Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In OKTOBER 2016 hebben 53 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-10-2016
Wonder
10

Deze kittens werden achter een duivenkot geboren. De meldster van 80 jaar kon ze niet blijven verzorgen dus nu zijn ze in ons gastgezin.
 

Hallo allemaal,

Dit is Wonder, het broertje van Woezel, Wessel, Wies en Waza. Hij heeft deze bijzondere naam gekregen omdat hij de enige uit het nestje zonder tijger strepen is.

De eerste weken van zijn leven heeft Wonder buiten geleefd en - gelukkig - kunnen opgroeien bij de mama poes. Toen hij binnen kwam was hij dan ook niet gewend aan mensenhanden en -geluiden. Maar……..het in huis leven bevalt hem prima. Hij heeft zich heel snel aangepast.

Wonder  vindt alles best. Hij ligt heerlijk ontspannen te slapen en neemt op tijd zijn eten en drinken. De laatste paar dagen wordt hij ondernemender en klimt graag op de bank en vindt het ook leuk als de tv aanstaat. ‘s Avonds slaapt hij nog in de bench, maar overdag is de bench een waar klimtoestel. Hij is in alles geïnteresseerd, maar niet echt ondeugend. Hij is gemoedelijk van karakter en daagt zijn broertjes en zusjes uit om te stoeien, maar is niet bazig. Verder kan hij ook nog goed overweg met de ‘grote’ kater hier in huis. En alsof het allemaal nog niet fijn genoeg is laat hij zich ook nog eens makkelijk oppakken en vindt hij het lekker om geborsteld te worden.





Geplaatst op 31-10-2016
Wessel
10

Deze kittens werden achter een duivenkot geboren. De meldster van 80 jaar kon ze niet blijven verzorgen dus nu zijn ze in ons gastgezin.
 

Hallo kattenliefhebber,

Dit is Wessel, broertje van Wonder, Woezel, Wies en Waza. Wessel is rank katertje met een volledig tijger patroon. De eerste weken van zijn leven heeft Wessel buiten geleefd en gelukkig kunnen opgroeien bij de mama poes. Toen hij binnen kwam was hij dan ook niet gewend aan mensenhanden en -geluiden. Wessel went op zijn eigen tempo aan het huisleven met alle mensen stemmen en geluiden. Hij maakt goede vooruitgang in het accepteren van geaaid en opgepakt te worden. Maar hij is nog wel op zijn hoede. Hij vindt eten heel belangrijk dus daarmee is hij meestal wel te lokken. Ook met de ‘grote’ huiskater gaat hij voorzichtig om. Wessel heeft een zacht karakte en is niet dominant bij het spelen. Maar heel stiekem is hij soms wel wat macho als hij met de een speelgoed muis in zijn bek door de kamer loopt!





Geplaatst op 31-10-2016
Woezel
10

Deze kittens werden achter een duivenkot geboren. De meldster van 80 jaar kon ze niet blijven verzorgen dus nu zijn ze in ons gastgezin.
 

Hallo iedereen,

Dit is Woezel, broertje van Wonder, Wessel, Wies en Waza. Woezel is wit maar zijn kopje en rug hebben tijgerstrepen. De eerste weken van zijn leven heeft Woezel buiten geleefd en - gelukkig - kunnen opgroeien bij de mama poes. Toen hij binnen kwam was hij dan ook niet gewend aan mensenhanden en -geluiden. Maar deze stoere jongen heeft zich heel makkelijk aangepast. Hij is een katertje dat weet wat hij wil, zeer nieuwsgierig en de meest onbevangen uit het nestje. Is uitdagend naar zijn broertjes en zusjes, en wil zeker laten merken hoe stoer hij is. Dat doet hij ook bij de ‘grote’ kater hier in huis, waar Woezel regelmatig boven op springt of achteraan rent om de staart te vangen. Woezel kan zich prima zelf vermaken, ook met van alles wat niet onder de categorie dierenspeeltjes valt. Woezel laat zich makkelijk oppakken en knuffelen.





Geplaatst op 31-10-2016
Mats
13

Hallo,

Ik ben Mats een hele vrolijke deugniet.
Nu zoek ik nog heel leuk personeel dat me flink gaat verwennen!
Ik ben een echte knuffel en vind het heerlijk om gekriebeld te worden en lekker bij je te liggen.
Soms ben ik een beetje heel ondeugend, ik wil dan ook je tenen vangen.
Ik ben altijd druk in de weer met speeltjes mijn favoriet is de speeltunnel.





Geplaatst op 31-10-2016
Bokkie
25

Deze kittens werden bij een vakantiepark gevangen.


hallo allemaal,
Ik ben Bokkie, samen met mijn zusje Linka, zit ik hier bij mijn oppasmama. Spannend is het allemaal wel hoor. Die handen van die grote mensen vind ik nog een beetje eng, daar loop ik liever voor weg. Als ze mij dan toch te pakken krijgen en mij gaan aaien, vind ik dat stiekem wel heerlijk. Dan gaat mijn motortje lopen en komt er best een hard geluid uit mijn kleine lijfje, al zeg ik het zelf. Als mijn zusje Linka wordt geaaid gaat mijn motortje ook al aan en duw ik mijn hoofdje tegen die hand zodat ze mij niet vergeten.
Zoals een echte kater betaamd, en dat ben ik, hou ik van eten en vooral van spelen. Balletjes, muisjes, veertjes, touwtjes, alles is leuk. Lekker sjeesen door de kamer samen met mijn zusje en elkaar staart proberen te pakken.
Dus, ben je op zoek naar een vrolijk en speels katertje, en wil je mij de tijd geven om ook nog eens een stoere en dappere kater te worden, kom dan gerust eens langs!





Geplaatst op 31-10-2016
Pantera
VV

Later meer gegevens.





Geplaatst op 29-10-2016
Simba
103

Met een dubbel gevoel kruip ik in de pen, ik heb afscheid genomen van mijn lieve Simba. Iets meer dan 1 jaar in opvang, een heel intens jaar. Simba kende diepe dalen. Telkens streden we samen en klom je weer uit je dal. Menig keer dacht ik dat jij je laatste adem blies. Maar je had karakter en dat werkte mee aan de overwinning. Genezen kan je niet, maar je ziekte is momenteel goed onder controle met medicijnen.

Ik zag je groeien van zakje botjes tot een mooie kater met gezond gewicht. Je doffe schrale vacht ging na ruime tijd weer glanzen en je kreeg weer een dikke, lange haardos . We noemden je wel eens plumeau. Je wilde altijd ijverig helpen, je staart werd gebruikt als kwast. Je dacht dat je de vaat wel kon doen. Of ik daar zo blij mee was? Tja….

Je woonde in onze keuken, je kon niet altijd overweg met je soortgenootjes. We hebben menig koffiekransjes achter de rug hé jongen, dat vond je fijn. Je was dikke vriendjes met onze hond Lucy, tenminste nadat je haar de nodige opleiding had gegeven. Lucy vond het dan ook maar raar dat je ineens in een vreemde reismand vertrok. Bij slaaptijd keek ze naar het lege plekje naast haar kussen. Geen mandje naast haar, geen Simba…

Je was mijn grote baby, zo lief tegen me aan liggen, zachte kopjes tegen mijn wang. Maar soms ging er wel eens een knopje om in dat kopje, dan kwam een duiveltje uit de doos met scherpe klauwen. Dat is je vergeven jongen, dat werd toegeschreven aan pijnscheutjes en fantoompijnen in je bekje. Voor 95% was je ook gewoon mijn grote lieve baby.

Vandaag was dan je grote dag, je mocht vertrekken naar je gouden mandje. Je krijgt het rijk voor jou alleen. Nu kan je je nieuwsgierig neusje achterna lopen en op verkenning gaan door de kamers. Ook al lopen de tranen om je vertrek, de wetenschap dat je nu rust en ruimte krijgt verzacht het verdriet. De eerste glimlach verdreef al een beetje de wolken toen je baasje liet weten dat jij je al goed liet aaien. Je ligt nog wat onwennig, een beetje overdonderd ook door de verhuis. Dit is iets waar je door heen moet jongen, even wennen aan je thuis. Je ‘papa’ zal goed voor je zorgen, je bent nu voor altijd thuis, geen verhuis meer voor jou.

Geniet van je nieuwe leventje jongen, geniet met volle teugen het is je zo gegund.

Dag vriendje, ik kom je opzoeken, dat is beloofd.

Dikke kus op je zachte kopje x

 





Geplaatst op 29-10-2016
Zaza
26

De mamapoes kreeg maar liefst 8 kittens waardoor ze niet voldoende melk had.

 

He hallo! En wie ben jij? Ik ben Zaza.  Er is nogal wat twijfel geweest… Klein schattig meisje… Ineens was het ...ohhhh het is een klein schattig katertje. Maar goed, nu zijn we eruit. Ik ben gewoon een klein schattig meisje! Zaza, het mooie poesje met de grappig half-lange haartjes!

Ik ben zo klein, omdat mijn mama niet genoeg te eten had. We waren met 8, en dat was teveel voor mama om allemaal genoeg te eten te geven.

Dus gingen we bij een opvanggezin. Er werd voor een warm plekje gezorgd en we kregen vaak te eten.. Ik vond die papfles direct lekker dus daar dronk ik goed van! Nu ben ik al best een stevig meisje, al zeg ik het zelf!

Nu is het tijd om de wereld een beetje te gaan ontdekken. Ik sluip eens wat rond, ga graag op onderzoek uit. Soms zijn ze me kwijt, gaan ze meteen zoeken… aanstellers! Dat is nu het voordeel van klein zijn, dan kan je je makkelijk verstoppen. En ze hier een beetje plagen doe ik graag. Zij plagen mij ook met poesje…katertje…poesje…

Over een tijd mogen we verhuizen. Maar ik moet eerst nog wat groeien . Je mag wel al op bezoek komen bij mij. Leuk he! Ik zal proberen me netjes te gedragen en me niet te verstoppen. Anders roep je me maar. Want als er mensen zijn die met me willen spelen en knuffelen, dan kom ik graag tevoorschijn.

Kom je eens gauw kijken bij ons?

Pootje van Zaza.





Geplaatst op 29-10-2016
Zoran
26

De mamapoes kreeg maar liefst 8 kittens waardoor ze niet voldoende melk had.

En… heb je mijn foto gezien? Ik ben een mooie he! Ik weet dat, ik ga altijd lief zitten en dan wordt er ahhhh en ohhh geroepen en worden er foto’s gemaakt. Mag hoor, vind ik leuk!
Mijn start was wat minder. Wij waren met maar liefst 8 kittens! Veel he. Te veel. Daardoor lukte het mij niet om genoeg te eten. Mama kreeg dat gewoon niet geregeld, hoe graag ze ook wilde. Daarom zijn we naar een gastgezin gegaan. Daar werden we ook nog verdeeld, zodat ieder van ons genoeg aandacht kreeg. En dat was nodig. Want ik was al zeker 10 dagen en had het gewicht van een pasgeborene. Dus kreeg ik hier vaak een lekker flesje. Dat heeft me goed gedaan. Ik ben al aardig groot vind ik zelf!
Inmiddels heb ik ook al aardig wat geleerd. Plassen op een kattenbak. Rennen, spelen, beetje klimmen… Allemaal leuk om te doen. En als ik moe ben, zoek ik een broer of zus op om lekker tegen aan te liggen. Bij mensen lig ik ook graag hoor. Zeker als ze mijn buikje kriebelen. Maar voor echte rust, heb ik toch graag een soortgenootje!
Ik ben nu nog veel te klein om mijn koffer te pakken. Maar je kan wel al eens bij mij op bezoek komen. Spelen we samen en zien we dan of we samen verder willen. Is dat een goed idee?
Nou, dan zie ik je gauw!

Pootje van Zoran





Geplaatst op 29-10-2016
Cherno en Svetlina
116

De mamapoes kreeg maar liefst 8 kittens waardoor ze niet voldoende melk had.

 

Later meer gegevens.





Geplaatst op 29-10-2016
Svetlina en Cherno
116

De mamapoes kreeg maar liefst 8 kittens waardoor ze niet voldoende melk had.

 

Later meer gegevens.





Geplaatst op 29-10-2016
Sestri
116

De mamapoes kreeg maar liefst 8 kittens waardoor ze niet voldoende melk had.

 

Later meer gegevens.





Geplaatst op 28-10-2016
Hope en Cara
111

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan…Kleine moederloze beebies komen in de opvang en gekke, cutie peuters verlaten het nest.
Wat moeilijk toch altijd weer om die kleine, met de fles grootgebrachte beebies te zien vertrekken…Eén voor éen nemen ze een plekje in ons hart. We vergeten onze opvangertjes nooit !
Lieve guitige Cara en zotte mus Hope, ook jullie zullen we nooit vergeten.
Wat een plezier hebben we met jullie gehad. Wat een hoop gekke fratsen hebben jullie uitgehaald samen met de zusjes.  Jullie waren een kleurrijke bende van 5 die zich van dag 1 goed lieten horen: Wij hebben honger, wij willen eten ! Nu ! En dat zo om de drie uur. De flesjes werden gulzig opgedronken en al snel werden jullie guitige katjes die de wereld wilden verkennen. Toen dat gebeurde was het hek van de dam…Overal kleine rondvliegende katjes en Hope jij was de leading lady van de bende.  Van niets of niemand bang, ongelooflijk ondeugend maar tegelijkertijd een knuffel eerste klas. Overal als eerste bij, je zusje Cara en de andere volgden je in alles wat je deed.  Met twinkelende oogjes achter de borstel crossen, kattenbakken uitkuisen was een hele karwei want jij ging gewoon in het schepje zitten, lekker handig, of den bompa assisteren (al zal het eerder ambeteren geweest zijn) tijdens de schilderwerken… je had zelfs opeens een grijze lok die er eerder niet was. Met jou in de buurt heb je ogen tekort, je slaagde er zelfs een keertje in om in mijn handtas te kruipen zodat ik al met je aan de deur stond om te gaan werken toen je plots kwam piepen! Ik heb meteen je nieuwe baasjes verwittigd, jullie halen een deugeniet in huis en doe daar nog dat andere gekke zusje Cara bovenop….LOL ! Wij kijken alvast uit naar de eerste berichtjes over wat jullie nu weer hebben uitgestoken.  Want ja hoor , Cara is jouw partner in crime, altijd in mekaars gezelschap te vinden, samen spelen en achter hetzelfde balletje aanrennen, af en toe een echt meidengevecht om dan later samen een tukje te doen.  Zelfs poseren voor een leuke foto doen jullie samen, we noemen jullie dan ook niet voor niets “onze Yin en Yang”
Terwijl ik dit schrijf zijn jullie al enkele uurtjes weg en pfff wat is het hier opeens al een pak stiller seg.  Het gemis is er vanaf het eerste uur maar hey we gaan niet treuren, no way ! Jullie wonen nu bij vriendjes van ons, yeah ! We zien mekaar dus nog , joepie ! We kijken er al naar uit.
Lieve Cara, lieve Hope, ga maar gewoon verder met zot doen, geniet van jullie nieuwe mensjes, ze keken enorm naar jullie uit dus jullie knuffels kun je zeker bij hen kwijt ! Kruip straks maar lekker dicht bij hen onder de dekentjes, gewoon doen zoals altijd zo zitten jullie binnen de kortste keren in hun hart genesteld.
dikke knuffels van ons XX





Geplaatst op 28-10-2016
Cara en Hope
111

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan…Kleine moederloze beebies komen in de opvang en gekke, cutie peuters verlaten het nest.
Wat moeilijk toch altijd weer om die kleine, met de fles grootgebrachte beebies te zien vertrekken…Eén voor éen nemen ze een plekje in ons hart. We vergeten onze opvangertjes nooit !
Lieve guitige Cara en zotte mus Hope, ook jullie zullen we nooit vergeten.
Wat een plezier hebben we met jullie gehad. Wat een hoop gekke fratsen hebben jullie uitgehaald samen met de zusjes.  Jullie waren een kleurrijke bende van 5 die zich van dag 1 goed lieten horen: Wij hebben honger, wij willen eten ! Nu ! En dat zo om de drie uur. De flesjes werden gulzig opgedronken en al snel werden jullie guitige katjes die de wereld wilden verkennen. Toen dat gebeurde was het hek van de dam…Overal kleine rondvliegende katjes en Hope jij was de leading lady van de bende.  Van niets of niemand bang, ongelooflijk ondeugend maar tegelijkertijd een knuffel eerste klas. Overal als eerste bij, je zusje Cara en de andere volgden je in alles wat je deed.  Met twinkelende oogjes achter de borstel crossen, kattenbakken uitkuisen was een hele karwei want jij ging gewoon in het schepje zitten, lekker handig, of den bompa assisteren (al zal het eerder ambeteren geweest zijn) tijdens de schilderwerken… je had zelfs opeens een grijze lok die er eerder niet was. Met jou in de buurt heb je ogen tekort, je slaagde er zelfs een keertje in om in mijn handtas te kruipen zodat ik al met je aan de deur stond om te gaan werken toen je plots kwam piepen! Ik heb meteen je nieuwe baasjes verwittigd, jullie halen een deugeniet in huis en doe daar nog dat andere gekke zusje Cara bovenop….LOL ! Wij kijken alvast uit naar de eerste berichtjes over wat jullie nu weer hebben uitgestoken.  Want ja hoor , Cara is jouw partner in crime, altijd in mekaars gezelschap te vinden, samen spelen en achter hetzelfde balletje aanrennen, af en toe een echt meidengevecht om dan later samen een tukje te doen.  Zelfs poseren voor een leuke foto doen jullie samen, we noemen jullie dan ook niet voor niets “onze Yin en Yang”
Terwijl ik dit schrijf zijn jullie al enkele uurtjes weg en pfff wat is het hier opeens al een pak stiller seg.  Het gemis is er vanaf het eerste uur maar hey we gaan niet treuren, no way ! Jullie wonen nu bij vriendjes van ons, yeah ! We zien mekaar dus nog , joepie ! We kijken er al naar uit.
Lieve Cara, lieve Hope, ga maar gewoon verder met zot doen, geniet van jullie nieuwe mensjes, ze keken enorm naar jullie uit dus jullie knuffels kun je zeker bij hen kwijt ! Kruip straks maar lekker dicht bij hen onder de dekentjes, gewoon doen zoals altijd zo zitten jullie binnen de kortste keren in hun hart genesteld.
dikke knuffels van ons XX





Geplaatst op 27-10-2016
Fien
38

Hallo lieve Fien,

Ik heb al gehoord hoe goed je het doet in je nieuwe gezin. Daar zijn we heel blij voor hoor! Al een uurtje op een arm geslapen, wat leuk!

We waren een klein beetje onzeker omdat je soms een beetje bang was. En dan zo plots zonder je zusje bij andere mensen. Maar we hadden er natuurlijk niet aan moeten twijfelen dat je het goed ging doen.

De mensen zullen zeker goed voor je zorgen.

Laat je maar goed verwennen hoor Fientje, dat verdien je!





Geplaatst op 27-10-2016
Miep
38

Dag lief Miepje,

 

Toen je hier toekwam was je iets banger dan je zusje Fien. Maar dat duurde maar een paar dagen en je nam het voortouw en liet haar zien dat juist zij niet bang hoefde te zijn.

Het was leuk om te zien hoe graag je met de hond speelde.

We missen jullie hoor, maar wat leuk dat jullie zo goed terecht zijn gekomen!

Volgens de eerste berichten doe ook jij het heel goed, dus geniet er maar van kleine schat!





Geplaatst op 26-10-2016
Poppy
124

Dag poppemie !

Wat heb jij het weeral getroffen zeg! Jij verhuist naar een suuuper lieve dame die heel veel geduld met jou gaat hebben. Ik ben zo blij voor je en razend benieuwd hoe je het gaat daar gaat doen. Ga je eerst voorzichtig afwachten of meteen je liefste zelf tonen? Ik hoop in elk geval het laatste voor je!

Ik ga je heel hard missen, zeker nu het wat kouder wordt en jij me telkens kwam verwarmen.

Veel liefs van je opvang mama !





Geplaatst op 24-10-2016
ZoŽ
26

De mamapoes kreeg maar liefst 8 kittens waardoor ze niet voldoende melk had.

He hallo. Hier ben ik dan, Zoë.
Toen wij geboren waren begon mama meteen te tellen en zuchte diep…
Acht baby’s had ze! Ze heeft heel erg haar best gedaan. Maar 8, dat is gewoon teveel.
Ik dronk prima, maar sommige dronken niet goed en groeide niet. Op een dag heeft mama het opgegeven. Het was gewoon teveel…
Wij gingen naar een gastgezin. Eerst met 8, maar al snel gingen er 3 ergens anders. Zo konden we ieder meer aandacht krijgen.
Wat een verhaal he! Nou, ik ben dus zo een beetje de grootste hier.  Gelukkig maar , want nadat mijn kleine zusje stierf was ik alleen met allemaal broers. Maar ik sta mijn mannetje wel!
Ik ben het type van: wie het hardste gilt krijgt als eerste eten! Dus wie denk je dat hier steeds als eerste het flesje had?? Hihi, ja ikke! Verder hou ik van rollebollen met mijn broers, beetje rennen en spelen… en vooral …knuffelen! Mij mag je altijd bij je pakken. Kom ik lekker tegen je aan liggen spinnen. Oja, en kammen vind ik ook fijn. Dat moet wel af en toe want mijn haartjes zijn een beetje lang.
Nou, klinkt dat goed zo? Kom je me eens bewonderen dan?
Tot gauw! Pootje van Zoë.





Geplaatst op 24-10-2016
Lottie
17

Jaja weer eens vrolijk nieuws. Een paar daagjes nadat je zusje naar haar gouden mandje vertrok, ging de telefoon. Een lief en enthousiast gezinnetje had je op het oog. Ze waren op zoek naar een rustig en aanhankelijk katje die perfect bij hun paste en overweg kon met andere katten.

Lottie dat ben jij helemaal. Altijd ons volgen en dan wanneer we gingen zitten was je er direct. Heel de avond kon je het volhouden om te knuffelen en te dabben op de dekens. Natuurlijk waren ze dan ook direct verliefd op je.

Tijdens het bezoek was je toch wat schuw maar je was het niet gewoon om nieuwe mensen te zien. Toch wouden ze je een kans geven. Zoals ik had verwacht deed je het perfect. Je was nog maar net thuis en je lag al op hun schootje te ronken.

Ik weet dat je een heel gelukkig leven gaat hebben. En we gaan je allemaal missen. Geniet nu maar van alles rust in je gouden mandje.





Geplaatst op 23-10-2016
Garfield
112

Dit kitten liep door de straat van de melders. Ze konden het zelf niet houden i.v.m. hun hond.

Hallo daar,
Ik ben Garfield.  Nu denk je vast aan de hele bekende luie, stoute, ondeugende Garfield,maar ik ben helemaal niet zo'n deugnietje! Ik heb wel wat van zijn looks !! Vandaar dat ik zijn naam heb gekregen ;-) En ik ben ook zo'n fletskont. Een pluizig knuffelbeertje en een klein spin-machientje.
Ik hou van alle aandacht die ik maar krijgen kan, en ik ben niet graag alleen. Vandaar dus ook dat ik opzoek ben naar een gouden mandje, MET een vriendje in huis. Ik ben erg lief en rustig,super sociaal, dus ik sta open voor alles.
Een of twee vriendjes, of vriendinnetjes, maakt mij niet uit! Dus als jij nog een warm plekje hebt, of een eenzaam vriendje kent, kom dan maar eens kennismaken met mij. Je moet maar al eens kijken naar mijn filmpje, je gaat me meteen leuk vinden :-)  
Zo ging het ook met mijn opvangmama, ze was meteen verliefd en geeft me nu steeds complimentjes, dat ik suuuuuper mooi ben en heel uniek, met mijn mooie vachtje.. en dat ik vast erg snel van't straat zal zijn. Duimen dus maar,ik hou namelijk wel van die warme mandjes en al die speelgoedjes.. hopelijk tot snel !
Pootjes, en neusjes,  Garfield.





Geplaatst op 22-10-2016
Rosie
CH

Hallo allemaal, ik zal me even voorstellen zoals een dame betaamt.

Ik heet Rosie en ben dan ook een echte lady. Ik houd mij aan alle protocollen wat betreft bak- hygiëne, wassen en goede tafelmanieren.
Mijn hobby’s zijn zonnen, spelen met alles dat kan rollen, knuffelen met de grote maincoon die hier rondloopt, en heerlijk luieren op warme zachte plekjes. Ik ben geen onstuimige dame en ben gesteld op mijn rust.
Ik zal in het kort iets vertellen over mijn leventje tot nu toe.
Mijn mama is wat ze noemen een verwilderde huiskat. Ineens nam ze ons mee naar een hooizolder die staat in de tuin van mijn gastgezin. We kregen daar te eten maar mama durfde nog niet om contact te maken met onze voedsel leveranciers. Ze leerde ons om op je hoede te zijn bij mensen. Al die lekkere hapjes kon een dame niet weerstaan en ineens werd ik opgepakt en mee naar binnen genomen waar ik nog veel meer lekkere hapjes kreeg. Denk nu niet dat ik een grote snoeper ben! Nee, ik geniet maar met mate. Een fijnproever zullen we maar zeggen.

Hierbinnen bevalt het mij best goed. Ik loop niet weg wanneer je langs mij loopt en blijf ook genieten van mijn relax sessies wanneer je naast mij op de bank komt zitten. Enkel dat aaien, ik heb het voordeel nog niet gevonden. Al lijkt de rest van de katten hier dol op te zijn! Misschien moet ik nog een beetje “ingeaaid” worden. Maar alles op zijn tijd.
Zoek jij een elegante dame met goede manieren, type kat uit de boom kijken om samen verfijnt door het leven te gaan? Zoek niet verder en kom kennismaken. Ik zet de amuse al klaar. Hou je van vis? 
           





Geplaatst op 22-10-2016
Elf
villa vagebond

Elf is samen met zijn vriendjes bij ons gekomen, omdat het baasje is gestorven.





Geplaatst op 21-10-2016
Tinka
Villa vagebond

Tinka is gevonden bij de meldster. Ze woont aan de bosrand en daar liep ze dan.

Het is zeer lief en aanhankelijk dier! Later meer info.





Geplaatst op 21-10-2016
Amy
17

Hey lieve amy

 

Je bezoekje bij ons was maar kort. Samen met je zusjes voelde je, je direct thuis. Algauw was de zetel te klein want daar lag je graag languit in. Toen ik over je vertelde tegen één van mijn patiënten dan wou deze je maar al te graag een thuis geven. Ik weet dat je het er goed gaat hebben. Je hebt een hele grote tuin om in te spelen en baasjes die je al de liefde gaan geven die je nodig hebt. Ik heb zelfs al eens komen piepen en ook bij je nieuwe baasjes voelde je u direct op je gemak. Ik wens je het alles beste toe en ik denk je een gelukkig leventje gaat hebben.

 

Dikke kusjes van je opvangouders en je zusje en al de katten die je hier hebt leren kennen.





Geplaatst op 20-10-2016
Bo
125

Bo is retour gekomen.

Sapper de flap ik ben lapje Bo.

Nee ik ben geen clown maar een rustige mooie dame. Ik droom van een eigen huisje waar ik kan spelen en vooral kroelen met mijn baasje(s).

Bij mijn opvangmama heb ik al kennis gemaakt met 1 poes vriendinnetje en 2 kater vriendjes. Dat vond ik in het begin best wel een beetje eng. Ze laten mij lekker mijn eigen gang gaan.

Ik heb nu al een favoriet plekje in huis. En dat is de krabton. Daar kan ik lekker lui liggen en gelijker tijd mijn nageltjes een manicure behandeling geven. Maar nog beter kan ik vanaf daar lekker iedereen bespieden wat ze aan het doen zijn. Psssssst niet verder vertellen hoor.

Kom je mij ophalen om je huis te vullen met mijn gezellige aanwezigheid. In het begin zal ik even de kat uit de boom kijken.

O ja klein puntje. Ik heb het niet zo op honden. Daar wordt ik nogal zenuwachtig van.

Kroel en lik van lapje Bo.





Geplaatst op 20-10-2016
Grace
104

Deze mama had twee van haar kittens verstoten. We hebben de hele familie opgenomen.

 

Later meer gegevens.





Geplaatst op 20-10-2016
Maxime en Jana
104

Deze mama van deze kittens had twee van haar kittens verstoten. We hebben de hele familie opgenomen.

 

Later meer gegevens.





Geplaatst op 20-10-2016
Caramel
LD

Lieve Caramel (nu Roxy), toen je bij ons aankwam was je nog heel voorzichtig, je was zo een licht veertje tegenover je zusjes. We hebben even moeite gehad om eten te zoeken waar je graag en genoeg van at. Maar eenmaal toen ook jij je groeispurt kreeg kwam alles in orde. Je begon meer en meer om aaitjes en knuffels te vragen en je motortje begon al te ronken als we nog maar naar je keken. 'S avonds samen in de zetel liggen. knuffelen vond je ook geweldig. Maar mijn lieve prinses, nu je zo sterk en dapper geworden bent, is het tijd om naar jouw eigen huisje te vertrekken. Het afscheid is natuurlijk even pijnlijk, maar ik ben ervan overtuigd dat de mensen waar je nu naartoe gaat heel hard hun best gaan doen om je een lievdevolle thuis te geven. Lieve meid, veel succes en dat je mag uitgroeien tot een prachtige kattin.

X'jes van je opvangmama's





Geplaatst op 20-10-2016
Oscar en Max
LD

Lieve Oscar en Max, wat fijn dat jullie samen naar jullie nieiwe huisje mogen, niet!?

Oscar: Toen je bij ons kwam was je nog een beetje bang. Je was altijd voorzichtig en bleef liever eerst van op een afstandje de kat uit de boom kijken. Maar je begon meer en meer vertrouwen in ons te krijgen en kwam graag op onze schoot mee tv kijken. Na een tijdje kwam je gewoon met je zusjes mee als zij kwamen vragen om aaitjes en knuffels. Want jij vond het ook best leuk, dan begon er toch ook stilletjes iets te ronken daar vanbinnen.

Max: Die knappe blik van jouw ga ik nog het meest van al missen! En ons geknuffel samen in de zetel, niemand kan tegen jouw ronk motortje op, zoals jij kan genieten van de aaitjes op je rug. Zolang je maar een zacht dekentje hebt om in te klauwen met je pootjes is voor jouw alles goed. Jij en Oscar bleken plots ook twee kattinetjes te zijn. Lieve Oscar en Max, doe het goed daar met jullie nieuwe vriendjes die hun best voor jullie gaan doen!

 X'jes jullie opvangmama's.





Geplaatst op 20-10-2016
Igor
LD

Lieve Igor, jij bent de kleine deugniet van de bende. Verstoppertje spelen, je zusjes aanvallen, langs onze broek op kruipen, alles doen om als eerste je bakje eten te krijgen... en zo nieuwsgierig! jaja jij bent niet min hoor. En als je dan iets ondeugend deed, dan keek je ons met die fonkelende grote oogjes aan en wist je dat we je toch alles zouden vergeven. Lange tijd dachten we dat je een katertje was, tot je terug kwam van de dierenarts en plots ook een katinnetje bleek te zijn. Ook van jouw hebben we spijtig genoeg afscheid moeten nemen, want we kunnen moeilijk al onze katjes houden hé :-) dat begrijp je ook wel, maar ik geloof dat je bij je nieuw huisje heel hard verwend gaat worden. Veel plezier Igor (nu Zazou) en blijf maar altijd je lieve en leuke ondeugende zelf!

X'jes van je opvangmama's





Geplaatst op 19-10-2016
Zane
26

De mamapoes kreeg maar liefst 8 kittens waardoor ze niet voldoende melk had.

Mag ik? Mag ik? Mag ik bij je komen liggen? En knuffelen? En lekker eten?
Mijn naam is Zane en volgens mijn opvangmama ben ik een beetje opdringerig.
Ik moet wel, dan weet ik zeker dat ik overleef.
Ik ben geboren met 7 broers en zussen! Om dan wat te eten te krijgen moet je jezelf wel naar voren schuiven! Ik ben daar direct mee begonnen en hoor daardoor bij de grotere van ons gezin.
Mama heeft heel erg haar best gedaan, maar 8 kittens, dat is gewoon te veel.  Daarom zijn we naar een gastgezin gegaan. Zelfs daar bleek het wat veel en zijn we opgesplitst. Nu krijgt ieder van ons genoeg aandacht.
Hoewel, voor mij kan het nooit genoeg zijn! Ik ben een echte knuffelkont. En ik eet ook nog graag..
Hou jij van knuffelen? Ben je veel thuis? Heb je lekker eten in huis?
Dan wil ik jouw vriendje voor het leven zijn!
Kom je me gauw eens opzoeken dan??
Pootje van Zane





Geplaatst op 17-10-2016
Mees
37

Deze kittens namen we over van onze collega's van de poezencentrale.

Hey hallo,

Mijn naam is Mees, en ik mag iets leuks over mijzelf vertellen. Samen met mijn broertje Jasper ben ik gevonden. Gelukkig maar, het had niet veel langer moeten duren. Ik was er niet goed aan toe. Maar het is goed gekomen met mij. Ik ben een klein kaboutertje, zegt mijn opvangmama. Ze vinden dat ik zo'n grappig klein katertje ben. Samen met mijn broertje maak ik de boel hier onveilig! Rennen, stoeien, beetje met balletjes spelen. En dan lekker tegen elkaar aankruipen, heerlijk slapen!

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Kom dan eens kennismaken! Een ander kattenvriendje zou leuk zijn, maar samen met mijn broertje zou helemaal super zijn!






Geplaatst op 17-10-2016
Jasper
37

Deze kittens namen we over van onze collega's van de poezencentrale.

Hey hallo,

Ze hebben mij gevraagd om iets leuks over mijzelf te vertellen. Mijn naam is Jasper. Toen ze mij en mijn broertje hebben gevonden, ging het niet zo goed met mij. Overal kriebelbeestjes, en ik had verschrikkelijke honger. En last van mijn darmpjes, ik was flink beroerd! Maar gelukkig wist mijn opvangmama hoe ze al deze probleempjes te lijf moest gaan! Nu gaat het goed met me. Al ben ik wel wat kieskeurig wat eten betreft. Ik eet prima, maar ik lust echt niet alles wat ze mij voorzetten. Nieuwschierig ben ik ook, ik vind het zo leuk om op ontdekkingstocht te gaan! Spelen met mijn broertje is toch echt mijn favoriete bezigheid. We rollen dan samen door de kamer. En als ik ben uitgespeeld, lekker knuffelen en dan uren slapen!

Denk je dat wij een klik hebben, misschien wel samen met mijn broertje Mees, pak de telefoon en kom gezellig kennismaken! Wie weet tot gauw!





Geplaatst op 16-10-2016
Radius
9

Deze kittens werden geboren in het tuinhuis van de buurman van de melder.
 

Hoi, ik ben Radius en ik wil aandacht!!! 

Mijn mama was een zwerfpoes, die in een tuinhuisje vier kittens kreeg:  mijn broertje en twee zusjes en ik. Het leven van een zwerfpoes is hard. We waren best een beetje mager en hadden last van onze oogjes. De mensen van wie dat tuinhuis was zagen dat en vonden het beter voor ons als wij niet ook zwerfpoezen zouden worden zoals onze mama, dus zo zijn we hier terecht gekomen en hebben we geleerd dat mensen heel leuk zijn.

Als ik de mensen hier alleen al zie dan begin ik al te spinnen, zo graag wil ik geknuffeld worden. Dan duik ik in hun oksel, of in hun oor zodat ze mee heel goed kunnen horen spinnen.Of ik probeer de knoopjes van hun overhemd te trekken. Ja, met mij is het leven nooit saai. Een foto van mij maken lukt wat minder goed, ik ben geen fotokat maar een knuffelkat!

Ik hou niet alleen heel veel van mensen maar ook van  mijn broertje en zusjes alleen is daar iets geks mee aan de hand. “Een gouden mandje vinden” noemt mijn pleegvrouwtje dat, ik weet niet precies wat dat is, maar het is een soort verdwijntruc denk ik. Eén van mijn zusjes en mijn broertje zijn al verdwenen en er gaan geruchten dat mijn andere zusje binnenkort ook een gouden mandje zal krijgen. En dat vind ik helemaal niet leuk! Ik wil ook een gouden mandje, een mandje met nog een ander klein katje en natuurlijk mensen met wie ik heel veel kan knuffelen. Heb jij misschien zo’n mandje voor mij? Bel dan vooral naar kattenbemiddeling, ik wil je graag ontmoeten.





Geplaatst op 16-10-2016
Pipo
105

Dit katje werd langs het kanaal gevonden.

Haai!
Mijn naam is pipo en ik ben een echte spring in 't veld. Ik doe niks liever als spelen en eten . En daarna natuurlijk ook knuffeleln ,oooo ja iets wat ik nog liever doe is voor je voeten lopen, soms ben ik net een voetbal want ze zien mij niet altijd lopen zoooo snel ben ik. Nu ben ik op zoek naar een ploeg die mij wil helpen met voetbal, ben jij een echte team player kom mij dan maar vlug halen.
groetjes pipo 





Geplaatst op 16-10-2016
Onyx
105

Ik ben Onyx broer van Ogoh .
Ik hou erg veel van spelen, en vooral met de hengel met de veren! Ik ben dol op knuffelen en eten .

Zo nu ga ik weer wat spelen met mijn broer. Doei en tot snel misschien!.





Geplaatst op 15-10-2016
Yoran
18

Deze kat werd ernstig gewond in de tuin aangetroffen.

Later meer gegevens.

Nog niet reserveerbaar wegens socialisatie!





Geplaatst op 15-10-2016
Jane
101

Spoedmelding via het Natuurhulpcentrum te Opglabeek.

Jane zoekt Tarzan
Wacht, wacht! Niet gaan lopen!
Je hoeft echt niet zo'n spierbundel te zijn als die Tarzan in de nieuwe film.
Ik wil gewoon iemand die zoveel van mij kan houden als Tarzan van zijn Jane.
Weet je, ik ben een echte knuffel en zoek dus echt iemand die geniet van mijn aandacht.
Als je mij ziet begin ik meteen te babbelen en kom ik je kopjes geven.
Bij mij mag je er zeker van zijn dat de liefde niet van één kant moet komen.
Dus, wat denk je?
Wil jij mijn Tarzan zijn?





Geplaatst op 15-10-2016
Brokkeltje
7

Van brokkenpiloot naar Paralympisch kampioen klein Brokkeltje.

Een paar maanden geleden lag ik hulpeloos zonder mijn mama op straat. Ik was zo klein en mijn pootjes en rug deden ontzettend pijn. Ik kon mijn achterpootjes niet bewegen en het lukte mij niet om weg te kruipen. Toen jullie mij vonden vond ik jullie grote mensen handen dood eng en blies mijn longen uit mijn lijf om jullie bang te maken. Ik riep hard om mijn mama, maar ze kwam me niet helpen.
Jullie namen mij mee en die mevrouw in de auto zei maar steeds tegen me dat ik een klein kereltje was en dat het nu goed zou komen, nou mijn bibberen werd er echt niet minder door. Ze bracht me naar dokter Brecht die mij onderzocht en met zijn hoofd schudde. Dit ziet er niet goed uit, zei hij. Rugje op twee plaatsen gebroken en twee breuken in mijn achterpootje. Ik had maar weinig kans, wat zou hij daar mee bedoelen? Ik kon niet zelf plassen en mijn poepjes kwamen er vanzelf uit. Jakkes wat vies, als mijn mama hier was zou me meteen hebben gewassen.
Mijn opvang mama gaf me een kans, ze ging HET proberen. Wat ze met HET bedoelde weet ik nog steeds niet. Ze moet 3 keer per dag op mijn buik duwen om mij te laten plassen. Het doet geen pijn, maar die grote handen brrrr. Het velletje op mijn buikje was wel erg wond, dat deed wel zeer en ik moet dan ook 1 keer per dag in een warm badje met badedas. In het begin vond ik het maar niks en schreeuwde ik moord en brand, want ik ben geen water rat! Gelukkig is mijn buikje genezen, maar mijn opvang mama zegt dat ik toch maar in het bad moet omdat ik er zo een rommeltje van maak. Maakt mij niks uit hoor ik vind dat warme water nu heerlijk. Ik wordt er helemaal Zennn van. Weet je wat ze ook steeds zegt, dat ik een grote jongen ben en dat ik haar kleine frutsel ben, tja wat is het dan nou?
Volgens mijn opvangmama ging ik met kleine stapjes een beetje vooruit. Ha ha die gekke opvangmama,ik kan toch helemaal geen stapjes maken! Ik kan wel met trots melden dat ik me heb ontwikkeld tot echte paralypisch kampioen ‘tijgeren’. En ook kampoenen verdienen een kans!
Vanaf vandaag is het zo ver. Ik hoef niet meer naar de dokter en mag op zoek naar een warm mandje. Durf jij de uitdaging met zo’n ‘tijger’ aan? Heb jij de ballen om 3 keer per dag mijn blaas leeg te drukken. Nou dan wil ik wel met je kennismaken. Je wordt rijkelijk beloond met een spinconcert.

Tot binnenkort!
Een knipoogje van klein Brokkeltje





Geplaatst op 15-10-2016
Blaite
115

Hey hallo, ik ben Blaite. Ik kleine zwart/witte schat van een aantal weken.

Samen met mijn broertjes Branco, Bialy en mijn zusje Bílá ben ik op straat geboren en getogen. Omdat men het vermoeden had dat mijn broertjes en zusje niet goed konden horen, zijn we van de straat gehaald. De straat is immers geen goede omgeving voor dove katjes.

Tot een paar weken geleden had ik nog nooit een mensenmens gezien. Oh wat was ik bang toen ik er voor de eerste keer een zag. Ik heb me dan ook met hand en tand verzet. Tot dat ik er achter kwam dat verzetten geen zin had. Die mensenmensen lijken nergens bang voor. Inmiddels weet ik ze wel te waarderen hoor! Ik krijg allemaal lekkere hapjes voorgezet en ik mag mijn klimkunsten vertonen in de woonkamer en de afgesloten patiotuin.  In ruil daar voor willen ze me af en toe op schoot hebben. Socialiseren noemen ze dat. Nou daar kan ik wel aan wennen. Als ik bij je op schoot lig, laat ik mijn mooie prrr geluidje horen. Voor dat ik op je schoot lig speel ik graag kat en muis. Jij moet mij dan eerst vangen.

Volgens mijn oppasmama ben ik toe aan een nieuwe stap in het socialisatieproces. Een warm mandje voor mezelf. Mijn grootste hobby is vliegjes vangen.  Ik ben nieuwsgierig van aard en ga graag op ontdekkingsreis. Ik vind het leuk om vriendjes om me heen te hebben, zodat we samen kattenkwaad uit kunnen halen. Ik eet graag een lekker hapje. Én niet onbelangrijk: ik ben inmiddels een echte knuffelkont. Natuurlijk zal ik even moeten wennen aan nieuwe mensenmensen. Dat komt goed, ik ga er 100% voor.

Ben jij ook nieuwsgierig en wil je met mij kennismaken? Dat mag, graag zelfs!

Ik ben er klaar voor!



 





Geplaatst op 15-10-2016
Rojo
22

De mama en een broertje of zusje van deze kittens werden overreden.
Hallo...

Ik ben Rojo.
Een mooie rood met witte kater.
Mijn opvangmama denkt dat ik een grote kater word.
Ik ben heel bang,wild en boos binnen gekomen,maar binnen een weekje kwam ik erachter dat mensen en andere dieren best aardig kunnen zijn.
Ze geven je zelfs te eten...
Inmiddels ben ik al zo vrij dat ik soms bij mijn opvangmama ga liggen en stiekem geniet van het gekroel...( dan moet ik wel opletten dat ik niet te hard spin want dan merkt ze het)

Heb jij nog een plaatsje voor me vrij onder jou dak?
En heb je een klein beetje geduld met me?
Dan word ik een grote kater die erg graag komt kroelen met je!
Als je héél lief voor me bent krijg je zelfs een kusje!
Ik moet wel eerlijk zijn dat ik een medekatbewoner wel fijn zou vinden.
Dan kan ik soms met hem of haar spelen en wat leren.

Hopelijk tot snel 🐾Rojo





Geplaatst op 15-10-2016
Lukas
104

Deze mama van deze kittens had twee van haar kittens verstoten. We hebben de hele familie opgenomen.

 

Later meer gegevens.





Geplaatst op 15-10-2016
Ogoh
105

Hallo

Ik moet me even voorstellen.

Ik kom van Hamont , mijn mama is spoorloos en lieve mensen hebben ons meegenomen en hulp gezocht bij zwerfkat in nood.
Hier mag ik lekker op kracht komen en ravotten met mijn broer, totdat ik naar mijn gouden mandje kan gaan. Ik heet Ogoh en ben een echte zwaan kleef aan. Als ik een schoot zie, ben ik niet meer te houden en moet ik hem uitproberen, en maar knuffelen... heerlijk .


 





Geplaatst op 13-10-2016
Max en Oscar
LD

Lieve Oscar en Max, wat fijn dat jullie samen naar jullie nieiwe huisje mogen, niet!?

Oscar: Toen je bij ons kwam was je nog een beetje bang. Je was altijd voorzichtig en bleef liever eerst van op een afstandje de kat uit de boom kijken. Maar je begon meer en meer vertrouwen in ons te krijgen en kwam graag op onze schoot mee tv kijken. Na een tijdje kwam je gewoon met je zusjes mee als zij kwamen vragen om aaitjes en knuffels. Want jij vond het ook best leuk, dan begon er toch ook stilletjes iets te ronken daar vanbinnen.

Max: Die knappe blik van jouw ga ik nog het meest van al missen! En ons geknuffel samen in de zetel, niemand kan tegen jouw ronk motortje op, zoals jij kan genieten van de aaitjes op je rug. Zolang je maar een zacht dekentje hebt om in te klauwen met je pootjes is voor jouw alles goed. Jij en Oscar bleken plots ook twee kattinetjes te zijn. Lieve Oscar en Max, doe het goed daar met jullie nieuwe vriendjes die hun best voor jullie gaan doen!

 X'jes jullie opvangmama's.





Geplaatst op 10-10-2016
Plu
106

De mamapoes van deze kittens is een verwilderde huispoes. Het hele gezinnetje is nu bij ons binnen.

Hey!
Zal ik me even voorstellen? Ik ben Plu, jaja... het pluizebolleke. Ik kan alle hartjes veroveren met mijn looks en mijn charmes:-). Ik knuffel heel graag maar als ik honger heb, moet iedereen aan de kant. Dan spurt ik naar mijn mama en smak ik lekker tot mijn buikje vol zit. Ik heb dan ook een lekker gezond, rond buikje. Ik houd wel van een uitdaging hoor. Overal waar ik op kan klauteren, probeer ik op te geraken. In de namiddag ga ik uitgebreid siësten, laat me dan allemaal gerust hoor. Tegen de avond kom ik weer naar mijn opvangmama toegelopen. Ook als ze weer wat lekkers brengt voor mijn mamapoes. Ik wil alles proeven. Nu ga ik weer spelen...daag lieve mensen!





Geplaatst op 09-10-2016
Sarabi
112

Kopje - kopje - purrr purrr- nog een kopje- even pootjes trappelen...

Hallo daar,ik wou je even naar behoren begroeten!  Ik ben Sarabi. Trotse mama van 4 mooie nu grote kittens die ik hier bij  mijn opvangmama lekker veilig op mijn gemakje heb mogen grootbrengen, en nu al naar hun nieuwe fijne voor altijd huisjes zijn.
Nou, die voor altijd huisjes, daar wil ik het eens over hebben.
Mijn opvangmama zegt me steeds dat ik een heel mooi meisje ben, haar allerliefste knuffelpoes, en dat ze mij heel erg gaat missen!:-( Waaruit ik begrepen heb dat ik hier dus toch niet mag blijven, maar hey, ik krijg dus ook een eigen voor altijd huisje !! En het leuke is, dat dat misschien wel bij jou kan zijn. Heb jij een gouden mandje voor een trouwe knuffelende heel veel liefde gevende poes van 4/5jaar oud ?
Ik kom jou graag steeds opwachten na het werken, na het boodschappen doen, of na een lange nacht, waarin we toch alweer een hele tijd niet hebben kunnen knuffelen.
Ook lig ik erg graag lekker langs je op de zetel, en als je wat geduld voor me hebt, kom ik zelfs lekker op jou schoot fletsen en knuffelen. En als je nog andere huisgenootjes, of soortgenootjes moest hebben, is dit geen probleem hoor! Je zal mij gewoon wat tijd en geduld moeten geven , en dan weet ik zeker dat we allemaal samen lekker kunnen genieten van elkaar.

Dikke knuffeltjes en kopjes, purrrrrrr





Geplaatst op 09-10-2016
Liza
29

Liza werd 's avonds laat bij een van onze vrijwilligsters die tevens dierenarts is binnen gebracht met ademhalingsproblemen.


Later meer gegevens.





Geplaatst op 08-10-2016
Roja
22

De moederpoes en een broertje of zusje van deze kittens werden overreden.

 

Ik ben Roja...het zusje van Rojo.

Ik ben samen met mijn broer bij mijn opvangmama terecht gekomen.
En ik was heel boos en bang.
Maar ik had nog sneller dan mijn broer in de gaten dat mensen helemaal niet zo erg zijn.
Ze geven je echt lekker eten en hun handen...hmmm....daar geven ze heerlijke massages mee.
Daar kan ik echt van genieten.
Maar soms ook niet hoor, maar dan loop ik gewoon weg.
Ik ben een echte diva...en lig graag gewoon ergens mooi te wezen.
Echt bij je komen liggen uit mezelf doe ik nog niet maar je mag me gerust oppakken.
Als ik er geen zin in heb dan merk je het wel...hihi.

Ik ben nu 6 weekjes oud en moet nog eventjes wachten tot ik mag verhuizen.
Toch wilt mijn opvangmams al gaan kijken voor een gouden mandje voor me.
Ze vindt namelijk dat mijn toekomstige baasjes wel een beetje geduld met me moeten hebben en me niet gaan forceren.
Denk jij dat jij aan deze voorwaarde kunt voldoen en kun je dat geduld voor me opbrengen?
Neem dan zeker even contact op want ik ben erg nieuwsgierig naar jou!
Ik zou het wel erg fijn vinden om een poezenvriendje of vriendinnetje te krijgen zodat we samen kunnen spelen en van elkaar kunnen leren...

See ya!
X van Roja





Geplaatst op 03-10-2016
Johnny
17

Een kleine wilde jongen was je toen je hier binnenkwam.
Je was bang van mensen omdat je altijd buiten zat bij mensen die hun aantal katten niet meer de baas aan kon.
Je moest leren om mensen te vertrouwen maar dit vertrouwen kwam al snel. En algauw was je een normaal katje.
Je zat altijd zo vol energie en hield iedereen actief. We gaan je missen maar nu heb je u welverdiende gouden mandje dat je mag delen met een even actief levensgenootje.





Geplaatst op 03-10-2016
Peanut
40

Dit kitten zat hongerig op een camping.

Later meer gegevens.





Geplaatst op 03-10-2016
Dotje
40

Dit kitten werd langs de weg gevonden en werd waarschijnlijk gedumpt.

Zie je mij? Ik roep om jouw aandacht. Het is hier heel druk en gezellig, samen met verschillende poezenvriendjes. Maar ik geef het goede voorbeeld, als oudste van het hele stel.
Al mijn vriendjes zijn een gouden mandje beloofd, ik heb gehoord dat ik hier mijn kans heb jou te vertellen waarom ik jou leven kan opvrolijken.
Ik ben een mooie, speelse dame die niet vies is van een lange knuffelpartij. Ik zou graag bij andere kattenvriendjes terecht komen, die net zo dol zijn op spelen als ik zelf. Als jij plaats voor mij kunt maken, beloof ik je dat ik genoeg plaats voor jou en eventuele huisgenootjes in mijn grote hart heb.





Geplaatst op 03-10-2016
Myra
40

Dit kitten was van een hooizolder gevallen.
 

Moet ik over me zelf vertellen? Ik ben net hier!

Nou goed dan…

Ik lag lekker op de hooizolder met mijn mama en mijn broers en zusjes. Mama liet ons steeds vaker en langer alleen. Een paar dagen geleden ging mijn broer aan de wandel en kwam niet meer terug. Een dag later ging mijn zus eens kijken waar hij bleef, en kwam ook niet terug. Mijn andere broer moet altijd rennen. Kan niet stil zitten. Hij rende weg en kwam ook niet terug! Nu zat ik daar zonder hun! Ik wist echt niet wat ik moest dus ben maar op zoek gegaan naar ze.

Niemand zei mij dat het gevaarlijk was. Voor ik het wist viel ik zomaar van heel hoog naar beneden!

Beneden was ook niemand dus ben ik maar heel hard gaan gillen. Er kwam iemand, het was niet mama. Ze wilde me oppakken maar dat zag ik niet zitten. Ik ben heel dapper gaan blazen en heb een hoge rug op gezet. Helaas hielp dat niet want ik werd toch opgepakt en in een mandje gezet.

Het goede nieuws was, dat toen ik uit het mandje mocht, ik mijn broers en zus zag. Joepie! Niet meer alleen! Ik ben gauw dicht bij ze gekropen.

Over een tijdje gaan we weer verhuizen is me verteld .Naar “je gouden mandje” zeggen ze.

Oke. Ik vind het een beetje eng. Ik ben niet zo een held. Maar rustig knuffelen wil ik wel. Misschien  mag ik wel samen met een broertje of zusje. Zou al minder eng zijn.

Nou, ik wacht het af. Kom je eens naar mij kijken? En zachtjes aaien en lieve woordjes in mijn oortjes fluisteren? Dan zal het wel goed komen.

 

Tot gauw dan! Pootje van Myra.





Geplaatst op 02-10-2016
Dante
VV

Deze katten werden uit een benarde situatie gehaald.

Later meer gegevens.






Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezocht



Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie



© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg