Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In NOVEMBER 2013 hebben 51 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-11-2013
Tiamo
15 - Maastricht

Dag lieve Tiamo,
Je kwam hier binnen, niet helemaal  aan  mensen gewend. Via het Felix project, een achtergrond hadden we niet…Na een aantal dagen werd je ziekjes. Bij jouw bleef het alleen bij diarree. Al na een dag vond je het al fijn op schoot en je vond vooral de schoot van onze oudste dochter Kim die als een mama voor je was…Maar ook zocht je vaak de schoot op van Melanie de jongste, het was je vaak om het even,als de schoot maar warm was…Je was steeds weer de rust zelve en een heel lief ventje.
30-11-2013 komt je kijkbezoek naar je kijken en adopteert je. Vooral Kim heeft heel veel moeite om afscheid te nemen…Maar je krijgt er 2 nieuwe broertjes bij die dezelfde kleuren en aftekeningen hebben als jij………Vooral Kim is heel veel van je gaan houden en wij allemaal hoor….
Ik hoop dat er ook voor jouw een lang en gelukkig leventje in het verschiet ligt bij deze fijne mensen die jouw de naam Leo hebben gegeven!
Dag lieverd, dag Tiamo, het ga je goed !!!
Je opvangmama Kim (en Lilian)

Geplaatst op 30-11-2013
Turbo
15 - Maastricht

Dag lieve kleine Turbo,

Je kwam hier binnen als een bang klein kitten. Niet helemaal  aan  mensen gewent. Via het Felix project, een achtergrond hadden we niet…Na een aantal dagen werd je ziekjes. Overgeven en diarree en je kwam er maar niet overheen en een bezoek aan de dierenarts Brecht was noodzakelijk. Je was even een 2 dagen te zwakjes om iets te ondernemen, maar eten en drinken bleef je doen, al was het mondjesmaat…Slapen deed je veel en ik nam je bij me voor de warmte. Dit deed je goed en al snel drong het tot je door dat mensen ook goed waren. Sindsdien was je niet meer van mijn zijde weg te krijgen. Spelen werd ook belangrijk voor je en dan had je geen tijd voor een knuffel, maar daarna weer wel…Even een kleine terugval, maar nu stukken minder erg. Je knapte snel op deze keer en vandaag, 30-11-2013 komt je kijkbezoek naar je kijken en adopteert je. Ik heb al een paar dagen de tijd genomen om afscheid van je te nemen omdat het wel behoorlijk zeker was dat deze mensen voor je zouden vallen…
Ben echt van je gaan houden, jij klein heerlijk ventje….ik hoop dat er voor jouw een lang en gelukkig leventje in het verschiet ligt bij deze fijne mensen die jouw de naam Turbo laten houden!
Dag lieverd, dag Turbo, het ga je goed !!!
Je opvangmama Lilian

Geplaatst op 30-11-2013
Pom Pom
33 - Heerlen

Dag mijn klein "zwarte Pietje". Je had zo'n mooie zwarte kraaloogjes, je was de tegenpool van je rooie broer. Je spinde de hele dag en vond alles goed als je maar op de schoot lag en geknuffeld werd. Jij hebt je mandje in Tongeren gevonden bij een gezin met twee jongetjes. Deze wisten niet dat je zou komen, het was een verrassing. Het gaat je goed en veel geluk mijn zwartje.

Ook voor jouw nog een dikke kus, je opvangmoeders Pia en Madeleine

Geplaatst op 30-11-2013
Pumpkin
33 - Heerlen

Daar ga je dan, mijn laatste kittens van dit jaar. Het was een heel moeilijk jaar met veel moeilijke momenten en weinig leuke. Hopelijk gaat het volgend jaar beter. Pumpkin klein rood mormel, je was moeilijk en met de fles geven krabte je mijn hele handen open, het ging niet vlug genoeg. Je was erg op je zelf en knuffelen vond je maar niets. Je ging op nat voer over en dat vond je heerlijk en het idee dat je zelf kon eten wanneer je wilde. Je was en bent een erg zelfstandig mannetje. Je weet wat je wil en hopelijk blijft dat ook zo. Je hebt je mandje bij twee lieve mensen in Vaals gevonden die je lekker gaan verwennen. Geniet er maar van!!!

Een dikke kus van je opvang moeders Pia en Madeleine

Geplaatst op 30-11-2013
Beatrix
20 - Hoensbroek

Dappere Beatrix
De eerste keer dat ik je zag, schrok ik toch wel van je. Hoe gevoelloos kan een mens zijn, om je zo te zien rondlopen en niets te doen!
Je spinde de sterren van de hemel, ziek of niet.
Hoe dapper ben jij om al die pijn en ongemak te hebben doorstaan?
Je bent 17 jaar en ik weet niets van je lange leven buiten. Heb je het in je goede jaren fijn gehad, zo in alle vrijheid? Heb je veel vriendjes gehad? Misschien ook mooie kindjes? Je zult een dappere moeder geweest zijn, die haar kindjes met al haar kracht beschermd zal hebben. Heb je wel eens de eenzaamheid gevoeld en werd je dan getroost?
Vragen, vragen…..
Maar nu lieve Beatrix wordt alles goed. Je bent nu bij lieve Christel die je zal troosten als het nodig is, die je warmte zal geven als je het koud hebt, die je gezelschap houdt als je eenzaam bent en je zal beschermen als je bang bent, honger zul je nooit meer hebben.
Je bent nog niet gezond en wij weten niet hoe lang je nog hebt…… Maar ieder moment in je nog korte leven, zal vol liefde en aandacht zijn.
Er zijn heel veel mensen die jou in hun hart meedragen en aan je denken en  daarvoor wil ik al deze mensen namens Beatrix, heel hartelijk bedanken.
Dag lieve schat….
Jacqueline

"Welkom thuis Omaatje..."
 
Wat er aan vooraf ging :
 
Ik leerde jou én je hartverscheurend verhaal kennen via Zwerfkat in nood II op facebook. En meteen had je mij voor je gewonnen ! Dit wist ik wel héél zeker : als 't mocht zou ik jou adopteren, voor je zorgen, lief voor je zijn...
Na de nodige mailtjes én foontjes mocht en kon je bezoek ontvangen, wat keek ik er naar uit !!! Zo leerde ik ook je opvangmamma Jacqueline kennen. Wat 'n prachtige, zorgzame en liefdevolle dame !
Dank je wel voor al je goeie zorgkes namens mij én Omaatje !
 
De weken die daarna volgden waren intens...
Je verzorging, medicatie en de afspraken bij Ome Brecht, onze dierenarts.
Ook hij verdient meer dan 'n pluim voor z'n toewijding en geweldige betrokkenheid !
Merçiekes !
 
En afgelopen weekend was 't dan zover... Omaatje mocht naar huis !!!
 Tripje verliep zonder problemen...
En aangekomen lag Omaatje lekker te maffen in der mandje...
 
Ik heb haar met heel m'n hart en ziel verwelkomd...
Haar uitgelegd dat koude en honger verleden tijd zijn...
Dat er nu heel veel warmte, liefde, knuffels en aaikes zijn...
Dat ze nu THUIS is...
 En zo ook de 1ste nacht...
Ben ik bij haar gaan liggen...
Haar gerustgesteld...
En zij mij...
Heel zachtjes is ze tegen me aangekropen...
Heeft zich in mijn armen genesteld...
En zo zijn we samen ingedut...
Dan zijn woorden verder toch overbodig, niet...?!
 
Je adoptiemamma


Foto genomen bij de eigenaar

Geplaatst op 29-11-2013
Beau
124 - Ulestraten

Dit zijn de kittens van Luna. Luna kwam binnen met haar kittens van ongeveer 12 weken, maar was zelf alweer 7 weken zwanger. Deze keer mocht ze haar kindjes in de warmte van ons opvanggezin krijgen in plaats van buiten.

Later meer gegevens.

Beau is momenteel niet te reserveren.

Geplaatst op 26-11-2013
Nena
11 - Cadier en Keer

De meldster vond dit kitten moederziel alleen in de serre.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 24-11-2013
Gielke
132- Kanne

Allerliefste "rooie" van ons,
 
Een jaartje geleden was je 8-9 weekjes oud en we dachten dat je je gouden mandje voor altijd had gevonden.
Helaas kwam je door omstandigheden na 1 jaar terug in de opvang bij ons.
Wij hebben daardoor het geluk gehad om nog 1 week van je te mogen genieten.
Je bent een jonge, energieke, speelse kater die op tijd en stond van knuffels en aaitjes houdt.
Al vlug was er een jong koppel in je geïnteresseerd, hoe kon het ook anders.
En ja hoor, deze keer heb je je "echte" gouden mandje gekregen.
Je woont nu in een groot huis met lieve mensen voor je en 2 kattenvriendjes van ongeveer dezelfde leeftijd.
Ik heb al te horen gekregen dat het helemaal goed met je gaat, super nieuws.
We wensen je het allerbeste lieve Gielke, een dikke kus op je mooie snoet.
 
Van je opvangmama Bina en Chris xxx
 

Geplaatst op 23-11-2013
Torka
58 - Landgraaf

Deze kater kwam niesziek aangelopen bij de meldster.

Hèèèè ik ben Torka, een prachtige zwarte kater en we zijn tot nu toe geen enkel wit haartje tegen gekomen, zelfs mijn neusje is mooi zwart.
Ik ben al aan het ontdooien, vind gekribbeld worden erg lekker en daardoor ga ik spinnen, hmmmm lekker.
Via een lieve dame kom ik bij deze stichting en maar goed ook want er loopt een kattenhater bij haar in de buurt, dus als ik daar was gebleven wie weet, brrrrrr.
Nou ik ben een mooie, lieve jongen die nog aan wat mensen dingen moet wennen.
Maar de katten wc gebruik ik goed, ik kijk graag naar buiten en droom er van dat dat dan ook nog eens mag.
Nou wie wil mij stoere vent, met stoere naam. Ohh ja ik ben niet meer zo ondeugend als een kitten (dat heeft wel voordelen hoor).

Geplaatst op 23-11-2013
Boris
50 - Maastricht

Boris, die eigenlijk Oskar heet, werd herenigd met zijn eigenaren :)

Geplaatst op 23-11-2013
Remy
35 - Maasmechelen

Deze kittens komen uit Kwaadmechelen. De moederpoes werd gevoerd door de melder en beviel op 20 augustus van deze zesling. Moederpoes is helaas vertrokken en de melder kon de kittens niet houden.

Ik ben Remy en mijn koffertjes staan nog steeds gepakt. Een tijdje terug dacht ik, dit is het, eindelijk een plekje voor mij alleen. Een baasje en een vrouwtje die mij alle aandacht geven. (En als ze even iets anders deden zorgde ik wel dat ik terug alle aandacht kreeg ;)). Maar toen begon mijn vrouwtje zo raar te doen en te niesen en ik mocht niet meer op haar schootje komen om haar te troosten. Mijn nieuw vrouwtje bleek allergisch te zijn, dus hup met koffertje en alles terug naar mijn pleegouders. Nu zit ik hier samen met mijn zusje te wachten op een nieuw gouden mandje.

Dus ik zoek nu een plekje waar ik zoveel aandacht krijg als ik wil, misschien met een speelkameraadje. En in de plaats geef ik jou heel veel liefde, warmte en volg ik jou overal zodat je je zeker niet eenzaam voelt.

Geplaatst op 22-11-2013
Maarten
101 - Tongeren

De meldster hoorde op straat in Mal een kitten schreeuwen. Ze ging op zoek en vond hem in een gat in de grond. Ze bracht hem rechtstreeks naar één van onze gastgezinnen. Niet helemaal de bedoeling, maar ach, er was daar wel een plekje voor deze kleine schat.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 21-11-2013
Muis
17 - Gorinchem

Lieve Muis, toen je  hier kwam was je helemaal geen mensen gewend. Samen met je zusjes verstopte je je in een reismandje. Wij mensen moesten maar raden of het goed met jullie ging, want jullie lieten je niet zien. Toen jullie kwamen waren jullie zo groot als katjes van een week of acht, maar jullie waren waar veel te schuw voor katjes van zo oud. Toen jullie een tijdje hier waren en elke dag goed te eten hadden gekregen kwam de aap uit de mouw, jullie groeiden alsof er groeimiddel door jullie voer hadden gedaan. Door het harde buitenleven hadden jullie een groeiachterstand opgelopen, jullie  waren helemaal geen 8 weken toen jullie kwamen maar zeker een maand of drie en hadden nooit mensen gezien, geen wonder dat jullie zo schuw waren.
Heel langzaam ging het beter. Toen jullie er een maandje waren durfden jullie je wel te laten zien als wij er waren, jullie durfden te eten als wij in de kamer waren, op de bak te gaan en te spelen. Na een tijdje durfden jullie ook met het verenstokje te spelen en voor in de bench te slapen en zo ging het steeds beter.
Er kwamen mooie foto’s van jullie op de site en op een goede dag zag iemand jouw foto en besloot dat ze jou wel een goed huis wilde geven, dat het niet uitmaakte dat je nog schuw was. Dus vandaag ben je verhuisd. Het ga je goed Muis, die nu Luna heet, wij zullen je missen.

Geplaatst op 21-11-2013
Milou
11 - Cadier en Keer

Later meer gegevens.

Geplaatst op 18-11-2013
Neomi
133 - Maastricht

Lieve Neomi,

Samen met je broers en zusje kwam jij een paar weekjes geleden bij ons binnen. Allemaal even mooi, dat viel direct op! Er zijn heel wat foto’s van jullie gemaakt. En jij, Neomi , bent zeer zeker fotogeniek, met die prachtige grote ogen van je!
Je broers en zussen zijn allemaal al vertrokken. Jij bent 2 daagjes langer gebleven, mochten wij nog ff van je genieten. Nog even heerlijk knuffelen en spelen met jou… Nog even hebben onze katten zich met jou vermaakt.
Maar vandaag is dan toch de dag. Jij hebt een heerlijk eigen plekje! Daar wacht een kater op jou. Hij wilt heel graag een speelkameraadje! Er is daar ook nog een poes, kan je daar ook proberen vriendjes mee te maken. En hele lieve mensen die er voor gaan zorgen dat jij een heerlijk leventje krijgt. Je speelgoed staat al klaar, wat wil je nog meer!
Jij krijgt een hele sjieken  naam, Lady Dana. Nou een dame ben je, komt helemaal goed dus!
Lieve Lady Dana, geniet vaan je mooi leventje daar!
Wij zullen nog vaak aan je terug denken.
Veel liefs, je gastgezin, Sonja Kreyns.

Geplaatst op 17-11-2013
Lini
35 - Maasmechelen

Deze kittens komen uit Kwaadmechelen. De moederpoes werd gevoerd door de melder en beviel op 20 augustus van deze zesling. Moederpoes is helaas vertrokken en de melder kon de kittens niet houden.

Ik ben Lini en net als mijn grote broer Remy ben ik nog op zoek naar mijn eigen gouden mandje. Ik ben een grote avonturier, alles wil ik ontdekken. Maar liefst wel van achter een hoekje, ik moet zeker zijn dat het veilig is. Eigenlijk wil ik het liefst op een schootje zitten en geaaid worden, maar ik durf nog niet zo goed. Maar met wat geduld kom ik zeker naar je toe en geniet ik van de aandacht. Ook zegt mijn pleegmama dat ik een grote kletskous ben. Maar zo slecht is dat toch niet?

Liefst van al wil ik een plekje met een vriendje zodat ik van hem nog vanalles kan leren.

Geplaatst op 16-11-2013
Nesso
133 - Maastricht

Lieve Nesso,

Een paar weekjes geleden kwam jij binnen met je broer en zusjes. Ze hadden jou gewogen, om de leeftijd te schatten. 320gr, 3 of 4 weekjes oud. Jullie zouden nog flesjes nodig hebben, dus die werden klaargezet.
Laat in de avond kwamen jullie aan. Jij was de kleinste, dus als eerste flesje.
Maar dat was helemaal niet naar je zin! Zo klein.. dus in de nacht nog eens geprobeerd, weer zonder succes. De volgende ochtend maar eens vlees proberen. Ja hoor, dat ging er direct in. Daarna keek je eens naar de krabpaal. En jawel, hop, hop, zo bovenin! Zo een mini-katje, zo sterk en snel! Toch wat ouder dan gedacht…
Al gauw kwam iemand naar jou kijken. Uiteraard was ze meteen verliefd, zo een lief, klein schatje!! Ze heeft geduld moeten hebben, je moest nog even goed groeien.
Nu is het dan zover. Jij mag naar je eigen plekje. Je houd van aandacht, nou klein mannetje, die ga je krijgen! Drie dames die alle aandacht aan jouw willen gaan geven, wat kan je je nog meer wensen!!
Jij gaat nu verder onder de naam Toulouse. Klein, lief mannetje, wij gaan jou enorm missen. Maar laat je maar heerlijk vertroetelen daar en wordt een grote, sterke kater!
Heel veel liefs, je gastgezin, Sonja Kreyns

Geplaatst op 16-11-2013
Niada
133 - Maastricht

Lieve Niada,

Vandaag is het jouw grote dag. Jij gaat naar je eigen gouden mandje.
Een paar weken geleden kwam je samen met je broers en zusje bij ons binnen.Vier mooie kleine kittens, beetje ondervoed maar gezond.  
Jij bleek al gauw een echte dame. Rustig paradeer jij  door het huis.Spelen doe je op jouw maniertje. Een balletje? Leuk, rustig met je pootje een tikje ertegenaan. Ohhh, balletje rolt, grappig… pompompom. De rust zelve, een echt klein prinsesje!
Nu ga je verhuizen. Daar woont al een mooie stevige prins. Ga jij maar showen hoe een sierlijk dametje jij bent!
Jij gaat verder onder de naam Perla. Pareltje, als dat niet bij jou past!
Wij gaan jou hier heel erg missen!!! Maar geniet jij maar van het goede leventje dat je daar gaat krijgen! Ik weet zeker dat jij een prachtige parel zal gaan worden!!
Veel liefs, je gastgezin, Sonja Kreyns.

Geplaatst op 16-11-2013
Moeske
127 - Born

Moeske kwam met 3 broertjes en zusjes net voor de herfst bij ons logeren. Te klein om de koude nederlandse koude al te kunnen trotseren maar met al heel veel "buiten-pit" kwamen ze als een oktober-wervel-wind binnen. Prachtige beestjes, stuk voor stuk uniek.
De eerste uren was het heel eng voor ze, maar al gauw beginnen ze een klein beetje toenadering te zoeken. Alleen Mauske is nog erg gepikeerd dat ze nu huisarrest heeft. Terwijl Moeske al bijna net zo knuffelig naar ons is als naar z'n broertje en zusjes. Allemaal gezond als een vis en klaar om jouw gezin te komen verrijken.

Hoi, ik ben Moeske,

Mijn naam geeft eigenlijk al aan hoe schattig ik ben.
Ik ben een echte mensen kat. Ik wil het liefst 24 uur per dag bij jou zijn.
Ben je even uit mijn vizier, dan roep ik je wel.
Ik wil je horen, ik wil je voelen en ik wil heerlijk bij je liggen kroelen en... slapen natuurlijk.
Ik vind alle katten leuk, groot of klein. Maakt allemaal niets uit.
Wat kan ik verder zeggen; ik ben een ideaal huisgenootje, gezellig, knuffelig en last but not least, een knapperd, toch?
Zoek je een maatje die niet van je zijde wijkt, dan zit je helemaal goed bij mij.
Ik wil namelijk ook niets liever dan altijd bij je zijn.
Kom je eens kennismaken met dit stevige knuffelbeertje?
 

Geplaatst op 15-11-2013
Pippa
26-Stein

Dag kleine kroelmuis,

Daar ga je dan. Voor de tweede keer vertrek je naar een nieuw baasje.
Je kwam voor de tweede keer bij ons binnen en sliep meteen weer op het bed, tussen Jos en mij in. Alsof je nooit weg geweest was.
Lekker ding jij.
Je gaat gaat een fijn huisje krijgen met mensen die van je houden.
Een klein ventje om mee te spelen.
Een gouden mandje dus.
Voor je zus vinden we ook nog wel een mooi plekje maak je daar maar niet ongerust over.
Geniet van je nieuwe leventje

Liefs Jos, Myrthe en Silvia

Geplaatst op 15-11-2013
Zaro
126 - Aalst

Deze kater werd gevonden in Aalst op een pleintje waar altijd een zwerfkattenpopulatie vertoeft. Hoewel goed op gewicht, was hij er erg slecht aan toe, zijn vacht zat helemaal onder de klitten.

Kennen jullie me nog? De gitzwarte kater met de enorm verklitte vacht?
Ondertussen ben ik meer dan de helft in omvang verloren. Welk superdieet ik daarvoor gevolgd heb.....GEEN! Ik ben op bezoek geweest bij de Da die bijklust als kapper en die heeft me van mijn bonten jas vanaf geholpen. Hij is ook part-time tandarts want die heeft hij dan ook maar gelijk eruitgehaald. Hoeveel kan je als stoere bink hebben hé?
Nu, mijn opvangmama zegt dat ik aanvoel als een lekker bolletje watten want mijn haartjes zijn aan het teruggroeien en die zijn heerlijk zacht. Mijn mondje is ook genezen en nu ben ik op mijn duizendste gemakje aan het wennen aan de rest van de beestenboel hier in huis. De katten des huizes daar heb ik al vrede mee, ik moet juist nog wat aftastten wat ik eigenlijk heb aan die harige opdringerige types die ze honden noemen. Ik wil ze op mijn tempo leren kennen dus af en toe blaas ik eens zodat ze gelijk weten dat dit de limiet is van hoe dicht ze mogen komen. Ja mijn haar kan ik niet meer rechtop zetten en mijn staart kan ik niet meer dubbel zo dik laten worden dus geef ik even een blaasconcert en hup ... daar gaan ze.
Maar eigenlijk ben ik er niet kwaad op hoor, ze moeten me alleen gerust laten als ik eet en me met zachtheid benaderen.
Binnenkort mag ik ter adoptie en dan word ik terug de mooie zeer elegante heer met de lange manen, laat ons zeggen dat ik een plaatje ga zijn om te zien!!!!

Baasje:
Met mij gaat alles prima hoor en ik verzeker jullie, ik heb mijn eigen warme gouden mandje (zelfs twee) gevonden, is dat niet fijBen in feite wat bevoordeligd , denk ik toch, heb nu mijn moeke, maar ook nog mijn mama, want pleegmama is dit niet meer. Is wel wat ingewikkeld, mijn moeke is ook de mama van mijn mama, raar hé, maar dat doet er niet toe hoor, het is geweldigOp het ogenblik komt mijn moeke mij nog ophalen bij mijn mama en ga ik mee naar haar huisje en daar heb ik heel veel vriendjes ook , begin ze zo al heel goed te kennen. Jullie moeten begrijpen dat ik niet meer van de jongste ben en ik heb nu het voordeel dat ik op mijn eigen tempo kan wennen aan nieuwe situaties, ook heeft mijn moeke twee newfy”s en ik heb zo de gewoonte als hondjes te dicht komen snuffelen ik durf te blazen en een tik van mijn pootje te geven en dat vindt die ene hond van mijn moeke soms niet fijn, daarom hebben mijn moeke en mama gezegd dat ze het kalm aan gaan doen en dan komt alles goed.  En het gaat echt met de dag beter,Denk dat ik er volgende week helemaal klaar voor ben en dan kan ik nog steeds met mijn moeke meegaan op visite bij mijn mama en daar zie ik dan mijn andere vriendjes terug, als dat geen luxe is !Krijg ook altijd speciaal eten en dat krijgen de andere katjes niet, alleen voor mij, moeke en mama zeggen dat ik een beetje te rond ben, maar ik vind mezelf een hele bink hoorAls ik op de arm zit  doen ze soms met mij een dansje en zingen ze een liedje en dat gaat zo van ik en onzen dikken gingen peren pikken enz…….héél leuk is dat , moeke en mama zeggen soms ook onze dikken tegen me, maar ik hoor wel aan hun stem dat dit heel lief bedoeld is; maar ze hebben eerlijk gezegd wel gelijk, als ik in de spiegel kijk ben ik eigenlijk wel een formidabele vent maar ja , ik eet zo graag en het is lekker , wat wil je nog meer dan ?

Geplaatst op 15-11-2013
Nowy
133 - Maastricht

 

Lieve Nowy,

Een week of drie geleden zijn we jouw met je broer en zusjes gaan halen.

Het was laat in de avond, donker…

Eerst zag ik je zusjes, je kleine broertje, toen pas jou. Mijn eerste gedachte was, wat een flinkerd is dat! Thuis kon ik je pas echt aanschouwen. Niet flink, mager zelfs, maar een ongelooflijke bos lang haar! Prachtig om te zien! Ik heb van jouw en je zusjes en broer direct foto’s gemaakt en doorgestuurd. Jullie kwamen op facebook en als verwacht... heel veel reacties!

Er was al via de meldster iemand die zeker wist jou te willen adopteren.

Ze zijn naar je komen kijken en zagen hoe mooi maar vooral ook hoe lief .Ze waren meteen verkocht, jij had hun hart gestolen!

Wij hebben een paar weekjes van jou mogen genieten. En geloof me, we hebben genoten.

We hebben heel veel foto’s van je, want jij bent top in gekke bekken trekken!

Verbaasd, gillen, lief slapen, zielig zijn…. Alles was in je gezicht af te lezen.

Mooie Nowy, jij zal verder gaan als Chevy. Ga die mensen ook maar laten genieten van jou, hou ze maar lekker bezig, zoals jij dat zo goed kan!

Wij hopen nog leuke foto’s van jou te mogen ontvangen, zien hoe je opgroeit tot een prachtige langharige kater..

We gaan je missen en zullen nog heel vaak aan je terug denken!

Laat het je goed gaan lieve Chevy, je gastgezin Sonja Kreyns

Geplaatst op 14-11-2013
Pepita
9 - Zoetermeer

Lieve Pepita,
Ik weet het nog goed dat ik jou en je 4 broertjes ging ophalen in België.
Wat waren jullie toch aan het snotteren en de meeste ook nog een beetje bang.
Met veel geduld en liefde en veel poetswerk werden jullie gelukkig allemaal weer beter.
Je vond de wereld in het begin maar beetje eng en van nieuwe dingen schrok je.
Maar ook dat veranderde, je kroop uit je schulp en bedacht dat de wereld toch niet zo eng was.
Je broertjes gingen al snel allemaal naar hun vaste huisjes. Jij bleef tot mijn verbazing nog lang bij ons. Je veranderde van een ietwat timide meisje in een vrolijk uitgelaten pittige meid. Je vloog als een wervelwind door het huis en spelend met de speelgoedmuisjes en nog meer.
Je kwam rennend naar me toe als je een knuffel wilde of je gewoon lekker wilde neerploffen om te slapen. Er zijn momenten geweest dat ik dacht dat je nog wel eens een tijdje mij zou blijven.
Totdat ik van de kattenbemiddeling bericht kreeg dat er mensen je graag een huisje zouden bieden. Het was even slikken want als het goed ging zou je ook direct mee mogen. En het was een match, zulke lieve mensen voor jou die je alle ruimte en liefde wilden geven die je nodig had en vooral je vaste huisje. Ik heb je nog even flink geknuffeld en een dikke zoen gegeven en toen ging je met je papa en mama mee. Het heeft wat traantjes gekost maar het was goed. Ik hoor van je mama dat je het geweldig naar je zin hebt bij hen. Je hebt daar 2 vriendjes die even wat moesten wennen maar van wie jij al houdt en zij gaan ook van jou houden hoor. Je papa en mama zijn helemaal weg van jou dus het kan niet beter. Lieve schat het ga je goed!!
Dikke kus van je opvangmama Carla

Geplaatst op 13-11-2013
Ming
1 - Lanaken

Je was het meisje van de drieling die bij ons werd binnengebracht. Samen met je mama, en je twee broertjes ben je ongeveer acht weekjes bij ons geweest.
 Ik heb veel plezier met je gehad, ieder belletje dat je hoorde rinkelen had je als eerste gezien. Je bent een speelvogeltje, nog een beetje schuw bij iets onbekends, maar door je nieuwsgierigheid is dit snel opgelost.
 
Lieve Ming, nu Alwin, ik heb je zien opgroeien van een klein muisje, naar een dik molletje, naar het schattige trotse meisje dat je nu bent. Ik zal je missen meid, maar ik weet dat het met jou in je nieuwe mandje wel goed zal komen, over een weekje krijg je een vriendje, en jullie leefden nog lang en gelukkig...
 
Soms komen sprookjes uit, maar zeker voor jou!!
 
Dag Mingetje, je bent lief, ben blij dat ik je groot heb zien worden, ben blij dat je naar een fijn gezinnetje gaat.
 
Mijn taak is volbracht, nu is het aan jou meid!!! Tot ziens
 
xxx Je opvangmama

Geplaatst op 13-11-2013
Clarence
14 - Maastricht

Op een dag werden we gebeld... of wij een katje wilden opvangen. Het beestje was net geopereerd aan zijn oogje; hij moet met een oog door het leven. Toen wij hem gingen ophalen bij Brecht brak ons hart... wat een schatje!! Mijn man en ik keken elkaar aan - we dachten hetzelfde maar spraken het niet uit. Een paar daagjes later keken we elkaar weer aan... Toen kwam het eruit. Clarence blijft bij ons. Het is een heel lief katertje die het goed kan vinden met onze drie katten, vooral met Sjakie, onze zwarte kater. Zo leuk om te zien. Een grote en kleine blacky, ze slapen samen in een mandje, dat zit wel snor. Wij zijn ontzettend blij met Clarence en hij met ons.

Geplaatst op 10-11-2013
Mary
27 - Maastricht

Ook Mary vond haar gouden mandje...
Lieve meid, gister mocht jouw mama al mee naar haar nieuwe huisje en vandaag was jij eindelijk aan de beurt. Er waren al zoveel mensen komen kijken, maar niemand viel voor jouw charmes. Tot vandaag! Je bent nu lekker in je nieuwe huisje de boel aan het verkennen en je gaat het vast helemaal super doen daar!
Ons kleine knuffelkontje (op jouw voorwaarden;) ) heel veel plezier en we horen vast nog van je!
 
Valerie en Erik

Geplaatst op 09-11-2013
Kartoffel
24 - As

Dag lieve Kartoffel,

Jij had je naam niet gestolen, een echt “patatje”.
Je deed niets liever dan dicht tegen de andere katten of hond aan te gaan liggen alsof ze je moeder waren.
Of lekker diep in de badjas van je opvangmama en papa kruipen om daar heerlijk te slapen. Jij genoot er met volle teugen van, maar wij ook.
Maar je kon je ook goed laten horen als je honger had of al eens grommen als iemand aan je eten kwam. Je wist alleen zelf niet dat dit meer schattig dan gevaarlijk klonk
Je hebt al onze harten doen smelten, we vergeten je nooit.
Veel succes bij je nieuwe thuis.

Dikke kus,
Je opvanggezin,
Ester, Benny, Jamie, Noah & Ayden 

Geplaatst op 09-11-2013
Aristo
27 - Maastricht

Aristo heeft haar gouden mandje gevonden!
Een beetje verlegen, mager en met 3 ieniemienie kleintjes kwam je binnen. Een supermooie meid om te zien en het duurde niet lang voordat je mooie binnenkant zichtbaar werd. Met alle liefde heb jij je kleintjes grootgebracht en zelfstandig gemaakt. Ondertussen nam je gewicht lekker toe en was er van je verlegenheid steeds minder te merken. Je lag steeds vaker relaxt op je plekje. Vandaag heeft deze mooie meid haar gouden mandje gevonden. Bij superlieve mensen, een lekker rustig plekje voor haar alleen. Beter kon “onze” meid het niet treffen!

Lieve Aristo, we wensen jou heel veel geluk bij je nieuwe baasjes en je nieuwe baasjes heel veel geluk met jou. Wij passen wel op Berlioz ;)

Valerie en Erik

Geplaatst op 09-11-2013
Zanthe
23 - Opgrimbie

Deze kittens werden gedumpt op een camping in Opgrimbie.

Dag kleine Zanthe,
Je was pas vier weekjes jong toen je samen met je zusje Zoë en je broertjes Zeno en Zwabber bij ons in de opvang kwam. Gedumpt op de camping, en eigenlijk nog veel te jong om zo plots bij jullie mama weg te zijn. Jullie konden ternauwernood lopen, nog helemaal niet zelf eten en hadden nog zoín grote behoefte aan nestwarmte. Gelukkig heb je je goed kunnen aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Een dag of tien ging alles heel moeizaam, maar daarna verliep alles zoals het hoort en hadden jullie samen pret voor tien. De nestwarmte vonden jullie terug bij onze eigen kater BebÌca die niet wist wat hem overkwam met vier lebberende kittens aan zijn buik, maar hij onderging jullie gelaten. Hij raakte er ook vlug aan gewend en als een rechtgeaarde papapoes likte hij jullie steevast schoon en verzorgde hij jullie liefdevol.
Je kreeg van ons de naam Zanthe, uit het Grieks, een verbastering van een andere naam voor ons favoriete en vooral kleurrijke eiland Zakynthos, omdat jouw prachtige velletje vol kleur is en van een bijzondere schoonheid. Van het kwartetje was jij altijd Hennetje de Voorste, want met alles was jij eerst. Als eerste op de kattenbak, als eerste zelf kunnen eten, als eerste springen, klimmen maar vooral als eerste.. kattenkwaad uithalen. Je was een echte aanvoerster van het team dat hier het hele huis op stelten kon zetten.
Met heel veel plezier konden we je al heel snel vertellen dat je voor altijd samen met je zusje ZoÎ mag blijven. Jullie zijn inmiddels na het behalen van jullie kitten-diploma dan ook samen verhuisd naar Ina, waar jullie gouden mandjes wachten en waar jullie verder opgevoed zullen worden door Yam·s, die nog maar heel kort geleden ook hier de kattenschool heeft doorlopen, en door de evenjonge Filou. We hebben inmiddels al in een filmpje kunnen zien, dat Yam·s de taak van BebÌca helemaal heeft overgenomen en jullie goed knuffelt en verzorgt.
Lieve Zanthe, we wensen jou en je zusje een heel lang en gelukkig leventje toe en we hopen nog regelmatig wat van je te horen, want je hebt een blijvend plaatsje in ons hart veroverd.
Heel veel liefs van je opvangouders Ilse en Martin, en natuurlijk ook van Papa Biekje, Tommie, Sunny, Azrael, Pinto en Quivive.

Geplaatst op 09-11-2013
ZoŽ
23 - Opgrimbie

Dag kleine Zoë,
Je was pas vier weekjes jong toen je samen met je zusje Zanthe en je broertjes Zeno en Zwabber bij ons in de opvang kwam. Gedumpt op de camping, en eigenlijk nog veel te jong om zo plots bij jullie mama weg te zijn. Jullie konden ternauwernood lopen, nog helemaal niet zelf eten en hadden nog zoín grote behoefte aan nestwarmte. Gelukkig heb je je goed kunnen aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Een dag of tien ging alles heel moeizaam, maar daarna verliep alles zoals het hoort en hadden jullie samen pret voor tien. De nestwarmte vonden jullie terug bij onze eigen kater BebÌca die niet wist wat hem overkwam met vier lebberende kittens aan zijn buik, maar hij onderging jullie gelaten. Hij raakte er ook vlug aan gewend en als een rechtgeaarde papapoes likte hij jullie steevast schoon en verzorgde hij jullie liefdevol.
Je kreeg van ons de naam Zoë, uit het Grieks, wat ìlevenî betekent. Jij was de kleinste van het kleurrijke kwartetje en had de meeste moeite om aan je nieuwe leventje zonder mama te wennen en zelfstandig te worden. Tot op het laatste moment deed jij niets liever dan je vastklitten aan BebÌca op zoek naar warmte en geborgenheid.
Gelukkig konden we je al heel snel vertellen dat je voor altijd samen met je zusje Zanthe mag blijven en dat jullie ongetwijfeld omringd gaan worden door de warmte en geborgenheid van jullie nieuwe gouden mandjes bij Ina en bij Yam·s, die nog maar heel kort geleden ook hier in opvang is geweest, en bij de evenjonge Filou. We hebben inmiddels al in een filmpje kunnen zien, dat Yamas de taak van BebÌca helemaal heeft overgenomen en jullie goed knuffelt en verzorgt.
Lieve Zoë, we wensen jou en je zusje een heel lang en gelukkig leventje toe en we hopen nog regelmatig wat van je te horen, want jullie hebben een blijvend plaatsje in ons hart veroverd.
Heel veel liefs van je opvangouders Ilse en Martin, en natuurlijk ook van Papa Biekje, Tommie, Sunny, Azrael, Pinto en Quivive.

Geplaatst op 09-11-2013
Zwabber
23 - Opgrimbie

Deze kittens werden gedumpt op een camping in Opgrimbie.

Dag kleine Zwabber,
Je was pas vier weekjes jong toen je samen met je zusjes Zanthe en ZoÎ en je broertje Zeno bij ons in de opvang kwam. Gedumpt op de camping, en eigenlijk nog veel te jong om zo plots bij jullie mama weg te zijn. Jullie konden ternauwernood lopen, nog helemaal niet zelf eten en hadden nog zoín grote behoefte aan nestwarmte. Gelukkig heb je je goed kunnen aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Een dag of tien ging alles heel moeizaam, maar daarna verliep alles zoals het hoort en hadden jullie samen pret voor tien. De nestwarmte vonden jullie terug bij onze eigen kater BebÌca die niet wist wat hem overkwam met vier lebberende kittens aan zijn buik, maar hij onderging jullie gelaten. Hij raakte er ook vlug aan gewend en als een rechtgeaarde papapoes likte hij jullie steevast schoon en verzorgde hij jullie liefdevol.
Je kreeg van ons de naam Zwabber, omdat jouw pluizige haartjes steeds alle kanten opstaken. We dachten dat het nestharen waren, maar vermoedelijk zal je altijd een beetje pluizig blijven. Daardoor zie je er veel boller uit dan je gewicht eigenlijk aangeeft, al ben je uiteindelijk toch ook wel de zwaarste van het kwartetje. Het kost jou iets meer moeite om nieuwe dingen aan te leren, eigenlijk was je overal de laatste en liep je altijd achteraan. Maar dat geeft niks hoor, want komen  doe je er echt wel, zeker weten.
Je hebt de kattenschool hier prima doorlopen en na het behalen van je diploma mocht je dan ook meteen verhuizen naar je eigen gouden mandje bij Ilona, Marcel en Dominique. En daar ga je nog verder opgevoed worden door twee knappe tijgerkereltjes Yahtzee en Yahoo, die nog maar heel kort geleden ook hier de kattenschool hebben doorlopen. Wees gerust: Jullie gaan het goed krijgen als het trio Sjuul, Sjakie en Sjarel.
Lief Zwabbertje, we wensen je een heel lang en gelukkig leventje toe en we hopen nog regelmatig wat van je te horen, want je hebt een blijvend plaatsje in ons hart veroverd.
Heel veel liefs van je opvangouders Ilse en Martin, en natuurlijk ook van ìPapa Biekjeî, Tommie, Sunny, Azrael, Pinto en Quivive.

Geplaatst op 09-11-2013
Zeno
23 - Opgrimbie

Dag kleine Zeno,
Je was pas vier weekjes jong toen je samen met je zusjes Zanthe en ZoÎ en je broertje Zwabber bij ons in de opvang kwam. Gedumpt op de camping, en eigenlijk nog veel te jong om zo plots bij jullie mama weg te zijn. Jullie konden ternauwernood lopen, nog helemaal niet zelf eten en hadden nog zoín grote behoefte aan nestwarmte. Vooral jij, omdat jij van het hele stel echt nog het babybroertje was. We hebben je Zeno genoemd dat is Grieks en betekent Zoon van Zeus. En Zeus is de oppergod, maar jij bent dan ook een goddelijk kereltje met een mooi wit-rode vachtje, helemaal volmaakt, alles erop en eraan en daarbij nog een knuffelkont ook.
Gelukkig heb je je goed kunnen aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Een dag of tien ging alles heel moeizaam, maar daarna verliep alles zoals het hoort en hadden jullie samen pret voor tien. De nestwarmte vonden jullie terug bij onze eigen kater BebÌca die niet wist wat hem overkwam met vier lebberende kittens aan zijn buik, maar hij onderging jullie gelaten. Hij raakte er ook vlug aan gewend en als een rechtgeaarde papapoes likte hij jullie steevast schoon en verzorgde hij jullie liefdevol. Van de andere katten kregen jullie tegelijkertijd les in ìHoe wordt ik een grote katî en vooral bij het vak ìkattekwaad uithalenî hadden jullie met zijn vieren veel plezier.
Je hebt op deze kattenschool dan ook glansrijk je diploma gehaald en daarna werd het tijd om te vertrekken naar een eigen gouden mandje. En dat heb je zeker gevonden bij Marijke, Jimmy en Lieske, waar je ook nog een wat ouder kattenvriendinnetje krijgt om je verder nog wat op te voeden.
Lieve Zeno, we wensen je een heel lang en gelukkig leventje toe en we hopen nog regelmatig wat van je te horen, want je hebt een blijvend plaatsje in ons hart veroverd.
Heel veel liefs van je opvangouders Ilse en Martin, en natuurlijk ook van ìPapa Biekjeî, Tommie, Sunny, Azrael, Pinto en Quivive.

Geplaatst op 09-11-2013
Jinx
24-As

Dag lieve Jinx,

wat was jij een bang katertje toen je hier pas kwam, samen met je zusje. Je was duidelijk geen mensen gewoon.
Met andere katten of de hond had je geen problemen.
Langzaam aan begon je dan toch te ontdooien en ons mensen meer en meer te vertrouwen. Je vond het zelfs heel leuk als we je op je buikje aaiden.
Daarom zijn we superblij dat je je gouden mandje hebt gevonden bij geduldige mensen met een leuke andere kat die je verder zal leren de mensen te vertrouwen.
We weten zeker dat met jou daar alles goed komt.

Veel speelplezier en een dikke kus,
Je opvanggezin,
Ester, Benny, Jamie, Noah & Ayden 

Geplaatst op 07-11-2013
Cujo
127 - Born

Deze kittens waren niet veilig op de plek waar ze verbleven. Hun moeder wordt gesteriliseerd en teruggeplaatst.

Ik ben Cujo, een piepklein verlegen meisje.
Ik heb even wat tijd nodig gehad om te wennen aan het leven bij de mensen.
Voordat ik bij mijn opvangmama kwam, leefden mijn broertjes en ik met onze moeder buiten.
Mijn broertjes hadden het zo gevonden, binnen enkele dagen lagen zij al heerlijk te kroelen met onze onze opvangmama.
Ikke niet hoor. Ik vond dat maar eng.
Nu zijn mijn broertjes inmiddels uitgevlogen en ben ik alleen achtergebleven.
Ik heb dus maar besloten dat ik ook maar eens toenadering tot de mens moet gaan zoeken.
Spinnen kan ik als de beste, keihard zelfs...daar hoef je me niet eens voor aan te raken.
Ik begin al te ronken en te trappelen als je enkel lief tegen me praat.
Ik voel me soms een beetje eenzaam zonder mijn stoere broertjes, maar als ik heel zielig ga piepen, dan krijg ik mijn portie aandacht wel.
Zoals je wel begrijpt, zoek ik ook nog een definitief plekje waar ik mag wonen.
Bij iemand die mij een beetje het tempo laat bepalen en eventueel nog een vriendje in huis heeft waar ik mee kan spelen.
Voor de rest heb ik niet veel nodig. Ik vermaak me uren met wat simpel speelgoed en ben geen moeilijke eter.
Ik ga er dus maar van uit dat het voor mij ook niet zo lang zal duren, voordat ik mijn vaste plekje zal krijgen.
Kom je eens kennismaken met mij?

 

Geplaatst op 04-11-2013
Tanga
137 - Kerkrade

Deze kittens zijn bij ons binnen gekomen via VZW Felix.

Ik ben Tanga en ik wil lippenstift!! Maar dat mag niet van mijn opvangmama en nu ben ik boos op haar! Ze zegt dat ik nog veel te klein ben en het bovendien helemaal niet nodig heb...Maar dat heb ik dus wel!! Want omdat ik een beetje druktemaker ben, dacht iedereen dat ik een jongetje was :-( Trouwens van mij zusje Kesha dachten ze dat ook, terwijl dat toch echt een zacht eitje is. Die durft niet eens te vragen voor make-up en boos zijn durft ze ook niet..Is echt een watje! Mama zei: jullie zijn mooi genoeg van jezelf! En dat is natuurlijk ook zo, maar een beetje make-up mag toch zeker wel....?!?
Wij zijn groot genoeg om op onze eigen poezelige voetjes te staan en zouden heel graag bij een lief iemand een baantje als gezelschapsdame willen krijgen. Als loon vragen we niet meer dan alleen kost, inwoning en een beetje make-up :-)

Geplaatst op 04-11-2013
Imenie
22 - Maastricht

Sorry, maar ik moet even mijn maskertje afzetten voordat ik iets kan vertellen.

Zo daar ben ik dan. Ik moet het een beetje stilletjes doen en vertellen, want mijn opvangmama mag nog niet in de gaten krijgen dat ik al een beetje om ben...
Toen ik haar ontmoette kon ik niets anders dan spugen, blazen en meppen. Ik vond het zo ontzettend eng allemaal, geen idee wat ze met me wilde doen. Voor hetzelfde geld werd ik weer terug gebracht naar die plek waar ik vandaan kwam. Ik wilde daar echt niet meer terug, want had toch vrij snel in de gaten dat het binnen veel beter vertoeven is dan buiten! Maar ja, om zo in 1 keer mijn maskertje af te zetten das ook weer zo wat he?

Dus ik had me bedacht om het een beetje rustig aan te doen en mijn opvangmama wat werk te bezorgen. Hihi. De eerste week kon ze me bijna benaderen, ik spuugde en mepte erop los. Toch bleef ze heel lief met me vertellen en tegen me praten. Ik vond haar stem toch heel erg gerustellend klinken.
Zo langzaamaan besloot ik iets van mezelf te laten zien en knipperde terug. Niet uit beleefdheid hoor, maar omdat ik het echt fijn vond. Die opvangmama wist ook niet van ophouden en ging gewoon door, heeft me zelfs geaaid en toen stond ik voor een keuze nl meppen, blazen of overgeven aan haar.
Zou ik dat laatste doen, dan zou mijn maskertje wel heel erg snel afvallen.
Dus meppen en blazen, maar ze ging gewoon door!
Ik moest echt mijn stembandjes in bedwang houden om niet te gaan spinnen. Maar jong dat is toch een partij lastig zeg, vooral omdat het zoooo heerlijk was. Ik ben inmiddels een weekje bij mijn opvangmama en ik voel dat ik echt mijn maskertje moet gaan afzetten. Ze heeft me door.
Ik geniet heel erg van de liefde en de aandacht, maar heb toch nog beetje tijd nodig om er echt aan te kunnen wennen. Nu spin ik eigenlijk meteen als ze tegen me praat en knipper meteen terug.
Ik vind haar echt lief!
Maar mijn opvangmama vindt dat ik nog niet op mijn eigen pootjes kan staan en blijf voorlopig nog bij haar en haar gezin met heel veel katten. Maar komen kennismaken mag altijd en dan beloof ik dat ik mijn maskertje zal afzetten.

Tot snel.
Een spinnetje van Imenie

Geplaatst op 03-11-2013
Loes
1 - Lanaken

De eigenaar van deze net bevallen poes en haar 3 kleintjes werd opgenomen in een kliniek. In zijn leegstaande huis werd nog 1x daags gevoerd, maar dit was natuurlijk geen goede situatie voor deze familie. Daarom mochten ze bij ons binnen komen.

Loesje kwam hier binnengetrippeld, met 3 kleine kittens, van hooguit een weekje oud.
En wat was loes een lieve mama, ze deed alles voor haar kleintjes.
Maar kleintjes worden groot, he Loes, over twee weekjes slaan ze hun vleugeltjes uit.
Dus nu is het tijd voor jou, mijn lieve schat.
Jij mag nu verwend worden met een gouden mandje,
want jij hebt een gouden hartje!
 
Loes is voor niemand bang, ze is een echte mensenvriendin.
Ze wordt graag gestreeld, ligt graag op de bank of op je schoot,
om tv te kijken en te spinnen.
Als ze je ziet, wil ze bij je zijn, ze is een echt knuffelpopje, altijd tevreden.
 
Als u haar wil adopteren, dan heeft u een schat voor het leven!!!
 
Laat deze kans niet schieten!! Wie zal het eerste bij haar zijn en haar meenemen naar huis??

Geplaatst op 03-11-2013
Yuki
8 - Urmond

Lieve Yuki
We weten nog goed hoe je binnenkwamen: dichtgeplakte oogjes, mager en een beetje vies. Na een badje hebben we je net zo lang met de handdoek drooggewreven tot je weer helemaal warm was, en daarmee was meteen de eerste band geschept!
Als kleinste van de drieling moest je hard werken voor je plaatsje bij je voerbak, maar je bent snel bijgetrokken, niet alleen je gewicht, maar ook je gezondheid. Je bent een heerlijk poesje, absoluut niet schuw en je kunt zo verleidelijk omhoogkijken dat niemand van ons het kon weerstaan om je even op te pakken en lekker te kroelen. In de laatste week voor je vertrek heb je nog veel kattengedrag geleerd van de grote kat hier in huis, en dat leverde zo vaak komische situaties op, dat zullen we niet snel vergeten.
Het was fijn Yuki, om je te mogen begeleiden naar het lieve, sterke en aanhankelijke poesje dat je nu bent, en daarmee ga je nu bij je nieuwe baasjes een hele mooie toekomst tegemoet.
We hebben heel erg veel plezier aan jou beleefd en hopen dat je nieuwe baasjes dit precies zo gaan ervaren!
Een dikke knuffel van je gastgezin.

Geplaatst op 03-11-2013
Dory
35 - Maasmechelen

Deze kittens komen uit Kwaadmechelen. De moederpoes werd gevoerd door de melder en beviel op 20 augustus van deze zesling. Moederpoes is helaas vertrokken en de melder kon de kittens niet houden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 03-11-2013
Dolfie
35 - Maasmechelen

Deze kittens komen uit Kwaadmechelen. De moederpoes werd gevoerd door de melder en beviel op 20 augustus van deze zesling. Moederpoes is helaas vertrokken en de melder kon de kittens niet houden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 02-11-2013
Louie
133 - Maastricht

Lieve Louie,
Een verhaaltje omdat jij geplaatst bent. Meestal zijn dit verhaaltjes met gemengde gevoelens. Fijn dat het gouden mandje gevonden is. Maar voor mij als gastgezin afscheid..
Jij kwam bij ons binnen, piepklein,1  weekje oud.  Zo klein hadden we nog niet gehad. We hebben dan de eerste dagen steun en uitleg moeten vragen bij zwerfkat, we vonden het maar spannend!!
Maar jij was een sterk kleintje en je groeide prima! Zoals de meeste hele kleintjes heb jij ook je tegenslagen moeten overwinnen. Je kreeg herpes aan je oogjes en we hebben je vele keren moeten zalven. Je vertrouwde ons en liet dat dus heel gewillig doen.
Nu ben je zo een 3 maandjes oud. Je weet niet beter dan dat je hier thuis hoort. Je speelt met de hond, slaapt bij onze eigen katten en bent druk in de weer met nieuwe opvangertjes. Hier ben jij helemaal in je element.
Wij moesten er steeds minder aan denken dat er een dag zou komen dat jij ons zou verlaten.
We zijn eens diep gaan nadenken. Er is nog wel een plekje hier…. We kunnen nog wel een katertje erbij hebben. De hond, de poezen, de mensen, iedereen is akkoord .
De beslissing viel dan ook snel, jij hebt je gouden mandje hier al staan, blijf die maar lekker gebruiken!
Lieve Louie, je enigste taken hier zijn  helpen de opvangertjes die nog komen een beetje wegwijs maken in het kattenleven. En de zen die zo duidelijk om jouw heen hangt door te geven. Ik weet zeker dat je die taken perfect gaat uitvoeren.
Wij gaan ons best doen jouw leven zo fijn mogelijk te maken.
Welkom louie , heerlijke knuffelkater van ons!!!!
Je gastgezin en nu adoptiegezin. Sonja Kreyns

Geplaatst op 02-11-2013
Zorba
46 - Schoten

 

Lieve Zorba

Vanmiddag ben jij vertrokken naar je nieuwe thuis.Wat hadden we het even moeilijk zeg…

Ons kleine zwarte bangeriske..  Weg..  Alleen op eigen pootjes moeten staan zonder de hulp van je broertjes..  We hadden het lastig hoor. Maar toen kwam jouw nieuwe baasje bij ons binnen en alhoewel je telkens als er bezoek kwam snel snel wegrende bleef je tot onze eigen verbazing netjes op mijn arm zitten en mocht ze je meteen aaien. Weliswaar met je oortjes wat plat en kleine verschrikte oogjes maar wat was jij flink zeg! Ja ja daar kwam dat stoere weer even boven he van toen je klein en dapper bij ons binnenkwam. Wij hebben alvast een goed gevoel. Alles stond netjes in het nieuwe huis al voor je klaar; een nieuwe krabpaal, speeltjes, een mandje…en een baasje dat ons beloofd heeft heel goed voor je te zijn en dat is wat we voor je wensten he. Wees niet bang Zorba, neem je tijd maar even om je nieuwe thuis rustig in je op te nemen, te wennen aan je nieuwe baasjes en pak al je stoerheid bij mekaar en laat je maar lekker verwennen daar! Je hebt het verdiend!

Liefs en dikke knuffels van je opvangmama’s en broer Zappa

Geplaatst op 02-11-2013
Nona
11 - Cadier en Keer

Dit kittentje werd vol met teken in de tuin van de grootouders van de melder gevonden.

Hallo mensen,
 
Ik wilde me even voor stellen.... mijn naam is Nona.
Ik heb die naam gekregen van de lieve mensen die mij hebben gevonden en dit is ook niet zomaar een naam.... In het Indonesisch betekent het "Lief klein meisje".
Nou schijn ik ook nog eens ècht een lief klein meisje te zijn hihi... word ik wel een beetje verlegen van hoor hihihihihi.
 
Ik heb de 2voeters horen zeggen: "dit moesten de mensen eens zien, wat een moppie!!".
Wat ze precies daarmee bedoelen snap ik nog niet maar ik kan je wel verklappen dat ik héél graag bij mensen ben en als je denkt mij te kunnen negeren dan heb je mooi pech... want dan ga ik heel hard roepen zodat je me wel aandacht moet geven maar dan beloon ik je wel gelijk met heel hard spinnen van blijdschap (bloos).
Dus je begrijpt natuurlijk wel dat ik op zoek ben naar héle lieve mensen die mij een gouden mandje willen geven en héél véél aandacht hihi.
 
Kom en maak gauw een afspraak met mijn pleegmama zodat ik jou ook mijn charmes kan tonen hihi (bloos).
 
pootje van Nona

Geplaatst op 02-11-2013
Roksy
110 - Tuddern (DE)

Hallo,

Mijn naam is Roksy, ik ben een mooie, getijgerde poes, Ze dachten hier eerst dat ik een mannetje was maar gelukkig heeft de dierenarts me geholpen door mijn opvangmama te vertellen dat ik een meisje ben. Ik woon nu in een gastgezin met een pleegbroertje en zusje, zij hebben al een nieuw thuis gevonden dus zij gaan mij nu verlaten, daarom ben ik nu extra hard op zoek naar een eigen huisje! Ik wil zo graag bij jou komen wonen! Heb jij een plekje voor mij? Bel dan snel met kattenbemiddeling, dan kan ik meteen met je mee! Ik lig graag bij je op schoot en hou van knuffelen. Bel je snel?

Liefs Roksy,

Geplaatst op 02-11-2013
Pieke
13 - Maastricht

Pieke je bent pas net weg en we missen je nu al. Er was altijd leven in de brouwerij met jou. Lekker spelen, rondrennen en de andere katten de stuipen op het lijf jagen door overal te voorschijn te springen. En als je uitgespeeld was lekker op schoot kruipen om vervolgens je motortje op vollen toeren te laten draaien. We hopen dat je een super mandje hebt gevonden en het goed kunt vinden met je nieuwe huisgenootjes en speelkameraadjes. 

Geplaatst op 01-11-2013
Dubai
10 - Sittard

Dag mijn lieve knuffelkont. Je bent zo’n leukerdje !! Je bent net vertrokken en meteen is het al stil in huis. We gaan je heel hard missen hoor!
Je gaat het druk krijgen met nieuwe vriendjes maken, je gaat bij 3 poezen en 2 honden wonen. En bij hele lieve mensen!
Ga maar een fantastisch leventje tegemoet.  En vooral blijf gezond, met je gevoelige darmen. En laat snel nog eens wat van je horen lieverdje.
 
Heel veel liefs van Timo,Danée,Leon en Sonja en natuurlijk van alle andere dieren hier!!

Geplaatst op 01-11-2013
Tipo
46 - Schoten

Lieve Tipo,

Jij was maar heel kort bij ons, maar in die 3 weekjes heb je ons mooi rond je pootjes gedraaid! Man man wat was en ben jij een flodderkont zeg.. Een echt schatje was je vanaf het eerste moment dat je hier uit je mandje kwam gekropen. Meteen vriendjes met de andere katten hier in huis en iedereen die bij ons op bezoek kwam werd ook direct door jou begroet. Jij bent echt allemansvriend! Maar sinds vandaag heb jij een nieuwe thuis gevonden. Ik zal dus ook dringend op zoek moeten naar een nieuwe huishoudhulp, want jij hielp overal waar je maar kon! Zette ik de strijkplank klaar, hup dan was je daar met je neusje tot bijna tegen het strijkijzer. En de stofzuiger…daar ben jij niet bang van he! En dan dweilen…jippie dat doe jij maar al te graag! achter de vod aan rennen, wegglibberen over de natte vloer KEI COOL. En samen met Zappa de bedden op dekken….LOL ! Maar dat mag je vanaf vandaag met je nieuwe huisgenootjes gaan doen he. Ze waren alvast op zoek naar een flodder en dat ben jij dus helemaal en speelkameraadjes … Het schijnt dat er 2 grote lieve loebassen van honden rondlopen maar jou kennende komt dat vast en zeker goed, want jij bent van niets of niemand bang en moest het wel zo zijn dan zoek je maar bescherming bij de andere poes daar in je nieuwe huisje.Het gaat je goed Tipo, geniet van je nieuwe leventje en laat af en toe nog eens van je kapriolen horen he!Liefs je opvangmama’s en al je poezenvriendjes

Geplaatst op 01-11-2013
Nanja
14 - Maastricht

Onze eerste opvangertjes Nanja en Sascha
 
Een tijde geleden zijn we benaderd geworden of we geen kitten opvang wilde doen.
Ik was meteen enthousiast,maar mijn man was in het begin een beetje sceptisch.
Uiteindelijk hebben we samen besloten om ons voor dit goede doel in te zetten.
Op een avond werden we gebeld of we twee kittens wilde opvangen,dit werd nanja en Sascha.
We hebben ontdek dat we dit met volle overgave willen doen,want wat is nog mooier,om in het
geval van Nanja en Sascha,die beide ziekjes waren toen we ze kregen,voor een goede
opvang te zorgen.Ook de liefde die je er voor terug krijgt is een mooie ervaring.
Want toen ze eenmaal weer op de been waren,hebben we ontzettend van ze genoten.
Het enige minpunt is uiteindelijk het afstaan,want je groeit natuurlijk wel naar elkaar toe.
Lieve Nanja en Sascha jullie hebben nu beide een gouden mandje gevonden,het gaat jullie beide goed.
 
 
Groetjes van jullie opvang Mamma en Pappa.

Geplaatst op 01-11-2013
Figaro
35 - Maasmechelen

Deze kittens komen uit Kwaadmechelen. De moederpoes werd gevoerd door de melder en beviel op 20 augustus van deze zesling. Moederpoes is helaas vertrokken en de melder kon de kittens niet houden.

Later meer gegevens.

Geplaatste honden

Geplaatst op 25-11-2013
Taya
H7- Maastricht

Taya heeft een droom; ze is al anderhalf jaar op zoek naar die ene persoon, haar kameraadje voor de rest van haar leven. Wat is er mis met Taya ? Nou, eigenlijk helemaal niets. Ze is aanhankelijk, lief en trouw. Doet alles voor haar baasje en is een ideaal gezelschapshondje.
Ze krijgt speciale voeding om haar allergie binnen de perken te houden en moet af en toe een badje met speciale shampoo krijgen, dan blijft ze helemaal in orde. Maar zeg nu zelf, zo erg is dat toch helemaal niet. De meeste honden moeten wel eens gewassen worden omdat ze zich vies gemaakt hebben.
En ach dat voer, goed voer is ook zuiniger in gebruik en heeft z'n voordelen in meerdere opzichten. Dat zal de echte hondenliefhebber niet tegenhouden. Ze lijkt alsmaar pech te hebben. Verder dan wat informatie geven, komen we meestal niet.
Inmiddels is Taya 11 jaar, maar heeft de vitaliteit van een jonge hond.
We hebben haar gelukkig al anderhalf jaar een goed leven buiten het betonnen asielhok kunnen geven, iets waar we geen seconde spijt van gehad hebben. We moeten er niet aan denken dat ze nog steeds in een asiel gezeten had. Ze was hier ongelukkig, hoe goed ze het ook met haar voor hadden.
Deze vrolijke, lieve meid verdient het in alle opzichten om nu eindelijk eens haar definitieve mandje te vinden.
Wie laat de wens van deze geweldige lieverd in vervulling gaan?

 Meer fotos

Geplaatst op 02-11-2013
Nel
H4 - Maastricht

Nel kwam 7 weken geleden bij ons binnen, nadat we haar hadden overgenomen van Noodasiel Kanaalzicht.
Ze had een behoorlijk trauma opgelopen, waarvan we dachten dat het maanden zou gaan duren om haar hier enigszins bovenop te krijgen. Inmiddels kunnen we u met vreugde mededelen dat het heel erg goed gaat met Nel.

Hallo lieve mensen,

Ik ben dus Nel, maar dat hadden jullie vast al begrepen.
De laatste weken is er nogal veel gebeurd in mijn leven.
Ik verhuisde naar mijn opvangmama's, nadat ik maanden in een kennel doorgebracht had.
De eerste dagen ben ik dan ook helemaal doorgedraaid van alle opgekropte frustratie en energie die uit mijn lijfje moest.
Na enkele dagen kalmeerde ik wat en was ik toch eigenlijk wel bang van al die nieuwe dingen.
Ik moest leren dat ik mijn speelgoed moest delen met andere honden, dat de handen van mijn opvangmama's niet eng waren,
maar juist bedoeld waren om lief voor mij te zijn.
Allemaal dingen die ik vergeten was na zo'n lange tijd best wel eenzaam te zijn geweest.
Ik deed mijn best, maar vond de rust niet om me over te geven aan de liefde van mijn opvangmama's.
Dit heeft even tijd nodig gehad, maar inmiddels mag ik toch wel zeggen dat ik de meeste dingen overwonnen heb.
Ik speel nu graag met de andere honden en ook kan ik genieten van lekker op de bank liggen, terwijl ik geaaid wordt.
onvoorstelbaar dat ik hier zo'n angst voor gehad heb.
Mijn opvangmama's denken dat ik vroeger in een huis met kinderen geleefd heb.. ze hebben het juist, hoor.
Lang geleden woonde ik in een gezin met kinderen.
Ik vind ze best leuk, maar ik wordt niet graag onverwachts vastgepakt, dan denk ik dat ik mezelf moet verdedigen,
dus liever geen kleine kindjes meer om me heen.
Grotere kinderen die al wat rustiger zijn is helemaal goed. Als ze dan ook nog met me spelen, ben ik helemaal tevreden.
Dat geldt trouwens ook voor de grote mensen die mij willen adopteren;
Ga maar vast aan je conditie werken, want je moet me bij kunnen houden. Ik hou van sprintjes trekken, zwemmen en balspellen,
dus ik hoop wel een beetje op een sportief typje. Kunnen we samen aan onze conditie werken.
Ik kan prima met, maar zeker ook zonder andere hondenvriendjes. Als mijn baasje maar genoeg tijd voor me heeft, ben ik tevreden.
Bij de juiste persoon ben ik er klaar voor.
Mail of bel je even naar bemiddeling voor mij?

Pootje van Nel

 

 

 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg