Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In APRIL 2016 hebben 22 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-04-2016
Miesh
121

Lieve Miesh,

 

Lieve mensen hadden je op straat gevonden en had je laten onderzoeken bij de dierenarts. Al snel bleek dat je aids positief was.

In november kwam je bij ons in de opvang, via Buddykat. Wat was je een leuk katje!

Speels, lief, nieuwschierig en vooral een grote babbelkous!

We hebben enorm genoten van je gekke kuren, de fratsen die je al eens kon uithalen, onze persoonlijke wekdienst ’s morgens…

Gisteren ben je vertrokken naar je nieuwe definitieve thuisje, waar je lekker alleen bent, alle aandacht alleen kan opeisen en je je heerlijk kan laten verwennen.

We zullen je missel, lieve Miezel, maar je komt zeker in een warm nestje terecht nu.

Dikke kus,

Je opvangmama Dorien

Geplaatst op 28-04-2016
Pearl
7

Pearl is verlamd aan haar achterhand, waardoor ze hulp nodig heeft met urineren. Ze leert echter steeds beter omgaan met haar handicap en ze mag voorzichtig uitkijken naar een adoptant die het ziet zitten om voor haar te zorgen. Haar filmpje toont hoe het leegduwen van haar blaas in zijn werk gaat.

Geen LEVEN of GEEN leven
 
Nadat ik als gastgezin het telefoontje kreeg, dat er een verlamde kat in mijn opvang zou komen, wist ik dat hier nog veel over gesproken zou gaan worden. Pearl was verlamd maar de eerste foto van de rug, door een andere dierenarts genomen, gaf geen letsel te zien. Dit gaf hoop, want het kan zijn dat zij niet bewegen kon door de harde klap waarbij alles beurs en pijnlijk is en het met rust en pijnstillers zou bijtrekken. De dierenarts vertrouwde het niet en maakte een nieuwe foto. Hij vertelde mij het slechte nieuws dat er wel degelijk een breuk in de ruggen wervel zat, die zo ernstig was dat er geen herstel meer mogelijk was. Nou dat was voor mij duidelijk een blijvende verlamming, niet katwaardig. Niet meer kunnen rennen, klimmen, springen achter een vogeltje aan…
 
Maar toen keek in haar sprankelende ogen. Zo parmantig als ze daar zat. Ze keek mij aan en het straalde van haar af, oké ik ben verlamd en wat dan nog, mag ik dan daardoor niet meer leven?
Ik twijfelde en na overleg met achterban en dierenarts werd besloten haar een kans te geven. Mijn mening onveranderd, was het onwaardig dan zouden we de stap moeten nemen.
Haar kamertje werd naar haar wensen ingericht. Alles laag, meer afleiding op grond hoogte, want daar was het voor Pearl te doen. Maar toen….
 
Onze Queen Pearl ontpopte zich als een diva die er wel degelijk toe doet. Ze heeft een sterke wil. Waar deze dame op wil komen, daar komt ze op. Vaak heb ik stiekem om de hoek gestaan om te ontdekken hoe ze het voor elkaar speelde om ergens op te komen. Ze heeft 2 sterke voorpoten die steeds sterker worden en hiermee trekt ze zich omhoog alsof ze geen handicap heeft.
Zet ik haar het bakje met vlees neer, dan is zij nog eerder op haar kontje daar geschoven dan ik. Probeer haar maar niet vast te houden als zij het niet wil, dan spartelt ze als een vis op het droge en is ze beresterk. Nou zeg hoezo niet kat waardig, dan is zij mij de baas!
 
Natuurlijk heeft Pearl haar beperkingen en niemand weet hoe lang het zo goed met haar blijft gaan. Een kattenbak is niet nodig, want zij voelt geen aandrang om te plassen of te poepen. Twee maal daags wordt Pearl gemasseerd en krijgt ze haar blaas leeg geduwd. Tijdens de massage komt al vaak de ontlasting eruit. Mooie drolletjes hoor. Poept ze mooi in een doekje. Dat lijkt allemaal moeilijker dan het is, ze heeft er geen last van. Kijk maar eens naar de filmpjes. Het leeg drukken van de blaas moet wel goed gebeuren zodat er geen urine achter blijft. Hier kan ze blaasontsteking door krijgen. Het neemt ongeveer twee maal daags een kwartier in beslag en oefening baart kunst.
Ze krijgt 1 maal per dag haar pijnstiller, zodat wij zeker weten dat ze geen ongemakken heeft.
 
Pearl is vriendelijk, nieuwsgierig en speelt graag. Met wat fantasie en aanpassingen zal zij op plaatsen kunnen komen waar ze ook graag komen wil.
Pearl zit nu op een vrij kleine ruimte, waar weinig voor haar te ontdekken valt. Hoe oud Pearl wordt weten we niet, maar we weten wel dat wij haar leven zo spannend mogelijk willen maken.
 
Mijn mening is onveranderd, indien het niet meer waardig is moet er ingegrepen worden, maar op mijn mening naar deze beslissing toe heb ik wel bijgesteld.
Een verlamde kat heeft net zoveel recht op leven dan ieder andere kat die in de opvang komt, dat is wat Pearl mij geleerd heeft.
Mijn standpunt is nu duidelijk, geeft haar een baasje die voor haar handicap wil gaan!
 
Ze zeggen wel eens dat liefde (voor katten) blind maakt. Pearl heeft mij geleerd dat je verder moet kijken dan alleen het handicap. Er is ook nog een karakter, een wil en een doorzetting vermogen. Ieder dier is anders. Probeer daar naar te kijken en dan pas je besluit te vormen.
Wij hebben dat gedaan en hebben ervoor gekozen dat Pearl mag leven met een LEVEN, voor zolang als ZIJ dat wil.
 
Jouw opvang baasje.

Geplaatst op 26-04-2016
Tux
Villa Vagebond

Tux liep al enkele weken rond bij de melders. Hij was van niemand en kwam daarom binnen in ons kattenasiel.

Hey, ik ben Tux. Wat vinden jullie van mijn tuxedo look? Ja... Ik ben een mooie zwart/wit katje met een knap snoetje hé? Ik ben ook heel lief maar ik ben wel een beetje gevoelig. Bij mensen heb ik tijd nodig om te ontdooien maar eens je mijn muurtje afgebroken hebt, ben ik helemaal van jou! Vroeger legde ik mijn oortjes plat in de nek maar nu niet meer hoor. Nee, ze blijven lekker recht staan. Ik durf zelfs al eens mijn oogjes half dicht knijpen als blijk van appreciatie voor de liefdevolle strelingen. Onder mijn ruwe bolster zit wel degelijk een zachte pit. Ben jij een geduldig iemand ? Heb jij tijd om mij te laten ontdooien op mijn eigen tempo ? Kom je mij eens bezoeken? Ik wacht op jou! Bel me!

Geplaatst op 25-04-2016
Grijsje
26

Deze kater werd al lang gevoerd, maar werd door de meldster al een week lang niet gezien. Toen hij weer opdook was hij er niet best aan toe met ernstige letsels aan zijn kop.

Hallo,
 
Ik ben Grijsje grijs,
en ik zoek een eeuwig paradijs.
Een warm mandje waar ik in kan soezen,
misschien nog wel met andere mooie poezen.
Ik ben een lieve kater, hou van alles wat leeft,
mensen, katten, honden, alles wat me liefde geeft.
Ik ben altijd vrolijk, nooit een keertje boos,
ik ben gewoon een hardstikke gekke doos!
Zeker als je me aait en kriebelt,
met me speelt en met me giebelt.
 
Grijsje is een rustige lieverd, die je begroet als hij je ziet.
Kom eens een keertje kijken naar hoe dit kereltje geniet!
 
Dikke knuffel van Grijsje xx

Geplaatst op 23-04-2016
Cliff
18

Deze kater liep al wekenlang rond een verlaten gebouw.

Hoi iedereen

Ik ben Cliff en ik woon nu al een tijdje bij mijn opvangmama. 
Mijn baasjes zijn verhuist en hadden me zomaar achtergelaten met alleen mijn krabpaal en kattenbak als gezelschap. Dat was best saai en eenzaam. 
Toen er vreemde mensen binnen kwamen was ik blij hen te zien en ik ging hen alle dagen luid spinnend begroeten, ik liet me van mijn beste kant zien. Ze waren heel lief voor mij en ik kreeg terug elke dag eten. Maar het werd kouder en toen vonden ze dat ik maar moest verhuizen. Zo kwam ik bij mijn opvangmama terecht. 
Ik amuseer me hier best wel goed, heb veel kattenvriendjes en krabpalen waar ik op kan spelen. Maar ik mis toch een gouden mandje. 
Volgens mijn opvangmama ben ik een mooie man, zo noemt ze mij altijd, dus er zal wel iets van waar zijn zeker. Ik ben ook heel lief en speels, ik geef zelfs liefdesbeetjes.
Als er nu iemand zegt, yes, die mooie man mag bij mij komen wonen, dan moet je alleen maar contact opnemen met kattenbemiddeling en dan mag je mij ontmoeten.
See you soon!
 
likjes Cliff
Geplaatst op 21-04-2016
Teun
125

Achilles en Teun werden overgenomen van een gezin waar de katten vanwege gezondheidsredenen niet meer konden blijven.

Mijn opvangmama vraagt of ik me even wil voorstellen.

Nou daar komt hij dan. Ik ben Teun. Volslank van lijf, lekker sociaal en lekker aaibaar. Ik ben samen met Codi bij mijn opvangmama gekomen. Maar ik doe het lekker op mijn manier. Rustig aan dus. Maar naar een paar dagen kom ik helemaal los en controleer het hele huis.
Ik ben tevreden met weinig maar met eten heel kieskeurig. Mijn favoriete plek is de krabpaal of de vensterbank lekker in de zon liggen of lekker iedereen begluren die voorbij komt lopen in mijn omgeving. Zoek je een artikel voor een roddelblad. Klop maar bij mij aan. Ik volg iedereen in huis wat ze aan het doen zijn. Vooral mijn opvangmama. Want die heeft de trommel met “snoepjesssss”.

Mijn wens is een huisje waar een warme mand, krabpaal staat en vensterbank voor mij is.

Wie o wie heeft een krabpaal thuis en een vensterbank en zoekt nog een volslanke heer met goede manieren. Dus bellen maar. Ik sta overal voor open. En mijn koffertje heb ik zo gepakt.


Lik en poot van Teun.

Geplaatst op 17-04-2016
Norietje
7

Dit zieke poesje had zich aangesloten bij een zwerfkattenpopulatie.

Hallo!!
 
Mijn naam is Norietje, mijn opvang mama zegt dat ik een speciaal katje ben. Omdat ik gekke geluiden maak en altijd mijn tong uitsteek.
Ik knor een beetje zoals een varkentje, dit komt omdat ik vroeger heel erg niesziek ben geweest en daardoor ontbreekt er iets in mijn neusje. Maar ik ruik nog alles hoor! Lekker natvoer njam njam, catnip en valeriaan, ik ruik het allemaal graag!
Ook ontbreken er vanvoor in mijn gebit een paar tandjes, daarom steek ik mijn tong altijd uit. Pfoeh, wie heeft er nu voor tanden nodig, ik krijg nog altijd alles goed geknabbelt hoor!
Ik ben nog wat bang en hou me meestal wat op afstand. Maar ik kan makkelijk opgepakt worden als ik je wat ken en dan hou ik er van om geknuffeld te worden. Ik knabbel dan soms wat aan je vingers maar dat is alleen maar om te spelen hoor.
Spelen vind ik trouwens ook leuk. Als mijn opvangmama daar is met het eten begin ik al te miaauwen en draai ik rond haar, ik wil eerst uitgebreid geaait worden voordat ik ga smikkelen van mijn lekker eten!
Als je me wat tijd geeft kom ik wel naar je toe, maar het duurt even eer ik mensen vertrouw.
Kom jij me snel bezoeken?

Geplaatst op 16-04-2016
Snoes
108

Lieve Snoes
Op een dag ging de telefoon en er werd gevraagd of ik een katje kon opvangen. Het zou om een aanrijding gaan. Ocharme, ja laat maar komen.
Er kwam een lieve meneer uit Houthalen die je bracht. O jee, je was er erg aan toe en heb je meteen naar onze dierenarts gebracht. Die zei dat je erg in shock was en ook niks kon zien, je achterpootjes waren verlamd. Gelukkig werden er geen breuken gevonden in je pootjes of rugje. Je kreeg de nodige medicatie en pijnstilling en moest een nachtje blijven. De volgende dag mocht je mee naar huis maar het was een beetje uitzichtloos en ik vreesde voor het ergste. We hielden de moed er in en ik begon je elke dag te masseren en gaf je medicijntjes tot er plotseling beweging kwam in je staart en rechter achterpootje. We mochten naar een lieve fysiotherapeute die ons oefeningen leerde die we dagelijks moesten doen.
Vandaag een aantal weken verder mag je al naar je gouden mandje vertrekken. Je loopt goed en je bent een vrolijke jonge meid, ik ga je heel erg missen. Soms als je ergens van schrikt lopen je achterpootjes eventjes niet mee maar ook dat gaat hopelijk nog over.
Lieve , lieve Snoes, je gaat naar hele lieve mensen waar ook lieve vriendjes wonen die allemaal goed voor je zullen zorgen. Je zult nooit alleen zijn.
Met tranen in mijn ogen laat ik je gaan.
Lieve Snoezepoes ik wens je veel liefde en geluk in je gouden mandje.
Je opvangmama

Geplaatst op 14-04-2016
Koos
BK

Deze kater namen we over van een dierenasiel omdat hij aids positief is.
 

Ik ben het stralende middelpunt in Buddy Kat met de nadruk op 'stralend'. 
Iedere dag zorg ik ervoor dat mijn zwarte pak proper blijft en het zonnetje straalt. 
Ik zet mijn allerliefste snoetje op en wacht rustig op de verzorgster die van dienst is.
 Als ze er is, laat ik me meteen horen want dan is het etenstijd. 
Ik weet het, ze hebben me een beetje verwend en er zijn bepaalde dingen die ik niet meer lekker vind. 
Maar gohhhh, hoe zou je zelf zijn als je zoveel keuze hebt gekregen van tevoren ;-)
Nadat ik heb gegeten, vlei ik me neer op de bank. Kom maar bij me zitten, jaaaaa, hier zo, kort naast me. Dan kan ik meteen op je schoot kruipen, heerlijk die handen over mijn rugje en kopje voelen strelen. 
Wil je al stoppen? Neeeeee, ga nog even door joh, ik geniet hier zo van! 
Mijn motortje draait dan op volle toeren en heel soms begin ik gewoon letterlijk te kwijlen van genot, hihi. 
Als de verzorgster begint met kuisen en afwassen en al die dingen, zet ik mijn zielige snoetje weer op. Dat werkt hoor, binnen de kortste tijd komt ze weer bij me zitten en krijg ik knuffelronde 2-3-4 ......
Het enige wat ik niet zo leuk vind, zijn andere katten. 
Oké, met Ollie kan ik het goed vinden maar hij is dan ook ontzettend rustig.
Maar liefst zou ik een huisje met mensen willen krijgen, helemaal voor mij alleen. 
Je krijgt er vast en zeker geen spijt van. Ik wijk niet van je zijde en ik beloon je met kopjes, pootjes kneden en prrrr prrrr prrrr.
Ik wacht al heel erg lang op dat zogezegde gouden mandje.
See you soon, ik wacht op jou, doeiiiii.
 
Koosje xx
Geplaatst op 14-04-2016
Rossie
VV

De meldster voerde deze kater al een hele tijd, maar gaat verhuizen. Niemand anders zou zich dan om hem bekommeren.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 14-04-2016
Ollie
BK

De zieke kater van onze vangactie in de Ardennen.
 

Toe maar Ollie, stel jezelf maar even voor, we blijven lekker bij je zitten.
Hoi, en goh. Mijn grote moment is aangebroken en ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik ben hier al een half jaar, en nu pas ben ik eraan toe om geadopteerd te worden. Dat voelt ja, gewoon een beetje eng en onwennig. Ik heb geen PR skills, ik ben gewoon Ollie. Ollie van de Ardennen. Wat moet ik zeggen. Dat ik veel heb meegemaakt? Ja, dat klopt, heel veel meegemaakt zelfs en dat was geen lachertje. Er lopen nog veel vrienden buiten, anoniem, hunkerend naar een warm plekje, een veilige haven.
Ik heb gewoon geluk gehad, juiste tijd, juiste plek. Bij de vuilnisbakken, op zoek naar wat eetbaars, daar werd ik gespot. Ik was ziek en blijkbaar zagen ze dit aan mijn oogjes. Het duurde niet lang, of ze hadden me te pakken. Zo voelde dat in eerste instantie, want ik was niet zo thuis met menselijk contact. Meestal hield ik me gedeisd en liep ik al sluipend door het park.
Ik ben aidspositief, zeg het maar even. Mijn tandjes zijn getrokken en mijn bekkie is gezond. Mijn ogen kunnen weer stralen, want mijn hartje is geheeld.
Ik geniet van handen, van zachte streeltjes. Ik wist niet, dat contact met jullie zo hemels kon zijn. Ik durf zelfs mijn buikje te tonen, daar mag je zachtjes kriebelen. Rust is een must. Ik ben niet zo van kleine rennende kindervoetjes, ik kan nog wel eens schrikken van onverwachtse geluiden.
Maar het rammelde blikje met temptation snoepjes? Dat geluidje kan ik wel waarderen, dan kom ik aangehuppeld om te smakken :-) Mijn ronkmachientje gaat aan, en met knedende voetjes, kijk ik lodderig in je ogen. Ik ben gewoon Ollie.
Andere katten zijn prima, maar die moeten niet zo de baas willen spelen, want dan kruip ik weer op mijn plankje.
Als ik mezelf moest omschrijven met 5 woorden? Dan zou dit zijn: Gevoelig, aanhankelijk, verlegen, zacht en een heel groot hart.
Ik mag nu op zoek gaan naar mijn soulmate, mijn beste vriend voor het leven, voor eens en altijd. Waar ik nog meer ga opbloeien en waar het niet erg is, dat ik aidspositief ben. Heb jij liefde te geven? Jij krijgt het dubbel terug. Ollie, 5 jaar x
Geplaatst op 14-04-2016
Lilly
VV

Karel en Lilly werden afgestaan door een mevrouw die naar een rusthuis is verhuisd en haar katten niet mee kon nemen.
 

Lilly, kom je eens wat over jezelf vertellen? Doe maar lekker pretentieus en hautain!

Omdat mijn baasje naar een appartement verhuisde, belandde ik in Villa Vagebond en toen ik hier aankwam gingen de mondhoeken van de verzorgers naar boven en die bleven zo úren staan. Hun hart ging verschrikkelijk tekeer en bonkte in hun keel. Hun ogen kregen een waterige blik en een ieniemienie traantje werd weggepinkt. Het enige wat ze konden zeggen was: ‘Oooh! Aaah! Wat is ze überschattig!” Ach ja, ik kan dit heel goed begrijpen hoor. Heb je al eens naar mijn foto gekeken? Je zou voor minder in zwijm vallen. Ik ben voorzien van een prachtig tricolor jasje met een speciaal patroon. Ik stond dan ook op de eerste rij toen schoonheid werd uitgedeeld. (Sorry broertjes en zusjes voor het ellebogenwerk van toen, maar ik moest en zou het mooiste vachtje hebben.) En zie je die fonkelende oogjes? Die weerspiegelen mijn innerlijke schoonheid: lief, zachtaardig, charmant, attent, gracieus, aimabel, hartveroverend, vertederend en zo kan ik nog even doorgaan. Elk positief adjectief dat je in de Dikke Van Dale vindt, het is op mij van toepassing! Nee hoor, ik overdrijf niet! Vraag maar aan mijn personeel. Moet je wel even mailen of bellen hé?! Dan kunnen we eens kennis maken. ‘Kay?

Groetjes,

Lilly

Geplaatst op 10-04-2016
Karel
VV

Karel en Lilly werden afgestaan door een mevrouw die naar een rusthuis is verhuisd en haar katten niet mee kon nemen.
 

Kareltje, het is jouw beurt! Jij mag je voorstellen. Doe maar iets excentriek want jij bent ook een specialleke!

‘Kay, hier komt 'em! A horse, a horse, my kingdom for a horse!

Dit bekende zinnetje komt uit Shakespeare’s Richard III. Maar weten jullie wat dit eigenlijk betekent? Wel, ik heb het eens gegoogled en het is: “een sterke wens van iets dat relatief simpel of goedkoop is, in vergelijking met een koninkrijk dat op dat moment niet veel waarde heeft”.

Ik zit nu al een tijdje in Villa Vagebond omdat mijn vorige baasje naar een appartement verhuisde en ik begin het eerlijk gezegd wel een beetje beu te worden. Daarom schreeuw ik het van de daken: “een mandje, een mandje, mijn koninkrijk voor een mandje!” Begrijp me niet verkeerd. Hier in de opvang heb ik al een mandje en ik word hier heel goed verzorgd maar ik wil meer. Dit is slechts een tijdelijk mandje. Ik wil een, je weet wel, forever mandje! Het hoeft geen duur mandje te zijn. Eigenlijk ben ik al content met een kartonnen doos met daarin een lekkere, zachte fleece. Meer heb ik niet nodig. Meerdere dozen zijn natuurlijk ook welkom! Dan kan ik daar een kasteel van maken zoals de echte King Richard er eentje bezat. ‘Camelot castle’ dat moet je eens googlen joh! Dat wil ik ook wel! Wat heb ik jou te bieden? Mijn koninkrijk! Materialistisch stelt dit niet veel voor. Ik heb weinig bezittingen maar mijn inborst daarentegen... die is onbetaalbaar. Ik heb liefde in overvloed en ik ben uiterst aanhankelijk. Deze kwaliteiten wil ik met jou delen maar maar ik eis wel een tegenprestatie namelijk, dat forever mandje! Hebben we een overeenkomst? Staat dit mandje in jouw kasteel? Kom je eens kennis maken? Mijn adoptiecontractje ligt al klaar en de inkt van mijn pootje is al lang droog. Er moet juist nog jouw kriebeltje onder. Snap je hem?

Ik wacht op jou!

Dikke poot,

Karel (vanaf nu King Richard, Ritchie voor de vrienden)

Geplaatst op 06-04-2016
Fleur
VV

Deze poes hing al een tijdje bij de melder maar hij kon haar niet houden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 05-04-2016
Blackie
Villa Vagebond

Dit meisje werd in Rekem gevonden. Baasje was verhuisd.

 

Ik heb een raadseltje voor jullie! Weten jullie wat dat plekje onder mijn kin is? Op de foto kan je het duidelijk zien.
Etensresten? Neen, dat is het niet. Catmilk? Nope, ook niet. Eten en drinken gaat in mijn bekje, niet ernaast! Een wrat? Neen, gekkerd! Mijn huid is zo gaaf als die van een baby. Ik zal het je verklappen. Het is een zeverbel! Grappig hé? Tja, zo ben ik. Als men mij begint te aaien, dan kwijl ik van genot en produceer ik zeverbelletjes. En dan ga ik ook met mijn pootjes kneden. Ik ben wel een beetje kieskeurig want ik wil alleen maar op mijn kopje gestreeld worden. Doe je dit niet, dan krijg je een haal. Tja, voor ik hier terecht kwam, woonde ik een paar maanden buiten. Weet je nog? Ik ben het bungalowkatje met heel veel pech. Mijn eerste baasje overleed en mijn tweede mensje verhuisde naar Italië. Daardoor heeft mijn vertrouwen een flinke knauw gekregen. Bij mensen moet ik nog ontdooien maar met andere katten kan ik heel goed opschieten. Eerst verbleef ik in de quarantaineruimte maar nu woon ik bij Doris en Drup in de Noordpoolkamer. Lekker gezellig samenzijn!

Ik verblijf nu dus al een tijdje in Villa Vagebond en de verzorgers hebben mij verteld dat het tijd wordt om mijn eigen dienaars te zoeken. Ik ben er klaar voor, zeggen ze! Bovendien ligt mijn adoptiecontractje reeds klaar in het kantoor. Alles is reeds ingevuld en ik heb al getekend met een pootafdruk. Er moet juist nog een kriebeltje onder gezet worden door een mensenhand. Dat van jou?
Normaal gezien moet je bij een contract altijd oppassen voor de kleine lettertjes maar niet bij dat van mij hoor. Ik kan je het verzekeren: er staan geen vervelende clausules in. Alles is simpel en klaar!

Geplaatst op 05-04-2016
Gebo
13

Gevonden op een kinderboerij, erg sociaal.

Later meer info

Geplaatst op 03-04-2016
Darjeeling
9

Hoi, ik ben Darjeeling. Ik ben genoemd naar de thee. Met mijn mooie zwarte velletje ben ik echt een sieraad voor uw interieur. Men zegt wel eens, elke vrouw moet een little black dress in haar garderobe hebben. Dat weet ik niet zo hoor, maar iedereen zou eigenlijk wel een little black cat in huis moeten hebben! Zwart kleurt immers overal bij.

Ik was al elf weken toen ik bij de mensen kwamen wonen. Ik moest wel een beetje wennen, maar nu heb ik het hier heel erg naar onze zin. Heerlijke mandjes om in te liggen, krabpalen om in te klimmen en aan te krabben, speelgoed en kattenvriendjes om mee te spelen en natuurlijk heerlijk eten. Ik vermaak me hier wel!
Pleegvrouwtje zegt dat ik een genot ben om naar te kijken. Dat is wel even een aandachtspuntje; zoals je moeder vroeger al zei: “kijken doe je met je oogjes, niet met je handjes”, dat vind ik dus ook. Aangeraakt worden, daar hou ik niet zo van.

Wij zoeken dus mensen die dat accepteren, die niet boos worden of teleurgesteld zijn als ik niet op schoot kom en niet geaaid wil worden. Mensen die al een knuffelig kitten hebben om te aaien en op schoot te nemen en daar een vriendje voor zoeken om mee te spelen en tegenaan te liggen, want daar ben ik heel erg goed in! Ik ben een echte katten-kat, als ik een kat zien die ik  nog niet ken dan ga ik er gelijk naar roepen, prrtt, prrtt of die misschien met mij wil spelen. Dus, heb je maar één katje en zoek je daar een vriendinnetje voor, denk dan ook eens aan mij.

Geplaatst op 03-04-2016
Jorre
124

Dag mijn vriend !

Het is zover Jorre. Jij mag vertrekken. Neen niet zomaar opnieuw dat enge transportbakje in.
Jij mag naar je nieuwe thuis. De laatste kleine “grote stap” nemen.
Ik weet het, je vertrouwt het niet. Geen nood, je komt goed terecht.
Je gaat niet alleen zijn. Neen, er wachten 6 nieuwe vriendjes op jou.
Eentje, gaat jou bemoederen, liefhebben en gezelschap houden. Dat werd mij verteld, dus ontspan je maar.
Je krijgt alle tijd. Je mag jezelf zijn. Ze gaan onvoorwaardelijk van je houden.

Dag mijn lieve vriend !

Geplaatst op 03-04-2016
Mora
20

Mora heeft haar gouden mandje gevonden. Ze is gisteren vertrokken.

Na wat ze heeft meegemaakt, heeft ze dit wel verdiend.

Weet je nog? Haar rechter voorpootje werd geamputeerd omdat het niet meer te redden was.

Het moest ook nog tweemaal worden bijgewerkt omdat de wonde niet genas. Maar Mora onderging

dit allemaal zonder morren. Ze bleef een even enthousiaste meid. En dat vierde pootje dat miste ze al gauw niet meer. Achter ons Grise hollen, het was een lust om te zien. Trappen op en af, geen probleem. Kattenkwaad uitsteken, ja hoor. Maar dan kon ze je ook zooooooo lief aankijken met haar grote, groene ogen dat je niet boos kon worden.

Ze vertelde ook constant hele verhalen en vond het ook fijn als je het spel meespeelde. Ze bleef maar geluidjes maken, hoog, laag, soms schril en soms vergezeld van niet mis te verstane lichaamstaal. Aaitjes wilde ze dan, maar alleen van mij.

Ze zal met haar charme en mooie ogen haar nieuwe baasje vlug inpakken en dan zal ze ook daar lekkere brokjes versieren. Maar het is haar zeker gegund. Wij wensen baasje en ons dappere Mora alle succes van de wereld.

Geplaatst op 02-04-2016
Chanel
24

Chanelleke, het is gelukt !  We hebben een match voor je gevonden !
We wisten dat het even kon duren, want ja je bent een ietsiepietsie bang om je helemaal over te geven.
Je wil wel maar…
Maar kijk, er is iemand die jou alle tijd van de wereld wilt geven en dat zochten we nu net voor jou he.
Ondanks dat je geen knuffelkatje bent ben je wel altijd heel erg aanwezig in huis.  Overal waar wij zijn, ben jij ook.
Je bent heel graag in de buurt van de mens dus het komt zeker en vast goed met je.
Je nieuwe baasje werkt van thuis uit , wohoo super toch voor jou , altijd iemand om je heen.  Kan je de hele dag liggen kijken wat hij zoal aan het doen is want je vind alles heel erg interessant he.
En als je dan nog op tijd en stond een snoepje krijgt ben jij helemaal tevree !
Je zusje Dieuwke doet je de groeten nog, zij is ondertussen een knuffelkont eerste klas geworden dus wie weet…
Lief Chanelleke, zot frikadelleke het ga je goed ! Ga nu maar heerlijk genieten!
Liefs van je opvangmama’s
x

Geplaatst op 02-04-2016
Arya
4

Dit lieve tamme poesje werd gevonden vlakbij een drukke straat. Ze zat 3 weken in de badkamer van de meldster.

 

Hallo allemaal, 
Ik ben Arya … ik ben heel lief en sociaal, ook een goede prater ;-)
Ik zal alles doen om je aandacht te krijgen; heel lief miauwen, vele likjes of een kopje geven.  Na één aaitje of een mooi woordje begin ik al meteen te spinnen.
PPrrrr hier hou ik zoveel van! Ik loop overal met je mee, het liefst lig ik op je schootje te rollen. Ik krijg er geen genoeg van! 
Hier ben ik lekker thuis de baas, hihi ;-)
Bij mijn meldster die me drie weken een warm huisje gaf, kon ik niet blijven omdat ik met de andere soortgenootjes het niet zo goed kon vinden. 
Maat ik ben wel héél lief voor mijn mensjes die me verzorgen.
Ik sta al uit te kijken naar mijn eigen gouden mandje. 
 
Groetjes A R Y A  !
Geplaatst op 02-04-2016
Beetle
Villa Vagebond

Achtergelaten door baasje...

Hai, ik ben Beetle, een oude rakker die reeds 16 lentes achter de rug heeft. Op mijn bejaarde leeftijd belandde ik in het asiel. Erg hé? Ik moet nu op zoek naar een nieuwe thuis maar wie zal er interesse hebben in mij? Het kittenseizoen staat namelijk in de startblokken en dan staan die schattige kittentjes natuurlijk op de eerste rij om de geadopteerd te worden. Begrijpelijk, maar niet echt plezant voor mij. Hoe lang moet ik nog in het asiel verblijven? Weet je, een oudere kat adopteren heeft ook voordelen. Ik ben een rustige kater. Ik zal jouw gordijnen dus niet verscheuren en jouw meubilair in zijn waarde laten. Ik zoek een rustig huisje waar niet te veel drukte heerst. Wil jij mij nog een goed pensioentje bezorgen? Ik kijk er naar uit om je te leren kennen! Tot gauw?


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg