Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In NOVEMBER 2011 hebben 50 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-11-2011
Nora
30 - Molenbeek

Deze kat werd pardoes uit een auto gezet, mager maar wel hoogzwanger.

Dit lieve vrouwtje heet Nora. Nora heeft al wat meegemaakt in haar jonge leventje. Als hoogzwangere poes werd zij pardoes uit een auto gezet langs de weg. Gelukkig werd zwerfkat in nood gecontacteerd en konden we haar helpen om op een warm en veilig plekje haar babytjes ter wereld te zetten. Nora was een supermama, ze heeft vijf prachtige kittens met de beste zorgen groot gebracht. Nu zijn deze kleintjes allemaal geplaatst,en Nora blijft alleen achter... Ons meisje is nochthans een echte lieverd. Nora is een rustige kat die regelmatig een knuffeltje nodig heeft. Ze krijgt graag aandacht en is niet zo graag alleen. Wanneer ze toch een tijdje alleen geweest is en je komt terug binnen, dan wordt je hartelijk begroet door deze lieve dame!  Heb jij een plaatsje in je huisje en hartje voor dit meisje? Kom zeker eens kennismaken, ze is beslist de moeite waard!

Geplaatst op 28-11-2011
Laura
31 - Maaseik

Een melding van dierenasiel Genk.

Hoi
Ik ben Laura, net al mijn zusje Ivita had ik nogal wat last van mijn oogjes, maar dat is intussen al in orde.
Toen ontdekte ik dat ik van het ene krabpaaltje naar het andere kon springen, wat is dat leuk zeg! Ik heb het wel twintig keer na elkaar gedaan. Ja ik ben fier op mezelf, de aanhouder wint hé! Ik hou wel van een uitdaging. Als je mijn gekke kuren wilt bewonderen kom dan zeker eens langs, je bent hartelijk welkom.
 

Geplaatst op 28-11-2011
Kim
3- Brunssum

Dit was een hele nare melding uit Heusden Zolder. De kat was overgenomen van een kennis oid. Maar de meldster wilde de poes helemaal niet en ze zat in een kleine houten bench zonder eten of drinken. Wanneer wij niet zouden komen zou ze haar buiten zwieren.

Ze is veilig! Wat een lief poesje zeg. We zijn blij dat ze bij ons.

Maak kennis met Kimmetje.

Haar start was, zachtjes uitgedrukt, niet goed.
Bij haar eigenaar zat ze tussen veel katten en kwam in de verdrukking. Ze kreeg diarree, was broodmager en had meer vlooien dan haren op haar lijfje. Dat vond haar baas maar niks en ze moest weg, werd 2 dagen in een hokje opgesloten.
Na binnenkomst, zag ik  een zeer mager katje, dat stonk en vol ontlasting zat. Maar spinnen kon ze en ze was  een al vriendelijkheid. Dit is Kimmetje blijven volhouden. Ze is lief en door goede voeding komt ze ook al weer bij in gewicht.

Haar velletje is mooi en blinkt als een spiegel, ze speelt met alles wat ze ziet.
Kimmetje zal waarschijnlijk altijd een maatje 36 katje blijven, ze is een beetje het ballerina typje. Sierlijk en charmant.
Ze eet prima en deze prima donna heeft graag de keuze uit 2 kattenbakjes, 1 voor te poepen en 1 voor te plassen. Verschil moet er zijn.
Ze vindt het heerlijk om zich in een warm dekentje te nestelen.
Vergist u zich niet in deze juffrouw, het is een intelligente. Ze heeft al snel door wat je van plan bent, bekijkt het eens even rustig en trekt dan haar plan.  Ze geniet ervan als je met haar bezig bent.
We hopen dat Kimmetje snel een baasje krijgt, want door omstandigheden heeft ze geen kameraadje om mee te spelen en dat zou wel fijn zijn. Dat zou een spinnend of blaffend vriendje kunnen zijn, maar ALS U HET WAS,ZOU ZE DAT GEWELDIG VINDEN. Hopelijk zien we u snel.

Liefs van klein Kimmetje

Geplaatst op 27-11-2011
Basje
24 - Brunssum

Dit zieke dier werd gemeld door een dierenarts in Grote Spouwen. Hij werd daar gebracht door iemand.

Basje is een gezonde zwarte knuffelkater die heeeeeeel graag speelt en heeeel veel energie heeft. ‘s ochtends zit hij al heel blij bij de slaapkamer deur te wachten tot hij naar binnen kan en kopjes (kopstoten bijna haha) kan geven want hij is helemaal gelukkig als hij ons weer ziet.
Ook als je thuiskomt komt hij je helemaal vrolijk tegemoet en moet je zeker even 5 minuten met hem knuffelen. Ben je m even kwijt? geen probleem, roep maar 1 x basje door het huis en hij komt aangesprint! We hebben nog nooit een kat gehad die zo ontzettend goed naar zijn naam luistert!
Hij heeft alleen wel een verslaving waar rekening mee moet worden gehouden, en dat is knuffelen knuffelen en knuffelen :D Het liefst de hele dag, maar als je m even wegzet hupst ie vrolijk verder of gaat hij in zijn mandje liggen sabbelen (zie filmpje)
Dus bent u op zoek naar een kat met oneindige energie en een superhoog knuffelgehalte en een grote glimlach op het gezicht als u thuiskomt dan is basje de perfecte kandidaat!

Geplaatst op 27-11-2011
Niki
13 - Borgloon

Dit kitten werd gevonden in Mal onder een regenton.

Ik ben Niki. En sinds kort ben ik op zoek naar een lief baasje. Ik zal even wat meer over mezelf vertellen.

Ze zeggen dat ik een echt lieverdje ben, dus zal het wel zo zijn zeker? Ik denk dat ze dat zeggen omdat ik ontzettend graag geaaid word. Dan begin ik luid te spinnen en kruip ik fijn op schoot. Ja, daar kan ik echt niet genoeg van krijgen. Soms begin ik zelfs al te spinnen als mijn opvangmama gewoon de kamer binnenkomt, omdat ik al wéét dat ze me komt aaien. Nuja, ik moet wel eerlijk zeggen dat als er vreemde mensen binnen komen, dat ik me wel eens durf te verstoppen. Ik moet eerst wel even zeker zijn of ze te vertrouwen zijn, maar eens ik dat weet is het helemaal in orde.

Spelen is nog niet helemaal mijn ding. Ik kijk wel altijd heel gefascineerd als mijn vriendinnetje Maya zo ‘wild’ aan het spelen is, maar ik hou het toch liever wat rustiger. Soms komt ze wel vragen of ik meedoe, en dan doe ik dat wel op mijn eigen rustige manier, maar toch niet te lang hoor. Maar misschien komt dat spelen nog wel. Ik ben hier ook nog niet zo lang.

Zozo, en wat denk je? Zou jij mijn nieuwe baasje willen worden?

Hopelijk tot vlug!

Pootje, Niki

Geplaatst op 25-11-2011
Noes
33 - Heerlen

De meldster was aan het verhuizen en trof deze kittens aan in haar salon.

Hallo mijn naam is Noes en ik ben een zwart wit gekleurd katertje. Ik ben erg nieuwsgierig en ben dan ook altijd als eerste aanwezig! Ik ben de eerste op de kattenbak geweest en de eerste die al vast voer heeft gegeten! Jaja , dat gaat snel met mij! Ik knuffel verder erg graag en speel graag ondeugende spelletjes met mijn broertjes en zusjes. Ik hoop dat er snel een lief baasje voor mij komt kijken!

Tot dan!

Pootje van Noes

Geplaatst op 25-11-2011
Maybe
102 - Brunssum

Dag kleine frutsel Maybe

Je bent en blijft mijn mini katje. Je kwam binnen als kleine hummel van nog geen 70 gram, je echte moeder had teveel kleintjes en kon jou niet verzorgen. Gelukkig ontfermde Ayva, moeder van 4 kittens zich over jou. Ik hoefde je alleen maar af en toe een flesje te geven.
Je moest opboksen tegen 3 grotere broers en 1 zusje, maar je deed niet voor hen onder :-)
Nu heb je je eigen fijne plekje gevonden met ook nog een even oud speelkameraadje.
Het ga je goed kleine frutsel en wordt maar snel een grote sterke frutsel.

xxxx
Harry, Anki, David en Jamo

Geplaatst op 25-11-2011
Balou
19 - Roermond

Deze kittens struinden rond in een veld in Meeswijk.

Hoi, ik ben Baloe en ik ben een klein rood/wit poesje. Ook al ben ik nu nog klein, ik doe erg mijn best om groot en sterk te worden. Dat was tot voor kort niet zo makkelijk; ik zwierf met 8 andere kittens in een maïsveld, en was daarom wat aan de magere kant.

Nu ik bij een opvang-familie zit, en m’n buikje rond kan eten, zie ik er weer prima uit.
Ik vind mensen nog wat eng, maar als ze een beetje rustig zijn, vind ik het wel prettig als ik geaaid word.
Gelukkig ben ik hier niet alleen, maar woon ik hier samen met m’n zusje
Als ik straks wat groter ben, hoop ik dat ik bij iemand mag gaan wonen, waar ik kan blijven. Dat zou fantastisch zijn!

Geplaatst op 25-11-2011
Mowgli
33 - Heerlen

De meldster was aan het verhuizen en trof deze kittens aan in haar salon.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 25-11-2011
Vince
33 - Heerlen

De meldster was aan het verhuizen en trof deze kittens aan in haar salon.

Hallo mijn naam is Vince en ik ben een klein getijgerd katertje. Ik ben de benjamin van het nest omdat ik  ook de kleinste ben. Toch laat ik veel van mij horen en ben ik erg actief. Ik doe dus niet onder voor mijn broertjes en zusjes! Ook ik hou erg van knuffelen en dit laat ik dan merken door hard te gaan spinnen! Ik hoop dat er snel ook een lief baasje voor mij komt kijken!

Tot snel dan!

Vince

Geplaatst op 25-11-2011
Noor
33 - Heerlen

De meldster was aan het verhuizen en trof deze kittens aan in haar salon.

Noor

Hallo allemaal mijn naam is Noor en ik ben een zwart wit gekleurd poesje. Ik lijk erg op mijn broertje Noes maar toch heb ik nog een extra witte kraag om mijn nek. Ook heb ik 4 witte sokjes , een wit neusje en op mijn buikje heb ik ook nog wat wit. Ik ben dus een goed aangeklede dame! Mijn hobby is vooral spelen met mijn broertjes en zusje. En ik hou ook erg van knuffelen! Ook ik hoop dat er snel een baasje naar mij komt kijken!

Knuffel van Noor

Geplaatst op 25-11-2011
Daantje
33-Heerlen

Gevonden in de dakgoot in Bocholt

Geplaatst op 25-11-2011
Kivik
38- Maastricht

In Bree op een terrein tussen bedrijven leven veel zwerfkatten. Helaas heeft Bree geen zwerfkattenbeleid, en het worden er meer en meer..

Hallo ik ben Kivik en ik ben gered in Bree.
Ik heb gelukkig daar wel goed gegeten en ben dus gezond en goed op gewicht. Die hele reddingactie vond ik wel heel spannend en ik ben ook nog een beetje bang.
Als ik iets onbekends zie ga ik blazen, maar mijn gastmoeder aait mij en dat vind ik wel fijn.
Ik vind het niet leuk om alleen te zijn, maar gelukkig is er een broertje van mij ook gevangen en kunnen we nu samen in de bench spelen.
Ik ben dol op eten en kan ook al een beetje spinnen. Ik kan niet wachten tot ik los in het huis mag, maar dan mag ik me niet steeds gaan verstoppen van mijn gastmoeder. Zolang ik dat niet kan beloven, vind ik dit ook wel prima!
Oja, ik ben een meisje van ongeveer 2 maanden en ben zwart-wit, met een leuke zwarte vlek op mijn neus.

Geplaatst op 24-11-2011
Melchior
103 ( Antwerpen)

Melchior werd gevonden in Mol.

Hallo allemaal, 

mijn naam is Melchior en ik zou mijzelf even aan u mogen voorstellen. Mijn naam draag ik met trots, want deze heb ik gekregen van mijn 2 opvangmama’s. Ja het was zo, ik leefde buiten. Voor een mooie kerel zoals ik niet echt ideaal. Mijn lange manen kon ik zelf niet geheel verzorgen en al snel raakte alles in de klit. Ik voelde me niet zo lekker en ook nog eens niemand om mijn liefde mee te delen. Maar toen kwamen ze, mijn opvangmama’s en ze namen me mee naar huis. Ik kreeg lekker te eten en veel liefde. Ook gingen we langs de dierenarts. Deze had minder goed nieuws en dat is dat ik aids en diabetes heb. Dat was natuurlijk wel even schrikken, mijn opvangmama’s waren immers al helemaal verliefd op mij. Een paar nachtjes heb ik bij de dokter moeten slapen en toen mocht ik weer mee naar huis. OH heerlijk zeg! Ik voel me als nooit te voren :-) Ok, ik moet toegeven ik ben even niet zo knap als ik gewend ben. Door alle klitten hebben mijn opvangmama’s mijn haren een beetje moeten bijknippen, maar geef het wat tijd en ik ben weer die knappe kerel van vroeger. Nu krijg ik 2 keer per dag insuline en heel lekker voer. Ik zit weer heerlijk in m’n vel! Op het moment zijn mijn opvangmama’s op vakantie en mag ik logeren bij een andere opvangmama. Hier was ik ook al meteen op mijn plekje, ik kan het met iedereen goed vinden. Ik ben snel tevreden. Met mijn voer, medicijnen en veel knuffels van een lief baasje zal ik gelukkig zijn en fijn leventje hebben. Wil jij dit baasje voor me zijn? Heb je ergens nog een mandje vrij voor kerels als ik? En wat je er voor terug krijgt? Onvoorwaardelijke liefde! En die is nergens te koop.......

Hoop dat je snel eens op bezoek komt! Je kunt altijd eens bellen met kattenbemiddeling of mijn opvangmama’s die kunnen je nog veel meer over me vertellen.

 

 heel veel kopjes Melchior.

Geplaatst op 23-11-2011
Impa
120 - Schinnen

Impa is het zusje van Link en Zelda, maar liet zich pas twee weken later vangen in Boorsem.

Hoi,

Ik ben Impa! Ik vond jullie mensen maar doodeng in het begin, maar dat is nu helemaal over! Nu ben ik de knorrekeizerin, de spinprinses! Want ik ben dol op knuffelen! En ik spin werkelijk bij alles, bij knuffelen, als je tegen me praat, als ik eten krijg, of als we een spelletje gan doen.

Met mijn guitige kopje verover ik binnen no time je hart. Kom jij snel eens kijken hoe goed ik kan spinnen? En mag ik dan binnenkort bij jou de sterren van de hemel komen spinnen? Ik beloof dat ik een geweldige huisgenote zal zijn!

Tot snel!
 

Geplaatst op 22-11-2011
Dunja
11 - Maastricht

Een melding van asiel Genk.

Hallo mijn naam Dunja,
ik ben bruin/zwart poesje met witte sokjes. Mijn opvangmama zegt dat ik lief ben en heel erg aanhankelijk.
U moet wel even weten dat ik erg ziekjes ben geweest, ik heb nog steeds een beetje last van mijn darme, dus moet ik nog een beetje voorzichtig zijn met eten.

Ik heb echt even tijd nodig om een grote meid te worden! :-)
Ik zoek  iemand die graag met me knuffelt en waar ik regelmatig op schoot kan liggen.
  
Geplaatst op 22-11-2011
John
20 - Hoensbroek

Deze kater moest weg bij het rusthuis in Neerpelt. Gezien er een rattenplaag heerste, werd er gif gestrooid.

John is een kater die je niet al te vaak zult tegen komen. Het is een flinke jongen en dit komt doordat hij pas in onze opvang gecastreerd is. Hij heeft ongeveer 5 jaar de tijd gehad om uit te groeien en zijn karakter duidelijk te maken.

John heeft buiten geleefd,niet geboren, maar hoelang hij buiten geweest is, is niet bekend. Hij leefde in een groep katten die buiten verzorgd werden. John heeft zich moeten waar maken in de groep, getuige zijn vele kleine wondjes op zijn lijf en kop.

Hij heeft zijn bekje iets scheef staan en bij onderzoek bleek hij een oude breuk in zijn kaakje te hebben. Naar het waarom laat zich raden, maar zeker is wel dat deze kanjer dit heeft moeten  doorstaan . Het kaakje is vanzelf genezen en er is niet veel van te zien. Om met deze oude breuk te eten heeft John nu geen problemen meer, maar dat zal beslist anders geweest zijn.

Hij heeft bij binnenkomst flinke bakken vol brokken gegeten en dronk erg veel. Zijn vacht zag droog, waarschijnlijk heeft hij lang water en eten te kort gehad. Spelen was hij vergeten, heeft hier buiten geen mogelijkheid toe gekregen, als ongecastreerde kater moet je altijd op je hoede zijn. Wist niet meer wat hij met een balletje en een touwtje moest doen.

Nu heeft hij rust en speelt hij weer en ziet zijn vacht er prima uit.  Zijn eet en drinkgedrag is weer normaal, voor zijn flinke jongen. Hij weegt , zonder kleren aan, iets meer dan 6 kilo.

John vindt aanhalen heerlijk en strijkt ook met zijn hoofd tegen je aan, maar alleen zolang hij het goed vindt, anders laat hij je via zijn zwiepstaart en een knauwtje merken dat het gefriemel mooi genoeg geweest is.

Hij is duidelijk een kat met een persoonlijkheid.

Bij binnenkomst zaten zijn oren vol met mijt. Dit is verholpen en de jeuk is hij kwijt.

Hij is zindelijk en laat zich graag rustig borstelen.

John is een goedaardige reus, die een goed leven verdient. Misschien een kat voor de echte katten liefhebber die een kat in zijn waarde weet te waarderen.

In ieder geval maakt u met deze rode rakker de blits.

Kopje van “stoere” John.

Geplaatst op 20-11-2011
Nina en Nena
132 - Riemst

Lieve Nina en Nena,
Wat hebben we samen heftige tijden meegemaakt. Jullie waren zo schuw toen jullie bij mij in de opvang kwamen met jullie zusje Nana. Jullie werden dan ook nog eventjes ziek, waardoor ik jullie ook nog meteen moest gaan pesten met medicatie te geven.
Ik heb alles uit de kast moeten halen om jullie vertrouwen te winnen. Dit ging met hoogtes  en met laagtes. Maar ik dacht bij mezelf, de aanhouder wint….en dat klopt helemaal !  Jullie gingen mij beetje bij beetje  niet meer als een bedreiging zien, en  stilletjes aan begonnen jullie te genieten van de aanrakingen, de aaitjes, de knuffeltjes, de kusjes enz.  Na enige weken begonnen jullie met spinnen en toen was het ijs gebroken.
Kambeurten vonden jullie geweldig, met het laserlampje spelen was voor jullie een festijn. Het deed mij ontzettend goed om te zien hoe jullie steeds meer en meer gingen open bloeien. Zeker nadat jullie zusje Nana haar gouden mandje had gekregen, werden jullie steeds vrijer en zelfzekerder.
Dan kwam er plots de dag dat er mensen naar jullie zouden komen kijken. Zou dit het gouden mandje voor jullie worden ? Ik hoopte het met héél mijn hart, jullie verdienden het echt na wat jullie allemaal hadden moeten doorstaan.
Dit was gewoon de perfecte “match” !  John en Mieke zijn 2 schatten van mensen, die jullie nemen zoals jullie zijn. Er zal altijd iets schrikachtigs in jullie blijven zitten, maar dat deert hen niet. Zij verwachten ook niets van jullie, zij geven jullie en laten jullie op je eigen tempo verder openbloeien.
Ik ben o zo trots op jullie Nina en Nena, als ik zie wat een prachtige poezen jullie zijn geworden, die nu toch eindelijk kunnen genieten van het leven. Met grote dank ook aan John en Mieke, omdat zij het aandurfden  zo een kittens als jullie een 2de kans te geven.
Jullie hebben het mij niet makkelijk gemaakt op de dag van het afscheid tussen ons. Jullie hebben liggen te kroelen en gek te doen, tot het een lust was om te zien. Meerdere tranen zijn gevallen, wat ga ik jullie missen, de zorg voor jullie beiden. Maar ik weet dat jullie het niet beter hadden kunnen treffen, dan waar jullie nu wonen.
Lieve Nina en Nena, voor altijd zitten jullie in mijn hart, en ik heb geluk dat jullie niet zo ver van mij af wonen. Dus meisjes…..dit wordt geen afscheid, dit wordt tot binnenkort !!
Veel liefs en kusjes van jullie opvangouders Bina en Chris
 

Geplaatst op 20-11-2011
Nena en Nina
132 - Riemst

Lieve Nina en Nena,
Wat hebben we samen heftige tijden meegemaakt. Jullie waren zo schuw toen jullie bij mij in de opvang kwamen met jullie zusje Nana. Jullie werden dan ook nog eventjes ziek, waardoor ik jullie ook nog meteen moest gaan pesten met medicatie te geven.
Ik heb alles uit de kast moeten halen om jullie vertrouwen te winnen. Dit ging met hoogtes  en met laagtes. Maar ik dacht bij mezelf, de aanhouder wint….en dat klopt helemaal !  Jullie gingen mij beetje bij beetje  niet meer als een bedreiging zien, en  stilletjes aan begonnen jullie te genieten van de aanrakingen, de aaitjes, de knuffeltjes, de kusjes enz.  Na enige weken begonnen jullie met spinnen en toen was het ijs gebroken.
Kambeurten vonden jullie geweldig, met het laserlampje spelen was voor jullie een festijn. Het deed mij ontzettend goed om te zien hoe jullie steeds meer en meer gingen open bloeien. Zeker nadat jullie zusje Nana haar gouden mandje had gekregen, werden jullie steeds vrijer en zelfzekerder.
Dan kwam er plots de dag dat er mensen naar jullie zouden komen kijken. Zou dit het gouden mandje voor jullie worden ? Ik hoopte het met héél mijn hart, jullie verdienden het echt na wat jullie allemaal hadden moeten doorstaan.
Dit was gewoon de perfecte “match” !  John en Mieke zijn 2 schatten van mensen, die jullie nemen zoals jullie zijn. Er zal altijd iets schrikachtigs in jullie blijven zitten, maar dat deert hen niet. Zij verwachten ook niets van jullie, zij geven jullie en laten jullie op je eigen tempo verder openbloeien.
Ik ben o zo trots op jullie Nina en Nena, als ik zie wat een prachtige poezen jullie zijn geworden, die nu toch eindelijk kunnen genieten van het leven. Met grote dank ook aan John en Mieke, omdat zij het aandurfden  zo een kittens als jullie een 2de kans te geven.
Jullie hebben het mij niet makkelijk gemaakt op de dag van het afscheid tussen ons. Jullie hebben liggen te kroelen en gek te doen, tot het een lust was om te zien. Meerdere tranen zijn gevallen, wat ga ik jullie missen, de zorg voor jullie beiden. Maar ik weet dat jullie het niet beter hadden kunnen treffen, dan waar jullie nu wonen.
Lieve Nina en Nena, voor altijd zitten jullie in mijn hart, en ik heb geluk dat jullie niet zo ver van mij af wonen. Dus meisjes…..dit wordt geen afscheid, dit wordt tot binnenkort !!
Veel liefs en kusjes van jullie opvangouders Bina en Chris
 

Geplaatst op 20-11-2011
Mitch
2 - Landgraaf

Een gevonden kitten uit Neeroeteren, werd gebracht bij een dierenarts ter plaatse.

Later meer info.
 

Geplaatst op 20-11-2011
Lois
114 - Heerlen

Mijn broertje en zusje waren al eerder vertrokken en ik had het rijk een paar daagjes voor me alleen! En dat hebben ze hier geweten! Als ik ook maar even niet op schoot kon of maar even niet met mijn nieuwsgierige neusje ergens bij dan maakte ik dat wel erg luid en duidelijk kenbaar 
Maar eindelijk is het dan zo ver! Ik vertrek ook naar mijn nieuw baasjes Ik heb er zo’n zin in! Volgens mijn opvangmama woont er nog een poes, een hond en een vogel! Spannend!

Dag lieve Loïs, heel veel geluk, klein meisje! Claudia en Massimo, jullie zochten een knuffelkat, jullie hadden geen betere keus kunnen maken!

Dikke knuffel, Sabine en Co.

PS: Inmiddels hebben we gehoord dat je Gucci heet. Sjiek, hoor!
 

Geplaatst op 20-11-2011
Lobke
101-Tongeren

zoefff, poingg, kedengg, prrrrrrrrt, boinggg, tok, wroemmm

Was dat Lobke die net voorbij spurtte? Verrek ja. Waar is ze nu? Daar in de lamp, of is ze gordijnen aan het gladstrijken? O nee, ze zit in de la de burospulletjes te ordenen, huh? Daarnet zat ze nog op jouw hoofd het kapsel wat warriger te maken ( haargel is er niets tegen).
Jij gekke meid, wat gaan we jou missen zeg! Ramses gaat jou missen, Didi, Pom en Tikkel krijgen meer rust, en enkel Ramses zal ons nog maar uit onze slaap houden.

Jij woont nu bij een heel lief gezin waar ook tadaa Pepsi woont!

Het ga je goed lieve schat, mooi ding.

Aaitje, Peter, Sabine en Ramses

Geplaatst op 19-11-2011
Bogy
127-Born

Twee kittens werden gevonden op het industrieterrein in Rekem. rara hoe ze daar zijn terecht gekomen.

Hallo,

Ik ben Bogy, een potig katertje.
Een lieve meldster heeft ons gevonden op een industrieterrein, waar mijn broertje en ik van wanhoop langs de weg zaten.
Zij heeft ons meegenomen en vertroeteld en onze opvangmama heeft ons bij die mevrouw opgehaald.
Nu zitten we lekker binnen en hoeven we ons nergens meer zorgen om te maken.

Nou, ik zal dan eens even iets over mezelf vertellen. Ik ben heel lief en sociaal, maar iets voorzichtiger dan mijn broertje.
Ik kijk even de spreekwoordelijke "kat uit de boom". Niet lang hoor, oh nee, ik kan een knuffel en een aaitje niet weerstaan en al dat speelgoed...ik weet van gekkigheid niet hoe ik het allemaal tegelijk moet regelen.
Ik zit dan ook niet lang stil, er is namelijk altijd wel iets te doen hier.
Als ik klaar ben met ravotten, ga ik mijn broertje even wassen en dan lekker tegen elkaar aan in slaap vallen.
U leest het al, ik ben een supertevreden katje, die geniet van alles wat 'm overkomt.
Misschien heeft u ook zo'n fijn plekje voor mij en eventueel mijn broertje ? Of heeft u al een vriendje voor mij ?
Ik vind het allemaal best, hoor.
Als u mij beter wilt leren kennen, kom dan zeker eens bij me op bezoek.

Misschien tot gauw,
Liefs Bogy

Geplaatst op 18-11-2011
Dottie
131 - Geleen

Deze poes werd met haar kroost van slechts 1 dag oud bij asiel Genk achtergelaten met de mededeling dat ze "gevonden" was. Omdat kleine kittens met hun mama beter in een huiselijke omgeving opgroeien, riep het asiel van Genk onze hulp in.

Hallo ik wil me even voorstellen aan jou!
Mijn naam is Dottie, die heb ik te danken aan mijn opvangmama. Ze is me komen halen in  het asiel in Genk, samen met mijn 4 baby’tjes, die toen nog maar 1 dagje waren. Ik ben bij het asiel neergezet in een doos terwijl ik lag te bevallen… Dat is toch niet leuk!!
Gelukkig daar kwam mijn voorlopige redding, mijn opvangmama kwam me halen samen met mijn kindjes, eenmaal bij haar thuis kon ik eindelijk genieten van mijn kraamperiode. Ze zijn hier allemaal zooo lief voor me…En ik ben natuurlijk ook superlief voor hen.
Ik vind het wel heel erg jammer dat de mensen in mijn oude huisje me niet meer wilde hebben, maar ik weet zeker dat ik het bij jou nog veel beter kan krijgen, en dat jij mij niet aan de kant zet!
Ik verdien een echt kattenleven, een zorgeloos mandje… Daar kijk ik echt naar uit. Zeker nu mijn kleintjes het nest al aan het verlaten zijn. Ze kunnen nu op eigen pootjes staan en voor mij wordt het tijd om de rest van mijn leven eindelijk eens gelukkig te zijn.
Gun jij dat onbezorgde leventje? Kom jij me een warm mandje geven?
Bel mijn opvangmama en maak snel een afspraak om mij te komen proefknuffelen.

Pootjes van Dottie.
 

Geplaatst op 18-11-2011
Luna
131 - Geleen

Deze poes moest dringend weg op de plek waar ze verbleef.

Hallo,
Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Luna, die heb ik gekregen van een gastgezin van zwerfkat. Omdat ze het zo een mooie naam vond, en ik was hard toe aan een nieuwe naam… Aan een nieuw leven… Gelukkig ben ik gered geworden uit een zeer benarde situatie, ik zat elders in de opvang daar was ik al toen ik nog maar 8 weekjes jong was. Ik kreeg niesziekte maar kwam er gelukkig weer bovenop. Ik heb wel chronisch ontstoken ogen eraan overgehouden. En dat werd helaas niet goed verzorgd… Daarom adopteerde mij helemaal niemand. Je had me moeten zien toen ik van die nare plek vandaan kwam… Maar toen kwam mijn opvangmama, die heeft me meegenomen en mijn oogjes verzorgd, gelukkig ziet het er al een stuk beter uit, maar het zal wel altijd iets meer aandacht nodig hebben dan bij andere katjes. Gun jij me een nieuw beter leven … een “gouden mandje”??
Dat heb ik echt wel verdiend!! Kom snel eens bij me kijken en me bewonderen, ik ben een echte schootpoes!!!

Geplaatst op 18-11-2011
Thijmen en Tibor
23-Opgrimbie

Twee tamme kittens werden gedumpt in een maisveld. Gelukkig werden ze bijtijds gevonden, zodat ze nu een fijne toekomst tegemoet kunnen zien.

Thijmen stelt zichzelf even voor:

Hoi, ik ben dus Thijmen, en die naam staat voor: een man van het volk. Ik ben eigenlijk nog maar een heel gewoon huis-, tuin- en keukenkatje, maar toch….als ik later groot ben, zal ik best wel van me laten spreken.
Nu ben ik nog klein, eigenlijk zelfs wat te klein voor mijn leeftijd en wat smalletjes, maar ik doe er alles aan om dat zo snel mogelijk te boven te komen.
Ik eet altijd heel snel mijn bordje leeg, en verder doe ik niets anders dan trainen om maar sterk en gespierd te worden.
Ik klim en ren en stoei met mijn broertje, en speel met alles wat ik tegen kom. En als ik moe ben…..dan kruip ik toch lekker bij mijn opvangmama op schoot om even te liggen en geknuffeld te worden en dan beloon ik haar met mijn harde gespin. Bij jou wil ik ook wel eens op schoot liggen.
Kom je eens bij me kijken? Misschien vind je me dan wel zo lief dat ik met jou mee mag.

Een dikke knuf van Thijmen.

Geplaatst op 18-11-2011
Tibor en Thijmen
23-Opgrimbie

Twee tamme kittens werden gedumpt in een maisveld. Gelukkig werden ze bijtijds gevonden, zodat ze nu een fijne toekomst tegemoet kunnen zien.

Hallo, ik ben dus Tibor. Mijn naam betekent Van de Tiber, en dat is een rivier die door Rome stroomt. En die naam komt oorspronkelijk uit Hongarije.
Nu denk je misschien dat ik een heel internationaal katje ben, maar nee hoor: ik ben een gewoon Belgisch huis-, tuin- en keukenkatje en ik ben op zoek naar een lief baasje of bazinnetje in België of Nederland.
Ik ben nu nog wat klein, maar mijn nieuwe baasjes ga ik beloven dat ik op ga groeien tot de mooiste en liefste kater van de hele wereld. Ik doe erg mijn best, want ik ben een braaf jongetje, dat netjes zijn bordje leeg eet, en dat keurig gebruik maakt van de kattenbak.
Verder ben ik goed aan het oefenen met rennen, klimmen en ravotten met mijn kleine broertje. En als ik wat moe ben, dan ga ik lekker uitrusten. Het liefst klim ik dan op schoot voor een knuffelbeurtje.
Als jij mijn nieuwe baasje wilt worden, maak dan eens een afspraak met mijn opvangmama. Dan kunnen we proberen of wij samen kunnen knuffelen. Aan mij zal het niet liggen.

Een dikke knuf van Tibor.

Geplaatst op 18-11-2011
Maggie
114 - Heerlen


Zwarte kittens liggen niet zo in de markt! Haha, mooi niet! Mijn fotootje stond er koud op en hopla, ik had al een baasje! Ik ga wonen bij Astrid, Sander en Cindy! En ik krijg er een vriendje bij, Tom!

Ik blijf overigens Maggie heten! Hoe leuk is dat!

Dag lieverd, net als je broertje is knuffelen en op schoot zitten je grote hobby, wat zullen we dat getut missen! Heel veel geluk in je nieuwe huisje!

Kus!
Sabine en Co.
 

Geplaatst op 18-11-2011
Stewey
114 - Heerlen

Met zijn drietjes werden we gevonden in Maasmechelen en nadat we een tijdje bij een heel lief gezin woonden kwamen we uiteindelijk terecht bij onze opvangmama! Ik deed het wel goed op de site want in no time had ik een baasje gevonden! Twee eigenlijk, samen met Stefanie en Timothy woon ik nu in Hasselt! Yep, terug naar België!
O, ja, ik heb mijn naam overigens veranderd van Stewey in Tuur! Stoer hé!

Dag lieve Tuur, wat zal ik je gespin, geknuffel en gesabbel missen! Heel veel plezier en geluk in je nieuwe huisje!

Kus!
Sabine en Co.
 

Geplaatst op 17-11-2011
Lara
34 - Maaseik

Relaas van de meldster:
Beste,
 
Vannacht heeft onze Moonlight (duitse herder)de ganse nacht geen oog dicht gedaan. Was al een paar keer buiten gaan kijken 's nachts, maar zag toch dat ze nerveus was in haar eigen kot. Zoals het nogal gebeurt is een muis niet vreemd in haar kot. Maar vanochtend was het toch wat anders. Met de pitslamp in de hand ben ik een kijkje gaan nemen en verschrok toch even dat er een klein kitten verstopt zat achter haar hondenkot tussen de kot en haar tuinhuis. Met de hulp van mijn man zijn we haar beginnen vangen maar dat was niet zo simpel.Gelukkig heb ik haar kunnen vangen en het kitten was schuw en wat opviel graatmager. Eens wat kunnen kennismaken met elkaar hebben we haar eten en drinken gegeven. Amai,zo'n poesje kan nogal drinken. Ik weet niet hoe lang ze zonder eten heeft gezeten.Terwijl ik haar verder verzorgde is mijn man bij mijn broer een kattenbench gaan halen. Na enige tijd heeft onze Saybia kennis mogen maken maar Saybia werd nerveus en liep de hele tijd jankend rond om maar bij dat kitten te komen.
 
Op zoek naar iemand die me kon helpen ben ik via de politie van Hasselt bij Emma terechtgekomen. Gelukkig voor "zwerfkatten" bestaat deze vereniging. Met spijt in mijn hart heb ik Lara naar Emma gebracht.Maar ik weet dat ze goed geplaatst zal worden.
Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Lara een lang en gelukkig leven mag leven. We zouden haar met plezier gehouden hebben maar met Moonlight en Saybia (cavalier king charles) is dat echt niet te doen.

Het gaat je goed Lara


Later meer gegevens.

Geplaatst op 16-11-2011
Maya
13 - Borgloon

Hoi Hoi, Ik ben Maya. Maya de poes!

Ik heb nog een broertje Maxim maar die is nu vertrokken naar zijn nieuwe baasje en ik ben eigenlijk nog een beetje aan het wachten tot iemand komt kijken naar mij.

Ik ben echt een lieve. Ik moet wel toegeven dat ik af en toe wel eens durf te blazen. Maar dat is niet omdat ik boos ben hoor, nee helemaal niet, ik doe dat enkel maar zodat je weet dat ik een beetje bang of onzeker ben. Ik ben een beetje van ‘het bange type’. Maar als je me beter leert kennen, en ik jou, dan zal je zien dat ik echt een toffe ben. Je mag me dan ook aaien, en dan begin ik soms ook te spinnen, want als ik heel eerlijk ben vind ik dat stiekem wel leuk.

Mijn hobby kan je wel raden zeker he? Dat is spelen en spelen en nog meer spelen. Vroeger speelde ik veel met mijn broertje, dat was leuk! Nu is het maar saai want hier zijn wel 2 grote katten, maar die spelen niet meer zoveel.

Voila, dit ben ik zo’n beetje in het kort.

Hopelijk wil je me graag een keer zien, ik kijk er naar uit!

Pootje, Maya

Geplaatst op 13-11-2011
Mobi en Mille
12- Kinrooi

Molenbeersel: Mammapoes werd doodgebeten door de hond, haar kindjes zijn bij ons binnengekomen...

 

Later meer gegevens 

Geplaatst op 13-11-2011
Mille en Mobi
12- Kinrooi

Molenbeersel: Mammapoes werd doodgebeten door de hond, haar kindjes zijn bij ons binnengekomen...

 

Later meer gegevens

Geplaatst op 12-11-2011
Polle
36 - Utrecht

Reactie eigenaar:

Polle maakt het heel goed. Hij is geen suikerpatient meer waar wij heel blij van worden. Hij is vrolijk, niet schuw meer en staat midden in het leven. Wij zijn dankbaar dat we hem zijn tegengekomen via Zwerfkat in nood!

Geplaatst op 12-11-2011
Sourya en Sunchi
23 - Maasmechelen

Sourya werd samen met haar zusje Sunchi gedumpt bij een kanaal in Genk. Men vond blijkbaar dat ze op de leeftijd van vier weken groot genoeg waren om zichzelf te redden, terwijl ze eigenlijk nog zo heel hard hun moeder nodig hebben. Gelukkig werden ze op tijd gevonden en zijn ze via Tom & Co bij ons in de opvang  gekomen.

Sourya stelt zichzelf even voor:
Hallo allemaal, ik heet dus Sourya en dat betekent zonnegodin. Die naam hebben ze me gegeven omdat ik er gewoon goddelijk uitzie. Ik heb een schitterend wollig schildpadvachtje, en mijn koppie ziet er heel lief uit, zo half donker en half licht. En verder straalt de speelsheid van me af, want spelen is mijn lust en mijn leven. In mijn zusje Sunchi heb ik een lief speelkameraadje. Zij is ook mooi, alleen iets lichter van kleur dan ik. Samen zijn we bezig met van alles te leren, wat je nodig hebt om een grote poes te worden. Zo kan ik inmiddels goed lopen en ook al wat rennen, nu oefenen we om sprongetjes te maken en om in sluipgang met een wiebelend kontje een starthouding aan te nemen. Dat is voor als we een prooi zien. Maar we zijn nog lang niet klaar met al onze lessen. Eten doe ik goed en op schoot ga ik lekker hard spinnen, dus al met al ben ik een lief, vrolijk en aanhankelijk meisje. Heb je mijn foto al gezien, en kijk je dan ook nog even naar mijn zusje. Als ik je nieuwsgierig heb gemaakt , kom dan eens langs om ons in het echt te zien.

Geplaatst op 12-11-2011
Sunchi en Sourya
23 - Maasmechelen

Sunchi werd samen met haar zusje Sourya gedumpt bij een kanaal in Genk. Men vond blijkbaar dat ze op de leeftijd van vier weken groot genoeg waren om zichzelf te redden, terwijl ze eigenlijk nog zo heel hard hun moeder nodig hebben. Gelukkig werden ze op tijd gevonden en zijn ze via Tom & Co bij ons in de opvang  gekomen.

Sunchi stelt zichzelf even voor:
Hallo allemaal, ik heet dus Sunchi en de betekenis van die naam is zoentje. Ze vonden dat die naam goed bij me paste, omdat ik een poesje om te zoenen ben. Ik heb een heel mooi wollig schildpadvachtje, met wat lichtrood erin. Ik houd heel erg van knuffelen. Als mijn opvangmama onze kamer binnenkomt, vlieg ik op haar af, want dan is het knuffeltijd. In mijn zusje Sunchi heb ik een lief speelkameraadje. Zij is ook heel mooi en grappig, maar ze is wat donkerder en dat maakt ons tot een mooi stelletje meiden. Samen zijn we bezig met van alles te leren, wat je nodig hebt om een grote poes te worden. Zo kan ik inmiddels goed lopen en ook al wat rennen, nu oefenen we om sprongetjes te maken. En om te leren klimmen gebruiken we een grote krabpaal, maar soms gaat het mis en dan val ik pardoes op de grond. Gelukkig ligt daar een dik kleed en ook kom ik toch meestal wel op mijn pootjes terecht. Maar we zijn nog lang niet klaar met al onze lessen. Heb je mijn foto al gezien, en kijk je dan ook nog even naar mijn zusje. Als ik je nieuwsgierig heb gemaakt , kom dan eens langs om ons in het echt te zien.

Geplaatst op 11-11-2011
Mauw
1 - Leopoldsburg

Reactie eigenaar

Hallo Kim,
Ik heb Mauw omgedoopt naar Jillz. Het gaat heel goed met haar. Tijdens de terugreis was ze uit het reisdoosje geklommen en heeft ze een paar rondjes door de auto gelopen en is toen op de arm van de vriendin die bij me was gaan liggen en daar heeft ze de hele tijd rustig gelegen. Thuis aangekomen was de kennismaking met kater Morris heel positief. Ze hebben druk aan elkaar gesnuffeld en achter elkaar aangelopen. Alleen de volgende ochtend heeft Jillz een paar keer geblazen naar Morris. Maar ze stoeien en spelen met elkaar, eten samen uit 1 bak ook al hebben ze ieder een eigen bak en als ik in bad zit, liggen ze samen op de badmat naast elkaar te slapen. Al met al gaat het dus heel goed met de kleine dame.

Groetjes,
Suze
 

Geplaatst op 11-11-2011
Douglas
102 - Brunssum

Dag Nathan, Douglas, Barclay en Zara,

Jullie hebben nu alle 4 je eigen fijne plekje gevonden, een plekje waar jullie nu wél gewenst zijn.
We zullen jullie enorm gaan missen.
He bah het is stil geworden in huis....

Gedraag jullie bij jullie nieuwe baasjes he. (Maar dat zal zeker wel lukken, jullie zijn goed opgevoed door jullie moeder Ayva:-))
Heel veel geluk in jullie verdere leven en dat jullie maar gelukkig en gezond mogen blijven totdat jullie oude grijze katers (Nathan, Douglas en Barclay) en een oud grijs poesje (Zara) geworden zijn.

Harry, Anki, David en Jamo


 

Geplaatst op 11-11-2011
Pepsi
101-Tongeren

Lieve schat

Je hebt zo'n moeilijke start gemaakt en lange tijd ook meegemaakt... Leonie , jouw eerste opvangmamma wist zich geen raad met jou en ze was knettergek op je.
Uit liefde heeft ze jou afgestaan aan mij, omdat ik enkel meer ervaring had met pappenheimers als jou, meer niet.
Pepsi, we hebben samen heel veel meegemaakt en je zusje Fanta ( Didi) woont nu bij mij voor altijd omdat ze gehandicapt is en we natuurlijk veel van haar houden.
Maar jij jongen, met je droopy oogjes, die zullen denk ik altijd droopy blijven staan? Je hebt zoveel hartjes veroverd, zo ook de hartjes bij je nieuwe baasjes.
Je hebt het getroffen kleine jongen: deze mensen gaan door het vuur voor jou en houden nu al heel veel van je. Hoe kan het ook anders? Hartenbreker!
Zet em op lieverd, jij bent er eentje uit duizend, we missen je maar wetende... je bent goed beland, jouw baasjes uit Turnhout zijn jouw echte baasjes en gaan nog veel plezier samen met jou hebben!
Kusje, Sabine, Peter, Fanta en een duw van Ramses

Geplaatst op 10-11-2011
Nathan
102 - Brunssum

Dag Nathan, Douglas, Barclay en Zara,

Jullie hebben nu alle 4 je eigen fijne plekje gevonden, een plekje waar jullie nu wél gewenst zijn.
We zullen jullie enorm gaan missen.
He bah het is stil geworden in huis....

Gedraag jullie bij jullie nieuwe baasjes he. (Maar dat zal zeker wel lukken, jullie zijn goed opgevoed door jullie moeder Ayva:-))
Heel veel geluk in jullie verdere leven en dat jullie maar gelukkig en gezond mogen blijven totdat jullie oude grijze katers (Nathan, Douglas en Barclay) en een oud grijs poesje (Zara) geworden zijn.

Harry, Anki, David en Jamo


 

Geplaatst op 10-11-2011
Storm
8- Urmond

Op vrijdag  21 oktober 2011 kwamen bij ons twee katertjes binnen. Een ervan was Storm, een kleine lieverd, met een ontstoken oogje en wat verkouden. Maar meteen merkte hij dat wij voor hem wilde zorgen. Hij was aanhankelijk en zocht warmte en liefde op. Zijn oogje liet hij goed behandelen en hij groeide als kool.
En nu, amper 3 weken later heeft hij al een nieuw huis gevonden, baasjes die hem de liefde en de aandacht die hij nodig heeft zeker gaan geven!
Storm, je bent niet lang bij ons geweest, maar het was lang genoeg om je een speciaal plekje in ons hart te geven. We gaan je missen, maar betere nieuwe baasjes voor je hadden we niet kunnen wensen!
Een hele dikke knuffel van je pleeggezin, Joke, Alexander, Celine en Katinka en een kopje van River.
 

Geplaatst op 09-11-2011
Barclay en Zara
102 - Brunssum

Dag Nathan, Douglas, Barclay en Zara,

Jullie hebben nu alle 4 je eigen fijne plekje gevonden, een plekje waar jullie nu wél gewenst zijn.
We zullen jullie enorm gaan missen.
He bah het is stil geworden in huis....

Gedraag jullie bij jullie nieuwe baasjes he. (Maar dat zal zeker wel lukken, jullie zijn goed opgevoed door jullie moeder Ayva:-))
Heel veel geluk in jullie verdere leven en dat jullie maar gelukkig en gezond mogen blijven totdat jullie oude grijze katers (Nathan, Douglas en Barclay) en een oud grijs poesje (Zara) geworden zijn.

Harry, Anki, David en Jamo


 

Geplaatst op 09-11-2011
Zara en Barclay
102 - Brunssum

Dag Nathan, Douglas, Barclay en Zara,

Jullie hebben nu alle 4 je eigen fijne plekje gevonden, een plekje waar jullie nu wél gewenst zijn.
We zullen jullie enorm gaan missen.
He bah het is stil geworden in huis....

Gedraag jullie bij jullie nieuwe baasjes he. (Maar dat zal zeker wel lukken, jullie zijn goed opgevoed door jullie moeder Ayva:-))
Heel veel geluk in jullie verdere leven en dat jullie maar gelukkig en gezond mogen blijven totdat jullie oude grijze katers (Nathan, Douglas en Barclay) en een oud grijs poesje (Zara) geworden zijn.

Harry, Anki, David en Jamo


 

Geplaatst op 05-11-2011
Floris
113 - Leiden

Pffff, dat is wel even slikken, nu mijn (kleine) ventje ook het huis heeft verlaten. Het is raar stil in huis, en iedereen is van slag. Geen spring-in-het-veld meer die door mijn huis crost. Geen gekke twee uur meer waar ik van mag genieten. Geen heerlijke knuffel die in mijn arm op zijn deken ligt te sabbelen. Afscheid nemen na zo’n lange tijd blijft zwaar.
Ik snap er niets van dat het zo lang heeft geduurd voordat jij een huisje vond. Je was de mooiste en de gemakkelijkste uit jullie nestje. Jouw vachtje had een heel bijzonder kleurtje, veel haartjes waren onderop bruin, in het midden zwart, en dan een wit puntje. Je hebt prachtige grijstinten en speelse stippen en strepen. En als je gekliederd had met eten of je kwam nat uit de douche, dan had je ineens krulletjes in je haar!
Je viel een beetje overal tussenin, waardoor je niet meeverhuisde met Isa en Thomas, en ook niet met Lieke en Noortje. Je bleef helemaal alleen achter bij mijn eigen (luie) katten en dat vond je echt niet leuk. Natuurlijk kon je veel knuffelen met tante Flo, wat je dan ook heel veel deed, maar jij wilde SPELEN! Gelukkig heeft het niet heel lang geduurd voordat je weer een speelmaatje vond in Sam en met name Max, al waren die nog wel een stuk kleiner. Maar een eigen huisje was er nog steeds niet...
Totdat er een lief meisje door haar zus naar mij werd gestuurd. Ze was nog op zoek naar een speelmaatje voor haar Flo en Boris, en wie anders kon dat worden dan jij, Floris? Het zal even wennen zijn voor allemaal, maar ik weet zeker dat je een geweldig huisje hebt gevonden en dat je straks, als je je wat meer thuis voelt, lekker met Boris kan spelen.
Lieve Floris, je was een mini toen je bij mij kwam, net op de rand van zelf eten en het flesje. Je smeerde jezelf helemaal onder, en ik schaam me een beetje voor de foto’s van jouw vieze plaktoetje. Maar inmiddels ben je uitgegroeid tot een flinke kater met een heerlijk karakter; op jezelf maar toch heel aanhankelijk; geen schootkatje maar wel een heerlijke knuffel. Laat Marieke maar van je bekoorlijke prrrrrr genieten, en sabbel maar lekker door op je deken! Dag lieve Floris (of Jip, zoals ik je nu moet noemen), geniet maar van je nieuwe leven en maak er wat van!
Judith.

Update eigenaar
Weer even een update van Jip. 't Gaat erg goed, hij doet 't zo ontzettend goed en 't is heel duidelijk merkbaar dat hij al katten gewend was, dat heeft erg in zijn voordeel gewerkt. Ik ben vanaf woensdag weer gaan werken en was erg benieuwd hoe 't gegaan was maar 't ging goed. Toen ik thuis kwam kon Boris meer van hem hebben. Nu blaast Boris niet meer, snuffelen en neuzen ze en vanmorgen lagen ze naast elkaar op bed. Flo zit al 2 dagen in de kamer in de krabpaal, met spelen met laserlampje doet ze mee, binnen haar stukje van de kamer. Flo gromt nog en als Jip te dicht bij komt haalt ze uit. Jip is niet bang, ontdekt alle plekjes en komt me al spinnend begroeten. Ik heb het gevoel dat hij helemaal gewend is en dat het goed is. Hij zit overal op, aan en onder.

Geplaatst op 05-11-2011
Magnus
120 - Schinnen

Magnus werd geboren op de Amerikaanse basis in Schinnen. Nu het wat kouder werd, besloot Magnus zich in een van de winkels te verschansen. Geen goede plek voor een kitten. Gelukkig liet hij zich na een week proberen eindelijk vangen en zit hij nu lekker in ons opvanggezin.


Magnus is een vrolijk opdondertje dat al na een dagje de knop omzette en besloot mensen helemaal geweldig te vinden. Magnus komt graag zijn knuffeltjes halen en spint de sterren van de hemel bij ALLES! Ook spelen met een verenstokje vindt hij prachtig, en de krabpaal op en af sjezen, en al vrolijk kwetterend door het huis rennen. Magnus is een kleine druktemaker! Maar stiekem vindt hij het ook heerlijk om bij je in bed te kruipen en al spinnend in slaap te vallen, lekker dicht tegen je aan, of beter nog, bovenop je. Wie doet de deur van zijn of haar huisje open voor deze kleine tijgerprins?

Geplaatst op 03-11-2011
Milou
2 - Landgraaf

Dit kitten werd weggehaald uit een afgebrand klooster.

Hoi, ik ben Milou en logeer op dit moment bij mijn gastgezin in Landgraaf.
Bij aankomst, enkele weken geleden, was ik heel erg bang. Sindsdien ga ik goed vooruit. Sinds een aantal dagen mag ik uit de bench en dat vind ik fijn. Ook speel ik graag met de andere katten.
Aaien en oppakken daar moet ik nu nog aan wennen maar ook dat komt goed.

Misschien tot snel, pootje Milou

Geplaatst op 02-11-2011
Dana
131 - Geleen

Dit kitten werd samen met zijn mama en 3 andere kittens op zijn geboortedag naar het asiel gebracht.

Hallo,

Ik heb begrepen dat ik me hier even mag voorstellen.
Mijn naam is Dana, en ik ben een speelse jonge kattin. Ik ben hier bij mijn pleegmamma groot geworden, en toen ik 8 weekjes was kwam er iemand voor mij kijken. En die mensen hebben me ook geadopteerd. Helaas was ik waarschijnlijk een beetje te onstuimig voor deze mensen, maar ik wilde gewoon spelen en vriendjes maken….
Nu ben ik dus terug bij dezelfde opvangmamma, ik heb het hier best naar mijn zin, ik kan hier fijn spelen, maar ik weet dat ik hier niet kan blijven.. Mijn mamma heeft gezegd dat ik een nieuwe kans verdien, en dat ik echt wel mensen tegen ga komen die een speels katje aan het zoeken zijn..
Zoek jij een leuk speels katje? Kom eens met me proefspelen!!!
Bel naar onze bemiddeling tussen 20.0  en 22.00 uur, en vraag naar het telefoonnummer van mijn mamma, dan kunnen we snel een afspraak maken..

Zie ik je gauw?? Miauw miauw en tot snel…

Geplaatst op 02-11-2011
Draakje
108 - Buggenhout

Een van de kittens van Minne.

Hello,
 
ik ben Draakje, super stoere naam eh? Mijn opvangmama's vinden me zo leuk en lief en daarom hebben ze die aparte naam aan me gegeven. Maar ik ben allesbehalve een draak hoor, haha. Ik ben een lief manneke dat van dollen houdt. Soms kijk ik vanuit mijn ooghoek naar mijn opvangmama's en dan zie ik ze gieren van het lachen omdat ik weer eens gek gedaan heb. Ik kan al lekker aan de krabpaal bengelen en ga al lekker op stap. Tja, je bent stoer of je bent het niet eh. Zo, ik ga nog wat krabpaalhangen. Tot later misschien.
 
Dolletje,
Draakje

Geplaatst op 02-11-2011
Charlie
132- Kanne

Lief klein ventje toch,
Je keek zo angstig met je broertje Stevie, toen ik jullie op die nare plek heb weggehaald. Maar jij had al snel door dat ik jullie in de watten ging  leggen. En daar maakte jij soms misbruik van hé, kleine rakker. Je zat dan met momenten héél hard te miauwen, dat ik dacht dat er wat met je scheelde. Maar er was niets, je wilde gewoon op schoot of op de arm liggen om getutteld te worden. Daar kon jij toch zo van genieten! Wat hebben Chris en ik ook vaak gelachen met je gekke fratsen. Jij was het kleinste mannetje in huis van de opvangertjes, maar je liet je helemaal niet doen, en gelijk had je. Je bent nu terechtgekomen in een gezin waar geen ander poezenvriendje is, maar ik ben zeker dat je daar evenveel in de watten gaat gelegd worden. Misschien nog wel meer !! Jij bent heel eventjes ziek geweest, en je nieuwe mama heeft verschillende keren gemaild en gebeld omdat ze bezorgd over je was. Of alles oké met je was, als dat geen liefde is ? Vandaag was dan de grote dag dat je opgehaald werd. Het is een dag van blijdschap en verdriet, blijdschap …..omdat jij je verdiende “gouden mandje” hebt gekregen, verdriet…..omdat ik jou moet loslaten. Ik zal je nooit vergeten lieverd, jij en Stevie samen waren echte 2 belhamels. We zullen je heel erg missen, maar we gunnen je een mooi leven bij je nieuwe familie. Zet hem op kereltje….
Een heerlijk kusje  op je koppie van je opvangouders Bina en Chris
 

Geplaatst op 02-11-2011
Maxim
13 - Borgloon

Later meer gegevens.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg