Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In FEBRUARI 2013 hebben 20 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 28-02-2013
Susie
6 - geleen

Lieve Susie,
Daar ga je alweer. Vijf weekjes hebben we voor je mogen zorgen. Een klein parmantig poesje, het onderdeurtje van de familie. Maar je deed niet onder voor je twee veel zwaardere broertjes.
Je bent een schatje. Jouw bedje is gespreid. Je krijgt een éénjarig poesje als vriendin en er zijn drie kinderen die reikhalzend naar je uitkijken. Je zult je niet vervelen.
Lieve meid, we wensen je een lang en gelukkig leven toe samen met je nieuwe baasjes. Je gaat ver van ons vandaan wonen, uit het oog, maar niet uit ons hart.
Een hele dikke knuffel,
Han en Steef, mama Josefien en broertjes Poirot en Gijs


 

Geplaatst op 28-02-2013
Gijs en Poirot
6 - geleen

Lieve Gijs en Poirot,
Tja, wat zal ik over jullie zeggen. Twee stoere jongens, twee durfallen, vooral Poirot. Denk je er wel aan dat je “maar” negen levens hebt, jongen. Jij Poirot gaat Charlie heten en Gijs wordt Loekie. Jullie baasjes zijn mensen met een groot hart voor dieren. Jullie nieuwe mama heeft al een bijdrage aan het werk van Zwerfkat in Nood geleverd in de vorm van een groot aantal leuke, zelfgemaakte muizen die we op de Magic Fair en de kerstmarkt gaan verkopen, zodat we nog meer katjes zoals jullie kunnen helpen. Lieve jongens, jullie zitten gebeiteld dat is wel duidelijk. Twee nieuwe vrienden, kater Spikey en hond Layka zitten al op jullie te wachten. WE wensen jullie een lang en gelukkig leven toe, samen met jullie nieuwe baasjes. Uit het oog maar niet uit ons hart.
Een hele dikke knuffel,
Han en Steef, mama Josefien en zusje Susie

 

Geplaatst op 28-02-2013
Poirot en Gijs
6 - geleen

Lieve Poirot en Gijs,
Tja, wat zal ik over jullie zeggen. Twee stoere jongens, twee durfallen, vooral Poirot. Denk je er wel aan dat je “maar” negen levens hebt, jongen. Jij Poirot gaat Charlie heten en Gijs wordt Loekie. Jullie baasjes zijn mensen met een groot hart voor dieren. Jullie nieuwe mama heeft al een bijdrage aan het werk van Zwerfkat in Nood geleverd in de vorm van een groot aantal leuke, zelfgemaakte muizen die we op de Magic Fair en de kerstmarkt gaan verkopen, zodat we nog meer katjes zoals jullie kunnen helpen. Lieve jongens, jullie zitten gebeiteld dat is wel duidelijk. Twee nieuwe vrienden, kater Spikey en hond Layka zitten al op jullie te wachten. WE wensen jullie een lang en gelukkig leven toe, samen met jullie nieuwe baasjes. Uit het oog maar niet uit ons hart.
Een hele dikke knuffel,
Han en Steef, mama Josefien en zusje Susie

 

Geplaatst op 27-02-2013
Trippel
20 - Hoensbroek

Lieve meis

Wat heb jij een hoop meegemaakt.
Begin januari kwam je binnen in de dierenkliniek in Hasselt. Je was aangereden en deels verlamd geraakt. De dierenkliniek had zich over jou ontfermd en men had weinig hoop.. maar je kreeg het voordeel van de twijfel.
Je was rechts helemaal verlamd, vanwege een verschoven nekwervel, dus we hoopten op een wonder dat jouw gevoel terugkwam en dit wonder kwam ook...
Langzaam kreeg je haar gevoel terug en heb je flinke fysiotherapie ondergaan, je was zelfs de eerste kat op de loopband in de praktijk:-)

Je kwam de eerste drie weken bij mij in de opvang en je was er eentje met karakter. Je was niet gecharmeerd van mijn katten die zich opdringerig op jou wierpen en je neusjes en kusjes wilden geven. Je werd boos en raakte lichtelijk in paniek.
Oefenen kon ik niet met jou, je werd zo snel boos en soms kreeg ik een mep of een pssssssstttt waarschuwing.
Mijn hart brak, want ik wist hoe belangrijk het was om te oefenen, je spieren te trainen.
Puur omwille van jouw gezondheid en geluk, heb ik je ondergebracht bij jouw tweede opvanggezin, waar rust aanwezig was.
Dat ging ineens een stuk beter, goede zet dus!
Maar op korte tijd werd je geadopteerd bij lieve mensen, mijn hart maakte een sprongetje.
Mijn meisje, mijn grommende lieve schat heeft haar baasje voor het leven gevonden.
Het ga je goed, pas op jezelf, jij verdient de hele wereld,je bent het dubbel en dwars waard.
Dag lieverd, ook namens jouw tweede opvangmama, we houden van je en we zullen je nooit vergeten. Dag Grumpie dumpie, dag Trippelmeisje van ons x

Sabine

Geplaatst op 24-02-2013
Leentje en Mies
111 - Lommel

Hoi, hoi,ik ben Leentje, piepeleentje.
Ik ben de clown van de bende hier, met mijn onschuldige, grappige snoet, draai ik iedereen rond mijn pootjes.
Ik hou ook van knuffelen met mijn opvangmama, maar met vreemden heb ik wat tijd nodig. Eens wanneer ik iemand beter ken, dan sta ik als eerste in de rij voor die knuffels, maar ik moet echt wel weten of ik je kan vertrouwen.

Een tijdje geleden was ik stiekem buiten geglipt, ik dacht dat het daar leuk was. Maar oei, oei, wat was dat ENG!
Na een week kon mama me,toen het donker werd, met het laserlampje naar binnen lokken.
Mama Mies had een schor stemmetje toen ik weer binnenkwam, ze had ook op mij lopen roepen. Ik wilde onmiddellijk tegen haar aan kruipen, maar o jee, ik kreeg me toch een pandoering van mama Mies, ze was boos dat ik zo stout was geweest.
Gelukkig was ze het na een uurtje wel vergeten en kwam ze me troosten.

Dat laserlampje vind ik super!
Mama wil niet meer met het lampje spelen, dat vind ik zoooo jammer.
Ze vindt het gruwelijk zegt ze, ik zoek namelijk nog een uur naar dat lichtje en ben dan verdrietig als het er niet meer is.

Ik kan genieten als ik lig te soezen bij mama Mies, mijn mama en ik, wij kunnen mekaar niet missen. We slapen samen, eten samen, drinken samen en halen samen kattenkwaad uit.
Wil jij een leuk, gezellig, lief stel poezen gelukkig maken? Geef ons dan een kans, kom eens kennis maken!

Geplaatst op 24-02-2013
Mies en Leentje
111 - Lommel

Uhm hallo…
Ik ben Mies, een timide, lieve meid al zeg ik het zelf. Maar mijn opvangmama zegt dat wel duizend keer per dag, dan moet het toch ook wel kloppen.
Ik ben heel sociaal naar andere poesjes, ik wil met iedereen neuze-neuzen. Maar soms krijg ik zo maar op mijn kop, terwijl ik alleen lief wil zijn. Gelukkig komt mijn opvangmama me dan troosten en krijgt de boosdoener een standje.
Ik ben heel erg zachtmoedig, ik haal nooit uit. Ik kan wel eens blazen van angst, maar zal nooit een pootje uit slaan.
Ik ben samen met mijn dochtertje Leentje in opvang. Wij zijn altijd samen, door dik en dun. We slapen samen, eten samen, drinken samen en halen samen kattenkwaad uit. We zijn dan ook op zoek naar een huisje waar we samen naar toe kunnen. Als je ons uit elkaar haalt, dan gaan we hartverscheurend schreeuwen.
Ik ben nog wat terughoudend. Maar ik kan mijn opvangmama achterna lopen als een hondje en dan vind ik het fijn dat ze me even aait en knuffelt. Nog niet te lang, dan ben ik nog niet zo relaxed.
Ik ben nog een jonge meid en heb nog vele jaartjes voor de boeg. Hopelijk mag ik die, bij u door brengen, samen met Leentje natuurlijk
Als je mijn guitige snoet in levende lijve wil zien, maak dan maak gauw een afspraak via kattenbemiddeling.
Een lief knipoogje van Mies x

Geplaatst op 24-02-2013
Brabbel
126-Aalst

Hola muchachos,
Hier zijn we dan, de kleine gatitos uit het verre Spanje. Eindelijk horen we jullie zeggen, ja, we hebben jullie lang in spanning gelaten hé! We zaten met z’n 8-en in een snikhete blokhut in een klein kamertje toen onze opvangmama ons vond. Doodziek, mager en zonder enige medicatie want daar waren niet genoeg dinero’s voor. Toen werden we meegenomen naar een spaanse finca, sjiek hé, en hadden we een hele kamer voor ons alleen, met verkoeling, speeltjes en volop eten. Langzamerhand begonnen we ons door de medicatie veel beter te voelen. Helaas is na een paar dagen ons zusje plots achteruitgegaan en kreeg ze veel te vroeg haar vleugeltjes. Onze opvangmama besloot ter nagedachtenis aan haar omdat zij het enige witje was om ons naar de 7 dwergen te noemen.
Toen de dag kwam dat wij naar Belgie gingen rijden kregen we nog een grote verrassing! Er gingen nog 3 amigo’s meer met ons mee. Het klikte gelijk tussen ons en we werden de beste speelkameraadjes. We zijn bijna allemaal genezen en al echte bandito’s geworden. Als we allemaal gezond verklaard worden en al onze spuitjes hebben gehad zijn we klaar om naar een definitief gouden mandje te verhuizen en samen met jullie de wereld verder te ontdekken. Dus als jullie graag zuiders temperament in huis halen, je weet wat te doen hé! We wachten vol ongeduld.
Hasta Luego.

Brabbel, dat ben ik , alias Grumpy. Ik doe mijn naam alle eer aan want ik ben de grootste babbelaar van het stel. En ik kan het al aardig in het Vlaams zeggen ook hoor! Over alles moet ik mijn zegje hebben en ik ben zo een beetje het haantje de voorste .Ik ontdek graag nieuwe dingen waar ik dan wat kan mee uithalen. Maar ik ben wel een hele lieve deugeniet hoor want als je diep in mijn waterpoeltjes van oogjes kijkt verdrink je helemaal en vergeet je meteen wat voor kattenkwaad ik nu alweer had gedaan. Ik lig graag op schoot en ben een echte charmeur, maar wat wil je, Spaans bloed hé. Ik ontvang graag knuffels maar geef er ook heel veel terug. Dus als je graag een slijmballetje in huis haalt die graag conversaties voert en waar je je niet mee verveelt, reserveer me maar ik wacht vol ongeduld!

Geplaatst op 21-02-2013
Max
15 - Maastricht

Dit katje werd door ons gastgezin in haar eigen tuin gevonden. Hij lag vreselijk te kreunen en te miauwen en bleek een gigantisch abces in zijn flank te hebben.

Mijn naam is Max,
Op woensdag 23 januari 2013 werd ik gevonden door de kinderen van waar ik nu logeer. Ik had vreselijke honger, dorst en ik had een behoorlijk abces aan mijn flank. Nadat mijn opvanggezin mij naar een dierenarts had gebracht om te controleren of ik was gechipt, wat dus helaas niet zo was, wilde deze dierenarts me ook vrijblijvend verder onderzoeken. Ik ben nog niet zo oud, hooguit 1½ jaar gezien mijn gebit er keurig netjes uitziet. Mijn opvanggezin besloot me in huis te nemen zolang mijn abces verzorgd moest worden in de veronderstelling dat er zich wel iemand voor mij zou melden. Er werden foto’s van mij opgehangen bij de winkelcentrums en in de buurt van de vondst en ook bij de lokale dierenarts. Ook werd het o.a. aan het asiel en bij Amevedi doorgegeven. Na 2 weken geen bericht van een eigenaar zou ik de opvang ingaan bij Zwerfkat in Nood. Dat is nu dus gebeurd en hoef ik niet terug de straat op.
Nu is het volgens mij de bedoeling dat ik mezelf moet gaan beschrijven, dus daar komt ie:
Ik ben natuurlijk een hele mooie jongen, rood met witte aftekeningen. Ik houd van aandacht en van aaitjes, maar oppakken vind ik minder, hoewel ik dit wel toelaat, als ik dan maar niet tegen mijn zin vastgehouden wordt. Maar wanneer er iets moet gebeuren en ik weet dat er een handje voer tegenover staat kun je met mij al wat meer. Ook als je het voer in je handen vasthoud en voor me gaat staan, dan ga ik op mijn achterpootjes zitten en mijn 2 voorpootjes gaan dan de lucht in. Ik ga dan kaarsrecht zitten voer het voer…                                                                                                        
Verder heb ik wel een 2 nageltjes omhoog staan van mijn achterpootje en ik weet niet hoe ik daaraan kom. Ze denken dat het wellicht een keer een aanrijding kan zijn geweest, maar dat kan ik me niet herinneren. Ik maak hier kennis met andere katten en honden. De honden vind ik niks aan, dus iemand die me zou willen adopteren kan beter geen honden hebben. Sorry maar daar kan ik niks aan doen…Misschien dat ik er wel aan kan wennen, maar liever niet. Die andere katten zijn wel interessant op een afstand, maar ze komen steeds korter bij en er is ook zo’n kleuterpoes die me steeds uitdaagt. Op zich kunnen we nu goed in 1 ruimte met elkaar overweg, maar spelen doe ik (nog) niet met ze…Wel ga ik ook al bij hun de slaapkamer op.
Ik lig graag in mijn mandje dat mijn opvanggezin speciaal voor mij heeft gemaakt en ik ben een rustige kater. Af en toe word ik uitgedaagd om met een balletje te spelen en de stoffen balletjes vind ik wel leuk, alsook de pingpongballetjes. Ik ga er niet achteraan (dat doet die kleuter wel) maar als het balletje langskomt krijgt het wel een mep, haha…Men denkt dan ook dat ik een binnen kater ben omdat ik zo rustig ben, maar ja, hoe ben ik dan buiten gekomen….Ik weet het niet…
Zoek jij een rustige kater en wil jij me ook dat mandje gunnen, bel of mail dan even met Zwerfkat.

Geplaatst op 17-02-2013
Leopold
36 - Rupelmode

Deze kittens werden op een parkeerplaats in Tienen gedumpt.

Kiekeboe, daar ben je. Ik vroeg me al af waar je zo lang gebleven was, maar ik heb het hier wel naar mijn zin hoor.
Om eerlijk te zijn, in het begin vond ik het allemaal wat raar. Mensen die tegen me babbelen, en rare bekken trekken. Nu op een dag trok ik mn stoute schoenen aan, legde mn snorharen goed en *poef* ik ging naar dat grote hand. Wat bleek nu? Dat is dus KEIIII leuk :)
Ze gaan van mij ook nog een filmpje posten, ik heb mn best gedaan om te laten zien hoe graag ik knuffels krijg hopelijk hebben mijn opvangmama's mijn vlekje op mijn neusje ook gefilmd want daar ben ik trots op!
Ziezo, nu is het tijd om mij mee te nemen. Waar wacht je nog op?
Groetjes Leopold

Geplaatst op 17-02-2013
Lilly
36 - Rupelmode

Deze kittens werden op een parkeerplaats in Tienen gedumpt.

Hallo iedereen!
Hebben jullie het verhaal van mezelf en mijn broertje en vriendje al gehoord? Wel, we zijn een hele tijd geleden, 2 of 3 maanden al, gedumpt op een parking in Tienen. Eerst mijn broer en ik en een tijd later ook nog Lea, het mooie sheba-grijze katje. Hele lieve mensen hebben ons al die tijd eten gegeven en aanhankelijk gehouden en ze hebben ook naar Zwerfkat getelefoneerd waardoor we nu niet meer in de kou moeten leven. Lea en ik hadden snel in de smiezen dat dat goed was, zo'n thuisje krijgen, maar mijn domme broer nog niet, die laat zich (nog) niet vangen! Ik hoop dat hij ook snel hier komt logeren, want het is hier superleuk! Mmm de hele dag door lekkere brokjes, vers water en vriendjes om mee te spelen. Ze hebben hier ook zo'n raar beest, wit met zwarte vlekken, 't is driedubbel zo groot als ik en dat staat daar maar met z'n staart te zwiepen en te springen.. tss raar beest.
Ik hou heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel van kroelen. Maar als ik in huis rondloop is het allemaal nog wat eng, dus dan verstop ik me nog regelmatig, maar dat komt helemaal goed hoor! Terwijl mijn opvangmama dit typt lig ik onder de zetel met de tennisbal van de hond te spelen, LEUK!
Heb je trouwens al eens naar mijn foto gekeken? Knappe madam hé?
Voel je een kriebel nu je dit verhaaltje hebt gelezen en mij hebt gezien? Bel dan snel naar kattenbemiddeling en kom eens langs voor een keuring.. euh pardon kennismaking!

Geplaatst op 17-02-2013
Lea
36 - Rupelmode

Deze kittens werden op een parkeerplaats in Tienen gedumpt.

Hoi piepeloi iedereen!
Hebben jullie het verhaal van mezelf en mijn twee vriendjes al gehoord? Wel, we zijn een hele tijd geleden gedumpt op een parking in Tienen. Eerst mijn vriendjes en later ook ik. Hele lieve mensen hebben ons al die tijd eten gegeven en aanhankelijk gehouden en ze hebben ook naar Zwerfkat getelefoneerd waardoor we nu niet meer in de kou moeten leven. Lilly en ik hadden snel in de smiezen dat dat goed was, zo'n thuisje krijgen, maar mijn andere vriendje nog niet, die laat zich (nog) niet vangen!
Ik vind het wel wat gek hoor om in een huis te wonen. Als mijn opvangmama's in de buurt komen ben ik al niet meer zo bang als eerst, ik durf al wel eens knipogen en heel af en toe mogen ze me zelfs al voorzichtig aaien. Dapper van me hé?
Mijn opvangmama's zijn er zeker van dat ik over een korte tijd helemaal los ga komen en misschien word ik dan wel een ontzettende knuffelkont!
Heb je trouwens al eens naar mijn foto gekeken? Mooi hé, dat donkergrijs van me?
Wil je me een veilig plekje geven voor altijd? Bel dan snel naar kattenbemiddeling en kom eens met me kennismaken!

Geplaatst op 16-02-2013
Chica
Aalst

Hola muchachos,
Hier zijn we dan, de kleine gatitos uit het verre Spanje. Eindelijk horen we jullie zeggen, ja, we hebben jullie lang in spanning gelaten hé! We zaten met z’n 8-en in een snikhete blokhut in een klein kamertje toen onze opvangmama ons vond. Doodziek, mager en zonder enige medicatie want daar waren niet genoeg dinero’s voor. Toen werden we meegenomen naar een spaanse finca, sjiek hé, en hadden we een hele kamer voor ons alleen, met verkoeling, speeltjes en volop eten. Langzamerhand begonnen we ons door de medicatie veel beter te voelen. Helaas is na een paar dagen ons zusje plots achteruitgegaan en kreeg ze veel te vroeg haar vleugeltjes. Onze opvangmama besloot ter nagedachtenis aan haar omdat zij het enige witje was om ons naar de 7 dwergen te noemen.
Toen de dag kwam dat wij naar Belgie gingen rijden kregen we nog een grote verrassing! Er gingen nog 3 amigo’s meer met ons mee. Het klikte gelijk tussen ons en we werden de beste speelkameraadjes. We zijn bijna allemaal genezen en al echte bandito’s geworden. Als we allemaal gezond verklaard worden en al onze spuitjes hebben gehad zijn we klaar om naar een definitief gouden mandje te verhuizen en samen met jullie de wereld verder te ontdekken. Dus als jullie graag zuiders temperament in huis halen, je weet wat te doen hé! We wachten vol ongeduld.
Hasta Luego.

Chica, dat is een lekker ding en dat ben ik zeker en vast! Zoals mijn zusje Guapa al zei kwamen wij met z’n 2 bij de andere terecht. Toen iedereen zo goed als genezen was kreeg ik het, gelukkig was mijn opvangmama er snel bij en ben ik helemaal genezen. Want voor een Chica je moeten lokken met knipoogjes als die helemaal dicht zitten is niet gemakkelijk hoor! Daar zie je nu niets meer van en kan ik je lekker doordringend aankijken met mijn grote smachtende oogjes. Ik speel ook heel graag met de rest maar van zodra ik de kans heb om bij je op schoot te liggen mogen ze van mij alleen verder spelen. Ja je moet je prioriteiten stellen hé! Spelen of knuffels? Mijn keuze is snel gemaakt! Ik laat me ook heel goed verzorgen en blijf heel mooi stil zitten als ik mijn oogdrupjes moet krijgen. Dus met mij zeker geen gevecht later als ik nog eens wat moet hebben.
Mag ik je verleiden met mijn grote mooie bruine oogjes, kom er dan maar gauw eens in kijken dan.
Ik wacht vol ongeduld,Chica

Geplaatst op 16-02-2013
Fynna, Lynne en Toryn
113 - Dordrecht

De meisjes blijven voor altijd de drie dropjes!" Dat was mijn vreugdedansje toen jullie nieuwe mama nog geen vijf minuten de deur uit was. Jullie drie geweldige karaktertjes passen zo ontzettend goed bij elkaar, jullie vullen elkaar zo mooi aan, jullie zijn drie heerlijke druktemakertjes met een hoog sabbelgehalte. Want sabbelen, dat kunnen jullie geweldig goed. Noodgedwongen moesten jullie te vroeg bij mama weg, en dat gemis werd door zo'n knuffeldeken nog een beetje teniet gedaan. Urenlang hingen jullie over me heen, sabbelend op die deken, terwijl jullie zo genoten dat hard spinnen niet uit kon blijven.
Jullie kwamen bij me als drie hele kleine dropjes, zo'n 3,5 week oud maar met een flink ondergewicht en ook nog eens heel erg ziek. Jullie ogen waren zo ernstig ontstoken dat ze volledig dichtgekoekt zaten van de plakprut, en er lag een dikke grijze waas over jullie ogen. Lopen ging ook niet helemaal goed, snotneusjes, korrelige vachtjes, koorts... Volgens de dokter hadden jullie geen dag langer buiten moeten zijn of jullie waren er niet meer geweest. Gelukkig hadden jullie honger voor tien en gingen de flesjes melk rap naar binnen. Al snel volgden de vleespapjes, jullie smulden van al dat lekkere eten. Ondanks alle gesnotter (voordat jullie eindelijk gezond waren, hadden jullie een maand medicatie gehad) ging het erg goed met jullie gewichtjes en groeiden jullie op van te rustige peuters tot ondernemende en vrolijke kleuters, en vervolgens tot heerlijke pubers die toch nog lekker vaak bij mama op schootje kropen om maar heerlijk te sabbelen en te spinnen.
Lieve Fynna, jouw eigenwijze bokkensprongen zal ik nooit vergeten. Je bent een pittige tante die weet wat ze wil en zich vooral niet laat dwingen. Al heel jong wilde jij altijd alles zelluf doen, en dat is altijd zo gebleven. Je op schoot nemen heeft geen zin, want jij knuffelt wel op je eigen tijd. Dat doe je dan vervolgens wel vol overgave, volledig geconcentreerd en met een motor die nog buiten te horen is. Eten kun je ook prima zelf, daar moeten je zusjes zich vooral niet mee bemoeien want dan kunnen ze een knal krijgen. Natuurlijk heb je even tijd nodig om te wennen, maar zodra je een nieuwe situatie vertrouwde, was jij altijd haantje-de-voorste. Jouw pittige karakter zorgde soms voor heel grappige situaties, die dan toch meestal eindigden in een ronkende Fynna die zich als een hangjongere over mij heen drapeerde om toch eens lekker bij mama te sabbelen.
Je bent echt een gelukspoesje. Wendy had alles al keurig voor jullie komst in gereedheid gebracht, je hebt werkelijk een topmama gekregen. Je mag je hele leven met je zusjes spelen, en zij met jou. Je hebt er zelfs een nieuw speelkameraadje bij, want Madelon speelt gezellig mee. Je gekke sprongen zijn ook bij Wendy niet onopgemerkt gebleven. Nu moet je alleen nog even terug vertrouwen krijgen dat ook je nieuwe mama hartstikke lief is en het heel gezellig vindt als je ook bij haar komt sabbelen en onder de deken kruipt. Stoere meid, je komt er wel, nog een paar dagen en je weet al niet meer beter. Dikke knuffel voor jou en je zusjes, het is zo stil in huis zonder jullie! Ik mis jullie, over mij heen gedrapeerd onder de dekens. Ik mis jullie, sabbelend in mijn armen voor de tv. En ik mis jouw harde spingeluid als je lang uitgestrekt op mijn borst lag. Zet maar lekker de boel op stelten daar met jullie drietjes. Ik beloof je dat ik binnenkort eens om de hoek kom piepen om te zien hoe groot jullie zijn geworden.
Judith.

Geplaatst op 16-02-2013
Toryn, Lynne en Fynna
113 - Dordrecht

"De meisjes blijven voor altijd de drie dropjes!" Dat was mijn vreugdedansje toen jullie nieuwe mama nog geen vijf minuten de deur uit was. Jullie drie geweldige karaktertjes passen zo ontzettend goed bij elkaar, jullie vullen elkaar zo mooi aan, jullie zijn drie heerlijke druktemakertjes met een hoog sabbelgehalte. Want sabbelen, dat kunnen jullie geweldig goed. Noodgedwongen moesten jullie te vroeg bij mama weg, en dat gemis werd door zo'n knuffeldeken nog een beetje teniet gedaan. Urenlang hingen jullie over me heen, sabbelend op die deken, terwijl jullie zo genoten dat hard spinnen niet uit kon blijven.
Jullie kwamen bij me als drie hele kleine dropjes, zo'n 3,5 week oud maar met een flink ondergewicht en ook nog eens heel erg ziek. Jullie ogen waren zo ernstig ontstoken dat ze volledig dichtgekoekt zaten van de plakprut, en er lag een dikke grijze waas over jullie ogen. Lopen ging ook niet helemaal goed, snotneusjes, korrelige vachtjes, koorts... Volgens de dokter hadden jullie geen dag langer buiten moeten zijn of jullie waren er niet meer geweest. Gelukkig hadden jullie honger voor tien en gingen de flesjes melk rap naar binnen. Al snel volgden de vleespapjes, jullie smulden van al dat lekkere eten. Ondanks alle gesnotter (voordat jullie eindelijk gezond waren, hadden jullie een maand medicatie gehad) ging het erg goed met jullie gewichtjes en groeiden jullie op van te rustige peuters tot ondernemende en vrolijke kleuters, en vervolgens tot heerlijke pubers die toch nog lekker vaak bij mama op schootje kropen om maar heerlijk te sabbelen en te spinnen.
Lieve Toryn, jij bent echt het speciaaltje van jullie drietjes. Jij bent zo ontzettend nieuwsgierig, maar ook de meest terughoudende van de dropjes. Je bent een grote ontdekkingsreiziger die heel goed is in delegeren. Jij liet altijd al je zusjes de kastanjes uit het vuur halen, en ook nu weer kijk jij de kat uit de boom. Echt bang aangelegd ben je toch ook weer niet, want meestal overwint jouw nieuwsgierigheid het en zo gebeurde het dus dat jij ook nu weer als eerste in bed tegen je nieuwe mama aan kroop. Je hebt gewoon af en toe een zetje in de goede richting nodig, want je bent uiteindelijk ook gewoon een heerlijk kroelkippie dat op schootje geniet van de sabbeldeken. Ik moet nu ook op zoek naar een nieuwe kapper, want jij was een ster in haren wassen, knippen en in model brengen. En jouw raspende tongetje was niet alleen goed voor mijn kapsel, maar je kon ook mijn gezicht een goede scrub geven.
Je hebt een diamanten mandje gevonden. Wendy had alles al keurig voor jullie komst in gereedheid gebracht, je hebt werkelijk een topmama gekregen. Je mag daar zijn wie je bent, een lieve knuffel die gesteund wordt door haar zusjes. Ik hoorde al dat je daar je kapperspraktijk gewoon voortzet, maar doe voorzichtig met knippen, wil je. Je moet nog even het vertrouwen terugkrijgen dat alles daar ook gewoon prima is, maar ik hoor al wel positieve geluidjes dat je 's avonds om het hardst meespeelt met je zusjes en dat is goed nieuws. Het komt vanzelf, hoor, je bent een weerbare dame met een grote nieuwsgierige blik, die alles moet ontdekken. Dikke knuffel voor jou en je zusjes, het is zo stil in huis zonder jullie! Ik mis jullie, over mij heen gedrapeerd onder de dekens. Ik mis jullie, sabbelend in mijn armen voor de tv. En ik mis jouw verbaasde blik bovenin de krabpaal, als ik je ging plagen en jij moest kijken waar mijn hand nou verstopt zat. Zet maar lekker de boel op stelten daar met jullie drietjes. Ik beloof je dat ik binnenkort eens om de hoek kom piepen om te zien hoe groot jullie zijn geworden.
Judith.

Geplaatst op 16-02-2013
Lynne, Toryn en Fynna
113 - Dordrecht

"De meisjes blijven voor altijd de drie dropjes!" Dat was mijn vreugdedansje toen jullie nieuwe mama nog geen vijf minuten de deur uit was. Jullie drie geweldige karaktertjes passen zo ontzettend goed bij elkaar, jullie vullen elkaar zo mooi aan, jullie zijn drie heerlijke druktemakertjes met een hoog sabbelgehalte. Want sabbelen, dat kunnen jullie geweldig goed. Noodgedwongen moesten jullie te vroeg bij mama weg, en dat gemis werd door zo'n knuffeldeken nog een beetje teniet gedaan. Urenlang hingen jullie over me heen, sabbelend op die deken, terwijl jullie zo genoten dat hard spinnen niet uit kon blijven.
Jullie kwamen bij me als drie hele kleine dropjes, zo'n 3,5 week oud maar met een flink ondergewicht en ook nog eens heel erg ziek. Jullie ogen waren zo ernstig ontstoken dat ze volledig dichtgekoekt zaten van de plakprut, en er lag een dikke grijze waas over jullie ogen. Lopen ging ook niet helemaal goed, snotneusjes, korrelige vachtjes, koorts... Volgens de dokter hadden jullie geen dag langer buiten moeten zijn of jullie waren er niet meer geweest. Gelukkig hadden jullie honger voor tien en gingen de flesjes melk rap naar binnen. Al snel volgden de vleespapjes, jullie smulden van al dat lekkere eten. Ondanks alle gesnotter (voordat jullie eindelijk gezond waren, hadden jullie een maand medicatie gehad) ging het erg goed met jullie gewichtjes en groeiden jullie op van te rustige peuters tot ondernemende en vrolijke kleuters, en vervolgens tot heerlijke pubers die toch nog lekker vaak bij mama op schootje kropen om maar heerlijk te sabbelen en te spinnen.
Lieve Lynne, jij bent het sociaalste katje dat ik ooit heb opgevangen. Alle nieuwe dingen treed jij met zoveel vertrouwen tegemoet. Dat bleek ook toen ik jullie ging wegbrengen; je liep een rondje met je kontje laag, en vervolgens ging je spelen en eten alsof je daar al jaren woonde. Ik kon alles met jou doen, je gaf nooit een kik. Je vouwde je opsekop in mijn armen en zo kon je de hele wereld aan. Jij kwam, zag en overwon ieders hart; van mij, van alle visite, en natuurlijk ook van Wendy en Madelon. En je bent niet alleen een geweldig poesje naar mensen toe, ook voor je zusjes ben je ontzettend lief. Door jouw onverschrokkenheid kun jij hun geruststellen, je flexibiliteit zorgt ervoor dat je je gemakkelijk voor hun karretje laat spannen, en dan ben je ook nog geduldig als ze dan vervolgens toch nog voordringen. Je bent een voorbeeldig poesje, altijd in voor een spelletje, een knuffeltje of heerlijk onder de dekens liggen.
Je bent echt met je kontje in de boter gevallen. Wendy had alles al keurig voor jullie komst in gereedheid gebracht, je hebt werkelijk een topmama gekregen. Je mag je hele leven voor je zusjes zorgen, en zij voor jou. Je doet ook echt goed je best nu, ik hoor al positieve verhaaltjes dat je alweer lekker aan het spelen en sabbelen bent, en dat je Fynna al zover hebt dat ze meespeelt. Nu mag je je zusje Toryn nog overhalen en hen beiden overtuigen dat jullie nieuwe mama gewoon te vertrouwen is. Klein schatje, jij komt er wel. Dikke knuffel voor jou en je zusjes, het is zo stil in huis zonder jullie! Ik mis jullie, over mij heen gedrapeerd onder de dekens. Ik mis jullie, sabbelend in mijn armen voor de tv. En ik mis jouw onafgebroken vraag om aaitjes en knuffeltjes, met je staartje in de lucht. Zet maar lekker de boel op stelten daar met jullie drietjes. Ik beloof je dat ik binnenkort eens om de hoek kom piepen om te zien hoe groot jullie zijn geworden.
Judith.
 

Geplaatst op 12-02-2013
Bisou
9 - Hoboken

Hey!
 
Miauw miauw mi - aaaaaauuuuuw! Kennen jullie me nog? Jawel hoor Bisou!
Och mannekes er zijn rare dingen gebeurd hoor! Op een dag was mijn opvangmama al mijn eten, mijn krabpaal,.....aan't inpakken.
Behalve mijn reisbakje dus ik dacht dat ik weer kon vertrekken.
En ja hoor daar gingen we dan.... oh nee naar waar ging ik?
Plots kreeg ik een spuitje en toen ik terug wakker was, was ik precies 'ne zatte' en zag ik mijn opvangmama terug.
Maar mijn mond voelde wel raar hoor. Ik had precies alleen mijn hoektanden nog.
Toch mocht ik terug mee. Mijn opvangmama moest soms lachen want ik kon niet rechtwandelen. Ze heeft me op bed gelegd en plof mijn kop viel neer en daar snurkte ik dan.
Een tijdje nadien werd ik terug wakker maar mijn opvangmama lag naast me en zei hele lieve dingen tegen me dus kroop ik maar wat dichter bij haar.
Ik heb heel veel geslapen en elke morgen kreeg ik zo'n vies drankje (pijnstiller zeiden ze en inderdaad dat hielp wel).
Ik heb er verschillende dagen last van gehad maar het was Krokusvakantie en aangezien mijn opvangmama kleuterjuf is, was ze constant bij me (en dat vond ik eigenlijk wel leuk).
 
Toen ik beter was, kwamen er weer nieuwe dingen: ander eten, een nieuwe krabpaal, een nieuw reisbakje, nieuw kattenzand, .....
En ik moest blijkbaar niet weg.
Oh wat was ik zo blij!
Die vieze drankjes stopten op een dag ook en zo werd ik weer helemaal de oude. Ik begon terug te spelen en mijn oude gewoontes kwamen terug.
 
Ik wandel nu ook heel veel over mijn mama als ze in haar bed ligt. En soms ga ik even op haar buik zitten. Dan aait mijn mama me en praat en ik praat meestal altijd terug met geluidjes zoals mmmhhh, mi-auw, prrrrt, geronk, soms lik ik mijn mama haar voorhoofd....... en zo babbelen we soms nog uren. Ik mag altijd heel dicht bij mijn mama gaan liggen, zowel op bed als tegenwoordig ook in de zetel voor de tv (in plaats van op mijn burostoel).
Soms ga ik zelfs half op mijn mama liggen en dat vind ze precies ook wel leuk, dus blijf ik dat dan maar doen.
Proberen kan geen kwaad hé ;-)
 
Je ziet het gaat supergoed met me hé!
 
Dank je wel voor jullie bezorgdheid ;-)
 
Kusjes en likjes
 
Mi - aaaauw ;-)
 
Bisou.

Geplaatst op 09-02-2013
Peewee
26-Stein

Dag kleine rood-witte kabouter,

10 weken lang hebben we gedacht dat je een poes was. Je ben zo fijn gebouwd en je hebt zo'n klein fijn kopje. Oppakken en even checken van welk soort je was konden we helaas niet. Daar was je te bang voor. Bij de dierenarts bleek dat je toch echt een katertje was.

Tja, dus maar om dopen van Penelope naar Peewee.

Je kwam binnen als een heel bang wezentje. O wat waren jullie bang. Gaandeweg ging het steeds beter. Als er wat te snoepen was dan kwamen jullie wel naar ons toe en dan was de schoot ook niet eng. Spelen met wat veren aan de hengel was ook helemaal top. Dan waren jullie helemaal niet bang meer. Maar oje als de handen wilden aaien of pakken dan was het een grote paniek.

jij was de eerste die ik kon pakken ( wel met tegenstribbelen) en die snel bedaarde in mijn armen. Ik dacht: "die komt er wel", want je karakter is  goudeerlijk - je bent alleen super bang.
Lieve schat de tijd zal het je allemaal leren.

Je krijgt een fijne familie die niet bang is om jou door je bange leven heen te helpen.
Ik ben er van overtuigd dat jij hun helemaal gaat vertrouwen.

Ik heb al een klein voorproefje gehad. Zaterdag morgen zijn ze jou komen halen en zaterdag avond kreeg ik al een foto waar je al op schoot lag bij iemand uit het gezin.
Trots dat ik op je was.

Kleine stoere vent van me we hebben van je genoten.
Veel succes in je nieuwe huis.

Groetjes je pleeggezin Jos, Myrthe en Silvia en alle katten pleegouders

 

Geplaatst op 03-02-2013
Winx
48 - Kerkrade

Deze poes werd met haar pootje in een klem gevonden.

Hallo allemaal.
Ik ben een hele rustige 3 jarige poes genaamd Winx met mooie witte, zwarte en rode kleurtjes.
Als ik lekker ben uitgeslapen word ik heel graag gekroeld.... prrrr prrr.
Overal waar de vingers me kunnen raken en dan val ik van gekkigheid bijna om hihihi.
Lig soms lekker te slapen dan komt me opvang mama me ook lekker achter mijn oortjes kriebelen en dan  ga ik ook wel op mijn rug liggen en dan mag ze me ook op mijn buikje kriebelen.
Zo af en toe speel ik ook met mijn zoontje Nero en er loopt hier ook nog een klein kereltje die breng ik af en toe ook nog wat bij wat hij niet heeft geleerd van zijn mama.
Ik hou er van om me op warme plekjes te verstoppen zoals dicht bij de verwarming mmmm... of in een nachtkastje daar kun je ook lekker inliggen slapen.
Ik hou er van om altijd weer een nieuw apart slaapplekje te zoeken elke week weer een ander plekje dan mogen ze me weer lekker zoeken hahaha. 
Heb je ook van die leuke plekjes waar ik verstoppertje kan spelen?
Kom dan maar eens snel bij mij kijken waar ik me weer heb verstopt!
 

Geplaatst op 02-02-2013
Nille
17 - Gorinchem

In de buurt van Lier (Antwerpen) stond een afgebrand huis. De meldster voert daar zwerfkatten, en hoorde gepiep in het bouwvallige huis. Normaal ging ze het huis niet in omdat het op instorten stond, maar het gepiep dreef haar naar binnen. Daar vond ze drie piepkleine pas geboren poesjes op de halfverbrande sofa, muren vol schimmel, het was er muf, smerig en vochtig.


Ze legde in de vluchtigheid wat schone handdoeken om de kittens heen en besefte dat er een mamma aanwezig moest zijn. De kittens sliepen en waren tevree, maar zij konden daar onmogelijk blijven. Mamma werd gevangen met een vangkooi en moeder en kinderen zijn bij ons in opvang gekomen.

De kittens zijn heel snel uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes. Alleen moedertje Nille is nog heel lang bij ons in opvang geweest.
 

Lieve Nille, toen wij jou kregen was je al meer dan een jaar in opvang. Je bent eigenlijk een ideale kat, je bent keurig zindelijk, lust alles, maakt niets kapot en kan ook nog goed samen met andere katten. Alleen jammer dat we je haast niet te zien hebben gekregen, want o, wat was je schuw! Overdag verstopte je je en als we dan bij je kwamen zitten om tegen je te praten spuugde, blies en bromde je. Als iedereen dan naar bed was durfde je wel tevoorschijn te komen, om te eten, op de bak te gaan en te lounchen op het kleed. Want in een huis wonen vond je wel heel fijn, je vond het alleen jammer dat er ook mensen in wonen. We weten niet wat je allemaal hebt meegemaakt toen je nog zwierf, maar je vertrouwen in de mensheid was je helemaal kwijt. We wisten dat je wel aan sommige mensen zou kunnen wennen, maar dat dat nog heel lang zou kunnen duren. We noemden je de goudvis, daar moet je ook echt aan denken om die te voeren en zo was het bij jou ook, zo stilletjes hield je je als wij er waren.

Eigenlijk hadden we al besloten dat als er helemaal niemand zou komen die het met jou aan zou durven, je bij ons zou mogen blijven, maar wonderen bestaan wel! Er zijn twee mensen gekomen die juist een kat zochten die eigenlijk onplaatsbaar was, die het niet erg vinden als ze jou misschien wel een jaar niet zien (maar natuurlijk wel stiekem hopen dat ze je toch eerder zullen zien). Vandaag ben je verhuisd, we hebben je nog een keer verschrikkelijk moeten plagen om je in de vangkooi te krijgen (waar jij helaas niet uit jezelf in ging, zo dom ben je niet) en dat vond je helemaal niet leuk. Lieve Nille, dit is de laatste keer geweest dat je hebt moeten verhuizen, in het huis waar je nu woont mag je voor altijd blijven, samen met je nieuwe kattenvriendjes Kloontje en Scotch. We hopen dat je heel gelukkig zult worden en dat je je mensen ook leert te vertrouwen.

Geplaatst op 01-02-2013
Aslan
26-Stein

Dag pluiskip,

Je bent de eerste van het nest met schuwe kittens wat ons huis verlaat.
Jij krijgt de tijd om in je eigen tempo op schoot te hangen en te knuffelen.
Nu vind je dit nog maar niets.
Maar de tijd zal het je allemaal leren.

Ik kom je nog wel eens opzoeken, zeker weten en ik wordt zeer zeker op de hoogte gehouden van je vorderingen.
Doe de groeten aan mijn andere pleegkind Toulouse.

We zullen je zeker gaan missen!

Jos, Myrthe en Silvia
En alle katten


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg