Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JANUARI 2013 hebben 24 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-01-2013
Dommeltje
126-Aalst

Hola muchachos,
Hier zijn we dan, de kleine gatitos uit het verre Spanje. Eindelijk horen we jullie zeggen, ja, we hebben jullie lang in spanning gelaten hé! We zaten met z’n 8-en in een snikhete blokhut in een klein kamertje toen onze opvangmama ons vond. Doodziek, mager en zonder enige medicatie want daar waren niet genoeg dinero’s voor. Toen werden we meegenomen naar een spaanse finca, sjiek hé, en hadden we een hele kamer voor ons alleen, met verkoeling, speeltjes en volop eten. Langzamerhand begonnen we ons door de medicatie veel beter te voelen. Helaas is na een paar dagen ons zusje plots achteruitgegaan en kreeg ze veel te vroeg haar vleugeltjes. Onze opvangmama besloot ter nagedachtenis aan haar omdat zij het enige witje was om ons naar de 7 dwergen te noemen.
Toen de dag kwam dat wij naar Belgie gingen rijden kregen we nog een grote verrassing! Er gingen nog 3 amigo’s meer met ons mee. Het klikte gelijk tussen ons en we werden de beste speelkameraadjes. We zijn bijna allemaal genezen en al echte bandito’s geworden. Als we allemaal gezond verklaard worden en al onze spuitjes hebben gehad zijn we klaar om naar een definitief gouden mandje te verhuizen en samen met jullie de wereld verder te ontdekken. Dus als jullie graag zuiders temperament in huis halen, je weet wat te doen hé! We wachten vol ongeduld.
Hasta Luego.

Hallo jij daar die me wil adopteren, een Dommel mag in je huisje zeker niet ontbreken! Laat me even uitleggen wat een Dommeltje nu precies is: dat is een katje dat graag met zijn broertjes en zusjes speelt maar op een heel rustige manier. Dat spel wordt zeer graag onderbroken wanneer een Dommeltje een paar mensenhandjes ziet want dat betekent Knuffels!!!!!! En als er iets is wat een Dommeltje heel graag heeft dan is het dat wel. Een Dommeltje laat zich alles welgevallen, ook als er oogjes gezalfd moeten worden. Je hebt het stilletjes aan door dat ik Dommeltje ben zeker?
Als je vindt dat een Dommeltje zeker niet mag ontbreken in je collectie, kom me dan gauw eens bezoeken.
Kusjes van Dommel

Geplaatst op 25-01-2013
Diva
26 - Stein

Hey kleine Diva,

Vandaag is jouw grote dag.
Bijna 8 maanden ben je bij ons in huis geweest.
Ik heb je zien opgroeien van heel klein tot de mooie, lieve, zachte poes die je nu bent.
Je heb een zijde zacht vel, maar ook een zijdenzacht karakter.
Een poes waar elk baasje van droomt.

Je bent nog steeds een kleine diva.
Wil nog steeds haar flesje met melk en laat zicht nog steeds graag voeren.
Je blijft mijn mouse poes, want dit is nog steeds je favorite eten en de maincoon brokken.

Je zult je grote vriend Noppes wel gaan missen.
Onze grote rooie kater en jij lagen altijd samen poot in poot als een verliefd stel.

Je krijgt een prive plek voor jou alleen.
Mensen die van je houden en die je respecteren.
Een super huisje.

Kleine muis ik zal je gaan missen en met pijn in mijn hart zal je laten gaan.
Geniet in volle teugen van je nieuwe gezin.

Liefs Jos, Myrthe en Silvia
En poeze kusjes speciaal van Noppes en tuurlijk van alle andere katten
 

Geplaatst op 25-01-2013
Venco
23 - Opgrimbie

Dit kitten werd moederziel alleen in een tuin gevonden.

Hallo allemaal, ik ben Venco. Een heel lief droppie van een katertje. Ik zit inmiddels al bijna drie maanden in de opvang, waar ik samen met mijn drie broertjes in terechtkwam. We waren namelijk op de vliering van een schuur geboren en onze moeder was een hele echte zwerfpoes. Maar wij, haar kindjes, zijn gevangen toen we een kleine vijf weekjes waren, zodat we konden opgroeien tot echte huiskatjes. En dat is allemaal prima gelukt. Mijn broertjes zijn inmiddels allemaal geadopteerd, en naar heel ver weg verhuisd, maar ikke..... nog steeds niet. Ik begrijp zelf niet waarom, want ik ben juist heel erg lief en aanhankelijk. Ik vind het heerlijk om vertroeteld te worden en lig ook graag op schoot. Verder ben ik een keurig kereltje, ik houd mezelf goed schoon en ik gebruik heel netjes de kattenbak. Ik zou dus ook graag een eigen mandje willen hebben, en natuurlijk een vriendje om mee te spelen. Nu zegt mijn opvangmama dat het waarschijnlijk aan mijn velletje ligt, ik ben namelijk wel mooi getekend maar ik heb enkel de kleurtjes zwart en wit. Mijn broertjes hadden leuke streepjes in hun vacht, en mijn stiefbroertje was rood met wit, en daarom hadden die vlot een eigen baasje.
Maar misschien..... komt er nog wel eens een baasje dat meer voor mijn lieve karaktertje gaat dan voor de kleur van mijn velletje. Ik blijf goede hoop houden!

Geplaatst op 24-01-2013
Ajani
28 - Landgraaf

Dit kitten werd tussen de bouwmaterialen in Bree gevonden.

Hallo Mensen,
Ik ben een heel lief en mooi poesje, als je heel goed kijkt kun je zien dat ik allemaal witte haartjes tussen mijn zwarte vachtje heb. Dat is best wel bijzonder al zeg ik het zelf!
Verder vind ik spelen helemaal geweldig.. ik kan dan ook alles gebruiken om mee te spelen hihi, zelfs een kattenbakkorrel is leuk speelgoed!
Ik kom ook altijd even langs voor een knuffeltje en dan kan ik heel hard spinnen en mijn voetjes moeten dan ook gewoon even trappelen, heerlijk vind ik dat.
Ik ben helemaal klaar voor vertrek. Ik ben namelijk al langs de dierenarts geweest en daar hebben ze mijn prikjes al gegeven en ik ben ook geholpen,
Dus wie komt mij ophalen om mij mijn eigen huisje te geven?
Pootjes Ajani

 

Geplaatst op 23-01-2013
Toto
20 - Hoensbroek

KLEINE DAPPERE TOTO
 
Nog 1 keer moet je flink zijn mijn kleine jongen, nog 1 keer je aanpassen, nog 1 keer het onzekere voelen….
 
Daarna voor jou geen angst meer,  geen pijn,  geen eenzaamheid en geen honger.
Je zult je geborgen voelen, kleine Toto.
 
Niemand die je nog angstig zal maken.
Grote en kleine vriendjes om je heen.
 
Je bent altijd dapper geweest, voor ieder een voorbeeld.
Mijn kleine grote jongen,
Chapeau!
In mijn ogen blinkt een traan…..
 
Jacqueline

Geplaatst op 19-01-2013
James
19 - Roermond

Reactie eigenaar:

Beste familie Rombouts,

Vorige week hebben we James bij jullie opgehaald en we dachten dat jullie het misschien wel leuk zouden vinden om een korte update te krijgen.

James doet het ontzettend goed. Toen we eindelijk thuis waren, ging hij gelijk op ontdekkingstocht! We hebben het idee dat hij al goed gewend is bij ons thuis. Hij speelt veel, eet en drinkt goed en is af en toe een beetje ondeugend. Met zijn oogje gaat het ook goed. We hebben hem nog 2 dagen 4 x per dag gedruppeld en het volgens mij ziet het er goed uit.

Groetjes Martijn, Gwen en James

Geplaatst op 17-01-2013
Babs
52 - hoensbroek

Deze kittens werden gevonden in het bos van Kwaadmechelen.

Hallo!
Ik ben Babs en ik wacht nog steeds met smart op een gouden mandje :-)
Volgens mijn opvangmama ben ik een ontzettende lieverd, mijn favoriete bezigheid is lekker op schoot of in je nek kruipen en dan heerlijk kroelen...zie mij dan nog maar eens weg te krijgen.
In de avond vind ik het fijn om lekker druk te doen (tja ,ik blijf een kitten he), ff mijn energie kwijt voordat ik de nacht in ga..
Wat ik ook graag doe is ETEN! Dat is eigenlijk toch wel het allerleukste. Ik volg mijn opvangmama dan ook altijd trouw als ze de keuken ingaat :-)
Spreekt dit u al aan? Maak dan maar snel een afspraak want in het echt ben ik nog veel en veel leuker!!!
Tot snel...x Babs
 

Geplaatst op 12-01-2013
Hermelien en Harley
104 - Hoeselt

Hallo!
Ik ben Hermelien, een elegant klein meisje met een mooie, gitzwarte vacht.
Ik ben nog wat voorzichtig met mensen, want ik moet nog leren dat ze best te vertrouwen zijn. Maar dat heb je niet in 1-2-3 geleerd natuurlijk!
Eerst moet ik effe de kat uit de boom kijken. Maar eens ik een hand over mijn vachtje voel strijken, dan ontspan ik helemaal en word ik een knuffelpoes!
Ik vind het zó leuk om geaaid te worden, dan vergeet ik dat ik nog een beetje voorzichtig moet zijn.
Ook spelen doe ik heel graag, vooral met mijn stoere tweelingzusje Harley.
Wat ik verder graag doe? Nou… in bed slapen! Vind ik zaaaalig. Het liefst samen met een warm menspersoon om samen mee in te dommelen en gezellig samen wakker te worden.
Ik heb echt een héél zachtaardig karaktertje, dus ik zoek dan ook een heel lief baasje die op dat vlak goed bij me past.
Ik ben een ontzettend gevoelig katje. Ik geraak ook best snel geïntimideerd door andere katten als ze gemeen tegen me zijn. Maar aan de andere kant kan ik zo ontzettend genieten van het gezelschap van anderen, zolang ze maar lief zijn.
k kan ook alleen (mits ik veel aandacht krijg), of samen met een andere zachtaardige kat, of kitten.
Mijn beroep? Nou, ik ben haarstyliste. En ik oefen mijn job uit met passie. Ik vind het heerlijk om je een make-over te geven terwijl je relaxed in bed ligt. Wil jij me een kans geven?
Prrrroetjes,
Hermelien

 

Geplaatst op 12-01-2013
Harley en Hermelien
104 - Hoeselt

Hallo!
Ik ben Harley. Stoere naam voor een stoere meid. Want ik ben echt heel stoer hoor, ondanks dat ik nog helemaal geen mensen kende toen ik bij m’n opvangmama kwam. Toen was ik natuurlijk effe bang, maar dat gaat nu al een stuk beter.
Ik ben namelijk zó nieuwsgierig, dat ik mijn voorzichtigheid overboord gooi. Ik loop hier intussen rond alsof ik de koningin ben!
Ik ben ook een rasechte speelvogel, mij kun je altijd wel versieren voor een spelletje. Vooral met m’n tweelingzusje Hermelien kan ik echt leuke en grappige dingen uithalen.

We hebben namelijk laatst een actiefilm gezien, en nu spelen we steeds achtervolgingsscènes na.
Ik hoef niet zo nodig samen met mijn zusje geplaatst te worden, maar ik zou wel graag ergens terecht komen waar ik niet de enige poes ben. Ik ben namelijk dol op het gezelschap van andere katten.
En zoals ik al zei, ik ben superstoer, dus geen kat in de wereld die me kan intimideren! Verder ben ik eigenlijk een heel lief katje, onder al die stoerheid bedoel ik. Ik hou ervan om samen lekker te knuffelen en weg te doezelen in bed. Ik help ook in het huishouden, haal je borstel maar eens uit! Ik ben een echte “gezelligerd”.
Kom me snel eens ontmoeten!
Prrroetjes,
Harley
 

Geplaatst op 06-01-2013
Cooper
42- Maastricht

Lieve Cooper, je kwam in ons gezin terecht en voelde je al snel thuis. Iedere dag hebben we van je genoten. Je hebt een super karakter, je bent lief en aanhankelijk, rustig, een echte coole Cooper vonden we je.
Wat fijn voor je dat er uiteindelijk mensen zijn gekomen die jou een eigen plekje willen geven.
We zullen je niet gauw vergeten.
Gekke Cooper Cat het ga je goed!

Groetjes Helene

Geplaatst op 06-01-2013
Duveltje
121- Maastricht

Hé wat doe je nou? Een foto maken? En ik was mij juist aan het wassen...
Mij voorstellen? Okay! Wat wil je weten?

Ik ben Duveltje en ik ben op heel jonge leeftijd bij mijn mensenmama binnengebracht samen met mijn 3 broertjes en zusje. We zijn met het flesje opgegroeid en dus heel erg sociaal.
Ik ben nergens bang voor en ben dol op mensen. Ik kan heel hard spinnen om te laten merken dat ik het fijn vind je te zien en zodra ik een schoot zie, spring ik erop.
Mensen vinden dat nooit vervelend, want ik heb een superzachte vacht, die gewoon schreeuwt om geaaid te worden – lekker pluizig!
Ik heb van alle zwart-witte katten hier in huis het meeste wit, dus ik ben de baas. Samen met de kat des huizes vechten we om wie ons baasje de liefste vindt. Ik ben naast de liefste, ook het grootste, sterkste en snelste. Ik hou er erg van om met hengeltjes, muisjes en het rode stipje te spelen en klim als de beste in de klimboom. En ja, ik ben ook echt wel af en toe een duveltje…
 

Geplaatst op 05-01-2013
Loesje
27 - Landgraaf

Bij onze dierenarts kwam een man met deze poes. Hij wilde haar laten inslapen, want ze ving konijnen en bracht die in zijn keuke binnen. Onze dierenarts heeft dit geweigerd, hij slaapt geen gezonde dieren in. De man begon te tieren: "ik moet die kat niet meer, als je haar niet inslaapt dan smijt ik haar uit het kanaal!"

Onze dierenarts heeft hem uit zijn praktijk gezet en de kat bij hem gehouden. Zodoende is ze in de opvang terecht gekomen.

Hallo allemaal,
Mijn naam is Loes, Loes de poes. Ik woon tijdelijk in een gastgezin van zwerfkat in nood....bevalt me hier goed, maar ben niet echt op mijn plek.
Ik ben namelijk helemaal geen zwerfkat. Ik heb altijd bij de mensen gewoond en van de een op andere dag wilde de mensen mij niet meer in huis...waarom? Omdat ik diertjes vang.
Geen zwerfkat dus, maar wel een buitenkat. Ik vind het heerlijk om buiten te struinen en ja...dan vang ik ook soms een muisje, vogeltje of konijntje. Dat hoort bij mij. Ik vind andere katten beetje moeilijk in het begin, maar inmiddels ben ik goede maatjes met de katten hier in huis. Ik vind kinderen ook wel aardig, maar ik hou niet van teveel drukte en dan kan ik wel eens een tikje uitdelen. Ik heb echter hele zachte poezepootjes en gebruik mijn nageltjes nooit. Ik ben al iets op leeftijd en heb niet veel nodig. Ik hou heel veel van aaitjes en speel nog graag op mijn oude dag met de mensen. Wie geeft mij nog een kans?  Kom eens kijken bij me !

liefs Loes

Geplaatst op 05-01-2013
Woppy en Wizzy
23 - Opgrimbie

Deze kittens werden aangetroffen in Opgrimbie.

Hallo allemaal,
 
Ik heb de naam Woppy gekregen en ik ben het kleine broertje van Wizzy. Ik ben even zwart en even ondeugend als Wizzy, maar je moet niet denken dat ik altijd "het kleine broertje" ga blijven. Goed, het kostte me iets meer moeite om te wennen aan het leven zonder mijn eigen mama, want ik vond het heel moeilijk om zelf te moeten gaan eten in plaats van die lekkere slokjes melk die altijd ik bij mama mocht pakken zodra ik honger had. Daarom groeide ik niet meer en werd ik steeds een beetje magerder. Toen heeft mijn opvangmama me steeds voer in spuitjes gegeven en hapjes in mijn bekkie gepropt, maar nu eet ik heel goed zelf. En ik heb ook beloofd dat ik vanaf nu altijd mijn bakje leeg zal eten. Daarna maak ik altijd even een loopje naar onze kattenbak en dan ga ik weer snel mijn zusje opzoeken om samen lol te maken. Want dat kunnen we heel goed. En tussen de bedrijven door was ik mezelf goed heel goed, zodat mijn zwarte velletje gaat glanzen.
Wist je dat sommige mensen zeggen dat zwarte katten ongeluk brengen. Nou, die mensen zijn me toch kei-dom!! Mijn opvangmama zegt juist dat wij geluksvogeltjes zijn en precies ook voor geluk zorgen.
En de mensen die ons gaan adopteren worden dan ook geluksvogels. Dus als jij nog wat geluk in je leven zoekt, dan moet je ons maar eens komen bezoeken. Wij kijken naar je uit!

Geplaatst op 05-01-2013
Wizzy en Woppy
23 - Opgrimbie

Deze kittens werden onder de vlooien aangetroffen in Opgrimbie.

Hallo allemaal,
 
ik ben Wizzy, een piepklein helemaal zwart meisje. Samen met mijn broertje ben ik in de opvang gekomen, toen grote mensen onze mama, een echte zwerfpoes, meegenomen hadden. Zij moest even naar de dokter en intussen hebben weer andere mensen ons meegenomen, zodat we op kunnen groeien tot lieve huiskatjes. En ik kan je vertellen, dat lukt al heel aardig. Het was natuurlijk wel even wennen, maar gelukkig zijn we samen, want als mijn broertje niet in de buurt is ga ik gewoon heel hard krijsen. Ik moet namelijk goed op hem letten, want in het begin wilde hij niet eten en groeide hij ook niet, maar dat is gelukkig allemaal goed gekomen. Nu beleven we samen allerlei avonturen. En we voetballen samen met iets dat mensen pingpongballetje noemen. Ook is het leuk om stiekem achter de grote katten aan te jagen en dan hun zwiepende staart proberen te pakken. Maar dat moeten we niet bij alle katten proberen, want van sommigen krijgen we dan een mep. Soms lopen de grote katten ook ons achterna, maar wij zijn nog lekker klein genoeg om ons te verstoppen op plekjes waar zij niet bij kunnen.
En 's avonds..... dat zijn we wat moe geworden en dan gaan we gezellig met onze opvangmama bankhangen en knuffelen.
Als je eens langskomt, willen we jou ook wel een knuffel komen geven. Misschien vind je ons wel zóó lief, dat we met jou mee mogen.

Geplaatst op 05-01-2013
Kira
121- Maastricht

Curriculum Vitae

Naam: Kira
Leeftijd: 5 maanden
Kleur haar: Sinds wanneer is dat van belang?
Huidige woonplaats: Zwerfkat in Nood
Burgelijke staat: Single
Email: kattenbemiddeling@zwerfkat.com
GSM: 0031-(0)6-27301673 (voor Nederland) / 0032-(0)475-749636 (voor België)

Studies:
- Basisschool nog niet afgemaakt, maar ik ben goed in begrijpend lezen, uitmuntend in sociale vaardigheden en matig in rekenen ( maar heb ik dat nodig?).
- Uitmuntend in gym: ik kan heel hard rennen en ben een uitstekende jager.
- Brevet schoothanger: dit was een cursus buiten de schooluren, ik zei wel dat ik het brevet wilde halen, maar eigenlijk boeide me dit niks. Ik vond het gewoon heeeeerlijk om tijdens de lessen op schoot te liggen, zo jammie.... zucht.

Ervaring:
- Boomspecialiste. Ik ben gevonden boven in een boom, helemaal alleen. Ik heb in die tijd van wachten op hulp elk blaadje, elk takje, grondig onderzocht en weet nu dat een boom wortels, een stam, takken, twijgen, bladeren en vruchten heeft.
- Mensenkennis ( ik weet waarom een koelkast open gaat).
- Ik loop nu stage bij een gastgezin, bevalt me prima, maar ik vind die stage wel erg lang duren, nu wil ik me echt eens gaan settelen.

Persoonlijke doelstellingen (wat verwacht je van je baas)
Liefde
Liefde
Liefde
en eten

Geplaatst op 04-01-2013
Sandy en Jelly
53 - Dordrecht

Lieve Sandy en Jelly, of lieve Sen-sen en JellyBean zoals we jullie vaak noemden.
Jullie jaar begon mooi, er dienden zich baasjes aan!
Het bezoek van de nieuwe baasjes was heel duidelijk, jullie waren op je gemak bij deze mensen en ze waren ook helemaal weg van onze mooie meiden.
Afscheid was heel dubbel, we waren zo blij voor jullie! Aaron en Pascalle vonden het wat minder, er is menig traantje gelaten.
Gelukkig waren we blij met de lieve baasjes voor jullie, zij hebben alles voor jullie over. Duur voer, verse vis en een hele hoop liefde. Jullie hebben met recht een gouden mandje gevonden!
Broer Froyo woont bij ons en jullie lijken alledrie heel erg op elkaar. Jullie zijn dus altijd nog een beetje bij ons.
Sandy en Jelly, we zullen jullie nooit vergeten!

Mvg,
Linette

Geplaatst op 04-01-2013
Jelly en Sandy
53 - Dordrecht

Lieve Sandy en Jelly, of lieve Sen-sen en JellyBean zoals we jullie vaak noemden.
Jullie jaar begon mooi, er dienden zich baasjes aan!
Het bezoek van de nieuwe baasjes was heel duidelijk, jullie waren op je gemak bij deze mensen en ze waren ook helemaal weg van onze mooie meiden.
Afscheid was heel dubbel, we waren zo blij voor jullie! Aaron en Pascalle vonden het wat minder, er is menig traantje gelaten.
Gelukkig waren we blij met de lieve baasjes voor jullie, zij hebben alles voor jullie over. Duur voer, verse vis en een hele hoop liefde. Jullie hebben met recht een gouden mandje gevonden!
Broer Froyo woont bij ons en jullie lijken alledrie heel erg op elkaar. Jullie zijn dus altijd nog een beetje bij ons.
Sandy en Jelly, we zullen jullie nooit vergeten!

Mvg,
Linette

Geplaatst op 03-01-2013
Nel
21 - Lommel

Hallo! Joeeehoee!! Hierrrr ben ik!

Geduld is een mooie deugd zeggen ze…… Ja maar hoe lang moet ik dan nog geduld hebben, snik. Meer dan  twee jaar zal toch wel genoeg geweest zijn zeker... Ik ben toch niet onzichtbaar:-(
Tja al dat kleine grut met die schattige snoetjes, die hebben wel wat ja, maar bekijk het ook eens anders. Als je mij een kans geeft, dan krijg je een dame in huis, die weet hoe ze zich gedragen moet ( meestal toch ahum…)

Wat vraag je?  Wie ik ben? En waarom ik zo’n grote mond opzet? Ik ben NEL natuurlijk, of Nellebel, zoals mijn opvangmama me wel eens noemt. Ik ben zo zwart als roet met een mooie, glanzende gloed. En die grote mond, dat is eigenlijk maar façade.
Ik ben een lieve meid, kruip graag bij mama op schoot en lig dan te spinnen. Je moet me wel niet bruusk benaderen, dan schrik en ja dan kan mijn pootje wel eens uit schieten. Daar kan ik echt niets aan doen, dat is een schrikreactie. Als je me rustig de kans geeft, dan kom ik kopjes geven en geef zelfs mijn buikje om te kroelen. En echt mijn mama haar achterwerk raakt nog niet de bank, of ik zit al op schoot. Dat moet je wel verdienen natuurlijk….
Wees geduldig en geef me de tijd en dan is dat jou grote beloning. Een mooie zwarte dame, die jou schoot verwarmd tijdens koude wintermaanden.
Ik zou graag een rustige thuis krijgen in een rustige en veilige omgeving, waar ik na gewenning misschien een stapje buiten kan zetten. Een plekje met lekker eten ook, want ik ben een echte Bourgondiër. Ik kan met andere katten, maar ik zou het niet erg vinden om het rijk voor mij alleen te krijgen. Een bazig soortgenootje is niets voor mij, daar raak ik helemaal in de stress.
Wil jij me DE KANS geven? Heb jij een schootje vrij voor mij? Bel dan aub naar kattenbemiddeling, ik beloof dat u er geen spijt van zal krijgen. Misschien tot binnenkort?
Ik wacht ongeduldig op jou bezoekje!
Een lief kopje van Nel.
 

 

 Een lief kopje van Nel.Ik wacht ongeduldig op jou bezoekje !!!!Wil jij me DE KANS geven? Heb jij een schootje vrij voor mij? Bel dan aub naar kattenbemiddeling, ik beloof dat u er geen spijt van zal krijgen. Misschien tot binnenkort?Ik zou graag een rustige thuis krijgen in een rustige en veilige omgeving, waar ik na gewenning misschien een stapje buiten kan zetten. Een plekje met lekker eten ook, want ik ben een echte Bourgondiër. Ik kan met andere katten, maar ik zou het niet erg vinden om het rijk voor mij alleen te krijgen. Een bazig soortgenootje is niets voor mij, daar raak ik helemaal in de stress.Ik ben een lieve meid, kruip graag bij mama op schoot en lig dan te spinnen. Je moet me wel niet bruusk benaderen, dan schrik en ja dan kan mijn pootje wel eens uit schieten. Daar kan ik echt niets aan doen, dat is een schrikreactie. Als je me rustig de kans geeft, dan kom ik kopjes geven en geef zelfs mijn buikje om te kroelen. En echt mijn mama haar achterwerk raakt nog niet de bank, of ik zit al op schoot. Dat moet je wel verdienen natuurlijk…. Wees geduldig en geef me de tijd en dan is dat jou grote beloning. Een mooie zwarte dame, die jou schoot verwarmd tijdens koude wintermaanden.Wat vraag je daar ? Wie ik ben ? En waarom ik zo’n grote bek op zet? Ik ben NEL natuurlijk, of Nellebel, zoals mijn opvangmama me wel eens noemt. Ik ben zo zwart als roet met een mooie, glanzende gloed. En die grote bek, dat is eigenlijk maar façade.Tja al dat kleine grut met die schattige snoetjes, die hebben wel wat ja, maar bekijk het ook eens anders. Als je mij een kans geeft, dan krijg je een dame in huis, die weet hoe ze zich gedragen moet ( meestal toch ahum…)Ben ik dan onzichtbaar of wat?Zijn jullie blind, of wat ?????? Geduld is een mooie deugd zeggen ze…… Ja hallo maar hoe lang moet ik dan nog geduld hebben ???? Meer dan  twee jaar zal toch wel genoeg geweest zijn zeker?HALLLLLLOOOOOOOOO!!!!!!!! Joeeeehoeeeeee !!!!!!! Hierrrr ben ik !!!!!! 

Geplaatst op 03-01-2013
Ibbeltje
15- Maastricht

Lieve Ibbeltje,

Je kwam in September bij ons binnen als een zwart katertje met gele pootjes ipv witte.
Je was behoorlijk niesziek en je was ontzettend bang. Ondanks je angst liet je je braaf behandelen.
Langzaamaan werd je beter en je kreeg steeds meer vertrouwen in mij en de andere gezinsleden.
Helaas kwam er steeds niemand voor jou en kittens kwamen en gingen, maar jij bleef steeds zitten en had het nakijken. Er groeide een band tussen jou en mij en je genoot van de aandacht en het feit dat je bij ons in bed mocht liggen. Je lag altijd tegen mijn buik aan want dat vond jij altijd zo lekker. Op het moment dat je naar beneden mocht en je niet meer niesziek was, kreeg je te maken met de andere katten in huis en daar was jij helemaal niet aan gewend en je blies tegen iedere kat die ook maar probeerde in je buurt te komen. Maar daar was onze mama Mindy, die zich niet van het stuk liet brengen en jou toch ging likken alsof je haar kitten was en na een paar dagen speelde je met alle katten en dat was mooi. Je leerde snel en je vertrouwen groeide en groeide, net als onze band.
Dan gaat op 2 januari de telefoon en bellen mensen voor je. Ik kan mijn oren niet geloven, maar ze bellen echt voor jou! Na 3,5 maand hier te hebben gewoond krijg jij een gouden mand! Hoewel ik een gat in de lucht kan springen voor jouw heb ik ook een ontzettende brok in mijn keel en laat ze komen…de tranen… Ze komen je de dag erna ophalen en je mag zelfs je naam houden, want je reageert ook op deze naam. Bij de deur, met een brok in mijn keel en een traan of wat in mijn ogen, zie ik nog een glimp van het vervoersmandje in de auto.
Deze lieve mensen gunnen het jou ook, en ik wens je heel veel geluk bij je nieuwe mensen !
Ik ben veel van je gaan houden en ik wens je het allerbeste toe !!!

Ik wacht met geduld op de foto’s die ik nog zal gaan krijgen en ik zal met veel plezier aan jouw terugdenken, je bent een fijn kereltje !

Daag Ibbeltje, mijn lief klein kereltje, het ga je goed !!!

je opvangmama Lilian Wijenberg

Geplaatst op 03-01-2013
Noelle
33-Heerlen


,
Jij kwam nog heel onverwachts binnen zo vlak voor de kerst, daarom ook de naam Noëlle. Het was meteen dikke vriendschap met de andere beestjes vooral Belle (de pup) mocht alles met je doen - soms een beetje erg wild en moesten we ingrijpen maar daarna daagde je haar zelf weer uit om te komen spelen. Je had het graag warm en het plekje tegen de verwarming was altijd bezet door jou en dan kon je spinnen als de beste en keek je als of je wilde zeggen: "wat heb ik het maar goed en ik ben tevreden".
De kerstboom moest het ook vaker ontgelden deze dagen, we hebben je vaker uit de top moeten plukken omdat je vast zat en om hulp riep. Jij had al vlug een baasje, een lief meisje uit Eindhoven en vandaag 3 januari was het zover. Het was even spannend, jullie hadden elkaar nog niet gezien om dat ze met de trein moest komen was het kijken en meteen meenemen. Dit ben ik niet gewend normaal heb ik na het kijken nog vier weken om eraan te wennen dat je weggaat, maar je was negen weken dus was het tijd om te gaan. Bij jullie klikte het meteen dus dit zit wel goed. Noëlle het gaat je goed en spin en knuffel maar lekker met Laura. Jij hebt ook weer een gouden mandje gevonden.

Een dikke knuffel van opvangmoeders Pia en Madeleine.

Geplaatst op 01-01-2013
Merrit
111 - Lommel

Merritje, van oud op nieuw kreeg ik het mooiste geschenk dat ik ook maar krijgen kon, jouw onvoorwaardelijke vertrouwen ! Voor mij was al een tijdje duidelijk dat ik jou niet meer wilde laten gaan. Maar was dit ook wat jij wilde? Liefde is ook los laten. Wat was het beste voor jou? We ik kreeg er deze nacht een duidelijk antwoord op. Welkom meid, je mag bij mij blijven wonen. Je hebt in je jonge leventje al te veel meegemaakt. Mijn bange vlindertje moet niet meer verder fladderen, je bent eindelijk neer gestreken en dit mag zo blijven.

Jouw mama heb ik verloren, we hebben samen gestreden tegen een enge ziekte, jammer genoeg de strijd verloren. Ik heb haar beloofd dat ik een thuis zou zoeken, die voor jou t beste was. Ik heb mijn belofte gehouden en ik ben blij dat ik je hier verwelkomen mag.

Je hebt een moeilijke tijd achter de rug. Je bent er nog niet helemaal, maar je krijgt de nodige ondersteuning en je komt er wel lieve meid. Je laat nu merken dat je weer wil spelen. Er is nog iets mis in je ruggetje, waardoor je niet kan klimmen en rennen zoals je zou willen. Je kreeg al medicijnen, die maken wel wat verschil, maar niet voldoende. Dat moeten we nog even verder aan pakken, komt wel in orde mijn meisje.

Ik hou t weer niet droog terwijl ik dit schrijf, maar het zijn deze keer tranen van geluk. Het mooiste geschenk wat je kan krijgen als verzorger van een klein, bang vogeltje, is het volledige vertrouwen…..

Al dat geknal deze nacht vond je maar niks. Je zocht een veilig schuilplekje, rusteloos bleef je zoeken. Het was hier even aandacht verdelen over de dieren, er zijn nog een paar angsthaasjes als t over knal- en lichtwerk gaat. Toen het ergste geknal voorbij was, kwam iedereen wat tot rust. Enkel jij niet, het deed pijn om je zo te zien. Ik zette me op de bank met een dekentje en riep zachtjes jou naam. Eigenlijk vond ik mezelf maar naïef om te denken dat er ook maar een haartje op je lijfje aan zou denken om bij me te komen. Maar niets was minder waar ! Daar kwam je dan, je buikje sleepte tegen de grond van angst. Het dekentje onder, eerst tegen me aan. Dan voorzichtig één pootje, leek wel of je vroeg of het wel mocht. Natuurlijk lieve meid, kom maar. Daar lag je dan onder het dekentje op schoot, bevend. Ik heb zachtjes tegen je gepraat en voelde je langzaam ontspannen. Je nestelde in mijn schoot en bent zelfs ingedommeld. Tja dan komen er tranen van geluk, mijn meisje….

Welkom lieve meid, de poezenfamilie heeft er weer een zusje bij!

Je mensmama, Marina

 

Geplaatste honden

Geplaatst op 29-01-2013
Mikky
H1-Tongeren

Mikky onze nieuwe opvangster en haar schrijnend verhaal…

“Mikky werd op kerstavond van het jaar 2000 geboren. Het jonge pupje kreeg helaas de meest foute start in het leven die je kunt hebben. Ze kwam in een verlaten hok in een bos terecht, en zou daar de volgende 11 jaar doorbrengen”.

Weg van de buitenwereld, weg van soortgenoten, geen liefde, geen  bekommernis. Eenzaamheid heeft 11 jaar haar tol geeisd: weinig vertrouwen in menselijk contact.

Haar eigenaar was overleden en het bos moest gerooid worden, dus werd Mikky naar het dierenasiel Sint Truiden gebracht. De verzorgers van het dierenasiel leerden haar kennen als een zeer bang dier: ze beschouwde mensen als negatief.
Maar Mikky begreep uiteindelijk dat men het enkel goed met haar voor had en ze is al wat opener geworden, maar ze heeft nog een hele lange weg te gaan.
Het was voor Mikky beter om in huiselijke kring weer op krachten te komen, waar verder en intensief met haar gewerkt zou worden.

Adopteer een Hond heeft sinds gister in goed overleg met het dierenasiel Mikky overgenomen. Mikky verblijft nu bij ons opvanggezin, waar ook andere honden vertoeven, daar trekt ze zich aan op.

Onze senior meid heeft 11 jaar lang eenzaamheid gekend, 11 jaar lang in een hok moeten leven, daar kunnen we ons amper iets bij voorstellen.

Lieve Mikky, we gaan het heeeeel rustig aan doen met je, neem je tijd, stap voor stap he.
We hebben onze gedragstherapeute ingeschakeld en via een behandelplan zullen we er samen voor zorgen dat voor jou de zon weer gaat schijnen en je een tweede kans krijgt.

Mikky stelt zich voor:

Hallo,
 
Ik ben Mikky een krasse dame van 11 jaar.
Het grootste deel van mijn leven heb ik door moeten brengen in een kot in het bos en toen mijn baasje stierf hebben ze mij in het asiel afgeleverd.
Hier was ik niet gelukkig en erg bang.
Al snel kwam mijn opvang famile naar mij kijken en we zagen het  allebei wel zitten.'
 
Zo ben ik voor het eerst van mijn leven bij een gezin in huis gekomen met maar liefst 5 andere honden. Dit was dolle pret van hun leer ik heel veel. Ik mag nu heerlijk buiten rennen op een hele grote wei, waar ik fijn door het gras rollebol.
 
Verder heb ik ook geleerd hoe ik mij in huis netjes moet gedragen en kan ik keurig aan de leiband lopen. Verder probeer ik ook met de andere hondjes te spelen.

 

Geplaatst op 16-01-2013
Boomer
NJ

Boomer is naar zijn nieuwe baasjes verhuisd!!

Lieve Boomer,vandaag was de grote dag voor jou.
Je hebt vele harten sneller laten kloppen met je lieve snoetje.
En er waren heel veel mensen die jou een beter leven wilden geven.
Helaas kan er maar een de gelukkige zijn en dat zijn jouw nieuwe baasjes.
Ze boffen enorm met jou als trouwe vriend.
Blijkbaar vond jij dat zelf ook, want je ging zonder blikken of blozen mee.
Eenmaal in de grote auto, keek je niet meer naar je opvangmama's om.
Nu mag je iedere dag met de hoefsmid mee naar het werk en heb je nog gezelschap van een andere hondenvriendje.
Dit leven gaat je zeker goed bevallen.
Ondanks dat je toch het een en ander hebt meegemaakt, ben je al die tijd lief en sociaal naar mensen toe gebleven.
Je bent een heel dapper hondje en wij bewonderen je moed.
Boomertje, het ga je goed lieverd. We wensen jouw een leven met alleen nog maar mooie dingen....

 

 

 

Geplaatst op 03-01-2013
Max
H8- Heerlen

Gisteren heeft onze opvanger Max ook zijn gouden mandje gevonden.
Wat is het toch altijd weer fijn om onze opvangertjes naar een goed thuis te zien gaan.
Ze hebben allemaal een verleden, de een nog schrijnender dan de ander,
maar zeer zeker onnodig leed, veroorzaakt door mensen, meegemaakt.
Zo ook onze Max, als pup naar het asiel gebracht en hier weer weggehaald, om vervolgens weer doorgeschoven te worden naar andere mensen,
die hem vervolgens ook weer kwijt wilden en tja, dan laat je hem maar gewoon weglopen.
Als hij onder een auto komt...probleem opgelost.
En dit alles enkel omdat hij groot, jong en nog wat onstuimig is.
Wij konden Max niet aan zijn lot overlaten en hebben hem van de straat gehaald en
vervolgens liefdevol opgevangen in ons gastgezin.
Hier mocht hij blijven totdat er een lief baasje voor hem zou komen.
Het lijkt er op dat dit nu gelukt is. Het was liefde op het eerste gezicht en deze mensen hebben hem dan ook meteen geadopteerd.
Lieve Max, heel veel geluk in je nieuwe huisje, met je nieuwe baasjes.
Verover hun hart met je onschuld, zoals je ons hart veroverd hebt.
Ook jouw droom is uigekomen....


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg