Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In FEBRUARI 2016 hebben 23 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 27-02-2016
Ayla
41

Deze mamapoes werd samen met nog een mamapoes en in totaal zeven kittens bij een van onze gastgezinnen voor de deur gedumpt.
 

Lieve Ayla,
 
Je kwam bij ons in de opvang met je kindjes die amper 2 dagen oud waren.
Al snel bleek dat je niet goed in je vel zat, je moest geholpen worden om je kindjes groot te brengen. Je viel af en je buikje werd alsmaar dikker. Je had geen fut meer, zat voor je uit te staren. Er was duidelijk iets aan de hand met je, maar wat?
Na enkele onderzoeken bij de dierenarts kwamen we erachter dat een gedeelte van je alvleesklier niet meer werkte.
Heel erg zeldzaam bij katten en het was even uitpluizen hoe we je konden helpen.
Je moest enzymen onder je nat voer en speciale brokjes krijgen als voeding.
Het was flink uitdokteren om een voedingsschema voor je te vinden waar je goed op zou functioneren. Dit was het enige dat je kon helpen!
Langzaam maar zeker klom je uit je dalletje en werd je een speelse, knuffelige poes.
Een lieverd, een schatje die alleen maar het beste van het beste verdient.
Een jong koppel is als een blok voor je gevallen en zijn heel bewust hoe belangrijk je voedingsschema voor je is.
Het was even slikken toen je naar je nieuwe huisje vertrok.
Lieve Ayla, we hebben samen een hele weg afgelegd maar je hebt het gered.
Ik wens je nog een heel lang gelukkig leventje bij je nieuwe familie.
Vergeten zal ik je nooit, je hebt een speciaal plekje in mijn hart en je blijft voor altijd het 'wonderpoesje' voor mij.
Dag lieverd, een kusje op je koppie.
 
Je opvangouders Bina en Chris x
Geplaatst op 25-02-2016
Maartje
26

Dit poesje werd jaren buiten gevoederd door mensen die daar woonden, maar een aantal weken geleden verhuisd zijn. Maartje ging daarna aan alle deuren bedelen voor eten.

Toch is ze ooit een binnenkat geweest, ze is lief, wordt graag geaaid en spint.

Heerlijk die aandacht,
wat fijn die warmte.
Ik heb veel gemist toen ik buiten leefde.
Ik kreeg eten aan elke deur waar ik mijn stemmetje
liet horen.
Honger had ik niet, en dat zie je aan me, ik ben een dikkertje.
Maar koud had ik wel, en natgeregend ben ik ook vaak.
Maar nu: wat een weelde, te wonen in een echt huis.
Ik geniet, ik kroel, ik rol, ik spin, ik zoek handjes,
heel veel handjes!!!
 
Ik zoek een huisje waar ik zalig geknuffeld word,
heb jij tijd voor mij?
 
xxx liefs Maartje
Geplaatst op 24-02-2016
Grunge
101

Deze kittens leefden in een zwerfkattenpopulatie bij een autogarage.

Hallo allemaal

Mijn opvangmama verwart me soms met Felix, maar mijn echte naam is Grunge!
Ik heb een tijdje verstoppertje gespeeld met mijn opvangmama, leek me wel leuk. Maar na een tijdje begon ik dat spelletje toch beu te worden, zeker omdat ze mij altijd moest zoeken.
Ik heb dan maar besloten om haar te gaan zoeken. Leek dat daar toch zeker niet heel gezellig te zijn?
Ik hou van aaitjes, voorzichtig wel. Bij plotse bewegingen verschrik ik me nog steeds. Ik hou het liefste nog wat afstand omdat ik me dan veel veiliger voel. Mijn opvangmama vind dat ook niet erg hoor, ze laat me gewoon doen wat ik wil. Spelen doe ik super graag! Met muisjes,balletjes, lampjes, zelfs met blokjes voor kleine kindjes. Alles ziet er voor mij uit als speelgoed! Ik kom ook wel eens bij je op de bank zitten, maar wel met de nodige meters afstand. Ik laat het wel niet toe om opgepakt te worden. Nee hoor! Daar hou ik echt niet van, dan spring ik weg en ga ik me weer verstoppen. Ik ga gewoon graag mijn eigen gangetje en dat maakt me ook heel erg gelukkig.

Ik hoop dat ik dan ook een thuisje krijg waar ik niet hoef te knuffelen, en gewoon mijn ding kan doen. Misschien als ik het wat gewoon ben word ik toch nog wel een knuffelaar! Maar ik kan niets beloven. Van veel drukte daar hou ik ook niet van. Ik zoek mensen met geduld.

Pootje Grunge.

Geplaatst op 22-02-2016
Owen
103

Deze dove kater zat bij mensen in de tuin en kon daar niet blijven.

Euuhhh, dag mensen,

Mama zegt dat ik even wat over mezelf moet vertellen. Vind ik best wel spannend, ik ben nogal timide….

Ik zal een poging wagen om mijn verhaal te delen met jullie.

Ik liep bij mensen in de tuin, eigenlijk hadden ze me liever niet in hun tuin, maar ik wist niet goed waar naar toe. Een lieve dame had me gespot en bracht me lekkers te eten. Ik voelde me ook niet lekker en ik hoor niet goed. Die dame kon me zelf geen onderdak bieden en heeft dan naar Zwerfkat in Nood gebeld. Er werd een rare kooi geplaatst met lekker eten. Ik was me van geen kwaad bewust en volgde mijn hongerige maagje. Ineens klap en het deurtje sloot achter me dicht. Was dat schrikken zeg. Ik werd mee genomen en dan kwam een dame me halen, dat bleek later mijn opvangmama.

Ten huize opvang mocht ik over lopen in een ruimer verblijf. Een bench moemen ze dat. Even moest de bench dicht blijven, tot ik een beetje bekomen was van het avontuur. Mijn opvangmama liet me kennis maken met haar kriebelende handen. Ik moest even nadenken of ik het wel leuk vond. Lang had ik echter niet nodig, ik vond dat gekriebel eigenlijk wel fijn, maar ook spannend tegelijk. Ik ging steeds meer van die handen houden, werd ook steeds gekker als die handen kriebelden. Poep in de lucht, pootjes kneden en maar spinnen.

Na de gewenningsperiode ging de bench open en werd ik uitgenodigd om de wereld buiten de bench te verkennen. Ja nou, mooi niet hoor! Ik vind het veilig in mijn verblijf. Ik heb hier mijn speeltjes, krijg op tijd mijn natje en droogje, mijn toilet staat in bereik en die kriebelende handen komen dikwijls op bezoek. Mama was het niet eens met mijn mening, ze haalde me toch af en toe uit mijn veilige ruimte. Dan kreeg ik een extra knuffelbeurt, het knuffelen was wel fijn en kammen ook, maar toch maar liever in mijn vertrouwd huisje hoor.

Al moet ik toch wel zeggen dat ik vorige week mama verrast heb. Ik had al een paar keer nieuwsgierig om het hoekje geloerd. Mama was even uit de kamer en toen ze terug kwam kon ze haar ogen niet geloven. De bench was leeg…. Ik was zo flink dat ik op de kast naast de bench durfde zitten. Sindsdien kom ik er nog wel eens meer uit, wel nog maar even. Ik durf nu al tot het einde van de kast lopen, de grond is nog een stapje te ver.

Ik heb wel het oude speelmandje voor de kast ontdekt, daar kan ik mijn gekke kuren op botvieren. En als ik de kolder in de kop krijg zie je mijn bench heen en weer gaan, mijn speelgoed ziet dan alle hoeken van mijn verblijf.

Ik ben wel een vrolijke jongen geworden, ik doe  mama dikwijls lachen. Ik kan ook heel leuk keuvelen zeggen ze hier, tja ik maak inderdaad wel graag een praatje.

Er is hier ook nog een kleine meid in opvang, die is leuk joh! Ze brengt me stiekem een bezoekje in mijn bench en dan spelen we samen. Eigenlijk ben ik door haar zo nieuwsgierig geworden wat er buiten mijn huisje te zien is.

Oh ja mag ik niet vergeten te vermelden, ik ben een echte smulpaap, ik ben helemaal verknocht aan sheba.

Ik ben nog niet zo ver dat ik kan verhuizen, maar wil al wel graag bezoek ontvangen. Ik zou het ook fijn vinden als jouw handen komen kriebelen in mijn hutje. Wie weet klikt het wel tussen ons en wil je me reserveren. Als ik dan zo ver ben dat ik de stap in het onbekende durf zetten kan ik bij jou mijn veilig plekje kiezen.

Kopje van Owen x

Geplaatst op 22-02-2016
Bo
TL

Deze kittens liepen al een tijdje rond.

Hey hallo,

Mijn naam is Bo. Met mijn broertje Billy heb ik op straat gewoond. Niks aan!
Nu zitten we lekker warm, krijgen we lekkere hapjes, top!!
Alleen die mensen die hier rondlopen, dat is wennen zeg. Gelukkig heb ik mijn broertje bij me, hij beschermt mij, zoals je dat natuurlijk van je broer mag verwachten!!!
Heel soms, mag mijn opvangmama mij, heel voorzichtig een heel klein aaitje geven. En als ze tegen mij praat, wil ik haar ook wel eens belonen met een klein spinconcert. Ze moet gewoon nog een beetje geduld met mij hebben. Maar dat is gelukkig ook geen enkel probleem, ik mag lekker op mijn eigen tempo wennen!
 

Geplaatst op 21-02-2016
Crusader
116

Hai allemaal,
 
Mijn opvangmama wil dat ik wat over mezelf vertel. Tja waar zal ik eens mee beginnen? Al zeg ik het zelf maar ik heb een prachtige uitstraling. Ik heb een mooie zachtgrijze tijgervacht en er zit ook een klein beetje wit in mijn jasje.
 
Mijn karakter … hhmmmm, moeilijk hoor! Ik hou niet zo van soortgenootjes. Kijk, ik heb liever het rijk voor mij alleen. Hier lopen ook nog andere katten rond, maar daar heb ik totaal niks mee! Ik laat hun wel voelen wie de BAAS in huis is.  Ja, ik weet dat dit niet zo lief is. Maar ik heb heel wat moeten doen om te kunnen eten hoor. Er waren altijd wel andere katten op de loer om het me af te pakken. Dat gebeurt me niet meer hoor! Aan mijn uitstraling kun je ook héél goed zien of ik boos, onzeker of bang ben. Ik ben een open boek of hoe zeggen ze dat?
 
Bij mijn opvangmama zijn er ook honden maar wat zijn dat voor vreemde wezens. Die kunnen zo staren … brrr eng hoor!!!! Ze zijn ook nog eens zo groot, nou liever niet hoor. Maar mensen vind ik wel héél erg leuk want daar krijg ik allemaal lekkers van mjammie mjammie J Ik heb toch een beetje meer sympathie voor het vrouwelijke geslacht.  Uuhhh, zou dat komen omdat ik een man ben? Ik weet het niet, zijn mannen dan echt minder zachtaardig of zit dat in mijn kop?
 
Wat betreft het spelen, de vingers van mijn opvangmama vind ik heel leuk om zachtjes tegenaan te tikken met mijn pootje. Maar ik doe dat zonder mijn nageltjes uit te steken, is dat niet lief van mij? Balletjes, muisjes en hengeltjes … daar weet ik nog niet zo goed van wat ik ermee moet doen. Misschien dat ik ze nog wel leuk ga vinden, dat moet ik nog leren snappie ;-) Wat ik ook graag doe is naar buiten kijken en dromen. Dromen dat er snel iemand is die  mij een Forever-huisje wil geven.
 
Kom je me snel bezoeken?
 
Spinkopje van Crusader 
Geplaatst op 21-02-2016
Ella
5

Zal ik beginnen met me voor te stellen?
Ik ben Ella en samen met mijn 4 kinderen zat ik buiten tot we terechtkwamen bij Zwerfkat in Nood. Als ik nu door het raam naar buiten kijk, denk ik 'gelukkig maar'. Met dat weer wil je niet meer buiten zitten met je gezinnetje hoor. 
In het begin kwam ik niet onder de kast vandaan als er mensen rondliepen, maar ik hield mijn kindjes wel goed in de gaten hoor! Nu wandel ik rustig rond en doe ik soms helemaal gek, dan ren ik rond en raas ik achter balletjes en pluimpjes aan. 
Zeg, omdat ik een mama ben wilt dat niet zeggen dat ik niet gek mag doen hè, ik ben nog jong en fit genoeg! 
Ik kom nu ook al dichtbij de mensen omdat ik weet dat ze me niets doen en me lekkere hapjes brengen. Dan ga ik al vlakbij ze lekker liggen rusten maar ik heb gewoon nog een beetje tijd nodig. 
En wie heeft er nu geen tijd voor zo een lieverd als mij?


 

Geplaatst op 21-02-2016
Kiyo
5

Jaaa, mijn beurt om me voor te stellen: ik ben Kiyo en ik ben zo gek als een deur!
Nee grapje hoor :) 
Ik speel wel enorm graag en niemand wint van me bij een wedstijdje lopen, zo snel ben ik. 
Dat verdomde rode puntje hè! Oei sorry mamapoes Ella (ik mag niet vloeken). 
En ik zal het maar toegeven ... ik ben een echt mamakindje. 
Met haar knuffelen vind ik zo fijn hè en dan lig ik te ronken en te rollen van genot. 
Dat zie je zo aan mijn lieve kraaloogjes.
Mijn opvangmama mag me ook al aaien tijdens het eten. Dat lekkers kan ik toch niet laten staan omdat er een hand over mijn rug gaat zeker, zo gek ben ik nu ook weer niet. 
Ze heeft me ook gezegd dat het stilaan tijd wordt om mijn vleugels uit te slaan en naar een huisje te zoeken. 
Dus bij deze: heb jij veel speelgoedjes en ruimte zodat ik in topconditie blijf?
Bellen maar ;-)


 

Geplaatst op 21-02-2016
Billy
TL

Deze kittens liepen al een tijdje rond.

Hey hallo,

Mijn naam is Billy! Samen met mijn zusje Bo ben ik gevonden. Gelukkig maar,
want het wordt winter en dan is het echt niet fijn om buiten te moeten leven! Nu zit ik lekker warm bij mijn opvangmama. Ik moet wel nog een beetje wennen aan het binnenleven en aan de mensen die hier wonen. Ik laat me wel al lekker aaien als ik in de bench zit. Als ik dan heel ontspannen ben, ga ik zelfs al op mijn rugje liggen om mijn buikje te laten kriebelen. Als dank, ga ik dan heel hard spinnen!
Ik heb alle tijd, zegt mijn opvangmama. Rustig wennen, ik voel mij iedere dag iets meer op mijn gemak!
Over een tijdje mag ik op zoek naar mijn gouden mandje! Ik laat je weten wanneer het zover is!
 

Geplaatst op 20-02-2016
Indy
8

Deze kat namen we over van onze collega's van Asiel Genk.

 

Hallo!
 
Ik ben Indy.
Mijn achternaam is Anajones, maar dat wordt wat lang dus laten we die maar weg ;)
Toen ik bij mijn gastgezin aankwam werd verteld door het asiel waar ik vandaan kom dat ik zeer schuw ben en 'onadopteerbaar' zou zijn...
WAT EEN ONZIN!
Vanaf het eerste moment dat ik hier ben, ben ik zeer aanhankelijk en spin ik bij het minste of geringste. Het is waar dat ik wat tijd nodig heb om me op mijn gemak te voelen en dat ik snel kan schrikken, maar als ik langer de tijd krijg zal dat steeds meer tot het verleden gaan horen!
Ik hoop dat ik een huisje vind waar ik op mijn gemak kan 'ontdooien' en dat ik vaak geknuffeld word want daar hou ik van!
 
Hopelijk tot gauw!
 
Indy
Geplaatst op 20-02-2016
Poppy
5

Hallo, ik ben Poppy.
Een naam die heel goed bij me past, heb je mijn mooie ogen en kleuren al gezien? 
De natuur kon niet kiezen of ik een tijgertje of een rosje zou worden, net zoals mijn mooie mama Ella. 
Ik ben wel nog verlegen... ik ga voor je zitten, je nieuwsgierig aankijken terwijl ik met mijn oogjes knipper maar als je dan dichterbij komt, ren ik weg. Dan speelt die verlegenheid me weer parten. Dat gaat ook niet zomaar voorbij hè, daar heb ik nog wat tijd voor nodig. 
Ik lig ook heel graag bovenop de kast voor mijn schoonheidsslaapjes maar om te eten of te spelen, ben ik zo weer beneden. Lekker smullen en dan maar op en afrennen om die caloriën weer te verbranden zodat ik af en toe ook een snoepje mag hebben :) 
Zoek jij een mooie, lieve meid en heb je geduld om me op mijn eigen tempo te laten wennen? 
Dan mag je mij een bezoekje komen brengen en wie weet word jij mijn nieuwe dienaar, euhm baasje ;) 
Geplaatst op 17-02-2016
James
VV

Deze kat was achtergelaten door mensen die verhuisden.

Lieve James...
 
Achtergelaten door zijn baasjes na de verhuizing.... 
Hoe kunnen mensen het in godsnaam over hun hart verkrijgen! Nou, hart? 
De nieuwe bewoonster trok zich godzijdank wel het lot aan van James en zodoende kwam hij bij ons. Deze verandering is nogal wat voor deze zachtaardige heer op leeftijd. Zo verlaten en dan ook nog eens ernstige spondylose. Hier krijgt James nu pijnstillers voor. Ook is hij inmiddels verlost van de klitten op zijn rug. Onze dierenarts gaf een fijn warmtekussentje kado, nou, dat doet dat stramme lijfje, vooral zijn pijnlijke ruggewervels, erg goed. 
 
Kom maar goed tot rust lieve jongen 
 
Korte omschrijving spondylose:
Arthrose van de rugwervels wordt spondylose ofwel spondylose deformans) genoemd. Hierbij wordt extra bot gevormd aan de zijkanten en aan de onderzijde van wervels. Dit leidt tot verstijving van de wervelkolom. Tevens kunnen de benige vergroeiingen drukken op de zenuwen, die uit de wervelkolom treden en de spieren, darmen en blaas verzorgen.
Het gevolg is:
• pijn aan of verlamming van de achterhand van het dier en/of
• verlamming van darm en/of blaas.
De klachten die voortkomen uit arthrose en spondylose zijn chronisch pijn en een beperking van de gewrichtsfunctie, waardoor de mobiliteit van het dier wordt aangetast.
Geplaatst op 15-02-2016
Dieuwke
24

Dieuwke heeft haar match al gevonden ! Wat snel, wat goed!

Dieuwke toch meisje jij bent met je grappig wiegend kontje in een heel groot pak boter gevallen.

Je kan volgens mij niet beter terechtkomen.  Wat een lieve dame heb jij nu als baasje (lees personeel) gekregen. Gelukzakje.

In de tijd die we nog even nodig hadden om jouw oogje te verzorgen heeft jouw nieuwe baasje haar huisje helemaal klaargemaakt voor jouw komst.

Zachte fleecedekens overal, een hele nest muisjes, krabpaal en je hebt niet één slaapmandje…nee hoor je hebt er drie !

Kan je kiezen  welke siesta je waar gaat houden en misschien kan je er wel eentje delen met je nieuwe vriendje de hond ?

Ondertussen heb ik al vernomen dat hij even kennis is komen maken en je met hem hebt staan neuzen-neuzen en dat je dat wel okay vindt. Super goed van je.

Nu nog even wat wennen aan je nieuwe omgeving en je superbaasje en dan kan je volop gaan genieten van 100% pure verwennerij. Je hebt het verdiend Dieuwke , geniet er maar van.

Dikke knuffel van je opvangmama’s en je gekke zusje Chanel

Geplaatst op 15-02-2016
Loesje
18

Lieve Loesje

Je woont al een paar dagen in je forever huisje en zo te zien heb je het er al naar je zin. Doet goed om dat te zien want hier is het maar stilletjes zonder jou ondeugende streken. Je bent hier niet zolang geweest maar je nam wel een stuk van men hartje mee toen je vertrok. De eerste twee dagen dat je hier was heb je alleen maar geslapen, je had tijd nodig om te bekomen van je leventje op straat. Vol gevaar voor zo'n kleine ukkepuk als jij, eten moeten zoeken in vuilbakken, heel je vacht stonk ernaar. Je wist al direct dat je goed zat hier want je was super sociaal. Je vond het super leuk om te spelen met je kattenvriendjes en mijn zoon had je hartje ook gestolen. Die gaat jou ook enorm missen want je hebt heel wat uurtjes bij hem gelegen. 
Nu kan je kattenkwaad gaan uithalen bij je nieuwe baasjes en hopelijk ben je ook snel het vriendinnetje van de hond des huizes.
Lieve schat, geniet er maar van zoals jou baasjes nu al van jou genieten, je blijft in men hartje zitten.

Dikke knuffel van je opvangmama x

Geplaatst op 14-02-2016
Kaan
124

 

Heeey Kane-man, Kaantje !
 
Jij, een grote strijder, een stoere kater die niet met zich laat sollen! Je was net binnen in de opvang en liet je meteen gelden als beschermer van het nest. Het werd snel duidelijk dat je niet enkel boos was, maar ook bang.... Zo bang dat ik snel besefte dat jouw vertrouwen winnen, een hele klus ging worden. Eerlijk? Die uitdaging, maakte mij ook een beetje bang.

Niettemin, gingen we de strijd aan. Samen! Elke dag mocht ik een stapje dichter komen, een beetje langer van jouw aanwezigheid genieten. Langzaam maar zeker, werd het duidelijk dat ik in mijn missie zou slagen om jouw vertrouwen te winnen.
 

Een nieuw jaar, een nieuw begin ! Een nieuwe kant van Kane-man, de lieve man, de praatgrage man en een knuffelman ! Gezellig samen wakker worden, voor het opstaan nog even een knuffel vragen, dan snel naar beneden een babbeltje doen in de keuken en vervolgens gulzig ontbijten. Bij het thuiskomen, net hetzelfde.


 
Plots was je altijd daar, altijd in mijn buurt en altijd klaar voor een aaitje of een speelmomentje.

Nu moet ik je laten gaan, loslaten en hopen dat jij opnieuw op je pootjes terecht komt.  Ik ben opnieuw een beetje bang, hopelijk kan jij nu alleen in jouw missie slagen.
 

Dag mijn liefste Kaan !

Geplaatst op 12-02-2016
Mientje
31

Hoi iedereen,
 
Ik ben Mientje, de mama van Driesje die ook op de website staat . Ook ik ben weer terug bij Zwerkat in Nood, ik vind het heel jammer dat we niet meer konden blijven, maar ik begrijp het wel. Als ik voor mijn kindjes moest kiezen zou ik dat ook doen, daar zou ik alles voor over hebben .
Ik ben een beetje verlegen  en heb echt wel tijd nodig om me op mijn gemak te voelen op mijn nieuwe plekje straks. Ben een echte dromer en lig graag voor het raam te fantaseren over mijn nieuwe gouden mandje .
Ben niet echt van het spelen met speelgoed meer, die tijd heb ik wel gehad. Maar ik vind het heerlijk om geaaid te worden en zeker achter mijn oortjes en onder mijn kin.
Soms schrik ik  wel eens als je plotseling te dichtbij met je hand komt en dan wil ik wel eens proeven hoe je smaakt 😊.
Maar dat doe ik niet express hoor en ben het ook snel weer vergeten als je me lekker gaat aaien. Ik kan niet zo goed tegen drukte, dan ga ik wel lekker even weg hoor .
Als ik daarna maar weer alle aandacht van je krijg, vind ik dat allemaal oke.
Nou misschien tot snel , ik wacht op jullie.
Knuffel Mientje 
Geplaatst op 12-02-2016
Nano
5

Is het eindelijk mijn beurt? Altijd hetzelfde met die druktemakers hier. 
Voor mij hoeft dat allemaal niet, ik ben veel rustiger. 
Pas op, ik speel ook graag hoor; met een pluimpje liggen rollen of achter een balletje aanrennen. Heerlijk! Maar ik lig ook graag op de zetel, lekker rustig langs mijn opvangmama. 
Alleen dat aanraken en dat kleffe gedoe, daar ben ik niet zo voor te vinden. 
Is het dan echt niet genoeg dat ik gewoon langs je kom liggen en je met mijn allerliefste blik aankijk? Mijn opvangmama vindt dat prima en vindt me prachtig zoals ik ben, maar ze heeft me wel verteld dat het dan niet zo makkelijk is om een huisje te vinden. 
Jammer dat ik daardoor minder kansen heb, want ik lig ook lekker te ronken en te genieten hoor. 
Dus als jij een rustige thuis voor me hebt, en me langzaam laat openbloeien tot waar ik wil gaan, dan mag je mij zeker bellen. 
Liefs Nano.


 

Geplaatst op 11-02-2016
Puk
26

Dit kitten werd aangetroffen met een flinke wonde aan de achterhand waarin maden zaten.
 

Ik ben Puk, een kleine, jonge ukkepuk.
Ik had in mijn leventje, nog niet veel geluk.
 
Ik raakte gewond,
was zo blij dat iemand me vond.
 
Een lief mens verzorgde me en ik genas
ik ben weer zoals ik was.
 
Lief, speels en ik spin boven iedereen uit,
mijn opvangmama noemt me haar kleine spruit.
 
Ik ben een beetje bang voor vreemde handen,
maar mag ik toch in jouw  warme armen belanden?
 
Bel me gauw xxx
Geplaatst op 08-02-2016
Yenthe
33

Hallo! Mijn naam is Yenthe.

Ik ben een zachtaardige kater van 10 jaar.  Ik hou enorm van kopjes geven en vind het erg leuk als je me onder mijn kin aait. Ik ben graag overal met mijn snuitje bij maar als het te druk wordt, zoek ik liever even een rustiger plekje op. Spelen doe ik af en toe ook nog graag.
Ik heb ook diabetes en daarvoor krijg ik 2 keer per dag een insulinespuitje. Dat is helemaal niet erg, ik heb dat nodig om me goed te voelen. Het is ook niet moeilijk om te doen want ik blijf er heel relaxed onder! Eigenlijk ben ik gewoon een voorbeeldkater!
Wie me een lekker zacht mandje kan bieden, heeft er gegarandeerd een lieve, spinnende vriend bij!
Groetjes, Yenthe

Geplaatst op 06-02-2016
Driesje
31

 
Hee hoi allemaal,  pff eng hoor om mij voor te stellen.
Tja wat kan ik vertellen, ik ben  Driesje en ik woonde tot voor kort samen met mijn mama Mientje  bij mijn opvangmama .
Weet je, zij was ook opvanggezin voor Zwerfkat in Nood en zij vond me zo lief dat ik daar mocht blijven samen met mijn mama .
Maar nu is er iets gebeurd waardoor wij er niet meer konden blijven. Tranen met tuiten hebben we gehuild maar er was echt geen andere oplossing dan ons terug te brengen naar Zwerfkat in Nood.
En nu heb ik een fijn plekje bij een ander opvanggezin, ik moet nog wel wennen maar ik vind het heerlijk om geaaid te worden. Dan begin ik te rollen en te spinnen en ohhh wat is dat lekker 😊. Ook vind ik het heel leuk om met balletjes te spelen. Voor het raam liggen vind ik ook super. In het begin ben ik best wel voorzichtig hoor. Ik vind het allemaal erg eng maar ik hoop dat ik toch bij iemand mijn gouden mandje zal vinden .
Ik heb niet veel eisen, alleen moet je wel van knuffelen houden, heel veel ☺☺ .
Hoop snel van je te horen knuffel Driesje. 
Geplaatst op 06-02-2016
Raaf
125

 

Daar ga je dan lieve kleine Raaf.

Na een leven buiten op een bungalowpark kwam je gewond bij Zwerfkat binnen.

Nu naar een paar maanden je opvangmama geweest te zijn ben je vandaag vertrokken met een lieve familie die ondanks je handicap helemaal verliefd op je waren.

Ik zal je missen kleine meid. Wat was je bang in het begin. Maar langzaam werd je vrijer en durfde je zelfs te spelen. Etenstijd je zat vooraan naast me in de keuken. Dat ga ik missen. Zo klein je was bleef je mijn 2 stuiterbal katers Levi en Timon de baas.

Zet hem op Raafje daar in Maastricht. Je krijgt daar ook een vriendje en speelgenootje om mee te spelen.

Gr. Van je opvangmama

Geplaatst op 06-02-2016
Mats
21

Deze kat liep al een tijdje rond op de parking van een grote supermarkt. Hij leek een gebroken pootje te hebben, maar dat is gelukkig niet zo.


Mats is een mooie, grote, sterke kater! Echt een pareltje om te zien!!
Hij heeft graag aandacht, en liefst van al aai- en knuffelaandacht. Als jij hem die niet geeft, dan komt hij die wel halen hoor!
Je voelt zijn stevigheid/sterk zijn in de manier waarop hij tegen je aanstrijkt, of je voelt het aan zijn zwiepende grote staart als deze ergens tegenkomt, of je merkt het aan het geven van zijn kopjes...als ik bijv een gsm in mijn handen
heb en hij komt tegen me aan kopjes geven omdat HIJ de aandacht wil...dan duwt hij stevig genoeg zodat ik soms al eens mijn gsm laat vallen  .
Mats is ook erg lief, en geregeld ook heel speels, de speelgoedjes vliegen van de ene kant naar de andere kant van de ruimte!
Hij woont nu in ons opvanggezin, en moet hier samenwonen met 2 andere katers. Met de oudere kater geeft dat geen enkel probleem, met de jongere kater verloopt dat niet altijd van een leien dakje...Tja dat kan wel eens als de een doof is. Eigenlijk zijn het beiden 2 heel speelse heren, en ze zijn er nog niet over uit wie nu eigenlijk de beste mag zijn !
Mats is een zaligheid om in huis te hebben, dus aarzel niet, en kies voor hem!
Hij verdient het om een eigen thuis te hebben!!

 

Geplaatst op 05-02-2016
Piper
22

"Kiekeboe hier ben ik!! en dan ben ik weer weg.
Ik vind je leuk! en dan vind ik je weer eng!
Als je me aait, dat is zo fijn. Maar als je iets geks doet ben ik dus weer weg. Komt wel goed hoor. Ik heb nog wat tijd nodig om er helemaal vertrouwen in te krijgen.
Kom je mij eens opzoeken? Dan gaan we samen verstoppertje spelen"


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg