Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MEI 2016 hebben 24 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-05-2016
Simon
118

Lieve Simon,

Ik weet nog goed toen ik je voor het eerst zag, ik dacht: Oh wat een mooie kat hebben de buren! Maar je werd magerder en magerder. Je leek verloren, en had een kale buik. Je kwam vaak bij ons op bezoek, liefst ’s nachts, om Luna’s eten op te eten en onze gang onder te sproeien. Zo is je eerste nickname ontstaan: Mr Sproeimans.

Gelukkig mocht je binnenkomen in de vzw, en bleef je bij mij in opvang. Je kreeg een echte naam: Simon, in plaats van Sproeimans. Je werd wat minder man, en na wat prikjes en druppeltjes was je weer helemaal gezond. En wat een liéve rustige kater was jij seg! Zo tevreden, met het kleinste beetje aandacht. Zo gelukkig als je kon liggen soezen op schoot in mijn armen. Zo’n gevoelig zieltje. En met mijn liefde voor jou groeide je aantal nicknames: Mokka, Kanjer, Simmie Slimmie, …

En tot slot: Simmie Wimmie Wappieeeee! Als ik die woorden ’s ochtends uitsprak om je te begroeten kreeg ik steevast een goeiemorgen terug! Och Sim, wat zal ik jou missen, mijn knuffelventje.

Het ga je goed bij je nieuwe baasjes! Blijf de levensgenieter die je bent!
Dikke knuffel en stevige zoen op je lieve neus!
Je opvangmama x

Geplaatst op 29-05-2016
Babette
7

Deze poes werd aangetroffen met bloedingen, een verlamde voorpoot en gebroken ribben.


Dappere Babette
 
Zoals men wel eens zegt, zwart brengt ongeluk. Je zou het bijna gaan geloven, als je het verhaal van Babette leest.
Babette werd bewusteloos op straat gevonden, we gaan er vanuit dat een auto hier de schuldige aan was.
Gebroken ribben, verlamde voorpoot, schaafwonden, vermagerd en ernstig hersenletsel. Babette kreeg een anti-shock behandeling en pijnstillers. Ze kon niet staan en bleef maar stil liggen. Eten en drinken mondjes maat. Haar verlamde pootje moest geamputeerd worden, maar haar conditie was te slecht. Eerst in alle rust in de opvang gaan aansterken. Maar Babette bleef stilletjes liggen en weigerde te eten en te drinken. Ze wankelde naar haar kattenbak en ging weer snel liggen, duidelijk dat ze zich beroerd voelde. Ze gromde en blies als je in de buurt kwam. Ze wilde met rust gelaten worden.
Dit kon zo niet verder en besloten werd voor een voedingsonde, een slangetje in de maag waardoor vloeibare voeding gegeven werd. Beetje bij beetje kwam er weer wat vulling op haar gebroken ribbetjes en begon ze voorzichtig aan een beetje vlees te likken. Haar verlamde pootje zag er vreselijk uit en de tijd begon te dringen, het pootje moest verwijderd worden. Volhouden meisje!
Langzaam begon er weer wat leven in het meisje te komen en liet ze een voorzichtig aaitje toe, vooral voorzichtig! Niet aan hoofdje, ribbetjes en pootje komen.
Haar hersenletsel verbeterde en ook haar conditie. Ze was klaar voor amputatie van haar voorpootje. En weer na een zware operatie benchrust. Al die tijd in de benche en nu weer voor 3 weken. Het was moeilijk voor haar. Ze at goed en haar vachtje begon weer te glimmen en aaitjes vond ze heerlijk. Maar steeds nog in die benche.
 
Babette loopt nu buiten de benche in een klein kamertje rond op 3 pootjes. Ze heeft veel meegemaakt en is een taaie meid. Ze is zo lief geworden en huppelt rond alsof er niets gebeurd is. En denk maar niet dat ze niet springen kan, waar deze juffrouw op wil komen daar springt ze op. Ze is slim en ondernemend.
 
Lieve Babette, je hebt de kleur niet mee en ook maar 3 pootjes. Dubbel op.
Waar is het baasje die hier overheen kijkt en Babette ziet zoals ze echt is, geen zwarte gehandicapte volwassen poes, maar een kameraad voor het leven die recht heeft op een beschermd leven vol liefde en aandacht.
Ik gun het je zo lief meisje!
 
Je verzorgster.

Geplaatst op 28-05-2016
Rosi
VV

Rosi komt uit Roemenië.

 

Hallo,

Het schijnt dat ik hier over mezelf moet vertellen zodat jullie mij een beetje kunnen leren kennen? Maar hoe werk dat? Ik ben dat niet gewoon hoor om in de spotlight te staan. Maar oké... Ik zal mijn best doen.

Ik woonde vroeger in Roemenië. Dat is een heel mooi land met prachtige natuur en het culturele erfgoed is ook niet mis. Maar voor dieren is het daar helaas de hel. Jullie kennen waarschijnlijk wel de wantoestanden in verband met zwerfhonden. Ik ga er niet over uitwijden. Brrrrr, het is een echte nachtmerrie daar. Gelukkig zijn er nog organisaties die zich het lot van de honden en katten daar aantrekken. Ikzelf heb niet in zo'n overvol asiel gezeten maar ik woonde ergens waar de situatie uit de hand gelopen was. Het geluk stond aan mijn kant en ik mocht naar België vliegen dankzij Zwerfkat In Nood dat mijn ticketveiling betaalde. Die reis was wel heel eng hoor maar eens ik op de plaats van bestemming was, Villa Vagebond, ging er een nieuwe wereld voor mij open. Liefde, eten en knuffeltjes in overvloed! Gohhh! Wat kan ik daar van genieten!

Ik ben er klaar voor! Ik wil het nare verleden achter mij laten en mij focussen op de toekomst én mijn nieuwe mensjes die ik maar al te graag wil ontmoeten. Misschien ben jij dat wel? Zullen we eens kennis maken? Moet je wel bellen of mailen hé!

Tot gauw!

Rosi

Rosi verblijft voorlopig in asiel Villa Vagebond in Maaseik (BE)

Geplaatst op 27-05-2016
Brynn
103

Brynn is retour gekomen van plaatsing.

Later meer gegevens.

Brynn is momenteel nog niet plaatsbaar.

Geplaatst op 24-05-2016
Evelientje
26

Evelientje is teruggekomen van plaatsing.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 23-05-2016
Zoula
VV

Afstandskatje.
 

Gegroet lieve mensen.

Ik ben Zoula. Ik zag het levenslicht op 7 mei 2015 en toen is het allemaal heel snel gegaan. Een dame vond mij als kitten en ik mocht bij haar gaan wonen. Ik heb altijd binnen geleefd maar ik mocht wel buiten een luchtje scheppen in een harnasje met een koord aan. Maar sinds kort was ik met die beperkte vrijheid niet meer tevreden wat niet verwonderlijk is want ik ben een ongecastreerde kater en het is kattentijd hé? Enfin, om een lang verhaal kort te maken: ik werd dus onhandelbaar al begrijp ik niet waarom. Paren is toch de normaalste zaak van de wereld? Dat is toch gewoon ‘de natuur’?. Bon... als gevolg belandde ik vorige week in Villa Vagebond. Ik was serieus over mijn toeren en begon meteen klaaglijk te miauwen in mijn quarantainekooitje. Maar de verzorgers hebben mij getroost. Na een tijdje voelde ik mij al op mijn gemakje. Geloof je het niet? Kijk maar naar mijn filmpje! Die miraculeuze handen van de verzorgers doen echt wonderen. Ik kan daar zo van genieten dat ik ga kneden met mijn pootjes. 
Het goede nieuws is dat ik direct op zoek mag gaan naar een nieuwe thuis. Mijn kroonjuwelen zullen wel nog verwijderd worden maar ik eigenlijk vind ik dat niet zo erg. Dat nageslacht zal voor in een ander leven zijn . Naar ’t schijnt zijn er genoeg katjes. Mijn soort is niet met sterven bedreigd. Oef! Die ongerustheid was dus nergens voor nodig. 
Oke, genoeg gepraat! Geniet van mijn filmpje en hopelijk kan ik iemand overtuigen om mij te adopteren. Weldoende massages zijn verzekerd!

Dikke poot.
Zoula

Geplaatst op 23-05-2016
Mowgli
vv

Mowgli kon niet meer bij zijn bejaarde eigenaresse blijven.
 

Hoi! Kennen jullie mij nog? Mowgli... Vorige week passeerde ik hier ook op facebook. Ik was toen net aangekomen in Villa Vagebond omdat ik niet meer kon opschieten met mijn bejaarde baasje. Vandaag mag ik jullie verheugen met goed nieuws. Ik mag namelijk op zoek naar een nieuwe thuis want hier merkt men niets kwaads in mij. Men kan mij gewoon aaien en zelfs oppakken zonder dat ik mijn klauwen tevoorschijn tover. Ik ben wel nog een beetje bang maar dat is normaal hé? Het is toch wel heel eng om zo plots te moeten verhuizen. Ik hoop dat ik dit niet meer moet meemaken en dat ik lieve mensen ontmoet die mij voor de rest van mijn leven zullen liefhebben. Misschien ben jij dat wel? Ik ben nog maar 5 lentes jong en kan jou dus nog vele jaren bergen liefde en knuffeltjes geven. Heb jij zin om met mij spannende avonturen te beleven? Ben je op zoek naar eeuwige trouw? Contacteer mij dan. Ik ben jouw match!

Veel liefs,
Mowgli

Geplaatst op 22-05-2016
Mia
118

 
Hoi,
 
Ik wil even laten weten hoe ik het nu maak.
Mijn oogjes zijn goed verzorgd en doen geen pijn meer. 
Ik krijg speciale vitamientjes en nu is mijn vachtje weer heerlijk zacht.
Mijn opvangmama vindt dit heerlijk want ze stopt haar neus steeds in mijn nekje, prrr. 
Graag ben ik de hele dag in haar buurt waarbij in haar armen liggen de max is.
Ook de jongens hier in huis zijn mijn beste vrienden die ik dan uitbereid beloon met kopjes.
Nu heb ik toch iets leuks ontdekt. 
Als de mensjes weg zijn, haal ik uit de wasmand op zolder wat sokken die ik dan voor hen in de hal klaar leg. 
Kunnen ze het bij thuiskomst gelijk aantrekken.
Draag ik ook mijn steentje bij, hihi ;-) 
Zoek je een echte knuffelzachte kat?
Dan ben je bij mij aan het goede adres.
Ik zal je overladen met kopjes en altijd aan jouw zijde zijn.
Van dat alles word ik moe, dus ik ga weer mama opzoeken om te slapen.
 
Kopje, Mia
Geplaatst op 22-05-2016
Floyd
Villa Vagebond

Floyd is is een afstandskat.

Aloha iedereen! Ik ben Floyd. Vorige week maakte ik wat mee. Ik moest mijn vertrouwde omgeving verlaten. Echt niet fijn! Plots belandde ik in Villa Vagebond en ik ben dan maar meteen met een grote pruillip onder de bank gaan zitten. 
Het verhuizen is van moeten omdat er geen andere oplossing was. Mijn vorige eigenaar ging samenwonen met zijn vriendin en haar twee katten maar ik kwam daar niet mee overeen. Vervolgens ging ik bij zijn moeder wonen die ook katten heeft. Je kan het al raden hé? De harmonie met die andere katten was ook ver te zoeken. Ik ben namelijk een dominante kater die geen andere poezensnuiten verdraagt en dus kwam ik in Villa Vagebond terecht. Echt sneu!

Het goede nieuws is dat ik direct mag doorreizen naar een thuis waar ik voorgoed mag blijven wonen omdat ik gezond en sociaal ben. Alleen moet de juiste persoon nog zijn handtekening onder mijn adoptiecontractje zetten. Hoewel de verzorgers héél lief zijn en hun uiterste best doen om mij te troosten, hoop ik toch dat ik snel een stevige schouder vind om op uit te huilen (nu onderdruk ik nog mijn emoties omdat ik sterk wil overkomen). Maar ik beloof je dat mijn tranen snel zullen opdrogen want ik ben van het vergeven en vergeten type. Het heeft geen nut om rancuneus te zijn. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Ik voel het aan het krullen van mijn snorharen ;) Ik kijk al uit naar mijn nieuwe baasje! Misschien ben jij dat wel? Kom je mij eens bezoeken? Maak je een afspraakje met mij?

Geplaatst op 18-05-2016
Nolly
VV

Deze kat werd al twee jaar door de meldster gevoerd, maar kon hem zelf niet binnenhalen i.v.m. haar eigen katten.
 

Hoi, hoi! Ik ben Nolly, een knappe tijger van 2,5 jaartjes jong. In mijn vorig leven woonde ik in Neerharen en werd ik gevoerd door een lieve dame. 
Maar ze kon mij niet binnen laten wegens haar eigen katten. Ze wou wel dat ik een goede thuis krijg en dus regelde ze voor mij een ticketje richting Villa Vagebond.
Op 3 mei kwam ik hier toe met mijn koffertje. De verzorgers vertelden mij dat ik mijn valiesje niet moest uitpakken. 
Ik mag namelijk direct doorstromen naar mijn definitief huisje want ik ben een hele tamme én gezonde jongen. Ik hoef dus geen medicijntjes zoals sommige van mijn collega’s hier. Bovendien ben ik mensenhanden gewoon. 
Socialiseren is dus ook niet nodig. Ik hoop dat mijn looks jou kunnen betoveren want de concurrentie is hier moordend. 
Hier wonen zelfs knappe Roemeentjes en lieve Libaneesjes die ook een huisje zoeken. Kunnen mijn tijgerallures jou bekoren? 
Moet ik mijn koffertje toch uitpakken of kom je mij snel halen?
Maak je eens een afspraakje met mij dan kunnen we zien of het klikt. 
Ik geef je alvast mijn contactgegevens:
 
Nolly 
 
Nolly verblijft voorlopig in asiel Villa Vagebond in Maaseik (BE)
Geplaatst op 17-05-2016
Roosje en Mario
VV

Deze aanhankelijke poes liep al een tijdje rond te zwerven.
 

 
Yo! Ik ben Rooske. Voor ik bij Villa Vagebond aankwam, liep ik rond te zwerven in Bilzen. 
Prachtig dorpje hoor maar ik was dat ronddwalen toch een beetje moe. 
Vraag mij niet hoe ik op de straat terecht gekomen ben want dat weet ik meer. 
Die negatieve ervaring heb ik bewust uit mijn geheugen gewist. 
Maar dat zwerversleven speelde mij toch een beetje parten want ik heb graag stabiliteit in mijn leven. 
Ik hou ervan de zekerheid te hebben of ik wel een droge slaapplaats en een stevige maaltijd zou vinden. 
Gelukkig merkte iemand op dat ik heel aanhankelijk ben en dat een lieve dame als ik niet op de straat hoort te dolen. 
Zodoende werd er voor mij een plaatsje in Villa Vagebond geregeld. Ikke héél happy! Eindelijk standvastigheid in mijn leven! 
Op tijd en stond heb ik mijn eten en drinken. En ik hoef mij geen zorgen meer te maken over een slaapplekje want hier zijn mandjes in overvloed.
Het personeel heeft mij verteld dat ik er klaar voor ben. 
Dat hebben ze toch even moeten uitleggen want ik vroeg mij af: klaar voor wat? 
Wel, klaar voor je eigen stekje met je eigen exclusieve mensjes, antwoordden ze. 
Aaah zo?! Natuurlijk ben ik daar ready voor! 
Hey! Ik ben daarvoor geboren hé?! Het is niet omdat ik een zwart/wit poesje ben dat ik tussen de koeien moet rondlopen! 
Ik wil meer! Ik wil evenwichtigheid in mijn leven. Ik wil bij mensen wonen waar liefde en eten in overvloed is. 
Voel je mijn nijpende vraag? 
Mag ik bij jou intrekken? Ja? Please?
 
Dikke kusjes,
Rooske 
 
Rooske verblijft voorlopig in asiel Villa Vagebond in Maaseik 
Geplaatst op 17-05-2016
Mario en Roosje
VV

Mario namen we over van Animals Lebanon.

 

Hey, ik ben Mario, een lieve kater van drie jaartjes jong. Ik ben dus in de fleur van mijn leven! Vroeger woonde ik in Libanon maar door omstandigheden ben ik in België terecht gekomen. Wat een tof land is dat hier! En mijn nieuwe woonst is echt de max! In Villa Vagebond word ik enorm goed verzorgd en het personeel is heel lief. Ik ben graag bij mensen en het liefst gebruikt ik ze als klimpaal. De foto zegt genoeg nietwaar? Maar ik ben wel heel voorzichtig hoor zodat ik mijn personeel geen pijn doe met mij nageltjes. Een eventueel onopzettelijk krasje in de huid maak ik onmiddellijk goed door overvloedig veel kopjes te geven. 
Ik zie niet alleen de mensen graag maar ook met andere katjes ben ik beste vriendjes. Rooske, die bij mij in dezelfde kamer woont, is mijn oogappel. Ik ben enorm zot van haar! 
Ik ben nu op zoek naar een nieuwe thuis waar ik hopelijk voor altijd mag blijven wonen want dat verhuizen ben ik wel een beetje beu. 
Waar zal, na Libanon en Villa Vagebond, mijn nieuwe thuis zijn? Ik ben heel nieuwsgierig! Misschien is dat wel bij jou?

Vele kopjes,
Mario 

 

Mario verblijft voorlopig in asiel Villa Vagebond in Maaseik (BE)

Geplaatst op 15-05-2016
Max
VV

Deze kater liep plots rond in een kleine zwerfkattengroep de door de meldster verzorgd werd, met vieze kapotte oortjes en al mankend.

Hey! Wat ben je aan het doen? Aan het surfen? Wat brengt jou naar deze pagina? Ben je op zoek naar een gezellige kat? Iets lief? Iets knuffelig? Iets mooi? Iets speciaal? Wel, je moet niet verder zoeken hoor. Ik ben wat je nodig heb! Al deze kwaliteiten zijn op mij van toepassing. Ik ben dus dé max. En ik ben ook een beetje apart. Ik heb namelijk zo'n raar virusje in mij. Dat zwemt zowat rond in mijn bloed maar verder doet dat niets. Het is gewoon aanwezig. Ik ben namelijk fiv+ maar eigenlijk heb ik daar geen last van. Mijn gezondheid is in perfecte conditie en ik kan nog járen hiermee leven. En je moet geen bang hebben hoor. Het is niet besmettelijk naar mensen toe. Ik zoek wel een huisje waar ik lekker binnen mag blijven. Of eentje met een afgesloten kattenren zodat ik geen andere katjes kan besmetten. Heb jij voor mij iets dergelijks in petto? Laat het mij vlug weten!
Lieve groetjes,
Max (x jaar)

Geplaatst op 15-05-2016
Monk
BK

Later meer gegevens.

Geplaatst op 14-05-2016
Luna
17

Wij kwamen als hele kleine poesjes bij een liefdevol gezin terecht dat zelfs onze mama met open armen heeft ontvangen. De eerste dagen was er grote paniek omdat ons mama het niet gewoon was om binnen te zitten, hiervan kreeg ze een depressief en had ze geen fut meer om voor ons te zorgen. Algoed dat er een oplettend oog was dat direct flesjes warme melk maakte voor ons. Na een week voelde mama zich weer goed en nam ze de zorgen terug over. Als snel gingen onze oogjes open en begonnen we de wereld te ontdekken. Niks was nog veilig voor ons. Het leren lopen was moeilijk maar kregen we al snel onder de knie. Zo konden we lekker spelen met de huisbewoners (katten talyor en apie). De tijd ging toch snel voorbij met al dat rennen door de woonkamer en over het ganse huis.

Toen we ons debuut maakten op internet was iedereen direct verkocht. Algauw kwamen vele nieuwsgierige mensen naar ons kijken. Het liefst van al wouden ze ons direct meenemen naar huis, naar ons gouden mandje. Nog enkele weken wachten en het was zover. Één voor één moesten we afscheid nemen van elkaar zodat we ons avontuur konden beginnen bij hele lieve, zorgzame baasjes.

Geplaatst op 14-05-2016
Marie
17

Gevonden met mama en nest.

Hallo iedereen. Wij zijn Suki, Luna, Dotje en Marie. Samen met onze mama Staartje worden wij opgevangen. We boffen maar dat we een warm nestje hebben zodat we veilig kunnen opgroeien tot sterke, lieve katjes. Het was niet altijd even makkelijk. We leefden in een verlaten fabriek samen met 40 andere poezen. Aangezien ze een school op de plaats gaan bouwen, moesten we zo snel mogelijk weg. De meldster die onze mama al jaren verzorgde bracht ons naar hier. Onze opvangmama deed er alles aan om onze mama zich thuis te laten voelen. En want zijn we er blij om want zo konden we allemaal bij elkaar blijven. Nu zijn we al enkele weken hier. Er is veel veranderd. We leren elke dag zoveel en nu we kunnen kijken en lopen lijkt de wereld zoooo groot. Hopelijk hebben we snel een baasje waar we als prinsesjes worden behandeld.

Geplaatst op 14-05-2016
Dotje
17

Wij kwamen als hele kleine poesjes bij een liefdevol gezin terecht dat zelfs onze mama met open armen heeft ontvangen. De eerste dagen was er grote paniek omdat ons mama het niet gewoon was om binnen te zitten, hiervan kreeg ze een depressief en had ze geen fut meer om voor ons te zorgen. Algoed dat er een oplettend oog was dat direct flesjes warme melk maakte voor ons. Na een week voelde mama zich weer goed en nam ze de zorgen terug over. Als snel gingen onze oogjes open en begonnen we de wereld te ontdekken. Niks was nog veilig voor ons. Het leren lopen was moeilijk maar kregen we al snel onder de knie. Zo konden we lekker spelen met de huisbewoners (katten talyor en apie). De tijd ging toch snel voorbij met al dat rennen door de woonkamer en over het ganse huis.

Toen we ons debuut maakten op internet was iedereen direct verkocht. Algauw kwamen vele nieuwsgierige mensen naar ons kijken. Het liefst van al wouden ze ons direct meenemen naar huis, naar ons gouden mandje. Nog enkele weken wachten en het was zover. Één voor één moesten we afscheid nemen van elkaar zodat we ons avontuur konden beginnen bij hele lieve, zorgzame baasjes.

Geplaatst op 14-05-2016
Suki
17

Gevonden met mama en nest.

Hallo iedereen. Wij zijn Suki, Luna, Dotje en Marie. Samen met onze mama Staartje worden wij opgevangen. We boffen maar dat we een warm nestje hebben zodat we veilig kunnen opgroeien tot sterke, lieve katjes. Het was niet altijd even makkelijk. We leefden in een verlaten fabriek samen met 40 andere poezen. Aangezien ze een school op de plaats gaan bouwen, moesten we zo snel mogelijk weg. De meldster die onze mama al jaren verzorgde bracht ons naar hier. Onze opvangmama deed er alles aan om onze mama zich thuis te laten voelen. En want zijn we er blij om want zo konden we allemaal bij elkaar blijven. Nu zijn we al enkele weken hier. Er is veel veranderd. We leren elke dag zoveel en nu we kunnen kijken en lopen lijkt de wereld zoooo groot. Hopelijk hebben we snel een baasje waar we als prinsesjes worden behandeld.

Geplaatst op 07-05-2016
Cruella
116

Hoi allemaal,

Ik ben een knap klein meisje.
De naam die ik heb gekregen past eigenlijk niet bij me vind ik hihihi.
Ik heb maar 1x mijn opvang mama in de vinger gebeten.....
hoe dat kwam ja ze hielt op haar vinger pate voor me neus, dat wilde ik echt niet missen en hapte toen stonden er allemaal kleine gaatjes in der vinger oeps!!!!
Ik doe alles heel rustig aan het leven is nog zo lang..... dat ik het liefste nog doe dromen.  
Spelen weet ik nog niet zo goed hoe dat het moet dat wil ik wel leren help je me daarbij?  
Knuffelen is helemaal het einde ook heerlijk in de armen in slaap vallen zo heerlijk.
misschien tot snel.......

Geplaatst op 07-05-2016
Lucifer
116

Hey hallo daar,

Ik ben een schattig katertje met de naam Lucifer.
Waarom ik die grappige naam heb ik gekregen, dat is soms wel eens af kan gaan......  
als er nieuwe dieren in mijn buurt komen die ik nog niet ken dan laat ik ze naderen dan ontsteek ik me zelf wel eens met een grauw en blaas en mep maar met geduld ben ik daarna heel lief voor iedereen.  
Ik hou van veel aandacht en knuffelen met de mensen iedereen die bij mijn opvang mama binnen komt ga ik dan ook begroeten.  
Als ik het idee heb dat je me bent vergeten loop ik je graag voor de voeten dat je me niet kunt missen.
Ook wil ik graag geknuffeld te worden dan gaat het motortje lopen prrrrrttt  
als ik moe word wil ik ook wel op schoot komen slapen maar ik ga ook heel graag in me mandje liggen.

Wil je ook met me smoezen kom dan eens snel voorbij!

Geplaatst op 06-05-2016
Shmiegel
114

Shmiegel werd al lange tijd door de meldster verzorgd. Helaas raakte haar eigen kat erg gestresst van hem en bleek Shmiegel bovendien FIV+ en FeLV+.

Afscheidsverhaal van zijn opvangmama:
Onze Shmiegel is vandaag vertrokken, altijd weer vreemd, zwaar, moeilijk. Steeds denk ik zijn kopje boven de tafel uit te zien komen, zoals Shmiegel dat de laatste weken steeds deed. Spieken wat we deden en vooral, of er wat te eten was. En of hij daar dan iets van kon krijgen. Maar ook gewoon gezellig mee kijken, kopjes geven, spinnen en gezellig wat kroelen en kletsen.
Een paar maanden geleden was dat wel anders. Je kwam zeer angstig binnen! Vloog meteen onder het bed om daar de eerste weken niet onderuit te komen. Als we niet keken ging je eten en op de kattenbak. Heel langzaam, stapje voor stapje, kwam je meer en meer onder het bed vandaan. Stiekem kwam je in de nacht op het bed liggen, dicht tegen me aan, zolang ik niet keek. Keek ik op, was je weg, terug onder het bed.
Hier was nog een katje met leucose. Stiekem kwam zij eens bij je kijken, zij mocht dat van jou. Jullie werden al gauw vriendjes en zij lokte je onder het bed vandaan, de slaapkamer uit. Er gingen maanden overheen maar uiteindelijk kwam je gezellig in de huiskamer. Je deed mee in de dagelijkse dingen. Actief was je niet. Een beetje hangen in de klimpaal, in een mandje slapen, en vooral naast ons zitten aan de tafel. Keurig op een stoel, JOUW stoel ondertussen.
Vandaag was dan de grote dag, er kwam iemand speciaal kijken voor jou! Jij zat aan de tafel op je stoel, mee kijken wat we deden. En mevrouw liet je rustig wennen. Af en toe streelde ze je kopje, dat mocht wel, rustig aan. Jij gaat nu bij nieuwe vriendjes wonen, je krijgt lekker veel plek. Ook nog een mooi buitenverblijf waar jij ongestoord van het zonnetje kan gaan genieten. 
Het wordt even wennen voor je, maar lieve Shmiegel, vertrouw erop, het komt helemaal goed! Wij gaan je hier ongelooflijk missen. Je lieve kopjes, je “ en nu zal ik je eens bijten zomaar uit het niets” ;-) Je vreemde klanken als je tegen ons kletste. Maar vooral je lieve hoofdje dat altijd boven de tafel uitstak. Lieve Shmiegel, geniet van je leventje daar.
Nog een dikke kus op je grappige kopje, doeiiiii lieve vent!
Jouw opvangmama
Geplaatst op 03-05-2016
Liesje
VV

Deze kat liep rond in een bedrijf en werd naar Villa Vagebond gebracht.

Liesje hier, Liesje daar, Liesje overal ! Mij hoef je niet te zoeken hoor want ik loop steeds lekker achter je aan en ondertussen voer ik hele conversaties met jou want ik ben een echt pratertje. Ik ben geen stalker maar ik wil gewoon zeker zijn dat je mij gezien én gehoord hebt. Die communicatie is zeker nodig want anders zou ik je onverwacht kunnen doen struikelen als ik achter een speelgoedmuisje aanzit. Ik ga dan zó hard op in mijn spel op dat ik de voorrangsregels vergeet. Ik denk altijd : ‘ik heb voorrang, ook als ik van links kom’. Mijn personeel heeft mij de regeltjes reeds ontelbare keren uitgelegd maar ik durf deze soms nog eens te vergeten. Daarom dat ik nu steeds eens claxonneer, euh miauw, als ik voorbij raas.
Naast spelen is ook knuffelen één van mijn favoriete hobbies. Dan onderwerp ik mij volledig aan die kriebelende mensenhandjes en ga ik zelfs op mijn rug liggen zodat ook mijn buikje kan geaaid worden. Heb jij zo van die deugddoende, soepele massagehanden die graag friemelen in een zachte vacht ? Dan kunnen wij misschien een relatie starten en elkaar plezieren ? Jij friemelt en ik geniet. Ik praat en jij luistert.

Liesje

Geplaatst op 02-05-2016
Codi
125

Achilles en Teun werden overgenomen van een gezin waar de katten vanwege gezondheidsredenen niet meer konden blijven.

Hallo, ik ben Codi. Vroeger was mijn naam Achilles. Maar mijn opvangmama vindt Codi beter bij mij passen.

Maar hoe ik ook heet dat maakt mij niet uit. Ik ben een exotic. Een pers maar dan met korte haren. En wij hebben als eigenschap lekker eigenwijs te zijn en te doen wat we zelf willen. En dat doe ik dan ook lekker. Dus ik luister alleen als ik er zelf beter van kan worden. ;)

Ik ben super sociaal, rustig en heel nieuwsgierig. Mijn hobby is iedereen in huis te bespieden. Vooral mij opvangmama. Waar zij is ben ik ook. Vooral als ze gaat zitten. Dan ben ik er gelijk bij. Lekker knuffelen, kopjes geven en mijn spin motor gaat gelijk in versnelling 5.

Ik zoek een huisje waar ik dit ook allemaal mag doen. Dus kom op wie wil mij hebben. Dus bellen maar en vraag dan gelijk naar Codi de knuffelbeer.

Geplaatst op 02-05-2016
Rex
VV

Later meer gegevens.
 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg