Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In AUGUSTUS 2011 hebben 51 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 28-08-2011
Sally
16 - Heerlen

Deze melding komt uit Dendermonde. Mamapoes had de kittens verstoten, de anderen waren al gestorven, gelukkig mocht deze snel bij ons binnenkomen!

Hallo ik ben Sally. Ik heb heel veel liefde te geven en zoek dan ook een nieuw huisje. Ik ben lief, ik zit heel graag op schoot om te knuffelen en mijn mama zegt dat ik een mooi dametje ben.
Ik ben gewend aan zo´n beetje van alles hier bij mijn opvangmama. Ik speel met de hond en andere katten. Ik ben erg nieuwsgierig en vind alles leuk. Ben jij op zoek naar een echte vriendin zoals ik, dan wil ik graag bij jou komen wonen.
 
groetjes en een dikke poot van mij, Sally

Geplaatst op 28-08-2011
Quinn
16 - Heerlen

Deze kittens werden naar Asiel Genk gebracht, nog geen week oud...

Later meer gegevens.

Geplaatst op 28-08-2011
Knorretje
33 - Heerlen

Deze kittens werden naar Asiel Genk gebracht, nog geen week oud...

Hallo mijn naam is Knorretje en zoals u kunt zien ben ik een erg pluizig rood katertje!   Ik ben de grote broer van het nest omdat ik ook het meeste weeg. Ik neem vaker het initiatief  en ben de eerste geweest die de kattenbak heeft ontdekt! Buiten dat slaap en knuffel ik erg graag. Ik hoop dat er snel iemand naar mij komt kijken!

Tot dan!

Geplaatst op 28-08-2011
Natalya en Chandi
KK - Brunssum

Dit kitten werd samen met mama en 3 broertjes/zusjes naar asiel Genk als "gevonden" gebracht.

Hallo ik ben Natalya, N
adat mensen mij  in huis genomen hadden waar ik met een andere kat kon spelen en veel nieuwe dingen ontdekte, werd die andere kat ziek en was hij opeens weg, mijn baasje was erg verdrietig, toen kwam ik weer bij een gastgezin waar ik al snel gewend raakte. Ik speel met heel veel speeltjes en verveel mij nooit, ondanks dat de grotere kat bij ons in huis mij eerst niet zo zag staan vind ik het wel erg spannend om hem in de gaten te houden en te kijken wat hij allemaal doet. Sinds kort wonen 2 broertjes bij ons die spelen de hele dag met elkaar daar kijk ik graag naar soms rennen ze zo op mij af, dat vind ik niet zo leuk. 
Zodra de baasjes van het gastgezin thuis komen sta ik meteen klaar voor een knuffel, ik vind het heerlijk om bij het baasje op de bank te liggen met een deken, dan geef ik  zelfs kusjes. Ik ben echt dol op knuffelen, vaak val ik dan zo maar in slaap. Nu ben ik weer op zoek naar een plekje waar ik altijd mag blijven. 

Geplaatst op 28-08-2011
Loeder
33 - Heerlen

Deze kittens werden naar Asiel Genk gebracht, nog geen week oud...

Hallo mijn naam is Loeder en ik ben een lapjes katje. Ik doe mijn naam niet echt eer aan hoor! Ik ben namelijk erg sociaal en heel lief voor mijn broertjes en zusje. Ik slaap graag en dat doe ik het liefste tegen een van mijn broertjes of zusje aan. Ik lig nooit alleen te slapen, want dan krijg ik het koud! Ook vind ik het heerlijk om geknuffeld te worden door mijn opvangmama’s. Ook ik hoop dat ik snel een mooi huisje kan vinden!

Tot snel!

Pootje van loeder

Geplaatst op 28-08-2011
Lilo
33 - Heerlen

Deze kittens werden naar Asiel Genk gebracht, nog geen week oud...

Hallo! Ik ben Lilo en ik ben het tweede vrouwtje van het nest! Zoals u kunt zien ben ik een half langharig zwart poesje. Maar ik ben niet helemaal zwart!, ik heb een klein vlekje onder mijn kin en daarom ben ik toch wel erg speciaal! Ik ben een erg rustige dame en lig dus graag te slapen. Mijn broertjes zijn af en toe te wild met me en dat laat ik merken door hard te miauwen. Maar gelukkig heb ik twee opvangmama’s die mij komen redden. Ik bedank  ze dan door heel hard te gaan spinnen! Knuffelen doe ik trouwens erg graag!
Ik hoop dat er ook iemand voor mij komt kijken!

Tot dan!

Geplaatst op 28-08-2011
Chandi en Natalya
KK - Brunssum

Deze kittens werden in UIkhoven gevonden.

Hallo ik ben Chandi, samen met met broertje woon ik nu in een gastgezin, daar kwamen we terecht nadat we bij mama weggehaald en op straat gezet werden.  Ik speel graag met mijn broertje, soms ben ik ook wel blij als hij even alleen speelt, want ik word best moe van al dat spelen, dan ga ik lekker op schoot liggen bij een van de baasjes in het gastgezin , soms pik ik het lievelingsplekje in van de andere kat vanuit dat plekje kan ik alles en iedereen goed in de gaten houden. Nu ben ik op zoek naar een plekje waar ik voor altijd mag blijven.
 
 

Geplaatst op 27-08-2011
Gwinith en Boyden
111 - Lommel

Hay, uhmmm mijn opvangmama zei dat ik me even moet voorstellen aan jullie. Ja nou als het moet, dan zal ik maar zeker. T is niet mijn sterkste kant, ik ben nogal een verlegen meisje. Ik vind alles nog een beetje eng. Ik trek me erg op aan mijn broertje Boyden, al moet ik zeggen dat hij ook een held op sokken is. Ja oke, hij durft wel gaan snuffelen aan de handen van onze mensjes, hij zei me dat het niet eng was. Ik heb het dan maar eens geprobeerd en het viel me inderdaad wel mee. Als die hand dan ook nog wat lekkers heeft voor mij, ja nou dan kan ik niet weerstaan.
Ik vind het heerlijk om te ravotten met mijn familie en vriendjes, we hebben hier dolle pret. Knuffelen met mijn broertje Boyden en die knappe gasten, die hier permanent wonen, is ÈÈn van mijn favoriete bezigheden. Mijn mensjes hou ik graag in t oog, ik vind ze wel heel interessant. Ik vind het niet erg als ze langs lopen en ga ook wel nieuwsgierig kijken wat ze aan het doen zijn, maar aanraken vind ik nog  een beetje eng. Soms kan ik gaan kant op en dan willen ze kriebelen. Ik laat het dan maar toe en eigenlijk vind ik het stiekem wel fijn.
Ik kan mooi kirren en praat met mijn vriendjes, mijn opvangmama vindt dat zo schattig. Ze gaat dan met een lief stemmetje tegen me praten, in de hoop dat ik antwoord. Als ik in de stemming ben, doe ik haar dat plezier maar, is dat mens ook weer effe tevree.
Ik ben op zoek naar lieve, geduldige mensen, die me de tijd willen geven om aan te passen. Een thuis waar nog een lief, speels poezenvriendje aanwezig is. Of eigenlijk hoop ik stiekem dat ik samen met mijn broertje Boyden een warm mandje krijg. Een thuis met veel liefde, aandacht en vooral begrip voor mijn terughoudendheid. Een thuis waar ik de kans krijg om op eigen tempo open te bloeien. Ik vind het gezellig in huis, daar voel ik mij geborgen, het is veilig.
Wie geeft mij die kans? Wie weet groei ik nog uit tot de grootste knuffeltante, die je maar dromen kan.
Knipoogje van Gwinnith.

Geplaatst op 27-08-2011
Boyden en Gwinnith
111 - Lommel

Melding uit Lommel.

Euhhh,  hallo?
Ik ben Boyden een rood verlegen manneke. Ik ben een timide ventje, ik ben nog wat bang. Heel soms laat ik me aaien, ik vind het dan zelfs fijn. Maar meestal ben ik toch bang voor de aanraking. Ik kom wel lekker zelf aan je snuffelen en in de nacht speel ik graag met je voeten. Ik wil die verstopte voeten dan erg graag vinden. Verder vind ik t leuk om te spelen met mijn broertje, zusjes en vriendjes. Met mijn zusje Gwinnith kan ik zo heerlijk samen liggen doezelen, wij zijn dikke maatjes.
Mama zegt altijd lief, mooi, onschuldig kereltje tegen me. Maar als ik dan met men alleronschuldigste snoet weer kattenkwaad uithaal, dan herziet ze toch haar mening .
Ik moet nog meer vertrouwen winnen in de mensen. Ik ben dan ook op zoek naar en speciaal baasje, een baasje met geduld en begrip voor mijn angst. Een thuis waar nog een speels, lief vriendje op me wacht, of een thuis waar mijn zusje Gwinnith met me mee mag.
Neusje van Boyden.

Geplaatst op 27-08-2011
Bob
10 - Sittard

Dit nestje komt uit Maasmechelen. De mamapoes van deze kittens werd overreden.

Hallo Mensjes,

Mijn naam is Bob, een stoere naam, maar ik ben een heel lief katertje. Mijn specialiteiten: ik kan spinnen als de beste, ik ben dol op knuffelen, ben helemaal zindelijk, en dol op onderzoeken (en kattekwaad uithalen). Ik ben al groot genoeg om met jou mee naar huis te gaan, en dat is ook wat ik heel erg graag wil een eigen huisje met een lekker warm mandje en een lief baasje dat met me wil knuffelen. Ik kan goed overweg met andere katten en ben helemaal nergens bang voor. Denk jij dat ik wel bij jou in huis pas? Kom dan snel kennis maken, mijn koffertje is gepakt en ik sta te trappelen om de wereld te ontdekken.

Groetjes Bob

Geplaatst op 27-08-2011
Chanelle en Dior
132 - Riemst

Lieve kleine pruts van ons,

Toen ik je ben komen halen bij de meldster, samen met je zusje Dior,  was je zo klein, mager, vuil ….al wat je maar wilt, maar niets veel  goeds.  En dan vooral die blik in je oogjes, je was zo angstig, hoe kunnen mensen je zoiets aandoen. Uit de auto zwieren en bekijk het maar !Met veel liefde, rust  en geduld ben je toch beginnen te ontdooien, en je poezenvriendinnetje Finn heeft me enorm goed geholpen om je duidelijk te maken dat niet alle mensen het slecht met je voor hebben. Stilaan begon je alles op je eigen tempo te verkennen, en beetje bij beetje kreeg je vertrouwen en werd je een heerlijke  speelse kitten. Wel op jou manier, hoe jij het wilt….maar dat maakt niet uit liefje. Jij krijgt alle tijd die nodig is !Gelukkig is er een hele lieve mevrouw, die  toevallig via onze site,  op jou en je zusje verliefd  is geworden. We hebben een afspraak gemaakt en in diezelfde week is ze jullie komen bezoeken. Jullie “ gouden mandje” was in orde, daar bestond  geen twijfel over. Jullie krijgen er nu zelfs een opa bij  Opa Roestie, alias Garfield ! Vandaag was de dag dat jullie opgehaald werden, dit gebeurde met een lach en een traan.  Maar het is zo een superplaatsing, dat ik je het aller allerbeste wens. We komen jullie zeker en vast nog bezoeken, want je hebt sowieso ook een heel speciaal plekje in ons hart.Het ga je goed lieve meid, ik ben trots op je.
Dikke  sabbeltjes in je nekje….daar ben je zo dol op, van je opvangouders Bina en Chris
 

Geplaatst op 27-08-2011
Dior en Chanelle
132 - Riemst

Dag lieve meiti,

Toen ik jou ben komen halen,  samen met je zusje Chanelle, zat jij wel ietsje beter in je vel, maar ook jij had die ongelooflijke angstige blik in je oogjes. Ook jij zat onder je gewicht, was vuil enz…..wie heeft jullie dit aangedaan ? Met evenveel liefde, rust en geduld ben je beginnen open te bloeïen, en ook onze Finn heeft jou enorm geholpen om het vertrouwen terug te krijgen in de mensen. Jij was dan net dat tikkeltje nieuwsgieriger dan je zusje, jij kwam al sneller een knuffeltje vragen en dan ging je motortje op volle toeren draaien.Toen Heidi jullie is komen bezoeken was jij ook de eerste die even ging ruiken aan haar schoenen, even de boel verkennen.  Maar het was oké, je legde je neer in je mandje samen met Chanelle…en Heidi kon jullie zo aaien. Dit was gewoon de perfecte “match”, gelukkig ! Ook jij mag opa Roesti gaan plagen samen met je zusje, en ook jou hebben we laten gaan met  een lach en een traan.
Vergeten doen we jullie nooit ! Jullie waren zo een bange wezentjes toen jullie pas bij ons kwamen wonen, en jullie zijn vertrokken met een zelfverzekerder karaktertje. Dat alleen al, en te weten wat een mooi leven jullie tegemoet gaan bij Heidi, maakt het afscheid nemen wat minder zwaar. Ook jij hebt een speciaal plekje in ons hart, en we zullen je zeker en vast komen bezoeken, samen met je zusje. Ik ben ook ongelooflijk trots op jou  en wensen jou en je zusje een heel lang gelukkig leven bij jullie nieuwe mama Heidi.
Dikke kus op je koppie, van je opvangouders Bina en Chris
 

Geplaatst op 25-08-2011
Lukas
102 - Brunssum

Dag kleine vriend,

(Wij hebben je over mogen nemen van Sabine.)

Tot verdriet van Sabine (je kon helaas niet bij haar blijven totdat je je definitieve huisje gevonden had), maar tot grote vreugde van ons kwam je als een dik rood wollig pluisje bij ons in de opvang.
Wat een heerlijk ventje ben jij en totaal voor niets en niemand bang :-).
Wij zullen je schijnbewegingen als je weer een grote buit (een papiertje) gevangen had, je quasi aanvallen op onze tenen, je jolige snuitje, je antwoord als wij tegen je praatten erg gaan missen. Het getrippel door onze woonkamer, het rode snoetje wat altijd maar weer wilde zien wat wij aan het doen waren.
Met pijn in ons hart laten wij je gaan, we wisten dat deze dag zou komen...
Dag klein rood pluizenbeestje, het ga je goed, je hebt je plekkie gevonden. Wetende dat je een prima huisje krijgt maakt het afscheid iets makkelijker.

Het ga je goed Lukas alias Sjakie:-)

Je 2e opvanggezin
Harry, Anki, Jamo en David

Allerliefste dikke Lukas

Je was nog zo piep toen je bij mij kwam, je broertjes/zusjes waren helaas al overleden, jij was de enige survivor.
Een paar daagjes oud, maar een geluid van jewelste. Maar na een paar dagen was je zo braaaaaf, dronk je je flesje, ging slapen, dronk je flesje, ging slapen. Je dronk veels te veel, maar kreeg nooit diarree. Je kwam zo hard aan dat ik bijna bang was een ander soort ras op te trekken. Maar je was toch echt een katje:-)
Je woog het dubbele van wat je moest wegen op jouw leeftijd en je was zoooo snoezig en lekker mollig: Maar ook zo mooi , toen die oogjes open gingen en je me met grote blauwe kijkers bleef aanstaren. En maar prrrrrrrrrrrr

Ik ging op vakantie, dus ging je bij tante Anki wonen. Ik vond dat helemaal niet cool, ik miste mijn kleine dikzakje.

Maar je hebt nu een geweldig lief gezinnetje gevonden, ik ben zo blij voor je! En je woont ook nog es in de buurt, dus ik kom je snel weer eens knuffelen en in die mooie oogjes van je kijken, je blijft voor altijd mijn lekkere mormel! Het ga je doet daaro, en wees een kleinnn beetje braaf... knuffel Sabine

Geplaatst op 24-08-2011
Jacinto
118 - Zaventem

dag Cinto , dikke vriend,
je hebt een thuisje gevonden bij leuke mensen die veel met je willen spelen en knuffelen,
en ook een poes om een robbertje te vechten
....
dag “fretzakske” een mooi en lang leven toegewenst

Geplaatst op 22-08-2011
Hoppel (konijn)
101 - Tongeren

Dit konijntje had dringend opvang nodig had.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 20-08-2011
Lieke en Noortje
38 (Leiden)

Dag lieve lieve Lieke, mijn eeuwige kroelkous! Wat mis ik jouw heerlijke purrrrrrr en jouw zachte vachtje, jouw mooie neusje en je waf-waf-miauwtje. Al vanaf het allereerste begin was je mijn kleine speciale meisje. Jullie waren nog klein toen je bij me binnenkwam. Eerst al weggerukt van de warmte van jullie mama, en niet lang daarna ook van jullie pleegmama moesten jullie het ineens doen met mensenliefde en mensenhanden. Wat hebben jullie gepiept en geschreeuwd om je mama, en wat heb ik een tranen gelaten om haar, want ze moet jullie toch wel gemist hebben. Jij liet je al snel overhalen door mijn knuffels en het liefste zat je altijd op mijn schoot.
Als enige wilde jij nog helemaal geen vlees eten, dus jij kreeg nog het flesje. Je had gezien hoe vies je broertjes en zusjes werden als ze helemaal zelf probeerden wat pap naar binnen te werken met hun pootjes en hun oren in plaats van met hun mond. Dus jij, kleine diva, was trots op je mooie haartjes en weigerde de pap. Zelfs pap uit het flesje moest je niets van weten, het was melk en anders niet! Je was (en bent) een heerlijke kleine dame!
Jij en Noortje waren de twee kleintjes van het nestje en hoewel je je niet liet doen door die stoere en drukke Isa en Thomas, toch snapte je niets van al die heisa. Ja, jij vond het heerlijk om lekker te racen door het huis en druk spelen was ook echt wel aan jou besteed, maar de enorme adhd-drukte van die twee was je af en toe iets te veel. Dan kwam je lekker bij mij liggen en genoten we samen weer heerlijk van al die knuffels.
Ik kon maar geen genoeg krijgen van jouw rare oren. Al vanaf het begin was duidelijk dat daar iets geks mee aan de hand was. Er zat een soort vouw in en jouw oortjes krulden dus heel bijzonder. Het lijkt wel alsof er minder kraakbeen in jouw oortjes zit, je kunt ze alle kanten op vouwen en dat maakt jou nog eens extra speciaal. Terwijl je dat al was, met jouw prachtige marmervlekken en je sierlijke donkere neusje met wit randje.
Lieve Lieke, ik mis je enorm. Het is zó stil in huis. Maar ik weet dat jullie een gouden mandje hebben gekregen bij heel lieve mensen. Je kwam al meteen uit het reismandje en ging al direct op onderzoek uit, heen en weer tussen de keuken en de kamer, telkens even checkend of ik nog wel op de bank zat. Het was even niet leuk toen ik weg ging, maar ik hoor al dat je je goed aanpast en gezellig komt spelen en knuffelen.
Lieve meid, geniet maar van je nieuwe leven bij Evelien en Erik, die heel lief en begripvol voor je zijn. Erik was zelfs de eerste man die je meteen heel lief vond. Floris laat een traan om jou, hij mist zijn speelkameraadjes. Tante Flo roept jullie, maar je komt niet knuffelen. Je hebt een klein stukje van mijn hart meegenomen, maar je woont dichtbij dus ik kom zeker nog eens langs!
Judith.

Geplaatst op 20-08-2011
Noortje en Lieke
38 (Leiden)

Dag lieve Noortje-piepeloortje, mijn kleine meisje. Ineens heb ik zeeën van tijd over nu jij er niet meer bent, nu je niet meer uren en uren aan mijn oren hangt. Jij was altijd mijn kleine meisje, het hummeltje met teveel vel voor haar lijfje. Je leek wel een klein vliegend eekhoorntje met die flappen aan je pootjes!
Jullie waren nog klein toen je bij me binnenkwam. Eerst al weggerukt van de warmte van jullie mama, en niet lang daarna ook van jullie pleegmama moesten jullie het ineens doen met mensenliefde en mensenhanden. Wat hebben jullie gepiept en geschreeuwd om je mama, en wat heb ik een tranen gelaten om haar, want ze moet jullie toch wel gemist hebben. Maar jullie waren stoere kleintjes, jullie weigerden het flesje pertinent en wilden alleen maar zelf eten. Dat ging dan wel met vier pootjes en twee oren in plaats van met je mond, maar dat mocht de pret niet drukken en badderen was eigenlijk best leuk!
Je groeide op van een mini-peuter tot een stevige kleuter met een heerlijk rond buikje. Je dag vulde je met spelen en met knuffel-sabbelen. Urenlang lag je in mijn shirt te slapen of sabbelde je aan mijn mouw. Niet veel later ontdekte je mijn oren, aangespoord door Feniks, en vanaf dat moment was je daar niet meer weg te slaan. Je krulde je op langs mijn nek en sabbelde dan net zo lang totdat mijn oor roodgloeiend was. Dan draaide je je om, en ging aan mijn andere oor verder. Totdat die ook “op” was, en je weer naar de andere kant terug ging. Ik moest je soms wegpakken omdat ik toch echt moest opstaan om naar het werk te gaan.
Alles ging zo goed in jullie zorgeloze nestje, totdat jij ineens een paar dagen moest spugen. Het hield maar niet op, en toen je dan eindelijk wel stopte met braken, kwam daar een enorme diarree (of liever bruin water) voor in de plaats. Je bent een week echt niet lekker geweest en je was broodmager, maar je bent een sterke meid en je hebt uiteindelijk zelf heel even Lieke weer ingehaald in gewicht.
Klein en schattig als je was moesten mensen vooral niet denken dat je niet voor jezelf kunt opkomen, want je bent een pittig ding dat zich absoluut niet op de kop laat zitten. Af en toe moest ik Lieke zelfs beschermen omdat je zomaar haar speeltje afpakte. Maar jouw schattige blik uit die droevige oogjes heeft je wel een geweldig plekje opgeleverd. Evelien was al helemaal verliefd geworden op je, en ik hoor dat jij haar oren en shirt ook al lekker vindt!
Lief kleintje, je hebt een geweldig huisje gevonden bij Evelien en Erik, waar je een mooie grote poes mag worden. Floris mist je enorm, en Tante Flo kan ineens niet meer je bekoorlijke toetje wassen. Tanne mist haar kleine vriendinnetje ook. En ik voel me raar en leeg, zo zonder klein sabbelaartje aan mijn oren. Lief Noortje, ren maar lekker heen en weer daar met je zusje, en ik zie je gauw weer!
Judith.

Geplaatst op 20-08-2011
Amor
104 - Hoesselt

Dit kitten werd in een tuin in Stevoort gevonden.

Hallo daar!

Ik ben een (al zeg ik het zelf) schattig katertje met de naam Amor, mooi he? Dat betekent liefde… Iets wat ik nooit gekend heb in mijn ‘eerste leventje’. Zo noem ik mijn eerste levensweken. Ik praat er niet graag over… Ik kan je alleen vertellen dat het heel, heel moeilijk was. Mijn moeder was nog maar 6 maanden oud toen ze me kreeg, en kon niet voor me zorgen. Door haar te jonge leeftijd ben ik ook naar alle waarschijnlijkheid te vroeg geboren. En dan kwam ik in deze grote enge wereld, en ik moest al beginnen knokken, ik was nog blind en doof, en ik had het zo koud… Het is een zwarte waas, ik weet niet precies hoe ik dit heb kunnen overleven, maar een wonder was het wel! En na drie moeilijke, ellendige weken kwam iemand me redden… Ik wist meteen dat het goed was toen ik de warme handen voelde die me zachtjes oppakten. Zoiets warms en teders had ik nog nooit mogen voelen. Ik was zo dankbaar, en dat liet ik ook zien. Ik nam meteen vrede met jullie gekke mensenwezens, ook al kende ik jullie niet. Ik ben nog piepklein, maar mijn opvangmama zegt dat ik wel heel intelligent ben voor zo’n klein ventje. Ik was al zindelijk nadat ze me 2 keer in de kattenbak had gezet! Heb ik haar even versteld doen staan, hihi. Ik heb ook een lekker ondeugend kantje, zo eens stiekem in je vinger happen of zonder reden beginnen piepen, omdat ik weet dat er dan iemand me komt knuffelen. Ik ben ook heel moedig, ik durf alle grote katten hier aan! Ik kan wel niet hoger reiken dan hun knieën, maar dan bijt ik gewoon in hun tenen! Ik weet niet zeker of ze dat überhaupt wel voelen, maar toch heb ik dan even getoond wat voor een stoere mini-kater ik ben! Daarom zou het fijn zijn als ik ergens mag gaan wonen waar nog een kattenvriendje of vriendinnetje is, zodat ik leuk met andere katten kan spelen.


Mag ik ook op jou eens indruk maken?

Liefs, Amor

Geplaatst op 20-08-2011
Rayita
23 - Maasmechelen

Rayita werd gevonden in een vervallen schuurgebouw in Boorsem, waar enkele zwerfkattenfamilies verbleven. Zij kon gelukkig worden gevangen en heeft nu alle kans op een gouden toekomst.

Ze stelt zichzelf even voor:
Hallo allemaal, mijn naam is Rayita. In het Spaans betekent dat "gestreept", en die mooie naam heb ik natuurlijk gekregen omdat ik een schitterend tijgerpoesje ben met kleine witte sokjes. Ik woonde met een aantal zusjes en broertjes, neefjes en nichtjes samen in een oude lege schuur. Maar sommige van mijn vriendjes werden ziek, omdat het er nogal vervuild was. Er was wel een mevrouw die iedere dag eten kwam brengen, maar de laatste tijd zette zij ook kooien neer met eten erin en zo ben ik toen gevangen en meegenomen. Nu zit ik bij mijn opvangmama, en die zegt dat ik een echte lieve knuffelkont ben. Want al ben ik dan in het wild geboren, ik vind het heerlijk om bij de mensen te zitten. Iedereen doet erg aardig en daarom word ik ook graag opgepakt. Dan ga ik meteen spinnen en kopjes geven. Natuurlijk doe ik erg mijn best, zodat zij mij aardig vinden. Daarom eet ik braaf mijn bakjes eten leeg, en verder ben ik keurig zindelijk, want ik gebruik heel netjes de bak. Spelen met speelgoed ben ik nu aan het leren, want dat kan ik nog niet zo goed. Wel stoeide ik natuurlijk met mijn andere kattenvriendjes, dat was wel altijd best leuk.
En nu hoop ik toch, dat jij mij ook aardig gaat vinden, zodat jij misschien wel een mandje voor me wil vrijmaken en zodat ik fijn kan gaan spelen met jou en misschien ook wel met een ander  vriendje dat al bij jou woont.
Kom je eens langs om kennis met me te maken? Ik weet zeker dat we het samen goed kunnen vinden.
Veel liefs van Rayita.

Geplaatst op 20-08-2011
Kinzo
KK - Brunssum

Kinzo behoort samen met zijn broertje tot de eerste kittens die ik deze zomer opgevangen heb, hij heeft o.a. voor een hoop liefde en leven in huis gezorgd.
Opmerkelijk vond ik zijn doorzettingsvermogen om toch nog telkens een manier te willen vinden om toch zijn doel te bereiken.
Hij zorgt wel voor een uitdaging, waar zijn broertje ondertussen ook al wat van kan, ik wens hem een gezond en gelukkig poezen leven bij zijn lieve nieuwe baasjes.

Geplaatst op 18-08-2011
Nikita
11 - Maastricht

Ook deze mama werd met haar kittens bij asiel Genk als "gevonden" afgeleverd.

Hallo lieve lezers,


Mijn naam is Nikita en ik zoek een lief baasje!
 Jaa, je ziet het goed ik ben een hele mooie halflangharige poes!
 Helaas zijn er stukken door de dierenarts uitgehaald, alles zat in de knoop toen ik met mijn pasgeboren kindjes in de opvang kwam…
Maar geen zorgen dat groeit weer allemaal aan.. en dan ben ik een nog mooiere poes!
 Mijn kindjes zijn inmiddels groot genoeg, enkele zijn al naar hun gouden mandje… Maar ik… Ik zit hier nog. 

Ik ben een hele lieve poes, ik wordt graag aangehaald en zeker nu mijn kindjes niet meer zoveel aandacht vragen, heb ik ook eens tijd voor mezelf.

Heb jij tijd om mij eens af en toe te knuffelen en lekker te borstelen?
Kom eens bij me kijken en misschien ga ik dan wel met jou mee!


Pootje van Nikita.


Geplaatst op 16-08-2011
Fleur
128 - Maasmechelen

Lieve Fleur,
 
Je kwam bij ons in de opvang en had al heel wat meegemaakt in je jonge leventje.
Je was bang en had veel pijn. Gelukkig kon onze dierenarts de pijn snel verhelpen, maar je zou altijd speciale zorg nodig blijven hebben.
Je was zo bang, je moest je vertrouwen in de mensen terugkrijgen. Het liefst woonde je boven op de kast. Langzaam kwam je naar beneden en kroop je uit je schulp. Je speelde zo lekker met onze andere poezen, kon zo lekker genieten op je plaatsje in de zetel.
We konden het niet meer over ons hart verkrijgen je voor de 3-de keer ter adoptie aan te bieden en je weer zoveel stress te bezorgen.
Je mag lekker bij ons blijven meisje!!
Je bent een prachtige dame en hebt ons hart gestolen vanaf dag 1.
 
Liefs van je opvangmama, papa en opvangzus. Je speelkameraatjes Dribbel, Popey en Inie. Nu je definitieve familie.

Geplaatst op 15-08-2011
Pluisje
119 - Schinnen

Dit kitten werd uit een mesthoop gehaald. Zijn broertje/zusje was al overleden...

Hallo allemaal,

Mijn naam is Pluisje en ik zou hier iets over mijzelf vertellen moeten? Nou bij deze dan. Ik kom niet van een fijne plek. Op een mesthoop hebben ze me gevonden. Ik was bang, op die mesthoop was het niet fijn maar wat gaan die mensen dan wel niet met me doen? Mijn vriendje heeft het helaas niet gered. Toen heb ik me toch maar laten pakken door die mevrouw en gelukkig was ze heel erg aardig! Nu woon ik bij een gezin met nog meer katjes en ook 2 honden. Ben nog niet helemaal op mijn gemakje hoor. Ik vind het maar eng en dan blaas ik wat, maar die mevrouw is daar helemaal niet bang voor. Ze neemt me gewoon op schoot en kriebelt me dan. Stieken vind ik dat wel heel erg lekker en snor ik zelfs af en toe. Och ik moet gewoon nog even wennen en alles. Geef jij me een kans? Mag ik bij je komen wonen en heb je wat geduld met me? Bel dan snel even en maak een afspraak met mijn opvangmama. Dan kunnen we eens kennis maken!

Kopje van Pluisje

Geplaatst op 14-08-2011
Zelda
120 - Schinnen

Zelda en Link werden vreselijk ziek in een vervallen stal in Boorsem gevonden.

Hey,

Ik ben Zelda, dat is dan wel een prinsessennaam uit een stoer computerspel, maar eigenlijk ben ik helemaal niet zo prinsesserig. Maar ik ben wel stoer! Ik ben een hartstikke actief en speels poesje, een echt druktemaakstertje! En aan mijn verenstokje mag niemand komen, dan weet je dat vast, want dan grom en blaas ik een beetje.
Behalve spelen knuffel ik ook heel graag. Als je al maar aan me komt, zet ik het al op een spinnen! En ik kom ook heel graag op je schoot liggen!

Mag ik binnenkort bij jou thuis op jouw schoot liggen?
Kom dan snel maar eens naar mij kijken!

Tot binnenkort,

Zelda

Geplaatst op 12-08-2011
Finn
102 - Brunssum

Dag kleine Finn,

Op 14-6 kwam je bij ons binnen, een hummeltje van net 2 weekjes oud.
Je was schreeuwend van de honger in een dakgoot gevonden, je moeder was nergens te bekennen. Bij ons klampte je je letterlijk aan je flesje vast, een hele opgave voor ons om het flesje weer van je pootjes los te krijgen als je het leeggedronken had.
Je was ons klein pandabeertje en moest opboksen tegen 3 grotere zwarte lummels die ook bij ons in de opvang zaten. Heerlijk om te zien hoe jij, zo klein en dapper, je mannetje (euh vrouwtje) wel stond tegenover die 3 zwartjes.
Je hebt ons hart gestolen klein pandabeertje. Elk katje is bijzonder en heeft een speciaal plekje in ons hart, maar jij behoort tot de katjes die net dat ietje extra hebben...
We hebben een aantal weken van je mogen genieten, kleine schat. Toen gingen we op vakantie en mocht je in de opvang bij Bina en Chris.
Hier stal je ook de show en veroverde je al snel het hart van je nieuwe opvangouders en van een vriendin des huizes, dus werd besloten dat je, totdat je oud genoeg was om naar je definitief huisje te gaan, bij Bina zou blijven.
Vandaag is de dag dat je naar dat speciale plekje vertrokken bent. Ik weet dat je opvanggezin Chris en Bina je vandaag hebben laten gaan met een lach en een traan kleine meid. Het is fijn dat je nieuwe mama een vriendin van hen is, dus ik weet dat het een heel goed plekje zal zijn....
Het ga je goed kleine uk.

dag pandake

kusjes van
Harry, Anki, Davi en Jamo (je eerste opvanggezin)

Lief Finneke,

Op 7 juli was het zo ver, jij zou samen met de 3 musketiers op vakantie komen bij ons. Een flessenkindje….ik keek er al naar uit. Wat was jij mooi, precies een kleine panda, en hevig met het vasthouden van je flesje. Het duurde dan ook niet lang of je had meteen het hart van Chris en mij veroverd. Per toeval kwamen vrienden van ons op bezoek, en ook zij waren meteen verliefd op je. Toen Anki de 3 zwartjes terug kwam halen na haar vakantie, mocht jij lekker bij ons blijven tot je naar je eigen gouden mandje zou gaan. Wat hebben we genoten van jou, jij was zo verstandig, zo speciaal, je deed ons lachen met je gekke fratsen. En fotogeniek dat je was, een heel album vol, alleen met jou foto’s meid.
Ik ben ook zo trots op jou, je hebt me zo goed geholpen met 2 andere kittens die in de opvang kwamen bij ons. Zij hebben een hele nare ervaring meegemaakt, maar jij hebt hen over de drempel heen geholpen, hen laten voelen dat niet alle mensen eng zijn. Dit was zo mooi om te zien, ontroerend met momenten. We zullen je gehuppel hier missen, je was altijd goed gemutst, zag het altijd zitten om verstoppertje te spelen en nog zoveel meer. Kusjes geven is ook één van je hobby’s, wat kan je dan genieten.
Eén geluk hebben we nog, je woont niet zo ver weg van bij ons lieve meid. Doordat je bij vrienden van ons woont, gaan we je zeker nog vaak  komen bezoeken. En wees maar zeker, dat zal ook gebeuren. Je hebt een diepe indruk nagelaten op Chris en mij. Het ga je goed meid, maak je nieuwe mama en papa net zo blij en levenslustig als je met ons deed .
Tot binnenkort lieverd,
Je tweede opvanggezin Bina en Chris

 
 

Geplaatst op 11-08-2011
Bertje
120 - Schinnen

Dit katertje zat al enkele dagen in de tuin bij de melders in Neeroeteren, erg hongerig en niesziek.

Hoiiiii ik ben Bertje!

Ik ben een koddig en vrolijk rood mannetje en nou ben ik op zoek naar mijn eigen huisje waar al een ander jong kattenvriendje woont of komt wonen, want spelen met andere katten vind ik heel erg leuk! Verder speel ik ook graag met hengeltjes en balletjes hoor.
Mensen vind ik ook leuk, want die kunnen hartstikke fijn knuffelen. Dan ga ik heel heel heel hard knorren en dan weet ik niet van ophouden! Zelfs de dierenarts vind ik superlief, daar moet ik ook tegen knorren, de hele tijd zodat ze bijna niet met haar stethoscoop kan luisteren. Maar er is vroeger wel iets naars gebeurd, ik weet niet precies wat, maar daarom vind ik het nog een beetje eng als mensen plots op me afkomen en me willen pakken, of als ze hun hand uitsteken. Dan ren ik snel weg. Maar met een spelletje ben ik makkelijk te paaien en als ik uitgespeeld ben kruip ik ook heerlijk naast je op de bank om te knuffelen. Of als ik ergens lekker rustig lig, dan mag je me ook komen knuffelen.

Kom jij eens bij mij kijken hoe goed ik mijn motortje kan laten ronken?

Tot snel!

Bertje

Geplaatst op 10-08-2011
Vlinder
Leuven

Vlinder zal terugkomen in de opvang, wanneer we haar niet kunnen bemiddelen via de eigenaren zelf. We hopen haar het liefst rechtstreeks te kunnen herplaatsen: zo voorkomen we onnodig stress, plus..... we weten niet waar we haar momenteel moeten onderbrengen, het is zo ontzettend druk in onze opvang. Heel moeilijk om plek te vinden voor een volwassen poes.

Vlinder is een hele lieve kat, maar nog wel verlegen. Maar o wee als ze jou leert kennen, dan geniet ze enorm van aaitjes en knuffels. Een echte kroelkat zal het echter nooit worden, maar ach.. hoeft ook niet. Ze  wil gewoon lekker zichzelf kunnen zijn!

Heeft u geduld met deze mooie jongedame? Dan zal ze zeker een fijn kameraadje worden, een vriend voor het leven.
Ze kan beter niet geplaatst worden bij mensen met een druk gezin, want van vreemde en harde geluiden schrikt ze toch nog.
Vlinder is op zoek naar een lief baasje met niet al teveel andere dieren in huis. En! Ze zou het heerlijk vinden wanneer jij een tuintje hebt, waar ze lekker in kan rond fladderen, zoals het een vlinder betaamt.
Ben jij haar match?


 

Geplaatst op 10-08-2011
Lisa
106 - Bilzen

Een melding uit Maasmechelen.

Hoi people hoi, mijn naam is Lisa, met een "s"en niet met een "z" he! Zoals mijn zusje Lola al vertelde, ben ik een echte bengel! Ik ben dan wel de kleinste, maar geloof me, ik ben de hevigste van onze familie! Klimmen, aan je voeten hangen, spelen met speeltjes, mauwen voor je aandacht,........
Yep yep,dat staat je allemaal te wachten met mij! Wil je mijn nieuwe speelvriendje worden, kom dan maar eens met mij spelen! Ik wacht alvast op je daaaaaag.

Geplaatst op 10-08-2011
Dunja
2 - Landgraaf

Deze kittens zaten bij de melder in de tuin te Stevoort.

Hallo, ik ben Dunja en logeer op dit moment samen met mijn zusje Desie bij ons opvanggezin in Landgraaf.
Ik ben de voorzichtigste van ons 2 maar durf al aardig wat. Ik kan heel lief zijn maar ook kattekwaad uithalen. Ook kunnen we goed opschieten met de honden en de andere katten in het opvanggezin. Ik heb het er naar mijn zin.
Als je het leuk vindt ben je van harte welkom om me op te zoeken.
 
pootje van Dunja

Geplaatst op 09-08-2011
Joris
115 ( Brunssum)

Deze kater werd bij een dierenarts in Lommel gebracht, omdat hij aangevallen zou zijn door honden. De kat bleek ook van niemand te zijn.

Jo hèè ik ben Joris,
 
Ik voel me na een onstuimig verleden (gebeten door hond) gelukkig weer op mijn gemak en ben nu zelfs een beetje dromerig type (zie foto).
Kijk graag de echte vogeltjes uit de boom en zou ook weer dol graag naar buiten mogen, de boel verkennen maar dan geen gevaarlijke honden meer tegen het lijf op lopen zoals de laatste keer, angst heb ik gelukkig niet meer want in het huis waar ik nu woon hebben ze 2 grote lieve honden.
Maar goed ik ben zelf ook een lieverd die heel rustig is, geen problemen maakt met de andere katten hier, zit graag op de bank en of op schoot, voor het raam en wordt graag geaaid, op pakken vindt ik minder fijn. Eten is een hobby van me en spelen met een veer, dan komt het kitten weer even tevoorschijn en lachen hier dan om mijn rare capriolen.
Ik kan geen kittens meer verwekken want daar heeft de dierenarts, Joris voor gezorgd en naar hem ben ik ook vernoemd.
Zo genoeg over mij, ik wil graag weer even uit het raam kijken, doeiiiiii.


Joris

Geplaatst op 09-08-2011
McKenzie
102 - Brunssum

Dag Mc Kenzie,

Ik zal je missen ventje. Je lieve zwarte lollige snuitje.
Overal ben je voor in, of we nu een stukje papier gooien, een balletje, met onze tenen wiebelden, jij was van de partij.
Je bent de laatste die vertrekt, je zusje en broertje hebben al een nieuw huisje.
Je hebt nu je definitieve plekje gevonden, en een fijn plekje daar ben ik van overtuigd.
Gedraag je he Mc Kenzie :-)

XXXX
Harry, Anki, David en Jamo

Geplaatst op 09-08-2011
Dimsum
12 - Kinrooi

Deze kittens werden gevonden in de tuin van de melders.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 09-08-2011
Bosui
12 - Kinrooi

Deze kittens werden gevonden in de tuin van de melders.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 09-08-2011
Paksoi
12 - Kinrooi

Deze kittens werden gevonden in de tuin van de melders.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 09-08-2011
Desie
2 - Landgraaf

Deze kittens zaten bij de melder in de tuin te Stevoort.

Hallo, ik ben Desie en logeer op dit moment samen met mijn zusje Dunja bij ons opvanggezin in Landgraaf.
Ik durf al heel wat en ben echt niet bang! Soms moeten ze mij een beetje terugfluiten maar ik heb het ook heel goed naar mijn zin. Ik kan goed met de honden en andere katten opschieten.
Als je het leuk vindt ben je van harte welkom om me op te zoeken.
 
pootje van Desie

Geplaatst op 08-08-2011
Abby
IH ( Landgraaf)

Mamma met kroost werden gevonden in Bilzen, achter de supermarkt GB. Lijkt op een echte dumpactie, omdat de verzorger de katten kent op die lokatie.
Mama is heel lief voor haar kleintjes, de kleintjes zijn ook heel lief.

Hallo allemaal,
Jullie hebben vast mijn verhaal al gelezen op de site, ik ben de mama met de 4 kittens die ze hadden gedumpt bij de supermarkt, helaas zijn er nu nog maar 3 baby’s van mij over, maar gelukkig maken die het goed.
Nou ik zal even iets over mezelf vertellen, ik heb nu een naam gekregen n.l Abby, ik woon nu tijdelijk in een huis met mijn baby’s waar wij lekker worden verwend, daar zijn ook honden maar daar moet ik nog niks van weten.
Ik ben ongeveer 2 jaar jong, en super lief en heel aanhankelijk, ik geniet van ieder aaitje wat ik kan krijgen.
Ook ben ik een super lieve mama, die heel erg bezorgd is om haar kindjes, zal me wat worden als ze het huis uit gaan.
Nou ben ik op zoek naar een eigen warme mandje, waar ik wel welkom ben en ik mijn aandacht krijg waar ik zo van houd. Lekker eten en drinken kattenmelk b.v. daar ben ik dol op. Ook lekkertjes gaan er wel in hoor, maar ik neem ook genoegen met wat brokjes.
Denk je dat ik diegene ben die jij zoekt? Neem dan z.s.m. contact op en maak eens een afspraak om naar mij te komen kijken, ik weet zeker dat je mij dan mee naar huis neemt.

Kijk eens naar mijn mooie hoofdje en prachtige ogen. Tot gauw purrrrrr Abby
 

Geplaatst op 08-08-2011
Jefke
30 - Molenbeek

Reactie eigenaar:

Hallo Anne,
 
even een bericht om te laten weten dat het heel goed gaat met Jefke, die dus sinds gisteren Bailey heet. Hij voelt zich al helemaal thuis, heeft de krabpaal (van vloer tot plafond) en het vele speelgoed van de andere katten ontdekt en ligt veel bij me op schoot (te slapen). Hij eet ook goed, maar wel alleen nat (junior) voer, heeft nog geen brokje aangeraakt. Ik had speciaal voor hem een kleine lage kattenbak neergezet, die gebruikt hij gelukkig ook, maar hij klimt ook al op de hele grote hoge kattenbak van de andere 2, haha. Hij is heel erg lief, is heel leuk om mee te spelen en knuffelt ook al goed. Hij is heel nieuwsgierig naar de andere 2 katten, maar die houden nog een beetje afstand, moeten nog even wennen, maar zijn niet agressief naar hem toe dus dat gaat niet lang meer duren dan spelen ze lekker samen.
 
Groetjes van Sandra en Bailey

 

Foto genomen bij de eigenaar:

Geplaatst op 08-08-2011
Romeo
9 - Roosteren

Hier ben ik weer Romeo is (nog) mijn naam. Ik heb vandaag toch een geluk gehad. Is er opeens een lieve mevr. in mijn gastgezin die mij graag wil hebben. Nu ben ik met haar onderweg naar mijn nieuwe huisje in Hassselt. Best griezelig hoor maar ik vond haar wel leuk.

Ik heb haar kopjes gegeven en liet me lekker door haar aanhalen, dat vonden we beide fijn.

Ze weet nog niet of ik een nieuwe naam krijg maakt me niet zoveel uit als ze maar van me gaat houden. Mijn opvangmamma Ine vind ook dat ik het super getroffen heb. Ik krijg een huis met tuin voor mij alleen, dus veel aandacht en knuffels. Ik laat snel van me horen hoe het me daar bevalt, tot gauw.

Geplaatst op 07-08-2011
Bayla
115

Bayla werd gevonden in Luik.

Prrrrrrrrrr Ik ben Bayla de snorre koning,
 
Ik heb in mijn korte leventje al het nodige meegemaakt van het ene gastgezin naar het andere (was trouwens niet mijn schuld), geplaatst en weer terug gekomen naar gastgezin, gelukkig mocht ik wel weer naar mijn laatste gastgezin, anders was het er weer een extra geworden.
 
Maar goed ik ga weer voor een nieuwe start, eerst nog wat handige info over mezelf, ik ben een half lang haartje maar mijn haren zijn vd afgelopen stress uitgevallen, maar ze zijn wel weer aan het groeien. Ik heb ADHD, ben wat angstig naar vreemden.
Ik ben niet zo dol op kleine kindjes, (daar ben ik bij de vorige eigenaar achter gekomen) hun blijkbaar wel op mij want ik kan hun favoriete spelletje beter dan hun zelf (verstoppertje).
Wel ben ik een kat die op ze minst een ander vriendjeskatje in de buurt wil, honden vind ik geen probleem maar daar kan ik niet veel mee.
Zelf leid ik aan ADHD, ben altijd bezig. Daardoor neem ik me ook wel eens niet de tijd om netjes op de bak te gaan want ik ga dan met mijn kont naast de bak zitten poepen. Dat vond vorige eigenaar een probleem.
 
Ohh ja, ze noemen me hier de snorre koning want dat kan ik als de beste, als ik aandacht krijg snor ik voor je en krijg je zelfs liefdes beetjes(niet hard hoor).
Graag speel ik met kleine balletjes en ren ik graag de trap op en af.
Zo genoeg gepraat het is weer race tijd, daaaaaaaaaaaag prrrrrrrrrrrrrr.

Geplaatst op 05-08-2011
Juliette
30 - Molenbeek

Nora is bevallen van een vijfling in de vzw.

Later meer gegevens. 

Geplaatst op 05-08-2011
Midnight
102 - Brunssum

Dag Midnight,

Wat zullen wij je fratsen missen kleine zwarte rakker.
Je miauwen als je weer eens vond dat je te weinig aandacht van ons kreeg of je grotere broer je weer eens op je donder gaf hahaha
Het ratelen van je motortje als je daarna doodmoe bij ons op schoot in slaap viel.
Met een lach en een traan laten wij je gaan.
Je krijgt een heel fijn huisje waar je niets tekort zult komen.
Dag boef het ga je goed...

XXXXX
Harry, Anki, David en Jamo

Geplaatst op 04-08-2011
Juul
30 - Molenbeek

Nora is bevallen van een vijfling in de vzw.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 04-08-2011
Bram
30 - Molenbeek

Nora is bevallen van een vijfling in de vzw.

Later meer gegevens. 

Geplaatst op 04-08-2011
Fonske
30 - Molenbeek

Nora is bevallen van een vijfling in de vzw.

Later meer gegevens. 

Geplaatst op 04-08-2011
Buttercup en Bonsai
112 - Geleen

Deze kittens werden in het bos gevonden. Gedumpt.

Hoi,
Wij zijn Buttercup en Bonsai, en wij zijn twee deugnietjes.

Ik, Buttercup, ben de grootste boef. Ik doe nu werkelijk echt alles wat eigenlijk niet mag. Wat ik zoal doe kan ik beter niet vertellen, want ik wil graag ook een lief baasje vinden.

Ikke, Bonsai, ben iets rustiger als mijn zusje, maar aan leuke kittenstreekjes heb ook ik geen gebrek.

We rennen ons wat af samen, en amuseren ons kostelijk hier. Maar ondanks dat we het hier naar onze zin hebben zoeken wij ook een goed thuis. Het liefst worden we samen geplaatst, want wij doen echt bijna alles samen.
Aarzel niet, en kom gewoon eens even kijken.
Oja, we zijn zwart, maar met zonlicht zie je wat tijgerstrepen over ons heen lopen.
Volgens de dierenarts zijn wij erg mooi.
Nou, tot snel!

Geplaatst op 04-08-2011
Bonsai en Buttercup
112 - Geleen

Deze kittens werden in het bos gevonden. Gedumpt.

Hoi,
Wij zijn Buttercup en Bonsai, en wij zijn twee deugnietjes.

Ik, Buttercup, ben de grootste boef. Ik doe nu werkelijk echt alles wat eigenlijk niet mag. Wat ik zoal doe kan ik beter niet vertellen, want ik wil graag ook een lief baasje vinden.

Ikke, Bonsai, ben iets rustiger als mijn zusje, maar aan leuke kittenstreekjes heb ook ik geen gebrek.

We rennen ons wat af samen, en amuseren ons kostelijk hier. Maar ondanks dat we het hier naar onze zin hebben zoeken wij ook een goed thuis. Het liefst worden we samen geplaatst, want wij doen echt bijna alles samen.
Aarzel niet, en kom gewoon eens even kijken.
Oja, we zijn zwart, maar met zonlicht zie je wat tijgerstrepen over ons heen lopen.
Volgens de dierenarts zijn wij erg mooi.
Nou, tot snel!

Geplaatst op 03-08-2011
Eos
27 - Puth

Deze kittens liepen helemaal alleen langs een drukke weg in Lommel.

Hallo allemaal. Ik heet Eos. Mijn gastgezin mama noemt mij liefkozend "Grijze" , vanwege mijn prachtige vacht, grijs gestreept met een beige buikje. Ik heb hele grote groene ogen die je soms vragend, maar altijd vriendelijk aan kijken. Mijn gastgezin mama vindt mij een echte beauty om te zien.

Ik ben hier nog maar net, maar het is verbazend hoe snel en goed ik mij heb aangepast aan mijn nieuwe omgeving, alsof ik hier al jaren ben! Mijn karakter is heel erg zachtaardig, betrouwbaar, vriendelijk en rustig. Ik werd direct opgenomen in de kattengroep van mijn nieuwe gastgezin. De kittens hier krijgen van mij kleine neuskopjes ter herkenning en blijk van vriendschap. Ik lik ook hun kopjes schoon, mijn opvangmama vindt het soms net een Disney film. Ook met de volwassen katten ga ik goed om, ik ben namelijk absoluut niet dominant, maar vind het gewoon fijn als we allemaal vriendjes kunnen zijn.

In het verleden was ik wat schuw, waardoor ik heel soms weg kan schieten als er iets onverwachts gebeurt. Ik corrigeer mijzelf meteen, want ik weet dat het gewoon een oud patroon is en dat het helemaal niet nodig is om schuw te zijn.

Ik vermaak mezelf prima met touwtjes en balletjes. Gezelschap van mensen en andere katten vind ik heel fijn, maar kan ook heerlijk liggend op de vensterbank, genieten van alles wat er buiten gebeurt. Geaaid worden vind ik zalig, ik laat mij dan op mijn zijkant "vallen" en geef me helemaal over. Ik ben geen kleine kat, maar een kerngezonde, lekkere grote kater. Dat is maar goed ook, zo is er meer van mij om te houden!

Ik zou het heel erg fijn vinden om een eigen plekje te krijgen bij lieve mensen die van mij houden. Het zou helemaal geweldig zijn als ik bij u ook naar buiten zou kunnen, ik ben tenslotte een jonge kater en zo kan ik lekker mijn energie kwijt.

Wilt u mij eens ontmoeten? U bent van harte welkom voor een nadere kennismaking.

Tot gauw,

Lief neuskopje,

Eos
 

Geplaatst op 03-08-2011
Noppie
127 - Born

Dit kitten werd van de dood gered.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 02-08-2011
Thomas en Isa
38 (Leiden)

Dag mijn lieve Thomas, je bent nu echt vertrokken en wat is het toch stil in huis. Jullie waren nog klein toen je bij me binnenkwam. Eerst al weggerukt van de warmte van jullie mama, en niet lang daarna ook van jullie pleegmama moesten jullie het ineens doen met mensenliefde en mensenhanden. Wat hebben jullie gepiept en geschreeuwd om je mama, en wat heb ik een tranen gelaten om haar, want ze moet jullie toch wel gemist hebben. Maar jullie waren stoere kleintjes, jullie weigerden het flesje pertinent en wilden alleen maar zelf eten. Dat ging dan wel met vier pootjes en twee oren in plaats van met je mond, maar dat mocht de pret niet drukken en badderen was eigenlijk best leuk!
Vanaf het begin was Isa al de drukste van het stel. De rest van jullie liet niet met zich doen, maar kon ook niet goed tegen haar op. Behalve jij. Jij was haar wel niet de baas, maar je kon wel heerlijk met haar stoeien en liet je daarbij niet ondersneeuwen. Al vrij snel kwamen Mellissa en Jeroen langs voor Isa, en jij hebt minutenlang hevig je best gedaan om ook aandacht te krijgen. Jij hebt niet alleen je vriendinnetje, maar duidelijk ook je personeel helemaal zelf uitgekozen!
Je bent een heerlijke druktemaker die de boel flink overhoop kan halen als je bezig bent. Ik heb aardig wat krassen op mijn benen staan van de keren dat je sprong maar net miste, of van de keren dat je mama wel goed was als speeltoestel, of van de keren dat je zo gefocust was op stoeien met Isa dat je niet door had dat ik ook nog op bed lag. Het is raar stil in huis, zonder jullie twee adhd-katjes. Ik word nu gewekt door Noortje die aan mijn oor sabbelt in plaats van door jullie gestoei!
Maar jullie hebben een geweldig huisje gevonden. Het hele huis is speciaal voor jullie ingericht zodat jullie heerlijk rondjes kunnen rennen en omhoog in de krabpalen kunnen klimmen. En binnenkort kunnen jullie ook lekker buiten spelen op het afgezette balkon. Ik weet zeker dat jullie het enorm naar je zin zullen hebben. Je ging al direct op onderzoek uit en alles was al even spannend. Natuurlijk moet je ook nog wennen aan alle nieuwe dingen, maar ik hoor dat je je al heerlijk laat knuffelen en dan heel hard ronkt.
Lieve jongen, ik geef je nog een laatste kus op je mooie toetje. Je zusjes en broertje missen je gekke streken. Knuffel van “tante” Flo, en ik kom jullie gauw eens bezoeken!
Judith.

Geplaatst op 02-08-2011
Isa en Thomas
38 (Leiden)

Dag lieve mooie Isa, wat zal ik je missen kleine meid! Jullie waren nog klein toen je bij me binnenkwam. Eerst al weggerukt van de warmte van jullie mama, en niet lang daarna ook van jullie pleegmama moesten jullie het ineens doen met mensenliefde en mensenhanden. Wat hebben jullie gepiept en geschreeuwd om je mama, en wat heb ik een tranen gelaten om haar, want ze moet jullie toch wel gemist hebben. Maar jullie waren stoere kleintjes, jullie weigerden het flesje pertinent en wilden alleen maar zelf eten. Dat ging dan wel met vier pootjes en twee oren in plaats van met je mond, maar dat mocht de pret niet drukken en badderen was eigenlijk best leuk!
Jij was en bent de ontdekker van het stel, je was altijd de eerste die iets nieuws uitvond en je moest overal met je neus bovenop staan. Al gauw was je een stuiterbal die niet te stoppen was zo druk. Jouw nieuwe mensen hadden speciaal voor jou gekozen omdat je zo’n heerlijk stevig karakter hebt, wat natuurlijk goed past bij hun drukke huishouden met de papegaaien. Je kunt daar heerlijk de boel op stelten gaan zetten, rondjes rennen door de woonverdieping en ook nog heerlijk de trap op en af stuiteren!
Jullie nestje was eindelijk eens heel zorgeloos, maar jij hebt me toch wel even hevig doen schrikken. Na een dagje diarree waarvoor je al behandeld werd, werd je plots heel apathisch en zelfs de dierenarts die we ’s nachts bezochten twijfelde of je de ochtend wel zou halen. Maar je bent een sterke meid en na een hele nacht bij je waken werd je ’s ochtends ineens wakker met een luide piep en begon je weer op te krabbelen. Jouw stoere karakter kwam ook hier weer goed van pas!
En nu ben je dan vertrokken, samen met je broertje die maar wát graag met je mee verhuisde naar jullie nieuwe mensen. Jullie zijn echt aan elkaar gewaagd, Thomas laat zich niet ondersneeuwen door jouw pittige karakter. Ik mis jullie drukte, jullie gekke buien, en het is ineens stil in huis. Jullie tweetjes waren toch wel de aanstichters van alle stoeimomenten over mij heen. Nu kan ik ineens ’s ochtends uitslapen en word ik niet gewekt door twee stuiterballen die mijn benen gebruiken als krabpaal en mijn buik als springplank.
Maar jullie hebben een geweldig huisje gevonden. Mellissa en Jeroen hadden al het hele huis speciaal voor jullie ingericht zodat jullie heerlijk rondjes kunnen rennen en omhoog in de krabpalen kunnen klimmen. En binnenkort kunnen jullie ook lekker buiten spelen op het afgezette balkon. Ik weet zeker dat jullie het enorm naar je zin zullen hebben. Je moest even overtuigd raken, maar inmiddels hoor ik dat je je draai al goed hebt gevonden en geniet van je nieuwe leven.
Lieve meid, ik geef je nog een laatste kus op je mooie toetje. Je zusjes en broertje missen je gekke streken. Knuffel van “tante” Flo, en ik kom jullie gauw eens bezoeken!
Judith.

Geplaatst op 01-08-2011
Ruben
109 - Susteren

Een spoedmelding uit Bree: dit katje werd door mensen in hun tuin gevonden en was van achter verlamd. De vooruitzichten waren slecht, maar hij is de eerste nachten doorgekomen en blijkt niet verlamd maar verstijfd te zijn door een ernstige ziekte die hem in zijn greep houdt.

Later meer gegevens.
 
 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg