Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MEI 2013 hebben 11 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 25-05-2013
Sabientje (konijntje)
127 - Born

Ik ben Sabientje en ik ben een beetje gek:-)

Ik heb drie pootjes en ben niet zielig, ik doe mee met de gewone nijntjes. Bij een sprintje van 5 meter zal ik niet schromen de gouden beker binnen te halen, want ik ben een top atlete!
Ik ben trots op mijn blauw/grijze vachtje, ik glim als een spiegeltje. En het is een win win situatie: u voelt een fluweel zacht velletje en ik ben ook tevree... mmm.. vergeet vooral mijn neusje niet te strelen, dan rek ik me helemaal voorover en wil ik meeeeer.
Als het mensje mij komt verzorgen voel ik me helemaal blij worden, ik hups en dans, joehoe, quality time!
Ik heb misschien drie pootjes, zielig ben ik in elk geval niet, maar je moet wel effe als baasje op een paar dingetjes letten. Eens zien, bijvoorbeeld een hok met een hoge trap dat is not done,  ik kan buiten, maar dan moet ik wel in de gaten gehouden worden of ik geen rare dingen ga ondernemen. Ik heb absoluut gezelschap nodig, want ik ben niet voor niks ' een konijn' .
Al met al komt alles goed en sta ik te popelen om een nieuw avontuur aan te gaan, maar wel liefst een avontuur met JOU.

Geplaatst op 22-05-2013
Sam en Robby
Tongeren

Dag lieve mensen,

 

Wij zijn 2 broertjes, Sam (ros/wit gevlekt) en Robby (zwart/wit gevlekt) en 1 jaar oud (beiden gecastreerd).

Wij zijn 2 speelse katertjes die het héél goed met elkaar kunnen vinden. We zijn kerngezond en werden heel goed verzorgd door een echte poezenliefhebster. Spijtig genoeg is ze ernstig ziek geworden en verblijft ze al enkele maanden in het ziekenhuis. Ze gaat in de toekomst niet meer voor ons kunnen zorgen, hetgeen zij en wij uiterst spijtig vinden. Ons baasje zou echter zeer gelukkig zijn mochten wij een goede nieuwe thuis vinden.

Wij slapen ’s nachts graag binnen en spelen overdag graag in de tuin. Wij liggen ook graag te soezen in de zetel, bovenop een kast of in een mandje en worden graag vertroeteld door ons baasje.

Indien mogelijk zouden wij héél graag samenblijven, want we zijn erg aan elkaar gehecht.

Hopelijk is er iemand die ons berichtje leest en ons liefdevol wil opvangen.

 

Sam en Robby

Geplaatst op 22-05-2013
Robby en Sam
Tongeren

Dag lieve mensen,

Wij zijn 2 broertjes, Sam (ros/wit gevlekt) en Robby (zwart/wit gevlekt) en bijna 1 jaar oud (beiden gecastreerd).

Wij zijn 2 speelse katertjes die het héél goed met elkaar kunnen vinden. We zijn kerngezond en werden heel goed verzorgd door een echte poezenliefhebster. Spijtig genoeg is ze ernstig ziek geworden en verblijft ze al enkele maanden in het ziekenhuis. Ze gaat in de toekomst niet meer voor ons kunnen zorgen, hetgeen zij en wij uiterst spijtig vinden. Ons baasje zou echter zeer gelukkig zijn mochten wij een goede nieuwe thuis vinden.

Wij slapen ’s nachts graag binnen en spelen overdag graag in de tuin. Wij liggen ook graag te soezen in de zetel, bovenop een kast of in een mandje en worden graag vertroeteld door ons baasje.

Indien mogelijk zouden wij héél graag samenblijven, want we zijn erg aan elkaar gehecht.

Hopelijk is er iemand die ons berichtje leest en ons liefdevol wil opvangen.

Sam en Robby
 

Geplaatst op 22-05-2013
Leo
BK- Tongeren

Hasta la vista Leo!!

Daar ga je dan grote jongen, op weg naar een groot nieuw avontuur, je bent geplaatst!
In april kwam je speciaal uit Madrid overgevlogen, omdat je daar niet plaatsbaar was. Je bent aids positief en daar zitten wij niets... mee in, dus begon voor jou in Belgie al een nieuw avontuur.
Maar je bent vandaag al geplaatst, zo snel! "Nee, Leo mag niet gaan!" riepen de verzorgers van Buddy Kat in koor. "Leo moet blijven, das onze mascotte!" Tja lieve verzorgers, het leven valt soms niet mee:-)
Jij was onze lekkere gezellige volslanke 10 kilo kater waar we allemaal een oogje op hadden. Jij bracht sfeer in de toko, jij had humor en smaak. We droegen je op handen en je was voor niets of niemand bang. Met je grote verbaasde ogen, volgde je ons op de voet en als we niet naar je keken, dan hoorden we een luid getetter in onze oren afgewisseld met loeiklanken, zodat gehoorschade een risico vormde.
Je woont nu in Maaseik bij een lief gezinnetje, je hebt daar het alleenrecht en dat is je gegund. Jij gaat een prachtige toekomst tegemoet Leo jongen, en we gaan vast snel iets van je horen. We missen je nu al, wie gaat ons nu oorschade doen veroorzaken, het is stil.....
Dag Leo, hasta la vista amigo
Geplaatst op 18-05-2013
Sheldon
102-Brunssum

Dag lieve knul met je bijzondere ogen...

Vandaag ben je vertrokken naar (hopelijk) je échte definitieve huisje.  
We zullen je enorm missen, je bent al met al toch een aantal maanden bij ons geweest. Maar het is goed zo, je bent vertrokken naar een heel fijn gezin waar je de aandacht en liefde krijgt die je zo verdient.
Dag grote vriend, het ga je goed en laat je maar lekker verwennen :-)

XXXX
Harry, Anki, David en Jamo

Geplaatst op 14-05-2013
Gijs
Apeldoorn

Gijs wordt op afstand bemiddeld.

Gijs is een mooie rode, halflangharige kater. Gijs is een periode een echte zwerfkat geweest en is 7 maanden geleden liefdevol geadopteerd door een echtpaar in Apeldoorn. Gijs is gechipt, ingeënt en gecastreerd. Hij heeft het nu prima naar zijn zin en is erg huiselijk geworden. Echter het gaat niet goed met de andere twee poezen.

Daarom zoeken we een familie die Gijs willen verzorgen en geen andere poezen hebben, dan heb je aan Gijs  een heel fijn gezelschap, die komt kopjes geven e.d.

Wel wil hij af en toen naar buiten, maar hij gaat niet ver van huis.

Geplaatst op 14-05-2013
Kay
130-Tongeren

Deze aids positieve kater komt uit Roermond, zijn baasje was nl gestorven en de meldster kon hem niet adopteren.

 Hoi allemaal,

Ik ben Kay en nieuw in de “club” van Buddy Kat. Naar het schijnt moet je hier altijd een voorstelrondje doen, dus ga ik maar eens beginnen.

Ik ben Kay, 8 jaar oud en ben afkomstig uit Roermond. Helaas is mijn baasje gestorven en kon niemand meer voor me zorgen. Aangezien ik een fiv-je ben, heb ik het geluk gehad dat ik bij Buddy Kat terecht kon.
Ik woon nu bij een opvanggezin, en heb het er wel best naar mijn zin. Hier woont zelfs een ex-collega van mij, den Matzie….een rooie langharige, toffe knul !
Wat zeg je, collega? A ja, natuurlijk….we moeten toch allemaal solliciteren voor een gouden mandje hebben ze me gezegd. Hier dus mijn CV.
Ik krijg hier massa’s aandacht en gedraag me dan ook hoe een kater hoort te doen: eten, spelen, knuffelen, ik krijg er niet genoeg van. Ik profiteer dan ook van alle aandacht die ik krijg, en hoe!
Ik kan ook enorm genieten als men mij op mijn buikje streelt. Dan word ik helemaal “hotel de botel” en rol dan spinnend over de grond. Ook met die 4-potige lawaaimakers kan ik het goed vinden. Ik geloof dat ze die in mensentaal “honden” noemen.
Overdag lig ik uren op de longchair naar buiten te kijken. Dan denk ik soms bij mezelf, hoe is het toch mogelijk hé Kay? Had ik maar niet gevochten, dan was ik nu nog gezond en kon ik ook eens een frisse neus ophalen. Nu ben ik genoodzaakt binnen te blijven, maar dat heeft ook zijn charmes hoor !
’s Avonds vind ik het ook fijn om met jou naar de slaapkamer te gaan. Ik ga dan al van tevoren jouw bedje opwarmen, en als je te lang wegblijft kom ik nog eens om het hoekje loeren waar je blijft. Mijn opvangouders vinden dit geweldig en zeggen dat ik zowel mens als dier voor me weet te winnen J
Zou ik dan toch nog kans maken op een “gouden mandje” ? Is dit een fatsoenlijke CV zoals tie hoort te zijn ?

Zoeken jullie met me mee ?

Alvast hartelijk bedankt om me te helpen hiermee, een dikke knuffel van Kay
 

Geplaatst op 12-05-2013
Jacoba
26-Stein

Dag  snoezige jacoba,

Tja  6 weken lang heb ik jou en edwina uitgescholden voor jacob en edward. Voor ons waren jullie jongens. Was dat even schrikken toen de dierenarts zei dat jullie meiden waren.

Maar dat mag de pret niet drukken, jou nieuwe gezin vond het geen probleem.

Jij hebt je huisje nog voor je alleen. Maar geen gebrek aan aandacht en speel mogelijkheden want er zijn 4 kinderen om mee te knuffelen en te spelen.

Myrthe zal je gaan missen want jij was haar favoriet.

Ok jou gezin is super blij met jou. Ook jij valt met je kontje in de boter. 

Zal jullie gaan missen

Een heel lang  gezond en gelukkig  leven wens ik jou bij je nieuwe gezin

Liefs van jos,myrthe en silvia en alle poezevriendjes

Geplaatst op 04-05-2013
Nina
Dagmar-Maastricht

Lieve Nina,

Vanaf het moment dat ik jou in die stal op de boerderij zag was het liefde op het eerste gezicht. Ik wist toen al: “jij gaat met mij mee.” Ondanks dat je in het begin zo ziek was deed je niks anders dan liefde geven. Heel veel liefde geven. Urenlang kon je bij me liggen, op schoot of in mijn nek.
Vandaag ben je vertrokken naar je gouden mandje. Ik zal je gaan missen. Ik gun je het allerbeste en hoop dat je alle liefde die jij geeft, tienvoudig terugkrijgt!
Jij hebt een heel speciaal plekje in mijn hart!
Liefs Dagmar

Geplaatst op 01-05-2013
Socrates
48 - Kerkrade

Deze uitgehongerde kater liep aan het kanaal in Lanaken.

Hi allemaal,
Kijk nu eens naar mij…. Mijn opvang mama zegt dat ik een echte schat ben, ik knuffel graag en mijn motortje komt dan heel stilletjes op gang, prrr prrr prrr…. Ook kom ik op schoot liggen om uitgebreid gekroeld te worden, dan draai ik me zo dat mijn buikje ook niet gemist wordt!
Ik kijk ’s avonds graag tv met je mee en als het bedtijd is ben ik als eerste in de slaapkamer! Als het zonnetje niet schijnt kruip ik lekker warm onder de dekens, dan kan mijn opvang mama me weer zoeken, haha!
Ik vind nieuwe dingen best spannend dus dan kan ik eerst wel eens een beetje blazen, maar dat gaat per ongeluk want eigenlijk ben ik heel nieuwsgierig en ga ik uiteindelijk toch stiekem kijken of het nou echt zo eng is. Dan valt het vaak heel erg mee! Honden vind ik een beetje raar, ze springen soms zo wild door de woonkamer.  Maar ervoor weg rennen doe ik niet hoor! Daarvoor ben ik teveel “the man in the house”, hahaha! De andere soortgenoten hier zijn allemaal vriendelijk voor mij en die vind ik wel leuk.                                  
Misschien tot snel?  Miauw!

Geplaatste honden

Geplaatst op 25-05-2013
Kim
NJ

KIM IS VOORLOPIG NOG NIET TE RESERVEREN.

Mijn naam is Kim, ik ben een prachtige rottweiler van anderhalf jaar oud, helaas waren de eerste anderhalf jaar van mijn leven niet heel erg geweldig.

Mijn ouders zijn beide rottweilers en bewaken een terrein, door een ongelukje zijn mijn broertje en ik geboren, mijn broertje vond een ander baasje alleen ik helaas niet. Volgens mijn oude baas wilde ik niet mee met die nieuwe mensen. Dus bleef ik op het terrein.
Ik mocht nooit naar binnen, dus ik weet nog niet wat een (t)huis is.
Tot voor 4 weken terug leefde ik in een kleine ren op het terrein omdat mijn moeder me niet bij zich in de buurt wilde hebben, zei mijn vorige baas.
Ik kreeg af en toe te eten en meestal wat water. Ik ging nooit wandelen, want dat was niet de bedoeling met een terrein hond vertelden ze me.
Mijn baas kwam elke dag met een schep mijn ren uitruimen, nou daar kroop ik maar voor weg (mijn opvanggezin denkt dat ik de schep wel vaker van iets dichter bij heb gezien dan me lief is ).

Wanneer ik eten kreeg dan vond mijn baasje het leuk me van achteren te besluipen en water over me heen te gooien. Vreemde manier van humor zullen we maar zeggen. Toen kwam plots mijn redder naar me kijken ( met de bedoeling me daar weg te halen), ze vroeg  of hij mij uit mijn ren wilde halen zodat ze mij even kon bewonderen.
Ik durfde niet goed langs mijn baasje, maar toen hij eten had neergezet ben ik toch maar snel langs hem heen gerend om vlug wat te eten.
Ze vond me mager, maar dat komt omdat ik vaak honger heb moeten lijden, van die paar brokjes kan ik niet echt goed groeien.
Mijn redder nam me even mee wandelen, maar toen de riem om moest kroop ik wel even weg.
Gelukkig liep ik aan de lijn prima mee (oke ik geef toe, de brokjes die ze me elke paar meter gaf waren wel erg verleidelijk, ik ben DOL op eten).
Gelukkig nam ze me mee, toen moest ik in een bench in de auto, reuze eng joh! Ben zelfs even weggerend terug naar dat o zo bekende, maar niet geliefde terrein.
 
Eindelijk in de auto nam ze me mee naar mijn opvangmama’s van Adopteer een Hond, hier hoop ik heel veel te leren en over een tijdje een fijn nieuw huisje te krijgen waar ik niet meer altijd buiten hoef te zijn. Waar ik niet bang hoef te zijn van mijn baasje en waar ik weer leer genieten van het leven.

ps Ik ben nu een paar uurtjes bij mijn opvangmama’s en nog een soortgenootje van me. Weet je? Ik wist niet dat er een hemel op aarde bestond! Ik mag in huis lekker voor de tv liggen, ik krijg lekker eten en die andere hond is nu al mijn beste vriend. Nu kan ik langzaam weer vertrouwen opbouwen…

Fotoalbum Kim


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg