Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2014 hebben 50 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-12-2014
Jitske
110

De mama van deze kittens beviel bij de melder in de tuin. De mama is geholpen door onze collega's van VZW Felix, haar kittens zijn nu bij ons ter socialisatie.

Hoihoi, ik ben Jitske en ik ben een monster. Jaja, je leest het goed hoor, mama zegt toch altijd monstertje tegen me. Wat zeg je, is een monster eng? Neeee, eng ben ik niet. Ik denk dan dat ze bedoelt dat ik een lief monster ben. Het begon al toen we net bij mama waren. Dat mens vonden we maar niks en ik vond het ook helemaal niet leuk dat ik in zo'n bench werd gezet. Dus ik gillen en piepen en na wat onderzoek bleek dat ik die spijltjes gewoon wat uiteen kon duwen en me erdoor kon wurmen. Leuk joh, toen werd ik ontsnappingsmonster! Jammer alleen dat ik niet meer wist hoe ik terug moest komen bij mijn broertjes en zusje en die grote woonkamer eigenlijk ook maar eng was.
Maar goed, dat is nu over, inmiddels ben ik geen ontsnappingsmonster maar een spinmonster. Want zodra ik mama zie, moet ik gillen en piepen (wie weet komt ze wel met eten!) en ga ik heel hard spinnen. Als ze staat of loopt is ze nog wel eng, maar als ze zich klein maakt, dan wil ik niets liever dan me in die handen werpen en geknuffeld en geaaid worden. Heerlijk!
Ben jij niet bang van mijn monsterstreken en heb je een speelkameraadje voor me met wie ik samen mijn monsterstreken kan uithalen? Kom dan gauw kennismaken.

Geplaatst op 29-12-2014
Dinah
20

Deze moederpoes van deze kittens was in een ommuurde tuin van een onbewoond huis in Dendermonde bevallen. De melders zagen dat het niet goed met haar ging en ze niet voor haar kittens zorgde. De brandweer heeft de moederpoes met haar 6 kittens uiteindelijk uit de tuin gehaald.

Hallo ik ben Dinah. Ik ben een dochtertje van Alexa. Samen met mijn broertjes en zusjes werd ik geboren in een afgesloten tuin. Het was heel nat en koud.

Maar twee stoere mannen hebben ons uit de tuin gehaald en we werden meegenomen door ons gastgezin die met ons onmiddellijk een bezoekje bracht aan de dierenarts. We kregen daar de eerste zorgen toegediend en mochten nu bij ons gastgezin op krachten komen.

Er zijn ondertussen al weer een paar weekjes voorbij. Ik ben nog wat gegroeid en wat zelfstandiger geworden, maar nog altijd even speels. Ik ben ook heel aanhankelijk, vooral bij mijn opvangmama. Als ik haar zie vraag ik steeds om aandacht. Ze knuffelt me dan en dat vind ik fijn. Wanneer ik in haar armen lig begin ik zowaar te spinnen.
Ik speel ook nog graag met mijn broertjes en zusjes, achter een balletje hollen, kei leuk toch!!! Af en toe spelen we verstoppertje en springen dan plots tevoorschijn. Je moet die ander dan zien verschieten. Hier kan ik zoooo van genieten.

Wil jij met mij ook verstoppertje spelen? Kom me dan maar eens halen, dan zien we wel of het klikt. Tot dan, niet vergeten hé !!

Geplaatst op 28-12-2014
Toby
114

Lieve Toby.

In augustus kwam jij bij ons. Een klein , heel bang kittentje. Gevonden in een tuin. Wij hebben er gelijk alles aan gedaan om het jou naar je zin te maken. Helaas was jij veel te bang om te kunnen genieten. Je verstopte je, kwam alleen tevoorschijn om te eten. Gelukkig ontdekte we dat jij spelen wel leuk vond, en dan vooral met de laserlamp. Door spel werd je rustig, kwam je los. Elke avond werd dan ook tijd vrij gemaakt om even met jou te spelen. Je wist dat, kwam tevoorschijn voor spel. Stap voor stap opende jij je hartje voor ons. Kwam bij mij in bed slapen, in de ochtend mocht ik even je pootje in mijn hand houden. Later mocht ik je aaien en zelfs even oppakken.

Het heeft tijd gekost, maar dat ben jij dubbel en dwars waard! Ondanks je angst heb je nooit naar ons geblazen of ons willen krabben. Jij bent absoluut een zeer lief en zachtaardig meisje!

Gister hebben we je koffertje gepakt Je laserlamp, je speelgoed, je eigen dekentje… .

Jij vliegt nu uit. Je eigen thuis, je eigen gouden mandje! Ik heb je gebracht . Ik heb kunnen zien dat jij op een heel fijn plekje mag wonen.

Hier is het zo stil zonder jou. Zit ik hier met mijn laserlamp…wat heb ik genoten van spelen met jou!

Dank je van de mooie tijd , dank je dat je ons bent gaan vertrouwen!

Nu mag je daar wennen, neem de tijd lieve Toby. Dan komt het allemaal helemaal goed!

Wij zullen je nooit vergeten en nog vaak na genieten van de leuke foto’s die we van jou hebben gemaakt.

Dagggggg lieve Toby!!!

Xxxjes van je opvangmama Sonja Kreyns

Geplaatst op 28-12-2014
Fireball
116

Deze kittens verbleven onder slechte omstandigheden op een boerderij.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 26-12-2014
Dena
20

Deze moederpoes van deze kittens was in een ommuurde tuin van een onbewoond huis in Dendermonde bevallen. De melders zagen dat het niet goed met haar ging en ze niet voor haar kittens zorgde. De brandweer heeft de moederpoes met haar 6 kittens uiteindelijk uit de tuin gehaald.

Hallo ik ben Dena. Ik ben een dochtertje van Alexa. Samen met mijn broertjes en zusjes werd ik geboren in een afgesloten tuin. Het was heel nat en koud.

Maar twee stoere mannen hebben ons uit de tuin gehaald en we werden meegenomen door ons gastgezin die met ons onmiddellijk een bezoekje bracht aan de dierenarts. We kregen daar de eerste zorgen toegediend en mochten nu bij ons gastgezin op krachten komen.

We zijn ondertussen weeral een paar weken verder en ik ben al een grote meid geworden. Ik ben ook heel nieuwsgierig en steek overal mijn neus is.
Ik ben nog altijd een speelvogel en hou van rollebollen met mijn broertjes. We lopen achter elkaar, verstoppen ons en ja we durven ook al eens in de kast kruipen. Mijn opvangmama vindt dit niet zo leuk en noemt mij dan een deugniet. Wat zou dat willen zeggen?
Ik durf al eens te blazen als één van mijn zusjes of broertjes aan mijn eten zitten. Ik wil in alle rust kunnen eten, dat is toch normaal, niet !
Heb jij thuis zo'n plekje waar ik rustig kan eten en slapen? Wil je mij dat eens tonen? Kom je mij dan halen? Ik zou dit zooooooo fijn vinden.
 

Geplaatst op 26-12-2014
Trouble
116

Deze kittens verbleven onder slechte omstandigheden op een boerderij.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 26-12-2014
Grijsje
46

Later meer gegevens.

Geplaatst op 26-12-2014
Levi
46

Later meer gegevens.

Geplaatst op 25-12-2014
Muisje
46

Later meer gegevens.

Geplaatst op 23-12-2014
Tessa
TL

Deze kat lag gewond langs de weg.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 23-12-2014
Meow
108

Later meer gegevens.

Geplaatst op 22-12-2014
Seppo
21

Seppo is retour gekomen.
 

Hallo,

Ik ben Seppo!
Ik ben en blijf een heel bijzondere kater, kijk eens goed naar mij... zie eens hoe spierwit ik ben! Mooi hè!

Een tweede bijzonderheid die ik heb, is dat ik doof ben. Dat maakt mij wel heel speciaal, want ik ben toch niet zoals andere katten zijn. Ik ben evengoed heel lief en aangenaam, wordt graag geaaid en strijk graag langs je benen af.

Mijn opvangmama dacht dat ik niet zo’n knuffelaar was… maar ik heb haar laten zien dat ik haar nu wel voldoende vertrouw en dat ik héél graag door haar geknuffeld en geaaid word!  Ik loop dan ook de hele tijd achter haar, maak miauwtjes (want ja, ik hoor haar niet, ik wil wel zeker zijn dat zij mij hoort en me niet zomaar voorbij loopt) en wil dan knuffelen en rollebollen.

Maar ik blijf evenwel mijn eigen willetje hebben, heb ook niet zo’n liggend gat, ga van her naar der, zit niet stil, wil ook graag overal op en aan.  Op dat vlak is hier niet alles veilig hoor (ik stoot geregeld wel iets om of als ik de kans krijg om een stukje vleesbeleg te pikken, dan laat ik het niet hoor).                                                                  
Maar gelukkig nooit heel erge brokken en zijn ze hier niet boos op mij.

Ik lig alleen héél stil en rustig als ik ECHT slaap.  Best laat je mij dan ook gewoon liggen, of probeer je mij lief wakker te maken… ik hoor je namelijk niet aankomen, en als je me dan ineens pakt of aait of… dan schrik ik mij een hoedje!

Ik heb ook graag veel ruimte nodig. Heb heel wat plaatsen nodig waar ik mag komen en mag snuffelen en op ontdekking mag gaan.

Liefst van al zou ik graag buiten de wereld verkennen... maar ik ben doof, dus dat is niet zo gemakkelijk... toch zou ik het heel fijn vinden mocht iemand mij een bijzondere plaats kunnen geven, eentje waar ik ook buiten zou mogen gaan, een buiten waar er niet al te grote gevaren in de buurt zijn.

Oh ja, ik heb ook nog een derde bijzonderheid!  Ik kan geen spingeluidjes maken, maar je hoort het wel aan me als ik me echt op mijn gemak voel… je hoort het aan mijn speciale ademhaling en mijn gekke snurkgeluidjes.  Eigenlijk is dat mijn GEHEIM…. als je kan ontdekken dat ik die geluidjes maak, dan wil dat zeggen dat ik me héél erg op mijn gemak bij je voel. 

Dus,  wie oh wie kan mijn geheim ontdekken, en wil mij dat bijzondere plekje bezorgen dat ik nodig heb??!!

Liefs, Seppo


 

Geplaatst op 22-12-2014
Kyan
111

Dit is het broertje van Kaya, Kato en Kika. Hij werd iets later gevangen maar is nu herenigd met zijn zusjes.

Hallo,

Mijn naam is Kyan, ik ben een mooie, stoere zwart witte heer, ik ben ondernemend, lief en een klein beetje afwachtend. Ik ben nog niet zo heel erg lang hier in huis hoor, ik woonde met mijn zusjes buiten, op een dag ving iemand mijn zusjes en toen was ik helemaal alleen!! Na een paar dagen wachten merkte ik dat ze echt niet terug kwamen, toen ben ik maar alleen op zoek gegaan naar eten, want ik had we een beetje honger. En daar zag ik iets lekkers, ik snel ernaartoe, maar wat nu!?! Ik zat gevangen! Toen werd ik hier bij mijn opvangmama gebracht, ik blazen en doen, maar ze was niet onder de indruk. Ik werd in bad gedaan en toen lekker op schoot drogen, en ik maar spinnen heerlijk! Ik was helemaal vergeten om bang te zijn. Nu vind ik het hier wel prima, ik speel en kom soms even een aaitje halen, maar nog even op afstand. Maar ik kom er wel zegt mijn opvangmama. Ik ben in elk geval stoerder dan mijn zusjes, die zijn nog bang hoor! Watjes!
Nou kom mij snel adopteren dan kunnen we samen onder de kerstboom liedjes zingen!

Kyan.

Geplaatst op 22-12-2014
Riki
44

Dag lieve Riki,

Je bent toch niet meer boos op mij? Ja, je schrok wel even toen je die bench in moest en daarna in die vervelende reismand werd gestopt. Maak je maar geen zorgen meer meisje, jij vertrekt voor goed naar een nieuwe thuis!

Daar heb je nu drie lieve dames die staan te popelen om je in de watten te leggen en je goed te verzorgen. Je bent met je poep in de boter gevallen. Ja, je krijgt zelfs al tonijn voorgeschoteld bij je aankomst! Ze gaan je verwennen en van je houden, ik ben er zeker van.

Je was de stilte bij de Storm, allé, ik wil zeggen... Je was de tegenpool van je broer Storm. Het klinkt misschien raar, maar ik ga die stilte missen. Je zachte energie en de rust die je uitstraalde. Blijf genieten in stilte Riki. Ik wens je het allerbeste!

Dikke knuffel van je opvangmama.

Geplaatst op 22-12-2014
Kato
111

Deze kittens werden gevonden op een industrieterrein.

Hallo,

Mijn naam is Kato, ik ben een mooie zwart witte dame, ik ben een dame met karakter ik heb een beetje tijd nodig om te wennen aan alles. Ik ben dol op lekker spelen en ravotten met mijn broertje en zusjes en vind het dan wel gezellig als jij ook in de kamer bent. Zie jij het zitten om mij mijn gouden mandje te geven? Wil jij mij een beetje tijd geven om te wennen? Bel dan snel met bemiddeling en hopelijk zien we elkaar dan binnenkort.

tot snel

groetjes Kato

Geplaatst op 22-12-2014
Benzy
102

Dit kitten struinde rond bij een tankstation langs de autostrade.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 21-12-2014
Pierke
BK

Pierke werd overgenomen van dierenasiel Sint Truiden, omdat hij aids-positief is.

Hee, ik ben Pierke. Ik wil mezelf nog eens graag in de belangstelling zetten, want blijkbaar zijn alleen mijn looks niet voldoende om een baasje te vinden.
Nou, behalve mijn knappe uiterlijk, heb ik nog heel veel meer te bieden: ik hou van knuffelen en dan met name bij jou in de nek of op je rug. Ik geef je kopjes, neusjes en kusjes, zoveel liefde heb je nog nooit gehad. Als ik daar mee klaar ben, ga ik ergens liggen om wat uit te rusten, maar ik hou je in de gaten, een blik of stemgeluid van jou en ik ben weer bij je. Ik weet wanneer je me nodig hebt. Noem het maar een speciale gave.
Eten is mijn andere hobby, ben dol op vis en brokjes. Maakt niet uit wat, ik knabbel er op los. Spelen doe ik ook, maar met mate. Ik hou niet echt van veel lichaamsbeweging. Liggend spelen bevalt mij veel beter. Ik ben een heer op de kattenbak en laat alles netjes achter, rommel is niet zo mijn ding. Mijn enige minpuntje is dat ik niet dol ben op andere viervoeters. Zelf vind ik dat niet echt een minpuntje. Het is juist een voordeel dat je me met niemand hoeft te delen. Ik ben er helemaal voor jou! Lijkt het je wat om heel veel onvoorwaardelijke liefde van mij te krijgen? Bel dan met bemiddeling en misschien wil ik wel jouw vriendje worden. Liefs Pierke

Geplaatst op 21-12-2014
Frey
32

Dag Frey'tje,

Vanaf de eerste week bij mij was je al gereserveerd samen met je broertjes en zusjes. Jullie waren ook met zoveel.
Je was toch mijn kleine hartendief. Ik wist dat je snel weer zou gaan maar toch heb je mijn hartje nog gestolen. Het ga je goed kleine man in je forever home bij je nieuwe mensenkindjesvriendjes! Dikke knuffel lieve schat van je opvangmama!

Geplaatst op 20-12-2014
Ferre
103

Een van onze gastgezinnen voert een aantal groepen zwerfkatten. Deze kater zag er al een tijdje erg slecht uit, lijkt moeite te hebben met eten en kan niet goed steunen op een van zijn pootjes. Ondanks extra bijvoeren, ontvlooien, ontwormen en een antibioticakuur kwam hij er maar niet bovenop. Tijd voor wat extra love en care bij het gastgezin zelf! 

Hoi, de Ferre hier. Mama zei dat het hoog tijd werd om jullie te vertellen hoe het intussen met mij gaat. Mama vond mij graatmager, met een jasje waar de motten erg in huis gehouden hadden. Men noemde mij een oude ziel. Maar van die Ferre is nu niets meer over hoor. Ik ben nog een jonge knaap en vol levenslust. Mijn eetlust schort ook niets meer mee en mager kan je me zeker niet meer noemen.
Ik ben een meester in vertellen. Ik laat je mee genieten als ik speel, het gaat er soms wel hevig aan toe. Terwijl ik speel vertel ik je in geuren en kleuren wat ik doe. Als ik honger heb krijg je dan weer een ander geluidje te horen. Het volume ligt eraan hoe groot de honger is. Als je thuis komt, vertel ik graag hoe mijn dag eruit zag.
De eerste keer dat ik je zie ben ik waarschijnlijk niet onmiddellijk gecharmeerd van jou. Eens we ons wat beter kennen ontpop ik me tot een knuffelbeer eerste klas. Een schootje om op weg te doezelen vind ik heerlijk. Kopjes geven is ook één van mijn specialiteiten en lekker langs je armen strelen.
Als er al een snorrepietje aanwezig is, dan graag eentje die tegen een stootje kan. Ik ben een beetje ruig in mijn spel is me gezegd. Er lopen er hier een paar rond, die niet begrijpen dat ik wil spelen. Die gillen al als ik maar naar hun kijk, tja dan vragen ze om problemen. Die zenuwpezen werken me op mijn systeem. Ik moet wel bekennen dat ik me soms wel wat misdraag, ik durf wel eens in de billen van mijn speelmakkertje bijten. Ik bedoel het niet kwaad en wil ook geen pijn doen, ik ga wat te fel op in t spel.
Met de hond des huizes ben ik beste maatjes, die kan tegen een stootje. Ze is wel erg groot, ik moet dan wel af en toe het onderspit delven. Lucy is wel oké, over het algemeen kunnen we het goed met mekaar vinden.
Ze zeggen hier dat ik een kater met karakter ben, hoort dat dan niet?
Ik ben een heer met kwaliteiten. Ik ben erg gehoorzaam, dat is dan mooi mee genomen, niet dan?
Wil jij me de tijd geven om je goed te leren kennen? Hou je wel van een kater met pit?
Dan wil ik je graag op visite ontvangen, ik zet de koffie alvast klaar.
kopje van de Ferre x

Geplaatst op 20-12-2014
Massimo
121

Dag lieverd,
Je bent net vertrokken naar je 'forever home'.
Je bent hier iets langer dan 4 maanden in de opvang geweest, hebben je met alle plezier verzorgd en veel liefde gegeven.
Je hebt ondertussen een speciaal plekje in ons hart, je bent dan ook zo'n aandoenlijke kater.
Je nieuwe 'mama' was van in het begin al verliefd op je, en ik denk wel dat ze nog verliefder op je zal worden.
In ieder geval, we gaan je enorm missen, maar weten wel dat je een hele goede thuis krijgt!
Dikke zoen van ons!
Dorien en Davy

Geplaatst op 20-12-2014
Sensei
25

Deze kittens zouden in het bos gedumpt worden als wij ze niet zouden opnemen.
 

Hallo iedereen,

 

Mijn naam is Sensei. Naar het Japanse woord voor "Meester".
En weet je waarom?
Mijn zussen, Tora en Uké, en ik werden door een mevrouw gevonden in de garage van haar huis. Wij dachten dat dat wel een veilige plek zou zijn, maar toen we dat gekke wezen op 2 benen de eerste keer zagen, was dat toch even serieus schrikken. Ik ben van ons drie al vanaf het begin de meest nieuwsgierige en heb mijn zussen als een echte “Sensei” van hun angst voor mensen afgeholpen.
Maar daar ben ik nu vet mee natuurlijk.
Mijn twee zussen zijn ondertussen verhuisd naar hun gouden mandje. En ik? Ik ben nog op zoek.

Komt het door mijn zwarte vacht? Omdat veel mensen denken dat een zwarte kat ongeluk brengt? Dan kan ik je garanderen dat het bij mij net geluk brengt. Haal mij in huis en ik maak je heel gelukkig.

Ik heb mijn opvangmama de laatste tijd namelijk dikwijls horen zeggen dat ik een echte schootkat aan het worden ben.
Tijd om me dus eens te komen bezoeken. Bij nieuwe mensen ben ik nog wat op mijn hoede, maar als je me wat tijd geeft, worden we vast de dikste vrienden.

O ja, nog iets, ik heb zo lang voor mijn zusjes gezorgd dat ik eigenlijk niet meer graag alleen ben. Dan word ik een aansteller, zegt mijn opvangmama, en vraag ik veel aandacht. Ik wil dus zeker nog een viervoeter bij mijn nieuwe thuis. En voor de rest, lekker eten, leuk speelgoed en veel knuffels, en ik ben al zeer tevreden.

 

Liefs, Sensei

Geplaatst op 20-12-2014
NoŽ en Leo
32

Leo en Noe!

Jullie hebben nogal geluk hé! Jullie waren al zo aan elkaar gehecht en nu mogen jullie ook naar een huisje, samen! Wat ben ik ongelofelijk blij voor jullie. Noe, je bent een poesje voor in de reclamespotjes. Zo verleidelijk dat je kijkt, ik kon niet aan je weerstaan. Leo, ventje je bent zo vol leven. Wat ga ik je missen, hoe jij via mijn benen kon klimmen tot je helemaal in mijn nek zat, dat vergeet ik nooit. Je maakte me altijd aan het lachen kleine vent! Jullie gaan het goed doen in jullie nieuwe gezin, dat weet ik zeker. Zo'n lieve mensen dat kan niet anders! Kusjes van je opvangmama!

Geplaatst op 20-12-2014
Leo en NoŽ
32

Leo en Noe!

Jullie hebben nogal geluk hé! Jullie waren al zo aan elkaar gehecht en nu mogen jullie ook naar een huisje, samen! Wat ben ik ongelofelijk blij voor jullie. Noe, je bent een poesje voor in de reclamespotjes. Zo verleidelijk dat je kijkt, ik kon niet aan je weerstaan. Leo, ventje je bent zo vol leven. Wat ga ik je missen, hoe jij via mijn benen kon klimmen tot je helemaal in mijn nek zat, dat vergeet ik nooit. Je maakte me altijd aan het lachen kleine vent! Jullie gaan het goed doen in jullie nieuwe gezin, dat weet ik zeker. Zo'n lieve mensen dat kan niet anders! Kusjes van je opvangmama!

Geplaatst op 20-12-2014
Lilo
32

Lilo'tje,

Je heet nu Muffin! Ja dat klopt, je bent dan ook om op te eten. Toch ga ik nog veel van je horen want je nieuwe mama en papa zijn kennissen. Je verhalen zal ik volgen op Facebook. Ik heb je dus met een gerust hartje kunnen laten gaan want zij gaan super! voor je zorgen. Daar geloof ik in lieve schat. Dikke dikke kus, je opvangmama!

Geplaatst op 20-12-2014
Twinkel
32

Twinkeltje!!

Kleine deugeniet! Jij gaat helemaal niet zo ver weg wonen! Je nieuwe en lieve gezin heeft al gezegd dat ik eens op bezoek mag komen kleine meid, en dat zal ik dan doen ook ;) Je bent met je gat in de boter gevallen met zo'n leuk gezin. Laura, het kleine meisje waar je nu bij terecht komt gaat je liefde in overvloed geven, dat weet ik zeker! Ik mis je nu al... Kusje je opvangmama

Geplaatst op 17-12-2014
Stella en Simba
102

Dit kitten werd gevangen in de buurt van een restaurant.

Heee allemaal,
 
Het heeft even geduurd, maar ook ik wil me nu eens aan jullie voorstellen.
Ik kom net als mijn broertjes en zusje van de kinderboerderij, hier werd ik constant achterna gezeten door de bezoekers. Mijn moeder ging dus alleen 's avonds met ons het terrein op. Zij wordt hier door een lieve dame gevoerd. Door mijn avonturen moest ik een tijdje wennen aan mensen in mijn buurt. Na laat ik me lekker aaien en mag door het huis heen rennen. Alleen als er vreemde mensen in huis komen vind ik nog wat akelig. Dan verstop ik me meestal onder de bank, maar daarentegen als ik aan je gewendt ben word ik maar wat graag gekriebeld!
Ik ben heel mooi geworden en hoop dat er iemand is die me alle aandacht kan geven!
Lief pootje Stella.

Geplaatst op 17-12-2014
Simba en Stella
102

Dit kitten werd gevangen in de buurt van een restaurant.

Hier is Simba beste mensen.
Meer tijger dan mij kun je niet vinden, ik ben echt helemaal tijger.
Ik heb in het begin moeite gehad met het wennen aan mensen, nu begint het steeds beter te gaan.
Als je op de bank gaat liggen kom ik zelfs al op je schoot zitten en ik mag ook 's nachts op het bed liggen en hier laat ik me ook aaien.
Ik mag hier lekker door het huis vliegen en gek doen, maar zodra het wat drukker wordt houd ik me wat afzijdig.
Maar ik maak grote stappen vooruit.
Ondanks dit ben ik toch opzoek naar een rustig huisje.
Een tijgerpootje van Simba.

Geplaatst op 17-12-2014
Stitch
32

Stitch,

Mijn stevig venteke, je bent de grootste van je broers en zusjes. Maar ook de grootste hartenveroveraar! Altijd op de eerste rij om te spelen, knuffelen,... Ik hoop dat het goed gaat met je lieve schat! knuffel van je opvangmama!

Geplaatst op 17-12-2014
Mowgli
32

Mowgli,

Jij bent een echte charmeur. Spinnen, kopjes geven, dutjes doen op mijn schoot. Wat gaan ze plezier hebben met jou!  Je heet vanaf nu Kasper. Kaspertje ik denk echt dat je het goed gaat hebben. Je gaat hun hartjes stelen en al de liefde krijgen die je wilt, zeker weten! Het ga je goed kleintje! Dikke kus je opvangmama!

Geplaatst op 15-12-2014
Buddha
29

De mama van dit kitten was op een zoldertje boven de carport, maar mama werd al 2 dagen niet gezien en een ander kitten lag doodgebeten op de grond.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 15-12-2014
Mimi
119

Deze kittens zwierven rond bij een cliënt van het OCMW.
 

Hoi, ik ben Mimi, 6 weekjes, ik ben samen met mijn 3 zusjes en een broertje gevonden in de stromende regen..ik was niet erg onder de indruk, alleen mijn haar was een puinhoop, maar dat zit nu gelukkig weer goed, mooi ben ik, he? Mijn pleegmama zegt dat ik de dapperste ben, ik ga altijd als eerste op onderzoek, en de rest volgt wel, wat een kleuters, zeg!  Zoveel te ontdekken hier in huis, dat ik helemaal geen tijd heb om te slapen, maar dat kan ik zittend ook wel, hoor!

 

Knuffel, Mimi

Geplaatst op 14-12-2014
Pien
108

Deze kittens lagen urenlang te gillen in de tuin van de melder.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 14-12-2014
Rocky
46

Deze kittens werden door de hond van de melders in de tuin gevonden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 14-12-2014
Rezy
46

Deze kittens werden door de hond van de melders in de tuin gevonden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 13-12-2014
Fťline
44

Dag mijn lieve Féline, mijne kleine dikke vriendin,

Vanaf dag één was jij te vinden voor een knuffel en een kus op je bol. Ook de volgende dagen was je daar, altijd vrolijk en blij om me te zien. Ik zette mij op de sofa, je kroop bij me en na wat spelen nestelde je op m’n schoot en keken we samen naar televisie. Zo lekker knus en gezellig op deze koude dagen.

Nu ga je naar een nieuwe thuis, met een grote familie en kindjes die je gaan koesteren. Ik ben super blij voor je, maar weet dat ik je warmte erg ga missen!

Veel liefs en een dikke knuffel!

Jouw opvangmama

Geplaatst op 13-12-2014
Vivaldi
25

Bij de meldster kwam een poes afgelopen zomer aanlopen. De meldster verzorgde haar. Poes kreeg 3 kittens. Voor 2 kittens werd een plekje gevonden, mamapoes werd gesteriliseerd door de meldster, en voor kitten 3 werden wij gecontacteerd. Natuurlijk jongeman, wij zoeken wel een plekje voor je!

Later meer gegevens.

Geplaatst op 12-12-2014
Moes
23

Deze supersociale kittens werden onder de vlooien langs de kant van een drukke weg gevonden. Gedumpt?

Hallo daar, ik ben Moes, een super leuk katertje van 3 maanden jong. Ik vind
alles leuk en gezellig. Ik ben een nieuw soort klittenband. Daar waar jij
bent, ben ik. Ga jij zitten op de bank, dan kom ik lekker bij je zitten,
hangen of liggen. Ga je naar de toilet, dan volg ik je gewoon. Ik blijf je
de hele dag achterna lopen, totdat je naar bed gaat en kom dan heerlijk bij
je liggen. Hou je van gezelligheid, dan moet je toch eens kennis komen maken
met me.
Hoop je snel te zien. Yo tot snel.
Liefs van Moes

Geplaatst op 10-12-2014
Sip
23

Hallo daar, ik ben Sip, een verlegen meisje van 4 maandjes jong. Ik ben volgens mijn opvangmama van best ver gekomen. Ik vertrouwde niemand en ook haar niet. Ik vond alles maar eng. Durfde niet eens te ruiken aan haar hand, terwijl ze zoo lief voor me was. Inmiddels ben ik een paar weken verder en word steeds zekerder van mezelf. Ik vertrouw nu ook mijn opvangmama en de andere katten in huis. Als ik aan het eten ben, dan vind ik het heerlijk om geaaid te worden. Ik moet er dan van spinnen en geef haar ook kopjes. Even een speed knuffel noemt opvangmama dat. Ik heb nog tijd nodig om te wennen.
Verder ben ik een vrolijk meiske en speel de hele dag. Er is hier een speelhoek en soms maak ik er echt een troep van! Heerlijk met een balletje door de kamer rennen. De trap op en neer rennen is nog veel leuker! Als jij me alle tijd van de wereld wilt geven, dan zou ik heel graag met jou mee willen. Kom je me eens opzoeken?
Nou doei, ik ga weer spelen met mijn broertje Xavi!!

Geplaatst op 09-12-2014
Miss Letoe
36

Dit halfwas katje zat bij VZW Felix in de vangkooi en bleek een gebroken kaak te hebben.

Ondertussen zijn we al een jaartje verder, sinds oktober 2013 zit ik bij zwerfkat. Bij mijn vriendjes van nu zit ik sinds januari, je kunt dus wel stellen dat wij dikke maatjes zijn ondertussen. Ik kwam hier binnen als een hele bang poes, daar heb ik veel hulp bij gekregen en dat gaat nu dan ook super goed. Sinds een tijdje ben ik zelfs al niet meer bang voor alle kindjes die hier op bezoek komen. Ik heb geleerd dat ik ook met hun heel goed kan knuffelen. Zoals jullie lezen heb ik het hier erg naar mijn zin maar ik ben nog altijd opzoek naar mijn forever baasjes. Overdag vind ik het heerlijk om op pad te gaan buiten. De mensen hier in de straat kennen mij nu al zo goed dat ik bij alle buren terecht kan voor een snoepje. Tegen de avond kom ik meestal weer richting huis om mijn buikje te vullen daarna vind ik het heerlijk om op bed te gaan slapen. Nu de temperatuur buiten kouder wordt blijf ik 's nachts ook lekker warm binnen. Het liefst lig ik zo kort mogelijk bij mijn opvangmama's zo kan ik de meeste aandacht verkrijgen. Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn vriendschap-kwaliteiten, breng dan snel een bezoekje aan mij, en wie weet worden wij de beste maatjes!
 

Geplaatst op 06-12-2014
Darcy
20

Deze moederpoes van deze kittens was in een ommuurde tuin van een onbewoond huis in Dendermonde bevallen. De melders zagen dat het niet goed met haar ging en ze niet voor haar kittens zorgde. De brandweer heeft de moederpoes met haar 6 kittens uiteindelijk uit de tuin gehaald.

Hallo ik ben Darcy. Ik ben een dochtertje van Alexa. Samen met mijn broertjes en zusjes werd ik geboren in een afgesloten tuin. Het was heel nat en koud.

Maar twee stoere mannen hebben ons uit de tuin gehaald en we werden meegenomen door ons gastgezin die met ons onmiddellijk een bezoekje bracht aan de dierenarts. We kregen daar de eerste zorgen toegediend en mochten nu bij ons gastgezin op krachten komen.

Wij zijn weeral een paar weken verder en ik ben al een heel zelfstandige meid. Uiterlijk gelijk ik het meest op mijn mama en ik breng het meeste tijd door met haar. Wij eten samen uit hetzelfde bakje, kei leuk !
Ik ben een speelvogel en hou er van om overal op te klimmen. Ik probeer ook soms omhoog te kruipen via de benen van mijn opvangmama, maar die maakt dan altijd zo'n rara geluidjes.
Mijn opvangmama zegt ook dat ik pientere oogjes heb, wat zou ze daar mee bedoelen? Dat ik een beetje ondeugend kan zijn?
Maar ik ben ook lief hoor. Ik hou ervan als je over mijn kopje wrijft en mijn rugje masseert. Ik ga dan spinnen dat het geen naam heeft.

Kan jij goed masseren? Wil je het eens proberen bij mij? Maar dan moet je me wel een bezoekje brengen hé. Laat niet te lang op je wachten ! doeiiiiiiiiiii

Geplaatst op 06-12-2014
Moortje
4

Dit kitten was aangereden.

Hallo ik ben Moortje, een lief zwart-wit katertje. Zet hebben mij langs de kant van de weg gevonden, waar ik was aangereden. Bij de dierenarts bleek dat ik mijn rechter-achterpoot gebroken had.
Het advies was: 4 weken bench-rust, en gelukkig mocht ik naar een gastgezin waar ik deze 4 weken kon doorbrengen. Inmiddels mag ik weer uit de bench (jippie!!) en ben ik verhuisd naar een ander gastgezin. Ik loop nu lekker rond, en met mijn poot gaat het heel goed.
Mijn spieren moeten weer aansterken, en daarvoor werk ik heel hard: rennen, klauteren, klimmen; ik doe er echt alles aan om weer ‘in shape’ te komen.
Als ik dan genoeg getraind heb, vind ik het heerlijk om op schoot te liggen slapen, na eerst uitgebreid geknuffeld te worden!
Ik moet binnenkort nog 1 keertje op controle bij de dierenarts, maar daarna wil ik graag een huis waar ik definitief mag blijven wonen.
Misschien heb jij nog een plekje voor mij??

Geplaatst op 04-12-2014
TomTom
119

Deze kittens zwierven rond bij een cliënt van het OCMW.
 

Hoi, ik ben TomTom, 6 weken, en de enige man tussen 4 meiden! Ik heb het hier reuze naar mijn zin, en ben ondertussen een stevig ventje geworden, en lachen dat je met me kan! Ze hebben hier al een tijdje geen tv meer nodig, ik ben avondvullend, zeg maar! Ik word er soms wel nog wat moe van, maar een hazenslaapje doet altijd wonderen...

 

high 5 van TomTom

Geplaatst op 04-12-2014
Roos
119

Deze kittens zwierven rond bij een cliënt van het OCMW.
 

Hoi, ik ben Roos, 6 weekjes, ik ben samen met mijn 3 zusjes en een broertje in de regen gevonden, ik was zo bang, ik bleef maar roepen om mijn mama, ineens was ze weg… ik ben graag bij mijn mensen, want zij kunnen me wel een beetje troosten, vooral die heerlijke flesjes melk die ze maken, lekker zeg! Ik mag niet meer zo vaak melk, ik ben al een grote meid, zeggen ze, en dan moet ik van die rare brokjes en vlees eten, gelukkig kan ik na het eten toch nog heerlijk knuffelen, dat maakt alles goed!

 

Knuffel, Roosje

Geplaatst op 04-12-2014
Xavi
23

Xavi, een mooi, tijger katertje van 4 maandjes jong.
Hoi hoi ik ben Xavi. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, want ik vind het soms nog een beetje eng. Toch loop ik de hele dag achter je aan en probeer jouw aandacht met een miauwtje te trekken. Begin je dan tegen me te praten, dan ben ik helemaal happy. Maar kom je dan te dicht bij me in de buurt, dan loop ik toch nog een paar pootjes achteruit. Als ik het toch toelaat dat je me aaien mag, dan vind ik dat heerlijk en spin de sterren van de hemel. Maar ik moet toch een geheimpje verklappen, dat moet ik van mijn
opvangmama......durf niet zo goed.
Maar uhm, als jij 's nachts slaapt hé, dan kom ik wel heel dicht tegen je aan liggen en mag je me ook aaien en knuffelen. Als je mij de tijd geeft om aan jou te wennen en jouw
verwachtingen naar mij niet te hoog zijn, dan beloof ik je dat je een maatje voor het leven hebt.
Kom je toch eens kennis maken met me?
Lief knuffeltje van Xavi

Geplaatst op 04-12-2014
Timeless
116

Nou zeg, ik heb me toch wat meegemaakt.
Zo jong als ik ben, had ik al een bijna-doodervaring.....
Ik zag de tunnel, het licht en hoorde ook al engeltjes zingen.
Heel mooi allemaal en bijna was ik ertussenuit gepiept, mijn leventje hing echt aan n zijden draadje.
Maar toen hoorde ik iemand roepen: Tiiiiimeless....Tiiiiiiimeless, nog niet gaan....kom terug!!! Dan gaan we samen spelen en kroelen en alles doen wat jij leuk vindt!!
Was jij dat die mij riep? Ben jij mijn redding geweest? Zijn wij voorbestemd voor elkaar?
Heel erg bedankt dan, want het was voor mij nog wel erg vroeg om te gaan.
Kom je mij dan binnenkort halen bij Zwerfkat in Nood?
Ik zit al vol ongeduld op je te wachten.....

Geplaatst op 03-12-2014
Lex
114

Lieve Lex,

Ruim een jaar geleden kwam jij samen met je broertje bij ons in opvang. 2 kleine schatjes! Al snel was er iemand die op slag verliefd op jullie was en jullie samen adopteerde! Jullie hebben daar een heerlijke tijd gehad. Helaas is je broer jong overleden.

Een paar weken geleden kregen wij te horen dat jouw baasje moest verhuizen. Tot haar groot verdriet kon jij niet mee naar haar nieuwe woning. Wij hebben niet getwijfeld, jij mocht terug bij ons. 3 dagen geleden heeft je baasje jou gebracht. Met heel veel liefde, kusjes en lieve woordjes in je oor heeft ze afscheid van jou genomen.

Hier paste jij je direct aan. Ik heb nog nooit zo een makkelijke,  gemoedelijke, lieve kater in opvang gehad!

Uiteraard werd weer iemand direct verliefd op jou. Mensen kwamen kijken en vielen direct voor jouw charmes! Er was geen twijfel, jij werd hun kat. Je mocht direct mee. Samen met je klimpaal waar je aldoor op zit.

Nu kom je bij 4 hondjes en nog een kat. Er is een afgezette tuin waar jij lekker mag gaan ravotten zonder gevaar te lopen. je nieuwe baasjes zijn veel thuis en er komen ook nog kinderen langs om met jouw te spelen! Ik weet zeker dat je het daar prima naar je zin gaat hebben!

Lieve Lex, het is je zo gegund. Geniet van je nieuwe thuis!!

Xxxjes van je opvangmama, Sonja Kreyns.

Geplaatst op 03-12-2014
Sisi
18

Lieve Sisi

Ik zeg altijd dat alles met een reden gebeurt.Dat jij in mijn straat bevallen bent en daarna constant rond hing in mijn eigen tuin is gewoon het lot geweest. Wat was ik blij toen ik eindelijk jou kittens gevonden had. Jij kwam elke dag wel je eten halen maar het vertrouwen was er nog niet, het was puur toeval dat ik paar dagen later je kittens hoorde piepen. 4 kleintjes die amper konden kijken en jij was een echt moedertje, ook al zag je er zelf nog allesbehalve gezond uit. Eens in opvang kon je bekomen en je verder bekommeren om je kindjes, wat je ook deed. Een eersteklas mama was je voor hen. Het was dus ook wel wennen voor jou toen ze allemaal al een paar maand later een gouden mandje vonden. Jij bleef achter, zoals we wel meer zien in de vzw. Meer dan eens ben je in de spotlight gezet op facebook maar meestal zonder succes, ook al vonden de mensen je wel mooi en lief. Tot vorige week, toen kreeg ik mailtje in de bus dat er eindelijk iemand was die er doorheen zag dat je zwart bent. Iemand die besefte dat kleur niks uitmaakt. Ik was superblij maar ook verdrietig want je was hier al een half jaar en helemaal thuis.
Lieve schat, ik ga je enorm missen. Je was zo aanhankelijk en zachtaardig en zo dankbaar, daar smelt toch iedereen voor. Als we 's avonds in de zetel kropen lag je altijd op je vaste plaatsje, niet op mijn schoot want dat vond je niks, maar wel in de buurt zodat ik je toch kon knuffelen. En dan maar constant bewegen zodat ik zeker geen plekje zou missen ;-)   Onze 'conversaties' ga ik missen want als ik iets tegen je zei antwoordde je steevast :-)
Vandaag ben je vertrokken naar Nederland, bij een lieve meid die even goed voor je gaat zorgen als dat ik gedaan heb. Je gaat daar geen liefde en knuffels tekort komen, integendeel.
Jou plekje op de zetel is nu leeg, het gaat weer wennen worden voor mij dat je er niet meer bent. Dat plaatsje zal snel opgevuld worden door andere sukkelaartjes die mijn hulp nodig hebben maar dat plaatsje in mijn hart, daar zal je voor altijd blijven zitten. Jij bent 1 van die 'speciale' gevalletjes, eentje dat ik zelf wel een gouden mandje willen geven had als ik de plaats gehad had. Ik ga je zeker blijven volgen op fb want je baasje heeft beloofd dat ze heel veel mooie foto's gaat maken. Hou van jou lieve schat en ik ben blij dat je toen in mijn straat beland bent zodat ik de kans gekregen heb om jou een mooie toekomst te geven.

dikke knuffel van je opvangmama Ils x

Geplaatst op 03-12-2014
Nikky
102

Hallo daar,
Ik ben samen met mijn zusje Isa hier met mijn neus in de boter gevallen.
We kunnen hier spelen en krijgen lekker eten!
Wij zijn echte knuffels en kunnen niet wachten op een nieuw huisje.
We laten ons oppakken en aaien en zijn helemaal niet bang!
Een lief zwart pootje van ons.
 

Geplaatst op 01-12-2014
Billy
108

Deze kittens lagen urenlang te gillen in de tuin van de melder.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 01-12-2014
Troy
108

Deze kittens lagen urenlang te gillen in de tuin van de melder.

Hey hallo, ik ben Troy,

Kan iemand mij vertellen waarom er al mensen zijn komen kijken voor mijn broertje en zusje en niet voor mij ?
En ik vond mijzelf zo vet cool op de foto staan, zo van kijk eens wat een knappe zwarte kerel...
Allez toch niet vanwege mijn zwarte vachtje ? Dat is zo on- 2014.

Maar goed ik ben dus Troy en ik heb heel veel te vertellen, als je tegen mij praat krijg je een antwoord terug, ik hou van lekker kletsen.
En verder ben ik een hele lieve knuffelkater.
Dus denk jij dat je van een kleine Troy kan gaan houden en mij voor altijd bij je kan laten wonen dan ben ik je man.

Kopjes en praatjes :-) van Troy


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg