Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In SEPTEMBER 2011 hebben 50 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-09-2011
Bella
15 - Maastricht

Lieve Bella,

Als een klein bang kitten kwam je bij ons binnen.
Onder de vlooien en je hele oren zwart van viezigheid door die vieze oormijt. Wat vond je de dagelijkse schoonmaakbeurten van je oren heerlijk, je kreeg er geen genoeg van...

Je ontwikkelde je als een kleine deugniet die planten niet ongedeerd liet en ook mijn breiwerk bleef niet liggen, maar dat maakte me niets uit.
Uiteindelijk kwam je naast me liggen met een pootje op mijn been alsof je wilde zeggen: Pak me dan op je schoot...De honden werden minder eng, maar je hield ze in de gaten.
Het wachten was op een gouden mandje en dat heb je nu gekregen. Je bent een schat en ik zal je missen, zo ook de kinderen, maar de jonge dames zullen je helemaal verwennen en vertroetelen, precies wat je verdiend lieve Bella !

Fam. Wijenberg

Geplaatst op 26-09-2011
Jietske
14 - Maastricht

Lieve Jietske,

Wat ben je toch een mooie poes. Je voelde je helemaal op je plek hier en hebt heerlijk kunnen opbloeien. Zoals veel poezen heb jij ook je eigen sterke wil en deed je dus altijd lekker wat je zelf wilde. Aandacht daar kon je wel van genieten en ook toen je nieuwe, laten we maar zeggen, personeel binnen kwam lopen ging je er lekker voor liggen. Natuurlijk konden ze jou niet achterlaten, nadat ze je gezien hadden en ook al vond je het niet leuk om het mandje in te gaan. Toen je erin zat wist je dat het wel weer goed zou komen. Ik wens jou en je nieuwe personeel veel plezier samen. Ik weet zeker dat dat goed komt!
liefs, je opvangmama Sam 

Geplaatst op 25-09-2011
Pim
115 - Brunssum

Deze katten kwamen aanlopen bij een lieve mevrouw in Maasmechelen.

(Met een zware stem)  Hoi ik ben Pim,
 
Als andere katten mij zien, gaan ze zeker aan de kant hoor, want om mij kun je niet heen kijken, want ik ben een grooooote, zware (niet dik) rood met witte kater die indruk maakt.
En ik zal eens iets verklappen (niet doorvertellen hè) maar ik ben toch nog heel graag klein en zo gedraag ik me ook, ik woord graag gekriebeld, voorkant, achterkant, zijkant maakt niet uit.
Spinnen doe ik nog maar zachtjes hier in dit zoveeeeeelste gezin, ohhh sorry dat weten jullie natuurlijk nog niet, zal ik dat eens vertellen voor zover als ik het nog weet.
Ik kom uit Maasmechelen waar ik ooit (zeggen ze) een gezin had, maar omdat die geen zin meer in mij hadden; vonden ze dat ik het maar zelf moest uitzoeken buiten (weet je hoe koud dat is en nat en eenzaam en honger en dorst ik vaak had). Daar had ik snel genoeg van, maar 1 pluspunt van het buiten leven heb ik wel. Ik heb er een leuk vriendinnetje aan overgehouden, Lotje. Sorry ik dwaal af, wij met ons tweetjes zijn dan ook op pad gegaan want ik wil toch graag mensen aandacht en dat Lotje dat ook leert, want zij is buiten geboren.
Toen kwamen we aan bij een huis met leuke mensen die ons eten en een doos als onderdak gaven en wat waren we blij !!!!!!!!!!!! En toen gebeurde het: het werd winter met veeeel sneeuw.
We mochten binnen komen wonen, in gezin met 4 andere katten en het was zeer fijn, droog, warm, eten, drinken en leuke mensen die lekker konden knuffelen, alles toppie zou je denken. Maar er was 1 nadeel: 2 van de 4 katten konden niet met ons opschieten en we hadden constant ruzie en daarom zetten ze ons iedere keer apart, dat hebben we een tijdje vol kunnen houden.
Maar het is geen ideaal thuis op deze manier en de leuke mensen moesten dan ook de beslissing nemen om ons ergers anders onder te brengen.
Duuuuuuuuuuuuuusss zo is het allemaal gegaan en ben ik (we) weer op zoek naar een nieuw huisje met tuin waar ik naar buiten mag.
 
Mieauwwww Pim

Pim geeft een update:

Wat ik jullie nog even wil laten weten is, dat ik van gezelligheid hou en als je met een voerbak rammelt ik als een speer bij je ben.
Ben ook wel een nieuwsgierig type want ik kijk graag uit het raam. Aan sport doe ik ook want ik ben hier NR 1 in nagels krabben maar dan wel aan de krabpaal hè.
Wat kan ik nog meer over mezelf vertellen, ik echt heel lief ben, ondertussen de honden hier wel heb geaccepteerd (soms nog eng), graag gekriebeld word en oppakken kan maar niet te lang (we zullen maar zeggen dat ik hoogte vrees heb haha).
Zo nu is het weer tijd voor een dutje en zo`n lang verhaal word anders toch maar saai.
 
Doeiiiiii Pim

Geplaatst op 25-09-2011
Hanna
127 - Born

Hanne baarde 6 kittentjes, de meldster schakelde ons in toen ze zag dat Hanne niet voor haar kittens kon zorgen, enkelen waren reeds gestorven... Hanne bleek dood- en doodziek; er was een kitten in haar buik achtergebleven...

Maak kennis met Hanna.
Hanna is niet zomaar een poesje van 9 maanden jong!
Hanna is een klein wondertje op 4 pootjes.
Ze werd veel te vroeg moeder en dat op een vreselijke manier, al haar kindjes zijn dood en Hanna ontsnapte op het nippertje aan de dood, werd met spoed geopereerd……..
Nu is ze weer vrolijk en dartelt als een vlindertje, ze mag nog iets in gewicht bij komen, maar dat zal wel lukken, want ze eet voor twee, flink brokken en voor de extra calorieën 2 maal per dag vlees, lekkerrrrrrrrrrrrr
Ze vindt het heerlijk om op de arm rondgedragen te worden en roept je met een zacht miauwtje, is altijd in voor een spelletje.
Hanna zal een kameraad erg leuk vinden, of deze nu jonger of ouder is en kinderen zal ze erg leuk vinden zolang deze maar met haar komen spelen.
Ze is bij de operatie gesteriliseerd en op  haar klein kaal buikje groeien alweer nieuwe haartjes.
Een tuin om in de zon te liggen zou Hanna prachtig vinden, maar met een ruim appartement en een kameraad om mee te spelen ,daar gaat ze het ook voor, hoor!
Hanna is een tevreden poesje, vindt alles wat men haar met liefde zal aanbieden prima, na zo’n slechte start kan het leven haar alleen nog maar toelachen.
En dat Hanna………… is een belofte!

Geplaatst op 24-09-2011
Floor
20 - Hoensbroek

Deze poes werd bij de dierenarts binnengebracht om geeuthanaseerd te worden. Haar baasje heeft kanker en poes blaasontsteking, waardoor ze af en toe plasjes in huis deed. Haar baasje kon het door haar eigen gezondheid fysiek niet meer opbrengen om de plasjes op te ruimen en de poes de benodigde antibiotica te geven. Gelukkig wilde ze wel afstand doen van het dier en schakelde de dierenarts ons in.


BARONES FLOOR
Mijn volledige naam is: Barones  FLOOR   VAN WEL MAAR NU GEEN BAASJE NIE.
FLOOR voor mij goede vrienden, u mag mij ook FLOOR noemen, voor het overige volk wens ik met barones aangesproken te worden.
Aan u zal ik mijn leeftijd verklappen, ongeveer 6 jaar jong. Precies is het niet bekend, wel dat ik 4 jaar geleden zonder vaste verbijfplaats was en hoog zwanger een woning naar binnen liep, waar het lekker rook.
Ik mocht gebruik maken van de woning en na mijn bevalling werd voor mijn kindjes een goed tehuis gezocht. Kost en inwoning zeer goed verzorgd, misschien iets te goed, gezien mijn gezonde rondingen.
Nu denkt u, fijn toch, wat is het probleem?
 
Dat zal ik u zeggen, EEN BLAASONTSTEKING! Zomaar gekregen, altijd gezond en fit geweest. Mijn baas bracht me naar de arts en deze vond een anti-biotica kuurtje het beste. Helaas is mijn bazin zelf erg ziek en niet in staat mij pillen toe te dienen. Ook het voortdurend opruimen van mijn plasjes die ik her en der deed vanwege de ontsteking werd te zwaar voor haar. Als enige uitweg zag ze euthanasie.


De arts vond dat gelukkig onzin en heeft mijn baasje afstand van mij laten doen.  De arts bracht mij naar mijn huidige onderkomen. Ze zijn hier wel lief hoor, maar het is niet zo luxe als wat ik gewend was.
Onder ons gezegd……………..ze zijn wat karig met het eten!!!!!!! Ze willen wat meer taille zien, zeggen ze. Volgens mij lukt het beter als ik wat meer beweging krijg, ben al 4 jaar niet meer buiten geweest.
 
Mijn vrienden in het oude huis waren een poes (niet van adel), wel aardig en een grote hond, de schat!
Enfin, genoeg gezeurd nu, komt u eens gezellig bij mij kijken?
Maakt u wel even een afspraak, want ik heb het nogal druk met spelen, rusten en eten (in die volgorde).
Ik wens u veel liefde toe en groet u:
BARONES  FLOOR  VAN  WEL MAAR NU GEEN BAASJE NIE

Geplaatst op 23-09-2011
Thalula en Thommy
26 - Stein

Deze kittens werden zomaar langs een weg gedumpt in Rotem.

Purrrrrrrrrrrrrr ik ben Thalula
 
Ik ben een langharige pittige dame.
Ook ik ben een echte knuffelkont. Het liefst zit ik boven op mijn opvangmama.Zeker als die op de vloer gaat liggen dan kruip ik er lekker samen met mijn broer boven op.
Ook ik heb nog veel last van mijn niesziekte en mijn ogen hebben ook veel aandacht nodig.
Daar heb ik mijn opvangmama voor. In het begin vond ik het niet fijn maar nu vind ik het niet erg meer. Ik snor er hard op los als ze mijn ogen doet.
Alleen als ik tabletjes moet doe ik vervelend. Ik pak dan het tabletje in mijn mond en als mijn mama dan denkt dat ik het heb doorgeslikt spuug ik het lekker gauw uit.( hihi)
Spelen met mijn broer vind ik leuk maar ook alleen spelen is geen probleem.
De rest van het huis heb ik nog niet gezien maar ik hoop binnen kort de rest van het katten spul in huis te leren kennen en ook het huis te verkennen.
Ook ik ga goed vooruit met mijn ziekte en ik hoop dat ik er weer helemaal bovenop kom.
 
Bij wie mag ik lekker komen kroelen en wie kriebelt dan mijn buikje ( dit vind ik echt lekker)
 Kopjes van Thalula

Geplaatst op 23-09-2011
Thommy en Thalula
26 - Stein

Deze kittens werden zomaar in Rotem langs een weg gedumpt.

miauw ik zal me even voorstellen ik ben Thommy.
 
Ik ben een heeeeel kleffe kater. Ik hou van aandacht en knuffels.
Op dit moment heb ik nog veel aandacht nodig want ik heb samen met mijn zusje niesziekte.
Mijn opvangmama heeft het er maar druk mee. Als ze me wil verzorgen schreeuw ik heel hard,maar als ze dan
met de natte tissue komt om mijn ogen schoon te maken begin ik heel hard te spinnen.
Ik weet dat het moet en laat het dan ook zonder problemen mijn ogen schoonmaken en zalven.
Spelen met mijn zusje of een muis vind ik helemaal te gek.
Ik hoop dat ik gauw het hele huis mag verkennen. Nu zit ik nog even gescheiden van de rest omdat ik nog niet helemaal beter ben.
Maar mijn opvangmama zegt dat ik heel goed vooruit ga.
Mijn zusje heeft een lange vacht. Ik zit een beetje er tussen in. Ik heb geen lange vacht maar ook geen korte en ik ben heeeeeeeel zacht van vachtje.
Ik ben een echte knuffel tijger.
 
Wie heeft een liefdevol plekje voor mij.
Purre groetjes van Thommy

Geplaatst op 23-09-2011
Mazzel
19 - Roermond

Later meer gegevens.

Hé, mijn naam is Mazzel. Ik ben een klein rood katertje en ik lijk erg op mijn broertjes.
Maar er is één verschil: ik heb een witte vlek op mijn rug, en hoewel ik niet echt ijdel ben, ben ik daar best trots op!
Ik hou van spelen, en het liefst zit ik m’n zusje een beetje te klieren. Dan bijt ik in haar staart als ze het niet ziet, dat soort dingen…..
Maar even “to-the-point”: ik zoek dus een huis waar ik kan gaan wonen. Zoek je toevallig een rood katertje met een witte vlek op z’n rug; stop dan met zoeken, en maak een afspraak!

Geplaatst op 23-09-2011
Izzy
19 - Roermond

Later meer gegevens.

Hoi, ik ben Izzy. Ik ben een heel schattig poesje (al zeg ik het zelf).
Ik voel me een beetje ‘een vreemde eend in de bijt’ met mijn 3 rooie broertjes, hoewel ik wit, grijs en zwart persoonlijk tóch mooier vind.
Maar eerlijk is eerlijk: ze zijn best lief voor me. Ik mag altijd meespelen, ze laten me mee-eten, en ik mag altijd in het midden als we gaan slapen.
Vind jij me ook mooier dan m’n broertjes? Ik wil best bij je komen wonen!!

Geplaatst op 20-09-2011
Zip
19 - Roermond

Later meer gegevens.

Hallo, ik heet Zip. Ik woon sinds kort met mijn broertjes en zusje bij een nieuw gastgezin.
Hoewel ik mijn moeder een beetje mis, begin ik hier al een klein beetje te wennen.
Ze hebben hier in ieder geval lekker eten en een warm mandje, waar we lekker met z’n vieren in kunnen slapen.
De anderen zijn al aan het spelen, maar ik vind dat nog een beetje eng. Maar binnenkort ga ik ook meedoen!
Als ik straks wat meer zelfvertrouwen heb, zou ik graag verhuizen naar iemand die met mij wil spelen!

Geplaatst op 20-09-2011
Caesar
19 - Roermond

Later meer gegevens.

Hoi, ik ben Caesar. Ik ben een klein rood katertje, maar ik vind mezelf al een hele bink!
Ik laat graag aan m’n broertjes en zusje zien dat ik al naar de 1e verdieping van de krabpaal durf te klimmen.
Misschien ga ik binnenkort wel naar de 2e verdieping!!
Heb jij thuis ook iets waar ik in mag klimmen? Dan kom ik graag bij je wonen!

Geplaatst op 20-09-2011
Lars
13-Borgloon

Melding via VZW Felix  

Geplaatst op 18-09-2011
Lientje
127 - Born

Dit kitten werd van de dood gered.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 18-09-2011
Max
16 - Heerlen

Deze kittens werden in een doodlopend weggetje op een braakliggend terrein gedumpt.

hallo ik ben Max een katertje die op zoek is naar een leuk huis,met lieve mensen.
zoals je ziet vind ik het leuk om in gezelschap te zijn ,dat maak ik dan ook wel duidelijk.
ik vind alles intersant maar vooral op schoot zitten en lekker smoezen dan heb ik niks meer te wensen.

Geplaatst op 18-09-2011
Mayke
16 - Heerlen

Deze kittens werden in een doodlopend weggetje op een braakliggend terrein gedumpt.

hoi ik ben mayke ik ben in voor alles wat nieuw is ,ik wil alles ontdekken.
ik zoek ook een huisje voor mij waar ik mag wonen.
mijn mama zegt dat ik met mijn oogjes alles gedaan krijg ,och ja je moet alles proberen.
ik zit graag bij je op schoot dan kan ik al heel hard spinnen.

Geplaatst op 18-09-2011
Manoe
16 - Heerlen

Deze kittens werden in een doodlopend weggetje op een braakliggend terrein gedumpt.

hallo ik ben manoe ik zoek een huisje waar ik mag wonen,ik ben erg lief en zoek
dan ook iedere keer de aandacht op.
wie houdt van een kat die het fijn vind om bij je in de buurt te zijn dan moet je mij hebben.

Geplaatst op 18-09-2011
Lana
13-Borgloon

Op een parkeerplaats in Maasmechelen ( ingang van een natuurpark, dus in the middle of nowhere) onder een bankje, werden twee tamme kittentjes gevonden van 8 weekjes oud. Letterlijk gedumpt! Gelukkig hebben we hen kunnen binnenhalen en zijn ze nu veilig. 

Geplaatst op 17-09-2011
Ponyo en Sosuke
114 - Heerlen

Hallo, ik heet Ponyo, samen met mijn broertje ben ik gevonden in een maisveld in België.

Een vriendelijke meneer vond ons en bracht ons naar onze opvangmama.

Eerst dachten ze dat wij nog heel klein waren, maar dat klopt niet helemaal! Dat komt omdat mijn broertje echt een héél klein opdondertje is. Ik ben letterlijk zijn GROTE zus.

Mijn broertje was behoorlijk ziek, ik een klein beetje! Maar na een paar (heel vervelende) prikken, voel ik me een stuk beter!

Ik vind het hier super! We worden hier erg vertroeteld! Heerlijk eten, een warm bedje, speeltjes! Ik ben helemaal niet bang voor mensen, ik klim meteen op schoot.

Ik ben overigens een prachtig tijger/lapjes poesje. Het puntje van mijn staart is wit en een van mijn pootjes heeft witte teentjes. Mijn oortjes zijn een beetje rossig! Ben je op zoek naar zo’n poezenmeisje dan neem snel contact op!

Geplaatst op 17-09-2011
Sosuke en Ponyo
114 - Heerlen

Later meer gegevens.

Ik ben Sosuke (spreek uit Soosoekee). Tja, dat is nog eens een naam, hé! Het is Japans en ik vind het wel zo stoer! Mijn opvangmama zegt dat ik ook een stoer ventje ben, want ik ben in een paar daagjes veranderd van een ziek ‘kipje’ in een speelse kitten. Ik voelde me namelijk niet echt lekker toen ik hier net was! Ik was zó klein en mager. Ik wilde alleen maar slapen en niet eten en drinken! In no time zat ik bij de dierenarts en kreeg ik prikjes en drankjes! Niet leuk, maar het heeft wel erg goed geholpen! Samen met de heerlijke hapjes die ik hier voorgeschoteld krijg voel ik me nu stukken beter. Ik zit het liefst de hele dag op schoot, dat is zo lekker warm! Mijn zusje Ponyo vindt mij een verwende aap, want ik krijg mijn eten geprakt en verwarmd en ook nog exclusief met de hand geserveerd. Maar zij heeft makkelijk praten, ze weegt bijna 2x zoveel als ik!

Ik lijk overigens heel erg op haar, alleen zijn mijn pootjes allemaal dezelfde kleur. Goed, genoeg gebabbeld! Wie komt er snel naar ons kijken!

Geplaatst op 17-09-2011
Loesje
13-Borgloon

Op een parkeerplaats in Maasmechelen ( ingang van een natuurpark, dus in the middle of nowhere) onder een bankje, werden twee tamme kittentjes gevonden van 8 weekjes oud. Letterlijk gedumpt! Gelukkig hebben we hen kunnen binnenhalen en zijn ze nu veilig. 

Geplaatst op 16-09-2011
Link
120 - Schinnen

Zelda en Link werden vreselijk ziek in een vervallen stal in Boorsem gevonden.

Hoi,

Ik ben Link, het stoere ventje dat de prinses gaat redden uit het computerspelletje. Nou is mijn zus Zelda al gered, ze is gisteren geadopteerd. Ik hoef dus niet meer op haar te letten en kan nou zelf de wijde wereld in!

Ik ben een ontzettend vrolijk ventje, ik ben een enorme avonturier, ik onderzoek alles en ben heel nieuwsgierig. Ik speel heel graag met beessies, schoenveters, verenhengels, propjes aluminium, met alles eigenlijk. Ik vind alles leuk!

Ook kom ik heel graag knuffelen en kopjes geven en bij je in bed slapen, zeker als ik een beetje moe ben. Dan zoek ik de geborgenheid van het holletje van je nek op en ga ik daar heerlijk slapen.

Ik heb wel een paar mankementjes; toen ik in de opvang kwam was ik namelijk vreselijk ziek, zo niesziek dat het een paar dagen echt kantje boord is geweest, ik kreeg bijna geen lucht. Mijn bovenste luchtwegen zijn waarschijnlijk vernauwd, waardoor je mijn ademhaling hoort als ik wat drukker ben. Als ik slaap of als ik was of als ik knor kan ik stilletjes ademen, maar als ik op avontuur ben, of aan het spelen ben, dan klink ik als Toeter die groene snorkel. Ik weet ook niet of dat nog beter gaat. Mij kan het zelf ook niet zo heel veel schelen, want ik hoor het namelijk niet. Of het aangeboren is, of dat het komt omdat ik zo ziek was, weet ik niet precies, maar ik ben nagenoeg helemaal doof. Ook daarvan weet ik niet of het ooit nog beter wordt, maar ik red me prima op basis van mijn ogen en mijn neus en mijn snorharen! Wel betekent het, dat ik nooit alleen de straat op mag.

Juist door mijn getoeter wordt iedereen instant verliefd op me! Als jij een knuffelig en speels katertje zoekt en graag een thuis wil geven aan een kitten met een kleine handicap, denk dan eens aan mij, Link!

Tot snel!

Geplaatst op 16-09-2011
Mus
109 - Susteren

Lees HIER het verhaal van deze kittens.

Hallo, ik ben Mus.

Eigelijk Musje, want ik ben nog maar een ukkie. Maar zo klein als ik ben, mijn ondeugd is groot! Ik hou ervan om kleine sprintjes te trekken en mijn broertjes en zusje lekker te klieren. Ik ben trouwens ook de slimste, ik weet precies hoe alles werkt. Maar zo nu en dan laat ik me toch lekker knuffelen als een kleine baby.

Zie jij mij en eventueel mijn broertjes Levi en Elmo/zusje Niki zitten?

Laat ons dan gauw wat weten, want voor je het weet ben ik gevlogen!

Geplaatst op 16-09-2011
Domino en Dazzle
104-Hoeselt

Achtergelaten door baasje op een camping in Lanaken. Mamma met drie kindjes.

Hallooo,

even kennismaken? Ik ben een leuk katertje, en ik ben heel stoer!
Oké, ik moet nog even wennen aan mensen, maar ik ben zooo nieuwsgierig dat ik vergeet
dat ik jullie eigenlijk nog niet zo goed ken. En hebben jullie al gezien hoe knap ik ben?
Dan moet je me maar eens in het echt zien! Een speels wollig klein leeuwtje, zo noem ik
mezelf graag. Geloof je me niet? Kom maar eens met je eigen ogen zien hoe
leuk ik ben!

Prrroetjes, Domino

Geplaatst op 16-09-2011
Dazzle en Domino
104-Hoeselt

Achtergelaten door baasje op een camping in Lanaken. Mamma met drie kindjes.

Hallo!!!

Mag ik even wat over mezelf vertellen?
Voor ik begin, kijk eerst even naar m'n foto. Ben ik niet schattig??
Maar even serieus, ik ben ook heel stoer, hoor. Of ik doe tenminste alsof.
Maar soms kruip ik toch nog veilig bij m'n mama. Want jullie mensen zijn nog wat
vreemd voor me. Ik bedoel, jullie hebben geen vacht? Jullie likken me niet? Jullie
gebruiken geen kattenbak en drinken niet eens water uit een bakje? Wennen, hoor!
Maar ik laat me wel graag aaien, ook al hebben jullie geen pootjes. En spelen
doe ik ook heel graag, je moet me hier eens zien rondrazen!

Wil jij ook eens met me komen spelen?

Prrroetjes, Dazzle 

Geplaatst op 14-09-2011
Mia
110 - Sittard

Dit nestje komt uit Maasmechelen. De mamapoes van deze kittens werd overreden.

Hallo Lieve mensen,

Mijn naam is Mia, Ik zit nu al een hele tijd bij mijn opvangmama in huis en daar snap ik nu helemaal niks van.
Ik ben een prachtige jonge dame met een super karaktertje. Mijn opvangmama vind mij speciaal omdat ik maar een kort staartje heb. Ik vind dat zelf niet zo bijzonder want ik merk er niks van, het is gewoon zo, ik ben zo wel makkelijk te herkennen.
Zoals ik al zei zit ik hier al een tijdje, ik sta dus ook te trappelen om een eigen mandje te vinden bij iemand.
Ik heb hier alles geleerd wat nodig was. Ik ben helemaal zindelijk, ik eet netjes, ik speel braaf, ik ben rustig. Maar toch wil niemand bij mij komen kijken, ik weet heus wel dat ik geen 8 weken meer ben, maar ik ben nog steeds klein hoor. Ik ben gek op kinderen en ik ben een ontzettend goede vliegenvanger! Als je naar mijn foto kijkt zul je wel denken, wat een lui katje maar ik lig gewoon te wachten tot er weer een vlieg komt die ik kan vangen.
Ik zou nu zelf toch wel graag een leuk huisje vinden net zoals mijn broertjes en zusje, volgens mijn opvangmama verdien ik dat ook. ik hoop dat ik heel snel met jou kan knuffelen! Bel snel!

Liefs Mia 


 

Geplaatst op 14-09-2011
Cita
15 - Maastricht

 

Je kwam bij ons binnen met een verschrikkelijke spuitdiarree en dat bleek te komen door een flinke wormbesmetting in je darmen. Al vanaf dag 1 draaide je om onze benen en ook de honden waren jouw beste vriendjes (hoewel je toch al een 9 weken was) vanaf de eerste dag.

Angst ken je niet  voor anderen(alleen bij de dierenarts dan)  en je doet er alles aan om van iedereen een aai te ontvangen. Je mag bij ons in bed en dat vind je maar o zo fijn.
Wij als opvanggezin hadden besloten dat er een vaste plek zou zijn voor één van de opvangkatjes in de toekomst en jij koos ons. We hebben bewust iets langer gewacht
met een foto op de site bij "baasje gezocht", omdat we niet hadden gedacht er zo snel eentje te houden.

Jij vond je gouden mand bij ons en samen met de andere 2 katten en 3 honden amuseer je je uitbundig. Ook apporteer je en dat is eigenlijk best grappig. Miauwen bij jouw is een half miep geluid en daarom is jouw bijnaam bij ons Miep.

Zo grappig hoe je het stoffen balletje steeds weer terugbrengt zodat wij het weer weg kunnen gooien.

Ik hoop dat we lang van jouw mogen genieten en ik wens ons veel geluk samen...

Fam. Wijenberg

Geplaatst op 11-09-2011
Niki
109 - Susteren

Lees HIER het verhaal van deze kittens.

Hoi, ik ben Niki, het enige meisje van the family. Ik ben de kleinste, maar daar merk je niks van. Ik kan het snelste rennen, het hardste bijten en ik heb de coolste moves. Een kipje de voorste en een vlotte babbel. Ja, een zelfbewust en assertief meisje! Knuffelen vind ik heel fijn, maar wel hoe en wanneer ik dat wil natuurlijk.

Zie jij mij en eventueel mijn broertjes Levi, Mus en Elmo zitten?

Laat ons dan gauw wat weten, want voor je het weet ben ik gevlogen!

Geplaatst op 10-09-2011
Stopher
11 - Maastricht

Deze kitten werd gevonden in Boorsem.

Hallo allemaal!
Mijn naam is Stopher en ik ben een mooie zwarte, gesteriliseerde poes.
Ik vind het fijn om vooral in de ochtend gekriebeld te worden en kom dan ook bij mijn opvangmama vragen voor kriebeltjes…
Ook als mijn mensen bezig zijn, ga ik bij ze liggen en kijken wat ze allemaal aan het doen zijn. Vooral ‘s avonds vind ik het leuk om te spelen, in een doos of met een balletje. Maar ik ben echt geen wildebras hoor!! Ik pas uitstekend bij mensen die een wat rustigere kat zoeken.
Ik ben niet zo’n held en laat me soms door andere katten de les lezen.
Ik zoek dus eigenlijk een echt thuis bij mensen waar het niet al te druk is en die niet teveel katten hebben.

Als jullie een mooi plekje voor mij hebben, komen jullie mij dan opzoeken om kennis met mij te maken??

Pootje van Stopher.

Geplaatst op 10-09-2011
Sokje
108 - Buggenhout

Hai haaaaiiiii,

ik geloof dat ik me even moet verstellen nu?
Nou, zoals jullie al wel weten is mijn naam Sokje. Je kan mijn verhaaltje ook bij ‘Wat maken we mee’ lezen. Ik ben betrokken geraakt in een auto-ongeval. Ik lag te kermen van pijn op straat want alles deed ‘auw’. Om nog maar te zwijgen over alle blauwe plekken en kneuzingen.
Gelukkig ben ik door super lieve mensen van het straat gehaald en die vertelden me dat ik een kranige poes ben (wat echt wel waar is hoor! Ook de opvangmama’s knikken hier voluit ‘ja’).
Gelukkig mocht ik van de gsm-mevrouw de vzw binnenkomen en zo ben ik bij de dierenarts langs gebracht die een kaak- en bekkenbreuk vaststelde. ’t Moet een gek zicht geweest zijn… Gelukkig heeft plastische chirurgie mij geholpen en staat mijn mondje weer mooi recht. Na een aantal dagen in het dierenziekenhuis mocht ik mijn valiesje pakken en in mijn tijdelijke huisje gaan wonen bij mijn opvangmama’s. Ik had verplichte benchrust bij mijn opvangmama’s -op voorschrift van de dierendokter- om mijn bekken te laten genezen.
De eerste dagen zaten ze hier in spanning te wachten of mijn blaas wel zou werken. Ik heb ze dan maar snel gezegd dat ze zich niet zo druk hoefden te maken, ’t werkt allemaal immers prima.
Ik ben een nette dame hoor en ga perfect op de kattenbak. Het enige minpuntje van mezelf is dat ik mensen nog niet echt super super leuk vind op dit moment. Een keertje aan de vinger snuffelen of een kort aaitje op mijn rug: prima. Maar elke dag gaat het een stukje beter. Ik zoek dus een thuisje waar ik gewoon mezelf kan zijn en me mag afzonderen als ik daar even nood aan heb. Ik zal wel van je houden hoor, alleen een beetje op mijn gekke manier... Maar er moet toch iemand zijn die ook katjes zoals ik leuk en aardig vindt? Ik heb al zovéél meegemaakt in mijn korte leventje.
Ik wil gewoon een baasje die van me houdt zoals ik ben… Tenminste, dat is mijn wens. Véél vraag ik niet, toch?

Kleine snuffel, Sokje.

Update 07/03/2011: Hai, even een kleine update hier van Sokje aka Sokkedoos. Ik ga ook meteen vragen of ze een nieuwe foto van me op de website willen plaatsen, want op die oude foto sta ik niet leuk vind ik. Mijn opvangmama’s hebben vandaag een mooie foto van me genomen en zoals jullie kunnen zien ben ik bijgekomen in gewicht. Mocht ook wel hoor, want wat was ik mager toen ik hier toekwam. Ik eet zo graag, vooral brokjes. Merk, grootte, kleur maakt me allemaal niet uit. Ik ben niet kieskeurig. Ik ben hier al helemaal op mijn plekje, al weet ik dat dit huisje hier maar tijdelijk is tot ik geadopteerd word. Ik ben een gekke sokkedoos volgens mijn opvangmama’s. Nou ja, ’t is waar hoor, de laatste tijd ben ik weer helemaal mezelf geworden en heb ik weer zin in het leven. Ik geniet ten volle en dat zie je wel als ik speel. De mama’s hebben daar al een filmpje van proberen te maken, maar ik ben hen telkens te slim af. Tja, ze moeten niet zomaar alles van me op internet gaan gooien. Ik vind andere katten zo leuk, daar ga ik helemaal gek mee doen en lekker ravotten. Vooral Mao en Merel vind ik hier leuke meiden om mee te spelen. Met Mao speel ik vaak verstoppertje. Hier op de salontafel ligt een mandje –waar meestal Noike ligt in te slapen als ze niet op bed ligt- en daar ga ik me lekker in verstoppen zodat Mao me niet ziet. En dat werkt, op den duur moet ik gekke bekken gaan trekken zodat ze me eindelijk ziet, anders is er aan dat spel ook niets aan. En soms doe ik zo gek dat ik met mandje en al van tafel donder, haha. Ik zou het liefste een thuisje vinden bij iemand die me neemt zoals ik ben, want knuffelen doe ik nog altijd niet. Maar ik ben een spring in ’t veld en ik zal jou ook doen lachen met mijn gekke kunstjes. Meerdere soortgenoten is een must. Zo, ik ga weer verder smikkelen. Knipoogje, Sokje.

Geplaatst op 10-09-2011
Levi
109 - Susteren

Lees HIER het verhaal van deze kittens.

Hey daar, ik ben Levi. Ik ben een stoere, coole boy die erg van een dolletje houdt. Gelukkig houden mijn broertjes en zusje daar ook van! Maar knuffelen doe ik wel erg veel, zij vinden me daarom maar een watje (een wacho dus…).

Ik kan allerlei gekke geluidjes maken, zo kan ik “het schaapje” en “Donald Duck”. Cool he? Dat doe ik vooral om een beetje aandacht te trekken, hoor.

Zie jij mij en eventueel mijn broertjes Elmo en Mus/zusje Niki zitten?

Laat ons dan gauw wat weten, want voor je het weet ben ik gevlogen!

Geplaatst op 10-09-2011
Elmo
109 - Susteren

Lees HIER het verhaal van deze kittens.

Hey, ik ben Elmo. Ik ben een coole, relaxte gast.

Ik ben van mening dat je het best maar alles zo snel mogelijk onder het knietje kunt hebben, dus ben al erg zelfstandig! Ik vind het leuk om de voorloper van the family te zijn en alles als eerste te ontdekken. Het leven moet ook spannend zijn, toch?

Knuffelen vind ik ook leuk, lekker chillen en me laten kriebelen, relax!

Zie jij mij en eventueel mijn broertjes Levi en Mus/zusje Niki zitten?

Laat ons dan gauw wat weten, want voor je het weet ben ik gevlogen!

Geplaatst op 10-09-2011
Apollo
15 - Maastricht

Lieve Apollo,
 
De korte tijd dat je hier logeerde heb je laten zien dat je een
ontzettend lief, sociaal en een aanhankelijk katertje bent.
Je leerde snel dat tv's, radio e.d. best ok zijn en dat ook honden best ok zijn...
Dat maakt het opvangen van zwerfkatjes ook zo ontzettend dankbaar.
We zullen je foto's plakken in ons plakboek, want jij bent nu nadat wij er jaren uit
zijn geweest ons eerste opvangkatertje...
Wij missen je, maar weten dat je het goed krijgt. Ook onze poes Vienna mist je, maar
zoekt nu al af en toe blazend contact met ons nieuw opvangpoesje, Bella, net zoals Vienna
ook jouw benaderde in het begin.
Heel veel geluk ventje met je nieuwe gezin (personeel !)
 
Familie Wijenberg

Geplaatst op 08-09-2011
Loeka
33 - Heerlen

Deze kittens werden naar Asiel Genk gebracht, nog geen week oud...

Hallo mijn naam is Loeka en ik ben een zwart katertje. Ik ben helemaal zwart dus mij zie je niet zo snel in het donker! Ik ben erg speels en ren het liefste rond. Maar stiekem hou ik ook wel erg van slapen , en dan vooral met mijn speelgoedmuisje in de armen! Ik lig vaker op de gekste plaatsen te slapen , maar ja het kan ook niet anders als je onder het spelen in slaap valt! Buiten dat hou ik ook erg van knuffelen met mijn opvangmama’s. Ik hoop dat er snel een baasje voor mij komt kijken , want ik kan niet wachten om naar huis te gaan!

Tot snel!

Pootje van Loeka!

Geplaatst op 05-09-2011
Zwabber
112 - Geleen

Lieve Zwabber,
Precies een maand heb je bij ons gelogeerd, samen met je broertje Swiffer en je zusje Katey. Drie lieve knuffels. Wat hadden wij en jullie een plezier.
Jullie voelden je gelijk thuis, niet schuw of terughoudend. Nee...keten en eten was het motto van jullie alledrie.
Jij lieve Zwabber gaat wonen bij Natascha, die een groot hart voor katten heeft. Je krijgt drie poezenvriendjes waar je lekker mee verder kunt keten.
Ik wens je een lang en gelukkig leven toe en heel veel plezier, met Natascha en de andere katten.
Knuffel van Han en Steef   

Geplaatst op 05-09-2011
Puck
2- Landgraaf

hallo, ik ben Puck en verblijf op dit moment bij mijn opvanggezin in Landgraaf.
Vanaf de eerste dag voelde ik me thuis. Ik kan het goed vinden met de honden en katten. Ook speel ik graag en als ik het leuk vind kom ik ook kopjes geven en spinnen.
Je bent altijd welkom om eens naar mij te komen kijken.

Geplaatst op 04-09-2011
Fedor
107 (Lommel)

Een spoedmelding uit Overpelt. Hij was aangereden, kaak gebroken, zwarte tong door het gestolde bloed, dikke bloerderige ogen, mager.. kortom 1 grote ellende...
Fedor, een half langhaar, heeft een paar dagen bij de dierenarts aan het infuus gehangen en ondertussen is zijn kaak rechtgezet. Het ise en enorme lieve aanhankelijke schat!

Hoi hoi, mijn naam is Fedor. Dit wil zeggen 'geschenk van god'.

Een paar maandjes terug ben ik aangereden. Gelukkig heb ik het overleefd, mijn kaakje was wel gebroken en mijn oog is beschadigd. Maar ik zie nog wel licht en donker, dus geen probleem, ik red me wel. Ik doe mijn naam echt eer aan zegt mijn opvangvrouwtje.
Ik hou van knuffels en eten, heel veel knuffels en heel veel eten. Als ik honger heb, kom ik het je vertellen.
Ik lig graag dicht bij je. Als je gaat slapen, dan kom ik aan je voeteinde liggen. Meestal blijf ik er ook liggen tot dat je weer opstaat.
Ik heb geen probleem met andere poesjes, het enigste waar ik wel een probleem mee heb, is de stofzuiger. Dat is echt mijn beste vriend niet, die ga ik uit de weg.
 
Mag ik bij jou komen knuffelen en aan je voeteinde slapen?
Ik zal je altijd liefhebben en knuffels komen vragen. Je troosten als je verdrietig bent.
Je doen lachen als je boos bent. Vertellen tegen jou als je eenzaam bent...
 
Heb jij een plaatsje voor mij?
 
Knuffels en kopjes van Fedor

Geplaatst op 04-09-2011
Katey
112 - Geleen

Lieve Katey,
Precies een maand heb je bij ons gelogeerd, samen met je broertjes Swiffer en Zwabber. Drie lieve knuffels. Wat hadden wij en jullie een plezier.
Jullie voelden je gelijk thuis, niet schuw of terughoudend. Nee...keten en eten was het motto van jullie alledrie.
Jij lieve Katey bent de enige dame van het stel. Een klein brutaal poesje. Je gaat wonen in Geel. Er wordt enorm naar je komst uitgekeken. Met drie kinderen en een kater zul jij je beslist niet vervelen.
Ik wens je een lang en gelukkig leven toe en heel veel plezier.  
Knuffel van Han en Steef   

Geplaatst op 04-09-2011
Swiffer
112 - Geleen

Deze kittens werden in een autoband op een verlaten terrein gevonden.

Lieve Swiffer,
Precies een maand heb je bij ons gelogeerd, samen met je broertje Zwabber en je zusje Katey. Drie lieve knuffels. Wat hadden wij en jullie een plezier.
Jullie voelden je gelijk thuis, niet schuw of terughoudend. Nee...keten en eten was het motto van jullie alledrie.
Jij lieve Swiffer gaat wonen bij Cynthia. Kattengek en al jaren een goede bekende van de VZW. Je valt met je neus in de boter. Beter dan dit kan het niet worden.
Ik wens je een lang en gelukkig leven toe en heel veel plezier, met Cynthia en alle andere katten.
Knuffel van Han en Steef   

Geplaatst op 03-09-2011
Bliss
104 - Hoeselt

Lieve mooie Bliss, je kwam hier binnen als klein bang meisje. Met behulp van vele vele knuffeluurtjes ben je uitgegroeid tot een echte knuffelpoes. Je hebt zo'n lief karakter, ik zal je nooit nooit nooit vergeten. Ook Jefke hier zal je gaan missen, je was zijn vriendinnetje. Maar nu ga je je baasjes gezelschap houden, en je krijgt daar ook een poezenvriendin, en zelfs een hele lieve hond waar je leuk mee kan spelen! Ik weet zeker dat je heel gelukkig zult zijn daar, en de beste zorgen zult krijgen, ze geven nu al zoveel om je, je had het niet beter kunnen treffen. Het ga je goed Bliss!
Liefs, je opvangmama Létitia

Geplaatst op 02-09-2011
Bas
10 - Sittard

Dit nestje komt uit Maasmechelen. De mamapoes van deze kittens werd overreden.

 Hallo Lieve mensen,

Mijn naar is Bas
Ik zit nu al weer een hele tijd hier bij mijn opvangmama in huis, nou heb ik het hier nog wel gezellig hoor met mijn zusje (al is ze wel wat saai) maar ik zou toch wel graag een eigen huisje hebben waar ik voor altijd mag blijven.
Ik snap gewoon niet waarom er niemand voor mij belt, ik ben namelijk echt een schatje. Ik weet echt wel dat ik geen 8 weken meer ben, maar ik ben nog wel klein hoor.
Ik heb prachtige geel/bruine ogen, echt om voor te smelten. Ik ben een echte stoere kat, zodra ik de stofzuiger hoor ga ik kijken of ik daar niet mee kan spelen, volgens mijn opvangmama is dat niet handig want ik ga gewoon recht voor de stofzuiger zitten.
Ik heb hier alles geleerd wat belangrijk is voor bij jou thuis, ik ga netjes op de kattebak, ik eet braaf mijn bordje leeg, ik knuffel en speel graag met grote en kleine mensen en ook met andere katten.
Ik ben dol op mijn speelmuis maar alle andere speeltjes zijn ook niet veilig voor mij. Ben jij nou het perfecte baasje voor mij, bel dan, het word tijd dat we kennis maken!! tot snel.

Groetjes Bas
  

Geplaatst op 02-09-2011
Rune en Frey
108 - Buggenhout

Relaas van onze eigen vrijwilligster: ik kreeg vandaag een telefoontje van mijn zus. Zij staat momenteel als animator op de speelpleinwerking te Londerzeel. De kleine kindjes die ze begeleidt moesten vandaag een spelletje doen: ze moesten 5 levende dieren zoeken en daarvan de namen komen vertellen. Plots kwamen er kindjes zeggen of de kleine katjes die ze gevonden hadden ook telden? Mijn zus heeft me dan gelijk opgebeld en ik heb Sab dan ingeschakeld om daar een kijkje te gaan nemen. De kleintjes konden niet meer op het terrein gezet worden omdat alle kindjes, inclusief animators met de kleintjes gezeuld hebben. Je kan je voorstellen hoeveel mensengeurtjes er op de kleintjes hangen, dus mama zou de kleintjes vast niet meer willen verzorgen (als mama daar uberhaupt losloopt, want ze kunnen daar evengoed gedumpt zijn, zovele mensen die daar hun kindjes komen ophalen/afzetten zien dat misschien als een ideale dumpplaats). De hoofdanimator wilde de kleintjes sowieso weg, dus als wij ze niet kwamen ophalen zou ze de kleintjes met ouders meegeven die een katje wilden hebben. De kleintjes zijn amper 6 weken oud en echt super mooi. Ik zou niet willen dat ze in verkeerde handen zouden vallen. Dus, Sab heeft de kleintjes mee naar huis genomen. Alles beter dan mensen die impulsief een katje mee naar huis zouden nemen om daarna de kat buiten te zetten zonder steriel te maken.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 02-09-2011
Frey en Rune
108 - Buggenhout

Relaas van onze eigen vrijwilligster: ik kreeg vandaag een telefoontje van mijn zus. Zij staat momenteel als animator op de speelpleinwerking te Londerzeel. De kleine kindjes die ze begeleidt moesten vandaag een spelletje doen: ze moesten 5 levende dieren zoeken en daarvan de namen komen vertellen. Plots kwamen er kindjes zeggen of de kleine katjes die ze gevonden hadden ook telden? Mijn zus heeft me dan gelijk opgebeld en ik heb Sab dan ingeschakeld om daar een kijkje te gaan nemen. De kleintjes konden niet meer op het terrein gezet worden omdat alle kindjes, inclusief animators met de kleintjes gezeuld hebben. Je kan je voorstellen hoeveel mensengeurtjes er op de kleintjes hangen, dus mama zou de kleintjes vast niet meer willen verzorgen (als mama daar uberhaupt losloopt, want ze kunnen daar evengoed gedumpt zijn, zovele mensen die daar hun kindjes komen ophalen/afzetten zien dat misschien als een ideale dumpplaats). De hoofdanimator wilde de kleintjes sowieso weg, dus als wij ze niet kwamen ophalen zou ze de kleintjes met ouders meegeven die een katje wilden hebben. De kleintjes zijn amper 6 weken oud en echt super mooi. Ik zou niet willen dat ze in verkeerde handen zouden vallen. Dus, Sab heeft de kleintjes mee naar huis genomen. Alles beter dan mensen die impulsief een katje mee naar huis zouden nemen om daarna de kat buiten te zetten zonder steriel te maken.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 02-09-2011
Pip
2 - Landgraaf

Hallo, ik ben Pip en verblijf bij mijn opvanggezin in Landgraaf. Ik ben er nu 1 week en voel me al aardig thuis. Ook eet en drink ik goed en ben al goed aangekomen.
Ik kan het goed vinden met de honden en de andere katten. Ik lig graag op schoot en kan al aardig spinnen.
Je bent altijd welkom om eens naar mij te komen kijken.
 
Kopje en pootje van Pip

Geplaatst op 02-09-2011
Chantelle
104 - Hoesselt

Daar ga je dan, mooie meid. Ik heb veel gezellige knuffelmomenten met je mogen beleven, en ik zal nog vaak aan je denken. Je mooie verschijning, je unieke karakter... Nu ga je je liefde aan je nieuwe baasjes geven, en ik weet zeker dat ze je evenveel liefde zullen teruggeven.
Het ga je goed, lieve meid.
Je opvangmama,
Létitia
 

Geplaatst op 01-09-2011
Sterre
108 - Buggenhout

Sterre werd harteloos gedumpt, haar oogjes helemaal verkleefd van de pus. 

Hoipiepeloi,

mijn opvangmama’s hebben mij de naam Sterre gegeven, mooi eh. Toen ik net in opvang kwam, was ik ontzettend ziek. Ik kon geloof ik zo meespelen in een horrorfilm. Mijn oogjes hingen vol korstjes en etter. Mijn opvangmama’s hebben toen gelijk mijn oogjes uitgewassen en wat was ik blij dat ik terug de wereld rondom mij zag. Het gaat gelukkig de goede kant met me uit. Maar ik ben dan ook een kranig prulleke hoor. Ik laat ook van me horen, maar dat moet ook wel, want ik ben nog zo klein. Ik knuffel ontzettend graag met mijn opvangmama’s, dan ga ik heerlijk liggen knorren van genot. Spelen kan ik ook al, vooral met een klein muisje of een speelgoedballetje. En verder klim ik ook overal graag op, vooral de tv kast is hier favoriet. En ohja, niet onbelangrijk, ik ga al netjes naar de kattenbak. Volgens mijn opvangmama’s zie ik er ook snoezig uit met mijn iets langere haartjes en witte pluimpjes in mijn zwartje oortjes, hihi. Ik wil ook nog eventjes toelichten dat ik graag naar een huisje zou verhuizen waar er al andere diertjes wonen, want dat ben ik hier ook gewend. Ziezo, ik ga nog wat verder dutten zodat ik straks weer lekker kan spelen. En misschien tot binnenkort!
 

Knuffeltje,

Sterreke

Geplaatst op 01-09-2011
Joppe en Hesse
108 - Buggenhout

Relaas van onze eigen vrijwilligster: ik kreeg vandaag een telefoontje van mijn zus. Zij staat momenteel als animator op de speelpleinwerking te Londerzeel. De kleine kindjes die ze begeleidt moesten vandaag een spelletje doen: ze moesten 5 levende dieren zoeken en daarvan de namen komen vertellen. Plots kwamen er kindjes zeggen of de kleine katjes die ze gevonden hadden ook telden? Mijn zus heeft me dan gelijk opgebeld en ik heb Sab dan ingeschakeld om daar een kijkje te gaan nemen. De kleintjes konden niet meer op het terrein gezet worden omdat alle kindjes, inclusief animators met de kleintjes gezeuld hebben. Je kan je voorstellen hoeveel mensengeurtjes er op de kleintjes hangen, dus mama zou de kleintjes vast niet meer willen verzorgen (als mama daar uberhaupt losloopt, want ze kunnen daar evengoed gedumpt zijn, zovele mensen die daar hun kindjes komen ophalen/afzetten zien dat misschien als een ideale dumpplaats). De hoofdanimator wilde de kleintjes sowieso weg, dus als wij ze niet kwamen ophalen zou ze de kleintjes met ouders meegeven die een katje wilden hebben. De kleintjes zijn amper 6 weken oud en echt super mooi. Ik zou niet willen dat ze in verkeerde handen zouden vallen. Dus, Sab heeft de kleintjes mee naar huis genomen. Alles beter dan mensen die impulsief een katje mee naar huis zouden nemen om daarna de kat buiten te zetten zonder steriel te maken.

Hallooootjes,
 
ik ben Joppe, een klein lief rood manneke met witte sokjes. Volgens mijn opvangmama's ben ik een fopding. Ik sta namelijk vaak te "huilen" en voor mijn opvangmama's er erg in hebben lig ik lekker in hun armen te ronken van geluk. Haha ja, zo moet je dat doen. Ik krijg graag aandacht, knuffeltjes en kusjes. Ik vind het heerlijk om op schoot te liggen, dan ga ik op mijn rugje liggen om op mijn buikje geaaid te worden en als beloning krijgen ze dan vele kusjes van mij. Ik ga ook al netjes op de kattenbak, flink eh? Verder vind ik het heerlijk om met mijn vriendjes hier te spelen. Dus ik zou graag een huisje vinden waar er al een poesje rondloopt of anders misschien samen met Hesse (hint hint). Ook lig ik vaak bij Seppe (het grote konijn) te dutten. Dus je merkt dat ik een manneke ben dat graag in het gezelschap vertoeft van mens en dier. Zo, heb je nog vraagjes over mij? Bel dan vlug naar kattenbemiddeling zodat je snel kan komen kennismaken. Ik ga verder knuffelen met mijn opvangmams.
 
Knuffeltje,
Joppe

Geplaatst op 01-09-2011
Elin en Jussi
108-Buggenhout

In de buurt van Lier ( Antwerpen) is er enige tijd geleden een huis afgebrand. Dit huis staat op instorten en de eigenares die daar woonde is in de brand gestorven. Ze had veel katten, deze zullen waarschijnlijk ook zijn omgekomen tijdens de brand.
De meldster voert daar zwerfkatten, en hoorde een gepiep in het bouwvallige huis. Normaal gaat ze het huis niet in omdat het op instorten staat, maar het gepiep dreef haar naar binnen.
Daar vond ze drie piepkleine pas geboren poesjes op de halfverbrande sofa, muren vol schimmel, het was er muf, smerig en vochtig. Ze legde in de vluchtigheid wat schone handdoeken om de kittens heen en besefte dat er een mamma aanwezig moest zijn. De kittens sliepen en waren tevree.
Water en voedsel werden voorzien, een vangkooi werd geplaatst, zij konden daar onmogelijk blijven.
Onze vrijwilligsters hebben de vinger op de pols gehouden en bingo! Mamma werd gevangen. Snel naar huis, mamma installeren en de baby's bij haar leggen.
Momenteel heeft ze haar pootjes om haar baby's heen en ze voelt zich veilig... welkom in onze vzw lieve mamma en kroost.

Hoipiepeloi,
 
ik ben Elin, een klein prinsessig meisje. Van druk doen en vreselijke wilde spelletjes hou ik niet zo. Tja, ik ben dan ook een echt meisje meisje, terwijl mijn zusje Jussi eerder een wildebras is. Mijn beste vriendinnetje is toch wel Sterre. Daar kan ik heerlijk mee spelen. Verder vind ik het leuk om me te verstoppen in het huisje van de krabpaal en het is pas gieren als mijn opvangmama's mij niet meer vinden en dan als een gek mijn naam liggen roepen, haha. Verder heb ik net zoals mijn broertje Hesse een lichte vorm van ataxie. Maar voel ik me daardoor anders? Nee hoor, ik kan perfect alles doen en opklimmen. Ik ben een flink meisje hoor. En volgens mijn opvangmama's ben ik echt een super mooi meisje en heb ik de looks van mijn mama geërfd. Wil je mij eens komen bewonderen? Bel dan snel naar kattenbemiddeling en misschien tot later.
 
Kusje,
Elin

Geplaatst op 01-09-2011
Jussi en Elin
108-Buggenhout

In de buurt van Lier ( Antwerpen) is er enige tijd geleden een huis afgebrand. Dit huis staat op instorten en de eigenares die daar woonde is in de brand gestorven. Ze had veel katten, deze zullen waarschijnlijk ook zijn omgekomen tijdens de brand.
De meldster voert daar zwerfkatten, en hoorde een gepiep in het bouwvallige huis. Normaal gaat ze het huis niet in omdat het op instorten staat, maar het gepiep dreef haar naar binnen.
Daar vond ze drie piepkleine pas geboren poesjes op de halfverbrande sofa, muren vol schimmel, het was er muf, smerig en vochtig. Ze legde in de vluchtigheid wat schone handdoeken om de kittens heen en besefte dat er een mamma aanwezig moest zijn. De kittens sliepen en waren tevree.
Water en voedsel werden voorzien, een vangkooi werd geplaatst, zij konden daar onmogelijk blijven.
Onze vrijwilligsters hebben de vinger op de pols gehouden en bingo! Mamma werd gevangen. Snel naar huis, mamma installeren en de baby's bij haar leggen.
Momenteel heeft ze haar pootjes om haar baby's heen en ze voelt zich veilig... welkom in onze vzw lieve mamma en kroost.

Hallo,
 
ik ben Jussi, een speciale naam voor een speciaal meisje. In het begin dachten mijn opvangmama's namelijk dat ik een katertje was, maar toen ze daarna een beetje beter keken bleek ik toch een meisje te zijn. En toen luisterde ik al zo goed naar de naam Jussi dat ik die mag blijven behouden. Nou zoals je kan zien ben ik een mooie rode meid. Ik ben gek van spelen met mijn broertje Hesse, zusje Elin en stiefzusje Sterre. Ook Noro en Nola zijn mijn speelkameraadjes, maar die zijn soms nogal wat wild. Als we hier allemaal moe zijn van het vele spelen kruipen we op een kluitje bij elkaar en dromen we de mooiste dromen. Moet ik mijn mooie droom verklappen? Wel, zoals je weet zoeken we allemaal een fijne thuis en ik zou graag bij mensjes gaan wonen die van me houden en me dagelijks een portie liefde en aandacht schenken. Verder ben ik geen katje om alleen te komen wonen. Dus loopt er al een katje rond? Prima! Zo niet, dan zou ik graag met één van mijn vriendjes of vriendinnetjes geadopteerd worden. Oh, ik hoor Sterre roepen, ik ga ff verder spelen. Misschien tot binnenkort.
 
Proeeeet,
Jussi

Geplaatst op 01-09-2011
Hesse en Joppe
108-Buggenhout

In de buurt van Lier ( Antwerpen) is er enige tijd geleden een huis afgebrand. Dit huis staat op instorten en de eigenares die daar woonde is in de brand gestorven. Ze had veel katten, deze zullen waarschijnlijk ook zijn omgekomen tijdens de brand.
De meldster voert daar zwerfkatten, en hoorde een gepiep in het bouwvallige huis. Normaal gaat ze het huis niet in omdat het op instorten staat, maar het gepiep dreef haar naar binnen.
Daar vond ze drie piepkleine pas geboren poesjes op de halfverbrande sofa, muren vol schimmel, het was er muf, smerig en vochtig. Ze legde in de vluchtigheid wat schone handdoeken om de kittens heen en besefte dat er een mamma aanwezig moest zijn. De kittens sliepen en waren tevree.
Water en voedsel werden voorzien, een vangkooi werd geplaatst, zij konden daar onmogelijk blijven.
Onze vrijwilligsters hebben de vinger op de pols gehouden en bingo! Mamma werd gevangen. Snel naar huis, mamma installeren en de baby's bij haar leggen.
Momenteel heeft ze haar pootjes om haar baby's heen en ze voelt zich veilig... welkom in onze vzw lieve mamma en kroost.

Hallooootjes,
 
ik ben Hesse. Een super grappig manneke met mijn mooie rode wilde haren. Als ik aandacht wil, dan zal je het wel horen. Dan gaan je oortjes trillen van de decibels die ik produceer. Verder ben ik echt een makkelijk ventje, ik vind spelen echt leuk. Overal opklimmen nog leuker en af en toe een aaitje halen zalig. Verder ben ik wel een mama's kindje hoor. Jaja, onze echte mama is hier ook in opvang. En soms moet ik gewoon nog eventjes door haar geknuffeld worden vooraleer ik weer op speeluurtje ga. Nog een kleine toelichting: volgens mijn opvangmama's heb ik een lichte vorm van ataxie. Geen idee wat dat is, want ik voel me niet ataxie-achtig. Ze zeggen dat ik gewoon een beetje wiebelig en wijdbeens loop. Maar ik kan je verzekeren dat ik alles doe en kan hoor. Oh, ik ga nog ff een tukje doen bij mijn mama. Bel vlug naar kattenbemiddeling als je me graag eens komt bezoeken.
 
Pootje,
Hesse

Geplaatste honden

Geplaatst op 11-09-2011
Bobke
H2 - Kessel-Lo

Vandaag was een spannende dag! Er zouden twee lieve mensen langskomen voor mij vertelden mijn pleegmama en –papa mij. Als ze mij leuk zouden vinden, zou ik bij hen mogen gaan wonen! Toen Marc en Bea binnenkwamen ging ik op mijn eigen voorzichtige manier kennismaken en ik vond hen meteen leuk! Soms ben ik een beetje bang voor mannen die ik niet ken, maar Marc vertrouwde ik meteen.  Ik mocht op schoot terwijl ze koffie dronken en ze praatten heel de tijd over mij. Toen gingen we ook een wandeling maken, heel plezant allemaal. Marc en Bea hadden intussen al besloten dat ik mee mocht, joepie!! Toen moesten ze nog wat papieren in orden brengen en daarna kon de grote reis beginnen. Nog even dag zeggen tegen Jasper, Lynn en Zino en dan op naar Sint-Niklaas. Nu zit ik in de auto en ik kijk er al naar uit om mijn nieuwe huis te zien. Ik heb namelijk gehoord dat ik in de zetel zal mogen liggen, lekker op schoot ga mogen hangen en zelfs in een mandje naast mijn nieuwe baasjes ga mogen slapen. Ik mag zelfs mee naar de zee, want daar gaan mijn nieuwe baasjes vaak naartoe. Spannend allemaal hè?

Zo, nu moet ik jullie laten, maar jullie horen nog van mij hoor!

Klein pootje van Bobke

Reactie eigenaar:

11/9/2011

Wat een dag vandaag. Ik begreep al niet goed waarom Misty/Lucky deze morgen mee op stap mocht. Was dit een compensatie omdat hij niet mee geweest is op weekend? Enfin voor mij niet gelaten, met Zino is het veel leuker.  Oei maar wat was dat? Er kwamen twee bezoekers, en op wat voor een onmogelijk uur kwamen die  nu binnenvallen. Toch leuk,ik kreeg veel aandacht en we hebben nog een extra wandeling overdag gedaan. Hmm, die twee mensen bleven tijdens de wandeling mooi in de buurt, en ze volgden mooi mee, dat zal Jasper wel flink gevonden hebben, want ze hebben een koekje gekregen. Daarna mocht ik met die mensen meerijden met hun auto.

Lynn, Jasper , je gelooft het nooit, het was een flink eind rijden. Leuk hoor, ik kon alles goed zien, van op de eerste rij. Tussendoor kon ik eens rusten aan die mevrouw haar voeten, en dan weer eens kijken waar we allemaal reden.

Eindelijk waren we er. Ik kreeg een rondleiding in hun huis. Er was nog een jonge man die me kwam begroeten. Ik begrijp dat die hier ook woont.  Wel een kleinere tuin dan bij jullie, Ze wonen hier boven, pff trappen doen. We zijn ook gaan wandelen.  Plots stopten ze aan een huis en belden aan. De jonge dame (hun dochter begreep ik ) die kwam open doen was heel lief en aaide mij, ook haar vriend vond me leuk. Maar ze klonk een beetje verdrietig. Blijkbaar deed mijn naam haar teveel denken aan een vorig hondje die ook Bob noemde. Ze stonden wat te praten en toen vroegen ze me plots of ik het erg zou vinden als ik voortaan Robke zou heten. Pff wat kan mij dat schelen, Bobke of Robke geeft voor mij geen verschil hoor. Het leek haar wel op te luchten.

Wanneer we opnieuw aan het wandelen waren, kregen we een flinke regenbui over ons. Dus zijn we terug langs Bea en Marc hun huis gegaan om wat op te drogen. Als alles droog was mocht ik met Marc en Sander (da’s die jonge man-hun zoon- die hier ook woont) weer gaan wandelen. Ik heb nu kennis gemaakt met de andere zoon en diens gezin. Ze zijn allemaal wel lief tegen mij, blijkbaar vinden ze me wel leuk.

Terug in hun huis, ze zeggen dat dit nu ook mijn thuis is, heb ik lekker kunnen smullen. Ze hebben hier hetzelfde eten als bij jullie, dat treft. Toch even geprobeerd om mijn pilleken op een andere wijze te krijgen. Ik heb het een paar keer terug uit m’n bek laten vallen. Maar die Marc gaf niet af. Telkens opnieuw zei hij “pil”  en stopte hij  mij dat pilleken toe, terwijl ik goe wist dat hij ook  een koekje vast had. Waarom gaf hij dat nu niet. ‘k heb het uiteindelijk dan maar aangenomen, dan kon hij me dat koekje geven.

Zalig, ik mag hier in de zetel liggen. Maar goed ook want ik ben nu wel moe. Met al die nieuwe dingen heb ik van heel de dag nog geen oog kunnen dicht doen.

Zo ik zie wel wat de nacht zal brengen.

Tot een volgend berichtje

Pootje, en groeten aan Zino en Misty/Lucky en Sushi

(B)Robke


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg