Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In APRIL 2013 hebben 16 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-04-2013
Boris
28- Landgraaf

Overgenomen via kattenoipvang Mol

Hallo Mensen, ik ben Boris een vriendelijke en speelse kater.
En ik wil dan ook alles onderzoeken alle plekjes in huis wil ik ontdekken, want wie weet wat ik daar allemaal vind. Misschien wel leuke speeltjes hier, heb ik zelfs al achter de boeken in de kast gezocht.
De kattenvriendjes die hier ook wonen, vind ik heel erg leuk vooral om mee te rennen en dan laat ik ze effe schrikken en ren ik weer hard weg haha.
Knuffelen is ook heerlijk dan ga ik hard spinnen en krijg je heel veel kopjes lief he.
Ik wacht op mijn gouden mandje dus hopelijk tot snel!


 

Geplaatst op 28-04-2013
Mexx
58-Landgraaf

Samen met nog enkele andere poesjes, zijn zij binnengekomen uit Eben Emael.

Ja hier ben ik dan vers van de boerderij, haha. Ik ben een geluks katje want als ik daar was gebleven (op boerderij) was het waarschijnlijk niet zo best met me afgelopen, heel zacht uitgedrukt.
Hier in dit gastgezin word ik behoorlijk opgekrikt, met allerlei zalfjes en pilletjes en het werkt ook nog , niet dat ik het altijd even leuk vind maar het moet zeggen ze hier.
Even nog iets over mezelf, spinnen jaaa dat kan ik al als de beste, alle kanten opdraaien zodat je me op mijn lekkerste plekjes kunt aaien, al op de kattenbak mijn behoefte doen(was er op boerderij niet).
Zit nu nog heel graag op schoot te genieten van alle aandacht.
Ben graag bij soort genoten, dus een vriendje of vriendinnetje is dan ook zeer welkom.

Daaag tot gauw, prrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Mexx

Geplaatst op 27-04-2013
Catootje (konijn)
127-Born

Dit lieve konijntje is bij ons geboren.
Later meer info

Geplaatst op 27-04-2013
Knofje (konijn)
127-Born

Dit lieve konijntje is bij ons geboren.
Later meer info

Geplaatst op 26-04-2013
Puk
39- Maastricht

Dag lieve Puk,

je gaat naar de Ardennen! Volgens mij ga je het heel fijn hebben in je nieuwe kasteeltje en met je nieuwe baasje. Doe rustig aan, neem alle tijd die je nodig hebt om te wennen. Je bent een geweldige kat, erg verlegen, maar je kwam al aardig los. Ik hoop dat je in je nieuwe huis verder kunt openbloeien en vol vertrouwen door het leven gaat. In de toekomst krijg je misschien nog een vriendje, je vriendje hier zal je missen... en wij ook.
André, Liselot en Splinter

Geplaatst op 26-04-2013
Arya
110-Tuddern

Lieve Arya,

je kwam samen met Joia binnen bij ons, zo klein en zo ziek, je was al 9 maanden en woog amper 2 kilo. Maar na een paar dagen medicijnen, lekker eten en veel liefde voelde je je stukken beter. Je bent een geweldig katje, echt een schat van een meisje. We wensen je heel erg veel geluk en plezier bij je nieuwe baasje.

groetjes Elaine, Tim en je vriendinnetje Nousch.

Geplaatst op 24-04-2013
Lola
55 - Veerle-Laakdal

Dit poesje werd gevonden in Kuringen.

Ze noemen mij klein mirakel maar eigenlijk heet ik Lola. Die naam heb ik gekregen van de dierenarts die mijn leventje gered heeft want toen ze mij vonden ging het echt niet goed met mij. Ik kon zelfs niet meer op mijn pootjes staan. Na een paar dagen platte rust gebeurde dus dat zogenaamde 'mirakel'. Ik kreeg terug honger en kon terug recht staan zonder hulp dus mocht ik naar mijn opvangmama. Daar geniet ik nu volop van een groot bed waar ik op mag slapen, lekker eten en heel veel knuffels. Van dat laatste krijg ik nooit genoeg, urenlang mag dat doorgaan voor mij en dan laat ik ook horen dat ik er echt van geniet
Als ik je niet ken ben ik een beetje verlegen maar als ik weet dat je een lief iemand bent geraak je van mij niet meer af. Als je mij nu niet gelooft moet je maar eens zelf komen kijken
Tot dan
Lola

Geplaatst op 23-04-2013
Josefien
6 - geleen

Lieve Josefien,
 
Vandaag is het jouw beurt. Lieve mensen hebben voor jou gekozen. Mensen die begrijpen dat je wat meer tijd nodig hebt. Geweldig.
Wat was je verschrikkelijk bang toen je hier arriveerde. Angst en paniek. Het was hartbrekend om te zien. We hadden heel wat werk voor de boeg.
Je was een lieve mama voor je kittens  en ik mocht ze al vanaf dag één knuffelen. Maar zelf bleef je liever letterlijk uit het zicht.
Gaandeweg kreeg je iets meer vertrouwen maar we kwamen pas echt op gang toen je kleintjes naar hun nieuwe baasjes gingen. De deur van de kattenkamer ging open maar al wat er kwam …geen Josefien. Die zolder was wel zo veilig.
Het gat van de deur bleef beangstigend. We hebben heel wat tijd bij je gezeten. Je werd gesteriliseerd en we besloten, weer eenmaal terug thuis je in de bench in de huiskamer te zetten , midden in de drukte tussen onze eigen katten.
Na 4 dagen en nachten was je de bench spuugzat en hij ging open. Na nog een tijdje verstoppertje te hebben gespeeld ging het steeds beter. Je trok je op aan onze katten. Met je hele lijfje streek je langs hun af.
Maar vooral de laatste week ging je met sprongen vooruit. Je zette de tent op stelten samen met Vince en Murphy en later ook met Willem. Je ontdekte het laserlampje en ging ongelooflijk uit je dak met een propje papier. Het plezier straalde van je af.
Als een van ons op de bank zat kwam je knuffelen en een paar dagen geleden kwam je zelfs naast me liggen slapen. De paniek was weg als we een hand naar je uitstaken en je liet je, eerst nog wat aarzelend, maar gaandeweg, graag aaien.
En toen was er dat telefoontje….. Weer wordt jou veilige wereldje door elkaar geschud. Ik hoop van harte lieve meid dat we je genoeg zelfvertrouwen hebben meegegeven om sneller over je angst heen te stappen.
Je nieuwe baasjes hebben begrip voor je en zullen er alles aan doen om je weer te laten groeien, zodat de lieve Josefien  zoals wij die de laatste weken hebben leren kennen weer snel tevoorschijn komt. Er staat al een knappe kater klaar om kennis met je te maken.
Lief meisje, ik mis je en wens je alle goeds samen met je baasje. Je zult ook altijd een beetje van ons blijven.
 
Een hele dikke knuffel van Han en Steef.
Zet ‘m op meisje.

Geplaatst op 20-04-2013
Chloe
31- Maaseik

Hoi,

Ik ben Chloë !
In december 2011 werd ik samen met 55 andere verwaarloosde katten gered uit de hel van Dendermonde. Ondertussen ben ik een lieve gezonde poes van bijna 2 jaar oud.

Wie heeft er thuis mijn gouden mandje staan??

Ik  hou van een rustig plekje, een thuis waar ik mezelf kan zijn.
Teveel mensen of lawaai maken me onrustig … dus ben ik op zoek naar een rustig en lief baasje, iemand die me graag in de buurt heeft maar die me ook mijn eigen ding laat doen.

Het liefst ben ik buiten, op avontuur in de vrije natuur. Vogeltjes kijken, muizen vangen, spelen met katten uit de buurt, dat is helemaal mijn ding.
En dan slapen ;-), veel slapen …. op mijn favoriete plekje in huis.

Ik ben geen knuffelpoes,  vind het niet zo leuk om gedragen te worden ….maar als ik zin heb, kom ik wel bij mijn baasje op bed liggen of lekker dicht tegen je aan op de zetel. Ik kan er heerlijk van genieten om gestreeld te worden door mijn baasje en als ik daar zin in heb, kom ik het je gewoon vragen…

Je hoort het misschien wel … Ik ben een lieve, rustige, eigenzinnige poes, die op haar manier heel veel liefde kan geven. Ik kan je verzekeren dat je me heel graag in huis hebt, eens je me beter kent!
Dus kom op lieve mensen, kijk eens of mijn gouden mandje misschien bij jullie staat!

Heel veel lieve poezenknuffels … en misschien tot binnenkort!
Chloë

 

Geplaatst op 20-04-2013
Tijgertje
20- Hoensbroek

Tijgertje, kleine dondersteen.
 
Je verblijf bij mij was kort maar krachtig.
Waarschijnlijk voor de eerste keer op vrijersvoeten, kwam jij puber in contact met een voertuig die niet van wijken wist en jij liep een gescheurd middenrif en een fikse breuk in je poot op.
Je situatie was hachelijk, zo niet levensgevaarlijk.
Echter jij, dartelde hier doorheen alsof er niets gebeurd was, blij met ieder moment van aandacht en knuffel. Knuffels die jij met veel gedrup van je lipje beantwoorde. Vaak werd ik dan ook met een te nat bekje in mijn gezicht begroet. Maar ik vond het niet erg hoor, het was zo lachwekkend!
 
Je hebt toch flink moeten afzien, omdat je zo een kleine dondersteen bent, die in elk pluisje en draadje een rede ziet om een salto te maken, moest je voor het genezingsproces 4 weken benchrust houden.
Help!!! Wat een beproeving en wat brak mijn hart, bij elke langgerekte miaaaaaaauw van jouw, als ik je weer alleen achter liet, in je bench. Maar het moest, je moest rusten, anders was de hele operatie voor niets geweest.
De operatie, die zo liefdevol door zoveel goede sponsors bij elkaar gebracht werd.
Dank jullie allemaal, die zo BELANGELOOS dit voor elkaar gebracht hebben, zonder jullie kon nu de nieuwe eigenaar van Tijgertje niet zo van hem genieten.
 
Want ja hoor, zijn lijdensweg is voorbij, Tijgertje heeft liefdevolle baasjes gevonden, die hij ieder moment van de dag aan het lachen maakt. Hij is een echte clown!
Klein Tijgertje, het was me een genoegen je te leren kennen en…..
Doe je een beetje voorzichtig?
 
Knuffel, je verzorgster.

Geplaatst op 17-04-2013
Dora
101 - Tongeren

voorlopig niet te reserveren vanwege socialisatie

Dit poesje zwalkte over straat in Lauw en liet haar urine druppelen. We hebben haar snel van straat af gehaald.

Dora zit nu toch al enkele maandjes in de opvang en ze was altijd heel bang en soms ook een beetje boos. Rollende ogen volgden onze bewegingen, 1 verkeerde beweging en je kreeg een mep te pakken. Achter in haar ...keeltje klonk dan een zacht gegrom " Blijf van mij" , was een duidelijk teken.
Maar diep in dat hartje van haar was het verlangen naar streeltjes en aaitjes heel intens. Dan sloten die rollende ogen zich tevreden en ging het ronkmachientje aan.
Door de ruimte lopen deed ze niet, dat was gevaarlijk, besloot ze.
In de bench zagen we haar lichaampje langzaam ontspannen. Ze vertrouwde ons steeds meer. " Jullie zijn zo slecht nog niet" kwam ze achter.
Ze besloot tot wapenstilstand en om eens te zien of het zonder meppen en grommen ook gezellig was.

Hoe gaat het vandaag met ons kleine meisje?
Heel heel goed, vandaag heeft ze een enorme stap vooruit gezet. Ze mag rondlopen in huis en de vier stoelen aan tafel zijn omgetoverd tot haar bunker. De paniek en de angst zijn grotendeels verdwenen uit haar oogjes.
En voor het eerst...... de allereerste keer sinds 2 1/2 maand zet ze stapjes in de buitenwereld, zonder al sluipend onder een kast te rennen.
Het spelletje met de veer is te leuk, haar speelse karaktertje kon ze niet meer beheersen en ze rende en sprong achter haar prooi. Haar opvangmama kreeg een brok in haar keel.
We zijn er nog niet, maar we werken aan haar zelfvertrouwen en ze lijkt het leven plotseling wat minder zwaarmoedig te zien.
Lieve Dora, die camouflage is allemaal niet nodig, je mag er zijn! Je betovert ons met je smaragd groene ogen.

Geplaatst op 15-04-2013
Plato
48 - Kerkrade

Deze kater liep rond bij een bedrijf dat gekend staat om het liquideren van de zwerfkatten op hun terrein.

Mijn naam is Plato en ik ben een mooie stevige kater! Knuffelen staat bij mij hoog aangeschreven en kom graag bij je slapen bijvoorbeeld op de bank of op schoot maar natuurlijk wil ik ook graag in de nacht dicht bij je zijn heerlijk in het warme bed! Prrr prrr…  Als er gekookt wordt kijk ik op een afstandje toe of er misschien ook wel iets voor mij bij is maar meestal kom ik bedrogen  wat jammer is want het ruikt allemaal zo lekker, jammie jammie! Maar mijn eigen eten is ook kostelijk hoor! Als ik overdag eens lekker wil slapen zoek ik vaak rare plekjes op, zoals onderin de kleerkast, dan maak ik de schuifdeur helemaal zelf open, goed he! Haha ik ben best wel slim, al zeg ik het zelf! Ook ga ik wel eens in het nachtkastje van mijn opvang mama liggen of op het bed genietend van het zonnetje als het er is.
Heb je ook zulke leuke plekjes voor mij? Kom dan maar snel kijken!!

Geplaatst op 12-04-2013
Blanco
135- Maastricht

Nou lieve Blanco daar ga je dan.. Met je dekentje naar andere mensjes. Ik
weet dat je het daar heel goed gaat krijgen. Je nieuwe baasje was meteen
verliefd op je, trok je bijna uit mijn armen toen ik naar beneden kwam met
jou om je voor te stellen. Ze knuffelde alleen maar met je en zei ook dat
jullie het samen heel erg goed gaan krijgen. Ik ben daar ook van overtuigd.
Ik wens je alle liefde en geluk!!
Zo onwennig kwam je bij ons binnen, blazen naar alles en iedereen. Zo sterk
en zelfverzekerd ga je nu je eigen weg samen met je nieuwe baasje.
Lieve Blanco bedankt voor alle mooie, fijne en vele knuffel momentjes..
Geniet van je nieuwe leven met heel veel liefde.
Dag mooi meisje.
Dikke kus van je opvangmama
Annabelle.

 

Geplaatst op 11-04-2013
Ke$ha
137 - Kerkrade

Deze kittens zijn bij ons binnen gekomen via VZW Felix.

Hallo, ik ben Ke$ha...en ik snap het allemaal niet meer zo goed. Eerst zei mijn opvangmama altijd knulletje en jongetje tegen mij en mijn zusje, en nu zegt ze meisje of dametje. Wat is dan het verschil tussen jongetje of meisje?? Ik heb het aan mijn zusje gevraagd, maar die zegt dat ik een dom kind ben als ik dat niet weet...Ze zegt ook dat meisjes veel mooier zijn. Maar als mama dacht dat wij jongetjes waren, zijn wij toch lelijk? Of waren we eerst lelijk en nu mooi? En als ik oud word, wordt ik dan weer lelijk en dus weer een jongetje? Pfff, ik snap het allemaal niet meer...En dan zegt mijn zusje dat ik saai ben en moet komen spelen, maar ik moet hier toch eerst heel diep over nadenken. Ik hoop maar dat ik bij iemand mag wonen die het niet erg vind als ik later ooit weer een lelijk jongetje word...

Geplaatst op 08-04-2013
Yamal
11 - Cadier en Keer

Dit kittentje komt uit Hengelhoef, recreatiepark in Houthalen.

Later meer info. 

Geplaatst op 02-04-2013
Caya
102 - Brunssum

Dag lieve Caya, het ga je goed.

Vanwege omstandigheden waar jij niets aan kon doen kwam je na 8 maanden weer terug bij ons.
Je was nog altijd dezelfde knuffel als toen.
We hopen dat dit nu echt je plekje zal zijn lieve meid en dat je hier heel oud mag worden.
Dag knuffelkatje...

XXXX
Harry, Anki, David en Jamo


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg