Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In NOVEMBER 2014 hebben 69 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-11-2014
Quincy
102

Dit kitten struinde rond bij een tankstation langs de autostrade.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 30-11-2014
Zena
33

Hee peoplzzzzzz! Ik ben Zzzzzena de zzzzinderende kater! Ik spring, ren, vlieg, speel en cross door het huis! Ik ben heel goed in vangen. Alles kan ik vangen. Vliegjes, veertjes, balletjes, het rode laserlampje (ja echt! Ik had hem echt gevangen!!), voeten onder het dekbed, álles!
Je moet weten dat ik een tijdje bang ben geweest voor mensen. Ja, zelfs voor mijn opvangmama. Ik kan het nu niet meer geloven, maar het was echt zo. Ik dook weg als ik haar ook maar zag en als ik iets hoorde dat vreemd was, was ik de eerste die me verstopte. Gelukkig heb ik dat een beetje achter me kunnen laten. Op een dag zei ik tegen me zelf: "Zena, kom op, blijf nou eens gewoon zitten." Tja en dat lukte. Toen kreeg ik een cursus "hoe train ik mijn opvangmama" aangeboden en toen kon ik opeens duidelijk maken dat ik best wel gekriebeld wilde worden. Achter mijn oren en over mijn rug. Nee niet op mijn buikje. Nog niet. Das intiem, weet je wel! Vanaf die dag liet ik me gaan met knuffelen. Ja, wow, wacht even, alleen tijdens het eten he?! Ik bedoel, ik moet wel zeker weten dat mijn opvangmama de boodschap begrepen heeft: eten= knuffelen. Niet eten= spelen. Dus. Ja, ik weet het, ik duik nog wel eens weg, maar echt niet meer zoveel als vroeger. En mijn opvangmama zegt dat het wel goed komt. Zeker weten!
Kom je een keer naar me kijken?
Doei!!

Geplaatst op 30-11-2014
Nana
114

Lieve Nana.

 

Op een donkere avond werd jij samen met je zus en broertjes bij ons binnen gebracht.

Je zag er verschrikkelijk uit. Oogjes flink ontstoken, haartjes in de klit. Koud en hongerig. We hebben jullie een lekker flesje gemaakt en warm toegestopt. Dagen hebben jullie heel tevreden onder een warmtelamp vertoefd.  Jullie knapte op.

Helaas, een paar weekjes later werd jij heel ziek. De dierenarts vreesde voor jouw leven.

Maar met een kuurtje kregen we je er weer boven op. Je broertjes werden ziek. Dit zou besmettelijk zijn en weer moesten we vrezen voor jouw leven! Gelukkig bleek je ondanks je achterstand in groei toch sterk te zijn. Je groeide op tot een lief, aanhankelijk en actief kittentje!

Hoewel we ons veel zorgen om je hebben moeten maken hebben we toch echt van je mogen genieten! Als ik ging zitten kwam je aangerend. Luid spinnend kwam je bij mij zitten. Beetje ruzie met je zus om de beste plek…

Kleine dappere Nana. Wij gaan je hier zo ontzettend missen! Mijn kleine “zwaan kleef aan” is vertrokken.

Jij mag nu in een groot huis gaan wonen, samen met je zus Coco. Nieuwe avonturen beleven. Zes mensen die veel van je gaan houden ! het komt helemaal goed lieve Nana. Geniet er maar van!

Doeii knuffelbeertje!!  Xxxjes van je opvangmama Sonja Kreyns.

Geplaatst op 30-11-2014
Tim
100

Dit kitten zat helemaal alleen aan een afrastering te gillen.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 30-11-2014
Isa
102

Later meer gegevens.

Geplaatst op 30-11-2014
Egon
24

Kleine Egon, jullie kennen hem vast nog wel. Dat kleine zieke dutske van enkele weken geleden.

De eerste zin die ik kreeg te horen toen de dochter thuis kwam was: “ Oh mama die kleine is zo’ne cutie !”

Ja lap dacht ik toen al, dit wordt weer een blijvertje… en ja hoor Egon heeft vandaag samen met de dochter zijn koffertje gepakt en samen zijn ze vertrokken naar hun eigen stekkie.

En ja inderdaad Egon is echt ne cutie. Altijd blij en goedgezind, vanaf het moment de voordeur opengaat staat hij boven op de krabpaal uit te kijken naar jou en met luid gespin wordt je verwelkomt. Ieder balletje, elk muisje dat hij passeert moet eraan geloven, alle katten in huis moeten met hem spelen. Egon brengt leven in huis.

Egon is een superblij en vrolijk katje en wij zijn blij dat onze familie weer wat groter wordt met hem erbij.

Ga nu maar gauw je nieuwe thuis op stelten zetten en kennis maken met je nieuwe grote rosse vriend. Hij gaat niet weten wat hem overkomt.

 

Heel veel liefs van je opvangmama en je vriendjes

Geplaatst op 30-11-2014
Teun
100

Deze kittens zijn waarschijnlijk de broertjes van Tim. Ze werden gevonden in een put van 2 meter diep bij een oude kazerne.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 29-11-2014
Queeny
117

Ons gastgezin kwam met de fiets thuis en troffen een doosje onder hun auto geklemd aan. In het doosje 1 kitten van slechts 235 grammies. En dat op dierendag...

Miauuwwwww,

Ik ben een kleine zwarte pluisbal met hier en daar een witte verfspat.

Alleen achter gelaten in een doosje onder de bumper van mijn mama’s auto op dierendag. Hierdoor volg mijn pleeggezin bijna overal naar toe. Een zwaan kleef aan noemt mijn mama mij.  Heb ik honger dan laat ik dat heel duidelijk merken. Een compleet  concert  miauw ik dan voor haar, klim via haar broek naar boven en eis mijn eten bij haar op.

Ps  Dat doe  ik alleen als mama in de keuken staat, want daar wordt ons eten klaar gemaakt.

Ik gebruik mijn mama ook vaak als taxi. Ik kruip dan via haar broek omhoog en ga op haar schouder zitten . Eigenlijk wil ik dan gewoon haar aandacht maar ze heeft dan ff geen tijd want ze loopt dan rond.

 Heb ik mijn buikje vol dan kruip ik het liefst bij je op schoot.  Overlaad je met kopjes en dikke kusjes en val dan lekker in slaap onder je kin.

Lekker warm en gezellig.

Je hoort, ik ben een gezellige dame die graag in het middelpunt van de belangstelling  staat.

Ik zoek nu nog een leuk en gezellig huisje met vriendjes (ben poezen gewend) waar mijn zangkwaliteiten en knuffelkwaliteiten op prijs gesteld worden.

 

Lieve knuffels van mij Queenie.

Geplaatst op 29-11-2014
Olle
117

Maar liefst 7 moederloze kittens van slechts een weekje oud werden gevonden in het holst van de nacht, geen mama te bekennen.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 29-11-2014
Pernod
24

En ook onze stoere bink Pernod heeft zijn koffertje gepakt en de wijngaard verlaten.

Van een klein bang katertje dat alles en iedereen probeerde omver te blazen naar een mooie zachte beer in wording.

Opgepakt worden is nog niet helemaal je ding maar eens je dan toch in onze armen ligt voelde we telkens de stress uit je lijfje verdwijnen en dan telkens met eerst een diepe zucht liet je de knuffels en kusjes op je zachte kopje toe.

Want eigenlijk zijn knuffels best wel fijn he lieve gekke Pernod.  En maar goed ook want het jonge koppeltje dat jou gekozen heeft , heeft knuffels met bergen voor jou.  Je krijgt van hen alle tijd die je nodig hebt om te wennen aan je nieuwe thuis tot zelfs ja, jij om je knuffels gaat vragen.

Geniet van je nieuwe thuis Pernod, het komt helemaal goed. En oh ja, oefen al vast maar op je Engels want je nieuwe naam is Pitch en dat is omdat jouw nieuwe mama je een cursus Engels zal geven.

Au revoir Pernod et bisoux

And lots of fun Pitch!

Geplaatst op 28-11-2014
Bauke
117

Maar liefst 7 moederloze kittens van slechts een weekje oud werden gevonden in het holst van de nacht, geen mama te bekennen.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 28-11-2014
Fokke
117

Maar liefst 7 moederloze kittens van slechts een weekje oud werden gevonden in het holst van de nacht, geen mama te bekennen.
 

Hallo ik ben Fokke, een zwarte vent met witte tenen en een witte neus en kraag. Ik ben een van de drie heren uit een nest van 7 kittens. De dames zitten bij een ander gezin. Ik ben redelijk rustig zeg mijn mama. Eigenlijk een heel braaf katertje. Wel kom ik graag schoot hangen. Dus lekker met je kroelen. Kopjes geven, kusjes, gewoon lekker knuffelen.

Mijn motortje draait vaak over uren en loopt als een zonnetje. Een lekkere buikmassage  vindt ik helemaal  top.

Een lekker relaxed katertje zonder lastige gebruiksaanwijzing.

Ik zoek mijn slaafjes. Wil mijn slaafjes wel delen met vriendjes hoor! Slaafjes die mijn buikje vullen, mijn toilet schoon houden en met mijn spelen. Slaafjes die van mij houden.

In ruil ben ik lief, knuffelig  en help ik je waar ik kan. Ik kan heel goed computeren.

Bel je snel voor een afspraak? Ik kijk uit naar je bezoekje!

Kus van Fokke

Geplaatst op 27-11-2014
Thijn
100

Deze kittens zijn waarschijnlijk de broertjes van Tim. Ze werden gevonden in een put van 2 meter diep bij een oude kazerne.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 26-11-2014
Wilson
109

Wilson werd herenigd met zijn baasje!

Geplaatst op 23-11-2014
Sam
38

De mamapoes van deze kittens wordt al jaren op een school verzorgd. Via de gemeente kwam de meldster aan onze gegevens voor de kittens en de mamapoes wordt door de meldster gesteriliseerd.

Hey, Sammetje hier weer. Mijn opvangmama zegt altijd dat ik zo’n super schattig katje ben dat heel lief kan kijken. En vaak wil ze mij dan aaien, maar dan schrik ik toch wel even hoor. Maar als ze mij dan op schoot neemt of in een dekentje kan ik zo genieten! Dan blijf ik graag knus liggen.

Ik ben de eerste die gaat ontdekken, dus ben eigenlijk niet zo bang. Mijn opvangmama zegt dat ik gewoon een heel lief poesje ben met een zacht karakter en rustig behandeld wil worden.   Tja, kan wel kloppen hoor, hoewel ik eigenlijk ook heel graag en wild kan spelen met mijn broertjes en zusje.

Nu heb ik gehoord dat we niet kunnen blijven. Ik hoop dat ik naar mensen kan gaan die mij rustig de tijd geven om te wennen en mij mijn hele leven willen knuffelen! En spelen natuurlijk!

Geplaatst op 23-11-2014
Homeless
116

Dit kitten werd aangetroffen bij een bedrijf met flinke niesziekte.

Knibbel, knabbel, knuisje...wie knabbelt daar aan mn hui.....
Oeps nee, ik heb geen huisje, vandaar mijn naam Homeless natuurlijk.
Ik heb woonde buiten in mn eentje, bij allerlei bedrijven, waar gelukkig mensen werkten die me wat te knabbelen brachten.
Dat was natuurlijk heel aardig van ze, maar ik zou het zo fijn gevonden hebben als ik met iemand mee naar huis had mogen gaan. Altijd buiten is geen pretje en ook niet zo gezond voor kleine ukkepukken zoals ik. Mijn neusje begon te snotteren en mijn oogjes werden vies.
Gelukkig mocht ik toen naar Zwerfkat in Nood en daar ben ik weer helemaal opgeknapt.
In het begin was ik vreselijk bang, tot ik ontdekte dat het wel heel erg lekker is om gekriebeld te worden! Zo lekker, dat ik zelfs eens van genot van de krabpaal gevallen ben haha. Ik ben een dommertje he.....
Ik ben nog niet helemaal op mn gemakje, wordt altijd een beetje nerveus als er iets nieuws is. Behalve.....als er wat te eten valt.
Dan vergeet ik al mn bangigheidjes en denk alleen nog maar: ETEN, ETEN, ETEN!
En spelen met babypoezenspeeltjes vind ik ook prachtig. Dat heb ik vroeger nooit gehad, dus ik heb nog heel wat speeltijd in te halen.
Het lijkt mij zo heerlijk om vanuit mijn eigen huisje naar buiten te kunnen kijken, vanuit de warme gezelligheid. En dan door mijn eigen mensje gekroeld te worden tot ik omval.
Misschien durf ik dan zelfs wel op je schoot te gaan liggen....
Ohhhh, ik hoop t zo erg, mijn eigen huisje.......En dan heet ik gewoon Home :-)

Geplaatst op 23-11-2014
Chablis
24

En daar gaat ons tweede wijntje… Ook  Chablis  is vertrokken naar haar nieuwe gezinnetje. Ach wat zijn wij blij dat ook schuwe katjes een kans krijgen!

Het zal weer eventjes wennen worden voor je kleine meid. Een geweldig nieuw avontuur met nieuwe mensjes en nieuwe dierenvriendjes. Mensjes groot en klein die helemaal weg van je zijn vanaf je in de opvang bent. Schuw, bang, het kon hen niet schelen. Je mooie grote kijkers en geweldig mooie lange haren hadden het meteen gedaan. Ze zijn je blijven volgen op FB en op het moment dat ze zagen dat je klaar was om nieuwe horizonten te gaan verkennen hebben ze niet getwijfeld maar meteen de telefoon genomen.


Dus meisje je bent er  meer dan welkom! Er zijn kids die met je willen spelen, laat hen alvast je trucjes met de balletjes maar zien en misschien willen de oudere poezen ook wel weer terug met je spelen. Ze zullen je vast en zeker opmerken als jij in volle vaart achter je speelgoed aanrent. Oppassen dat je de hond niet omver loopt hè.

 

Chablis, wen maar snel aan je nieuwe thuis en geniet er van. Je hebt zo erg je best gedaan om de mens te leren vertrouwen dus laat je maar verwennen!

 

Liefs van je opvangmama’s en je poezenvriendjes hier

Geplaatst op 23-11-2014
Lizzy
37

Maar liefst 7 moederloze kittens van slechts een weekje oud werden gevonden in het holst van de nacht, geen mama te bekennen.

Mijn naam is Lizzy. Ik was pas 7 daagjes jong, toen ik bij mijn opvangmama kwam wonen. Met mijn 3 zusjes heb ik het hier prima naar mijn zin, maar als ik oud genoeg ben, zou ik toch heel graag een eigen huisje vinden! Ik ben de bijdehandste van de 4. Mijn oogjes waren als eerste open. Ik had al heel snel in de gaten, dat als je maar veel lawaai maakt, je op je wenken bedient wordt. Een pittige tante ben ik, zegt mijn opvangmama. Ik eet goed en ook ga ik al goed op de kattenbak. Ik wordt dus zeker een grote, sterke poes. Misschien heb je zin om eens naar mij te komen kijken? Kunnen we kennis maken en wie weet hebben we een klik!

Geplaatst op 23-11-2014
Lou-lou
37

Maar liefst 7 moederloze kittens van slechts een weekje oud werden gevonden in het holst van de nacht, geen mama te bekennen.

Ff voorstellen,, mijn naam is Loulou en ik was pas 7 daagjes jong toen ik met mijn 3 zusjes, bij mijn opvangmama kwam wonen. Ik was de allerkleinste, woog maar 147 gram. Maar ik heb lekker in de couveuse gelegen en goed mijn flesjes gedronken. Ik ben nog steeds de kleinste, maar ook heel schattig! Ik speel lekker met mijn zusjes en laat me goed verwennen. Knuffelen doe ik graag en ik kan dan ook heel hard spinnen. Ben jij op zoek naar zo'n schatje als mij? Schroom niet, pak die telefoon en bel!

Geplaatst op 23-11-2014
Gigi
37

Maar liefst 7 moederloze kittens van slechts een weekje oud werden gevonden in het holst van de nacht, geen mama te bekennen.

Hallo, mijn naam is Gigi. Ik was pas 7 daagjes jong toen ik met mijn 3 zusjes bij mijn opvangmama kwam wonen. Ik ben de rustigste van de 4 zusjes, lekker relaxed. Mij krijg je niet gek. Heeft de rest honger, maken ze veel lawaai, ik wacht netjes op mijn beurt. Na het eten, heerlijk op schootje nagenieten, beetje gekriebeld worden, beetje spinnen. Ben jij ook lekker relaxed en op zoek naar een lief vriendinnetje, bel en maak een afspraak.

Geplaatst op 23-11-2014
Noor
37

Maar liefst 7 moederloze kittens van slechts een weekje oud werden gevonden in het holst van de nacht, geen mama te bekennen.

Hoi hoi,

Mijn naam is Noor. Ik was pas 7 daagjes jong toen ik bij mijn opvangmama kwam wonen, samen met mijn 3 zusjes. Ik heb me goed laten verwennen met lekkere flesjes en nu ben ik oud genoeg om op zoek te gaan naar een eigen huisje. Ik hou ervan om lekker geknuffeld te worden, zoek ook altijd de mensen op. En weet je, ze kunnen me niet weerstaan, ik mag altijd lekker op schootje, mmm. Heb je zin om eens bij mij op bezoek te komen? Bel dan gerust, wie weet, tot gauw!

Geplaatst op 23-11-2014
Miracel
116

Later meer gegevens.

Geplaatst op 23-11-2014
Endless
116

Later meer gegevens.

Geplaatst op 22-11-2014
Storm
32

Je kwam binnen met je zusje Riki, stond al berucht als herriemaker en kwajongen. Maar niets van waar! Elke dag zag ik je een beetje dichter komen en de de laatste week was je niet van me weg te slaan!
Nu ben je vertrokken naar je nieuwe thuis en ik ga je precies toch wel mega hard missen. Lieve Storm, je weet het nog niet, maar je bent nu koning te rijk! Veel plezier en succes bij je nieuwe thuis.

En je speelkameraadje Alex hier, die gaat jou ook missen...

Dag dikke vriend! Het ga je goed!

Knuffels van ons allemaal :)

Geplaatst op 22-11-2014
Ewout
117

Kleine prins,

Vannacht heb je de laatste keer in ons bed geslapen. Je heb weer een spinconcertje gegeven en mij bedolven onder de knuffels. Zachtjes heb ik vanmorgen verteld wat er ging gebeuren en heb ik in alle rust afscheid van je genomen.  Vanmiddag heb je ons huisje verlaten. Nog even lekker rennen met de rest van het spul in huis. Nog wat eten en als het nieuwe baasje de koffie en de vlaai op heeft kunnen we gaan. Het mandje heb je al geïnspecteerd. 15 uur daar ga je dan op weg naar maartensdijk bij Utrecht. Een ritje van 1.5 uur.  Met veel moeite heb ik je koffertje gepakt. Je verse vleesje in een tempex doos gedaan zodat je nieuwe baasjes even vooruit kunnen met je lievelingsvlees.

Samen hebben we een mooie tijd doorgemaakt, veel zorgen heb je me bezorgd.

Geen zuigreflex, wel drinken aan de fles maar dan weer boos op de fles. Niet willen eten, wel eten. Verslikken in eten. Schudden met je kopje tijdens het eten, braken. Noem maar op. Je bleef weken op het zelfde gewicht staan. Als ik dan weer bij Ome Brecht stond dan hoorde ik, niks mis mee, hij moet leren eten. Gewoon een lastige eter. Alles wat er van voer te krijgen was heb ik uitgeprobeerd niks wilde je, tot ik vers vlees ging kopen. Dat ging er heel voorzichtig wel in. Ook dat heb je moeten leren eten.

Een heel apart verhaal. Je bent er uiteindelijk wel gekomen. Een kleine mini kater die nu lekker adhd door de kamer rende en speelde met de rest. Tijdens de castratie toch nog een foto laten maken van je slokdarm om zeker ervan te zijn dat er niks mis is. Nee hoor alle oke. Gewoon een katertje met een gevoelig mondje.

Heb ik weer de overbezorgde poezenmama met een lastige eter.

Je nieuwe mensen vriendinnetje Renee was helemaal happy vandaag. Een smile van oor tot oor op haar gezicht. Dit maakt een hoop  goed. Je valt met je kontje in de boter kleine man. Een warm huis met lieve honden vriend. Een mensen vriendinnetje en hele lieve slaafjes die geen probleem hebben met je iets rare eetgewoonte. Dus helemaal top.

Kleine knul ik hou contact met je nieuwe mensjes, kijken hoe alles loopt.

Heel veel geluk in je huisje en ik zie de foto’s wel verschijnen van je.

Lieve knuffels,

Je pleegmama silvia

Geplaatst op 20-11-2014
Kaatje
4

Dit kitten werd volledig onderkomen gevonden bij een van onze gastgezinnen in de tuin.

Hallo lieve mensen!

Mijn naam is Kaatje, ik ben een mooie slanke zwarte beauty met twee witte plekjes. Toen ik binnenkwam was ik heel erg mager en mijn vachtje was echt een ramp! Nu gaat het veel beter met mij, sinds een paar maanden verblijf ik bij mijn opvanggezin. Ik krijg lekker eten en mijn vachtje ziet er weer wat beter uit, nog niet helemaal zoals ik het gaag wil, maar dat heeft tijd nodig zeggen ze hier. Nu ik weer gezond ben wil ik heel graag een eigen huisje, waar ik altijd mag blijven! Ik heb geen probleem met andere katten, ik vind ze zelfs heel leuk, ik zou een geweldig vriendinnetje zijn voor jouw katje! Ik heb ook geen probleem met kindjes als ze mij mijn ruimte geven. Ik heb de eerste maanden van mijn leven buiten gewoond en was dus niet gewend aan mensen. Nu vind ik mensen wel heel erg leuk en geef ze graag kopjes! De laatste tijd maak ik echt grote vorderingen; ik durf al naast iemand op de bank te komen zitten, en ik heb zelfs als een paar keer op schoot gelegen! Het enige waar ik nog moeite mee heb is opgetild worden; ik hou het allemaal graag zelf in de hand waar ik ga of sta…
Ik ben dol op spelen en vliegjes vangen, daar ben ik ook echt goed in. Ik speel ook graag met een laserlampje of muisje.
Maar als jij dus op zoek bent naar een jonge schone om jou in huis gezelschap te houden dan moet je bellen voor mij! Ik beloof je dat ik heel gezellig de hele dag met je zal kletsen en je regelmatig kopjes en knuffeltjes zal geven. Tot snel!

Groetjes Kaatje

Geplaatst op 20-11-2014
Mila
29

Dit kitten vonden de melders in hun tuin. Ze hebben het in een doosje gezet en een dag gewacht in de hoop dat de mama zou komen, maar die is niet meer gesignaleerd, dus nu zit de kleine meid lekker bij ons.
 

Hee allemaal!

Ik ben Mila, en ik hou van knuffelen! Ja, zo is dat, ik kom er maar direct voor uit, schaam me er niet voor, ik ben nu eenmaal een knuffelkont! Hoe werkt dat dan vraag je? Nou, dat is dan heel simpel, ik loop gewoon achter mijn opvangouders aan, en ga op hun voetjes zitten, ik maak dan net zo lang geluid tot ze mij oppakken en heerlijk met mij knuffelen… prrrrrrrrt… Als er hier iemand thuiskomt trek ik een sprintje, halloooo, welkomsknuffel! En als we dat gedaan hebben doen we even een –omdat-je-zooo-lang-weg-was knuffel… en dan een –gewoon-omdat-het-kan knuffel… Maar geen zorgen, ik knuffel niet de héle dag, af en toe moet er ook gegeten worden (mjamiie) en er moet natuurlijk ook tijd ingepland worden om even te deugnieten met mijn kattenvriendjes, supercool zijn die! En dan is het natuurlijk tijd voor een –omdat-we-al-zolang-niet-geknuffeld hebben knuffel!
Zo.. lang genoeg gekletst, ik ga even knuffelen! Wil je ook een knuffel, dan mag je voor mij bellen!

 

Knuffel,

Mila

Geplaatst op 19-11-2014
Saartje
42

Deze kittens werden midden op de weg in een doodlopende straat gevonden terwijl de melder met zijn hond aan het wandelen was.

Ik ben Saartje! Ik ben met mijn 3 broers gevonden. Ik ben een stoere meid die graag op ontdekking gaat, ik knuffel graag en spin dan hard! Ik eet goed en netjes en doe al mijn behoefte op de bak!

Geplaatst op 19-11-2014
Muffin
42

Deze kittens werden midden op de weg in een doodlopende straat gevonden terwijl de melder met zijn hond aan het wandelen was.

Ik ben Muffin! Ik ben met broers en zus in Alken gevonden. Ik ben de rustige van het nest...Ik ben lief en knuffel graag. Ik spin dan heel hard! Ik eet goed en netjes en ga al zelf op de bak.

Geplaatst op 19-11-2014
Sproet
42

Sproet is nog niet te reserveren.

Deze kittens werden midden op de weg in een doodlopende straat gevonden terwijl de melder met zijn hond aan het wandelen was.

Ik ben Sproet! Ik ben gevonden in Alken  met mijn broers en zus. Mijn pleegmama vindt mij de knapste van het nest! Maar ik ben ook een hele lieve jongen, ik knuffel graag en spin dan heel hard! Ik eet goed maar wel heel vies, ik ben al 2 keer gewassen! Ik doe mijn behoeften op de bak!

Geplaatst op 18-11-2014
Beertje
115

Lieve Beer. Wat ben je toch een speciaal katje. Je kwam binnen met je veel te kleine broertje en zo aanhankelijk als Tinkerbell was, zo schuw was jij. Maar gelukkig won telkens de nieuwsgierigheid het van de angst. Toen Tinkerbell vertrok en jij plots erg ziek werd zocht je steeds meer toenadering. En toen je eenmaal "om" was, was je zo aanhankelijk dat je niet meer zonder ons kon. Knuffeltjes in bed, de hele dag op schoot liggen en samen onder een deken op de bank voor de tv. Gelukkig knapte je snel weer op en was je klaar om om te vertrekken naar je nieuwe huisje. En wat ga je het leuk krijgen!! Je komt bij super lieve mensen te wonen, die al super naar je komst hebben uitgekeken én je krijgt een poezenvriendin! Beer, geniet van je nieuwe leventje, veel spelen en snel vrienden worden met je nieuwe papa en mama.

Liefs Gaby en Jonas

Geplaatst op 17-11-2014
Tora
25

Deze kittens zouden in het bos gedumpt worden als wij ze niet zouden opnemen.
 

Hallo iedereen,

Mijn naam is Tora. Mijn broer Sensei, mijn zus Uké, en ik werden door een mevrouw gevonden in de garage van haar huis. Wij dachten dat dat wel een veilige plek zou zijn, maar toen we dat gekke wezen op 2 benen de eerste keer zagen, was dat toch even serieus schrikken. We vertrouwen die mensen nog altijd niet honderd procent, maar het begint toch te verbeteren.

 

Ook ik ben, net als mijn broer en zus, gezegend met een mooie Japanse naam. Maar ik denk dat mijn naam net iets minder uitleg nodig heeft. Tora, Japans voor "Tijger"... I rest my case. Uiterlijk een echte, prachtige, stoere tijger. Innerlijk... een klein, lief poesje.

Nu, laat ons zeggen dat ik qua mensen vertrouwen ergens tussen mijn broer en zus in zit. Ik ben niet zo stoer en moedig als Sensei, maar heb toch al wat meer vertrouwen dan Uké. Ik ga nog niet op eigen initiatief naar mijn opvangmama toe (alleen met etenstijd... tja, een tijger moet goed eten) maar laat me wel al regelmatig goed strelen.

Geef me dus nog even tijd en het komt helemaal goed met mij.

Geplaatst op 17-11-2014
Bink
42

Deze kittens werden midden op de weg in een doodlopende straat gevonden terwijl de melder met zijn hond aan het wandelen was.

Ik ben Bink. Ik ben een stoere vent! Ik ga graag op ontdekking en wordt graag geknuffeld. Ik eet heel goed maar wel erg vies. Mijn pleegmama heeft mij al 2 keer moeten wassen! Ik doe al mijn behoefte op de bak!

Geplaatst op 16-11-2014
Cleo
29

3 kittens lagen in de tuin van de melder. Opeens waren er 2 weg, al een aantal dagen. Een mama werd nooit gezien. Het overgebleven katje mocht natuurlijk bij ons binnenkomen!

Later meer gegevens.

Geplaatst op 16-11-2014
Merlot
24

Ach daar gaat ze…ons Merlootje is vertrokken naar haar nieuwe thuis.

Even een traan wegpinken want pfff wat is het toch moeilijk afscheid nemen. Je kwam samen met je broertje en zusjes bij ons in de opvang. Helemaal over jullie toeren, bang, banger, bangst. Het was me wat maar ook bange katjes willen graag geknuffeld worden. Het duurde een tijdje voor je ons vertrouwde maar stapje voor stapje, week na week ging het beter. Aan een lekker stukje kip kon je gewoon niet weerstaan, dus kwam je uit je schuilplekje tevoorschijn. Even de kat uit de boom kijken, nog wat dichter tot je opeens op mijn schoot zat om toch maar dat lekkers te pakken te krijgen. Het doet wat met een mens als een bang katje je dan toch gaat vertrouwen. Je bent heel erg speels en enorm goed met balletjes, ze vlogen ons soms rond de oren. Ook Zappa zal je weer missen. Vooral de momenten dat jij lekker dicht bij hem kwam liggen om dan samen in slaap te vallen.

Maar ik ben er zeker van, jij gaat verwend worden. De nieuwe speeltjes lagen al op jou te wachten en de kipfilet ligt ook al klaar om door jou opgegeten te worden. Je zal misschien weer even tijd nodig hebben om te wennen aan je nieuwe omgeving en je nieuwe baasjes maar ik weet zeker… het komt helemaal goed! Neem je tijd maar Merlot en wees gerust, je nieuwe baasjes willen alleen maar het beste voor jou.

 

Au revoir Merlot et bisouxxx

Geplaatst op 16-11-2014
Olivia
13

Ken je mij al? Ik heet Oliva, samen met mijn broertje en 2 zusjes werd ik gevonden aan een drukke weg. Wij waren daar lekker aan het spelen en een aardige mevrouw gaf ons te eten, maar het was daar veel te gevaarlijk voor ons. En nu ben ik in een mensenhuis, nou dat bevalt me prima. Ik krijg lekker eten, word heerlijk gekriebeld, er is veel te spelen en er zijn twee grote papakatten waar ik veel van leer.
Ik moest wel nog naar de dokter, ik ben namelijk geboren met een hazenlipje. Gelukkig hoef ik daar niet aan geopereerd te worden, want mijn bekje is voor de rest helemaal in orde. Wat een opluchting! En zeg nu zelf een kat met een hazenlipje is toch heel speciaal? De mevrouw van het mensenhuis noemt mij altijd mooi meisje. Ook ben ik heel netjes. Weet je hoe ik drink? Ik stop mijn pootje in het drinkbakje en lik netjes het water er van af.
Ik ben vriendjes met alle katten, groot en klein en haal samen met mijn zusje Anna lekker veel kattenkwaad uit. En als ik dan moe ben geworden en zo’n papakat lekker warm bij een groot of klein mens zie liggen, dan kruip ik er gezellig bij en dan spin ik tevreden. Ik zou heel graag een huis willen waar ik voor altijd mag blijven. Kom jij mij adopteren?

Geplaatst op 15-11-2014
Wolfje
111

Wolfje is retour gekomen. 

Hallo,

Mijn naam is Wolf(je) ik ben een hele mooie getijgerde heer. Ik ben pas 5 maandjes jong, mijn opvangmama zegt dat ik prachtige bruine ogen heb. Ik ben heel erg lief, speels en aanhankelijk en kom graag aaitjes halen en op schoot liggen! Mijn opvangmama moet altijd om mij lachen als ik op schoot kom liggen, ik zuig gewoon op mijn voetje en kneed je met mijn andere voetje als ik het heel fijn vind bij je, dat is toch niet zo gek?!?!? Ben jij op zoek naar een zachtaardige mooie kerel voor in huis? Ik kan goed met andere katten en vind een kattenvriendje erg gezellig maar als jij lekker met me wil spelen vond ik dat ook prima, ik heb geen probleem met kinderen. Ik speel graag, vang op z'n tijd wat vliegjes en kom geregeld even knuffelen. Bel je alsjeblieft snel om mij mijn gouden mandje te geven?

Groetjes en een kopje van Wolfje

Geplaatst op 15-11-2014
Marie
32

Marie, mijn eerste opvangertje! Wat ga ik je missen kleine meid. Je was nog klein en heel bang toen je binnenkwam bij me. Al snel kon ik je verleiden met een snoepje en een zotte speelpartij. Je werd een prachtige kattin en natuurlijk kon dit niet onopgemerkt blijven voor andere mensen. Je zit nu goed Marie. In een gezin met kindjes. Elke dag spelen want dat doe je toch zooo graag! Je bent nog steeds een beetje schuw naar mensen die je niet kent maar de knuffels die ik van je kreeg staan in mijn hart gegrift! Love you Marie altijd!

Kus je opvangmama!

Geplaatst op 14-11-2014
Mittens en Pluis
108

Dag  Mittens en Pluis,

Dag lieve vriendjes van ons, jullie zijn de eersten van de 6 die vandaag naar hun gouden mandje vertrokken zijn.
We zijn super blij dat jullie samen mogen blijven.
Vooral ook omdat Mittens niet goed ziet en hierdoor wat onzeker is, en jij Pluis kan haar daar overheen helpen.

Het ga julie goed Knoevel en Djuulke, zo gaan jullie nu heten :-)

XXXX Harry, Anki, David en Jamo

Geplaatst op 14-11-2014
Pluis en Mittens
108

Dag  Mittens en Pluis,

Dag lieve vriendjes van ons, jullie zijn de eersten van de 6 die vandaag naar hun gouden mandje vertrokken zijn.
We zijn super blij dat jullie samen mogen blijven.
Vooral ook omdat Mittens niet goed ziet en hierdoor wat onzeker is, en jij Pluis kan haar daar overheen helpen.

Het ga julie goed Knoevel en Djuulke, zo gaan jullie nu heten :-)

XXXX Harry, Anki, David en Jamo

Geplaatst op 12-11-2014
Netti
18

Lieve Netti

Amper 5 weken was je toen een vriendin je vond langs de kant van de weg. Een wonder dat ze je zag zitten, want het was nog heel donker. Ze belde direct naar mij en zo ben je hier in opvang gekomen. In het begin een beetje afwachtend maar al snel werd duidelijk dat je van niet veel bang was. Je werd vriendjes met de rest van de bende en vooral met Guusje maakte je veel plezier. Samen spelen, eten, slapen, jullie werden onafscheidelijk. Vanaf de moment dat je besefte dat je vanalles kon met je nageltjes kon het plezier op de grote krabpaal beginnen. Je was niet meer te houden :-).
Er was al snel iemand die verliefd op je werd en die je een gouden mandje wou geven. Het gaat heel stilletjes zijn nu want je vriendje Guus is ook al verhuisd. Wat ga ik veel missen! Elke keer je klagende 'miaaauww' als je honger kreeg, en als ik me dan bukte ging je rechtop zitten en greep je mijn arm vast zodat ik je zo kon omhoog tillen. De
ijskast mocht ik niet opendoen of je zat erin :-). Vanaf de moment dat je op tafel kon was daar ook niks meer veilig. Als je dan een stukje vlees kreeg kon het niet snel genoeg gaan want dan kroop je zo naar boven via mijn broek.  Jou spurtjes door het hele huis als je achter een balletje of muisje hing. En als je dan moe werd en je wou gezelschap ging je naar Guusje of je kwam bij mij liggen. En wat genoot ik daarvan.
Met je pootjes tegen mijn gezicht aan en maar likjes geven en spinnen, tot je dan in slaap viel. Terwijl ik dit nu schrijf krijg ik een smsje van je nieuwe baasje waarin staat dat je nu juist bij haar ligt te slapen in haar armen. Ben superblij dat je je ginder overduidelijk goed
voelt.
Lieve schat, je bent maar een maand hier geweest maar toch zal het weer afkicken zijn voor mij. Ik ben er zeker van dat je ginder even gelukkig zal zijn en dat je nog veel zal spelen met je nieuwe poezenvriendinnetje. Geniet maar volop van je leventje want dat verdien je.


Dikke knuffel van je opvangmama Ils

Geplaatst op 12-11-2014
Uké
25

Deze kittens zouden in het bos gedumpt worden als wij ze niet zouden opnemen.

Hallo iedereen,

Mijn naam is Uké. Mijn broer Sensei, mijn zus Tora, en ik werden door een mevrouw gevonden in de garage van haar huis. Wij dachten dat dat wel een veilige plek zou zijn, maar toen we dat gekke wezen op 2 benen de eerste keer zagen, was dat toch even serieus schrikken. We vertrouwen die mensen nog altijd niet honderd procent, maar het begint toch te verbeteren.

Net als mijn broer en zus heb ik ook een Japanse naam gekregen. Uké, wat zoveel betekent als... "Aanvaller". Daar moet wel een woordje uitleg bij. Toen ik jullie mensen de eerste keer zag, kon ik nogal... Hoe moet ik het zeggen... "enthousiast" zijn als ze me wilden aaien of opnemen. Wees gerust, met de hulp van mijn broer, en het geduld van mijn opvangmama, ben ik nu veel rustiger geworden.

Toegegeven, ik vertrouw het nog niet helemaal als ze me willen aaien, en ik verstop me dan nog soms, maar dat komt wel goed. Ik heb alleen een beetje meer tijd nodig dan mijn broer en zus.

Voorzichtige kusjes, Uké

Geplaatst op 12-11-2014
Izzy
MN

Izzy
Zo klein en al zoveel meegemaakt, ik ben heel trots op je, zo'n sterke meid je hebt ons allemaal verbaasd... We houden allemaal heel veel van je en gaan je ontzettend missen, maar weet zeker dat je een goed huisje hebt gevonden met een speelkameraadje voor je hele leven...
Het gaat je goed Izzy dikke kus van je opvangmama.

Geplaatst op 11-11-2014
Felix
38

De mamapoes van deze kittens wordt al jaren op een school verzorgd. Via de gemeente kwam de meldster aan onze gegevens voor de kittens en de mamapoes wordt door de meldster gesteriliseerd.

Dag lieve, stoere Felix!

Je bent juist vertrokken naar je gouden mandje. Je was terug weer wat banger, maar het komt wel goed hoor lieve schat. Het zijn lieve mensen die je de tijd zullen geven om te wennen. En vermits je zo stoer bent komt het allemaal wel in orde. We zullen je natuurlijk missen want je hebt zo’n evolutie doormaakt en indruk op ons gemaakt. Je kon altijd zo lief kijken, schattig spelen en leuk spinnen.

Waar je nu naartoe gaat zullen twee konijnen zijn, spannend he! Dat zal wel interessant voor je zijn. Wordt er maar snel bevriend mee zoals je dit ook deed met onze grote katten.

Veel succes lieve jongen!
 

Geplaatst op 11-11-2014
Happy
116

Mamapoes was tijdens keizersnee overleden.... samen met broertje nog over...

Hallo allemaal, mijn naam is Happy.
En mijn leventje begon ook heel happy, samen met mijn broertjes en zusje in mama's buik.
We hadden het daar echt heel gezellig, warm en knus met ons viertjes.
Maar op een gegeven moment werd het tijd om geboren te worden omdat we te groot werden en mama's buikje veel te dik.
Ik kwam ter wereld...
En toen ging het dus fout...het lukte mama niet om ons eruit te krijgen en de dokter moest helpen.
Er gebeurde van alles, wat ik niet helemaal begreep....
Plotseling zag ik mijn mama, samen met mijn broertjes op een wolkje wegdrijven. Mama riep nog naar mijn zusje en mij: zorg goed voor elkaar, lieve meisjes van mij. En toen waren ze weg en bleef ik met mijn zusje achter.
We kwamen bij een hele lieve pleegmama, die ons flesjes met lekkere melk gaf en ons in een bedje legde, dat ons aan mama's warme buik deed denken. Tot ik plotseling wakker werd en mama weer op haar wolkje zag. Ze fluisterde tegen me: Lieverdje van me, je zusje redt het niet, ze gaat nu met mij mee...Maar jij mijn kleine Happy, jij bent sterk en blijft hier bij je lieve pleegmama. Zorg goed voor jezelf liefje en ik zal je vanaf mij wolkje helpen om een nieuw fijn huisje te vinden met iemand die net zoveel van je zal houden als ik doe.
Ik riep nog: Mama, mama niet weg gaan, ik wil niet alleen blijven!
Maar mama was al weg, en mijn lieve zusje ook....
Nu ben ik aan het wachten, op dat mensje wat van mij gaat houden, zoals mama beloofd heeft.
Iemand met wie het het net weer zo knus en gezellig kan hebben als met mijn broertjes en zusje in mama's buik. Iemand, die net als ik van lekker eten en spelen houdt. Stuurt mijn mama jou naar mij toe om mijn nieuwe mama of papa te worden?

Geplaatst op 11-11-2014
Tinkerbell
115

Lieve Tinkerbell, daar ga je alweer! Je was nog een echte baby toen je bij ons binnenkwam en nu al een stoere jonge kater. Je bent er klaar voor! En wat krijg je een leuk huisje. Een lieve familie met een leuk kindje van 4 jaar die de hele dag met jou wil spelen en knuffelen. En... een puppy-vriend vanaf januari. Dat wordt dikke pret! We gaan je super missen Tinkerbell! Maar we weten zeker dat je heel goed verwend gaat worden. Geniet ervan!

Geplaatst op 08-11-2014
Guus
18

Lieve Guusje

Wat heb je toch allemaal meegemaakt voor je in opvang kwam ??? Direct een operatie aan je pootje, je heup waar iets mis mee was en van mensen moest je niks hebben. Je kwam bij mij toen je die operatie al achter de rug had. Twee dagen ben ik echt bang geweest want je zou mijn ogen uitkrabben als je de kans kreeg. Maar ineens 'zag je het licht' en besefte je dat je me best kon vertrouwen.
Je werd een echte 'schoothond' ipv een kat. Constant aandacht willen, knuffelen, 's avonds in de zetel bij mekaar en 's nachts verkoos je ook het bed, het liefst helemaal dicht tegen me aan. 's Morgens als mijn wekker afliep kwam je me direct knuffelen, met je kopje in mijn nek ging je dan op mijn kussen liggen.
Met de andere katten kwam je best overeen en toen opvangertje Netti in huis kwam bezag je mij niet veel meer, zoveel plezier had je met haar. Paar dagen geleden kreeg ik telefoontje. Mensen die je willen nemen zoals je bent, je wispelturige karakter, je heupproblemen. Ze zien erdoor, je krijgt eindelijk de kans die je zo verdient. Wat ben ik blij voor jou maar wat doet het weer pijn, dat afscheid nemen. Ik ga je knuffels missen, hoe je altijd in mijn nek ging liggen en dan maar spinnen in mijn oor, hoe je zelfs in de ijskast kroop als ik ze opendeed, weer denken dat je iets kreeg. Ja, verwend ben je wel, en ik hoop dat je ginder hetzelfde luxeleventje tegemoet gaat. Veel lekker eten, veel knuffels en liefde, veel speelgoed.
Lieve schat, ik kan niet wachten tot ik hoor dat je ginder helemaal op je plaats zit, dat je je 'nieuwe personeel' helemaal vertrouwt. Ik ga je enorm missen maar jou gouden mandje staat elders nu. Geniet er maar met volle teugen van zodat ik kan wenen van geluk als ik fotootjes van jou zie. Je zal je nu wel eenzaam voelen maar je hebt je deken en beertje mee en ook nog twee balletjes waar je zo graag mee speelde. Dus, enjoy
life sweetie because you deserve the best.

Nog een hele dikke knuffel van je opvangmama Ils

Geplaatst op 08-11-2014
Raven
26

Nestje van 5, gevonden in het bos op een stapeltje bladeren. Mama niet gespot.

Later meer info

Geplaatst op 08-11-2014
Roy
26

Nestje van 5, gevonden in het bos op een stapeltje bladeren. Mama niet gespot.

Ik ben een hip sociaal gastje
en speel graag met de zusjes en stiefbroertje
Ik ben erg nieuwsgierig, maar val ook graag op
je schootje in slaap.
Ik ben helemaal niet bang aangelegd,
klim naar het hoogste mandje in de krabpaal
 
Ik zoek een warm mandje, misschien bij jou?
 
Roy

Geplaatst op 07-11-2014
Anna
13

Hallo allemaal, ik ben Anna. Samen met mijn 2 zusjes en broertje ben ik gevonden aan een drukke weg. Wij waren daar lekker aan het spelen en we kregen eten van een aardige mevrouw, maar het was te gevaarlijk voor ons met al die monsters op wielen. Dus nu zit ik in een mensenhuis. Ik kan je vertellen dat het even wennen was. Maar ja, ik ben gek op eten en ik hoef maar te roepen (heel hard kan ik dat) en er worden lekkere brokjes voor me neergezet. Jammie! In dat mensenhuis is het net een kattenspeeltuin, ik kan uren spelen samen met mijn zusje Olivia en er is maar 1 monster op wielen waar ik bang voor ben, die heet stofzuiger geloof ik. Oh ja en er lopen 2 lieve papakatten rond, daar kan ik zo heerlijk bij gaan liggen. En weet je, die mensen kunnen eigenlijk best goed kriebelen en als ze me even optillen en knuffelen dan vind ik dat stiekem best wel fijn en dan ga ik vanzelf spinnen (kan ik ook heel hard!). Kun jij me een eigen mandje geven in jouw mensenhuis? Kom je me dan vlug ophalen?

Geplaatst op 06-11-2014
Dottie
MN

Eén van deze kittens werd helemaal alleen in een schuur gevonden. Haar twee zusjes bleken op een vide van 1,5 m hoog te liggen. Het kitten werd teruggelegd, maar er kwam maar geen mama en ze bleven naar beneden vallen.

Hallo Allemaal,
 
Ik ben Dottie en ben gevonden in een stal zonder mama toen ik 2 weken oud was.
Ik mis mijn mama heel erg, maar heb nu een hele lieve opvangmama die mij altijd lekker eten geeft en mij heerlijk knuffelt.
Ik hou dan ook van heel veel knuffelen en ben heel nieuwsgierig, als ik mijn opvangmama zie, wil ik altijd weten wat ze aan het doen is en achtervolg ik haar overal. Ik ben dan ook helemaal niet bang en ben altijd hartstikke blij om mijn opvangmama en haar zoontje van 6 te zien, ik ben altijd de eerste die naar hun toe rent. Ik ben nu nog samen met mijn 2 zusjes, maar hoop dat ik geadopteerd wordt door een leuk baasje waarmee ik veel kan knuffelen en samen mee op avontuur kan gaan…

Geplaatst op 06-11-2014
Liefje
MN

Eén van deze kittens werd helemaal alleen in een schuur gevonden. Haar twee zusjes bleken op een vide van 1,5 m hoog te liggen. Het kitten werd teruggelegd, maar er kwam maar geen mama en ze bleven naar beneden vallen.

Hallo Allemaal,
 
Ik ben Liefje en ben gevonden in een stal zonder mama toen ik 2 weken oud was.
Ze noemen mij liefje, omdat ik het lieverdje ben van het zoontje van mijn opvangmama.
Ik ben helemaal gek op hem en knuffel en speel graag met hem, zodra ik hem zie ren ik dan ook meteen naar hem toe.
Ik ben nu nog samen met mijn 2 zusjes, maar hoop dat ik geadopteerd word door een leuk gezin, waar ik veel aandacht kan krijgen.

Geplaatst op 05-11-2014
Renske
26

Dag lieve Renske,
je bent naar je gouden mandje vertrokken, meisje.
Je hebt zo je best gedaan, een kindje van jezelf, en vijf kindjes van een andere mama groot gebracht, niets was je teveel.
Je bent een lieverd, een grote schat!
We gaan je hier missen, meid, maar we weten dat je nu gelukkig bent in je nieuwe huisje.
Ik ga op de hoogte blijven van je verdere leventje, dat hebben ze me beloofd. Het ga je goed lieve Prutske, jou zal ik nooit vergeten!!
 
Dikke knuffel lieverd xxxx je opvangmama Sonja

Geplaatst op 05-11-2014
Phoebe
29

Dit kitten namen we over van onze collega's van VZW Felix. Het werd gevonden langs een drukke baan.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 05-11-2014
Rianna
26

Nestje van 5, gevonden in het bos op een stapeltje bladeren. Mama niet gespot.

Later meer info

Geplaatst op 05-11-2014
Roucha
26

Nestje van 5, gevonden in het bos op een stapeltje bladeren. Mama niet gespot.

Later meer info

Geplaatst op 05-11-2014
Roxy
26

Nestje van 5, gevonden in het bos op een stapeltje bladeren. Mama niet gespot.

Ik ben een grijs klein kattinnetje,
ik hou van spelen rennen, en kriebels onder mijn kinnetje
Geef mij je hand,
ik ga wandelen met jou door het hele land
Ik ben dapper, nieuwsgierig en lief
voor jou misschien de perfecte hartedief?
 
Roxy

Geplaatst op 02-11-2014
Baldr
7

ZOETE BALDR

Ik, een explosie van energie met lichtblauwe kijkers, een prachtkerel om te zien, heb een groot probleem. Het is voor mij zo een probleem, dat het kan zijn dat ik nooit een eigen baasje krijgen zal.

Ik ben namelijk nogal een “zoete”.

Mijn schoonheid is dus ook mijn probleem. Doordat er ongepermitteerd met mijn ras gefokt is geworden, in de hoop nog meer zo een mooie poesjes als ik ben te krijgen, kunnen sommige van ons een aangeboren afwijking hebben. Dit betekent dat wij op jonge leeftijd diabetes kunnen ontwikkelen. Nu zult u denken, jammer voor al die Baldertjes, maar daar is gelukkig de insuline voor uitgevonden.

En dat is nu net het probleem, wij ongeluk vogels zijn hier immuun voor, dat betekent dat insuline niet of nauwelijks werkt, waardoor onze bloedsuikers hoog blijven en wij ons behoorlijk ziek voelen.

Toen ik in een tuin gevonden werd, was ik er beroerd aan toe. Ik had een bekkenletsel en voelde me flink beroerd. Ook had men mij om onduidelijke redenen kaal geschoren. Na een onderzoek, kreeg ik benchrust en werd gestart met insuline in de hoop dat mijn suiker probleem snel onder controle zou komen. Echter na verloop van dagen werd het duidelijk dat ik niet op de insuline reageerde zoals de arts dit zou verwachten.

Goede raad was duur. Mijn bekken probleem was inmiddels genezen, maar ik voelde me niet goed, dronk veel, was lusteloos en zelfs mijn mooie vachtje groeide niet meer aan.

Maar een medewerkster van Zwerfkat bracht mijn redding. Zij heeft zich verdiept in de werking van planten extracten en we gingen hiermee van start.

En zie daar, met ondersteuning van de insuline kreeg ik de tabletjes en ik voelde me al snel weer beter. Ik was niet meer zo sloom, had weer energie. Ik werd weer ondeugend en zelfs mijn haren begonnen weer te groeien. Mijn eetlust is perfect, mag helaas niet zoveel eten als ik graag zou willen. Eerst dronk ik door mijn hoge suikers erg veel, maar dat is ook weer normaal geworden. Mijn bloedsuikers blijven wel hoog, maar ik heb er geen last van, JOEPIEEE!

Mijn vrouwtje noemt mij een dondersteen!

Ik krijg nog 2 maal per dag mijn insuline en 2 -3 maal per dag de tabletjes. Dit is voor mij geen probleem, merk ik allemaal niks van. Ik woon nu op een klein kamertje, dat voor mijn energie te klein is. Ik spring en ren graag en zou graag wat meer calorieën verbranden.

Als tijdelijke opvang toen ik me niet goed voelde, was het kamertje prima, maar nu zou ik graag een eigen huisje met een lieve baas willen hebben. Ik weet dat het heeeeeeel moeilijk wordt om een baasje te vinden die al die moeite voor mij doen wil. Ik ben ook pas 2 jaar jong.

Wie heeft er in deze tijd nog een mogelijkheid om 2 maal per dag mijn insuline te spuiten?

Wie zou zich de moeite doen om er op te letten, dat ik niet meer eet, dan dat ik hebben mag en niet stiekem bij mijn eventuele andere huisbewoner ga stelen? Als ik de kans krijg probeer wat brokjes te stelen en dan wordt mijn vrouwtje erg boos op mij, maar als ik dan mijn helder blauwe ogen in de strijd gooi, smelt ze als sneeuw voor de zon.  Baldertje, baldertje zegt ze dan altijd, wie kan er nou boos op jou worden en dan geeft ze mij een dikke zoen, lekker!

Ik vraag me af… is er iemand die een mooi suikerkatje als mij een tehuis geven wil? Ik weet dat ik weinig kans maak, maar ik wil niet voor altijd op dit  kamertje blijven.

En ik zal u beloven, ik zal erg zoet zijn!!!!

Dikke knuffel van Baldr.

Geplaatst op 01-11-2014
Merlijn
14

Deze kittens konden niet meer in het asiel terecht en zouden gecastreerd en terug uitgezet worden. Gelukkig hadden wij wel nog een plekje voor dit drietal.

Merlijn de wijze, bekijkt eerst vanop een kleine afstand wat broer Storm allemaal durft en waagt dan voorzichtig ook zijn kans. 'Maar we gaan niet gek doen hoor. Ik ben alleen stoer als je niet kijkt. Voor de rest hang ik een beetje rond bij mijn zus Riki. Gewoon ff chillen.'

Geplaatst op 01-11-2014
Abby en Bishi
114

Lieve Abby,

Wij kregen telefoon dat een klein kittentje was gevonden en opvang zocht. Je verhaal was ongelooflijk! Jij was gevonden…. Op een lopende band van de papierfabriek, je rolde richting de plek waar van papier papier-maché wordt gemaakt! Gelukkig kon jij flink gillen en heb je de mensen daar kunnen waarschuwen! De lopende band werd stopgezet en jij werd gered. Er moet toch zeker een beschermengeltje bij jou aanwezig zijn geweest!

Gelukkig weet jij niets van wat had kunnen gebeuren. Hier liet je je lekker verwennen. Knuffelen, aaitjes, heerlijk… Je motortje stond altijd aan op het hardste volume!

Wat gaan wij hier jou spingeluid missen! Maar jij bent vertrokken, samen met je liefste speelkameraadje Bishi, met wie je hier bent opgegroeid. Jullie gaan naar een heel lief gezin waar jullie lekker verder kunnen spelen. Er zijn daar lieve kinderen die vast heel veel met jullie gaan knuffelen!

Geniet ervan daar lieve Abby!!

Knuffel van je gastgezin, Sonja Kreyns.

Geplaatst op 01-11-2014
Fluffy
38

Dag Fluffy, mooie, lieve meid.

Toen je binnenkwam waren je lange haren niet zo mooi dus hebben we je maar meteen een bad gegeven. Je liet dit best goed doen want je wou altijd mooi voor de dag komen hé. Nog maar één dag op de website en er werd al voor jou gebeld!

Van je nestje liet je je het snelste aaien en al snel begon je hier dan op te spinnen. Je kon heel wild spelen en bang van de grote poezen was je niet. Je bent samen geadopteerd met Mik uit een ander gezin. Wat is dat fijn voor jou want we weten zeker dat je je gaat amuseren.

Veel succes kleine meid, we zijn blij dat je je gouden mandje gevonden hebt.

Geplaatst op 01-11-2014
Mik
1

Lieve Mik,
 
Daar ga je. Op naar je nieuwe baasjes. 7 weken lang een beetje van ons. En wat was het leuk om zo´n gezellig stel als jij en je broertjes en zusjes te mogen verzorgen. Geen zorgenkindjes, maar een stel gezonde, levenslustige katjes die van iedere dag een feestje maakten. En dat dat feestje af en toe op een wilde party uitliep, ok, dat hoort erbij .`s Avonds lekker op de bank met 5 knuffelende en tevreden spinnende kattenkoppen op schoot. Genieten hoor.
En nu op weg naar je nieuwe huisje en naar een nieuw vriendinnetje en vriendje. Wat zullen we je missen. Maar het gaat helemaal goedkomen met jou Mik er wordt reikhalzend naar je uitgekeken.
Lieve Mik , we wensen jou en je nieuwe baasjes een lang en gelukkig leven samen toe. En net zoals ieder opvangkatje voor jou loop ook jij de rest van ons leven met ons mee.
 
Een dikke knuffel,
Han en Steef

Geplaatst op 01-11-2014
Ozzy
1

Lieve Ozzy,
 
Daar ga je. Op naar je nieuwe baasjes. 7 weken lang een beetje van ons. En wat was het leuk om zo`n gezellige stel als jij en je broertjes en zusjes te mogen verzorgen. Geen zorgenkindjes , maar een stel gezonde, levenslustige katjes die van iedere dag een feestje maakten. En dat dat feestje af en toe op een wilde party uitliep, ok, dat hoort erbij. `s Avonds lekker op de bank met 5 knuffelende en tevreden spinnende kattenkoppen op schoot. Genieten hoor. En nu op weg naar je nieuwe huisje en naar een nieuw vriendinnetje. Wat zullen we je missen. Maar het gaat helemaal goed komen met jou Ozzy , er wordt reikhalzend naar je uitgekeken.
Lieve Ozzy , we wensen jou en je nieuwe baasjes een lang en gelukkig leven samen toe. En net zoals ieder opvangkatje voor jou loop ook jij de rest van ons leven met ons mee.
 
Een dikke knuffel,
Han en Steef

Geplaatst op 01-11-2014
Mats
1

Lieve Mats,
 
Daar ga je. Op naar je nieuwe baasjes. 7 weken lang een beetje van ons. En wat was het leuk om zo´n gezellig stel als jij en je broertjes en zusjes te mogen verzorgen. Geen zorgenkindjes, maar een stel gezonde, levenslustige katjes die van iedere dag een feestje maakten. En dat dat feestje af en toe op een wilde party uitliep, ok, dat hoort erbij .`s Avonds lekker op de bank met 5 knuffelende en tevreden spinnende kattenkoppen op schoot. Genieten hoor.
En nu op weg naar je nieuwe huisje en naar een nieuw vriendinnetje. Wat zullen we je missen. Maar het gaat helemaal goedkomen met jou Mats, er wordt reikhalzend naar je uitgekeken.
Lieve Mats, we wensen jou en je nieuwe baasjes een lang en gelukkig leven samen toe. En net zoals ieder opvangkatje voor jou loop ook jij de rest van ons leven met ons mee.
 
Een dikke knuffel,
Han en Steef

Geplaatst op 01-11-2014
Eefje en Tess
1

Lieve Eefje, lieve Tess,
 
Daar gaan jullie. Op naar jullie nieuwe baasjes. 7 weken lang een beetje van ons. En wat was het leuk om zo´n gezellig stel als jullie beiden en jullie broertjes te mogen verzorgen. Geen zorgenkindjes, maar een stel gezonde, levenslustige katjes die van iedere dag een feestje maakten. En dat dat feestje af en toe op een wilde party uitliep, ok, dat hoort erbij .`s Avonds lekker op de bank met 5 knuffelende en tevreden spinnende kattenkoppen op schoot. Genieten hoor.
En nu op weg naar je nieuwe huisje , 2 zusjes die samen mogen blijven. Wat zullen we jullie missen. Maar er wordt reikhalzend naar jullie uitgekeken.
Lieve Eefje , lieve Tess, we wensen jullie beiden en jullie nieuwe baasjes een lang en gelukkig leven samen toe. En net zoals alle opvangkatjes voor jullie  lopen ook jullie de rest van ons leven met ons mee.
 
Een dikke knuffel,
Han en Steef

Geplaatst op 01-11-2014
Tess en Eefje
1

Lieve Eefje, lieve Tess,
 
Daar gaan jullie. Op naar jullie nieuwe baasjes. 7 weken lang een beetje van ons. En wat was het leuk om zo´n gezellig stel als jullie beiden en jullie broertjes te mogen verzorgen. Geen zorgenkindjes, maar een stel gezonde, levenslustige katjes die van iedere dag een feestje maakten. En dat dat feestje af en toe op een wilde party uitliep, ok, dat hoort erbij .`s Avonds lekker op de bank met 5 knuffelende en tevreden spinnende kattenkoppen op schoot. Genieten hoor.
En nu op weg naar je nieuwe huisje , 2 zusjes die samen mogen blijven. Wat zullen we jullie missen. Maar er wordt reikhalzend naar jullie uitgekeken.
Lieve Eefje , lieve Tess, we wensen jullie beiden en jullie nieuwe baasjes een lang en gelukkig leven samen toe. En net zoals alle opvangkatjes voor jullie  lopen ook jullie de rest van ons leven met ons mee.
 
Een dikke knuffel,
Han en Steef

Geplaatst op 01-11-2014
Bishi en Abby
114

Lieve Bishi,

 

Als heel klein kittentje werd jij bij ons gebracht. Wij dachten aan flesje voor dit kleintje van net 300gr. Jij dacht daar anders over. Jij ging direct voor lekker vleesje dat je al grommend op at! Wat een heerlijk pittig ding was jij! En dat ben je gebleven. Lekker je eigen weg, eigenzinnig maar toch ook heel sociaal. Knuffelen mag altijd!

Een heerlijk ongecompliceerd kittentje, dat zien we graag!

Gister ben je vertrokken, samen met Abby met wie je hier mocht opgroeien. Jullie zijn echte maatjes dus dat komt helemaal goed!

Ik hoop dat je daar opgroeit zoals je hier gestart bent. Lekker ongecompliceerd. Geniet maar van het leven hoor lieve Bishi! Laat de mensen daar maar van je genieten!

Wij zijn blij dat je samen met Abby verder mag in een heel warm gezin!

Doeiiiiiiiiii lieve Bishi, we gaan je missen hier!!

Knuffel van je gastgezin, Sonja Kreyns.

Geplaatste honden

Geplaatst op 19-11-2014
Diva
H5

Diva is een afstandshondje dat altijd buiten heeft gezeten.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 08-11-2014
Binky
AD

Binky is een chihuahua die heel zijn leven verwaarloosd is: hij zat al heel zijn leven aan een ijzeren riem aan een waslijn buiten.

Later meer gegevens.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg