Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In SEPTEMBER 2013 hebben 61 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-09-2013
Ayva
Heerlen

We bemiddelen op afstand voor Kitty. Zij wordt vanuit haar huidige eigenaresse geplaatst.

Helaas moet ik afstand doen van mijn lieve bijna 4- jaar oude kat, genaamd Kitty (opvangnaam Ayva).
Kitty is bijna 2 jaar geleden bij stichting zwerfkat in nood terechtgekomen met een nestje kittens.
Ze was door 2 jongens in een oude barbecue gevonden. Behalve haar eigen kittens, heeft ze ook nog een paar dagen oude kittens die in het gastgezin waren verzorgd alsof het haar eigen jongen waren.
Vanaf het moment dat ik haar foto op de site van de stichting had gezien was ik verkocht en het klikte meteen.
Kitty is een lieve, mooie (ik zeg altijd ze heeft een koeienprint) en aanhankelijke kat die graag naar buiten en binnen kan gaan als zij daar zin in heeft.
Ze speelt graag op zijn tijd (het liefst met een oude telefoonoplaadkabel), maar kan ook heerlijk op schoot komen liggen om zich voortdurend te laten aanhalen.
Het liefst heeft ze constant gezelschap, maar ze kan ook goed alleen zijn (ik werk full-time).
Bij mij was ze het enige huisdier, maar in het opvanggezin liet ze de andere hond en katten toe (ondanks dat ze een nest kittens had om te beschermen).
Omdat ik ga samenwonen en mijn vriend eigenaar is van een appartement, zou Kitty niet meer naar buiten kunnen gaan. Ik heb daarom besloten om een nieuw liefdevol baasje voor deze unieke schat te zoeken.
Kitty is gesteriliseerd, gechipt en ingeënt. Leuk te vermelden karaktertrekje van Kitty is dat je echt met haar kan kletsen, ze miauwt gewoon terug. Ook als ze buiten is buiten de tuin en je roept, komt ze miauwend de tuin in en rent ze op je af.
Op haar nieuwe plekje moet ze naar buiten kunnen en de liefde en aandacht krijgen die ze zo hard verdient.
Krabpaal, kattenbak en design voer- en waterbak komen gratis met haar mee.

Geplaatst op 29-09-2013
Snoes
6 - Geleen

Lieve Snoes,
 
Daar ga je dan. Met gemengde gevoelens leg ik de telefoon neer als er een lieve mevrouw voor jou gebeld heeft. Ook wij zijn zeer gecharmeerd van jou en stiekem keek ik wel een beetje op tegen het te verwachten telefoontje. We moesten onszelf regelmatig toespreken dat zeven katten echt genoeg is. Je bent me lief geworden Snoes.
We hebben toch het een en ander meegemaakt samen. Je was erg bang, kreeg een tepelontsteking en de wond van je sterilisatie ging ontsteken. Je kindjes werden ziek. Heel wat dierenartsbezoekjes en zorgen volgden. Je vond het zo akelig om in de reismand gezet te worden, maar eenmaal daarin gaf je je over en mocht ik je troosten. Nooit heb je lelijk gedaan, je vertrouwen naar mij toe was ontroerend. Toen je weer helemaal gezond was ging het steeds beter. Je vond het heerlijk om te knuffelen en dat een lekker maaltje en een stukje kip daar een handje bij hielpen weten we best. Maar hee, de liefde gaat óók door de maag. Ik mocht je zelfs al optillen en even knuffelen.
Nu moet ik je loslaten en moet jij leren je nieuwe baasjes te vertrouwen. Ze kennen jouw verhaal en gaan hun best doen voor je. Dat gaat van beide kanten geduld en tijd vragen en je zult weer opnieuw geknakt vertrouwen moeten verwerken. Maar het komt wel goed lieve Snoes. En ook jij loopt de rest van ons leven met ons mee.
 
Ik wens jou en je nieuwe baasjes een lang en gelukkig leven samen toe.
Een dikke knuffel van Steef en Han en natuurlijk van Murphy en Vince.

Geplaatst op 29-09-2013
Resi
15 - Maastricht

Lieve, lieve Resi,

Jij poes uit duizenden, nee, miljoenen. Wat was jij een geweldige poes om in huis te hebben.
Ten alle tijden was jij bereid een knuffelsessie te ontvangen en te geven aan ieder van ons hier in dit huis. Ook lag jij heel graag op bed, iets dat we je eigenlijk niet wilden aanleren, want je weet nooit of je dat ooit mag in je nieuwe thuisje…Maar je was zo ontzettend lief, speelde zonder nageltjes, nou ja, af en toe wel als je wat heftiger wilde spelen,, maar goed…
Je woont nu in Budel bij hele fijne mensen en ik hoop dat je daar als een koninginnetje heerlijk oud mag worden…

Het ga je goed meis, we missen je ontzettend, maar nu is er weer plek voor kittens, die nu op straat leven en het net als jij verdienen om een eigen thuisje te vinden na de opvang…

Dikke knuffel van ons allemaal !

Geplaatst op 28-09-2013
Tobi
50 - Maastricht

Deze jonge kater werd bij de dierenarts binnengebracht met een kaakfractuur. Nu mag hij lekker in ons gastgezin herstellen.

Hallo allemaal,
Wij zoeken een gezin voor deze lieve bijzondere kat. Toen Tobi bij ons binnen kwam was hij zeer schuw en verstopte zich in alle kleine hoekjes die hij maar kon vinden. Hij had duidelijk geen vertrouwen in mensen. Bovendien had hij een gebroken kaak.
Al snel bleek dat hij alleen maar wat liefde nodig had om uit zijn schulp te kruipen. Toen hij ons leerde vertrouwen, gebeurde er een klein wonder. Hij ontpopte zich tot de allerliefste, zachtaardigste knuffelkater die je je maar kunt bedenken. Hij komt heel graag op schoot en kruipt dan het allerliefst helemaal tegen je aan en gaat in je nek liggen, een waar genot. Maar hij houdt ook ontzettend van spelen, met andere katten of met kattenspeeltjes, dat maakt hem niks uit.
Tobi verdient een gouden mandje. Als hij een tuin heeft om in te spelen, of een speelkameraadje zou hebben, zou dat geweldig zijn. Wij denken dat Tobi het beste gedijt in een gezin, waar hij in het begin met liefde en geduld benaderd kan worden, zodat hij u kan leren vertrouwen. Neemt u van ons aan dat als dat gebeurt, u een hele bijzondere en zeer lieve knuffelkat krijgt, één uit duizenden.
Groetjes,
Tobi’s gastouders.

Geplaatst op 28-09-2013
Zikkie en Zobie
133 - Maastricht

Lieve Zikki,

Samen met je broertje kwam je een week of 6 geleden bij ons. Piepklein allebei, 3 weekjes oud. Jullie mama had haar kleintjes verplaatst en was jullie vergeten!
Gelukkig vond een lieve mevrouw jullie en kwamen jullie bij ons binnen.
Maar goed ook, want jij had een ontstoken oogje. Je bleek niesziekte te hebben.
Je was zo zielig, haalde bijna geen lucht, we hoorde je aldoor piepend ademhalen.
We hebben je alles gegeven wat je nodig had en ook al duurde het wat lang, je knapte op!
Nu is er van jouw ziek zijn niets meer te merken. Je bent een vrolijk , ondernemend katertje geworden.
Vandaag is de grote dag, je mag vertrekken. Je hebt heel veel geluk, jij mag bij een heel lief gezin gaan wonen! En….ook nog samen met je broertje Zobie!!
Vanaf nu ga jij Leo heten. Lekkere stoere naam jongen!
Laat je daar maar goed verwennen en geniet van al je avonturen, samen met je broer!
Wij missen je nu al, je lieve gespin en gesabbel, uren op schoot hangen…
Ga nu de mensen daar maar verwennen met je geknuffel!
Doeiiiii lieve Zikki, laat het je goed gaan!!!

Geplaatst op 28-09-2013
Henry
24 - As

Dag lieve Henry,

Dit afscheidsverhaaltje is geen afscheidsverhaaltje. Wij hebben namelijk besloten dat je definitief bij ons mag blijven wonen!!! Leuk he?
Ons hele gezinnetje had onmiddellijk een grote boon voor jou. Ook al zag je er niet uit toen je hier pas kwam door die vreselijke niesziekte, maar je bent o zo ontzettend lief.
Je bent ondertussen mooi opgeknapt, maar je zal altijd wat extra zorgen nodig blijven hebben. Deze willen wij je met plezier geven, want we krijgen van jou ook hopen liefde terug.
Bovendien hebben we aan je zusje Glowy beloofd goed voor jou te zullen zorgen. Zij heeft spijtig genoeg de strijd tegen de niesziekte niet gewonnen…

Dikke kus,
Je nieuwe familie,
Ester, Benny, Jamie, Noah & Ayden 

Geplaatst op 25-09-2013
Ravi
22 - Maastricht

Ravi is het broertje van Yindi, Bodo en Kick en werd een dag nadat Yindi binnenkwam, ook binnengebracht.

Hallo, pfff, moet even bijkomen hoor. Net heerlijk gesjeesd met nog andere harigen, die hier ook rondlopen. Zo gezellig man. Maar ik werd gestoord door mijn opvangmama, want die vond het nodig dat ik iets over mezelf zou gaan vertellen. Over het verleden wil ik het eigenlijk liever niet meer hebben.
Kom van de straat zullen we maar zeggen. Ben al paar weken onder de pannen en ik moet zeggen dat bevalt me prima. Mijn natje, mijn droogje, mijn slaapje, alles binnen handbereik. Wat wil een kat nou nog meer?
Ik ben speels, actief, ondeugend, aanhankelijk en vind het heerlijk om te knuffelen. Hmm is dat niet 1 van de eerste levensbehoeftes van een kat?
Ik ben inmiddels 13 weken jong en zit vol met leven. Ben ook leuker dan al die jonge dingen. Aan mij heb je wat, heb je wat om vast te pakken. Met die jonge dingen moet je nog zo voorzichtig zijn, maar ik kan wel tegen een stootje hoor.
Ik zou heel graag bij jou komen wonen en hoop dat daar dan ook zo een harig beest rond loopt, waar ik lekker tegenaan kan gaan liggen en de warmte kan opzoeken.
Kom me gerust eens opzoeken en dan kan ik je in het echt laten zien dat ik jouw hartje kan veroveren met mijn mooie oogjes..

Tot snel hoop ik.
Maar ga nu weer verder sjezen hoor!!!!

Geplaatst op 21-09-2013
Benz
127 - Born

Deze kittens waren niet veilig op de plek waar ze verbleven. Hun moeder wordt gesteriliseerd en teruggeplaatst.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 21-09-2013
Olin
127 - Born

Deze kittens waren niet veilig op de plek waar ze verbleven. Hun moeder wordt gesteriliseerd en teruggeplaatst.

Hey, ik ben Olin.

Zoals je ziet ben ik een superaandoenlijk katertje.
Ik hoef mijn opvangmama maar aan te kijken met mijn grote, onschuldige kraaloogjes en ze is alweer verkocht.
We zijn nu een weekje hier en toen we binnenkwamen was ik behoorlijk bang voor haar,
maar dit wordt iedere dag al wat minder.
Ik zet zelfs mijn spinmotortje al regelmatig eens aan, want knuffelen is toch wel fijn.
Ravotten met mijn broertje en zusje vind ik momenteel het leukst, dat kunnen we echt heel lang volhouden.
Echter, op de gekste momenten word ik bevangen door de slaap en zit ik rechtop te dutten, maar dat hoort erbij als je nog zo klein bent.
Over een paar weekjes mag ik verhuizen, maar ik wacht nog op een baasje die mij komt halen.
Wil jij mij een tof plekje geven, waar ik op kan groeien tot een echte stoere kater?
Kom dan maar gauw eens kennismaken met mij.

Liefs, Olin. 

Geplaatst op 21-09-2013
Torre
38 - Maasmechelen

Deze kittens werden gevonden in een tuin in Lanklaar.

Hela daar, zie je mij ook? Ik ben een hele stoere kater en mijn naam is Todde. Ik ben voor niets bang en ga de hele tijd op onderzoek uit en op avontuur. Vandaag heb ik nog bergen beklommen, in de kamer waar mijn slaapmandje staat liggen soms grote bergen kleren. Daar kruip ik helemaal tot boven en soms verstop ik mij tussen de kleren en moet mijn opvangmama mij komen zoeken., ik hou me dan heel stil en dan vind ze me lekker niet, hi!hi! Als ze me dan gevonden heeft is ze héél blij en dan knuffelt ze me heel lang en houd me lekker dicht tegen haar aan.
Wie durft het aan om zo’n avonturier in huis te halen?

Geplaatst op 21-09-2013
Turun
38 - Maasmechelen

Deze kittens werden gevonden in een tuin in Lanklaar.

Turun is mijn naam en ik ben een grote tijger, sorry, ik word een grote tijger. Ik ben alvast aan het oefenen om te brullen, graoww!!! Maar dat lukt nog niet zo goed, er komt nog maar stilletjes meow uit. Blijven oefenen dan maar zeker hé? Ook probeer ik gevaarlijk te kijken, vinden jullie op mijn foto dat het al een beetje lukt? Word je nog niet bang van mijn boze blik? Als ik moe getijgerd ben wil ik wel op tijd eten en lekker schootje liggen hoor, dan vergeet ik even het tijgertjesspel. Wie interesse heeft in de allermooiste kamertijger ooit, mag mij eens komen bezoeken hoor.

Geplaatst op 21-09-2013
Saar
3 - Houthalen

Deze kittens werden gevonden in een weide bij de hondenschool in Zonhoven - een beruchte dumpplek.

Hallo,

Wij zijn Saar en Sien!

2 hele mooie lieve rustige poesjes!  We zijn erg stil, maar evenwel levendig en speels.  We verkennen graag de omgeving en spelen graag met vanalles, ook met elkaar.

Maar we vallen je verder niet lastig hoor, we zijn zo stil en rustig dat we je echt niet storen.

Onze opvangmama moet ons soms zoeken waar we zijn, en als we in elkaar verstrengeld liggen te slapen, dan zie je nog niet eens dat we met 2 zijn :-), gewoon 1 lekker zwart bolletje.  Totdat we onze oogjes opendoen, dan verraden we ons :-)
Of...ja als ik (Sien) mijn witte pootjes of mijn wit buikje of mijn wit staartpuntje laat zien, dan zie je natuurlijk ook dat we met 2-tjes zijn.

Wij zijn écht zo lief, dat kan je toch niet laten hè, ons wil je toch graag in huis hebben hè?!

Zeker weten (laat het hele opvanggezin weten)!!

Liefs, Saar&Sien

Geplaatst op 21-09-2013
Sien
3 - Houthalen

Deze kittens werden gevonden in een weide bij de hondenschool in Zonhoven - een beruchte dumpplek.

Hallo,

Wij zijn Saar en Sien!

2 hele mooie lieve rustige poesjes!  We zijn erg stil, maar evenwel levendig en speels.  We verkennen graag de omgeving en spelen graag met vanalles, ook met elkaar.

Maar we vallen je verder niet lastig hoor, we zijn zo stil en rustig dat we je echt niet storen.

Onze opvangmama moet ons soms zoeken waar we zijn, en als we in elkaar verstrengeld liggen te slapen, dan zie je nog niet eens dat we met 2 zijn :-), gewoon 1 lekker zwart bolletje.  Totdat we onze oogjes opendoen, dan verraden we ons :-)
Of...ja als ik (Sien) mijn witte pootjes of mijn wit buikje of mijn wit staartpuntje laat zien, dan zie je natuurlijk ook dat we met 2-tjes zijn.

Wij zijn écht zo lief, dat kan je toch niet laten hè, ons wil je toch graag in huis hebben hè?!

Zeker weten (laat het hele opvanggezin weten)!!

Liefs, Saar&Sien

Geplaatst op 20-09-2013
Nousch
110 - Tuddern (DE)

Lieve Nousch,

Toen je bij ons in huis kwam moest je nog erg wennen aan het wonen in een huisje, maar elke dag groeide je en je vond het steeds fijner om bij ons mensen te zijn. Vandaag was eindelijk je grote dag. Je mocht naar je eigen nieuwe gouden mandje! we zijn zo blij voor je! Je verdient het zo! Je mag nu lekker de rest van je leventje bij Tommy en Maartje doorbrengen samen met je nieuwe viendje Yugi. Je mag lekker af en toe buiten in de ren, en dat ga je heerlijk vinden. Geniet ervan Nouschmeisje samen lekker beestjes vangen en met speeltjes spelen. WE gaan je missen, maar je gaat het heel erg fijn krijgen.

groetjes Tim en Elaine

Geplaatst op 20-09-2013
Gonzales
7 - Rotterdam

Lieve Gonzales,
Ook voor jou is de tijd gekomen. Wat was je ziek toen je bij ons kwam. Je longetjes zaten vol en viezige oogjes. Je knapte gelukkig snel op en je werd een lief speels katertje. Je broers gingen voor je aan weg en jij en je zusje bleven nog. Wij gingen op vakantie en toen gingen jullie allemaal naar Danny op vakantie. Wat had jij het naar je zin daar en ook bij danny heb je een speciaal plekje. En toen kwam het bericht, er was belangstelling voor jou en het klikte. Ik heb inmiddels gehoord dat je het heel erg naar je zin hebt en je de lieve belhamel uithangt. Lieverd heel veel geluk met je nieuwe mama en wordt maar een lieve grote jongen. We zullen je missen!!
Liefs en knuf van Carla en Dennis en je vakantiemaatje Danny.

Geplaatst op 20-09-2013
Mickey
31 - Stein

Dag lieve Mickey,

Vandaag heb ook jij een gouden mandje gevonden.
We vonden het heel gezellig met jou in huis, van het knuffelen kon jij niet genoeg krijgen.
Wat wij stiekem wel erg gezellig vonden!
Wij hopen dat jij een fijne tijd tegemoet gaat met je nieuwe baasje! We wensen jou en je baasje veel plezier en succes!

Een dikke knuffel van je opvanggezin

Geplaatst op 18-09-2013
Kitty
132 - Riemst

Lieve kleine Kitty,
 
Ons allerliefste "mupke", we missen je ontzettend hard in huis.
Soms heb je wel eens dat een kitten erboven uitspringt. Wel, jij bent zo een kitten waar iedereen meteen verliefd op wordt.
Jij bent zo lief, aanhankelijk, vertederend, speels.....kortom een kitten dat iedereen in huis wenst te hebben.
Je hebt nu een nieuw baasje en een kattenvriendje erbij. Je was al flink op verkenning, heb ik gehoord. Komt me heel bekend voor, nieuwsgierig was je als de beste.
Soms is "houden van" iemand loslaten, zo hebben wij je ook moeten loslaten, meisje.
Met pijn in het hart en traantjes heb ik je laten gaan.
Ik wens je het allerbeste en een mooi, lang gelukkig leventje toe bij je nieuwe familie.
Weet dat wij je nooit zullen vergeten en altijd van je blijven houden.
Een hele dikke knuffel en een kusje op je neusje.
 
Van je opvangouders Bina en Chris xxx

Geplaatst op 15-09-2013
Sky
31 - Stein

Dag lieve Sky!

Sky heeft een tijdje bij ons in de opvang gezeten. Toen hij binnen kwam was hij een zeer schuw katje.
Gedurende opvang werd hij steeds meer een knuffel. Samen met zijn broertjes beleefde hij een fijne tijd in de opvang. Steeds meer begreep hij dat mensen helemaal niet eng zijn.
Ondertussen heeft Sky een baasje gevonden. We zijn blij dat ook hij een gouden mandje heeft gevonden en wensen hem en zijn nieuwe baasje veel succes en geluk!

Geplaatst op 14-09-2013
Bas
103 - Herk de Stad

Deze jongeman kwam letterlijk uit de lucht vallen! Hij zakte pardoes door het systeemplafond. Hoe hij daar nou terecht kwam?

Hallo, herinneren jullie je nog mijn avontuur? ja ik ben letterlijk uit de lucht komen vallen. Het plafond had het begeven en daar zat ik dan opgesloten. Maar gelukkig heeft men zich over mij ontfermd en mij de eerste zorgen toegediend. Ik ben bij de dierenarts langs geweest en die keurde mij helemaal goed.
Ondertussen ben ik te gast bij een opvanggezin. Ik heb hier het gezelschap van twee katinnen en ook nog een wit mormel, blijkbaar een hondje. Het lukt mij prima om hier mijn plaatsje te vinden. Ik krijg hier veel aandacht en ja ook lekker eten. Ik ben een rustige kater, en ik ben ook aanhankelijk.
Geef mij maar een donzig dekentje dan slaap ik goed en kan ik dromen van een mooie toekomst. Ik droom dan van een huisje, tuintje, bedje waar ik nog vele jaren kan blijven. Iemand die mij voor altijd meeneemt om voor mij te zorgen. Weet je , ik kan bijna niet wachten. Ik kijk er enorm naar uit. Ben jij die iemand?

Ik ben de opvangmama van Bas en ik heb hem ondertussen beter leren kennen.
Bas is een droom van een kat. Wanneer je zijn foto bekijkt, zie je al dat hij kalmte uitstraalt. En dat is hij ook, de kalmte zelf. Hij probeert voor iedereen goed te doen. Hij is onderdanig tegenover de andere katten hier in huis. Hij vermijdt moeilijkheden met hen.
Voor mij is hij lief. Hij kan zo mooi zijn zijn oogjes sluiten als hij op de zetel komt zitten.
Hij houdt ervan dat je zijn kopje aait en zijn pootjes mag je ook strelen. Hij geniet hier duidelijk van.
Ik heb hem nog nooit horen grommen noch blazen.
Hij eet heel graag en lust wel lekkere tussendoortjes. Hij is altijd van de partij als er gesmuld wordt.
Hij heeft hier duidelijk zijn plaats verdiend tussen onze andere huisdieren en dat niet door machogedrag, maar door zijn rustige aard.

Geplaatst op 14-09-2013
Corky
CM - Tongeren

Corky is aidspositief én is diabetespatient. Hij is overgenomen van Dierenkliniek Makatsi.

Corky  stond al geruime tijd op onze wachtlijst, en eindelijk was het dan zo ver dat hij mocht binnenkomen. Een lange autorit stond hem voor de boeg, maar liefst 4 uurtjes!
Heel voorzichtig kwam hij uit de kattenmand en ging meteen op onderzoek in de ruimte van Buddykat. Niet onderduiken onder onze “beroemde” bank, neeeeee…..hij voelde zich gelijk helemaal thuis.
Rollen over de grond, kopjes geven, spinnen, pootjes kneden, spelen met het valeriaanzakje…..precies of hij al geruime tijd in Buddykat verbleef. Zo mooi om te zien, en een hele geruststelling voor de mensen die hem hebben gebracht. Zij hebben hem geruime tijd verzorgt en het valt dan toch niet mee als je hem dan zogezegd ergens achterlaat.
Corky heeft net “dat” tikkeltje extra verzorging nodig omdat hij niet alleen aidsbesmet is, maar ook suikerpatiënt. Hij krijgt 2x per dag netjes zijn insuline ingespoten op vaste tijdstippen. Corky heeft er geen probleem mee en laat zich alles goed welgevallen.
Hij geniet ten volle van het leven, van de aandacht die hij krijgt……euhhhh aandacht ?
Jaaa…..hij vraagt weliswaar zijn aandacht  Hij kan je met zijn mooie ogen zo doordringend bekijken, begint meteen met spinnnen, je kan niet anders dan hem lekker knuffelen en liefde geven. Hij heeft iets aparts, hij trekt je aan !
Eigenlijk is het een kopie van onze ex-Buddy Leo, maar dan in een kleiner formaat. Zo een zachtaardig dier, meteen vriendjes met de rest van de bende in Buddykat. Met Corky hebben we weer een lieverd erbij om te verwennen.
Ergens moet er toch een baasje voor hem zijn die hem wil aanvaarden zoals hij is. Hij verdient zijn gouden mandje als geen ander. Geloof je het niet, maak dan een afspraak voor een bezoek in Buddykat. U gaat zelf kunnen zien wat voor een fantastische kater onze Corky is.
Heb jij dat “gouden mandje “ voor hem bij jou thuis staan ? 

Geplaatst op 14-09-2013
Scooter
24 - As

Dag lieve Scooter,

wat was ik blij dat ik voor jou een doorverwijsmailtje kreeg van mensen die je leuk vonden. Maar het was ook een beetje een dubbel gevoel. Je was het hier ondertussen al helemaal gewoon en stond ons elke dag ’s morgens voor de deur op te wachten als wij van de trap kwamen. Heerlijk, die mooie ogen die ons elke dag “goeiemorgen” wensten.
Vroem, vroem, achter ons aan naar de keuken, waar je “geduldig” (niet dus) wachtte op je ontbijt.
Spelen deed je hier naar hartenlust, maar als we over je buikje aaiden, gaf je je helemaal over. Je leek wel onder hypnose dan. Wij genoten er even hard van als jij.
Scooter, we wensen je veel geluk bij je nieuwe thuis. Niet alleen wij zullen je missen en nooit vergeten, maar ook je speelkameraadje/pleegbroertje Henry.

Dikke kus,
Je opvanggezin,
Ester, Benny, Jamie, Noah & Ayden 

Geplaatst op 13-09-2013
Sjors
11 - Cadier en Keer

Deze mama en 2 kittens werden langs een drukke weg gevonden. 2 andere kittens lagen iets verderop.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 13-09-2013
Denver
134 - Schoten

Deze kittens werden gevonden in een fabriek.

Hey daar! Ik ben Denver, een  super leuk katertje.

Samen met mijn broertje Dubai zit ik in opvang en mijn opvangmoeder zegt dat we de liefste katjes zijn die ze ooit heeft mogen opvangen. Ik denk dat dat komt omdat we zo van knuffelen houden. Zodra we je stem horen komen we al aanrennen en als je ons dan ook nog eens roept dan rennen we nog tien keer harder! Als je gaat zitten kruipen we snel op schoot. Zo gezellig… lekker in een dekentje op de bank! Ik kruip er altijd onder en Dubai ligt bovenop.  Daarnaast zijn we nog eens reuze braaf. We hingen laatst in de nieuwe gordijnen, maar toen onze opvangmama riep dat dat toch echt niet kon renden we met schuldige blikken naar haar toe… Wisten wij veel!?! Maar dan weten we dat toch! We hebben het nooit meer gedaan.

Onze hobby’s? Lekker rondrennen door het huis, klimmen in de krabpaal, salto’s oefenen op de bank en zijwaartse kattensprongen doen naar de grote kater hier. Kom anders snel eens kennis maken. Maar pas op! Want als je ons ziet ben je verliefd…

Geplaatst op 12-09-2013
Ditje
5 - Maastricht

Deze kittens werden door de melder in zijn tuin te Neerpelt gevonden.

Dit lieve en knuffelige kittentje kwam samen met een broertje en zusje binnen. Al heel snel bleek wat een vechtertje het is want ondanks forse symptomen en zelfs een val waarbij haar pootje beschadigde, bleef Ditje net zo knuffelig en aanhankelijk als bij binnenkomst en herstelt zij voorspoedig. Ze hinkt nog wel met een pootje en een oog heeft een licht waasje er doorheen, dat zijn de enige overblijfselen van een wekenlange strijd tegen een virus en een beschadigde zenuw in haar achterpootje.
 
Je hoeft maar ergens te gaan zitten en ze ligt binnen no time lekker te spinnen op schoot. Ook voor de andere beestjes, een volwassen poes en klein katertje, is Ditje heel lief. Ze was de eerste die op die grote poes afstapte en zonder blikken of blozen kopjes begon te geven.
 
Ditje is nieuwsgierig en enthousiast en zelfs met een troep kleine kinderen om haar heen doet ze t heel goed. Achter balletjes aanrennen en alles wat ritselt heeft haar "immediate attention"
 
Wie o wie mag dit sterke, lieve schepseltje elke dag om zich heen gaan hebben?

Geplaatst op 12-09-2013
Jackie
11 - Cadier en Keer

Deze mama en 2 kittens werden langs een drukke weg gevonden. 2 andere kittens lagen iets verderop.

Hallo mensen, het is zo ver ik mag me gaan voorstellen.

Ik ben Jackie, zwart met wat wit en ja wel een meisje. Ben al een hele
dame, mama's grote meid.
Mama heeft mij toegesproken dat ik er wat aan moest gaan doen, straks is mama weg en dan zal ik er nog zijn en mama wil wel graag weten waar ik naar toe ga.

Jaja ik help mijn mama, als mijn broertje naar de bak is geweest ruim ik het nog eens netjes op, niet dat hij dat nog niet kan. Ik vind dat het heel goed gedaan moet worden, want straks moet ik erop en is het niet goed schoon.

Verder speel ik graag en ben mijn wereldje aan het verkennen. Ik had al een krabpaal zien staan maar het lukt me nog niet om daar in te komen.

Kom gauw maar naar me kijken en trek je niets van aan dat ik zwart ben, want ik ben net zo lief als de andere.

pootjes Jackie

Geplaatst op 12-09-2013
Lucky
11 - Cadier en Keer

Deze mama en 2 kittens werden langs een drukke weg gevonden. 2 andere kittens lagen iets verderop.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 12-09-2013
Badjak
120 - Schinnen

Dag Badjak,

Wat was jij bang en onder de indruk toen je binnenkwam, maar al snel liet je je verleiden met een speelhengeltje. Je durfde meer en meer en sinds kort liet je je zelfs heerlijk aaien en optillen als je ergens op het gemakje lag en dan ging je keihard spinnen. Je bent nu op weg naar lieve mensen met veel dierenvriendjes voor je en een dochtertje dat heel veel met je gaat spelen. Je gaat een geweldig leven tegemoet.
Geniet er maar van!

Liefs,

Marjolein, Antoine en je broertje Manis en kattenvrienden Erwtje, Coltrane en Denzel

Geplaatst op 11-09-2013
Moonlight
137 - Kerkrade

Deze kittens werden in een doosje langs het kanaal gedumpt.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 11-09-2013
Snoetje
11 - Cadier en Keer

Deze mama en 2 kittens werden langs een drukke weg gevonden. 2 andere kittens lagen iets verderop.

Hallo mensen, ik ben Snoetje,

Jawel een poesje, een mooi lapje, net als mijn mama. Hihi, ik heb wel niet zoveel wit als mama.

Net als Jackie moet ook een mandje gaan zoeken van mama, want mama zou het heel
fijn vinden om te weten waar ik naar toe ga voordat mama gaat verhuizen.
Eerlijk gezegd heb ik niet zo haast het zo best gezellig met z'n allen, maar
het is ons wel gezegd dat dit niet gaat.

Ik ben best wel rustig en kijk graag hoe de anderen het doen, maar dan is de verleiding erg groot en dan doe toch wel mee.vooral met die broer van ons.
Er lig speelgoed wat ook erg leuk is om te spelen. Nu dat mama regelmatig bij de tweevoeters te vinden is, mogen wij ook met mama mee.
ik vind het ook erg leuk als de tweevoeter me over mijn buikje kriebelt.

Kom gauw naar me kijken dan kan je zien wie ik ben.

Pootje Snoetje

Geplaatst op 11-09-2013
Emmet
26 - Stein

De melder was aan het verbouwen en had een moeder met 3 kittens gezien, vorige week. Nu zag hij deze 2 ukken alleen rondlopen en had mama al een paar dagen niet gezien...

Dag stoere knul,

Jullie waren achter gelaten door jullie moeder. Mensen waren begaan met jullie lot. Ik ging jullie halen aan het tankstation in Maasmechelen. De doos ging open en daar waren jullie dan twee zwarte bange katjes. Ik had al een zwart katje in huis, kleine Nano. Dat wordt lachen om jullie uit elkaar te halen.

Drie kleine negertjes.

Nano heeft jullie geholpen om je eerste angsten te overwinnen, jullie hebben kleine Nano geholpen om te socialiseren. Dank jullie wel voor jullie hulp. Jullie waren drie kleine musketiers in huis.

Jij gaat niet ver weg jij krijgt een plekje in ons dorp. Misschien gaat je vriendinnetje Charlotte ook hier een plekje vinden. Zou voor jou super zijn kleine man.

Ik heb genoten van de voorlaatste nacht voor dat je naar je baasje ging. Je lag in het mandje naast mijn kussen en heb je heerlijk laten kroelen door mij.

Ook jij krijgt een lief en warm nest.

Veel geluk bij je nieuwe baasjes!

Jos, Myrthe en Silvia

Geplaatst op 11-09-2013
Rose
26 - Stein

Dag kleine muis,

Jullie waren achter gelaten door jullie moeder. Mensen waren begaan met jullie lot. Ik ging jullie halen aan het tankstation in maasmechelen. De doos ging open en daar waren jullie dan twee zwarte bange katjes.Ik had al een zwart katje in huis, kleine Nano. Dat wordt lachen om jullie uit elkaar te halen. Drie kleine negertjes. Jij kreeg een lik nagellak op je kop.

Nano heeft jullie geholpen om je eerste angsten te overwinnen, jullie hebben kleine Nano geholpen om te socialiseren. Dank jullie wel voor jullie hulp. Jullie waren drie kleine musketiers in huis. Nu is het weer leeg.

Jij krijgt een leuk, een warm gezin met vriendjes en kinderen. Dus een gouden mandje!

Lieve Rose veel geluk

Jos, Myrthe en Silvia

Geplaatst op 10-09-2013
Datje
5 - Maastricht

Deze kittens werden door de melder in zijn tuin te Neerpelt gevonden.

Hallo lieve mensen,

Ook ik wil me even voorstellen: mijn naam is Datje en ik ben geen Watje hoor.
Al ben ik volgens mijn opvang mama wel een lekkere fletsert. Ik zit erg graag op schoot en vind het heerlijk om lekker bij je te gaan liggen slapen.
Ook zou ik graag een vriendje willen hebben want alleen zijn vind ik maar niets, hier hebben ze hondjes en ook die vind ik leuk. Want als ik maar denk dat ik alleen ben begin ik hard te mauwen zodat ze niet vergeten dat ik er nog ben.
Eten is ook een grote hobby van mij en mijn opvangmama denkt dat ik een grote jongen ga worden.
Denk jij dat ik het juiste vriendje voor je/jullie ben neem dan snel contact op met kattenbemiddeling en dan zie ik je/jullie gauw komen.

Geplaatst op 10-09-2013
Nano
26 - Stein

Dag kleine super vent,

Daar ga je dan na 11 weken in ons huis te zijn geweest.
Zo klein en teer kwam je binnen samen met je zus Zaza en je broer Murphy.
Je was gevonden in een houthok, geen mama te bekennen.
Je woog 79 gram was 2 dagen oud, je ogen nog dicht.
Geen biest van mama gehad.
Je zus heb ik samen met de dierenarts naar de regenboog gestuurd die was te zwak en aan het sterven.
Jij en je broer waren sterker.
Twee weken hebben we samen gevochten, jullie waren kwetsbaar maar hielden vol.
Toen kwam de zondag dat wij op vakantie zouden gaan.
Ik bracht jou en Murphy naar je vakantie pleegmama.
Bij aankomst bij de pleegmama was Murphy onze wereld aan het verlaten.
Ik heb hem bij me genomen en gedag gezegd. In de rit naar huis is hij vertrokken richting regenboog.
Jij kleine Nano hield stand. Jij werd liefdevol verzorgd.
Hij werd op je wenken bediend. Als je kikte kreeg je wat te eten.
Overladen met liefde en knuffels werd jij steeds een beetje sterker.
Na 14 dagen kreeg ik je terug. Ik was uitgerust en kom mijn taak weer overnemen.
320 gram woog je en je was nog klein, maar je had pit.
Niks melk daar ben ik klaar mee, vlees wil ik nu.
Met 6 weken was je nog maar 450 gram en je had diaree van de ontworming.
Je kreeg twee vriendjes: Rose en Emmet, net als jou helemaal zwart.
Kunstje om jullie uit elkaar te houden.
Drie kleine negertjes.
Voor jou super, jij kom nu lekker socialiseren. Rennen en ravotten met de andere twee.
Ik had al een baasje voor je gevonden, maar had die je niet gewild dan was je waarschijnlijk nooit meer vertrokken.
Leon en Brigitte wonen tegenover me.
Myrthe had foto's van jou laten zien aan hun en toen waren ze om.
Ze zochten nog een vriendje voor Onslow.
Nu is het zover, ik breng je naar de overkant. 11 weken oud, 978 gram. Een echte knuffelkont.
Ik ga je missen lieverd, maar ik kom regelmatig kijken hoe het met je gaat.

Lieve schat, veel geluk in je nieuwe huisje.
Je heb een plekje in ons hart

Je vakantie pleegmama Marjolijn en je pleeggezin
Jos, Myrthe en Silvia en alle poezenmama's en poezenpapa's

Geplaatst op 10-09-2013
Fullmoon
137 - Kerkrade

Deze kittens werden in een doosje langs het kanaal gedumpt.

Hallo daar!
Ik ben een mooi poesje met de hele mooie naam Fullmoon. Die naam heb ik gekregen, omdat ik op de dag van volle maan ben gevonden  en nee ik word geen Weerwolf hihihihi!
Ik hou van veel aandacht krijgen: als ik het idee heb dat je me bent vergeten zet ik hem ook wel op het schreeuwen. Spelen met mijn broertjes en stief broertje vind ik ook erg leuk, en ook achter alles aan rennen wat 2 en 4 benen heeft. Vooral gaat het wel een mis met die 4 benen want ja honden kunnen niet altijd op alle 4 de benen letten waar ik ben gebleven.
Soms ook wil ik graag geknuffeld te worden dan gaat het motortje lopen prrr prrr prrr.
Als ik moe word wil ik ook wel op schoot komen slapen, maar ik ga ook heel graag in mijn mandje liggen bij mijn broertjes.
Wil je ook met me smoezen?

Kom dan eens snel voorbij!

Geplaatst op 09-09-2013
Brightmoon
137 - Kerkrade

Deze kittens werden in een doosje langs het kanaal gedumpt.

Hey hallo allemaal,

Hier een echte kroelpoes aan het worden. Oeps ik moet wel zeggen dat ik wel een katertje ben. Als ik bij je op schoot wil komen ga ik tegen je been staan, omdat ik nog niet weet hoe ik op de bank moet klimmen.
Dan kom ik lekker op schoot kroelen en dan hoor je mijn kleine motortje prr prr. Als je me roept, geef ik soms ook antwoord maar wel heel voorzichtig. Ik vind borstelen ook erg fijn, zelf op mijn nog bolle buikje. 
Zo af en toe komt er ook wel een rare muis met de kleur rose;  hmm volgens mij zijn muizen toch grijs of heb ik dat mis? Daar ga ik dan toch maar voorzichtig achteraan, ik moet hem toch zeker wel vangen!   
Natuurlijk speel ook veel met mijn broertje, zusje en stiefbroer, we gaan ook op ontdekkingsreis. Wat we daar allemaal tegen komen: 3 grote poezen en dan rennen we met zijn vieren heel hard weer weg met het geluid  prrrt prrrt  en ze komen helemaal niet achter ons aan... Nou zeg misschien een ander keertje!    
Dan lopen er ook twee grote haarballen op vier poten rond en dan noemen ze een hond. Hmmm, daar kun je ook lekker mee kroelen en op klimmen. Nee ik ben helemaal niet bang voor ze!
Misschien tot snel pprrrtt

Geplaatst op 09-09-2013
Stijn
101 - Tongeren

Ik ben Stijn en ik ben een echte macho kitten. Ik deins voor niemand achteruit en durf zelfs bij de grote katten te gaan liggen. Ze geven  me dan even een mep, maar daarvan knipperen mijn ogen niet eens.
Met etenstijd ben ik de schrik van de buurt haha. MIJN eten en  daar mag niemand  ook maar in de buurt komen, desnoods ga ik in het voerbakje liggen, met mijn poten buiten boord om alle vijanden te verjagen en ondertussen smak ik al grommend het goedje naar binnen.
Ik spin zo hard als ik kan en  ben dol op iedereen. Ik klim bij je op schoot, en wil zo dicht mogelijk bij je zijn, prrrrr. Kleine kindjes kunnen mij zeer bekoren.
Ik speel met groot, klein, ik geniet ontzettend van vriendjes om me heen. Maar nogmaals, ik ben mister macho en ik weet precies wat ik wil:-)

Geplaatst op 08-09-2013
Manon
1 - Lanaken

Deze kittens werden gevonden bij het voormalig sterrenrestaurant Clos St-Denis. De vrouw van de tuinman had al een kitten uit het nest gevonden en weer bij de mama gelegd, maar vanavond vond ze weer een incompleet nest. Daarom is nu de hele familie bij ons binnen.

Ik ben het tijgertje, een lief kattinnetje, zusje van Nathan, Paulientje en Laura.

De eerste daagjes in dit huisje, waren even aanpassen, maar broertje heeft me mee aan zijn pootje genomen, en nu gaat het goed, ik ben helemaal niet bang meer voor mensenhanden.

Ik speel graag met mijn broer en mijn zusjes, mensenmama noemt ons het gouden kwartet, en hoopt dan ook dat we allemaal een gouden mandje zullen vinden, want dit verdienen we toch na ons avontuur in het park?

Komen jullie mij en mijn familie eens bezoeken, en eens kijken of jullie het gouden mandje voor mij hebben?

Hoop jullie snel te ontmoeten,
Knuffel, Manon xxx

Geplaatst op 08-09-2013
Paulientje
1 - Lanaken

Deze kittens werden gevonden bij het voormalig sterrenrestaurant Clos St-Denis. De vrouw van de tuinman had al een kitten uit het nest gevonden en weer bij de mama gelegd, maar vanavond vond ze weer een incompleet nest. Daarom is nu de hele familie bij ons binnen. Paulientje kwam een dag later binnen dan haar broertjes en zusje.

Zo, ik ben er ook weer bij.
Ik had even mijn broertje en zusjes in de steek gelaten, en toen vond ik ze niet meer?? Oei, ik was zo alleen in het park, dat opeens zo groot leek... Maar de volgende dag was er opeens iemand die me in haar armen nam en zei dat ze me ging verenigen.

Ik was zo bang, maar ze heeft me gebracht, terug samen!! Jippie!!
Maar ik was een beetje beschaamd, trok me terug in een hoekje. Maar de mensjes spraken zo lief tegen mij, en stelden me snel op mijn gemak en voila, ik hoor er weer bij.

Ik ben de hoogste klimmer, de hardste spinner en ik steel ieders hartje.
Ik knuffel graag en na al het eten , spelen en mijn beste pootje voorzetten, val ik in slaap
op het schootje, in mijn mandje, of gewoon waar ik op dat moment ben.

Ik wil een kansje wagen op een gouden mandje, kan dat bij jou?
Kom dan maar gauw!!! xxx Paulientje

Geplaatst op 07-09-2013
Nathan
1 - Lanaken

Deze kittens werden gevonden bij het voormalig sterrenrestaurant Clos St-Denis. De vrouw van de tuinman had al een kitten uit het nest gevonden en weer bij de mama gelegd, maar vanavond vond ze weer een incompleet nest. Daarom is nu de hele familie bij ons binnen.

Ik zie er heel erg moe uit, tja hoe zou het komen?
Ik moet me staande houden als enige stoere man bij mijn 3 zusjes.
Ik verken de plaatsen, ik moet toch ook zeker als eerste proeven of het eten wel goed is?
En als het veilig is, dan roep ik die taterzusjes van me, en ik moet wel zeggen, ze vertrouwen me en volgen me.
Ach ja, je bent een man voor iets he?
Ik speel graag, ik knuffel graag, ik kan het luidste spinnen!
Mijn opvangmoedertje moet me regelmatig zoeken, want ik ga heel veel op verkenning.

Maar grote mensjes, ik ga nu slapen, ik ben op dit moment nog maar vier weekjes oud
en al zoveel werk...... Gaap..... Als jullie naar me willen komen kijken, zal ik zorgen dat ik
uitgeslapen ben. Dus wacht niet te lang, ik wil niet zo lang slapen als doornroosje...
Tot gauw.......gaap, gaap, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Geplaatst op 07-09-2013
Miech
38 - Maasmechelen

Dit kereltje werd gevonden in Opgrimbie. De moederpoes had dit kereltje verstoten.

Hallo ik ben Miech, ik ben nog erg klein, maar ik weet heel goed wat ik wil. Ik wil op ontdekkingstocht gaan, de grote wijde wereld (het huis van mijn opvanggezin) ontdekken! Er is hier zo veel te zien, hier zijn allemaal verborgen hoekjes en kantjes, grote mensjes die achter deuren verdwijnen, kleine katjes (kleiner dan mij!), een groter katje en hele grote katjes! Ik vind ze allemaal leuk en wil het allemaal ontdekken. Ik ben dan ook echt nieuwsgierig. Ik vind het ook heel fijn als die grote mensjes met me knuffelen en ik vind het helemaal geweldig als ze me op mijn neusje porren dan duw ik met mijn neusje lekker terug! Ik moet toegeven, ik heb ook een ontzettend lief snoetje, ja toch? En een schattig bol buikje heb ik ook, daar word ik dan ook graag geaaid!

Geplaatst op 07-09-2013
Sambal
120 - Schinnen

Dag Sambal,

Je werd gevangen met je kindjes, maar wat vond jij het vreselijk om in een huis bij mensen te wonen. Je was bang, zo bang, en vreselijk ongelukkig. Je wist niet hoe ver je moest wegkruipen als mensen de opvangkamer op kwamen. Vanavond heb ik je je vrijheid teruggegeven, gewoon bij ons achterom waar een bosje is en een weiland en waar je naar hartelust kunt jagen en een vrije poes kunt zijn. Er staan een bakje voer en een schuilplek voor je klaar in onze tuin, dus je hoeft geen honger te hebben. En voor je kindjes zoeken we een goede thuis.

Sambal, ik hoop dat ik af en toe nog een wit-rode glimp van je op mag vangen in de buurt. Geniet van je vrije buitenleven!

Liefs, Marjolein en Antoine

Geplaatst op 07-09-2013
Laura
1 - Lanaken

Deze kittens werden gevonden bij het voormalig sterrenrestaurant Clos St-Denis. De vrouw van de tuinman had al een kitten uit het nest gevonden en weer bij de mama gelegd, maar vanavond vond ze weer een incompleet nest. Daarom is nu de hele familie bij ons binnen.

Piep, ik ben Laura en volgens mijn opvangmama het grootste etertje van ons kwartet. Tja, ik moet wel, anders word ik niet groot. En ik wil zo groot worden als mijn mama, die ik jammer genoeg niet meer zie, maar voor haar doe ik het.

En als mijn buikje dan rond is, dan ga ik spelen en mijn zusjes en broertje plagen, maar ik slaap ook veel liefst op een lekker warm schootje.

Ik ben een knuffeldiertje, ben graag bij de grote mensjes, al was ik in het begin bang voor hun, maar nu niet meer, want ze zorgen voor me zoals mijn echte mama deed.

Als ik groot ben, mag ik dan bij jou komen wonen, sluit jij mij in je hartje,  ben ik je hartediefje?
Ik wil zo graag...
Tot snel?
Dikke knuffel, Laura x

Geplaatst op 07-09-2013
Rambo
55 - Veerle-Laakdal

Lieve Rambo,

Amper anderhalf jaar en toch heb je al veel meegemaakt. Als zwervertje van de straat geplukt door hele lieve mensen maar helaas kon je er niet blijven omdat je ene baasje altijd ziek werd als ze lang bij je zat. Dus ben je hier een maandje geleden in opvang gekomen. Van in het begin deed je je naam eer aan. Van niks bang, heel nieuwsgierig en je was zot van water. Als je een kraan hoorde stond je klaar om ermee te spelen en van
te drinken. En daarna met natte pootjes door het hele huis gaan, das het enige wat ik niet zal missen ;-)
Het duurde niet lang eer je vriendjes werd met de rest van de bende in huis. Vooral met Prutsemie kwam je goed overeen, wat normaal is ,want zij is nog even speels en jong als jij. Na drie weken kwam er al een mailtje dat er interesse was in jou. Jou nieuwe baasje kwam oorspronkelijk alleen maar kijken maar dankzij je vele fotootjes op facebook was ze al zeker dat ze jou een gouden mandje zou geven. Nog voor ze je live gezien had was ze al gevallen voor jou :-)
Het gaat hier een stuk stiller zijn in huis want je bracht echt leven in de brouwerij. Niet overdag, want dan lag je altijd te maffen, maar zodra het donker werd begon de pret voor jou. En dan die geluidjes die je maakte als je in een zotte bui was, ik zal het missen. Maar binnenkort kan je baasje ervan genieten want het zal niet lang duren eer je er een
poezenvriendje bij krijgt heeft ze mij al gezegd.
Lieve schat, je bent hier niet lang geweest maar dat maakt het gemis er niet minder om. Ik word verliefd op elke poes die ik opvang, en ook jij heb een speciaal plekje in men hartje gekregen. Ik zal helemaal happy worden als ik via fotootjes kan zien hoe gelukkig je er bent. Ben er zeker van dat je een super leventje tegemoet gaat en dat ze je rot gaat
verwennen.
Nog een hele dikke knuffel van je opvangmama xxx

Geplaatst op 07-09-2013
Dappie
19 - Roermond

Deze kittens liepen gewoon buiten op straat rond. De mamapoes zou van iemand uit de buurt zijn, maar er werd helemaal niet naar het nest omgekeken.

Hallo ik ben Dappie. Ik ben een lief grijs-wit katertje. Hoewel ik graag de stoerste had willen zijn, moet ik toegeven dat mijn broertje nét ietsje stoerder is dan ik. Ik probeer hem wel bij te houden; ik ga graag met hem op onderzoek uit. Spelen doe ik ook graag, daarvoor zijn mijn zusjes ook heel geschikt. Ik ben buiten geboren en mijn moeder kon niet meer voor ons zorgen, dus nu ben ik op zoek naar iemand die voor mij wil zorgen. Misschien wil jij dat wel? Kom dan gauw eens kennismaken.

Geplaatst op 07-09-2013
Blinkie
19 - Roermond

Deze kittens liepen gewoon buiten op straat rond. De mamapoes zou van iemand uit de buurt zijn, maar er werd helemaal niet naar het nest omgekeken.

Hallo ik ben Blinkie. Ik ben een mooi rood katertje. Ik woon sinds kort met mijn broertje en zusjes bij een opvanggezin, en ik moet zeggen: dat bevalt me wel. Ik ben namelijk buiten geboren en ik vind het fijn dat ik nu een warm mandje heb en lekkere hapjes voorgeschoteld krijg. Ik ben erg actief en ik vind dat de rest maar slaapkoppen zijn. Slapen doe ik natuurlijk ook wel, maar niet te lang, want spelen doe ik veel liever!! Ik woon hier maar tijdelijk dus ik ben op zoek naar een huis waar ik mag komen wonen. Heb jij een plekje voor een speelkameraadje? Kom dan gauw eens kennismaken, misschien klikt het wel tussen ons!

Geplaatst op 07-09-2013
Mexi
19 - Roermond

Deze kittens liepen gewoon buiten op straat rond. De mamapoes zou van iemand uit de buurt zijn, maar er werd helemaal niet naar het nest omgekeken.

Hallo ik ben Mexi, een prachtig grijs poesje met een rood vlekje op mijn koppie. Ik ben buiten geboren en daar ben ik een paar weken bij mijn moeder geweest. Maar nu kan mijn moeder niet goed meer voor mij zorgen en ben ik dus op zoek naar een huis waar ik kan wonen. Hoewel ik geen mensen gewend ben vind ik ze wel heel aardig. Ik laat me graag door ze aaien. Spelen doe ik ook graag; nu doe ik dat met mijn zusje en broertjes, maar misschien wil jij wel met me spelen?!

Geplaatst op 07-09-2013
Babs
19 - Roermond

Deze kittens liepen gewoon buiten op straat rond. De mamapoes zou van iemand uit de buurt zijn, maar er werd helemaal niet naar het nest omgekeken.

Hallo ik ben Babs. Ik ben een grijs poesje en ben, samen met mijn zusje en broertjes, buiten geboren. Sinds kort logeer ik bij een opvanggezin, en hoewel ik mensen nog een klein beetje eng vind, heb ik het hier wel naar m’n zin. Ik ben de kleinste van ons viertal, en ik doe erg m’n best om net zo goed te groeien als zij. Ik heb alleen iets langer de tijd nodig om mijn eten op te eten. Spelen doe ik ook graag, net zoals op schoot liggen en geaaid worden. Ik ben dus op zoek naar iemand die mij op schoot wil hebben, en die me wil aaien. Ben jij dat? Kom je dan een keertje langs om te kijken of het klikt?

Geplaatst op 06-09-2013
Jantje
32 - Mechelen (NL)

Deze moederpoes baarde haar nestje van 4 bij de meldster. Zij gaf ze onderdak in haar garage en zocht ondertussen naar opvang. Die heeft het gezinnetje bij ons gevonden.

Poeh, gelukkig was er een hele lieve mevrouw die ons naar binnen haalde met die erge regen. Maar helaas konden we daar niet blijven want ze had al genoeg poezen.....Twee dagen heeft ze alles afgebeld en gevraagd of wij ergens mochten wonen maar niemand wilde ons helpen. De lieve mevrouw werd er heel verdrietig van maar wilde ons toch niet weer op straat zetten. Gelukkig kwam ze in een dierenwinkel waar de meneer haar vertelde over zwerfkat in nood, hij had zelfs het telefoon nummer. De lieve mevrouw belde en ja hoor.....daar hadden ze een warm huisje voor ons waar we konden blijven. De mevrouw wilde ons zelf erheen brengen want het moest er wel goed genoeg zijn voor ons. Ze moest er meer dan een uur voor autorijden!!! Maar gelukkig! Er was daar een kamer helemaal voor ons alleen met allemaal speelgoed en.....ETEN. Onze mamma had zoveel honger....Hier mag ik gelukkig blijven met mamma en mijn broertje en twee zusjes totdat we ons eigen huisje krijgen. Vandaag voel ik me al veel beter, buikje vol, kriebelbeestjes weg, heerlijk. Ik voel me zo veilig dat ik heerlijk kan slapen zzzzzzzzz

Geplaatst op 06-09-2013
Jopie
32 - Mechelen (NL)

Deze moederpoes baarde haar nestje van 4 bij de meldster. Zij gaf ze onderdak in haar garage en zocht ondertussen naar opvang. Die heeft het gezinnetje bij ons gevonden.

Mijn broertje Jantje en ik zijn stoer! Ik moest nog wel even wennen aan alle nieuwe dingen maar vanmiddag sprong ik zomaar bij mijn opvang mamma op schoot en liet mijn motortje flink ronken. Het liefst pest ik mijn zusjes, als ze in het speel tentje zitten, spring ik er boven op. En schrikken dat ze dan doen! Ik heb hier mijn buikje lekker vol gegeten en ben er eigenlijk wel klaar voor om zelfstandig te gaan wonen. Heeft er iemand een kamer voor me vrij?

Geplaatst op 06-09-2013
Fleur
32 - Mechelen (NL)

Deze moederpoes baarde haar nestje van 4 bij de meldster. Zij gaf ze onderdak in haar garage en zocht ondertussen naar opvang. Die heeft het gezinnetje bij ons gevonden.

Ik ben de kleinste van mijn broertjes en zusje en ik ben heel verlegen. Ik ben nog maar een paar daagjes hier en durf nog niet zo goed. Als mijn opvang mama in het hoekje blijft zitten dan durf ik met mijn broertjes en zusje te spelen. Ik vind het nu wel goed dat ze mij eens oppakt en aait, ze zegt dat ze mij heel lief vind. Ik zou het heel fijn vinden als er iemand was die mij weer wat meer zelfvertrouwen zou kunnen geven.

Geplaatst op 06-09-2013
Roos
32 - Mechelen (NL)

Deze moederpoes baarde haar nestje van 4 bij de meldster. Zij gaf ze onderdak in haar garage en zocht ondertussen naar opvang. Die heeft het gezinnetje bij ons gevonden.

Ik vind de wijde wereld nog wel een beetje eng, lig op mijn bankje te kijken wat er allemaal gebeurt. Spelen met mijn broertjes en zusjes doe ik heel graag. Als je me oppakt en aait dan kruip ik heel dicht tegen je aan, dat bevalt me toch eigenlijk wel. Kom je met me spelen?

Geplaatst op 04-09-2013
Snickers
1 - Lanaken

Wat was je klein, wat was je zielig toen je bij me werd gebracht.
Ik heb je direct in mijn hart gesloten.
Je keek met 1 oogje naar me, je niestte zo erg.
2 keer ben je geopereerd aan je oogje, 2 keer de hoop dat het goed zou komen.
Maar bij de derde keer zagen we dat we je zo niet konden laten lopen en beslisten we
om je oogje weg te halen.
En het wonder gebeurde: je begon de dag erna te spelen, het niezen minderde, je was
precies een ander katje, een trots katje, met je pluimstaart fier omhoog.
Je sliep in mijn armen, ondertussen zuigend op je pootje, en spinnen van tevredenheid.

Ik ga je missen lieve schat, heel erg, maar ik weet dat je goed bent in je nieuwe huisje,
in je gouden mandje, en dat verdien je!!!

Fiere meid, doe het goed he!!
Dikke kus xxx

Geplaatst op 03-09-2013
Isis en Osiris
17 - Gorinchem

Lieve Isis, hoogzwanger kwam je bij ons. Ze hadden je gedumpt, in een doosje, op een parkeerterrein van een winkelcentrum. Hoe konden ze. Zo’n lieve knuffel en nog zwanger ook!
Omdat je al heel lang zwanger was mocht je bij ons bevallen. Toen de bevalling begon was je wel even in paniek. Je wist niet wat je overkwam en ik moest bij je blijven en je aaien en je geruststellen. Je kreeg steeds meer weeën en na een harde gil werd je eerste kitten geboren. Je instinct nam het over en de paniek was weg. Je hebt vijf kittens gekregen en ze keurig grootgebracht, zeker voor zo’n jonge kat als jij zelf ook nog bent. Je was een hele goede moeder, als je kindertjes een kik gaven kwam je gelijk aangesneld. Soms was je zelfs een beetje een té goede moeder, je was nogal bezitterig en had er moeite mee om je kleintjes af te geven. Hoe groter je kittens werden, hoe leuker je het ging vinden. Vijf kleine vriendjes voor jou om mee te spelen. Maar kinderen worden groot en gaan het huis uit, dat is met jouw kittens ook gebeurd, die hebben allemaal een goed huis gevonden. Nu ben ook jij verhuisd en Osiris, het kitten waar je het meeste mee optrok mocht met je mee, dus jullie blijven voor altijd samen.

Geplaatst op 03-09-2013
Osiris en Isis
17 - Gorinchem

Osiris is bij ons geboren omdat haar mama, Isis, toen ze zwanger was in een doosje was gedumpt op een parkeerplaats.
Lieve Osiris, hoewel jij naar een hele mannelijke god bent vernoemd, ben jij toch echt een meisje. Dat komt, toen jij net geboren was dachten we dat je een jongetje was en toen we er eenmaal achter waren dat je toch een meisje was, was die naam al onlosmakelijk met je verbonden. Samen met je broertjes en zusjes maakte je de kamer onveilig, maar je speelt nog veel liever met je moeder en je moeder speelt ook heel graag met jou. Het leek ons dan ook erg fijn als jullie samen zouden kunnen verhuizen en dat is gelukt! Je bent samen met je moeder Isis verhuisd naar nieuwe mensen. Kunnen jullie daar fijn samen de boel op stelten zetten.

Geplaatst op 03-09-2013
Ace
28 - Wittem

Deze kittens namen we over van collega-organisatie VZW Felix.

Hoi Hoi, Ik ben Ace.
Ik ben de stoerste van ons 3en al zeg ik het zelf, als er iets te onderzoeken valt ben ik er bij. En ik heb ontdekt dat jullie toch wel lief zijn en lekker kunnen kriebelen, dan begin ik spontaan te spinnen. Lekker stoeien met mijn broertjes vind ik het einde en dan hou ik me ook niet in. Ik heb ook geproefd dat het eten hier voortreffelijk is mmm heerlijk. Wie heeft er nog wat van dat lekkere eten voor mij over? Hopelijk tot snel,
 
Pootjes en knuf van Ace.

Geplaatst op 03-09-2013
Kenzo
28 - Wittem

Deze kittens namen we over van collega-organisatie VZW Felix.

Hoi Mensen, Ik ben Kenzo.
En ik ben nu nog een beetje verlegen, maar ik durf wel steeds meer hoor. Voor een partijtje stoeien en racen met mijn broertjes ben ik altijd wel te vinden. Oh ja en dat eten hier is ook wel goed, heerlijk om mijn buikje rond te eten om daarna een dutje te doen in een zacht mandje.... Wie heeft er een plekje over voor mij?
 
Pootjes en knuf van Kenzo.

Geplaatst op 02-09-2013
Bobo
15 - Maastricht

Dit kitten werd gevonden in Lummen. De vriendelijke meldster was er al mee naar de dierenarts geweest.

Hallo allemaal , mijn naam is Bobo !

Ik ben een zwart katertje met witte pootjes en met wat wit over mijn buik.
Ik ben lief, aanhankelijk, maar soms ook een doerak. Ik bijt wel eens in de handen, niet zo heel erg hard, maar toch leer ik nu dat ik dat beter niet kan doen. Maar goed, dan pakt mijn opvangmama iets anders waar ik mee kan spelen en zo ben ik dan weer afgeleid. Laatst wilde ik het ook weer doen, maar had opvangmama net een beetje chips gehad en haar vingers roken er nog na. Dus dat werd aflikken ipv erin te bijten hihi…Ook speel ik graag met andere katten en laat ik vaak zien dat ik heel veel energie heb !

Mijn  opvangmama vindt mij een prima kereltje en vindt dat ik ook een gouden mandje verdien…

Zie jij me zitten ? kom me dan snel halen, maar wel ff bellen/mailen  van te voren met zwerfkat.

Mijn naam is Bobo !!! Grrrrrroettjjjesss !!!

Geplaatst op 02-09-2013
Snowball
137 - Kerkrade

Hoi allemaal,
ik  ben een katertje met de mooie naam Snowball. Ik doe alles heel rustig aan het leven is nog zo lang, dat ik het liefste nog even klein blijf. 
Ik doe nu nog lekker veel slapen mmmm...
Zo speel ik ook met mijn kleine stiefbroertjes en stiefzusje en dan speel ik tikkertje met ze! ik ben toch lekker sneller! Ook verstoppertje spelen we, dan ren ik snel naar mijn mandje en ga weer lekker slapen en dan kunnen ze me niet vinden.
Zo is mijn opvang mama me ook wel eens kwijt ook vind ik knuffelen helemaal het einde en kopjes geven dan gaat me motortje ook op gang van prrrr prrrr
Misschien tot snel.......

Geplaatst op 01-09-2013
Daya
28 - Wittem

Hallo iedereen, ik ben Daya en ik vind het hier echt super in de opvang want ik vind jullie mensen heel erg leuk en mijn spinmachine maakt dan ook overuren hier! Mijn hobby`s zijn spelen, eten, knuffelen,  dan weer eens wat eten en dan heerlijk een dutje doen op de schoot van mijn opvangmama. Met mijn oogje gaat het beter maar ze moeten nog steeds zalven pfff oke dan maar, zo lief als ik ben mogen ze dat van mij doen zonder dat ik mopper. Hoe leuk ik het natuurlijk ook bij mijn opvanggezin vind , ik zoek natuurlijk mijn eigen plekje en als daar ook vriendjes wonen maakt mij dat helemaal niets uit, dat vind ik alleen maar leuk. Hopelijk tot snel,
 
Pootjes en knuf van Daya.

Geplaatst op 01-09-2013
Kyran
28 - Wittem

Deze kittens namen we over van collega-organisatie VZW Felix.

Hallo Mensen, Ik ben Kyran.
Ben ik niet schattig! Ik ben de kleinste van ons 3en maar dat wil niets zeggen hoor ik ben even stoer en als we spelen dan ben ik de baas! Ook vind ik het nu wel lekker om gekriebeld te worden dan ga ik spinnen, in het begin was het allemaal nog een beetje eng, maar nu durf ik dat wel. Wie heeft er voor mij een heerlijk zacht mandje over? Tot snel,
 
Pootjes en knuf van Kyran.

Geplaatst op 01-09-2013
Rebbel
101 - Tongeren

Dit poesje werd gedumpt op de parking van een grote supermarkt langs een drukke weg in Bilzen.

Later meer gegevens.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg