Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JANUARI 2014 hebben 13 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-01-2014
Moon
39 - Maastricht

Lieve Moon,

wat heb jij een mooie ontwikkeling doorgemaakt in die korte tijd dat je bij ons was. Net voor kerst kwam jij binnen via een inbeslagname, je kwam uit erbarmelijke omstandigheden en was hier duidelijk door getraumatiseerd. Gelukkig kwam jij bij Bina in huis en zij heeft je leren ontspannen en de mens weer wat te vertrouwen. Na twee weken werd de kattenkamer te klein en had je een nieuwe uitdaging nodig. Je kwam bij ons in huis en leerde hoe het leven in een appartement met twee mensen en een sociale kat eraan toe ging.
De eerste dagen observeerde je vanuit de bench, je liet me af en toe aaien, maar haalde ook net zo vaak uit met je scherpe nagels. Maar heel snel hervond jij je zelfvertrouwen en ging op onderzoek. Je bent niet een kat om onder de bank te blijven, het liefst zoek jij de hoogte op. Je liet je steeds gemakkelijker aaien en ging er ook van genieten. Eenkennig was je niet, bezoek was spannend, maar interessant en als ze je rustig genoeg benaderden, liet je je ook door hen aaien.
Na een week waren de Bach-druppels en andere ontspannende hulpmiddeltjes niet meer nodig. Je voelde je vrij, probeerde of je ook speels achter een lampje of balletje aan kon rennen. De andere kat is geen bedreiging meer, maar je grenzen geef je zelf aan. Je draait nu volledig mee in ons huishouden, je kruipt op schoot, komt kopjes geven en rent als een dolle door het huis. Het is moeilijk voor te stellen dat je dezelfde kat bent, die ik net voor kerst bij Bina op het kamertje had gezien. Je bent nog wel schrikachtig, maar als je rustig wordt benaderd ben je zeker niet schuw.
Vandaag, na pas 3 weken bij mij te zijn, vertrek je. Je krijgt een eigen appartement, met twee mensjes en zonder die ‘irritante’ jonge kater. Ik ben heel benieuwd hoe je het zal hebben en hoe je vacht zich zal ontwikkelen. Ik kom gauw kijken hoe het met je gaat.
Liefs, André en Liselot
Splinter

Geplaatst op 29-01-2014
Lina
27 - Maastricht

Lina werd anderhalf jaar geleden door ons geplaatst, maar werd door deze adoptanten afgestaan aan het asiel. Zij contacteerden ons en zo kwam Lina weer bij ons terecht. Nu gaan we op zoek naar een baasje voor haar dat wél voor altijd voor haar kiest!

Later meer gegevens.

Geplaatst op 29-01-2014
Iris
32 - Mechelen (NL)

Lieve Iris,

in augustus kwam je bij mij binnen met je vier kittens. Je werd gebracht door een mevrouw die je tijdelijk had opgevangen in haar garage omdat het zo regende, maar zelf al 6 katten had.

Wat was je mager en bang. Binnen twee weken waren je kittens twee aan twee geplaatst, maar jij bleef nog 5 maanden.

In het begin durfde je niet van je kamerboven af te komen en een honger dat je had. Je sloot al snel vriendschap met mijn kat Lucky, die niet eens meer naar buiten wilde, zo lief vond ze jou!

Langzaam konden we je vertrouwen winnen, zelfs met de hond sloot je vriendschap. De hangmat van de krabpaal in de woonkamer werd je favoriete plekje, of in mijn nek op de leuning van de bank. Kopjes geven en spinnen kon je als de beste.

Nu heb je eindelijk een thuis gevonden bij een mevrouw en nog een jonge kat. Ik wens je een geweldig nieuw leven toe. Lucky en ik missen je xxx

Marjolein

Geplaatst op 26-01-2014
Loena
124 - Ulestraten

Deze moeder kwam binnen met een nestje van drie kittens van 12 weken oud en was alweer 7 weken zwanger van het volgende nestje... Haar laatste nestje mag ze bij ons in de opvang krijgen.

Jaja hier ben ik dan, het waren een paar zware maanden voor me de laatste tijd.
Ik leefde in een oude schuur waar ik door een oud stel werd gevoerd, hier heb ik ook mijn eerste nestje kittens gekregen.
Dit werd echter te veel voor de lieve oude mensen daar, zij hebben toen zwerfkat gebeld.
Hun medewerker kwam eigenlijk om alleen mijn kittens te vangen.... Toen dacht ik: dit is mijn kans!!
Gelijk heb ik mijn charmes in de strijd gegooid en ben kopjes komen geven.
Tijdens het aaien moet de medewerker al iets vermoed hebben, ik had namelijk alweer een dik buikje!
Hij heeft me toen ook meegenomen en na een paar dagen weer in een huis te wonen zijn we met z'n allen naar de dierenarts gegaan. JEP ik was weer zwanger en niet zo'n beetje, zeven stuks.
Enkele weken later ben ik hier binnen zwerfkat mogen bevallen, pfff viel niet mee, mijn tweede nestje dit jaar al. Helaas is na anderhalve week een van mijn kittens gestorven, maar die andere zes doen het prima.
Nu ben ik vorige week weer naar de dierenarts geweest en daar ben ik ingeënt geworden en gechipt.
Als mijn kittens weg zijn moet ik nog eens terug om me te laten steriliseren.
Ik ben een mooie grote, donker bruine, langharige poes. Laat me ook oppakken en aaien, alleen ben ik nu een beetje moe en gestrest van de afgelopen maanden. Tevens is mijn buikje gevoelig van het voeden en wil ik daar nu liever niet geaaid worden.
Helaas heeft mijn huidige baasje al vijf andere katten en kan daarom niet hier blijven, wie heeft er een bank, bed, kamer, eten en drinken voor mij over!!

Geplaatst op 23-01-2014
Dayo
22 - Maastricht

Lieve lieve Dayo,
 
Vandaag is dan toch eindelijk het moment aangebroken dat ook jij je koffertje hebt gepakt en bent vertrokken.
Begin aug vorig jaar kwam je als heel bang bij ons binnen.
Stapje voor stapje hebben we je vertrouwen weten te winnen.
Helaas kwam je terug van je eerste plaatsing en dat heeft een flinke deuk geslagen in je zelfvertrouwen.
Toch heb je dat weer helemaal op weten te bouwen. Vandaag is dan de dag voor jou dat je op je eigen pootjes gaat staan.
Ik weet dat je het kunt.
Je gaat naar een heel lief koppel toe, die je alle tijd van de wereld geven en die weten wat je in je jonge leventje al hebt mee gemaakt.
Zet je beste pootje voort en geniet van je nieuwe huisje dat je zo vreselijk is gegund.
Afscheid nemen doet altijd pijn.
Afscheid nemen van jou dus ook.
Mijn lieve, dappere en sterk mannetje het gaat je goed!!
 
Dikke kus van je opvangmama.

Geplaatst op 21-01-2014
Ollie
8 - Urmond

Lieve Ollie,
Wat zijn wij toch enorm trots op jou! De manier waarop jij vooruit bent gegaan vanaf het moment dat je hier binnenkwam tot je naar je nieuwe huisje ging is bijna niet te beschrijven. Toen we je voor het eerst zagen wisten we nog niet eens zeker of je het wel zou gaan redden. Je kon niet op je pootjes staan. Maar natuurlijk zijn we vol voor je gegaan….… en met succes! Met medicatie en het hechten van je halswond zagen we het iedere dag beter en beter met je gaan en iedere dag gingen we meer een meer van je houden. Dat kwam door die vragende, onweerstaanbare blik waarmee je ons aankeek. De eerste echte (weliswaar strompelende, maar toch) stapjes, je kopjes en zeker niet te vergeten de eerste keer dat je begon te spelen, heel bijzonder allemaal!
Nu, een paar weken later, wanneer je eindelijk naar je nieuwe baasje mag, is er helemaal niets meer over van die zielige Ollie, maar ben je veranderd in een echte levensgenieter. Natuurlijk zien we je loopbeperking, maar dat hindert niet. In je nieuwe huisje zul je alle zorg, liefde en aandacht krijgen die je zo verdient, bij het beste bazinnetje dat je je kunt wensen. En dat verdien je meer dan ieder ander. Lieve Ollie: op naar een mooie toekomst!!
Dikke knuffel van je gastgezin.

Geplaatst op 19-01-2014
Kyara
28 - Wittem

Deze kat werd achtergelaten in Heusden-Zolder.

Hallo allemaal, Ik ben Kyara een hele mooie dame.
Ik ben een hele lieve knuffel poes. Een potje stoeien en spelen vind ik ook leuk. Kopjes geven, lekker hard spinnen en trappelen met mijn voetjes heerlijk is dat leven hier, maar natuurlijk zoek ik mijn eigen gouden mandje dus wie heeft er nog een plekje over voor een hele mooie dame. Hopelijk tot snel,

Liefs en een pootje van Kyara

Geplaatst op 16-01-2014
Yasmine
11 - Cadier en Keer

Lieve Yasmine,
 
Je geduld werd wel erg op de proef gesteld, maar na een jaar is het dan eindelijk zo ver: je mag vandaag met je nieuwe baasje mee.
Toen je hier binnen kwam was je zo klein en bang dat je onder de verwarming kroop en er dagen niet onder uit kwam. O, wat was je toch een schuw poesje en we wisten niet zeker of je een jongetje of een meisje was. Totdat we je weg brachten voor castratie, toen werd duidelijk dat een castratie een beetje lastig werd, aangezien je een meisje bleek te zijn. Meisje wat heb je toch mee gemaakt voordat je bij ons kwam? Het was heel duidelijk dat mensen jou veel pijn hebben gedaan. Het heeft heel lang geduurd voordat je ons een beetje ging vertrouwen.

Gelukkig was je toch nieuwsgierig genoeg en ben je uitgegroeid tot een ontzettend lieve meid die zelfs nog brutaal was wanneer het  om eten ging hahaha... wat hebben we om je gelachen.
Je had hier gelijk een vriend, Iwan, die heeft je zo ver gekregen dat je steeds wat meer in de woonkamer kwam. Vanaf die tijd was het feest voor jou als Iwan binnen kwam lopen of bleef slapen.
Bij Anouschka kon je weg schuilen, jullie waren het altijd met elkaar eens. Zelfs toen het mandje te klein was voor jullie beiden lagen jullie nog dicht tegen elkaar aan.
Ook heb je samen met je vriendin alle kleine kittens veel geleerd, Anouschka moederde over ze  en jij leerde ze spelen.
Nu, na een jaar heb je toch wat meer vertrouwen gekregen in de mensen. Je was heerlijk en het was voor ons al gewoon dat je hier rond rende, daardoor had je wel een bijnaam gekregen, namelijk ''meubelstuk.''
Je bent een hele dappere meid en eindelijk heb je dan je gouden mandje gevonden...
We missen je nu al maar we wensen je al het geluk en liefde van de wereld.
Je vriendin Anouschka en vriend Iwan zullen je ook zeker missen.
Yasmine je heb het verdiend om nu met je baasje mee te gaan en wij wensen je heel veel geluk in je leven toe.
 
Dag lieve Yasmine.
Aai van Marjolijn, Ron en een kopje van je vriendinnetje Anouschka en je grote vriend Iwan

Geplaatst op 16-01-2014
Nessa
111 - Lommel

De mama van deze kittens kwam al een tijdje eten bij de melders in Lommel. Opeens nam ze haar nestje kittens mee. De mama mag na haar sterilisatie bij de melders gaan wonen, de kittens zijn nu in ons gastgezin.

Uhhmm, hallo? Ik word verondersteld om me even voor te stellen. Ik heb begrepen dat ik hier maar tijdelijk woon, dat ik nog mijn definitieve huisje moet krijgen. Om het juiste huisje te vinden zegt mijn mama op twee pootjes dat mensen wat meer over mij moeten weten. Ik weet eigenlijk niet goed waar ik moet beginnen.
Wat zeg je mama?
Mijn naam, hoezo mijn naam? Ah oké, ik moet beginnen met mijn naam. Ja sorry, eigenlijk nogal logisch.
Oké hier gaan we dan ....
Ik ben Nessa, of Nesje of als ik erg ondeugend ben dan is het een beetje strenger Ness!!! Maar mama is altijd wel voorzichtig met ons (ik heb ook nog 2 zusjes, Akke en Sietse). Mama weet dat we schrikken van onverwachte dingen, roepen doet ze nooit. Soms een beetje strenger praten en dat is ook voldoende, want we zijn geen stoute poesjes.
Ik, Nessa ben een zwarte schoonheid. Ik ben een nieuwsgierig aagje. Ik ben ook altijd te verleiden met een speeltje. Ik ben nog wat timide, maar wil eigenlijk ook wel meer weten over jullie, tweevoeters. Ik wil eigenlijk wel meer contact, maar durf nog niet niet beide pootjes over de lijn zetten, ik heb nog een klein zetje nodig om me erover te trekken.
Mijn karaktertje is net als mijn vachtje, fluweelzacht. Ik haal nooit uit, zet mijn tandjes niet in handen of vingers. Als ik erg schrik durf ik een beetje blazen, maar dat gebeurd zelden.
Ik ben op zoek naar personeel met veel geduld, iemand die me op eigen tempo laat wennen en begrip heeft voor mijn terughoudendheid. Als ik de tijd krijg kan ik ontplooien tot een lief, aanhankelijk huisgenootje. Ik wil wel graag wonen in een huisje met een soortgenootje, die me wegwijs maakt in de mensenwereld.
Graag blijf ik gezellig binnen, daar voel ik me veilig en geborgen.
Knipoogje van Nessa x

Geplaatst op 13-01-2014
Grise
51 - Aalst

Dit poesje kwam al een maand bij de meldster in Aalst eten. Nu zit ze lekker in ons gastgezin.
 

Hallo, ik ben Grise. Ik ben fit en laat dat dan ook af en toe eens merken aan mijn gastgezin. Ik spurt dan door het huis en kijk dan uitdagend of ze me wel kunnen volgen. Ik ga soms ook wel eens klimmen en dan bekijk ik jullie allemaal vanuit de hoogte. Ik verstop me in de wasmand om rustig een dutje te doen. En als iemand van mijn gastgezin in de zetel zit dan kom ik op de leuning liggen. Ik kan dan niet nalaten ze een beetje te treiteren. Met mijn pootjes in hun nek of in hun haar wroeten, leukkkk. Maar ik heb ook graag dat zij mij knuffelen. Een aai over mijn kopje, mijn rugje masseren , dat vind ik wel fijn.

Hou jij ook van knuffels geven en krijgen?  breng mij dan maar een bezoekje, we zien dan wel of het tussen ons klikt ! tot dan ???

Geplaatst op 12-01-2014
Benga
58 - Landgraaf

Mauw, mauw, ik ben Benga.

Ik ben een boefje met prachtige ogen die stralen, ik ben groot, statig en heb een lange staart.
Als ik me de tijd neem word ik graag geaaid en als je een dutje doet op de bank kom ik gezellig naast je dutten. Optillen daar hou ik niet zo van.
Ik hou wel van spelen (voetballen) en uit het raam kijken, proberen de vissen te vangen van het aquarium, wil maar niet lukken (haha)
Naar buiten mogen daar droom ik van en daar het boefje uithangen.

Mauw, Benga

Geplaatst op 07-01-2014
Panter
17 - Gorinchem

Lieve Panter, toen jij bij ons binnenkwam was je wild! Zo wild, dat je ons keihard beet, in paniek door de kamer rende op zoek naar een mogelijkheid om te ontsnappen en schreeuwend in de gordijnen hing toen dat niet lukte. Je zou een week of acht zijn, maar eigenlijk was je daar veel te schuw voor. Samen met je zusjes verstopte je je in een hoekje, de eerste weken hebben we jullie helemaal niet gezien. Wat we wel zagen waren de enorme hoeveelheden eten die  jullie naar binnen wisten te werken en toen jullie weer tevoorschijn kwamen kwam de aap uit de mouw. Jullie waren enorm gegroeid, het leek wel alsof we jullie pokon door het eten hadden gegeven, jullie waren helemaal geen acht weken toen jullie bij ons kwamen, maar zeker drie maanden. Geen wonder dat jullie zo schuw waren!
Met heel veel geduld werden jullie steeds tammer. Jij was de wildste van de drie, je sloeg en probeerde te bijten maar toen na drie maanden allebei je zusjes weg waren liet jij je eindelijk ook door ons aaien en toen ging bij jou de knop om. Ineens was je erachter dat mensen wél leuk zijn. Je kroelde en vleide, gaf kopjes, likjes en zelfs liefdesbeetjes en kon er niet genoeg van krijgen. Je was klaar om uit te vliegen naar je eigen huisje. We hebben nog een paar weken van je kunnen genieten, weken waarin je steeds knuffeliger werd en zelfs op schoot wilde liggen.
Nu ben je verhuisd, naar een nieuw huis met een vriendje voor jou en mensen die van je houden. Het ga je goed Panter, ik hoop dat je een lang en gelukkig leven zult hebben in je nieuwe huis.

Geplaatst op 05-01-2014
Bijoux
20 - Hoensbroek

Bijoux kleine dondersteen.
 
Zes maanden geleden werd jij binnen gebracht met ernstige verwondingen, je baasje was bekend maar wilde je niet terug want de operatie vond deze baas te duur. Dom, deze mensen zullen nooit ervaren wat ik en je nieuwe baasje hebben mee gemaakt en nog zullen meemaken.
In het begin was je stilletjes, liet alles met je doen. Een beetje een slome, dacht ik toen nog. Ja, ja, mooi niet dus. Vanaf het moment dat je verwondingen genezen waren en je geen last meer had van de hersenschudding, werd de achterstallige energie ingehaald. Daar ging je dan, vloog overal overheen, sprong op elk draadje wat bewoog en zat in de aanval houding achter de krabpaal. Maar wat was je lief!
Schootje zitten, je grootste hobby en dan maar met je pootjes pompen, soms ook met nageltjes en dan werd het voor mij lippen bijten. Maar dat had ik graag over om dat tevreden snoetje van je te kunnen zien. Als ik dan op wilde staan, probeerde jij mij tegen te houden, door je nagels in mijn trui te zetten en dan ging ik nog maar even zitten….
 
Na lang wachten is er nu een nieuw gezin  met kleine kinderen en een oudere kat, waar jij maar wat graag wilt gaan wonen. De eerste tijd zul je wel in een snel tempo alles gaan onderzoeken en genieten van de vrijheid. Mijn kamertje was voor jouw energie veel te klein.
Ik weet zeker dat zij nog vele jaren zullen gaan genieten van jouw ondeugend snoetje en je onmetelijke energie.
Dag lieverd, de eerste dag van de rest van je geweldige leven is nu begonnen….
Jacqueline


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg