Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JULI 2013 hebben 68 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-07-2013
Rebecca
SG - Lanaken

Dit kitten werd gevonden in de tuin van de melder te Zonhoven.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 29-07-2013
Bike
55 - Veerle-Laakdal

Lieve Bike,

Je was een zwerfkat die een vast adresje had om te eten tot je op een dag omver gereden werd... Je bleef voor dood liggen tot er lieve mensen zich om je bekommerden en je naar de dierenarts brachten. Klaplong, gebroken kaak en verlamd voorpootje... Je was een wrak toen ik voor jou begon te zorgen. Zoveel meegemaakt op korte tijd en je vertrouwen was weg. Maar je besefte dat ik het goed met je voor had en al gauw sliep je 's nachts naast mij :-)
Van een bange kat veranderde je in een aanhankelijk ding dat altijd zijn pootje op men hand legde als ik je begon te aaien... Je andere pootje was niet meer te redden dus je stond weer voor een operatie. Met een bang hartje liet ik je die dag achter bij de dierenarts maar je was een sterke kerel en je had eigenlijk van niks last.
Vanaf die dag ging het beter en beter met jou. Je kon terug hoger springen en je werd vriendjes met de rest van de viervoeters in huis. Ik was al vlug verliefd op jou en had echt gedacht dat ik lang voor je zou moeten zorgen want ondertussen waren we er ook al achter gekomen dat je een aidskatje was. En wie wil er nu een gehandicapt ziek katje hé? Dacht ik.. tja...verkeerd gedacht van mij want al gauw kreeg ik mailtje. Er was interesse in jou, een tof jong koppel dat zich niet stoorde aan jou handicap. En het klikte, ze hebben het beste met je voor en je zal er de tijd van je leven hebben.
Een heel appartement met speelgoed, krabpaal - allemaal voor jou. Ik hoop alleen dat je mij niet te hard zal missen want de band tussen ons was zo hecht. Je aanhankelijkheid, je snoet tegen mijn gezicht als ik 's morgens wakker werd. Want dat deed je elke keer weer. Jouw manier om goede morgen te zeggen. Zelfs je bedelen aan tafel zal ik missen want daar was je ook goed in :-) Ik mocht de snoepkast niet opendoen of je sprong erin :-) En even vlug als een kat op vier poten!
Ik ben zo blij dat ik bijna drie maanden voor jou heb kunnen zorgen. Je een springplank gegeven heb naar een beter leventje, want ze gaan je zo vertroetelen - ben ik zeker van.

Voor mij is het afscheid hard maar als ik binnenkort fotootjes zie verschijnen dat het super gaat met jou ben ik de koning te rijk!
Lieve schat, ik ga je hard missen maar jij krijgt nu het leventje dat je verdient. Je eigen gouden mandje!
Geniet er maar met volle teugen van!
Een hele dikke knuff van je opvangmama <3

Geplaatst op 28-07-2013
Jonas
101 - Tongeren

Dit kitten is binnengekomen via VZW Felix.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 28-07-2013
Smiley
1 - Lanaken

Dit kitten liep al enkele dagen verloren rond in de tuin van de buren van de melder.

Ik ben Smiley, een vrouwtje van 7 weekjes.
Ik ben een klein speelvogeltje, en voor mijn leeftijd ben ik flink vooruit zeggen ze.
Ik eet goed, drink goed, en ga al heel flink op mijn kattebakje.
Ik lijk vanbuiten op een klein tijgertje, maar ben vanbinnen heel lief en ik heb van die kleine spaceoortjes, wat me dus heel apart maakt.
En, heel belangrijk, ik ben helemaal niet bang van honden, vind het eerder gezegd stoere vriendjes.

Kom jij me bezoeken, geef jij mij een gouden mandje? Ik wacht op jou!!!
Veel liefs, Smiley

Geplaatst op 27-07-2013
Hayley
127 - Born

Hallo, ik ben het; Hayley.

De meeste mensen kennen mij wellicht al, want ik heb reeds enkele malen op de facebook pagina van Zwerfkat gestaan. Sinds die tijd is er weer het een en ander veranderd, dus doe ik nog maar eens een poging.
Een korte samenvatting voor de mensen die mij niet kennen of vergeten zijn wie ik ook alweer ben;
Ik woonde in een huis met nog 4 andere katten en 2 honden en ik was het mikpunt van pesterijen van hen. Hierdoor werd ik onzindelijk en kroop ik meer en meer in mijn schulp. Ik vermagerde en van mijn zelfvertrouwen was niets meer over. Zo kwam ik 5 maanden geleden bij mijn opvangmama terecht.
Na een moeilijke start ging ik met kleine stapjes vooruit. Ik was vanaf dag 1 weer zindelijk en kwam in de eerste maand al aardig wat in gewicht aan.
Langzaam kroop ik uit mijn schulp. Mijn opvangmama mocht al redelijk snel best veel met mij doen.
Vreemde mensen waren een no-go, zodra ik een andere persoon dan mijn opvangmama zag, rende ik gauw naar boven naar mijn veilige plekje.
Dit heeft een aantal maanden geduurd. Sinds enkele weken durf ik meer en meer in de woonkamer te blijven, ook als de andere mensen die hier wonen er zijn.
Er wonen hier nog 3 andere kattenvriendjes en hoewel mijn opvangmama dacht dat ze een plekje voor mij moest zoeken zonder andere katten, heb ik haar toch kunnen overtuigen dat 1 of 2 andere katten echt geen probleem zijn.
Zolang ze maar niet achter mij aan gaan rennen, want dan wil ik me wel even laten horen en een pets uitdelen.
Een druk gezin is echter nog steeds niets voor mij. Ik zou dan niet goed tot mijn recht komen, omdat ik teveel mensen in de gaten moet houden. Ik schrik nu eenmaal snel van drukte of lawaai.
Ik focus mij het liefst op 1 of 2 personen, dan ben ik een echte kroelkat, want knuffelen doe ik zoooo ontzettend graag.
Bij mijn eerste baasje mocht ik naar buiten in een afgesloten tuin. Mijn opvangmama heeft mij al die maanden binnen gehouden en de eerste tijd taalde ik er niet naar om naar buiten te gaan.
Sinds enkele weken begint het toch echt enorm te kriebelen. Ik wilde haar duidelijk maken dat ik toch echt behoefte had om even de heerlijke buitenlucht op te snuiven, zoals ik dat zeven jaar lang gedaan heb.
Ze aarzelde, maar heeft toen besloten dat ik onder toezicht van haar even de tuin in mocht. Ik heb enorm genoten hiervan.
Ik voel me weer levend en voldaan. Ik krijg steeds meer zelfvertrouwen en geniet van het leven hier bij mijn opvangmama.
Toch ben ik nog steeds op zoek naar een bijzonder plekje, waar ik veel aandacht krijg en waar ik eens naar buiten mag gaan in een afgesloten tuin.
Ik word heel graag geaaid, maar ben geen schootjeszitter. Om te slapen zoek ik mijn eigen plekje waar ik ongestoord kan uitrusten.
Ik ben netjes zindelijk, al verkies ik een open kattenbak boven een gesloten bak, maar dat mag toch geen probleem zijn.
Wat kan ik nog meer zeggen. Ik ben niet piepjong, maar wel nog speels en ik verlang naar een eigen plekje waar ik oud mag worden.
Ik verover je hart met mijn hunkerende oogjes en ik wil voor jou dat ene bijzondere katje zijn. Wil jij voor mij dat ene bijzondere baasje zijn?

Geplaatst op 27-07-2013
Alejandro
137 - Kerkrade

Deze kittens en hun mama werden gevonden in een kippenhok.

Hallo allemaal!
Ik ben een klein katertje met de naam Alejandro. Hier wordt gezegd dat ik rustig en ondernemend ben, mijn mama zegt het zelfs en tja... zij zal het wel weten toch?
Ik heb nog een zusje maar ook nog een grote stiefzus en die heet Sphinx maar zij wil wel eens baas spelen over ons omdat zij de grootste is, ik denk dat ze dat doet omdat ze ons wilt beschermen... toch wel lief van haar he hihi.

Twee van die grote viervoeters hebben we hier ook nog rond rennen, uhhh... hoe heten ze ook alweer?
Mama!!!! Hoe heten die grote haarballen nou???  
OOOOOOhhh ja dat zijn honden!!!!
Nou... daar ben ik echt niet bang voor hoor!
Zo af en toe loop ik ze zelfs wel eens voor de voeten en dan krijg ik ineens per ongeluk een schop onder mijn kontje en weet je wat er dan gebeurt??
Dan is het joepieeeeeeeeeeeeeee blij dat ik glij hihihihihi
Knuffelen doe ik heel graag en wanneer ik moe ben dan kruip ik lekker bij mijn opvangmama op schoot en dan kriebelt ze heerlijk achter mijn oortje, prrrr prrrr.....
Wil je ook lekker smoezen met mij?
Kom dan snel bij ons op visite
Tot snel dan he, daaaaaggggg

Geplaatst op 27-07-2013
Doris
10 - Sittard

Lieve Doris,

ook jij hebt een thuis gevonden, je gaat bij een heel leuk stelletje wonen. Daar wacht een lief poezenvriendinnetje op je. Je bent nu nog wat schuw, hopelijk kun je de angst snel achter je laten. Bij mij liet je af en toe je lekker strelen en daar genoot je zichtbaar van. Het ga je goed lieve rooie, wordt maar een mooie grote stoere kater. We wensen je heel veel geluk en liefde. Laat nog maar eens iets van je horen!

Groetjes Sonja, Leon, Timo & Danée en natuurlijk ook Lilo en Luca
 

Geplaatst op 27-07-2013
Spooks
49 - Genk

Deze kittens werden gevonden in Diegem in een zwerfkattenpopulatie, maar zijn zelf supertam. Gedumpt?

Hi folks, ik ben Spooks een superstoere kater van ongeveer 12 weken. Ik ben een rechtstreekse afstammeling van de leeuwen en tijgers, dat zie je wel aan mijn pluizige vel. En spelen dat ik kan, he, wel een marathon lang, zegt mijn opvangmama. Als zij thuiskomt spring ik bijna uit mijn vel om te laten zien wat ik voor moves ik in huis heb... ik ren, ik spring omhoog, omlaag, schuin, met salto voorwaarts en achterwaarts. En waarom met het muisje aan het stokje spelen, vraag ik mij af... het stokje zelf is veeeel leuker! Papieren zakdoekjes zijn helemaal het einde, daar kun je geweldig leuk mee versieren, alhoewel mijn opvangmama daar niet altijd happy mee is... En kijk eens naar mijn prachtige vlekken, eigenlijk ben ik een schiiterend zwart-wit schilderij... En ik zoek een baasje die daar wat kleur aan kan toevoegen....Bel me, he!

Geplaatst op 26-07-2013
Jamie
10 - Sittard

Lieve Jamie,


Vandaag ging ook jij weg, 
Je was een lieve meid, al was je de eerste dagen nog wat schuw. Als enige van het nestje ben je een echte knuffelpoes geworden
We hebben wel met je gelachen, met je gekke fratsen. Je bent zo'n lieverd met je schattige snoetje en je was de kleinste van het stel. 
Je gaat nu lekker in een leuk gezinnetje wonen, je zult het nog druk krijgen met drie kinderen te moeten spelen, maar dat vind je leuk. 
Doe lief tegen de andere poezen die daar lopen.
Ik zal je wel missen!
Groei maar goed lieve Jamie( of eigenlijk Missy zoals je voortaan door het leven gaat). Blijf zo leuk en lief zoals je nu bent en geniet van je luie poezenleventje. 


Groetjes Sonja, Leon, Timo & Danée en natuurlijk ook Lilo en Luca

Geplaatst op 25-07-2013
Praline
126 - Aalst

Deze kittens werden bij een stal in Melle gevonden.

Wij zijn Bonbon en Praline, twee heel mooie schildpadzusjes met een regenboog aan kleurtjes. Onze mama had beslist om ons ter wereld te brengen in een melkerijbedrijf tussen hele grote koebeesten. We waren met 3 maar helaas heeft eentje veel te vroeg vleugeltjes gekregen en daarom besloten 2 hele lieve dames om ons daar voor onze veiligheid weg te halen. Die instantmelkfabrieken gaan we wel missen want hun melk was heel lekker maar onze opvangmama zegt dat dat niet zo goed voor ons is. Nu krijgen we melk uit een doos speciaal voor ons kleintjes en dat is ook best lekker hoor, samen met alle andere lekkere dingen die we nu niet meer zelf hoeven te zoeken. Nee het is hier ook best een goed hotel hoor, alles wordt kant en klaar onder onze neusjes en pootjes geschoven. Beter hadden we niet kunnen wensen.
We zijn nog een heel klein beetje schuw maar eigenlijk blazen we alleen maar om imposant te lijken, je moet eens proberen om een koe opzij te laten gaan als je zo klein bent. Maar onze opvangmama zegt dat dat blazen voor niets nodig is dus zodra ze ons opneemt vinden we de aandacht en knuffels wel leuk maar we mogen ons ook niet te makkelijk overgeven hé. Binnenkort mogen we naar een definitief gouden mandje. Zie jij bij jou thuis al een heel mooi schildpadkleurig dametje rondlopen neem dan snel contact op met kattenbemiddeling.

Geplaatst op 24-07-2013
Django
137 - Kerkrade

Deze kittens en hun mama werden gevonden in een kippenhok.

Hoi,
Ik ben een schattig pluis bolletje en ik heb de mooie naam Anouschka gekregen.
Volgens mijn mama moet ik meer op ontdekkingsreis gaan maar ik kijk momenteel liever eerst wat rond. Er zijn zoveel leuke dingen om mee te spelen maar ik kan helemaal niet kiezen waar ik mee wil spelen. Ook speel ik met graag mijn broertje en mijn grote stiefzus.
Daarnaast heb ik ook nog een piepklein stiefzusje maar die is nog zo klein dat ik er nog niet mee kan spelen.
Jammer, want volgens mij is ze heel erg lief hihi
Veel praten doe ik ook maar mijn opvangmama snapt me niet altijd en dan ga ik maar lekker met haar kroelen en heel veel kusjes geven want dat snapt ze wel hihi.
Die 2 voeters moet je natuurlijk een beetje opvoeden he, maar lukt me aardig moet ik zeggen hihihihihihihihi
Wil je ook een kusje van mij?
Kom me dan maar snel eens op zoeken.

Geplaatst op 24-07-2013
Zara
22 - Maastricht

Deze kittens kwamen bij ons binnen via een bevriende organisatie.

Zara, een bloeiende bloem,

Ik heb de betekenis van mijn naam eens opgezocht op dat ding waar die mensen heel veel mee bezig zijn. Nou ja zeg mijn naam betekent een bloeiende bloem. En laat ik me nu ook zo voelen.
Sinds mijn broertjes en zusjes weg zijn, niets verkeerds gezegd hoor, voel ik me helemaal opbloeïen. Ik durf veel meer, ga alleen op pad en durf zelfs om eten te vragen aan mijn opvangouders. Ik ga gewoon op mijn krent zitten en miauw wat en dan moet het maar duidelijk zijn voor ze. Dat durfde ik eerst niet hoor.
Soms schrik ik nog wel eens van iets en kruip dan even weg. Maar als ik voel dat het toch te vertrouwen is dan kom ik weer tevoorschijn. Ik doe mijn best om niet meteen weg te kruipen, maar soms overkomt het me gewoon.
Ik woon nu bij een gezin waar ook nog andere harigen rondlopen en dat is iets dat ik heel erg leuk vind. Ik zoek echt een poezenmaatje waar ik mee kan spelen, samen mee kan eten en natuurlijk samen mee kan gaan slapen. Maar zodat we ook samen onze mensjes kunnen gaan vervelen.
Kun jij me nog verder laten opbloeïen? Kom dan eens kennis maken met me.
Ga nu nog ff rondje rennen en spelen met die andere harigen!
Doei!!!

Geplaatst op 24-07-2013
Yamás
23 - Opgrimbie

Dag lieve Yamás,
Samen zijn we naar Kerkrade gereden om je naar je nieuwe mama te brengen en naar je eveneens gloednieuwe zusje Filou. Ruim drie weken ben je bij ons geweest en wat hebben we een plezier gehad. Je kwam binnen als een verschrikkelijk klein opdondertje, je was altijd vrolijk en goedgemutst en vooral ook heel knuffelig. Je had al snel een plekje in ons hart. Als ik maar naar je keek, liet jij je motortje al draaien. Je at als een beer en groeide als de spreekwoordelijke kool, want in die drie weken ben je maar liefst 800 gram aangekomen. Als een bolrond tonnetje rolde jij hier tussen alle grote en nog grotere katten heen. Een echt bengeltje was je: tegen staarten meppen en dan heel gauw wegrennen naar  plekjes waar de groten niet meer bij konden komen. En voetballen tegen een pingpongballetje samen met je stiefbroertjes Yatzee en Yahoo. Dat kon nog uren doorgaan terwijl het al lang mensenbedtijd was. Maar als jullie dan uiteindelijk moe werden, dan was jij echt het kleintje dat lekker dicht tegen me aan kon kruipen om te knuffelen.
Tegelijk met Filou kwam je in Kerkrade aan, zodat jullie samen je nieuwe huisje konden gaan verkennen. Ik hoop dat jullie samen ook echte vriendjes voor het leven gaan worden. Je kreeg van ons de naam Yamás, een Griekse heilwens, in de hoop dat het altijd helemaal goed met jou zou gaan. We wensen jou en ook je zusje Filou bij mama Ina een heel gelukkige toekomst toe en hopen nog vaak een berichtje te krijgen.
Een dikke knuffel van je opvangouders, Ilse en Martin, een neusje van de hele kattenbende en natuurlijk ook een likje van stiefbroertjes, Yatzee en Yahoo.

Geplaatst op 24-07-2013
Filou
52 - Hoensbroek

Dit kitten werd in een doos in een winkelcentrum gevonden.

Hoi,ik ben Filou.
Ik ben een poezemeisje met prachtige kleurtjes, en dat niet alleen... ik schijn ook nog eens ontzettend lief en sociaal te zijn!
Ja ach ik weet niet beter zullen we maar zeggen...
Ik vind alles even leuk bv. kleine kindjes kun je heel goed voor de gek houden, gewoon heel stil blijven liggen en net als ze je willen aaien het op een sprinten zetten hahaha.
En dan die grote poes die denkt mij wel even te kunnen vangen, nou dan moet ie me eerst eens vinden hahaha
Mijn opvangmama houd ik liever niet voor de gek want zij brengt me eten en lekkere snoepjes en daar ben ik verzot op!
Dan is er alleen nog dat hondje... mmmmm ik weet niet goed wat ik daarvan moet denken, daar blijf ik nog effe bij uit de buurt denk ik.
 
Volgens mijn opvangmama ben ik de ideale gezinspoes,dus kom maar op... maak snel een afspraak om kennis met mij te maken!
 
xje Filou

Geplaatst op 23-07-2013
Nero
135- Maastricht

Samen met nog enkele andere poesjes, zijn zij binnengekomen uit Eben Emael.
Nero, de snuffeler

Hallo daar, ik ben Nero. Een super lief katertje van 1 jaar oud.
Ze noemen me ook wel een snuffeler.
Mijn opvangmama zegt dat ik ook heel ondeugend ben, heel speels, heel lief en liefkozend noemt ze me klein wit draakje. Ik kan heel veel liefde geven en ben dan ook heel graag bij je in de buurt. Waar jij bent, ben ik ook. Ben ik je even kwijt dan zal ik je roepen, zodat ik weet waar je bent. Ik heb ontdekt dat een muis heel leuk is om mee te spelen. Geen echte muis, maar dat ding dat bij zo een grote tv ligt en die allemaal dingen doet bewegen op die tv. Mijn mama zegt dat dit het beeldscherm is van de computer. Nou ja dat zal dan wel, maar die muis is zo leuk, want die kun je naar beneden meppen en dat valt dan knetter hard naar beneden toe. Vooral leuk om te doen als de mensen net iets aan het doen achter die tv. Daarom noemen ze me ondeugend.
Ik kan dat zelf niet vinden...
Ik moet toch wel nog iets vertellen hoor. Ik heb HCM en dat heeft met mijn hartje te maken. Soms klopt het zo snel dat ik even moet gaan liggen en beetje slapen. Verder voel ik er weinig van. Ik moet wel  2 keer per dag een tabletje krijgen. Maar soms ben ik mijn mama te slim af en dan krijgt ze me niet te pakken. Hihi, das dan zo leuk hé. Maar uiteindelijk wint ze toch van me en heeft ze me te pakken. Ze doet het met een spuitje met water waarin het tabletje is opgelost. Vind ik minder erg dan dat ze het zo in mijn bekje stopt. Ik kan hier wel 100 jaar mee worden, dus iedere dag leef ik helemaal volop. Ik speel,ren,klim en doe en geniet van het leven.
Ik heb ook nog eens chronische niesziekte. Periodes gaat het heel goed met me, maar dan ineens moet ik weer niezen en zien mijn oogjes vies. Soms een extra kuurtje en dan kan ik er weer tegen. Vandaar de bijnaam snuffeler. Je hoort me altijd en overal, doordat mijn neusje vaak dicht zit. Das wel jammer, want ik kan je nooit eens overvallen als je al ligt te slapen. Je hoort me aankomen..
Ik hoop dat ik ook mijn gouden mandje ga vinden, het liefst bij andere katten. Ik heb er nu 6 om me heen en dat vind ik heel erg fijn. Ook zou het fijn zijn als je me niet te lang alleen laat, dat vind ik niet zo leuk. Ik doe verder niets of zo, alleen wat slapen, maar wil gewoon zo graag bij je zijn...
Zoek je iemand die het heel gezellig vindt om de hele dag bij je te zijn en waar je wel 100 kopjes en neusjes van krijgt? Dan zou je me toch eens moeten komen opzoeken...

Lieve knuffel van Nero alias de snuffeler

Geplaatst op 20-07-2013
Joris
132 - Riemst

Lieve Joris,
Dinsdag 2 juli 2013 zal ik nooit meer vergeten. Ik werd gebeld, er was een kitten aangereden en moest opgehaald worden om naar onze DA van de VZW te brengen? Tuurlijk kon ik dat en meteen zat ik in de auto om je te gaan halen en door te rijden naar onze DA.
Wat was jij een hoopje ellende! Je linkervoorpootje zag er alles behalve goed uit, een stukje van je oortje eraf, je was zo vuil en vooral zo bang. Je keek zo boos, je was aan het blazen en spugen…. wat had men jou aangedaan kereltje?
In allerijl naar onze DA en vrijwel snel werd het duidelijk dat je pootje niet meer te redden viel. Je was nog zo klein, 6 weekjes oud, en moest nog aansterken vooraleer men de pootamputatie wilde doen. Maar na 2 dagen werd dat pootje meer en meer een last voor je, je had pijn, en in onderling overleg heeft men besloten om je vrijdagochtend te opereren.
Met een bang hartje ging ik je ’s avonds ophalen en hoopte dat alles zou goed komen. Maar jij zou Joris niet zijn als je niet rechtop in de kattenmand zat en meteen weer begon met blazen en spuwen. Tjonge, een pak van mijn hart, zijn pittig karaktertje heeft hem gered!
Intense verzorging, veel liefde en vertrouwen geven… en het zou goed komen met dit kereltje. Ondertussen was Joris beroemd geraakt via de Facebook pagina van Zwerfkat in Nood. Joris heeft vele mensenhartjes geraakt, mensen waren enorm ongerust over hem, geïnteresseerd in zijn herstel na de operatie.
En hij stond nog maar goed 1 uurtje online, kreeg ik al een telefoontje van een jong koppel dat hem wilde adopteren. De kijkafspraak werd gemaakt en ons mannetje had zijn “gouden mandje” gevonden. Hij zou nog even bij ons blijven tot hij helemaal hersteld zou zijn.
Maar wat heeft dit ventje een karaktertje, een doorzettingsvermogen, niets hield hem tegen. Hij fleurde op, begon met spelen, spinnen, kroelen, knuffels vragen, mijn grote katten uitdagen……Joris is een “zonnetje” in huis, hij tovert een glimlach op je gelaat zonder dat je het beseft. Ik ben zo trots op Joris, want hij is het levende bewijs dat katjes heel goed een gelukkig leven kunnen leiden op 3 pootjes.
Vandaag was dan de grote dag en mijn kleine “hartendief” werd opgehaald door zijn nieuwe familie. Met een lach maar vooral veel tranen heb ik je laten gaan. Je gaat een superleven tegemoet bij superlieve mensen, en weet dat je niets tekort zal komen.
Toch zal jij voor altijd een heel speciaal plekje in mijn hart hebben, ik mis je…..maar wens je alle geluk van de wereld toe. Jij verdient dat dubbel en dik.
Dag lieverdje, hou je taai….
Een hele dikke knuffel en aaitje over je koppie!
Van je opvangouders Bina en Chris xxxx

Geplaatst op 19-07-2013
Lox
39 - Maastricht

Deze moederpoes en haar juist gebaarde kindjes werden aangetroffen in een tuin.

Hallo, mijn naam is Lox, zie je mijn mooie lok? Die is gestreept, net als mijn staartje en voor de rest ben ik spierwit. Ik ben dol op mensen, als er eentje de kamer binnenkomt, laat ik alles vallen en kom ik mauwend op ze afgerend. De laatste tijd heb ik gemerkt dat ik bij hun ook aan eten kan komen, ik had een beetje honger. Nu geven ze me extra melk en paté, nu ben ik al weer heel erg gegroeid! Maar eigenlijk vind ik mensen nu al even leuk als mama, ook bij hun kun je lekker warm in slaap vallen en dat aaien is erg fijn.

Geplaatst op 19-07-2013
Caf en Iso
39 - Maastricht

Deze moederpoes en haar juist gebaarde kindjes werden aangetroffen in de struiken.

Ik ben Caf en het koetje van de familie, met hele mooie koeienvlekken. Ik kan met trots zeggen dat ik de grootste, de knapste, de snelste en natuurlijk de liefste ben! Ik kan al heel goed lopen, zelfs een beetje rennen en huppelen. Ik ben de wereld aan het ontdekken en niet snel bang. Als ik het even niet weet dan oefen ik mijn gemiauw, ik kan al heel hard mauwen! Gelukkig komt er dan altijd wel iemand, mama of de mensen. Ik vind het leuk als mensen mij oppakken, maar voor op schoot heb ik het nog te druk. Dan ga ik weer op onderzoek.

Geplaatst op 19-07-2013
Iso en Caf
39 - Maastricht

Deze moederpoes en haar juist gebaarde kindjes werden aangetroffen in een tuin.

Ik ben Iso, de ukkepuk van het gezelschap. Maar ik doe net zo hard met alles mee als de rest. Ik ben erg druk met het ontdekken van de wereld, maar soms moet ik opeens een dutje doen. Als ik dan wakker word, schijnt iedereen naar me gezocht te hebben, maar ik lig dan gewoon onder de verwarming, achter de bench of in een hoekje; niets aan de hand. De mensen zijn heel tof, laatst had ik echt wat honger, bij mama duwden de groten me steeds weg en toen gingen ze me een flesje geven. Lekker joh, en ook gezellig bij zo’n mens op schoot. Ik ga nu maar steeds naar ze toe als ze binnenkomen, elke keer krijg ik een aai. Maar stoeien met mijn broertjes vind ik ook leuk en ik ben dan wel de kleinste, ik sta mijn mannetje wel!

Geplaatst op 19-07-2013
Effi
39 - Maastricht

Deze moederpoes en haar juist gebaarde kindjes werden aangetroffen in een tuin.

Ik ben Effi, de kleine prinses, zie je mijn kroontje? Mijn broertjes en zusje zijn wildebrassen, die stuiteren zo de bench uit! Ikke niet, ik doe dat met beleid, pootje voor pootje. Je hoort mij niet zo veel, ik ga mijn eigen weg. Ik luister goed, kies een pas en ga op weg. De mensen zijn heel lief voor me, daar loop ik graag naar toe. Maar ik zoek ook altijd de mooiste slaapplaats en dan doe ik een schoonheidsdutje. Mijn moeder loopt dan weer achter me aan: ‘waar ga je naar toe?’ en ‘Blijf es hier’. Later als ik groot mag ik zelf bepalen waar ik ga en sta en zo veel bij mensen op schoot liggen als ik wil.

Geplaatst op 18-07-2013
Mowgli
133 - Maastricht

He Mowgli,

Vandaag ben jij naar je gouden mandje gegaan!
Wij hebben ruim 5 weken van jou mogen genieten.
Nu is he stilletjes in huis, jij was nl nogal een aanwezig katje!
Waar ik was, was jij. Niets was veilig, gsm, laptop, alles wat mijn aandacht vroeg, werd door jou opgeëist! Mijn benen vol krabjes, omdat jij omhoog kroop als je dacht dat ik je niet zag.
Nu ga je naar een nieuw baasje. Daar is altijd iemand thuis om jou al die aandacht te geven. Je krijgt daar ook een nieuw speelkameraadje, een kater van nog geen jaar..
Mowgli, ga je ook een beetje met hem spelen? Beloof je me die mensen daar af en toe een beetje te ontzien?
Ach, geniet maar van alle aandacht, laat je maar lekker verwennen!!
Daggggg, lieve Mowgli!

Geplaatst op 18-07-2013
Melina
1 - Lanaken

Ze kwam binnen als een schuw vogeltje, maar na een weekje, kwam ze uit haar schulp
en was voor niemand meer bang.
Het was koddig om te zien hoe ze door de poezentunnel stoof, de grote krabpaal op klom, als eerste van haar vriendinnenpoezen boven.
Ze kan spinnen boven iedereen uit, en zat graag in mijn nek. Ze is een echte speelvogel, maar kan ook een luie meid zijn, zo lang uitgerekt.
Ik zal haar missen als opvangmama, ze is mijn eerste opvangkitten, dat uit huis gaat.

Maar ik ben er zeker van dat ze gelukkig gaat zijn in haar nieuwe huisje, bij haar nieuwe familie, ze hadden al alles gereed staan voor haar en voor haar plezier te gunnen.

Ik hoop snel van je te horen Melina, ( het zal nu wel Fien zijn, en dat past ook bij je!)
Het ga je goed, en wordt maar groot en sterk, dag lieverd x

Geplaatst op 17-07-2013
Samantha
11- Cadier en Keer

Gevonden in tuinhuisje, mama en drie kindjes.

Hallo lieve mensen,

Ik ben een trotse mama van drie prachtige eigen kittens (Sansa, Arya en Yara) en 2 heerlijke pleegkittens (Justin en Bran).
Mijn 2 pleegkittens waren weesjes en dat vond ik zo zielig dat ik ze met open armen (oeps, ik bedoel pootjes) heb ontvangen. Ondertussen beginnen mijn kleintjes allemaal groot te worden en dus wordt het tijd dat ik maar eens nieuw personeel ga zoeken.

Zoals je op mijn foto kunt zien heb ik prachtige halflange haren en groene ogen en ik kan je vertellen dat ik ook een echte ijdeltuit ben hihi. Mijn haartjes moeten goed zitten want met verwilderde haren zie ik er niet uit vind ik.
Ook wil ik graag een oproep doen voor al mijn kleintjes want ik zit er best mee dat ik nog niet weet waar mijn dochters en pleegzoontjes naartoe gaan. Ik ben heel erg beschermend naar mijn kroost dus voordat ik nieuw personeel gevonden heb wil ik wel effe keuren of mijn kroost goed terecht komt.
Dus graag 6 gouden mandjes voor ons met lief personeel alsjeblieft... of misschien
adopteren jullie wel 2 tegelijk van ons.... dat zou ook super zijn zeg!
Kom mij en mijn kleintjes gauw bekijken en dan laat ik je gelijk zien hoe mooi ik ben, je zal verdrinken in mijn groene oogjes volgens mijn pleegmama...

Pootjes van Samantha

Geplaatst op 16-07-2013
Eva
EB - Hasselt

Dit kitten werd gevonden in Houthalen. Eva is momenteel nog niet te reserveren.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 16-07-2013
Ariel, Armani en Atos
mvdb - Valkenburg

Deze kittens werden met zijn drieen in een doos gedumpt.

Mijn naam is Ariël en als je de tekenfilm hebt gezien dan kan ik je vertellen dat mijn haar niet helemaal rood is, maar ik heb wel meerdere rode vlekjes in mijn vachtje.
Ik ben het zusje van de beroemde Armani en de lekkere Atos en ik ben een beetje verlegen.
Op kroelen ben ik echt verzot.... ik kom het je zelfs heel lief vragen met een miauwtje wat je nauwelijks hoort hihi
Mijn opvangmama volg ik overal door het huis, soms moet ze echt oppassen dat ze niet over mij struikelt maar boos wordt ze niet op mij want ze vindt me veel te schattig.
Mag ik jou stiekem vragen of je mij komt opzoeken?
Misschien geef jij mij wel mijn gouden mandje, zou ik héél erg leuk vinden.

Geplaatst op 16-07-2013
Atos, Ariel en Armani
mvdb - Valkenburg

Deze kittens werden met zijn drieen in een doos gedumpt.

Hallo prachtige mensen, ik ben lekkere Atos.
Heb je mijn foto al gezien? Dan heb je wel gezien wat een lekker ventje ik ben he?
Ik ben ook nog een manusje van alles.... kroelen? Heerlijk... spelen? Geweldig.... eten? Super!!.... mijn opvangmama volgen en laten struikelen? Hèhèhè non stop
Heb jij nog een klusje voor me wat ik kan fiksen?
Dan kom ik graag bij je kijken als je een gouden mandje warm heb staan... misschien kunnen we daarna ook nog even kroelen??

Geplaatst op 16-07-2013
Armani, Ariel en Atos
mvdb - Valkenburg

Deze kittens werden met zijn drieen in een doos gedumpt.

Hee hallo,
Armani is de naam en brutaal zijn is mijn faam.
Zit je in een dip?
Niet zo sip!
Kom naar mij en mijn familie kijken
Dan ben je weer vrolijk in een wip!

Geplaatst op 15-07-2013
Mia
13- Maastricht

Lieve, aandoenlijke, speels, mooie Mia.
Ook jij bent vertrokken naar je gouden mandje. Ik weet zeker dat je het er prima naar je zin gaat krijgen. Je krijgt er een kittenvriendinnetje bij en er zijn kindjes om met je te spelen.  Toen je binnenkwam was je net een paar uurtjes oud en ik was meteen verliefd op je! Een mini versie van je mama Missy met je grappige zwarte neusje. Het was heerlijk om je te zien opgroeien!                      
Heel veel geluk en plezier in je nieuwe huisje.                                                          

Liefs, je opvangmama Dagmar                                                           

Geplaatst op 14-07-2013
Shanti
133 - Maastricht

Daar gaat ze dan, onze Shanti…
Een paar weekjes geleden werd je bij ons gebracht, samen met je broertje. Jullie waren gevonden in een zandbak, mama bleek niet meer te leven. Jullie waren nog maar 3 weekjes oud, hadden honger en gilden om een flesje! Hier zat al een kittentje, Woezel. Dat werd al snel jouw grote vriendin.
Vorige week werd Woezel opgehaald door haar nieuwe baasje. Jij was nog net wat te klein, maar… jij mag uiteindelijk ook daar gaan wonen, samen met Woezel bij een heel lief baasje!!
Nu ben je daar, ik heb al bericht gehad. Woezel zag het eventjes niet zitten. Ze was al gewent aan alle aandacht voor zich na een weekje. Maar gelukkig wist ze het al snel weer, Shanti is een vriendinnetje!
Nu ben je daar, een heerlijk plekje voor jou!  Nu mag je voor altijd met je vriendinnetje Woezel spelen! Geniet ervan lieve Shanti! Wij zullen je gekke fratsen hier missen. We hebben heel wat leuke foto’s van jou, daar zullen we nog vaak van genieten.
Daaag lieve, gekke Shanti!
Je gastgezin, Sonja Kreyns

Geplaatst op 13-07-2013
Sphinx
48 - Kerkrade

Dit poesje werd door haar mamapoes achtergelaten.

Hoi allemaal,
ik zal me eens voorstellen mijn naam is... Sphinx en nee ik ben niet naakt hoor al denken ze dat wel als ze mijn naam horen... Maar nee hoor! Ik ben genoemd naar de oergodin van het geluid en ... geluid maken kan ik als de beste!
Vooral als ik honger heb en aandacht wil! 

Toen ik bij mijn opvangmama in huis kwam was ik eerst helemaal alleen, toen was de grote hond mijn vriendin. Later kwam er een mama met 2 baby's en ineens had ik weer een mama Hoera!!!   Ik ben ook echt de grote stief zus voor de 2 hele kleintjes, want als mama even weg is en ze beginnen achter hun mama te roepen ga ik snel naar ze toe om te troosten.
Als onze opvangmama bij ons komt zitten ga ik op ontdekkingsreis door de hele kamer. Als ik dan toch de kamer verlaat dan komt mijn (stief)mama me gelijk halen, ze past heel goed op ons. Ook klim ik heel graag bij mijn opvang mama op schoot om te kroelen en dan nestel ik me lekker op haar schoot.
Mag ik ook bij jou opschoot kroelen kom dan maar snel eens langs!

Tot snel!

Geplaatst op 13-07-2013
Yoda
38 - Maasmechelen

Deze kittens werden gevonden in Zwartberg.

Hallo,
Mijn naam is Yoda.
Mijn mama is een zwerfpoes en ze werd ziek en kon ons, mijn 2 broertjes en ik, niet meer voeden.
Lieve mensen hebben ons toen meegenomen en een opvanggezin voor ons gezocht.
Wij konden nog niet zelf eten, dat hebben we nog allemaal moeten leren.
Nu gaat dat al heel goed, als onze opvangmama eraan komt, lopen we al heel hard naar haar toe want ze heeft dan dikwijls lekkers voor ons bij.
Soms kunnen we niet wachten en kruipen we aan haar benen op en zij zegt dan "mijn rode duiveltjes" tegen ons, hi, hi ,hi!
Ik word heel graag geaaid en speel veel met mijn broertjes, ook speel ik al met balletjes, muisjes en vanalles.
Nu ben ik nog wat klein maar achter een tijdje mag ik naar een nieuw gezinnetje gaan, ik hoop dat het ook lieve mensen zijn, ben jij zo iemand misschien?

Geplaatst op 13-07-2013
Yelle
38 - Maasmechelen

Deze kittens werden gevonden in Zwartberg.

He! Jij daar,
Zie je mij? Ik ben Yelle.
Mijn mama is een zwerfpoes en ze werd ziek en kon ons, mijn 2 broertjes en ik, niet meer voeden.
Lieve mensen hebben ons toen meegenomen en een opvanggezin voor ons gezocht.
Wij konden nog niet zelf eten, dat hebben we nog allemaal moeten leren.
Nu gaat dat al heel goed, als onze opvangmama eraan komt, lopen we al heel hard naar haar toe want ze heeft dan dikwijls lekkers voor ons bij.
Soms kunnen we niet wachten en kruipen we aan haar benen op en zij zegt dan "mijn rode duiveltjes" tegen ons, hi, hi ,hi!
Ik ben een onderzoeker en wil vanalles zien en bekijken, ik kruip overal in, onder en op. Soms zo hoog dat ik niet meer naar beneden durf.
Dan ween ik heel hard en dan komt mijn opvangmama me snel helpen. Dan knuffelt ze me zo heerlijk en zegt dat ik wat voorzichtiger moet zijn.
Wie wil mij hebben, iemand waar ik voorgoed mag wonen, mensen die graag met mij spelen en knuffelen.

Geplaatst op 11-07-2013
Luna en Lulu
8 - Urmond

Zo kwamen jullie met z’n vieren binnen en zo waren jullie weer weg.
Maar wat hebben wij een plezier en liefde van jullie gehad!

Lieve Luna en Lulu,
Nieuwsgierig, dat is het beste woord om jullie te beschrijven! Geweldig om te zien hoe jullie als eerste de wijde wereld gingen verkennen. Klein als jullie toen nog waren, konden nauwelijks lopen op de gladde vloer hier, dus werd er steeds een beetje verder vooruit geschoven.
Luna, met haar schattige oogjes deed iedereen die op bezoek kwam (en ons ook), meteen smelten. Ze kon heerlijk knuffelen, maar ook net zo lang spelen en rondrennen tot ze bijna rechtop in slaap viel.
Lulu, tsjonge jonge, wat kon jij eten! Nadat je eerst je eigen voerbakje zorgvuldig uitgelikt had, waren die van je broertje en zusjes aan de beurt. Maar door je vele rondrennen en gezellige spelen viel dit helemaal niet op hoor :D
We gaan jullie ontzettend missen, maar de gedachte aan hoe leuk jullie het nu hebben maakt heel veel goed! Bedankt voor de leuke weken die jullie ons hier gegeven hebben.
Een hele dikke knuffel van jullie gastgezin

Geplaatst op 11-07-2013
Lulu en Luna
8 - Urmond

Zo kwamen jullie met z’n vieren binnen en zo waren jullie weer weg.
Maar wat hebben wij een plezier en liefde van jullie gehad!

Lieve Luna en Lulu,
Nieuwsgierig, dat is het beste woord om jullie te beschrijven! Geweldig om te zien hoe jullie als eerste de wijde wereld gingen verkennen. Klein als jullie toen nog waren, konden nauwelijks lopen op de gladde vloer hier, dus werd er steeds een beetje verder vooruit geschoven.
Luna, met haar schattige oogjes deed iedereen die op bezoek kwam (en ons ook), meteen smelten. Ze kon heerlijk knuffelen, maar ook net zo lang spelen en rondrennen tot ze bijna rechtop in slaap viel.
Lulu, tsjonge jonge, wat kon jij eten! Nadat je eerst je eigen voerbakje zorgvuldig uitgelikt had, waren die van je broertje en zusjes aan de beurt. Maar door je vele rondrennen en gezellige spelen viel dit helemaal niet op hoor :D
We gaan jullie ontzettend missen, maar de gedachte aan hoe leuk jullie het nu hebben maakt heel veel goed! Bedankt voor de leuke weken die jullie ons hier gegeven hebben.
Een hele dikke knuffel van jullie gastgezin

Geplaatst op 11-07-2013
Mojo
13- Maastricht

Lieve Mojo,
Pas een paar uurtjes oud was je toen je bij me binnenkwam met je mama en broertjes en zusjes. Ik heb er ongelooflijk van genoten om je te zien opgroeien tot het ventje dat je nu bent; lief, aanhankelijk, speels, grappig.  Een heerlijk boefje die prima met alles en iedereen overweg kan. Je gaat een heerlijk leventje tegenmoet in Oostende, met veel liefde en aandacht. Een soortgenootje om mee te spelen en nog 2 honden. Bovendien ga je wonen bij een echte dierenvriend die jouw nieuwe mama gaat worden.  Je verdient het allerbeste en dat ga je ook zeker krijgen!
Liefs Dagmar en een dikke knuffel van jouw zusje Mia en mama Missy.

Geplaatst op 11-07-2013
Draco
24 - As

Lieve Draco,

Je was nog zo klein toen je binnenkwam, je waggelde nog goed op je pootjes en nu na verschillende weken ben je al zo groot en sterk geworden.
Je bent een echte speelvogel. Toch kon je ook heel erg genieten van geknuffeld en geaaid te worden terwijl je sliep. Het was zalig om te zien hoe je ervan genoot. Je gaat nog veel harten veroveren!
Missen gaan we je zeker.

Dikke knuffel
Je opvanggezin,
Ester, Benny, Jamie, Noah & Ayden

Geplaatst op 11-07-2013
Endor
24 - As

Dag Endortje,

Het is zover, je bent vertrokken naar je nieuwe thuis.
We hebben een fijne tijd met je gehad hier.
Je kan enorm goed grommen en blazen als je nieuwe mensen of dieren ziet.
Je leek een echte “boze” kitten.
Maar dat was allemaal maar schijn. Al gauw lag je bij de hond in de mand en als er gestofzuigd werd verstopte je je achter hem!
We hebben toch wel geluk, je gaat niet ver van hier wonen en kunnen jou nog zoveel zien als we willen!!!

Tot gauw!!!

Kusjes,
Je opvanggezin,
Ester, Benny, Jamie, Noah & Ayden

Geplaatst op 11-07-2013
Frodo
24 - As

Dag lieve Frodo,

Op dezelfde dag als je broers is ook jou dagje aangebroken om te vertrekken naar je nieuwe thuis.
Je kwam graag op de schoot voor te knuffelen. Daar genoot je echt van.
Als je eten kreeg en het duurde je te lang klom je al langs de broek omhoog!!
Geduld had je dus niet als je honger had!!
Je speelde heel graag met je broers. Dat ga je zeker missen maar je krijgt een nieuw speelkameraadje bij je nieuwe thuis. Leuk toch? Ze is maar enkele weekjes ouder dat jij! Je gaat je zeker amuseren, dat weten we wel!
Jouw knuffels gaan we zeker ook missen.

Dikke kus,
Je opvanggezin,
Ester, Benny, Jamie, Noah & Ayden

Geplaatst op 11-07-2013
Zep
22 - Maastricht

Deze kittens kwamen bij ons binnen via een bevriende organisatie.

Joehoe, ik ben Zep. Klein, maar zeer ondernemend. Zitten de andere Z-tjes nog in de bench, heb ik al een gaatje ontdekt waar ik door kan kruipen. Dan zie je ze toch even stom kijken naar me. Ha en dat voor een kleine mini zoals ik.
Ik vind de grote wereld echt wel gaaf. Er is van alles te beleven, overal kun je op of onder klimmen, je kunt zelfs overal een slaapje doen.
Mijn opvangmama noemt mij een poppetje en dat vind ik best lief. Kriebelen is heerlijk en ik spat dan bijna uit elkaar van het spinnen. Kan er dan niet meer mee stoppen!
Hier lopen ook nog 2 harige beesten rond en volgens mij noemen ze die honden. Zijn ok hoor, voor mij geen probleem. Kan ze aan, zet gewoon een hoge rug op en maak mijn staartje dik. Zijn ze zo weg en zijn onder de indruk van me.
Je kunt alle kanten met mij op, maar zou het fijn vinden om bij een andere kat te mogen wonen.
Kom je me eens opzoeken? Kan ik je laten zien hoe stoer ik ben.

Prrr van Zep

Geplaatst op 11-07-2013
Zippo
22 - Maastricht

Deze kittens kwamen bij ons binnen via een bevriende organisatie.

Hallo ik ben Zippo, ook 1 van de Z-tjes. Grote familie!!
Mijn opvangmama was meteen helemaal weg van me. Tja wat wil je he, zie er ook natuurlijk super uit, al zeg ik het zelf.
Ik vind eigenlijk alles wel best hoor. Je kunt me oppakken en dan mag je zelfs mijn buikje kriebelen. Maakt me allemaal niet zoveel uit, als er maar aan me wordt gezeten. Das gewoon heerlijk!
Misschien wil jij me ook eens komen kriebelen?
Tot kriebels

Prrrr van Zippo

Geplaatst op 11-07-2013
Zyna
22 - Maastricht

Deze kittens kwamen bij ons binnen via een bevriende organisatie.

Hallo ik ben Zyna. De grootste van de Z-tjes, een grote sterke dame. Zou je denken he. Nou onder die bos met haar gaat een klein hartje schuil. Ook ik vind het maar spannend allemaal.
Toen mijn opvangmama me uit het korfje haalde, moest ik wel van me af bijten. Moest toch even laten zien dat ik de oudste en grootste was hč. Maar nu heeft ze me door, dat ik eigenlijk een heel zacht en lief karakter heb.
Ik moet wennen aan al die lieve aandacht en kan er, eerlijk is eerlijk ook best van genieten. Maar het duurt even voordat ik je vertrouw.
Ik ga nog even lekker spelen met mijn broertjes en zusjes, de andere Z-tjes en misschien wil jij straks wel met me spelen.
Kom niet te snel, want moet echt nog even wennen hoor.

Prrr van Zyna

Geplaatst op 11-07-2013
Zeki
22 - Maastricht

Deze kittens kwamen bij ons binnen via een bevriende organisatiel.

50 tinten grijs....

Ja mijn opvangmama zegt dat ik wel 50 tinten grijs ben. Mij was het nog niet zo opgevallen. Maar volgens haar ben ik een beautyke...
Ik ga graag op avontuur, speel eens lekker met de andere Z-tjes, doe een lekker slaapje en vul mijn buikje. Wat wil je nog meer?
Als je bij me komt, dan begroet ik je met luid spinnen en vind het heerlijk
om gekroeld te worden.
Klimmen kan ik heel goed, ga soms heel hoog en dan ineens durf ik niet meer terug. Met een miauw roep ik mijn opvangmama die me dan komt redden en me meteen weer begint te knuffelen. Haha 2 vliegen in 1 klap!
Wil je 50 tinten grijs helemaal in het echt zien? Kom me dan eens opzoeken!!

Prrr van Zeki

Geplaatst op 10-07-2013
Ian
132 - Riemst

Dag mijn kleine lieve ukkie .
Ook jij bent net als je broertjes zo klein en zo jong bij mij in de opvang gekomen. Ook jij werd door lieve mamapoes Hanna geaccepteerd en groot gebracht.
In het begin deed je veel slapen, je kwam eten, ging naar de kattenbak en dan ging je weer opnieuw slapen. Naarmate je groter werd ging je meer spelen, en je “schade” van al dat slapen heb je al helemaal ingehaald.
Speel en ravot maar verder met je broertje Iggy. Jullie hebben samen een leuk “gouden mandje” gevonden. Jullie zijn beiden enorm gewenst, dus dat komt helemaal goed.
Het ga je goed lieverd, nog een hele dikke knuffel xxx

Je opvangouders Bina en Chris

Geplaatst op 10-07-2013
Iggy
132 - Riemst

Dag mijn lieve schattebout.
Ook jij bent net als je broertjes klein en jong bij mij in de opvang gekomen. Jij was wel heel erg klein, 107 gram. Ook jij werd door lieve mamapoes Hanna geaccepteerd en groot gebracht. Ze heeft je beschermd als een eigen kitten.
Jij bent ondernemend, op zoek, deed gekke fratsen uithalen, gebruikte mij als je privé-klimpaal. Het was zo enorm mooi om te zien hoe je openbloeide tot een zelfstandig kitten.
Jij hebt samen met je broertje Ian een leuk “gouden mandje” gevonden. Laat je nieuwe familie maar zien wat voor een heerlijk ventje jij bent.
Het ga je goed lieverd, ook een hele dikke knuffel xxx

Je opvangouders Bina en Chris

Geplaatst op 09-07-2013
Ludo
8 - Urmond

Zo kwamen jullie met z’n vieren binnen en zo waren jullie weer weg
Maar wat hebben wij een plezier en liefde van jullie gehad!

Lieve Ludo,
Jij was toch wel de makkelijkste van het stel! Heerlijk hoe je op schoot kon liggen knuffelen, uren lang, of zo lekker met je kopje in de etensbak in slaap vallen. Elke keer als we je dan weer helemaal schoon moesten poetsen, dachten we: het is nog maar een baby, hij leert het wel! Maar een paar uur later waren we weer opnieuw bezig. Niet dat we het erg vonden, in tegendeel, elke keer als je ons met die lieve oogjes aankeek gingen we weer meer van je houden.
We vinden het van de ene kant dan ook super jammer dat je alweer weg bent, maar o wat ga jij het goed krijgen! En dat is precies wat je verdient :D
Een hele dikke knuffel van je gastgezin!

Geplaatst op 08-07-2013
Justin
11 - Cadier en Keer

Later meer gegevens.

Geplaatst op 08-07-2013
Bran
11 - Cadier en Keer

Dit kitten werd in de struiken gevonden. Verwilderde mamapoes was aanwezig, maar liet het kitten niet meer drinken.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 08-07-2013
Othello en Olivier
15 - Maastricht

Dag lieve Othello en Olivier,

Als 3-4 weken oude kittens kwamen jullie binnen en jullie kregen nog de fles. Gevonden langs een drukke doorgaande weg in Hasselt samen met je zusjes Oeshi, Oukje en broer Oscar. Othello, jij at al snel zelfstandig, maar tijger Olivier, jij prefereerde de fles. Beide echte knuffeltjes, net als ieder ander kitten in dit nestje. Othello nam al snel toe in gewicht, maar Olivier bleef achter. Ook jij moest 1x naar de DA om een hypo voor te zijn en al snel knapte je op.
Het kijkbezoek wilde graag 2 kittens uit 1 nestje en dat betekende voor jullie dat jullie bij elkaar mogen blijven. Op de een of andere manier zijn jullie ook altijd samen te vinden geweest vanaf het begin. Meestal samen spelen en altijd samen slapen. Nu zijn ook jullie groot genoeg en mogen jullie met jullie nieuwe mensen mee. Ook jullie zal ik erg gaan missen, Othello vanwege je spontane acties tegen mijn haren en/of oorbellen en Olivier vanwege het feit dat jij het fijn vindt dat wanneer je in mijn handen op je rug ligt, jij het fijn vindt als ik met je sprak. Jij kon me dan zo begrijpend aankijken, heerlijk….Nu is het dan zover…jullie gaan naar huis….
Lieve Othello en lieve Olivier, ik wens jullie heel veel plezier en geluk samen in jullie leventje en misschien dat er in jullie nieuwe huisje ook zoveel frangeltjes aan de doeken van de bank hangen !!!

Veel liefs,
Jullie opvangmama Lilian

Geplaatst op 08-07-2013
Olivier en Othello
15 - Maastricht

Dag lieve Othello en Olivier,

Als 3-4 weken oude kittens kwamen jullie binnen en jullie kregen nog de fles. Gevonden langs een drukke doorgaande weg in Hasselt samen met je zusjes Oeshi, Oukje en broer Oscar. Othello, jij at al snel zelfstandig, maar tijger Olivier, jij prefereerde de fles. Beide echte knuffeltjes, net als ieder ander kitten in dit nestje. Othello nam al snel toe in gewicht, maar Olivier bleef achter. Ook jij moest 1x naar de DA om een hypo voor te zijn en al snel knapte je op.
Het kijkbezoek wilde graag 2 kittens uit 1 nestje en dat betekende voor jullie dat jullie bij elkaar mogen blijven. Op de een of andere manier zijn jullie ook altijd samen te vinden geweest vanaf het begin. Meestal samen spelen en altijd samen slapen. Nu zijn ook jullie groot genoeg en mogen jullie met jullie nieuwe mensen mee. Ook jullie zal ik erg gaan missen, Othello vanwege je spontane acties tegen mijn haren en/of oorbellen en Olivier vanwege het feit dat jij het fijn vindt dat wanneer je in mijn handen op je rug ligt, jij het fijn vindt als ik met je sprak. Jij kon me dan zo begrijpend aankijken, heerlijk….Nu is het dan zover…jullie gaan naar huis….
Lieve Othello en lieve Olivier, ik wens jullie heel veel plezier en geluk samen in jullie leventje en misschien dat er in jullie nieuwe huisje ook zoveel frangeltjes aan de doeken van de bank hangen !!!

Veel liefs,
Jullie opvangmama Lilian

Geplaatst op 08-07-2013
Sidney
134 - Schoten

Lieve Sidney, wat wilden we je graag zelf houden. Want wat ben je lief en speciaal! En dikke vrienden met mijn eigen katten vanaf week 1 en dat gebeurt hier niet veel. We twijfelden en twijfelden, maar gunnen je toch ook alle aandacht alleen. Iets wat hier niet kan met al die opvangertjes elke maand... Maar ik was toch elke dag bang dat er iemand zou bellen en dat ik je weg zou moeten geven aan weet ik het wie! Tot mijn buurvrouw van vroeger belde, een echte dierenvriend. Zij wilde heel graag een nieuw katje. Kijk, daar mag jij wel heen! Dat is een fantastische plek voor jou! Een bedrijf aan huis, dus je nieuwe baasjes zijn de hele dag thuis. Een enorme tuin waar je de hele dag vliegen en mieren kan vangen én twee leuke zonen die staan te springen om jou te verwelkomen. Jij gaat alle aandacht krijgen die je verdient. Sid, ik ga je vreselijk missen, maar ik weet dat je het super goed krijgt. Ik kom je snel opzoeken!!

Liefs Gaby, Jonas, Joris en Pippa

Geplaatst op 08-07-2013
Casper
52 - Hoensbroek

De meldster vond na het wandelen met haar hond deze 2 kittens in haar tuin. Uit veiligheidsoverwegingen ivm haar grote hond heeft ze ze binnengenomen. Nu zitten ze lekker in ons gastgezin.

Hier ben ik dan ... Casper!
Ik moet net als mijn kleine zusje nog een beetje bijkomen van ons grote avontuur, maarruh ik ben de kerel he dus ik moet mijn zusje het goede voorbeeld geven!
Ik doe dus alsof ik niet bang ben en laat me braaf oppakken en strelen maar ja, als ik dan het geroep van mijn zusje hoor dan wil ik maar wat graag weer terug naar haar. Ik moet haar toch beschermen!
Ik heb ontdekt dat ik spelen wel heel erg leuk vind, lekker rollebollen met mijn zusje en soms als ik in een dappere bui ben dan wil ik de grote poes ook wel eens uitdagen.
 
Nou u raadt het al,ook ik word opgeleid om een brave huisvriend te worden.
(Dat ben ik stiekum al maar dat houd ik nog ff geheim hahaha)
 
Dus schroom niet en kom alvast kennis met mij maken zodat ik over een paar weekjes aan het einde van mijn opleiding met u mee naar huis kan :-)

Geplaatst op 06-07-2013
Nelson en Itami
33 - Heerlen

Hier zit ik te wachten tot het baasje van de twee mupkes ze komt halen. Ze liggen lekker op mijn schoot te spinnen, wat is dit toch een zalig gevoel, hier doe je het voor. Je vergeet de weken dat je s'nachts op moet; de zorgen en het rennen tussen de voedingen door. Eigenlijk wil ik jullie niet laten gaan, maar het moet je kunt niet alles houden.

Straks ga ik naar boven en is de kitten kamer weer leeg. Nelson en Itami, jullie krijgen echt een gouden mandje. Het bazinnetje heeft de dagen af geteld wanneer ze jullie kan komen halen. Ik denk dat het heel gezellig wordt met jullie drie daar in Echt. Het is ook leuk dat de jullie bij elkaar blijven, dan is de overgang niet zo groot naar een nieuw huisje. Ik denk dat Belle jullie ook gaat missen. De dagelijkse wasbeurt kunnen jullie ook vergeten dat moeten jullie maar zelf doen, en Belle moet maar weer een ander slachtoffer vinden. Zo mupkes het ga jullie goed nog even een dikke knuffel en dan moet ik jullie laten gaan.
Veel liefs van de opvangmoeders Pia en Madeleine

Geplaatst op 06-07-2013
Itami en Nelson
33 - Heerlen

Hier zit ik te wachten tot het baasje van de twee mupkes ze komt halen. Ze liggen lekker op mijn schoot te spinnen, wat is dit toch een zalig gevoel, hier doe je het voor. Je vergeet de weken dat je s'nachts op moet; de zorgen en het rennen tussen de voedingen door. Eigenlijk wil ik jullie niet laten gaan, maar het moet je kunt niet alles houden.

Straks ga ik naar boven en is de kitten kamer weer leeg. Nelson en Itami, jullie krijgen echt een gouden mandje. Het bazinnetje heeft de dagen af geteld wanneer ze jullie kan komen halen. Ik denk dat het heel gezellig wordt met jullie drie daar in Echt. Het is ook leuk dat de jullie bij elkaar blijven, dan is de overgang niet zo groot naar een nieuw huisje. Ik denk dat Belle jullie ook gaat missen. De dagelijkse wasbeurt kunnen jullie ook vergeten dat moeten jullie maar zelf doen, en Belle moet maar weer een ander slachtoffer vinden. Zo mupkes het ga jullie goed nog even een dikke knuffel en dan moet ik jullie laten gaan.
Veel liefs van de opvangmoeders Pia en Madeleine

Geplaatst op 06-07-2013
Jefke
3 - Houthalen

Een melding van de politie in Haacht: zij troffen 2 zelfstandige kittens aan. Een werd geplaatst bij mensen in de buurt, voor de ander was in de regio geen opvang te vinden. Een van de politieagentes heeft het kitten naar ons gastgezin gebracht.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 06-07-2013
Daisy
26 - Stein

Dag kleine zwarte schoonheid van me. Je kwam een beetje onder de indruk binnen. Maar Tika en Tyrone zorgden dat je dit heel snel achter je liet. Je piepte als je het duo niet zag.
Je was een leuk ding om te zien, knuffelen begon je op het einde van je tijd hier ook te leren.
Je krijgt het rijk voor jou alleen, maar als je baasje merken dat je een vriendje of vriendinnetje nodig hebt dan krijg je dit.
Je hebt een nieuwe naam gekregen, als ZITA ga je nu door het leven.
Kleine muis veel geluk in je nieuwe huisje en ik verheug me op de berichtjes van je!

Silvia, Jos en Myrthe en alle poezenvriendjes

Geplaatst op 06-07-2013
Nina
2 - Landgraaf

Deze kittens werden gevonden samen met hun schuwe mama, die gesteriliseerd zal worden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 06-07-2013
Nola
2 - Landgraaf

Deze kittens werden gevonden samen met hun schuwe mama, die gesteriliseerd zal worden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 05-07-2013
Adriaan
33 - Heerlen

Daar ga je dan mijn stoere jongen!! Je was altijd ondernemend en had veel pit vooral als iets op de grond lag wat je niet op gepakt kreeg. Dan hoorden we je grommen en dat hoorde wel heel woest aan bij zo'n klein mannetje. Over mannetje gesproken.
Toen ik jullie kreeg waren jullie zo klein: een uur oud en wogen 60gr. Het waren net poppenhuis poesjes, ik was bang om jullie te laten plassen dat ik jullie pijn deed. We hebben heel wat bange uren mee gemaakt, toch zijn jullie uit gegroeid tot mooie sterke poezen kinderen. Alleen je tweelingzusje hebben we moeten afgeven.
Jullie hebben een speciaal plekje in mijn hart mijn wonder baby's. Adriaan het gaat je goed je gaat naar een lief gezin met drie kindjes, laat je maar lekker knuffelen en verwennen. Ik zal altijd aan je denken!!! Ik moet je met veel moeite laten gaan naar je nieuwe mandje.

Je opvang moeders Pia en Madeleine

Geplaatst op 05-07-2013
Tyrone en Tika
26 - Stein

Tika en Tyrone,

Dag mooie en lieve kindertjes van mij.
Jullie vliegen samen uit naar jullie nieuwe plekje in Beek. Jullie nieuwe baasjes hebben alles nieuw voor jullie aangeschaft. Zelfs een mooie nieuwe grote krabpaal.
Aan elke wens is voldaan, aan aandacht zal het jullie niet te kort komen. Dus een heerlijk gouden mandje waar jullie samen als broer en zus mogen oud worden.
Lieve knuffels van me veel plezier  en geluk in jullie nieuwe huis
We houden contact!
Silvia, Jos en Myrthe en alle poezenvriendjes

Geplaatst op 05-07-2013
Tika en Tyrone
26 - Stein

Tika en Tyrone,

Dag mooie en lieve kindertjes van mij.
Jullie vliegen samen uit naar jullie nieuwe plekje in Beek. Jullie nieuwe baasjes hebben alles nieuw voor jullie aangeschaft. Zelfs een mooie nieuwe grote krabpaal.
Aan elke wens is voldaan, aan aandacht zal het jullie niet te kort komen. Dus een heerlijk gouden mandje waar jullie samen als broer en zus mogen oud worden.
Lieve knuffels van me veel plezier  en geluk in jullie nieuwe huis
We houden contact!
Silvia, Jos en Myrthe en alle poezenvriendjes

Geplaatst op 05-07-2013
Oukje
15 - Maastricht

Dag lieve Oukje,

Als 3-4 weken oude kitten kwam je binnen en jij kreeg nog de fles. Gevonden langs een drukke doorgaande weg in Hasselt samen met je zusje Oeshi en je broers Oscar, Othello en Olivier. Al snel voelde je je op je gemak bij je opvanggezin en onder de warmtelamp vond je het zalig. Ook bleek je een knuffelkitten te zijn, maar wel pas als jij het aangaf. Nu was al goed te zien dat jij graag bepaalt, maar toch graag komt om lekker eens op schoot te komen om te spelen of om lekker in slaap te vallen. Nu ben je groot genoeg om naar je eigen huisje te gaan. Je komt in een gezin waar aandacht nooit tekort zal zijn met 2 kids die je het liefst na het kijkbezoek al hadden meegenomen…
Lieve Oukje, ik wens je heel veel liefde en veel geluk in je nieuwe huisje.
Je opvangmama Lilian

Geplaatst op 05-07-2013
Oeshi
15 - Maastricht

Dag lieve Oeshi/Ushi

Als 3-4 weken oude kitten kwam je binnen en jij kreeg nog de fles. Gevonden langs een drukke doorgaande weg in Hasselt samen met je zusje Oukje en je broers Oscar, Othello en Olivier. Al snel voelde je je op je gemak bij je opvanggezin en onder de warmtelamp vond je het zalig. Ondanks dat je goed dronk, kreeg je tot 2x toe een hypo en dat was voor mij een eerste ervaring hiermee. Wat ben ik me rot geschrokken en we hebben bijna anderhalve week om en om beneden op de bank geslapen en je om de paar uur eten gegeven en behandeld. Je was hierin erg sociaal, maar ik ben zó enorm blij dat we je erdoor hebben gekregen…                                                                                           Ook jij bleek een echt knuffelkitten te zijn, en je hebt vaak genoeg voor me gezeten om opgetild te worden, zo sociaal. Niet zoals je zus en broertjes (op Olivier na dan) die allemaal langs ons opsprongen als waren wij een katte krabpaal. Je komt heel graag bij ons om lekker eens op schoot te  te spelen of om lekker in slaap te vallen. Nu ben je groot genoeg om naar je eigen huisje te gaan. Je komt bij een prachtkoppel helemaal in Antwerpen. Ik krijg de tranen in mijn ogen als ik je zie vertrekken, ben heel veel van je gaan houden, maar dat is ook niet gek na zo’n intensieve begintijd…
Maar jij krijgt een prachtleven, dat weet ik zeker !!!
Lieve Oeshi, inmiddels heb ik al je eerste foto’s mogen ontvangen en daar ben ik erg blij mee…                            
Een hele dikke knuffel voor jouw meissie,

je opvangmama Lilian

Geplaatst op 05-07-2013
Oscar
15 - Maastricht

Dag lieve Oscar,

Als 3-4 weken oude kitten kwam je binnen en jij was al zelfstandig met eten en drinken. Gevonden langs een drukke doorgaande weg in Hasselt samen met je 2 zusjes Oeshi en Oukje en je broertjes Othello en Olivier. Met alles was jij het eerste en was je ook de baas. Je bent een heerlijk ventje en ik zal je gaan missen, wetende dat je het erg goed gaat krijgen. Je komt bij 2 andere katten te wonen en ik hoop dat je hier net zo leuk mee gaat spelen zoals je dit hier ook al met je broertjes en zusjes deed.
Oscar, mijn reus, ik wens je een heel fijn en goed leventje toe bij deze lieve mensen !!!
Je opvangmama Lilian

Geplaatst op 05-07-2013
Noortje
2 - Landgraaf

Deze kittens werden gevonden samen met hun schuwe mama, die gesteriliseerd zal worden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 04-07-2013
Woezel
133 - Maastricht

Een paar weekjes geleden hebben we jou opgehaald, je was nog zo een kleintje! Vanaf de eerste dag was je heel tevreden. Lekker flesje drinken, beetje spelen, beetje chillen… Na een paar dagen kwamen er  2 vriendjes bij, nog leuker! Samen eten, spelen en slapen… Je stond nog maar amper op de site, en er werd al voor je gebeld! Je nieuwe baasje kwam kijken, en het klikte meteen! Het was direct duidelijk, jij mocht bij haar gaan wonen. Het was alleen even geduld hebben, 4 weken maar liefst! En ondertussen had ook je pleegzusje Shanti zich van haar beste kant laten zien. En ja hoor, met effect, ook Shanti mag daar gaan wonen.
Nu ben je daar, we hebben al wat foto’s van je mogen bewonderen, je bent daar helemaal op je plek! Je baasje heeft vakantie en alle tijd voor jou. Geniet maar lekker van al die aandacht Woezel! Nog 2 weekjes en dan is Shanti groot genoeg en komt ze achter je aan, kunnen jullie weer lekker samen spelen, eten en slapen!
Zeker missen wij je hier, maar zo een fijn plekje is jou van harte gegund!
Het ga je goed lieve Woezel!!
Knuffel van je gastgezin, Sonja Kreyns.

Geplaatst op 04-07-2013
Marie en Billie
46 - Schoten

Het is een feit…onze eerste opvangertjes Billie en Marie zijn geadopteerd !!
Wat een verscheidenheid van gevoelens gaan daar mee gepaard seg …pfff
“Triest” want wat voelt ons huis nu leeg zonder die 2 kleine ukkies die daar rondcrossen en op verkenning gaan,
“Blij” want jawel ze mochten gezellig samenblijven! Super toch, samen opgevangen worden in een gezinnetje…wat wil je nog meer.
“Benieuwd” want hoe gaat het nu verder met hen? We kijken in iedergeval al reikhalzend uit naar nieuws van hun nieuwe familie met een update
Van hoe het met die 2 rakkertjes gaat.
“Verwachtingsvol” naar het eerstvolgende telefoontje van Zwerfkat want wie zullen onze volgende opvangertjes zijn?? En opnieuw weer “triest” want terwijl we dit afscheidsbriefje schrijven pinken we toch weer een traantje weg he…we missen jullie nu al!!
Maar we zijn er ook zeker van : jullie zijn goed terechtgekomen daar in Hasselt! Neem even jullie tijd om je nieuwe omgeving te leren kennen en schrik niet te veel van die handen die jullie willen opnemen, ze doen jullie niets hoor, ze willen knuffelen en spelen en vooral voor jullie zorgen.
Het gaat jullie goed Billie en Marie, geniet van jullie nieuwe thuis!
Liefs jullie opvangmama’s Lynn en Ann

Geplaatst op 01-07-2013
Idris
132 - Riemst

Dag mijn lieve mannetje,
 
Je was nog zo jong en klein toen je in de opvang binnenkwam met je broertjes.
Lieve mamapoes Hanna heeft zich over jullie ontfermd, en het was een genot om jullie te zien opgroeien.
Jij was al van in het begin een fletsertje, een ronkend motortje en tevreden met alles.
Ik zal je mooie oogjes en je fratsen die je uithaalde missen.
Maar ik weet dat er nu goed voor je gezorgd gaat worden bij je nieuwe familie, en je krijgt er nog een vriendje bij.
Het zal wel even wennen worden, maar het komt allemaal goed klein lieverd.
Je hebt voor altijd een plekje in mijn hart,
 
Van je opvangouders Bina en Chris

Geplaatste honden

Geplaatst op 11-07-2013
Itchy
H10 - Maasmechelen

Vandaag was de grote dag voor Itchy aangebroken; hij mocht verhuizen naar zijn nieuwe stekkie.
Itchy kwam 2,5 maand geleden bij ons binnen als een schuw hondje, die het maar moeilijk tolereerde als je bij hem in de buurt kwam.
Hij volgde alle bewegingen met grote ogen en zocht het liefst zijn veilige mandje op.
We kwamen erachter dat hij pijn had en hebben hem aan zij gebit laten opereren.
Dat heeft in de eerste plaats al een enorm verschil gemaakt.
Verder heeft de liefde en toewijding van ons gastgezin ervoor gezorgd dat Itchty zich al snel ontpopte tot een waar knuffelhondje, mits hij zelf het tempo mocht bepalen. Bij vreemde mensen kijkt hij even de "kat uit de boom" om zich daarna over te geven aan aaitjes en knuffels.
Iemand die Itchy in zijn waarde laat, heeft de beste vriend voor het leven. We hopen dat hij het in zijn nieuwe gezinnetje net zo goed gaat doen.
Kleine vriend, je hebt nog een hele toekomst voor je liggen. Samen met je nieuwe speelkameraadje gaat dit helemaal goedkomen.
Maak er maar iets moois van...

 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg