Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In SEPTEMBER 2014 hebben 37 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-09-2014
Felix
10

Miaauwwwww

Hallo daar, heeft u een minuutje? Ik wil even vertellen dat ik dankzij “Zwerfkat in nood” het eerste stapje naar een nieuwe toekomst heb gezet. Want jawel hoor, ik ben geadopteerd! Na mijn leventje onzeker te zijn begonnen in een boerderijschuurtje ben ik nu groot en sterk genoeg om de wijde wereld in te gaan.

In de weken die ik met mijn twee broertjes en zusje bij mijn gastgezin ben geweest hebben ze ons heel veel geleerd: knuffelen, spelen, niet bang zijn voor onbekende grote katten en niet schrikken van alle vreemde mensen die het zo leuk vonden om ons om te pakken en te aaien. En we zijn geslaagd!

We gaan elkaar heel erg missen, want we waren een hecht gezinnetje hoor. Maar gelukkig weten we van elkaar dat we het allemaal heel goed gaan krijgen :D

Felix

Geplaatst op 28-09-2014
Frenky
9

Frenky kwam samen met Zusje retour, na 7 jaar geplaatst te zijn geweest. Door privéomstandigheden bij de eigenaar konden ze daar niet meer blijven.

Hallo allemaal, ik ben Frenky, een lieve goedzak van een kater, als ik je een beetje ken dan mag je zelfs op mijn buikje aaien! Ik ben gek op knuffelen en kroelen, kom graag lekker tegen je aan liggen op de bank om heerlijk geaaid te worden. Samen met mijn zusje Zusje heb ik zeven jaar bij mensen gewoond, alleen die konden ons niet meer houden dus moesten wij weg. Waarom dat snap ik niet, want ik heb zoveel liefde te geven. Misschien hielden die mensen wel niet van knuffelen en kroelen? Het vrouwtje heeft gezegd dat ik het me maar niet aan moet trekken, dat het niet aan ons lag, dat wij niets verkeerds hebben gedaan en dat wij alleen maar lief zijn.

Dag lieve Frenky, dag kroelerd. Je kwam van mensen die jou helemaal niet leuk vonden en niet lief tegen je deden, nu mag je wonen bij mensen die wél blij met je zijn. Ik hoop dat je heel gelukkig wordt.

Geplaatst op 28-09-2014
Lucky
24

En daar gaat onze kleine gelukzakje…Vertrokken naar zijn nieuwe thuis!

Lieve, grappige, kleine Lucky, wat gaan wij je toch ook weer missen. Je bent nog maar net een dagje weg en we denken al geregeld terug aan jou.

Toen jij bij ons binnen kwam was je zo klein en schreeuwde je jezelf helemaal schor. Huilen om eten en huilen om aandacht van "Hier ben ik! Zie je me zitten? Mij niet vergeten hè! Ik ben er ook nog." Na een klein uurtje liep je vastberaden naar de andere katten hier in huis. Het leek wel of je jezelf even snel ging voorstellen. Wat een leukerd ben jij toch. Je voelde je meteen thuis en wist altijd onze aandacht te trekken met je gekke fratsen.

Jij mag nu gek gaan doen in je nieuwe gezinnetje en poes Mies leren kennen, je nieuwe baasjes om je pootje gaan winden, wat je vast en zeker gaat lukken met dat lief gek snoetje van je en genieten van alle aandacht die je nu gaat krijgen.Het gaat je goed kleine man !Dikke knuffel van je opvangmama’s en een pootje van je vriend Zappa

Geplaatst op 28-09-2014
Falco
10

Miaauwwwww

Hallo daar, heeft u een minuutje? Ik wil even vertellen dat ik dankzij “Zwerfkat in nood” het eerste stapje naar een nieuwe toekomst heb gezet. Want jawel hoor, ik ben geadopteerd! Na mijn leventje onzeker te zijn begonnen in een boerderijschuurtje ben ik nu groot en sterk genoeg om de wijde wereld in te gaan.

In de weken die ik met mijn twee broertjes en zusje bij mijn gastgezin ben geweest hebben ze ons heel veel geleerd: knuffelen, spelen, niet bang zijn voor onbekende grote katten en niet schrikken van alle vreemde mensen die het zo leuk vonden om ons om te pakken en te aaien. En we zijn geslaagd!

We gaan elkaar heel erg missen, want we waren een hecht gezinnetje hoor. Maar gelukkig weten we van elkaar dat we het allemaal heel goed gaan krijgen :D

Falco

Geplaatst op 28-09-2014
Charlie
44

Onze speelvogel is gaan vliegen ! Na slechts 2 weken moeten we al afscheid nemen. Maar Charlie niet getreurd, je gaat je koning te rijk voelen bij je nieuwe thuis. Een huisje, tuintje en een dikke vriend om mee te spelen!

Niemand kon naast je kijken, als een wervelwind vloog je door het huis, rollenbollen met de andere kittens en ’s avonds uitrusten bij ons op de sofa. Ja, het gaat hier stilletjes zijn in huis….

Het ga je goed makker, het was fijn je te leren kennen! Zet nu de boel maar op stelten bij je nieuwe thuis. :)

Knuffel van je opvangmama

Geplaatst op 28-09-2014
Chester
29

Hatsjie! Oeh, sorry, heb je uhhh een zakdoekje? Hatsjie! Ja, ehh dankjewel!

Sorry, ik zal me even voorstellen, ik ben Chester. U heeft het al door, ik heb een beetje niesziekte. Maareh, geen zorgen, ik slik elke dag braaf mijn pilletjes, dus dat is snel genoeg weer helemaal in orde! Afgezien van mijn niesen af en toe heb ik er zelf ook geen last van hoor.

Momenteel ben ik nog een beetje aan het wennen hier, weet je wel, in huis wonen en met nieuwe vriendjes. Daarom lig ik vooral de hele dag op het mooie rode kussen dat ze hier voor me hebben. Dat ligt superlekker, moet je ook eens proberen!. Vanaf dat lekkere kussentje kan ik de hele kamer bekijken. Bovendien komen mijn opvangmama en papa nu heel vaak langs om met mij te knuffelen als ik daar lig, ideaal is dat! Ik heb wel al ontdekt dat het eten hier lekker is, lekker kattenbrokjes eten samen met mijn grote broers hier, supergezellig joh!  Maareh, van mijn opvangmama moet ik even zeggen dat je erop moet letten dat ik jouw eten ook te lekker vind (bestaat er zoiets als te lekker vinden trouwens?).  Als je bent aan het koken kom ik al eens snuffelen, mmm, dat ruikt lekker! En als het dan klaar is… ooooh.. dat ruikt goed, dat ziet er lekker uit, dan moet ik toch eens gaan proeven vind je niet? Ik snap alleen niet zo goed waarom ze dat hier niet goed vinden, dat is geen katteneten zeggen ze dan, snap je dat nu nog? Dan laat ik weten dat het lekker is, en dan zeggen ze foei Chester, jij hebt eigen brokjes… Mij gaat het de pet te boven hoor!

Zo, volgens mij is het eten klaar, dus als je het niet erg vind, ik ga eens kijken of ze nog iets voor me over hebben gelaten… Ik kan het op z’n minst proberen he?  In ieder geval ga ik wat kattenbrokjes eten, dan even een aaitje halen en dan kruip ik weer heerlijk op mn kussen!

Doei!

Chester

Geplaatst op 27-09-2014
Samba
102

Dit kitten werd gevangen in de buurt van een restaurant.

Hallo daar....
Ik ben Samba, de enige met langere haren uit het nestje.
Mijn start was net als mijn broertjes en zusjes niet zo goed, we werden voortdurend achterna gezeten en daarom ben ik een beetje bang voor mensen.
Nu maak ik wel flinke stappen vooruit! Eerst deed ik alleen maar blazen en kroop zo ver mogelijk weg.
Eerst zag ik bij Bliksem en later bij Kizzy dat die mensenhanden toch niet altijd slecht zijn en het blazen doe ik ook niet meer.
Alleen om me nu echt te laten aaien moet ik nog aan wennen.
Mensen schrik hier niet van af, ik ben nog jong en kan nog heel veel leren!!
Kom op en geef me de kans om me te bewijzen.
Een harig pootje van Samba.

Geplaatst op 24-09-2014
Joda
33

Daar ga je dan vent! Je was er al lang klaar voor en eindelijk werd je dan opgehaald door je nieuwe baasjes! Ik ben ongelofelijk trots op jou. De eerste keer dat ik je zag, had je je angstig weg geduwd achter je broertjes en je zusje. Je vond het maar niks om binnen te zitten bij die enge mevrouw en je liet je dan ook echt niet zien. Maar al snel wist ik je om te kopen met verse zalm en snoepjes, dat kon je echt niet weerstaan! Touwtjes hebben er voor gezorgd dat je uiteindelijk naast me durfde te zitten en na ál die complimentjes had je op een dag genoeg vertrouwen gekregen om je te laten aaien. Sindsdien heeft je motortje overuren gedraaid; als ik al naar je kéék, begon je te spinnen :) Lieve Joda, ik ga je zeker missen, het huis is een stuk rustiger zonder jou. Maar ik weet zeker dat je het geweldig gaat krijgen bij je nieuwe baasjes en dat het niet lang zal duren voordat je daar de boel op stelten zet!
Liefs, je opvang mama

Geplaatst op 22-09-2014
Moon
114

Lieve Moon,

Vandaag ben jij vertrokken. Nadat wij maar liefst 9 weken van jou hebben mogen genieten.

Midden in de nacht zijn jullie gevonden, kleine hard piepende kittentjes. Helaas was een al overleden. Wij zijn jullie snel op gaan halen. Jullie namen hebben we aangepast aan dit nachtelijk avontuur. Moon, Sky en Star. Helaas redde ook Star het niet. Sky groeide als kool, jij bleef een beetje achter. Jij werd ons zorgenkindje. Ook werd je nog ziek, hoge koorts. Toch ben je overal goed doorheen gekomen en ben je nu een stevige, speelse kitten.

Nu ga je naar je eigen plekje. Jij houd er van bij mensen te hangen, lekker slapen tegen iemand aan.. Nou, Moontje, dat gaat daar helemaal goed komen! Alle tijd voor jou! Er is ook speelgoed in overvloed hoorde ik. Jij gaat een heerlijk leventje tegemoet! Je zal nu verder gaan met de sjieke naam philoméne!

Lieve Moontje, wij zullen jou nooit vergeten. Jij was echt een “speciaaltje”voor ons!

Laat het je goed gaan, doeiiiiiiiiii lieve Moontje.

 

Knuffel en xxxjes van je gastgezin.

Geplaatst op 21-09-2014
Bliksem
102

Dit kitten werd gevangen in de buurt van een restaurant.

Hallo allemaal,
Ik ben geboren op de kinderboerderij, hier werd ik constant achterna gezeten door de bezoekers. Mijn moeder ging dus alleen 's avonds met ons het terrein op. Zij wordt hier door een lieve dame gevoerd. Door mijn avonturen moest ik een tijdje wennen aan mensen in mijn buurt. Na laat ik me lekker aaien en mag door het huis heen rennen. Alleen oppakken vind ik nog wat akelig, maar daarentegen word ik maar wat graag gekriebeld!
Ik ben (al zeg ik hetzelf) echt een leuk katertje geworden :-)

Geplaatst op 20-09-2014
Sylvester
109

Dag knap mannetje, jouw spinconcerten zullen we ons eeuwig blijven herinneren.
Jij bent ook zo lief, knuffelachtig, actief, nieuwsgierig, rondcrossen in het huis...
Samen met je zusje Samira hebben jullie vaak de kust onveilig gemaakt.
Het is nu ontzettend stil in huis, ik mis je siësta's op mijn schoot als ik mijn mails nakeek.
Als je gewoonweg aan mijn benen ging hangen om geknuffeld te worden.
Laat je nieuwe familie maar lekker meegenieten van je heerlijke karaktertje.
Kusje op je koppie,
 
Je opvangouders Bina en Chris xxx

Geplaatst op 20-09-2014
Samira
109

Ons kleine 'ratje', wat hebben we toch veel gelachen met jou, meisje.
Jij bent zo lief, speels, knuffelig, actief, nieuwsgierig, rondcrossen in het huis....
Samen met je broertje Sylvester zette je soms het huis op stelten.
Het is nu ontzettend stil in huis. We missen het geluid als je op het kussen aan het sabberen was terwijl je met je pootjes kneedde.
Van 's morgens tot 's avonds gaf je een spinconcert. Je genoot van de aaitjes en de kusjes op je koppie, je wilde steeds meer.
Laat je nieuwe familie maar lekker meegenieten van je heerlijke karaktertje.
Kusje op je koppie,
 
Je opvangouders Bina en Chris xxx

Geplaatst op 19-09-2014
Rossi
109

Jij kwam met je broertje en zusje ontzettend ziek in de opvang. Helaas heeft je broertje Rusty het niet gered die nacht. Met de nodige medicatie en verzorging ben jij en je zusje Remco erdoor gekomen.
Jij hebt nogal eens de gewoonte om wat zielig te doen en te miauwen. Je weet dat dit helpt om vele knuffeltjes en aaitjes te krijgen. Daar geniet je heel intens van en gaat dan spinnen en pootjes kneden als de beste.
Jij hebt geluk dat je samen met je zusje Remco bent geadopteerd.
Geniet maar verder van je kattenleventje bij je nieuwe familie.
Jullie zullen er flink verwend worden, dikke knuffel.
 
Je opvangouders Bina en Chris xxx

Geplaatst op 19-09-2014
Remco
109

Dag kleine meid,
 
Jij kwam met je 2 broertjes ontzettend ziek in de opvang. Helaas heeft je broertje Rusty het niet gered die nacht. Met de nodige medicatie en verzorging ben jij en je ander broertje Rossi erdoor gekomen.
Jij bent een echte spring-in-het-veld, nieuwsgierig maar vooral een grote fletskont. Zalig bij ons in de nek komen liggen en dan lekker spinnen tot het een lust is.
Jij hebt het geluk dat je samen met je broertje Rossi bent geadopteerd.
Geniet maar verder van je kattenleventje bij je nieuwe familie.
Jullie zullen er flink verwend worden, dikke knuffel.
 
Je opvangouders Bina en Chris xxx

Geplaatst op 19-09-2014
Slash
109

Daar ga je dan ons knap, langharig, zwart-wit katertje.
Jij was in het begin iets terughoudend en rustiger dan je broer en zus.
Naarmate je ouder werd, nam je de gekke fratsen van je broertje en zusje over.
Heerlijk ravotten in huis, op tijd en stond rusten en pootjes kneden en sabberen op het kussen.
Meerdere malen per dag kwam je je ook melden om op schoot te liggen.
Ook jou wensen we een gelukkig kattenleventje toe.
Laat je nieuwe familie maar mee genieten wat een geweldig kereltje jij bent.
Kusje op je koppie,
 
Je opvangouders Bina en Chris xxx

Geplaatst op 18-09-2014
Trilo
117

Dit kitten lag helemaal alleen te schreeuwen in een weiland.

Hallo mensjes,

mijn naam is Trilo en ik ben een kleine pittige tante zegt mijn pleegmama. Vanaf dat ik bij mijn pleeggezin ben trippel ik al door de woonkamer en toen er mijn eerste foto's gemaakt moesten worden had ik hier geen zin in. Nog geen drie weken oud en al klimmen op de tuinstoelen.
Netjes op de kattenbak gaan kan ik al, maar zelf eten …….neaaaa geen zin in.
Ik wordt wel al boos op de fles, maar met een bakje voor me weet ik nog niet wat ik er mee moet. Ook niet als mama het om mijn mondje smeert.
Raar maar brokjes probeer ik wel al te eten.
Tja poesje met een eigen willetje.
Ik lijk heel erg op een tijgerpoesje maar schijn bedriegt. Ik ben een  mix van schilpad poesje met een tijger poesje.
Ik heb beige voorpootjes en bruinrood op mijn rug.

ik ben nog klein en ik hou van knuffelen. Mijn motortje springt meteen aan als je me knuffelt.
Wie valt voor mijn charmes en wil eens komen kennis maken met mij.

knuf Trilo

Geplaatst op 18-09-2014
Pluche
117

Dit kitten werd gevonden in het magazijn van de winkel waarin een van onze vrijwilligsters werkt. Het is vermoedelijk een dumpactie geweest.

Hallo toekomstige slaafjes van mij,

Mag ik me even voostellen. Ik ben Pluche, een mooie witte dame met blauw grijze ogen. Een schoonheid mag ik toch wel zeggen J. Ik ben een vrolijke spring in het veld volgens mijn pleegmama. Rennen, vliegen, springen en klimmen ik doe het allemaal. Ik ben een heel normaal kitten echter met een klein probleempje. Ik ben namelijk DOOF, ik hoor dus niets.  Het heeft zo zijn voor en nadelen.

Nadeel: ik hoor niet wanneer mama me roept voor het eten of als mama thuis komt om haar te begroeten. Ik schrik ook gemakkelijk als ik je niet gezien heb.

Voordeel: ik ben niet bang voor de stofzuiger. Dat ding beweegt en daar kun je op jagen. Spelen!

De tuin(die is netjes afgezet zodat wij veilig buiten kunnen spelen) bij mijn mama vind ik super. Lekker spelen met de grote katten en mijn poezenvriendjes. Jagen op vliegjes en vlinders in de tuin.

Tja bij mijn pleegmama is het top geregeld.  Nu nog een gouden mandje voor mij vinden die aan mijn eisen voldoen.

Wat zijn mijn eisen:

De belangrijkste eis van mij en mama is dat ik NIET naar vrij naar buiten mag.  Ik hoor de auto’s niet aankomen en wil het hier niet hebben wat dan kan gebeuren. Mijn 9 levens zijn dan heel snel ten einde. Ik wil eventueel wel naar buiten maar in een beschermde tuin waar ik niet uit kan ontsnappen.

Wat wil ik nog meer: slaafjes die van mij houden, mij voeren en met mij spelen en respect vol omgaan met mijn kleine afwijking. Misschien een vriendje om me te helpen en om mee te spelen.

Mijn koffertje is nog niet gepakt, medio september ben ik klaar om bij mijn pleegmama te vertrekken.

Wie heeft er plek voor een BINNEN katje. Wie komt er eens knuffelen en spelen met mij.

Greetz Pluche.

Geplaatst op 17-09-2014
Anaise
CM

Lieve Anaïse,
 
Tien maanden geleden kwam je bij mij in de opvang.
 Je vond het maar niks in Buddy Kat en je had toch echt wel veel zorgskes nodig, dus bood ik me aan als jouw opvangmamma en persoonlijke "verpleegster".
Ondertussen hebben we samen een hele weg afgelegd en heb ik jou zien openbloeien.
 Ik ben zo dankbaar voor al jouw kopstootjes, jouw motortje dat altijd "werkt", jouw liefde voor mij.
 Ik kan en wil je niet meer missen en daarom ben ik nu jouw ADOPTIEMAMMA !

Geplaatst op 17-09-2014
Teun
37

De mama van deze kittens beviel in een tuin waar een hond los in rondliep. De melders zorgden voor een veilig onderkomen voor het gezin, maar na enkele dagen vertrok mama met 1 kitten, de andere 2 kittens liet ze achter. Zij zijn nu lekker bij ons binnen. 

Hey, Teun hier. Ik was al geplaatst, maar door privé omstandigheden van mijn adoptiegezin ben ik weer terug in de opvang. Gelukkig bij mijn opvangmama, samen met mijn broertje Willem. Maar nu is het toch de bedoeling om een nieuw plekje te vinden. Ik ben een aanhankelijk katertje, vindt het heerlijk om op schoot te liggen. Maar rondrennen met mijn speelmuisjes vind ik ook helemaal te gek!
Denk je dat wij een "klik" hebben, maak dan gauw een afspraak om eens naar mij te komen kijken.

Geplaatst op 17-09-2014
Lenny
108

De meldster hoorde deze kittens heel hard piepen in haar tuin. De mama is helaas niet teruggekeerd.

Dag lieve Lenny,

Met pijn in mijn hart laat ik je gaan, met een lach en een traan....
Je was zo iel, zo zwak toen je kwam, ik werd al gewaardschuwd dat je het niet zou redden.
Maar je gaf niet op, je was pittig, je vocht, je wilde niet sterven.
Die heerlijke pittigheid die je het leven gered heeft die heb je nog steeds, soms moeten we je zelfs een beetje remmen in je onstuimigheid :-)
Je was een beroemdheid op Facebook, zoveel mensen hebben met je meegeleefd, je bleef lang klein, je kreeg opeens krulletjes in je vacht, krulletjes die inmiddels veranderd zijn in prachtige manen zoals van een echte leeuw.
Nu ik dit typ krijg ik tranen in mijn ogen, maar ik moet je laten gaan, het is tijd om voor je gouden mandje.
Dag vriendje we zullen je missen.

XXXX Harry, Anki, David en Jamo

Geplaatst op 17-09-2014
Sterre
23

Deze supersociale kittens werden onder de vlooien langs de kant van een drukke weg gevonden. Gedumpt?

Ik ben kant-en-klare Sterre,
Ik ben een super leuk, mooi, goed uitziend poesje van 4 maanden jong! Ik
voel dat ik een eigen plekje nodig heb, word soms gek van mijn broertjes.
Bedoel, spelen is natuurlijk het leukste dat er is, maar zo af en toe wil ik
ook even een 'zen' momentje bij mijn opvangmama. Dat lukt soms, heel even en
dan komen die ook weer erbij liggen. Ik ben altijd vrolijk en 'in' voor een
knuffel, loop de hele dag te spinnen en haal zo nu en dan natuurlijk ook
kattenkwaad uit. Ik vind het heerlijk om bij je te liggen, bij je te zijn en
bij je te slapen. Kijk hier alweer een heel groot voordeel. Een klein kitten
moet dat nog allemaal leren en ik heb al die kwaliteiten in huis. Ik zeg:
doen! Kom kennis maken met me en dan zal ik je al mijn kwaliteiten laten
zien!
Tot snel, ga nu weer verder met mijn zen-momentje bij mijn opvangmama op
schoot.
Liefs van Sterre


Geplaatst op 16-09-2014
Salt
116

Deze kittens werden in een doosje gedumpt.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 15-09-2014
Jack
112

De medische kosten van Jack konden door de dame die deze zwerver opving niet meer gedragen worden. Gelukkig konden wij een plekje voor hem maken.

Hoi,
I'm Jack the man in black. Klinkt stoer niet? Maar eigenlijk ben ik een heel lief en superaanhankelijk ventje met een peperkoeken hartje. Ik doe niets liever dan je aandacht vragen en knuffeltjes komen stelen. Mijn opvangmama zegt dat ik zo een hele zachte en lieve jongen ben. Ja, ik draai de ladies rond mijn pootjes hoor.
Ik mis wel 1 oogje. Het was te zwaar beschadigd om te kunnen redden maar nu lijkt het net of ik de hele tijd knipoog en zeg nu zelf, dat heeft toch zijn charme niet?
Ikzelf ga er geen last van ondervinden want ik kan het prima redden met 1 oogje.
Als ik jou kan verleiden met constant naar jou te knipogen bel dan maar gauw voor een afspraakje met mij.
Groetjes,
Jack

Geplaatst op 15-09-2014
Kiki
9

Dit kitten werd niezerig, vol vlooien en helemaal alleen gevonden voor de deur van de meldster.

Hallo, ik ben Kiki en wil hierbij graag solliciteren naar een baan als personal assistant. Bij jou! Ik help mijn mensen namelijk erg graag. Ben je aan het koken, dan zit ik erbij en geef aanwijzingen. Bij het verzorgen van de planten wijs ik aan welke blaadjes verdord zijn en toch eigenlijk wel weggehaald moeten worden. Bij het stofzuigen of dweilen van vloeren zorg ik dat er echt niet één plekje vergeten wordt. Voor de andere katten hier heb ik een heel fitnessprogramma opgezet, het zijn er wel veel, maar ik ben onvermoeibaar, dus aan de conditie van iedereen wordt gewerkt.  Zo ben ik, altijd bereid om te helpen.
Wat ik het allerbeste kan is héél veel liefde geven. Ik ben altijd bereid om bij je op schoot te komen liggen, of lekker tegen je schouder of in je nek. Uit pure liefde geef ik dan likjes, ik spin en wrijf mijn kopje tegen me aan. Heb je een slechte dag gehad, of heb je gewoon een knuffel nodig, ik sta altijd voor je klaar. Ik ben een echte mensenvriend, ik vind gewoon alle mensen lief!
Ik ben ook supermakkelijk zegt het vrouwtje, zet me ergens in een nieuw huis en ik ga blij kijken waar ik nu toch weer bent, wat voor interessante dingen daar zijn om te beleven, lieve mensen om mee te knuffelen en (heel belangrijk) andere katten om mee te spelen. Want dat had ik nog niet genoemd hè, ik vind alle katten ook al lief. Ik wil dolgraag met ze spelen, dan word ik helemaal blij.
Ik ben gewoon de ideale kat, het enige wat nog ontbreekt in mijn leventje is een eigen mandje in een huis met lieve mensen en een kattenvriendje. Misschien wel bij jou, bel je snel?

Geplaatst op 14-09-2014
Batman
43

Deze kittens mochten bij hun schuwe mama blijven totdat ze oud genoeg waren om in ons gastgezin binnen te komen. We gaan fijne baasjes voor ze zoeken!

Hoi ik ben Batman! Ik woonde eerst samen met mn broers en zusjes in een hondenhok. Mama kwam elke dag om ons melk te laten drinken. Helaas waren we daar niet meer veilig omdat we steeds naar buiten gingen en er ook grote honden waren. Nu wonen we in een veilig huis met lieve baasjes en een grote poes en kater. Ik heb een hele stoere naam maar ben eigenlijk een hele lieve kater. Ik speel graag met mn broertjes en zusjes maar vind het ook heerlijk om bij je op schoot te liggen en kroelen als je TV kijkt. Soms val ik dan zo diep in slaap dat ik niet eens merk dat ik bij mn broers en zusjes terug wordt gelegd in het mandje.

Geplaatst op 06-09-2014
Rumble
25

Dit tamme kitten werd gevonden in de tuin van de meldster.

“Dames en heren,

Welkom bij het wereldkampioenschap lichtgewichten.

In the left corner, in het zwart, weegt ongeveer 500 gram, de onverslagen, alom gevreesde lichtgewicht wereldkampioen… Rumble!

In the right corner, in het paars, de uitdager, weegt 100 gram… De Bol Garen!

Are you ready? Let’s get ready to rrrrrrruuuuuuuummmmmbbbbbbbbbllllllleeeeeee!!!!!!!

Rumble laat zich even verrassen door het bolle uiterlijk van De Bol Garen, maar herpakt zich!
Hij maakt een schijnbeweging naar links, naar rechts… en haalt dan uit! Rumble springt boven op De Bol Garen, gooit hem omhoog en met enkele rake klappen, ligt De Bol Garen al K.O.!!!”


Dag iedereen,

Zoals je ziet, ben ik een vinnig mannetje. Ik speel heel graag, zelfs op mijn eentje kan ik mijzelf makkelijk uren bezighouden. Maar als mijn opvangmama komt kijken naar mijn “training”, loop ik onmiddellijk naar haar toe voor wat aandacht.
Ja hoor, topsporters zoals ik moeten ook regelmatig goed gemasseerd worden.

Wil jij de nieuwe wereldkampioen “spelen-en-knuffelen” in huis halen? Bel dan snel.

Groetjes,
De enige echte… Rumble!

Geplaatst op 06-09-2014
Turbo
119

Deze kittens werden langs de weg gevonden in Berg (Tongeren). Hun oogjes helemaal dichtgeplakt en ze hadden moeite met ademen.

Hoi,
 
ik ben Turbo, alias Tubbie!!
Heel eventjes ging het niet zo goed met mijn broertjes en mij, maar daar is niets meer van te merken, hoor!  ik heb het hier samen met Ollie nog steeds supergezellig bij mijn opvangmensen, ik ben denk ik helemaal verliefd, en ik heb errug veel liefde te geven, iedereen is dan ook dol op me! IK kan praten met mijn ogen, heel bijzonder, hoor , en als dat niet lukt, gebruik ik lichaamstaal, ben ik ook goed in,en als ze me dan nog niet snappen, dan babbel ik er ook nog een rondje bij...mijn looks zijn volgens niet-kenners niet veel bijzonders, maar daar is niks van aan! Ik heb een zijdezacht, zwart glanzend velletje, uren willen ze me hier knuffelen, en daar ben ik dol op, dat kan ik je wel vertellen. Ik smijt me op mijn rug zodra ik een van de mensen hier zie, en ze trappen er best vaak in, hahaha…Je mag het ook eens komen proberen, want eigenlijk ben ik stapeldol op alles wat tegen me babbelt, kat of mens, ik heb met niks of niemand een probleem…Als je een aanhankelijk knuffelaartje zoekt, dat in je ziel kan kijken, maak dan snel een afspraak, mijn rugzakje staat klaar…
 
Dag, tot snel,
x-je Turbo

Geplaatst op 05-09-2014
Beauty
24

 

Dag Beauty-ke

Jij bent een klein, lief, beetje timide poesje. Altijd eerst even de kat uit de boom kijken. Maar ik ben er gerust in, jij komt goed terecht hoor.

Jij vertrekt vandaag samen met je broertje Beau naar jullie nieuwe familie. Het zal een belevenis worden hoor want je krijgt er 2 maatjes bij. Eentje die op jou lijkt en een hondenvriendje. Spannend he! Maar ik ben er zeker van, met wat hulp van broertje Beau komt het helemaal goed.  Samen op verkenning gaan,  even wennen en dan samen gezellig door de kamers rennen. Want daar ben jij wel heel goed in. Supersnel ben jij! Het lijkt soms net dat je zelfs de grond niet raakt. Vliegensvlugge Beauty.

Ga nu maar snel op onderzoek in je nieuwe huisje! Nieuwe dingen ontdekken, nieuwe vriendjes maken en genieten van de knuffels van je nieuwe baasjes. En laat af en toe nog maar eens iets van jullie horen hè, we zijn benieuwd  naar jullie nieuwe avonturen.

Heel veel liefs Beauty-ke van ons allemaal

Geplaatst op 05-09-2014
Belle
24

Dag lieve Belle,

Wat was jij weer een lief opvangertje zeg. Iedereen sprak over jou, dat kleine zwartje met die lange haren…dat is Belleke toch he? Ja hoor! Je stond nog maar even op de site en hupla daar ging de telefoon al. Iemand wilde jou heel graag hebben. Een klein meisje was op slag helemaal weg van jou bij het zien van je fotootje. 

Toen ze op bezoek kwamen werd er meteen met je gespeeld en geknuffeld en dat vond jij allemaal oké.

En nu ben je dus vertrokken naar je nieuwe huisje waar al enkele weekjes naar jou werd  uitgekeken. Wordt ook maar snel vriendjes met de andere poes daar, dan kan je met haar spelen terwijl je wacht tot je twee speelkameraadjes weer terug van school komen.

Doe het daar goed he meisje.

Een dikke knuffel van je opvangmama’s, nog snel een knuffel van je broertje en zusje die ook naar hun nieuwe huisje vertrekken en een poot van alle andere viervoeters hier


 

Geplaatst op 05-09-2014
Beau
24

Dag lieve gekke Beau,

Weet je nog dat we je eerst luiwammes noemden? Je kon zo liggen genieten in de hangmandjes en toen we er iets van zeiden sprong jij uit je nestje om even wat gekke kuren aan ons te tonen. Want ja, we hadden ons duidelijk vergist. Jij bent helemaal geen luiwammes maar een spring in’t veld, een vrolijk en lief katertje.

Samen met Belle nam je je timide zusje Beauty mee op sleeptouw en al gauw renden jullie samen door de woonkamer. Trap op, trap af, en af en toe ook roetsjh enkele trappen vergeten maar dat deerde niet! Jullie speelden gewoon vrolijk verder. Jullie drietjes…een echte vrolijke bende in huis.

Een knuffel vind jij ook wel oké, maar dan wel wanneer het voor jou uitkomt hè meneertje. Want ben je druk in de weer met muisjes en pluimpjes dan is het een supersnelle knuffel met pprr prrr en hup weer de tunnel in.

Vandaag vertrek je samen met je zusje Beauty naar je nieuwe thuis. Super toch! Want ik weet dat jij heel goed op je zusje gaat letten.  Geniet van je nieuwe baasjes, ze zijn geweldig lief en gek op jullie. En maak ook maar snel kennis met Loekie en Layka jullie nieuwe speelkameraadjes! Liefs van ons allemaal en veel plezier


 

Geplaatst op 04-09-2014
Black Betty en Emma
104

Dag Black Betty!

Je was zo onder de indruk toen je binnenkwam, grote bange oogjes keken ons aan. Je grote broer Ram Jam was snel ervan overtuigd dat mensen tof waren, jij vond mensen een tijdlang alleen maar tof als er ook een verenhengel aan vast zat. Maar je draaide meer en meer bij en als je ergens rustig lag, mochten we je aaien en dan liet je je motortje al heerlijk draaien.

Je gaat nu lekker met je stiefzusje samen bij Tine wonen, die begrijpt dat je nog wat tijd nodig hebt voordat je een echte knuffelpoes wordt, maar die wel volop spelletjes met jou gaat spelen.

Maak er maar wat moois van kleine Betty!

Marjolein, Antoine, en je grote poezenvriend Coltrane

Geplaatst op 04-09-2014
Emma en Black Betty
104

Dag lieve Emma,

Oei jij was zo boos op alles en iedereen toen je hier terecht kwam, je was geen andere katten gewoon en hier waren er heel veel. Het duurde een paar dagen voor je bijgedraaid was en je bleef een felle tante naar de andere katten hier. Toch had je al snel door dat het veel leuker was om samen met de andere kittens te spelen dan om er maar steeds op te grommen en te blazen. Nu ben je samen met je vriendinnetje Black Betty verhuisd en mag je bij Tine verder spelen.
Je bent naar mensen toe een ongelofelijke knuffel, leer Betty ook nog maar hoe dat moet.

Geniet ervan!

Liefs, Marjolein, Antoine en je grote poezenvriend Coltrane

Geplaatst op 03-09-2014
Depp
113

Deze moederpoes van deze kittens was in een ommuurde tuin van een onbewoond huis in Dendermonde bevallen. De melders zagen dat het niet goed met haar ging en ze niet voor haar kittens zorgde. De brandweer heeft de moederpoes met haar 6 kittens uiteindelijk uit de tuin gehaald.

Hallo ik ben Depp. Ik ben een zoontje van Alexa. Samen met mijn broertjes en zusjes werd ik geboren in een afgesloten tuin. Het was heel nat en koud.

Maar twee stoere mannen hebben ons uit de tuin gehaald en we werden meegenomen door ons gastgezin die met ons onmiddellijk een bezoekje bracht aan de dierenarts. We kregen daar de eerste zorgen toegediend en mochten nu bij ons gastgezin op krachten komen.

We zijn ondertussen al een paar weken verder en ik ben al een mooie jonge kerel geworden. Ik ben van het aanhankelijke type, je weet wel!! ik geef kopjes, vraag om aandacht door tegen je benen te wrijven en als je me opneemt, begin ik te spinnen. Ik eet graag en ben er dan ook als de kippen bij als het eten geserveerd wordt.
Ik kan heerlijk ravotten met mijn zusjes onder het toeziend oog van mijn mama Alexa. Ze maant me soms aan om het een beetje kalmer aan te doen. Ja ik ben nogal een levenslustig kereltje !

Hou jij wel van een beetje actie? En wil je die met mij beleven? Breng me dan gauw een bezoekje , niet vergeten hé !!!

Geplaatst op 03-09-2014
Mattie en Maus
4

Deze meldster dreigde de kittens in het bos te dumpen, want ze beten en bliezen nadat ze ze gevangen had. Het zijn echter twee ontzettende lieverds!

Hallo ik ben Mattie, een mooi rood poesje. Ik ben samen met mijn zusje buiten achter gelaten, maar gelukkig hebben ze ons gevonden en zijn we naar een warm mandje gebracht.
Ik ben heel blij dat we hier een tijdje mogen blijven en dat laat ik ook duidelijk merken; ik kom vaak knuffelen en kopjes geven.
Omdat ik hier niet kan blijven, ben ik op zoek naar iemand mij in huis wil nemen. Ik ben echt super-lief (al zeg ik het zelf) en mijn hobbies zijn: slapen, spelen en eten.
Als jij dat ook leuk vindt, kom dan eens bij me kijken!

Geplaatst op 03-09-2014
Maus en Mattie
4

Deze meldster dreigde de kittens in het bos te dumpen, want ze beten en bliezen nadat ze ze gevangen had. Het zijn echter twee ontzettende lieverds!

Hallo ik ben Maus. Ik ben een rood-wit poesje en woon samen met mijn zusje tijdelijk bij een gastgezin omdat we buiten zijn achtergelaten.
Ik vind het erg fijn om bij mensen te wonen; ik zorg ervoor dat ik altijd in hun buurt ben. Als ze b.v. gaan koken ga ik er gezellig bij zitten (natuurlijk ook al omdat ik hoop alvast een hapje te krijgen…).
Op schoot zitten, knuffelen, kopjes geven en spinnen: dat zijn de dingen waar ik goed in ben. En als m’n zus wil spelen doe ik natuurlijk gezellig mee!
Ik zou graag bij iemand wonen waar ik definitief mag blijven. Zie jij het misschien zitten met mij? Maak dan eens een afspraak!

Geplaatst op 02-09-2014
Mipi en Zippi
43

Deze kittens mochten bij hun schuwe mama blijven totdat ze oud genoeg waren om in ons gastgezin binnen te komen. We gaan fijne baasjes voor ze zoeken!

Hallo ik ben Mipi! Ik woonde eerst samen met mn broers en zusjes in een hondenhok. Mama kwam elke dag om ons melk te laten drinken. Helaas waren we daar niet meer veilig omdat we steeds naar buiten gingen en er ook grote honden waren. Nu wonen we in een veilig huis met lieve baasjes en een grote poes en kater.
Ik ben een lief maar ook pittig meisje en speel erg graag met mn broertjes en zusjes. Heerlijk achter elkaar aan rennen onder de tafel door en dan kijken of ik een van mijn broers of zusjes kan pakken! Als ik een prooi (speelmuis) heb gevangen laat ik hem niet zomaar afpakken hoor! Na het spelen kruipen we lekker met zn vijven in de mand om een dutje te doen.

Geplaatst op 02-09-2014
Zippi en Mimi
43

Deze kittens mochten bij hun schuwe mama blijven totdat ze oud genoeg waren om in ons gastgezin binnen te komen. We gaan fijne baasjes voor ze zoeken!

Hallo ik ben Zippi! Ik woonde eerst samen met mn broers en zusjes in een hondenhok. Mama kwam elke dag om ons melk te laten drinken. Helaas waren we daar niet meer veilig omdat we steeds naar buiten gingen en er ook grote honden waren. Nu wonen we in een veilig huis met lieve baasjes en een grote poes en kater. Ik ben echt een stoere kater! Als de grote kater diesel op me af komt lopen zet ik gewoon een hoge rug op en maak mn staart dik, maar ik ren echt niet weg hoor zoals mn broers en zusjes. Ik ben ook gek op kleine stoffen balletjes en laat ze dan ook echt niet zomaar afpikken hoor, ik houd hem stevig in mn bekje en ren zo hard mogelijk weg.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg