Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2013 hebben 45 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-12-2013
Felix
55 - Veerle-Laakdal

Lieve Felix,

Iets meer dan drie maand heb ik voor je mogen zorgen. Van een hoopje ellende ben je terug veranderd in een mooie kater met een glanzende vacht. Graatmager en met een schimmelinfectie, maar o zo aanhankelijk en lief. Je voelde je onmiddellijk thuis hier. Dat maakte de eerste 6 weken eens zo moeilijk want je moest in totale afzondering tot de schimmel helemaal verdwenen was. De eerste drie weken vond je dat niet zo erg want meer dan eten en slapen deed je niet. Maar daarna was de maat wel vol voor jou en elke keer probeerde je mee te glippen als ik je weer alleen liet. Wat was je blij dat je eindelijk de rest van het huis mocht verkennen. Maar toen kwam aan het licht dat je een nierpatiëntje was. Dus een zoektocht naar het gepaste dieet, en dat was niet simpel want voor veel dingen trok je gewoon je neus op :-)
Met de juiste medicamenten erbij begon je echt open te bloeien en je genoot met volle teugen van je nieuwe leventje.
Je bent zo'n lieve knuffelbeer, ik ga je gezelschap echt missen. Hoe je altijd dicht tegen me aan kwam liggen, elke vorm van aandacht vond je geweldig. Spelen deed je ook graag, ook al ben je niet echt jong meer. Laserlampje proberen te vangen en dan typische geluidjes erbij maken, wat moest ik er altijd mee lachen.  Jij laat niemand onberoerd en het beste bewijs daarvan is dat je nu je gouden mandje gevonden hebt bij de persoon die eigenlijk je leventje gered heeft door je van straat te halen. Ze had toen al haar hartje verloren aan jou en ze vond het best moeilijk om je hier achter te laten. Jullie horen bij mekaar en je gaat een superleventje tegemoet. Een groot gezin en nog andere dieren, wat kan je je nog meer wensen????
Lieve schat, ik hoop dat jij, ondanks je nierproblemen, nog lang van je leventje mag genieten want dat verdien je na die ellendige tijd die je meegemaakt hebt. En ik kijk er al naar uit om je terug te zien want ik kom je ongetwijfeld bezoeken.

Een hele dikke knuffel van je opvangmama Ils x

Geplaatst op 29-12-2013
Tommeke
47 - Duffel

Deze kater werd aangetroffen door een collega-organisatie in Olen, met bloed uit zijn bekje en helemaal zonder krachten. Zij konden hem niet opvangen, maar wij wisten gelukkig wel een plekje voor hem te creëeren.


Hoi hoi,
Niet verschieten aub!! Ik ben Tommeke en ik heb een verlamd tongetje. Ik wil dus echt niet onbeleefd zijn, maar heb geen controle meer over mijn tong en vandaar hangt deze meestal uit mijn bekje. Ik ben een kater van 7 jaar oud en heb al wel een ruig leventje achter de rug. Jarenlang dwalen door de straten van Olen, op zoek naar een warme plek en wat eten... Eenzame nachten in de strenge koude winter aan het station... Nee, dit wens ik geen van mijn katvriendjes toe!  Gelukkig ontdekte ik afgelopen zomer een plekje in Olen waar de mensjes van Zwerfkat in Nood eten kwamen brengen. Goh was ik even met mijn gat in boter gevallen!! Want mijn vachtje zag er al meer bruin dan zwart uit, door het voedsel- en vitaminentekort.  En zoals je ziet, word ik stilaan weer lekker zwart met wit, een knappe vent niet? Eind oktober hebben de mensjes me kunnen vangen (vond ik toen niet zo leuk, wat ben ik bang van het onbekende).  De dierenarts heeft me goed verzorgd en de medicijntjes hielpen me er helemaal bovenop.  Ik zit nu in een opvanggezinnetje met een mama die toch wel goed voor me zorgt.  Dagelijks een verse kattenbak, lekker drinken en heerlijke vleesjes en visjes ...mmm ... Ik had niet lang nodig om te beseffen dat mijn mama me graag ziet, en ja, die liefde en zorg moest ik belonen... Na een weekje nam ik haar in vertrouwen, en ja hoor, nu ben ik verzot op knuffelen... Telkens ik de kans krijg spring ik op haar schoot en begin ik volop te spinnen! Zo blij ben ik met mijn warme nestje!!  Nu hoop ik dat JIJ daar een gouden mandje voor mij hebt, waar ik voor de rest van mijn leventje kan genieten en je kan vervullen met mijn liefde en knuffeltjes!! En oh ja, spelen met een balletje vind ik de max! Mag ik please please bij jou komen wonen?

Geplaatst op 29-12-2013
Dips
22 - Maastricht

Lieve Dippie,

Nog een laatste wasbeurtje van Nero voordat je naar je eigen mandje gaat vertrekken.
Vandaag gaat het gebeuren, kleine vent!
Toen je bij ons binnen kwam kon je alleen maar blazen en spugen naar ons. Je vond het allemaal eng en je was bang. Toch zag ik iets in die mooie oogjes van je, je had tijd nodig. Die tijd hebben we je gegeven. De eerste keer bij Brecht, de dierenarts wilde je toch even laten zien wie het sterkste en het slimste was. Nou dat was jij dus. Zonder handschoenen was je niet aan te pakken. Toch is het goed geweest dat we dat gedaan hebben, want daarna had je alle tijd om te wennen aan ons. Nou dat is dus gelukt. Je kwam helemaal los en dat wat ik al in jouw oogjes had gezien, bleek dus te kloppen nl een klein lief mannetje. Als snel vond je aansluiting bij Dayo en Nero ontfermde zich over jou. Ineens wist je hoe je kitten moest zijn en wat hebben we daarvan genoten!!
Vandaag is het dan jouw dag, een dag om op eigen pootjes te gaan staan. Ik weet dat je het kunt, want je hebt veel geleerd de afgelopen weken. Laat je nieuwe mensjes ook zien hoe lief je bent en dat je heel erg van knuffelen houdt. Je krijgt er twee vriendjes bij en weet zeker dat je het goed kunt vinden met hun.
Lieve Dippie, heel veel liefde en geluk bij jouw nieuwe mensjes!
Een hele dikke knuffel van je opvangmama Annabelle

Geplaatst op 27-12-2013
Ambrose
126 - Aalst

Dit kitten werd gevonden in een afgelegen straatje. Geen moederpoes te bespeuren, en het kitten is hartstikke tam. Gedumpt?

Mijn naam is Ambrose en hoe ik daaraan kom vertel ik zo meteen. Ik ben een guitig kereltje van goed 5 weekjes oud en ik heb de perfecte manier gevonden om de aandacht te trekken van blikopeners. Je zet je verdoken op in de struiken en je wacht tot er een menspersoon langskomt en liefst van al vergezeld van een hond. Die beesten zijn van nature nieuwsgierig en steken hun snufferd graag overal in.
Dus..... als je die ziet passeren zet je je stembandjes in werking en je schreeuwt je de longen uit het lijfje. Gegarandeerd resultaat want nog geen 2 minuten later zat ik al lekker warm en veilig in de draagtas van de lieve dame die me vond en zij bracht me naar mijn
opvangmama. Wie kan als kleine spruit van 5 weekjes zeggen dat je al op de fiets bent meegereden?
Zo kwam ik even later waar ik moest zijn en werd ik in een mandje gedeponeerd met een lekker warm kruikje onder het fleecedekentje en een knuffel erbij zodat ik mij niet zo alleen zou voelen en het beste moet nog komen.....
Ik zette het gelijk weer op een krijsen en ik werd direct op mijn wenken bediend, er werd
lekker warm eten met wat kittenmelk eronder onder mijn kleine neusje geschoven. Je ziet ik heb mijn opvangmama gelijk rond mijn kleine pootjes gedraaid!
Hoe ik nu aan mijn naam kom? Wel die is afgeleid van de naam van het hondje die mij vond, een jack russeldametje die Amber noemt. Dankzij haar en haar baasje zit ik nu lekker veilig en warm.
Wil jij me ook eens horen krijsen om jouw aandacht te krijgen? Bel dan maar snel kattenbemiddeling.

Geplaatst op 27-12-2013
Lima
24 - As

Dit kitten werd gevonden voor de deur van een bakker in Overpelt. De meldster werkt daar en heeft het kitten mee naar huis genomen en vervolgens ons gebeld.

Hallo iedereen,
Mijn naam is Lima en ik wil jullie een geheimpje vertellen.
Ik ben namelijk verzot op allerhande lekkere dingen. Zo ging ik elke dag langs bij de bakker in Neerpelt op zoek naar iets lekkers.
Iemand die daar werkt heeft me dan meegenomen naar huis maar daar woonde al een poes die mij maar niets vond.
Dat snap ik niet goed, ik ben toch ontzettend lief en knap, al zeg ik het zelf. En helemaal gek op knuffels en aaitjes. Misschien was de andere poes wel een beetje jaloers.
Ik laat het in elk geval niet aan mijn hartje komen, ik zit nu fijn bij een leuke opvangmama te wachten op een definitief plaatsje waar ik veel knuffeltjes krijg, en natuurlijk ook heerlijke hapjes
Misschien tot snel?

Knuffels van Lima
 

Geplaatst op 24-12-2013
Yedi
39 - Maastricht

Deze kittens werden gevonden in Zwartberg.

Hallo, ik ben Yedi, een doortastende jongeman. Het duurt me allemaal wat lang zeg die adoptie, ik wacht en wacht maar, mijn broers zijn al lang uitgevlogen. Ik heb mijn koffer maar weer uitgepakt, want ik heb mijn pyjama nodig:-) Ik mag niet klagen hoor, ik woon gratis en voor niets in dit vijf sterren verblijf, maar ik weet ook dat dit maar tijdelijk is. En ik ben nog wel zo gezellig!
Mijn conditie is huiveringwekkend, mijn spiermassa neemt met de dag toe. Ik ren, klauter, ben onvermoeibaar. Ik spring tot twee meter hoog en drie meter ver. Trappen op en af sjeesen, mijn oortjes gespitst en staartje fier en trots wapperend in de lucht. Actie in de tent! Ik ben zo sterk, ik kan jou helpen. Samen de boodschappen inruimen, ik doe de vleesafdeling, jij het brood. Leer mij je pantoffeltjes halen, ik ga dit allemaal voor je doen.
Sociaal als ik ben voor jou, interactie met mens en dier vind ik heel belangrijk. Ik speel met iedereen. Andere katjes, kleine kindjes, grote mensjes, kom maar op. Ik ben helemaal verliefd op de grote kater hier in huis, ik volg hem overal. We passen met gemak in het mandje, beetje in een knoop. Ik help hem wassen, vooral achter de oren en hij leert me worstelen, ik kan steeds vaker winnen. Is er niemand in de buurt, dan heb ik mijn superlange staart om achteraan te zitten, in de krabpaal achter de kast. Spelen, spelen, spelen.
Als ik moe ben, zoek ik jullie op en moet er geknuffeld worden, zomaar omdat ik dat wil. Aai me achter mijn oren, op mijn buikje en ik kronkel in alle bochten. Spinnen, oorverdovend en ik win jullie hartje... ooit.
Dus, ik ben gewoon leuk. Heel leuk, neem mij! Ik weet nog waar mijn koffer staat, zo ingepakt. Doei! Knuffel van Yedi, een 7 maanden oude puber x

Geplaatst op 23-12-2013
Pips
19 - Roermond

Dit kitten liep al zwalkend over straat, broodmager en doodziek.

Hallo, ik ben Pips. Ik heet zo omdat ik er nogal pips uitzag toen ze mij vonden. Ik voelde me erg ziek en ondanks dat ik veel honger had, kon ik niet meer zelf eten. Tot overmaat van ramp kreeg ik ook nog een wond op mijn pootje. Gelukkig hebben ze me meegenomen en me medicijnen en eten gegeven, en een heerlijk warm mandje niet te vergeten. We zijn nu een aantal weken verder en ik moet zeggen: ik voel me weer prima! Ik heb weer energie voor 10 en wil niks liever dan spelen. Ik hou er ook van om aandacht te krijgen en ben nieuwsgierig aangelegd. Als ik van dat alles dan moe ben geworden, vind ik het heerlijk om bij je te gaan liggen slapen. Op schoot vind ik prima, maar nog liever lig ik in je nek!
Omdat ik een ernstige oorontsteking heb gehad is mijn evenwicht niet meer zoals het moet zijn. Ik verlies wel eens mijn evenwicht en houd mijn koppie daarom een beetje scheef (het lijkt op een kater, maar ben toch écht een poes hoor…). Mijn gehoor is wel in orde maar ik kan niet altijd goed inschatten waar het geluid vandaan komt; daarom is het beter dan ik niet naar buiten ga. Dan heb ik nog een klein esthetisch probleempje (hoewel, voor zo’n ijdeltuit als ik misschien iets méér dan klein…): door het wondje heb ik een kale plek op mijn linkervoorpootje, en ze weten niet zeker of de haartjes daar weer terugkomen. Als jij hier allemaal geen problemen mee hebt, en je zoekt gewoon een lieve, gezellige huisgenoot, kom dan eens kennismaken!

Geplaatst op 23-12-2013
Ninke
111 - Lommel

Deze moederpoes kwam al een tijdje bij de melders eten. Opeens nam ze haar nestje kittens mee. Haar kittens Cas, Nessa en Sietse waren al een weekje binnen, Ninke is eerst geholpen door een zwerfkattenproject en inmiddels herenigd met haar kittens.

Goedendag,
Ik ben Ninke en ik ben voedselverslaafd.
Zo, het is er uit, ze zeggen hier dat dit de eerste stap is naar ontwenning, je probleem erkennen.
Hoe het zo ver gekomen is ?
Wel heel simpel, als je niets over je tong krijgt en het ene nestje na het andere moet groot brengen, dan rammel je gewoon van de honger. Als je dan ineens in een 5 sterren hotel terecht komt met allemaal lekkernijen.... Tja, need I say more?
Ik ben een volwassen dame, niet echt klein van was, maar mijn gewicht was 1 kilo 880 gr. Nu , een dikke maand later weeg ik 3 kilo 550, wat lekker eten al niet kan doen. Ik mag nog wel wat aan komen, maar ze vinden hier toch wel dat ik iets aan mijn verslaving moet doen. Ik ben een halflangharige schoonheid en wat pondjes te veel zouden me niet zo goed staan. Alhoewel ik vind dat hier over te discusiëren valt. Zeg nu zelf een gezellig molletje heeft toch ook wel wat, niet dan?
Mijn laatste kindjes kunnen op eigen beentjes staan, ze kunnen binnenkort uitvliegen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel naar de rust uit kijk. Ik heb al menig kindjes ter wereld gebracht en mijn best gedaan om ze veilig groot te brengen. Hoe het allemaal gelopen is was niet fraai, ik wil er liever niet meer te veel aan denken. Mijn laatste zoontje en dochtertjes zijn nu veilig bij mij. Ik kijk niet achterom, maar vooruit, er wacht een betere toekomst op hun en mij.
Ik ben intussen zelf ook sterk genoeg om naar mijn "voor altijd huisje" te vertrekken. Ik ben een dametje met een echt poezenkarakter. Dit wil niet zeggen dat ik niet lief ben, want ik kan kusjes en kopjes geven als de beste.
Ik nodig je hierbij uit om persoonlijk kennis te maken. Bel of mail maar vlug met Kattenbemiddeling en maak een afspraak.
Nog een fijne dag verder,

Ninke.

Geplaatst op 23-12-2013
Besta
39 - Maastricht

Deze poes werd aangereden aangetroffen. De meldster bracht haar naar de dierenarts die haar op eigen kosten behandelde en steriliseerde! Superlief!


Dag lieve mensen, ik ben Besta (dame, 1jr) en ik heb ooit gevaarlijke toeren uitgehaald.
Ik was verdwaald en plots bevond ik mij op een drukke autoweg, waar van twee kanten auto's langs mij raasden.
Ik weet niet meer of ik geraakt ben, ik kreeg een soort waas voor mij ogen en toen ik opkeek, lag ik daar....
Niemand stopte, totdat er een lieve mevrouw uit het niets op me afkwam en me naar de dierenarts bracht.
Daar kon ik rustig van de schrik bekomen en ik bleek geluk te hebben gehad, er mankeerde mij niets.
En ik trof het nog eens, want ik kwam bij een gastgezin van Zwerfkat in Nood, joepie!
Lekker dollen met de kater des huizes en dan samen een schoot delen.
Aan sociale vaardigheden heb ik geen gebrek, ik ben hoffelijk naar iedereen.
Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar.
Af en toe een frisse neus halen op het balkon en al turend het straatbeeld aftasten, zien of daar iemand loopt met een lege reismand.
Even zuchten, dan weer omdraaien en zien wie ik vandaag ga verrassen met mijn uitbundige kopjes!
In stilte hoop ik dat jij straks voor de deur staat met die ene lege mand die ik zo graag zou willen vullen.
Ik wil je wel komen halen hoor, maar dan heb ik straks weer een probleem:-)
Voor mij geen gevaarlijke toeren meer, dus kom je gezellig naar hier? Rij je voorzichtig?

Geplaatst op 22-12-2013
Pimperan
35 - Maasmechelen

Deze moederpoes en haar juist gebaarde kindjes werden aangetroffen in een tuin.

HOI HOI HOI

Mijn naam is Pimperan ... tja, kies je zelf niet voor he ... gelukkig noemt mijn opvangmama me altijd Pimmeke, s wel koddig niet?

Ik ben nu een jaartje oud en zit al enkele maandjes in de opvang.  Maar ik zou oooh zo graag een goede thuis vinden voor altijd ...  Ik ben een heel grappige, leuke, speelse kattin, zoals je kan zien op mijn fotootjes!! Ik ben verzot op spelen, zowel met kattenspeeltjes als met de hond of andere kattenvriendjes.  Ik knuffel heel graag en kom dan ook geregeld bij je vleien om wat aandacht te vragen!  Ik ben ook wel een klein snoepertje... Catisfactions ben ik gewoonweg verslaafd aan haha ... gelukkig kan ik niet zelf de snoepkast openmaken, anders zou je me kunnen rollen binnen enkele maanden hihi.  
Ik ben een echte lieverd, een hartendief, zoals mijn opvangmama me altijd noemt .. mag ik jouw leven alstublieft komen verrijken met mijn liefde ????please oh please ???

Geplaatst op 22-12-2013
Ayla
40 - Maastricht

Lieve Ayla, 

Vanaf dag 1 was je al een populaire meid! Er waren meteen mensen die geïnteresseerd in je waren. Na ruim 2 weken kwamen de eerste mensen op bezoek bij je. Vanaf het eerste moment klikte het al met je nieuwe baasjes! Je liep naar ze toe en ging op verkenning uit, al snel zat je bij ze op de arm en werd je heerlijk geaaid. Het was meteen duidelijk dat dit liefde op het eerste gezicht was. Je nieuwe baasje straalde van geluk toen ze jou in haar armen had! Er werd meteen al gevraagd of je voorkeuren had wat betreft eten enz. Maar dat maakt voor jou helemaal niks uit, alles vind je eigenlijk heel erg lekker vooral snoepjes en voor de rest krijg je ook graag véél aandacht! De hele dag knuffelen is wat je het liefste doet. :-) Wat zijn wij blij dat je al zo snel je gouden mandje gevonden hebt. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat jij daar helemaal in de watten gelegd wordt!  
 
Doei lieve Ayla


Geplaatst op 20-12-2013
Storm
31 - Stein

Deze kittens vertoefden in een leegstaande woning. Ze werden buiten de poort gevoerd, want naar binnen gaan lukte niet. Gelukkig zijn ze nu gevangen.

Hallo daar ben ik dan!
Mijn naam is Storm! Toen ik een paar weken geleden in de opvang terecht kwam was ik flink ziek. De niesziekte had me zwaar te pakken, oo wat voelde ik me ziekjes. Met behulp van wat medicijnen ben ik er gelukkig weer helemaal bovenop gekomen. En kijk me nu een sterke kater die van spelen maar niet genoeg kan krijgen. Samen met mijn vriendje maak ik van het huis een speelterrein.  Al dat leuke speelgoed krijg ik maar niet genoeg van.
Een paar weken geleden was ik erg bang voor mensen. Ondertussen vind ik ze zoooo interessant. Samen met mijn vriendje lopen we onze opvangers de hele dag achterna. Wat doen ze toch allemaal? Ik kan je vertellen in de keuken staat een vreemde kast. Het is echt magisch er komt licht uit en hij voelt koud aan! Mijn opvangers toveren er telkens de lekkerste dingen uit. Je kunt je voorstellen dat ik tijdens deze tovermomenten met watertanden voor deze magische kast zit!  Voor blikvoer mag je me altijd wakker maken want Storm staat paraat , jum jum wat is dat eten toch lekker.
Spelen  met mijn opvangers vind ik ook erg fijn, als ik dan moe ben ga ik gezellig bij ze op de bank liggen. Snuffelen er kruipen over mijn opvangers vind ik maar al te interessant. Aaien en op de schoot slapen ben ik nog een beetje aan het uitvinden. Maar als ik dat eenmaal ontdekt heb zal ik hier net als het toveren geen genoeg van krijgen.
Heb jij misschien ook een magische kast, en behoefte aan gezelschap dan weet ik zeker dat wij goede vriendjes kunnen worden!

Een  poot van Storm

Geplaatst op 18-12-2013
Teun en Floor
6 - Geleen

 Lieve Teun, lieve Floor,
 
Vandaag gaan jullie verhuizen naar jullie nieuwe baasjes. Ruim 2 weekjes oud toen jullie bij ons kwamen. Zo klein en zonder mama. Gelukkig hadden jullie geen enkel probleem met de fles en jullie groeiden voorspoedig. Jij, Teun was het flesje al gauw zat en wou uit een bakje eten. Als je de grootste uit het nest ben staat dat natuurlijk ook heel stoer. Van alle poesjes heb jij, Floor het meeste uithoudingsvermogen. Wat een energie en wat ben je snel. We hoefden jou maar aan te raken of je motortje ging lopen. Al gauw maakten jullie samen met je broertjes en zusjes van iedere dag een feestje. Maar ook knuffelen en op schoot liggen vonden jullie heerlijk. Het was erg leuk om voor jullie te zorgen en jullie te zien opgroeien tot een stel dat van iedere dag geniet en plezier heeft. En regelmatig troffen we jullie samen in elkaars pootjes lekker slapend aan. En dat komt heel goed uit want jullie mogen samen blijven.
Ik zal jullie missen lieverds en ik wens jullie en jullie  nieuwe baasjes een lang en gelukkig leven toe. Net als alle andere opvangkatjes vóór jullie lopen ook jij Teun en jij Floor de rest van ons leven met ons mee.
 
 
Een dikke knuffel van Han en Steef

Geplaatst op 18-12-2013
Floor en Teun
6 - Geleen

 Lieve Teun, lieve Floor,
 
Vandaag gaan jullie verhuizen naar jullie nieuwe baasjes. Ruim 2 weekjes oud toen jullie bij ons kwamen. Zo klein en zonder mama. Gelukkig hadden jullie geen enkel probleem met de fles en jullie groeiden voorspoedig. Jij, Teun was het flesje al gauw zat en wou uit een bakje eten. Als je de grootste uit het nest ben staat dat natuurlijk ook heel stoer. Van alle poesjes heb jij, Floor het meeste uithoudingsvermogen. Wat een energie en wat ben je snel. We hoefden jou maar aan te raken of je motortje ging lopen. Al gauw maakten jullie samen met je broertjes en zusjes van iedere dag een feestje. Maar ook knuffelen en op schoot liggen vonden jullie heerlijk. Het was erg leuk om voor jullie te zorgen en jullie te zien opgroeien tot een stel dat van iedere dag geniet en plezier heeft. En regelmatig troffen we jullie samen in elkaars pootjes lekker slapend aan. En dat komt heel goed uit want jullie mogen samen blijven.
Ik zal jullie missen lieverds en ik wens jullie en jullie  nieuwe baasjes een lang en gelukkig leven toe. Net als alle andere opvangkatjes vóór jullie lopen ook jij Teun en jij Floor de rest van ons leven met ons mee.
 
 
Een dikke knuffel van Han en Steef

Geplaatst op 15-12-2013
Onyx en Tourmalijn
17 - Gorinchem

Lieve Onyx en Tourmalijn.

Altijd als er opvangertjes van ons geplaatst worden zijn wij blij voor ze omdat ze een nieuw huis hebben gevonden, maar ook een beetje verdrietig omdat wij afscheid van ze moeten nemen. Nu zijn wij alleen maar blij, want jullie blijven bij ons wonen! Jullie kwamen bij ons binnen als twee boze blazende zwartjes, die buiten hadden gewoond en daardoor nog niet konden weten hoe fijn het is om bij mensen te wonen, om geaaid te worden en op schoot te liggen. Omdat jullie gevangen waren in Peer noemden we jullie ‘de Peertjes’, wat al snel veranderde in ‘de Poepjes’, want o, wat hadden jullie een verschrikkelijke diarree. Wat we ook probeerden, niets hielp. Gelukkig deden jullie het verder wel heel goed, jullie waren levendig, jullie vacht glom en jullie groeiden goed. Jullie groeiden meer dan goed, het leek wel alsof er pokon door jullie voer zat, zo hard groeiden jullie. Waarschijnlijk waren jullie veel ouder dan wij dachten toen jullie binnen kwamen. We hadden dus twee zwarte halfwasjes in huis die ook nog eens chronisch aan de diarree waren. Lastig plaatsbaar dus, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan want wij waren verliefd! Hoe langer jullie bij ons waren hoe leuker we jullie vonden. Na overleg en uitproberen of jullie wel met de kat die we al hadden konden, hebben we besloten om jullie te adopteren. De chronische diarree bleek uiteindelijk veroorzaakt te worden door giardia. Een smerige rotparasiet die je hele huis besmet en lastig uit te roeien is. Na behandeling was de giardia gelukkig weg, jullie darmen waren dermate van streek dat de diarree wat langer duurde maar na wat experimenteren hebben we nu voer gevonden waarmee ook dat onder controle is en nu mogen we jullie eindelijk van ons noemen.
Lieve Tourmalijn, lieve knuffelkat die niet genoeg van mensen kan krijgen, je mag hier voor altijd blijven. Lieve schuwe Onyx, die wel geaaid wil worden maar mensen nog steeds erg eng vindt, jij mag natuurlijk ook gewoon blijven en dat komt best goed.

Geplaatst op 15-12-2013
Tourmalijn en Onyx
17 - Gorinchem

Geplaatst op 15-12-2013
Janneke
3 - Houthalen

Dit kitten kwam bij de melders in Hamont aanlopen.

Ik ben een héél erg lieve poes!

Ik hou er van om steeds in je buurt te zijn, ga je naar boven, dan ga ik mee, ga je weer naar beneden, dan volg ik mee, zelfs als je naar het WC gaat, wil ik met je mee :-).
Mee op de PC vind ik nog het leukste, lekker in de armen liggen spinnen dan ofwel héérlijk meekijkend en knikkend naar het computerscherm, vooral als er patience gespeeld wordt!

Ik vind het héérlijk om tegen je aan te spinnen, altijd, ik kan spinnen zoals geen ander dat kan!

Ik geniet ook echt van een thuis te hebben, kan goed met de kinderen om, zal ze nooit kwaad doen.

Overdag ben ik alleen, want dan zijn ze hier naar school en uitwerken.
Gelukkig loopt er hier dan nog een goeie ouwe huiskater rond, lekker luieren doen we dan de hele dag ;-)
Maar eens ik actie wil....speeltjes genoeg om mij te amuseren, ik kan spelen met vanalles: muisjes, balletjes, papiertjes, pennen, dopjes, speelgoedjes van de kinderen, ....

Kortom, ik ben gelukkig nu, mag ik mij dan aub nóg gelukkiger mogen voelen bij jouw thuis?  Bij jouw thuis als ik er definitief mag komen wonen?  Please....miauw... :-)l

Janneke

Geplaatst op 15-12-2013
Mila
24 - As

Dag lieve Mila,

Dit moet het lot geweest zijn.
Niet dat wij bijgelovig zijn, maar jij, als mooie zwarte poes, hebt je draadjes van de sterilisatie bij de dierenarts laten uitdoen op vrijdag de dertiende, waardoor je volledig in orde was om te verhuizen naar je nieuwe thuis een dag later. Voor jou dus duidelijk een geluksdag. Een zwarte kat staat volgens ons dus niet voor ongeluk, maar voor geluk en gelukkig zijn.
Zo zag je er ook altijd heel gelukkig uit en genoot je er met volle teugen van als je je nestelde op onze schoot, ook al was je altijd zeer alert bij onverwachte geluiden of bewegingen.
Hopelijk geniet je er bij je nieuwe thuis net zo van.

Dikke kus,
Je opvanggezin,
Ester, Benny, Jamie, Noah & Ayden 

Geplaatst op 14-12-2013
Savi en Lasti
133 - Maastricht

Lieve Savi,

Een paar weekjes geleden kregen wij een melding. 2 katjes, maand of 5, liepen buiten rond. Eentje was heel lief, liet zich aaien door de mensen die eten gaven.Dat was jij! Een kleine held, nergens bang voor!

Ook hier kwam je zo binnen. Nog nooit in een huis geweest, maar jij vond het direct prima. Lekker slapen in een warm mandje, lekker eten als je het vraagt, samen met je zus….wat wilt een kater nog meer! We mochten je ook direct lekker aaien.

Jij sleepte je zus, en later je andere zus die zich erbij voegde, door al hun angsten heen. Vandaag is een heel lief gezin komen kijken naar jou en naar je zus. Ze zagen het direct zitten met jullie. En volgens mij was dat gevoel wederzijds. Jij liet je aaien, en je bange zus ook!

Daar zijn 2 jongetjes die heeeeel graag ieder een katje willen. Zij willen met veel geduld jullie aan hun laten wennen. Jij mag daar gaan wonen, in een fijn groot huis, en dat samen met je zus!

Lieve Savi, wij gaan jouw geknuffel hier missen! Je leuke snoetje , je grappige houdingen als je relax bent.

Ga ze nu daar maar vermaken!

Doeiiiii lieve Savi, je gastgezin Sonja Kreyns.

Geplaatst op 14-12-2013
Ami
133 - Maastricht

Lieve Ami,

Een paar weekjes geleden kwam jij samen met je broertje bij ons. Jullie waren buiten geboren. Langzaam werd het steeds kouder en donkerder buiten. Het was verstandig als jullie warm in een huisje zouden verblijven.
Dus kwam je naar ons. Erg bang in het begin. Je broer was minder bang, en daar trok jij je aan op. Ook hield je heel erg van eten, daarmee konden we je een beetje verleiden.

Inmiddels ben je gewend aan binnen zijn, gewend aan mensen. Voor ons het moment jou te laten gaan, op naar een mooi leven, je eigen plekje!

De mevrouw die jou heeft opgehaald gaat jou alle tijd geven.
Laat je maar verleiden met lekkere hapjes.

We hebben je nieuwe baasje uitgelegd hoe jij graag geknuffeld wordt: tegen iemand aan, onder een dekentje en dan je wangetjes strelen. Niet bewegen, zo blijven zitten graag!

Lieve Ami, laat je maar lekker vertroetelen daar, komt helemaal goed!

Wij zullen nog vaak aan je denken en genieten van de mooie foto’s die we van je hebben!

Dag mooie, lieve Ami!!

Je gastgezin, Sonja Kreyns

Geplaatst op 14-12-2013
Bella (konijntje)
127 - Born

Deze konijntjes werden in een schuur bij een leegstaande woning aangetroffen. Ze zijn een beetje onderkomen, maar onze gastgezinnen gaan ze er weer helemaal bovenop helpen!

Ik ben Bella
En ik ben Pip
En samen zijn wij 1, peper en zout, yin en yang, you name it.
Klinkt misschien afgezaagd, maar we zijn zussen en slapen samen, liefst op elkaar gestapeld, wij hebben geen stapelbed nodig he Pip?
Nee Bella, maar geef toe, soms kibbelen we ook wel eens met elkaar, want soms heb ik gewoon gelijk, dat weet jij stiekem ook wel, geef toe.
Jajajaja. Maar we vullen elkaar ook goed aan bijvoorbeeld... ik Bella ben heel actief en jij Pip bent een beetje lui hihi.
We zijn het wel eens over 1 ding! Wij hebben ruimte nodig, een mooie ruimte om lekker te huppelen enzo, heb jij misschien een grote ren in de tuin? Dat vinden wij heeeerlijk!
Wij zusjes worden heel graag geaaid, wel allebei evenveel he, anders gaat Pip mekkeren.
Niet!
Mensjes vinden wij leuk, we zijn dol op eten en zijn echte lekkerbekjes mmm..
Oja! Mijn zus Pip heeft zo'n enorme bos haren, die moet je wel kammen anders wordt ze sjaggo. Ze is graag mooi en is klein beetje ijdel ahum.
Maar Bella, je vergeet iets belangrijks... we willen graag samen wolrden geplaatst, maar als het niet is, is het ook goed, maar dan graag een mannetje die geholpen is. Mijn zus en ik doen aan telepathie, als we op kamers gaan en we worden gescheiden door een knappe jongeman, dan zijn wij nog altijd  stiekem samen hoor:-)

Geplaatst op 14-12-2013
Pip (konijntje)
127 - Born

Deze konijntjes werden in een schuur bij een leegstaande woning aangetroffen. Ze zijn een beetje onderkomen, maar onze gastgezinnen gaan ze er weer helemaal bovenop helpen!

Ik ben Bella
En ik ben Pip
En samen zijn wij 1, peper en zout, yin en yang, you name it.
Klinkt misschien afgezaagd, maar we zijn zussen en slapen samen, liefst op elkaar gestapeld, wij hebben geen stapelbed nodig he Pip?
Nee Bella, maar geef toe, soms kibbelen we ook wel eens met elkaar, want soms heb ik gewoon gelijk, dat weet jij stiekem ook wel, geef toe.
Jajajaja. Maar we vullen elkaar ook goed aan bijvoorbeeld... ik Bella ben heel actief en jij Pip bent een beetje lui hihi.
We zijn het wel eens over 1 ding! Wij hebben ruimte nodig, een mooie ruimte om lekker te huppelen enzo, heb jij misschien een grote ren in de tuin? Dat vinden wij heeeerlijk!
Wij zusjes worden heel graag geaaid, wel allebei evenveel he, anders gaat Pip mekkeren.
Niet!
Mensjes vinden wij leuk, we zijn dol op eten en zijn echte lekkerbekjes mmm..
Oja! Mijn zus Pip heeft zo'n enorme bos haren, die moet je wel kammen anders wordt ze sjaggo. Ze is graag mooi en is klein beetje ijdel ahum.
Maar Bella, je vergeet iets belangrijks... we willen graag samen wolrden geplaatst, maar als het niet is, is het ook goed, maar dan graag een mannetje die geholpen is. Mijn zus en ik doen aan telepathie, als we op kamers gaan en we worden gescheiden door een knappe jongeman, dan zijn wij nog altijd  stiekem samen hoor:-)

Geplaatst op 14-12-2013
Dante
37 - Roermond

Lieve Dante, daar ga je dan knappe vent! Weet je dat ik enorm trots op je ben? Van bang, schrikachtig katertje ben je opgebloeid tot een schitterende, rode deugniet die weet wat hij wil. En knuffelen, dat wil je! Je hebt je echt ontpopt tot een heerlijke knuffelkater en je gooit jezelf al op de grond als je alleen al dénkt geaaid te worden. Dat was in het begin wel anders. Toen je bij mij kwam, had je helaas al een aantal verhuizingen achter de rug: van zwerfkat buiten naar een opvangmama, van deze opvangmama naar een baasje, en van het baasje naar mij. Daar was je best wel verdrietig en ontdaan van. Het heeft dan ook wel even geduurd voordat je mij helemaal vertrouwde en je gewend was aan aaitjes en knuffels. Gelukkig had ik speciaal voor jou een grote doos met geduld ingeslagen en ook de snoepjes waren volop in voorraad. Tja, toen kon je gewoonweg niet anders he? ;)
Dante, ik ben ontzettend trots op je en ik ga je zeker missen. Jouw hypnotiserende oogjes hebben goed gewerkt:  nu ga je naar je gouden mandje toe. Ik wens je heel veel liefde en een lang gezond leven,

liefs, je opvangmama

Geplaatst op 14-12-2013
Zen
101 - Tongeren

Dit kitten werd door buurtbewoners bij een van onze vrijwilligers gebracht.

Zennnnnn

Even kalm, kom tot jezelf, zoek de innerlijke stilte...
Tevergeefs, we hadden zo gehoopt dat haar naam haar vanzelf rust zou bieden, maar ijdele hoop. Kom maar meisje zeg het eens.

Maak plaats, maak plaats, maak plaats,
ik heb ongelofelijk haast.
Er is teveel te zien hier, vanaf de eerste minuut dat ik hier kwam heb ik het hele huis onder handen genomen en dat op 10 minuten tijd. Van zolder tot de begane vloer. Leuk, leuk, alles is leuk. Ik vind de dingen te gek, de mensen, de katten, spelen, gek doen, hop hop hop.
Flierefluiter, al lachend door het leven, alle uitdagingen aangaan, geen angst, gewoon gek doen, en alles willen zien en uitproberen.
Het kattenluikje had ik in no time door, en met mijn oortjes gespits, staart in de lucht, snuffel en zoek ik weer de nieuwe dingen.
Liefde te geven, heel veel zelfs, ik begroet je uitbundig en spin spin spin, alles is geweldig, en ik hoef je vast niet te vertellen hoe optimistisch ik ben?

Geplaatst op 14-12-2013
Angelina
26 - Stein

Angelina,

Ons princesje vliegt vandaag uit naar haar nieuwe nest.
Je heb het hart van ons allen gestolen. Je ben een klein pittig ding dat duidelijk laat merken als je iets niet wil. Je bent een kroelkontje dat graag bij de mens is, maar ook een speelmuis die dan haar grens regelmatig vergeet en dan te hard bijt.
Je komt er wel hoor, kleine muis. Je hebt al veel geleerd de laatste weken. Je nieuwe baasjes moeten het afmaken. Met heel veel liefde en  geduld kom je er wel.
Terwijl ik dit verhaaltje schrijf lig je naast me in bed en brom je je laatste concertje voor mij en krijg ik mijn laatste kusjes van je. Nog een 1 uur mag ik van je genieten en dan moet ik je loslaten. Zonder tranen zal dat vandaag niet gaan.
Je baasje heeft me aan de telefoon beloofd me op de hoogte te houden van je vorderingen. Je krijgt een prive plekje voor jou alleen. Personeel wat de hele dag thuis is.
Nou lieverd wat wil je nog meer.
Een super plek.
Dag lieve poekie zoals Myrthe je noemde. Veel geluk in je nieuwe huisje!

Jos, Myrthe en Silvia en alle poezen

Geplaatst op 14-12-2013
Paulus
32 - Mechelen (NL)

Lieve onverschrokken Paulus,

wat hebben we veel meegemaakt samen! Het eerste weekend kreeg je hoge koorts, je wilde niets anders dan op mijn schoot liggen. Gelukkig werd dit na twee dagen beter. Zo mager maar je wilde niet veel eten. Vol vlooien en wormen. Twee keer naar de dierenarts maar die konden niets vinden. Je werd geschat op zeven maanden. Gelukkig stuurde zwerfkat ons naar de andere dierenarts. Die zag het meteen, al je tandjes moesten eruit. En hij zag ook dat je ouder was, zeker een jaar of twee. Wat was je dan nog klein.

Wat was je zielig toen je terug kwam en wat hebben we veel geknuffeld. Het liefste lag je onder het dekbed tegen mij aan. Je was voor niets bang, de katten, de hond, zelfs de stofzuiger deed je niets. Je moest wel haast een baasje hebben dat je vreselijk miste. Er is twee keer een oproep voor je gedaan maar niemand melde zich. Na de operatie bleef je nog tien dagen bij mij, je knapte al snel op. Het liefste at je de sheba van mijn katten op.

Je was gek op spelen en liep de hele dag achter mij aan. Wat heb ik van je genoten!!!

Nu ben je naar een heel leuk, jong stel gegaan en je heet nu Loki.

Lieve Paulus, wat heb ik je gezelligheid gemist! Maar het is goed zo! Ik wens je heel veel plezier in je nieuwe thuis.

 

Knuffel van Marjolein, Bandit, Lucky en Pepper

Geplaatst op 14-12-2013
Lasti en Savi
133 - Maastricht

Lieve Lasti,

Een tijdje geleden werden jouw broer en zus opgehaald. Jij niet, jij was te schuw en zou niet meer kunnen wennen aan een leven binnen bij mensen.

Je broer en zus bleken minder schuw dan we in eerste instantie dachten. Daardoor begon het te knagen bij ons. Nog 1 kittentje buiten, misschien valt het mee, kunnen we haar wel nog laten wennen.
We hebben je opgehaald. Je was echt wel schuwer dan je broer en zus! Je hebt dagen in een hoekje in een kooi gezeten. Eten deed je heel vluchtig en als we alleen maar naar je keken kroop je weg!

We hebben je de tijd gegeven en langzaam maar zeker durfde je steeds meer. Je voegde je bij je broer en zus. Was toch wel fijn, samen met hun een in warm mandje. Samen met hun lekker eten. De laatste dagen bloeide je echt open. Je liet je zelfs lekker knuffelen!  Wat heerlijk ook jouw gespin te mogen horen!

We wilde je nog een beetje tijd geven. Maar vandaag kwam een heel lief gezin kijken. Ze wilde je broertje en jou samen! Dat is wel een hele mooie kans!  Een klein jongetje had zijn keuze al gemaakt. Hij wilde jouw vriendje zijn! Tot onze grote verbazing was jij het daarmee eens. Hoewel je hem voor het eerst zag, liet je je lekker door hem aaien. Het jongetje heeft beloofd het rustig aan te doen voor jou. Ik weet zeker dat dat gaat lukken.

Lieve, dappere Lasti. Jij gaat in een groot huis wonen, samen met je broer en met een lief jongetje als baasje!

Wij vinden dat je het heel goed hebt gedaan! Je hebt even bewezen dat er niet te snel een oordeel  gegeven moet worden, te schuw, kom nou! Wij gaan nog heel vaak aan jou terug denken!

Ga maar genieten van je warme plekje bij je lieve baasje!

Liefs, je gastgezin Sonja Kreyns.

Geplaatst op 13-12-2013
Hope
26-Stein

Hope,

Dag lieverd. Voor de tweede keer laat ik je los dit jaar. Opnieuw vlieg je uit, uit ons warme nest.
Je krijgt een mannelijk baasje en twee poezen vriendjes.
Je nieuwe baasje is als een blok voor je gevallen. Tja dat krijg je als mooie lappen dame.
Je gaat het helemaal top krijgen.
Je wensen zouden vervuld worden verzekerde het baasje.
Helemaal super omdat te horen.
Dus spelende aan je voer komen zou geen probleem moeten worden.
Een platina mandje dus.
Lieverd wij wensen ze heel veel geluk toe en we hebben met veel plezier je een liefdevol thuis gegeven.

Jos, Myrthe en Silvia

Geplaatst op 12-12-2013
Amos, Thera en Ymme
113 - Dordrecht

Lieve Amos, wat was jij bang toen jullie binnenkwamen. Grote zwarte ogen, je kroop zo ver mogelijk weg. Je broertje gaf zich binnen een dag gewonnen, maar jij had een paar dagen nodig om de kat uit de boom te kijken. Dat typeert jouw karakter: schuw ben je absoluut niet, wel wat angstig en je hebt even de tijd nodig om te acclimatiseren. Maar toen dat eenmaal gelukt was, toen gaf je je helemaal. En met helemaal bedoel ik dan ook echt voor de volle 200%. Het kon niet gek genoeg voor je. Je begon met je hulpeloze blik "aai mij of ik ga doood". Had dat naar jouw zin te weinig effect, dan gooide je je prachtige piepstemmetje in de strijd "ik ga dooooood hoor!". Als je dan nog steeds je zin niet kreeg, dan wierp je je op alles wat in de weg lag want je moest en zou je knuffeltjes krijgen. Je maakte dan de gekste koprollen en genoot zo intens, heerlijk om te zien. En deze procedure herhaalde je dagelijks minstens 1000x, je kon er geen genoeg van krijgen.
Ook in je nieuwe huisje heb je tijd nodig gehad om te wennen. Alles was anders, en toen ik jullie wegbracht bleef je demonstratief in je mandje zitten alsof je terug mee naar huis wilde. Dat dit je nieuwe thuis zou worden, dat hoefde van jou niet zo. Maar na een paar dagen acclimatiseren onder de bank wonnen toch de nieuwsgierigheid en de verhalen van je broer en zus het en nu ben je ook naar je nieuwe gezinnetje een heerlijke knuffelkont. Ik heb zelfs gehoord dat je al voorzichtig met het oudste kindje speelt!
Amos, of Samos zoals we je ook wel gekscherend noemden, je hebt het geweldig getroffen bij lieve mensen waar je meer dan welkom was samen met Ymme en Thera. Kruip maar lekker warm tegen je nieuwe mensen aan en geniet maar met elkaar! Je krijgt nog duizend kusjes van me.
Judith.

Geplaatst op 12-12-2013
Ymme, Amos en Thera
113 - Dordrecht

O Ymme, mijn heerlijke knuffelkont, wat ben jij een heerlijk katertje. Jullie waren net die ochtend gevangen en hadden eigenlijk nog een hoop schrik van mensen, maar al na een paar uur had jij door dat mensen stiekem hartstikke leuk zijn. Je wierp je vanaf het begin al op je rug, want ooo wat vond je buikje kroelen lekker. Je was een heerlijke spring-in-'t-veld, maar werd helaas in je enthousiasme wel afgeremd door een van mijn eigen katten. Jouw lieve karakter kwam niet overeen met het pittige karakter van haar, en dat heeft tot vele ruzies geleid. Zeker jij moest het vaak ontgelden. Maar even zo goed kon je dan weer heerlijk in een mandje kruipen bij een paar andere katten (stapelen!) of als je zag dat ik keek wierp je je midden op de vloer gewoon meteen maar op je rug. Onweerstaanbaar was dat buikje.
Kortom, je bent een heerlijk knuffelkatertje en hartstikke gemakkelijk. Dat heb je ook laten zien toen jullie gingen verhuizen. Jij kwam direct al uit het mandje en (nog wel laag op de grond) ging je meteen op onderzoek uit. Uiteindelijk kroop je natuurlijk onder de bank bij je broer en zus, maar ik heb je die avond nog een paar keer kunnen zien rondsnuffelen. Inmiddels ben je al helemaal thuis daar. Je zet het huis op stelten met Thera, je gaat samen met Amos met de kindjes spelen, en laat je lekker aanhalen en knuffelen. Jij bent maar weer het bewijs dat ook oudere katjes nog prima sociaal kunnen worden en een geweldige nieuwe thuis kunnen krijgen.
Ymme, je hebt het geweldig getroffen bij lieve mensen waar je meer dan welkom was samen met Thera en Amos. Geniet maar van de rust die je daar hebt, want dat verdiende je zeker. Zet de boel daar maar lekker op stelten en laat je prachtige karakter maar zien. Knuffeltje voor jou op je mooie buikje.
Judith.

Geplaatst op 12-12-2013
Thera, Amos en Ymme
113 - Dordrecht

Ach Thera, wat ben jij toch een bijzonder meisje. Net als je broertje Amos was je bang, zo bang. Maar waar je broers zich lieten overhalen, bleef jij in je angst hangen. Natuurlijk wende je aan mijn huis, de andere katten, en zelfs aan mij, en je was heel nieuwsgierig naar alles wat er zoal gebeurde, maar ik moest vooral niet proberen bij je in de buurt te komen en al helemaal niet om je te aaien. Dan sidderde je van angst, en je kon er duidelijk ook niet van genieten. Door je angst te respecteren kwam je echter wel steeds meer los, en zeker toen jouw kleine zusjes bij me kwamen wonen zag ik ineens een heel andere Thera. Het leek wel alsof je ineens een doel in het leven had: genieten. En dat kon je, zeker zolang je op gepaste afstand van mensen bleef. Maar op die onbewaakte ogenblikken, als ik je heel voorzichtig benaderde, kon je ook uitgebreid genieten van alle knuffeltjes en aaitjes, totdat je er weer genoeg van had.
Jullie verhuis was voor jou een ontzettend spannende stap. Je hebt in de auto geroepen dat je er geen zin in had, maar bij mij blijven wonen was ook geen optie voor jullie. Maar ook nu won de nieuwsgierigheid het van je angst, en zolang je mensen je met rust lieten ging je lekker met Ymme spelen en aan Amos vertellen wat je allemaal had gezien. Je bent een sterke meid die zich niet zomaar laat kisten en ooit, ooit zul je je angst overwinnen, dat weet ik zeker. Je nieuwe mensen zullen je alle ruimte geven maar je ook helpen, daarvoor ben je precies goed terecht gekomen. Ik heb gehoord dat je zelfs al een keertje hebt kunnen genieten van aaitjes, dus dat is al hartstikke goed!
Dag Thera, je hebt het geweldig getroffen bij lieve mensen waar je meer dan welkom was samen met Amos en Ymme. Geniet maar van de rust die je daar hebt. Je bent een prachtig poesje, zowel qua uiterlijk als qua karakter. Laat je nieuwe mensen maar zien hoe mooi je karaktertje is!
Judith.

Geplaatst op 11-12-2013
Aiko
27 - Maastricht

Daag lieve, lieve Aiko,
Lief meisje toch, eindelijk was het vandaag zover, jij mocht mee naar je eigen plekje.
Toen je binnenkwam was je zo bang, als het kon kroop je zo snel mogelijk weg. Toch werd je al snel vriendjes met je pleegbroer Berlioz. En vanaf dat moment ontpopte jij je steeds meer tot een fantastisch katje. Een echte knuffelkont bleek je te zijn, altijd in voor kopjes, aaitjes en knuffels. ’s Avonds lekker samen op de bank en als het even kon nog mee in bed ook!
Dit was voor jou niet de eerste doorverwijzing, en toch wilde het maar niet lukken, tot vandaag!
Je mag nu lekker naar je vaste plekje, jouw gouden mandje. Er is zelfs al een vriendinnetje daar, waar je heerlijk mee kunt ravotten en samen mee kunt slapen.

Lieve Aiko, het ga je goed. Heel veel plezier daar en lief zijn he!

Knuffels van Valérie en Erik en een pootje van “broertje” Berlioz!

Geplaatst op 10-12-2013
Pietertje
27 - Maastricht

Pietertje is terug naar huis!
Een weekje geleden kwam je binnen, al grommend op alles wat in je buurt kwam, je snapte er helemaal niets van. Je had een bandje om, dus we wisten dat je wel van iemand geweest moest zijn. Wat was er toch met jou gebeurd, miste iemand jou? We hebben je Pietertje genoemd en zijn hard op zoek gegaan naar je baasje. Met een paar dagen herinnerde je je alweer hoe spinnen moest en na een week was je al een lekkere knuffelkont. En toen kwam voor jou een geweldig telefoontje; jouw baasje was gevonden en hij miste je! Je echte naam was Tarzan en jullie waren thuis met twee. 
Je baasje is je gisteren komen halen en inmiddels zit je weer lekker thuis, op je eigen dekentje, met je eigen vriendje
Dag Pietertje,
Veel plezier thuis enne… niet meer zomaar naar buiten he!

Groetjes van opvangmama en –papa Valerie en Erik

 

Geplaatst op 08-12-2013
Toby, Disco en Gismo
113 - Dordrecht

Dag kleine spring-in-'t-veld-jes, mijn kleine muisjes. Zo snel als jullie kwamen, zo snel zijn jullie ook weer vertrokken. Op een zondagavond werden jullie me letterlijk in de armen geworpen en eigenlijk zouden jullie helemaal niet bij mij blijven. Toch heb ik nog drie weekjes van jullie mogen genieten. En hoe! Op een paar zorgelijke dagen na waren jullie nou eens echt eens vrij zorgeloos, goed verzorgd door jullie meldster en jullie mama. Uit liefde voor jullie mama moesten jullie het wel een paar dagen vroeger dan gepland zonder haar stellen, maar gelukkig was Flootje weer een goede surrogaatmama en dat hebben jullie dan ook grondig misbruikt :).
Kleine Toby, jij vond jouw grote broers machtig interessant en je deed hun ook precies na. Binnen een dag lag jij al lebberend aan mijn vingers, zoals Ymme en Amos ook altijd deden. Je bent een heerlijk ondernemend katertje en ik mis je capriolen wel hoor! Geniet jij maar lekker van je nieuwe leventje en maak er wat van samen met je zusjes!
Kriebeltje voor jou, Judith.

Geplaatst op 08-12-2013
Disco, Toby en Gismo
113 - Dordrecht

Dag kleine spring-in-'t-veld-jes, mijn kleine muisjes. Zo snel als jullie kwamen, zo snel zijn jullie ook weer vertrokken. Op een zondagavond werden jullie me letterlijk in de armen geworpen en eigenlijk zouden jullie helemaal niet bij mij blijven. Toch heb ik nog drie weekjes van jullie mogen genieten. En hoe! Op een paar zorgelijke dagen na waren jullie nou eens echt eens vrij zorgeloos, goed verzorgd door jullie meldster en jullie mama. Uit liefde voor jullie mama moesten jullie het wel een paar dagen vroeger dan gepland zonder haar stellen, maar gelukkig was Flootje weer een goede surrogaatmama en dat hebben jullie dan ook grondig misbruikt :).
Kleine Disco, jij had een enorme klik met je grote zus. Twee druppels water, en jij liep als een klein olifantje achter Thera aan. Die dacht eerst dat ze je heel eng vond, maar uiteindelijk kwam zij juist door jouw aanwezigheid en die van je zusje Gismo veel meer los. Je ging heerlijk je eigen gangetje en speelde en rende zo graag, ik heb met plezier naar je gekeken. Dag klein bolletje wol, geniet jij maar fijn van je nieuwe leventje samen met je broer en zus!
Knufje voor jou, Judith.

Geplaatst op 08-12-2013
Gismo, Toby en Disco
113 - Dordrecht

Dag kleine spring-in-'t-veld-jes, mijn kleine muisjes. Zo snel als jullie kwamen, zo snel zijn jullie ook weer vertrokken. Op een zondagavond werden jullie me letterlijk in de armen geworpen en eigenlijk zouden jullie helemaal niet bij mij blijven. Toch heb ik nog drie weekjes van jullie mogen genieten. En hoe! Op een paar zorgelijke dagen na waren jullie nou eens echt eens vrij zorgeloos, goed verzorgd door jullie meldster en jullie mama. Uit liefde voor jullie mama moesten jullie het wel een paar dagen vroeger dan gepland zonder haar stellen, maar gelukkig was Flootje weer een goede surrogaatmama en dat hebben jullie dan ook grondig misbruikt :).
Klein Gismootje, jij was eerst de kleinste maar ging algauw je zus voorbij. Niet alleen in gewicht, ook in karakter. Want toen je niet meer mama's kindje kon zijn, kreeg je een paar haren op je tanden waar we allemaal van hebben genoten. Ook jij had een enorme klik met je grote zus Thera. Gelukkig mocht je bij je broer en zus blijven en kun je nu altijd lekker met elkaar spelen. Je bent een bofkontje.
Kusje voor jou, Judith.

Geplaatst op 07-12-2013
Hanna
132 - Riemst

Allerliefste Hanna,
 
Jij werd bekend als het jonge moederpoesje met haar 3 kittens, die 1 weekje later ook nog 3 weeskindjes onder haar hoede nam.
Je hebt jezelf helemaal weggecijferd om de 6 kittens groot te brengen. Je was een supermama en ontzettend dankbaar, de blik in je ogen vertelde genoeg.
Mensen vertrouwen kende je in het begin niet, maar langzaamaan groeiden we naar mekaar toe.
Ik wist dat je niet uit jezelf naar me toekwam... dus kwam ik naar jou. Ik wist dat je niet uit jezelf een knuffel kwam vragen, dus kwam ik naar jou.
Je genoot van de aandacht, de aaitjes en de streeltjes, je begon dan zachtjes te spinnen en je blik in je oogjes vertelde me dat je tevreden was.
Eten en lekker languit op je gemakje liggen, is het liefste wat je doet. Je bekijkt alles van op een afstand en tolereert katjes van jong tot oud bij je in de buurt.
Eigenlijk ben je zo een lief dankbaar katje in huis, dat het soms gewoonweg niet opviel dat je er was.
Dan kwam er onverwachts interesse van een jong koppel voor jou.
Dit was wel het laatste wat ik had verwacht, maar ik gunde je je eigen gouden mandje.
Afscheid nemen van jou doet ontzettend veel pijn, ik heb het moeilijk om je los te laten meisje.
Je zit veel dieper in mijn hart gesloten dan ikzelf had verwacht.
Hanna, ik wens je nog een heel lang gelukkig kattenleventje toe meisje.
Weet dat je voor altijd in mijn hart zit, een speciaal plekje hebt,  ik vergeet je nooit van mijn leven meer.
Een heerlijke knuffel en kusje op je koppie, dat vind je zo heerlijk
 
Van je opvangmama Bina

Geplaatst op 07-12-2013
Tara
15 - Maastricht

Dag lieve kleine Tara,

Je kwam hier binnen als een bang klein kitten. Helemaal  niet aan  mensen gewent. Via het Felix project, een achtergrond hadden we niet…Jij bent van dit nestje toch wel de bangste in het beginIn tegenstelling tot Tabby kom jij niet langslopen, maar verschijnt ineens op schoot. Totdat er vreemde mensen binnenkomen, daar ben je wat huiverig voor. Ook jij laat dat lieve poesje zien , datgeen wat ik al een tijdje geleden zag. Het moest er alleen nog uitkomen….Ook jij komt terecht bij hele fijne mensen die nog geen ervaring hebben met katten en ik weet zeker dat jij ze de weg wijst en dat deze mensen daar open voor staan. Inmiddels, als ik dit schrijf, heb ik al een bericht gehad dat je al goed eet en drinkt in je nieuwe thuisje en dat je al lekker speelt met ze…Heerlijk om te lezen !!!
Ook jouw Tara wens ik een heel gelukkig leventje toe bij deze fijne mensen !!!!
Een dikke Knuffel, je opvangmama Lilian

Geplaatst op 07-12-2013
Olivia
6 - Geleen

Lieve Olivia,
 
Vandaag ga jij verhuizen naar je nieuwe baasjes. Ruim 2 weekjes oud toen je bij ons kwam. Zo klein en zonder mama. Gelukkig had je geen enkel probleem met de fles en je groeide voorspoedig. Jij was zelfs de eerste die het flesje weigerde en uit een bakje wou eten. Al gauw maakte je samen met je broertjes en zusjes van iedere dag een feestje. Maar ook knuffelen en op schoot liggen vond je heerlijk. Het was erg leuk om voor je te zorgen en je te zien groeien tot een poesje dat van iedere dag geniet en plezier heeft.
Ik zal je missen meisje en ik wens jou en je nieuwe baasjes een lang en gelukkig leven toe. Net als alle andere opvangkatjes vóór jou loop je de rest van ons leven met ons mee.
 
 
Een dikke knuffel van Han en Steef.

Geplaatst op 07-12-2013
Lucy
6 - Geleen

Lieve Lucy,
 
Vandaag  ga jij verhuizen naar je nieuwe plekje. Ruim 2 weekjes oud toen je bij ons kwam. Zo klein en zonder mama. Gelukkig had je geen enkel probleem met de fles en je groeide voorspoedig.
Na nog eens ruim 2 weken zette je samen met je broers en zusjes de boel flink op stelten. Iedere dag feest voor jou. Als je moe was kroop je graag bij me op schoot om even te knuffelen en dan te gaan slapen. Meestal vergezeld van je broers en zusjes. Het was leuk om voor je te zorgen en je te zien groeien tot een poesje dat van iedere dag geniet en plezier heeft.
Ik zal je missen meisje en ik wens jou en je nieuwe baasje een lang en gelukkig leven toe. Net als alle andere opvangkatjes vóór jou loop je de rest van je leven met ons mee.
 
Een dikke knuffel van Han en Steef.
 

Geplaatst op 07-12-2013
Lexie
46 - Schoten

Dag kleine Lexie, dag zot konijntje…want zo noemde ik jou meestal he. Voor jou is het vandaag ook Sinterklaasfeest he. Hij bracht  voor jou een leuk nieuw gezinnetje uit zijn kadootjes zak mee! En een nieuwe krabpaal, een zacht slaapmandje en heel veel speelgoedjes!

Een dikke maand geleden kwam jij bij ons binnen, een klein mager scharminkeltje vol met vlooikes en wondjes aan je oortje. Waarschijnlijk had je het buiten aan de stok gehad met die grote stoute zwarte vogels… En die zullen ook wel de oorzaak zijn geweest van dat bultje dat opeens op je hoofdje verscheen. Dat  was even schrikken hoor! Door die wondjes aan je oortje had jij opeens een abses op je kleine koppie. Dus hup naar de dierenarts en wat was jij flink zeg!! Even een prik, abces uitduwen en hupla in plaats van een paar uurtjes te bekomen van alles… Nee hoor een half uurtje later vloog jij alweer vrolijk achter Zappa aan. Zo kenden we je he, van in het begin een leuk en grappig ding, een zot konijntje dus.  Jij en Zappa, 2 pootjes op één buik , jullie waren  echte partners in crime. Wat zullen we vandaag eens uitsteken!! Hij zal je heel erg hard missen hoor, daar zijn we zeker van.
 
En uiteraard gaan wij jou ook missen maar weet je wat? Jij komt terecht in een super leuk gezinnetje, vrienden die al een tijdje naar jou uitkijken en er al helemaal klaar voor zijn om jou in hun armen te sluiten!!! Van dag één waren ze weg van jou. Dus klein konijntje, het komt helemaal goed met jou.  Geniet van je nieuwe gezinnetje en laat je maar lekker verwennen!
 
Liefs en een dikke knuffel van je opvangmama’s en nog snel een laatste kopstootje  en likje van Zappa x

Geplaatst op 06-12-2013
Tabby
15 - Maastricht

Dag lieve kleine Tabby,

Je kwam hier binnen als een bang klein kitten. Helemaal  niet aan  mensen gewent. Via het Felix project, een achtergrond hadden we niet…Na week werd je ziekjes. Je knapte snel op. Ik heb heel wat moeite gedaan om je te laten zien dat wij mensen toch ook wel te vertrouwen zijn en langzaamaan kwam je in de avonden meer en meer langslopen. Tot op de laatste aantal dagen deed je dit en toen was je om. Je kwam zelfs spelen en op schoot. De schat die ik al een tijdje in jouw zag verscholen kwam naar boven. Je liet het me zien hoe je werkelijk bent. Jij hebt jezelf verkocht aan de mensen die voor je kwamen kijken en nu heb jij je eigen thuisje bij deze mensen en ga je verder als Sadie.
Voor mij blijf je Tabby en ik wens je een heel gelukkig leventje toe bij deze fijne mensen !!!!
Kus, je opvangmama Lilian

Geplaatst op 01-12-2013
Florus
132 - Riemst

Dag dapper mannetje van ons.
 
Jij kwam als een heel bang "vogeltje" bij ons in de opvang, ziek en had een hele nare ervaring met mensen meegemaakt. Jij had dan ook totaal geen vertrouwen meer in ons mensen, je was bang en wist je geen houding te geven.
Kattenvriendjes vond je wel oké, dan leefde je helemaal op. Met vele ups en downs begon je toch op een gegeven moment te begrijpen, dat we het goed met je voor hadden.
Langzamerhand mochten we je aaien, begon je er ook van te genieten....maar definitief de "klik" maken, daar had je toch nog moeite mee. Je wilde wel en toch hield je iets tegen.
De dag dat er mensen voor Gielke kwamen kijken, ben je echt heel dapper geweest.
Je ging meteen naar Sven toe, snuffelen aan de schoenen, spelen met het hengeltje, je ging er zelf relax bijliggen. Wowww, dat hadden we nog nooit van jou gezien ventje. Het was of je aangaf van ....hé, met jullie wil ik wel mee".
Je bent dan ook niet meer uit de gedachten gegaan van Sven en Melanie, en gisteren kreeg ik te horen dat ook jij naar je gouden mandje en je vriendje Gielke mocht verhuizen.
Helemaal te gek voor jou, zij verwachten niets van je, aanvaarden je zoals je bent.
Alles mag en niets moet, dit moet helemaal goedkomen met je.
Je bent ondanks alles een enorm "gemis" hier in huis, maar we willen en wensen je alleen het allerbeste kereltje.
Laat zien wat voor een kanjer je bent, je kan het!
Een kusje op dat mooi koppie van jou,
 
Van je opvangouders Bina en Chris xxx

Geplaatste honden

Geplaatst op 30-12-2013
Amber
H11 - Maastricht

Wegens privéomstandigheden kon het baasje van Amber haar niet meer houden.
 

 

Hallo allemaal,

Zoals jullie zien gaat het uitstekend met mij. Hier en daar wat versleten, maar ik ben dan ook al een dame op leeftijd, he.
Ik heb ze hier gezegd dat ik niet zomaar bij iedereen wil wonen, ben al wat te vaak moeten verkassen in mijn leven.
Nou, ik moet jullie dus vertellen wat mijn wensen zijn. hier komt ie dan;
- Dagelijks een half tabletje hartmedicatie, dat zorgt ervoor dat ik me goed blijf voelen (mijn opvangmama's kunnen je daar alles over vertellen)
- Een tuintje waar ik mijn behoefte kan doen, als je even niet met me kunt gaan wandelen.
- Brokjes zijn lekker, maar met wat blikvoer eroverheen nog lekkerder.
-Een groot bed waar jij ook best in mag slapen. Ik neem niet zo heel veel plaats in beslag.
-Een ander tolerant hondje waar ik lekker tegenaan mag liggen. Dat geeft mij een veilig gevoel.
-Kinderen zijn geen probleem, zolang ze mij maar niet onverwachts vastpakken; ik zie nl. niet meer zo goed en dan kan ik wel eens schrikken.
Verder vind ik een was- en knipbeurt op z'n tijd wel fijn. Ook als je wat ouder bent wil je er nog goed uitzien.
Nou, dat was het wel zo'n beetje. Valt best mee, toch?
Ik kijk niet naar uiterlijk, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ik neem je zoals je bent.
Innerlijke schoonheid, daar val ik zeker voor.
Lijkt je het wat om voor een omaatje te mogen zorgen? Dan mag je gerust eens langskomen bij mij.
Misschien kies ik jou dan wel als mijn nieuwe baasje...

Pootje van oma Amber

 

 

Geplaatst op 27-12-2013
Charlie
RV - Aubel

Later meer gegevens.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg