Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In AUGUSTUS 2013 hebben 58 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-08-2013
Mio en Mellow
133 - Maastricht

Mio, daar ga je dan, ons spookje, ons druk mannetje! Je kwam bij ons binnen en bracht gelijk leven in de brouwerij. Met jou erbij hadden we hele avonturen te vertellen. Je ging op vakantie, ook daar heb je de mensen en katten duidelijk jouw aanwezigheid laten merken!
Na de vakantie kreeg je er een vriendje bij, Mellow. Heerlijk, met hem kon je wild ravotten, samen eten en dan heel voldaan samen slapen!
Een lief meisje kwam kijken naar jou en was meteen verkocht! En dat niet alleen, ze zag jou en Mellow samen en vond dat dat zo moest blijven.
Het geluk kan voor jou niet op. Jij mag bij hele lieve mensen gaan wonen. Over een tijdje mag je daar ook buiten gaan spelen. En dat samen met je grote vriend Mellow!
Hier zullen we nog vaak aan je terug denken. Jij helpt ons daarbij. Als ik schoenen aantrek die aan de achterkant stuk gebeten zijn, of mijn gsm niet kan opladen omdat jij de lader stuk beet. Ja, je hebt genoeg kenmerken van jouw gedrag achter gelaten ;). Maar dan zie ik jouw altijd vrolijke koppie erbij, je “wat nu, is toch leuk”. Je o zo lieve houdingen als je sliep. Ondanks je wilde fratsen heb je ons hart gestolen en zullen we met heel veel liefde aan jouw denken!!
Jouw nieuwe baasje vindt jou leuk zoals je bent. Dus jongen, blijf lekker jezelf en geniet van je nieuwe leventje daar!

Heel veel liefs en dikke knuffel van je gastgezin, Sonja Kreyns.

Geplaatst op 31-08-2013
Mellow en Mio
133 - Maastricht

Lieve Mellow,
Vandaag is de grote dag voor jou, je vertrekt naar je nieuwe, eigen thuis!
Jij wist dat vanmorgen al, jij hebt je meteen maar verstopt.
Maar jongen toch, jij gaat naar een heel fijn plekje!
Een lief baasje, een tuin om in te spelen en …je grote vriend Mio mag mee!
Het word wel even wennen voor jou. Je houd niet zo van verandering of vreemde mensen om je heen, dat weten wij wel. Overdag hield je je meestal alleen met Mio bezig, niet met ons.
Maar in de nacht kroop je stiekem mijn kamer op. Dan kwam je zachtjes naast me liggen en hoorde ik je motortje aangaan! In de nacht kregen je kleine kitten vriendjes hier nog een flesje, dan kwam jij gezellig erbij zitten. Ik ga die gezellige nachtelijke momenten met jou missen hoor!
Nu ben je vertrokken. Die lieve mensen gaan jou de tijd geven om te wennen. En samen met Mio moet het toch prima lukken!
Geniet van je mooie leventje daar lieve Mellow, laat ze maar zien hoe zacht en zoet (Mellow) jij kan zijn!
Dikke knuffel van je gastgezin Sonja Kreyns.

Geplaatst op 30-08-2013
Ilion
25 - Aubel

Dit katertje werd gevonden langs de weg in Rodebos, Remersdael.

Dag lieve mensen, ik ben ilion!
Op een dag zat ik plots op een hele akelige plek, weet niet goed hoe ik daar terecht ben gekomen. ...Er kwamen rare dingen voorbij gevlogen, fietsers en auto's noemen ze dat geloof ik en ik wist niet goed welke kant ik uit moest rennen. Ik ben keihard gaan schreeuwen maar niemand hoorde me.... Totdat ik ineens iets heerlijks rook! Er kwam iets op me af gelopen en het is dat ik zooooveel honger had dat ik erg nieuwsgierig werd dus ben ik voorzichtig uit de struikjes gekropen. Wat was ik blij! Op de grond lag er ineens een verrukkelijk avondmaal dat ik meteen helemaal opgesmikkeld heb. Het meisje dat me wilde aaien leek me heel aardig en ik was niet zo bang van haar. We hebben samen een half uurtje voor de struikjes gezeten en daarna wilde ik best graag met haar mee.
Inmiddels ben ik enkele daagjes in mijn nieuwe huisje en al supersnel gewend. Het lijkt alsof ik hier al jaren woon. Ze vinden dat ik een stoer karakter heb en niet bang aangelegd ben maar dat wist ik natuurlijk al lang.
Mijn grote hobby is knuffelen, ik draai me in alle mogelijke bochten om maar geaaid te worden. Het liefst val ik daarna in slaap op schoot. Verder kan heel hard achter balletjes aanhollen en al flink klimmen. Het lijkt me leuk om een vriendje te krijgen dus heeft u al een sociaal, speels soortgenootje, denkt u dan even aan mij?

Geplaatst op 29-08-2013
Shady en Gracy
120 - Schinnen

Dit gezinnetje werd gevonden in Olen/Herentals op een plek waar blijkbaar heel wat katten gedumpt worden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 29-08-2013
Gracy en Shady
103 - Herk de Stad

Dit gezinnetje werd gevonden in Olen/Herentals op een plek waar blijkbaar heel wat katten gedumpt worden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 28-08-2013
Bugsy (konijn)
127-Born

Knibbel knabbel knuisje
Bugsy zoekt een huisje!

Dag allemaal, ik ben Bugsy en neen ik ben geen kitten vermomd als konijn, ik ben het echt, helemaal 100 % koddig en schattig, een echte flappie.
Ja, je maakt wat mee in de vzw, mijn broer Gompy en mijn zusjes Catootje en Knofje zijn de kindjes van papa Koos en mama Kaatje.
Mama was al zwanger van ons toen we bij de katjes mochten logeren, het bevalt ons hier wel, maar binnenkort mogen wij het nest verlaten voor de grote spannende wereld vol ontdekkingen.
Ik ben een knappe verschijning, een lief manneke. Ik zoek een fijn baasje waar ik mag samenhupsen met nog een flappie, want ik word een beetje eenzaam in mijn eentje. Ik zoek dus een match en in de tussentijd amuseer ik me met lekkere appeltjes, een hapje witlof en snuif ik de geur op van heerlijk vers hooi. Mijn hele familie is trouwens op zoek hoor, maar ik eerst!!
Tot binnenkort? Dag! Knuffel van Bugsy
 

Geplaatst op 28-08-2013
Loyson en Calster
39 - Maastricht

Dag kabouters, daar gaan jullie al! Twee weken geleden werden jullie achtergelaten bij een dierenwinkel en zo kwamen jullie bij ons terecht. We hebben van jullie genoten, wat een heerlijke katjes zijn jullie! Binnen een paar dagen hadden jullie Splinter geadopteerd als vader en samen zetten jullie het huis op stelten. Stiekem verzuchtten we dat het maar lang mocht duren voor er iemand jullie wilden hebben, maar daar ging de telefoon al. Lieve Loyson en lieve Calster, graag hadden we nog langer van jullie gezelligheid genoten, maar we weten dat jullie nu met de neus in de boter zijn gevallen. Veel plezier in Antwerpen, in jullie nieuwe gezin met drie leuke meiden!
Dikke kus, André, Liselot en Splinter

Geplaatst op 28-08-2013
Calster en Loyson
39 - Maastricht

Dag kabouters, daar gaan jullie al! Twee weken geleden werden jullie achtergelaten bij een dierenwinkel en zo kwamen jullie bij ons terecht. We hebben van jullie genoten, wat een heerlijke katjes zijn jullie! Binnen een paar dagen hadden jullie Splinter geadopteerd als vader en samen zetten jullie het huis op stelten. Stiekem verzuchtten we dat het maar lang mocht duren voor er iemand jullie wilden hebben, maar daar ging de telefoon al. Lieve Loyson en lieve Calster, graag hadden we nog langer van jullie gezelligheid genoten, maar we weten dat jullie nu met de neus in de boter zijn gevallen. Veel plezier in Antwerpen, in jullie nieuwe gezin met drie leuke meiden!
Dikke kus, André, Liselot en Splinter

Geplaatst op 27-08-2013
Esteban
9 - Zoetermeer

Lieve Esteban, dinsdag was dan jouw grote dag. Jouw gezin kwam je ophalen om een mooi leven bij hen te krijgen. Je was zo ziek en bangig toen je bij mij kwam. Met geduld, de speelmomenten en vooral jou het tempo laten bepalen maakt dat je nieuwsgierig werd naar de wereld en dat je ook al snel lekker aan het spelen en ravotten was. Met je nieuwe gezin was het eigenlijk al snel duidelijk. Jij was het voor hen en zij voor jou. Ik heb inmiddels al gehoord dat je het heerlijk naar je zin hebt daar. Daar ben ik superblij om. Geniet ervan lieverd en wordt maar een grote sterke vent.

Liefs en dikke kus Carla en Dennis

Geplaatst op 26-08-2013
Polle
15 - Maastricht

Dag lieve Polle,

Een fijn gezin uit Bilzen kwam je halen. Jij bent hun eerste kat ooit, dus leer hun maar hoe het allemaal werkt jongen. Ik wens je een heel fijn en gelukkig leventje toe, want dat verdien jij !
Je bent een schat van een katertje die ons achterna liep en altijd maar in de buurt wilde zijn.
Tis dat we zelf al 4 katten hebben, maar anders…
Maar nu zit je goed en ik hoop heel snel wat foto’s van je te krijgen !
Jij zult ieders hart weten te stelen, net zoals je bij ons hebt gedaan, bij ieder van ons !

Het ga je goed kereltje, een dikke knuffel van ons allemaal !!!

Je opvanggezin Wijenberg

Geplaatst op 25-08-2013
Freggel
103-Herk-de- Stad

Ja, ja, ja en ja

Ja, ik kan met alles, kom me maar halen! Dat moest ik toch zeggen? Wat? Ik moet het een beetje leuk inkleden anders kom ik niet aan de man? Jemig, zijn jullie zo. Oke dan (zet grote ogen op van ongeloof).
Goed, ik, Freggel, zit hier dus al super lang in de opvang, even tellen... ja toch al 9 maanden. Niemand, maar dan echt niemand he is naar me komen kijken. Gelukkig gaat mijn zelfvertrouwen niet omlaag, sterker nog... ik leg het naast me neer, of zoals in de boekjes staat " laat het los". Ik laat het zeker los, want er valt zoveel te ontdekken in het leven.
Ik ben een een flierefluiter. Honden, katten, mensen, ik match met iedereen, was ik een mens geweest dan was ik zeker sociale dingen gaan studeren. Stort je hartje bij me uit, mijn positiviteit is grenzeloos.
Ik ga al huppelend door het leven, alles wat ik tegenkom is mijn vriend, en als ik naar de wolkjes kijk, dan zie ik de zon. Het glas is niet half leeg, maar half vol.
Af en toe heb ik wel eens een snottebel, zomaar even en dan is het weer gedaan!
Soms ben ik wel eens verdrietig weet je, dat mag je best weten. Ik weet niet wat het is, zijn mijn looks niet goed genoeg of plak ik niet goed op een foto? Er is gewoon geen interesse.
Ergens is er toch iemand die een grote woef heeft, een mauw, een weet ik wat. Ik weet dat mijn hartje zuiver is en ik echt veel te bieden heb. Neem mij!
Geplaatst op 25-08-2013
Henk
43 - Rotterdam

Henk is lang een pechvogel geweest. Hij heeft tijden rondgezworven en was moeilijk te vangen. Nadat dit eindelijk gelukt was, moest Henk meerdere keren verhuizen, omdat er steeds geen plek meer voor hem was. Dat heeft zijn zelfvertrouwen flink aangetast. Daarnaast bleek hij verschillende medische problemen te hebben; HCM, diabetes en een beschadigd oog. We hebben tijd noch moeite gespaard om hem er bovenop te helpen. Uiteindelijk is ook dat gelukt; zijn hartprobleem is onder controle, zijn bloedwaarden zijn goed en zijn oogje is verwijderd. Maar zijn grootste probleem, hoe het ideale gezin voor hem te vinden, leek maar niet opgelost te kunnen worden. We zochten voor hem een gezin waarin hij alle tijd zou krijgen om uit zijn schulp te kruipen, waarin hij geen drukke soortgenootjes om zich heen zou hebben en waarin alle aandacht zou zijn voor zijn medische situatie. Dit gezin leek niet te vinden. Tot gisteren! Henk is gisteren eindelijk naar zijn definitieve thuis gegaan. Zijn nieuwe eigenaren zijn volledig toegewijd aan hem en zijn gezondheid. Ze kunnen hem een rustig huis bieden met maar één oudere soortgenoot, waar Henk alle tijd krijgt om zijn zelfvertrouwen terug te krijgen. Wij zijn echt dolblij met deze plaatsing en zijn er 100% van overtuigd dat Henk alles zal krijgen wat hij nodig heeft om nog een lang en gelukkig kattenleven te kunnen hebben.

Henk, we hopen dat je je snel zult realiseren dat je geen pechvogel meer bent. Je bent nu één van de grootste geluksvogels die we in lange tijd hebben gehad!!!

Geplaatst op 25-08-2013
Kobe
132 - Riemst

Dag mijn lieve kleine ventje,
 
Voor jou is ook de grote dag aangebroken dat je naar je "gouden mandje" vertrekt.
De 4de keer is de goede keer voor jou.
Jij was zowat het babytje tussen je broers en zus, had ietwat meer aandacht nodig.
We hoefden maar op de bank te zitten of je was er ook om je bij ons te nestelen.
Je houdt ervan om geknuffeld en betutteld te worden.
Je bent terechtgekomen bij hele lieve mensen, en ik heb al foto's van je gekregen.
Zo te horen heb je het er helemaal naar je zin, ik had niet anders verwacht.
We missen je hier enorm, vooral opvangpapa Chris.
Maar jouw geluk gaat voor, en dat gunnen we je van harte.
Misschien komen we nog eens op bezoek bij jou.
Het ga je goed ventje, dikke kus van ons xxx
 
Je opvangouders Bina en Chris

Geplaatst op 25-08-2013
Storm
31 - Stein

Hallo daar ben ik weer!
Ken je me nog ik ben Storm, het tijgertje van de drie musketiers. En weet je wat…. ik heb een baasje gevonden! Twee lieve mensen hebben mij geadopteerd. Wat bof ik he, in mijn nieuwe huis woont al een katje, maar ik weet zeker dat we goede vriendjes worden.
Jammer genoeg hebben mijn broertjes Mickey en Sky nog geen baasje gevonden. Sky en Mickey waren eerst erg schuw maar zijn nu ook net als ik dol op aandacht. Mickey vind het heerlijk om geaaid te worden en Sky is zo nieuwsgierig! Ik hoop dat hun net als ik snel een goed baasje vinden.
Zo ik ga er maar eens vandoor, Nog bedankt voor het delen van onze foto. Jullie hebben me onwijs goed geholpen om een nieuw baasje te vinden. Een vriendelijke poot van Storm

Geplaatst op 24-08-2013
Kick
22 - Maastricht

Deze kittens kwamen aanlopen bij een mevrouw die al 17 katten had. Bij haar gedumpt?

Ja, ja ik ben een zwart dametje van 4 weken oud. Maar zie er toch Kicks uit hé? Mijn naam betekent de gehoornde en laat ik nou 2 hoorntjes verstopt hebben ergens. Ik ben duivels lief en kijk ook zeer ondeugend uit mijn oogjes, zegt mijn opvangmama...
Ik ben samen met mijn zusje Bodo gevonden door een hele lieve mevrouw, die helaas niet voor ons kon zorgen. Door haar zijn we nu in een opvanggezin terecht gekomen. Nou en in wat voor gastgezin! Hier loopt me toch wat rond! Allemaal grote harige beesten die wel met me komen neuzen en met me spelen. Zouden ze hetzelfde zijn als ik?
Hmm nou ja, ik heb tijd genoeg om daar achter te komen. Ik ben nog klein hé, net 4 weken oud. Ik moet heel veel slapen en eten, dan word ik groot en sterk. Zouden mijn hoorntjes dan ook mee groeien?
Ik ga weer lekker een klein dutje doen met mijn zusje Bodo.
Tot snel.

Liefs van Kick

Geplaatst op 24-08-2013
Bodo
22 - Maastricht

Deze kittens kwamen aanlopen bij een mevrouw die al 17 katten had. Bij haar gedumpt?

Mijn naam betekent de boodschapper.
Ik ben samen gevonden met mijn zusje Kick door een hele lieve mevrouw, die helaas niet voor ons kon zorgen. Maar ik heb haar in haar oor gefluisterd, een boodschap? Dat er vast wel iemand anders was die voor ons zou kunnen zorgen. Ze begreep de boodschap en is meteen gaan rondbellen.
Uiteindelijk zijn we in een heel lief gastgezin terecht gekomen. Een klein paleisje hebben we hier. Alles krijgen we, eten, drinken en een heerlijk hoekje om te slapen en te dutten.
Ik ben net 4 weken oud en moet dus nog heel erg goed gaan groeien. Mijn opvangmama noemt me ook niet voor niets " minike". Ik houd erg van knuffelen en vind het ook heerlijk om bij mijn opvangmama te liggen. In de bench lig ik lekker met mijn zusje op een paar knuffels.
Ik ga nog een klein tukje doen, heb mijn buikje weer lekker vol.

Tot de volgende boodschap.

Liefs van Bodo

Geplaatst op 24-08-2013
Priya
102 - Brunssum

Dag lieve Priya, Dalton, Mima en James,

Op facebook hebben jullie de harten van veel mensen gestolen. Maar niet alleen op facebook, ook van ons.
We zullen jullie missen maar we zijn ervan overtuigd dat jullie alle 4 een hele fijne toekomst krijgen met veel liefde
en daar doen we het tenslotte allemaal voor.

Dag bengels van ons.

XXXX
Harry, Anki, David en Jamo
(en natuurlijk de beesenboel)

Geplaatst op 24-08-2013
Yindee
22 - Maastricht

Dit kitten is het zusje van Bodo en Kick en werd wat later bij ons binnen gebracht.

Ik heet Yindee, dat hoop en geluk betekent...
Ik heb al die weken hoop gehouden dat ik toch gevonden zou worden met mijn broertje Ravi. We woonden in de bosjes en kregen daar te eten van lieve mensen. Maar het is toch een hard leven hoor zo op straat. Je ziet dan andere katten gezellig zitten achter een raam en dacht er moet toch ook een andere wereld zijn?
En ineens had ik geluk...geluk dat ik, eigenlijk stom, in een kooi ben gelopen. Tja er stond eten en ben mijn neus achterna gegaan, want ik had honger. Ik raakte wel even in paniek, want kon er niet meer uit.
Ravi is zo geschrokken dat hij weg gerend is en ik heb hem niet meer gezien. Door dit hele avontuur ben ik een beetje van de wap en vind alles nog beetje eng. Woon nu ook in een opvanggezin en slecht heb ik het niet hoor. Lekker bedje, eten, drinken en kan lekker spelen. Maar het is gewoon nog allemaal beetje eng. Ik heb erg de tijd nodig om te wennen aan alles. Mijn opvangmama zegt dat het allemaal wel gaat komen en dat ik op mijn eigen tempo moet wennen aan alles. Ineens ben ik alleen en heb daar altijd met mijn broertje gewoond. Maar als ik begin te roepen, dan praat mijn opvangmama met zachte stem terug en word daar toch wel weer wat rustiger van.
Heel voorzichtig laat ik me al beetje aaien en stiekem vind ik dat toch best prettig. Maar kan dat nog niet laten merken, omdat het toch beetje eng is..
Ik had wel de verrassing van mijn leven toen mijn broertje Ravi ineens voor mijn neus stond. Ik was helemaal blij en ondanks dat hij vreselijk stonk, moest ik toch meteen zijn koppie wassen. Dus eindelijk zijn we weer samen!
Ik heb gewoon tijd nodig en hoop dat jullie me die geven.
Tot over een tijdje misschien...

Prrrrr van Yindee

Geplaatst op 23-08-2013
James
102 - Brunssum

Dag lieve Priya, Dalton, Mima en James,

Op facebook hebben jullie de harten van veel mensen gestolen. Maar niet alleen op facebook, ook van ons.
We zullen jullie missen maar we zijn ervan overtuigd dat jullie alle 4 een hele fijne toekomst krijgen met veel liefde
en daar doen we het tenslotte allemaal voor.

Dag bengels van ons.

XXXX
Harry, Anki, David en Jamo
(en natuurlijk de beesenboel)

Geplaatst op 23-08-2013
Dalton
102 - Brunssum

Dag lieve Priya, Dalton, Mima en James,

Op facebook hebben jullie de harten van veel mensen gestolen. Maar niet alleen op facebook, ook van ons.
We zullen jullie missen maar we zijn ervan overtuigd dat jullie alle 4 een hele fijne toekomst krijgen met veel liefde
en daar doen we het tenslotte allemaal voor.

Dag bengels van ons.

XXXX
Harry, Anki, David en Jamo
(en natuurlijk de beesenboel)

Geplaatst op 23-08-2013
Mima
102 - Brunssum

Dag lieve Priya, Dalton, Mima en James,

Op facebook hebben jullie de harten van veel mensen gestolen. Maar niet alleen op facebook, ook van ons.
We zullen jullie missen maar we zijn ervan overtuigd dat jullie alle 4 een hele fijne toekomst krijgen met veel liefde
en daar doen we het tenslotte allemaal voor.

Dag bengels van ons.

XXXX
Harry, Anki, David en Jamo
(en natuurlijk de beesenboel)

Geplaatst op 21-08-2013
Penny
42 - Maastricht

Kleine Penny,
Je hebt lang moeten wachten op een eigen plekje. Gelukkig heb je dit nu gevonden!
De tijd dat je bij ons was hebben we van je genoten. De stress is langzaam uit je lijfje gezakt en je bloeide zienderogen op. Je genoot van de buitenlucht en vroeg af en toe onze de aandacht door op schoot te springen, kopjes te geven en heerlijk te spinnen.
Lieve Penny, wen maar snel aan je nieuwe thuis.
Helene

Geplaatst op 20-08-2013
Kaatje (konijntje)
127 - Born

Hallo, ik ben Kaatje.

In februari ben ik samen met drie soortgenootjes in opvang gekomen.
We zijn gevonden in een schuurtje van een leegstaand huis.
Na drie weken in opvang ben ik bevallen van vier prachtige kindjes.
Mijn twee meisjes zijn inmiddels al uitgevlogen en mijn twee stoere jongens hebben nu samen een apart verblijf gekregen,want je weet hoe dat gaat bij ons konijntjes, he.
Ik heb mijn taak als moeder goed volbracht. Het was een hele opgave, maar ik heb mijn kindjes 3 maanden mogen verzorgen. Dat geluk heeft niet iedere konijnenmoeder.
Nu kan ik wat aan mezelf gaan denken en weer wat onsjes aankomen. Dat zal vast gaan lukken, want ik eet graag wat ze me hier voorschotelen. Het is een waar konijnenparadijs hier. Toch mis ik nu iets in mijn leven nl: een gezellige, knappe man waar ik de rest van mijn leven mee mag samenwonen.
Wel graag een je-weet-wel man, want ik wil absoluut geen kindjes meer.
Heb jij een knappe konijnenman die op zoek is naar een ware beauty? Stop dan maar met zoeken, je hebt me immers gevonden.

Indien u interesse heeft in Kaatje of een van de andere konijntjes, mag u altijd uw eigen konijn meebrengen om te zien of het klikt.

Geplaatst op 19-08-2013
Onslow
26 - Stein

Dag lekkere mazzelkat die je bent,

Jij ben vandaag vertokken naar je gouden mandje.
Na slechts 4 weken bij ons in huis ben je al geplaatst.
Ondanks dat het kitten seizoen is hebben ze bewust voor jou gekozen.

Bij ons in huis was je niet op je gemak.
Je vond geen van onze katten leuk.
Je had stress.
De hond van een vriendin vond je wel leuk.

En ons eten vond je het einde.

Je nieuw gezin vindt dit helemaal top.
Een wandelende stofzuiger en afwasmachine.
Dus mag je mee genieten van hun culinaire hoogstandjes.

Je heb nu rust, geen andere katten alleen een hond. (en die vind je al leuk).
Je baasje belde net dat je heel relaxed door het huis loopt en de hond prima vindt.
Als de koelkast open gaat ben je meteen in de keuken.
Dus je hebt je draai al aardig gevonden!

Lieve knuffel geniet van je nieuwe huisje.

Groetjes van je opvanggezin
Silvia, Jos en Myrthe

Geplaatst op 18-08-2013
Fredje
47 - Duffel

Hoi, ik ben Fredje en ik wil jullie even heel goed nieuws laten weten... Op 5 juni kwam ik binnen bij vzw Zwerfkat in Nood. Mijn wilde zwerversleven was ineens gedaan. Ik werd aangereden en belandde eerst in de dierenkliniek en dan bij mijn opvangmama. Daar verbleef ik 6 weken in een bench, omdat ik een bekkenbreuk had van het ongeval, en aldus zo weinig mogelijk mocht bewegen. 
Ik moet eerlijk toegeven, ik was ne wilden tijger! Aanvallen, blazen, grommen ... jaja ... been there, done that!  Maar mijn opvangmama gaf niet op, gelukkig! Ze bracht uren met me door naast mijn bench, verschoonde dagelijks mijn kattenbakje en gaf me altijd veel lekkers te eten. Na zes weken heeft ze het erop gewaagd om me los in huis te laten... en ja ... ik dacht ... het is nu of nooit he. Dus ik heb mijn wilde haren van me afgesmeten, en geloof het of niet, ik ben een echte knuffelkat nu ... en ik heb het hartje van mijn opvangmama volledig gestolen :-)  En jaja, vandaag vertelde ze me dat ik voor altijd bij haar mag blijven wonen ... geweldig toch he!!

Geplaatst op 18-08-2013
Pieke
15 - Maastricht

Lieve Pieke,

Samen met je broertje Polle kwam je hier binnen en al snel bleken jullie hele lieve kereltjes.
Jij kreeg je gouden mandje bij een hele leuke familie in Maastricht en als gezelschap zijn daar nog 2 honden en 2 katten. Ik weet zeker dat je je hier snel op je gemak zult voelen en ik wens je een heel gelukkig leventje toe….

Knuffel van je opvangmama Lilian

Geplaatst op 18-08-2013
Ashley
103 - Herk de Stad

Dit gezinnetje werd gevonden in Olen/Herentals op een plek waar blijkbaar heel wat katten gedumpt worden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 16-08-2013
Atlas
51 - Aalst

Deze kittens werden in Zaventem gevonden.

Hey, ik ben Atlas. Ik werd samen met mijn zusje en broertjes gevonden in Zaventem. Onze mama hebben we niet echt gekend. We waren nog zo klein, amper een paar dagjes jong.

Nu worden we verzorgd door onze opvangmama. Die geeft ons een flesje en leert ons vleesjes eten. Maar in vind vleesjes nog niet lekker. Geef mij maar een flesje met lekkere melk. Ik zal later wel vleesjes eten zodat ik groot en sterk word.

Natuurlijk weet je waar mijn naam vandaan komt! Atlas, de god die de wereld op zijn schouders draagt. Dat moet wel een stoere kerel geweest zijn. Zou ik zo stoer kunnen worden? Dan zal ik toch vleesjes moeten leren eten!!

Ik ben het broertje van Athena en Hera. En zoals mijn zusjes zou ik graag een mooie thuis vinden bij mensen die mij heel goed verzorgen. Die met mij willen spelen, mij verwennen en nog zo veel meer.

Ik, van mijn kant, ja, dat verklap ik lekker nog niet. Kom eerst maar eens kijken, als je durft??????

Geplaatst op 15-08-2013
Argus
51 - Aalst

Deze kittens werden in Zaventem gevonden.

Hey, ik ben Argus. Ik werd samen met mijn zusje en broertjes gevonden in Zaventem. Onze mama hebben we niet echt gekend. We waren nog zo klein, amper een paar dagjes jong.

Nu worden we verzorgd door onze opvangmama. Die geeft ons een flesje en leert ons vleesjes eten. Maar in vind vleesjes nog niet lekker. Geef mij maar een flesje met lekkere melk. Ik zal later wel vleesjes eten zodat ik groot en sterk word.

Argus,de god met de 100 ogen, een monsterachtige reus. Daar komt mijn naam vandaan. Mooi toch? En weet je, ik ben ook de grootste van ons alle vier. Je hebt toch al kennis gemaakt met Athena, Hera en Atlas?

Ik kon ook als eerste mijn oogjes open doen, rechtop staan en rondwandelen. Al is dat laatste nog wat wankel.

Ik ben een pienter baasje en ik weet ook al wat ik wil. Ja, een mooie toekomst bij een hele lieve familie. Misschien samen met één van mijn zusjes of met mijn broertje?

Willen jullie die familie zijn?

Geplaatst op 15-08-2013
Dotje
5 - Maastricht

Na een aantal vrolijke weken bij ons, mag Dotje met enige vertraging eindelijk naar haar nieuwe plekje. 2 kinderen en hun moeder die helemaal weg van haar waren en door pech en ziekte lang moesten wachten om haar eindelijk in hun gezinnetje op te kunnen nemen. Na een laatste kopje en snorretje hupte ze vanzelf in haar reismandje en weg was ze.
 
Dank je Dotje voor de leuke tijd, je broertje, zusje en ik zullen je heel erg missen! Veel geluk op je nieuwe plekje,
ik heb er alle vertrouwen in dat je erg gelukkig zult worden daar!

Geplaatst op 15-08-2013
Spikkel
136 - Maastricht

Dit kitten werd langs een weg in Neeroeteren gevonden.

Hallo allemaal!
Ik ben Spikkel. Een ontzettend schattig katertje al zeg ik het zelf. Mijn opvangmama is helemaal verliefd op mij. Kan ik haar niet kwalijk nemen want ik ben namelijk een ontzettende knuffel en schijnbaar vinden jullie mensen dat heerlijk. Ik doe dan ook niets liever dan bij je op schoot liggen en je kusjes geven. Uiteraard moet er ook tijd gemaakt worden om lekker te ravotten, ik ben immers nog een ukkie, maar daarna kom ik weer lekker bij je liggen.      
Ook  ben ik al vriendjes met de hond en katten hier. Houd jij ook van knuffelen, kusjes en spelen, kortom van gezelligheid? Dan moet je mij snel komen bezoeken!

Kusje van Spikkel.

Geplaatst op 15-08-2013
Kees en Koos
132 - Riemst

Dag mijn 2 lieverdjes,

Wat waren jullie met je broer en zusje een aangenaam nestje om in huis te hebben.
Jullie zijn zo aanhankelijk, speels, maar vooral zo lief!
We moesten maar naar jullie kijken en het spinnen begon, en hoe? Jullie vonden het heerlijk om betutteld te worden, genieten doen jullie als geen ander. Om te eten waren jullie er als de kippen bij, zo mooi om te zien….ieder aan zijn eigen bakje.
Het motortje draaide constant als jullie wakker waren en aan het spelen.
Vandaag is de dag gekomen dat jullie samen naar je “gouden mandje” zijn vertrokken.
Ik heb al het goede nieuws ontvangen dat jullie je meteen thuis voelde, goed gegeten, spelen, slapen….helemaal ontspannen. Ik weet zeker dat jullie beide een reuze leuke toekomst tegemoet gaan.
Kees en Koos, wij missen jullie enorm, maar we gunnen jullie van  ganser harte je “nieuwe thuis”.
Een hele dikke knuffel en aai over jullie kopje,
Van je opvangouders Bina en Chris xxx

Geplaatst op 15-08-2013
Koos en Kees
132 - Riemst

Dag mijn 2 lieverdjes,

Wat waren jullie met je broer en zusje een aangenaam nestje om in huis te hebben.
Jullie zijn zo aanhankelijk, speels, maar vooral zo lief!
We moesten maar naar jullie kijken en het spinnen begon, en hoe? Jullie vonden het heerlijk om betutteld te worden, genieten doen jullie als geen ander. Om te eten waren jullie er als de kippen bij, zo mooi om te zien….ieder aan zijn eigen bakje.
Het motortje draaide constant als jullie wakker waren en aan het spelen.
Vandaag is de dag gekomen dat jullie samen naar je “gouden mandje” zijn vertrokken.
Ik heb al het goede nieuws ontvangen dat jullie je meteen thuis voelde, goed gegeten, spelen, slapen….helemaal ontspannen. Ik weet zeker dat jullie beide een reuze leuke toekomst tegemoet gaan.
Kees en Koos, wij missen jullie enorm, maar we gunnen jullie van  ganser harte je “nieuwe thuis”.
Een hele dikke knuffel en aai over jullie kopje,
Van je opvangouders Bina en Chris xxx

Geplaatst op 15-08-2013
Rosito en Benito
9 - Zoetermeer

Ja ja jongens, jullie dag is gekomen op donderdag 15 augustus. Ik heb jullie 16 juli met jullie 2 broers en zusje opgehaald. Allemaal erg ziek en zwakjes. Ik heb hele dagen gepoetst en voor jullie mogen zorgen.
Rosito, jij was er snel wel weer klaar voor. Klaar om de wereld te verkennen en te ontdekken. Je was voor niets bang. Lekker speels en bijdehand. De term brutalen hebben de halve wereld gold echt voor jou.
Benito, jij lag wat langer in de lappenmand. Je klonk erg vol in de borst en ik moest je regelmatig laten stomen wat je niet zo leuk vond. Maar ook jij knapte op. Soms nog een beetje bang maar het spelen en kroelen won het vaak van je schrik.
Ik weet nog dat ik het bericht kreeg dat er potentiele baasjes kwamen voor jou Benito. Ze vonden jou zo lief dat was aan alles te zien. En toen kwam jij Rosito, je kwam, je zag en (over)won de harten van je potentiele baasjes!
En toen kwam de dag. Ik moest jullie loslaten, mijn lieve kleine mannekes.  Jullie hebben nu superlieve mama's die voor jullie zorgen. Zij hebben laten weten dat het goed met jullie gaat .
Ik zal jullie missen maar ook altijd met een lach aan jullie denken.

Een hele dikke xxx van mij en je opvangpapa.
Liefs Carla en Dennis

Geplaatst op 15-08-2013
Benito en Rosito
9 - Zoetermeer

Ja ja jongens, jullie dag is gekomen op donderdag 15 augustus. Ik heb jullie 16 juli met jullie 2 broers en zusje opgehaald. Allemaal erg ziek en zwakjes. Ik heb hele dagen gepoetst en voor jullie mogen zorgen.
Rosito, jij was er snel wel weer klaar voor. Klaar om de wereld te verkennen en te ontdekken. Je was voor niets bang. Lekker speels en bijdehand. De term brutalen hebben de halve wereld gold echt voor jou.
Benito, jij lag wat langer in de lappenmand. Je klonk erg vol in de borst en ik moest je regelmatig laten stomen wat je niet zo leuk vond. Maar ook jij knapte op. Soms nog een beetje bang maar het spelen en kroelen won het vaak van je schrik.
Ik weet nog dat ik het bericht kreeg dat er potentiele baasjes kwamen voor jou Benito. Ze vonden jou zo lief dat was aan alles te zien. En toen kwam jij Rosito, je kwam, je zag en (over)won de harten van je potentiele baasjes!
En toen kwam de dag. Ik moest jullie loslaten, mijn lieve kleine mannekes.  Jullie hebben nu superlieve mama's die voor jullie zorgen. Zij hebben laten weten dat het goed met jullie gaat .
Ik zal jullie missen maar ook altijd met een lach aan jullie denken.

Een hele dikke xxx van mij en je opvangpapa.
Liefs Carla en Dennis

Geplaatst op 15-08-2013
Jawa
120 - Schinnen

Deze kittens werden geboren in de tuin van de buurman van de meldster, maar die moest er niks van hebben. Zo toog mama met haar kittens naar de tuin van de meldster. De meldster heeft ze enkele weken gevoerd, maar haar eigen kat werd erg gestresst van de aanwezigheid van het gezinnetje, want mama Sambal verdedigt haar kindjes met vuur. Nu is de hele familie lekker in ons gastgezin.

Hallo,

Ik ben Jawa, een dochtertje van Sambal. Mijn mama, broers en ik woonden eerst buiten, maar nu wonen we bij mensen. Ik vind mensen nog een beetje eng. Maar soms hebben ze zo'n magisch ding vast, ze noemen het een verenstokje, of een speelhengeltje, of een laserlampje. Dan kom ik meteen spelen! Dan ravot ik ook gewoon over hun benen heen en dan zijn ze een stuk minder eng. Soms aaien ze tijdens het spelen over mijn ruggetje, maar dan spring ik gauw met een paar bokkensprongen weg hoor, dat vind ik nog niet zo fijn.
Als jij een huisje voor me hebt met een sociale kat zodat ik een beetje kan afkijken dat mensen niet eng zijn, en nog wat tijd in mij wil investeren, kom je dan eens naar me kijken binnenkort? Als je een speelhengeltje vast hebt, kom ik me vast al laten zien.

Tot snel!

Jawa

Geplaatst op 14-08-2013
Hera
51 - Aalst

Deze kittens werden in Zaventem gevonden.
 

Hey, ik ben Hera. Ik werd samen met mijn zusje en broertjes gevonden in Zaventem. Onze mama hebben we niet echt gekend. We waren nog zo klein, amper een paar dagjes jong.

Nu worden we verzorgd door onze opvangmama. Die geeft ons een flesje en leert ons vleesjes eten. Maar in vind vleesjes nog niet lekker. Geef mij maar een flesje met lekkere melk. Ik zal later wel vleesjes eten zodat ik groot en sterk word.

Ik heb ook een mooie naam, of niet soms?  Hera, godin van de lucht, atmosfeer en van de vruchtbaarheid. Als godin wilde ik de hemel en de aarde beheersen. Maar zo stoer ben ik niet. Ik ben een lieve meid.

Zoals mijn zusje, Athena, zou ik graag een lieve familie ontmoeten die mij ook willen verwennen. Ik hou ook van een zacht bedje en ik word graag geaaid. Kan ik misschien mee met mijn zusje? of met één van mijn broertjes, misschien?

Breng ons gauw een bezoekje dan kan je zelf zien hoe snoezig wij zijn!!!!!

Geplaatst op 14-08-2013
Funs en Wiep
6 - Geleen

Lieve Wiep en Funs,

Vandaag is het jullie grote dag. Samen (geweldig!) naar jullie nieuwe huis.  Een beetje later dan gepland maar dat mag de pret niet drukken. Er wordt reikhalzend naar jullie komst uitgekeken.

Ik kan met recht zeggen dat jullie het meest verwende stel zijn dat ik ooit in opvang heb gehad. Jullie moeder was zo´n supermama dat ik me meestal overbodig voelde. Vlees? Nee, dank je. Melk!!! Lekkere brokjes? Nee, we willen melk!! Ander merk brokjes dan? Melk!!!!
Stukje kip? Neeheeeee.... eum, nou....eum.....smikkel, smak, smak..... mmmmm....jammie, jahaaa.
Nou het is wel lekker met jullie zeg. Whiskas met kip is ook lekker. Nee !!!
Melk!!

Die mama van jullie verdient een medaille. De band tussen mama en jullie was heel sterk. Jij, Wiep voerde hele gesprekken met je moeder die ik met verbazing heb gevolgd. Jullie gaven elkaar steeds antwoord, over en weer, in allerlei toonhoogten. Funs is meer de strong, silent type.

Gaandeweg zagen we jullie groeien en zelfstandiger worden. Een leuk koppeltje samen. Ook jullie zullen we nooit meer vergeten.
Lieve Wiep en Funs, we wensen jullie een lang en gelukkig leven samen met jullie nieuwe baasjes toe.

Een dikke knuffel van Han en Steef
En natuurlijk mama Snoes.

Geplaatst op 14-08-2013
Wiep en Funs
6 - Geleen

Lieve Wiep en Funs,

Vandaag is het jullie grote dag. Samen (geweldig!) naar jullie nieuwe huis.  Een beetje later dan gepland maar dat mag de pret niet drukken. Er wordt reikhalzend naar jullie komst uitgekeken.

Ik kan met recht zeggen dat jullie het meest verwende stel zijn dat ik ooit in opvang heb gehad. Jullie moeder was zo´n supermama dat ik me meestal overbodig voelde. Vlees? Nee, dank je. Melk!!! Lekkere brokjes? Nee, we willen melk!! Ander merk brokjes dan? Melk!!!!
Stukje kip? Neeheeeee.... eum, nou....eum.....smikkel, smak, smak..... mmmmm....jammie, jahaaa.
Nou het is wel lekker met jullie zeg. Whiskas met kip is ook lekker. Nee !!!
Melk!!

Die mama van jullie verdient een medaille. De band tussen mama en jullie was heel sterk. Jij, Wiep voerde hele gesprekken met je moeder die ik met verbazing heb gevolgd. Jullie gaven elkaar steeds antwoord, over en weer, in allerlei toonhoogten. Funs is meer de strong, silent type.

Gaandeweg zagen we jullie groeien en zelfstandiger worden. Een leuk koppeltje samen. Ook jullie zullen we nooit meer vergeten.
Lieve Wiep en Funs, we wensen jullie een lang en gelukkig leven samen met jullie nieuwe baasjes toe.

Een dikke knuffel van Han en Steef
En natuurlijk mama Snoes.

Geplaatst op 12-08-2013
Lily
49 - Genk

Dit kitten werd van de verdrinkingsdood gered in Diegem.

Hoi hoi,
 
Ik ben Lily, ongeveer 8 weken oud en ik heb toch al veel meegemaakt, hoor! Ik ben bijna verdronken, maar ben net op tijd gered! Dat geldt helaas niet voor mijn familie, twee anderen zijn verdronken voor ze gered konden worden. En ja, nu zit ik bij mensenkinderen met nog twee andere kattekinderen en ik moet er eerlijk gezegd wel een beetje aan wennen allemaal.... Spelen doe ik al een klein beetje, maar ja, het is momenteel ook zo warm, ik moet mijn energie een beetje sparen. Zo heel stilletjes kom ik wel dichterbij naar mijn mensenkind en die mag mij best oppakken maar echt superleuk vind ik het nog niet. Maar ach ja, ik ben pas acht weken en heb nog heel veel ontdekkingen te doen. Wie o wie wil met mij samen de wereld gaan verkennen? Laat het maar eens horen.....Ik wacht op je! Warme groeten van Lily.

Geplaatst op 11-08-2013
Blas
111 - Lommel

Ach Blasje, mijn kleine wissewasje, ook jouw grote dag is gekomen op zondag 11 augustus.
Mijn kleine spinnetje, wat heb ik aan jou getrokken en gesleurd om jou er door te krijgen. De eerste week ging met een maagsonde, je wilde niet echt drinken van t flesje. Al snel was duidelijk dat de spijsvertering niet goed werkte. Net toen ik dacht dat we goed op weg waren, ging het ineens heel erg fout, een nachtelijk bezoek aan de dierenarts was nodig. Ik dacht dat ik je zou verliezen. Maar na een moeilijke nacht ging het toch weer wat beter. Even later ging het mis met je pootje, het was dubbel zo dik en je polsgewrichtje was knal rood. Je was nog zo klein, er was zo weinig wat je al mocht krijgen. Maar ook dat hebben we samen doorstaan. Jij hebt menig keer rimpels doen verschijnen op t hoofd van ome Alex, de dierenarts. Rimpels, die je enkel ziet als hij zich echt zorgen maakt. Het is dan ook een paar keer kantje boord geweest. Maar ook jij hebt het gered mijn kleine meid. De dagen en nachten vol zorgen hebben zich geloond, twee kleine prutskes zijn uitgegroeid tot prachtige prinsesjes.
Blasje, jouw snoetje is als een schilderspalet, met prachtige pasteltintjes. Je lijkt wel een miniatuur schilderijtje. Klein, tenger en broos prutsemieke, we hebben samen het gevecht gewonnen. Ook jij hebt lieve mensen het hart gestolen, jij hebt ook je gouden mandje gevonden. De tijd van afscheid is gekomen en t doet pijn om mijn twee engeltjes los te laten.
Ik mis je, klein eingenwijsje! Geen nachtelijke conversaties meer om een flesje dat je vies vond. Geen gezeur om een bordje dat eng was. Ook jou trippelende pootjes en je piepjes om aandacht mis ik. Jou neusje dat probeert in mijn neus te kruipen. Je kriebelingen in mijn oor. Je zachte, kriebelende likjes. Je verwonderde, wijze blik.
Ook je laatste pad naar een nieuw leventje hebben we samen afgelegd. We hebben jou naar je ouders in Halle gebracht. Je hebt je bijna de hele rit tegen me aan genesteld en lag dan tevreden te slapen of je ging knuffelen en kopjes geven.
Blasje je hebt er vele nieuwe vriendjes bij gekregen, niet enkel soortgenootjes. Ik heb ook van jou al positieve berichtjes en mooie foto's gekregen. Dat verzacht het verdriet en gemis. Er zullen nog wel wat traantjes vloeien... Ook bij jou mag ik meegenieten via mail en foto. Jij hebt nu een nieuwe start gekregen, een thuis met vele vriendjes en lieve ouders.
Dag mijn kleine ukkepuk, wees lief en geniet van je nieuwe leventje ....

Reactie eigenaar:

Briefje van Kato/blas

Dag lieve mammie,

Hoe gaat het met je ?
Zijn er al andere lieve katjes bij u terecht gekomen ? Die zullen het zeker wel halen, want bij u zijn ze in super goeie handen :)
Ik ben u zo dankbaar voor wat je voor mij en mijn zusje hebt gedaan.
Zonder u hadden we het niet gehaald.

Ik zal nu wat van mij vertellen.
Een maand geleden heb je me heel ver weggebracht, naar die mensen die naar me komen kijken waren.
Ik weet nog dat ik toen aan die man zijn schoenen aan het spelen was.
Maar nu trok ik toch naar het vrouwtje.
Misschien omdat zij me te eten gaf en de volledige verzorging op zich nam?
Nu is dat al anders hoor.
Nu ga ik ook bij David liggen :)
Het was eigenlijk wel even wennen hoor voor mij.
Ineens had ik er zoveel vriendjes bij.
Mijn oog viel op een katje die in de mand lag, genaamd Bo.
Er werd zoveel op mij geblazen .... Maar ik paste me toch heel snel aan :)
De eerste nacht hebben ze me meegenomen in bed.
Daar heb ik wel een klein ongelukje gehad *bloos*, ook al stond de kattenbak in de buurt.
Nog een geluk dat ze niet boos op me waren.
Bij de 2 Perzische kittens moest ik niet gaan, dat heeft een tijdje geduurd.
Die pasten zich moeilijker aan dan mij.
Maar bij Bo voelde ik me snel op mijn gemak.
Zij heeft me leren in de kattenbak gaan met een klapdeur.
Sabrina zette mij daar wel in maar dan bleef ik mooi achter het deurtje zitten.
Maar nu is dat allemaal normaal voor mij.
Ik hoorde mammie tegen David en Sabrina zeggen dat ik bang was van een balletje dat licht geeft.
Nou nee hoor, ook dat is verleden tijd :)
Snel speelde ik met Bo mee :)
Ik amuseer me hier rot :)
Ze vinden soms wel dat ik wat te wild ben, maar ja, ik wil Bo nadoen! :)
Dan spring ik net zoals haar van in de drie-zit naar de twee-zit en vandaar de krabpaal op.
Als Bo slaapt ga ik haar soms wakker maken om te spelen.
Ja ja mammie, ik ben hier de grootste kapoen in huis.
Zelfs van de honden heb ik gene bang.
Ik spring zelfs naar de staart van de grote hond, of ga soms eens naast hem zitten :)
Qua eten doe ik het ook goed hoor.
's Morgens eis ik eerst mijn snoepje op. Ik stop niet met miauwen tot ik het heb.
En dan is het tijd voor mijn potje nat voer.
Daar heb ik al vele smaken van geproefd.
Onlangs nog schelvis met garnaaltjes.
Als David en Sabrina overdag moeten gaan werken, eet ik korreltjes.
Maar eens ze terug zijn eis ik terug mijn nat voer op.
Ik profiteer er soms wel van hoor.
Ze kunnen het niet weigeren als ik zo lief begin te miauwen.
Na mijn eten kruip ik dan bij Sabrina, dan probeer ik met mijn neusje in haar neus te kruipen.
Maar dat lukt niet :(
Dan wroet ik maar wat in haar haar. en zo val ik dan dikwijls in slaap in haar armen :)
En weet je waar ik 's nachts slaap ?
Juist ja, in bed !
Ik lig dan aan de voeten, of tussen David en Sabrina..
Of lig ik soms op de zij of rug van Sabrina.
Maar wat ze niet leuk vind denk ik, is dat ik haar 's nachts toch eens kom wakker maken.
Dan wrijf ik eens met mijn snorharen in haar gezicht ... En als ze wakker is wordt ik gewreven.
Ik ben toch een echt knuffeltje hé mammie :)
En dat komt allemaal door jou... Want jij hebt me zo groot gebracht.
Zie je mammie, alles gaat heel goed met mij ;-)
Je moet u geen zorgen maken om me.

Hele dikke knuffel en kus van uw Blasje/Kato
En wil je ook een dikke knuffel en kus doorgeven aan mijn zusje aub ? :)

Geplaatst op 11-08-2013
Ember
111 - Lommel

Ember, mijn kleine knuffelmieke. Zondag 11 augustus was je grote dag aangebroken. We hebben samen een lange weg afgelegd. Het pad ging niet altijd over rozen. Jij was het zwakst toen je samen met je zusje binnen kwam. Maar na een dagje of twee knokken herpakte jij je wel en dronk goed van je flesje. Het ging wel met ups en downs, je maagje en darmpjes werkten niet zoals t hoorde. Een paar keer ging het goed fout.. Maar samen hebben we gevochten en we hebben de strijd gewonnen.  Je groeide beter dan je zusje, je dronk gretig van je flesje. Je ontwikkelde wel wat langzamer dan een doorsnee kitten. Maar dat maakt niet uit, je hebt het gehaald!!! Met 5 weekjes stal je al het hartje van Sophie, kon ook niet anders met dat knappe, aandoelijke snoetje!
Wat kon je toch genieten als je je flesje kreeg en nadien heerlijk knuffelen. Ik mis je neusje tegen mijn neus, je pootje tegen mijn wang. Ik mis zelfs de haarwasbeurten op mijn hoofd, jij kleine gekke pruts.
Geen trippelende kittenpootjes meer te horen als ik in de gang kom. Geen piepje aan de deur dat roept om een knuffelbeurt. Geen kleine dondersteen, die in de keuken telkens weer zen kopje tussen de ijskastdeur wil steken. Je kopje moest trouwens liefst voorbij elke deur piepen.
Het liep niet altijd gesmeerd, maar het is ons gelukt kleine pruts, we hebben samen de eindstreep gehaald. Nu is er een nieuwe begin, een gouden toekomst bij je nieuwe mama. Ik heb intussen al berichtjes en foto's gekregen. Ik weet dat het goed komt met jou, jij hebt jouw huisje gekregen wat je zo verdiende. Het ga je goed mijn kleine meisje, ik zal je nooit vergeten. Ik heb al menig traantje weg gepinkt. Gelukkig mag ik nu mee genieten via mail en foto en wat ik te zien krijg maakt mijn hartje blij.....
Dag lieve schat, laat je nieuwe mama van je genieten zoals ik het mocht doen. En geniet van je liefdevolle en warme thuis !

Reactie eigenaar:

Hey mammie! Alles kits daar? Hoe gaat het met die poesjes die jij nu mag knuffelen?

Ik stuur eventjes een mailtje om je te laten weten dat alles hier heel goed gaat. Sophie gaat nu wel weer werken. Ze staat wel elke dag een half uur vroeger zodat ik aan haar oortje kan sabbelen. Of dat ik dat erg vind dat ze speciaal voor mij vroeger moet opstaan? NEEE .....Dat is de ' tol ' die bij Juice the diva hoort ;) Eens ze dan eenmaal weg is ga ik gewoon aan haar mama haar oortje sabbelen. Maar ssttt niet vertellen he ;)

Elke zondag moet ik een doosje gaan zitten. Ze lezen dan zo wat nummertjes af. Deze week waren het de nummertjes: 1 kg 800 gram. Sophie doet dan altijd zo heel blij en gek. Ze zwiert me dan rond en noemt me haar Fatti Boeboel... ( Ik Denk dat ze een
Muisje teveel op heeft)  Maar ik laat ze maar doen en eet rustig mijn kattenstokje op!

Slapen doe ik nog altijd op elke plaats waar ik kan liggen. Als mijn mensje mooi blijft stilzitten, slaap ik op hun schootje een hele namiddag. Ik heb heb goed getraind he?  Als er geen plaats genoeg is in de sofa, duw ik ze wel wat opzij met mijn kangoeroepoten.... Geen probleem hoor ;)!!

Hoe gaat het met mijn zusje?? Soms als ik slaap begin ik spontaan te spinnen. Dan droom ik over de tijd dat jij zo goed voor ons zorgde en dat ik in Blas haar staart kon bijten ( mijn staart proeft niet zo lekker! ) Aan al die flesjes en al de verschillende bordjes eten die je voor ons maakte in de hoop dat we toch iets aten. Wel mammie al je zorgen hebben ons goed gedaan!!!!

Dikke miauw, likjes en een high 5-pootje ( Yep, dat heb ik hier geleerd! Maar doe het wel alleen als ik er zin in heb hoor! )

Juice

Dit is mijn: Zit stil -blik!

 

Foto genomen bij de eigenaar.

Geplaatst op 11-08-2013
Queeny
15 - Maastricht

Lieve Queenie,

Zo goed als wit, zo ben je, een hele mooie verschijning.
In de opvang samen met Pieke en Polle, maar wat kon jij leuk spelen met Pieke.
Ook kon je erg rustig zijn en dan was je echt een Queen.
Inmiddels ben je geplaatst en heb ik al een berichtje gehad over hoe het met je gaat
en het gaat prima met je. Je bent nog aanhankelijker geworden en dat doet me goed.

Ik hoop dat je bij Ann een lang en gelukkig leventje mag hebben, net als in de sprookjes !

Dag Lieve Queenie, ik hoop dat ik nog een keer wat foto’s van je krijg

Je opvangmama Lilian

Geplaatst op 10-08-2013
Missy
13- Maastricht

Mama beviel in een vuilcontainer. Dit was een spoedmelding, omdat de vuilcontainer continu met nieuw afval werd gevuld, ze zou bedolven kunnen worden met haar baby's.
We hebben de brandweer ingeschakeld en deze is meteen op pad gegaan. Nu zijn ze veilig bij ons binnen!

Hallo allemaal,
Ik ben Missy, een mooi zwart-wit poesje met prachtige lichtgroene ogen! Ik weet niet of jullie mijn verhaal nog kennen; ik was in een vuilcontainer bevallen van mijn baby’s en werd door mijn helden van de brandweer gered.
Ik ben een superlieve mama voor mijn kittens. Zorg dat ze niks tekort komen en een goede opvoeding krijgen. Heel belangrijk hoor. Zelf begroet ik ook altijd netjes iedereen die op bezoek komt met kopjes. Voelen de mensen zich meteen op hun gemak en ik merk dat ik van jullie mensen dan meteen heel veel aaitjes terugkrijg. Iets dat ik heel fijn vind!  Ook geef ik je netjes antwoord als je tegen mij praat. Knuffelen is een van mijn grote hobby’s, en spelen doe ik ook heel graag en oh ja, eten niet te vergeten.                                                                                                                                              Ik ben nu dus op zoek naar mijn huisje voor altijd. Ik vraag niet veel hoor. Na mijn avontuur in de vuilcontainer ben ik heel snel tevreden. Een mandje, een lekkere maaltijd, maar vooral heel veel aaitjes en knuffels en ik ben gelukkig. Wat je daarvoor terugkrijgt; heel veel liefde!
Knuffel van Missy

 

Geplaatst op 10-08-2013
Anubis
17 - Gorinchem

Anubis is bij ons geboren omdat zijn mama, Isis, toen ze zwanger was in een doosje was gedumpt op een parkeerplaats. Lieve Anubis, we hebben je op zien groeien van een klein hummeltje van ruim een ons, naar een stoer kitten van ruim een kilo. Samen met je broertjes en zusjes maakte je de kamer onveilig. Nu ben je verhuisd naar nieuwe mensen en heb je ook een nieuwe naam gekregen: Gust én een nieuw vriendinnetje. Kunnen jullie daar fijn samen de boel op stelten zetten.

Geplaatst op 10-08-2013
Athena
51 - Aalst

Deze kittens werden in Zaventem gevonden.

Hey, ik ben Athena. Ik werd samen met mijn zusje en broertjes gevonden in Zaventem. Onze mama hebben we niet echt gekend. We waren nog zo klein, amper een paar daagjes jong.

Nu worden we verzorgd door onze opvangmama. Die geeft ons een flesje en leert ons vleesjes eten. Maar in vind vleesjes nog niet lekker. Geef mij maar een flesje met lekkere melk. Ik zal later wel vleesjes eten zodat ik groot en sterk word.

Ik heb een mooie naam, vind je niet? Athena, godin van de hemel, de kunst en de wijsheid. Vooral dat laatste is zeker op mij van toepassing. Al ben ik nog jong, ik weet al wat ik wil. Ik wil een lieve familie ontmoeten die mij heel hard verwent. Die mij een zacht bedje aanbiedt en mij lekkere beetjes geeft.

In ruil zal ik de liefste, aardigste en wijstste van ons alle vier zijn. Weet je wat ik nog zou willen? Dat ik één van mijn broertjes of mijn zusje mag meenemen. Dat zou pas tof zijn!!!!!!

Geplaatst op 10-08-2013
Farah
58 - Landgraaf

Deze kittens werden bij een verlaten fabriek gevonden.

Hallo ik ben Farah en moet nog wat wennen aan de mensenwereld, ben dan nog een beetje bang maar als je me aait draai ik al bij want het is wel lekker, ja dan moet ik toch gaan spinnen.
Als mijn kleine zusje rond gaat lopen ga ik stoer achter haar aan maar alleen is dat nog te gevaarlijk hoor, poeh.
Even nog een avontuur die ik liever vergeet maar even gauw dan, ik ben samen met mijn zusje Sienna gevonden bij een verlaten fabriek.
Maar gelukkig ook want ik wil er niet aan denken wat er anders gebeurd was met mij en mijn zusje want wij waren erg ziekjes, nu gelukkig aan de betere kant.
Verder speel ik al fijn, eet en drink goed en daar door moet je dan ook netjes op de katten wc gaan.
Zo nu moet ik toch echt weer even dutten hoor anders wordt ik niet groot, sterk en nog mooier.

Geplaatst op 10-08-2013
Baer
110 - Tuddern (DE)

Lieve Baer,

Als klein, stoer ventje kwam je bij ons binnen, al snel we je vriendjes met Nousch, je surrogaat mamma, nu ben je lekker naar je nieuwe huisje waar je een nieuwe surrogaat mamma hebt gekregen. Gelukkig kan ik je nog vaak zien! Het ga je goed stoer ventje van me.

groetjes Tim en Elaine en je surrogaat mamma Nousch

Geplaatst op 09-08-2013
Katrientje
101 - Tongeren

Dit kitten werd pasgeboren op straat in Opglabeek gevonden en zat al onder de vliegeneitjes.


Later meer gegevens.

Geplaatst op 09-08-2013
Kieri
EB - Hasselt

Deze kittens zijn afkomstig uit Helchteren. Hun mama is schuw en zal gesteriliseerd worden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 09-08-2013
Onno
EB - Hasselt

Deze kittens zijn afkomstig uit Helchteren. Hun mama is schuw en zal gesteriliseerd worden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 09-08-2013
Uck
EB - Hasselt

Deze kittens zijn afkomstig uit Helchteren. Hun mama is schuw en zal gesteriliseerd worden.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 06-08-2013
Horus en Amon
17 - Gorinchem

Horus is bij ons geboren omdat haar mama, Isis, toen ze zwanger was in een doosje was gedumpt op een parkeerplaats. Lieve Horus, we hebben je op zien groeien van een klein hummeltje van ruim een ons, naar een stoer kitten van ruim een kilo. Samen met je broertjes en zusjes maakte je de kamer onveilig en jij was altijd de eerste om iets nieuws te leren. Nu ben je samen met je broertje Amon verhuisd naar nieuwe mensen en heb je ook een nieuwe naam gekregen: Ditje. Kunnen jullie daar fijn samen de boel op stelten zetten.

Geplaatst op 06-08-2013
Amon en Horus
17 - Gorinchem

Amon is bij ons geboren omdat haar mama, Isis, toen ze zwanger was in een doosje was gedumpt op een parkeerplaats. Lieve Amon, toen je net geboren was, was je de piepert van het nest. Alle andere katjes vonden het prima dat wij ze oppakten, jij piepte de hele boel bij elkaar. Dan kwam gelijk je moeder aangesneld om je uit onze handen te grissen en je te troosten. Ook al wilde je het niet, we zijn je blijven oppakken en langzaamaan veranderde je van de piepert van het nest in de grootste knuffel. Samen met je broertjes en zusjes maakte je de kamer onveilig. Nu ben je samen met je broertje Horus verhuisd naar nieuwe mensen en heb je ook een nieuwe naam gekregen: Datje. Kunnen jullie daar fijn samen de boel op stelten zetten.

Geplaatst op 03-08-2013
Merel
17 - Gorinchem

Merel is bij ons geboren omdat haar mama, Isis, toen ze zwanger was in een doosje was gedumpt op een parkeerplaats. Dag lieve Merel, ik heb je geboren zien worden en nu heb je je naam eer aan gedaan en ben je al weer uitgevlogen.

Geplaatst op 03-08-2013
Boontje
120 - Schinnen

Dag Boontje!

Je was zo'n leuke spring-in-t-veld. Na een weekje was je helemaal opgeknapt van je niesziekte en had je het de hele dag maar wat druk met alles vangen. Druk druk druk was je, een kleine ondeugd, met je haren boven je staart kriskras door elkaar altijd. Aaien vond je heerlijk en dan ging je keihard knorren, maar altijd maar voor even, want daarna moesten weer vingers gevangen worden. De high-five kan je ook :)

En nu ga je lekker bij Sylvi wonen, je krijgt er 2 kattenvriendjes. We wensen je er een heel mooi leven toe, maar ik ben zeker dat dat gaat lukken, want je hebt het echt getroffen daar!

Nog één high-five,
Marjolein en Antoine

Geplaatst op 02-08-2013
Yahoo en Yatzee
23 - Opgrimbie

Dag allemaal, ik ben Yahoo en ik zit nu samen met mijn broertje Yatzee in de opvang. Het is een raar verhaal hoor. Toen ik acht weekjes geworden was, mocht ik samen met Yatzee naar een eigen bazinnetje, weg van onze moeder, maar dat bazinnetje ging de volgende dag al op vakantie en toen gingen we meteen ergens anders logeren en toen de vakantie voorbij was, wilde dat bazinnetje ons niet eens meer komen ophalen. Ze hoefde ons eigenlijk niet meer. Tsja, en op die logeerplek zijn we toen vier weken geweest, maar daar konden we echt niet langer blijven want het was een beetje klein omdat er ook nog andere poezen woonden. Zo werden we ondergebracht in de opvang van de zwerfkatten.
Nu zijn we dus op zoek naar een baasje of bazinnetje, maar dan hopelijk eentje die ons wel wilt houden en waar we kunnen opgroeien. Want we zijn helemaal geen zwervertjes, juist niet. We zijn keurig opgevoed door onze mama, we eten onze bordjes netjes leeg en we maken ons mooi als we naar de kattenbak zijn geweest. De rest van de dag maken we lol. We zijn werkelijk onvermoeibaar en doen niets anders dan de hele dag achter elkaar aanrennen en samen voetballen met een pingpongballetje. Maar tussen alle spelletjes door vliegen we even op de schoot van onze opvangmama om lekker een knuffeltje te halen. Want aanhalig en knuffelig zijn we zeker. Als je nieuwsgierig naar ons bent, kom dan gerust eens op bezoek. Wij kijken naar je uit.

Yahoo staat links op de foto.

Geplaatst op 02-08-2013
Yatzee en Yahoo
23 - Opgrimbie

Dag allemaal, ik ben Yatzee en ik zit nu samen met mijn broertje Yahoo in de opvang. Het is een raar verhaal hoor. Toen ik acht weekjes geworden was, mocht ik samen met Yahoo naar een eigen bazinnetje, weg van onze moeder, maar dat bazinnetje ging de volgende dag al op vakantie en toen gingen we meteen ergens anders logeren en toen de vakantie voorbij was, wilde dat bazinnetje ons niet eens meer komen ophalen. ìZe hoefde ons eigenlijk niet meerî. Tsja, en op die logeerplek zijn we toen vier weken geweest, maar daar konden we echt niet langer blijven want het was een beetje klein omdat er ook nog andere poezen woonden. Zo werden we ondergebracht in de opvang van de zwerfkatten.
Nu zijn we dus op zoek naar een baasje of bazinnetje, maar dan hopelijk eentje die ons wel wilt houden en waar we kunnen opgroeien. Want we zijn helemaal geen zwervertjes, juist niet. We zijn keurig opgevoed door onze mama, we eten onze bordjes netjes leeg en we maken ons mooi als we naar de kattenbak zijn geweest. De rest van de dag maken we lol. We zijn werkelijk onvermoeibaar en doen niets anders dan de hele dag achter elkaar aanrennen en samen voetballen met een pingpongballetje. Maar tussen alle spelletjes door vliegen we even op de schoot van onze opvangmama om lekker een knuffeltje te halen. Want aanhalig en knuffelig zijn we zeker. Als je nieuwsgierig naar ons bent, kom dan gerust eens op bezoek. Wij kijken naar je uit.

Yatzee staat rechts op de foto.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg