Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In AUGUSTUS 2016 hebben 60 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 27-08-2016
Lika
108

Deze kittens werden geboren op het terras van de stacaravan van de meldster.

Hallo,

ik durf niet zo goed, want ik ben een beetje verlegen... maar ze zeggen dat ik mezelf wel een beetje voor moet stellen. Dus hier kom ik dan.

Ik ben Lika en ik woon met mijn broertje en zusje bij mijn opvangmamma. Voor zo'n kleintje als ik heb ik al veel meegemaakt en daarom schrik ik soms nog van vreemde geluiden. Dan verstop ik me altijd achter mijn broertje en mijn zusje, want die durven iets meer. Maar ik word steeds dapperder: ik begin zelfs al te wennen aan de hond. Goed van me, heh!

Heb jij een fijn plekje voor mij?

Geplaatst op 27-08-2016
Fay
125

Fay is retour gekomen.

 

Mijn naam is Fay en ik ben op zoek naar iemand die voor mij een troon in de aanbieding heeft. Ik ben namelijk een slanke, elegante, sportieve dame van stand en ik zoek zodoende een huisje dat mij waardig is. Ik weet dit klinkt erg arrogant, maar dat is gewoon mijn naam die ik hoog moet houden.
Eigenlijk ben ik gewoon een hartstikke lieve lieverd die graag geknuffeld wordt en graag haar sportieve oefeningen wil blijven beoefenen. Dus ik zoek eigenlijk iemand die mij ongevraagd knuffelt en met mij wil sporten in huis.
Mocht u behoefte hebben aan gezelschap van een dame zoals als mij dan bent u aan het juiste adres.
Sollicitanten kunnen naar kattenbemiddeling bellen en/of mailen en wie weet bent u misschien wel de gelukkige die mij in huis krijgt.

Mvg, Fay

Geplaatst op 27-08-2016
Pluisje
7

Dit katertje werd midden in de nacht aangereden op straat gevonden.

Bang Pluisje

Toen ik je voor het eerst zag, viel ik als een blok voor jou. Jij met je lieve snoet en rood velletje. Wat had ik je graag over je hoofdje geaaid en wat zou jij dat heerlijk gevonden hebben. Ik had je willen troosten in je pijn, want die moet vreselijk geweest zijn. Je bekken was aan alle kanten gebroken en je plasje en ontlasting kon je niet ophouden. Wat zal je dat vies gevonden hebben.
Wie Harry Potter kent, weet ook wie Pluisje is, een gevaarlijke driekoppige hond. Klein Pluisje vond mensen maar akelige schepsels en dat liet hij merken ook. Je was niet te benaderen en iedereen bleef dan ook op een verre afstand van jou. Kwam het door je angst of door je helse pijn? Ik was dan ook zeer ongerust of het met jou wel goed zou komen.
Heel, heel langzaam wist ik je vertrouwen te winnen. De eerste keer dat je het toeliet dat ik je met een vinger aan mocht raken zal ik nooit vergeten. Wat was je zacht!
Langzaam herstelde je en zag je leven er weer wat zonniger uit.
 
Er is nu een wondertje gebeurd. Je kunt weer rond lopen en gaat weer netjes op de bak. Voor de andere poes die in de opvang is, ben je een troost en deze wordt dan ook met aandacht door jou gewassen. Eigenlijk hoop ik dat jij nu eens vertroetelt gaat worden na alles wat jij hebt moeten doorstaan.
Je bent nu een heerlijk zacht Pluisje geworden, de boze Pluis is verdwenen en deze is nu enkel nog maar een gevaarlijk dier uit een film.
Je nieuwe baasje zal weer opnieuw wat geduld met je moeten hebben. Ook zij zullen ervaren hoe geweldig het voelt als jij hun je vertrouwen geeft. Ik hoop dan ook zo dat er iemand is die dat voor jou kan opbrengen. Een kleine moeite met een groots kado als resultaat. Een zachte rode kameraad voor het leven.

jouw verzorgster.
 

Geplaatst op 27-08-2016
Trippel
118

Triptrap!

Jij zult mijn herinnering ingaan als ‘het gestolen kitten’. Toen je rond middernacht pardoes voor onze auto insprong om te spelen hielden we halt. Ik nam me voor dat, als ik je zo kon oppakken, ik je zou meenemen. Deed ik dat niet, dan was ik er zeker van dat ik je de dag nadien zou moeten begraven. We zouden de dag nadien je baasje wel zoeken en die zou reuzeblij zijn dat hij je terug had. Dat dacht ik, maar in plaats daarvan kregen we je zusje en broertjes ook mee! Jullie waren wat ziekjes, hadden verzorging nodig, en dat paste niet zo in de planning.

Trippie, jou zal ik me nog lang herinneren hoor. Hoe gelukkig je was als je mijn stem hoorde, hoe enthousiast je kon spelen tot je boempardoes tegen de deur liep, want het balletje ging ook die kant op! Gekke kapoen, ik ga je missen! Maar jij krijgt er een kapoenenvriendje bij. Ik kan niet wachten om te lezen over jullie vandalenstreken!

Maak het daar niet te bont lieve schat?
Kussie!
Je opvangmama!

Geplaatst op 27-08-2016
Tibo
118

Tibo, lieve zachte vent,
Ik denk dat jij, met je schattige snoet en witte sokjes, al snel ieders hart steelt. Mijn kleine ventje, met je droopy koppie. Jij verhuist samen met je broertje Micky naar hele lieve mensen. Jij bent de dappere kerel, dus zorg voor kleine Micky? En als je zelf bang bent weet dan dat dat niet nodig is klein mannetje, je nieuwe familie houdt heel erg veel van je. Zoveel zelfs dat ze een keertje zomaar van Heerlen naar Beringen kwamen rijden toen je ziek was, een ziekenbezoekje! Hoe kan het anders dan dat jij, en je broertje, met jullie waggelkontjes in de boter vallen daar.
Lieve kleine Botie, Ik zal je ongelofelijk hard missen met je deugenietenstreken!
Laat je nog iets weten?
dikke knuffel,
Je opvangmama

Geplaatst op 27-08-2016
Lelie
118

Onze vrijwilligers vonden dit nestje naast een drukke baan.

 
Dag lieve kleine Lelie,
Toen je in opvang kwam was je het verlegen meisje. Je hield niet zo van aaitjes, en dacht dat elke uitgestoken hand je pijn zou doen. Na je sterilisatie kwam de ommekeer. Je was zo in de war, dat je pas in mijn armen eindelijk uitgeteld in slaap viel, net als je drie stoere broers. Vanaf die dag vertrouwde je me met je leven. Maar lieve meid wat heb je last gehad van die operatie. Een paar dagen later werd je weer onder narcose gebracht om opnieuw te hechten, en een paar dagen later lieten de draadjes alweer los. Jij bleef nochtans flink. Je liet je verzorgen, droeg hippe pakjes toen het superwarm was, en bleef van je wondje. Mijn kleine flinke meid. De laatste twee nachten mocht je bij ons in het grote bed slapen. Dat mag niet snel, want dat vindt Luna niet fijn. Maar je was zo’n flinke meid geweest en werd door je broertjes geplaagd met je hippe pakje, dat ik het toeliet. Liefje, ik zal je missen. Wees dapper, vertrouw je nieuwe mammie en pappie maar, ze zijn reuzelief en zijn door mijn strenge selectie gekomen. Ze houden van je sinds dag 1.
Ik weet zeker dat je goed terecht komt dame’tje, maar toch: ik zal je missen!
Dikke zoen!
Je opvangmama

Geplaatst op 27-08-2016
Micky
118

Onze vrijwilligers vonden dit nestje naast een drukke baan.


Hallo, mijn naam is Micky!
Ik ben de kleinste van het nestje, en trek meer naar mammie toe dan naar mijn nestgenootjes. Ik heb de indruk dat ze me soms niet leuk vinden omdat ik een ander kleurtje heb dan zij. Maar gelukkig vindt mammie me daarom net des te specialer en ben ik haar favoriet. Ik houuuu van mammie! Als ze in de buurt komt dan zet ik me op de eerste rij, en als ze me in haar armen neemt dan gooi ik me met heel mijn lijfje tegen haar aan: knuffelen mammie! Heb jij ook van die zachte knuffelarmen? Bel dan maar snel naar bemiddeling voor een afspraakje!
Pootje
Micky

Geplaatst op 26-08-2016
Krówka
18

Lieve Krowka,

Ik viel als een blok voor jou toen je in opvang kwam. Je had al heel wat meegemaakt voor je eindelijk rust kende in je leventje. Heel ziek in opvang binnen komen en dat heeft zich geuit op je stembanden die nu gezwollen zijn. Maar de geluidjes die je daaraan overgehouden hebt maken je des te schattiger. Je bent zo'n lieverd en je houdt echt van aandacht. Een echte mensenvriend, ookal heb je wel tijd nodig om te wennen aan iemand;
Hoeveel uren hebben we niet in de zetel gezeten, jij dicht tegen me aan, je pootjes omhoog, miauwen van geluk en genieten.
Ik dacht dat ik wel een lange tijd voor je mocht zorgen want het is nu kittenseizoen en oudere katten zijn moeilijk plaatsbaar. Toch viel er iemand voor jou en nu ben jij op weg naar je nieuwe leventje. Ik vraag me af wat er allemaal door je heen gaat nu want jou laatste minuten hier waren niet echt leuk hé meid. Je kreetjes gingen door merg en been toen je de reismand in moest en daardoor begon ik ook te huilen.
Lieverd toch, ik zie je zo graag en ik ben zo blij dat jij nu het leventje krijgt wat je zo verdient, een rustige thuis zonder soortgenootjes want daar ben je niet zo zot van. Ik kijk zo uit naar je foto's bij je nieuwe baasje. Ik weet dat je haar heel leuk zal vinden want zij zocht een katje zoals jij, een katje dat zot is van aandacht. De perfecte match. En dat is wat jij verdient na je leven op straat. Liefde en zorg à volonté.
Je nieuwe baasje heeft me uitgenodigd om eens af te komen en wie weet komt het er wel eens van dat ik je terug in men armen kan sluiten. Zien hoe je woont, zien hoe gelukkig je bent.
Geniet met volle teugen van je nieuwe leventje meid, je verdient het.

dikke knuffel en kus van je opvangmama Ils

Geplaatst op 26-08-2016
Fibula
9

Deze kittens werden geboren in het tuinhuis van de buurman van de melder.
 

Hoi, wij zijn Fibula en Radius en wij willen aandacht!!!  Aandacht van mensen, lekker knuffelen en op schoot liggen en ook aandacht van elkaar.  Onze mama is een zwerfpoes die beviel in een tuinhuisje. Het leven van een zwerfpoes is hard. We waren best een beetje mager en hadden last van onze oogjes. De mensen van wie dat tuinhuis was zagen dat en vonden het beter voor ons als wij niet ook zwerfpoezen zouden worden zoals onze mama, dus zo zijn we hier terecht gekomen.  In het begin moesten wij best een beetje wennen maar daar merk je nu helemaal niks meer van.

Ik, Fibula, ben de grootste knuffel. Ik vind iedereen lief en leuk, als er nieuwe mensen komen dan ga ik gelijk kijken of ze me misschien willen aaien. Ik ben ook erg nieuwsgierig, soms een beetje te. Pleegvrouwtje moet erg uitkijken dat ze me niet in de kast opsluit, of op me trapt, of dat ik tussen de deur kom omdat ik wil weten wat daar achter zit. Mijn broertje Radius is wat terughoudender, als die nieuwe mensen ziet dan moet hij eerst even de kat uit de boom kijken maar daar help ik hem dan bij. Ik ben namelijk erg gek op mijn broertje.

Wij zijn allebei op zoek naar een gouden mandje. Mandjes bij mensen die weten dat een kat niet voor even, maar voor het leven is. Mandjes bij mensen die door ons schattige uiterlijk heen kijken, zo schattig zijn we maar een paar maandjes, daarna zijn wij ook gewoon volwassen katten. Mandjes bij mensen die kijken naar wat het beste voor ons is, mensen die zorgen dat wij iemand hebben om mee te spelen en niet in eenzaamheid hoeven te leven. Of mensen die ons alletwee samen een gouden mandje willen geven, dat zouden wij ook heel leuk vinden. Ben jij zo’n mens en heb jij een mandje voor ons, bel dan vooral naar kattenbemiddeling, we willen je graag ontmoeten.

Geplaatst op 26-08-2016
Zira
112

Lieve mooie Zira. 
Mijn klein lief rond dik bolle patatje. 
Ik hield van je van het eerste moment,al wilde jij toen nog niets van ons weten. Mensen ? Gek nee ! Lopen,  blazen, sneeelllll !! Dat dacht jij de eerste weken. Tot ik thuiskwam en jij ziek was,je hebt meteen tijdens deze helse nacht de knop omgedraaid, en vanaf toen waren wij vriendjes. Ik ben alleen nog meer gevallen voor je mooie kopje,lieve zachte karakter en lekker bolle ronde buikje. :-) We weten dat je met je gatje in de boter bent gevallen,je nieuwe huisgenootjes houden minstens evenveel van je als wij en dat is de mooiste troost!


 

Geplaatst op 25-08-2016
Lappy
14

Hoi leuke mensen,
 
ik ben pas vandaag naar mijn gouden mandje vertrokken dus heb wat meer tijd gekregen om mijn opvangmama beter te leren kennen.
Vooral de laatste tijd vond ik het heel leuk om een hele dag te spelen met van alles en nog wat als zij was gaan werken, maar zodra ze thuis was deed ik niet liever dan aandacht zoeken en bij haar gaan liggen.
Ik hoop dat ik bij mijn gouden mandje ook zoveel kan spelen met de katten des huizes en als ik dat beu ben, ik terecht kan bij de baasjes voor een lekkere knuffel.
Het afscheid was wel een beetje zwaar: niet alleen moest ik mijn opvangmama beginnen te missen maar ook kwam ik voor een lange tijd terecht in die kleine transportbox wat ik helemaal niet graag doe.
 
Maar ik ga jullie laten want ben thuis aangekomen en wil mijn broertjes en zusjes nu beter leren kennen.
 
Tot hoors en dikke poot!

Geplaatst op 21-08-2016
Puck
106

Later meer gegevens.

Geplaatst op 21-08-2016
Diesel
31

Hoi ook ik mag me voorstellen.
Moeilijk hoor wat kan ik jullie nu allemaal vertellen,
Zal ik dan eerst met me naam beginnen ik heb de naam Diesel gekregen
wel een aparte naam hoor voor z'n mooi zwart mannetje al ik,
zelf vergelijk mij liever met Vin Diesel omdat ik van actie hou.
Eigenlijk ben ik ook wel een beetje een acteur haha
Ik ben een ondeugende ondernemende kater  
Want ik hou van klimmen, rennen en springen ennnnn ben dol op eten jammie jammie.
Maar lekker aaien en kroelen na een dagje hard werken vind ik ook zalig ,
dan kom ik lekker naast je liggen op de bank en gaan we samen naar de tv kijken .
Tot snel

Geplaatst op 21-08-2016
Lennie
103

Lennie werd overgenomen via Noodasiel Lommel.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 21-08-2016
Mila-Rose
28

Dit poesje liep al een paar dagen rond in de straat van de melder en vond een schuilplekje in zijn garage.

Hallo allemaal,

Stop met zoeken! Je hebt me al gevonden!
Ik ben Mila Rose en ben 14 weekjes oud. Ik was helemaal alleen toen ik gevonden werd. De dierenarts vertelde dat ik hartstikke gezond was. Gelukkig maar!

Mijn vacht is voornamelijk wit maar mijn staart is grijs bruin gestreept. Ook heb ik tekeningen op mijn rug en hoofdje. Ik weet het... ik ben ontzettend mooi. Stiekem weet ik dat zelf ook wel.

Hard rennen kan ik joh! Maar daarna huppel ik weer snel naar mijn mandje om nieuwe energie op te doen. Tussen de dekens kroelen in mijn mandje is fijn.

Kijk eens in mijn grote nieuwsgierige oogjes en vertel eens eerlijk ... wie wil mij nou niet adopteren?

Kijk mij eens spelen, wat is het leven mooi! Samen met mijn 3 pleegmama's ontdek ik steeds nieuwe dingen. En weet je... in mijn gastgezin woont ook een hond. In het begin was die hond wel eng maar nu lig ik graag tegen hem aan.

Kindjes vind ik ook leuk. Het kindje in het gastgezin is mijn maatje hoor. Die is altijd wel te porren voor een spelletje.

Ik kan me voorstellen dat je me heel graag wilt leren kennen. Dat kan! Vraag gerust naar me en kom een keertje bij me op bezoek.

High paw!
Kopje van Mila Rose

Geplaatst op 19-08-2016
Gijs
24

Dit katje werd gedumpt door een fietser.

 

Later meer gegevens.

Geplaatst op 18-08-2016
Ulna
9

Deze kittens werden geboren in het tuinhuis van de buurman van de melder.
 

Hoi, wij zijn Femur,. Fibula, Radius en Ulna . Onze mama is een zwerfpoes die beviel in een tuinhuisje. Het leven van een zwerfpoes is hard. We waren best een beetje mager en hadden last van onze oogjes. De mensen van wie dat tuinhuis was zagen dat en vonden het beter voor ons als wij niet ook zwerfpoezen zouden worden zoals onze mama. Daarom zitten wij nu in een gastgezin om te leren hoe je in een huis moet wonen.

In het begin vonden we dat wel een beetje eng maar we kunnen het al heel goed. We vinden het allemaal fijn om geaaid te worden en Fibula en Femur gaan dan zelfs al spinnen! Toen wij hier kwamen wonen hadden we wel heel veel hele  kleine vriendjes bij ons, dat bleek niet helemaal de bedoeling te zijn dus daar hebben we een middeltje tegen gekregen. Wij zijn leuk, lief, schattig en speels en wij zoeken alvast een nieuw huisje. Je mag ons niet gelijk meenemen hoor, we moeten eerst wat dikker worden  en dan naar de dokter voor een prikje, een chipje en een operatie zodat wij geen kleine katjes meer kunnen maken én ons vrouwtje wil zeker zijn dat al die hele kleine vriendjes ook echt weg zijn.
Als dat allemaal gedaan en gelukt is, dan mogen wij verhuizen naar gouden mandjes. Mandjes bij mensen die weten dat een kat niet voor even, maar voor het leven is. Mandjes bij mensen die door ons schattige uiterlijk heen kijken, zo schattig zijn we maar een paar maandjes, daarna zijn wij ook gewoon volwassen katten. Mandjes bij mensen die kijken naar wat het beste voor ons is, mensen die zorgen dat wij iemand hebben om mee te spelen en niet in eenzaamheid hoeven te leven. Ben jij zo’n mens en heb jij een mandje voor ons, bel dan vooral naar kattenbemiddeling, we willen je graag ontmoeten.

Geplaatst op 18-08-2016
Kareltje
40

Hoi,
 
Ik ben Kareltje. Een paar weken geleden werd ik gevonden door lieve mensen die een aantal zwerfkatten voeren. En op een dag zat ik daar ineens tussen. Ik was nog maar 4 weekjes oud. Veel te klein dus. Ik kwam bij mijn opvangmama en daar liep al een poesje van 7 weken. Dotje. Nou joh, een knappe meid….Ik was gelijk helemaal verliefd. Ik sjouw haar overal na. Als onze opvangmama mij  ‘s morgens uit de bench laat, ren ik heel hard naar haar bench en roep: Dotje kom je buiten spelen! Een lol dat we dan hebben. Dus misschien heb jij wel plaats voor 2 “koetjes” , zoals mama ons noemt.
Alleen moet je niet schrikken als je mij eten geeft. Dan moet je van mijn bakje afblijven want dan zet ik “pets” mijn pootje in mijn bakje en ga grommen. Is van mij! En eens gegeven blijft gegeven. Niet waar ??
Mijn mama denkt dat het komt omdat ik honger heb geleden. Ik was veel te mager toen ze mij vonden.
Dus als je mij, bel dan maar snel naar bemiddeling.
 
Knuffeltje van Kareltje

Geplaatst op 16-08-2016
Lio
108

Deze kittens werden geboren op het terras van de stacaravan van de meldster.

Hoi,

ik ben Lio en ik woon samen met mijn broertje Lika en zusje Lara bij mijn opvangmamma.

En oh, wat heb ik het daar goed. Ik wordt er veel geknuffeld en speel veel met Lika en Lara. En als ik moe ben van al dat spelen, ga ik lekker liggen soezen.
Heeerlijk, vind ik dat.

Heb jij een plekje voor me waar ik de hele dag kan lummelen en spelen?

Geplaatst op 16-08-2016
Pitt
100

Dit kitten zat te schreeuwen op de oprit van de melders.

Hey

Ik ben Pitt en mijn naam verraadt het al. Ik ben een pittig ding! Ik sta onbevangen in het leven en trotseer elke hindernis met de grootste bravoure. Ik klauter en klim en baan me een weg door alle klimpalen, meubilair en hang graag het aapje uit.
Ik ben dol op iedereen! Mens, dier, alles kan ik bekoren en op schoot liggen is hemels! Zo'n niets mee aan de hand kittentje weet je wel.
Ik mag mijn koffertje pakken, als jij voor mij kiest!
 

Geplaatst op 16-08-2016
Speedy
38

Dag lieve Speedy en Gonzales,

Wat zijn jullie toch super lieve en vrolijke kittens. De tijd dat jullie hier waren is voorbij gevlogen! We missen jullie knuffeltjes al. Wat is het hier ineens veel stiller in huis. Het was leuk om jullie te zien spelen met elkaar, de hond en onze kater. Maar jullie hebben ook nog heel veel geluk. De lieve mensen die voor jullie kwamen zien, kwamen eigenlijk maar voor 1 kitten. Ze waren nog maar juist weg of we kregen al telefoon dat ze het andere kitten ook wilden nemen. Wat leuk! Zo konden jullie dan toch samen blijven. We zijn er zeker van dat jullie daar een hele leuk tijd gaan beleven. Lieve kittens, we wensen jullie het beste toe. Geniet maar volop van de aandacht die jullie krijgen en van elkaar!

Geplaatst op 15-08-2016
Peach
26

De mamapoes van deze kittens was bevallen in een vrachtwagen. Deze vrachtwagen ging rijden en 100 km verder werd de vracht gelost. Mama is in totale paniek weggerend, maar werd gelukkig 1 dag later gevangen.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 15-08-2016
Pina
26

De mamapoes van deze kittens was bevallen in een vrachtwagen. Deze vrachtwagen ging rijden en 100 km verder werd de vracht gelost. Mama is in totale paniek weggerend, maar werd gelukkig 1 dag later gevangen.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 14-08-2016
Prospčre
VV

Later meer gegevens.

Geplaatst op 14-08-2016
Madeliefje
VV

De melders waren bang dat dit poesje vergiftigd zou worden.

“Hoi Madeliefje, wat heb je grote oren!”
“Dat is om je beter te kunnen horen.”
“Maar Madeliefje, wat heb je grote ogen!”
“Dat is om je beter te kunnen zien.”
“Maar Madeliefje, wat heb jij zo’n grote pootjes!”
“Dat is om je beter te kunnen pakken.”
“Oei, oei? Euhhhh .... Madeliefje? Je bent toch niet zoals die boze wolf in het Roodkapjeverhaal?”
“Nee hoor! Bijlange niet! Ik ben zo geboren. Die grote flappers is om goed te kunnen horen als er een blikje tonijn geopend wordt zodat ik er als de eerste bij kan zijn als het voer geserveerd wordt. Die grote kijkers om elke beweging van de verzorgers goed te kunnen volgen. Er moest zo meer eens iets blijven rondslingeren qua snoepjes. Ik moet gewoon àlles gezien hebben. En die grote pootjes dat is om jullie beter te kunnen knuffelen en jullie benen, al knedend, te masseren. Trouwens, jullie moeten niet overdrijven hé?! Mijn stappers zijn toch normaal qua omvang? Tsssss! Jullie gaan veel te hard op in die sprookjes toestanden van Grimm! Echt niet normaal joh!
Ik zal eens een kort maar krachtig sprookje vertellen se! Er was eens een lief poesje dat liep rond te dwalen in Bree. Ze dreigde vergiftigd te worden. Maar ze was slim en liet zich niet vangen aan het vergiftigd voer. Bovendien werd ze gered door een engelbewaarder die haar naar Villa Vagebond bracht waar ze veilig was voor de boze mensen. Na een tijdje mocht ze op zoek naar een oogverblindend kasteel waar zachte mandjes in overvloed zijn. Waar ze weer prinses kan zijn en waar haar onderdanen haar verafgoden. De zoektocht duurde niet lang want er werd massaal voor haar gebeld en gemaild. En al snel stond er iemand met een transportkooitje voor de voordeur van het asiel. Na een spannende autorit werd ze met open armen door haar nieuwe personeel ontvangen en geïntroduceerd in haar subliem paleisje. Ze was werkelijk met haar kontje in de roomboter gevallen! En Madeliefje en haar dienaars leefden nog lang en gelukkig!”
Passionele groetjes,
Madeliefje (poes, 11 maanden, ik ben heel lief, ik word graag geaaid,geef graag kopjes en kan alleen geplaatst worden)

Geplaatst op 13-08-2016
Prins
26

De mamapoes van deze kittens was bevallen in een vrachtwagen. Deze vrachtwagen ging rijden en 100 km verder werd de vracht gelost. Mama is in totale paniek weggerend, maar werd gelukkig 1 dag later gevangen.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 12-08-2016
Pablo
26

De mamapoes van deze kittens was bevallen in een vrachtwagen. Deze vrachtwagen ging rijden en 100 km verder werd de vracht gelost. Mama is in totale paniek weggerend, maar werd gelukkig 1 dag later gevangen.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 12-08-2016
Gonzales
38

Dag lieve Speedy en Gonzales,

Wat zijn jullie toch super lieve en vrolijke kittens. De tijd dat jullie hier waren is voorbij gevlogen! We missen jullie knuffeltjes al. Wat is het hier ineens veel stiller in huis. Het was leuk om jullie te zien spelen met elkaar, de hond en onze kater. Maar jullie hebben ook nog heel veel geluk. De lieve mensen die voor jullie kwamen zien, kwamen eigenlijk maar voor 1 kitten. Ze waren nog maar juist weg of we kregen al telefoon dat ze het andere kitten ook wilden nemen. Wat leuk! Zo konden jullie dan toch samen blijven. We zijn er zeker van dat jullie daar een hele leuk tijd gaan beleven. Lieve kittens, we wensen jullie het beste toe. Geniet maar volop van de aandacht die jullie krijgen en van elkaar!

Geplaatst op 11-08-2016
Acacia
VV

Later meer gegevens.

 

Voorlopig niet te reserveren.

Geplaatst op 11-08-2016
Bruce
VV

Later meer gegevens.

Geplaatst op 10-08-2016
Farah
19

Dit kitten werd langs een drukke baan gevonden.

Vacature
Gezocht: personeel voor zwarte langharige divapoes

Omschrijving:
Je zorgt voor het welzijn van Farah Divapoes

Werkzaamheden:
Bewonderen
Voorzien van voeding, drank en af en toe een versnapering
Bewonderen
Voorzien in speelbehoefte en diverse speeltjes
Bewonderen
Voorzien in knuffelbehoefte als de diva dit wenst, hierbij wordt eigen initiatief niet op prijs gesteld
Was bewonderen al genoemd?


 

Opleiding:
Niet van toepassing

Ervaring:
Liefst ervaring met divagedrag
Het vasthouden van veerstokjes
Het heen en weer bewegen van een laserlampje
Het halen van eten en drinken

U kunt uw sollicitatie telefonisch doorgeven bij Zwerfkat

Geplaatst op 09-08-2016
Kiwi
22

Later meer info.

Geplaatst op 09-08-2016
Ravi
22

Later meer info.

Geplaatst op 08-08-2016
Noshy
26

Dit kitten werd schreeuwend en helemaal alleen gevonden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 08-08-2016
Ami
26

Dit kitten werd schreeuwend en helemaal alleen gevonden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 07-08-2016
Lara
108

Deze kittens werden geboren op het terras van de stacaravan van de meldster.

Hoi,

ik ben Lara en samen met mijn broertjes Lika en Lio woon ik tijdelijk bij mijn opvangmamma.

Ik ben nog een kleine ukkepuk, zeggen ze, maar dat gaat helemaal goed komen, want ik groei goed. En dat mag ook wel, want ik ben een stoere meid, hoor. Zodra er iets te doen is, sta ik vooraan! Vriendjes maken vind ik het allerleukste: honden, katten, mensenkinderen, het maakt mij niet uit!

Wil je mijn vriendje zijn?

Geplaatst op 07-08-2016
Pip en Pluk
100

Gevonden in een paardenstal.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 07-08-2016
Romeo
37

In een wijk werden een aantal katten achtergelaten. Deze kittens zijn daar geboren.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 07-08-2016
Pluk en Pip
100

Dit kitten werd helemaal alleen gevonden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 07-08-2016
Quick
124

Hoi iedereen!

Ik ben Quick, de grote broer van Flupke. Qua uiterlijk lijken we enorm op elkaar, twee knappe jongens zegt onze opvangmama hier. Nu moet ik zeggen dat ik wel meer een verlegen scheet ben en de rustige van de twee. Bang? Neen, dat niet zo zeer, maar jullie zijn zo groot en dan verschiet ik altijd een beetje. Het liefst heb ik dat je over mijn kopje krabt en dan lekker over mijn rug wrijft. Dan ga ik helemaal uit mijn dak en begin ik te spinnen om je aan moedigen. Heb je een lekker bakje eten bij? Of een snackje? Dan zal ik samen met mijn broer een duet zingen ! Verder geniet ik ervan om wat te voetballen en vervolgens neer te ploffen in een warm mandje.

Heb jij zo een warm mandje staan? Wil jij mijn zangtalent bewonderen? Kom dan vast en zeker even langs!

Geplaatst op 07-08-2016
Flupke
124

Miauw! Miauw! Miauw!

Ik ben Flupke, een kleine maar vinnige jongen! Onbevreesd en suuuper snel volg ik je doorheen heel het huis om mijn volgende maaltijd te bemachtigen. Loop je me toch voorbij? Dan ga ik lekker luid gillen, brullen, tieren ! Vind je dat wat overdreven? Kijk nu even naar mij. Ook al zie ik er nu lief, schattig en vertederend uit.... moet Ik toch ooit groot en sterk worden?

Dus, ben jij iemand die altijd een snackje op zak heeft? Zie je het wel zitten om van mij een grote, sterke panter te maken? Geef dan zeker een belletje en dan bespreken we mijn toekomstige menu!

Geplaatst op 07-08-2016
Melody
31

Ze zeggen dat ik een schildpad kleurtje heb maar ik ben echt niet zo traag als een schildpad hoor haha! Mijn favoriete spelletje is achter mijn broertjes en zusje aanjagen.
Ook touwtjes vind ik helemaal te gek daar ga ik lekker mee rennen en dan krijgen ze me niet te pakken.
Slaap het liefste met mijn zusje Sterre zij lijkt ook op mij. Vind het heerlijk om geaaid te worden.

Geplaatst op 07-08-2016
Sterre
31

Klimmen en spelen met de ballenbaan vind ik heel leuk en mmm lekker eten dat doe ik ook graag. Lig het liefste met mijn zusje samen te slapen. Is toch echt een meiden ding,  mijn broertjes zijn ook lief hoor maar soms wat wild. Ik ben wat rustiger en kijk eerst ff de kat uit de boom hihi.

Geplaatst op 07-08-2016
Charlotte
VV

Deze aanhankelijke kat zwierf al een tijdje rond. Een van onze oud-vrijwilligers attendeerde ons op haar.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 06-08-2016
Max
118

Dag lieve kleine maxemuis,
Toen je bij me in opvang kwam vond je mensen maar niks. Je hebt je tijd genomen om je te laten overhalen, maar eens je zover was waren we onafscheidelijk. Je spendeerde hele avonden op mijn schoot, die je met plezier deelde met Pim. Och lieve kleine Max wat zal ik je missen. Maar je krijgt nu een huisje met een gekke poezenvriendin en voldoende schootjes om op te slapen. Ik ben zeker dat jullie samen heel wat leuke avonturen zullen beleven.
Kleine Max, voel je de eerste dagen niet te alleen, Robijn is reuzelief en zal je vast met open armen ontvangen. En weet dat je voor altijd diep in mijn hart zit, en in dat van Pim, wij missen jou.
Zoen
Je opvangmama

Geplaatst op 06-08-2016
Sif
37

Deze kittens lagen in het noodweer in de tuin van de meldster te gillen zonder mama in de buurt.
 

He hallo, mag ik nu? Ja, mag ik!

Mijn naam is Sif. Ik ben een prachtige zwarte dame! Volgens mijn opvangmama ben ik nogal een druktemaker. Ik sta altijd vooraan als we uit onze bench gehaald worden. Eten, spelen, knuffelen? Jaaaa , prrrrrrrrrrr. Ik hou van mensen, hou van spelen, ondernemen. Hou ook van eten, als we maar iets gaan doen, jippie…..

Mijn leventje was niet altijd zo vrolijk. Mijn broer , zus , en ik zijn gevonden in een tuin. Het regende heeeel erg hard. We werden kletsnat en mama kwam maar niet!We zijn heel hard gaan gillen, met drie tegelijk. Gelukkig werden we gehoord en een lieve mevrouw nam ons snel binnen. Ze is nog gaa zoeken naar onze mama maar die was helaas niet te vinden.

Wij gingen naar een opvangmama . Daar was het warm en droog . We hebben dapper ons flesje gedronken en nu zijn we groot genoeg om ons voor te stellen.

Ik ben gewoon een gezellige dame. Hou van aandacht en onderneem graag vanalles.

Hebt u tijd om met mij te spelen en te knuffelen? En ruimte waar ik fijn kan spelen?

Maak dan maar snel een afspraak, kunnen we elkaar ontmoeten.

Pootje van Sif.

Geplaatst op 06-08-2016
Dana
37

Deze kittens lagen in het noodweer in de tuin van de meldster te gillen zonder mama in de buurt.
 

Hallo, moet ik me voorstellen?

Goed dan. Ik ben Dana. Volgens mijn opvangmama een super schattig klein meisje. Ik ben het type van : mij hoor je niet maar ik ben er wel! Ik zit hier gewoon super schattig te zijn! De camera draait over uren speciaal voor mij!

Het is wel anders geweest. Mijn broer, zus en ik zijn gevonden in een tuin. We waren kletsnat omdat het heel hard regende. Niets voor mij, ik zag er helemaal niet meer schattig uit zo. Mama kwam maar niet opdagen. Ik heb even overlegd met broer en zus en samen besloten we het op een gillen te zetten.

Gelukkig werden we gehoord en zijn veilig binnen gezet. Een lieve mevrouw is nog gaan zoeken naar mama maar helaas.. Wij zijn naar een opvangmama gebracht.

Daar was het lekker warm en droog en ik kon weer rustig mijn schattige zelf zijn!

Kom je eens bij mij kijken? Foto’s maken mag hoor, ik ga er speciaal voor zitten als je dat wilt.

Mooi zitten zijn is namelijk mijn ding!

Tot gauw! Pootje van Dana

Geplaatst op 05-08-2016
Mila en Kasper
118

Dag Mila Pila,
Al van bij het begin had ik door wat een ongelofelijk druk kitten jij was. Als ik je even liet doen dan ging de bench van links naar rechts. Ook later, toen je bij de eigen katten in de living mocht, deed je niet liever dan iedereen gaan plagen. Jij wilde spelen! En iemand zou wel met je gaan meespelen. Je hoeft je niet eenzaam te voelen, want je nieuwe gezin heeft ervoor gekozen om Kasper erbij te nemen. Haal hem een beetje uit zijn schulp kleine meid? Dat doe je zo goed. Zorg dat hij zich veilig voelt, en leid de mensen af met jou speelsheid zodat ze van hem nog niet teveel ineens verwachten. Speelvogeltje, ik zal je gekke kuren missen hier in huis.
Kusje
Je opvangmama

Geplaatst op 05-08-2016
Femur
9

Deze kittens werden geboren in het tuinhuis van de buurman van de melder.
 

Hoi, wij zijn Femur,. Fibula, Radius en Ulna . Onze mama is een zwerfpoes die beviel in een tuinhuisje. Het leven van een zwerfpoes is hard. We waren best een beetje mager en hadden last van onze oogjes. De mensen van wie dat tuinhuis was zagen dat en vonden het beter voor ons als wij niet ook zwerfpoezen zouden worden zoals onze mama. Daarom zitten wij nu in een gastgezin om te leren hoe je in een huis moet wonen.

In het begin vonden we dat wel een beetje eng maar we kunnen het al heel goed. We vinden het allemaal fijn om geaaid te worden en Fibula en Femur gaan dan zelfs al spinnen! Toen wij hier kwamen wonen hadden we wel heel veel hele  kleine vriendjes bij ons, dat bleek niet helemaal de bedoeling te zijn dus daar hebben we een middeltje tegen gekregen. Wij zijn leuk, lief, schattig en speels en wij zoeken alvast een nieuw huisje. Je mag ons niet gelijk meenemen hoor, we moeten eerst wat dikker worden  en dan naar de dokter voor een prikje, een chipje en een operatie zodat wij geen kleine katjes meer kunnen maken én ons vrouwtje wil zeker zijn dat al die hele kleine vriendjes ook echt weg zijn.
Als dat allemaal gedaan en gelukt is, dan mogen wij verhuizen naar gouden mandjes. Mandjes bij mensen die weten dat een kat niet voor even, maar voor het leven is. Mandjes bij mensen die door ons schattige uiterlijk heen kijken, zo schattig zijn we maar een paar maandjes, daarna zijn wij ook gewoon volwassen katten. Mandjes bij mensen die kijken naar wat het beste voor ons is, mensen die zorgen dat wij iemand hebben om mee te spelen en niet in eenzaamheid hoeven te leven. Ben jij zo’n mens en heb jij een mandje voor ons, bel dan vooral naar kattenbemiddeling, we willen je graag ontmoeten.

Geplaatst op 05-08-2016
Kasper en Mila
118

Kleine mooie Kasper,
Je bent nog zo voorzichtig, maar eens je iemand toelaat in je hart dan is dat onvoorwaardelijk. Ik ken je als een óngelofelijk lief en zacht mannetje, dat kan genieten van aaitjes. Mijn mooi ventje, neem je tijd maar, laat Mila maar voor afleiding zorgen. Jij komt er ook wel, op je eigen tijd. Dat heb ik heel erg goed tegen je nieuwe gezinnetje verteld en dat begrijpen ze. Je hoeft je niet te haasten. Geniet van je nieuwe huisje, ik mis je mijn mooi knuffelbeer.
Zoentje
Je opvangmama

Geplaatst op 05-08-2016
Aya
13

Deze kittens werden tijdens het noodweer uit de bosjes achter het huis van de meldster gehaald.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 03-08-2016
Fusilli
9

Deze mamapoes en haar kittens werden met een smoes bij ons binnengebracht. Tsja... Bij ons zijn jullie in elk geval wel welkom!
 

Hoi, ik ben Fusilli en ik ben een onbewust ongehuwde moeder. Bij het buitenspelen kwam ik een knappe kater tegen, van het één kwam het ander en toen was ik ineens zwanger. Ik kreeg prachtige kindjes waar ik goed voor heb gezorgd. Mijn kindjes hebben allemaal al een eigen huis gevonden en nu ben ik aan de beurt om ook een huisje voor mezelf te krijgen.
Ik ben een lieve makkelijke poes, kom gelijk kopjes geven en hou erg van geaaid worden. Ik ben natuurlijk al een volwassen poes, een groot voordeel daarvan is dat ik bijvoorbeeld al weet dat gordijnen zijn om ’s avonds dicht te doen en niet in te klimmen en dat planten het ook beter doen als er niet constant een kat in klimt. Een ander voordeel is dat je al kunt zien wat mijn karakter is. Van mij weet je al dat ik een lieve poes ben die graag knuffelt.

Dus, zoek je een lieve kroelkat in de bloei van haar leven, dan ben ik je vrouw. Doe maar een belletje met kattenbemiddeling, dan kunnen we een afspraakje maken en kijken of het klikt!

Geplaatst op 03-08-2016
Sam en Leslie
VV

Sam is momenteel nog niet te reserveren.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 03-08-2016
Leslie en Sam
VV

Later meer gegevens.
 

Geplaatst op 02-08-2016
Morris
BK

Deze kater namen we over van onze collega's van Dierenasiel Sint Truiden omdat hij aids-positief is.

Een schouder om uit te huilen

Misschien ben ik snel om mezelf aan je voor te stellen,
misschien trek ik mezelf voor.
Misschien had ik braaf in de rij moeten wachten,
maar ik wil het van de daken schreeuwen!

Ik ben jouw schouder om uit te huilen,
ik ben jouw schouder waar je tegenaan kan leunen.
Jij bent mijn schouder om te kussen,
jij bent mijn schouder die ik wil omhelzen.

Ik heet Morris, en ben aids-positief. Afgelopen maandag kwam ik binnen in Buddy kat, de unieke aidskattenopvang van Zwerfkat in Nood.
Na een paar maanden in het dierenasiel van Sint Truiden te hebben gezeten, mocht ik eindelijk mijn koffertje pakken en aankloppen bij deze lieve mensen. Ik mag hier logeren, en hoe geweldig is dat hier!
Op onderzoek uit, alles ontdekken, elk hoekje van de kamer nam ik onder de loep, het is hier zo gezellig!
Ik sloof me graag uit voor iedereen en alles, omdat ik ontzettend klef ben.
Wanneer we blikken uitwisselen, kruip ik dicht tegen je aan. Ik strek mijn pootjes om je nek en omarm je liefdevol. En zo blijf ik nog wel een tijdje hangen, want omhelzingen worden tegenwoordig veel te weinig gedaan.
Ik tover brede glimlachen op ieders gezicht, er wordt zichtbaar genoten van mijn pootjes om jouw nek.
Ja natuurlijk zoek ik een huisje! Kom maar in mijn pootjes, krijg je dikke knuffel van me! Heel veel liefs van het peace mannetje Morris xxxx

Geplaatst op 01-08-2016
Sheldon
26

Sheldon werd jaren geleden achtergelaten door mensen die verhuisden en zwierf al jaren door de wijk. Toen een buurtbewoonster zag dat hij enorme ontstekingen had, schakelde ze ons in.

Ik voel me goed, ik voel me ziekjes...
Het gaat heel erg op en af met mij.
Ik krijg nog steeds dagelijks mijn 2 spuitjes
Dat gaat goed, ik voel ze niet.
 
Nu heb ik een vriendinnetje,
ze slaapt steeds bij mij,
Maar ze logeert hier maar eventjes,
andere mensen hebben haar geadopteerd.
 
Ach ik ben vriendjes met alle soortgenootjes
ook met de hond des huizes,
ik vind snel weer iemand die naast me willen liggen
anders zoek het schootje van het vrouwtje weer op
ligt lekker, en ik krijg dan heel veel aaitjes, heerlijk
eigenlijk is zij mijn grootste vriendin.
 
Ik krijg de liefde die ik nodig heb hier,
alle aandacht die ik wens
en door alle ziektes die ik heb, door mijn op en af leventje
weet ik dat ik hier blijf ,  
In dit huisje weten ze hoe ik ben, wat ze moeten doen,
als het eens een dagje minder gaat,
We praten dan uren met elkaar, ik kan hier alles kwijt.
Er wordt niet boos gedaan als ik weer eens zo ziek ben,
dat ik alles overgeef, dat ik heel erg suf ben.
 
Mijn ziekenbedje wordt dan gewoon weer uitgehaald,
knuffeltjes en een warmtekussen bij me gelegd.
Opvangmama poetst en poetst, want ik gooi mijn maagje zo vaak leeg.
Maar zij en ik, we weten samen, alles komt goed..
Morgen gaat het weer (eventjes ) beter
 
Dikke knuffel van Sheldon

Geplaatst op 01-08-2016
Charley
13

Later meer gegevens.

Voorlopig niet te reserveren wegens medische redenen.

Geplaatst op 01-08-2016
Aran
13

Deze kittens werden tijdens het noodweer uit de bosjes achter het huis van de meldster gehaald.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 01-08-2016
Aslan
13

Deze kittens werden tijdens het noodweer uit de bosjes achter het huis van de meldster gehaald.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 01-08-2016
Nolan
13

Deze kittens werden tijdens het noodweer uit de bosjes achter het huis van de meldster gehaald.

Later meer gegevens.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg