk prive.
Maar ja, het gerucht ging al dat wij kattenfamilies niet zo welkom zijn op vele plekken die wij best tof vinden. Het gerucht werd werkelijkheid, dus we konden verhuizen. Gelukkig hadden we niet veel spullen, een verhuiswagen werd daarom ingeruild voor enkele kooien.
Eigenlijk kregen we een vele betere plek, achteraf gezien helemaal niet verkeerd. Gezonde voeding en een leuke plek voor mijn kroost om te ravotten en stoute dingen te doen. Met een voldane blik volg ik mijn toch-al-groot-geworden kinders. Af en toe beetje semi "Nah jongens, doe dat nou niet" roepen. Voor de rest knijp ik een oogje toe en moet ik zachtjes grinniken als ze gekke capriolen uithalen. Nooit geweten dat ik circusartiesten had grootgebracht. En als ik zeker weet dat niemand kijkt? Doe ik gewoon mee, zaaaaalig.
Ik voel me erg op mijn gemak bij mijn kinderen, maar sowieso voel ik me goed bij soortgenoten in het algemeen. Kopjes uitdelen, kusje hier, kusje daar en spelen maar,
Grote mensen zijn nog een dingetje, vind ik beetje eng. Dus even niet aaien en klef doen, hou graag gepaste afstand. Wat niet is kan nog komen, maar kalm aan... Ik ben ondertussen wel aan het lezen geslagen, de nederlandse taal, uitdrukkingen en hoe te interpreteren. Ben nu bij hoofdstuk 3, maar man o man, wat zijn jullie ingewikkeldddd. Heb nog een hoop boeken, maar kan enkel lezen als de kinderen slapen. Anders moet ik weer voorlezen enzo, helemaal geen zin in.
Mijn kinderen zijn al aan het daten geslagen, maar ik wil ook. Wil jij mij beter leren kennen? Dan is dat geheel wederzijds, kun je misschien een hoofdstukje uitleggen, want snap er soms helemaal niks van.
Hopelijk tot snel, want mama wil ook verhuizen ( enkel bij een andere kat of katten).
Doeiiii. Tanana


Ons meisje heeft op dit moment nog 3 kittens te verzorgen en op te voeden. Zij zal dus pas kunnen verhuizen als ook haar kindjes verhuizen.

Tanana geniet erg van de aanwezigheid van andere katjes, daarom wordt zij ook enkel geplaatst waar minstens al één sociale kat aanwezig is.
.

Geplaatst op 24-08-2021
Panda
45

Deze dappere kerel is gered uit het rampgebied in de Ardennen. Alleen op de wereld en bang. Men wist echter niet meteen wat te doen dus werd hij door de vinders opgesloten in een tuinhuis tot er een oplossing was gevonden. Dagenlang werd er eten en water in het tuinhuis geschoven maar Panda werd met de dag angstiger en bijna ook niet meer te benaderen. Er werd besloten een vangkooi te plaatsen en gelukkig ging Panda zeer snel overstag zodat hij vanuit de Ardennen richting Antwerpen in een gastgezin mocht bekomen van al die vreselijke avonturen. En niet veel later liep deze dappere kerel al vrolijk rond , genietend van aandacht en lekkere hapjes. Panda is helemaal opengebloeid tot een ronkende knuffelbeer,die wanneer hij je vertrouwd zelf op zoekt voor een knuffel. Gek van speeltjes, pluimpjes vangen, balletje trappen...na al dat gespeel een welverdiend hapje en dan gezellig met een speelmaatje een dutje doen.
Deze zwart-witte wervelwind is op een zoek naar een warme thuis, liefst waar al een speelmaatje aanwezig is of met een ander katje uit de opvang. Zeer jonge kinderen is niet zo zijn dingetje , gewoon een gezellig huisje waar hij tijd krijgt om even te wennen aan al het nieuwe. Heb jij interesse in deze leukerd ? Snel even adoptie formulier invullen en misschien tot binnenkort.
Panda

Geplaatst op 23-08-2021
River
35

Ik aap graag mijn stiefzus Raiza na, maar ik ben toch de rustigste van het stel. Ik ben ook nog wel een beetje lomp, maar dat is toch alleen maar leuk?!

River wordt enkel met of bij een ander katje geplaatst.
Zijn broertje, Raiven is ook ter adoptie beschikbaar.

Geplaatst op 23-08-2021
Jolie
111

Jolie, Jolie, Jolie, Joliieeeeeeeehhhh…

Hihihi herkennen jullie het deuntje van Dolly Parton? Het is niet helemaal juist maar hey hoe grappig ben ik 😊

Je moet goed staan met jezelf zegt de opvangmama, dat verkoopt beter.

Dus here we go. Ik ben Jolie en ben vernoemd naar een liedje , NOT 😊 , ik ben dus super grappig en kan zingen , ook NOT 😊 ben erg speels en hou wel van een knuffel af en toe , en dat is wel waar 😊

Ik ben op zoek naar een plekje waar ik mag komen wonen en waar mijn zangtalent op prijs gesteld wordt pfffff hahaha

Liefst van al een huisje met nog een leuk speelkameraadje waarmee ik kan ravotten, spelen, achter elkaar aanhollen, gezellig in één of ander mandje samen lekker tegen elkaar aanliggen…Dat klinkt me als muziek in mijn kleine zwarte oortjes 😊

Ik zal natuurlijk eerst even moeten wennen aan al dat nieuws, nieuwe mensjes, een katje dat me misschien eerst niet zo leuk zal vinden, nieuwe omgeving…maar hey ik wen dus best snel hoor.

Ook al kom ik van een plekje op de boerenbuiten , waar ik ben geboren op een hooizolder en ik dus amper tot geen contact had met mensen, hier in de opvang was ik snel gewend hoor. Knuffels zijn best fijn.

En alles komt altijd goed zeggen ze dus wil jij graag kennismaken? Moet je even zo’n formuliertje invullen en kunnen we op date.

Lalalalala…liefs Jolie

Een speelmaatje voor Jolie is een must!
 

Geplaatst op 23-08-2021
Eden
102

Hey daar! Mijn naam is EDEN. Ik heb samen met mijn mama en 4 broers en zussen de eerste 8 weken van mijn leven op een containerpark gewoond.
Leuk hoor maar niet echt om een mooie toekomst op te bouwen en stinken !!!
Toen iemand besloot om ons in een pleeggezin te plaatsen was ik best wel angstig ,gelukkig mocht mijn broer Luca meekomen met mij. Ik ben de dapperste van ons 2 maar hij is ook best stoer. We leerden onze pleegmama te vertrouwen en ook dat ze altijd veel lekkers bij haar heeft. Kippenwitjes ,we doen er alles voor zelfs heel dichtbij haar enge handen komen. Speelhanden en eethanden vinden we leuk , knuffelhanden nog niet dan zijn we weg.
We komen wel graag met je spelen en ook bij jou in de buurt zijn we graag. We zijn super nieuwsgierig.
We spelen graag met elkaar maar de poesjes hier aanwezig vinden we ook wel leuk.
Heb jij de tijd en het geduld om verder te gaan met ons en ons nog meer vertrouwen te geven ?
We kijken al uit naar nieuwe avonturen.
Laat ons starten op een kleine plaats of kamer en dan zullen we zo verder alles ontdekken op ons tempo en wie weet liggen we binnenkort niet meer met z’n 2 te knuffelen maar gewoon met jou erbij! Wij dromen ervan!!
 

Eden wordt enkel samen met Luca geplaatst!

Geplaatst op 23-08-2021
Luca
102

Hey daar! Mijn naam is LUCA. Ik heb samen met mijn mama en 4 broers en zussen de eerste 8 weken van mijn leven op een containerpark gewoond.
Leuk hoor maar niet echt om een mooie toekomst op te bouwen en stinken !!!
Toen iemand besloot om ons in een pleeggezin te plaatsen was ik best wel angstig ,gelukkig mocht mijn broer Eden meekomen met mij. Hij is de dapperste van ons 2 maar ik ben ook best stoer. We leerden onze pleegmama te vertrouwen en ook dat ze altijd veel lekkers bij haar heeft. Kippenwitjes ,we doen er alles voor zelfs heel dichtbij haar enge handen komen. Speelhanden en eethanden vinden we leuk , knuffelhanden nog niet dan zijn we weg.
We komen wel graag met je spelen en ook bij jou in de buurt zijn we graag. We zijn super nieuwsgierig.
We spelen graag met elkaar maar de poesjes hier aanwezig vinden we ook wel leuk.
Heb jij de tijd en het geduld om verder te gaan met ons en ons nog meer vertrouwen te geven ?
We kijken al uit naar nieuwe avonturen.
Laat ons starten op een kleine plaats of kamer en dan zullen we zo verder alles ontdekken op ons tempo en wie weet liggen we binnenkort niet meer met z’n 2 te knuffelen maar gewoon met jou erbij! Wij dromen ervan!!


Luca wordt enkel samen met Eden geplaatst!
 

Geplaatst op 23-08-2021
Raiven
35

Ik hou graag van eten. Ik vind het erg fijn om vertroeteld te worden en veel geknuffeld. Ik ben nieuwsgierig om de wereld te ontdekken, maar kijk graag rustig om me heen.

Raiven wordt graag met of bij een ander katje geplaatst.
Zijn broertje River, is ook vrij ter adoptie.

Geplaatst op 23-08-2021
Donder
46

Weldra meer informatie over Donder en Black!

Geplaatst op 23-08-2021
Black
46

Weldra meer informatie over Donder en Black!

Geplaatst op 22-08-2021
Jo
vv

Jo is een katje wat we minder vaak binnen zien. Ze is nog bang van ons mensen. Ze is graag bij de andere katjes. Ze heeft ook echt nood aan soortgenootjes!

Geplaatst op 22-08-2021
Annabel
VV

Weldra meer informatie over Annabel!

Geplaatst op 22-08-2021
Hobbes
VV

Hobbes uit de Ardennen is bij ons binnen!
Deze jongen komt van de volledig verwoestte camping in Rivage.
Alles was verlaten...geen teken van leven meer. En daar was hij dan, een witte, noeste kater. Een triest beeld tussen al het puin, dus we besloten hem uiteraard zo snel mogelijk in veiligheid te brengen. Hij heeft een behoorlijk trauma opgelopen, want bij hevige regenval is hij even totaal de kluts kwijt. De paniek is in zijn ogen te lezen, zo triest....
Kalm maar jongen, je bent veilig nu in ons asieltje. Er gaan geen akelige dingen meer met jou gebeuren....
Je hebt het gered ❤

Geplaatst op 21-08-2021
Sitka
102

Mijn naam is Sitka. Ik ben een jong kattinetje.. Nieuwe mensen wil ik graag eerst een beetje observeren. Als ik merk dat je te vertrouwen bent dan kom ik zelf af. Ik ben ook geen katje om op te pakken. Maar als ik zin heb dan klim ik wel zelf op je schoot. Ik ben gewoon erg verlegen en heb wat aanmoediging nodig; Hier in mijn pleeggezin heb ik een pleegzusje waar ik maar al te graag kattekwaad mee uithaal.Een of meerdere poezen in mijn nieuwe huis zou mij alleen maar moediger en zekerder maken.

Geplaatst op 21-08-2021
Raya
6

Hoi iedereen,
Ik ben Raya en ik ben een echte overlever. Terwijl mijn broer, zussen en mama al gevangen waren, gaf ik mij niet zomaar gewonnen. Nou mij vang je zomaar niet! Wel euh... dat dacht ik toen toch maar dat bordje in die kooi rook zoooo lekker. Wie kan daar nou aan weerstaan?! Nu wordt er goed voor ons gezorgd maar ik weet nog niet zo goed wat ik moet verwachten als de mensen zo dicht in mijn buurt komen. Bij plotse bewegingen of geluiden blaas ik nog wel eens even, maar 2 seconden later ga ik dan toch aan je hand snuffelen. De liefde gaat bij mij gelukkig door de maag, dus met lekkere hapjes kan je me altijd bekoren. Geef me nog een beetje tijd zodat ik jullie leer vertrouwen en beter leer kennen, en alles komt goed. Ik wil wel mijn zus Zoya meebrengen. Zij geeft me dat extra duwtje in de rug dat ik nodig heb. Bied jij ons dat gouden nestje met veel liefde en een vleugje geduld? Onze koffertjes staan klaar!

Raya wordt graag samen met z'n zus Zoya geplaatst!

Geplaatst op 21-08-2021
Zoya
6

Miauw miauw, ik leer jullie alvast de poezentaal want als we iets nodig hebben laten we dit zo weten! Mijn naam is Zoya en ik ben een kleine ondernemer. Ik ben nog een beetje voorzichtig maar eigenlijk ook wel erg dapper. Mijn nieuwsgierigheid wint het meestal van mijn verlegenheid. Dan trek ik op pad om tegen balletjes te gaan slaan, speelmuisjes te vangen, en een lekker hapje te gaan eten. Aaiende handen vind ik nog een beetje eng maar tijdens het eten mag je mij wel al aanraken zoveel je wil. Ik vind het ook leuk met mijn zus Raya te ravotten. Zij is nog iets meer verlegen dan ik, maar als zij ziet dat ik iets durf dan volgt zij meestal vanzelf. Ik heb haar daarom beloofd voor ons samen een warme thuis te vinden. Een plekje waar we onszelf kunnen zijn, waar we 3 gangen menu's krijgen en waar we op ons eigen tempo kunnen openbloeien. Als jij ons geschikte huisgenootjes vindt laat dan maar wat weten. Tot snel!

Zoya wordt graag samengeplaatst met haar broertje Raya!

Geplaatst op 19-08-2021
Coco
vv

Nadere informatie over Coco volgt nog

Geplaatst op 19-08-2021
Marlon
vv

Gepaste afstand, geen aai over de bol, maar een kanjer om van te houden!
Jazeker, onze schuwe katjes tellen OOK mee. Zij hoeven niet zo nodig tussen vier muren te leven, sterker nog... dat is een no go voor deze mysterieuze diertjes.
We hebben verschillende katjes die een ander soort 'huisje' zoeken.
Zij zoeken een beschermde, veilige plek, waar zij zichzelf mogen zijn, waar goed voer te halen valt en een fijne plek om te schuilen. Wij zoeken voor hun een grote tuin, een boerderij, een manege, zonder drukke wegen in de buurt. Zij heeft geen schootje nodig.
Marlon met zijn prachtige snoetje vindt soortgenootjes geen probleem!
Hij is zelden binnen te vinden en woont als het ware in de buitenren.
Kun jij hem het (beschermde) buitenleven teruggeven? 
(Onze buitenkatjes plaatsen we enkel per twee, i.v.m. het feit dat ze een aantal weken in een afgesloten schuur o.i.d. moeten verblijven).

Geplaatst op 19-08-2021
Ava
VV

Vrijdagavond kwam er een spoedmelding binnen, een aangereden katje op de weg. Het katje zou schuw zijn, dus onze verzorgers van dienst sprongen in de auto en gingen er meteen heen.
Gelukkig liet ze zich snel vangen en konden ze meteen bij onze dierenarts terecht. Ze heeft haar bekken op 3 plaatsen gebroken, bovendien zijn haar blaas en darmen verkrampt door de aanrijding en het letsel. Dat wil zeggen dat ze momenteel niet zelfstandig haar behoefte kan doen.
We weten uit ervaring dat dit na een aanrijding wel een aantal dagen kan duren, dus ze krijgt nu iets om de boel te ontspannen. Hopelijk is de bezenuwing intact gebleven en gaat dit uiteindelijk weer op gang komen, maar we kunnen enkel afwachten nu...
Ze mocht met een verzorger mee naar huis, zodat we haar goed in het oog kunnen houden. Benchrust, medicijnen en haar proberen te verleiden met lekkere hapjes. De komende dagen zullen heel spannend worden, maar we geven niet zomaar op. We hebben al veel katjes op deze manier erdoorheen kunnen krijgen....
Duimen jullie mee voor Ava? wij gaan in elk geval heel hard ons best doen voor haar. Kom op, lief meisje, wij kunnen dit samen ❤

Geplaatst op 19-08-2021
Polly
40

Weldra meer informatie over Polly!

Geplaatst op 19-08-2021
Lydia
44

weldra meer informatie over Lydia.

Geplaatst op 19-08-2021
Olaf
VV

Weldra meer informatie over Olaf!

Geplaatst op 19-08-2021
Balou
VV

Enkele dagen geleden was het zover. Onze Balou mocht naar zijn nieuwe thuis vertrekken. En niet zomaar een thuis, maar bij een van onze verzorgers.
Ze leerden elkaar kennen in de Villa en het was liefde op het eerste gezicht. Uiteraard doorlopen de verzorgers dezelfde procedure als iedere andere adoptant, want we kijken altijd welk plekje het meest geschikt is voor onze Vagebondjes. Gelukkig voor Balou voldeed zijn nieuwe baasje aan alle voorwaarden, het was alleen nog maar een kwestie van koffertje inpakken. En....het lijkt erop dat Balou heel blij is met onze keuze, want thuis installeerde hij zich meteen op de beste plekjes.
Geniet ervan, lieve jongen. Het is je zo gegund ❤

Geplaatst op 16-08-2021
Basje
26

Hallo, Basje is mijn naam.

Samen met mijn zus Mientje en adoptiebroer Basje zetten wij hier de boel op stelten. Ik ben de iets rustigere van de drie, als ik weet dat je kijk zal ik mij eerst wat inhouden, maar als je niet kijkt of weg bent, dan geef ik er een lap op. Want spelen doe ik heel graag. Al de speeltjes die hier zijn hebben voor mij geen geheimen meer. En als je mij dan ook nog eens een speeltje geeft met een belletje aan, dan ben je mijn beste vriend.

Rondlopen en klimmen vind ik ook fijn. Als er aan de klimpaal een mandje is, kan je mij daar zeker vinden nadat ik mijn buikje rond heb gegeten.

Ik ben nog angstig in het begin, weet niet goed wat je wil doen met mij. Dus als je mij de tijd geeft om rustig aan iets nieuws te wennen, en mij zelf tot bij jou te laten komen, dan wil ik zeker ook genieten van die zalige aaitjes!

Dag van Basje

Geplaatst op 16-08-2021
Sue
38

'Het kleinste katje is een meesterwerk'. Dat heeft Leonardo da Vinci gezegd, niet ik hoor, maar het is absoluut van toepassing op mij. Moeder natuur heeft van mij namelijk een beeldig schilderijtje gemaakt; een roomwit vachtje met een spatje zwart, een veegje rood, een toefje grijs en prachtige groene ogen in een allerschattigst snoetje. Ja, ik zou niet misstaan in een museum. Hoewel, dat zou me veel te saai zijn, ik wil namelijk maar 1 ding; spelen! Ik ben de kleinste thuis, mijn 2 broertjes zijn een stuk groter en zwaarder, maar ik sta serieus mijn mannetje, euh, vrouwtje. Samen razen we door het huis, onderzoeken elk hoekje, klimmen om ter hoogst op de krabpaal en spelen we onvermoeibaar met alles wat we tegenkomen. Als ik uitgespeeld ben, geniet ik van aaitjes,op voorwaarde dat je wel eerst even mijn vertrouwen wint. Ik ben momenteel namelijk nog een beetje onzeker en verlegen, maar niks dat spelen en lieve woordjes niet kunnen oplossen. Voor je het adoptieformulier invult, is er nog 1 dingetje dat je over mij moet weten; ik knor en snif geregeld. Het is een beetje een mysterie wat dit veroorzaakt, want ik ben door de dierenarts helemaal gezond verklaard. Ik heb daar zelf ook helemaal geen last van, maar met mijn knorconcerten in huis ga je wel soms denken dat je een biggetje geadopteerd hebt...Volgens mijn opvangmama maakt het me trouwens alleen maar schattiger dan ik toch al ben, en wie ben ik om haar tegen te spreken? Zie jij een knorrend meesterwerkje in huis helemaal zitten?
Vul dan snel het adoptieformulier in en hopelijk tot gauw!

liefs Sue

Geplaatst op 16-08-2021
Mientje
26

Hallo, Mientje is mijn naam. Samen met broer Basje en adoptiebroer Kobe zetten wij hier de boel op stelten.

Ik had een flat chest, maar omdat ik mijn oefeningen zo goed deed, heb ik geen operatie moeten ondergaan. En zoals je zal zien heb ik er ook totaal geen last meer van, integendeel!

Spelen doe ik supergraag. Achter mijn broers aan zitten is het liefst wat ik doe. Als zij een speeltje hebben wil ik zeker meespelen. Overal opklimmen is ook zo'n favoriet’je van mij, hoe hoger hoe liever! Slapen doe ik ook wel eens, maar dat is eerder omdat er niemand meer met mij wil spelen of aan het rusten is.

Iets anders wat ik ook heel graag doe is eten! Een paar keer per dag mijn buikje rond eten en dan even rusten, niets is zaliger.

liefs Mientje

Geplaatst op 13-08-2021
Arya
VV

Sansa en Arya

We hadden een plan.
We waren het leven op straat beu, dat is niet aan ons uitbesteed, wij hadden ooit een huis, een beschermde omgeving. We houden van rust en warmte, geen gescharrel om eten, we zijn amateurs op dat vlak.
We besloten dat het genoeg was, we wilden gered worden. We kozen een huis uit, we konden niet bij de bel, maar Arya heeft de zieligste blik, dus zij stond voorop, en ik ( Sansa) deed dan wat semi-achtig rollen met de ogen en knorre- honger geluiden maken.
Nou, dat was al snel in de pocket. De redding was nabij HA! Daar gingen we dan, samen naar Villa Vagebond. Dat ging wel errug vlot.
We zijn eigenlijk aan het logeren hier, totdat we gespot worden door hele lieve mensen die ons wel zien zitten.
Beetje foute timing, dat wel, met al die snoezige kleine kittens en hun baby oogjes. Maar hey, wij zijn ook niet verkeerd. Arya is heel aandoenlijk met haar kwetsbare zachte blik. Ze heeft een peperkoeken hartje en geniet van knuffels, aaitjes, kusjes en mierzoete woordjes. Ze is echt kei lief.
Ik ben dan weer de meest kunstzinnige van de familie en koos voor mijn vacht een rijke kleurschakering. Wat rode vegen er doorheen en klaar. Staat me wel. Mijn ogen zijn van nature zo speciaal. En natuurlijk is mijn hartje puur en oprecht, want ik hou enorm van lekker kroelen met jou.
Wij zijn geen hieperdepiepjes, en gaan zo ons gangetje. Lekker op het gemak en zo.
Samen zoeken wij jou! Een ander katje in huis is geen probleem, we doen echt niet moeilijk.
Hopelijk kunnen we snel eens daten, want wij zijn net zo koddig als al die jonge trippelpootjes, let jij maar eens op ♥
Doei! Sansa en ik

Arya en Sansa plaatsen wij graag samen. Zij zijn beiden heel lief en sociaal. 2 rustige meisjes. Kunnen ook goed met andere katjes

Geplaatst op 13-08-2021
Sansa
VV

Sansa en Arya

We hadden een plan.
We waren het leven op straat beu, dat is niet aan ons uitbesteed, wij hadden ooit een huis, een beschermde omgeving. We houden van rust en warmte, geen gescharrel om eten, we zijn amateurs op dat vlak.
We besloten dat het genoeg was, we wilden gered worden. We kozen een huis uit, we konden niet bij de bel, maar Arya heeft de zieligste blik, dus zij stond voorop, en ik ( Sansa) deed dan wat semi-achtig rollen met de ogen en knorre- honger geluiden maken.
Nou, dat was al snel in de pocket. De redding was nabij HA! Daar gingen we dan, samen naar Villa Vagebond. Dat ging wel errug vlot.
We zijn eigenlijk aan het logeren hier, totdat we gespot worden door hele lieve mensen die ons wel zien zitten.
Beetje foute timing, dat wel, met al die snoezige kleine kittens en hun baby oogjes. Maar hey, wij zijn ook niet verkeerd. Arya is heel aandoenlijk met haar kwetsbare zachte blik. Ze heeft een peperkoeken hartje en geniet van knuffels, aaitjes, kusjes en mierzoete woordjes. Ze is echt kei lief.
Ik ben dan weer de meest kunstzinnige van de familie en koos voor mijn vacht een rijke kleurschakering. Wat rode vegen er doorheen en klaar. Staat me wel. Mijn ogen zijn van nature zo speciaal. En natuurlijk is mijn hartje puur en oprecht, want ik hou enorm van lekker kroelen met jou.
Wij zijn geen hieperdepiepjes, en gaan zo ons gangetje. Lekker op het gemak en zo.
Samen zoeken wij jou! Een ander katje in huis is geen probleem, we doen echt niet moeilijk.
Hopelijk kunnen we snel eens daten, want wij zijn net zo koddig als al die jonge trippelpootjes, let jij maar eens op <3
Doei! Arya en ik

Arya en Sansa plaatsen wij graag samen. Zij zijn beiden heel lief en sociaal. 2 rustige meisjes. Kunnen ook goed met andere katjes

Geplaatst op 13-08-2021
Warre
VV

Warre is een hele lieve en aanhankelijke kater. Hij houdt enorm van aandacht en komt ook meteen naar je toe. Warre is een beetje op zich zelf maar hij kan ook met andere katjes. Wij denken dat hij zich ook goed voelt als hij het rijk voor zich alleen heeft. Dus andere katjes zijn geen must.


Warre valt onder onze aids positieve katten. Hij heeft een lintje voor z'n naam, omdat hij Fiv+ getest is. We zoeken een heel bijzonder baasje voor hem. Indien u zelf geen Fiv+ katje kunt adopteren maar hem wel wilt ondersteunen kunt u Warre op afstand adopteren.

Geplaatst op 13-08-2021
Jules
34

.

Geplaatst op 11-08-2021
Bonita
45

Ik ben een gezegend meisje. Althans, dat zegt de betekenis van mijn naam. Nu, ben ik het er eigenlijk wel mee eens, want hoe ik ooit ben achtergelaten is echt een dikke NO GO. Mij met mijn kinderen een beetje in een doos proppen en als illegale stort bestempelen.
Tis dat iemand het zag gebeuren en dat hartstikke stom vond. Geluk bij een ongeluk, en nu bij een gezellig opvanggezin. Ja, ik ben gezegend.
Mijn kinderen kregen vanaf toen een goede start. Met volle overgave bracht ik hen groot en na het uitwisselen van Facebookadressen hebben we elkaar uitgezwaaid. Zij zijn alvast goed terecht gekomen. Mooi. Nu ik.
Komt ie:
Ik ben lief. Heel lief. Ik heb zo gaandeweg ontdekt wat jullie mensen fijn vinden. Uiteraard met de bedoeling om mij nog meer te plezieren, maar kom.. jullie vinden het geweldig.
Nadat we lekker samen hebben geknuffeld en jij iets hebt van 'Zo kan ie wel weer, ik moet dringend nog andere zaken doen', 'herinner ik je er subtiel aan dat liefde tijdloos is en je hier ruimschoots de tijd voor moet nemen. Dan loop ik naar je voeten en dan wrijf ik er liefkozend tegenaan. Als je gelukt hebt laat ik je schoenen zo weer glimmen, maar dat is bijzaak. Hoofdzaak is dat je denkt 'wauw wat ben jij toch lief, kom, gaan we weer knuffelen'. Goed voor jou, goed voor mij.
Ik kan het verder prima vinden met de andere katten in huis, dus daar heb je alweer een pluspunt.
Trouwens, harde en vreemde geluiden vind ik soms wat erover, vind ik stom.
Verder ben ik een nieuwsgierige neus, hou van haute cuisine, dus je mag me altijd wakker maken voor een lekkere hap.
Eens zien.. wat nog. Ah ja, kleine kinderen. Ik ben nog aan het twijfelen of die kleine dribbelvoetjes me kunnen bekoren, weet nie, kan misschien een beetje eng zijn. Maar verder? Verder kun je alle kanten met me op. Dat knuffelen is echt wel een dingetje waar ik veel nood aan heb, dus daar moet je echt wat tijd aan geven 😉
Weet je wat? We spreken gewoon eens iets af, praten we bij en kunnen we onze interesses eens naast elkaar leggen.
Hey, hopelijk tot snel? Dikke kus van mij! X

Geplaatst op 10-08-2021
Sjarel
22

Hallo allemaal, ik ben Sjarel. Ik ben een speels en druk jongetje en volg je overal in huis. Ik mag toch niets missen van alle gebeurtenissen zeker? Samen met mijn broertje Wally klim ik overal op en achtervolg ik alles wat beweegt. Zodra ik ergens een vrije schoot zie, spurt ik er naartoe om me luid spinnend neer te leggen voor een dutje. Ik hou van aandacht en streeltjes. Ik kom heel goed overeen met de kat des huizes! Graag zou ik samen met mijn broertje of een ander speelkameraadje geadopteerd worden. Zo kan ik mijn energie kwijt in het spelen met soortgenootjes.

Sjarel is graag onder soortgenootjes. Hij kan eventueel samen met z'n broertje Wally geadopteerd worden

Geplaatst op 09-08-2021
Whoppy
27

Mauw
Mijn naam is Whoppy en ik ben de man van de hoop. Ik sta hier dan ook mijn mannetje. Zelf kan ik enorm genieten van een flesje dat mijn pleegmama me geeft.. Oké, ik ben daar eigenlijk te oud voor maar hey, zolang zij het me geeft, drink ik het op! Mijn 2 zusjes zijn echte schatjes. Ze zorgen goed voor me en ik kan het met hen heel goed vinden. Het zou dan ook super leuk zijn moest 1 van het met me mee kunnen.
Ik hou ook enorm van om samen in de zetel te kroelen. Eerst leef ik me helemaal uit op alle krabpalen die hier ter beschikking zijn, om dan zalig weg te dromen in iemands armen. Heb jij ook zo'n leuke krabpaal en zalige armen? Aarzel dan niet om me even te bellen.
Tot hoors
Whoppy

Wizzy en Kasha (de 2 zusjes van Whoppy) staan ook online!

Geplaatst op 09-08-2021
Wizzy
27

Mauw
Mijn naam is Wizzy. Ik ben een van de zusjes. Ze noemen me ook we vlekje, want ik heb onder mijn kin een wit vlekje. Oké ik weet het, zwarte katten zijn eng, niet stoer en al helemaal niet zo populair maar hey, ik ben dat dus allemaal niet! Ik ben een super lieve spring in't veld die graag haar motortje laat draaien als ik bij je mag komen knuffelen. Dan begin ik te spinnen en kneden tegelijk en kan ik helemaal wegdommelen. Heerlijk! Als ik niet aan het slapen ben, ben ik aan het rennen door het huis. Springen en klauteren zijn mijn hobby's. Samen met mijn broer en zus houd ik dan wedstrijdjes die ik vaak win! (denk ik?). Heb jij zin om ook eens naar al mijn stunts te komen kijken? Bel dan snel mijn pleegmama zodat we mekaar kunnen ontmoeten!
Pootje
Wizzy

Whoppy en Kasha (broer en zus) staan ook online ♥

Geplaatst op 09-08-2021
Kasha
27

Ik mag mijn verhaal hier komen vertellen. Ik zal jullie eens iets zeggen... Ik ben wel zwart, maar ik zit vol verrassingen! Ik kom bij je op de school liggen om te knuffelen en vind het heerlijk om nog een flesje te drinken. Ik ga al super goed op de bak en leer dat ook flink aan mijn broer en zus. Bovendien heb ik ze hier allemaal te grazen genomen want ze dachten dat ik een jongen was! Hahaha.. Ik heb wel jongensstreken en kan mijn mannetje wel staan, maar ik ben effectief wel een meisje. Lang hebben ze gedacht dat dat niet zo was. Wat was dat grappig! Wil jij ook graag zien hoe stoer, maar ook hoe lief ik kan zijn? Bel dan even snel mijn opvangmama en we zien elkaar binnenkort!
Pootje
Kasha

Whoppy en Wizzy (broer en zus) staan ook online ♥

Geplaatst op 07-08-2021
Muppie
28

Hoi, ik ben Muppie, een nieuwsgierig en speels zwart meisje.

Ik had eigenlijk een mama en een paar broertjes en zusjes toen ze ons voor het eerst zagen. Ze wilden onze hele familie vangen om opgevangen te worden zodat we een goed huisje konden vinden, maar ik was de enige die in de vangkooi terecht ben gekomen. Daarna heeft mijn moeder met mijn broertjes en zusjes een ander plekje gezocht. Toen was ik dus helemaal alleen... Ik miste mijn familie best wel, ik was ontroostbaar. Toen hebben ze me bij een opvangmama geplaatst waar andere opvangkittens waren. Deze waren wel een stukje groter dan ik, maar daar was ik niet van onder de indruk en het duurde niet lang of ik had nieuwe speel- en slaapkameraadjes.

Ik vind mensen nog wel spannend, als ze op me afkomen ren ik snel weg. Ze zijn ook zo groot in vergelijking met mij! Maar als ik in mijn mandje lig, mogen ze me aaien en dan begin ik spontaan te spinnen.

Ik ben gek op eten, als er iets lekkers te halen is ben ik van de partij. Als mijn opvangmama natvoer maakt, kan ik niet wachten tot het klaar is en roep ik dat ze moet opschieten. En als de anderen niet snel genoeg eten, eet ik hun portie ook nog wel op hoor!

Verder ravot ik graag met mijn nieuwe broertjes en zusje. Zij zijn veel groter dan ik en kunnen al veel meer dan ik. Maar als zij iets doen wil ik dat ook nadoen en ik kan inmiddels al klimmen als de beste.

Ik zou in mijn nieuwe huisje heel graag een vriendje of vriendinnetje willen hebben om mee te rennen, vliegen, klauteren en kattenkwaad mee uit te halen.

Als jij mij een leuk huisje met een vriendje of vriendinnetje kan bieden wil ik graag een keer kennis maken.

Groetejes, Muppie

Geplaatst op 07-08-2021
Brownie
12

Ik ben Brownie. Ik zat samen met mijn mama en 2 broertjes op een plek waar we niet konden blijven. Mijn broertjes waren al meegenomen door de mensen van Zwerfkat, dus ik was erg op mijn hoede en heb het daar nog een beetje volgehouden. Uiteindelijk ben ik ook meegenomen en bij mijn broertjes terechtgekomen. Het duurde even voor ik hen weer herkende; ze roken ineens zo anders dan ik gewoon was. Na een paar daagjes kon ik hen en mijn stiefzusje wel vertrouwen en liet ik me ook vaker zien aan de mensen bij wie we nu wonen. Mijn zelfvertrouwen groeit met de dag. Ondertussen zijn mijn broertjes geadopteerd en ergens geniet ik er wel van dat ik nu meer aandacht krijg! Ik durf zelfs bij mijn mensen op de zetel te gaan liggen, heel dichtbij. Stoer he! Aaitjes en kriebeltjes onder mijn kin vind ik heerlijk, dan ga ik spontaan spinnen. Maar als ik het boeltje niet vertrouw, dan zoek ik nog wel een verstopplaatsje. Daar wil ik weer vandaan komen als de rust ik teruggekeerd, of voor een lekker hapje; want dat kan ik niet weerstaan!

Brownie wordt enkel met of bij een ander speels katje geplaatst!

Geplaatst op 07-08-2021
Dax
19

Piep! Hallo lieve mensen, mijn naam is Dax. Zoals je al wel kan zien aan de foto’s, ben ik een enorme flodderaar. Mijn opvangmama zegt dat ik zelfs meer een hondje ben dan een kater, omdat ik haar overal volg en steeds bij haar op schoot wil.

Ik hou heel erg van nieuwe mensen en wil steeds knuffelen. Ik heb dan ook veel aandacht nodig. Gelukkig krijg ik die aandacht ook van mijn lieve zusje Ellie. Wij spelen urenlang samen en worden ook vaak samen slapend teruggevonden. Het liefst van al zou ik dan ook samen met haar worden geplaatst, want wij zijn dikke maatjes! Zelfs nu mijn opvangmama dit aan het schrijven is, liggen we samen te ronken op haar schoot.

Iedereen zegt vooral dat ik super lief ben, dat is natuurlijk heel fijn om te horen. Zelfs de dierenarts gaf mij een complimentje omdat ik zo kalm bleef bij mijn prik! Ik hoop vooral een huisje te vinden waar er veel met mij gespeeld kan worden en waar ik veel liefde en aandacht krijg. Misschien is dat wel bij jou? Vul dan snel het formulier in om eens te komen kennismaken. Tot snel!


Kopjes en aaitjes, Dax

Geplaatst op 07-08-2021
Ellie
19

Hallo daar lieve mensen! Mijn naam is Ellie en ik wil je beste vriendje zijn.

Mijn deugnieten oogjes verraden het misschien al: ik ben een echte speelpoes. Het liefste wil ik urenlang ravotten, met jou of met mijn broertje Dax. Maar ik kan ook heel rustig zijn hoor, ik kom namelijk heel graag kopjes en kusjes geven en begin heel hard te ronken als ik wordt opgepakt. Als mijn opvangmama in de zetel zit kom ik meteen bij haar liggen, en als ze aan het koken is ben ik altijd wel mee in de keuken te vinden.

Het liefste van al zou ik een huisje vinden waar mijn broertje Dax mee in komt wonen. Wij twee zijn namelijk de dikste maatjes, we zijn altijd wel samen te vinden. En zo hebben we beide ook een vriendje om altijd mee samen te zijn, want ik heb best veel aandacht nodig. Ik ben echt heel lief, ook met kindjes kan ik goed overweg. Heb jij een gouden mandje voor mij klaarstaan? Vraag dan snel om me eens te komen bezoeken. Ik beloof dat mijn lieve oogjes je meteen zullen overtuigen om me mee te nemen!


Veel liefs, Ellie

Geplaatst op 04-08-2021
Fluppy
110

Dus. Ik kan dat ja, op twee pootjes staan. Is niet eens zo moeilijk, kwestie van oefenen en de balans voelen. Natuurtalentje, ikke.
Ik wilde vroeger altijd een konijntje zijn. Goed opletten wanneer ik onraad ruik, op de uitkijk staan als de rest slaapt. Nachten heb ik de slaap overgeslagen, altijd maar weer op die uitkijk. Volgens mij schrokken de mensen zich wild als ze me tijdens het wandelen zo om de hoek zagen staan. Zo sneeky. Ik kon geen boe roepen, anders had ik dat misschien wel gedaan, just for fun, omdat ik een PUBER ben.
Nu, deze houding heeft me vaak al geholpen op andere vlakken. Zo van: 'Ik heb al een week niet gegeten, geef eten!' tot 'Als ik dit doe, mag ik dan je afstandsbediening?'
Er wordt om mij gelachen, ze vinden mij koddig. Daarom toon ik mijn kunstje geregeld, want dan komt er snoep. Mensen zijn zo easy to please. Nu knippen ze al met hun vingers en dan hup, daar ga ik weer. U vraagt, ik draai.
Spelen is mijn leukste hobby. Alle poezenvriendjes verzamelen!! We gaan er weer een dolle boel van maken, ik ga voorop. Andere katten zijn de max, mijn beste maatjes.
Aaien vind ik nog een beetje stom, maar ik wil wel heel graag dichtbij je zijn. Ik wil zelfs bij jou op bed slapen, maar echt hè. Ik vind jou best lief, al helemaal als je tenen hebt. Mijn favoriete snack!
Dat drempeltje kom ik wel over, ik ben jong en ik wil wel. Ik ben een snoezige poezewoes die lekker in zijn vel zit, blij, olijk, enkel wat afstandelijk naar de mens. Komt goed.
Oh, ik zoek dus een huisje, dan weet je dat, doeggiee!
En knipppp met de vingerssss!

Fluppy wordt enkel met en bij een ander katje geplaatst!

Geplaatst op 04-08-2021
Spotty
38

Lieve Spotty, pluisbol, haarbal op 4 pootjes, pluisje, zoals we je
ook wel noemden. 2 dagen oud was je toen je bij ons
aankwam. Toen nog niet met dat prachtige, halflange vachtje,
maar wel met de kenmerkende vlekjes die je je naam
opleverden. Je was vanaf dag 1 enorm vocaal en eigenzinnig,
zij het ook nog wat terughoudend en onzeker. Zo gauw je op je
mollige pootjes begon rond te waggelen nam je zelfzekere
broertje Rusty je echter mee op sleeptouw en werd je elke dag
wat dapperder en stoerder. Uiteindelijk was je de eerste van
het nest die helemaal tot bovenin de krabpaal klom, de eerste
die vast voedsel at en de eerste die op schoot kwam liggen.
Ons bange wezeltje was zowaar een haantje-de-voorste
geworden! En je vachtje, dat werd met de dag langer, voller en
fluffier, tot je een miniatuur leeuwtje leek. Een eigen huisje
vinden was voor jou dan ook geen enkel probleem, met je
mooie uiterlijk en nog mooiere karakter stonden ze voor je in
de rij. En nu ben je dan verhuisd. Ons huis en ons hart voelen
een beetje leger, maar het besef dat je een fantastische
toekomst tegemoet gaat maakt alles goed. Natuurlijk heb je in
je nieuwe huisje al alle harten gestolen en kunnen ze je niet
meer missen, we hadden niets anders verwacht van onze
schattebout. Lieve pluisbol, geniet van je fijne leventje en blijf maar ieders hartje veroveren.
liefs van je opvangmama's

Geplaatst op 02-08-2021
Alex
102

Hoi hoi ! Mijn naam is Alex . Ja ik ben misschien wel klein maar mijn middelnaam is dapper ! Mijn 2 grote broers zijn dan misschien wel sterker en stoerder , ik kan toch maar mooi mijn eigen schaduw vangen.
Ik ben ook een echte babbelkous , je ziet me misschien niet direct maar horen zul je me wel. Zeker als het etenstijd is , ik laat je er wel aan herinneren , en eerder een half uur te vroeg dan een half uur te laat.
Ik doe nog graag veel dutjes en liefst in de hoogte want de krabpaal kan ik al helemaal in. Tot het hoogste slaapplekje !
Zien jullie het zitten met deze kleine dappere knuffel kerel ?
Laat snel iets weten dan!

Geplaatst op 02-08-2021
Gloria
102

Hey Gloria hier.

Momenteel is mijn favoriete bezigheid spelen , spelen , spelen. En na het spelen een lekker dutje , maakt me niet uit waar zolang het maar lekker zacht is.
Een andere hobby eten ! Ik kom dan ook stevig bij de laatste week maar dat is goed ik moet immers nog veel groeien.
Ik durf nog wel eens in de tenen van mijn pleegmama bijten , enthousiast he , ik kan er ook niks aan doen.

Geplaatst op 01-08-2021
Michi
112

Hoi ,hier ben ik dan. Samen met mijn zus Nina en broer Oliver ben ik gevonden en werden we naar de dierenarts gebracht. Daar kregen we lekkere melk tot er een opvangplek voor ons gevonden werd.
Na ongeveer een week ben ik bij mijn nieuwe mama gekomen die mij ook lekkere melk gaf,
Ook in de nacht zodat onze buikjes lekker gevuld werden.En nu ook de zeer lekkere kitten mouse en kattenbrokjes Nou daar ben ik dol op. Mijn broer Oliver is de sterkste en ook de zwaarste van ons 3 tjes.
Ik speel graag met mijn zusje Nina waar ik het meeste mee optrek.
Met Oliver speel ik ook wel maar Nina en ik winnen niet van hem maar dat is niet erg .
Ik zou graag met mijn zusje Nina geplaatst worden in een liefdevol huis waar we dan samen verder kunnen spelen.
Ben jiij degene waar ik met Nina mag komen wonen?
knuffel Michi

Geplaatst op 01-08-2021
Nina
112

Hey ben ik nu eindelijk aan de beurt...
Jip ik ben de kleinste maar wel de slimste ook al denken mijn zus Michi en stoere broer Oliver
er anders over.
Eerst kwamen we bij een dierenarts terecht en na een weekje verhuisden we naar de opvang bij mijn gast moeder.
Met mijn zus Michi speel ik het meeste en lig altijd lekker te slapen. Oliver is mijn grote broer echter hij is te sterk voor mij en mijn zusje, maar dat is niet erg.
Ik ben misschien wel kleiner (al is het niet veel) maar ik weet het vaak veel beter.
Ik laat mijn zusje en broer maar voorgaan en laat dan aan hun zien dat ik slimmer ben omdat met mijn zwarte en witte vlekken ,de mensen mij zeer mooi vinden en dus graag willen aaien .
Ja mijn vrouwelijke schoonheid en slimheid brengen me waar ik wil zijn.
Ik zou graag samen met mijn zus Michi geplaatst worden dan voel ik me niet zo alleen.
Dus wil je een mooie beetje ijdel poesje hebben dan ben ik de beste die er is.
Schoonheid wedstrijden win ik door mijn looks en intelligentie.
veel liefs Nina


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg